Костов: Приходите намаляват, да се актуализира бюджета

В първите три месеца приходите, които държавният бюджет е събрал, са по-малко, отколкото приходите през първото тримесечие на миналата година. Това заяви пред БНР бившият министър-председател и ръководител на Лабораторията за управление на риска при НБУ Иван Костов.

Манфред Вебер поздрави Цветан Цветанов за забележителната победа на ГЕРБ на евроизборите

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с германския евродепутат Манфред Вебер, в рамките на политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП), която се провежда в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
По време на срещата Вебер, който е основният кандидат на ЕНП за председател на Групата на партията в Европейския Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с германския евродепутат Манфред Вебер, в рамките на политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП), която се провежда в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. По време на срещата Вебер, който е основният кандидат на ЕНП за председател на Групата на партията в Европейския

ДКЕВР: Не натискаме цените на тока надолу

Не натискаме цените на тока надолу, запазват се на същото ниво. Цената не е намалена, тя е в нивата, каквато е била досега - леко увеличение има само при ЧЕЗ, но крайната им цена е най-ниска спрямо трите основни ЕРП-та.

МОТ: Затягането на коланите руши социалния модел на Европа

Четвърт от население на ЕС живее в бедност заради кризата.

Борисов: Правителството готви нови 3 млрд. евро заем

Държавата е катастрофирала. Хората са свикнали, като чуят тези думи от политиците, да не ги приемат на сериозно, да го приемат като един вид пропаганда. Когато дойде един такъв материал от ЕК, надявам се повече хода да го чуят.

Вигенин: Разширяването на ЕС трябва да продължи!

Реформите трябва да доведат до благосъстояние на хората


Японският конкурент на WhatsApp обмисля IPO

Line има 175 млн. активни потребители месечно в световен мащаб, посочват анализаторите от BNP Paribas


Бареков: Кабинетът на Орешарски вече е в сянка

В българската политика има нов естествен център, който да измести ДПС.

Путин тайно наградил с ордени ръководителите на фирмите, работили по "Сочи 2014"


Руският президент Владимир Путин е наградил с ордени олигарси и ръководители на държавни фирми за изпълнението на зимните олимпийски игри в Сочи, съобщава "Ведомости". Награждаването се е повело в края на март.

В списъка на наградените са собственикът на "Интеррос" Владимир Потанин,  президентът на "Сбербанк" Херман Греф, ръководителят на "Газпром"  Алексей Милер, президентът на "Руски държавни железници" Владимир Якунин, председателят на управителния съвет на "Ренова" Виктор...

Убийците на 16-годишния Ники от Враца Цофъра, Скинара и Акулата се изправиха пред съда

Във врачанския окръжен съд днес бе даден ход на делото смъртта на 16-годишния Николай Димитров. Според обвинението, представено от прокурор Асен Пашански, ученикът от местната гимназия Във врачанския окръжен съд днес бе даден ход на делото смъртта на 16-годишния Николай Димитров. Според обвинението, представено от прокурор Асен Пашански, ученикът от местната гимназия "Хр. Ботев" е бил пребит до смърт през нощта на 31 август м.г. пред нощен бар в центъра на Враца от трима. действали в съучастие.

Руският президент тайно награди с ордени ръководителите на фирмите, работели по "Сочи 2014"


Руският президент Владимир Путин е наградил с ордени олигарси и ръководители на държавни фирми за изпълнението на зимните олимпийски игри в Сочи, съобщава "Ведомости". Награждаването се е повело в края на март.

В списъка на наградените са собственикът на "Интеррос" Владимир Потанин,  президентът на "Сбербанк" Херман Греф, ръководителят на "Газпром"  Алексей Милер, президентът на "Руски държавни железници" Владимир Якунин, председателят на управителния съвет на "Ренова" Виктор...

Самолет се подпали на летище Шереметиево в Москва, няма пострадали

Самолет Ил-96 на руската авиокомпания Аерофлот се подпали на международното летище Шереметиево в Москва. Никой не е пострадал при инцидента, тъй като нямало хора на борда.

Обама предложи 1 млрд. долара за сигурността в Източна Европа

Американският президент Барак Обама обяви, че САЩ ще засилят военното си присъствие в Източна Европа. Той ще поиска от Конгреса да одобри инициативата от 1 млрд. долара за допълнително присъствие на американски военни сили от трите рода войски „в новите съюзници” в Източна Европа по повод сблъсъка Изток-Запад заради Украйна.

Теч на газ заради ремонт на водопровод в София

Сигнал за изтичане на газ затвори рано следобед столичния бул. "България", съобщи News7.
Оказа се, че причината за аварията са ремонтни дейности по водопроводната мрежа в района на кръстовището с бул. "Тодор Каблешков".
След инцидента подаването на газ бе спряно. Няма опасност за хората.
Екипи работят по отстраняване на аварията. Сигнал за изтичане на газ затвори рано следобед столичния бул. "България", съобщи News7. Оказа се, че причината за аварията са ремонтни дейности по водопроводната мрежа в района на кръстовището с бул. "Тодор Каблешков". След инцидента подаването на газ бе спряно. Няма опасност за хората. Екипи работят по отстраняване на аварията.

Полицията в Перник издирва 50-годишна изчезнала жена

В деня на изчезването си е била облечена със зелено яке и джинсови панталони

БСП се готви да стъпи здраво в кабинета

Няма да има драстични промени в кабинета, увери на пресконференция червеният депутат Димитър Дъбов. По думите му не правят опит да си измият ръцете с кабинета за изборната загуба. Следващата седмица най-вероятно ще станат ясни промените в правителството. Червените ще са готови още тази седмица с анализа си на работата на кабинета на Пламен Орешарски.

Испанското правителство е готово със закона за абдикацията на Хуан Карлос

Днес след като испанският крал Хуан Карлос обяви, че абдикира, испанското правителство закон, позволяващ задействане на наследяването и възкачването на престола на Испания на новия суверен Фелипе VI....

Откриха труп на мъж в промишлената зона на Варна

Труп на мъж е намерен до пътя в промишлената зона на Варна. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е подаден около 15:00 часа. В момента ням...

Трафикант заряза джип с 15 кила хероин на Дунав и избяга

Наркотрафикант се уплаши и заряза посред бял ден джип с 15,528 кг хероин на ГКПП Дунав мост и избяга.
Случаят се е разиграл миналата събота около 15,45 ч., съобщиха от Агенция "Митници". Дежурните инспектори засичат изоставения лек автомобил "Опел" Фронтера" с включени фарове и работещ двигател и веднага алармират колегите си от Гранична полиция. Наркотрафикант се уплаши и заряза посред бял ден джип с 15,528 кг хероин на ГКПП Дунав мост и избяга. Случаят се е разиграл миналата събота около 15,45 ч., съобщиха от Агенция "Митници". Дежурните инспектори засичат изоставения лек автомобил "Опел" Фронтера" с включени фарове и работещ двигател и веднага алармират колегите си от Гранична полиция.

Изтичане на газ заради ремонт на водопровод в София


Сигнал за изтичане на газ затвори рано следобед столичния бул. Сигнал за изтичане на газ затвори рано следобед столичния бул. "България", съобщи News7. Оказа се, че причината за аварията са ремонтни дейности по водопроводната мрежа в района на кръстовището с бул. "Тодор Каблешков". След инцидента подаването на газ бе спряно. Няма опасност за хората. Екипи работят по отстраняване на аварията.

Фиксинг на БНБ за вторник, 3 юни

Валутните курсове на БНБ за 3 юни в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   за ...

Въпрос на време е трагедията от Стара Загора да се случи и в Радомир

Ако общината в града не предприеме мерки за абсолютното ограничаване на автомобилите в центъра на града, трагедията със загиналото момче от Стара Загора може и дас е повтори.

Здравейте приятели. Вашият сайт остана единствената платформа, чрез която, ние родителите от гр. Радомир, можем да призовем кмета на града, да ограничи влизането и преминаването на автомобили през централната градска част.

Въпреки забраната за влизане на МПС-та на пл. "Свобода", ежедневно десетки автомобили профучават през улицата, преминаваща покрай площада на града. Улицата е допълнително стеснена, предвид това, че на нея се намират масите на три кафенета, в които обикновено...

Продължава

След два месеца липса: Някой знае ли къде е Емилия?

Полицията издирва 50-годишната Емилия Илчова Костадинова от Радомир.

12,8% е безработицата у нас през април

До 12,8% е намляла безработицата в България през април 2014 г. Спадът се равнява на 0,2% спрямо нивото от предходния месец. През отчетния период 423...

ЕК: Не блокираме "Южен поток"

/КРОСС/ Европейската комисия предлага в рамките на своята стратегия за енергийна сигурност проектът " Южен поток " да бъде спрян, тъй като той не отговаря напълно на законодателството на ЕС. И този проект трябва да бъдат преразгледан в светлината на енергийната сигурност на ЕС. Ние не блокираме " Южен поток", искаме само той да съответства на законодателството на ЕС, каза на пресконференция говорителят на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер Сабине Бергер. Тя обясни, че според европейския регулатор споразуменията, сключени от държавите-членки на ЕС с Русия за газопровода, не съответстват със законите на ЕС. „Многократно и ясно заявихме, че вложенията във всяка енергийна инфраструктура в ЕС трябва да бъдат съобразени с всички европейски правила - за енергетиката, конкуренцията, обществените поръчки. ЕК вече изясни, че сключените междуправителствени споразумения с Русия за изграждането на газопровода "Южен поток" не отговорят на съответните изисквания. Тези споразумения не съответстват на основни положения от третия енергиен пакет", подчерта тя.

Първият лагер на ЦСКА ще е в Боровец


ЦСКА ще започне подготовката си за новия сезон в неделя. Футболистите на червените ще преминат традиционно кръвни изследвания сутринта.

След това отборът ще замине за лагер в Боровец. Воденият от Стойчо Младенов състав ще се подготвя там до 21 юни.

В последния ден от лагера ЦСКА ще изиграе приятелска среща в Самоков. Все още няма определен съперник за двубоя.

Очаква се след това отборът да замине за лагер в чужбина. Наскоро мажоритарният собственик Александър...

Пазаруваме климатици с евтини кредити

Над 12,9 млн. лв. са отпуснатите евтини кредити по Програмата за енергийна ефективност в бита (REECL) от февруари миналата година до началото на май...

Нов вид телефонна измама

София /КРОСС/ 31-годишен мъж е задържан за телефонна измама. На 29 май около 16 часа, в Четвърто РУП бил получен сигнал, че възрастна жена е станала жертва на телефонна измама. Пред полицаите тя разказала, че непознат мъж се обадил на домашния й телефон, представил се за доктор и съобщил, че тъй като синът й е претърпял пътен инцидент, за да му бъде направена операция е необходима сумата от 23 000 лева. Жената не се разтревожила, понеже синът й бил у дома при нея. Заявила на обаждащия се, че не му вярва и затворила телефона. Мнимият доктор прибягнал до втори план, като й се обадил отново, представяйки се за „майор" от полицията. Обяснил на възрастната дама, че трябва да съдейства на органите на реда да задържат измамника. За целта трябва да предаде исканите пари, като преди това опише серийните им номера и ги продиктува на „майора". След повторното обаждане жената отишла до банката изтеглила 4 000 лева, описала ги и ги хвърлила през балкона, вярвайки, че ги предава на полицията. В резултат на проведените оперативно издирвателни действия извършителят е установен - Д.Б./31г./ от София. Образувано е досъдебно производство, а мъжът бил задържан с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на Д.Б. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.210 от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа.

Видеорхив от над 400 часа съхранява „златния фонд на българската наука“

София /КРОСС/ Уникален видеорхив от над 400 часа съхранява „златния фонд на българската наука". Специални видеоинтервюта, проведени от екипа на едноименния проект, представят живота и работата на 125 големи български учени, получили най-високо признание у нас и в чужбина. Вторият том на сборника „Златен фонд на българската наука", който съдържа откъси от 63 интервюта, бе представен днес в Българска академия на науките. Първият том бе издаден през 2011 г. Сред интервюираните във втората част на проекта са известни български учени като акад. Николай Кауфман, акад. Ангел Гълъбов, проф. Анн-Мария Тотоманова, проф. Кирил Топалов, проф. Андрей Пантев, проф. Христо Пимпирев, настоящият председател на БАН акад. Стефан Воденичаров и много други. Акад. Стефан Воденичаров поздрави екипа на проекта „Златен фонд на българската наука" с ръководител доц. Ерика Лазарова, като подчерта, че съхраняването на информацията за постиженията на науката и културата на една нация е неделима част от нейната ценностна система и особено важна задача в контекста на честването на 145-годишнината на Българска академия на науките. Председателят на БАН допълни, че от интервютата самият той е научил нови и интересни неща за хора, с които е приятел от години и каза, че е убеден, че те ще се четат с удоволствие от всички читатели независимо от тяхната възраст и образователен ценз.Проектът „Златен фонд на българската наука" се базира на т.нар

Чобанов: Фалит? Не!

В последните дни ставаме свидетели на истерично говорене по въпросите на фискалната стабилност на страната. Това истерично говорене, за радост е затворено само в рамките на политическия спектър. Категорично няма основание, че ни чака фалит на държавата.

С песни и танци малчуганите от детските градини във Варна посрещнаха лятото

Над 200 малчугани от общинските детски градини “Детска радост“, “Ян Бибиян“, “Крилатко“, „Гълъбче“, “Звездичка“, “Слънчева дъга“ и “Чайка“ взеха участие в концерт по случай настъпващото лято, научи Moreto.net. Празничното настроение, което децата създадоха на площада до община Варна, зарадва събралите се родители и граждани.

Всеки втори регионален и екопроект с пари от ЕС е бил санкциониран

Санкциите, наложени по проекти по седемте оперативни програми, финансирани от еврофондовете, възлизат на 166 млн. лв. за периода 2007 - 2013 г. Прогнозите са, че до края на 2015 г., когато изтича старият програмен период, т.нар. финансови корекции, наложени на получателите на евросредства, които са извършили нарушения, ще нараснат с още 154 млн. лв.   Това сочи анализ на основните причини за налагане на финансови корекции на бенефициентите по европейски проекти, направен от водеща международна одиторска и консултантска компания по поръчка на правителството, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет във вторник.   Според документа, финансовите корекции, наложени през първите седем години на управление на евросредствата от българските власти, представляват 1.9 на сто от изплатената безвъзмездна финансова помощ по седемте оперативни програми.   Над три четвърти от стойността на всички финансови корекции са наложени по оперативните програми "Околна среда" (ОПОС) и "Регионално развитие" (ОПРР) и представляват съответно 91.7 млн. лв. и 36.3 млн. лв. Реално всеки втори договор за финансиране по тези две програми е с наложена санкция.   Анализът сочи, че 74 на сто от финансовите корекции са свързани с нарушения при възлагането на обществени поръчки. Санкциите за общините са 117 млн. лева, което представлява 74 процента от наложените индивидуални финансови корекции на всички бенефициенти по седемте оперативни програми, пише в съобщението.   Причините за налагане на системни финансови корекции са нарушения, свързани с обществените поръчки, недостатъчна одитна пътека, слабости за контрол и недопустими разходи по проектите.   "С цел възпрепятстване на налагането на системни финансови корекции, в бъдеще е необходимо засилване на контролите за навременно идентифициране на нарушенията, както и необходимостта от засилване на административния капацитет за управление на проекти от бенефициентите", посочват авторите на анализа.   На база на оставащите плащания, забавеното налагане на корекциите и отлагането им във времето, те прогнозират, че до 31 декември 2015 г. финансовите корекции ще достигнат 320 млн. лв.   Анализът предлага и пакет от мерки за намаляване на ефекта от потенциалните бъдещи финансови корекции до края на изпълнението на стария програмен период и създаване на ефективна рамка и подкрепа за изпълнение на фондовете от Общата стратегическа рамка на Европейския съюз през програмния период 2014-2020 г. От Министерския съвет обаче не посочват какви точно са тези мерки.

Развеждате се? Купете си биткойни

Криптовалутата може да бъде използвана от развеждащи се съпрузи, които искат да скрият активите си от своите партньори


Духът на Славка Славова повика Таня Масалитинова (снимки + видео)

"Таня изживя живота си пълноценно. Затова не трябва да сме тъжни, а да помним кой и как ни е учил на театър", сподели Ева Волицер, която нарича Масалитинова своя артистична майка. Актрисата беше сред приятелите и почитателите, дошли да изпратят примата на българския театър в последния й път в храма "Свети Седмочисленици" във вторник, 3 юни.

Близо 7000 декара обработваеми площи са унищожени от градушка в Русенско

Пораженията са основно по слънчогледа, царевицата, пшеницата и ечемика

11 месеца затвор за "строителна пирамида" във Варна

44-годишен прибрал близо половин милион, но не построил жилища


Платини и Франция бяха замесени в скандала около Катар 2022


Президентът на УЕФА Мишел Платини се е срещал тайно с бившия член на изпълнителния комитет на ФИФА Мохамед бин Хамам около кандидатурата на Катар за домакинство на Мондиал 2022.

Това твърди английският вестник Telegraph, като се позовава на собствени доказателства.

Бин Хамам, който беше президент на Катарската футболна федерация и Азиатската футболна конфедерация, беше изваден до живот от футбола заради корупционния скандал, който разтърси ФИФА през 2011 г.

В...

Бизнес климатът у нас се затопля

Министърът на икономиката и енергетика Драгомир Стойнев коментира, че се наблюдава затопляне на бизнес климата у нас. По неговите думи доказателство...

Лидер на пакистанска опозиционна партия арестуван в Лондон

/КРОСС/ Лидерът на пакистанската партия „Движение Мутахида Кауми" Алтав Хусейн е арестуван в Лондон по подозрение в пране на пари. Това съобщи "Франс прес", позовавайки се на британските медии.Отбелязва се, че полицията е арестувала 60-годишен мъж в жилището му в северозападната част на Лондон и е обискирала дома му. Агенцията пояснява, че арестът на лидера е предизвикал бунтове в Карачи, където протестиращите са унищожили най-малко шест автобуса и една кола.Междувременно, поддръжници на партията на Хусейн призоваха своите поддръжници да запазят спокойствие.    

БСП: България ще завърши "Южен поток"

Изборните резултати не предполагат смяната на Сергей Станишев от лидерския пост в партията, смятат социалистите

Шофьорът, който уби Паоло, е в болница с комоцио

Георги Сапунджиев, който прегази снощи с джипа си 4-годишния Паоло в Стара Загора, е настанен в болница със симптоми за комоцио. Той е настанен в отделението по неврохирургия на Университетската болница "Професор Стоян Киркович", съобщава БНР. Пред лекарите заявил, че е бил ударен, след като прегазил момченцето. Сапунджиев е с полицейска охрана в отделението и ще остане най-малко 24 часа за наблюдение. Мъжът е на около 45 години. Той блъсна 4-годишния Паоло вчера вечерта около 19.00 часа, докато маневрирал в пешеходната зона на града. Очаква се до края на деня срещу Сапунджиев да бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт.

Дни на отворените врати в Агенция „Митници”

София /КРОСС/ През месец юни ученици от София и страната ще се запознаят с работата на различни звена в Агенция „Митници". Инициативата е по повод 135-годишнина на митническата администрация.Ученици от гимназиален курс на специализирани и общообразователни училища ще посетят митнически учреждения и ще научат повече за работата на служителите там. По-малките ученици (7-9 клас) ще посрещнат в своето училище митнически служители от Митническо разузнаване и разследване, които ще демонстрират част от работата си и ще изнесат презентации за вредата от наркотиците.Първите срещи ще се проведат на 4 и 5 юни в Русе. В програмата са включени още София, Свиленград и др.

Киев безпощадно потушава нарастващото недоволство в страната

/КРОСС/ Положението на киевската хунта в югоизточната част на Украйна е отчайващо. При това властите всячески се опитват да прикрият информацията, заливайки украинския народ с откровени лъжи. Всяка проява на недоволство от действията на хунтата бива незабавно и безпощадно потушавано. Свидетелствата на очевидците, които разпространяват информацията чрез социални мрежи са доказателство за случващото се, при това от хора, които нямат достъп до медии и живеят в информационна изолация от месеци (спряно е излъчването на всички руски телевизионни канали). Предоставяме ви два примера:„Днес разговарях с един мой добър познат, той е украинец, отдавна живее и работи в Русия, но роднините му са в Украйна. Вчера той е разговарял с тях по телефона и до днес е в шок от чутото.1. В родния му град (с областно предназначение в Черниговска област, където Иван Мазепа е получил гетмански клейноди от полския крал -разбирате за какво говоря) пристигнали 40 гроба от източна Украйна. При всеки роднина на погребението са идвали представители на Службите за сигурност на Украйна, като им казвали в безапелационна форма, че всяко изтичане на информация за случилото се, дори в интернет, ще бъде наказуемо с уволнение или дори наказателно дело и затвор. Днес са минали първите погребения. Народът тихо се сатанизира.2. Проверете чрез контактите си, къде именно се намира в момента кметът на гр. Сума. Говори се, че бил в реанимацията. Та... Той дошъл на погребенията с подготвена укропатриотична реч

Борисов: Всички, които подкрепят това правителство, са съучастници в катастрофата

Препоръките на ЕК са тежки обвинения за несправяне с всичко и всички, които подкрепят това правителство, са съучастници в катастрофата. Такъв прочит направи пред журналисти на последните препоръки на Европейската комисия към България лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Стъпалата на британците са пораснали с 2 номера от 1970 г.

Причината е, че обитателите на Острова са станали по-високи и по-тежки


Близо 300 кг. тютюн за пушене без документи задържаха в област Враца

/КРОСС/ 292,170 кг тютюн за пушене задържаха митнически служители в района на област Враца. Откритият тютюн е бил пакетиран и приготвен за продажба на дребно. Акцизната стока е открита в лек автомобил при проверка на митническа мобилна група и митнически служители от Митница Лом, съвместно с Икономическа полиция. Образувано е дознание по описа на Митница Лом.

Брюксел призова Великобритания да овладее поскъпването на имотите

ЕК съветва властите в Лондон да помислят за повишаване на данъците върху по-скъпите имоти и за коригиране на схемата за гарантиране на кредити Help to Buy


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване