Путин засили охраната на границата с Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин даде нареждане на пограничната служба на Федералната служба за сигурност да вземе всички необходими мерки за затягане на режима на охрана на държавната граница с Украйна, за да се предотвратят незаконни преминавания, съобщи пресслужбата на президентството, цитирана от ИТАР-ТАСС и БГНЕС. Заповедта е издадена, след като ден по-рано Украйна призна, че три от граничните ѝ пунктове се превзети от проруски сепаратисти. В петък от Киев съобщиха, че по време на срещата в Нормандия, новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко и руският президент Владимир Путин са се споразумяли за съвместни действия по затваряне на границите в югоизточната част на страната. Междувременно, лидерът на обявилата независимост Луганска народна република Валери Болотов заяви, че луганските опълченци контролират границата на региона с Русия по повечето пунктове.

ЕНП зад Юнкер: Ако всеки има вето, Европа ще е в безизходица

Ренци: Италия няма да подкрепи политика като през последните години


Цачева: Избори – до края на септември!

/КРОСС/ „Няма промяна в позицията ни - ГЕРБ е за въвеждане на задължителното гласуване", каза зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева в интервю за BTV. Според нея БСП не е готова за такава стъпка и предложението е било направено с цел отклоняване на вниманието от проблемите на партията. Бившата председателка на Народното събрание смята, че няма време за промени в Конституцията и за въвеждане на новата норма за гласуване. „Оставката на кабинета „Орешарски" трябва да предхожда внасянето на тези промени. Вървим към служебен кабинет и към избори, които трябва да бъдат проведени задължително до края на септември". Цачева очаква оставката на правителството и насрочването на нови избори още през следващата седмица. Механизмът, по който може да се стигне до задължителното гласуване, не е посочен от никого досега, заявление за внасяне на подобно предложение няма от нито една политическа сила в парламента, посочи Цачева. „Не сме правили консултации и нямаме връзка с нито една от останалите три партии, представени в Народното събрание", уточни Цачева. Тя поиска първо да се види какъв ще е вотът на българските граждани и тогава да се говори за коалиции и подкрепа.

РБ иска референдум да реши дали да се гласува задължително или не

Преди да се въведе задължително гласуване, трябва да има допитване до хората по въпроса. Това коментира пред ТВ "Европа" евродепутатът на РБ Светослав Малинов. Той обяви, че партиите от Блока са готови за предсрочни парламентарни избори, но на въпрос за бъдещи коалиции в следващото НС отговорът на Малинов беше многозначителен.

Моряци избягаха след 4 години в плен на сомалийски пирати

Всичките щастливци са в добро здравословно състояние

Китай откри 1000 "голи" чиновници

Пекин иска да прекрати тази практика, защото смята, че тя има връзка с корупцията. Макар това да не е забранено от закона, се смята, че дава възможност на корумпирани чиновници да пращат по роднините си пари в чужбина, които са придобили по нечестен път. Чиновниците получили избор да приберат семействата и да напуснат работа или да бъдат уволнени. Пекин иска да прекрати тази практика, защото смята, че тя има връзка с корупцията. Макар това да не е забранено от закона, се смята, че дава възможност на корумпирани чиновници да пращат по роднините си пари в чужбина, които са придобили по нечестен път. Чиновниците получили избор да приберат семействата и да напуснат работа или да бъдат уволнени.

Цецка Цачева: Очаквам оставката на правителството още следващата седмица

"Няма промяна в позицията ни, ГЕРБ е за въвеждане на задължителното гласуване". Това каза пред bTV Цецка Цачева.
Според нея БСП не е готова за такава стъпка и предложението е с цел отклоняване на вниманието от проблемите на тази партия. Бившата председателка на Народното събрание смята, че няма време да се промени Конституцията и да се въведе "Няма промяна в позицията ни, ГЕРБ е за въвеждане на задължителното гласуване". Това каза пред bTV Цецка Цачева. Според нея БСП не е готова за такава стъпка и предложението е с цел отклоняване на вниманието от проблемите на тази партия. Бившата председателка на Народното събрание смята, че няма време да се промени Конституцията и да се въведе

Цецка Цачева: Очаквам оставката на правителството още следващата седмица

"Няма промяна в позицията ни, ГЕРБ е за въвеждане на задължителното гласуване". Това каза пред bTV Цецка Цачева. Според нея БСП не е готова за такава стъпка и предложението е с цел отклоняване на вниманието от проблемите на тази партия. Бившата председателка на Народното събрание смята, че няма време да се промени Конституцията и да се въведе

АБВ ще представи позицията си по актуалните политически теми

/КРОСС/ Позицията на АБВ по актуални политически въпроси, вкл. развитието на българската енергетика, ще бъде представена на пресконференция в неделя, 8 юни, от 11.30 ч. в зала 7 на НДК, по време на националното съвещание на АБВ.

Нико Розберг отново ще стартира пред Хамилтън

За второ поредно състезание Нико Розберг изпревари съотборника си и най-голям конкурент за титлата тази година. И докато в Монако победата му в квалификацията предизвика разследване от стюардите, сега...

Маги Желязкова: Разделих се с Боби, защото той ме прие за даденост

Маги Желязкова проговори за раздялата си с бившия си партьор и новата любов в живота си.
"Мълчах умишлено, защото смятам, че по принцип личното пространство човек трябва да го пази за себе си”, каза пред TV7 моделката след 2-годишно мълчание.
Тя призна, че именно заради новата си тръпка Георги е различна в емоциите си. Маги Желязкова проговори за раздялата си с бившия си партьор и новата любов в живота си. "Мълчах умишлено, защото смятам, че по принцип личното пространство човек трябва да го пази за себе си”, каза пред TV7 моделката след 2-годишно мълчание. Тя призна, че именно заради новата си тръпка Георги е различна в емоциите си.

Шахматисти от Варна знаят да играят в мондиала на CSIT

Двама варненци са начело в класирането в световното по шах на CSIT. Мондиалът за работници се провежда във Финландия, а майсторите на спорта Минко Шишков и Деян Димов имат по 3 т. от 4 партии. Компания на върха им прави ФИДЕ-майсторът Ристо Туомен (Финландия).

Как един американски сержант донесе триумф за талибаните?

Размяната на заложници беше обявена за победа от терористите


"Чакай малко" на кончето на спирката


Да изчакаш автобуса на люлеещо се столче на спирката. Това предлагат Destructive Creation в нова акция, част от "Зона Култура Фест".

В профила си във Facebook те публикуваха снимки как поставят по едно люлеещо се конче на три от натоварените спирки на градския транспорт в София "за превръщане на чакането в по-приятно занимание...".


На 9 май започна едномесечният фестивал "Зона Култура", с който разнородните организации - от художници и независими театри до фрийрънъри...

Бобева подари на Порошенко икона на Свети Иван Рилски

/КРОСС/ „Поздравих Петро Порошенко и пожелах мир и единение на украинския народ", заяви вицепремиерът Даниела Бобева след церемонията по встъпване в длъжност на президента на Украйна в Киев. Бобева е връчила на Порошенко поздравителен адрес от президента Росен Плевнелиев и икона на Свети Иван Рилски от правителството на Република България, съобщава правителствената информационна служба. „Пожелах на г-н Порошенко, както Св. Иван Рилски бди над българския народ, така да закриля украинския народ и да помага на президента да взема мъдри решения", казва вицепремиерът. Украинският президент Порошенко е напомнил, че е роден в Болград, столицата на българската общност в Украйна. Бобева е разговаря и с Антон Киссе, депутат във Върховната рада и президент на Асоциацията на българите в Украйна. Той е изразил надежда, че с приемането на закона за държавните езици в Украйна, който отчита интересите на всички езикови групи, ще бъдат защитени правата на българската диаспора. Киссе е подчертал необходимостта от построяването на българска църква в Украйна, която би имала сериозно значение за интегритета на българската общност.

Маги Желязкова: Разделих се с Боби, защото той ме прие за даденост

Маги Желязкова проговори за раздялата си с бившия си партьор и новата любов в живота си.
Маги Желязкова проговори за раздялата си с бившия си партьор и новата любов в живота си. "Мълчах умишлено, защото смятам, че по принцип личното пространство човек трябва да го пази за себе си”, каза пред TV7 моделката след 2-годишно мълчание. Тя призна, че именно заради новата си тръпка Георги е различна в емоциите си.

С президента говорим нормално, но аз предпочитам да си кажа

Не може и няма как да се говори за разединение в президентската институция. Когато видя, че конституцията се нарушава или има опасност да се излезе от конституционните изисквания, аз предпочитам да се обадя, да кажа, заяви по Нова тв вицепрезидентът Маргарита Попова.

Таня Андреева: Кабинетът бе отречен още от първите дни на мандата

Ще си тръгна от Министерство на здравеопазването с облекчение, признава здравният министър


Маргарита Попова: Президентската институция не е разединена

/КРОСС/ „Трябва да продължаваме да говорим за единение, за чисти човешки отношения", заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в интервю за Нова телевизия. „Не може и няма как да се говори за разединение в президентската институция. Когато има опасност да се отклоним от предвидените рамки, ми се иска да имам правото да се обаждам, за да съхраним президентската институция", каза вицепрезидентът. „Избрани сме в една листа, влезли сме заедно и заедно трябва да излезем", подчерта Попова. „Действително, нещата са по-различни от това, което беше преди. Вицепрезидентът се избира не за да му се превъзложат правомощия от президента. Конституционните законодатели са постъпили много мъдро, когато са определили правомощията. Президентът ще си остане нашият президент", заяви Попова в отговор на въпрос дали тя би могла да поеме президентския пост. „Когато видя, че Конституцията се нарушава или има опасност да се излезе от конституционните изисквания, предпочитам да се обадя", подчерта вицепрезидентът. „Говорим си нормално", добави тя.

Ислямисти завзеха университет в Ирак

Ирак изживява най-тежката вълна от насилие за няколко години. В последните дни различни милиции проведоха операции в три провинции, при което загинаха над 100 души. В централния иракски град Рамади бойци на “Ислямски емират в Ирак и Леванта” превзеха университета, избиха охраната му и взривиха моста, който води до главния вход. Ирак изживява най-тежката вълна от насилие за няколко години. В последните дни различни милиции проведоха операции в три провинции, при което загинаха над 100 души. В централния иракски град Рамади бойци на “Ислямски емират в Ирак и Леванта” превзеха университета, избиха охраната му и взривиха моста, който води до главния вход.

Дете се задави с гъсеница в храна от кухня в Русе

От там отговарят, че е малко вероятно замърсяването да е от тях


Айкан става най-големият акционер в американски дискаунтър

Инвеститорът ще предложи сливането на Family Dollar Stores с конкурента Dollar General


Привилегированият психар Елиът Роджър

Вече трета седмица масовото убийство в престижната колежанска общност Айла Виста, Калифорния, продължава да е важна тема в световните (особено американските) медии и да провокира разгорещени дебати по най-различни теми. От притежанието на оръжие и отговорността на родителите през половите роли в модерното общество до влиянието на развлекателната Вече трета седмица масовото убийство в престижната колежанска общност Айла Виста, Калифорния, продължава да е важна тема в световните (особено американските) медии и да провокира разгорещени дебати по най-различни теми. От притежанието на оръжие и отговорността на родителите през половите роли в модерното общество до влиянието на развлекателната

Наводнения в Афганистан, поне 50 са души са загинали

Най-малко 50 души са загинали при наводнения в Северен Афаганистан. Очаква се броят на загиналите да нарасне, тъй като бедстващите райони все още са покрити с вода и спасителните екипи не могат да достигнат до всички пострадали. Сред загиналите има множество жени и деца, които не са успели навреме да напуснат домовете си.

Страхил Ангелов: Задължителното гласуване е отмъщение към ДПС

Разгорещени спорове на тема “Предсрочни избори сега или наесен” и “Противоотровата задължителен вот” запалиха в студиото на TV7. Тезите си пламенно сблъскаха червеният депутат Страхил Ангелов, Валери Симеонов от НФСБ и Румен Йончев от “България без цензура”.
“С поведението си Станишев лиши БСП, и мен в частност, да пием кафе с когото и да било”, Разгорещени спорове на тема “Предсрочни избори сега или наесен” и “Противоотровата задължителен вот” запалиха в студиото на TV7. Тезите си пламенно сблъскаха червеният депутат Страхил Ангелов, Валери Симеонов от НФСБ и Румен Йончев от “България без цензура”. “С поведението си Станишев лиши БСП, и мен в частност, да пием кафе с когото и да било”,

Новият треньор на "Левски": Искам всички да мислят за отбора


Новият старши треньор на "Левски" Хосе Мурсия Гонсалес няма да разграничава футболистите си по възраст и националност. Той заяви, че ще опита да изгради силен колектив, в който всеки да се раздава докрай за отбора. 

Испанският специалист пристигна днес в България, а в понеделник в 17.00 часа ще бъде представен пред медиите. Час по-късно той ще изведе сините за първа тренировка, която ще даде началото на летния подготвителен лагер. 

"Всеки уважаващ себе си треньор знае кой...

Камерун с пестелива победа над Молдова в последния тест

Камерун победи Молдова с 1:0 в последната си контрола преди старта на Световното първенство в Бразилия на 12 юни. Единственото попадение в срещата отбеляза Едгар Сали в 60-ата минута. Основният напада...

Страхил Ангелов: Задължителното гласуване е отмъщение към ДПС

Разгорещени спорове на тема “Предсрочни избори сега или наесен” и “Противоотровата задължителен вот” запалиха в студиото на TV7. Тезите си пламенно сблъскаха червеният депутат Страхил Ангелов, Валери Симеонов от НФСБ и Румен Йончев от “България без цензура”.
“С поведението си Станишев лиши БСП, и мен в частност, да пием кафе с когото и да било”, Разгорещени спорове на тема “Предсрочни избори сега или наесен” и “Противоотровата задължителен вот” запалиха в студиото на TV7. Тезите си пламенно сблъскаха червеният депутат Страхил Ангелов, Валери Симеонов от НФСБ и Румен Йончев от “България без цензура”. “С поведението си Станишев лиши БСП, и мен в частност, да пием кафе с когото и да било”,

"24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на световното

Четвъртък. 23 часа. От този миг светът няма да е същият. Светът ще е футбол. Започва Мондиал 2014 в Бразилия. Четвъртък. 23 часа. От този миг светът няма да е същият. Светът ще е футбол. Започва Мондиал 2014 в Бразилия. "24 часа" ви предлага безплатен билет за лятната футболна фиеста - sport.24chasa.bg. Специално разработеният сайт за световното първенство ще бъде ваш верен приятел за още по-добро изживяване на уникалната емоция - от "Арена де Сао Паулу"

Иракските сили за сигурност прогониха нападателите на университета в Рамади


Драмата в иракския университет в Рамади, провинция Анбар, където джихадисти взеха тази сутрин за заложници десетки студенти и преподаватели, изглежда е приключила, съобщиха "Асошиейтед прес" и ДПА.

При щурма си джихадистите взели за кратко десетки студенти за заложници, но по-късно се оттеглили от университетското градче на 100 км западно от Багдад, при което се чувала стрелба, информира АП, цитирайки служители и очевидци.

Според ДПА, която цитира иракската държавна...

Мюсюлмани хладнокръвно избиха десетки християни в Конго

Жертвите са били разстрелвани, изгаряни и сечени с мачете

Най-високото увеселително влакче в света ще бъде построено в щата Флорида

В Орландо, щата Флорида, ще бъде построено най-високото увеселително влакче в света с кодово "Небостъргач". По проект съоръжението ще бъде високо 174 метра или колкото 50-етажна сграда. Атракцията ще представлява вертикална "кула", за изкачването на която ще са необходими точно три минути.

Путин спира бежанския поток от Украйна

Руският президент Владимир Путин нареди на Федералната служба за сигурност да засили охраната на границата с Украйна срещу незаконното преминаване на хора.

Боевете в Славянск продължават

Киев потвърди съобщението на сепаратистите от вчера, че са свалили украински разузнавателен самолет Ан-30 в околностите на града

Путин засилва охраната по границата с Украйна

Заповедта е издадена, след като вчера Украйна призна, че три от граничните й пунктове се превзети от проруски сепаратисти

Бобева пожелала на Порошенко мир и единение

Вицепремиерът Даниела Бобева предаде на новия украински президент Петро Порошенко поздравленията на българския народ, съобщи правителствената информационна служба. ”Поздравих Петро Порошенко и пожелах мир и единение на украинския народ", съобщи Даниела Бобева след церемонията по встъпване в длъжност на президента на Украйна в Киев. Тя е връчила поздравителен адрес от президента Росен Плевнелиев, икона на Св. Иван Рилски от правителството на Република България и поздравленията на българския народ. "Пожелах на г-н Порошенко както св. Иван Рилски бди над българския народ, така да закриля украинския народ и да помага на президента да взима мъдри решения", каза вицепремиерът. Украинският президент Порошенко отговорил, че е роден в Болград, столицата на българската общност в Украйна и изразил готовност да я подкрепя. Бобева е разговаря и с Антон Киссе, депутат във Върховната Рада и президент на Асоциацията на българите в Украйна. Той е изразил надеждата, че с приемането на закона за държавните езици в Украйна, който отчита интересите на всички езикови групи, ще бъдат защитени правата на българската диаспора. Той споделил и необходимостта от построяването на българска църква в Украйна, която би имала сериозно значение за интегритета на българската общност.

Моралната криза в ръководството на БСП е трудно преодолима, смята Петков

Лидерите на БСП и ДПС мълчат от години, включително и за това по какъв начин се вземат решенията за управлението на държавата. Това поражда обществено напрежение и понижава доверието на хората. В резу...

Цецка Цачева: БСП не е готова за задължително гласуване

Кой ви каза, че БСП ще внесе в пленарна зала разработена идеята за задължителното гласуване? С този риторичен въпрос Цецка Цачева, депутат от ГЕРБ , коментира идеята на лидера на БСП за задължително г...

Босна - балканското чудо този път е "Мисия невъзможна"

Самото класиране за световното първенство е голям успех за отбора на Босна и Херцеговина. Първият голям форум, на който балканският тим ще участва, откакто държавата получи независимост. За мнозина бо...

Икономиката на Гърция вече излиза от рецесията

За първи път от първото тримесечие на 2010 г. частното потребление е нараснало


Американски сержант донесе триумф за талибаните?

Размяната на заложници беше обявена за победа от терористите


Българинът все още говори по GSM основно с абонати на същата мрежа

Българинът говори  по GSM основно с абонати на същата мрежа въпреки поевтиняването на разговорите между различните мобилни оператори. Общо 82,9%...

Варненски специалист разкри - Янош Хуниади с български корени

Великият трансилвански пълководец в Битката на народите срещу османските поробители Янош Хуняди има български произход. Баща му - влашкият болярин Вайк, издигнал се до главен дворцов офицер при крал Сигизмунд, е бил с българско потекло.

„Обозреватель”: Неуспешен атентат срещу Денис Пушилин

/КРОСС/ Рано тази сутрин е бил извършен неуспешен атентат срещу председателя на Върховния съвет на самообявилата се Донецка народна република Денис Пушилин, съобщава „Обозреватель". Срещу политика е било стреляно в ресторант на бул. „Пушкин", в непосредствена близост до сградата на Донецката областната държавна администрация. Самият Пушилин се е отървал без драскотина при нападението, но един от неговите сътрудници е бил разстрелян на място. Според очевидци убиецът е открил огън от автомобил Toyota Camry, след което е успял необезпокояван да напусне местопрестъплението. За разлика от останалите проруски активисти, които предпочитат да стоят в сянка, Пушилин обича публичността и често се озовава в светлината на прожекторите. На 20 април Пушилин, заедно със сподвижниците си, обяви всеобща мобилизация и национализация в областта.

Дните на българското правителство са преброени

В статията под заглавие "България ще гласува две години предсрочно, след като управляващата коалиция отстъпи под натиска" Карни цитира думите на лидера на БСП Сергей Станишев и на Лютви Местан от ДПС и запознава читателите си със събитията от последните 48 часа.

Ексшефът на "Напоителни системи": Не съм поръчан, биха ме "виетнамски цигани"

Георги Харизанов - ексшефът на „Напоителни системи”, който едва не умря при жесток побой в края на април т. г., отрича да е имало поръчка срещу него. Той твърди, че е бил нападнат от цигани, които живеят в т. нар. „виетнамски общежития” в столичния квартал „Красна поляна”.
„Не съм имал нито счупени ребра, нито нищо. Белегът не знам от какво е. Георги Харизанов - ексшефът на „Напоителни системи”, който едва не умря при жесток побой в края на април т. г., отрича да е имало поръчка срещу него. Той твърди, че е бил нападнат от цигани, които живеят в т. нар. „виетнамски общежития” в столичния квартал „Красна поляна”. „Не съм имал нито счупени ребра, нито нищо. Белегът не знам от какво е.

Откачените идеи на Китай за борба със смога

Въпреки гръмките си планове, китайските власти планират увеличение на потреблението на въглища в своите централи


Ексшефът на "Напоителни системи": Не съм поръчан, биха ме "виетнамски цигани"

Георги Харизанов - ексшефът на „Напоителни системи”, който едва не умря при жесток побой в края на април т. г., отрича да е имало поръчка срещу него. Той твърди, че е бил нападнат от цигани, които живеят в т. нар. „виетнамски общежития” в столичния квартал „Красна поляна”.
„Не съм имал нито счупени ребра, нито нищо. Белегът не знам от какво е. Георги Харизанов - ексшефът на „Напоителни системи”, който едва не умря при жесток побой в края на април т. г., отрича да е имало поръчка срещу него. Той твърди, че е бил нападнат от цигани, които живеят в т. нар. „виетнамски общежития” в столичния квартал „Красна поляна”. „Не съм имал нито счупени ребра, нито нищо. Белегът не знам от какво е.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване