Лъжемедведев вся смут в Интернет

http://www.monitor.bg/article?id=439633

Изненадващи съобщения се появиха вчера в профила на премиера на Русия в социалната мрежа Twitter - “Подавам оставка. Срам ме е от действията на правителството. Простете.” Това гласеше първото послание на Медведев.

Гейовете ще спасяват Великобритания от недостиг на кръв

http://www.vesti.bg/novini/gejovete-shte-spasiavat-velikobritaniia-ot-nedostig-na-kryv-6019947

Във Великобритания искат поправка в закона за кръводаряване, който да позволи на хомосексуалните мъже да даряват кръв, пише вестник "Гардиън".

Столичанин прибира 7-те милиона от тотото

http://www.cross.bg/igrata-leva-teglene-1425568.html

София /КРОСС/ Тото-късмет и голяма печалба донесе днешният тираж на игрите на ТОТО 2 за участник от София. Щастливецът спечели джакпота от 7 258 184 лева във второ теглене на играта 6/49 на БСТ. Тото-късметлията е уцелил печелившата комбинация от числата 6, 7, 10, 13, 22, 26 с квитанция от 4 комбинации, като последната е печеливша, на стойност 2, 80 лева. Останалите джакпоти оцеляха. За следващия 66-ти тираж в първо теглене на 6/49 се прогнозира сума от 480 000 лева. Джакпотът в играта 6/42 за неделя се очаква да достигне 2 860 000 лева. В първо теглене на 6/49 днес изтеглените числа бяха 12, 13, 22, 24, 29, 42. В играта 6/42 комбинацията от числа днес включваше 7, 12, 13, 16, 24, 31. В играта Тото Джокер бяха изтеглени позициите 8, 3, 6, а печелившите цифри бяха 5, 9, 8. В първо теглене на играта 5/35 бяха изтеглени числата 5, 6, 20, 30, 35, а във второ теглене комбинацията на късмета беше 14, 18, 19, 26, 27. Във „Втори ТОТО шанс", традиционната награда за тиражите в четвъртък - 10 000 лева, бяха спечелени от участник в град Бургас. Следващият тираж на играта 6/49 е специален, стойността на един залог е 1,20 лева, а голямата награда във „Втори ТОТО шанс" е автомобил Ford Mondeo. В следващия тираж е първото теглене на новата числова игра на ТОТО 2- ЗОДИАК ( 5/50 + 1/12). Участникът има за цел да прогнозира правилно 5 от общо 50 числа, плюс 1 от общо 12-те зодии, участващи в тегленето.Залози се приемат вече в цялата приемателната мрежа на БСТ

Земята се затопля от 10 000 години

http://www.moreto.net/novini.php?n=261166

Земята се затопля от 10 000 години, което противоречи на твърденията, че това се дължи на човешка дейност, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. Екип от университета на Уисконсин Медисън направи различни компютърни симулации с въздействащи върху климата фактори.

Мизия заприлича на сметище, хората губят търпение

http://pik.bg/мизия-заприлича-на-сметище-хората-губят-търпение-news214031.html

Мизия заприлича на сметище, хората губят търпение

В адска жега продължава разчистването на Мизия. Техниката не достига, а хората започват да губят търпение заради тоновете боклуци, чието транспортиране се бави, съобщава bTV.

Мизия вече прилича на сметище. От съсипаните си домове стопаните изнасят всичко, събирано с години. Боклукът се трупа на огромни камари по улиците, чакайки да бъде извозен.

От кметството призоваха хората за търпение. Фадромите и камионите са предоставени на Общината от частни фирми, работят почти без прекъсване, но техниката не достига.

„Само от една къща се изхвърля един тир или поне половин. Ако дойде още техника и още помощ, ще направим денонощно извозване”, заяви зам.-кметът на Мизия Николай Нековски.

При 38 градуса доброволците не спират работа. Единственото време за почивка е на обед, когато отваря полевата кухняВ адската жега хигиената и храната се следят под лупа, увериха от РЗИ. 

Разследват скандал с голи снимки на общински сайт

http://www.cross.bg/snimki-obshtinskiya-turnovo-1425567.html

Велико Търново /КРОСС/ Сигнал до полицията и прокуратурата в Търново във връзка със злонамерена хакерска атака на общинския сайт, е внесъл председателят на местния общински съвет Николай Ашиков.На официалната страница на община Велико Търново в сряда по обяд се появили фалшиви голи снимки на жена, чието лице е заличено, а в текста към тях се твърди, че е секретарката на местния парламент. Дамата позирала само по булчински воал и бели чорапи. Системните администратори на кметството побързали да изтрият фотосите, но те вече са копирани и се въртят в интернет.По сайтовете се появи информация, че фотосите са изтекли в мрежата като отмъщение на сватбен фотограф, който поискал по-голяма сума за заснемане на тържеството, но булката отказала да плати.Визираната в компромата общинарка твърди, че не е тя на въпросните снимки, съобщи "24 часа". "Не мога да си представя колко далеч от нормалността трябва да бъде човек, за да измисли подобна глупост. Не искам и да гадая какво биха могли да целят авторите на тази лъжа и искрено се надявам да е просто безобидна, макар и груба шега", казва в разпространена позиция до медиите Диляна Теодосиева.Атрактивната дама от 3 години работи в общинския съвет и на 1 юни наистина правила сватба в Арбанаси, но се кълне, че пред никого не е позирала гола. "Ще търся правата си и ще настоявам всеки, споменал името ми, или по друг начин свързал мен с тази грозна скалъпена история, да си понесе отговорността", категорична е Диляна

Служебният министър на образованието пристига в „Аспарухово”

http://pik.bg/служебният-министър-на-образованието-пристига-в-„аспарухово”-news214029.html

Служебният министър на образованието пристига в „Аспарухово”

Министърът на образованието и науката доц.Румяна Коларова ще посети в петък Варна и Добрич, за да се запознае с хода на ремонтите на пострадалите от наводненията училища, съобщи "Дарик".

В 11 часа доц. Коларова ще има среща в СОУ „Любен Каравелов" в кв. „Аспарухово", а половин час по-късно - във Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец".

В 14.30 часа започва посещението на служебния министър в Добрич с оглед на щетите и ремонтите в сградата на Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий".

След това доц. Коларова ще разговаря с кметския екип на Добрич и ще се срещне с учители и с директори на училища.

Има късметлия, 7-те милиона джакпот паднаха!

http://www.bnews.bg/article-113860

Има късметлия от София, който е познал печелившите числа на второ теглене на играта 6 от 49 на Българския спортен тотализатор.

Падна джакпотът от над 7 милиона лева!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245500

Падна джакпотът от 7 милиона 258 хиляди 184 лева във второ теглене на играта 6/49.
Джакпотът нарасна извънредно, след като Комисията по хазарта реши да върне в играта 5-те милиона, които варненски младежи се опитаха да откраднат през юни.
Очаквайте Падна джакпотът от 7 милиона 258 хиляди 184 лева във второ теглене на играта 6/49. Джакпотът нарасна извънредно, след като Комисията по хазарта реши да върне в играта 5-те милиона, които варненски младежи се опитаха да откраднат през юни. Очаквайте

Уау! 7 258 184 лева джакпот падна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245484

Българският спортен тотализатор продължава да чупи рекорди.
Някой спечели големия джакпот във второ теглене на играта “6 от 49”. Сумата е 7 258 184 лв., а шестицата е една. Както обикновено се получава, големите пари са ударени с обикновен фиш на стойност 2,85 лв., пуснат в някой от пунктовете в София. Българският спортен тотализатор продължава да чупи рекорди. Някой спечели големия джакпот във второ теглене на играта “6 от 49”. Сумата е 7 258 184 лв., а шестицата е една. Както обикновено се получава, големите пари са ударени с обикновен фиш на стойност 2,85 лв., пуснат в някой от пунктовете в София.

Ваня Стамболова се класира по време за финала на 800 метра

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/14/2361842_vania_stambolova_se_klasira_po_vreme_za_finala_na_800/?ref=rss


Българката Ваня Стамболова се класира за финала в бягането на 800 метра на европейското в Цюрих. Тя завърши пета в първия полуфинал, но времето ѝ се оказа достатъчно, за да стигне до решителния старт.

Стамболова финишира за 2:01,59 минути и подобри с 0,01 сек резултата си от квалификационните серии. За нейна радост нейната полуфинална група се оказа значително по-бърза.

Така от втория полуфинал напред продължават само първите три, които се класират по право.
...

"Лъвов мост" отново си има лъвове (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_377301.html

Две от статуите на лъвовете на "Лъвов мост" отново заеха своите места, но другите две тепърва ще бъдат реставрирани, съобщават от общината. Те са в специална защитна опаковка, тъй като строителните работи на кръстовището не са приключили и необходимо да бъдат предпазени.  Работата по реставрацията на лъвовоете се извършва от екип, начело със скулптора и реставратор Марин Марков, който извърши реставрацията на паметника на Васил Левски и паметника на Цар Освободител. Продължава и археологическата дейност по разкритията в южната част на моста. На обекта работи екип от археолози под ръководството на д-р археолог Александър Станев.                                                                                                                     Снимка: Андрей Михайлов "Лъвов мост" е построен през 1889 – 1891 г. от фирмата на известните чехи братя Прошек. Строежът и украсата на моста са по идея на Вацлав Прошек. Бронзовите фигури на лъвовете са направени във Виена от австрийската фирма "Рудолф Филип Вагнер" и символизират героизма на загиналите.  Фигурите са поставени там, откъдето е минал първият княз на Освободена България, за да символизират силата на българския дух. Идеята е била на Христо Данов, като първоначално е трябвало да представлява не само мост, а мемориален комплекс за всички българи, загинали около Владайската река, защото до Освобождението там са екзекутирани престъпниците. Сред загубилите живота си край "Лъвов мост", който преди е бил наричан "Шареният мост", са участниците в Априлското въстание Тодор Малеев и Стойчо Рашков, както и най-младият от четиримата софийски книжари – Георги Стойцев. Цялостният проект  за мемориал такаи и не е завършен. От проекта се построяват само мостът и четирите постамента с лъвовете. Изпълнението струва огромната за времето си сума от 260 000 лв. Това става причина за множество шеги по адрес на градежа, като например този, че неслучайно лъвовете са отлети без езици – за да не разкажат колко пари са откраднати при построяването на моста. Според друга шега лъвовете са неми, за да не им се налага да говорят за подвизите на "жриците на любовта", които се навъртат в близост до моста.

ЕК подготвя мерки за стабилизиране на пазара след руското ембарго

http://www.cross.bg/pazara-sledvashtata-rysiya-1425566.html

/КРОСС/ Европейската комисия ще представи мерките за стабилизация на пазара следващата седмица, предаде Интерфакс. Днес европейският комисар по селскостопанските въпроси Дачиан Чолош заяви в Брюксел. "Още следващата седмица ще представя пакета от мерки за стабилизирането на пазара на краткотрайни храни от растителен произход. Нашите действия ще бъдат съразмерни и с положителен ефект върху икономиката на Европейския съюз", каза той. Русия забрани вноса на храни от ЕС, Норвегия, САЩ, Канада и Австралия. 32-те държави наложиха ограниченията срещу Русия заради кризата в Украйна.    

Танов започва кадрови рокади

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/14/2361811_tanov_zapochva_kadrovi_rokadi/?ref=rss


Предстои смяната на директорите на ключови митници като Пловдив, Варна и Бургас. Това обяви на пресконференция новоназначеният директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

"Бившият директор на агенцията просто не е управлявал. Той е стоял тук, за да подписва. Друг е управлявал вън и са прехвърляни задачите, като отговорността да носят началниците на "Митници" и по-надолу. Аз мисля, че една част от тях сами ще си тръгнат, защото резултатите им са ясни. Ако те не си тръгнат, естествено,...

12-годишни варненки - шампионки на България по тенис

http://www.moreto.net/novini.php?n=261146

Отборът на ТК "15-40" (София) защити титлата си при момчетата на Държавното отборно първенство по тенис до 12 години, което завърши днес на Националния тенис център. При момичетата шампионки станаха представителките на ТК "Велто" (Варна).

Разследват скандал с голи снимки на общински сайт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245401

Сигнал до полицията и прокуратурата в Търново във връзка със злонамерена хакерска атака на общинския сайт, е внесъл председателят на местния общински съвет Николай Ашиков.
На официалната страница на община Велико Търново в сряда по обяд се появили фалшиви голи снимки на жена, чието лице е заличено, а в текста към тях се твърди, Сигнал до полицията и прокуратурата в Търново във връзка със злонамерена хакерска атака на общинския сайт, е внесъл председателят на местния общински съвет Николай Ашиков. На официалната страница на община Велико Търново в сряда по обяд се появили фалшиви голи снимки на жена, чието лице е заличено, а в текста към тях се твърди,

Полицай прибрал минерална вода, дарена за бедстващите

http://pik.bg/полицай-прибрал-минерална-вода-дарена-за-бедстващите-news214028.html

Полицай прибрал минерална вода, дарена за бедстващите

Отстраниха полицай от Бяла Слатина заради съмнение, че краде минералната вода, предназначена за бедстващите жители на града. Катаджията временно е отстранен от работа, информира News 7. 

Служителят на реда бил забелязан на пункта за дарения да товари в полицейската кола туби с минерална вода. Пратката трябвало да бъде разпределена между хората, чиито къщи бяха наводнени. 

По това време униформеният е трябвало да патрулира по пътищата на региона. За отклоняване от задължението си е наказан от началника на районното управление на полицията в Бяла Слатина, съобщава БНР. 

Междувременно е получен сигнал, че полицаят се опитал да вземе, без да плати стекове с бира от склад на едро в индустриалната зона на Бяла Слатина, която беше наводнена в началото на месеца. Има съмнение, че откраднатите помощи се продават в магазин на баща му , който се намира в борованското село Нивянин.

Полицаят е на 42 години, има 20 години стаж в системата на МВР.

Срещу него има и сигнали за изнудване.

Пореден фалит на руски туроператор

http://econ.bg/Новини/Пореден-фалит-на-руски-туроператор_l.a_i.561841_at.1.html

Руският туроператор Veter преустанови дейността си, съобщава Интерфакс, позовавайки се на информация на Руския туристически съюз. От компанията...

Щъркели застрашават самолетите над Бургас

http://www.bnews.bg/article-113732

Ята щъркели застрашават самолетите над летище Сарафово. За това алармираха радиолюбители, които са засекли сигналите. Според тях птиците създават реални предпоставки за катастрофи. Ежегодният прелетен сезон на големите птици вече е настъпил, цели ята птици прелитат и това не изключва инциденти, притесняват се и на летището край Бургас.

Британски пилот приземи самолет с една ръка

http://www.cross.bg/ruka-prizemi-vreme-1425564.html

/КРОСС/ Британският пилот успя да приземи пътнически самолет само с една ръка. По време на кацане пилотът е „загубил" изкуствената си ръка и му се е наложило да приземи машината само с една ръка. Инцидентът е станал през февруари миналата година. В официалния доклад по случая се посочва, че по време на кацането механичният фиксатор, който крепи протезата му, се е счупил. Капитанът е успял да хване щурвала с другата ръка и е направил твърдо приземяване, при което никой не е пострадал.

Уцелиха джакпота от над 7 милиона!

http://pik.bg/уцелиха-джакпота-от-над-7-милиона-news214037.html

Уцелиха джакпота от над 7 милиона!

Нечуван късметлия уцели големия джакпот на тото "6 от 49".

6, 7, 10, 13, 22, 26 - това са числата във второ теглене, които донесоха на щастливеца 7 млн. лева. Или по-точно 7 258 184 лева. От Българския спортен тотализатор съобщиха официално новината, че има познал печелившата комбинация в 65-ия тираж.

Ето и числата от 65-ия тираж:

"6 от 49"
Първо теглене: 12, 13, 22, 24, 29, 42; Джакпот 437 387 лв.
Второ теглене: 6, 7, 10, 13, 22, 26; Джакпот 7 258 184 лв.
Постъпления: 1 765 511 лв.

"6 от 42"
7, 12, 13, 16, 24, 31; Джакпот: 2 732 048 лв.
Постъпления: 591 499 лв.

"5 от 35"
Първо теглене: 5, 6, 20, 30, 35
Второ теглене: 14, 18, 19, 26, 27 
Постъпления: 395 872 лв.

Тото джокер
Позиция: 8, 3, 6
Цифри: 5, 9, 8
Постъпления: 161 120 лв.

Ердоган сравни социалните мрежи с "нож в ръцете на убиец"

http://offnews.bg/news/n_1/n_377308.html

Новоизбраният турският премиер Реджеп Ердоган стартира нова атака срещу социалните медии, като сравни Туитър със „скалпел в ръцете на хирург” и „нож в ръцете на убиец”, предаде AFP. Ердоган е известен с негативното си отношение към социалните мрежи, като миналата година дори се опита да ги забрани в Турция. „Не говоря през социалните медии. Не обичам да туитвам, защото знаете какво коства това на обществото”, заяви Ердоган. Самият той стана тяхна жертва, след като в Туитър бяха разпространени аудиозаписи, които го уличиха го в корупция. Мощните протести на площад „Таксим” също бяха организирани в социалните мрежи. Ердоган днес говори за първи път, след като в неделя спечели изборите за президент.

Ваньо Танов: В митниците са назначени хора с присъди и без конкурс

http://pik.bg/ваньо-танов-в-митниците-са-назначени-хора-с-присъди-и-без-конкурс-news214036.html

Ваньо Танов: В митниците са назначени хора с присъди и без конкурс

Агенция „Митници” е преведена в състояние, в което не може да работи. Това каза новоназначеният директор на Агенция „Митници” ген. Ваньо Танов. Той се възмути, че в службата са назначени хора с присъди, дори и в чужбина. Те дори ръководели мобилни групи.

„В митницата не може да има специалисти-пенкилер. Хората трябва да се специализират, да се усъвършенстват, да вървят в определено направление,за да постигат резултати”, каза Танов. 

По думите му, когато е оглавявал първия път Агенция „Митници", е нямало назначен нито един служител без конкурсна процедура, а само за тази година са назначени около 90 служители, без изобщо да преминат тази предварителна стъпка. 

„Второто нещо, което беше направено е да се създаде анализ на риска. Тези, които правят рисковия профил са други хора от тези, които извършват проверката. Съгласете, че не е възможно и не трябва да бъде – един човек да си определя кой ще проверява, той да го гледа на рентгена, той да обявява резултати. Затова бяха разделени тези дейности, правеше се рисков анализ. Всичко това е унищожено”, обясни Танов.

Той подчерта лошата кадрова политика и демотивация на състава по всички направления, които са постигнати през изминалата година. 
„Стъпка по стъпка вървяхме да се създаде електронна система и от излизането на продукта, да има пълен контрол и то не от митнически служител, който има сърце, душа и джобове, а от система, на която не може да й се обадят по телефона", каза още Танов.

Новият стар шеф на Агенция „Митници" Ваньо Танов започва работа със знакови уволнения - предстои смяната на директорите на ключови митници с акцизни стоки като Пловдив, Варна и Бургас. Това призна Танов при първата си среща с медиите след встъпването си на шефското място. Днес станаха ясни и двамата му нови заместници - това са митничарите Божидар Алексов и Розалия Димитрова.

Митниците изостават с 1 млрд.лв., ще има доклади до прокуратурата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245395

“Боец съм и ще върна реда в митниците”, заяви вчера шефът на Агенция “Митници” Ваньо Танов. “Едвам ме навиха да се върна, няма да се оттеглям”, заяви той. И сравни агенцията с “разграден двор”. Танов прогнозира, че изоставането в приходите до края на годината ще е 1 млрд. лв., а не 500 млн. лв., каквито са отчетите, но се зарече “Боец съм и ще върна реда в митниците”, заяви вчера шефът на Агенция “Митници” Ваньо Танов. “Едвам ме навиха да се върна, няма да се оттеглям”, заяви той. И сравни агенцията с “разграден двор”. Танов прогнозира, че изоставането в приходите до края на годината ще е 1 млрд. лв., а не 500 млн. лв., каквито са отчетите, но се зарече

Църквата е в дълг към хората

http://www.monitor.bg/article?id=439608

Ваше Високопреосвещенство, вие сте епископ буквално от дни, но сте познат на православната общност като един от най-дейните клирици, създател на първото православно радио и редица благотворителни инициативи. Мнозина клирици обаче смятат, че църквата трябва да се занимава само с духовното и да не се принизява с битийното, каквато е социалната дейност. Така ли е, владико? ­

Спасиха бебето с алергия, родителите го разтривали с белтък, сода и ракия

http://pik.bg/спасиха-бебето-с-алергия-родителите-го-разтривали-с-белтък-сода-и-ракия-news214024.html

Спасиха бебето с алергия, родителите го разтривали с белтък, сода и ракия

Лекарите в реанимация на МБАЛ Благоевград спасиха 11-месечното бебе, което вчера бе настанено с тежка алергична реакция и пред алергичен шок и днес то бе изписано.

Оказа се, че бебето е било разтривано със смес от белтък, сода, ракия и някакви други съставки от роднините си.


Това ги посъветвали баби - лечителки за сваляне на високата температура на бебето, съобщава struma.com. Вследствие на това то е получило острата реакция, казаха от болницата.

Лекарите са категорични, че подобни "изпитани" бабини рецепти може до доведат до тежки последици, включително и смърт.

Особено опасни са за малки деца. Така, че не експериментирайте със здравето на децата си, препоръчват лекарите.

Поредни протести в Мисури заради убийството на чернокож младеж

http://www.moreto.net/novini.php?n=261113

Полицията е използвала сълзотворен газ за да разпръсне поредния протест в щата Мисури, придизвикан от убийството на цветнокож младеж от полицай. Обстоятелствата около убийството остават неясни, а хората са категорични, че става въпрос за убийство на расова основа.

Приходите в митниците изостават с 496 млн. лв.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245403

С 496 млн. лв. по-малко от плана за годината е събрала Агенция “Митници” за времето от януари до юли. Това съобщи новият шеф на ведомството Ваньо Танов. Според него изоставането до края на годината ще е между 800 млн. лв. и 1 млрд. лв.
Най-зле върви събираемостта на ДДС от внос. Изоставането по това перо към юли е 348,9 млн. лв. спрямо плана. С 496 млн. лв. по-малко от плана за годината е събрала Агенция “Митници” за времето от януари до юли. Това съобщи новият шеф на ведомството Ваньо Танов. Според него изоставането до края на годината ще е между 800 млн. лв. и 1 млрд. лв. Най-зле върви събираемостта на ДДС от внос. Изоставането по това перо към юли е 348,9 млн. лв. спрямо плана.

Уволнен служител осъди ИАРА

http://www.cross.bg/zapovedta-mitrova-pismeno-1425563.html

София /КРОСС/ Уволненият от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури младши експерт Радослава Митрова осъди Агенцията на първа инстанция пред Административен съд - София-град.Радослава е уволнена със заповед на изпълнителния директор Майдън Сакаджиев (ДПС) от 20 март 2014 г., след като отказва да бъде прехвърлена в друг отдел на Агенцията.Казват й: "Или се местиш, или те уволняваме". Радослава отказва и докато слиза на долния етаж, където е стаята й, картата и за достъп до сградата е спряна - тя не може нито да влезе, нито да излезе, спряна е картата й за телефон, а в стаята си тя заварва хора, които изнасят компютъра. Отказват й заповедта, с която я освобождават. Няколко дни по-късно, когато Радослава отново отива в ИАРА, охраната първо я пуска в сградата, а след това я гони с викове, със заплахи за полиция и размахвайки белезници.Радослава получава заповедта доста по-късно.В нея е записано, че основанието за прекратяването на служебното й правоотношение е чл. 107а от Закона за държавния служител. Той дава възможност органът по назначаването да предложи на държавния служител прекратяване на служебното правоотношение срещу обезщетение в размер до 6 основни заплати. Ако служителят не се произнесе писмено по предложението в 7-дневен срок, се смята, че то не е прието, пише в закона.Радослава Митрова, която никога не е получавала подобно писмено предложение за прекратяване на договора срещу обезщетение, обжалва заповедта

Метрото отнесе глоба заради рязане на лента

http://www.mediapool.bg/metroto-otnese-globa-zaradi-ryazane-na-lenta-news223735.html

Общинската фирма "Метрополитен" е отнесла глоба заради тържествата за пускането на втория лъч на метрото преди две години, който беше открит от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Причината е ограничително условие в тръжната процедура, а санкцията – 3854 лв. Това отговориха от Министерството на транспорта на въпрос на Mediapool.   Барозу преряза лентата на 31 август 2012 г. на метрото от жк."Надежда" до бул."Черни връх", като организатор на събитието беше "ТВ Ентъртеймънт" на журналистката Надежда Кехайова. Нейната компания беше единствената участвала в обществената поръчка, като сумата, която получи, беше 47 500 лв.   Барозу беше посрещнат от тогавашния премиер Бойко Борисов, министри и кмета Йорданка Фандъкова на станция "Сердика" с програма на ансамбъл "Филип Кутев". За народа пък беше организиран концерт пред НДК, където станцията на метрото носи името Европейски съюз.   За разлика от оперативните програми "Околна среда" и "Регионално развитие", където бяха наложени санкции за десетки милиони левове, нарушенията по "Транспорт" са общо пет, като санкциите са скромните 2.35 млн. лв. Това е едва 0.06% от стойността на всички сключени договори, които са допустими за изпълнение по програмата, се казва в отговора на транспортното министерство.   Финансовите корекции са наложени след проверки на Изпълнителна агенция "Одит на средствата от Европейския съюз".   Санкции е отнесла и агенция "Пътна инфраструктура" заради договорите за надзор за строежа на магистралите "Тракия" и "Марица". Причината е неоснователно отстраняване на участници в двете процедури. За строежа на магистрала "Тракия" наказанието е 107 724 лв., а за "Марица" - 33 930 лв.   Най-голямата наложена финансова корекция по програма "Транспорт" е свързана с проекта за проектиране и внедряване на географска информационна система за нуждите на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Тя е за близо 1.9 млн. лв., като допуснатото нарушение е за включени в обявлението и документацията по процедурата за избор на изпълнител ограничителни условия към участниците.   Глобен е дори управляващият орган на програма "Транспорт" с 3990 лв. е по проекта за изпълнение на комуникационния план. Нарушението е свързано с методиката за оценка на офертите, която не е съдържала ясни и точни указания за оценяване на техническите оферти, се казва в отговора на транспортното министерство.

„Десните” питат: Кой назначи Танов в митниците?

http://frognews.bg/news_74635/

Партия „Десните” апелира за прозрачност в действията на правителството и лично на премиера Георги Близнашки.

В Москва ще строят четвърто летище

http://www.vesti.bg/novini/v-moskva-shte-stroiat-chetvyrto-letishte-6019945

Руският държавен холдинг Ростек обяви създаването на дружество, което да построи четвърто летище в Москва, тъй като съществуващите аерогари са на ръба на насищането.

Млада жена стана жертва на необичаен телефонен тормоз

http://www.cross.bg/nomer-zvunyat-nomerut-1425562.html

София /КРОСС/ Млада жена стана жертва на необичаен телефонен тормоз. Десислава Шеинкова преди четири месеца си купува нов телефон с така наречения Златен номер. Услугата номерът ти да е комбинация от бързо запомнящи се цифри се заплаща допълнително. Терорът започнал веднага.„Всеки път различно име - търсили са ми Хасан, Георги, Радка, Айше, много, много различни имена. Никога не е едно и също името и ми казват за различни градове - Карлово, Монтана, Петрич. Те звънят постоянно и непрестанно, докато не се вдигне телефонът. Когато им откажа разговор, след 2 минути звънят от различен номер", разказва пред bTV Десислава.От тормоза тя разбира, че номерът е бил притежание на друг човек, затънал в дългове. Получавала е обаждания по всяко време на денонощието от фирми събирачи на кредити.Мобилният оператор предложи на Десислава друг номер. Тя обаче не иска, защото е златен. Сега Деси се надява предишният собственик длъжник бързо да се замогне, така да си уреди вересиите с тези, които я тормозят.

Силвио Данаилов стана почетен президент на Европейския шахматен съюз

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/14/2361819_silvio_danailov_stana_pocheten_prezident_na/?ref=rss


Бившият вече президент на Европейския шахматен съюз (ЕШС) Силвио Данаилов беше обявен за почетен президент на организацията. Българинът е избран единодушно от новото ръководството, съобщават от екипа му.

Данаилов загуби изборите за втори мандат начело на ЕШС. Той беше победен от грузинеца Зураб Азмайпарашвили в Тромсьо в понеделник.

"Г-н Силвио Данаилов става почетен президент на Европейския шахматен съюз заради своя изключителен принос за издигането на шахмата на ново,...

Заливат ни с гръцки дини по 10 стотинки

http://www.monitor.bg/article?id=439597

Гръцки дини по 10 стотинки килото заливат борсите в Южна България, цената пада още повече, ако се вземат големи количества, алармираха родни производители от района на Любимец. В българската столица на дините хората се отказват да гледат сладките плодове, които им донесоха преди години голяма слава и добри доходи.

Арестуваха двама българи за сводничество в Солун

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245408

Двама българи са арестувани за сводничество в Гърция.
34-годишен нашенец и съучастникът му на 36 издевателствали над 27-годишна жена, която непрекъснато прехвърляли от България в Солун, където я продавали като жива плът. Карали я да проституирала и прибирали всичките пари, съобщава Двама българи са арестувани за сводничество в Гърция. 34-годишен нашенец и съучастникът му на 36 издевателствали над 27-годишна жена, която непрекъснато прехвърляли от България в Солун, където я продавали като жива плът. Карали я да проституирала и прибирали всичките пари, съобщава "Български новини". Те са обвинени за трафик на хора.

Откриха язовир, който го няма в регистрите

http://www.cross.bg/yazovir-nablyudenie-bryuksel-1425561.html

/КРОСС/ Два язовира в община Борован са поставени под постоянно наблюдение след проверка на Басейнова дирекция към Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Единият от тях е в предаварийно състояние. Експертите с изненада открили и язовир, за който няма данни, че съществува в регистрите.Язовир "Гарвански геран" при село Малорад е в предаварийно състояние и вече е поставен под постоянно наблюдение. Огледът на експертите показва, че към момента той не прелива през преливника. Изграден е сифон, който отвежда вода от него. Под постоянно наблюдение е и язовир "Езерска падина".Кметът на Борован твърди в писмо до медиите, че язовирите "Стубеля" и "Братковец" не могат да предизвикат голямата вълна, която потопи Мизия. В средата на юли МОСВ предложи ДНСК да контролира язовирите. След закриването на Агенцията по хидромелиорации през 2010 г. няма институция, която да наблюдава тяхното техническо състояние.След потопа в Мизия, хората говорят, че властта ги убеждава, че наводнението се е случило от проливния дъжд, защото ако е природно бедствие, страната ни ще получи компенсации от Брюксел. В случай, че потопът е предизвикан от язовир, тоест от небрежност и немарливост, вместо компенсации ще се налагат санкции.Служебният кабинет ще работи по Директивата за управление на риска от наводнения, което трябваше да се случи през 2012 г. Още тогава Брюксел ни заплаши със санкция, ако не бъде въведена в българското законодателство, съобщи ТВ7.

Танов: Върнали са митниците две години назад

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/tanov-vyrnali-sa-mitnicite-dve-godini-nazad-6019944

Данните за приходите показват, че за тази година в хазната ще влязат над 800 млн. лева по-малко от планираното

Българинът харчи все по-малко

http://www.monitor.bg/article?id=439591

Българинът харчи все по-малко, показват последните данни на НСИ. Според тях средно на човек разходите за второто тримесечие на тази година са 1012 лв. Това прави по 337 лв. на месец на всеки българин. Намалението спрямо година по-рано е с 4,4 на сто.

Още 100 пострадали от „Аспарухово“ искат помощи

http://www.moreto.net/novini.php?n=261183

Още 100 души от район „Аспарухово“ са подали заявления или молби за получаване на помощи след потопа на 19 юни. Това научи в. „Черно море“ от Милена Сиракова, директор на секретариата на Областния съвет на БЧК – Варна. Част от тях не са били включени в списъците за подпомагане, други са отпаднали от него.

Съдът: Кметът на Видин остава на поста си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245405



Видинският окръжен съд отхвърли искането на Софийска градска прокуратура кметът на Видин Герго Гергов да бъде отстранен от длъжност. Това постанови в късния следобед в четвъртък окръжен съдия Габриел Йончев.
В мотивите си съдът посочи, че няма доказателства и факти, които да сочат, че кметът пречи на разследването и събирането на доказателства Видинският окръжен съд отхвърли искането на Софийска градска прокуратура кметът на Видин Герго Гергов да бъде отстранен от длъжност. Това постанови в късния следобед в четвъртък окръжен съдия Габриел Йончев. В мотивите си съдът посочи, че няма доказателства и факти, които да сочат, че кметът пречи на разследването и събирането на доказателства

Арестуваха двама българи за сводничество в Солун

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245414

Двама българи са арестувани за сводничество в Гърция.
34-годишен нашенец и съучастникът му на 36 издевателствали над 27-годишна жена, която непрекъснато прехвърляли от България в Солун, където я продавали като жива плът. Карали я да проституирала и прибирали всичките пари, съобщава "Български новини". Те са обвинени за трафик на хора. Двама българи са арестувани за сводничество в Гърция. 34-годишен нашенец и съучастникът му на 36 издевателствали над 27-годишна жена, която непрекъснато прехвърляли от България в Солун, където я продавали като жива плът. Карали я да проституирала и прибирали всичките пари, съобщава "Български новини". Те са обвинени за трафик на хора.

Арестуваният варненски кмет бил част от схема за имотни измами

http://pik.bg/арестуваният-варненски-кмет-бил-част-от-схема-за-имотни-измами-news214022.html

Арестуваният варненски кмет бил част от схема за имотни измами

Арестуваният при специализирана акция на ДАНС районен кмет на "Младост" във ВарнаХристо Христов е бил част от схема за имотни измами. Това стана ясно, след като специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група, сред които е и градоначалникът.

"Обвинения са повдигнати на Веселина Спасова, в качеството ѝ ръководител на групата, и на участниците Христо Христов, Марин Петров, Борислав Команчев и Диана Александрова", се казва в съобщение на прокуратурата.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2010 г. Занимавала се е с незаконно придобиване и търговия с недвижими имоти. При извършените претърсвания в офиси и адреси на участниците са иззети множество документи, свързани с престъпната дейност на групата. Иззето е незаконно оръжие, както и колекция от монети с културно-историческа стойност.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата е наложено задържане до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Специализирания наказателен съд за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

Разнопосочни индекси и слаб оборот на БФБ

http://econ.bg/Новини/Разнопосочни-индекси-и-слаб-оборот-на-БФБ_l.a_i.561833_at.1.html

Българската фондова борса (БФБ – София) приключи деня с разнопосочни индекси и слаб оборот. SOFIX отчете ръст с 0,02% и достигна 538,35 пункта....

Подслушвали шефа на тотото по негова молба

http://www.monitor.bg/article?id=439585

Изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Белчо Иванов е бил подслушван по негова молба. Това стана ясно вчера по време на съдебното заседание, на което Софийският апелативен съд гледа мерките за неотклонение на двамата задържани младежи, които се опитаха да отмъкнат джакпота от над 5 млн. лв.

“Левски” махна трето лятно попълнение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245304


Още преди да е минал половиният август, “Левски” вече се раздели с трето лятно попълнение.
Радослав Димитров, който има гол за националния отбор на България, и “сините” се разделиха по взаимно съгласие. Същото се случи с бившия колега на десния защитник в “Славия” Стефано Кунчев и Лъчезар Балтанов. Още преди да е минал половиният август, “Левски” вече се раздели с трето лятно попълнение. Радослав Димитров, който има гол за националния отбор на България, и “сините” се разделиха по взаимно съгласие. Същото се случи с бившия колега на десния защитник в “Славия” Стефано Кунчев и Лъчезар Балтанов.

Задържаните наркотици за 3 млн. лв. били приготвени за изнасяне в ЕС

http://www.cross.bg/zagora-slychaya-selo-1425559.html

Стара Загора /КРОСС/ Окръжният съд в Стара Загора има готовност да гледа още утре, петък, постоянна мярка за неотклонение на тримата мъже от Казанлък и село Бузовград, които са били задържани на 12 август при операция на ДАНС, при която са били иззети 112,890 кг синтетични наркотични вещества под формата на таблетки. За операцията съобщи днес Окръжната прокуратура в Стара Загора, под чието ръководство тя била проведена.Стойността на наркотика надхвърля 3 милиона лева, каза пред "24 часа" говорителят на Окръжната прокуратура в града на липите Нейка Тенева, която е и наблюдаващ прокурор. По случая е образувано досъдебно производство. Засега тримата задържани - М.И.М., Р.П.Ц. и И.Р.И. са в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане. Този срок тече от 13 август и изтича в събота, но най-вероятно още утре Тенева ще поиска от съда да ги остави за постоянно в ареста. На задържаните вече да повдигнати обвинения по член 354а, ал. 2 от Наказателния кодекс.Следствените действия по случая продължават.От свои източници "24 часа" разбра, че в случая става въпрос не за производство, а за съхраняване на наркотици, които трябвало да бъдат разпространени в държави от Европейския съюз. С акцията на ДАНС това било предотвратено.В село Бузовград коментираха, че задържаният от тяхното село е Михаил И., който живеел с майка си. Според местните, той работел в казанлъшката фирма "Българска роза-Севтополис", в която произвеждат лекарства на билкова основа

Роми тровят бебето си за помощи

http://www.cross.bg/leva-deteto-pomoshti-1425558.html

София /КРОСС/ Момиченце на 2 г. било системно тровено от своите родители повече от 10 месеца, научи „Преса". Семейството е от ромски произход и живее в Долна баня. От ноември м.г. Нели е приемана 15 пъти в различни болници в София - 5 пъти в „Св. Анна", един - в „Пирогов", 3 - в Инфекциозната болница и 6 пъти в педиатрията. Винаги детето е постъпвало с едни и същи симптоми и в предкоматозно състояние - внезапно главоболие, нисък пулс, разширени зеници, отпусната и неадекватна. Токсиколозите в „Пирогов" установили, че момиченцето е погълнало деанксит (сънотворно, отпускано само с рецепта).След скъпи изследвания докторите в педиатрията изключват метаболитно, автоимунно, генетично и неврологично заболяване. Със специален тест - течнохроматограф, откриват в урината остатъци от лекарството за високо кръвно налягане клонидин. Лекарите сигнализират отдела за Закрила на детето в Ихтиман на 11 август, като в епикризата посочват, че става дума за умишлено тровене на детето с цел материални облаги.По закон родителите на хлапе с над 50% инвалидност получават 240 лева месечна помощ. Освен това детската добавка е 100 лева, полагат се и интеграционни добавки, всяка между 9,75 и 13 лв., както и 195 лева за балнеолечение.„Още при второто посещение се усъмних, че в този случай има нещо нередно", разказа за „Преса" шефът на детското отделение на Инфекциозната болница д-р Атанас Мангъров

75% от такситата на Слънчев бряг – нередовни

http://www.monitor.bg/article?id=439580

Инспектори под прикритие погнаха такситата в Слънчев бряг. Акцията „Таен клиент”, която започна вчера, хвърли в ужас проверяващите от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Оказа се, че от първите 4 проверени таксита, 3 са нередовни.

268 са язовирите с неясна собственост у нас

http://pik.bg/268-са-язовирите-с-неясна-собственост-у-нас-news214018.html

268 са язовирите с неясна собственост у нас

Язовирите с неопределена собственост у нас са 268. Данните са съгласно актуализирана справка на четирите Басейновите дирекции за управление на водите в страната от 11 август т.г., съобщи на сайта си МОСВ.

На територията на Басейнова дирекция Дунавски район са 7, на Басейнова дирекция Черноморски район - 34, на Басейнова дирекция Източнобеломорски район - 205 и на Басейнова дирекция Западнобеломорски район - 22.  


Психическият стрес от яслата може да отключи алергии

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4243573

Дори детето да не боледува често, добре е да започнем подготовка за ясла или градина още от август, казва д-р Красимира Косева от София, общопрактикуващ лекар и педиатър от 23 г. Това важи както за тези малчугани, които ще стъпят там за първи път, така и за другите, които са направили лятна пауза от месец-два. 
Първото тръгване на ясла или градина Дори детето да не боледува често, добре е да започнем подготовка за ясла или градина още от август, казва д-р Красимира Косева от София, общопрактикуващ лекар и педиатър от 23 г. Това важи както за тези малчугани, които ще стъпят там за първи път, така и за другите, които са направили лятна пауза от месец-два. Първото тръгване на ясла или градина

Задържаните наркотици за 3 млн. лв. били приготвени за изнасяне в ЕС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245369

Окръжният съд в Стара Загора има готовност да гледа още утре, петък, постоянна мярка за неотклонение на тримата мъже от Казанлък и село Бузовград, които са били задържани на 12 август при операция на ДАНС, при която са били иззети 112,890 кг синтетични наркотични вещества под формата на таблетки. За операцията съобщи днес Окръжната прокуратура в Окръжният съд в Стара Загора има готовност да гледа още утре, петък, постоянна мярка за неотклонение на тримата мъже от Казанлък и село Бузовград, които са били задържани на 12 август при операция на ДАНС, при която са били иззети 112,890 кг синтетични наркотични вещества под формата на таблетки. За операцията съобщи днес Окръжната прокуратура в

Лавров и Климкин обсъдиха доставката на хуманитарна помощ за Украйна

http://www.cross.bg/lavrov-kiev-opulchentzite-1425557.html

/КРОСС/ По време на телефонен разговор руският външен министър Сергей Лавров и украинският му колега Павел Климкин са стигнали до заключението, че безопасността на хуманитарната мисия в Украйна трябва да се гарантира както от властите в Киев, така и от опълченците. Това бе съобщено на интернет страницата на Министерството на външните работи на Русия. "Беше констатирано, че от особено значение сега е задачата за надеждно обезпечаване на сигурността на предстоящата хуманитарна акция от страна както на Киев, така и на опълченците", се казва в изявлението. В допълнение, Лавров е подчертал необходимостта от изясняване на всички въпроси, отнасящи се до задържането на журналиста Андрей Стенин.

Панагюрското съкровище на тест за менте

http://www.monitor.bg/article?id=439575

Националният исторически музей е поръчал двойна експертиза, за да установи дали е оригинално прочутото златно Панагюрското съкровище, научи „Монитор”. То датира от IV - началото на III в. пр.Хр. и е изложено в една от витрините на музея. Резултатите ще бъдат ясни до седмица и тогава вероятно ще бъдат обявени публично.

Половин София без топла вода през уикенда

http://www.bnews.bg/article-113859

Топлофикация - София" продължава задължителните летни ремонти. Заради тях софианци ще останат без топла вода от събота до понеделник.

Щъркобрани предпазват щъркелите от токов удар

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/08/14/2361754_shturkobrani_predpazvat_shturkelite_ot_tokov_udar/?ref=rss


За няколко дни електроразпределителното дружество Енерго-про произведе специални устройства, които да предпазват щъркелите от токови удари. Така наречените щъркобрани предпазват птиците от кацане в опасни участъци.

това се случва няколко дни след сигнал на граждани за пострадали от токови удари щъркели край с. Въглен, Варненско. Проблемният участък е обезопасен.

От дружеството посочиха, че в периода на миграция на щъркелите големи групи се събират за почивка и хранене...

И Игор Стрелков - "военният министър" на сепаратистите в Донецк, се оттегли

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/14/2361827_i_igor_strelkov_-_voenniiat_ministur_na_separatistite/?ref=rss


Игор Гиркин, известен още като "Стрелков" - една от емблематичните фигури в ръководството на сепаратистите в Източна Украйна, е напуснал поста "министър на отбраната".

Александър Бородай, доскорошен "премиер" на т.нар. Донецка народна република (ДНР), каза в интервю за близкия до Кремъл канал LifeNews, че Стрелков не е ранен и се чувства добре. "Сега със спокойно сърце може да напусне пределите на ДНР, тъй като мястото му зае достоен човек", казва той.

Наследник на руския...

Грузия е обявила Михаил Саакашвили за национално издирване

http://europe.actualno.com/Gruzija-e-objavila-Mihail-Saakashvili-za-nacionalno-izdirvane-news_45056.html

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е обявен за национално издирване, съобщават от главната прокуратура на страната, цитирани от Интерфакс. Прокуратурата е внесла решение за неговия арест, ...

Обама: Американските удари в Ирак ще продължат

http://asia.actualno.com/Obama-Amerikanskite-udari-v-Irak-shte-prodyljat--news_45057.html

Американският президент Барак Обама заяви, че американските въздушни удари са разбили обсадата на иракската планина Синджар, приютяваща цивилни бежанци, и че войските, провеждащи разузнаване там, щ...

Около 3 млн. лв. са необходими за укрепване на свлачището Фиш–Фиш в община Балчик

http://www.moreto.net/novini.php?n=261051

Около 3 млн. лв. са необходими за укрепване на свлачището Фиш – Фиш в община Балчик. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Николай Ангелов, кмет на морската община. Той посочи, че свлачището се е активирало преди около месец в следствие на обилните валежи.

Джей Зи иска да спаси брака си

http://www.bnews.bg/article-113633

Джей Зи правел всичко възможно да покаже и докаже на Бионсе,че тя е жената на живота му и повече от всичко искал да запазят семейството си.

Алиансът решава въпроса за засилване на присъствието на Изток

http://www.cross.bg/iztok-gotovnostta-aliansut-1425556.html

/КРОСС/ На срещата на върха на НАТО, която ще се състои на 4-5 септември, Алиансът предстои да реши въпроса за засилване на присъствието на Изток и повишаване на готовността на своите сили. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен на съмвестна пресконференция с премиера на Норвегия Ерна Сулберг, предаде ИТАР-ТАСС. „Предстои да вземем две важни решения. Едно от тях е за по-нататъшните усилия на нашите системи за колективна отбрана на Изток и видимото увеличение на нашето присъствие (в региона). На второ място трябва да осигурим повишаването на готовността ни да защитаваме членовете на организацията в случай на необходимост", заяви Расмусен.

Младеж си счупи врата след скок в самоделен басейн

http://www.cross.bg/baseiin-transportirano-momche-1425555.html

/КРОСС/ 20-годишен младеж от благоевградското село Покровник е с тежка контузия на шийни прешлени след скок от стена в импровизиран басейн, направен от хора от селото на река Четирка.По спешност раненото момче е транспортирано за столичния институт „Пирогов". Нелепият инцидент станал вчера следобед. Група младежи решили да се спасят от горещините и се къпали в импровизирания басейн в местността, която е на 2-3 км над Покровник.Неочаквано при един от скоковете момчето паднало върху камък и се наранило. Незабавно е подаден сигнал на тел. 112, на място са извикани екипи на Спешен център - Благоевград и Гражданска защита.Заради трудно достъпното място, до което се стига почерен път, операцията се забави. Заради тесния път линейката не е могла да стигне до мястото на инцидента. Наложило се спешните медици и служителите на Гражданска защита на ръце да носят носилката с раненото момче, предаде struma.com.След направените изследвания в спешно отделение е установена фрактура на шийни прешлени, момчето е транспортирано за специализирано лечение в неврохиругия на столичния институт „Пирогов", съобщи пиарът на МБАЛ - Благоевград Д. Петков.

Пернишките банди удрят като в екшън филм

http://pik.bg/пернишките-банди-удрят-като-в-екшън-филм-news214020.html

Пернишките банди удрят като в екшън филм

Обирите на банки, фирми, златарски ателиета са сред най-тежките престъпления в Перник след кървавата бандитска война за наркопазара и кражбите на луксозни автомобили. Още през 2007 година в града се заговори за организирана престъпна група, специализирана в крупни обири. За неин тартор бе обявен Валентин Кирилов-Пуйката.

Най-крупният обир, за който бе обвинена неговата банда, беше на инкасото на "Техномаркет" на булевард "Европа" в София.На 28 февруари 2007 г. към 20,10 ч. въоръжена група напада джип "Чероки" и задига 526 000 лева. Заподозрени за наглия обир са Валентин Кирилов, Николай Мирчев от Перник и столичанинът Велизар Янакиев-Дългия.

Пуйката изчезна и според криминалисти е бил зад граница. От парите и до ден днешен няма следа, а Пуйката се върна в България със самолет и се предаде на аерогарата, но доказателства за участието му в обира не бяха събрани.

И до днес, макар да подозират Валентин Кирилов и за наглото проникване през покрива в Столичната дирекция на полицията, откъдето бяха откраднати дознания, свързани с наглия грабеж на инкасото, отново доказателства не са събрани, съобщава struma.bg. "Пуйката е интелигентен крадец, изпипва нещата до най-дребните детайли. Преди да направи удар, той винаги проучва нещата, наблюдава обекта с дни, за да знае навиците на собствениците, проучва дали има охранителни системи и камери и къде се намират", обясниха криминалисти.

Според криминалисти Валентин Кирилов-Пуйката и Николай Мирчев са участвали в грабежи от каси и в Пернишко, сред които и на строителния хипермаркет "Мал Мук", откъдето задигнали 60 000 лв., като проникнали вътре през вентилационната система. Предвидливо преди това са елиминирали видеокамерата. При обира на клона на "Пиреос банк" до фирма "Стомана" в Перник пък се вмъкнали през прозорец на тоалетната, 4 часа рязали отвор в касата и задигнали 49 000 лв. Оставили на дъното й само 1000 лева. Още серия обири на каси се приписват същата година на бандата на Пуйката, когато са задигнати огнеупорна каса с 20 000 долара и 19 000 лв. от пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Перник чрез разбиване входната врата, собственост на фирма “Унико 99” ЕООД.

Бандата на Пуйката се разследва и за задигнатите 162 000 лв. от Централната обогатителна фабрика в града. Парите за заплати на работниците бяха отмъкнати при въоръжен грабеж посред бял ден.

Тази година Пуйката беше обвинен, че е създал организирана престъпна група за грабежи и кражби на коли. В нея членували Славчо Мегиров-Магера от Пловдив и перничаните Росен Драгомиров-Синбад и Красимир Йорданов.

Свързват бандата с обира на 200 000 лева от трезора на Първа инвестиционна банка в Кърджали на 19 февруари. Бандитите нахлули в банката маскирани и с автомати минути след 8 ч. сутринта, докато касиерката броела парите за дневния оборот, задигнали ги и изчезнали. Разследването срещу Пуйката по този случай продължава и до днес.

Един от най-наглите обири бе извършен през февруари 2012 г., когато около обяд в 13 ч. четирима маскирани и въоръжени с автомати нападнаха златарско ателие на централната улица "Търговска" в Перник и задигнаха 2 кг златни накити, натъпкаха ги в сак и избягаха. Първоначално неволните свидетели на обира предположили, че се снима поредният криминален филм в града. Два месеца по-късно има опит за обир на заложна къща в столичния квартал "Сухата река". Тартор на групата бе Върбан Асенов Борисов-Боксьора. Заедно него бяха задържани ефрейторът от Българската армия Иван Иванов, полицаят от I РУ - София Илиян Митов, Ангел Русев-Кулата, Иван Митов-Черния, Христо Мирчев и Димчо Димчев от София, и Денислав Митков-Малкия боксьор от Перник, общо за четири обира. Делото още не е приключило.

През почивните 10 и 11 ноември 2012 година бе обрано златарско ателие на улица "Отец Паисий" в Перник на метри от Съдебната палата, в което бе проникнато през шивашко ателие, което се намира на гърба му. Бандитите разбили и метална решетка, поломили всичко вътре, а през тоалетната са пробили дупка и са влезли в златарското ателие, собственост на Емилия Чаворска.

"От 1995 година сме на пазара, досега два пъти са ни разбивали, но кражба не е имало. Сега обирът е добре планиран и организиран. За съжаление, никой застраховател не застрахова злато, защото е рисково", заяви Чаворска малко след обира.

Крадците са разкачили окачения таван в златарското ателие и прекъснали охранителната система. Работили дълго време вътре, разрязали касата с шлайфер и откраднали около 1 килограм злато и един часовник. Общата стойност на обира бе за около 100 000 лева.

По-скоро атрактивни, отколкото резултатни са опитите за обири на два банкоавтомата в Перник. В началото на юли 2012 г. в квартал "Тева" беше взривен банкомат, монтиран в търговски обект. В резултат на бързата реакция на органите на реда пари не бяха откраднати. За престъплението бе посочен Мартин Георгиев-Меткето от квартал "Църква".

На 30 юли с.г. неизвестни разбиха клон на ДСК в квартал "Изток" в Перник и се опитаха да откраднат банкомат, който се е намирал до входната врата. Машината била вързана с метално въже и с помощта на микробус била издърпана от сградата на банката. Автопатрули на Второ Районно управление "Полиция" реагирали незабавно, което подплашило извършителите и те избягали с лек автомобил в неизвестна посока. Микробусът "Фолксваген Транспортер" е бил откраднат предната вечер от Перник.

Криминалисти подозираха по-късно, че опитът за кражбата на банкомата е бил по-скоро репетиция за обира в София. Бандитите не са открити. 

Петербургски туроператор преустановява дейността си

http://www.cross.bg/veter-stranstviii-deiinostta-1425554.html

/КРОСС/ Петербургският туроператор "Ветер странствий" преустановява дейността си. Това се казва в изявление на фирмата. "Ние, персоналът на компанията "Ветер странствий" със съжаление ви информираме, че във връзка с внезапното изчезване на генералния директор Любов Сергеевна не сме в състояние да продължим да работим и да носим отговорност за дейността на компанията, да изпълняваме поръчките и да извършваме финансови и други дейности", се казва в съобщението, което е подписано от 19 души.По данни на ръководителя на пресслужбата на оператора "Ветер странствий" има десетки клиенти, които се намират зад граница. Те обаче имат билети за връщане в Русия.    

Шри Ланка "скочи" на ООН за разследването на военните престъпления

http://news.ibox.bg/news/id_279546452

Коломбо осъди зявление на върховния комисар на ООН по човешките права Нави Пилай

20-годишно момче е прието по спешност в "Пирогов" след скок в басейн

http://pik.bg/20-годишно-момче-е-прието-по-спешност-в-пирогов-след-скок-в-басейн-news214032.html

20-годишно момче е прието по спешност в "Пирогов" след скок в басейн

20-годишен младеж от благоевградското село Покровник е с тежка контузия на шийни прешлени след скок от стена в импровизиран басейн, направен от хора от селото на река Четирка.

По спешност раненото момче е транспортирано за столичния институт „Пирогов“, предава struma.com.

Нелепият инцидент станал вчера следобед.

Група младежи решили да се спасят от горещините и се къпали в импровизирания басейн в местността, която е на 2-3 км над Покровник.

Неочаквано при един от скоковете момчето паднало върху камък и се наранило. Незабавно е подаден сигнал на тел. 112, на място са извикани екипи на Спешен център - Благоевград и Гражданска защита. 

Заради трудно достъпното място, до което се стига по черен път, операцията се забави. Заради тесния път линейката не е могла да стигне до мястото на инцидента. Наложило се спешните медици и служителите на Гражданска защита на ръце да носят носилката с раненото момче.

След направените изследвания в спешно отделение е установена фрактура на шийни прешлени, момчето е транспортирано за специализирано лечение в неврохиругия на столичния институт „Пирогов“, съобщи пиарът на МБАЛ - Благоевград Д. Петков. 

Младеж пострада тежко след скок в самоделен басейн

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245383

20-годишен младеж от благоевградското село Покровник е с тежка контузия на шийни прешлени след скок от стена в импровизиран басейн, направен от хора от селото на река Четирка.
 По спешност раненото момче е транспортирано за столичния институт „Пирогов“, предава struma.com. Нелепият инцидент станал вчера следобед. 20-годишен младеж от благоевградското село Покровник е с тежка контузия на шийни прешлени след скок от стена в импровизиран басейн, направен от хора от селото на река Четирка. По спешност раненото момче е транспортирано за столичния институт „Пирогов“, предава struma.com. Нелепият инцидент станал вчера следобед.

Младеж си счупи врата след скок в самоделен басейн

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245377

20-годишен младеж от благоевградското село Покровник е с тежка контузия на шийни прешлени след скок от стена в импровизиран басейн, направен от хора от селото на река Четирка.
 По спешност раненото момче е транспортирано за столичния институт „Пирогов“, предава struma.com. Нелепият инцидент станал вчера следобед. 20-годишен младеж от благоевградското село Покровник е с тежка контузия на шийни прешлени след скок от стена в импровизиран басейн, направен от хора от селото на река Четирка. По спешност раненото момче е транспортирано за столичния институт „Пирогов“, предава struma.com. Нелепият инцидент станал вчера следобед.

"Литекс" е договорил трансфера на Кирил Десподов в "Лацио"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/14/2361810_liteks_e_dogovoril_transfera_na_kiril_despodov_v_lacio/?ref=rss


"Литекс" е на път да осъществи още един значим трансфер. Оранжевите са се договорили с "Лацио" за правата на Кирил Десподов, пише БТА.

Според информацията юношеският национал ще премине в състава от Рим от Нова година. До тогава Десподов ще се състезава за "Литекс".

"Лацио" ще плати трансферна сума за младия нападател, а не компенсация за развитие. Футболистът става на 18 години на 11 ноември.

Миналия сезон Десподов изигра 157 минути в шест мача за оранжевите и...

Пернишките банди грабят като в екшън филм

http://www.zapernik.com/krimi/pernishkite-bandi-grabyat-kato-v-ekshun-film_33714/

Обирите на банки, фирми, златарски ателиета са сред най-тежките престъпления в Перник след кървавата бандитска война за наркопазара и кражбите на луксозни автомобили. Още през 2007 година в града се заговори за организирана престъпна група, специализирана в крупни обири. За неин тартор бе обявен Валентин Кирилов-Пуйката. Най-крупният обир, за който бе обвинена неговата банда, беше на инкасото на "Техномаркет" на булевард "Европа" в София.Продължава

Спайдърмен наказа “Байерн”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245092

Спайдърмен играе в “Борусия” (Дортмунд) и наказа “Байерн” за победата с 2:0 в мача за Суперкупата на Германия. Габонският нападател Пиер-Емерик Обамеянг подаде за първия гол на Хенрик Мхитарян и вкара втория, след което извади от чорапа си маска на Човека паяк и я нахлупи върху главата си. “Обещах на сина си да го направя”, разкри африканецът, Спайдърмен играе в “Борусия” (Дортмунд) и наказа “Байерн” за победата с 2:0 в мача за Суперкупата на Германия. Габонският нападател Пиер-Емерик Обамеянг подаде за първия гол на Хенрик Мхитарян и вкара втория, след което извади от чорапа си маска на Човека паяк и я нахлупи върху главата си. “Обещах на сина си да го направя”, разкри африканецът,

Путин в Крим - миролюбив и отворен към света

http://news.ibox.bg/news/id_710447341

Русия щяла да направи всичко по силите си за пракратяването на конфликта в Украйна

Няма да продават Автото, ще го стопанисва Техническата гимназия

http://www.moreto.net/novini.php?n=261182

Сградата на Професионалната гимназия по машиностроене и транспорт във Варна няма да бъде продадена на частни лица. Това потвърди за в.“Черно море“ шефката на Регионалния инспекторат, Венцеслава Генова. Съгласно заповед, издадена от министъра на образованието Анелия Клисарова, движимото и недвижимото имущество на Гимназията по машиностроене и транспорт е държавна собственост и се предоставя за ползване от Техническата гимназия в града.

Лъвовете се връщат на Лъвов мост

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245355

Два от лъвовете на Лъвов мост в София вече са на мястото си, а другите два влизат в ателие за реставрация, съобщава БГНЕС.
Обновяването и на четирите фигури, поставени там, откъдето е минал първият княз на Освободена България, за да символизират силата на българския дух, трябва да приключи до средата на септември. Два от лъвовете на Лъвов мост в София вече са на мястото си, а другите два влизат в ателие за реставрация, съобщава БГНЕС. Обновяването и на четирите фигури, поставени там, откъдето е минал първият княз на Освободена България, за да символизират силата на българския дух, трябва да приключи до средата на септември.

Върнаха лъвовете на "Лъвов мост" (галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245362

Два от лъвовете на Два от лъвовете на "Лъвов мост" в София вече са върнати на мястото си, а другите два влизат в ателие за реставрация, съобщи БГНЕС. Обновяването и на четирите фигури, поставени там, откъдето е минал първият княз на Освободена България, за да символизират силата на българския дух, трябва да приключи до средата на септември.

Игор Сечин поиска $42 млрд. помощ от парите за пенсии

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/14/2361813_igor_sechin_poiska_42_mlrd_pomosht_ot_parite_za_pensii/?ref=rss


Руският гигант "Роснефт", който добива повече петрол от Ирак или Иран, поиска заради санкциите помощ от държавата в размер на близо 42 млрд. долара под формата на заем от националния фонд за гарантиране на пенсиите срещу нова емисия корпоративни облигации. Както компанията, така и ръководителят й Игор Сечин са санкционирани от САЩ и ЕС заради ролята на Москва в кризата в Украйна.

Еболата близо до нас? Хванаха имигранти в Албания, може би заразени с вируса

http://pik.bg/еболата-близо-до-нас-хванаха-имигранти-в-албания-може-би-заразени-с-вируса-news214019.html

Еболата близо до нас? Хванаха имигранти в Албания, може би заразени с вируса

Албанската полиция е задържала нелегални имигранти, за които има съмнения, че са заразени със смъртоносния вирус ебола.

Органите на реда са хванали 40 търсещи убежище, като за петима от тях има съмнение, че са заразени. Те проявявали симптоми на заразата. Имигрантите са настанени в болница, информира в. "Вечер".

Търсещите убежище са заловени в град Валона. Смята се, че са граждани на Еритрея. Най-вероятно те са влезли първо в Гърция и след това са се прехвърлили на албанска територия.

От изданието коментират, че не се знае точният брой на имигрантите от африканските държави. Според полицейската статистика те са 500. Търсещите убежище влизат в Албания в опит да стигнат на територията на ЕС.

Платина и злато продава НАП в Пловдив

http://www.bnews.bg/article-113708

Около четири килограма злато и още толкова от по-ценната платина ще бъдат продадени на търг от НАП в Пловдив. Благородните метали са били собственост на длъжници.

Районен кмет на Варна бе арестуван при акция на ДАНС

http://www.mediapool.bg/raionen-kmet-na-varna-be-arestuvan-pri-aktsiya-na-dans-news223734.html

Районният кмет на варненската община "Младост" Христо Христов е задържан за 72 часа в ареста, след като преди ден бе задържан при операция на ДАНС. Общо петима души са задържаните при акцията във Варна. Адвокатът на Христов Бранимир Балачев заяви пред БНР, че задържането му няма нищо общо с дейността му като кмет, а останалите арестувани са свързани с фирма за недвижими имоти. Собственик на фирмата е Веселина Спасова, която също е в ареста. Според Балачев става дума за съвместна работа на Христов, който е бивш адвокат, с представителите на фирмата. Самият Христо Христов е казал на адвоката си, че е получавал заплахи и предупреждения, че ще бъде отстранен от поста си, но не е уточнил кой е източникът на заплахите. Все още задържаните не са отведени в София, защото разследването се води от Специализираната прокуратура в столицата. Кметът на града Иван Портних заяви, че очаква официалното изявление по повод операцията на ДАНС.

С лирургия, курбан и оркестър честват Голяма Богородица в квартал Изток

http://www.zapernik.com/obshtestvo/s-lirurgiya-kurban-i-orkestur-chestvat-golyama-bogorodica-v-kvartal_33713/

Жителите и гостите на пернишкия квартал "Изток" ще отбележат Успение на Пресвета Богородица (Голяма Богородица) с празнична литургия, курбан, музика и танци. Това съобщи за ZaPernik.com кметът на кметство "Изток" Ивайло Иванов.

Тържествената литургия ще бъде отслужена в храм "Успение Богородично", който се намира на улица "Бучински път" в квартала. Литургията ще започне утре (петък) в 8:30 часа.

В 11 часа ще започне...

Продължава

"Син език" извън контрол, фермери заплашват да блокират "Тракия" с умрели животни

http://society.actualno.com/Sin-ezik-izvyn-kontrol-fermeri-zaplashvat-da-blokirat-Trakija-s-umreli-jivotni-news_45054.html

Болестта "син език" по овцете и козите излиза извън контрол, предупреждават фермери. От 22 юли до днес са умрели 52 овце в Шуменско. Освен в трите обявени огнища на болестта в Шуменско - ...

Видинският кмет остава на поста си

http://society.actualno.com/Vidinskijat-kmet-ostava-na-posta-si-news_45055.html

Видинският кмет Герго Гергов остава на поста си, след като съдът не уважи искането на Софийската градска прокуратура за отстраняването му от длъжност, предаде БНР. Гергов е разследван за нарушения пр...

Три от седемте ядрени реактора в Белгия са спрени

http://www.mediapool.bg/tri-ot-sedemte-yadreni-reaktora-v-belgiya-sa-spreni-news223733.html

Трети ядрен реактор бе спрян в Белгия заради теч на масло и няма да възобнови производството на електроенергия преди края на годината, съобщи белгийската компания "Електрабел", която управлява седемте реактора в кралството, предаде Франс прес.   Четвърти блок на АЕЦ "Дул", близо до град Антверпен, е бил спрян на 5 август заради теч на масло. "Първите резултати показват сериозни щети на нивото на турбината с високо налягане. На базата на този частичен анализ, изглежда, че Четвърти блок няма да бъде на разположение преди 31 декември 2014 г.", обясни компанията.   Два други реактора, Трети блок в централата "Дул" и Втори блок в АЕЦ "Тианж", близо до Лиеж, са спрени от 25 март. Те вече бяха извадени от експлоатация в продължение на година - от юни 2012 до юни 2013 г. - след откриването на микропукнатини в техните резервоари. Не е предвидено те да проработят отново преди есента.   Белгия е загубила към момента 3000 мегавата от общия капацитет на двете си атомни централи (5700 мегавата). Правителството не знае на какви възможности за производство на електроенергия да разчита, когато дойде зимата. Ядрените реактори доставят 55 процента от консумираната в Белгия електроенергия.

Първанова: Не може повече партия като ДПС да определя стабилността на управлението

http://www.cross.bg/ndsv-purvanova-izborite-1425553.html

София /КРОСС/ НДСВ води разговори с Коалиция „България без цензура" за създаването на голям центристки блок преди изборите за ново Народно събрание на 5 октомври.Крайно време е България да има центристко управление и затова НДСВ ще работи за създаване на широка центристка формация, обяви още преди изборите за нови членове на Европейския парламент председателят на НДСВ д-р Антония Първанова.Разговорите с „България без цензура" сега са етап от осъществяването на този политически проект. Според д-р Първанова не може повече в България в центъра да стои само партия като ДПС и тя да определя стабилността на управлението.НДСВ има своята силна европейска политическа идентичност, партията е член на АЛДЕ, а Николай Бареков и ББЦ са в политическото семейство на Консерваторите. От обединяването на усилията на НДСВ и ББЦ на европейско ниво страната ни също би имала полза, смята д-р Първанова.При постигането на силно представителство в българския парламент новият центристки алианс ще е има огромни възможности да се противопостави на старите партии на статуквото като БСП, ДПС и ГЕРБ.

БСП: Служебният кабинет подготвя почвата за бъдещо управление на ГЕРБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=261175

Заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев заяви на пресконференция на партията, че служебният кабинет подготвя почвата за бъдещо управление на ГЕРБ. По думите му се готви реваншизъм, прикрит под ревизия на управлението на Пламен Орешарски, предава БТА.

Съпрузи се завърнаха у дома след 16-годишен круиз

http://www.cross.bg/puteshestvie-supryzite-yels-1425552.html

/КРОСС/ Британско семейство се завърна в дома след 16-годишно пътешествие, съобщава Daily Mirror. Първоначално жителите на Уелс планирали да прекарат на яхтата си само седмица, но в крайна сметка необичайното им пътешествие продължило 16 години,един месец и два дни. И през всичкото това време съпрузите не са си повишили той. Клайв и Джейн Грийн тръгнали на круиз през лятото на 1998 г. с 35-метровата си яхта. Първоначално съпрузите планирали да посетят само Испания, но морското пътешествие така им харесало, че решили да увеличат малко пътешествието си. Така те изминали 51 000 морски мили, посетени 56 страни, достигайки пенсионна възраст. За да финансират екскурзията си по море те отдали под наем жилището си в Уелс и се отказали от много неща, живеейки с по 200 долара на седмица. Понякога им се налагало да разменят личните си вещи за храна. Веднъж на Джийн й се наложило да се лиши от сутиена си торба плодове.    

Италия свика среща на министрите на селското стопанство от ЕС заради руското ембарго

http://www.mediapool.bg/italiya-svika-sreshta-na-ministrite-na-selskoto-stopanstvo-ot-es-zaradi-ruskoto-embargo-news223732.html

Италианското ротационно председателство на Европейския съюз свика на 5 септември извънредно заседание на министрите на селското стопанство на страните членки във връзка с руското хранително ембарго, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на представител на пресслужбата на Съвета на ЕС.   На срещата ще бъде обсъдено оказването на подкрепа на европейските производители.   Европейската комисия ще представи следващата седмица набор от мерки за стабилизиране на ситуацията на вътрешния пазар на ЕС във връзка с руските санкции, съобщи еврокомисарят за селското стопанство Дачиан Чолош. Той обеща тези действия ще бъдат съразмерни и икономически ефективни.

Роналдо, Нойер и Робен са номинирани за футболист номер 1 на Европа

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/14/2361796_ronaldo_noier_i_roben_sa_nominirani_za_futbolist_nomer/?ref=rss


Кристиано Роналдо, Мануел Нойер и Ариен Робен ще спорят за отличието за най-добър играч в Европа за сезон 2013/2014.

Възможностите за гласуване бяха ограничени до тази тройка, а преди нея беше съставена група от 10 играчи. В нея попаднаха още Лионел Меси, Луис Суарес, Филип Лам, Анхел ди Мария, Хамес Родригес, Томас Мюлер, Диего Коста.

Отличието за най-добър играч на УЕФА започна да се присъжда през 2011 г. по инициатива на Мишел Платини и Европейската спортна медийна...

Ваньо Танов преживя катарзис-сети се, че Фидосова го притискала

http://frognews.bg/news_74634/

Новият стар шеф на митниците Ваньо Танов преживя катарзис. Той се сети днес на пресконференция, че бившата депутатка от ГЕРБ Искар Фидосова му е оказвала натиск за конкретно назначение на нейн човек. Преди това, обаче яростно отричаше подобно нещо с оправданието, че прихванатият разговор с Фидосова и този с Бойко Борисов били манипулирани.

Иракска провинция твърди, че си е осигурила военна подкрепа от САЩ срещу джихадистите

http://www.mediapool.bg/irakska-provintsiya-tvardi-che-si-e-osigurila-voenna-podkrepa-ot-sasht-sreshtu-dzhihadistite-news223731.html

Губернаторът на иракската сунитска провинция Анбар каза, че е помолил и си е осигурил американска подкрепа в битката срещу джихадистите от "Ислямска държава", защото противниците на групировката може би нямат волята да водят дълга борба, предаде Ройтерс.   Ахмед Халаф ал Дулайми каза, че искането му, отправено на срещи с американски дипломати и с високопоставен военен офицер, е включвало въздушна подкрепа срещу екстремистите, които успяха да завладеят големи части от Анбар и от Северен Ирак. Той добави, че американците обещали да помогнат.   "Нашата първа цел е въздушна подкрепа. Техните технологични възможности предлагат получаване на значителна по обем разузнавателна информация и наблюдение на пустинята, плюс още много други неща, от които се нуждаем", казал Дулайми в телефонно интервю за Ройтерс.   "Не сме се разбрали за дата, но това ще стане много скоро и ще има американско присъствие в западния район", уточни губернаторът.   Засега няма официален американски коментар на твърденията му.   Ройтерс отбелязва, че всяка американска намеса в Анбар е много деликатен въпрос. В региона имаше дълбоки антиамерикански настроения по време на американската окупация и почти всеки местен жител беше готов да грабне оръжие и да се бие с американските войници.

Министър Мирослав Ненков ще участва в церемония за деня на спасението

http://pik.bg/министър-мирослав-ненков-ще-участва-в-церемония-за-деня-на-спасението-news214015.html

Министър Мирослав Ненков ще участва в церемония за деня на спасението

Министърът на здравеопазването Мирослав Ненков ще участва в церемония за деня на спасението, която ще се проведе на 15-ти август от 12.00 ч. при Паметника на медицинските чинове, загинали във войните, в градинката пред ВМА.

С минута мълчание и включени сирени ще бъде почетена паметта на д-р Стефан Черкезов и на всички наши сънародници, загинали при спасяване на човешки живот, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Спасиха бебето, получило тежка алергия след разтривки с белтък, сода и ракия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245324

Лекарите в реанимация на МБАЛ Благоевград спасиха 11-месечното бебе, което вчера бе настанено с тежка алергична реакция и пред алергичен шок и днес то бе изписано. Оказа се, че бебето е било разтривано със смес от белтък, сода, ракия и някакви други съставки от роднините си.
 Това ги посъветвали баби - лечителки за сваляне на високата температура Лекарите в реанимация на МБАЛ Благоевград спасиха 11-месечното бебе, което вчера бе настанено с тежка алергична реакция и пред алергичен шок и днес то бе изписано. Оказа се, че бебето е било разтривано със смес от белтък, сода, ракия и някакви други съставки от роднините си. Това ги посъветвали баби - лечителки за сваляне на високата температура

Спасиха бебето с алергия, родителите го разтривали с белтък, сода и ракия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245319

Лекарите в реанимация на МБАЛ Благоевград спасиха 11-месечното бебе, което вчера бе настанено с тежка алергична реакция и пред алергичен шок и днес то бе изписано. Оказа се, че бебето е било разтривано със смес от белтък, сода, ракия и някакви други съставки от роднините си.
 Това ги посъветвали баби - лечителки за сваляне на високата температура Лекарите в реанимация на МБАЛ Благоевград спасиха 11-месечното бебе, което вчера бе настанено с тежка алергична реакция и пред алергичен шок и днес то бе изписано. Оказа се, че бебето е било разтривано със смес от белтък, сода, ракия и някакви други съставки от роднините си. Това ги посъветвали баби - лечителки за сваляне на високата температура

Мартин Карбовски поканен в социалистическия "ВИП Брадър"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244849

Стартът на социалистическия “ВИП Брадър” - риалити шоуто, което ще се опита да ни припомни дните на светлия комунизъм, е на знакова дата - 9 септември.
Тя е единствената, която директно подсказва каква ще е идеологията на новото издание. Този път Нико Тупарев и продуцентите от “Олд скул” са решили да почетат две годишнини - 30 години от издаването Стартът на социалистическия “ВИП Брадър” - риалити шоуто, което ще се опита да ни припомни дните на светлия комунизъм, е на знакова дата - 9 септември. Тя е единствената, която директно подсказва каква ще е идеологията на новото издание. Този път Нико Тупарев и продуцентите от “Олд скул” са решили да почетат две годишнини - 30 години от издаването

Мариана Попова лъже за сватбата, все още не е омъжена

http://www.bnews.bg/article-113849

Мариана Попова продължава да лъже за сватбата си. Певицата все още не е омъжена, но не крие, че иска да се види като булка. Изпълнителката отрича да има семейни проблеми и подчерта, че нещата между нея и Ханес са се случили светкавично бързо.

Очевидец: Клони са завлекли децата на дъното на язовира

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245305

Момче на 15 г. и момиче на 13 г. са се удавили в язовир Момче на 15 г. и момиче на 13 г. са се удавили в язовир "Дъбника" край Враца. Според пастири, които около обяд водели стадата си на водопой край водоема, по това време имало голяма група деца, които се къпели в язовира заради големите жеги. В един момент излезлите на брега деца започнали да пищят и да викат за помощ,

Пребиха зверски варненски моторист, според МВР той е провокирал саморазправата

http://www.moreto.net/novini.php?n=261069

28-годишният ревизор в БДЖ Йордан Недев е бил зверски пребит от двама мъже, засекли пътя му с пикап в района на варненската жп гара. Инцидентът се разиграва на 10 август, неделя, към полунощ. По-късно във физическата саморазправа се включили и представители на охранителна фирма, както и полицай от Първо районно управление на МВР, разказа потърпевшият пред Topnovini.

Новите албуми излизат в петък

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244247

Петък ще бъде ден за музика. И то нова. Навсякъде по света. 
Поредният опит на музикалната индустрия да се справи с пиратството предвижда въвеждането на един ден, в който да излизат новите албуми. Досега във Великобритания те се появяваха на пазара в понеделник, в САЩ във вторник, в Австралия и Германия в петък.
Според “Билборд” големи Петък ще бъде ден за музика. И то нова. Навсякъде по света. Поредният опит на музикалната индустрия да се справи с пиратството предвижда въвеждането на един ден, в който да излизат новите албуми. Досега във Великобритания те се появяваха на пазара в понеделник, в САЩ във вторник, в Австралия и Германия в петък. Според “Билборд” големи

Разрешиха на Канибала Суарес да тренира с "Барса" и да играе в контроли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245314



Спортният арбитражен съд в Лозана остави 4-месечното наказание на Луис Суарес, но промени условията му след жалбата на “Барселона”. Институцията в Швейцари позволи на уругвайския нападател да тренира с каталунския гранд и да играе в контроли.
Суарес направи поредното си захапване на съперник по време на мача срещу Италия на световното първенство. Спортният арбитражен съд в Лозана остави 4-месечното наказание на Луис Суарес, но промени условията му след жалбата на “Барселона”. Институцията в Швейцари позволи на уругвайския нападател да тренира с каталунския гранд и да играе в контроли. Суарес направи поредното си захапване на съперник по време на мача срещу Италия на световното първенство.

Руският хуманитарен конвой се е установил близо до украинската граница

http://www.cross.bg/napisa-ykraiina-ystanovil-1425551.html

/КРОСС/ Конвоят с руска хуманитарна помощ за Украйна се намира близо до руското населено място Донцек, разположено на 8 км от границата с Украйна. Това написа в Twitter кореспондент на BBC, намиращ се на мястото. „На 20 км от населеното място Донецк, намиращо се в руската Ростовска област, се е установил хуманитарния конвой", написа журналистът.

Празнични цени за хитовия Summer jam за Деня на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261187

Очакван с голям ентусиазъм от варненските фенове, концертът Summer Jam ще изведе на 25 август на сцената на Летния театър елита на българския поп. 14 музиканти се включват в мащабния проект на маестро Живко Петров. Звездите са Орлин Павлов, Белослава, Любо Киров, но с тях са още тримата от JP3 - Живко Петров, пиано, Веселин Веселинов - Еко, бас, Димитър Семов, ударни, плюс китаристът Ангел Дюлгеров, тромпетистът Росен Захариев – Роко, Калин Вельов - перксусии, бек вокалът Елена Кокорска и към всичко това са добавени класическите музиканти от Арена квартет с първа цигулка Пламен Жекова.

Джакпотът от над 7 млн. лв. падна

http://society.actualno.com/Djakpotyt-ot-nad-7-mln-lv-padna-news_45053.html

Фиш за 2.80 лв., пуснат в София, донесе на неизвестен късметлия джакпота от 7 258 184 лева във второ теглене на играта 6/49, предаде Стандарт нюз. Джакпотът нарасна извънредно, след като Комисията по...

Производители прогнозират поне 20% спад на цените на плодовете и зеленчуците

http://econ.bg/Новини/Производители-прогнозират-поне-20-спад-на-цените-на-плодовете-и-зеленчуците_l.a_i.561836_at.1.html

Спад с поне 20% на цените на плодовете и зеленчуците прогнозират българските производители, главно заради руското ембарго. От друга страна...

В Москвска област може да се появи пето летище

http://www.cross.bg/oblast-peto-rosteh-1425550.html

/КРОСС/ В Москвска област може да се появи пето летище. Това съобщи РИА "Новости", позовавайки се на заместник-генерален директор на държавната корпорация "Ростех" Дмитрий Шугаев.В момента в Московска област функционират летищата Внуково, Домодедово и Шереметиево. По-рано от "Ростех" одобриха изграждането на аеропорта „Рампорт" в Раменское.    

Алчност и фекалии прогониха туриста от Черно море

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245113

Здрава греда се задава за хотелиерите и ресторантьорите - до няколко години единствените туристи по Българското Черноморие ще бъдат неизтребимите къмпингари от радиоактивния залив Вромос. Разглезени от години от навика да отбелязват опустошителни победи над клиентите с минимум усилия, безотговорните печалбари трябва да се подготвят за драматичен Здрава греда се задава за хотелиерите и ресторантьорите - до няколко години единствените туристи по Българското Черноморие ще бъдат неизтребимите къмпингари от радиоактивния залив Вромос. Разглезени от години от навика да отбелязват опустошителни победи над клиентите с минимум усилия, безотговорните печалбари трябва да се подготвят за драматичен

Две седмици преди визита от Брюксел, ВСС демонстрира реформа

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/14/2361785_dve_sedmici_predi_vizita_ot_brjuksel_vss_demonstrira/?ref=rss


Все по-ясно става, че Висшият съдебен съвет e готов на всичко, само да не промени правилата за гласуване за председател на Върховния касационен съд с въвеждане на вот с бюлетина, въпреки предупрежденията на специалисти, че когато кандидатите са повече от един, гласуването трябва да се извършва едновременно, а това е възможно само с интегрална хартиена бюлетина. Така се прави в целия свят, който претендира да е правов.

Поради значимостта на темата публикуваме статията "Хроника на...

Обвиниха петима за имотни измами във Варна

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/obviniha-petima-za-imotni-izmami-vyv-varna-6019939

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2010 г.

Две седмици преди визитата на представители на ЕК, ВСС кани на пробно гласуване

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/14/2361785_dve_sedmici_predi_vizitata_na_predstaviteli_na_ek_vss/?ref=rss


Все по-ясно става, че Висшият съдебен съвет e готов на всичко, само да не промени правилата за гласуване за председател на Върховния касационен съд с въвеждане на вот с бюлетина, въпреки предупрежденията на специалисти, че когато кандидатите са повече от един, гласуването трябва да се извършва едновременно, а това е възможно само с интегрална хартиена бюлетина. Така се прави в целия свят, който претендира да е правов.

Поради значимостта на темата препубликуваме статията от сайта...

Публикуваха пълната декларация на Близнашки. Вижте я!

http://www.bnews.bg/article-113858

Президентската институция публикува декларациите с пълното им съдържание на служебния министър-председател Георги Близнашки и на членовете на служебното правителство Румяна Коларова, Мирослав Ненков, Николина Ангелкова, Даниел Митов и Евгения Раданова, подадени в изискване на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, съобщиха от президентството.

Бареков и НДСВ заедно на изборите

http://offnews.bg/news/n_1/n_377174.html

"България без цензура" и НДСВ водят преговори за създаване на нов центристки блок, обяви пред Радио Пловдив Николай Бареков. „България без цензура“ води разговори с представители на НДСВ, които могат да прераснат в създаването на голям центристки блок преди изборите, каза бившият журналист. Председателят на НДСВ Антония Първанова потвърди пред OFFNews за водените преговори. Тя обясни, че разговори се водят не само с ББЦ, но и с други политически формации, като целта на бъдещия блок е да разбие създалото се статукво. "Както обявих още миналата есен, България има нужда от центристки блок, който да направи коректив на това противопоставяне ляво-дясно, защото считаме, че то не произвежда правилна политика. Затова трябва да се направят всички възможни стъпки и компромиси за консолидиране на центъра", коментира Първанова. Тя обясни още, че новия политически съюз е важен и защото ще бъде един вид конкуренция на ДПС не само за центъра у нас, но и в Европа. "Досега ДПС имаше претенциите за единствения субект, който е балансьор и може би като либерали да изземат изцяло легитимацията от европейските либерали за себе си", добави Първанова.  Лидерът на НДСВ коментира още, че според нея България има нужда от истински център и именно това възнамерява да изгради новия блок. Първанова обясни още, че ще пренебрегват персоналното си его и трудностите през които са минавали политическите формации. Тя каза, че ще използват опита и експертите на всяка партия, която се включи в блока. "ББЦ са при консерваторите в Европарламента, но ние като член на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) можем да дадем много за консолидирането и легитимацията на новия блок", каза още лидерът на НДСВ.

ЧЕЗ отнесе наградата за ”Инвеститори в хората”

http://frognews.bg/news_74633/

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД получи бронзово отличие и сертификат за стандарта „Инвеститори в хората“ (Investors in People) на официална церемония, която се проведе на 14 август 2014 г. в Царските зали на Военна академия „Г. С. Раковски“ в София.

Икономисти: Прогнозираният ръст на БВП за годината няма да се изпълни

http://www.moreto.net/novini.php?n=261165

Няма да бъде достигнат прогнозираният 1,7 % БВП на страната, заради политическата криза и ситуацията в банковия сектор. Това прогнозира в "Добро утро, Европа" икономистът Мартин Владимиров. Той коментира още и емитирането на нов дълг от 535 млн.

Министър чака бебе в Брюксел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245292


Правосъдният министър Христо Иванов е заминал спешно за Брюксел, тъй като съпругата му е бременна. Премиерът е разписал на Иванов 2 дни отпуск.
В сряда вечерта министърът бе засечен на летище “София” и електронни медии обявиха, че отпуската му е скандална. Защото едва е започнал Правосъдният министър Христо Иванов е заминал спешно за Брюксел, тъй като съпругата му е бременна. Премиерът е разписал на Иванов 2 дни отпуск. В сряда вечерта министърът бе засечен на летище “София” и електронни медии обявиха, че отпуската му е скандална. Защото едва е започнал

Холандия обмисля дали да предостави оръжия в помощ на Ирак

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/14/2361787_holandiia_obmislia_dali_da_predostavi_orujiia_v/?ref=rss


Холандия ще обмисли дали да не помогне да се въоръжат кюрдските и иракските сили, които се бият срещи джихадистите от "Ислямска държава" в Ирак, ако ситуацията не се подобри, предаде "Ройтерс", като се позова на публикувано днес изявление на холандското правителство.

"САЩ увеличиха военната подкрепа за иракската и кюрдската армия. Кабинетът разбира и подкрепя съображенията на партньорите си за въоръжаване на регионалната кюрдска армия с подкрепа от иракското правителство", заяви...

Публикуваха декларацията на служебния премиер

http://www.cross.bg/slyzhebnoto-pravitelstvo-deiinost-1425549.html

София /КРОСС/ Президентската институция публикува декларациите на служебния министър-председател Георги Близнашки и на членовете на служебното правителство Румяна Коларова, Мирослав Ненков, Николина Ангелкова, Даниел Митов и Евгения Раданова, подадени в изискване на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, съобщиха от президентството. Документите бях публикувани в законовия 7-дневен срок от встъпването в длъжност на сайта на президентската администрация.По закон министрите не могат да заемат друга държавна длъжност, да развиват търговска дейност, да участват в управата на неправителствени организации. Забранено е и упражняването на свободна професия освен научна и преподавателска дейност, както и упражняване на авторски права. Декларациите на всички министри от служебното правителство може да видите ТУК

Двама българи арестувани в Солун за сводничество

http://www.cross.bg/solyn-bulgariya-dvama-1425548.html

/КРОСС/ Двама българи са арестувани в Солун по обвинение в сводничество. Сънародниците ни - на 34 и 36 години, всеки ден през последните два месеца, са прехвърляли 27-годишна жена от България в Солун и са я принуждавали да проституира, като са прибирали всичките пари. Освен това, те контролирали жената и в апартамента, в който живеела в България, а 34-годишният българин е правил секс с нея против волята й. Жената е настанена в специален дом, където ще й бъде оказана помощ и защита, съобщава newsbg.eu.

7-годишно дете почина, а друго е ранено в катастрофа

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/7-godishno-dete-pochina-a-drugo-e-raneno-v-katastrofa-6019942

Друго дете, на 3 години, което също е пътувало в автомобила, е с тежки наранявания, но без опасност за живота

Голмайстор на “Борусия” (Дортмунд) с маска заради 3-годишен син

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245290





“Борусия” (Д) победи убедително, макар и само с 2:0, “Байерн” във финала за суперкупата на Германия, а мачът ще се запомни и с интересното празнуване на втория гол от автора му Пиер-Емрик Обамеянг. Габонецът извади от чорапа си маската на Спайдърмен и я нахлузи на лицето си.
“Бях обещал да го направя на сина си Къртис като подарък за 3-ия му “Борусия” (Д) победи убедително, макар и само с 2:0, “Байерн” във финала за суперкупата на Германия, а мачът ще се запомни и с интересното празнуване на втория гол от автора му Пиер-Емрик Обамеянг. Габонецът извади от чорапа си маската на Спайдърмен и я нахлузи на лицето си. “Бях обещал да го направя на сина си Къртис като подарък за 3-ия му

Близнашки и четиримата министри все пак осветлиха декларациите си за конфликт на интереси

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/14/2361791_bliznashki_i_chetirimata_ministri_vse_pak_osvetliha/?ref=rss


Служебният премиер Георги Близнашки и министрите Румяна Коларова (на образованието), Даниел Митов (на външните работи), Николина Ангелкова (на транспорта) и Мирослав Ненков (на здравеопазването) все пак оповестиха данните от декларациите си по закона за конфликт на интереси.

По-рано днес документите бяха публикувани на сайта на президентската администрация, но данните в тях извън имената и заеманата длъжност бяха заличени. Обяснението - възползвали се от правото, което им дава...

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/14/2361771_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от вечерната емисия:

- Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста хакерите, които се опитаха да получат с измама джакпота от 5 милиона лева от Спортния тотализатор.

Мобилно приложение следи как спим и дали хъркаме

http://news.ibox.bg/news/id_532682127

Pillow може да провери не само качеството на съня ни, но и дали говорим на сън

Шок! Спипаха старозагорка, почитателка на марихуаната, със 109 кг. в двора

http://pik.bg/шок-спипаха-старозагорка-почитателка-на-марихуаната-със-109-кг-в-двора-news214010.html

Шок! Спипаха старозагорка, почитателка на марихуаната, със 109 кг. в двора

Полицаите в Стара Загора задържаха жена, която отглеждала в двора си 109 кг. марихуана, съобщиха от пресцентъра на МВР.

43-годишната жена, с инициали Т.С., е била задържана за срок от 24 часа във Второ районно управление на полицията в Стара Загора.

Имотът на жената се намира в местността "Юнаците", в землището на Стара Загора.

В двора полицаите са открили 94 растения от типа на конопа с височина от 1,5 до 3 метра и с общо тегло на зелената маса 109 кг.

В къщата са били намерени 6 кутии цигари без акцизен бандерол, 40 г суха зелена тревиста маса, 21 патрона от различен калибър, пушка и АТВ без регистрационен номер.

Пуснаха магистрала "Марица" към "Капитан Андреево"

http://www.vesti.bg/bulgaria/pusnaha-magistrala-marica-kym-kapitan-andreevo-6019943

Така се облекчава трафикът към границата с Турция, а след окончателното приключване на ремонта на пункта се очаква опашките да изчезнат

Киев ще изпрати собствен конвой за Източна Украйна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/kiev-shte-izprati-sobstven-konvoj-za-iztochna-ukrajna-6019941

Международният Червен кръст и ОССЕ съвместно обаче заявиха, че Москва и Киев трябва да се разберат за руския хуманитарен конвой преди двете международни организации да се ангажират със случая

Учени: Не всички трябва да ограничават приема на сол

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/ucheni-ne-vsichki-triabva-da-ogranichavat-priema-na-sol-6019938

Твърде малкото количество сол може да също толкова опасно, колкото прекомерното, сочат данните от ново изследване

Върховната рада прие закон за санкции срещу Русия

http://www.cross.bg/sanktzii-ykraiina-yatzenyuk-1425547.html

/КРОСС/ Върховната рада на Украйна прие закон за международни санкции срещу Русия, предложен от правителството на Арсений Яценюк. В подкрепа на закона гласуваха 244 депутати. На първо четене документът беше одобрен на 12 август.Законът предвижда въвеждането на близо 25 вида санкции срещу държави, чуждестранни юридически и физически лица, които, според Киев, финансират тероризма и поддържат отделянето на Крим от Украйна. Сред възможните санкции са блокиране и замразяване на активи, забрана на дейности на територията на Украйна, участие в приватизацията, ползване на лицензи, както и транзитното преминаване през нейната територия. В допълнение, законът предвижда и "обикновени" санкции - забрана за влизане и движение. Премиерът на Украйна Арсений Яценюк е предложил от пакета да отпаднат забраната за отказ от пощенски услуги, както и мерките, свързани с ограничаването на медиите и печатните издания.„Такива решения могат да се приемат в съда на Украйна", поясни той.В същото време, отбеляза Яценюк, правителството предложи да въведе санкции по отношение на 172 граждани на Русия и други страни, както и на 65 руски компании. - „Решението по тези въпроси е длъжен да приеме Съветът за национална безопасност и отбрана на Украйна", отбеляза той.    

ЦСКА иска Цацаров да разследва сделка на "Титан"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245286

Председателят на надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов призова главния прокурор Сотир Цацаров да разследва какво се е случило с предишния собственик на клуба - компанията "Титан Спорт".
"Изпратили сме сигнал - обяви Томов. - "Титан Спорт" има да покрива стари дългове от 10,8 милиона лева. В договора за акциите имаше клауза, че Иво Иванов трябва Председателят на надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов призова главния прокурор Сотир Цацаров да разследва какво се е случило с предишния собственик на клуба - компанията "Титан Спорт". "Изпратили сме сигнал - обяви Томов. - "Титан Спорт" има да покрива стари дългове от 10,8 милиона лева. В договора за акциите имаше клауза, че Иво Иванов трябва

Обрат: Показаха скритите декларации на Близнашки и министрите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245275

Декларациите за конфликт на интереси на служебния премиер Георги Близнашки и още четирима министри, които бяха подадени, но скрити (допустимо по закон), вече могат да се видят на сайта на президентската институция.
Премиерът Близнашки и министрите Румяна Коларова (на образованието), Мирослав Ненков (на здравеопазването), Декларациите за конфликт на интереси на служебния премиер Георги Близнашки и още четирима министри, които бяха подадени, но скрити (допустимо по закон), вече могат да се видят на сайта на президентската институция. Премиерът Близнашки и министрите Румяна Коларова (на образованието), Мирослав Ненков (на здравеопазването),

Жълт код в 18 области за високи температури

http://society.actualno.com/Jylt-kod-v-18-oblasti-za-visoki-temperaturi--news_45052.html

Жълт код е обявен за 15 август в Югозападна, Южна, Източна и Североизточна България заради високи температури, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила за 18 области – Благоевградска, Пазарджишка...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване