Русия уверява, че е гарант за енергийната сигурност

Русия е и ще бъде надежден гарант за енергийната сигурност, увери президентският говорител Дмитрий Песков.

По 30 000 трябва да подават данъчна декларация на ден

Над 200 000 от очакваните декларации за облагане на доходите ще постъпят в НАП в последните 7 работни дни до края на април 2014 г. От началото на годината до момента са подадени близо 300 000 формуляра, като всеки десети от тях е изпратен по електронен път.

„Россотрудничество” пуска юбилейни марки

/КРОСС/ „Россотрудничество" пуска марки по случай 135-годишнината на дипломатическите отношения между Русия и България. На 7 юли Русия и България честват 135 години дипломатически отношения между нашите две страни.През 1878 година приключи Руско-турската освободителна война. В малкото тракийско село Сан Стефано беше подписано примирието, завършило триумфалния поход на руските войски срещу Истанбул. Османската империя подписа мирния договор, признал автономията на бившата си провинция. През май тази година, по случай юбилея, на посещение в България ще дойде министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров. На официално посещение ще пристигне и председателят на Държавната Дума на Русия Сергей Наришкин. А наесен, по покана на председателя на Съвета на Федерацията на Русия Валентина Матвиенко, на посещение в Москва ще дойде председателят на Народното събрание на България Михаил Миков. По случай знаменателната дата „Россотрудничество", при съдействието на Федералната агенция за съобщения на Русия, пуска юбилейни марки. Върху проекта ще се трудят както руски, така и български художници, разказа в интервю за наш кореспондент директорът на „Россотрудничество" Виктор Баженов. Според него, към юбилея през юли ще бъдат пуснати няколко тематични серии марки. Първата категория ще е свързана с националните празници. Например, намислен е големият проект, посветен на 3 март - Деня на освобождението на България от османско иго

Версия: Валя се е самоубила от страх, че се е увредила с анаболи

Лична драма - дали ще има деца заради хормонални проблеми, тормозела красивата медицинска сестра от бургаския квартал "Лозово". Най-вероятно депресия е накарала 24-годишната Валентина Иванова да посегне на живота си. Това гласи основната версия на полицията за изчезването на Валя. 
Младата жена е в неизвестност от 15 април, но тялото до вчера Лична драма - дали ще има деца заради хормонални проблеми, тормозела красивата медицинска сестра от бургаския квартал "Лозово". Най-вероятно депресия е накарала 24-годишната Валентина Иванова да посегне на живота си. Това гласи основната версия на полицията за изчезването на Валя. Младата жена е в неизвестност от 15 април, но тялото до вчера

Сектор "Б" събира пари за болно дете

Националният клуб на привържениците на “Левски” и фонд “Сектор “Б” ще събират пари за болно дете на мача с ЦСКА в понеделник. По трибуните ще бъде пусната да обикаля урна за дарения в помощ на малката Ивалена Даниелова Вучоглавска. 
Детето страда от автоимунна епилепсия захарен диабет тип 1, при което нивата на антитела са многократно над нормата. Националният клуб на привържениците на “Левски” и фонд “Сектор “Б” ще събират пари за болно дете на мача с ЦСКА в понеделник. По трибуните ще бъде пусната да обикаля урна за дарения в помощ на малката Ивалена Даниелова Вучоглавска. Детето страда от автоимунна епилепсия захарен диабет тип 1, при което нивата на антитела са многократно над нормата.

Танцова двойка, два оркестъра, хор и солисти създадоха предпразнично настроение в Двореца на културата

Празничен концерт събра в Двореца на културата в Перник в навечерието на Великден КО "Орфей", Духовия оркестър, хор "Родна песен", солисти и танцова двойка, съобщиха от културната институция за ZaPernik.com.

В стилна обстановка в празнично украсеното фоайе публиката бе впечатлена от атрактивна програма и майсторски изпълнения. Двата оркестъра редуваха изпълненията си, за да пренесат публиката от пищните дворци във Виена към немския барок и...

Продължава

Пиян без книжка уби щерка си и друга жена (обзор)

Пиян шофьор без книжка направи тежка катастрофа край Враца в четвъртък вечерта, при която загинаха 15-годишната му дъщеря и друга жена. В сблъсъка между сеата и нисана бяха ранени още 6-има души.
Според първоначалните данни на полицията водачът на нисана Георги Александров бил неправоспособен и седнал зад волана след употреба на алкохол.. Пиян шофьор без книжка направи тежка катастрофа край Враца в четвъртък вечерта, при която загинаха 15-годишната му дъщеря и друга жена. В сблъсъка между сеата и нисана бяха ранени още 6-има души. Според първоначалните данни на полицията водачът на нисана Георги Александров бил неправоспособен и седнал зад волана след употреба на алкохол..

Майката на стрелеца от Лясковец ще съди държавата

Иск срещу държавата за щети в апартамента на стрелеца от Лясковец Петко Петков ще предяви майка му Стефанка, каза вчера адвокатът  Виктор Костов. Вчера за пръв път журналисти бяха допуснати в жилището, където на 14 март Петко откри огън и уби баретата Емил Шарков и рани трима негови колеги при опит да го обезвредят.
 “Това е не само символ... Иск срещу държавата за щети в апартамента на стрелеца от Лясковец Петко Петков ще предяви майка му Стефанка, каза вчера адвокатът Виктор Костов. Вчера за пръв път журналисти бяха допуснати в жилището, където на 14 март Петко откри огън и уби баретата Емил Шарков и рани трима негови колеги при опит да го обезвредят. “Това е не само символ...

Русия продължава да работи по “Южен поток”


Русия продължава реализацията на проекта за газопровода “Южен поток” и води консултации с Европейската комисия по него. Това обяви енергийният министър на Русия Александър Новак, цитиран от РИА Новости.
Изказването на Новак беше по повод приетата в четвъртък от Европейския парламент резолюция, в която се призовава Европейската комисия да спре Русия продължава реализацията на проекта за газопровода “Южен поток” и води консултации с Европейската комисия по него. Това обяви енергийният министър на Русия Александър Новак, цитиран от РИА Новости. Изказването на Новак беше по повод приетата в четвъртък от Европейския парламент резолюция, в която се призовава Европейската комисия да спре

Жените в Индонезия поискаха да се забрани бракът под 18 г.

В най-голямата мюсюлманска държава - Индонезия, жените все по-често се обединяват, за да защитават правата си. Националното сдружение срещу насилието над жени в държавата поиска от властите да забраня...

Среща на тежко болния Васко с бебето Никол разплака лекари и сестри

Историята на тежко болния Васил Бамбурски разтърси хиляди хора. Снимки на 36-годишния мъж със сестра му Гери разплакаха приятели и близки, предава plovdivutre.bg. Гергана става донор на брат си Васил. Той е с остра лимфоцитна левкемия и животът му е в голяма опасност. Ако не му се помогне спешно, може да се случи най-лошото. Историята на тежко болния Васил Бамбурски разтърси хиляди хора. Снимки на 36-годишния мъж със сестра му Гери разплакаха приятели и близки, предава plovdivutre.bg. Гергана става донор на брат си Васил. Той е с остра лимфоцитна левкемия и животът му е в голяма опасност. Ако не му се помогне спешно, може да се случи най-лошото.

Среща на тежко болния Васко с бебето Никол разплака лекари и сестри

Историята на тежко болния Васил Бамбурски разтърси хиляди хора. Снимки на 36-годишния мъж със сестра му Гери разплакаха приятели и близки, предава plovdivutre.bg. Гергана става донор на брат си Васил. Той е с остра лимфоцитна левкемия и животът му е в голяма опасност. Ако не му се помогне спешно, може да се случи най-лошото. Историята на тежко болния Васил Бамбурски разтърси хиляди хора. Снимки на 36-годишния мъж със сестра му Гери разплакаха приятели и близки, предава plovdivutre.bg. Гергана става донор на брат си Васил. Той е с остра лимфоцитна левкемия и животът му е в голяма опасност. Ако не му се помогне спешно, може да се случи най-лошото.

Конте може да е треньор на Бербатов

Антонио Конте ще получи от “Монако” оферта, на която трудно ще устои, твърди френският сайт на “Евроспорт”. Треньорът на “Ювентус” е фаворит да води отбора на Димитър Бербатов от следващия сезон, гръмна медията.

Конте изведе “Юве” до 2 поредни титли и е близо до трета, като тимът му води с 8 т. пред “Рома” 4 кръга преди края на сезона.

Сега “ Антонио Конте ще получи от “Монако” оферта, на която трудно ще устои, твърди френският сайт на “Евроспорт”. Треньорът на “Ювентус” е фаворит да води отбора на Димитър Бербатов от следващия сезон, гръмна медията. Конте изведе “Юве” до 2 поредни титли и е близо до трета, като тимът му води с 8 т. пред “Рома” 4 кръга преди края на сезона. Сега “

Благодатният огън отново ще бъде донесен от митрополит Николай


Благодатният огън ще бъде донесен у нас за предна година от Йерусалим на Велика събота от Българска църковна държавна делегация, водена от пловдивския митрополит Николай.

Той ще бъде в светия град Йерусалим при чудотворното слизане на огъня от Гроба Господен като представител на Българската патриаршия. Решението бе взето по време на заседание на Светия Синод при обсъждането на въпроса за духовната нужда на православния български народ от благословението на чудодейния огън, съобщи...

Футболна победа и за радомирци! "Струмска слава" се наложи с 4 : 0 над отбора на "Спортист" (Своге)

Радомирският футболен отбор "Струмска слава" победи с 4 : 0 "Спортист" (Своге) в мач, който се изигра днес на градския стадион в Радомир. Това съобщиха от клуба за ZaPernik.com.

Голмайстор на футболния двубой беше Eкундайо Джайеоба, който се разписа с 2 точни гола във вратата на гостите от Своге. Марио Тодоров вкара един точен удар и футболистът Иво се разписа с още един.

Мачът беше ръководен от благоеградска съдийска комисия в...

Продължава

250 милиона лири за Меси от „Манчестър Сити”

Най-грандиозният трансфер в историята на футбола може да се случи това лято. Арабските богаташи от „Манчестър Сити” са на път да счупят всички рекорди за звездата на „Барселона” Лео Меси. Според информациите в Испания и Англия “гражданите” са готови да платят умопомрачителните 250 млн. паунда за аржентинеца.

Сепаратистки бойкот на сделката за Украйна

КИЕВ - Проруските сепаратисти в Източна Украйна отказаха да отстъпят от завзетите позиции в дузина градове и така бойкотираха трудно постигнатото международно споразумение за деескалация на украинската криза, предаде АФП.
Късно в четвъртък след 7-часови преговори в Женева представителите на ЕС, САЩ, КИЕВ - Проруските сепаратисти в Източна Украйна отказаха да отстъпят от завзетите позиции в дузина градове и така бойкотираха трудно постигнатото международно споразумение за деескалация на украинската криза, предаде АФП. Късно в четвъртък след 7-часови преговори в Женева представителите на ЕС, САЩ,

Жълт код за валежи е обявен за 16 области в България

Жълт код е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София–област и София-град

Голямата самота след ''Сто години самота''

Прочутият писател и Нобелов лауреат Габриел Гарсия Маркес си отиде

Къщата на ужасите в Лясковец: Разруха, кръв и дупки от куршуми

Надупчени с куршуми мебели и стени, навсякъде посипана мазилка, следи от засъхнала кръв. Така изглежда отвътре къщата на стрелеца от Лясковец Петко Петков. Навръх Разпети петък майката на стрелеца Петков (53 г.) отвори дома си и медии влязоха в апартамента на ул. "Капитан Дядо Никола" 12, който на 14 март стана арена на кървава престрелка между Надупчени с куршуми мебели и стени, навсякъде посипана мазилка, следи от засъхнала кръв. Така изглежда отвътре къщата на стрелеца от Лясковец Петко Петков. Навръх Разпети петък майката на стрелеца Петков (53 г.) отвори дома си и медии влязоха в апартамента на ул. "Капитан Дядо Никола" 12, който на 14 март стана арена на кървава престрелка между

Инна Симеонова празнува 55 г., на колкото стана и БНТ

По 4 часа всеки ден тренира конна езда една от големите звезди на БНТ Инна Симеонова. И досега тя остава сред най-разпознаваемите лица на държавната телевизия. А по-важното е, че всички я слушаха. Защото зрителите изключително много се интересуваха какво ще каже хубавата говорителка от екрана.
Днес тя ще отбележи 55-ия си рожден ден подобаващо - По 4 часа всеки ден тренира конна езда една от големите звезди на БНТ Инна Симеонова. И досега тя остава сред най-разпознаваемите лица на държавната телевизия. А по-важното е, че всички я слушаха. Защото зрителите изключително много се интересуваха какво ще каже хубавата говорителка от екрана. Днес тя ще отбележи 55-ия си рожден ден подобаващо -

Човекът на Путин в София


Препубликуваме текста от "Дойче веле": 

Волен Сидеров не знае милост, когато реши да се гневи на Запада. Откакто в България има супермаркети от веригата "Лидл", бензиностанции на "Шел" и филиали на "Райфайзенбанк", да не говорим за Световната банка и МВФ, страната е "поробена", намира се в състояние на "колониална зависимост". Така поне вижда нещата шефът на партия "Атака" Волен Сидеров: "След падането на Берлинската стена заживяхме с илюзията, че Западът ни желае само доброто. Това...

4 млн. лв. за представителни разходи получили депутатите

4 078 501 лв. - толкова пари са изплатени на четирите парламентарно представени партии и независими депутати, за представителни разходи от началото на работа на парламента до края март. Справката bTV получи по Закона за достъп до обществена информация.
На всеки три месеца депутатите трябва да отчитат пред ръководството на парламентарната група са 4 078 501 лв. - толкова пари са изплатени на четирите парламентарно представени партии и независими депутати, за представителни разходи от началото на работа на парламента до края март. Справката bTV получи по Закона за достъп до обществена информация. На всеки три месеца депутатите трябва да отчитат пред ръководството на парламентарната група са

Виктория Бекъм стана на 40 г.

Човек трудно може да си представи, че Виктория Бекъм стана на 40 г.

Наглостта на един БДЖ - Директор

Ежедневно пътувам до София, като ползвам услугите на БДЖ. Прибирам се с влака от София в 16.00 часа. Крайно възмутени и унизени се оказахме пътниците във влака на 17.04.2014 г в 16 ч. Вместо в 16 ч. влака замина в 16.20 поради невъзможност мотрисата да побере пътниците.

Началника на влака притеснено обясняваше по телефона, че пътниците са много и трябва още една мотриса. Пристигна железничар със зелена лента на ръката и започна да се кара на началник влака, че влака трябва да тръгне...

Продължава

Депутатите получили над 4 млн. лв. за представителни разходи

4 078 501 лв. - толкова пари са изплатени на четирите парламентарно представени партии и независими депутати, за представителни разходи от началото на работа на парламента до края март. Справката bTV получи по Закона за достъп до обществена информация.
На всеки три месеца депутатите трябва да отчитат пред ръководството на парламентарната група са 4 078 501 лв. - толкова пари са изплатени на четирите парламентарно представени партии и независими депутати, за представителни разходи от началото на работа на парламента до края март. Справката bTV получи по Закона за достъп до обществена информация. На всеки три месеца депутатите трябва да отчитат пред ръководството на парламентарната група са

Над 750 души охрана за дербито в Пловдив

“Ботев” (Пд) скача на Велика събота срещу “Локомотив” (Пд) за първата си победа на “Лаута” от 20 години и 1 месец. “Черно-белите” пък ще спират черна серия без успех над “канарчетата” от близо 5 години. 

За последно “жълто-черните” са триумфирали на “Лаута” преди 7335 дни - на 20 март 1994 г. с 3:1. Тогава “Ботев” завършва с 9 играчи след червен “Ботев” (Пд) скача на Велика събота срещу “Локомотив” (Пд) за първата си победа на “Лаута” от 20 години и 1 месец. “Черно-белите” пък ще спират черна серия без успех над “канарчетата” от близо 5 години. За последно “жълто-черните” са триумфирали на “Лаута” преди 7335 дни - на 20 март 1994 г. с 3:1. Тогава “Ботев” завършва с 9 играчи след червен

Общината чисти грозни павилиони срещу “Плиска”

Грозните павилиони пред бившето кино “Изток” на пл. “Радой Ралин” (срещу хотел “Плиска”) ще бъдат премахнати до края на юни. “Договорите им изтичат и още през май ще бъдат изпратени предписания на наемателите за доброволно освобождаване на терена”, обясни пред “Труд” главният архитект Петър Диков. Въпреки че при разполагането на търговските обекти Грозните павилиони пред бившето кино “Изток” на пл. “Радой Ралин” (срещу хотел “Плиска”) ще бъдат премахнати до края на юни. “Договорите им изтичат и още през май ще бъдат изпратени предписания на наемателите за доброволно освобождаване на терена”, обясни пред “Труд” главният архитект Петър Диков. Въпреки че при разполагането на търговските обекти

Бебето беглец

Изглежда, че тук всичко приключва. Чифт високи и екстремно солидни стоманени плъзгащи се врати блокират пътя ни. Което е дразнещо, имайки предвид, че сме карали с часове, за да стигнем дотук, едва на няколко километра от крайната ни цел - малко островче от другата страна на провлака, който тези врати затварят. Привеждаме S1 в покой.

Оланд няма да се стреми към втори президентски мандат


Френският президент Франсоа Оланд заяви, че няма никаква причина да се кандидатира за втори мандат, ако безработицата не спадне до 2017 г., предаде Франс прес.

"Ако безработицата не спадне до 2017 г., няма никаква причина да бъда кандидат или шанс да бъда преизбран", заяви държавният глава по време на обяд с двайсетина работници, началници и синдикалисти на компанията "Мишлен" в град Клермон-Феран.

Оланд каза това в отговор на въпрос за безработицата, отправен от един от...

Русия и Западът: Да намалим напрежението в Украйна (обзор)

Сепаратистите в Източна Украйна отказват да напуснат окупираните административни сгради. Проруските активисти от Донецк заявиха, че ще се оттеглят само когато нелегитимните власти в Киев напуснат парламента и президентството.
Така на практика привържениците на федерализацията бойкотираха постигнатото ден по-рано в Женева споразумение за Сепаратистите в Източна Украйна отказват да напуснат окупираните административни сгради. Проруските активисти от Донецк заявиха, че ще се оттеглят само когато нелегитимните власти в Киев напуснат парламента и президентството. Така на практика привържениците на федерализацията бойкотираха постигнатото ден по-рано в Женева споразумение за

Костюмът втален и цветен

Цветовото разнообразие в спортно-елегантната визия на мъжа, характерно за летния сезон, ще бъде актуално и в официалния дрескод. От така модерните бяло, синьо и червено до наситено жълто, зелено и ярки десени нахлуват в гардероба на господата. Такива трендове диктува актуалната колекция на модна къща „Агресия”.

Намерено е куче

Намерено е куче в района над Автогарата ,тел.за връзка 0898602906

Майка и син загинаха при пожар на Разпети петък

Майка и син загинаха при пожар в дома им в пловдивското село Граф Игнатиево призори на Разпети петък.
88-годишната Елена Минкова и синът  Георги (66 г.) издъхнали от задушливия дим, предизвикан от паднал въглен от печка. “Телата им бяха овъглени. Георги се бе превил на две на прага на стаята на майка си - тръгнал да я спасява. А пък тя беше на Майка и син загинаха при пожар в дома им в пловдивското село Граф Игнатиево призори на Разпети петък. 88-годишната Елена Минкова и синът Георги (66 г.) издъхнали от задушливия дим, предизвикан от паднал въглен от печка. “Телата им бяха овъглени. Георги се бе превил на две на прага на стаята на майка си - тръгнал да я спасява. А пък тя беше на

Партия открадна ЕГН-то и на Ани Салич

Партия открадна личните данни на  водещата на новините на Нова телевизия Ани Салич. Салич открила случайно името си в списъка на една от формациите, регистрирани за изборите на 25 май - това е Българската национално-патриотична партия (БНПП). „Истината е, че не съм подкрепяла нито една партия или коалиция и бях изненадана да си открия името в тези списъци. Както и стотици наши зрители”, коментира водещата на новините на Нова телевизия. От Централната избирателна комисия са категорични – отговорността на подписите в списъка е изцяло на партиите, които са ги внесли. Жалбите за откраднати лични данни до момента са над 280. Ани Салич не е единствената потърпевша от злоупотребите с лични данни от страна на Българската национално-патриотична партия (БНПП). Пред OFFNews.bg за отмъкнати лични данни от Българска национално-патриотична партия алармираха още потърпевши - от Габрово и от София.

SOS 30 минути по-рано и всички щяха да са живи!

Ако евакуацията на кораба "Севол" е започнала 30 минути по-рано, може би стотиците негови пътници щяха да бъдат живи и здрави, допускат близки до разследването. Едва ли, смятат други. Съдът се наклонил много бързо, а ужасът от това вцепенил екипажа.

13 шерпи гинат от лавина на Еверест

Лавина на Еверест уби най-малко 13 шерпи вчера. Други трима са тежко ранени, а 7 в неизвестност. Това е един от най-смъртоносните инциденти край най-високия връх на планетата, пише в. “Гардиън”.
Група от 50-ина души била повлечена от лавина на 5800 м височина под лагер 2. Част от членовете и? били затрупани.
Почти всички са непалски шерпи. Лавина на Еверест уби най-малко 13 шерпи вчера. Други трима са тежко ранени, а 7 в неизвестност. Това е един от най-смъртоносните инциденти край най-високия връх на планетата, пише в. “Гардиън”. Група от 50-ина души била повлечена от лавина на 5800 м височина под лагер 2. Част от членовете и? били затрупани. Почти всички са непалски шерпи.

Подарете си чисто лице не безбожно скъпа рокля

Ева е от двете страни на феномена „абитуриентски бал”. Като майка е минала през подготовката и организацията му, макар и в чужбина, а като бизнес дама, която внася машини за отслабване и съвременна лазерна техника за бюти салоните, ежедневно е сред капризите и желанията на тийнейджърите.

2 часа се пътува между два тунела на Витиня

Хиляди българи, вбесени от пътния хаос по “Хемус” и “Тракия”, днес ще опитат да празнуват Великден. На магистралата за Варна тапата бе 12 км, за Бургас - 15 км. 
  Още към 12 ч вчера пътят към Варна се запуши преди първия тунел и се образува 10 км опашка. Причина за тапата освен лошото време и трафика бе и продължаващ ремонт на тунела... Хиляди българи, вбесени от пътния хаос по “Хемус” и “Тракия”, днес ще опитат да празнуват Великден. На магистралата за Варна тапата бе 12 км, за Бургас - 15 км. Още към 12 ч вчера пътят към Варна се запуши преди първия тунел и се образува 10 км опашка. Причина за тапата освен лошото време и трафика бе и продължаващ ремонт на тунела...

Йоан Павел II – суперстар!

Папа Йоан Павел II не само ще става светец следващата неделя, ами подобно на Господ Исус Христос от понеделник той ще грее като звезда на мюзикъл в абсолютен холивудски стил. Спектакълът обаче няма да бъде рок опера копие на „Jesus Christ Superstar”, тъй като в него наистина ще се пее и танцува на поразия, но и здраво ще се рецитира.

Арест за капитана на потъналия ферибот, потънал край Южна Корея

Южнокорейската прокуратура издаде заповед за арест на капитана на ферибота, който потъна в сряда край южните брегове на страната с няколкостотин ученици на борда. Гневните родители обвиниха екипажа, спасителните екипи и властите в некомпетентност.

Майката на стрелеца от Лясковец влезе в дома си в присъствието на медии


Майката на Петко Петков от Лясковец, който уби полицай и рани двама други, Стефанка Савова получи достъп до дома си, съобщи БиТиВи.

Разрешението да влезе отново там е получила преди два дни след като са приключили следствените действия.

По съвет на адвоката й Виктор Костов тя влезе в жилището си в присъствието на медии. От репортажа се вижда, че прозорците в дома са разбити, по стените им аследи от множество куршуми. Тя влезе в жилището по стълба, защото по думите й...

Ани Салич станала жертва на кражба на ЕГН-та за евровота

Продължават да валят жалби, заради крадени ЕГН-та за евровота. А повечето хора, все още не знаят къде да подават сигналите

Сбогом, Маркес

“Не се интересувах от неща като слава, пари, старост, защото бях убеден, че ще умра много млад и на улицата - пише Габриел Гарсия Маркес в мемоарите си.
Той почина на 87 г. в дома си в Мексико Сити, заобиколен от най-близките си. Кончината на колумбийския писател бе съобщена в четвъртък привечер.
На 30 март Маркес е приет в болница със съмнения “Не се интересувах от неща като слава, пари, старост, защото бях убеден, че ще умра много млад и на улицата - пише Габриел Гарсия Маркес в мемоарите си. Той почина на 87 г. в дома си в Мексико Сити, заобиколен от най-близките си. Кончината на колумбийския писател бе съобщена в четвъртък привечер. На 30 март Маркес е приет в болница със съмнения

Путин за Маркес: отиде си велик писател

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин изрази съболезнованията си във връзка с кончината на световноизвестния писател Габриел Гарсия Маркес, съобщава пресслужбата на Кремъл. В писмото до вдовицата на писателя, президентът отбеляза, че Маркес е бил близък приятел на Русия. Той изтъкна, че си е отишъл един велик писател и мислител, който винаги е бил верен на светлите идеали на хуманизма и справедливостта, на книгите, които са вдъхновявали поколения хора в цял свят. 87-годишният Габриел Гарсия Маркес е носител на Нобеловата награда за литература (1982), автор е на световно прочутите романи „Сто години самота", „Есента на патриарха" и „Няма кой да пише на полковника". Този голям човек и всеизвестен колумбийски писател напусна този свят на 17 април в Мексико... Онова, което остави след себе си са купищата велики книги, които ни научиха колко силна може да е любовта и колко жалък може да бъде животът... и едно прощално писмо. Ето го: „Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.Бих придавал стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, което означават.Щях да спя малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина. Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха

Търсят кандидати за „Мис и Мистър Тийнейджър Варна“

Авторът на най-дългия тийнмаратон не само във Варна, а и в България Кирил Аспарухов подготвя юбилейното и последно ХХ издание на „Мис и Мистър Тийнейджър Варна“. Конкурсът е насрочен за 18 май, от 16 часа, в двора на ПГИ „Г. С. Раковски”.

Майка и син изгоряха в дома си (снимки + обзор)

Възрастна майка и син изгоряха вкъщи вчера. Трагедията на Разпети петък попари авиационното село Граф Игнатиево край Пловдив.
88-годишната Елена Минкова е открита мъртва в леглото си. 65-годишният  син Георги Минков пък е намерен превит на две до прага на стаята. Той се опитал да помогне на майка си, но не могъл да стигне до нея, задушен от гъсти Възрастна майка и син изгоряха вкъщи вчера. Трагедията на Разпети петък попари авиационното село Граф Игнатиево край Пловдив. 88-годишната Елена Минкова е открита мъртва в леглото си. 65-годишният син Георги Минков пък е намерен превит на две до прага на стаята. Той се опитал да помогне на майка си, но не могъл да стигне до нея, задушен от гъсти

Млад нападател на "Уест хем" загуби битката с рака


Нападателят на "Уест хем" Дилън Томбидeс е починал тази сутрин на 20-годишна възраст. Младият австралиец не успя да се пребори с рака на тестисите, с който беше диагностициран през лятото на 2011 г. 

"Дилън е починал близко до своето семейство, борейки се смело с болестта в продължение на три години. Той остана постоянен посетител на клубната база по време на лечението си и винаги успяваше да впечатли своите треньори и съотборници с позитивната си нагласа и професионален подход по...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване