Брюксел пак настоя за спиране на "Южен поток" до съобразяването му с европравилата


Не блокираме "Южен поток", а искаме да той отговаря на европейското законодателство. Това заяви на пресконференция Сабине Бергер, говорител на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, в отговор на въпроси, свързани с предприетата от Европейската комисия наказателна процедура срещу България, предаде БТА.

Многократно и ясно заявихме, че вложенията във всяка енергийна инфраструктура в Европейския съюз трябва да бъдат съобразени с всички европейски правила - за енергетиката,...

Бургазлийка ще представя България на международно състезание по конен спорт

Бургаската състезателка от ККС „Кан Крум“ Сияна Базотева респектира аудиторията, преодолявайки без проблем препятствия с височина от 125 см. на държавното първенство по конен спорт клас Т, група Б и аматьори на конната база в Житница.

Паркурите от тази категория са запазена територията за възрастни и юноши, но Сияна, която се състезава в изпитанията при децата, отново доказа, че може да скача наравно с големите на манежа. Включването й там не е самоцелно, а защото тези височини се преодоляват от деца на европейски първенства. Перфектното представяне в Житница би й отредило призово място, ако бе позволено класиране на деца в тази група, категоричен е треньорът й Пламен Радославов.

Добрите резултати досега пращат младата ездачка в Будапеща, където ще представя България при децата. Международното състезание там е след 2 седмици. Като индивидуален участник от България сили ще премери и Ванеса Атанасова от Шумен, а при юношите – Венцислав Изов от София.

Общо в три състезателни дни стотици зрители, дошли в Житница се насладиха на вълнуващи и оспорвани надпревари с над 80 участници от цялата страна. Досега традиционно държавното първенство се провеждаше през октомври. За първи път организаторите му го изтеглиха в началото на лятото, изпреварвайки предстоящите международни състезания. „Така държавното първенство качва рейтинга си и задава тон за големите форуми в чужбина, защото истинските постижения се мерят именно там“, обясни Георги Базотев, управител на Българската федерация по конен спорт за Южна България.

Изпитанията в Житница минаха в четири раздела – за деца и юноши; за аматьори; група Б с височина на препятствията 125 см. и впечатляващия клас Т, където ездачите преодоляват препятствията от 135 см. и 145 см., каквито се скачат на световни форуми. „Те са възможни само за възрастни, добре обучени коне. Невръстната възраст на бургаските конни клубове не позволява още отглеждането на такива животни, които да се състезават в тежкия клас. Това, което можем да направим е да подготвяме деца и бъдещи големи състезатели“, сподели Георги Базотев, който е начело на бургаския клуб „Кан Крум“. Такъв успешен опит бе направен с кобилата Никита, която бе определяна като едно от най-перспективните състезателни животни у нас. За съжаление в края на миналата година се допусна то да излезе от терена за дълго време.

Държавни шампиони от Житница станаха Ивелин Вълев от Божурище в група Б и Аспарух Атанасов от Шумен в клас Т.

 

Издирват Емилия от Радомир

ОДМВР – Перник издирва ЕМИЛИЯ ИЛЧОВА КОСТАДИНОВА, на 50 г. от гр. Радомир. Жената е напуснала дома си на 01 юни 2014 г., около 21,30 ч. и от тогава е в неизвестност. Била е облечена със зелено яке и дънки.

Който има информация за Емилия, да се обади на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Наказват учителка, не спряла бой между момче и момиче

Учителката от СОУ „Васил Левски“ Димитровград, в чийто час бе пребита 13-годишната Нели Янева, подлежи на наказание, защото своевременно не се е намесила да предотврати стълкновението между момичето и нейният съученик, съобщава haskovo.net.
Това е резултатът от проверката, която РИО Хасково извърши в школото след като миналия петък се разчу за Учителката от СОУ „Васил Левски“ Димитровград, в чийто час бе пребита 13-годишната Нели Янева, подлежи на наказание, защото своевременно не се е намесила да предотврати стълкновението между момичето и нейният съученик, съобщава haskovo.net. Това е резултатът от проверката, която РИО Хасково извърши в школото след като миналия петък се разчу за

Discovery Channel посреща лятото с нова визия и вълнуващи премиери

София /КРОСС/ От днес новата визуална идентичност пасва по-добре на повишената разпознаваемост на канала и на модерното усещане, което създава у зрителите пред екрана. Промените са направени от самата компания под ръководството на творческия директор на Discovery Networks, Стивън Ройл (Stephen Royle).Основната промяна в образа на канала се крие в новото лого, където легендарното земно кълбо на Discovery се вплита в буквата „D". Новото лого е достъпно в 6 варианта: „Герой", „Вода" , „Огън", „От ръцете на човек", „Злато" и „Лед".

Два пъти повече българи и румънци търсят работа в Брюксел

Броят на българите и румънците, които са се регистрирали като безработни в Бюрото по труда в Брюксел, се е удвоил за една година, съобщават местните медии, цитирани от БТА. Промяната е свързана с отпадането на ограниченията за гражданите на България и на Румъния да работят безусловно навсякъде в ЕС от 1 януари 2014 г.

74% от наложените финансови корекции са свързани с възлагането на обществени поръчки

Финансовият ефект на корекциите, наложени по оперативните програми по Структурните и Кохезионния фондове за програмния период 2007-2013 г., до момента възлиза на 166 млн. лева. Това се посочва в „Анализ на основните причини за налагане на финансови корекции на бенефициентите по проекти“. Анализът е изготвен от българското представителство на водеща международна одиторска и консултантска компания по поръчка на Администрацията на Министерския съвет в началото на настоящата година.

Финансовите корекции, наложени през първите седем години на управление на средствата от Европейския съюз от българските власти, представляват 1,9% от изплатената безвъзмездна финансова помощ по седемте оперативни програми.

Над три четвърти от стойността на всички финансови корекции са наложени по Оперативните програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“ и представляват съответно 91,7 млн.лева и 36,3 млн.лева. Честота на налагане на финансовите корекции е най-висока при ОПОС и ОПРР, където финансова корекция е наложена по всеки втори договор за безвъзмездна финансова помощ.

74% от наложените финансови корекции са свързани с възлагането на обществени поръчки. Основните причини за налагането на финансови корекции при всяка от оперативните програми и категория бенефициенти са свързани с нарушения на процедурите за избор на изпълнител по проектите. Размерът на наложените финансови корекции на общините е 117 млн.лева, което представлява 74% от наложените индивидуални финансови корекции на всички бенефициенти по седемте оперативни програми. Причините за налагане на системни финансови корекции са нарушения, свързани с обществените поръчки, недостатъчна одитна пътека, слабости за контрол и недопустими разходи по проектите.

„С цел възпрепятстване на налагането на системни финансови корекции, в бъдеще е необходимо засилване на контролите за навременно идентифициране на нарушенията, както и необходимостта от засилване на административния капацитет за управление на проекти от бенефициентите“, посочват авторите на анализа. Те прогнозират, че до края на изпълнението на стария програмен период (31 декември 2015 г.) размерът на финансовите корекции ще бъде увеличен с още 154 млн.лева. „Прогнозата е направена за всяка от оперативните програми и е претеглена на база оставащи средства за изплащане до пълно усвояване на бюджета, за да се достигне до агрегирания процент финансови корекции към 31 декември 2015 г., както и е отчетено характерното забавяне на налагане на финансови корекции и очакваното отлагане във времето.“

Анализът предлага и пакет от мерки (съобразени с приложимите европейски и национални нормативни документи, както и указания, третиращи финансовите корекции) за намаляване на ефекта от потенциалните бъдещи финансови корекции до края на изпълнението на стария програмен период и създаване на ефективна рамка и подкрепа за изпълнение на фондовете от Общата стратегическа рамка на Европейския съюз през програмен период 2014-2020 г.

 

Москва спира сътрудничеството си с ПАСЕ

Това се прави временно, докато са в сила санкциите срещу руската делегация


Първият товарен влак премина през Дунав мост 2

В „БДЖ – Товарни превози” са постъпили още искания и в момента се водят разговори с клиенти за превози на различни видове товари


Наказват учителката, в чийто час седмокласник преби съученичка

Учителката от СОУ „Васил Левски“ Димитровград, в чийто час бе пребита 13-годишната Нели Янева, подлежи на наказание, защото своевременно не се е намесила да предотврати стълкновението между момичето и нейният съученик, съобщава haskovo.net.
Това е резултатът от проверката, която РИО Хасково извърши в школото след като миналия петък се разчу за Учителката от СОУ „Васил Левски“ Димитровград, в чийто час бе пребита 13-годишната Нели Янева, подлежи на наказание, защото своевременно не се е намесила да предотврати стълкновението между момичето и нейният съученик, съобщава haskovo.net. Това е резултатът от проверката, която РИО Хасково извърши в школото след като миналия петък се разчу за

До какво води стресът в офиса (видео)

Малко хора могат да се похвалят, че работата им не е стресираща, а в офиса им винаги е спокойно. Героите в това клипче обаче ще ви пакажат състояния на стрес, които са на границата между смешното и трагичното, детинското и свръхсериозното. Няколко случки, които ще ви накарат да повярвате, че стресът е разтегливо понятие.

"Козлодуй" отваря врати за посетители

София /КРОСС/ Посещенията за разглеждане на хилядамегаватовите енергийни блокове - 5-и или 6-и, ще се извършват само срещу предварително записване. Ще се сформират групи от 20 души до запълване на местата в тях. Часовете за влизане в АЕЦ са от 9.00 до 15.00 часа през половин час. Записване можете да направите на следните телефони:- за посещение на блок 5: тел. 0973 7 28 30- за посещение на блок 6: тел. 0973 7 40 16Телефоните са отворени за записване на желаещите от 9 до 12 юни 2014 г. включително, от 13.30 до 15.30 часа.Посещенията започват от Информационния център на АЕЦ "Козлодуй", като водачи ще бъдат експерти от атомната централа. В програмата, наред с разглеждането на командна и машинна зала на хилядамегаватовите 5 или 6 блок, са включени демонстрации на работа с противопожарна техника и на измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда.От централата посочват, че всички желаещи трябва да са на мястото поне половин час преди часа за посещение, за който са се записали, да се регистрират с документ за самоличност на определеното за целта място в Информационния център. Това се отнася и за членовете на техните семейства, като децата до 16-годишна възраст трябва да са с пълнолетен придружител. Посрещането и регистрацията започват в 8.00 часа. На 14 юни 2014 г. за достигането до Информационния център е осигурен безплатен автобусен транспорт от гр. Козлодуй на всеки кръгъл час от 8.00 до 14.00 часа, с начална спирка "Бриз"

НАТО не разглежда военен сценарий за решаване на кризата в Украйна

/КРОСС/ Генералният секретар на НАТО Андерс фог Расмусен заяви, че Алиансът не обмисля възможността за военно решение на кризата в Украйна."Ние не обсъждаме военен вариант. Ние продължаваме да вярваме, че правилният път за продължаване напред е политическо и дипломатическо решение на кризата", цитира генералния секретар на ИТАР- ТАСС.Пред журналисти преди откриването на двудневната среща на министрите на отбраната в Брюксел Расмусен заяви, че НАТО все още счита Крим за част от Украйна и призова Русия да върне на полуостров в Украйна.По-рано днес стана известно, че президентът на САЩ Барак Обама е помолил Конгреса да отпусне още 1 милиард долара, за да се засили военното присъствие на САЩ в Източна Европа.

За трети път Маратон на рисуването в Бургас

На 7 юни 2014 г. от 11.00 до 14.00 ч. пред Морско казино ще се проведе Маратон на рисуването, с който за трети път Бургас ще се включи в Световната кампания „Ден на рисуването – Да рисуваме заедно!”. По традиция кампанията се провежда в първата събота на месец юни и има за цел в един и същи ден в различни държави и населени места по света да рисуват хора от всякаква възраст и във всякаква техника на изпълнение, за да се съберат 1 000 000 рисунки. Поканата за весел празник на рисуването е към всички жители и гости на града, обичащи изобразителното изкуство, творческите идеи и забавленията на открито.

С рисунки във всякакви техники и изложба, подредена по алеите на морската градина, празникът този път ще бъде с надслов „Правата на детето”, защото 2014 г. е обявена за такава от ЮНЕСКО. Материалите за художниците ще бъдат осигурени от организаторите – Сдружение „Слънце и Деца”, Детската галерия „De’ Art” и РБ „Пейо Яворов”. Събитието е с подкрепата на Община Бургас и е част от фестивалната програма „Включи града”.

За един ден всеки може да бъде художник! Включи се!

Лекар за Шуми: Или ще се събуди, или ще остане във вегетативно състояние, или ще почине

Мрачна прогноза за състоянието на легендата на "Формула 1" Михаел Шумахер изказа бившият главен лекар на надпреварата Гари Хартстийн. Според него се очакват предимно лоши новини за германския пилот. 

Все пак медикът се застрахова за прогнозата си с това, че я прави на базата на опита си в тази сфера, а не на актуални медицински данни за състояни Мрачна прогноза за състоянието на легендата на "Формула 1" Михаел Шумахер изказа бившият главен лекар на надпреварата Гари Хартстийн. Според него се очакват предимно лоши новини за германския пилот. Все пак медикът се застрахова за прогнозата си с това, че я прави на базата на опита си в тази сфера, а не на актуални медицински данни за състояни

Пуснаха първия товарен влак по моста "Нова Европа"

Влакът пътува от Унгария до Гърция и преминава през България транзитно


Сайт пусна фалшиви резултати от матурите


Интернет страница е публикувала фалшиви резултати от държавните зрелостни изпити след 12 клас, съобщиха от просветното министерство. Във ведомството днес започнали за звънят зрелостници, родители и граждани дали наистина оценките са готови.

Пред "Дневник" от министерството уточниха, че името на сайта с неверни данни е сходно до наименованието на официалния сайт - www//rezultati.zamaturite.bg, където ще бъдат публикувани резултатите до 9 юни. Във фалшивата интернет страница при...

НАТО: Сирийските избори са фарс

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен определи президентските избори в Сирия като „фарс”, съобщи АФП.
Според Расмусен гласуването, което се провежда днес в контролираните от правителството райони на близкоизточната държава, не отговаря на международните Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен определи президентските избори в Сирия като „фарс”, съобщи АФП. Според Расмусен гласуването, което се провежда днес в контролираните от правителството райони на близкоизточната държава, не отговаря на международните

Очаква се спад на инфлацията в еврозоната до 0,5%

Годишната инфлация в еврозоната се очаква да достигне 0,5% през май в сравнение с 0,7 на сто месец по-рано. Това сочат изнесените днес прогнозни...

Не ни чака фалит на държавата, успокои Чобанов

"Няма нужда от актуализация на бюджета или от спешни планове за „спасяване"


Петър Чобанов: Не ни чака фалит на държавата

Мисля, че в последните дни ставаме свидетели на едно истерично говорене по въпросите на фискалната стабилност на страната. Това каза пред БНР министърът на финансите Петър Чобанов по повод твърденията на Мартин Димитров от Реформаторския блок, че държавата е пред фалит и ни чака "Виденова зима". "Категорично няма основание, че ни чака фалит на държавата. Фискалният резерв в края на април е 6 милиарда лева. Ако се върнем малко повече от една година назад, в края на управлението на ГЕРБ, фискалният резерв беше 3,9 милиарда лева. В края на февруари миналата година имахме основания да се притесняваме за финансите на държавата, сега - не. Наистина сборуването на числа може да покаже страшна картина, но трябва да се вникне в тях. Говорите за енергетиката, има нова задлъжнялост в енергетиката. Но това е, защото в момента се провежда по-мащабна инвестиционна програма. Тя ще доведе до подобряване на енергетиката като цяло. Така наречената "дупка" в бюджета, отново имаме профанизиране на говоренето. Наистина дефицитът е по-голям от миналата година. Имаме ускорено усвояване на европейските фондове. Това е едно директно обяснение на ситуацията", коментира Чобанов. Министърът обясни, че не се очакват промени нито в ръководството на НАП, нито в Агенция "Митници". Той обясни, че за първите няколко месеца са задържани в пъти повече контрабандни стоки от цялото количество, което се е наблюдавало през преходните 4 години.  На въпрос дали ще бъдат отпуснати допълнителни пари за спешната помощ, той посочи: Първо, ще се види какво е истинското състояние на Центъра за спешна помощ, ще се види дали няма вътрешни резерви. И тогава, ако е необходимо, държавата също би могла да помогне да се преодолеят проблемите. В момента сме свидетели на криза, но мисля, че тя е управляема.

Не Обсъждат такса "смет" да се заплаща със стикери или торби

До края на месеца трябва да се изясни методиката за изчисление на местния данък


Георги Костов е новият шеф на МВР Бургас

Досегашният директор на ОД на МВР-Благоевград комисарГеорги Костов ще е новият шеф на бургаската полиция, след като комисар Милен Димитров бе отстранен от поста вчера, съобщи "Флагман".
Костов не искал да се мести в морския град, според BurgasNews. В Благоевград се коментирало, че той бил уговарян от седмици, Досегашният директор на ОД на МВР-Благоевград комисарГеорги Костов ще е новият шеф на бургаската полиция, след като комисар Милен Димитров бе отстранен от поста вчера, съобщи "Флагман". Костов не искал да се мести в морския град, според BurgasNews. В Благоевград се коментирало, че той бил уговарян от седмици,

Борисов увери британския посланик: Ще продължим да сме предвидим партньор

София /КРОСС/ Посланикът на Великобритания в България Джонатан Алън поздрави председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за победата на европейските избори. Н. Пр. Алън подчерта пред Борисов, че увеличаването на броя евродепутати, които ГЕРБ изпраща в Европейския парламент от 5 на 6 мандата, показва оценката на българските граждани за свършената работа както от досегашните евродепутати на партията, така и като цяло от ГЕРБ. От своя страна Бойко Борисов благодари на посланик Алън за поздравленията и подчерта, че ГЕРБ ще продължи да бъде предвидим партньор, а евродепутатите от ГЕРБ ще участват активно в работата на Европейския парламент като част от Групата на ЕНП.

Според Чобанов говоренето на опозицията за бюджета е истерично и профанизирано


В последните дни ставаме свидетели на истерично говорене по въпросите на фискалната стабилност на страната, каза министърът на финансите Петър Чобанов в интервю за БНР по повод твърденията на икономистите на Реформаторския блок, че държавата е пред фалит и я чака Виденова зима.

По думите му  твърденията за "дупка" в бюджета са профанизиране на  говоренето, а гръцки сценарий за икономиката на България е невъзможен. 

Чобанов изрази радостта си, че въпросното "истерично...

Фигурите на Лъвов мост ще бъдат почистени


След като бъде построено новото кръстовище на две нива при Лъвов мост в София, фигурите на четирите лъва ще бъде почистени. Това съобщи днес пред журналисти зам.-кметът по културата на София Тодор Чобанов, който заедно с кмета Йорданка Фандъкова и заместника й по транспорта Любомир Христов инспектираха строежа на естакадата. По план ремонтът трябва да приключи през октомври.

Фигурите няма да бъдат премахвани, а експерти ще вземат проба от тях, за да установят вида на веществата,...

Делото САПАРД срещу Марио Николов и групата му пак върнато на прокуратурата


Злополучното дело за злоупотреба със средства от програмата САПАРД  отново претърпя фиаско - този път в Специализирания наказателен съд, откъдето бе върнато на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения, информира сайтът "Правен свят". 

Обвиняеми освен Николов са още 7 души за източване на 7,5 млн. евро от програмата САПАРД. Прокуратурата не е отправяла протест до съда срещу връщането на делото, което означава, че смята да отстрани нарушенията и да внесе делото...

Новият шеф на МВР Бургас не искал да се мести в морския град

Досегашният директор на ОД на МВР-Благоевград комисарГеорги Костов ще е новият шеф на бургаската полиция, след като комисар Милен Димитров бе отстранен от поста вчера, съобщи Досегашният директор на ОД на МВР-Благоевград комисарГеорги Костов ще е новият шеф на бургаската полиция, след като комисар Милен Димитров бе отстранен от поста вчера, съобщи "Флагман". Костов не искал да се мести в морския град, според BurgasNews. В Благоевград се коментирало, че той бил уговарян от седмици,

Хонда напуска Милан?

/КРОСС/ Кейсуке Хонда ще напусне Милан, ако начело на отбора застане Филипо Индзаги, съобщава Corriero dello Sport.Според източник на изданието Индзаги не приема японския халф като играч в основния отбор. Припомняме, че Хонда премина в Милан през зимата от московския ЦСКА.

Фалшив сайт пуска неверни резултати от матурите

МОН предупредиха, че истинските резултати излизат на 9 юни

Николай Малинов за сп. "Газпром": През прозореца на Петър I и портите на Иван Грозни

ПАРТНЬОРСТВОТО На въпроситена списанието отговаря депутатът от Народното събрание на България - председател на българо-руската междупарламентарна група, председател на българското Национално движение „Русофили" и издател на българския вестник „Дума" - Николай Малинов Цивилизационен избор - Г-н Малинов, какво според Вас свързва руския и българския народи? - За да отговоря на този въпрос, ще си позволя да се обърна към писмото на руския граф Николай Павлович Игнатиев, адресувано до неговата съпруга. Той е бил посланик на Руската империя в Константинопол в навечерието на руско-турската война през 1877 - 78 години. Именно той в значителна степен е повлиял на позицията на Европа по отношение на тази война. Както и сега, ако говорим за ситуацията около Украйна в онова време, Русия е имала дълг да защити православните си братя на Балканите. Но, да нахлуе в Османската империя, дори само за да спре циничното избиване на славяните, е било не толкова лесно. Още повече, че Русия е претърпяла поражение в предходната Кримска война през 1853-56 години. Затова е било необходимо, да се промени съотношението на силите по такъв начин, че Руската империя да има възможност да спре геноцида на православните славяни на Балканите. Всъщност каквото е и успяла да направи, благодарение на дипломатичните усилия на граф Игнатиев

Задържаха 90 кг хероин на митницата

Задържан е хърватски гражданин за 72 часа с прокурорско постановление и с мярка задържане под стража

Във варненската Бърза помощ търсят 28 лекари

28 са свободните лекарски позиции във варненската Бърза помощ, която обслужва цялата област. „Наистина незаетите места не са малко, но на фона на общо 128-те щатни бройки, които имаме за цялата област, не е фатално“, коментира шефът на спешната структура д-р Мая Рашева.

Тонизиращите напитки като междинна закуска

Вижте какво споделя проф. д-р Божидар Попов пред Puls.bg


Вот на недоверие към властта видя Борисов в действията на Брюксел

В такъв момент всяка една национално отговорна партия трябва да се отдръпне от управлението, прикани Борисов мнозинството. Вчера стана ясно, че ЕК стартира наказателна процедура срещу България относно проекта „Южен поток"

AT&T се стреми към по-високи приходи

Компанията очаква да спечели повече клиенти през второто тримесечие


Окървавиха главата на шофьора убиец

44-годишният Георги Сапунджиев, който уби 4-годишния Паоло с колата си, е настанен в неврохирургичното отделение на старозагорската болница, тъй като след инцидента граждани са го ударили с камък в главата, съобщава БТА. Очаква се следобед да му бъде повдигнато обвинение.

Салма Хайек и Ейдриън Броуди снимат нов филм в София през лятото


Известната холивудска актриса Салма Хайек и колегата й Ейдриън Броуди ще снимат нов филм през лятото в студиата на "Ню Бояна Филм" в София, съобщиха няколко български медии.

Звездата от "Десперадо", "Трафик", "Бягство" и "Студио 54" пристига в столицата в края на седмицата. Тя е голямата звезда във филм на име The Septembers of Shiraz, чиито снимки ще продължат около два месеца.

Режисьор на лентата е 42-годишният австралиец Уейн Блеър, известен с работата си в телевизията,...

Чобанов: Стига истерии! Не ни чака фалит

/КРОСС/„Категорично няма основание да се смята, че ни чака фалит на държавата. Фискалният резерв в края на април е 6 млрд. лева. Не такава беше ситуацията през февруари 2013 г., когато фискалният резерв беше 3,9 млрд. лв. и то след пускане на спешна извънредна емисия дълг. Тогава имаше основание да се притесняваме, но сега не е така" - заяви министърът на финансите Петър Чобанов в интервю за БНР в отговор на опозиционни коментари от последните дни. „Свидетели сме на истерично говорене, което е затворено в рамките на политическите спекулации, като отново има профанизирано говорене за „дупка" в бюджета" коментира още Чобанов. Според финансовия министър дефицитът, който отчитаме за април има логично обяснение и е свързан с увеличението на капиталовите разходи и усвояването на евросредствата. „514 млн. лв. повече са разходите по еврофондовете, това е така, защото до самия край на миналата година и сега разплащаме по европрограмите", уточни министър Чобанов. Той посочи, че оценката на ЕС за работата на правителството по отношение на еврофондовете е видна от вчерашните препоръки на ЕК. „Тази година отпадна препоръката за ускорено усвояване на евросредствата и това е показателно за нашите усилия в тази област" - допълни Чобанов

Лекар: Ако Шумахер остане 1 г. в кома, няма шанс за пълното му събуждане

Мрачна прогноза за състоянието на легендата на Мрачна прогноза за състоянието на легендата на "Формула 1" Михаел Шумахер изказа бившият главен лекар на надпреварата Гари Хартстийн. Според него се очакват предимно лоши новини за германския пилот. Все пак медикът се застрахова за прогнозата си с това, че я прави на базата на опита си в тази сфера, а не на актуални медицински данни за състояни

Втора смъртоносна пясъчна буря приближава Техеран

Властите увеличиха броят на жертвите до пет души

Германците не вярват, че националният им отбор може да спечели Световното

Eдва 1/5-та от германците са оптимисти за това националният отбор да спечели титлата на Световното в Бразилия според проучване на агенция YouGov, което беше изготвено по поръчка на ДПА. Най-вероятнат...

МОТ: Затягането на коланите руши социалния модел на Европа

1/4 от население на ЕС живее в бедност заради кризата. Това и други заключения се съдържат в доклада от 357 страници на базираната в Женева Международна организация по труда (МОТ), предаде БГНЕС....

БФС отряза Марек и Хасково за лиценз, "А" група с 10 отбора?

Отборите на Марек и Хасково не получиха лиценз за "А" група от Изпълнителния комитет на БФС, като има голяма вероятност елитът на българския футбол да бъде с 10 отбора от следващия сезон. Т...

Кърджали остава без вода за повече време заради повреден при ремонт водопровод

Целият град Кърджали остана без питейна вода, след като при изкопни работи се скъса магистралният водопровод в района на пазара, предаде БГНЕС. Аварията се случи рано преди обед, няма обаче надежда...

Йордан Лечков: Взехме тежки решения. Най-важното е феновете да са доволни

Членът на Изпълкома Йордан Лечков бе един от първите, които излязоха от сградата на Българския футболен съюз след заседанието на управителния орган. Героят от САЩ'94 бе кратък в изказването си пред ме...

Клозе: Това Световно ще ми е последният голям турнир

Нападателят на Германия Мирослав Клозе призна, че досега не е обмислял да прекъсне маждународната си кариера. Въпреки това, 36-годишният футболист допуска, че Мондиал 2014 ще е последният голям турнир...

Какви шансове крие китайският пазар за български фирми за храни и напитки?

На китайския пазар вече има навлезли български продукти, като бисквити, сокове, сладкиши и бонбони


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване