Челси няма търпение да привлече Коща - иска го преди началото на Световното

Нападателят на Атлетико Диего Коста трябва да финализира прехода си в Челси до вторник, съобщава „Скай Спортс“. Според източника Челси иска да оформи всички документи на футболиста...

Участието на Суарес на Световното остава под въпрос

Селекционерът на националния отбор на Уругвай Оскар Табарес заяви, че лечението на нападателят на отбора Луис Суарес върви по план. Футболистът на Ливърпул претърпя операция на коляното преди две седм...

Надал: Последните четири мача Джокович ме победи, но на Ролан Гарос никога не го е правил

Поставеният под номер 1 в Световната ранклиста Рафаел Надал заяви преди финала на „Ролан Гарос“ в неделя срещу Новак Джокович, че трябва да покаже най-доброто от себе си, ако иска ...

Обединението на НАП и Агенция "Митници" се отлага

Това е сериозна реформа, изискваща години за въвеждането й, заявиха от партията мандатоносител - БСП


ДПС няма да подкрепи "Южен поток" при противоречие с ЕК

"Не мисля, че каквото и да било може да мине през ДПС срещу Брюксел." Това заяви пред БНТ председателят на финансовата комисия в парламента и зам.-председател на ПГ ДПС Йордан Цонев в коментар по разивитието на проекта "Южен поток". Попитан дали приетите на първо четене промени в Закона за енергетиката на Таско Ерменков, които изключиха българската част на тръбата от европейското законодателство, ще минат и на второ четене. Макар че на първото гласуване ДПС подкрепи коалиционния си партньор, сега Цонев заяви категорично, че никой текст, който противоречи на Брюксел, няма да бъде подпомогнат от ДПС. "Ключовият е третият енергиен пакет, където има текстове, които трябва да бъдат преодолени - за достъп до тръбата на трети страни и тръбата да не бъде собственост на този, който дава газа. Те могат да бъдат преодолени с преговори. Иначе ползвата от Южен поток е безусловна - и за Европа, и за България", каза Йордан Цонев.

5-годишната Ахинора пише "А" за автограф след "Големите надежди"

Сега пътищата ни се разделят. Аз отивам на море, а ти се връщаш в “Дарик”. Тук по сценарий трябва да има “Ха-ха”, но на мен не ми е смешно. Това казва 5-годишната Ахинора Джамбова на Драго Симеонов, когато двамата водещи на шоуто “Големите надежди” репетират сценария си за финала. Както са си обещали, дори и след края му двамата ще продължат да се Сега пътищата ни се разделят. Аз отивам на море, а ти се връщаш в “Дарик”. Тук по сценарий трябва да има “Ха-ха”, но на мен не ми е смешно. Това казва 5-годишната Ахинора Джамбова на Драго Симеонов, когато двамата водещи на шоуто “Големите надежди” репетират сценария си за финала. Както са си обещали, дори и след края му двамата ще продължат да се

Кр. Янков: Заради проблем с кафеварката, Борисов пи кафе в Кърджали

Не е метафора, а съвсем сериозно предложение задължителното гласуване. Сергей Станишев беше подценен като политик, а той ви изненада. Вечерта на изборите той каза, че може да поеме своята политическа отговорност.

Марко Ройс се контузи при разгромна победа на Германия и рекорд на Клозе (видео)


Германският национален отбор постигна разгромна победа с 6:1 срещу Армения в последните си контрола преди световното първенство. Бундестимът обаче получи много тежък удар, след като Марко Ройс се контузи и участието му в мондиала е под въпрос. 

Атакуващият полузащитник на "Борусия" (Дортмунд) контузи глезена си, след като стъпи накриво секунди преди края на първото полувреме. Той напусна терена с помощта на лекарите и беше откаран в университетската болница в Майнц. 

Ройс...

Неделчо Михайлов иска светофар и "легнали полицаи" във Владиславово

"След поредният авто инцидент в района още в началото на следващата седмица ще искам създаване на легнали полицаи и светофар", съобщи кметът на район "Владислав Варненчик" Неделчо Михайлов. Читателка на Moreto.

Времето преди обед ще е слънчево, следобед отново ще се развива облачност


Преди обед днес ще бъде слънчево с максимални температури между 26° и 31°, в София – около 26°. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Централна и Източна България, както и в планинските райони ще превали и прегърми.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад, в Източна България временно умерен от север, показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи "Фокус".
...

Обучават таксиджии да реагират преди линейката

Първите 80 души започват курса от идната седмица

Няма смисъл агонията да продължава, нужни са бързи избори

Бързи избори са необходими, защото агонията няма смисъл да продължава, каза бившият президент Георги Първанов по Нова тв.

Коста подписва най-късно до вторник

От Челси искат да завършат трансфера на нападателя преди старта на Мондиала


Политолози коментират идеята на Станишев за предсрочни избори и задължително гласуване

Лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за предсрочни избори, и то още тази година, след края на тази сесия на парламента. Той поиска и да се въведе задължително гласуване, като се направят законодателни и, ако се наложи, конституционни промени. Предложенията си Станишев направи на принудителна пресконференция, след като БСП беше неприятно Лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за предсрочни избори, и то още тази година, след края на тази сесия на парламента. Той поиска и да се въведе задължително гласуване, като се направят законодателни и, ако се наложи, конституционни промени. Предложенията си Станишев направи на принудителна пресконференция, след като БСП беше неприятно

Тиесто прави парти тази вечер на Терминал 2 в София


Само няколко дни преди излизането на петия му албум А Тоwn Called Paradise диджей звездата Тиесто е излезе за пореден път пред българските си фенове в парка на Терминал 2 на летище София.

Партито ще продължи близо 7 часа, като зад пулта преди появата му ще излязат и едни от диджеите на клуб "Ялта" Стефан Попов и Runo. Тиесто ще изнесе тричасова програма.

Екипът на номинирания за "Грами" Тиесто пристигна ден по-рано, за да подготви шоуто му. Десет дни след това на пазара ще...

Христо Ботев застрелян от засада с два куршума?

 
Гибелта на Христо Ботев е най-фалшифицираният епизод в българската история. Повече от столетие драмата е преиначавана и заличавана. В този процес участват авторите на убийството с помощта на историци, политици, писатели, поети и други средностатистически патриоти.
За всенародно ползване е стъкмена една версия в духа на Късния романтизъм,   Гибелта на Христо Ботев е най-фалшифицираният епизод в българската история. Повече от столетие драмата е преиначавана и заличавана. В този процес участват авторите на убийството с помощта на историци, политици, писатели, поети и други средностатистически патриоти. За всенародно ползване е стъкмена една версия в духа на Късния романтизъм,

Протест срещу убийствата на деца на пътя ще се проведе в градове в страната


Протест срещу убийствата на деца на пътя ще се проведе в няколко града на страната, съобщиха от Фондация "Безопасни улици от Валя". Той е под мотото "Мълчалив поход за живота" и в Бургас ще се състои от 11.00 часа пред сградата на общината.

Повод за протеста е смъртта на 4-годишния Паоло, прегазен в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. Организатори са Сдружение "Зачатие", съвместно с Фондация "Искам бебе".

Към тях се присъединяват Фондация "Нашите недоносени деца",...

От началото на 2013г. до април 2014г. закрила у нас са потърсили 9495 чужденци

Проблемите и предизвикателствата пред достъпа до образователната система на търсещите и на получилите закрила в България бяха обсъдени на експертна кръгла маса в президентската институция. Форумът се реализира съвместно от Комисията по предоставяне на убежище при Президента на Републиката, "Каритас България" и Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

Майки излизат на протест срещу убийствата на деца

Майки излизат на протест срещу убийствата на деца

Майки от Благоевград и Банско ще протестират срещу убийствата на деца на пътя,съобщават от Сдружение "Зачатие". Протести срещу убийствата на деца на пътя ще се проведе в столицата и по-големите български градове. Той е под мотото „Мълчалив поход за живота”. Благоевград и Банско също ще се включат в инициативата.

Началото е в 11:00 часа на централните площади в двата града. Протестът е организиран от българските майки срещу убийствата по пътя и в подкрепа на семейството, което загуби детето си при пътен инцидент в Стара Загора. Майките настояват за промени в Наказателния кодекс, които да доведат до адекватни наказания за убийците на пътя, по-строги и по-високи санкции за нарушителите и други.

Майки на поход срещу детеубийството на пътя

Варненски майки ще излязат на протест срещу убийствата на деца на пътя. Инициативата под надслов „Мълчалив поход за живота" е насрочена за 7 юни, събота, и ще се проведе в още няколко града. Поводът е смъртта на 4-годишния Паоло, който беше прегазен на пешеходна зона в Стара Загора.

Лукаку: Не искам в Челси - там непрекъснато купуват нападатели

Нападателят на Челси Ромелу Лукаку не иска да бъде обвързан с Челси повече. 21-годишният белгиец е обезсърчен от почти сигурното привличане на Диего Коща и иска да си ходи. Лукаку изкара два периода ...

Джокович преди финала на Ролан Гарос: С Надал ще направим велик мач

"Чака ни велик мач“, заяви сръбската тенис звезда Новак Джокович преди финала на „Ролан Гарос“ срещу Рафаел Надал. „Това е най-голямото предизвикателство,...

23-годишен стрелял по четирима в Шумен

23-годишен мъж от Шумен е стрелял по четирима души с газов пистолет, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Вчера, в 07.15 часа на телефон 112 е получен сигнал за възникнал скандал в крайпътно ...

Йоаким Льов: Нещата при Ройс изглеждат зле

Полузащитникът на германския национален отбор Марко Ройс, който се контузи във вчерашната контрола с Армения (6:1), има частично разкъсване на връзките на левия си глезен и няма да играе на финалите в...

Букурещ включва проституцията и наркотрафика в БВП

Румъния ще включи в структурата на брутния си вътрешен продукт проституцията и контрабандата на наркотици, съобщава порталът Ziare.com.

Гален Тодоров

Мениджър продажби в АХИ Кериър Клон България

Роднини на пътниците от изчезналия Боинг предлагат 3 млн. долара за информация

Роднини на пътниците от изчезналия пътнически Боинг 777 на "Малайзия еърлайнс" са започнали кампания за набиране на средства, които да послужат за награда, на този, който предостави ключова информация за намирането на самолета, съобщава в. USA Today, цитиран от ”Фокус”. Роднините обещават 3 млн. долара на този, който предостави информация, която може да помогне за намирането на причината за изчезналия самолет. Средствата се събират онлайн, като минималната сума за подпомагане е 5 долара. Причината за инициативата е убедеността на роднините, че властите скриват истината, а официално провежданата операция по търсенето не е довела до убедителни улики досега. Кампанията е инициирана от роднини на пътници от САЩ, Нова Зеландия, Франция и Индия.

Дори и след смъртта на Паоло: Борисовата градина бъка от коли

Дори и след смъртта на Паоло: Борисовата градина бъка от коли

В Борисовата градина е като на Орлов мост - бъка от коли. Това показа репортаж на Нова телевизия след смъртта на малкия Паоло, който беше прегазен от джип на пешеходна алея в Стара Загора. Оказа се, че в най-популярния столичен парк положението не е по-различно. Коли фучат нагоре-надолу по алеите и хората трябва да се отдръпнат, за да им направят място.

"Притеснени сме след това, което стана с Паоло. Не е нормално в парка да има коли и такова движение", споделиха пред камерата хора, които се разхождаха в парка. През това време около тях нон стоп се движеха автомобили

Португалия излъга Мексико в контрола

Иберийците биха с гол на Бруно Алвеш в добавеното време


Вижте най-секси журналистките в спорта

Те може да не разбират от спорт, но притежават сериозни аргументи, с които да грабнат вниманието на зрителя.

Топката на държавата е скрита под чехъла

Избори веднага. Избори наесен. Избори при първи сняг. Оставка на правителството сега, оставка в края на юли, когато свършва и парламентарната сесия. Служебно правителство веднага, служебно правителство след два или три месеца. Широка коалиция за следващо правителство, тясна коалиция, коалиция между две партии с трета - за патерица. Със задължително Избори веднага. Избори наесен. Избори при първи сняг. Оставка на правителството сега, оставка в края на юли, когато свършва и парламентарната сесия. Служебно правителство веднага, служебно правителство след два или три месеца. Широка коалиция за следващо правителство, тясна коалиция, коалиция между две партии с трета - за патерица. Със задължително

Задължителното гласуване остава Орешарски на власт?

Ходът на Сергей Станишев за задължителното гласуване раздвои мненията на юристите. Според действащи конституционни съдии въвеждането на задължителния вот трябва да се извърши с промяна в конституцията, защото гласуването е формулирано като право, а не като задължение на гражданите.

Майки във Варна излизат на „Мълчалив поход" заради смъртта на Паоло

Сдружение "Зачатие" организира „Мълчалив поход на живота" след смъртта на 4-годишния Паоло, който беше блъснат в пешеходна зона от джип в Стара Загора, научи Moreto.net. Те настояват за Незабавни промени в Наказателния кодекс за адекватни наказания за убийствата на пътя, завишаване на санкциите за нарушителите на Закона за движение по пътищата, по-добър контрол, както и обезопасяване на пътните зони около училища, детски градини, детски площадки и спирките.

Първанов: ГЕРБ и ДПС имат най-съвършената технология за купуване на гласове

Първанов: ГЕРБ и ДПС имат най-съвършената технология за купуване на гласове

"ГЕРБ и ДПС имат най-съвършената технология на манипулация на изборите. Предлаганото от БСП задължително гласуване се оказва на този етап единственият начин за пресичане на купуването на гласове", каза в предаването "Събуди се" на Нова телевизия президентът /2002 - 2012 г./ Георги Първанов.

В България всичко било възможно, дори и коалиция между БСП и ГЕРБ, за каквато намекна на вчерашната си пресконференция в парламента лидерът на столетницата Сергей Станишев. То можело и да бъде необходимо, но с едно разгърнато споразумение и по-разумно поведение на лидерите. 

"Изборите са необходими, защото агонията не бива да продължава. Парламентът години наред се занимава с всичко друго, само не и с дневния ред на хората. Имаме тотално неработещи институции. Парламентът не се събира в 85% от времето. Правителството е с вързани ръце", поясни Първанов.

Сергей Станишев трябвало да подаде оставка като елементарен морален акт за серията от изборни загуби. Но била необходима по-генерална стъпка. БСП трябвало да реши и да обяви към коя прослойка на обществото е ориентирана. 

АБВ в бъдещия национален парламент щяла да стои в пространството Център-ляво. И няма да участва в коалиция с ДПС и с "Атака", "за която се видя, че за взривоопасен елемент."

 

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Стотици затворници освободен в Сирия след преизбирането на Асад

Сирийските власти освободиха стотици затворници от затворите в Алепо и Адра след преизбирането на Башар Асад за президент, съобщи Сирийският център за наблюдение правата на човека, цитиран от Франс прес. "Режимът прехвърли в Дамаск, с цел освобождаване, 400 мъже и 80 жени, обвинени в тероризъм, които бяха задържани в затвора в Адра (северно от Дамаск). Някои вече са на свобода", заяви неправителствената организация, цитирайки адвокати, които говорят за "проява на милосърдие". В сряда, след президентските избори в Сирия, бяха освободени 320 затворници в Алепо. Според правозащитни организации в сирийските затвори са задържани десетки хиляди души.

Пореден руски канибал, изял приятел, получи условна присъда

Руски канибал, който призна, че е изял свой приятел по време на риболовна експедиция в Сибир, беше осъден условно и освободен.
"Дори не е бях особено гладен", шокиращо признава Алексей Горуленко, пише "Дейли мейл". 44-годишният Андрей Курочкин и приятелите му Алексей Горуленко и Александър Абдулаев се изгубили в Сибир. Руски канибал, който призна, че е изял свой приятел по време на риболовна експедиция в Сибир, беше осъден условно и освободен. "Дори не е бях особено гладен", шокиращо признава Алексей Горуленко, пише "Дейли мейл". 44-годишният Андрей Курочкин и приятелите му Алексей Горуленко и Александър Абдулаев се изгубили в Сибир.

АБВ не би се коалирала само с "Атака" и ДПС

АБВ няма да участва в коалиция с ДПС и смята за нецелесъобразно участието на "Атака" в управлението. Това заяви пред "Нова телевизия" президентът два мандата Георги Първанов в отговор на на въпроса къде ще бъде евентуалното място на АБВ в един нов парламент. Той се съгласи с предположенията, че следващият парламент ще влязат много и различни партии. В тази връзка Първанов предрича широка коалиция, която, по думите му, ще осигури стабилно управление. Във връзка с идеята на лидера на БСП Сергей Станишев за задължително гласуване "самоизключилият се" член на столетницата посочи, че задължителният вот ще удари всички партии, които разчитат на манипулиран вот. На въпроса дали приема обвиненията на "Позитано" 20, че с явяването си на изборите АБВ е откъснало гласове от столетницата, Първанов заяви: "Това изказване изхожда от презумпцията, че едни гласове са завинаги принадлежащи за една партия. Тези гласове са отпаднали не поради наличието на конкуриращ субект, а поради простата причина, че са недоволни от управлението, не им допада моралът на ръководството."

Не само Гана кълне КР7

Кристиано Роналдо се бори с две травми преди световното, а и с черна прокоба. Ганайският шаман Нана Квака Бонсам се похвали, че е забъркал такава магия на португалеца, че никой не може да го излекува навреме за мача с Гана.

Не за първи път най-добрият футболист в света е жертва (или поне обект) на клетви и черни прокоби. А изглежда, че го и ловя Кристиано Роналдо се бори с две травми преди световното, а и с черна прокоба. Ганайският шаман Нана Квака Бонсам се похвали, че е забъркал такава магия на португалеца, че никой не може да го излекува навреме за мача с Гана. Не за първи път най-добрият футболист в света е жертва (или поне обект) на клетви и черни прокоби. А изглежда, че го и ловя

ЦРУ разшири присъствието си в социалните мрежи.

Службата официално откри свои профили в Twitter и Facebook


Фестивал на розето започва в Казанлък

Фестивал на розето започва в Казанлък

Фестивал на виното „Розе” се открива днес от 9 часа във фоайето на НЧ „ Искра” в Казанлък. Проявата е част от Празника на розата. Инициативата е съвместна на Община Казанлък и частна фирма.

Идеята за този фестивал е на Анна Дундакова – ландшафтен архитект от Казанлък. За четвърта поредна година, в продължение на два дни - 7 и 8 юни, майстори на виното и сомелиери ще дегустират и предлагат най-добрите вина от последната реколта, както и вино, приготвено от традиционни български сортове.

7 юни е и вторият ден на Международния фолклорен фестивал, в който тази година участват музикални и танцови формации от България, Македония, Русия и Унгария .

Една от традиционните прояви за Празника на розата е изложбата – дегустация на традиционни хлебни изделия „ Хлябът на българина – обред, бит и вяра”. Тя е с начален час 17 в залата на Информационния център в Казанлък.

Мажоретно шоу, Автоизложение на нови коли, XXIV конкурс за детска песен и Зумба демонстрации са останалите прояви в Програмата на Празник на розата 2014 за 7 юни. Денят ще завърши с Фолклорен концерт на Николина Чакърдъкова на пл. „ Севтополис”.

ДПС ще подкрепи кабинета при поредния вот на недоверие

Против сме задължителното гласуване от морални съображения, заяви Йордан Цонев


Дават $3 милиона срещу информация за изчезналия Боинг

Роднини на пътниците от изчезналия пътнически самолет на "Малайзия еърлайнс" са започнали кампания за набиране на средства. Те ще им послужат за награда на този, който предостави ключова информация за намирането на самолета.

Първанов: ГЕРБ и ДПС са най-опитните купувачи на гласове

Необходими са бързи избори. Стъпка на оцеляване е предлагането на задължителния вот от партиите, за които това ще се отрази отрицателно.

Манолова: В политиката, както и в живота, няма вечни партньорства

Мая Манолова коментира въпроса дали романсът между БСП и ДПС е свършил. “В политиката, както и в живота, няма вечни партньорства и няма вечни романси, ако го предпочитате казано така. Основателни или не особено основателни подозрения за поява на трети – дали на кафе или в разговори за широка коалиция, също обтягат отношенията.

Клозе: Това, че играя за Германия е по-важно от рекордите ми

Нападателят на германския национален отбор по футбол Мирослав Клозе заяви, че бил по-радостен от това, че отново играе за „маншафта“ отколкото заради факта, че е счупил рекорда на ...

Тодор Батков: Ще разчитаме на български играчи

Босът на Левски- Тодор Батков е начертал ясен план за изплуване на „синия" клуб от кризата, пише „Тема Спорт". Адвокатът говори за стабилизирането и бъдещето на Левски. ...

Високите нива на мъжки хормони причиняват аутизъм?

Група учени от Великобритания и Дания потвърдиха научно, че децата аутисти в периода на вътреутробното си развитие са били подложени на въздействието на повишено ниво на стероидни хормони (тестостерон...

Руснак, изял приятеля си, получи условна присъда: Дори не бях много гладен

Руски канибал, който призна, че е изял свой приятел по време на риболовна експедиция в Сибир, беше осъден условно и освободен.
Руски канибал, който призна, че е изял свой приятел по време на риболовна експедиция в Сибир, беше осъден условно и освободен. "Дори не е бях особено гладен", шокиращо признава Алексей Горуленко, пише "Дейли мейл". 44-годишният Андрей Курочкин и приятелите му Алексей Горуленко и Александър Абдулаев се изгубили в Сибир.

"Уолстрийт джърнъл”: Предсрочни избори след серия от политически грешки

Изпадналото в криза на доверието коалиционно правителство в България се съгласи на предсрочни парламентарни избори повече от две години преди законно установения срок, за да възстанови реда на политическата сцена на страната, коментира "Уолстрийт джърнъл”. В статията под заглавие "България ще гласува две години предсрочно, след като управляващата коалиция отстъпи под натиска" авторът Шон Карни коментира, че през последната година е имало серия от политически грешки и това увеличи натиска над ръководеното от социалистите правителство. Изданието посочва, че предсрочните избори в България се приветстват от опозицията и граждански сдружения. Някои от тях призовават водещите опозиционни партии да се обединят в следващия парламент за разкриване на цялостната документация и договори, свързани с проекта "Южен поток", както и за по-подробна проверка на имотните декларации на служителите на изборни длъжности. През тази седмица Европейската комисия стартира срещу София процедура за нарушаване на европейските правила заради подкрепата от правителството на оспорвания газопровод "Южен поток", поддържан от Русия. На 13 юни в София се очаква делегация от Брюксел, която да обсъди въпроса, съобщи по-рано министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Цитира се и посланикът на САЩ в България Марси Рийс, която през седмицата пред българска медия заяви, че е ”дълбока загрижена“ от плановете на българското правителство части от "Южен поток" да се изграждат от "Стройтрансгаз". В компанията мажоритарен собственик е руският бизнесмен и милиардер Генадий Тимченко, който е включен в американския списък със санкции.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване