Попова: БЧК заслужава благодарност за това, което направи след наводненията

http://www.moreto.net/novini.php?n=258235

"Българският червен кръст заслужава специални благодарности за всичко, което направи в „Аспарухово", заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която се срещна с председателя на Българския червен кръст във Варна Илко Раев. Вицепрезидентът подчерта, че ценности като солидарност, човечност, добросърдечност и откритост правят БЧК разпознаваем и хората се доверяват на служителите от организацията.

Задържат до утре сутрин бедственото положение в Приморско

http://pik.bg/задържат-до-утре-сутрин-бедственото-положение-в-приморско-news203242.html

Задържат до утре сутрин бедственото положение в Приморско

Обстановката в Бургаска област се нормализира, валежите спират, няма бедстващи граждани, съобщиха от областната администрация.

Ще задържим до утре сутрин бедственото положение, ще дежурят спасителни екипи, утре ще преценим дали вече можем да го отменим, каза пред "24 часа" кметът на общината Димитър Германов.

Важното е, че няма пострадали хора, ситуацията на завоя след р. Ропотамо наистина беше тежка, призна Германов. По-рано през деня там имаше няколко коли във воден капан, но те бяха изтеглени.

В община Созопол все още остава  наводнен пътният възел на северния вход на общинския център. Поради повредена настилка на моста до с. Росен затворен остава също и път  III 992 между селата Росен и Веселие, уточниха от Областна управа.

В община Приморско  остават наводнени отделни пътни участъци в района на р. Ропотамо между къмпинг „Аркутино" и моста на реката.  Затворен е пътят Созопол - Приморско, но може да се минава през обходен маршрут. От Пътна полиция препоръчват  движението на гражданите в тази посока да се извършва по маршрут Бургас - Маринка - Ново Паничарево - Ясна Поляна.

Въпреки сложната обстановка, успяхме да извършим днешните трансфери на туристи, каза Петко Сивчев, представител на "Александрия Травел", която има бази в Приморско.
Действително плажът е в лошо състояние, р. Дяволска си направи още едно устие, но се надяваме нещата бързо да се нормализират, допълни Сивчев.

Трябваше да трансферираме туристи от Созопол до летището, по принцип ги превозваме с микробуси, но това днес не беше възможно, голям автобус обаче успя да измине пътя от Созопол до Черноморец, каза Иван Кирязов, собственик на туроператорска фирма.
Разчистването на залетите от вода и кал участъци ще отнеме поне няколко дни, но от общината се надяват пътищата да бъдат отворени максимално бързо.

Веднага след като слънцето изгря, край басейните се появиха туристи, някои по-смели са разпънали хавлии и на плажа, утешават се хората от Приморско. Те се надяват през уикенда ивиците отново да са пълни с летовници.

 

Повече българи стават донори

http://www.cross.bg/poveche-bulgari-stavat-donori-1421090.html

/КРОСС/ От началото на годината до момента девет души са дарили живот на 27 тежко болни пациенти. За сравнение през цялата минала година е имало само 10 донорски ситуации като последната от тях преобърна живота на трима души преди дни.Въпреки че донорите през тази година са повече, листата на чакащите не намалява. От следващата година в Агенцията за трансплантации ще заработи нова електронна система, която ще облекчи чиновниците и ще им позволи да участват в кампании за популяризиране на донорството.Системата се финансира с европейски средства и ще бъде готова през следващата година, съобщи ТВ7.

Овчаров: БСП беше заложник на частни и корпоративни интереси

http://www.cross.bg/ovcharov-stanishev-interesi-1421089.html

София /КРОСС/ Нестабилните институции са причината за ситуацията, в която сега се намира държавата. Това заяви пред ТВ7 бившият енергиен министър Румен Овчаров. Той добави, че е публична тайна фактът, че Сергей Станишев се е канел да се кандидатира за министър-председател след предстоящите парламентарни избори. На евроизборите БСП за пръв път загуби свой твърд електорат, смята политикът. БСП беше заложник на частни и корпоративни интереси, категоричен е той. Овчаров прогнозира завръщането на Бойко Борисов на власт. По думите му, шефовете на ДФ „Земеделие" са личен избор на лидера на БСП Сергей Станишев и дори не са членове на партията. Относно председателския пост в столетницата, Овчаров смята, че новият водач трябва да се разграничи ясно от Станишев.

Менда Стоянова: Поведението на БСП е инфантилно

http://pik.bg/менда-стоянова-поведението-на-бсп-е-инфантилно-news203241.html

Менда Стоянова: Поведението на БСП е инфантилно

На консултациите при президента се споразумяхме, че трябва да има актуализация на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет. В парламента сме само с тази единствена мисъл.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. Интересно беше, че днес на заседанието на Комисията по бюджет и финанси в парламента колегите от БСП заявиха, че е взето решение да не подкрепят актуализация на държавния бюджет. Беше им обяснено, че бюджетът на Здравната каса не може да бъде актуализиран без да има актуализация на държавния бюджет.

Те казаха, че не приемат цифрите за актуализацията и няма да я подкрепят. За мен такова поведение е инфантилно, подчерта Стоянова. Тя посочи, че според ПГ на ГЕРБ внесената от финансовия министър Петър Чобанов актуализация е малка.

ВиК ни дерат с кубиците при повреден водомер

http://www.monitor.bg/article?id=436136

ВиК дружествата самоволно определят кубиците вода, които начисляват служебно на своите клиенти, когато водомерът им се е повредил. Това са констатирали от Комисията за защита на потребителите (КЗП), след като са прегледали общите условия на всички ВиК оператори в страната.

Проданов: Има хора, които са заинтересовани от това да цари хаос

http://www.cross.bg/prodanov-spasite-durzhavata-1421088.html

/КРОСС/ Хаосът, в който е изпаднала държавата, включително и във финансово отношение, е пряко следствие от действията на политиците, които ни управляват, от водещите фигури в България. Свидетели сме как всеки ден отговорни институции излизат с решения, които в последствие опровергават. Това се дължи на некомпетентност, липса на политически диалог и намесата на лични интереси, заяви в ефира на радио К2 финансовият експерт към АБВ Константин Проданов. Той бе категоричен, че усещането за нестабилност във финансовата система на държавата поражда недоверие във всички сектори от икономика до здравеопазване. Това чувство, поради една или друга причина, се задълбочава и насажда от уж отговорни политици, като Бойко Борисов, които от седмици тиражират версията, че държавата е в технически фалит, посочи той.Според Константин Проданов в страната има хора, които са заинтересовани от това да цари хаос. Това са специалистите по „риболов в мътни води", изрази се образно той. В тази връзка Проданов попита защо БНБ и много отговорни фактори в държавата се опитват по всякакъв начин да внушат, че КТБ е в несъстоятелност. Защо всеки ден се тиражират версии, като тези за изчезнали досиета или пари отмъкнати в чували, които прокуратурата непрестанно опровергава. "Те ни пращат вече към предизвестеното решение, че банката е в несъстоятелност. И дори днес актуализират бюджета, предвиждат нов дълг, за да запълнят някаква предполагаема дупка

БСП не иска сегашната власт да одобри нов дълг, ревизията на бюджета е под въпрос

http://www.mediapool.bg/bsp-ne-iska-segashnata-vlast-da-odobri-nov-dalg-reviziyata-na-byudzheta-e-pod-vapros-news222727.html

Актуализацията на бюджета, с която трябва да се вземе нов заем до 5.4 млрд. лв. за решаване на проблемите с КТБ и здравната каса, не бе подкрепена от парламентарните комисии по бюджет и финанси, икономика и здравеопазване. Депутатите се събраха извънредно в сряда следобед, след като часове преди това правителството прие проектите и ги изпрати в Народното събрание (НС), от което се очаква да ги одобри в спешен порядък.   С мотива, че не са се запознали детайлно с предложенията, депутатите от левицата отказаха да ги подкрепят, а в отговор ГЕРБ вдигнаха скандал и заплашиха отново да бойкотират заседанията на НС и комисиите му. При това положение не е ясно дали трите комисии ще успеят да се съберат отново в четвъртък, за когато бе пренасрочено проваленото заседание.   Правителството предлага актуализация на бюджета със 725 млн. лв., от които 225 млн. лв. са за здравната каса, а 500 млн. лв. от корекцията на заложените през миналата година приходи, основно от ДДС. Дефицитът се вдига от сегашните 1.8% на 2.7% от брутния вътрешен продукт (БВП), а таванът на дълга се увеличава с нови 3.4 млрд. лв. За тази година планираният дълг беше 4.4 млрд. лв. Отделно се дава възможност на Фонда за гарантиране на влоговете да емитира дълг до 2 млрд. лв., който ще бъде държавно обезпечен и целта е решаването на кризата с ликвидността на КТБ, съобщи след заседанието на кабинета  финансовият министър Петър Чобанов.   Социалистите поискаха един ден, за да се запознаят с внесените от МС бюджетни промени. Жельо Бойчев (БСП) каза, че подкрепят промените в бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), но не и тези в държавния бюджет.   Неофициално социалисти заявиха пред Mediapool, че са категорично против емитирането на нов дълг, който ще се харчи от служебен кабинет и евентуално бъдещо правителство на ГЕРБ и ДПС, при неясни параметри за спасяването на КТБ. Така обаче пропада и актуализацията на бюджета на здравната каса.   ГЕРБ: Това е подигравка   "Това е пълен хаос. Ще докарат гражданите до състояние, в което не само здравеопазването е в колапс, но се поставя под въпрос изобщо съществуването на държавата. Да си викат отново "Атака" да им осигурява кворума", възмути се зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева.   "От колко време чакаме ние да направят този анализ? Изборите бяха на 25 май, до момента те правят анализ. Има дата, около която политическите сили са се уточнили за предсрочни избори. Никой не казва ще има ли оставка на г-н Орешарски. Както са го подкарали с анализи и протакане, по-вероятно е оставка да няма. Ние вече нямаме възможност да влизаме в сложните им схеми, задкулисие, това, което те демонстрират. Това е подигравка не само с опозицията, това е подигравка с българския народ", заяви Цачева след провала на заседанието.     БСП е против правителството да поема отговорност за бъдещ дълг   "По време на политическите консултации при президента не е ставало въпрос за нов дълг от 3.4 млрд. лв. и намаляване на приходите с 500 млн. лв. Тези числа ние ги виждаме за първи път", каза Корнелия Нинова от БСП, председател на социалната комисия в парламента.   Жельо Бойчев допълни, че са категорично против сегашното правителство да поема отговорност за емитирането на нов дълг от 3.4 млн. лв., който ще се тегли в бъдеще. Попитан дали това е позицията на БСП, Бойчев отговори, че "позицията на БСП трябва да я обяви лидерът на партията". Сергей Станишев в момента е в Брюксел за срещата на Европейския съвет и се очаква на партийния конгрес на 27 юли да подаде оставка като председател на партията.   След като заседанието на парламентарните комисии пропадна, депутатите от левицата се събраха в парламентарната си стая, където извикаха и министър Петър Чобанов, за да обоснове исканата актуализация на бюджета.   ДПС подкрепят искането на МС   В създалата се суматоха и поредна размяна на взаимни обвинения между БСП и ГЕРБ, отново ДПС се оказаха единствените, които са наясно с внесените от правителството предложения.   Алиосман Имамов, председател на икономическата комисия, заяви, че ДПС подкрепя двата законопроекта, които депутатите от партията са получили по едно и също време с БСП – около 14.30 ч.   "Половин час ми беше достатъчен за да разбера за какво става дума", каза Имамов.   Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев, който водеше заседанието, се опита да играе ролята на балансьор. Той припомни, че президентът е дал месец на политическите сили да се разберат за КТБ. "Аз ви моля само за ден отсрочка", надявам се че разумът ще надделее и в четвъртък ще има заседание на комисиите, каза Цонев.   Трите условия на ГЕРБ за бюджета   От провелия се дебат преди да се отложи гласуването, стана ясно, че ГЕРБ имат три условия, за да подкрепят законопроектите.   Първото е актуализацията на бюджета на Здравната каса да е с 328 млн. лв., както предлага НЗОК, а не с 225 млн. лв., както предлага правителството. Тези изчисления са направени от експерти и така се дава шанс касата да влезе на чисто през новата година, а не с дефицит, който да се покрие, заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.   Второто условие на ГЕРБ е намаляване на изпълнението на приходите с 1 млрд. лева, а не с 500 млн. лв., както предлага правителството.   Третото, и най-важно, по думите на Менда Стоянова, е осигуряването на средства за общините, за да могат да изпълняват проектите по европейските програми. Според разчетите на ГЕРБ за това ще са необходими 3 млрд. лв.   Според финансовия министър обаче, за цялата 2014 г. трябва да бъдат разплатени 3 млрд. лв., като до момента вече са платени 1.6 млрд. лв. от структурните и кохезионния фонд. От тях над 1 млрд. лв. вече са възстановени от Европейската комисия.   По думите на Чобанов плащанията по оперативните програми вървят, с изключение на "Околна среда". Правителството до края на месеца или най-късно в началото на август ще изплати 470 млн. лв. на общините, обеща Чобанов. Той допълни, че до края на следващата седмица правителството ще изпрати ново искане към Брюксел за изплащането на още 200 млн. лв.

Шеф, млатил с шутове в слабините служител, отърва затвора

http://www.bnews.bg/article-111306

Бургаски шеф отърва затвора, след като преби с ритници в слабините свой служител.

Предстоящи събития в страната за утре, 17 юли

http://www.cross.bg/kross-sofiya-natzionalniya-1421087.html

***София /КРОСС/ От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание. ***София /КРОСС/ От 09.30 ще започне заседанието на Висшия съдебен съвет. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа ще започне заседанието на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. ***София /КРОСС/ От 09.30 часа 4 състав, на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Веселин Георгиев (чл. 282 - 283а от НК). ***София /КРОСС/ От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Столична община - район Връбница ще представи проект „Квалифицирани служители - качествено обслужени граждани в район Връбница". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Административен капацитет", съфинансирана от ЕСФ на ЕС. ***София /КРОСС/От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Съюзът на пивоварите в България (СПБ) ще представи актуални пазарни данни и тенденции в развитието на бирената индустрия през 2014 г. Пресконференцията е по повод на професионалния празник на пивоварите - Илинден. ***София /КРОСС/ От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА представители на туристическият бранш и организации за защита на природата и на културното наследство ще дадат пресконференция, на която ще бъде подписан меморандум, в който опазването на природата и културното наследство се определят като приоритет за развитието на българския туризъм. ***София /КРОСС/ От 13

Ограниченията срещу хипермаркетите остават с козметични промени

http://www.mediapool.bg/ogranicheniyata-sreshtu-hipermarketite-ostavat-s-kozmetichni-promeni-news222726.html

С козметични промени в текстовете депутатите от парламентарната икономическа комисия одобриха в сряда отново промените в Закона за защита на конкуренцията, които ограничават големите търговски вериги и бяха оспорени от президента Росен Плевнелиев и Сдружението за модерна търговия. Според държавния глава няма оценка дали новите правила няма да доведат до поскъпване на стоките, както твърдят търговците. След като в петък изненадващо Народното събрание не успя да преодолее президентското вето, бе решено да се направят поправки в текстовете и народните представителите имаха три дни да направят своите предложения.  Така сега депутатите гласуваха малки промени, като на практика остават ограниченията за големите търговски вериги. Новото е, че се вдига прагът на годишния оборот на търговските вериги, при чието достигане те ще са длъжни да обявяват договорите с доставчиците си. От предишните заложени 50 млн. лв. прагът се вдига до 97 млн. лв. "Прагът се увеличава заради въведеното определение за малко и средно предприятие, тъй като в друг закон този праг е фиксиран. Ако тук остане по-малкият праг, между двата ще има противоречие и този, който прилага закона за санкции и проверки, няма да може да го приложи изобщо”, обясни депутатът от БСП Корнелия Нинова, която е вносител на поправката. Тя обяви, че българските доставчици най ги измъчват клаузи в договорите им с търговските вериги за заплащане на такси, срещу които да не стои никаква услуга. "Да няма отстъпки от цените, които падат цената под себестойност, да не ги принуждават когато продават на една цена, да не могат да придават при друг на различна цена. Най-важната есенция се запазва в този закон”, обясни Нинова. Срещу тези текстове възразиха от големите вериги. Изпълнителният директор на сдружението за модерна търговия Йордан Матеев каза, че "отстъпките са чисто икономически, ако щете, срещу тях не стои определена услуга". "Те се дават обикновено за голям клиент, за голям оборот, за по- големи количества", допълни той. Срокът за търговските вериги да предадат договорите си в съответствие с новото законодателство ще е шест месеца. "Очаквам да има обединение. ГЕРБ гласуваха въздържали се по два текста, но просто не бяха готови да реагират, но вчера в работната група експерти от всички групи изразиха общо съгласие по тези текстове, тук беше председателят на "Произведено в България“, така че текстът е консенсусен. Веригите имат желание срокът за прилагане да бъде удължен – той е 6-месечен, все още им изглежда кратък, но той е съвсем реален – нямаме повече време да им даваме по-дълъг срок”, заяви Нинова. "Във ветото си президентът казва, че 6 месеца е кратко. Досега той съдържаше три компонентна – за три месеца КЗК да направи методика, 1 месец веригите да си дадат договорите на КЗК за предварително съгласуване и след него – 2 месеца да ги приведат в съответствие с новите изисквания. Сега в новите текстове този 1 месец за предварително съгласуване го няма. Тоест с 1 месец са увеличава срокът, въпреки като число да си остава”, каза още Корнелия Нинова.  

Р. Гечев пред Фрог: Правителството е променило бюджета без да знаем

http://frognews.bg/news_73152/

Ние си изпълняваме ангажиментите пред президента, поети онзи ден. Ангажиментите бяха да се актуализира бюджета на НЗОК, като при държавния глава конкретни числа не сме приемали, както и да актуализираме общия бюджет. Но днес получихме нещо, което правителството е променило без да ни пита. Фактически буквално преди започване на заседанието ни се раздаде бюджет, който не сме виждали, коментира пред Фрог нюз Румен Гечев.

Долу ръцете от "Ну, погоди!"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195784

Мъж от Шумен е осъден заради открита в компютъра му колекция от порноснимки и клипове с непълнолетни. Дотук новина нямаме. Изненадата идва от това, че лицето е санкционирано и за притежание на дискове с филми от българската и съветската класика като "На всеки километър", "681. Величието на хана", "Ну, погоди!", "Белият Бим", "Белоруската гара" и

18 години затвор за Върбан Боксьора от Опасните

http://www.cross.bg/vurban-opasnite-sofiya-1421086.html

София /КРОСС/ Военният съд в София е признал за виновни в извършване на 2 грабежа Върбан Борисов-Боксьора и останалите 7 души от бандата Опасните, съобщи за "24 часа" полк. Емил Алексов от софийската военноокръжна прокуратура.Те бяха арестувани през 2012 г. след въоръжен грабеж в заложна къща. По 18 г. в затвора ще лежат ММА боецът Върбан Борисов и ефрейторът от армията Иван Иванов. Още 3-ма от Опасните са със същата присъда. 11 г. затвор е наказанието на полицая Илиян Митов и останалите двама.Опасните са осъдени за два грабежа на заложни къщи в София, като плячката им от злато и вещи е оценена на 275 хил. лв. Те са наказани и за кражбата на фолксваген, който след това запалили. С него извършвали нападенията.Подсъдимите получават присъди и за незаконно оръжие.Лидерът на Опасните Върбан Боксьора успя да избяга по време на полицейската операция, но след това се предаде сам. Миналата година съпругата му обяви, че ще се запали пред Съдебната палата, защото мъжът е в ареста, а се нуждаел от лечение.

Трябва да променим отношението на съседите към действията на армията ни през ПСВ

http://news.ibox.bg/news/id_735723669

Това била задачата на Националния комитет за отбелязване на 100 г. от Първата световна война

Протестиращи провалиха обсъждането за парк "Българско Черноморие"

http://www.moreto.net/novini.php?n=258237

Протестиращи провалиха плануваното в Балчик обсъждане на плана на правителството за създаване на Национален парк „Българско Черноморие". Час преди насрочената среща те издигнаха плакати "Искаме проект за защита на изчезващия вид "шабленец", "Включете ни в Червената книга на България".

Цитат на деня: Няма процес по номинация на еврокомисар, а сензация и изненада

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/16/2345115_citat_na_denia_niama_proces_po_nominaciia_na/?ref=rss


Процес на номинация на български еврокомисар няма. Има сензация и и изненада. Пропускаме възможности.
Евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев пред български журналисти в Страсбург.

По думите му няма лобиране от България за ресора на българския еврокомисар и се пропуска възможността страната да има върховен представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността. (Името на досегашният еврокомисар Кристалина Георгиева се спряга за поста – бел.ред.)

По темата...

Търсят кръв за родилка в Габрово

http://www.cross.bg/kruv-gabrovo-saka-1421084.html

Габрово /КРОСС/ Областната болница в Габрово се нуждае спешно от кръв - кръвна група „В" Rh + за кръвопреливане на родилка и пациентка в критично състояние. На двете пациентки до този момент общо са прелети 32 сака кръв, 35 сака плазма и 17 сака тромбоцитен концентрат.Всички желаещи да дарят безвъзмездно кръв могат да го направят от 8:30ч. до 18:30ч. на 16, 17 и 18 юли 2014г. в Отделение по трансфузионна хематология.Ръководството на болницата предварително благодари на всички дарители, съобщава Дарик.

Баскетболът без пари в “Триадица”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195638

Баскетболната федерация няма да плаща наем за използването на зала “Триадица”. Президентът на централата Георги Глушков и зам.-кметът на столицата Тодор Чобанов подписаха договор за безвъзмездно ползване на съоръжението за 10 години. От федерацията обещават да ремонтират “Триадица” и да я приведат в по-приветливо състояние.

“Парите без ентусиазъ Баскетболната федерация няма да плаща наем за използването на зала “Триадица”. Президентът на централата Георги Глушков и зам.-кметът на столицата Тодор Чобанов подписаха договор за безвъзмездно ползване на съоръжението за 10 години. От федерацията обещават да ремонтират “Триадица” и да я приведат в по-приветливо състояние. “Парите без ентусиазъ

18 г. затвор за Върбан Боксьора от Опасните

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4195799

Военният съд в София е признал за виновни в извършване на 2 грабежа Върбан Борисов-Боксьора и останалите 7 души от бандата Опасните, съобщи за “24 часа” полк. Емил Алексов от софийската военноокръжна прокуратура. 
Те бяха арестувани през 2012 г. след въоръжен грабеж в заложна къща. По 18 г. в затвора ще лежат ММА боецът Върбан Борисов и ефрейторъ Военният съд в София е признал за виновни в извършване на 2 грабежа Върбан Борисов-Боксьора и останалите 7 души от бандата Опасните, съобщи за “24 часа” полк. Емил Алексов от софийската военноокръжна прокуратура. Те бяха арестувани през 2012 г. след въоръжен грабеж в заложна къща. По 18 г. в затвора ще лежат ММА боецът Върбан Борисов и ефрейторъ

“Юнайтед” изпреварва “Реал” като №1 в света

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195349

“Манчестър Юнайтед” се връща на върха като най-печелившият футбболен клуб в света на мястото на “Реал”, прогнозира “Форбс”. Промяната ще бъде потвърдена от следващата официална класация на медията за годишен оборот във футбола.

Новият спонсорски договор на “Юнайтед”, който ще носи по 90 милиона евро в следващите 10 години от “Адидас”, го праща н “Манчестър Юнайтед” се връща на върха като най-печелившият футбболен клуб в света на мястото на “Реал”, прогнозира “Форбс”. Промяната ще бъде потвърдена от следващата официална класация на медията за годишен оборот във футбола. Новият спонсорски договор на “Юнайтед”, който ще носи по 90 милиона евро в следващите 10 години от “Адидас”, го праща н

"Ку Клукс Клан" набира членове с бонбони

http://www.cross.bg/klan-klyks-bonboni-1421083.html

/КРОСС/ "Ку Клукс Клан" предложи на жителите на американския щат Южна Каролина да преминат "към тъмната страна" срещу бонбони, съобщава АП. Местните жители са открили до домовете си торби с бонбони с бележка, която съдържала молба да се присъединят към расистката организация. „Спаси нашата страна. Стани член на Клана", пишело на листчетата. Там бил посочен и телефонен номер, при чието набиране обаждащият е чувал информация как „Ку Клукс Клан се бори срещу нелегалната имиграция. "Ку Клукс Клан" е нелегална расистка организация възникнала в южните щати на САЩ след премахване на робството и даването на права на черните, непосредстевно след Американската гражданска война. Организацията се бори за превъзходство на белите хора над останалите раси, членовете ѝ сформират наказателни отряди, като носят островърхи качулки и бели мантии за прикритие. ККК използват насилие, тероризъм и линчуване за сплашване и потискане на чернокожите.

Режим „оцеляване“ в университетите

http://www.monitor.bg/article?id=436123

Високо предлагане и ниско търсене. Такъв е пазарът на висшето образование у нас. И така вече години наред. И сега в Софийския университет в някои специалности ще може да се влиза с тройки.

Въведоха военно положение в Донецк

http://www.cross.bg/donetzk-voenno-polozhenie-1421085.html

/КРОСС/ С цел да бъдат избегнати ексцесии и запазване на живота и здравето на мирните жители, в Донецк е въведено военно положение и комендантски час от 23.00 до 06.00 сутринта, предаде РИА Новости. Съответната заповед е издадена от командващия опълчението на самопровъзгласилата се Донецка народна република Игор Стрелков. По-рано той заяви, че ръководството на ДНР има намерение да въведе военно положение в районите, които са съседни на позициите на украинските спецчасти, а в Донецк и в контролираните от опълчението територии ще бъдат създадени комендантства.    

Белгийски кмет гони ромски лагер с мощна музика

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/16/2345110_belgiiski_kmet_goni_romski_lager_s_moshtna_muzika/?ref=rss


Група роми, разположили се с караваните си край белгийския град Ланден, бяха събудени в сряда доста стрясащо. Местният кмет социалист им изпрати диджей в опит да ги прогони от землището, разказва "Ройтерс".

Групата, оборудвана с модерни туристически кемпъри, мерцедеси и джипове, пристигнала в неделя в града с около 15 000 жители на 50 км северно от столицата Брюксел. Кметът Жино Дебру казва, че уговорката със собственика на терена била 14 каравани да паркират до вторник.
...

Тони Галопен спечели 11-ия етап на "Тур дьо Франс"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/16/2345038_toni_galopen_specheli_11-iia_etap_na_tur_dyo_frans/?ref=rss


Французинът Тони Галопен спечели единадесетия етап на "Тур дьо Франс" и записа първа етапна победа в най-престижната колоездачна обиколка кариерата си.

Състезателят на "Лото" измина най-бързо 187.5-километровата полупланинска отсечка между Безансон и Ойона. 

26-годишният колоездач продължи отличното си представяне, след като преди два дни зарадва домакините, обличайки жълтата фланелка на лидер в обиколката навръх националния празник на Франция.

В днешния етап...

Правозащитна организация: ИДИЛ вече е в Турция

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/pravozashtitna-organizaciia-idil-veche-e-v-turciia-6017484

Членове на сунитската групировка Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ) са извършили нападение срещу шиитска джамия в Истанбул, обяви турска правозащитна организация

Папазов: Мениджмънтът на БДЖ може да е международен

http://www.moreto.net/novini.php?n=258236

"Мениджмънтът в БДЖ може да е международен, ако управляващите се разберат за условията и цената с компанията за консултантски и инженерингови услуги в транспорта „Дойче Бан Интернешънъл". Oчакваме оферта тази или следващата седмица, след което ще влезем в преговори", съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов пред журналисти в Министерски съвет, като изрази мнението, че следващият кабинет би могъл да продължи тази инициатива.

Орешарски номинира Кристалина Георгиева за външен министър на ЕС

http://politics.actualno.com/Oresharski-nominira-Kristalina-Georgieva-za-vynshen-ministyr-na-ES-news_39968.html

Кристалина Георгиева е кандидатът на България за поста върховен представител на Европейския съюз за външната политика*. Това съобщи в Брюксел премиерът Пламен Орешарски преди началото на съвет на лиде...

Евробоецът Лудогорец отказа Дюделанж още в Разград

http://bgfootball.actualno.com/Evroboecyt-Ludogorec-otkaza-Dudelanj-oshte-v-Razgrad-news_39970.html

Лудогорец победи Дюделанж с 4:0 в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Двубоят се игра на „Лудогорец Арена“ в Разград, а реваншът е след седмица в Люксембу...

Менда нарече депутати от БСП инфантили заради актуализацията на бюджета

http://frognews.bg/news_73151/

Бюджетът на Здравната каса не може да бъде актуализиран без да има актуализация на държавния бюджет.От БСП казаха, че не приемат цифрите за актуализацията и няма да я подкрепят. За мен такова поведение е инфантилно, подчерта в "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

Мъж от Шумен осъден заради "Ну погоди!" и порно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195544

Шуменец беше осъден за нелегално притежание на порно клипове и филми като "Ну, погоди!" и "На всеки километър". Наказанието за висшиста Светослав С. е пробация. Мъжът е осъден, въпреки че филмите са за лична употреба, а не за продажба и разпространение. 
Светослав трябва да плати и 1143 лв. за направени експертизи, които доказват, че е пиратствал. Шуменец беше осъден за нелегално притежание на порно клипове и филми като "Ну, погоди!" и "На всеки километър". Наказанието за висшиста Светослав С. е пробация. Мъжът е осъден, въпреки че филмите са за лична употреба, а не за продажба и разпространение. Светослав трябва да плати и 1143 лв. за направени експертизи, които доказват, че е пиратствал.

Европа зачерква проекти с Русия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195731

ЕС има намерение да разшири санкциите срещу Русия, като се откаже от финансирането на съвместни проекти заради ролята на Москва в боевете в проруската източна част на Украйна, предаде АФП, цитирайки дипломатически източници от ЕС.
Мерките трябваше да се обсъдят снощи на срещата на върха в Брюксел.  Става дума за отказ от нови проекти. ЕС има намерение да разшири санкциите срещу Русия, като се откаже от финансирането на съвместни проекти заради ролята на Москва в боевете в проруската източна част на Украйна, предаде АФП, цитирайки дипломатически източници от ЕС. Мерките трябваше да се обсъдят снощи на срещата на върха в Брюксел. Става дума за отказ от нови проекти.

Чобанов не казал цифрите на БСП, защото всичко станало много бързо

http://www.bnews.bg/article-111305

Финансовият министър Петър Чобанов се включи в спешното заседание на ръководството на ПГ на Коалиция за България при Михаил Миков. После призна пред BNews, че наистина е нямало време депутатите от БСП да бъдат информирани предварително за милиардите в актуализацията на бюджета, които ги сюрпризираха и разгневиха.

Борисов: Ясно е, че Кристалина Георгиева трябва да бъде номинирана за еврокомисар

http://www.cross.bg/georgieva-borisov-gerb-1421082.html

/КРОСС/ Ясно е, че Кристалина Георгиева трябва да бъде номинирана за комисар по въпросите на външната политика на Европейския съюз, тъй като ГЕРБ победи категорично на парламентарните избори, победи на евроизборите, първа политическа сила е и нашият кандидат трябва да бъде". Това каза в Брюксел пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на пратията.Попитан дали има вариант премиерът Пламен Орешарски да е пристигнал в Брюксел, за да обясни защо Кристалина Георгиева не може да бъде еврокомисар, Борисов отговори, че премиерът няма право да го прави.„С кое морално право ще го прави? Че разсипаха държавата за една година, пада правителството след тотален провал във всички сфери, загубили тотално изборите? С кое право идва да каже подобно нещо?", попита лидерът на ГЕРБ.На въпрос, какво ще направи ГЕРБ, ако правителството реши да номинира кандидат, който е различен от Кристалина Георгиева, Борисов отговори с „ще видите".„Кристалина Георгиева е най-уважаваният български политик в момента", каза още Борисов и подчерта, че тя е определена за комисар номер 1

Орешарски се срещна с Жан-Клод Юнкер

http://econ.bg/Новини/Орешарски-се-срещна-с-Жан-Клод-Юнкер_l.a_i.556377_at.1.html

Премиерът Пламен Орешарски се срещна с избрания бъдещ председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Двамата коментираха приоритетите, които...

Борисов: Ясно е, че трябва да е Кристалина Георгиева

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/borisov-iasno-e-che-triabva-da-e-kristalina-georgieva-6017483

Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна днес в Брюксел с избрания бъдещ председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

Таксата за вход на автомобили през уикенда в Албена остава 6 лв.

http://www.moreto.net/novini.php?n=258214

През месеците юли и август, в дните от 00.00 ч.в събота, до 23.59 ч. в неделя, цената за вход на автомобил в Албена остава 6 лв. От пресслужбата на ваканционното селище припомнят, че в продължение на 30 мин. престоят в комплекса е безплатен, а таксата от 6 лв.

Задържаха мъж, прострелял трима души в Долна баня

http://www.cross.bg/dolna-banya-myarka-1421081.html

/КРОСС/ 58-годишен мъж от Долна баня, криминално проявен и осъждан, е задържан от криминалисти от ОДМВР - София и колегите им от РУП - Костенец във връзка със стрелбата преди два дни в Долна баня, Ихтиманско, съобщиха от пресцентъра на МВР. Наложена му е 72-часова мярка за задържане, повдигнато му е обвинение.До ареста му се стигнало, след като предишния ден в полицията постъпил сигнал за стрелба на ул. „Бистришка" в Долна баня. Изпратените на място полицейските екипи установиха, че при скандал между две фамилии било използвано огнестрелно оръжие. Ранени бяха трима мъже.За недопускането на разрастване на конфликта в района бяха изпратени допълнителни полицейски сили от Жандармерията, ОДМВР - София и близки районни полицейски управления.На задържания е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 115 във връзка с чл. 18, ал.1 от НК. След изтичане на 24-часовата мярка за задържане с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа.Процесуално-следствените действия в Долна баня продължават под наблюдението на Софийската окръжна прокуратура.

Пламен Орешарски се срещна изненадващо с Жан-Клод Юнкер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195641

Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна днес в Брюксел с избрания бъдещ председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
В рамките на разговора премиерът Орешарски поздрави Юнкер за избирането му на високоотговорната позиция. Двамата коментираха приоритетите, които Жан-Клод Юнкер представи вчера, Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна днес в Брюксел с избрания бъдещ председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. В рамките на разговора премиерът Орешарски поздрави Юнкер за избирането му на високоотговорната позиция. Двамата коментираха приоритетите, които Жан-Клод Юнкер представи вчера,

И Георги Гергов номиниран за лидер на БСП

http://news.ibox.bg/news/id_2027682945

Пловдивският социалист разкритикува институциите за случая КТБ

Я.Стоилов:Необходими са радикални промени на банковия надзор

http://frognews.bg/news_73150/

На преден план трябва да излязат интересите на масовите вложители. В този процес трябва да бъдат установени всички обстоятелства в КТБ и да се потърсят възможности тази банка да реши проблемите, пред които е изправена. Резервиран съм към приемането на специален закон. Ако се направи прибързано, ще прикрие цялата ситуация.Това заяви по БНТ Янаки Стоилов, кандидат за лидер на БСП.

Събраха 6 хиляди лева за операцията на Калоян

http://pik.bg/събраха-6-хиляди-лева-за-операцията-на-калоян-news203235.html

Събраха 6 хиляди лева за операцията на Калоян

Стела, приятелката на момчето, пострадало в касапницата край Бяла река, е успяла чрез дарителска кампания да събере парите, необходими за една от многото операции на Калоян Нишков. 17-годишният младеж бе единственият оцелял в катастрофата, в която загинаха четирима души. Сред тях бе и майка му Мая.

През цялото време, докато лекарите се бореха за живота на Калоян, Стела бе до него. По нейна идея бе създадена страница във Фейсбук, през която първо се набираха доброволци, които да дарят кръв, а след това и средства за лечението. 

Десетки хора от България се трогнаха от историята на момчето, което загуби майка си и се притекоха на помощ.

След като Калоян бе стабилизиран, от болницата в Пловдив поискаха около 6 хиляди лева, с които да бъдат закупени консумативи за първата от серията ортопедични операции. Първоначално лекарите се опасяваха, че нараняването на гръбначния стълб може да доведе до парализа, но се оказа, че Калоян ще ходи. 

Днес парите са били внесени по касата на болницата в Пловдив, но близките на Калоян все още набират средства за него. Те разкриват повече подробности на страницата във Фейсбук „Да Помогнем На Калоян Нишков”.

Пламен Орешарски изненадващо се срещна с Жан-Клод Юнкер (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4195630

Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна днес в Брюксел с избрания бъдещ председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
В рамките на разговора премиерът Орешарски поздрави Юнкер за избирането му на високоотговорната позиция. Двамата коментираха приоритетите, които Жан-Клод Юнкер представи вчера, Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна днес в Брюксел с избрания бъдещ председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. В рамките на разговора премиерът Орешарски поздрави Юнкер за избирането му на високоотговорната позиция. Двамата коментираха приоритетите, които Жан-Клод Юнкер представи вчера,

Израел кани 100 000 палестинци да бягат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195711

В сряда за първи път от началото на конфликта израелската авиация и военноморска артилерия насочиха ударите си по домовете на високопоставени политици от Хамас. Разрушен бе домът на съоснователя на движението и външен министър на Палестинската автономия Махмуд Захар. При бомбардировката рано в сряда загинаха най-малко трима палестинци. В сряда за първи път от началото на конфликта израелската авиация и военноморска артилерия насочиха ударите си по домовете на високопоставени политици от Хамас. Разрушен бе домът на съоснователя на движението и външен министър на Палестинската автономия Махмуд Захар. При бомбардировката рано в сряда загинаха най-малко трима палестинци.

Пеевски скоро ще е с охрана и от НСО

http://www.cross.bg/peevski-slyzhbata-ohrana-1421080.html

София /КРОСС/ В момента тече "процедура по поемане на охраната" на депутата от ДПС Делян Пеевски от Национална служна "Охрана", съобщиха от институцията на въпрос на "Дневник". По-рано днес шефът на НСО Ангел Антонов заяви преди заседанието на парламентарната комисия за контрол на службите, че се обсъжда този вариант.Преди време, малко след задържането на тримата мъже по обвинение, че са се опитали да убият Пеевски, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че НСО е предложила да охранява депутата, но той е отказал."Според чл. 5 т. 1 от Правилника за устройството и дейността на НСО, при повишена степен на застрашеност и на основание решение на комисия, службата осигурява охрана и специализиран транспорт на народни представители, министри, кмета на Столичната община и членове на Сметната палата. Господин Пеевски е народен представител и попада в тази категория лица като в случая са спазени всички изисквания на закона - налице е степен на застрашеност и решение на комисията", отговориха от службата на "Дневник".Още през януари вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи пред "Дневник" за решението на комисия, според което Делян Пеевски е окачествен като лице, срещу което има заплаха и му е предложена охрана от службата. Тогава стана известно, че Пеевски е отказал и е наел частна фирма. Не е ясно, защо сега депутатът от ДПС се обръща към НСО.

Янаки Стоилов: Резервиран съм към специален закон за КТБ

http://pik.bg/янаки-стоилов-резервиран-съм-към-специален-закон-за-ктб-news203234.html

Янаки Стоилов: Резервиран съм към специален закон за КТБ

Българското здравеопазване се нуждае от повече средства, но и от промени. Това коментира Янаки Стоилов по БНТ. По отношение на банковата стабилност той заяви, че според него на преден план трябва да излязат интересите на масовите вложители.

В този процес трябва да бъдат установени всички обстоятелства в КТБ и да се потърсят възможности тази банка да реши проблемите, пред които е изправена. Резервиран съм към приемането на специален закон. Ако се направи прибързано, ще прикрие цялата ситуация.

Не трябва да създаваме усещането, че се гарантират интересите на облагодетелстваните, коментира Янаки Стоилов. Задължение на следващия парламент е да настъпят радикални промени за надзора на банковия сектор, смята Янаки Стоилов. БСП се намира в критичен момент в своята история, коментира още Стоилов, по повод на това дали ще се кандидатира за лидер на партията. БСП трябва да увеличи доверието към себе си. Когато върнем доверието, тогава можем, да спечел изборите, заяви Янаки Стоилов.

Според него трябва да се прокарат няколко ясни разделителни линии – да не бъдат в плен на задкулисието, да не се допуска корпоративната власт да измести социализацията на държавата и да не се допуска противопоставяне между ЕС и Русия. Нуждаем се от нов председател и от друг вид лидерство, посочи още Янаки Стоилов. БСП е в криза и никога не е била в такова тежко изпитание, допълни той.

Правителството даде 1.5 млн. лв. за археологически разкопки

http://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-dade-15-mln-lv-za-arheologicheski-razkopki-news222725.html

Министерският съвет е одобрил 1.5 млн. лв. за Министерството на културата за 2014 г. за дейности по проучване и опазване на археологическото наследство, включително и теренната консервация, съобщиха от МК в сряда. С парите ще се осигурят дейности за проучвани от години и застрашени от иманярски набези и атмосферните условия археологически обекти. Голяма част от тези обекти са изключителни образци на културното ни наследство, с потенциал за превръщането им в атрактивни туристически дестинации. Ведомството прави справка и за дадените за археология пари през годините. Според нея през 2009 г. са били предоставени 439 194 лв., на следващата – 841 870 лв., през 2011 г. – 994 хил. лв. До септември 2012 г. изразходваните средства са били 1 121 335 лв., а за 2013 г. Министерството на културата наследило предходен бюджет от 500 хил. лв. Средствата са разпределени от 16-членна експертна комисия с председател проф. Божидар Димитров, назначена от министър Петър Стоянович.

Пловдив посрещна мощите на Св. Мина

http://pik.bg/пловдив-посрещна-мощите-на-св-мина-news203233.html

Пловдив посрещна мощите на Св. Мина

Пловдив посрещна мощите на Св. Мина, които преди минути внесе владиката Николай, предаде "Фокус".

Няколко топовни изстрела оповестиха посрещането на светинята. Мощите бяха положени в специална мощехранителница в катедралния храм „Света Богородица” в присъствието на свещеници и миряни от цялата епархия.

От катедралния храм потегли литийно шествие с мощите и в момента се установяват пред митрополитския храм „Света Марина”. С духовна музика на чело шествието премина по главната улица на Пловдив. 

Джамбазки иска резолюция на ЕП срещу нелегалната имиграция

http://www.cross.bg/irak-dzhambazki-bulgariya-1421079.html

/КРОСС/ Европа бездейства пред случващото се в Ирак. И то не защото няма сили, а защото бюрокрацията и липсата на виждания какво да се прави конкретно опропастяват възможните мерки. Това заяви по време на разискванията в Европейския парламент в Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и заместник-председател на ВМРО.Джамбазки е категоричен, че ситуацията в Ирак е пряка заплаха за националната сигурност на България, респективно и за останалите държави членки, защото проблемите в една страна, водят до същите проблеми в останалите поради ефекта на доминото.Ангел Джамбазки настоява за приемане на резолюция от Европейския парламент, която да зададе програма за действие срещу нелегалната имиграция и навлизането на терористи от региона на Ирак и Сирия на територията на държавите членки.Според заместник-председателя на ВМРО е необходимо Европейската комисия чрез механизма „Фронтекс" да окаже финансова, логистична и техническа помощ на България, за да се затвори границата с Турция по суша и по море с цел неутрализиране на очакваните вълни от десетки хиляди нелегални имигранти.Той отправи директно питане - и към Комисията, и към Съвета - кога най-сетне ще се вземат мерки за спиране на нелегалната имиграция, за противодействие срещу всички онези лица, които се опитват да влязат в Европа през България, Гърция, Италия и Испания. Това са страните, които са на първа линия и най-много страдат от наплива на нелегални имигранти

Асад положи клетва за нов 7-годишен мандат като президент на Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=258219

Башар Асад положи клетва за трети седемгодишен мандат като президент на Сирия. В словото си пред депутатите от парламента и главите на религиозните общности той отправи предупреждение, че някои западни и арабски държави ще платят сериозна цена, че подкрепят въоръжени ислямски терористи в Сирия.

Стоилов: БСП трябва да увеличи доверието към себе си

http://www.cross.bg/stoilov-dopysnem-biva-1421078.html

София /КРОСС/ Чувствам дълг да участвам в лидерската надпревара. Партията се намира в критичен момент от своята история. Чувствам се задължен пред няколко поколения социалисти и избиратели, които искат БСП да стане истинска лява партия, която отстоява националните интереси, каза пред БНТ социалистът Янаки Стоилов. Аз не говоря за нещо в бъдеще време. Позовавам се на обявения от нас курс за радикални промени, който не се състоя. Обещахме да върнем България на хората, но не успяхме да го осъществим. Стоилов бе категоричен, че БСП трябва да увеличи доверието към себе си. Когато го направи, може да спечели изборите. Важно е да имаме съответствие между обявената и реалната политика - нещо, което съм следвал и в опозиция, и в управлението. Не трябва да бъдем в плен на задкулисието, не бива да допуснем корпоративната власт да измести истинската социализация на държавата. Не бива да допуснем да се създават разделителни линии и противопоставяне на ЕС и на Русия, посочи социалистът.

Огромна дупка се отвори на края на света (видео)

http://www.bnews.bg/article-111303

Мистериозна дупка се отвори в Сибир – в местност, наричана „края на света“.

Одобриха нови близо 3 млн. лева за държавната администрация

http://econ.bg/Новини/Одобриха-нови-близо-3-млн-лева-за-държавната-администрация_l.a_i.556368_at.1.html

Нови 19 проекта за близо 3 млн. лева бяха одобрени за централните администрации по Оперативна програма „Административен капацитет“ (ОПАК). Проектните...

Бойко категоричен: Кристалина трябва пак да е еврокомисар

http://frognews.bg/news_73149/

„Ясно е, че Кристалина Георгиева трябва да бъде номинирана за комисар по въпросите на външната политика на Европейския съюз, тъй като ГЕРБ победи категорично на парламентарните избори, победи на евроизборите, първа политическа сила е и нашият кандидат трябва да бъде”. Това каза в Брюксел пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на пратията.

Жълт код в 7 области за гръмотевични бури

http://www.vesti.bg/bulgaria/zhylt-kod-v-7-oblasti-za-grymotevichni-buri-6017482

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска и Великотърновска

Фед: Икономиката се възстановява с умерено темпо

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c914a15/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Cfed0Eikonomikata0Ese0Evyzstanoviava0Es0Eumereno0Etempo0H176350A0C/story01.htm

Последните данни от „Бежовата книга“ на централната банка подсказват за силен икономически растеж през второто тримесечие


Благотворително надиграване в помощ на доц. Красимир Петров ще се проведе във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258183

Наскоро доц. Красимир Петров е диагностициран с онкологично заболяване. За тези, на които това име не им говори нищо това е един от най-големите /живи/ изследователи на българския фолклор, човек отдал живота си на събиране, описване и издаване на книги с български хора.

Сикрет сървис засича наша банда да краде данни с шпионски химикалки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4195672

“Изпрати ми още 5 червила и поне 100 химикалки.”
“Готово, имаш ги до 3 дни.”
На такъв разговор по скайпа попадат едновременно български антимафиоти и американски агенти на секретната служба Сикрет сървис. На пръв поглед невинната поръчка на декоративна козметика и средства за писане всъщност е комуникация между членовете на една от най-оборотните “Изпрати ми още 5 червила и поне 100 химикалки.” “Готово, имаш ги до 3 дни.” На такъв разговор по скайпа попадат едновременно български антимафиоти и американски агенти на секретната служба Сикрет сървис. На пръв поглед невинната поръчка на декоративна козметика и средства за писане всъщност е комуникация между членовете на една от най-оборотните

“Юве” се разтресе, Италия чака Конте

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195331

Италия се тресе от сензационното напускане на Антонио Конте, треньора на “Ювентус”. Наставникът хвърли оставка и е абсолютен фаворит на букмейкърите да поеме “скуадра адзура”.

На негово място идва Масимилиано Алегри, донесъл титла на “Милан” преди 4 години, но уволнен през януари за слаби резултати. Тифозите приеха рокадата със заплахи за протес Италия се тресе от сензационното напускане на Антонио Конте, треньора на “Ювентус”. Наставникът хвърли оставка и е абсолютен фаворит на букмейкърите да поеме “скуадра адзура”. На негово място идва Масимилиано Алегри, донесъл титла на “Милан” преди 4 години, но уволнен през януари за слаби резултати. Тифозите приеха рокадата със заплахи за протес

Кредитните досиета от КТБ не са изчезнали?

http://news.ibox.bg/news/id_1109155938

Били в банката, но липсвали данни за обезпечението на заемите

При президента не сме обсъждали актуализация на целия бюджет

http://www.bnews.bg/article-111304

БСП не са договаряли на консултациите при президента да правят актуализация на нищо друго, освен на парите за Здравната каса. Това заяви зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България минути след спешното заседание на ръководството на групата при председателя на НС Михаил Миков, след като социалистите отказаха да подкрепят внесената от кабинета актуализация на бюджета.

КБ не се отказва от актуализацията на бюджета

http://www.cross.bg/razmer-byudzhet-pozitziyata-1421077.html

София /КРОСС/ Потвърждаваме позицията си, че ще изпълним заявения ангажимент за актуализация на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет. Това се посочва в позицията на народните представители от ПГ на Коалиция за България.Подкрепяме предложението, внесено от МС за осигуряване на допълнителни средства за здравеопазване в размер на 225 млн.лв.Съзнавайки отговорността за поддържане сигурността на банковата система и разрешаването на проблема с КТБ, настояваме за актуализация на държавния бюджет с 1,7 млрд. лв. за изплащане на гарантираните със закон депозити на фирми и граждани в размер до 100 000 евро.    

Стойчо Младенов: За съжаление отново трябва да градим нов отбор

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/16/2345037_stoicho_mladenov_za_sujalenie_otnovo_triabva_da_gradim/?ref=rss


Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази разочарование, че за поредна година червените ще започнат сезона с до голяма степен нов състав. 

Според него е много жалко, че отборът няма възможност да се развива и да надгражда върху изграденото в предходните месеци. По думите му "това е орисията на ЦСКА в последните години". 

В четвъртък от 20.00 ч. ЦСКА ще се изправи срещу молдовския "Зимбру" във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това ще бъде първи официален...

ООН: Глобалната епидемия от СПИН може да бъде контролирана до 2030 г.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/16/2345047_oon_globalnata_epidemiia_ot_spin_moje_da_bude/?ref=rss


Новите случаи на заразени с HIV и починали от СПИН намаляват, което би могло да направи възможно контролирането на епидемията до 2030 г. и дори евентуално да я приключи "във всеки регион, във всяка държава". Това допуска доклад на програмата на ООН за СПИН (UNAIDS), цитиран от агенция "Ройтерс".

Според анализа заразените с вируса на HIV в световен мащаб са се задържали до 35 млн. души. Болестта е убила 39 млн. от 78 млн. души, които страдат от нея от 80-те години насам.
...

Кольо Парамов: Иван Искров изтеглил 27 млн. лв. от КТБ часове преди да я затвори

http://econ.bg/Новини/Кольо-Парамов-Иван-Искров-изтеглил-27-млн-лв-от-КТБ-часове-преди-да-я-затвори-_l.a_i.556365_at.1.html

Управителят на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров е изтеглил значителни суми от Корпоративна търговска банка (КТБ) за Фонда за гарантиране...

Провалиха обсъждането на плана за парк „Българско Черноморие"

http://frognews.bg/news_73148/

Протестиращи провалиха обсъждането на плана на правителството за създаване на Национален парк „Българско Черноморие", което трябваше да се проведе в Балчик. Час преди насрочената среща те издигнаха плакати "Искаме проект за защита на изчезващия вид "шабленец",

Станишев: България ще излъчи еврокомисар, но не днес

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/stanishev-bylgariia-shte-izlychi-evrokomisar-no-ne-dnes-6017481

"Има много кандидати, но важното е да се вземе добра позиция за България и човекът, който ще бъде там, да свърши добра работа за страната", коментира той

Държавата кани немска компания да управлява БДЖ

http://business.actualno.com/Dyrjavata-kani-nemska-kompanija-da-upravljava-BDJ-news_39967.html

Правителството е започнало преговори с немската компания DB International ("Дойче Бан Интернешънъл") да поеме мениджмънта на БДЖ. Това съобщи днес транспортният министър Данаил Папазов. До к...

49 500 души на щат в МВР

http://pik.bg/49-500-души-на-щат-в-мвр-news203229.html

49 500 души на щат в МВР

Правителството одобри Правилник за устройството и дейността на Министерството на вътрешните работи, съобщи пресслужбата на  кабинета. Приемането на документа се налага от одобрения от Народното събрание нов Закон за МВР.

То е следващата стъпка в процеса по  извършване на реформата във ведомството, необходима за създаване на възможност за по-ефективно и по-ефикасно изпълнение на  основните дейности на МВР.

В Правилника подробно са регламентирани структурите на министерството, техните функции, отговорности и устройство. За  първи път документ от този ранг е посочена и общата щатна численост на министерството - 49 500 служители.

"Литекс Моторс“ стъпва на сръбския автопазар

http://econ.bg/Новини/-Литекс-Моторс-стъпва-на-сръбския-автопазар_l.a_i.556363_at.1.html

Ловешкият автомобилен завод „Литекс Моторс“ започва да изнася моделите в Сърбия. Договорът с партньорите от западната ни съседка вече е подписан....

И Георги Гергов се кандидатира за лидер на БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195668

Георги Гергов - областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов също се включва в надпреварата за председател на партията, като има за цел да замени Сергей Станишев. Това заяви самият той при гостуването си bTV.
"Защо да не се пробвам, като съм лидер на втората най-голяма организация на партията в страната", попита риторично той. Георги Гергов - областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов също се включва в надпреварата за председател на партията, като има за цел да замени Сергей Станишев. Това заяви самият той при гостуването си bTV. "Защо да не се пробвам, като съм лидер на втората най-голяма организация на партията в страната", попита риторично той.

Жестока битка за постове в ЕС

http://www.monitor.bg/article?id=436070

Началото на срещата на върха на лидерите на ЕС, която трябва да направи политически чувствителни назначения на най-високите постове в съюза, бе отложено с два часа, съобщиха в Брюксел дипломати, цитирани от ДПА.

Приеха Национална стратегия за борба с наркотиците

http://www.moreto.net/novini.php?n=258228

Правителството прие Национална стратегия за борба с наркотиците (2014-2018 г.) и План за действие към нея. Стратегията включва две стратегически области на действие – намаляване на търсенето и намаляване на предлагането на незаконните наркотични вещества.

САЩ оказали безпрецедентен натиск върху Европа заради санкциите срещу Русия

http://www.cross.bg/sanktzii-konsensys-strani-1421076.html

/КРОСС/ На срещата на върха в Брюксел днес европейските лидери ще обсъдят новите санкции по отношение на Русия. Безпрецедентен натиск върху Европа по този въпрос оказват от САЩ. Европейски медии, цитирани от ИТАР-ТАСС, отбелязват, че преди срещата посланиците на страните от ЕС са били извикани в администрацията на Барак Обама на закрита среща, на която американската страна е направила опит да наложи позицията си за по-строги санкции.Официално от Белия дом нито потвърждават, нито опровергават провеждането на такава среща. "Не мога да ви дам отчет за конкретни срещи", каза във вторник говорителят на Белия дом Джош Ърнест. Освен САЩ, и украинските власти се опитват по различни начини да окажат влияние върху ЕС както на ниво посланици, така и на ниво ръководство на съюза. В ЕС няма консенсус по отношение на налагането на санкции. За ожесточаването им настояват Великобритания, Полша и балтийските страни. Срещу въвеждането на пълномащабни търговски и икономически санкции са Франция, Германия, Люксембург, Австрия, България, Гърция, Кипър, Словения и Италия председателство на ЕС.Следва да се отбележи, че европейските страни се опасяват преди всичко от негативното влияние на санкциите върху собствените си икономики. Предстоящите дебати обещават да бъдат горещи, тъй като решението за въвеждането на санкции трябва да бъде взето с консенсус.

Чуколов отвърна на Цачева: Цецка да си пее "Цъфнал Герб" и да не коментира "Атака"

http://pik.bg/чуколов-отвърна-на-цачева-цецка-да-си-пее-цъфнал-герб-и-да-не-коментира-атака-news203227.html

Чуколов отвърна на Цачева: Цецка да си пее "Цъфнал Герб" и да не коментира "Атака"

Десислав Чуколов отвърна на Цецка Цачева, която по рано днес апелира към БСП с думите: "Търсете отново "Атака", за да провеждате заседанията си". (виж в още по темата)

"Цецка да си пее "Цъфнал Герб" и да не коментира "Атака"", написа във "Фейсбук" Чуколов.

"Хващам се на бас, че следващата седмица Герб ще цъфнат в пленарната зала. От 128 пленарни дни Герб са направили кворума на близо 75% от заседанията.
Знаете ли го това?", попита зам.председателят на "Атака".

Георги Гергов - също кандидат за шеф на БСП

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4195648

Георги Гергов - областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов също се включва в надпреварата за председател на партията, като има за цел да замени Сергей Станишев. Това заяви самият той при гостуването си bTV.
Георги Гергов - областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов също се включва в надпреварата за председател на партията, като има за цел да замени Сергей Станишев. Това заяви самият той при гостуването си bTV. "Защо да не се пробвам, като съм лидер на втората най-голяма организация на партията в страната", попита риторично той.

Орешарски се срещна с Жан-Клод Юнкер

http://frognews.bg/news_73147/

Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна днес в Брюксел с избрания бъдещ председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщиха от правителствената информационна служба.

Мистериозен кратер се появи в Сибир

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195651

Огромен кратер, който се появи в Сибир, изненада силно учените. Дупката с диаметър 50 до 80 метра е била открита от пилоти на хеликоптер на полуостров Ямал, съобщават руски медии. Около нея има пръст, вероятно разпръсната от експлозия, а в центъра й е тъмно като в рог. За странния кратер се появиха различни обяснения - от паднал метеорит до взрив

Изчезналите кредитни досиета от КТБ били в банката

http://econ.bg/Новини/Изчезналите-кредитни-досиета-от-КТБ-били-в-банката_l.a_i.556362_at.1.html

Информацията за липсващите кредитни досиета от Корпоративна търговска банка се оказа невярна. Това потвърдиха от източници от прокуратурата пред БНР....

Р.Овчаров: Времето ми за лидер на БСП отмина, на ход са дамите

http://frognews.bg/news_73146/

Жените са много атрактивни и една дама начело на БСП би било интересен ход, каза Овчаров пред ТВ7. Той посочи, че не само Мая Манолова е сериозна кандидатура, но и други от жените в ръководството на соцпаритята имат качества да я ръководят.

Стойчо: Орисията е нов отбор, а не надграждане

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195658

Орисията на ЦСКА е да гради всяко лято нов отбор, а не да надгражда стария, ядосва се треньорът Стойчо Младенов. А проблемите върху главата му преди първия официален мач със “Зимбру” не спират - сръбското откритие на пролетта Иван Маркович скъса връзка на коляното по време на тренировка и няма да играе до Нова година.

“Преди една година започнах Орисията на ЦСКА е да гради всяко лято нов отбор, а не да надгражда стария, ядосва се треньорът Стойчо Младенов. А проблемите върху главата му преди първия официален мач със “Зимбру” не спират - сръбското откритие на пролетта Иван Маркович скъса връзка на коляното по време на тренировка и няма да играе до Нова година. “Преди една година започнах

Глобиха 54-годишен германец за дребно хулиганство във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258186

На 15 юли, около 02:30 часа, на ул. "Гоце Делчев" в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Т.Н. на 54 г., немски гражданин, постоянно пребиваващ в Р. България, живущ в гр. Варна, същият е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото.

С 500 млн. лева намаляват постъпленията от ДДС за годината

http://econ.bg/Новини/С-500-млн-лева-намаляват-постъпленията-от-ДДС-за-годината_l.a_i.556361_at.1.html

Промените в бюджета за 2014 г. предвиждат постъпленията от ДДС от внос да бъдат с около 500 млн. лева по-ниски от прогнозираните за 2014 г. от...

Удар за ЦСКА преди старта в Европа

http://www.monitor.bg/article?id=436054

Тежък удар получи ЦСКА преди старта в евротурнирите. Довечера „червените” приемат молдовския „Зимбру”, а под въпрос в състава на Стойчо Младенов е 20-годишният Иван Маркович.

Орешарски се срещна с Жан-Клод Юнкер

http://www.cross.bg/yunker-oresharski-sreshtna-1421075.html

/КРОСС/ Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна днес в Брюксел с избрания бъдещ председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. В рамките на разговора премиерът Орешарски поздрави г-н Юнкер за избирането му на високоотговорната позиция. Двамата коментираха приоритетите, които г-н Юнкер представи вчера. Г-н Орешарски и г-н Юнкер разговаряха и по въпросите от дневния ред на Европейския съвет, който предстои да се състои днес в белгийската столица.    

Орешарски се видя с Юнкер, поздрави и Борисов

http://www.bnews.bg/article-111302

В рамките на разговора премиерът Орешарски e поздравил Юнкер за избирането му на високоотговорната позиция. Двамата са коментирали приоритетите, които Юнкер представи вчера.

Борисов: Ясно е, че Кристалина Георгиева трябва да бъде номинирана за еврокомисар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4195624

„Ясно е, че Кристалина Георгиева трябва да бъде номинирана за комисар по въпросите на външната политика на Европейския съюз, тъй като ГЕРБ победи категорично на парламентарните избори, победи на евроизборите, първа политическа сила е и нашият кандидат трябва да бъде”. Това каза в Брюксел пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, „Ясно е, че Кристалина Георгиева трябва да бъде номинирана за комисар по въпросите на външната политика на Европейския съюз, тъй като ГЕРБ победи категорично на парламентарните избори, победи на евроизборите, първа политическа сила е и нашият кандидат трябва да бъде”. Това каза в Брюксел пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов,

Борисов: Ясно е, че Кристалина Георгиева трябва да бъде номинирана за еврокомисар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195643

„Ясно е, че Кристалина Георгиева трябва да бъде номинирана за комисар по въпросите на външната политика на Европейския съюз, тъй като ГЕРБ победи категорично на парламентарните избори, победи на евроизборите, първа политическа сила е и нашият кандидат трябва да бъде”. Това каза в Брюксел пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, „Ясно е, че Кристалина Георгиева трябва да бъде номинирана за комисар по въпросите на външната политика на Европейския съюз, тъй като ГЕРБ победи категорично на парламентарните избори, победи на евроизборите, първа политическа сила е и нашият кандидат трябва да бъде”. Това каза в Брюксел пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов,

Приятелка на Кейт: Херцогинята е бременна

http://www.cross.bg/hertzoginyata-semeiistvo-dzhesika-1421074.html

/КРОСС/ Всички почитатели на британското кралско семейство и на херцогинята на Кеймбридж Катрин са на седмото небе - скоро принц Джордж ще има братче или сестричка. Наскоро новината бе потвърдена от приятелката на Кейт от училище Джесика Хей. По думите й към момента херцогинята успешно крие положението си, защото все още е в началните месеци на бременността. За целта тя подбира специално тоалетите, прическата и грима си. Джесика твърди, че съвсем скоро радостната вест ще бъде официално съобщена и от Бъкингамския дворец. От там обаче засега оставят новината й без коментар. Представители на кралското семейство заяви, че Хей и херцогинята не са близки приятелки и не са си говорили от много години, пише New Day magazine.    

В какво съвпадат и къде се разминават позициите на партиите за КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/16/2344980_v_kakvo_suvpadat_i_kude_se_razminavat_poziciite_na/?ref=rss


Пет дни, след като управителят на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров поиска специален закон за преструктуриране на Корпоративна търговска банка (КТБ) и обяви, че на ход са политиците, партиите и държавата все още нямат решение как да постъпят. Като консенсусни се очертават идеите "добрата" част от КТБ да се прехвърли в одържавената "Креди Агрикол България", а обезпечаването на кредитите над гарантираните 100 хил. евро да бъде след данъчна ревизия и доказване на произхода на...

Делян Пеевски скоро ще е с охрана и от НСО

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/16/2344979_delian_peevski_skoro_shte_e_s_ohrana_i_ot_nso/?ref=rss


В момента тече "процедура по поемане на охраната" на депутата от ДПС Делян Пеевски от Национална служна "Охрана", съобщиха от институцията на въпрос на "Дневник". По-рано днес шефът на НСО Ангел Антонов заяви преди заседанието на парламентарната комисия за контрол на службите, че се обсъжда този вариант.

Преди време, малко след задържането на тримата мъже по обвинение, че са се опитали да убият Пеевски, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че НСО е предложила да охранява...

Жестока двойна трагедия разтърси България! Семейство изгуби син година след като погреба 13-годишната си дъщеря

http://pik.bg/жестока-двойна-трагедия-разтърси-българия-семейство-изгуби-син-година-след-като-погреба-13-news203221.html

Жестока двойна трагедия разтърси България! Семейство изгуби син година след като погреба 13-годишната си дъщеря

Нечувана човешка драма разтърси семейството на Александър Вучков от Кочериново. Вчера около 9.30 часа загина на място 15-годишният му син Николай, съобщава struma.bg.

Момчето управлявало без каска мотоциклет „Хонда”, забило се челно в трактор, който събирал едрите битови отпадъци в града. Тийнейджърът е загинал на място. От високата скорост, с която се движел, той се забил под трактора. Черепът му е раздробен на частици.

Д-р Мирослав Корчев от Спешен център - Рила, който пръв отишъл на мястото на инцидента, разказа: „На тел. 112 дойде сигнал, че има тежко ПТП на ул. „Юри Гагарин” в гр. Кочериново. Линейката изхвърча и за по-малко от 5 минути бяхме там. Момчето беше под трактора заедно с мотора, установих, че смъртта е настъпила мигновено. Опитах се да му вдигна главата, но ръката ми попадна в мозъка. Гледката беше страшна. 

Ходил съм на много инциденти, но такова нещо не бях виждал. Шофьорът на трактора, 52-годишният Велин Стоименов от с. Стоб, стоеше пребледнял отстрани и си скубеше косата. Не можеше да повярва какво се е случило. Надойдоха близки и роднини и всички се тръшкаха и плачеха неистово за загиналия Николай, не можех да направя нищо. Гледах и се чувствах безпомощен. Дойде бащата на Николай - Александър, с когото се познаваме отдавна, и ми викаше обезумял: „Помагай, докторе”. Като му казах, че няма как да му помогна, тъй като синът му е мъртъв, бащата припадна”, разказа д-р Корчев, потресен от трагедията.

Кметът на община Кочериново Иван Минков заяви пред репортер на „Струма”, че Александър само преди една година е изгубил дъщеричката си, която е починала на 13 години от левкемия. Семейството са много трудолюбиви хора, отглеждат животни. С това се прехранват. Голямо нещастие ги сполетя. Преди една година изгубиха дъщеричка, а сега и синчето си Николай.  Те са на около 40 години. За дъщеричката им помагахме финансово, тъй като дълги години я лекуваха от левкемия, но детето не успя да се пребори с тежката болест. Жалко за децата, а и за техните родители. Днес е черен вторник за това семейство, а и за цяло Кочериново, тъй като момчето загина на място, каза кметът Ив. Минков, шокиран от жестоката трагедия.

15-годишният Николай Вучков е карал мотора без каска. Вчерашния ден още от сутринта започнал да обикаля с висока скорост улиците на града. 10 мин. преди нещастния инцидент за малко не се блъснал в камион на една от улиците в Кочериново.

От полицията съобщиха, че момчето няма свидетелство за управление на мотор, тъй като няма 18 години. 

Порой удари и Южното Черноморие, бедствено положение в Бяла (ОБЗОР)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195405

Порой, който започна в 3 ч след полунощ в сряда, удави Приморско и близките селища. Девет души бяха спасени с лодки и тежка техника. Вчера следобед дъждът спря, водата се оттече и туристи дори се разхождаха по плажа. 
В Приморско е отнесен половината централен плаж, наводнени са приземните етажи на къщи и хотели, над 300 туристи са останали Порой, който започна в 3 ч след полунощ в сряда, удави Приморско и близките селища. Девет души бяха спасени с лодки и тежка техника. Вчера следобед дъждът спря, водата се оттече и туристи дори се разхождаха по плажа. В Приморско е отнесен половината централен плаж, наводнени са приземните етажи на къщи и хотели, над 300 туристи са останали

Чакат до неделя Матей Казийски

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4195625


Пламен Константинов ще изчака до неделя отговор от Матей Казийски за участието му в националния отбор. Топиграчът получи официална повиквателна да се присъедини към тима за световното първенство в Полша. Новият старши треньор е провел дълъг разговор с Матей, който преди 2 г. се отказа от националния заради конфликт с федерацията. Пламен Константинов ще изчака до неделя отговор от Матей Казийски за участието му в националния отбор. Топиграчът получи официална повиквателна да се присъедини към тима за световното първенство в Полша. Новият старши треньор е провел дълъг разговор с Матей, който преди 2 г. се отказа от националния заради конфликт с федерацията.

Гибона: Националният не е шега и забавление

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195620

“За мен е чест да водя националния отбор, това е върховен момент за всеки треньор”, бяха първите думи на новия национален селекционер на първата среща с медиите, след като пое поста.

След няколко изречения Гибона призова: “Време е за обединение във волейбола, за да излезе националният отбор от ситуацията, в която се намира в името на световното “За мен е чест да водя националния отбор, това е върховен момент за всеки треньор”, бяха първите думи на новия национален селекционер на първата среща с медиите, след като пое поста. След няколко изречения Гибона призова: “Време е за обединение във волейбола, за да излезе националният отбор от ситуацията, в която се намира в името на световното

Кипър обяви за продажба националния си авиопревозвач

http://europe.actualno.com/Kipyr-objavi-za-prodajba-nacionalnija-si-avioprevozvach-news_39964.html

Правителството на Кипър официално обяви националния авиопревозвач "Кипърски авиолинии" (Cyprus Airways) за продажба. Според публикуваните покани срокът за заявяване на интерес от инвеститори...

Осъдиха шуменец заради "Ну, погоди", порно и филми

http://shumen.actualno.com/Osydiha-shumenec-zaradi-Nu-pogodi-porno-i-filmi-news_39965.html

Шуменец беше осъден за нелегално притежание на порно клипове и филми като "Ну, погоди!" и "На всеки километър". Наказанието за висшиста Светослав С. е пробация. Мъжът е осъден, въп...

Меркел: Днес няма да бъдат разпределяни постове в ЕС

http://europe.actualno.com/Merkel-Dnes-njama-da-bydat-razpredeljani-postove-v-ES-news_39966.html

Германският канцлер Ангела Меркел не очаква днес на срещата на върха в Брюксел да бъдат взети решения за разпределянето на ключови постове в ЕС. Това каза тя пред журналисти при пристигането си на сре...

МС отпусна още 57 млн. лв. на МВР

http://frognews.bg/news_73145/

Правителството отпусна днес 57 млн. лв. за нуждите на МВР. Те са необходими за обезщетения на уволнените служители във връзка с реформата, която стартира в системата от миналата година за намаляване на числения състав. Друга част от парите ще бъдат похарчени на доставчици във връзка със сключени договори.

МВР получава допълнителни средства за разплащане с доставчици и изплащане на обезщетения

http://www.moreto.net/novini.php?n=258224

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2014 г. в размер на 57 млн. лв. Една част от средствата са необходими за разплащане на задължения към доставчици, в т. ч. за погасяване на задължения към фирмите изпълнители във връзка с придобиване на активи или ползване на услуги по сключени договори, свързани с издаването на българските лични документи.

Антон Тодоров нападна Костов и С.Александров за КТБ

http://frognews.bg/news_73144/

Този вещер на българския преход, Иван костов, обяви, че няма интерес в КТБ – нито депозити нито сметка. По късно се оказа ,че той и семейството му имат над 1 милион в трезора, това не е ли измама. Това каза в студиото на TV7 политологът Антон Тодоров.

"Протестна мрежа" призова БНБ да разкрие докладите за КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/16/2345043_protestna_mreja_prizova_bnb_da_razkrie_dokladite_za_ktb/?ref=rss


Публикувайте на сайта на БНБ докладите от прегледа на активите и пасивите на банковата група КТБ, възложен на независими одитори от "Делойт одит", "Ърнст и Янга" и "Афа", призоваха от протестна мрежа на своята фейсбук страница. "Призоваваме ви да престанете да съобщавате на публиката произволни интерпретации от тези доклади, а да разкриете съдържанието им", се казва в поста.

От организацията призовават управителят на БНБ Иван Искров да се държи достойно и да разкрие истината. "Ние...

Медът ни пълен с ГМО и антибиотици

http://www.cross.bg/pchelari-meda-vidove-1421073.html

/КРОСС/ Антибиотици, генномодифицирани организми (ГМО) и пестициди се съдържат в цели партиди мед на родния пазар, предупредиха пчелари.За да избегнат измирането на медоносните насекоми от болести, част от производителите пръскат кошерите си с човешки антибиотици, което дава отражение и на крайния продукт. Така в меда попадат и се задържат синтетично създадени лекарствени молекули. У нас обаче никой не контролира безопасността на сладкото вещество - проби се взимат единствено за проверка на качеството му: захари, полен и влага, обясни пред РЕПОРТЕР Илия Цонев, член на Националната научна асоциация по пчеларство.По думите му въпреки строгите забрани за садене на генномодифицирани организми, и това не подлежи на пряк контрол и някои земеделци нарушават закона, а пчелите събират ГМО заедно с прашеца на такива растения.Пестицидите в меда пък, се дължат на нектара, който насекомите събират от култури, чиито семена са обработвани с неоникотиноиди. Това са токсични препарати, които се използват срещу вредители. Те се просмукват от семката, а в последствие - от цялото растение и всички околни насаждения.Единствената лаборатория за безопасност, през която минават проби от малки количества български мед, и то само предназначения за износ, се намира в Бремен, Германия.Заради дъждовете и лошото време пчелари в отделни части на страната отчитат нулеви добиви на някои видове мед, а на други видове - много ниски

Джаро завлякъл кафене в Бургас с 20 лв.

http://www.monitor.bg/article?id=436039

Актьорът Михаил Била-лов пил и ял в бургаско кафене, а за капак не си платил сметката. За случката алармираха от управата на заведението Summer Fresh на бул. „Богориди” в Бургас. Иначе актьорът, който нашумя с ролята на мафиотския бос Джаро в сериала „Под прикритие”, бил учтив с персонала.

Румен Петков е бил на хранилка в КТБ

http://www.bnews.bg/article-111301

Той и Първанов обслужваха всички олигарси, твърди Бареков.

Финансист: Държавата е в инфлационна сага вече 11 месеца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4195608

Държавата е в инфлационна сага вече 11 месеца. Това заяви финансовият експерт Кольо Парамов по bTV. По думите му премиерът Пламен Орешарски се държи една година като сламен човек и е поставил държавата в най-големия колапс.
Буров ще стане от гроба и ще ни заплюе, посочи Кольо Парамов. Според него банката КТБ трябва да се огледа отвсякъде и в Държавата е в инфлационна сага вече 11 месеца. Това заяви финансовият експерт Кольо Парамов по bTV. По думите му премиерът Пламен Орешарски се държи една година като сламен човек и е поставил държавата в най-големия колапс. Буров ще стане от гроба и ще ни заплюе, посочи Кольо Парамов. Според него банката КТБ трябва да се огледа отвсякъде и в

Финансист: Държавата е в инфлационна сага вече 11 месеца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4195594

Държавата е в инфлационна сага вече 11 месеца. Това заяви финансовият експерт Кольо Парамов по bTV. По думите му премиерът Пламен Орешарски се държи една година като сламен човек и е поставил държавата в най-големия колапс.
Буров ще стане от гроба и ще ни заплюе, посочи Кольо Парамов. Според него банката КТБ трябва да се огледа отвсякъде и в Държавата е в инфлационна сага вече 11 месеца. Това заяви финансовият експерт Кольо Парамов по bTV. По думите му премиерът Пламен Орешарски се държи една година като сламен човек и е поставил държавата в най-големия колапс. Буров ще стане от гроба и ще ни заплюе, посочи Кольо Парамов. Според него банката КТБ трябва да се огледа отвсякъде и в

Протестиращи провалиха обсъждането на плана за създаване на Национален парк „Българско Черноморие"

http://www.cross.bg/plana-park-obsuzhdaneto-1421071.html

/КРОСС/ Протестиращи провалиха обсъждането на плана на правителството за създаване на Национален парк „Българско Черноморие", което трябваше да се проведе в Балчик. Час преди насрочената среща те издигнаха плакати "Искаме проект за защита на изчезващия вид "шабленец", "Включете ни в Червената книга на България". В протеста се включиха и кметовете на Шабла и Каварна, които отказаха да влязат в залата в Балчик за обсъждането на проекта с експерти от министерството на околната среда.Хората споделиха, че ако планът за националния парк се реализира, те са обречени на глад. Проектът ще ограничи развитието на туризма и икономиката, а това ще доведе до обезлюдяване на селищата в района. Не вярваме, че ще получим достойни обезщетения, казаха протестиращите.Те приеха декларация, която ще бъде изпратена до президента, председателя на НС, премиера и омбудсмана. В нея се настоява за незабавно спиране изпълнението на плана, който според излезлите на протест хора е без ясни критерии и не е съобразен с българското законодателство. Протестиращите настояват още за дългосрочни правила за развитие на крайморските общини.

БАИ ще проверява чужденците, кандидатстващи за постоянно пребиваване в България

http://econ.bg/Новини/БАИ-ще-проверява-чужденците-кандидатстващи-за-постоянно-пребиваване-в-България_l.a_i.556359_at.1.html

Българската агенция за инвестиции (БАИ) вече ще се грижи и за удостоверяването на извършени преки чуждестранни инвестиции в определен размер или...

Станишев не се ангажира с подкрепа за Кристалина Георгиева

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/16/2345042_stanishev_ne_se_angajira_s_podkrepa_za_kristalina/?ref=rss


Лидерът на ПЕС Сергей Станишев не се ангажира с подкрепа за Кристалина Георгиева за втори мандат като еврокомисар, съобщи БНР. Пред журналисти в Брюксел той заяви, че не очаква по време на днешното заседание на Европейския съвет България да излезе със своя номинация за еврокомисар.

Станишев отново не се ангажира с име кой би бил идеалният кандидат за България. Не каза и кого би подкрепил, ако изборът за нов върховен представител за външната политика е между италианката Федерика...

Пентагонът ще обучава сирийската опозиция

http://www.cross.bg/pentagonut-shtatski-dolara-1421070.html

/КРОСС/ Пентагонът възнамерява да разработи план за обучение и снабдяване на сирийската опозиция, съобщава The Wall Street Journal. В рамките на 18 месеца е запланувано да бъдат обучени над 2 000 войници. Военният план се оценява на 500 милиона щатски долара и се нуждае от одобрението на Конгреса. По-рано президентът на САЩ Барак Обама поиска от Конгреса да предостави 500 млн. щатски долара за подпомагане на сирийските бунтовници.

В Аржентина обявиха за нацисти 6-има немски световни шампиони

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4195595


Тежки обвинения заваляха в Аржентина към 6-има играчи на бундестима и покрай тях към цяла Германия. При празничното посрещане на световните шампиони в Берлин Роман Вайденфелер, Шкодран Мустафи, Андре Шурле, Мирослав Клозе, Марио Гьотце и Тони Кроос направиха впоследствие наречения “гаучо танц”. При него те вървят приклекнали и пеят: “Така вървят Тежки обвинения заваляха в Аржентина към 6-има играчи на бундестима и покрай тях към цяла Германия. При празничното посрещане на световните шампиони в Берлин Роман Вайденфелер, Шкодран Мустафи, Андре Шурле, Мирослав Клозе, Марио Гьотце и Тони Кроос направиха впоследствие наречения “гаучо танц”. При него те вървят приклекнали и пеят: “Така вървят

Революционна терапия за лечение на хепатит С беше представена във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258166

Хепатит С – инфекцията на черния дроб, която може да доведе до цироза или рак на черния дроб, вече ще бъде лечима в до 98% от случаите, за разлика от сегашната терапия с интерферон и други медикаменти, която има около 60% ефективност.

Станишев: Колкото повече социалисти в ЕК, толкова по-видима промяна за Европа

http://frognews.bg/news_73143/

Най-важното на предстоящите разговори е не толкова имената на бъдещите еврокомисари, колкото политиките. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев преди подготвителната среща на министър-председателите от ПЕС за Европейския съвет днес в Брюксел.

Евродепутатите за следващия български еврокомисар

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/evrodeputatite-za-sledvashtiia-bylgarski-evrokomisar-6017471

На срещи с български журналисти в Страсбург българските евродепутати кометираха какъв и кой трябва да е българският еврокомисар и за какъв ресор трябва да борим.

Евродепутатите за следващия български еврокомисар

http://www.vesti.bg/evrodeputatite-za-sledvashtiia-bylgarski-evrokomisar-6017471

На срещи с български журналисти в Страсбург българските евродепутати кометираха какъв и кой трябва да е българският еврокомисар и за какъв ресор трябва да борим.

Вижте неземната красота на Североизточна България, заснета от въздуха! (спиращо дъха видео)

http://pik.bg/вижте-неземната-красота-на-североизточна-българия-заснета-от-въздуха-спиращо-дъха-видео-news203220.html

Вижте неземната красота на Североизточна България, заснета от въздуха! (спиращо дъха видео)

Красотата на България е неземна и често виждаме най-различни клипчета и снимки, които безусловно потвърждават тази теза. 

Едно такова видео заснеха професионалистите от "Аерофилмс"! То е публикувано днес в мрежата и вече събира редица положителни коментари. 

Те са успели да заснемат удивително красиви кадри от района на градовете Варна, Каварна, Русе и Велико Търново. 

Руски туроператор фалира, заряза поне 100 у нас

http://www.bnews.bg/article-111300

Един от най-старите руски туроператори - "Нева", обяви днес, че не може да изпълнява задълженията си.

Задържат до утре сутрин бедственото положение в Приморско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4195570

Обстановката в Бургаска област се нормализира, валежите спират, няма бедстващи граждани, съобщиха от областната администрация.
Очаква се до края на деня да бъде отменено и бедственото положение в община Приморско.

В община Созопол все още остава  наводнен пътният възел на северния вход на общинския център. Поради повредена настилка на моста до Обстановката в Бургаска област се нормализира, валежите спират, няма бедстващи граждани, съобщиха от областната администрация. Очаква се до края на деня да бъде отменено и бедственото положение в община Приморско. В община Созопол все още остава наводнен пътният възел на северния вход на общинския център. Поради повредена настилка на моста до

Едисон Йорданов вкара първия летен гол за “Борусия” (Д)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4195583


Младежкият национал на България Едисон Йорданов вкара първия гол за “Борусия” (Дортмунд) през лятната подготовка. В контролата срещу 4-дивизионния “Хесен” (Касел) тимът от Бундеслигата записа обрат до 4:1 на стадиона в Ауе. Йорданов изравни в 63-ата мин. Преди това той направи няколко опасни пробива с центрирания. Младежкият национал на България Едисон Йорданов вкара първия гол за “Борусия” (Дортмунд) през лятната подготовка. В контролата срещу 4-дивизионния “Хесен” (Касел) тимът от Бундеслигата записа обрат до 4:1 на стадиона в Ауе. Йорданов изравни в 63-ата мин. Преди това той направи няколко опасни пробива с центрирания.

Икономисти за вариантите за КТБ

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-falityt-na-ktb/ikonomisti-za-variantite-za-ktb-6017479

Фирмата "Кей Пи Ем Джи" може да направи одит на банката само за две седмици и да каже реално в какво състояние се намира, смятат специалисти

Предстои да се уреди афганистанския дълг към България

http://econ.bg/Новини/Предстои-да-се-уреди-афганистанския-дълг-към-България-_l.a_i.556357_at.1.html

Министерският съвет одобри проекта на актуализирано междуправителствено споразумение на България и Афганистан с цел да се уреди на дълга на...

Парамов: Има сили, които могат да поставят задача на Искров да фалира КТБ

http://www.cross.bg/paramov-falira-sili-1421069.html

София /КРОСС/ Държавата е в инфлационна сага вече 11 месеца. Премиерът Пламен Орешарски се държи една година като сламен човек и поставил държавата в най-големия колапс. Буров ще стане от гроба и ще ни заплюе, каза пред bTV финансовият експерт Кольо Парамов. Според него банката КТБ трябва да се огледа отвсякъде и в никакъв случай да не се позволява да се говори за фалиране. Слушах днес Йордан Цонев и се хванах за глава, заяви още той, като допълни, че според него трябва да се направи пълен преглед на бюджета.Според него има сили, които биха могли да поставят задача на управителя на БНБ Иван Искров да фалира КТБ. Що се отнася до актуализация на бюджета, Парамов смята, че БСП ще го актуализират с по-малка сума, отколкото е необходимо, за да изглеждат добри играч в очите на избирателите и по-късно да обвинят новото правителство в това, че не може да се разплати с хората.

Депутатите не гласуваха актуализация на бюджета и този на НЗОК

http://frognews.bg/news_73142/

Народните представители не гласуваха актуализацията на бюджета и този на Здравната каса.

Швеция потвърди заповедта за арест на Джулиан Асандж

http://europe.actualno.com/Shvecija-potvyrdi-zapovedta-za-arest-na-Djulian-Asandj-news_39963.html

Шведски съд потвърди издадената заповед за арест срещу основателя на сайта WikiLeaks (Уикилийкс) Джулиан Асандж заради предполагаемо сексуално посегателство. Решението е пречка за 43-годишния австрал...

Лекарство за епилепсия без аналог изчезва от българските аптеки

http://www.moreto.net/novini.php?n=258233

Лекарство за епилепсия и психични заболявания, което се използва от 50 000 пациенти у нас и няма аналог в света, изчезва от българските аптеки в края на годината. За това сигнализира пред Дарик председателят на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия Веска Събева.

Нелина доказа, че все още е номер 1

http://www.bnews.bg/article-111267

Красавицата бе заложила на вталена къса рокля в цвят лилав, съчетавайки перфектно тоалета си с празника на лавандулата в село Среден градец.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване