В Чепеларе няма да спазват алкохолната забрана по време на изборите


Кметът на Чепеларе Тодор Бозуков отказва да издаде традиционната забрана на алкохола в деня на размисъл, съобщи Нова телевизия. Той изтъква три причини, поради които не смята забраната за подходяща.

На 24-ти май е празникът на града, а освен това е и важен национален празник. Общината не иска да пречи и на абитуриентите и дори не е разкрила секции в трите средни училища в града, за да могат зрелостниците да отбележат празника си в традиционното изпращане в двора на учебното...

"Шел" заяви готовност да разшири дейността си в Русия


Генералният директор на английско-холандския петролен гигант "Роял Дъч Шел" Бен ван Бьорден каза на руския президент Владимир Путин, че иска да разшири дейността на компанията си в Русия, предаде Франс прес.

"Имаме дългосрочна визия за сътрудничеството с вашата страна и искаме да останем надежден партньор в дългосрочен план", казал в разговора с Путин Ван Бьорден, цитиран от руските агенции.
Той обяснил на руския президент, че "Шел" желае да разшири платформата за добив на...

Издигат се нови барикади до летището в Донецк

/КРОССС/ Стотици привърженици на федерализацията на Украйна, продължават да протестират до международното летище „Прокофиев" в Донецк, съобщи ИТАР-ТАСС. Администрацията на летището изрази готовност да премине под юрисдикцията на самопровъзгласилата се Донецка народна република. Но, на територията на летището са разположени военните части на Киев. Страните водят преговори. Както отбелязва пресслужбата на ОССЕ, наблюдателите от организацията, определят ситуацията в Донецка област като „крайно напрегната". Тази сутрин Донецк осъмна със защитни ограждения, градът буквално е заобиколен от бетонни блокове и други съоръжения. Кой е издигнал барикадите през нощта, така и не стана ясно. Опълченците категорично опровергаха информацията, че съоръженията са тяхно дело, но искрено им се зарадваха, защото смятат, че с тях градът им е още по- защитен и непристъпен. В село Красноторка, на юг от Краматорск наблюдателите на ОССЕ забелязали около 15 БТРа и военни с украински знамена. Според наблюденията на представителите на ОССЕ, „сградата на областната администрация се намира под контрол на протестиращите". Привържениците на федерализацията в Славянск превзеха и местна станция за ретранслиране на телевизионни програми, изключили са всички украински телевизии и са започнали да предават само руски канали

Плевнелиев и Байдън се обединиха за независима Украйна

Президентът Росен Плевнелиев е разговарял по телефона с вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън, съобщава сайтът на президентската институция

Плевнелиев и Брайтън се обединиха за независима Украйна

Президентът Росен Плевнелиев е разговарял по телефона с вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън, съобщава сайтът на президентската институция

Русия скочи на Запада: Не сме провинила се ученичка!

Москва смята за недопустими заплахите за нови американски санкции


Оцелял от корейския кораб училищен шеф се обеси

Оцелял от потъналия южнокорейски кораб зам.-директор на училище се обеси, предадоха световните агенции.
51-годишният педагог бил основният организатор на ученическата екскурзия, която завърши фатално на дъното на Жълто море, след като южнокорейският ферибот “Севол” се преобърна и потъна.
На него пътуваха 475 души, Оцелял от потъналия южнокорейски кораб зам.-директор на училище се обеси, предадоха световните агенции. 51-годишният педагог бил основният организатор на ученическата екскурзия, която завърши фатално на дъното на Жълто море, след като южнокорейският ферибот “Севол” се преобърна и потъна. На него пътуваха 475 души,

Откраднаха ЕГН-то и на Ани Салич, над 280 са вече жалбите

Продължават да валят жалби, заради крадени ЕГН-та за евровота. А повечето хора, все още не знаят къде да подават сигналите. Оказва се, че жертва на тази кражба е станала и Ани Салич, съобщи Нова тв.
Водещата на новините откри случайно името си в списъка на една от партиите, регистрирани за изборите на 25 май. Продължават да валят жалби, заради крадени ЕГН-та за евровота. А повечето хора, все още не знаят къде да подават сигналите. Оказва се, че жертва на тази кражба е станала и Ани Салич, съобщи Нова тв. Водещата на новините откри случайно името си в списъка на една от партиите, регистрирани за изборите на 25 май.

Как изглежда отвътре къщата на стрелеца от Лясковец

Стефанка Савова, майката на Петко Савов, който уби  една и рани три барети на 14 март по време на опит за арестуването му, допусна журналисти в къщата им в Лясковец. Преди да влезе в сградата всеки един от репортерите е подписал споразумение със Стефанка Савова, за което е настоявал нейният адвокат – Виктор Костов. Той коментира, че датата, на която са поканени представителите на медиите – Разпети петък, няма религиозно послание, а клиентката му иска да се върне възможно най-скоро да живее в жилището си. Според него обаче вътрешността на дома е „символ на разрухата - не само на едно домакинство и един живот, но и на цялата нация". „Жилището е в ужасно състояние, ще видите разрухата вътре и последиците от стрелбата. Става ясно от пръв поглед, че тук се е разразила трагедия. В това жилище не може да се живее, не само заради разрухата, но и заради сериозната емоционална натовареност, която всеки един елемент от жилището носи", изрази мнение адвокат Костов. Журналистите, юристът и 76-годишната жена влязоха в жилището на първия етаж на ул. "Капитан дядо Никола" по стълба през терасата. Причината е, че - по думите на Стефанка Савова - патроните на входните врати са разбити и е невъзможно да бъдат отворени. Стая от жилището на стрелеца от Лясковец. Снимка: Дарик радио Много от прозорците също са счупени, а стените са белязани от куршуми. „Никакви средства нямам за ремонта, ще търся. Ако има кой да ремонтира - още по-хубаво, ако не - ще търся дърводелец утре, за да види прозорците", жалва се Савова. Разговорите на репортерите с майката на стрелеца от Лясковец са били моментално спирани от Костов, който е обяснил тези си действия като опит да предотврати разпространяването на спекулативна информация. Адвокатът също така поиска прекратяване на делото за тройна съдебно-психиатрична експертиза на Стефанка Савова, което ще се гледа отново на 28 април в Районен съд Горна Оряховица.

7,3 по Рихтер в Мексико

Земетресение с магнитут 7.3 и по скалата на Рихтер е регистрирано в Мексико, съобщава Европейския сеизмологичен център. По предварителни данни, епицентърът на труса е на територията на Западно Мексико, в щат Гереро, а дълбочината е 40 километра.

Откраднаха ЕГН-то и на Ани Салич, над 280 са вече жалбите за кражба на лични данни

Продължават да валят жалби, заради крадени ЕГН-та за евровота. А повечето хора, все още не знаят къде да подават сигналите. Оказва се, че жертва на тази кражба е станала и Ани Салич, съобщи Нова тв.
Водещата на новините откри случайно името си в списъка на една от партиите, регистрирани за изборите на 25 май. Продължават да валят жалби, заради крадени ЕГН-та за евровота. А повечето хора, все още не знаят къде да подават сигналите. Оказва се, че жертва на тази кражба е станала и Ани Салич, съобщи Нова тв. Водещата на новините откри случайно името си в списъка на една от партиите, регистрирани за изборите на 25 май.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от вечерната емисия:

- Днес е най-тъжният ден за Христовата църква - денят на Разпятието на Исус Христос.

- Почина големият колумбийски писател и носител на Нобелова награда Габриел Гарсия Маркес.

- Вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън и българският президент Росен Плевнелиев са провели телефонен разговор, в който...

Трус от 7.2 по Рихтер разлюля Мексико

Трус с магнитуд 7.2 разтърси Мексико, съобщи американският център за геоложки изследвания.

Трафикът в страната се нормализира


Трафикът в страната се нормализира, след като в първия почивен ден на великденските празници движението в много части на страната беше натоварено. Заради това и заради проливния дъжд в много области движението беше затруднено.

Към 18.00 часа турски ТИР се обърна на пътя между селата Добри дол и Тополовец. Няма жертви. Движението беше възстановено, съобщи агенция "Фокус".

Интензивно е движението по главен път Е-79 и в двете посоки. Движението е натоварено в района на...

260 лева за печено агне във Варна

Готово цяло опечено агне, пълнено с дроб сарма, излиза почти три стотачки във Варна. Местните заведения вземат между 260 и 280 лева за приготвянето и доставка до адрес на Великден. Изискването им е заявката да се направи ден по-рано от празника.

Всеки пети българин работи по празниците

За работодателите дългите серии от почивни дни носят много загуби

Металург се прибра с победа от Елов дол, след като разгроми Вихър с 13 : 0

Пернишкият футболен отбор "Металург" надигра с 13 : 0 "Вихър" в село Елов дол. Новината съобщи за ZaPernik.com треньорът на пернишкия тим Емил Милчев.

Голмайстори на мача бяха Мартин Стефанов, Кольо Чахов, Иван Венциславов и Кирил Джоров.
 
Мартин Стефанов вкара 4 гола, Кольо Чахов - 3, Кирил Джоров - 2 и Иван Венциславов - 2. Марио Лазаров и Цецо Чахов се разписаха с по един...

Продължава

Намериха мъртъв съпруга на кметицата на Хисаря

Предполага се, че става дума за самоубийство


Давид Ферер отстрани Рафаел Надал в Монте Карло

Давид Ферер поднесе сензацията на турнира в Монте Карло отстранявайки на За ветерана от Валенсия това е 6-та победа над Надал в кариерата и първа на клей кортове от почти 10 години насам. С нея той детронира Краля на червените кортове от любимия му турнир.

PollWatch: ББЦ ще бие ДПС и ще прати двама в Брюксел

Европейската социологическа агенция PollWatch предвижда 9% или трето място за предстоящите избори за Европейски парламент на коалицията „България без цензура”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден.

PollWatch: „България без цензура” бие ДПС и е с двама евродепутати

Независимата социологическа агенция PollWatch предвижда 9 % или трето място за предстоящите избори за Европейски парламент на коалицията „България без цензура”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Това означава, че коалицията ще има двама евродепутати.
Според изследването ГЕРБ е с 27.4 %, а БСП с 27.2 %, като по този начин двете партии си разделят по 6 Независимата социологическа агенция PollWatch предвижда 9 % или трето място за предстоящите избори за Европейски парламент на коалицията „България без цензура”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Това означава, че коалицията ще има двама евродепутати. Според изследването ГЕРБ е с 27.4 %, а БСП с 27.2 %, като по този начин двете партии си разделят по 6

Плевнелиев и Байдън се обявиха против разделянето на Украйна

Президентът Росен Плевнелиев проведе телефонен разговор с вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън, съобщи прессекретариатът на държавния глава вчера. 
Вероятно разговорът се е състоял в четвъртък вечер, защото информация за него първо се появи в сайта на Белия дом, а в първите часове на вчерашния ден бе разпространена от руската агенция ИТАР-ТАСС. Президентът Росен Плевнелиев проведе телефонен разговор с вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън, съобщи прессекретариатът на държавния глава вчера. Вероятно разговорът се е състоял в четвъртък вечер, защото информация за него първо се появи в сайта на Белия дом, а в първите часове на вчерашния ден бе разпространена от руската агенция ИТАР-ТАСС.

Джокович излиза срещу Федерер на 1/2-финалите в Монте Карло

Сърбинът спечели срещу Гилермо Гарсия Лопес в три сета


Черен петък по пътищата - хаос и катастрофи

Огромни задръствания и катастрофи белязаха петъка преди Великден. 
20-километрова колона от коли се образува към 16 ч вчера към 67-ия километър на магистрала “Тракия” в посока Пловдив. В района има ремонт на мост, по който се минава само в едното платно.
На магистрала “Хемус” по обед опашката от автомобили в посока Варна достигна дължина 12 км. Огромни задръствания и катастрофи белязаха петъка преди Великден. 20-километрова колона от коли се образува към 16 ч вчера към 67-ия километър на магистрала “Тракия” в посока Пловдив. В района има ремонт на мост, по който се минава само в едното платно. На магистрала “Хемус” по обед опашката от автомобили в посока Варна достигна дължина 12 км.

Александър Новак: Строителството на „Южен поток" не може да бъде спряно

Строителството на газопровода „Южен поток" не може да бъде спряно. Това заяви руският енергиен министър Александър Новак. По думите му дори...

Трус от 7.5 по Рихтер разтърси Мексико сити

Земетресение с магнитуд 7.5 по скалата на Рихтер разтърси Мексико Сити, съобщи Ройтерс.   Епицентърът е бил в западния щат Гереро, северно от тихоокеанския курорт Акапулко.   Според съобщения на местни хора в някои части на мегаполиса са прекъснати електричеството и интернет връзката в следствие на труса.   По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението е било със сила 7.3 по Рихтер на дълбочина от 10 км. Регистрирана е в 9:27 часа сутринта местно време (17:27 часа българско време).   Все още няма съобщения за сериозни инциденти след труса освен спорадични прекъсвания на тока.   Сградите в Мексико сити са се разлюлели. Уплашени местни жители са излезли по улиците.   Земетресение с магнитуд 8.1 по Рихтер причини смъртта на най-малко 6000 души и разруши много сгради в Мексико сити през 1985 г., въпреки че неговият епицентър бе на тихоокеанското крайбрежие, на цели 400 километра, припомня Ройтерс.   Мексико се намира в сеизмичен район. Столицата на страната е уязвима за земетресения, дори с по-далечен епицентър, тъй като голяма част от нея лежи върху кални седименти от пресушени езера, които започват да вибрират при трусове, отбелязва АП.   Няма опасност от цунами, успокои Тихоокеанският център за предупреждение при цунами. Не се очакват високи вълни и на Хавайските острови.   Преди малко повече от две седмици трус със сила 8.2 по Рихтер удари Чили, като предизвика много щети и наложи евакуацията на хиляди граждани. Земетресението беше последвано от поредица силни вторични трусове.

Нитрити над нормата са открити в Дунав


Нитрити над нормата в Дунав са установили членове на Дунавския клуб в Силистра, работещи по финансиран от Швейцария проект за опазване на чистотата на реката, съобщи БТА.

Това съобщи ръководителят на проекта, наречен "Понтонът на Дунавския клуб - лаборатория и класна стая", инж. Пламен Гойчев, след състоялата се днес дискусия по проекта.

Членовете на Дунавския клуб ще издирят данни за чистотата на реката от минали години и ще установят връзка с неправителствени организации...

Румънците се очаква да похарчат близо 11 млн. евро по празниците

Над 90 000 румънци ще пътуват по време на Великденските празнични дни и ще похарчат близо 11 млн. евро, съобщава БТА, позовавайки се на цитирани от...

Сепаратистите от Донецк не признават решенията от Женева

Сепаратистите от провъзгласената в Източна Украйна „Донецка народна република” не се чувстват обвързани от споразумението, сключено вчера в Женева, което не е било „подписано от тяхно име”. Те все още имат намерение да организират в региона референдум за автономия, заяви днес техен представител, цитиран от Франс прес.

Селфи за рождения ден на в. "24 часа"

Екипът на Екипът на "24 часа" се снима селфи по случай 23-ия рожден ден на

7,2 по Рихтер удари Южно Мексико

Земетресение с магнитуд 7,2 по скалата на Рихтер разтърси Южно Мексико, информира Ройтерс. Епицентърът е бил в щата Гереро - на 37 километра от община Текпан де Галеана. Силното земетресение е усетено и в столицата на Мексико, разлюлявайки сгради, чупейки прозорци и принуждавайки хората да излязат от сградите, предаде AFP. "Държах се за дървото като пиян", коментира Педро Ернандез - портиер на 68 години, работещ в центъра на града. Няма данни за тежко пострадали хора или сгради, нито се очаква трусът да предизвика цунами.

PollWatch: „България без цензура” бие ДПС и е с двама евродепутати

Независимата социологическа агенция PollWatch предвижда 9 % или трето място за предстоящите избори за Европейски парламент на коалицията „България без цензура”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Това означава, че коалицията ще има двама евродепутати.
Според изследването ГЕРБ е с 27.4 %, а БСП с 27.2 %, като по този начин двете партии си разделят по 6 Независимата социологическа агенция PollWatch предвижда 9 % или трето място за предстоящите избори за Европейски парламент на коалицията „България без цензура”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Това означава, че коалицията ще има двама евродепутати. Според изследването ГЕРБ е с 27.4 %, а БСП с 27.2 %, като по този начин двете партии си разделят по 6

САЩ плашат Русия с нови санкции

Вашингтон следи отблизо дали Москва ще изпълни ангажиментите си

САЩ плашат Русия с нови санкции, ако не спази договореното в Женева

Вашингтон следи отблизо дали Москва ще изпълни ангажиментите си


"168 часа": Соцгенерал забранява Великден с указ преди 65 години

С таен доклад само 5 години след 9 септември соцгенералът Йонко Панов предлага крути мерки за комунизиране на Българската православна църква. Един от главните поводи за реакцията на властта срещу църквата е, че по Великден владиците отказали да агитират за изборите  за правителството на ОФ. С таен доклад само 5 години след 9 септември соцгенералът Йонко Панов предлага крути мерки за комунизиране на Българската православна църква. Един от главните поводи за реакцията на властта срещу църквата е, че по Великден владиците отказали да агитират за изборите за правителството на ОФ. "След Великден всички владици обхождаха епархиите си и

Федерер беше на две точки от загуба, но се класира за полуфиналите


Роджър Федерер направи впечатляващ обрат срещу французина Жо-Вилфред Цонга и се класира за полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. 

Швейцарецът беше на две точки от загубата, но успя да измъкне втория сет и да се пребори за победа с 2:6 7:6 (6), 6:1 след 2.27 часа игра. 

Федерер достигна финалната четворка в княжеството за първи път от 2008 г. Той загуби три поредни финала от Рафаел Надал между 2006 и 2008 г., а след това пропусна три от последните пет...

Мощно земетресение с магнитуд 7,5 разлюля Мексико

Земетресение с магнитуд 7,5 по скалата на Рихтер удари днес мексиканската столица Мексико сити и щата Гереро, северозапад от нея, съобщиха американският институт по геофизика и столичното кметство.

Москва облекчава издаването на руски визи

Руската Държавна дума прие на първо четене

Новата конституция на Украйна ще децентрализира властта, обявиха премиерът и президентът


Новата украинска конституция ще децентрализира властта и ще позволи на региони да използват руския за официален език, обявиха днес изпълняващият длъжността президент Олександър Турчинов и премиерът Арсений Яценюк, цитирани от Ройтерс и Франс прес.

В съвместно телевизионно обръщение Турчинов и Яценюк обещаха конституционна реформа от голям мащаб, която ще предостави широки правомощия на регионите и специален статут на руския език - ключово искане на рускоговорящите жители на...

Задържаха трима варненци за кражба на злато от апартаменти в Разград

Трима варненци са задържани във връзка с извършени домови кражби на територията на град Разград. Посегателствата върху частни имоти датират от 14 – 15 април, съобщиха от ОД на МВР-Разград за Moreto.net Тогава в Разград бяха разбити два апартамента в ж.

Трафикът навсякъде в страната е интензивен

Трафикът на автомобили по магистралите е интензивен, съобщава МВР. 20-километрово е  задръстването от автомобили по автомагистрала “Тракия” в...

Сумиста: Цветанов е поръчвал хора като кюфтета

Търсел ли е контакт със Сретен Йосич Бойко Борисов през 2010 година, попита Сумиста в ефира.

Мимове разказват истории с огън

Те създават невероятни спектакли – разказват с танц, музика и най-вече с огън истории за миналото и величието на София. Едва ли има софиянец, който да не е гледал фееричните им прояви на открито. Превръщат се на живи статуи, провокирайки публиката само с очи и усмивка, и правят спектакли с кукли от балони, пълни с газ по големите площади на града.

7-ма година зловония край Кремиковци

Седма година хиляди бали с боклук продължават да се съхраняват в столичния район „Кремиковци". За това се оплакаха местни жители, страдащи от зловонията, разнасящи се от камарата опакован боклук.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване