Верижна катастрофа на кръстовище в Пловдив

Верижна катастрофа на три автомобила, сред които такси, затвори кръстовището на булевардите „Руски” и „България” около 14:20 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Пловдив, цитирани от Верижна катастрофа на три автомобила, сред които такси, затвори кръстовището на булевардите „Руски” и „България” около 14:20 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Пловдив, цитирани от "Фокус". По първоначална информация на полицията виновен за пътния инцидент е таксиметровия автомобил,

Български инженер разработва технология за 3D-звук в Microsoft

/КРОСС/ В момента, когато нова генерация от очила за виртуална реалност е на път към дебюта си на пазара, изследователите на Microsoft са изобретили нещо, което може да бъде перфектното допълнение, пише Technology Review.  Те са намерили начин обикновените слушалки да създават илюзия за звук, идващ от определени точки в пространството. В комбинация с устройство за виртуална реалност като Oculus Rift, новата система може да бъде използвана в пресъздаването на чувството, че звукът от обектите или героите във виртуалния свят идва от мястото, където се намират. Изследователите на Microsoft наричат технологията 3D-аудио. По проекта работи българинът Иван Ташев заедно с колегата си Дейвид Джонсън. За да се постигне усещането за триизмерен звук, се прави триизмерен модел на главата на потребителя с помощта на 3D-сензор на Kinеct. Моделът се използва за изчисляване на персонализиран филтър, който прави възможно слуховите рецептори да бъдат „излъгани". След като веднъж бъде записан, филтърът може да се използва за различни видове устройства или софтуер, посочва българският инженер. По думите му технологията може да се намери приложение и при виртуална и добавена реалност. За функционира, системата се нуждае от данни за позицията на слушалките, когато потребителят движи главата си и тези данни се събират от сензори за движение и наблюдаваща камера

Синът на Стефан Рядков ще става актьор като баща си

B края на всяка серия на “Като две капки вода” гостува звезда, която се превъплъщава в друга известна личност. Така миналата седмица на сцената на шоуто се завърна Стефан Рядков, който се състезаваше в миналия сезон на предаването. Актьорът изпя части от хитовете на Йорданка Христова “Тъмночервена роза” и “Ще продължавам да пея”. Когато продуценти B края на всяка серия на “Като две капки вода” гостува звезда, която се превъплъщава в друга известна личност. Така миналата седмица на сцената на шоуто се завърна Стефан Рядков, който се състезаваше в миналия сезон на предаването. Актьорът изпя части от хитовете на Йорданка Христова “Тъмночервена роза” и “Ще продължавам да пея”. Когато продуценти

Само предсрочен вот може да ни извади от състоянието на безтегловност

Краят на кабинета „Орешарски“ стана ясен още в нощта на изборите, каза в предаването „Пряка демокрация“ по ТВ7 лидерът на ЗНС и независими депутат, подкрепящ „България без цензура“ Румен Йончев.

Кипър очаква да се завърне на пазарите по-рано от предвиденото


Финансовото министерство на Република Кипър е много близо до взимането на решение за завръщане на острова на международните пазари година и половина по-рано от прогнозите на самото правителство в Никозия, предаде агенция АНА-МПА, цитирана от БТА.

Кипърският министър на финансите Харис Георгиадис потвърди информацията, публикувана днес във вестник "Филелефтерос", като каза, че е постижима целта за набиране на 500 милиона евро чрез емитиране на облигации.

Той добави, че тази...

Мария Шарапова е новата кралица на Франция

Рускинята победи Симона Халеп в три сета и спечели "Ролан Гарос" за втори път


Как Дебеланата стана Мис Тексас

Понякога загубата може да донесе голяма печалба. Или както казва Кели “Бъди достатъчно смел, за да повярваш, че всичко е възможно”. Нужно е само да си припомним приказката за грозното пате и да се доверим на Андерсен. Вярно, когато не става въпрос за трансформация в красив лебед, а за отслабване с 45 килограма, ще е нужно и нещо повече от вяра.
Понякога загубата може да донесе голяма печалба. Или както казва Кели “Бъди достатъчно смел, за да повярваш, че всичко е възможно”. Нужно е само да си припомним приказката за грозното пате и да се доверим на Андерсен. Вярно, когато не става въпрос за трансформация в красив лебед, а за отслабване с 45 килограма, ще е нужно и нещо повече от вяра.

Китай насърчава фирмите си да инвестират у нас

Китай ще насърчи фирмите си да инвестират в България, както и да участват в реализацията на инфраструктурни обекти. Това заяви министърът на...

Стойка Петрова стана европейски шампион по бокс

Българката Стойка Петрова стана европейска шампионка по бокс в категория до 51 килограма, съобщава sportal.bg. На финала Стойка Петрова спечели без борба срещу Саяна Сагатаева /Русия/, която не се качи на ринга. Треньорският щаб и лекарят на сборния отбор на Русия спряха Саяна Сагатаева от финалния мач поради сериозна контузия на носа на рускинята. Стойка Петрова стигна до златото на ринга в Букурещ с три убедителни победи по точки и една служебна победа - на финала. На осминафиналите Стойка Петрова победи по точки Ева Мария Фернандес /Испания/ с пълно единодушие на съдиите - 3:0. На четвъртфиналите Стойка Петрова победи повече от убедително олимпийската шампионка от Лондон-2012 и двукратна европейска шампионка от Катовице-2011 и Ротердам-2013 Никол Адамс /Англия/, като и тримата странични съдии точкуваха за българката, а след това на полуфиналите Стойка Петрова отново победи убедително по точки Каталин Анчин /Унгария/.

Максимални температури по Черноморието утре ще са между 25° и 27°

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб, в Източна България – умерен северен вятър. Утре преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде слънчево, но около и след пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Със сълзотворен спрей нападнаха момче в столичен автобус

Непълнолетно момче пострада при инцидент в столичен автобус, след като бе напръскано със сълзотворен газ, съобщиха от МВР.

Путин нареди по-старателна охрана на границата с Украйна

Целта е спиране „дифузията” на сепаратисти към Донецк и Луганск

Таско Ерменков: Искаме ясна дефиниция на „газова Европа”

/КРОСС/ Европейската комисия няма ясно изразена позиция и определени възражения по проекта „Южен поток", заяви депутатът от КБ Таско Ерменков в интервю за Дарик радио.  Предстоят разговори с експерти от Еврокомисията, които ще пристигнат в България следващия петък, обяви Ерменков. В разговорите с тях ясно ще бъде направеното предложение за реализиране на проекта, за да няма повече неразбирателства. Планираното е в пълно съгласие с европейското законодателство, посочи той. „За да се изясни статутът на всяка част от този газопровод, искаме ясно и точно да дефинираме откъде започва „газова Европа", обясни Ерменков. По думите му, за да се направи това, са разгледани решенията на проблема в други държави, най-вече Испания и Италия, където тя започва на 1,5 км навътре в сухоземната територия на страните. Според него проблемът с „Южен поток" може да се раздели на три пласта. Първият от тях, геополитическият, не е в ръцете на българските политици. По думите на Ерменков, американските и руските интереси се сбъскват по темата за развитието на европейската икономика. От една страна има износ на руски природен газ и САЩ не могат да стоят и безмълвно да гледат обвързването на европейската икономика с руската. САЩ не желаят да допуснат по-голяма конкурентоспособност на европейската икономика, вследствие това сътрудничество. Освен това САЩ искат да продават своя газ в Европа

Стачка спря метрото в Сао Пауло, трафикът е в хаос

Бразилиската полиция използва сълзотворен газ, гумени куршуми и шокови гранати, за да разпръсне стачка на служители на метрото в Сао Пауло, която продължава вече втори ден.

Рим беше домакин на 20-ото издание на гей парада

Сред присъстващите беше и кметът Иняцио Марино


Страхил Ангелов: Експертен кабинет с премиер Орешарски е лошо решение

/КРОСС/ Решението за съставяне на експертен кабинет с министър-председател Орешарски винаги е било лошо решение, заяви депутатът от КБ Страхил Ангелов в интервю за TV7. „Особено когато назначаваш хора, които се оказват недотам експерти. Колкото по-скоро започне процедура по организация за парламентарни избори, толкова по добре", категоричен е Ангелов. „Жалко и обидно е председател на друга политическа партия да чертае моя политически хоризонт. Някои политически лидери не намериха ли време да кажат: „Ходихме, скарахме се, изгониха ни", а не да го нучавам по телевизията?", каза Ангелов в коментар на последните политически ходове на ръководството на БСП и допълни, че на Националния съвет на БСП ще настоява правителството „час по-скоро да подаде оставка". Прилича ми на отмъщение, каза Ангелов в отговор на въпрос за смисъла на предложеното от БСП задължителното гласуване.

Столичани останаха без ток заради кражба на трансформатор

Кражба на трансформаторно масло остави без ток живеещите във вилна зона Войнеговци, съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ.
Кражбата е станала тази нощ. Дежурен екип работи по отстраняване на аварията. Компанията е уведомила служителите на 2-ро РПУ в столицата за съставяне на констативен протокол за престъплението. Кражба на трансформаторно масло остави без ток живеещите във вилна зона Войнеговци, съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Кражбата е станала тази нощ. Дежурен екип работи по отстраняване на аварията. Компанията е уведомила служителите на 2-ро РПУ в столицата за съставяне на констативен протокол за престъплението.

Йовчев и Златанова – отличниците на кабинета

Вицепремиерите Цветлин Йовчев и Зинаида Златанова са отличниците на кабинета. Това става ясно от пълния отчет за една година управление на правителството на Пламен Орешарски. Той бе приет от Министерския съвет в сряда, а вчера и публикуван в Информационната система на МС, след като пропадна предвиденото отчитане на управлението пред Народното събрание.

Стойка Петрова стана европейска шампионка по бокс


Българката Стойка Петрова стана европейска шампионка по бокс в категория до 51 килограма.

28-годишната състезателка от Добрич завоюва златния медал без борба, тъй като нейната съперничка във финала Саяна Сaгатаева не се качи на ринга. Рускинята беше спряна от лекарите и треньорския си щаб заради контузия в носа. 

Преди това Петрова спечели три убедителни победи. В осминафиналите тя се наложи с 3:0 съдийски гласа срещу испанската  Ева Мария Фернандес, след което се справи и...

„Междузвездни войни“ се разделя със злодея Дарт Вейдър

Вече тече усилена подготовка за най-новата част от касовата киносага „Междузвездни войни“, озаглавена „Епизод VII“. За нещастие на най-големите...

Стойка Петрова донесе злато на България в бокса!

Стойка Петрова завоюва първо злато за страната ни от шампионата на Стария континент в Букурещ. Другите ни две боксьорки - Севда Асенова и Светлана Каменова не успяха да се преборят за златото и завоюваха сребърни отличия.

Столичани останаха без ток заради кражба от трансформатор

Кражба на трансформаторно масло остави без ток живеещите във вилна зона Войнеговци, съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ.
Кражбата е станала тази нощ. Дежурен екип работи по отстраняване на аварията. Компанията е уведомила служителите на 2-ро РПУ в столицата за съставяне на констативен протокол за престъплението. Кражба на трансформаторно масло остави без ток живеещите във вилна зона Войнеговци, съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Кражбата е станала тази нощ. Дежурен екип работи по отстраняване на аварията. Компанията е уведомила служителите на 2-ро РПУ в столицата за съставяне на констативен протокол за престъплението.

Аманда Бърдън: Градът е като купон - хората остават в него, ако си прекарват страхотно


"Тя вероятно е най-влиятелната фигура в управлението на Ню Йорк след кмета Майкъл Блумбърг", пише за Аманда Бърдън сп."Венити феър" през май 2010г.

Като главен архитект на многомилионния град тя се прочува със съживяването на публичните пространства, зелените площи, парковете и крайбрежните алеи в Манхатън, които са реализация на принципа й, че "един голям град може да се промени с нещо малко". В контекста на споровете от последните месеци за оформлението на обществените места в...

Нов пропуск в сигурността на OpenSSL може да е по-опасен от Heartbleed

/КРОСС/ Два месеца след откриването на дефекта Heartbleed, специалисти по сигурността са открили пропуск в стандарта за криптиране OpenSSL, който може да е още по-опасен, пише The Guardian. Татсуя Хайсани, който е открил дефекта, посочва пред британския вестник, че новият пробив може да бъде използван за директно шпиониране на комуникациите на хората.  Heartbleed беше определен като един от най-опасните дефекти, откривани някога в интернет. Целта на OpenSSL е да защитава данните на потребителите с дигитални ключове, но се оказа, че чрез Heartbleed хакерите биха могли да достигнат до тях. Последният пробив съществува във кода от 1998 г. и не е бил забелязан нито от високоплатените специалисти, нито от ентусиастите в областта на киберзащитата в продължение на 16 години. Използването на слабостта на протокола дава възможност на хакерите, които се намират в една и съща мрежа с жертвите си, да се сдобият с информация за ключовете за криптиране и да прихванат данни. Те могат дори да променят данните, изпращани между потребителите и уебстраниците, подмамвайки хората да предоставят поверителна информация за себе си, включително потребителски имена и пароли. За поправянето на дефекта, открит от Хайсани ще е необходима много повече работа, отколкото за Heartbleed, предупреждава Ник Перкоко, вицепрезидент за стратегическите услуги на компанията по сигурността Rapid7

Ето какво наистина се случва в миялната машина (ВИДЕО)

Вкарана в миялна машина Go-Pro ни демонстрира нагледно какво точно се случва в споменатата, докато тя върши основната си дейност. А именно, да мие...

55% от българите имат проблеми с храносмилането

Близо 55% от българите имат проблеми с храносмилането, сочи проучване на "Маркет линкс", съобщи БНР. Най-честите оплаквания са болки в корема и диария, а в по-голяма степен са засегнати же...

Последно: ГЕРБ искали задължително гласуване, но след референдум

ГЕРБ винаги е подкрепял задължителното гласуване и сме доказвали това многократно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook. Изявлението идва само ден, след като Борисов се обяви за задължително гласуване, минути след като предложението беше направено от Сергей Станишев. Само няколко часа по-късно от партията разпространиха в петък съобщение, от което става ясно, че въпросът за задължителното гласуване трябва да се реши на референдум.  В профила си в социалната мрежа днес Борисов коментира:  "Напротив, вчера Изпълнителната комисия на ГЕРБ обяви публично, че продължаваме да подкрепяме задължителното гласуване и дори предложи в оставащите преброени дни на това Народно събрание да се приеме решение за провеждането на референдум за изборните правила, заедно с предсрочните парламентарни избори". По думите му всеки опит за изкривяване на позицията и твърдения, че ГЕРБ влиза в различни коалиции "са категорична манипулация и поредната опорна точка, спусната от нашите опоненти". ГЕРБ подкрепя задължителното гласуване, заключи Борисов. "Повтарям, че ние бяхме единствената политическа сила, която подкрепи предложението на президента за референдум за промяна в изборните правила, в това число и за въвеждането на задължителното гласуване. Партиите, които се противопоставиха на референдума са ясни – БСП, ДПС и "Атака". Така че не виждам защо се правят медийни спекулации, че ГЕРБ е отстъпил или се е отметнал от позицията си за задължителното гласуване", подчерта Борисов.

Автомобил се взриви в центъра на Киев

Автомобил с регистрация от Луганска област се е взривил в центъра на украинската столица Киев около 10 часа местно време, почти в същия момент, когато във Върховната Рада започваше церемонията по полагане на клетва на новоизбрания украински президент Петро Порошенко.

Сглобиха най-скъпата селекция на световното

Испания, Германия и Бразилия с по трима души в нея


Веселин Минев се отказа от "Левски" и продължи договора си с "Ботев"


Националът Веселин Минев продължи договора си с "Ботев" (Пловдив). Настоящият контракт на левия краен защитник изтичаше на 30 юни, но двете страни се споразумяха за удължаването му с още дванадесет месеца. 

Минев беше много близо до завръщане в "Левски", където игра между 2006 и 2011 г. Той беше искан от новия спортен директор на сините Георги Иванов-Гонзо и преди десетина дни двамата се срещнаха на стадион "Георги Аспарухов", за да уточнят подробностите. 

Новият старши...

Русия засилва контрола на границата с Украйна

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин е дал указания на граничната служба към Федералния съвет за сигурност на Русия да вземе всички необходими мерки за засилване на режима на охрана на границата с Украйна, с цел недопускане на незаконно пресичане, съобщава РИА „Новости". Киев и Москва са се споразумели за съвместни действия по затваряне на участъците на границата в югоизточната част на Украйна, където се водят бойни действия, съобщи пресслужбата на украинския президент.

Мъж се блъсна в дърво, животът му е в опасност

Мъж от Козлодуй е настанен в болницата в Бяла Слатина с опасност за живота след тежка катастрофа.

Кипър очаква да се завърне на пазарите

Според финансовия министър Георгиадис постижима целта е набиране на 500 млн. евро


САЩ се притесняват от икономическото сътрудничество между ЕС и Русия, смята Таско Ерменков


Няма ясно изразена позиция от Европейската комисия и определени възражения по проекта "Южен поток". Ние искаме да го построим по брюкселските правила и нямаме различия, заяви за "Дарик радио" депутатът от БСП Таско Ерменков.

Той обясни, че предстои следващия петък на в България да дойдат експерти от Еврокомисията и с тях ще бъдат проведени разговори. Депутатът обясни, че в разговорите с тях ясно ще бъде направеното предложение за реализиране на проекта, за да няма повече...

Ръководството на "Марек" избра стадион "Миньор" за резервен

Изпълнителният директор на Марек Иво Паргов разкри, че вече има решение за друг стадион в "А" група. Използването му ще се наложи в случай, че ремонтът на "Бончук" не завърши в срок до началото на първенството.
 

"Имахме няколко варианта, но последно се спряхме на стадиона в Перник“, заяви Паргов, цитиран от focus-sport.net. Отборът на Миньор игра в Дупница, когато бе наказан във "В" група. Двата клуба имат отлични...

Продължава

Празник на бирата започва в Аспарухов парк

Своеобразен бирен фестивал стартира вчера в Аспаруховия парк във Варна. Всички любители на кехлибарената течност и хубавата музика са добре дошли. Празника на бирата е организиран от район Аспарухово, съобщиха организаторите за Moreto.

ГЕРБ: Референдумът за задължителното гласуване да се проведе заедно с предсрочните парламентарни избори

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ напомня, че народните представители на ГЕРБ винаги последователно са отстоявали идеята за въвеждане на задължителното гласуване, единствено с което може да бъде преодолян купеният вот. Трите парламентарни групи на БСП, ДПС и Атака категорично се противопоставяха на предложението на президента за произвеждането на национален референдум за промяна на изборните правила, в това число и за въвеждането на задължителното гласуване. Продължава

Четирима ранени при стрелба в шуменския квартал „Макак”

23-годишен младеж от Шумен, с инициали Т.Т., е стрелял вчера със законно притежаван газов пистолет, стрелящ със сачми и е наранил четирима души, съобщават от полицията в града. В областта на корема е ранен 39-годишен мъж, а друг, на 24 години - в седалищната област. Други двама мъже, по на 25 и на 34 години, са само с охлузни рани. И четиримата са от село Памукчии, община Нови пазар. На пострадалите е оказана първа помощ, като раненият в корема човек е откаран в МБАЛ "Света Анна" във Варна, а на останалите е назначено домашно лечение. Извършителят е укрил оръжието. При претърсване в дома на стрелеца са намерени и иззети два газови револвера и един газов пистолет, всичките марка "Екол", боеприпаси , един пистолет с неустановена марка, две пневматични пушки с неустановена марка, чийто произход предстои да бъде уточнен. В два кашона, в четири полиетиленови пликове и в пет буркана е намерена суха тревиста маса, която при полеви тест реагира на наркотично вещество канабис. Назначена е експертиза. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа и е образувано досъдебно производство.  

Представители на ПП ГЕРБ - Перник бяха специални гости на откриването на фестивала Арлекин

Областният координатор на ПП ГЕРБ Вяра Церовска, народният представител Ирена Соколова, организационният секретар на структурата Владислав Караилиев и областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Милена Миланова бяха официални гости на откриването на детско –юношеският фестивал „Арлекин“ в Перник.

Събитието се организира за първи път, а негов инициатор е директора на ОДК-Перник Ангелина Танчева. Д-р Церовска поздрави организаторите и изрази надежда, че...

Продължава

ЦСКА пусна в продажба абонаментните карти

Феновете на ЦСКА вече могат да закупят абонаментни карти за новия се сезон. Пропуските ще важат за всички мачове от "А" група и Купа на България, както и два предварителни кръга от турнира Лига Европа.

Нели Рангелова: Влюбената жена е винаги жадна за секс!

Звездата на родната музика Нели Рангелова е от малкото певици, които успяха да запазят своя стил и класа през годините. Изпълнителката, която има в актива си много международни награди, както и голямата награда от “Златният Орфей”, впечатлява не само с гласовите си данни, но и с визията си. Красотата на изпълнителката на “Мой стих” и “Автопортрет” Звездата на родната музика Нели Рангелова е от малкото певици, които успяха да запазят своя стил и класа през годините. Изпълнителката, която има в актива си много международни награди, както и голямата награда от “Златният Орфей”, впечатлява не само с гласовите си данни, но и с визията си. Красотата на изпълнителката на “Мой стих” и “Автопортрет”

Онкоболна жена гасне от лекарска небрежност, убеждавали я, че са й неудобни обувките

32-годишна жена от София стана поредната жертва на лекарска небрежност. Ева Иванова страда от рак на гърдата и състоянието й не се подобрява, въпреки химиотерапията, която провежда и в момента, заради разсейки. Загубила е 6 месеца в ходене по лекарски кабинети, където й обяснявали, че болките в гърба са от неудобни обувки. 32-годишна жена от София стана поредната жертва на лекарска небрежност. Ева Иванова страда от рак на гърдата и състоянието й не се подобрява, въпреки химиотерапията, която провежда и в момента, заради разсейки. Загубила е 6 месеца в ходене по лекарски кабинети, където й обяснявали, че болките в гърба са от неудобни обувки.

Разтопен чугун прати работник в "Пирогов"

С тежки изгаряния работник на леярна пещ от врачанското с. Паволче е бил приет в столичния С тежки изгаряния работник на леярна пещ от врачанското с. Паволче е бил приет в столичния "Пирогов". Владимир Иванов пострадал сериозно по време на работа в петък по обед в цеха на монтанската фирма "Кастех-БГ" в западната промишлена зона на Враца. От леярната пещ изхвърчали пръски течен чугун и попаднали върху лицето и ръцете на мъжа.

Политическата обстановка стресира фондовия пазар у нас

Политическата обстановка в България оказа стресиращ ефект върху пазарните участници на Българската фондово борса (БФБ). И това е логично, защото един...

Драгомир Стойнев: Всяка китайска инвестиция ще бъде подкрепена

Драгомир Стойнев: Всяка китайска инвестиция ще бъде подкрепена

Наред с отличните дипломатически отношения между България и Китай, запонали преди 65 години, трябва да развием потенциала и в стокообмена между двете страни.

Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на срещата си с министъра на търговията на Китай Гао Хучън в град Нинбо. Двамата министри изразиха мнение, че сегашният стокообмен от 1.884 млрд. долара между България и Китай е незадоволителен.„Бихме желали повече фирми от Китай да работят в България”, каза министър Стойнев и подчерта, че всяка китайска инвестиция ще получи административна подкрепа.

Той припомни, че по време на провелата се през месец април 2014 г. 15-а сесия на Българо-китайската междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество са представени мащабни транспортни и инфраструктурни проекти в България, към които е проявен интерес от китайски фирми. „Реализацията на стратегически проекти у нас ще даде добавена стойност на икономическите отношения между Китай и Европа”, допълни Стойнев. 

Министър Гао Хучън увери българския си колега, че България продължава да е стратегически партньор за Китай в Централна и Изтона Европа. Гао оцени двустранните икономически отношения между България и Китай като отлични и подчерта, че се наблюдава ръст на вноса на български стоки в азиатската страна, както и разширяване на гамата на търсените продукти. Той заяви, че китайската страна ще насърчи фирмите си да инвестират в България, както и да участват в реализацията на инфраструктурни обекти и това да е акцент в бъдещите двустранни отношения. По думите му китайските корпорации имат готовност да предоставят и финансиране. 

Министър Стойнев благодари на министър Гао за предоставената безплатна изложбена площ, на която утре 20 български фирми ще представят продуцията си в Китай на Изложбата на стоки на страните от Централна и Източна Европа. По време на срещата министър Стойнев подчерта, че страната ни очаква в най-кратки срокове да се получи положително становище по стартирали 14 процедури за внос на българска земеделска продукция в Китай. Според него тези продукти ще допринесат за разширяване кошницата от български продукти в Китай. Министър Стойнев запозна китайския си колега с предложението на България офисът на Сдружението за сътрудничество в областта на земеделието по линия на Инициативата за сътрудничество между държавите от Централна и Източна Европа и Китай да бъде в Министерството на земеделието и храните в София. 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване