Момче пострада от сълзотворен спрей

Момче пострада от сълзотворен спрей

Момче пострада от сълзотворен спрей в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнала за инцидента е подаден около 13:30 часа. Пострадалото момче е било с приятеля си. Двамата се качвали в градския транспорт, като в същия момент едното момче попада под струята на спрея, в следствие на което получава раздразнения на очите. Той е откаран в болница за медицински преглед. Към момента няма повече информация по случая. 

Кървав съботен пазар в Кърджали, клаха се с ножове

Кръв се проля на традиционния съботен пазар в Кърджали. Вой на сирени – от линейка и полицейски автомобил, вся смут сред стотиците жители и гости на града в района на Пазара на производителите.
Виж тук новия спортен сайт на "24 часа" - "Бразилия 2014"
„Един е леко наръган с нож, а един вече е отведен в полицейското управление", Кръв се проля на традиционния съботен пазар в Кърджали. Вой на сирени – от линейка и полицейски автомобил, вся смут сред стотиците жители и гости на града в района на Пазара на производителите. Виж тук новия спортен сайт на "24 часа" - "Бразилия 2014" „Един е леко наръган с нож, а един вече е отведен в полицейското управление",

Майката на загиналата Валя кани кметовете на София и Стара Загора в Бургас

Пресконференция, на която ще бъдат обявени нови предложения и иниицативи за безопасно движение по улиците, организира на 17 юни фондацията, учредена на името на 11-годишната Валентина, която загина на пешеходна пътека в Бургас.
Поканила съм кмета на Стара Загора, надявам се в Бургас да дойде и Йорданка Фандъкова, тя първа реализира идеята Пресконференция, на която ще бъдат обявени нови предложения и иниицативи за безопасно движение по улиците, организира на 17 юни фондацията, учредена на името на 11-годишната Валентина, която загина на пешеходна пътека в Бургас. Поканила съм кмета на Стара Загора, надявам се в Бургас да дойде и Йорданка Фандъкова, тя първа реализира идеята

Откъс от поредицата за Юлисес Мур "Каменните пазачи"


Тази събота в рубриката "Четиво" на "Детски Дневник" ви предлагаме откъс от една от най-новите книги на издателство "Егмонт България" - петата в поредицата за Юлисес Мур "Каменните пазачи", подходяща за читатели над 8-годишна възраст, която е на пазара от 31 май.

Поредицата за Юлисес Мур е издадена в 2 милиона екземпляра и преведена на 24 езика, сред които руски, корейски, китайски и японски. Книгите от нея са изпълнени с екшън, приключения и вълнуващи пътешествия из историята. ...

Той без ръце, тя без крака, но любовта ги сплотява

Вижте тези снимки и всеки път, когато ви се стори, че семейният ви живот е ад, че положението е неспасяемо, просто ги разгледайте отново. 

Фатима и Ахмед са младо семейство, които по съвсем нагледен начин демонстрират елементарни истини, че бракът изисква разбирателство, взаимопомощ и подкрепа в трудни моменти. И че любовта побеждава всичко!

Вижте тези снимки и всеки път, когато ви се стори, че семейният ви живот е ад, че положението е неспасяемо, просто ги разгледайте отново. Фатима и Ахмед са младо семейство, които по съвсем нагледен начин демонстрират елементарни истини, че бракът изисква разбирателство, взаимопомощ и подкрепа в трудни моменти. И че любовта побеждава всичко!

Младежи пръскаха със сълзотворен газ в автобус

Едно момче е пострадало леко и е откарано в болница със сълзене на очите

Младежи пръскаха със сълзотворен газ в автобус в София

Едно момче е пострадало леко и е откарано в болница със сълзене на очите

Сблъсъци в Бразилия в навечерието на Мондиала

Между полиция и стачкуващи работници в метрото в Сао Пауло

Лондон пак търси изчезналата преди осем години Мадлин Маккан

Полицейски екипи претърсват португалския курорт Прая да Луз

Ислямисти взеха заложници в иракски университет

Джихадисти завзеха университета в Рамади и взеха за заложници студенти и служители. Силите за сигурност са обградили университета.

Папа Франциск подхвана финансовото разузнаване на Ватикана

Папа Франциск е подменил преждевременно съставения изцяло от италианци управителен съвет на Управлението за финансово разузнаване (УРФ, с италианско...

Във Варненски магазин продават отровно червило

При извършване на пробонабиране на козметични продукти от магазин „Шихо”,ул.”Цар Освободител” №24, гр.Варна, във връзка с изпълнението на годишния лабораторен план на РЗИ-Варна, се констатира, че се предлагат козметични продукти, които не отговарят на Приложение II „Списък на веществата, забранени в козметични продукти” относно козметичните продукти.

Децата и различните компютърни игри – какво е влиянието?

Те са виртуална реалност, която отвлича детето от собствения живот и развитие


Педро: Ако Фабрегас отиде в Челси това ще е голям срам за Барселона

Фланговият футболист на Барселона Педро Родригес коментира евентуалния трансфер на Франсеск Фабрегас в Челси. Според испанецът ще е жалко, ако каталунците се съгасят да приемат предложението на Челси....

Рибери през сълзи: В душата ми има голяма болка, но съм принуден да напусна отбора

Най-голямата звезда на френския футбол Франк Рибери отпадна нелепо от състава на Дидие Дешан за Световното първенство в Бразилия заради упоритата контузия в гърба, която не му позволява да тренира нор...

Младежи пръскаха със сълзотворен газ в столичен автобус

/КРОСС/ Младежи са пръскали със сълзотворен спрей в автобус на градския транспорт в София днес по обед. От полицията съобщават, че случката се разиграла в автобус, движещ се по линия номер 1. Инцидентът е станал малко след Окръжна болница, когато двама от пътниците в автобуса извадили спрей със сълзотворен газ и започнали да пръскат. Леко пострадало е 15-годишно момче, което е откарано в болница със сълзене на очите. Двамата младежи, използвали спрея, са успели да избягат. Те се издирват от полицията.  

Massive Attack забиха здраво в Зимния (снимки)

Така докато трип-хоп вълната се разливаше в залата, огромните LED екрани превръщаха всяка дума в послание, което се запечатва в ума. Изписани на латиница, попаденията им варираха от „Григор Димитров с исторически успех в тениса” до „Цветанов събира плюшени мечета”.

Джихадисти взеха десетки заложници в университет в Ирак

Въоръжените джихадисти проникнали тази сутрин в сградата, след като убили охраната и блокирали входа с брониран автомобил. Иракските сили за сигурност започнаха операция за щурмуване на университета

Харалан Александров: Задължителният вот ще легитимира партиите

Харалан Александров: Задължителният вот ще легитимира партиите

Задължителният вот е опит на политическата класа да се прелегитимира. Това казва политологът Харалан Александров във връзка с дебатите за въвеждането на задължителен вот, съобщи "Фокус".  „Когато толкова малко хора и по толкова променлив начин, а както разбираме и по корумпиран начин гласуват, това води до спадаща легитимност на властта. В този смисъл целокупната политическа класа е силно заинтересована да намери някакъв начин да се прелегитимира – да накара хората с хитрост и коварство да гласуват, за да се чувства легитимна”, каза още той. По думите му, задължителното гласуване е универсално решение и има повече минуси, отколкото плюсове. „Можем да го разглеждаме единствено като много крайна мярка, с която политическият елит се опитва да спаси избирателната демокрация, която изглежда все по-трудно работи”, допълни Александров. Според него . Аз този дебат не е провокиран от някаква загриженост за националното благополучие и няма да се сплоти нацията.

„Приемам, че това е мярка, която в краен случай си струва да бъде приложена, но не вярвам, че ще се сплоти нацията и че ще се осигури истинска представителност на политиката, просто като се задължат хората да гласуват под страх от глоба. Истинската интеграция, истинската мобилизация е на друго ниво. Хората трябва да се почувстват, че са представлявани”, заяви Александров. По думите му, голямата драма в България е, че се опитваме да намерим технологични решения на проблеми, чиято природа е културна.

„Много е важна правно-технологичната рамка, но няма технология, която може да компенсира примитивната, неразвита, недемократична, квазитоталитарна и корумпирана политическа култура, на която сме жертва”, заяви Харалан Александров.

Клаха се с ножове на съботния пазар в Кърджали

Кръв се проля на традиционния съботен пазар в Кърджали. Вой на сирени – от линейка и полицейски автомобил, вся смут сред стотиците жители и гости на града в района на Пазара на производителите.
Виж тук новия спортен сайт на Кръв се проля на традиционния съботен пазар в Кърджали. Вой на сирени – от линейка и полицейски автомобил, вся смут сред стотиците жители и гости на града в района на Пазара на производителите. Виж тук новия спортен сайт на "24 часа" - "Бразилия 2014" „Един е леко наръган с нож, а един вече е отведен в полицейското управление",

Наводненията в Афганистан взеха повече от 50 жертви

/КРОСС/ Силни наводнения са отнели живота на над 50 души в северните части на Афганистан, съобщава AFP. Водната стихия, причинена от проливни дъждове, е отнесла стотици къщи и е принудила хиляди хора да напуснат домовете си.  Проливните дъждове предизвикаха и много свлачища в северната афганистанска провинция Баглан. По информация на губернатора на провинцията Нур Мохамед Газар има много хора в неизвестност и броят на жертвите вероятно ще нарасне.

Рекламират България като прекрасна дестинация за живеене

Политическата нестабилност в страната ни няма да повлияе на туризма у нас. Такова мнение изрази в предаването „Седмицата" по Дарик зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев. „Туризмът има достатъчно собствен потенциал.

Ромелу Лукаку иска да напусне "Челси"


Нападателят на "Челси" Ромелу Лукаку заяви, че може да напусне "Челси" през лятото.

Белгийският национал не очаква да получи възможност да играе редовно на "Стамфорд бридж" и през следващия сезон, затова обмисля трансфер в друг клуб. 

"Знаете, че всяка година "Челси" купува по някой топ нападател. Спомням си през миналата година, когато влязох в съблекалнята и видях Самуел Ето'о и Демба Ба. Казах си: "Уоу, какво става тук? Но няма проблем, защото много отбори имат интерес...

Ромелу Лукаку иска да напусне "Челси"


Нападателят на "Челси" Ромелу Лукаку заяви, че може да напусне "Челси" през лятото.

Белгийският национал не очаква да получи възможност да играе редовно на "Стамфорд бридж" и през следващия сезон, затова обмисля трансфер в друг клуб. 

"Знаете, че всяка година "Челси" купува по някой топ нападател. Спомням си през миналата година, когато влязох в съблекалнята и видях Самуел Ето'о и Демба Ба. Казах си: "Уоу, какво става тук? Но няма проблем, защото много отбори имат интерес...

Младежи пръскаха със сълзотворен газ в столичен автобус

Младежи са пръскали със сълзотворен спрей в автобус на градския транспорт в София днес по обед. От полицията съобщават, че случката се разиграла в автобус, движещ се по линия номер 1, съобщи БНР. Инцидентът е станал малко след Окръжна болница, когато двама от пътниците в автобуса извадили спрей със сълзотворен газ и започнали да пръскат. Леко пострадало е 15-годишно момче, което е откарано в болница със сълзене на очите. Двамата младежи, използвали спрея, са успели да избягат. Те се издирват от полицията.

Малката Кобра смени визията си

Боксьорът Тервел Пулев смени визията, забеляза бдителното око на BLife.

ЕС и НАТО приветстваха встъпването в длъжност на Порошенко като президент на Украйна


Днешното встъпване в длъжност на новия украински президент Петро Порошенко беше веднага приветствано от председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и от НАТО, които в отделни декларации потвърдиха подкрепата на двете институции за Украйна, нейната териториална цялост и стабилност, предаде агенция "Франс прес".

"Поздравявам най-топло Петро Порошенко за встъпването му в длъжност като президент на Украйна", пише генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. "Убеден съм, че...

Младежи пръскат със сълзотворен газ в автобус

Двама младежи са пръскали със сълзотворен спрей в автобус на градския транспорт в столицата днес по обяд, съобщиха от МВР за БГНЕС.

Залозите сочат Сърбия за фаворит

Събрия е фаворит в мача срещу България от Световната лига. Това сочат залозите за първия двубой тази вечер, в зала Арена Армеец. Не голяма, но ще е изненада „лъвовете” да спечелят...

Треньорът на Левски пристигна в България

Новият треньор на Левски Пепе Мурсия вече пристигна в България. Испанецът кацна на родна земя малко след 16:00 часа с полет от Мадрид. Специалистът ще проведе първа тренировка със "сините" в...

Фалстарт за Гърците по пътя към Бразилия

Отборът на Гърция не успя да излети от САЩ за Бразилия заради технически проблем със самолета, информира БТА. Гърците победиха Боливия с 2:1 в последната си контрола преди началото на световното първ...

Борисов: Спекулации! Винаги сме подкрепяли задължително гласуване

От ГЕРБ винаги сме подкрепяли задължителното гласуване и сме доказвали това многократно. Повтарям, че ние бяхме единствената политическа сила, която подкрепи предложението на президента Росен Плевнелиев за референдум за промяна в изборните правила, в това число и за въвеждането на задължителното гласуване.

Започва сезонното поскъпване на горивата

Започва сезонното поскъпване на горивата. И тази година активният туристически сезон ще бъде съпроводен от ръст в цената на дизела и бензина. Добрата новина е, че увеличението ще е минимално - между две и четири стотинки - разлика, която едва ли ще се усети осезаемо на касата в бензиностанцията.

Камен Костадинов: Кабинетът „Орешарски” няма да падне от вот на недоверие

Камен Костадинов: Кабинетът „Орешарски” няма да падне от вот на недоверие

Правителството на Пламен Орешарски няма да падне чрез вот на недоверие. Това заяви Камен Костадинов, зам.-председател на Парламентарната група и член на Централното оперативно бюро на ДПС, в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7.

Той подчерта, че според ДПС „неподкрепата на кабинета” не е функция на неговата работа. Костадинов я обясни с факта, че от една година правителството работи под натиск, че БСП не е успяла да мобилизира своите избиратели, че проектът „АБВ” услужливо е откраднал гласове от левицата. „Този проект за това и беше създаден”, коментира Костадинов, според когото сегашното политическо говорене, че правителството на Орешарски направило големи заеми, е „говорене за откриването на детска площадка”. „Ние заявяваме и сега, че имаме доверие в кабинета „Орешарски”, категоричен бе депутатът от ДПС.

Той обяви, че партията му не подкрепя предложеното от лидера на БСП Сергей Станишев задължително гласуване, като се мотивира с накърняването на демократичността, тъй като според ДПС гласуването е въпрос на право, а не на задължение. „Ще изразим своето становище, когато бъдат предложени конкретни текстове, но трябва да се знае, че за нас задължителното гласуване не е драма”, допълни Костадинов.

От името на ДПС той изрази подкрепа за идеята на Станишев предсрочният вот да се състои в края на септември, а не на октомври, както предложи партията на Лютви Местан. „Важно е следващият кабинет и парламент да имат възможност да направят свой бюджет и да осъществят една нормална бюджетна процедура”, призна събеседникът в студиото на Емил Кошлуков.

Камен Костадинов увери, че ДПС няма да прави предизборни споразумения. „След изборите, в зависимост от резултатите, ще говорим кой ще участва като управляващ и кой – като опозиция”, обеща депутатът. Въпреки очевидните разногласия между политическите сили, подкрепящи сегашния кабинет, Костадинов смята, че „не бива да се надценява влошаването на отношенията”. „Не виждам некоректност от наша страна, надявам се така да бъде и занапред и да запазим добрите отношения с БСП”, каза депутатът от ДПС.

Бобева пожела мир и единение на Украйна

Порошенко получи от България икона на Св. Иван Рилски


Бензинът поскъпва с до 4 стотинки за литър

Между 2 и 4 стотинки ще е сезонното поскъпване на горивата у нас. В момента средната цена на най-масовия бензин е между 2,50 и 2,55 лв. за литър. За...

Кичка Бодурова има проблем с очите

Кичка Бодурова има проблеми с очите. Певицата имала голям проблем, съобщи самата тя в ефира на БТВ, но отказа да коментира подробно. Тя сподели, че е била захапана по глезена от куче. 
Изпълнителката разкри, че при поредната кражба от дома й крадците са отмъкнали скъп микрофон. Кичка Бодурова има проблеми с очите. Певицата имала голям проблем, съобщи самата тя в ефира на БТВ, но отказа да коментира подробно. Тя сподели, че е била захапана по глезена от куче.  Изпълнителката разкри, че при поредната кражба от дома й крадците са отмъкнали скъп микрофон. "Чувството да ти влязат в къщата, в личното ти пространство, е ужасно",

Кичка Бодурова закъса с очите

Кичка Бодурова има проблеми с очите. Певицата имала голям проблем, съобщи самата тя в ефира на БТВ, но отказа да коментира подробно. Тя сподели, че е била захапана по глезена от куче. 
Изпълнителката разкри, че при поредната кражба от дома й крадците са отмъкнали скъп микрофон. "Чувството да ти влязат в къщата, в личното ти пространство, е ужасно", Кичка Бодурова има проблеми с очите. Певицата имала голям проблем, съобщи самата тя в ефира на БТВ, но отказа да коментира подробно. Тя сподели, че е била захапана по глезена от куче.  Изпълнителката разкри, че при поредната кражба от дома й крадците са отмъкнали скъп микрофон. "Чувството да ти влязат в къщата, в личното ти пространство, е ужасно",

Чудовищни наводнения в Афганистан убиха над 50 души

Повечето жертви на поройните дъждове са жени и деца

Порошенко положи клетва и обяви мирен план за изход от кризата в Украйна

Петро Порошенко положи клетва като петия президент на Украйна на церемония във Върховната рада. 48-годишният милиардер, който спечели президентските избори в края на миналия с 54.7%, се закле във вярност на украинския народ, като обеща да запази единството на своята страна на фона на продължаващата криза с Русия. Церемонията започна с минута мълчание в памет на загиналите в резултат на безредиците в Киев, които доведоха до отстраняването от власт на подкрепяния от Кремъл режим. „Приемам президентския пост, за да съхранявам и усилвам единството на Украйна”, каза Порошенко в речта си. С ръка върху Пересопницкото евангелие, той обеща с делата си да защитава суверенитета и независимостта на Украйна, да работи за благото на своята родина и благосъстоянието на украинския народ, да отстоява правата и свободите на гражданите, да съблюдава Конституцията и законите на Украйна, да изпълнява своите задължения за интересите на всички свои съотечественици и да повишава авторитета на Украйна в света. Той обеща на жителите на Донбас, голяма част от който е под контрола на привържениците на федерализацията, че ще децентрализира властта и ще гарантира свободното използване на руския език. Новият украински президент каза, че възнамерява в най-близко време да посети региона и обеща амнистия за всички участници в размириците, които не са извършили тежки престъпления. Порошенко каза още, че украинските власти са готови да проведат предсрочни местни избори в Източна Украйна, но подчерта, че въпросът за териториалния интегритет на Украйна не подлежи на дискусии. „Не искам война и мъст, искам мир и единство и призовавам всички да свалят оръжие”, заяви Порошенко. Той добави, че няма да има компромис с Русия относно проевропейската позиция на Украйна и за статута на Кримския полуостров. „Крим е и ще остане украинска територия”, каза Порошенко и добави, че е заявил това ясно на срещата му с руския лидер Владимир Путин, която се състоя вчера в Нормандия . В същото време украинският президент подчерта, че Украйна е била и ще остане унитарна държава. "Мечтите за федерализация нямат почва в Украйна", каза той в речта си в сградата на парламента. „Готов съм да подпиша веднага втората част от споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС. Химикалката вече е в ръцете ми”, отбеляза Порошенко на церемонията във Върховната рада. По време на церемонията по встъпване в длъжност новият президент на Украйна заяви, че Киев ще направи всичко необходимо за това до края на годината да завърши изпълнението на плана за действие за либерализирането не визовия режим с ЕС. „Вече завършихме първия етап от безвизовия режим и много бързо ще завършим и втория, така че от 1 януари 2015 г. украинските граждани да имат възможност да пътуват без визи в Европа”, каза Порошенко в речта си по време на церемонията във Върховната рада. По думите му, въпросът за либерализирането на визовия режим с ЕС е приоритет на държавния глава.

състоянието на коритото на река Струма превърнало се в джунгла

здравейте,някой от управниците на града задава ли си въпроса какво ще се случи ако дойде голяма приливна вълна по реката,почти целя град в ниската му част ще бъде под вода,и това ще е понеже коритото на Струма е обрасло от дървета и храсти,заприличало е на джунглата по долината на Амазонка,да се...

Продължава

Емил Кало: АБВ отдавна настоява за въвеждане на задължителното гласуване

/КРОСС/ Ръководството на БСП и Сергей Станишев търсят изход от тежката ситуация, в която изпаднаха след поредната изборна загуба. Предложението за въвеждане на задължително гласуване вероятно може да създаде възможност за такъв изход, което най-накрая е осъзнато от водещите фигури в социалистическата партия, заяви членът на инициативната група на АБВ Емил Кало в интервю за телевизия „Европа". По думите му, от Алтернатива за българско възраждане отдавна настояват идеята за задължително упражняване на правото на глас да бъде приета. Тя е правилна и необходима стъпка, за да преборим изборните манипулации и контролирания вот, въпреки че има и негативи. Тя може да бъде разглеждана и като упражняване на принуда върху правото на свободното изразяване на мнение от хората, посочи той. Емил Кало коментира и тезите, че в основата на раздора между БСП и ДПС стои „Южен поток". Според него активизирането на социалистите по отношение на проекта може да е оказало допълнително негативно влияние във взаимоотношенията им с ДПС. Този спор обаче е само част от огромното задкулисие, което в момента дирижира контактите между тези две политически сили, посочи той.

Път и тунел водят до древния Мачу Пикчу

В Перу откриха още един път, който води до древния им град Мачу Пикчу. Перуански археолози открили добре запазен тунел, построен преди пет века.

"Локомотив" позволи на Маркиньос да започне подготовка с ЦСКА в неделя


Полузащитникът Маркиньос ще се включи още от първия ден на лятната подоговката на ЦСКА. Червените се събират в неделя и заминават за първия си лагер, който ще е в Боровец.  

Бразилецът с български паспорт има договор с "Локомотив" (София), който изтича на 30 юни. "Железничарите" обаче са му дали разрешение да се включи още от началото на подготовката на новия си клуб. 

"Няма да правим никакви спънки на Маркиньос. Дадохме му съответната бележка и той може да започне...

МЪЛЧАЛИВ ПОХОД ЗА ЖИВОТА...

да защитим Живота на децата си!

МЪЛЧАЛИВ ПОХОД ЗА ЖИВОТА... СЪБОТА, 11 ч. Перник пред.Общината

С цвете и свещичка да защитим Живота, който създаваме с толкова Очакване и с толкова Обич.

Всички сме дълбоко потресени от нелепата загуба на 4-годишния Паоло, зверски прегазен в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. По инициатива на Сдружение "Зачатие" и Фондация "Искам бебе", ние, българските майки, решихме да изразим нашата съпричастност към семейството на Паоло и всички семейства, загубили децата си при нелепи...

Продължава

Два варненски клуба ще участват в „Дни на предците – Плиска 2014“

За трета поредна година днес - 7 юни в Националния историко - археологически резерват „Плиска” се организира събитието „Дни на предците - Плиска 2014”, научи Moreto.net. Клубове за исторически възстановки, конни клубове, реконструктори, археолози, майстори на старинни занаяти и фолклорни изпълнители ще покажат бита и традициите на старите българи от периода на създаването на първопрестолна Плиска до Възраждането.

Стойнев: Ще подкрепим всяка китайска инвестиция

Китай насърчава фирмите си да инвестират у нас


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване