Стоичков избира миски за мондиала

Ангажиментите на Христо Стоичков нямат край. Работодателите му в мексиканската "Телевиса" му отредиха още една задача - да журира в конкурс по красота. Всеки ден в Маями Кавалерът на "Златната топка" избира по една красавица, която ще пътува с наброяващия над 500 души тв екип за световното в Бразилия (12 юни - 13 юли). Парадът на хубостта ще бъде ч Ангажиментите на Христо Стоичков нямат край. Работодателите му в мексиканската "Телевиса" му отредиха още една задача - да журира в конкурс по красота. Всеки ден в Маями Кавалерът на "Златната топка" избира по една красавица, която ще пътува с наброяващия над 500 души тв екип за световното в Бразилия (12 юни - 13 юли). Парадът на хубостта ще бъде ч

Шепа хора няма да диктуват рокадите в МС

 „Шепа хора няма да диктуват промените в кабинета. Критериите за смяна на министри няма да бъдат определяни от мнението на малка група хора”, отсече премиерът Пламен Орешарски вчера в Калофер, където присъства на отбелязването на 138-ата година от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.

 

Той отчете, че срещу малкото искания за оставка на здравния министър Таня Андреева заради проблемите в софийската Спешна помощ се противопоставя голяма част от системата. „В последните няколко дни чета чудновати интерпретации на всичко, което съм казал. Сигурно е нормално в тази

 

напрегната обстановка

 

Не сме дискутирали окончателно промените в кабинета. В момента двете партии правят собствените си анализи”, заяви Орешарски. Той беше категоричен, че критерият за смяна в кабинета няма да бъде обвързан с мнението на малка група хора, а с целите и възможността на министъра да ги постигне. „Аз вярвам в повечето от тях”, похвали министрите си Орешарски.

 

„За мен е особена гордост да бъда тук, в родното място на Христо Ботев, в деня на Ботев. Имаме нужда от такива моменти, за да забравяме напрегнатото ежедневие и да можем да преосмислим целите си и начина, по който вървим. Когато ние, българите, заговорим, рядко ни се случва да е в един глас. Затова е важно, че в днешния ден е отредено време, в което да се поклоним в знак на почит и заедно да помислим в минутите мълчание за

 

общия ни идеал

 

свободата и добруването на нашата земя хубава, както я нарича самият Ботев”, подчерта премиерът пред хората в Калофер.

 

Технически гаф съпроводи отбелязването на годишнината от смъртта на Ботев в родния му град. Точно в 12 часа сиренната система в Калофер отказа, а обяснението на служител на кметството пред градоначалника Румен Стоянов беше, че техниката била пробвана преди 4 дни и тогава работела. Впоследствие се оказа, че нямало ток, което обаче беше опровергано от техници на EVN. Без вой на сирени премиерът и присъстващите на площада сведоха глави за минута мълчание. Десетина минути по-късно от кметството включиха по-тихи ръчни сирени, а  хората се спряха и за втори път отдадоха почит на загиналите за свободата на България.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

И Тонев опроверга Борисов: В ЕС има безплатни лекарства

Даже възрастните получават млечни продукти без пари като профилактика срещу остеопороза, каза зам.-кметът на София

Спешните медици посрещат новия си шеф с жива верига

Те отново ще протестират за по-добри условия на труд


Борис Годунов взема властта на „Св. Александър Невски”

 Храм-паметникът „Св. Александър Невски” за първи път става декор на грандиозна суперпродукция. На 27, 28 и 29 юни Софийската опера представя там шедьовъра на руската класика „Борис Годунов” от Модест Мусоргски. Сцената ще бъде изградена пред централния вход, а трибуните ще съберат 1400 души публика.

 

Идеята да разгърне постановката точно на площада - символ на демокрацията, е на режисьора и директор на Софийската опера Пламен Карталов. Сюжетът на операта се задвижва точно от жаждата за власт на Борис Годунов и битките му по пътя към руския трон.

 

В ролята на самодържеца публиката ще види Светозар Рангелов и Мартин Цонев. Диригент e Константин Чудовски.

 

Билетите за постановката са на цени от 10 до 100 лева и се продават както на касите на Софийската опера, така и онлайн на сайта www.operasofia.bg и в разпространителската мрежа на Eventim.

 

„Борис Годунов” е важно заглавие за българските меломани заради големите певци Борис Христов, Николай Гяуров и Никола Гюзелев. Оперният свят признава Борис Христов като най-добрия изпълнител на тази роля след Фьодор Шаляпин, а Гяуров и Гюзелев са негови продължители.

 

Софийската опера посвещава постановката под открито небе на 100-годишнината от рождението на Борис Христов и 85 г. от рождението на Николай Гяуров, както и на 90 години от освещаването на храма „Свети Александър Невски”. Представлението е и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 г.

Еволюцията на мозъка зависела от мускулите

 Не е нужно да си учен, за да си дадеш сметка, че именно мозъкът отделя човека от представителите на животинското царство. В сравнение с тях човекът може да не е толкова бърз, нито толкова едър, но е достатъчно умен, за да насели цялата планета, съобщи Сайънс дейли.

 

Човекът е трябвало да се раздели с нещо, за да може мозъкът му да придобие по-големи размери. Ново изследване разкрива, че човешката интелигентност има своя еволюционна цена. Оказва се, че съвременният човек е пожертвал мускулите си заради мозъка си.

 

След като изследвали над 10 000 различни метаболита – малки молекули, като захари, витамини, аминокиселини и невротрансмитери, които са с ключово значение за физиологичните функции, взети от тъканни проби от хора, шимпанзета, макаци и мишки, учени установили, че човешкият мозък е еволюирал 4 пъти по-бързо от този на шимпанзетата.

 

Но докато човешкият мозък увеличавал размерите и способностите си, ефикасността на човешките мускули намалявала. За да се изключи възможността тези промени да се дължат на начина на живот, били извършени допълнителни изследвания с макаци. Те били преместени от голямо съоръжение в малки затворени помещения и им била давана храна, богата на мазнини и с голямо съдържание на захар. Промените в начина на живот имали съвсем малък ефект върху метаболома на мускулите на макаците.

 

"Метаболитните промени в човешките мускули отдавна ни объркваха, докато не си дадохме сметка, че онова, което обединява приматите и ги отличава от човека, е огромната сила на мускулите им", поясни Касия Бозек от института "Макс Планк" по информатика.

 

За да сравнят мускулната сила на едните и другите, учените извършили експеримент с шимпанзета, макаци, студенти и професионални атлети. Въпреки вложените от студентите и атлетите усилия се оказало, че мускулната сила на приматите е над 2 пъти по-голяма от тяхната.

 

Учените предлагат хипотезата, че метаболитната роля на човешкия мозък е преплетена с тази на човешките мускули. "Получените резултати навеждат на мисълта, че при хората има специален енергиен мениджмънт, който ни позволява да отделим енергия за изключителните си когнитивни способности за сметка на отслабените си мускули", отбеляза Бозек.

Откриха най-стария панталон

 Археолози откриха най-стария панталон в света – той е ушит преди цели 3400 години, съобщи „Сайънс нюз”.

 

Древният панталон бил намерен в гробище в Таримския басейн в Западен Китай. Изследователите предполагат, че находката е принадлежала на азиатски номади. Те също така са сигурни, че наистина става дума за най-стария панталон. Откритието доказва, че панталоните са измислени от номадите, които дълго време прекарвали в седлото и това се е случило доста отдавна.

 

Панталонът е от вълна и е богато украсен с орнаменти и шевици.

Андреева: Финансовият ресурс в столичната Спешна помощ е разходван неефективно

С години не са решени проблемите с организацията и контрола на екипите, заяви здравният министър


Президентски избори в Сирия със сигурен победител

Сирийската опозиция призова за бойкот на вота


ЕК: Процедурите за строителството на „Южен поток” са проведени непрозрачно

Брюксел настоява спорните въпроси по газопровода да се изяснят, преди да е започнало строителството, заяви Шантал Хюз


Гигантски киселинен облак застрашавал Земята

 Астрономи предупредиха, че към Земята се приближава облак, състоящ се от прах, който заличава всичко по пътя си. Облакът се е появил от черна дупка на разстояние 28 000 светлинни години от нашата планета. Странното формирование вече е наречено "облакът, сеещ хаос". Той разрушава всичко по пътя си, комети, астероиди, планети и звезди. В момента се е насочил към Слънчевата система и съответно към Земята.

Космическият обект, простиращ се на 10 милиона мили бил открит от обсерваторията на НАСА "Чандра" и се отнася към класа на "киселинните мъгли". Очаква се облакът да достигне Земята през този месец.
"Лошата новина е, че пълното разрушение на нашата Слънчева система е неминуемо" , обясняваше още в края на миналата година астрофизикът от университета в Кеймбридж Албърт Шервински. При това експертите са убедени, че странният облак се състои от частици, които по принцип са разсеяни в така наречения условен радиус на черните дупки. По думите на Шервински тази изключително голяма черна дупка се намира на разстояние от 28 000 светлинни години от нас - приблизително в центъра на нашата галактика.
Трябва да се отбележи, че миналата година известния физик Стивън Хоукинг бе принуден да преразгледа теорията си за черните дупки. Преди се смяташе, че нито един обект не е способен да се измъкне от тяхното гравитационно поле. Впоследствие обаче, ученият стигнал до извода, че информацията за обектите, попаднали в космическата дупка може да бъде излъчена обратно в трансформиран вид.

Испанското правителство заседава извънредно след изявлението за абдикация

Испанското правителство днес се събира на извънредно заседание, след като вчера крал Хуан Карлос обяви, че абдикира в полза на сина си принц Фелипе. Премиерът Мариано Рахой изрази надежда, че в кра...

Тотоскандал разтърси Нигерия преди Мондиала

Скандални разкрития на вестник "Сън" са на път да предизвикат истинска експлозия преди световното първенство. Английското издание уличи със скрита камера национал на Нигерия да се среща с ра...

Започва "Пролетният базар на книгата"

Днес ще бъде открит „Пролетният базар на книгата". За първи път тази година, изложението е с увеличена площ и ще бъде разположено на три етажа в Националния дворец на културата. Пана...

32-ма ранени и един загинал в катастрофи през денонощието

32-ма души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са станали 23 пътнотранспортни произшествия, при които има един загинал и двама с опасност...

Астрономи откриха мегапланета, нарекоха я "Годзила"

Астрономи откриха мегапланета, която е 17 пъти по-тежка от Земята и която кръстиха "Годзила". Скалистата планета, която може да промени концепцията за произхода на Земята, се намира на 560...

Едва €200 000 дава Батков за нов щаб

Спортният директор на Левски Георги Иванов изпитва големи трудности около привличането на треньор на тима. От неделя Гонзо е в Испания с агента си Лъчезар Танев. На място те преговарят с няколко набел...

Андреева: Драматизирането на проблемите в Спешната помощ не е обективно

Цялото драматизиране за проблемите в Спешната помощ не е обективно. Наистина проблеми има, но те са трупани с години. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева пред bTV. "Тук пр...

Новият “Слънчев импулс” осъществи първия си полет

 Подобреният вариант на самолета "Слънчев импулс", който се задвижва със слънчева енергия, осъществи в Швейцария първия си полет, пише в. „Дейли мейл”.

 

Летателният апарат, който през 2015 година ще се отправи на околосветско пътешествие, излетя от летището на град Пайерн в западния кантон Во. Той остана във въздуха над два часа. Тестовете с моноплана, чийто размах на крилете е 72 метра, проведе пилотът Маркус Шердел. Той достигна височина от 1670 метра при скорост 55,16 км в час. "Този полет още повече ни доближава до околосветското пътешествие", коментира резултатите от изпитанията съучредителят на проекта, инженерът и пилот  Андре Боршберг. Той подчерта, че това е първият самолет в света, който на практика притежава неограничена автономност на полета.

 

Вторият "Слънчев импулс" беше представен на публиката през месец април. Той е с 15 на сто по-голям от предишния, като количеството на слънчевите батерии, покриващи огромното му крило и захранващи четирите му електромора, е увеличено до 17 200 броя. Освен това бяха подобрени техническите показатели на моноплана, чиято маса е 2,3 тона.

 

Новият "Слънчев импулс" е по-устойчив на турбуленции, кабината на пилота е по-удобна, като тя разполага с кресло, подобно на тези от бизнес класа. Това е важен елемент, тъй като  при бъдещи пътешествия, на пилота ще му се налага да изкарва в кабината до пет денонощия.

Астрономи откриха мега Земя извън Слънчевата система

Учени са открили „Годзила на Земите“ – нов тип голяма скална екзопланета, намираща се на 560 светлинни години от Земята, пише Space.com в превод на "Фокус".
Официалното наименование на небесното тяло е Kepler-10c, но прякорът му е мега Земя. Тя обикаля около звезда, подобна на Слънцето в съзвездието Драко. Учени са открили „Годзила на Земите“ – нов тип голяма скална екзопланета, намираща се на 560 светлинни години от Земята, пише Space.com в превод на "Фокус". Официалното наименование на небесното тяло е Kepler-10c, но прякорът му е мега Земя. Тя обикаля около звезда, подобна на Слънцето в съзвездието Драко.

Опасен ли е асансьорът

Този въпрос трябва да си задавате всеки път, преди да натиснете копчето за вашия етаж. Ако искате да стигнете безопасно, разбира се. Защото, оказва се, има купища нарушения в поддръжката на тези съоръжения. Какъвто е случаят с примера, че 80-годишен техник отговаря за сигурността на асансьорите в 1500 частни сгради. (Виж 8-а стр.)  И каквито наруше Този въпрос трябва да си задавате всеки път, преди да натиснете копчето за вашия етаж. Ако искате да стигнете безопасно, разбира се. Защото, оказва се, има купища нарушения в поддръжката на тези съоръжения. Какъвто е случаят с примера, че 80-годишен техник отговаря за сигурността на асансьорите в 1500 частни сгради. (Виж 8-а стр.) И каквито наруше

Летяща чиния ще осигури кацане на Марс

 Американската космическа агенция НАСА започва изпитания на гигантски парашут за приземяване на Марс, съобщи ABCNews. Изпитанията ще се провеждат на остров Кауаи – най-стария от Хавайските острови. Самият парашут има формата по-скоро на летяща чиния, а не на традиционния парашут. Той е предназначен за доставки на тежки товари на повърхността на Червената планета. Заедно с това НАСА ще изпитва и роботизирана капсула, която ще е прикрепена за парашута. Очаква се изпитанията да станат

във високите слоеве на земната атмосфера
където условията са най-близки до марсианските.
Същевременно главният изследовател на НАСА д-р Елън Стофън очерта плановете на агенцията за Марс в серия от лекции, съобщи в. "Дейли мейл".
Тя потвърди, че НАСА възнамерява да изпрати астронавти до Червената планета до 2030 г., като до 2035 г. те може да кацнат там. За постигането на тази цел американската космическа агенция предвижда сътрудничество с други нации. Техническите разработки на НАСА от няколко години са насочени към изпращането на хора до Марс. Сред тях са ракетата за изстрелване на много тежки товари и капсулата "Орион". И двете ще са компоненти на бъдещ опит хора да кацнат на Червената планета, а след това да се върнат на Земята, макар и
технологиите още да не са готови
Преди полета до Марс ще има мисия за преместване на астероид на позиция между Луната и Земята, който ще бъде посетен от астронавти. Това ще е ключова мисия за тестване на технологиите за полет до Марс.
Първата мисия до Марс ще е около тригодишна. При нея ще бъде направен
пилотиран полет
до Червената планета и обратно. Тя ще предшества кацането на хора на Марс и овладяването на планетата. "Не мисля, че първата група ще остане дълго там. Трябва да мислим за това като за създаването на аванпост... Това обаче ще е началото на постоянно човешко присъствие на Марс" – каза тя.
Други организации като частната "Марс уан" са заявявали, че ще изпратят хора на Червената планета до 2025 г. Те обаче досега не са разкрили разработки, които да направят такава цел изпълнима. Подходът на НАСА е по-внимателен, като агенцията подчертава, че за нея приоритет е безопасността на астронавтите.

Астрономи откриха мега Земя извън Слънчевата система

Учени са открили „Годзила на Земите“ – нов тип голяма скална екзопланета, намираща се на 560 светлинни години от Земята, пише Space.com в превод на Учени са открили „Годзила на Земите“ – нов тип голяма скална екзопланета, намираща се на 560 светлинни години от Земята, пише Space.com в превод на "Фокус". Официалното наименование на небесното тяло е Kepler-10c, но прякорът му е мега Земя. Тя обикаля около звезда, подобна на Слънцето в съзвездието Драко.

Окончателно: Фалкао пропуска световното

Колумбийският нападател не е готов за игра, остана извън групата на Хосе Пекерман


Япония обърна Коста Рика -3:1

Япония обърна Коста Рика с 3:1 в контрола между два от финалистите на световното първенство.

Брайън Руис изведе карибската страна напред в 31-ата минута. В последния половин час Ясихуто Ендо, звездата на "Манчестър Юнайтед" Шинджи Кагава и Йохиро Какитани "разсякоха" съперника за триумфа на "самураите". Япония обърна Коста Рика с 3:1 в контрола между два от финалистите на световното първенство. Брайън Руис изведе карибската страна напред в 31-ата минута. В последния половин час Ясихуто Ендо, звездата на "Манчестър Юнайтед" Шинджи Кагава и Йохиро Какитани "разсякоха" съперника за триумфа на "самураите".

Валутни курсове на БНБ за 3 юни 2014 година.

Валутни курсове на БНБ за 3 юни 2014 година.

Google влага 1 млрд. долара в сателити

 Американската компания Google планира да инвестира над 1 млрд. долара в сателити. Това твърдят пред Wall Street Journal източници, запознати с въпроса. Целта е да се разшири интернет достъпът до отдалечени кътчета на Земята, които към момента не са свързани с мрежата.

 

Проектът ще тръгне със 180 малки сателита с висок капацитет в орбита около Земята на по-ниски височини от традиционните сателити. Впоследствие броят им може да се увеличи. Очакваната цена варира между около 1 млрд. долара до над 3 млрд., в зависимост от окончателния дизайн на мрежата и евентуален по-късен етап, който може да удвои броя на сателитите, казват източниците. Ако се имат предвид предишни сателитни начинания, цената може и да нарасне.

 

Това е поредният опит на компания  да разшири интернет достъпа от небето, за да усили „наземния“ си бизнес. Както Google, така и Facebook разчитат на нови потребители от регионите без достатъчно добро покритие, за да повишат приходите и печалбите си.

Промишлеността в Китай с неочакван ръст

 Активността на промишлеността в Китай е била 50,8 пункта, което е над очакваното и повече, отколкото през април, съобщава Reuters, като се позовава на информация на официалната статистика.

 

От Development Research Centre отчитат и възстановяване във всички 13 индекса, свързани с отрасъла. Търсенето е нараснало от 51,2 пункта през април на 52,3 през май, което е най-високото ниво от ноември миналата година.

 

Индексът на поръчките за износ от най-голямата комунистическа държава са нараснали на месечна база от 49,1 на 49,3 пункта. Той обаче е по-нисък от 50, което означава, че експортът продължава леко да пада за сметка на вноса.

Пускат нова банкнота от 10 евро

 Европейската централна банка (ЕЦБ) започна да разпространява в търговски обекти и компании от еврозоната брошура, с която да ги подготви за пускането в обращение от септември тази година на нова 10-еврова банкнота, предаде АФП.

 

Тази брошура трябва да помогне на над 3 милиона бутика и малки и средни предприятия да се запознаят с банкнотата, която ще се появи на 23 септември, и да гарантира, че апаратите им за проверка на парите няма да създадат проблем, съобщи днес ЕЦБ.

 

Брошурите бяха пуснати вчера във Финландия и Естония, а по-късно до юни и в останалите страни от еврозоната. Това е втората банкнота, след купюрата от 5 евро, от новата серия пари, наречена “Европа”, които би трябвало да са по-трудни за фалшифициране.

Изграждат подводна ледена стена около АЕЦ „Фукушима”

Под земята около реакторите са положени 1500 тръби, по които ще се подава охлаждаща течност

Хамънд: САЩ са единственият противовес на нарастващото глобално влияние на Китай

Коментарите на военния министър на Великобритания идват на фона на нарасналото напрежение в Южнокитайско море между Китай и Виетнам


Индия с нов щат

 В Индия се появи 29-и щат - създаден в северната част на южния щат Андхра-Прадеш и носещ името Телангана. През следващите 10 години неговата столица ще остане град Хайдерабад, който е и главен град в Андхра-Прадеш.

 

Жителите на Хайдерабад, разкрасен с празнични знамена и плакати, отбелязаха появата на новия щат със салюти и концерти. Населението на новия щат наброява около 30 млн. души.

 

Новата административна единица в Индия се ражда след 50-годишна борба на сепаратисткото движение Телангана Раштра Самити. Неговият лидер Чандрасекхар Рао, който оглавяваше движението в последните 14 години, се закле за премиер на щата и ще сформира неговото първо правителство.

 

По думите на младежкия лидер Кришанк осигуряването на работни места за хилядите млади хора ще бъде основна задача на правителството.

 

Телангана е в предимно земеделски край, един от най-слабо развитите в Индия.

Стоичков в клипa на Дженифър Лопес и Рики Мартин

Легендата на българския футбол Христо Стоичков има роля в официалния клип към песента за световното първенство по футбол в Бразилия. Парчето, което е наречено “Адреналина”, е в изпълнение на Рики Мартин и Дженифър Лопес.

Заснетата вече песен ще се излъчва непрекъснато по телевизионните канали на планетата по време на Мондиала. “Стана голям купон, Джей Ло и Рики са страшни веселяци и си изкарахме страхотно”, казва Кавалерът на “Златната топка”

Отпреди Нова година Стоичков живее в Маями, САЩ, където е анализатор на мексиканската телевизия “Телевиса” и ще е едно от лицата на световното.

“Разбрах, че журналистите не лъжат поне за едно – наистина никога не почиват! Постоянно нещо се случва и трябва да се реагира. Това много ме забавлява, страшно ми е интересно. Чувствам се супер в Маями. За Джей Ло нищо не мога да ви кажа, защото забраниха да се изнася каквато и да била информация за видеоклипа и всичко около снимките. Това е положението”, коментира Стоичков./Gramofona.com/

 

Партизан набеляза бранител на Литекс

Футболистът на Литекс Васил Божиков може да се окаже първото ново попълнение на сръбския Партизан, пише местният telegraf.rs. Треньорът на сръбския тим Марко Николич е харесал българския защитник още ...

Мондиалът загуби от блясъка си - Фалкао пропуска форума

Нападателят на Колумбия Радамел Фалкао със сигурност ще пропусне Мондиал 2014. Той не успя да се възстанови от тежката контузия, която получи с екипа на Монако още в началото на годината, а снощи офи...

Давид Вия е играч №1 в историята на Ню Йорк Сити

Нападателят Давид Вия подписа официално договор с Ню Йорк Сити и по този начин се превърна в първия футболист в историята на новосформирания клуб, който ще започне да функционира през 2015 година. Ис...

Обявяват приема за първокласници

Днес училищата ще обявяват приема на първокласници за учебната 2014/2015 година. Документите се подаваха от януари месец, а крайният срок бе 30 май. Критериите, по които се оценяват бъдещите учени...

Буруджиева призна, че правителството ще го отнесе за изборния провал на БСП

Критика към правителството със сигурност ще има, защото то работи по-бавно от очакваното. Това заяви Татяна Буруджиева и потвърди слуховете, че за провала на БСП на евроизборите виновно ще се окаже пр...

Бандаловски: Не бих играл в Лудогорец, само в ЦСКА

Бившият капитан на ЦСКА Иван Бандаловски даде да се разбере, че смята да продължи кариерата си в чужбина. Той направи това, провокиран от спекулацииите, че сам се е предложил за трансфер на шампионите...

"Софийска вода" ще прекъсне днес водоснабдяването в някои части на столицата

"Софийска вода" ще прекъсне днес водоснабдяването в някои части на столицата. Това съобщават от дружеството. Във връзка с подмяна и монтаж на спирателен кран и хидрант на ул. "Летост...

Бербатов: Оказа се, че съм по-голям мъж от сър Алекс

Димитър Бербатов за първи път от доста време говори за финала в Шампионска лига през 2011 г., когато остана извън групата на Манчестър Юнайтед срещу Барселона. В "Шоуто на Слави" бившият нац...

Германец се гласи за президент в Румъния

 Политическата сцена в Румъния преживява сътресения, а разместванията на пластовете може да родят нова силна фигура преди президентските избори през есента.Национално-либералната партия (НЛП) получи 15% от гласовете на евроизборите на 25 май и оцени този резултат като слаб на фона на очакванията за поне 20 процента подкрепа. Разочарованието доведе до оставката на първия заместник-председател на партията Клаус Йоханис, а веднага след това и на председателя Крин Антонеску.Останалата без лидер НЛП започна преговори с другата голяма опозиционна партия - Демократично-либералната - с идеята за създаване на обединена дясна сила. Новата обединена десница може да се превърне в почти равностоен съперник на социалдемократите. Ако Клаус Йоханис, който е с немски корени, спечели лидерския пост в НЛП на конгреса в края на юни, което според румънски анализатори може да се очаква, и предвид факта, че либералите са най-голямата партия в потенциалния десен съюз, би било логично именно техният лидер да бъде кандидатът за държавен глава. Онлайн анкета на в. “Гъндул” с въпрос “За кого бихте гласували на президентските избори в Румъния?” сочи, че 45,25 процента от анкетираните (4320 гласа) биха подкрепили Клаус Йоханис, 25,48 процента (2433 гласа) - Михай Ръзван Унгуряну, 13,96 процента (1333 гласа) - Виктор Понта, а 9,43 процента (900 гласа) - Крин Антонеску.

Незабравима нощ под звездите с Тиесто

Хитовият диджей Тиесто идва в София, за да подари на феновете си нощ, пълна с музика и танци под открито небе. Шоуто му е на 7 юни, събота, в парка до Терминал 2 на летище София. Партито ще продължи близо 7 часа, а зад пулта преди Тиесто ще се качат резидентите на Yalta Club - Стефан Попов & Руно. Екипът на звездата ще пристигне ден по-рано в Хитовият диджей Тиесто идва в София, за да подари на феновете си нощ, пълна с музика и танци под открито небе. Шоуто му е на 7 юни, събота, в парка до Терминал 2 на летище София. Партито ще продължи близо 7 часа, а зад пулта преди Тиесто ще се качат резидентите на Yalta Club - Стефан Попов & Руно. Екипът на звездата ще пристигне ден по-рано в

Футуристичен велосипед от въглеродни фибри използва смартфон като огледало за задно виждане

Създадателят на футуристичния електрически велосипед Visiobike Марко Матенда определя продукта си като „най-умното колело в света“ и е стартирал кампания за събиране на средства в интернет платформата IndieGogo, пише CNET в превод на "Фокус".
„Следвах икономика, когато забелязах, че пазарът за електрически велосипеди се разраства“, казва Матенда. Създадателят на футуристичния електрически велосипед Visiobike Марко Матенда определя продукта си като „най-умното колело в света“ и е стартирал кампания за събиране на средства в интернет платформата IndieGogo, пише CNET в превод на "Фокус". „Следвах икономика, когато забелязах, че пазарът за електрически велосипеди се разраства“, казва Матенда.

"Реал" започва да играе в розово

Европейският шампион "Реал" (Мадрид) започва да играе в розово. Уелският 100-милионен нападател Гарет Бейл показа новия екип за гостуване, който вече е сравняван с пантерата Пинко. Много е вероятно с такива фланелки "Реал" да излезе в мача за суперкупата срещу "Севиля" през август в Кардиф.

Естествено, титулярният цвят за домакинските мачове на Европейският шампион "Реал" (Мадрид) започва да играе в розово. Уелският 100-милионен нападател Гарет Бейл показа новия екип за гостуване, който вече е сравняван с пантерата Пинко. Много е вероятно с такива фланелки "Реал" да излезе в мача за суперкупата срещу "Севиля" през август в Кардиф. Естествено, титулярният цвят за домакинските мачове на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване