Откриха снаряд в лозов масив край Търговище

http://www.cross.bg/turgovishte-kilometra-lozov-1425505.html

/КРОСС/ Снаряд с взривател с дължина 30 см и без гилза е бил намерен по време на обработка на лозов масив в землището на село Вардун, община Търговище. След като получили сигнала, служители на ОД на МВР Търговище са отцепили и обезопасили района. Масивът е на около 4 километра от асфалтов път и на около 6 километра от най-близкото населено място. По-късно на място е пристигнал специалист, който унищожил боеприпаса.  

Още един лидер на сепаратистите в Украйна се оттегли

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/14/2361584_oshte_edin_lider_na_separatistite_v_ukraina_se_ottegli/?ref=rss


Лидерът на т.нар. Луганска народна република Валерий Болотов обяви, че временно се оттегля от поста си, защото е ранен. В ефира на руския държавен телевизионен канал " Россия 24" той каза, че "последиците от раняването не ми позволяват да отдам изцяло силите си на този пост за благото на хората он Луганска област в сложното военно време".

По думите му предложението за негов наследник е Игор Плотницки, който в момента е "министър на отбраната".

"Но аз няма да напускам...

820 млн. лева дължат граждани на агенции за събиране на дългове

http://econ.bg/Новини/820-млн-лева-дължат-граждани-на-агенции-за-събиране-на-дългове_l.a_i.561785_at.1.html

На 820 млн. лева се равняват задълженията на граждани през първото полугодие, подадени за събиране на колекторски агенции. Значителен спад обаче се...

5 емигранти в Албания и 1 в Черна гора се изследват за ебола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244827

Албанската полиция задържа 40 нелегални емигранти, за петима от тях има съмнение, че са заразени с ебола, пише македонският вестник ”Вечер”.
Те били настанени в болницата в град Вльора. Според полицията емигрантите са от Еритрея и първо са пристигнали в Гърция, а след това са заминали в Албания.
Още един човек е под карантина - в Черна гора, Албанската полиция задържа 40 нелегални емигранти, за петима от тях има съмнение, че са заразени с ебола, пише македонският вестник ”Вечер”. Те били настанени в болницата в град Вльора. Според полицията емигрантите са от Еритрея и първо са пристигнали в Гърция, а след това са заминали в Албания. Още един човек е под карантина - в Черна гора,

Подозират за ебола 5 емигранти в Албания и 1 в Черна гора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244800

Албанската полиция задържа 40 нелегални емигранти, за петима от тях има съмнение, че са заразени с ебола, пише македонският вестник ”Вечер”.
Те били настанени в болницата в град Вльора. Според полицията емигрантите са от Еритрея и първо са пристигнали в Гърция, а след това са заминали в Албания.
Още един човек е под карантина - в Черна гора, Албанската полиция задържа 40 нелегални емигранти, за петима от тях има съмнение, че са заразени с ебола, пише македонският вестник ”Вечер”. Те били настанени в болницата в град Вльора. Според полицията емигрантите са от Еритрея и първо са пристигнали в Гърция, а след това са заминали в Албания. Още един човек е под карантина - в Черна гора,

Премиерът и четирима министри скриха данните от декларациите си за конфликт на интереси

http://www.cross.bg/ivanov-dluzhnost-ministrite-1425504.html

/КРОСС/ Шестима от служебните министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат, а министър-председателят Георги Близнашки и четирима министри са се възползвали от правото си по Закона за защита на личните данни да скрият декларациите си за конфликт на интереси, съобщава "Дневник". Документите бяхa публикувани в законовия 7-дневен срок от встъпването в длъжност на сайта на президентската администрация. По закон министрите не могат да заемат друга държавна длъжност, да развиват търговска дейност, да участват в управата на неправителствени организации. Забранено е и упражняването на свободна професия освен научна и преподавателска дейност, както и упражняване на авторски права. Премиерът Близнашки и министрите Румяна Коларова (на образованието), Мирослав Ненков (на здравеопазването), Николина Ангелкова (на транспорта) и Даниел Митов (на външните работи) са се възползвали от становище на Комисията за защита на личните данни от 2009 г., според което хората на публични длъжности могат да поискат декларацията им по Закона за конфликт на интереси да не се публикува, ако декларират това заедно с подаването на самата декларация. Затова и в оповестените на сайта на президентската администрация документи си личи заличаването на данните с коректор

Омбудсманът: Банката под специален надзор не е селска бакалия

http://www.dnevnik.bg/biznes/lichni_finansi/2014/08/14/2361576_ombudsmanut_bankata_pod_specialen_nadzor_ne_e_selska/?ref=rss


Банката под специален надзор не е селската бакалия, в която влиза ревизор , слага табелата  и не работи, докато не преброи питите кашкавал и каците със сирене.  Това е банка, застрашена от неплатежоспособност и затова БНБ трябва да вкара квестори и да пише програма как тази банка да работи, а не да спре. Това мнение изрази пред БНР омбудсманът Константин Пенчев, който за пореден път разкритикува централната банка за това, че бави решенията спрямо поставената под особен надзор Корпоративна...

Две деца се удавиха в язовир край Враца

http://frognews.bg/news_74622/

Две деца-момиче и момче се удавиха в язовира край Враца. Малко след 13 ч. на спешния телефон 112 е получен сигнал, че хлапета се давят във водоема.

Тролове атакуваха дъщерята на Робин Уилямс, отказаха я от интернет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244820

Дъщерята на покойния комик Робин Уилямс, 25-годишната Зелда, заяви, че премахва своите страници в Туитър, Инстаграм и Тъмблър.
По думите й, след смъртта на баща й тя е получила твърде много "жестоки и ненужни" съобщения, съобщава АП.
 Зелда Уилямс се сбогува с потребителите и добави, че напуска социалните мрежи за дълго време, а може би и завинаги. Дъщерята на покойния комик Робин Уилямс, 25-годишната Зелда, заяви, че премахва своите страници в Туитър, Инстаграм и Тъмблър. По думите й, след смъртта на баща й тя е получила твърде много "жестоки и ненужни" съобщения, съобщава АП. Зелда Уилямс се сбогува с потребителите и добави, че напуска социалните мрежи за дълго време, а може би и завинаги.

Александър Томов обяви края на прехода в ЦСКА

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/14/2361523_aleksandur_tomov_obiavi_kraia_na_prehoda_v_cska/?ref=rss


Година след смяната на собствеността в ЦСКА главният акционер Александър Томов обяви края на прехода от периода на практически фалит към спокойните води на съществуване. 

"След една година на преход мога да обявя, че вече нямаме съществени притеснения. Клубът е изведен на една много добра перспектива", обяви Томов на пресконференция. 

Според него клубът е в рамките на изискванията на финансовия феърплей. Той заяви, че е разговарял с представители на УЕФА и БФС и е обещал...

Яне Янев пред ПИК: Ваньо Танов може да има труден и тежък характер, но е като питбул в борбата срещу корупцията! Цензурата да спре да го атакува!

http://pik.bg/яне-янев-пред-пик--news213865.html

Яне Янев пред ПИК: 
Ваньо Танов може да има труден и тежък характер, но е като питбул в борбата срещу корупцията! Цензурата да спре да го атакува!

"Тези, които критикуват Ваньо Танов, не виждат гредите в собствените си очи, а виждат сламките в неговите. Танов може да има труден и тежък характер, но е като питбул и съм убеден, че той е единственият, който може да сложи ред в митниците", заяви пред ПИК Яне Янев.

"Аз съм викал Танов в моята комисия на изслушване, тогава когато с Бойко Борисов сме били най-големите опоненти и още помня колко конкретно и педантично той показа всички данни за състоянието на митниците, които бяха прикривани години наред от предишните им шефове.

Ваньо Танов е човек, който е имунизиран на тема Корупция. Аз съм оглавявал Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта два пъти и при мен са идвали какви ли не сигнали, но срещу него не е имало нито един", категоричен е лидерът на РЗС.

Според него Танов не бива да бъде атакуван от "Цензурата" на Бареков.

"Не мога и не искам да бъда адвокат на Танов. Нещо повече - с него сме си разменяли остри реплики, когато е било в интерес на работата, но съм убеден, че няма фактор в държавата, който може ду му въздейства, за да направи нещо нередно", подчерта Янев.
 - Не случайно прокуратурата се произнесе по т.нар. скандал "Мишо Бирата" без да може да обвини нито Борисов, нито Танов.

Янев твърди, че действията на прокуратурата по този казус са потвърдили, че Борисов и Танов не са пристъпили закона.

"Сега, когато приходната част на Агенция "Митници" е в долна мъртва точка, няма много мераклии, които да искат да оглавят институцията. Единственото, което правят много хора е да злословят срещу Танов. Иначе съм убеден, че Танов не е удобен на нито една партия, но е удобен на държавата, защото не може да спре корупцията в митниците, но може да я намали в поносима степен", смята Янев.

 

Министри са посочили несъвместимост с поста

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/ministri-sa-posochili-nesyvmestimost-s-posta-6019908

По закон те имат 1 месец, за да отстранят несъвместимостта, свързана с участие в търговски дружества, ръководства на неправителствени организации или упражняване на свободна професия

Цитат на деня: ГЕРБ има непостоянна позиция към Реформаторите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/08/14/2361579_citat_na_denia_gerb_ima_nepostoianna_poziciia_kum/?ref=rss


"В момент, в който Реформаторският блок се консолидира и заема единна, трайна и силна позиция за това какво трябва да е следващото правителство - вдясно от центъра, реформаторско, с кратък мандат, което да извърши най-сериозните реформи в държавата - изведнъж се оказва, че ГЕРБ са тези, които имат непостоянна позиция към РБ и те са тези, които излъчват непоследователност и тревожност." Така лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира на пресконференция днес думите на Бойко Борисов, че няма да се...

Центърът на Донецк под тежък обстрел

http://news.ibox.bg/news/id_999934284

По улиците има трупове на цивилни хора , които изглеждат като покосени от стрелба

Тролове отказаха дъщерята на Робин Уилямс от интернет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244807

Дъщерята на покойния комик Робин Уилямс, 25-годишната Зелда, заяви, че премахва своите страници в Туитър, Инстаграм и Тъмблър.
По думите й, след смъртта на баща й тя е получила твърде много Дъщерята на покойния комик Робин Уилямс, 25-годишната Зелда, заяви, че премахва своите страници в Туитър, Инстаграм и Тъмблър. По думите й, след смъртта на баща й тя е получила твърде много "жестоки и ненужни" съобщения, съобщава АП. Зелда Уилямс се сбогува с потребителите и добави, че напуска социалните мрежи за дълго време, а може би и завинаги.

Мащабната селекция остави Рома „на червено“

http://www.cross.bg/vreme-roma-evro-1425503.html

/КРОСС/ Ръководството на Рома ще трябва да поработи още на трансферния пазар, но този път изцяло с изходящи трансфери. Причината е, че мащабната селекция до този момент остава клуба със загуба от 15 милиона евро. „Джалоросите" се подсилиха много сериозно преди старта на сезон 2014/2015, като привлякоха цели 13 футболисти, а в същото време задържаха фигури като Мехди Бенатиа и Адем Ляич, за които се очакваше да бъдат продадени. Сега обаче е време за тежки решения, тъй като римляните не биха искали бюджетът им да стои „на червено" малко преди започването на шампионата. Основната причина за дефицита са увеличилите се с 10 милиона евро разходи за заплати. Собственикът на Рома Джеймс Палота все още има време, за да балансира сметките до затварянето на трансферния прозорец на 1 септември, но може и да отложи разрешаването на проблема до другото лято, пише Гонг.  

Две деца се удавиха в язовир край Враца

http://pik.bg/две-деца-се-удавиха-в-язовир-край-враца-news213914.html

Две деца се удавиха в язовир край Враца

Момиче и момче се удавиха в язовира край Враца. Малко след 13 ч. на спешния телефон 112 е получен сигнал, че хлапета се давят във водоема. На място веднага е изпратен екип на Центъра за спешна медициснка помощ и екип спасители от местната пожарна.

Около 13.30 ч. тялото на едно от децата е било извадено, а другото все още се издирваше. Малко по-късно бе намерено и тялото на другото дете, информира Конкурент. Според първоначалната информация на децата е била оказана първа помощ, но са издъхнали минути след изваждането им от водата.

Хлапетата са деца на пастири от врачанското село Косталево, които излизат с животните си на водоема. Момичето и момчето, което са се удавили са първи братовчеди.

18 спортни и танцови класове безплатно за Деня на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261096

Във връзка празника на Варна - 15 август, клуб Огледало са подготвили ден на отворените врати с 18 спортни и танцови класове в един ден, научи Moreto.net Участието в тях е безплатно за регистриралите се до края на днешния ден - 14 август.

Енерго-про постави щъркобрани в района на град Аксаково

http://www.moreto.net/novini.php?n=261125

Енерго-про постави щъркобрани в района на град Аксаково, където бяха открити десетки мъртви щъркели от група хора. След проверка РИОСВ-Варна връчи предписание на Енерго Про за монтиране на птицебрани върху стълбовете. Всяка година дружеството извършва инспекции на техническото състояние на електропроводната мрежа и взема мерки за обезопасяване на участъците, които са най-предпочитани за миграция от прелетните птици.

Изложба събужда спящата красота на някогашните софийски бани

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/14/2361527_izlojba_subujda_spiashtata_krasota_na_niakogashnite/?ref=rss


Под София къкрят дузина различни по вид минерални извора и тя е една от най-богатите световни столици в това отношение, често чуваме от общината. За съжаление балнеотуризмът в нея е по-скоро минало – и един красив призрак, както преди време показаха снимките от изоставената баня в "Овча купел" на фотографа Здравко Йончев, които станаха събитие в социалните медии.

След популярността на кадрите Йончев е заснел и други две "спящи красавици", които не отстъпват по красота и тържественост...

Вицепрезидентът: Политиците се самозабравиха, искат пари и власт

http://offnews.bg/news/n_1/n_377035.html

Политиците на високо ниво се забравиха – интересува ги преди всичко парите и властта,  заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на откриването на "Конференция на жените – транспортни работници от цял свят". В целия свят бушува тежка криза. Наричаме я финансова, но тя и тежка криза на морала. Въпросът е кой може да излезе пред нас жените и да направи честен анализ защо стигнахме дотук, отбеляза Маргарита Попова. Тя добави, че докато не бъдат чути посланията на жените, майките, синдикалните дейци, че трябва да се мисли за човека, морала, нравите, няма скоро да излезем от тази ситуация. Маргарита Попова подчерта, че политиците все по-рядко общуват отблизо със синдикатите и ги търсят като техни партньори. В това консуматорско общество, в което се озовахме, политиците не са честни към човешкото общество, каза още вицепрезидентът в приветствието си като добави, че синдикатите са гръбнакът на световната икономика и отправи послание за единение, мир и социална справедливост. Наред с устрема към печалба и власт, трябва да се мисли и за поколенията. За децата, които създаваме и възпитаваме, заяви вицепрезидентът Попова.

В Бургас спират с наредба шумните сватби на открито

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244757

Наредбата за опазване на обществения ред на територията на общината да забрани шумните сватбените и други семейни тържества, които се провеждат на открито - това предлагат общинските съветници от ГЕРБ в Бургас.

Има много сигнали от страна на жители на морския град, които се оплакват, че такива увеселения се провеждат редовно и нарушават спокойст Наредбата за опазване на обществения ред на територията на общината да забрани шумните сватбените и други семейни тържества, които се провеждат на открито - това предлагат общинските съветници от ГЕРБ в Бургас. Има много сигнали от страна на жители на морския град, които се оплакват, че такива увеселения се провеждат редовно и нарушават спокойст

Проверка по морските курорти хвана куп нередовни таксита

http://burgas.actualno.com/Proverka-po-morskite-kurorti-hvana-kup-neredovni-taksita-news_45021.html

Проверки с таен клиент днес изненада такситата в морските курорти. Съвместно с медиите и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", инспектори под прикритие на Държавната агенция за м...

Лебед тероризира лодкарите и туристите в Кеймбридж

http://curious.actualno.com/Lebed-terorizira-lodkarite-i-turistite-v-Kejmbridj-news_45023.html

Синът на лебедът г-н Асбо, който бил известен с яростния си нрав, изглежда върви по стъпките на баща си и тероризира лодкарите по река Кан в Кеймбридж в разгара на летния сезон. Пернатият демон Асб...

Марс се приближава към Земята на 27 август

http://www.cross.bg/mars-zemyata-planeti-1425502.html

/КРОСС/ На 27 август разстоянието между Земята и Марс ще бъде минимално - едва 55,6 млн. км. Въпреки това обаче за земляните Червената планета ще изглежда по същия начин. Това явление представлява интерес предимно за астрономите, тъй като без специално оборудване е невъзможно да се види нещо необичайно в небето. Следващият път, когато двете планети ще бъдат необичайно близко, ще бъде през 2287 година. Според специалистите приближаването на Марс е много опасно и ако разстоянието между двете планети стане колкото е това между нашата планета и Луната, Земята я чака глобално разрушение.

Момиче на 7 години загина при катастрофа, 3-годишната му сестра си счупи ръката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244789

Момиченце на 7 години загина, а 3-годишната й сестричка е със счупена ръка, след тежка катастрофа край Тополовград, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Момиченцата са пътували в кола, управлявана от 46-годишен мъж. Заради отвличане на вниманието мъжът губи контрол над колата и се блъска в крайпътен стълб. При удара пострадали са и двете момичета. Момиченце на 7 години загина, а 3-годишната й сестричка е със счупена ръка, след тежка катастрофа край Тополовград, съобщиха от пресцентъра на МВР. Момиченцата са пътували в кола, управлявана от 46-годишен мъж. Заради отвличане на вниманието мъжът губи контрол над колата и се блъска в крайпътен стълб. При удара пострадали са и двете момичета.

КТБ може да бъде оздравена и да заработи, заключиха експерти

http://www.cross.bg/programa-banki-banka-1425501.html

/КРОСС/ След като обсъди състоянието и проблемите на икономическата група на „Корпоративна търговска банка" АД и мерките, предприети за преодоляването им, Експертният консултативен съвет, създаден по инициатива на националните работодателски и синдикални организации в България, стигна с консенсус до следващите изводи, предложения и решения: Въпреки оскъдната информация, предоставена на обществото, за текущото състояние на групата КТБ след поставянето на двете банки от групата под особен надзор, ние не виждаме безспорни доказателства за неизбежна несъстоятелност на тези банки и, в частност - на КТБ. Напротив, всички известни ни факти и обстоятелства по-скоро показват възможност банките да бъдат оздравени и да продължат обичайната си дейност. Размерът на кредитния портфейл, сумата на хирографарните задължения и важното място, което заема КТБ в българската икономика, налагат извода, че преките вреди за клиентите, и особено косвените загуби за икономиката на страната от евентуална несъстоятелност на КТБ и икономическата й група, многократно ще надвишат нашите най-песимистични оценки за разходите по финансово стабилизиране и стабилизиране на засегнатите банки. Според нас, от финансова подкрепа се нуждае само КТБ, а според неотдавна извършените одиторски проверки дъщерната й ТБ „Виктория" ЕАД би могла да възстанови дейността си незабавно, дори без специално финансиране

Момче и момиче, първи братовчеди, се удавиха в язовир край Враца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244767

Момиче и момче се удавиха в язовира край Враца, съобщи „Конкурент“. Малко след 13 ч. на спешния телефон 112 е получен сигнал, че хлапета се давят във водоема. На място веднага е изпратен екип на Центъра за спешна медицинска помощ и екип спасители от местната пожарна.
 Около 13:30 ч. тялото на едно от децата е било извадено, Момиче и момче се удавиха в язовира край Враца, съобщи „Конкурент“. Малко след 13 ч. на спешния телефон 112 е получен сигнал, че хлапета се давят във водоема. На място веднага е изпратен екип на Центъра за спешна медицинска помощ и екип спасители от местната пожарна. Около 13:30 ч. тялото на едно от децата е било извадено,

Момиче на 7 години загина при катастрофа, сестричката му със счупена ръка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244769

Момиченце на 7 години загина, а 3-годишната й сестричка е със счупена ръка, след тежка катастрофа край Тополовград, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Момиченцата са пътували в кола, управлявана от 46-годишен мъж. Заради отвличане на вниманието мъжът губи контрол над колата и се блъска в крайпътен стълб. При удара пострадали са и двете момичета. Момиченце на 7 години загина, а 3-годишната й сестричка е със счупена ръка, след тежка катастрофа край Тополовград, съобщиха от пресцентъра на МВР. Момиченцата са пътували в кола, управлявана от 46-годишен мъж. Заради отвличане на вниманието мъжът губи контрол над колата и се блъска в крайпътен стълб. При удара пострадали са и двете момичета.

Две деца се удавиха в язовир край Враца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244754

Момиче и момче се удавиха в язовира край Враца, съобщи „Конкурент“. Малко след 13 ч. на спешния телефон 112 е получен сигнал, че хлапета се давят във водоема. На място веднага е изпратен екип на Центъра за спешна медицинска помощ и екип спасители от местната пожарна.
 Около 13:30 ч. тялото на едно от децата е било извадено, Момиче и момче се удавиха в язовира край Враца, съобщи „Конкурент“. Малко след 13 ч. на спешния телефон 112 е получен сигнал, че хлапета се давят във водоема. На място веднага е изпратен екип на Центъра за спешна медицинска помощ и екип спасители от местната пожарна. Около 13:30 ч. тялото на едно от децата е било извадено,

Външният министър: Номинацията на Кристалина Георгиева е шанс за България

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/14/2361575_vunshniiat_ministur_nominaciiata_na_kristalina/?ref=rss


Номинацията за втори мандат на Кристалина Георгиева като член на Европейската комисия и върховен представител по въпросите на външната политика е изключителен шанс за България. Това е заявил служебният министър на външните работи Даниел Митов на среща днес с нея, съобщиха от пресцентъра на министерството.

По думите на министъра Георгиева и екипът ѝ са заслужили номинацията с активната си работа през последните години. "За нас е чест да работим за каузата и ще дадем всичко от себе си,...

ЦИК: Не можем да ограничим броя на наблюдателите на вота

http://offnews.bg/news/n_1/n_377053.html

На предсрочните парламентарни избори на 5 октомври най-вероятно отново ще има много наблюдатели на политическите формации. Това стана ясно от първия брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК) по подготовката на вота. На изборите за Европейски парламент имаше рекорден брой наблюдатели - над 50 хил. Имаше съмнения, че някои от тях гласуват по два пъти и агитират по секции. Имаше и хора, които обявиха, че са използвали данните им да ги регистрират като наблюдатели без тяхно съгласие. В Изборния кодекс не е предвидена възможност да ограничим броя на наблюдателите, напомни Александър Андреев, говорител на ЦИК. Регистрацията на партиите и коалициите започна на 12 август и ще продължи до 20 август. До момента се е регистрирала само една партия - ГЕРБ. Инициативните комитети регистрират подписките си до 25 август в Районните избирателни комисии (РИК). Всички РИК ще бъдат сформирани до утре. На страницата на ЦИК отново всеки ще може да провери дали някоя партия или инициативен комитет не е използвал неговото име и ЕГН. На предходните избори имаше вълна от оплаквания за откраднати подписи. Наказани все още няма. Листите на партиите и коалициите се регистрират до 2 септември. Предстоящите избори ще струват близо 26 млн. лв., което с близо 5 млн. лв. повече от цената на изборите през 2013 г. Увеличението е заради медийните пакети за партиите без субсидия и за инициативните комитети. За тях са предвидени 900 хил. лв.  Увеличени са с около 20 лв. възнагражденията на СИК и РИК. Общо за заплати на комисиите ще отидат 9.6 млн. лв. Разяснителната кампания ще струва 450 хил. лв. ЦИК е пуснала обществена поръчка за изработването на 6 клипа и печатни материали за избирателите, в които ще се обяснява как се гласува, каква е бюлетината и други подробности.

Премиерът и четирима министри скриха данните от декларациите си за конфликт на интереси

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244749

Шестима от служебните министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат, а министър-председателят Георги Близнашки и четирима министри са се възползвали от правото си по Закона за защита на личните данни да скрият декларациите си за конфликт на интереси, съобщи "Дневник".
Документите бяхa публикувани в законовия 7-дневен срок от Шестима от служебните министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат, а министър-председателят Георги Близнашки и четирима министри са се възползвали от правото си по Закона за защита на личните данни да скрият декларациите си за конфликт на интереси, съобщи "Дневник". Документите бяхa публикувани в законовия 7-дневен срок от

Ивет Лалова и Инна Ефтимова продължават на 200 метра

http://www.moreto.net/novini.php?n=261149

Двете български представителки Ивет Лалова и Инна Ефтимова се класираха за полуфиналите на 200 метра на Европейското първенство по лека атлетика, което се провежда в Цюрих. Ивет Лалова продължи напред с резултат 23.17 секунди. Очарователната ни спринтьорка завърши трета в серията си.

Шестима министри декларираха несъвместимост с постовете си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244674

Шестима от служебните министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат, а министър-председателят Георги Близнашки и четирима министри са се възползвали от правото си по Закона за защита на личните данни да скрият декларациите си за конфликт на интереси, съобщи Шестима от служебните министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат, а министър-председателят Георги Близнашки и четирима министри са се възползвали от правото си по Закона за защита на личните данни да скрият декларациите си за конфликт на интереси, съобщи "Дневник". Документите бях публикувани в законовия 7-дневен срок от

Погват Димитър Борисов-Гърнето за заменки. Братът на Сергей Станишев участвал като консултант, но спасява кожата!

http://pik.bg/погват-димитър-борисов-гърнето-за-заменки-братът-на-сергей-станишев-участвал-като-консулта-news213878.html

Погват Димитър Борисов-Гърнето за заменки. Братът на Сергей Станишев участвал като консултант, но спасява кожата!

Бившият собственик на ЦСКА Димитър Борисов ще бъде погнат за апетитни заменки на скъпи имоти по морето. ПИК научи, че прокурорите все още проверяват сигналите срещу боса на "Титан", като не е изключено да му повдигнат обвинение.

От документите срещу Димитър Борисов излиза името и на брата на Сергей Станишев - Георги. Става дума за 707 декара край Горно Оряхово, върху които се планира вдигането на комплекс "Черноморски градини", който струвал близо 5,5 млн. лева. Сигналите са подадени отдавна, но вероятно това, че Станишев е бил на власт е забавило разследването.

Братът на бившия лидер на БСП участвал активно като консултант по проекта и най-вероятно ще му бъде спестено обвинение, научи ПИК.

Медията ни разбра, че покрай тези морски заменки ще изгорят не един и двама, а ще има няколко дела срещу доста крупни бизнесмени. Предполага се, че обвинителните актове ще бъдат готови  съвсем скоро.

 

 

 

 

Задържаха жена, отглеждала 109 кг. марихуана

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/zadyrzhaha-zhena-otglezhdala-109-kg.-marihuana-6019909

В къщата пък са намерени 6 кутии цигари без акцизен бандерол, 40 г суха зелена тревиста маса, 21 патрона от различен калибър, пушка с надпис "HAKAN" и АТВ без регистрационен номер

Хазартната игра на Путин в Украйна засилва изтичането на пари и талант от Русия

http://www.mediapool.bg/hazartnata-igra-na-putin-v-ukraina-zasilva-iztichaneto-na-pari-i-talant-ot-rusiya-news223717.html

Най-сериозният сблъсък между Кремъл и Запада след рухването на СССР през 1991 г. засили изтичането на два най-ценни актива на Русия: пари и мозъци.   Решението на Владимир Путин да анексира Крим и подкрепата му за бунтовниците, които бяха обвинени за свалянето на пътнически самолет над Украйна, а после възпрепятстваха изнасянето на телата на 298-те загинали, разбиха надеждите на Запада за траен съюз с Москва. Санкционирани от САЩ и ЕС, придворните на Путин са "под обстрел", а руската икономика с два трилиона долара БВП е заплашена от изолация и милионите руснаци по света се чудят какво ще последва.   Русия все още си докарва крайно необходимите приходи от тръбопроводите, които пренасят петрол и газ на Запад, но за по-малко щастие на Кремъл в същата посока текат пари и талант.   Руското министерство на икономиката прогнозира, че през тази година ще изтекат 100 милиарда долара капитали. Това е повече от изнесените през 2013 г. 61 милиарда, но изглежда оптимистично. И наистина други смятат, че този обем вече е надхвърлен. "Някъде между 100 милиарда и 200 милиарда долара капитал е изтекъл", каза на 6 август президентът на САЩ Барак Обама.   Още през май президентът на Европейската централна банка Марио Драги каза, че кризата е породила "много големи изтичания от Русия, които се оценяват от някои от порядъка на 160 милиарда евро (214 млрд. долара)".   Даже икономисти от московската Висша школа по икономика предричат, че тази година изтичането може да достигне 130-150 милиарда долара. Нещата ще станат още по-зле, смята високопоставен западен банкер. "Изтичането на капитали ще се засили", казва той пред Ройтерс при условие за анонимност. "Руските пари ще отидат на Запад, разбира се в Западна Европа, в главните центрове - Лондон, Австрия, Швейцария". Микропоток   Докато парите изтичат, потокът в обратна посока е почти пресъхнал. "Не се виждат да идват много нови инвеститори да започнат бизнес в Русия", каза Обама.   Действията на Путин в Украйна и отговорът на Запада предизвикаха колективно изтръпване из заседателните зали в Ню Йорк и Лондон. "Ако отидете в някоя заседателна зала точно сега и кажете: "Искам да инвестирам един милиард в Русия", ще ви изгонят със смях от залата", казва високопоставен западен банкер, пожелал да не бъде назоваван.   Възможно е и микрониво в потока на капитали вътре в самата Русия. След хаоса, съпътствал разпада на СССР, руснаците по традиция посрещат катаклизмите с обръщането на своите рубли в долари. Голям брой руснаци казаха пред Ройтерс, че искат да обменят рубли за долари или евро или да опитат да изнесат парите си в чужбина поради опасения, че може да бъда наложен капиталов контрол, в случай че изтичането се ускори прекалено много.   Истинският обем на спестяванията не е известен даже на висшите чиновници в централната банка, но се смята, че десетки милиарди долари са скътани под руските дюшеци. Следвай парите   Физическите лица също следват пътя на парите и това не са само едри плутократи, търсещи футболни клубове, елитни училища или луксозни имоти. Броят на руснаците, емигрирали през последните две години, е около пет пъти по-голям от този през двете години преди Путин да започне през май 2012 г. новия си шестгодишен мандат като президент, сочат официални данни. По данни на руската статистическа служба през 2013 г. в чужбина са се преселили 186 382 руснаци, през 2012 г. те са били 122 751, докато през 2011 и 2010 г. броят им е бил съответно 36 774 и 33 578. Истинските числа може би са по-големи, защото тези не обхващат хората, които са напуснали, но са останали с официална регистрация в Русия.   Любопитното е, че ще дойдат още.   "Наблюдавам увеличаване на запитванията от заможни лица от Русия, в които те търсят безопасно място, ако нещата в Русия се влошат", казва Супиндер Сиан, партньор в екипа по труда и заетостта към международната правна кантора "Скуайър Пътън Богс".   Същият опит има и генеалогът Владимир Пали, който през юли казва, че в сравнение с миналата година вече има четири пъти повече клиенти, които искат от него да проучи фамилната им история с единствената цел: да се намери основание да придобият чуждо гражданство и да напуснат Русия. "Това са хора, които вече са направили пари и сега са уплашени да не ги загубят", казва Пали.   "Губим най-образованите, най-активните, най-предприемчивите хора", твърди Лев Гудков, директор на независимата социологическа агенция Център "Левада" със седалище в Москва.   По БТА

Полицията откри 109 кг марихуана в двора на жена в Стара Загора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244715

Задържаха жена в Стара Загора, която отглеждала в двора си 109 кг. марихуана, съобщиха от пресцентъра на МВР.
43-годишна жена, с инициали Т.С., е задържана за 24 часа във Второ районно управление на полицията в Стара Загора.
Имотът на жената, в който има и къща тип „барака" се намира в местността Юнаците в землището на Стара Загора. Задържаха жена в Стара Загора, която отглеждала в двора си 109 кг. марихуана, съобщиха от пресцентъра на МВР. 43-годишна жена, с инициали Т.С., е задържана за 24 часа във Второ районно управление на полицията в Стара Загора. Имотът на жената, в който има и къща тип „барака" се намира в местността Юнаците в землището на Стара Загора.

Намери се олигарх, по-щедър от Абрамович

http://www.cross.bg/dolara-rysiya-abramovich-1425500.html

/КРОСС/ Алишер Усманов, най-богатият човек в Русия, отне от собственика на футболния клуб Челси Роман Абрамович титлата "най-щедър милиардер на Русия", съобщава Bloomberg. Само за 2013 година 60-годишният олигарх е отделил почти 194 млн. долара от състоянието си, което се изчислява на близо 17,3 млрд. долара, за благотворителност. По този начин той е пожертвал повече пари от всички руски милиардери. От 2010 г. до 2012 г. за най-щедър се смяташе Роман Абрамович, чието състояние от 13.9 млрд. долара го нарежда на шесто място сред най-богатите в страната. Според Bloomberg, общата сума на доброволните дарения, направени от 25-те най-богати хора в Русия през 2012 г., се е увеличила на 12%. По-рано бе съобщено, че Алишер Усманов е изместен от първото място в списъка на най-богатите хора във Великобритания, от двама индийски бизнесмени - братята Шри и Гопи Хиндужда.

Служебният кабинет е под партиен натиск, обяви Радан Кънев

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/14/2361566_slujebniiat_kabinet_e_pod_partien_natisk_obiavi_radan/?ref=rss


Назначенията по ниските етажи на властта в кабинета Близнашки са повод за притеснение. Тези назначения са показателни, че трябва да се извърши реформа в администрацията, защото така служебното правителство е заложник на партиен натиск. Това коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев на извънредна пресконференция на Реформаторския блок (РБ). 

Той подчерта, че хора от Държавна сигурност не трябва да заемат държавни постове и даде пример с новите назначения в митниците, в пътната...

Откриха 109кг марихуана в двора на жена в Стара Загора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244709

Задържаха жена в Стара Загора, която отглеждала в двора си 109 кг. марихуана, съобщиха от пресцентъра на МВР.
43-годишна жена, с инициали Т.С., е задържана за 24 часа във Второ районно управление на полицията в Стара Загора.
Имотът на жената, в който има и къща тип „барака Задържаха жена в Стара Загора, която отглеждала в двора си 109 кг. марихуана, съобщиха от пресцентъра на МВР. 43-годишна жена, с инициали Т.С., е задържана за 24 часа във Второ районно управление на полицията в Стара Загора. Имотът на жената, в който има и къща тип „барака" се намира в местността „Юнаците" в землището на Стара Загора.

Бизнес в Измир със спасителни пояси за имигранти

http://www.grreporter.info/Biznes_v_Izmir_ss_spasitelni_poyasi_za_imigranti/15953

Имигрантите живеели в квартал Басман и се опитвали да заминат за Западна Европа през Гърция. Повечето от хората били иракчани, сомалийци и сирийци.

прочети повече

Икономическата върхушка е истинският властелин на САЩ

http://www.cross.bg/okazvat-interesite-politicheski-1425499.html

/КРОСС/ Истинските властелини на САЩ са икономическата върхушка и организациите на деловите среди, а ролята на масовите обществени организации при вземането на политически решения е "близо до нулата". Това е изводът от ново изследване на политолозите Мартин Гилънс и Бенджамин Пейдж, съответно от Пристънския и Северозападния университети на САЩ. Те анализираха данни от допитвания по 1779 политически теми, които са важни за държавата. Оценявали са също предпочитанията на 4 категории участници - обикновени граждани, масови обществени организации, бизнес върхушката и обединенията на предприемачите. С помощта на статистически методи е преценявана тежестта на мнението на всяка от групите при вземането или отклонението на едни или други политически решения. Според изводите на политолозите "икономическите елити и организираните групи, представляващи интересите на бизнеса, оказват съществено самостоятелно въздействие върху политиката на САЩ, докато редовите граждани и масовите организации нямат никакво или почти никакво влияние". "Съдейки по всичко предпочитанията на редовия американец оказват нищожно, почти нулево, статистически несъществено въздействие върху държавната политика", обясниха специалистите. Отделно за пореден път бе опроверган митът, че елитът на САЩ изразявал интересите на цялото общество

Виц на Руслан Мъйнов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244701

Човек върви из пустинята дни наред, умира от жажда, за капка вода човек убива. И вижда оазис - блика вода, но пред извора легнала голяма ламя. С последни сили започнал да я бие, ритал и удрял, където свари. По едно време ламята попитала:
- Абе, защо се биеш?
- Искам да пия вода.
- Ами пий, не се бий. 
Човек върви из пустинята дни наред, умира от жажда, за капка вода човек убива. И вижда оазис - блика вода, но пред извора легнала голяма ламя. С последни сили започнал да я бие, ритал и удрял, където свари. По едно време ламята попитала: - Абе, защо се биеш? - Искам да пия вода. - Ами пий, не се бий.

Кола пред МВР, Читател: Избирателно ли действа „паякът“ във Варна при работа?

http://www.moreto.net/novini.php?n=261145

За редовно нарушение на знака за забранено паркиране на улицата пред входа на Областна дирекция на МВР във Варна, пише възмутен читател до редакцията на Moreto.net. Варненцът посочва конкретен случай от вчерашния ден, когато кола престоява паркирана в нарушение няколко часа на въпросното място.

Eкшън екстраваганца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244508

Силвестър Сталоун връща носталгията по дърварските екшън тупалки от 80-те и 90-те години на миналия век за трети път. Този път актьорският състав е по-брутално наблъскан с легенди дори от първите два филма от поредицата “Непобедимите”. Освен Слай в екшън оргията участват Арнолд Шварценегер, Харисън Форд, Мел Гибсън, Уесли Снайпс, Джейсън Стейтъм Силвестър Сталоун връща носталгията по дърварските екшън тупалки от 80-те и 90-те години на миналия век за трети път. Този път актьорският състав е по-брутално наблъскан с легенди дори от първите два филма от поредицата “Непобедимите”. Освен Слай в екшън оргията участват Арнолд Шварценегер, Харисън Форд, Мел Гибсън, Уесли Снайпс, Джейсън Стейтъм

С 12,7% по-малко безработни у нас за година

http://econ.bg/Новини/С-12-7-по-малко-безработни-у-нас-за-година-_l.a_i.561783_at.1.html

С 12,7% по-малко е броят на безработните лица у нас през второто тримесечие на годината спрямо същия период на 2013 г. Това сочат изнесените днес...

Номинираният за “Грами” Марк Найт с 6-часов сет в Слънчев бряг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244687

Номинираният за “Грами” Maрк Найт пристига на 15 август с 6-часов сет за фестивала Solar Summer. Той ще открие купона в Слънчев бряг в петък вечерта с парчета от мултиплатинения албум на Black Eyed Peas The-End. Все още има билети от 40 и 50 лв. На следващия ден Найт е на бийчбол парти в Унгария, на 18-и миксира на Ибиса, после в Португалия и в Бра Номинираният за “Грами” Maрк Найт пристига на 15 август с 6-часов сет за фестивала Solar Summer. Той ще открие купона в Слънчев бряг в петък вечерта с парчета от мултиплатинения албум на Black Eyed Peas The-End. Все още има билети от 40 и 50 лв. На следващия ден Найт е на бийчбол парти в Унгария, на 18-и миксира на Ибиса, после в Португалия и в Бра

Украинският парламент прие закон, който позволява чужди инвестиции в газопреносната мрежа

http://www.cross.bg/pozvolyava-amerikanski-operator-1425497.html

/КРОСС/ Украинският парламент прие закон, който позволява на правителството да създаде оператор на националната газопреносна мрежа с участието на европейски и американски инвеститори, предаде РИА „Новости". В подкрепа на закона са гласували 228 депутати при необходим минимум от 226 гласа. Документът предвижда, компанията-оператор да получи право на „управление и/или концесия или аренда" на основните газопроводи и подземните хранилища в страната. Освен това, законът дава позволява на Киев да създаде отделен оператор за подземните хранилища, в който американски и европейски компании може да получат дял до 49%. Съставът на акционерите ще бъде одобряван от парламента на Украйна. Законопроектът бе представен във Върховната рада през юни от премиера Арсений Яценюк.

Пол Уокър обмислял да зареже Холивуд и да изучава белите акули

http://curious.actualno.com/Pol-Uokyr-obmisljal-da-zareje-Holivud-i-da-izuchava-belite-akuli-news_45012.html

Покойният американски актьор Пол Уокър бил на ръба да се откаже от кариерата си в Холивуд, за да изучава морска биология, пише БГНЕС. Пол е изучавал тази наука в колежа, а през 2010 г. участва във фи...

Пет партии влизат в парламента според "Галъп"

http://izbori2014.actualno.com/Pet-partii-vlizat-v-parlamenta-spored-Galyp-news_45019.html

ГЕРБ, БСП, ДПС, "България без цензура" и Реформаторският блок - това са партиите, които влизат към момента в Народното събрание според проучване на "Галъп". То е направено между 1 ...

Идеолог на руския свят оглави Украинската православна църква

http://www.mediapool.bg/ideolog-na-ruskiya-svyat-oglavi-ukrainskata-pravoslavna-tsarkva-news223716.html

Открито проруският консерватор Онуфрий днес бе избран за нов митрополит на Украинската православна църква, която е подчинена на Московската патриаршия. Това стана на фона на сепаратизма в Източна Украйна и в момент на засилване на антируските настроения в останалата част от страната, предаде Франс прес. Митрополитът на Черновци и Буковина Онуфрий, който се противопоставя на влизането на Украйна в ЕС, бе избран за митрополит на Киев и цяла Украйна с гласовете на 48 от 74-мата епископи.   Най-голямата религиозна общност в страната с 11 000 енории, много повече от тези на създадената през 1992 г. след обявяването на независимостта на Украйна Киевска патриаршия, Украинската православна църква е подчинена на Московската патриаршия и поддържа тесни връзки с Русия.   Киевската патриаршия осъди в изявление избора на "доктрината на руския свят, която послужи за идеологическа основа на агресията на Кремъл срещу Украйна, окупацията на Крим и терора в Донбас".   В първото си изявление след избора си, който бе приветстван от Московския патриарх Кирил, Онуфрий заяви, че църквата му се моли "за мир и да могат хората, които сега воюват, да разберат, че взаимното избиване не е Божия заповед". Тази позиция е в контраст с тази на другите украински църкви, които подкрепят "борбата в защита на родината", а Киевската патриаршия дори призова да се води борба със "злото", тоест с "агресията на Путин" срещу Украйна, отбелязва Франс прес.   За разлика от предшественика си Володимир новият водач на Украинската православна църква е по-открит привърженик на Русия. "Позициите му винаги са били открито промосковски", подчерта Тарас Антошевски, директор на независимата Информационна служба за вероизповеданията.   След либерализма на Володимир, който ръководи църквата 22 години, Онуфрий "ще съхрани традицията. Знае се, че според него Големият глад (от 30-те години) е наказание на украинците за греховете им, а и той не е осъдил руската агресия", отбелязва Людмила Филипович, заместник-председател на украинската Асоциация на научните работници по религиозни въпроси.   Онуфрий ще трябва да се определи по отношение на проруския сепаратизъм, който е открито подкрепян в Източна Украйна от редица свещеници от неговата църква, и да се справи с антируските настроения на някои свещеници и многобройни енориаши след анексирането на Крим през март и конфликта в Източна Украйна.   "Ако открито защити позициите на Москва, това няма да се приеме и има риск от масово преминаване на свещеници към Киевската патриаршия. Той ще се постарае да запази баланса", заяви Филипович.   Много активният доскоро в Украйна руски патриарх Кирил през последните месеци се държи дискретно и реши да не присъства на погребението на митрополит Володимир, "за да се избегнат провокации".   "Избирането на Киевския митрополит е вътрешен въпрос на Украинската православна църква", подчерта митрополит Иларион, който отговаря за външните отношения на Московската патриаршия.   Залогът обаче е съществен - 43 процента от енориите на Руската православна църква се намират в Украйна, отбелязва АФП.

Щерката на Кардашиян стана модел

http://www.cross.bg/shterkata-na-kardashiyan-stana-model-1425498.html

/КРОСС/ Малката принцеса на Ким Карадашиян и Кание Уест все още стои неуверено на краката си, но вече може да се похвали с първата си фотосесия. Въпреки несъгласието на баща си, малката Норт ще краси корицата на новия брой на CR Fashion Book. "Никога не е твърде рано да се мисли за мода", пише под снимката на едногодишната моделка. На черно-белия фотос малката е облечена като една пораснала госпожица - с жилетка, украсена с цвете и чанта на Chanel. По думите на гордата майка, дъщеря й много обича да позира и се чувства в свои води на снимачната площадка.    

Премиерът и осем министри са в несъвместимост с постовете си

http://www.mediapool.bg/premierat-i-osem-ministri-sa-v-nesavmestimost-s-postovete-si-news223715.html

Премиерът и общо осем министри от служебния кабинет се намират в ситуация на несъвместимост с постовете си, тъй като членуват в управата на неправителствени организации или търговски дружества. Това става ясно от публикуваните на сайта на президентството декларации за конфликт на интереси на членовете на правителството. Министър-председателят Георги Близнашки е член на управата на две неправителствени организации, но кои точно са не се разчита от декларацията му. От тях става ясно, че правосъдният министър Христо Иванов е в управата на Български институт за правни инициативи, вицепремиерът по еврофондовете Илияна Цанова е председател на борда на директорите на инвестиционен фонд, регистриран в Люксембург, а министърът на икономиката и енергетиката . Васил Щонов е член на съвет на директорите на "Близу" и още три дружества в същия сектор и една не правителствена организация. Министърът на културата Мартин Иванов е в управата на Младежки евроатлантически пакт и Институт за съвременни дигитални архиви, а спортният Евгения Раданова е в управата на БФК, АСО, НВСФ и спортен клуб Айс пик" Министърът на отбраната Велизар Шаламанов е в ръководството на сдружение "Джордж Маршъл" и Сдружение "Бизнес лидери за национална сигурност". Образователният Румяна Коларова е в Сдружения Българска асоциация за политически науки и Център за изследване и политики за жените, а транспортният министър Николина Ангелкова е във Фондация "Приятели на спорта" Те обаче имат законова възможност в рамките на месец от датата, в която са заели министерските си постове, да заличат имената си от тези организации и фирми и така да отстранят проблема. По-рано през деня имаше съмнения, че служебният премиер Георги Близнашки и четирима от неговите министри са се възползвали от опцията в закона да не се публикуват своите декларации за конфликт на интереси, но по-късно същия ден те бяха публикувани. В декларациите министър Христо Иванов е посочил, че с протокол номер 13 от 1 април 2014 г. е заличен от Софийската адвокатска колегия като адвокат. Военният министър Велизар Шаламанов пък е в неплатен отпуск от редовното си работно място в БАН.

Осем министри от кабинета "Близнашки" са в несъвместимост

http://www.mediapool.bg/osem-ministri-ot-kabineta-bliznashki-sa-v-nesavmestimost-news223715.html

Общо осем министри от служебния кабинет се намират в ситуация на несъвместимост с постовете си, тъй като членуват в управата на неправителствени организации или търговски дружества. Това става ясно от публикуваните на сайта на президентството декларации за конфликт на интереси на членовете на правителството. От тях става ясно, че правосъдният министър Христо Иванов е в управата на Български институт за правни инициативи, вицепремиерът по еврофондовете Илияна Цанова е председател на борда на директорите на инвестиционен фонд, регистриран в Люксембург, а министърът на икономиката и енергетиката . Васил Щонов е член на съвет на директорите на "Близу" и още три дружества в същия сектор и една не правителствена организация. Министърът на културата Мартин Иванов е в управата на Младежки евроатлантически пакт и Институт за съвременни дигитални архиви, а спортният Евгения Раданова е в управата на БФК, АСО, НВСФ и спортен клуб Айс пик" Министърът на отбраната Велизар Шаламанов е в ръководството на сдружение "Джордж Маршъл" и Сдружение "Бизнес лидери за национална сигурност". Образователният Румяна Коларова е в Сдружения Българска асоциация за политически науки и Център за изследване и политики за жените, а транспортният министър Николина Ангелкова е във Фондация "Приятели на спорта" Те обаче имат законова възможност в рамките на месец от датата, в която са заели министерските си постове, да заличат имената си от тези организации и фирми и така да отстранят проблема. По-рано през деня имаше съмнения, че служебният премиер Георги Близнашки и четирима от неговите министри са се възползвали от опцията в закона да не се публикуват своите декларации за конфликт на интереси, но по-късно същия ден те бяха публикувани. В декларациите министър Христо Иванов е посочил, че с протокол номер 13 от 1 април 2014 г. е заличен от Софийската адвокатска колегия като адвокат. Военният министър Велизар Шаламанов пък е в неплатен отпуск от редовното си работно място в БАН.  

Премиерът и четирима министри скриха декларациите си за конфликт на интереси

http://www.mediapool.bg/premierat-i-chetirima-ministri-skriha-deklaratsiite-si-za-konflikt-na-interesi-news223715.html

Служебният премиер Георги Близнашки и четирима от неговите министри са се възползвали от опцията в закона да не се публикуват техните декларации за конфликт на интереси, става ясно от публикуваните документи на сайта на президентството. Другите са образователният министър Румяна Коларова, здравният министър Мирослав Ненков, транспортният министър Николина Ангелкова и външният министър Даниел Митов.   Общо шестима министър в служебния кабинет са декларирали, че са в несъвместимост с министерските позиции заради участие в търговски дружества или неправителствени организации. Те имат един месец да коригират това. Министрите са Христо Иванов (силов вицепремиер и правосъден министър), Илияна Цанова (вицепремиер по еврофондовете), Васил Щонов (на икономиката), Мартин Иванов (на културата), Евгения Раданова (на спорта) и Велизар Шаламанов (на отбраната).   Министър Христо Иванов е посочил, че с протокол номер 13 от 1 април 2014 г. е заличен от Софийската адвокатска колегия като адвокат. Военният министър Велизар Шаламанов е в неплатен отпуск от редовното си работно място в БАН.

Сталоун отрече да се е карал за пари с Брус Уилис

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244681

“Слух е, че сме се скарали с Брус Уилис заради прекомерно високия хонорар, който той е поискал, за да се снима в “Непобедимите 3 “Слух е, че сме се скарали с Брус Уилис заради прекомерно високия хонорар, който той е поискал, за да се снима в “Непобедимите 3"." Това каза Силвестър Сталоун по време на премиерата на филма в Лос Анджелис в понеделник. Според актьора подобни неща често се случват при кастинг. В София самият Сталоун преди година обясни, че именно парите, които Бру

Украйна прие закона за участие на фирми от САЩ и ЕС в газовия й оператор

http://www.mediapool.bg/ukraina-prie-zakona-za-uchastie-na-firmi-ot-sasht-i-es-v-gazoviya-y-operator-news223714.html

Парламентът на Украйна прие в четвъртък закона за реформа на газопреносната система на страната, позволяващ тръбопроводите за транзит на газ да бъдат управлявани от съвместно дружество, в което да участват компании от Европейския съюз или САЩ. Това съобщиха световните агенции. Веднъж одобрението на закона не получи необходимата подкрепа, сега той бе одобрен от 228 депутата от Върховната рада при необходими 226, за да минат текстовете. Предвижда се Украйна да създаде две дружества – за управление на газовата мрежа и на газохранилищата. В тях 51 процента ще са задължително на държавна украинска фирма, а останалите 49 на сто ще бъдат предложени на американски и европейски компании, както и такива, които членуват в Международната енергийна общност. Самата газопреносна мрежа и газохранилищата обаче ще останат собственост на Украйна, посочва руското издание "Ведомости". Законът също така ще свали ограниченията за даване на концесия или аренда на магистралните газопроводи  и газохранилища срещу заплащане и без отчуждителни права за нуждите на двата бъдещи газови оператора. Освен това те ще трябва да се отчитат на всеки пет години пред парламента, допълва ИТАР-ТАСС. В четвъртък украинският парламент прие на второ четене и ограничителните мерки срещу Русия, които засягат и транзита на руски газ през територията на страната.

Събитието на лято 2014! Мощно техно парти NO GRAVITY OPEN AIR събира купонджии под открито небе край Боснек

http://www.zapernik.com/obshtestvo/subitieto-na-lyato-2014-moshtno-tehno-parti-no-gravity-open_33708/

Мощно техно парти ще се заформи под открито в събота вечерта, научи ZaPernik.com.

NO GRAVITY OPEN AIR партито ще се проведе под откритото небе в района на ловната хижа, преди началото на пернишкото село Боснек (вдясно от главния път).

"Дивото ни зове. След първото да кажем успешно парти е ред на второто. Повече от перфектно място за провеждането на подобно събитие.", споделят организаторите за партито.

"Селото се намира на около 25 - 30...

Продължава

Йълдъз Ибрахимова е в София с дъщеря си Суна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244667

Йълдъз Ибрахимова ще остане десетина дни в София, след като направи майсторски клас в Созопол и участва на джазфестивалите “Варненско лято” и този в Истанбул. С нея сега е дъщеря  Суна. Есента трябва да излязат два албума - продължението на “Марджанджа - песните на циганина Йълдъз Ибрахимова ще остане десетина дни в София, след като направи майсторски клас в Созопол и участва на джазфестивалите “Варненско лято” и този в Истанбул. С нея сега е дъщеря Суна. Есента трябва да излязат два албума - продължението на “Марджанджа - песните на циганина" и вторият с детски песни, които изпълняваме с майка и с дъщеря ми, в който

Проститутки отмъкнаха 8500 евро от турчин в Пловдив

http://offnews.bg/news/n_1/n_377024.html

Полицията в Пловдив арестува две проститутки за кражба. Вчера 33-годишен турски гражданин се оплакал във Второ районно в града, че е обран от две жрици на любовта. Чужденецът обяснил, че кражбата станала във вторник вечерта на паркинг срещу Централна гара. Докато разтоварвал багаж от автомобила си, проститутките го заговорили и му отмъкнали портфейл с 8500 евро. Двете жени - на 32 и 33 години, са криминално проявени и осъждани. 

Мъж счупи черепа на приятеля си с брадва, заглеждал жена му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244642

22-годишен жител на Симеоновград е задържан за опит за убийство, съобщиха от ОД на МВР-Хасково.
 Към 13:30 часа вчера, до стопанска постройка край дере в землището между Хасково и с. Клокотница, след употреба на голямо количество алкохол, между двама мъже (22 г. и 37 г.) от с. Виница, област Пловдив, е възникнал скандал. 22-годишен жител на Симеоновград е задържан за опит за убийство, съобщиха от ОД на МВР-Хасково. Към 13:30 часа вчера, до стопанска постройка край дере в землището между Хасково и с. Клокотница, след употреба на голямо количество алкохол, между двама мъже (22 г. и 37 г.) от с. Виница, област Пловдив, е възникнал скандал.

Синдикати и работодатели представиха план за стабилизирането на КТБ

http://econ.bg/Новини/Синдикати-и-работодатели-представиха-план-за-стабилизирането-на-КТБ_l.a_i.561781_at.1.html

Докато Българската народна банка (БНБ)бездейства по отношение на ситуацията с Корпоративна търговска банка(КТБ), синдикати, работодатели,...

Задържаха 43-годишна жена, отглеждала над 100 кг. марихуана

http://www.cross.bg/zagora-stara-politziyata-1425496.html

/КРОСС/ 43-годишна жена е задържана за 24 часа във Второ районно управление на полицията в Стара Загора, след като при претърсване на обитаван от нея имот полицията откри и иззе 109 кг марихуана. Имотът на жената, в който има и къща тип „барака" се намира в местността „Юнаците" в землището на Стара Загора. В двора полицаите откриват 94 растения от типа на конопа с височина от 1,5 до 3 метра и с общо тегло на зелената маса 109 кг. В къщата пък са намерени 6 кутии цигари без акцизен бандерол, 40 г суха зелена тревиста маса, 21 патрона от различен калибър, пушка с надпис „HAKAN" и АТВ без регистрационен номер. По случая е образувано досъдебно производство, работата по цялостното му изясняване продължава, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Още седем души са задържани в Стара Загора в последните 24 часа за притежание на наркотични вещества. Шест от тях са арестувани при специализирана акция на служители на Областната дирекция на МВР в града.    

Президентът на Иракски Кюрдистан подкрепя номинирания за премиер на Ирак Абади

http://www.mediapool.bg/prezidentat-na-irakski-kyurdistan-podkrepya-nominiraniya-za-premier-na-irak-abadi-news223713.html

Президентът на автономния Иракски Кюрдистан изрази подкрепата си за номинирания за премиер на Ирак Хайдер ал Абади, предаде ДПА като цитира съобщение на канцеларията му. Президентът Масуд Барзани, който е кюрд, късно снощи се обадил по телефона на Абади и го уверил в пълната си подкрепа. Пожелал му успех в сформирането на ново национално правителство с участието на всички елементи в иракското общество, заявили от регионалното президентсво.   ДПА отбелязва, че съобщението за подкрепата на Барзани идва в момент, когато досегашният премиер Нури ал Малики претърпя нов удар в опитите си да запази премиерския пост. Късно снощи неговата партия Ислямски призив (Дауа) - една от най-големите шиитски партии в Ирак - разпространи изявление, в което разкри, че е предложила Абади за премиер след като се е консултирала с върховния шиитски духовен водач в Ирак аятолах Али ал Систани.   Същевременно Белият дом призова Малики да спазва демократичния процес и да отстъпи поста си на приемник, който да обедини страната, предаде Франс прес. "Той трябва да спазва процеса. Нищо не е било налагано отвън, изборът е направен от иракчаните", заяви помощник-съветникът на президента Обама за националната сигурност Бен Роудс.   "Белият дом много ще се радва да види ново правителство на власт. През последните години иракчаните не работеха заедно. Не се обърна достатъчно внимание на сунитското население. Това доведе до загуба на доверие в някои региони на Ирак и сред иракските сили за сигурност", заяви Роудс.   В понеделник президентът Обама изрази подкрепа за новия иракски премиер Хайдар ал Абади и призова Малики, без да го споменава поименно, да отстъпи властта по мирен път.   Вчера Малики показа, че решил да остане на власт, докато излезе на решението на сезирания от него Федерален съд.   Шансовете му за успех обаче изглежда не са големи независимо от решението на съда, тъй като Малики загуби твърде много съюзници, опитвайки се да се задържи на власт, смятат анализатори.

Мъж накълца с брадва приятеля си, заглеждал жена му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244634

22-годишен жител на Симеоновград е задържан за опит за убийство, съобщиха от ОД на МВР-Хасково.
 Към 13:30 часа вчера, до стопанска постройка край дере в землището между Хасково и с. Клокотница, след употреба на голямо количество алкохол, между двама мъже (22 г. и 37 г.) от с. Виница, област Пловдив, е възникнал скандал. 22-годишен жител на Симеоновград е задържан за опит за убийство, съобщиха от ОД на МВР-Хасково. Към 13:30 часа вчера, до стопанска постройка край дере в землището между Хасково и с. Клокотница, след употреба на голямо количество алкохол, между двама мъже (22 г. и 37 г.) от с. Виница, област Пловдив, е възникнал скандал.

Казусът "КТБ" – "цирей" от политици, власт, пари и медии

http://www.moreto.net/novini.php?n=261148

"Оказва се, че през годините Българската народна банка не е упражнявала никакъв контрол. При пъвата спънка, след кризата 1996-1997 година, когато беше сменено цялото законодателство, не само, че контрол не е оказван, а БНБ абдикира.

Григор Стоичков почива в Царево при снаха си Йорданка Христова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244605


Йорданка Христова се е погрижила за лятната почивка на 88-годишния си свекър Григор Стоичков. Певицата го е настанила на вилата си в Царево и за рахатлъка му се грижи и внучката му Ивана, и останалите близки.
“Татко става много рано и не пропуска морето. По традиция обядва в ресторантче на плажа, където готвят много вкусно. Йорданка Христова се е погрижила за лятната почивка на 88-годишния си свекър Григор Стоичков. Певицата го е настанила на вилата си в Царево и за рахатлъка му се грижи и внучката му Ивана, и останалите близки. “Татко става много рано и не пропуска морето. По традиция обядва в ресторантче на плажа, където готвят много вкусно.

Фалшиви снимки на гола общинарка шокираха кметството в Търново. Полицията разследва

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244578


Фалшиви снимки на гола общинарка от Велико Търново се появиха в интернет и скандалът разтресе кметството в старата столица.
Сайтове днес се надпреварваха да публикуват фотосите на кръшна хубавица, която позира само по булченско було и чорапи. Неприличните снимки били качени на официалния сайт на старата столица около обяд на 13 август. Фалшиви снимки на гола общинарка от Велико Търново се появиха в интернет и скандалът разтресе кметството в старата столица. Сайтове днес се надпреварваха да публикуват фотосите на кръшна хубавица, която позира само по булченско було и чорапи. Неприличните снимки били качени на официалния сайт на старата столица около обяд на 13 август.

Саксофонистката Кенди Дълфър покори публиката на джаз фестивала в Банско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244632

Холандската звезда Кенди Дълфър покори публиката на джаз фестивала в Банско, съобщи БГНЕС. 
В последната вечер на фестивала саксофонистката направи невероятно шоу и беше възнаградена от феновете с нестихващи аплодисменти и бисове. 
Заедно с нея на сцената бяха музикантите от нейния бенд : Улко Бед, Рикардо Бургруст, Мануел Хугас, Холандската звезда Кенди Дълфър покори публиката на джаз фестивала в Банско, съобщи БГНЕС.  В последната вечер на фестивала саксофонистката направи невероятно шоу и беше възнаградена от феновете с нестихващи аплодисменти и бисове.  Заедно с нея на сцената бяха музикантите от нейния бенд : Улко Бед, Рикардо Бургруст, Мануел Хугас,

Близнашки назначи още осем заместник-министри

http://frognews.bg/news_74621/

Служебният премиер Георги Близнашки назначи още осем зам.-министри, съобщиха от правителствения пресцентър.

Шарапова отново е номер 1 по доходи при спортистките

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/14/2361517_sharapova_otnovo_e_nomer_1_po_dohodi_pri_sportistkite/?ref=rss


Руската тенисистка Мария Шарапова оглави класацията на "Форбс" за най-добре платена спортистка за десета поредна година.

Световната номер 6 изостава доста от останалите си конкурентки в тениса по отношение на доходи от наградни фондове. Рускинята обаче е спечелила 22 млн. долара от рекламни договори за последните 365 дни.

Общите доходи на Шарапова се равняват на приблизително 22.4 млн. долара. Това й отрежда 34-о място в общата класация за най-добре платените спортисти....

Шарапова отново е номер 1 по приходи при спортистките

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/14/2361517_sharapova_otnovo_e_nomer_1_po_prihodi_pri_sportistkite/?ref=rss


Руската тенисистка Мария Шарапова оглави класацията на "Форбс" за най-добре платена спортистка за десета поредна година.

Световната номер 6 изостава доста от останалите си конкурентки в тениса по отношение на приходи от наградни фондове. Рускинята обаче е спечелила 22 млн. долара от рекламни договори за последните 365 дни.

Общите приходи на Шарапова се равняват на приблизително 22.4 млн. долара. Това й отрежда 34-о място в общата класация за най-добре платените...

Богдан Томов пя в памет на Робин Уилямс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244655

“Не го обявих гръмко, но за себе си реших, че концертът ще е в памет на Робин Уилямс. Харесвах филмите му”, каза пред “24 часа” Богдан Томов часове след изпълнението си в Обзор в сряда вечерта. Там беше поредният концерт от лятното турне на певеца и стотици хора се събраха, за да го чуят. Морското музикално пътешествие на Томов продължи снощи
“Не го обявих гръмко, но за себе си реших, че концертът ще е в памет на Робин Уилямс. Харесвах филмите му”, каза пред “24 часа” Богдан Томов часове след изпълнението си в Обзор в сряда вечерта. Там беше поредният концерт от лятното турне на певеца и стотици хора се събраха, за да го чуят. Морското музикално пътешествие на Томов продължи снощи

„Патриотичен фронт”: Кабинетът да се погрижи за честни избори вместо да връща калинките

http://www.cross.bg/simeonov-front-karakachanov-1425495.html

/КРОСС/ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов ще оглавят предизборния щаб на „Патриотичен фронт". Поли Карастоянова ще отговаря за медийната политика. Такива са решенията на Политическия съвет на коалицията, стана ясно на пресконференция днес.  Председателите на НФСБ и ВМРО-БНД обявиха и известните към момента водачи на листи: Бургас и 23 МИР-София - Валери Симеонов. В Плевен и 25 МИР-София - Красимир Каракачанов. В Пловдив-град - Славчо Атанасов. Номинациите продължават във всички структури по места. Очаква се в понеделник коалицията да внесе подписите си за регистрация в ЦИК. Лидерите на Патриотичния фронт разкритикуваха бездействието на служебния кабинет за подготовката на предсрочните избори - нещо, което е приоритетна задача на този кабинет. „Очакванията ни към това правителство са да повиши събираемостта на данъците, да намали контрабандата и да подготви провеждането на прозрачни и честни избори", припомни Красимир Каракачанов и добави, че в точно в тези действия правителството показва победа на „гербокрацията" с връщането на Ваньо Танов и с абсурдната отпуска на правосъдния министър, обобщи Красимир Каракачанов. „Две груби явления наблюдавахме в изборите от 2013 и 2014 година - масиран корпоративен вот и купуване на гласове", каза Валери Симеонов. „Не виждам никакви действия на това служебно правителство за обезпечаване на честни избори", констатира той

36 млн. лв. ще глътне вторият етап на реконструкцията на пречиствателна станция - Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261143

Първа копка на обект „Реконструкция и модернизация на ПСОВ Варна – втори етап“ в землището на село Тополи бе направена днес. Проектът е по оперативна програма „Околна среда“ и е на стойност около 36 млн. лв. „Проектът, който стартираме днес, е пореден пример за това как европейските програми могат да бъдат изключително полезни за развитието на града.

Путин отмени речта си в Крим

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244599

Руският държавен глава Владимир Путин, който е на посещение в Крим преди местните избори, насрочени за септември, неочаквано отмени речта си пред политическия актив на страната, съобщава БНР.
Путин трябваше да направи изявление за Крим и инфрастуктурните проекти. В последната минута информационните агенции съобщиха, че реч няма да има, Руският държавен глава Владимир Путин, който е на посещение в Крим преди местните избори, насрочени за септември, неочаквано отмени речта си пред политическия актив на страната, съобщава БНР. Путин трябваше да направи изявление за Крим и инфрастуктурните проекти. В последната минута информационните агенции съобщиха, че реч няма да има,

Робин Уилямс ще бъде почетен на наградите "Еми"

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/robin-uiliams-shte-byde-pocheten-na-nagradite-emi-6019906

Организаторите на телевизионните "Оскар"-и - наградите "Еми", съобщават, че ще посветят специален сегмент от церемонията на актьора

За да припечели пари, Гърция дава под наем вила на Мусолини

http://balkani.actualno.com/Za-da-pripecheli-pari-Gyrcija-dava-pod-naem-vila-na-Musolini-news_45014.html

Опитвайки се да запълни празната държавна хазна, Гърция е решила за 50 години да даде под наем вилата на италианския диктатор Бенито Мусолини, намираща се на остров Родос, предаде БГНЕС. Къщата е и...

Съдът отказа запор върху активите на издателя на "Преса", поискан от свързана с КТБ фирма

http://www.mediapool.bg/sadat-otkaza-zapor-varhu-aktivite-na-izdatelya-na-presa-poiskan-ot-svarzana-s-ktb-firma-news223712.html

Софийският градски съд (СГС) Петър Петров е отказал да открие производство по несъстоятелност на фирма "Обединени свободни медии", издаваща в. "Преса" и сп. "Тема", съобщи в четвъртък "Капитал".   Молбата за откриване на производството беше подадена от свързаната с Цветан Василев "БГ Корпорейшън", която твърди, че е отпуснала заеми за 2.5 млн. лв., но не ги е получила обратно.   Според анонимно изпратени до медиите документи две фирми, свързани с КТБ и мажоритарния му собственик Цветан Василев, са отпуснали заеми на три издателски компании, към които спадат едни от най-тиражните вестници и сайтове извън групата на Ирена Кръстева. Такива вестници са "Труд", 424 часа", "Преса", Стандарт" и др.   В сряда стана ясно, че друг състав на съда е разрешил налагане на запор над дела на "Про нюз България" на Венелина Гочева в разпространителската фирма Агенция "Стрела", поискан от фирма "Сайга консулт" заради необслужвани финансови задължения за над 6 млн. евро. Съдът обаче отхвърли искането за запориране на основните активи на "Про нюз", което щеше да доведе до спиране на вестниците "Труд" и "24 часа".   От определението на съда по иска на "БГ корпорейшън" става ясно, че според "БГ Корпорейшън" "Обединени свободни медии" й дължат малко над 3 млн. лв. Тъй като финансовото състояние на длъжника се е влошило през 2012 г. в сравнение с предходната година, той приема, че е "налице реална опасност от увреждане на интересите на кредиторите" и "почти пълна липса на активи в дружеството". Моли от съда да наложи предварителни обезпечителни мерки - назначаване на временен синдик, запор върху три търговски марки, запор върху сметки, запор върху движими вещи, да се оправомощи синдикът да сключи договор с лицензирана охранителна фирма, която да охранява офиса на длъжника, с цел запазване на движимите вещи в него".   Съдът приема обаче, че "обезпечителната нужда не се предполага, тя следва да бъде установена по несъмнен начин, като в тежест на молителя е да докаже извършването на такива действия, с които длъжникът намалява своите имуществени активи чрез сключването на отчуждителни сделки, или увеличава обема на пасивите чрез обременяването му със задължения", а налагането на предварително обезпечение е оправдано "само, когато това се налага за запазване на имуществото на длъжника, като във всеки конкретен случай следва да се прецени реалната опасност от разпиляване, повреждане или укриване на имуществото на длъжника".

Холандската звезда Кенди Дълфър покори публиката на джаз фестивала в Банско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244554

Холандската звезда Кенди Дълфър покори публиката на джаз фестивала в Банско, съобщи БГНЕС. 
В последната вечер на фестивала саксофонистката направи невероятно шоу и беше възнаградена от феновете с нестихващи аплодисменти и бисове. 
Заедно с нея на сцената бяха музикантите от нейния бенд : Улко Бед, Рикардо Бургруст, Мануел Хугас, Холандската звезда Кенди Дълфър покори публиката на джаз фестивала в Банско, съобщи БГНЕС.  В последната вечер на фестивала саксофонистката направи невероятно шоу и беше възнаградена от феновете с нестихващи аплодисменти и бисове.  Заедно с нея на сцената бяха музикантите от нейния бенд : Улко Бед, Рикардо Бургруст, Мануел Хугас,

Джоли забрани на Пит да бъде с друга в леглото

http://www.cross.bg/dzholi-snima-stzeni-1425492.html

/КРОСС/ Анджелина Джоли забрани на любимия си да се снима в любовни сцени. Изглежда красавицата се опасява да не би случайно да я сполети съдбата на бившата съпруга на Пит - Дженифър Анистън. Преди 10 години, след излизането на лентата „Г-н и г-жа Смит", Брад Пит заряза законната си половинка и започна официална връзка с Джоли. Наскоро в свое интервю, на въпрос защо забранява на Брад Пит да снима любовни сцени, актрисата заяви, че смята за непристойно и неуместно мъж и баща на шест деца да участва в подобни кадри. В момента двойката се снима в общ филм, така че Джоли няма от какво да се страхува. Очевидно е, че "Странният случай на Бенджамин Бътън" ще бъде последната лента, в която Пит се вихри в леглото с друга жена - актрисата Кейт Бланшет.    

Министър Евгения Раданова представи екипа си

http://www.cross.bg/radanova-ministur-mladezhta-1425493.html

/КРОСС/ Анализ на системата за финансиране на спортните клубове, която предизвика сериозен дебат сред спортната общественост, изготвяне на програма за начина на финансиране на домакинствата, извършване на преглед на процедурата за ремонта на Зимния дворец, както и на процедурата за изпълнението на проектите по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", нормално стартиране на забавената Национална програма за младежта са част от задачите, които служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова посочи като приоритетни пред нея и екипа й в следващите два месеца, съобщават от ведомството. "Най-важната задача е да се направи плавен преход към следващия редовно избран министър на младежта и спорта", каза Евгения Раданова на пресконференция, на която представи екипа и приоритетите в работата си. Легендарният гимнастик Йордан Йовчев отново е заместник-министър и ще отговаря за високото спортно майсторство. Заместник- министър в ресора младеж е Калин Каменов, бивш председател на Държавната агенция за закрила на детето, експерт по младежки политики в 42-ото Народно събрание. Началник на кабинета на министър Раданова е Ваня Караганева, която заемаше същия пост и по време на служебния министър Петър Стойчев. От 1993 г. Караганева е част от администрацията на парламента. „Приех поканата на Евгения Раданова, защото се познаваме отдавна и й имам пълно доверие

Столицата на Сиера Леоне е под обсада заради ебола

http://www.mediapool.bg/stolitsata-na-siera-leone-e-pod-obsada-zaradi-ebola-news223711.html

Из подгизналите от дъждовете улици на град Фрийтаун, който още носи белезите на една от най-жестоките граждански войни в Африка, броди нов враг, невидим, но вездесъщ: вирусът на ебола всява ужас и недоверчивост сред населението, пише агенция Франс прес в четвъртък в кореспонденция от столицата на Сиера Леоне – една от трите най-засегнати от епидемията западноафрикански държави. Епидемията се концентрира в гористия район в източната част на Сиера Леоне, до границата с Гвинея и Либерия. В столицата обаче - на около 300 км и един ден път - тя присъства във всички разговори, набивайки се в очи с големи разноцветни букви по плакатите за превенция.   "Още не сме пострадали много, но всички се страхуват", доверява 38-годишната Оливет, продавачка в квартал "Котън три" в центъра на Фрийтаун, чиито бомбардирани или срутени сгради свидетелстват за жестокостите на гражданската война, взела от 1991 до 2002 г. десетки хиляди жертви.   "Уверявам се, че всички се мият на влизане и не давам никой да докосва мен или децата ми. Дори останалите членове на семейството", обяснява тя.   Кофи с хлорен разтвор са сложени пред входовете на магазини, офиси, църкви, на всички сгради, достъпни за посетители.   И най-дребното покашляне в обществения транспорт привлича подозрителни погледи сред пътниците, а рецепционистите в хотелите изискват клиентите да си мият ръцете преди да влязат.   В стогодишната разнебитена болница Конот, охранявана от войници, мобилизирани да пазят лекари и сестри от евентуални нападения на паникьосани жители, тестовете за СПИН бяха преустановени поради опасения, че кръвните проби може да съдържат вируса ебола.   "Всички се страхуваме заради начина, по който се разпространява Ебола, но вземаме всички необходими предпазни мерки", обяснява пред АФП Уайсу Гасама, който работи в службата по СПИН в болницата. Рекорден брой заразени с ебола Президентът Ърнест Баи Корома нареди разполагането на 1500 войници и полицаи около центровете за прием на болни - главно в източната част на страната, но също във Фрийтаун, за да се спазва карантината и да се разубедят роднините да отвеждат близките си без лекарско позволение.   В град, в който епидемията е основна тема във вестниците, телевизионните предавания, разговорите и малкото все още разрешени публични събирания, границата между мобилизация и самореклама понякога е много тънка.   Под едно старо дърво близо до Върховния съд транспарант с изображения на кръст и полумесец възхвалява ролята на "Специалните сили на религиозните водачи срещу ебола". Плакат призовава любителите на бижута "Суейси" да "участват в борбата", въпреки че връзката между бижутерията и предаването на вируса не и много очевидна.   Недостатъчните здравни заведения в Сиера Леоне "се пукат по шевовете" от броя на потвърдените, вероятните или предполагаемите случаи - повече, отколкото във всички останали засегнати от епидемията страни - 730 от общо 1975, 315 от които - починали, както показват най-новите данни на Световната здравна организация (СЗО). Броят на жертвите във всички засегнати страни достигна 1069.   На съвещание в представителството на СЗО във Фрийтаун президентът Корома изрази съжаление "от бавната реакция на международната общност".   "Не получихме достатъчно оборудване, финансови средства, квалифициран медицински персонал, а болестта ни отне и едничкия експерт, който имахме", каза Корома, имайки предвид д-р Умар Хан, единственият специалист вирусолог в страната, починал на 29 юли, след като спаси около сто души.   Друг лекар, д-р Модупех Коле, ръководител на хирургията в болница Конот, почина след като пробата му се оказа положителна и той беше прехвърлен в център за медицинска помощ в Кайлахун, съобщиха здравните власти.   Осем китайски медици и 24 сестри, повечето работещи във военна болница, бяха поставени под карантина във Фрийтаун.   "Ние сме наистина обезпокоени, че болестта се разпространява откъм изток", признава Уайсу Гасама, който иска да е оптимист: "Поне правителството прави това, което трябва, за да ограничи вируса".   Същевременно президентът на Гвинея Алфа Конде обяви извънредно положение заради епидемията от ебола, съобщи Франс прес. Миналата седмица аналогично решение взеха Либерия, Нигерия и Сиера Леоне. Заради епидемията от хеморагична треска Гвинея Бисау затвори границата си с Гвинея.   Експерименталното лекарство срещу вируса поражда трудни етични дилеми В Либерия вчера със самолет от САЩ пристигна пратка от експерименталното лекарство срещу ебола - ZMapp, което ще бъде използвано за лечение на двама либерийски лекари, заразили се с болестта, лекувайки пациенти, включително свой колега, който е починал. То бе донесено лично от външния министър на страната.   Световната здравна организация съобщи, че от това лекарство засега са произведени 10-12 дози и това поставя трудни етични въпроси - кой да има предимство при използването му, отбелязва Ройтерс.   Двамата либерийски доктори, ще са първите африканци, които ще го получат. Досега то бе дадено на испански свещеник, който по-късно почина, и на двама американски хуманитарни работници, за които се твърди, че са показали признаци на подобряване.   Освен това здравните власти се тревожат, че използването на това лекарство, чието въздействие още не е доказано, може да ги изложи на опасност да бъдат обвинени, че използват хора като опитни мишки.   Това лекарство не е панацея за проблема. То носи риск за пациента, каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването на Либерия Толбърт Нийсуа.   Базираната в Калифорния компания, произвеждаща експерименталното лекарство, съобщи, че запасите й вече са изчерпани и че за производството дори на съвсем малко ново количество ще са необходими месеци. Медикаментът не е бил изпробван върху хора и не е ясно дали е ефикасен, или може да навреди, отбелязва Асошиейтед прес.

Путин: ограничаването на вноса, са мерки в подкрепа на руски производители

http://www.cross.bg/rysiya-reditza-sanktzii-1425494.html

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин разказа на членовете на фракциите от различни партии в Държавната Дума за санкциите, които Русия налага в отговор на редица държави, предаде RT. На срещата с политическия елит на Русия в Ялта, руският президент поясни: „Правителството на Русия взе решение да ограничи вноса на продукция от редица страни, които наложиха санкции на Руската Федерация абсолютно неоснователно и незаконно", отбеляза Путин. „Но това не са само ответни мерки, това са преди всичко мерки в подкрепа на руските производители, а и отварянето на нашите пазари за производителите на онези държави, които искат да сътрудничат с Русия и са готови към това сътрудничество", цитира думите на президента РИА Новости. Напомняме, че на 8 август, Русия ограничи вноса на редица стоки от страни, които по-рано са наложили санкции на Москва, а именно: САЩ, ЕС, Канада, Австралия и Норвегия. В списъка на руските санкции се озоваха: телешко и свинско месо, зеленчуци, плодове, птичи продукти, сирена и млечни продукти, орехи. Също бе спрян вносът на редица продукти и алкохол от Украйна.  

Арестуваха варненец, опитал да подкупи полицай с 20 лв.

http://pik.bg/арестуваха-варненец-опитал-да-подкупи-полицай-с-20-лв-news213866.html

Арестуваха варненец, опитал да подкупи полицай с 20 лв.

Задържаха 30-годишен варненец, който се опитал да подкупи пътни полицаи с 20 лева, съобщи Дарик. Опитът за подкуп е станал на 13 август, около 16:00 часа, под паркинга на музей „Побитите камъни”.

30-годишният шофьор е управлявал автомобила си без включени светлини. Той е подхвърлил двете банкноти по 10 лв., за да не му бъде съставен акт за управление на МПС без включени светлини през светлата част на денонощието.

По случая е образувано досъдебно производство, а шофьорът на Опела е задържан за 24 часа.

Скопие: Божидар Димитров вреди и на македонците, и на българите

http://offnews.bg/news/n_1/n_376988.html

Твърдението на Божидар Димитров, че македонизмът е престъпление срещу човечеството, което трябва да бъде разгледано от съдилищата в Страсбург или Хага, разгневи македонската преса. Димитров работи както срещу македонския, така и срещу българския народ, пише скопският вестник "Дневник". Позициите на Божидар Димитров не са нови. Той наистина е директор на Националния исторически музей, но при нас директорите са много по-свободни и си позволяват да казват много неща - коментира пред изданието преподавателят от СУ Наум Кайчев. Македонският историк Тодор Чепреганов е на мнение, че изказванията на шефа на НИМ се използват в моменти, когато трябва да се разгорещят отношенията между двете държави. Как може в 21 век той да казва, че македонизмът е измислица. Как може идентичността на един народ да бъде дадена на съд в Страсбург? - пита Чепреганов.  Безспорен факт е, че в България е имало голяма македонска имиграция, но историята показа, че македонската нация успя да оцелее и без държава, твърди Тодор Чепреганов.

Отпускат над 16 млн.лв. възстановителни дейности в пострадалите от наводненията райони

http://www.moreto.net/novini.php?n=261140

Още на следващото правителствено заседание ще бъде разгледано решението на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане авансово да бъдат отпуснати 1 млн.лв. за посрещане на неотложните нужди и за направените досега разплащания след наводнението в Мизия.

Путин отмени речта си в Крим

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244575

Руският държавен глава Владимир Путин, който е на посещение в Крим преди местните избори, насрочени за септември, неочаквано отмени речта си пред политическия актив на страната, съобщава БНР.
Путин трябваше да направи изявление за Крим и инфрастуктурните проекти. В последната минута информационните агенции съобщиха, че реч няма да има, Руският държавен глава Владимир Путин, който е на посещение в Крим преди местните избори, насрочени за септември, неочаквано отмени речта си пред политическия актив на страната, съобщава БНР. Путин трябваше да направи изявление за Крим и инфрастуктурните проекти. В последната минута информационните агенции съобщиха, че реч няма да има,

Фейсбук помогна за залавянето на двама бандити само за седмица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244556

Крадци, заснети от видеокамери в учреждения или частни домове, биват разкрити, след като лицата им лъснат във Фейсбук. Само през последната седмица двама пловдивчани използваха възможностите на социалната мрежа, за да влязат в дирите на престъпниците, отнели тяхно имущество. Във вторник полицаите от Второ районно арестуваха 21-годишен крадец, Крадци, заснети от видеокамери в учреждения или частни домове, биват разкрити, след като лицата им лъснат във Фейсбук. Само през последната седмица двама пловдивчани използваха възможностите на социалната мрежа, за да влязат в дирите на престъпниците, отнели тяхно имущество. Във вторник полицаите от Второ районно арестуваха 21-годишен крадец,

Премиерът назначи още осем заместник-министри

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244548

Премиерът Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на още осем заместник-министри. С тях се попълват екипите в шест министерства, съобщи правителствената пресслужба.
Владимир Дончев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет. Има редица специализации по екология и управление Премиерът Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на още осем заместник-министри. С тях се попълват екипите в шест министерства, съобщи правителствената пресслужба. Владимир Дончев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет. Има редица специализации по екология и управление

Украйна прие закона с антируски мерки

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/ukrajna-prie-zakona-s-antiruski-merki-6019904

В него има 29 мерки за незабавно и ефективно реагиране на потенциалните заплахи за националните интереси и националната сигурност

Шефът на Бундеслигата подкрепи английските фенове за цените на билетите

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/14/2361509_shefut_na_bundesligata_podkrepi_angliiskite_fenove_za/?ref=rss


Изпълнителният директор на германската Бундеслига Кристиан Зайферт индиректно подкрепи английските фенове в недоволството им от прекалено скъпите билети във Висшата лига.

Зайферт смята, че в Германия ще се надигне вълна от огромно недоволство, ако билетите в Бундеслигата отбележат поскъпване дори на цената на една наденичка. Изявлението му в Дюселдорф, озаглавено "Германският начин на успех" дойде в момент, в когато в Англия се подготвят протести на фенове. 

Зайферт обобщи...

Заловиха двама бандити за седмица след издирване във фейсбук

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244550

Крадци, заснети от видеокамери в учреждения или частни домове, биват разкрити, след като лицата им лъснат във Фейсбук. Само през последната седмица двама пловдивчани използваха възможностите на социалната мрежа, за да влязат в дирите на престъпниците, отнели тяхно имущество. Във вторник полицаите от Второ районно арестуваха 21-годишен крадец, Крадци, заснети от видеокамери в учреждения или частни домове, биват разкрити, след като лицата им лъснат във Фейсбук. Само през последната седмица двама пловдивчани използваха възможностите на социалната мрежа, за да влязат в дирите на престъпниците, отнели тяхно имущество. Във вторник полицаите от Второ районно арестуваха 21-годишен крадец,

Съдът остави в ареста тото хакерите

http://www.cross.bg/prodan-marinov-sistemata-1425491.html

/КРОСС/ Софийският апелативен съд остави в ареста двамата братовчеди - Николай Маринов и Продан Маринов, опитали да откраднат 5 млн. джакпот от тотото.Съдебният състав прецени, че ако мярката им за неотклонение бъде заменена с по-лека, има опасност те да извършат друго престъпление, предвид добрите хакерски умения на единия от тях. Стана ясно, че двамата са влезли в системата чрез потребителското име и паролата на Виктор Стефанов, който оглавява дирекция в Спортния тотализатор. Междувременно шефът на тотализатора е дал съгласие да бъде подслушван, ако евентуално някой се опита да осъществи контакт с него. Разследването е установило, че въпросната намеса в системата е извършена чрез неоторизиран достъп до компютърната система на Българския спортен тотализатор. Установено е от какъв IP адрес е извършено влизането в системата, а именно от района на Варна. Съдът е обсъдил участието на всеки от двамата обвиняеми, както и доказателствата, които ги уличават. За Продан Маринов съдът констатира, че има достатъчно събрани данни - гласни и писмени, справки от мобилните оператори, писмена молба от самия него. От молбата става ясно, че той е посетил два пъти сградата на Спортния тотализатор. Там той е представил част от фиша си, която съдържала само номера на фиша, но не и попълнените числа, за които той твърди, че са печеливши. За да обясни факта, че липсва отрязъкът с числата, той заявил, че фишът е скъсан при разпра с друг човек по време на излъчването на тиража

ЕК одобри 107 млн. евро за газовите съоръжения на Гърция

http://www.vesti.bg/novini/ek-odobri-107-mln.-evro-za-gazovite-syoryzheniia-na-gyrciia-6019907

Европейската комисия е одобрила отпускането на помощ в размер на 107 милиона евро за обновяване и изграждане на 5 газови съоръжения в Гърция, пише в. "Имерисия".

Полицията в Бургас издирва 65-годишен мъж (снимка)

http://pik.bg/полицията-в-бургас-издирва-65-годишен-мъж-снимка-news213859.html

Полицията в Бургас издирва 65-годишен мъж (снимка)

Бургаската полиция издирва 65-годишният Петър Стефанов Петров от Бургас, живеещ на ул. „Индустриална” № 2, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.  

Същият напуснал дома си на 09 август и от тогава е в неизвестност. Описание на лицето: мъж на видима възраст около 65 години, висок на ръст, със слабо, сухо телосложение. Правоъгълно лице, кафяви очи, прошарена и чуплива коса. С татуировки по ръцете. По време на изчезването си Петър Петров е бил облечен със светлосини дънки, светло зелена тениска и черни мрежени обувки. 

По първоначални данни мъжът е неконтактен и трудно може да посочи, ако се наложи точния си адрес. ОД на МВР-Бургас призовава гражданите, разполагащи с някаква информация относно местонахождението на Петър Петров да съобщят незабавно на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. 

Човек от "Лукойл" поема енергетиката, зам.-министри на Орешарски остават

http://www.mediapool.bg/chovek-ot-lukoil-poema-energetikata-zam-ministri-na-oresharski-ostavat-news223710.html

Един от най-важните и най-проблемни сектори в страната – енергетиката, е поверен на главния енергетик на "Лукойл България" Антон Павлов, а двама от зам.-министрите от правителството на Пламен Орешарски – на туризма Бранимир Ботев и на информационните технологии Георги Тодоров, запазват постовете си и в служебния кабинет. Това става ясно от обявените в четвъртък от правителствената пресслужба нови назначения на осем зам.-министри в служебния кабинет. Две от сега съобщените имена вече бяха представени от министрите си като част от екипите им. Това са зам.-министърът на околната среда и водите Владимир Дончев, който поема актуалната след наводненията превенция и управление на водите, както и зам.-министърът на здравеопазването Любомир Бакаливанов. За оставането на Бранимир Ботев на поста настояваше силно туристическият отрасъл и министър-председателят се е съобразил с това. За енергетиката ще отговаря Антон Павлов, която досега е бил главен енергетик и ръководител "Енергийно управление" на "Лукойл България" ЕООД. Дълги години е работил в "ЧЕЗ Разпределение България" и "ЧЕЗ – България", в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика. Магистър по финанси е от УНСС и инженер със специалност "Автоматика и електроника" от Техническия университет в София, според биографичната му справка. Останалите назначени зам.-министри са на образованието и на културата. Третият назначен заместник-министър на образованието и науката е проф. Валери Младенов, заместник-ректор на Техническия университет в София. Музикантът Виктор Стоянов, който е деен участник в протестите срещу кабинета "Орешарски" и магистър по философия от Софийския университет, става зам.-министър на културата заедно с режисьора Боил Банов, който беше директор на Драматично-кукления театър "Иван Димов" в Хасково.

Пристигнаха първите тръби за "Южен поток"

http://www.moreto.net/novini.php?n=261142

На Морска гара Варна пристигна първият кораб с тръби за строителството на "Южен поток". Плавателният съд идва от Германия, а съоръженията са немски - "Юропайп". От публикация в Държавен вестник стана ясно, че в последния момент бившият министър Десислава Терзиева е издала разрешително за строеж на компресорната станция и приемния терминал на „Южен поток" в Паша дере.

Премиерът назначи още осем заместник-министри

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244528

Премиерът Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на още осем заместник-министри. С тях се попълват екипите в шест министерства, съобщи правителствената пресслужба.
Владимир Дончев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет. Има редица специализации по екология и управление Премиерът Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на още осем заместник-министри. С тях се попълват екипите в шест министерства, съобщи правителствената пресслужба. Владимир Дончев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет. Има редица специализации по екология и управление

Ангела Меркел подкрепи американските удари в Ирак

http://www.mediapool.bg/angela-merkel-podkrepi-amerikanskite-udari-v-irak-news223709.html

Германската канцлерка Ангела Меркел определи като много важни американските удари срещу джихадистите от "Ислямската държава" (ИД) в Ирак, но посочи, че Германия планира само материална помощ за кюрдските бойци, предаде Франс прес.   "Смятам, че решението на президента Обама за военни действия е много важно, за да отстъпят терористите", каза Меркел в интервю за три вестника от регионалната пресгрупа "Цайтунгсгрупе Тюринген".   "Няма съмнение, че ИД извършва неописуеми престъпления и зверства и че стотици хиляди безпомощни хора са оставени на произвола на съдбата", посочи тя.   Колкото до германската дейност в Ирак, Меркел потвърди обявената онзи ден позиция на правителството си - освен "милионите евро" хуманитарна помощ Берлин обмисля доставка на несмъртоносно военно оборудване на кюрдските регионални власти, които са на фронтовата линия и се борят с настъплението на ИД.   Това може да са медицински продукти за бойците, каски, палатки, очила за нощно виждане, детектори на мини и джипове.   Меркел обаче подчерта, че правителството на Германия "ще се придържа към принципите на политиката си по отношение на продажбата на оръжие" и с това сложи край на предположенията дали ще има преки доставки на оръжия за кюрдските бойци.   Германският закон забранява подобна търговия за конфликтни зони, но редица политици, включително вицеканцлерът Зигмар Габриел, бяха поискали оръжейни доставки предвид големите изстъпления в Северен Ирак.

1 млн. бежанци от Украйна в Русия, Москва обмисля по-лека процедура за получаване на статут

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244537

Един милион са бежанците от Украйна в Русия, заради военния конфликт в източната част на страната, съобщиха от Обществената палата на Русия, цитирани от ИТАР-ТАСС.
По данни на Обществената палата /ОП/ на Руската федерация в страната може би се намират около един милион бежанци от Югоизточна Украйна, заяви на пресконференция в ИТАР-ТАСС Фьодоров. Един милион са бежанците от Украйна в Русия, заради военния конфликт в източната част на страната, съобщиха от Обществената палата на Русия, цитирани от ИТАР-ТАСС. По данни на Обществената палата /ОП/ на Руската федерация в страната може би се намират около един милион бежанци от Югоизточна Украйна, заяви на пресконференция в ИТАР-ТАСС Фьодоров.

Реформаторите поискаха оставката на Ваньо Танов. Близнашки: Правителството има нужда от него

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244529

Реформаторският блок поиска оставката на завърналия се в Агенция "Митници" Ваньо Танов. От там посочиха, че "едно симпатично правителство" става заложник на партийни назначения във висшата администрация, съобщава "Дарик".
По случая Танов, Радан Кънев от Реформаторския блок заяви, че имат принципна позиция, лица, Реформаторският блок поиска оставката на завърналия се в Агенция "Митници" Ваньо Танов. От там посочиха, че "едно симпатично правителство" става заложник на партийни назначения във висшата администрация, съобщава "Дарик". По случая Танов, Радан Кънев от Реформаторския блок заяви, че имат принципна позиция, лица,

Хакнаха профила на Дмитрий Медведев в Туитър

http://news.ibox.bg/news/id_1454430194

Хакерите написаха от негово име, че го е срам от правителството му

Реформаторите искат оставката на Танов. Близнашки: Правителството има нужда от него

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244523

Реформаторският блок поиска оставката на завърналия се в Агенция Реформаторският блок поиска оставката на завърналия се в Агенция "Митници" Ваньо Танов. От там посочиха, че "едно симпатично правителство" става заложник на партийни назначения във висшата администрация, съобщава "Дарик". По случая Танов, Радан Кънев от Реформаторския блок заяви, че имат принципна позиция, лица,

Митов: Номинацията на Кристалина Георгиева е шанс за България

http://www.cross.bg/mitov-georgieva-komisar-1425489.html

/КРОСС/ "Вашата номинация за втори мандат като член на Европейската комисия и Върховен представител по въпросите на външната политика е изключителен шанс за България, който Вие и Вашият екип заслужихте с активната си работа през последните години. За нас е чест да работим за каузата и ще дадем всичко от себе си, за да постигнем максималния резултат - този пост или друга висока позиция в Европейската комисия." Това заяви министър Даниел Митов на среща днес с комисар Кристалина Георгиева. "Моят опит като специалист по устойчиво развитие, управление на проекти и редица международни въпроси, в комбинация с подкрепата на българското правителство, е добро стъпало към редица ключови ресори в следващата Европейска комисия. Важно е да покажем, че имаме самочувствие и сме достойна конкуренция", каза от своя страна комисар Георгиева. По думите на министър Митов, тя е отличен кандидат за поста, заради изграденото доверие към себе си и образ на човек, който може добре да балансира между различните интереси, да търси и намира компромисни решения. Даниел Митов и Кристалина Георгиева обсъдиха предстоящия утре извънреден Съвет „Външни работи". Двамата се обединиха около мнението, че той е знак за това колко е сериозно положението по света, като подчертаха, че за втори път в рамките на 8 месеца има едновременно 4 кризи от трето ниво на риск, като към това трябва да се добави и епидемията от вируса ебола в Западна Африка

Александър Томов: ЦСКА ще излезе на печалба

http://bgfootball.actualno.com/Aleksandyr-Tomov-CSKA-shte-izleze-na-pechalba-news_45002.html

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов е убеден, че клубът ще има сериозни приходи и догодина ще излезе на печалба. Според него ръководството на "червените" си върши перфектно работата. ...

В Кърджали НАП събра почти 3 млн. лева забавени данъци и осигуровки

http://kardjali.actualno.com/V-Kyrdjali-NAP-sybra-pochti-3-mln-leva-zabaveni-danyci-i-osigurovki-news_45007.html

Близо 2,8 млн. лева забавени данъци и осигуровки събра НАП в Кърджали само за два месеца, акцията продължава с напомняния по телефона, лични срещи и писма, предаде БГНЕС. От местния офис на приход...

Майк Нюман счупи скоростния рекорд за незрящи

http://cars.actualno.com/Majk-Numan-schupi-skorostnija-rekord-za-nezrjashti-news_45008.html

Миналият октомври, бизнес мениджърът Майк Нюман от Манчестър успя да развие 300 км/ч (186 мили/ч) в Porsche 911. Това се случи на Bruntingthorpe Proving Ground в Лечестър. Сега, 52-годишният сляп шофь...

Затлъстяването увеличават риска от десет вида рак

http://health.actualno.com/Zatlystjavaneto-uvelichavat-riska-ot-deset-vida-rak-news_45010.html

Наднорменото и затлъстяване увеличават риска от десет от най-разпространените видове рак, между които на матката, жлъчния мехур, бъбрека, черния дроб или на дебелото черво, съобщава Франс прес. Даннит...

ДАНС хвана наркотици за 3 млн. лева

http://crime.actualno.com/DANS-hvana-narkotici-za-3-mln-leva-news_45011.html

Наркотици за над 3 млн. лева са задържани при операция на ДАНС, предаде БГНЕС. На 12 август 2014 г. служители на Държавна агенция "Национална сигурност" със съдействието на МВР и под ръков...

Коалиция ББЦ сезира Европа за назначението на Танов

http://www.bnews.bg/article-113829

Коалиция ББЦ ще сезира европейските институции за скандалното назначение на Ваньо Танов за шеф на Митниците. Правителството е равноближено на ГЕРБ, а не равноотдалечено от партиите. Върви реставрация по служебен път на режима на ГЕРБ. Това е диагнозата, която извадиха от "България без цензура".

Половин София ще е без топла вода от събота до понеделник

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/14/2361512_polovin_sofiia_shte_e_bez_topla_voda_ot_subota_do/?ref=rss


Топлофикация-София продължава задължителните летни ремонти и след като в началото на месеца без топла вода остана източната част на столицата сега е ред на западната. Рехабилитацията изисква цялостното спиране на работата на ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне", ОЦ "Люлин", ВОЦ "Овча купел"-1, ВОЦ "Овча купел"- 2 и ВОЦ "Инжстрой".

Поради тази причина от събота (16 август) до понеделник (18 август) без топла вода ще са кварталите "Люлин", "Надежда", "Обеля", "Свобода", "Толстой", "Фондови...

Бомба избухна в студентско общежитие в Баня Лука

http://www.vesti.bg/novini/bomba-izbuhna-v-studentsko-obshtezhitie-v-bania-luka-6019905

Рано сутринта в студентските общежития "Никола Тесла" в град Баня Лука в Босна и Херцеговина е избухнала бомба.

1 млн. бежанци от Украйна в Русия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244522

Един милион са бежанците от Украйна в Русия, заради военния конфликт в източната част на страната, съобщиха от Обществената палата на Русия, цитирани от ИТАР-ТАСС.
По данни на Обществената палата /ОП/ на Руската федерация в страната може би се намират около един милион бежанци от Югоизточна Украйна, заяви на пресконференция в ИТАР-ТАСС Фьодоров. Един милион са бежанците от Украйна в Русия, заради военния конфликт в източната част на страната, съобщиха от Обществената палата на Русия, цитирани от ИТАР-ТАСС. По данни на Обществената палата /ОП/ на Руската федерация в страната може би се намират около един милион бежанци от Югоизточна Украйна, заяви на пресконференция в ИТАР-ТАСС Фьодоров.

Ненков сменя всички, назначени от Таня Андреева

http://www.cross.bg/nenkov-hora-promeni-1425488.html

/КРОСС/ "До средата на следващата седмица ще има информация от ревизията на наследството в министерството", заяви в предаването „12+3" служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. "За два месеца нещо рязко, особено и значително хубаво за нашата система няма да успеем да направим. Ще има ревизии на големи обществени поръчки, част от тях наистина са правени в последната секунда. Има назначения по бордове на болници - това също ще се огледа внимателно", каза ощеминистърът. "Промените, които смятам да направя в някои бордове на болници, са мое решение, но моето решение ще бъде изградено след наистина сериозен анализ на новите кандидати. Те няма да са нито партийни функционери, нито мои приятели, нито хора, които някой ми е казал да назнача. За това давам личната си дума. Няколко са болниците, в които предстоят промени. Има назначавани хора, които са от бившия политически кабинет на д-р Андреева, които вече не са част от управлението на министерството, тези хора ще бъдат сменени", категоричен е той. Ненков посочи, че в Спешната помощ в София ще бъдат направени промени в организацията на работа. Той не смята, че ще може да направи нещо за по-високи възнаграждения. Мирослав Ненков заяви, че няма място за притеснение с шествалентните ваксини за родените след 1 юни бебета. Той обясни, че проблемът е производствен и засяга много европейски страни.    

€8500 свиха жрици на любовта от турчин

http://www.bnews.bg/article-113828

Две проститутки задигнали от турски гражданин в Пловдив 8500 евро, съобщиха от пресцентъра на полицията под тепетата.

Попълнени са екипите на още шест министерства

http://www.moreto.net/novini.php?n=261137

Премиерът Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на още осем заместник-министри. С тях се попълват екипите в шест министерства. Владимир Дончев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване