Цитат на деня: Със сигурност ще имам по-значим ресор в новата комисия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/08/14/2361449_citat_na_denia_sus_sigurnost_shte_imam_po-znachim/?ref=rss


Искам да кажа нещо много важно - дали това ще бъде моята роля, или някаква друга, тя със сигурност ще е по-значима, отколкото аз имах в досегашната комисия по две причини. Първата е старшинство - аз имам опит от предишната комисия, а втората - че за разлика от миналия път, когато първо беше избран ресорът, а след това беше представена моята кандидатура, сега вече първо е поставена моята кандидатура, а това отваря много големи възможности за избора на ресор.

Така еврокомисарят по...

Спряно е разследване срещу ексшефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев

http://www.mediapool.bg/spryano-e-razsledvane-sreshtu-eksshefa-na-dkevr-angel-semerdzhiev-news223700.html

Прекратено заради липса на доказателства за набавяне на облага за частен търговец на ток е започналото в началото на 2013 г. разследване срещу бившия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, съобщи сайтът Дневник в четвъртък.   Семерджиев бе уволнен от поста в края на януари 2013 г., а дни след това избухнаха масовите протести срещу цените на ток и парно, които доведоха до свалянето на правителството на Бойко Борисов. Тогава прокуратурата започна проверка на енергийния регулатор и на енергоразпределителните дружества, която бе увенчана със започнало разследване срещу Семерджиев за това, че е използвал служебното си положение за предоставянето на лиценз за търговия с електроенергия на фирмата"Проенержи трейд", с единия от чиито собственици има имотни сделки.   Фирмата е притежание на Румен и Анелия Димитрови. От семейството Семерджиев е купил вила край Несебър за 35 хил. лв. Димитрова пък е кръстница на детето на Семерджиев, който пък е продал на друга нейна фирма апартамент от 168 кв. м в Несебър за 90 хил. евро.   Срещу Семерджиев тогава започна и проверка на Комисията за конфликт на интереси, която установи, че той е бил в конфликт на интереси заради Димитрова. Решението на комисията беше подписано с особено мнение на един от членовете - Паскал Бояджийски, припомня изданието.   През март тази година административният съд в София отменя решението на комисията, като тя го обжалва пред Върховния административен съд. Делото е насрочено за ноември.   Според административния съд "председателят на ДКЕВР е участвал в процедурата по издаване на лицензия не въз основа на лична преценка, а в изпълнение на служебни задължения на компетентен орган. Решението да се издаде лицензия е обусловено не от негов личен акт, а от решение на ДКЕВР съгласно нормите на чл.39- 45 на Закона за енергетиката".   Съдът приема още, че "факта на подписана от него лицензия не е закономерна последица от осъществените две сделки за покупко и продажба. Както посочихме процедурата по издаването на лицензия представлява сложен фактически състав осъществяването на който не зависи по никакъв начин от личната вола (мотиви) на председателя на ДКЕВР, а е обусловена от законосъобразното осъществяване на всеки неин елемент. При съвкупна преценка на обсъдените по -горе данни по делото, съдът приема, че в случая не се установява частен интерес, който да е повлиял върху безпристрастното изпълнение на правомощията на Ангел Семерджиев. като председател на ДКЕВР", приема Административният съд.

Григор Димитров отпадна от турнира в Синсинати

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-otpadna-ot-turnira-v-sinsinati-news223699.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати след загуба от поляка Йежи Янович с 4:6, 6:3, 3:6.   Мачът продължи 1 час и 47 минути, а Димитров не показа добра игра. Българинът започна от втория кръг, като поставен под номер 7 в основната схема. Следващият турнир за Димитров е Откритото първенство на САЩ.

Пазач тайно изпи уиски за над 100 хиляди долара

http://www.cross.bg/yiski-dolara-bytilki-1425472.html

/КРОСС/ 64-годишен охранител изпи уиски за 102 хил. долара, вместо да го пази, и умря, преди да бъде изправен пред правосъдието за престъплението си. Джон Саундър бил нает да охранява къща в Пенсилвания. През 2012 г. тя била закупена и новите собственици открили в нея склад със 108 бутилки уиски, произведени в началото на миналия век. Цената на всяка бутилка била определена на около 2000 долара. Изведнъж собствениците, които доволно потривали ръце, че имат толкова много отлежал еликсир, откриват, че 51 бутилки са празни, а 52-рата била започната. Охранителят признал, че е изпил отлежалото уиски. Собствениците решили да го съдят, но внезапно житейският му път приключил, пише News7.  

Пет музея с безплатен вход днес по повод Деня на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261124

Музей „ Малки римски терми ”, Музей за история на Варна, Музей на Възраждането, Етнографски музей, Музей на старата фотография – НЧ „ Стара Варна ” ще посрещат днес безплатно посетители по повод Деня на Варна, който се чества на 15-ти август, научи Moreto.

Тъжна статистика: раждат се все по-малко бебета

http://pik.bg/тъжна-статистика-раждат-се-все-по-малко-бебета-news213837.html

Тъжна статистика: раждат се все по-малко бебета

Намалява броят на живородените деца. Това заяви Магдалена Костова от Националния статистически институт (НСИ) при представяне на данни за демографските показатели за сраната ни.

Намаляват в страната фертилните контингенти, подчерта тя. За последните 10 години броят на жените във фертилна възраст (възможността за забременяване, б.р.) е намалял с 288 000.

Причина за ниската раждаемост е и финансовата нестабилност в страната.

Най-тежката година за раждаемостта е 1997 г., която е и най-лошата година в демографско отношение. През 2013 г. 66 578 са живородените бебета, 59,1% от тях са извънбрачни. При 80% от тях има данни за бащите, което означава, че се раждат в двойки, които живеят на семейни начала. На 1000 новородени момчета се падат 956 момичета.

1118 са случаите на многоплодни раждания през миналата година. Средната възраст на първо раждане е 26,5 години. 1,3% са новородените от майки до 15 години, 1,1% от майки над 40 години.

Най-предпочитаните имена за момчета са Георги, Александър, Мартин, Иван и Димитър, а за момичета Виктория, Никол, Мария, Александра, Габриела. За първите 6 месеца на тази година 32 398 са живородени бебета.

Списание „9 месеца" стартира инициативата „Бебе на града" с цел да се насочи вниманието на обществеността към демографските проблеми. Първото бебе, родено за празника на даден град, ще бъде избрано за „бебе на града". То ще бъде орисано от кмета на града.

Кампанията започва утре от Варна. Кметът ще връчи статуетка и подаръци в родилното отделение на болницата, където е регистрирано първото бебе за града. Ще се търси първото бебе на града и в Пловдив, София, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Русе, Плевен, Благоевград.

Литекс спазари свой футболист за Лацио

http://bgfootball.actualno.com/Liteks-spazari-svoj-futbolist-za-Lacio-news_44977.html

Един от най-големите таланти от школата на Литекс Кирил Десподов ще облече екипа на италианския Лацио от Нова година, съобщи БТА. Ръководствата на двата клуба вече са се договорили за трансфера. Лаци...

Теодора Духовникова и Калин Врачански с призив срещу домашното насилие

http://interview.actualno.com/Teodora-Duhovnikova-i-Kalin-Vrachanski-s-priziv-sreshtu-domashnoto-nasilie-news_44982.html

Кампанията "Говори открито срещу домашното насилие” привлече едни от най-обичаните български звезди, които заедно отправят призив към цялото общество: "Сложи си обица на ухото! Н...

Върнаха три безценни монети на Общинския исторически музей - Ивайловград

http://goodnews.actualno.com/Vyrnaha-tri-bezcenni-moneti-na-Obshtinskija-istoricheski-muzej---Ivajlovgrad-news_44983.html

„Имам прекрасна новина от днес и тя е, че три от шестте, изключително ценни намерени билонови монети, ще бъдат върнати в Общинския исторически музей - Ивайловград. Това обеща за ивайловградч...

Божидар Алексов и Розалия Димитрова са новите зам.-директори на Агенция "Митници"

http://offnews.bg/news/n_1/n_376937.html

Финансовият министър Румен Порожанов назначи Божидар Алексов и Розалия Димитрова за зам.-директори на Агенция "Митници", съобщи пресцентърът на Министерство на финансите. Те са предложени от директора Ваньо Танов . Досегашният зам.-директор Чавдар Васев е освободен от длъжност по негова молба. Според изпратените от МФ биографични справки  Божидар Алексов е магистър по икономика от УНСС със специалност „Счетоводство и контрол” и следдипломна квалификация „Международни икономически отношения и митническа политика.” Започва работа в митниците през 1991 г., в Столична митница. От 1998 г. до 2008 г. заема различни ръководни длъжности в Регионална митническа дирекция София, където последователно оглавява отдели “Митнически режими и процедури“, „Акцизи“ и “Последващ контрол“. От 2009 г. до момента заема ръководни позиции в Агенция „Митници” като директор на дирекция „Акцизи“ и началник-отдел в дирекция „Финансово стопанска дейност и управление на собствеността“. От страна на Агенция „Митници” ръководи проекта за Изграждане на Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) и изграждане на Информационна система „Контрол на горивата” за НАП. Розалия Димитрова е магистър по „Неорганични и електрохимични производства” във Висшия химикотехнологически институт – София (сега Химикотехнологичен и металургичен университет – София) със следдипломна квалификация „МИО и митническа политика” в УНСС. От 1991 г. досега работи в митническата администрация, от стажант митнически инспектор до директор на дирекция. От 2011 г. е директор на дирекция „Митнически режими и процедури” в Централното митническо управление на Агенция „Митници”. Координира работата на митническата администрация на национално ниво и участва на срещите за обсъждане на разпоредбите проектите на Делегирания акт и Акта за изпълнение на Митническия кодекс на Съюза (прилагане от 01.05.2015 г.). Награждавана е за постигнати резултати в подготовката на митническата администрация за процеса на присъединяване на Република България към ЕС и за принос към Световната митническа организация.

Крадци спряха светлините на пернишката крепост "Кракра"

http://offnews.bg/news/n_1/n_376925.html

Кабелите, захранващи осветлението по алеята за пернишката крепост "Кракра", са откраднати. Престъплението е извършено вчера през нощта. Крадците са срязали и издърпали около 90 м електрически кабели. Полицията в Перник разследва случая.

Две жени и две деца са в болница след катастрофа в Градево

http://www.vesti.bg/novini/dve-zheni-i-dve-deca-sa-v-bolnica-sled-katastrofa-v-gradevo-6019896

Две жени и две момчета на 5 и 8 години са приети в МБАЛ-Благоевград след тежка катастрофа, станала тази сутрин на пътя Симитли - Банско, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Зареждаме смартфона си чрез звук

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244363

Зареждането на мобилния телефон от виковете на футболните фенове на някой стадион скоро може да бъде реалност, пише PhysOrg.
Проект на университета :Куин Мери“ в Лондон и технологичния гигант „Нокиа“ е на път да разработи смартфон, който може да преобразува в електричесвто звуци от околоната среда. За сега е готов само прототипът, Зареждането на мобилния телефон от виковете на футболните фенове на някой стадион скоро може да бъде реалност, пише PhysOrg. Проект на университета :Куин Мери“ в Лондон и технологичния гигант „Нокиа“ е на път да разработи смартфон, който може да преобразува в електричесвто звуци от околоната среда. За сега е готов само прототипът,

Аз съм опарен от един брак и повече в брак не влизам... И още 7 цитата от Бойко Борисов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/14/2361427_az_sum_oparen_ot_edin_brak_i_poveche_v_brak_ne_vlizam/?ref=rss


В интервю за БНТ тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира назначението на Ваньо Танов за шеф на митниците, за договорките на ГЕРБ с други партии, ситуацията около КТБ, проекта за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" и други от актуалните теми в България. "Дневник" представя 20 цитата от речта му и от отговорите на журналистически въпроси днес.

- БСП се скриха. Няма такава партия. Не са управлявали. За два месеца искат всичките негативи да ми ги прехвърлят на мен. (коментарът е по...

Куче бе избрано за кмет на американско село

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/kuche-be-izbrano-za-kmet-na-amerikansko-selo-6019894

Селяните вярват, че Дюк е много важен за тяхната безопасност, защото посреща със силен лай минаващите през селото автомобили и така ги заставя да намалят скоростта

"Мерцедес" с две жени и две деца излетя в крайпътно дере

http://www.bnews.bg/article-113817

"Мерцедес", в който пътували две жени и две деца се удари в джип "Шевролет".

Зареждаме смартфона си чрез шум

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244357

Зареждането на мобилния телефон от виковете на футболните фенове на някой стадион скоро може да бъде реалност, пише PhysOrg.
Проект на университета :Куин Мери“ в Лондон и технологичния гигант „Нокиа“ е на път да разработи смартфон, който може да преобразува в електричесвто звуци от околоната среда. За сега е готов само прототипът, Зареждането на мобилния телефон от виковете на футболните фенове на някой стадион скоро може да бъде реалност, пише PhysOrg. Проект на университета :Куин Мери“ в Лондон и технологичния гигант „Нокиа“ е на път да разработи смартфон, който може да преобразува в електричесвто звуци от околоната среда. За сега е готов само прототипът,

Отдават почит на Робин Уилямс на наградите "Еми"

http://www.cross.bg/yilyams-nagradite-robin-1425470.html

/КРОСС/ Робин Уилямс ще бъде почетен на предстоящата церемония за наградите "Еми", предава Контактмюзик. Организаторите на телевизионните престижни награди съобщават, че ще посветят специален сегмент от церемонията, за да почетат подобаващо великип актьор. Наградите "Еми" ще бъдат раздадени за 66-и път на 25 август в Лос Анджелис. Припомняме, че 63-годишният Уилямс беше намерен мъртъв в дома си на 11 август. Впоследствие се установи, че той сам е сложил край на живота си.      

Радио София гостува в Самоков

http://www.cross.bg/sofiya-radio-samokov-1425469.html

/КРОСС/ На 15 август (петък) 2014 г. в рамките на кампанията „Радио София идва при вас" столичната медия на Българското национално радио ще гостува на община Самоков. От 10 до 14 ч. рубриката ще се излъчва първо от кметството на рилското градче, а след това ще се пренесе на площада. „В рамките на предаването „Ритъмът на лятото" жителите и гостите на града ще могат да разкажат своите интересни истории, свързани с емблематичните самоковски картофи и заедно с нашия екип за пореден път ще могат да затвърдят изречението „Много са арни брамбойките, ке ги садиме...", каза директорът на Радио София Митко Димитров. Кметът на Самоков Владимир Георгиев ще запознае слушателите на Радио София с приоритетите на общината, както и с предстоящите събития за празника на града. В навечерието на седмия рожден ден на Радио София в ефира на медията продължава и инициативата „Седемте първолаци". До 1 септември на e-mail sofia@bnr.bg можете да регистрирате своето дете, което ще бъде в първи клас. Чрез жребий ще бъдат изтеглени седем деца, които ще получат подаръци за първия учебен ден от Българското национално радио.

Учени: Вкусът на бирата зависи и от етикета

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/ucheni-vkusyt-na-birata-zavisi-i-ot-etiketa-6019891

Шведски учени направиха "сляп" тест на доброволци, които почерпиха с три от най-продаваните светли бири в Европа. Участниците в изследването обаче не откриха разлика между тях

Намаляват ражданията, както и жените във фертилна възраст

http://www.moreto.net/novini.php?n=261123

Намалява броят на живородените деца. Това заяви Магдалена Костова от Националния статистически институт (НСИ) при представяне на данни за демографските показатели за сраната ни. Намаляват в страната фертилните контингенти, подчерта тя.

Медведев в „Туитър“: „Подавам оставка, срам ме е“

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/medvedev-v-tuityr-podavam-ostavka-sram-me-e-6019893

За странните съобщения в акаунта на руския премиер имаше добро обяснение – бил е хакнат

КНДР „приветства“ папата с балистични ракети

http://www.vesti.bg/sviat/azia/kndr-privetstva-papata-s-balistichni-raketi-6019885

Пхенян изстреля пет ракети малко преди главата на Римокатолическата църква да пристигне в Сеул

Весела Тотева показа мъжа, по който е луда

http://www.bnews.bg/article-113798

Дизайнерката Весела Тотева показа малкия си син. Половинката на Елин Топузаков упорито криеше бебока, който се роди в началото на март.

Публиката на Добруджа кара играчите да се раздават на 120 процента

http://dobrudjatv.net/%d0%bf%d1%83%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%b6%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b4/

Старши-треньорът на Добруджа Светослав Тодоров и футболистите Симеон Симеонов и Ивайло Димитров за пореден път изказаха своята благодарност към привържениците, които карат футболистите да дават 120 процента от своите възможности.Страхотно е, че на нашите мачове има подобна атмосфера. Това кара играчите да дават онази екстра […]

Политиците на високо ниво се самозабравиха – интересуват ги пари и власт

http://www.mediapool.bg/polititsite-na-visoko-nivo-se-samozabraviha-interesuvat-gi-pari-i-vlast-news223698.html

"Политиците на високо ниво доста се самозабравиха отдавна. Говорят за власт и за печалби. Интересуват ги преди всичко парите и властта. Решиха, че не е нужно да работят близко със синдикатите, решиха че могат да ги уведомяват "в крачка" или впоследствие за възникващите проблеми, а не да ги търсят като техни партньори, с които предварително да обсъждат всички проблеми". Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в четвъртък пред Конференцията  на жените-транспортни работници от цял свят.   "Политиците не са честни към обществото", посочи Попова.   Според нея никой от тях не е честен и не дръзва да излезе и да каже, всъщност, кое докара тази тежка криза.   "Това, че загубихме нравите си, занемарихме морала си, и най-вече това, че решихме с лека ръка да неглижираме закона, да престъпваме закона, в който трябва да има морал", добави Попова.   "Десетилетия наред ни убеждаваха, че живеем в добър свят, в който конкуренцията и пазарът решават всичко. Днес обаче сме озадачени и немалко разтревожени... Дали конкуренцията и пазарът решават всичко, дали капитализмът и говоренето за демократични ценности и за права на човека сами по себе си могат да решат проблемите, които ни затрупаха днес, да не говорим за това, което се случи от 2008 г. насам", попита Попова. "Наред с устрема към печалба и власт, трябва да се мисли и за поколенията. За децата, които създаваме и възпитаваме, трябва да се мисли за човека, за морала и за нравите. В целия свят бушува тежка криза, казваме - икономическа, финансова, дългова криза, бих добавила - и тежка криза на морала. Всички тези кризи в съвкупност са налице. Въпросът е обаче кой е в състояние да излезе пред нас - жените в това общество, и да направи точен и честен анализ на това защо стигнахме дотук, кои са причините, кое докара тази криза и в състояние ли сме да я решим", добави тя.   Форумът, който се провежда в НДК, е в рамките на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация. Темата на конгреса е "От глобална криза към глобална справедливост - транспортните работници отвръщат на удара".

ЦИК да внимава с клипчетата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244335

Ще има ли изненади ала Любимец 15 на изборите през октомври, както стана на евровота? Да, ако ЦИК пак пусне нищо неказващи разяснителни клипове като онези през май. Още повече че правилата за преподреждане на листите сега са други. Прагът за преференцията не е 5, а 7%. Неползвалият преференция се брои за преференциално гласувал за водача

Федерер с рекордна победа №300 в сериите Мастърс

http://www.cross.bg/pobedi-federer-karierata-1425468.html

/КРОСС/ Роджър Федерер стана първият играч с 300 победи в кариерата си от турнирите в "Мастърс 1000" сериите на АТР след като победи Вашек Поспишил със 7:6(4), 5:7, 6:2 и достигна трети кръг в Синсинати. Първата победа на Федерер в тази категория състезания датира отпреди 14 години, когато в Маями той надиграва Джъстин Гимелстоб. В кариерата си до момента Федерер вече е постигнал 968 победи, а от тях 590 са на твърди кортове. "Чудесно число победи. Имал съм и по-важни победи от тази, но въпреки това е прекрасно, че направих подобно постижение", сподели Федерер. В следващата фаза Маестрото ще играе с Роберто Баутиста Агут или Гаел Монфис.  

ЕС обмисля как да попречи на „Ислямска държава” да продава сирийски петрол

http://www.cross.bg/petrol-durzhava-sreshta-1425467.html

/КРОСС/ Европейският съюз обмисля какви мерки да предприеме, за да попречи на бунтовниците от „Ислямска държава" да продават петрол от находищата, които са завзели в Сирия, предаде Reuters, цитирайки европейски дипломат. Според него възможно е този въпрос да бъде обсъждан на извънредната среща на външните министри от ЕС, свикана за петък, за да се обсъди хуманитарната криза и кризата със сигурността в Ирак, където джихадистите отбелязаха изненадващи успехи. „Ислямска държава" продава суров петрол и бензин от окупираните от нея петролни кладенци в Ирак и Сирия, за да финансира провъзгласения от нея „халифат". През 2011 г. ЕС забрани вноса на петрол от Сирия, за да засили натиска върху правителството на Башар ал Асад и да го накара да спре репресиите срещу противниците си в гражданската война. През април 2013 г. обаче ЕС смекчи санкциите, за да позволи да се купува петрол от умерената сирийска опозиция. Сега експерти на ЕС обмислят дали санкциите трябва да бъдат затегнати, за да не може бойците от „Ислямска държава" да продават сирийски петрол. Проучваме как това би могло да стане от правна гледна точка, казва източникът на Reuters, пожелал да остане анонимен. Насрочената от върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън за утре извънредна среща ще бъде посветена не само на положението в Ирак, но и на конфликтите в Украйна, ивицата Газа и Либия

Кабинетът отпуска 1 млн. лв. на Мизия

http://offnews.bg/news/n_1/n_376922.html

Към днешна дата с оглед на обстановката в Мизия отпускаме авансово 1 млн. лв. за посрещане на нуждите в Мизия. Това обяви служебният премиер проф. Георги Близнашки след първото извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. Начело на комисията от вчера е вътрешният министър Йордан Бакалов . На днешното заседание присъства и Близнашки. Премиерът утчни, че тепърва ще се отпускат допълнителни средства, когато се направи оценка на щетите в другите пострадали от наводнения региони. Общо над 16 млн. и 300 хиляди лева са средствата, отпуснати за пострадалите региони това лято. След като днес за Мизия е определен 1 млн. лв., останалите пари ще бъдат разпределени от правителството за другите наводнени региони през другата седмица, обяви Близнашки. На първото заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане членовете и са представили информация за дейността на комисията през 2014 г. и изразходваните средства до този момент.

Експерти: В никакъв случай не бива КТБ да се обявява в несъстоятелност

http://business.actualno.com/Eksperti-V-nikakyv-sluchaj-ne-biva-KTB-da-se-objavjava-v-nesystojatelnost-news_44972.html

Няма никакви факти или данни, които да налагат КТБ да бъде обявена в несъстоятелност. Ако това се случи, биха възникнали изключително тежки проблеми. Около тази теза се обединиха представители на Експ...

Капитанът на Аякс е все по-близо до Манчестър Юнайтед

http://football.actualno.com/Kapitanyt-na-Ajaks-e-vse-po-blizo-do-Manchestyr-Unajted-news_44974.html

Капитанът на Аякс Дейли Блинд е бил забелязан в Манчестър, за да си търси нов дом, съобщава London Evening Standard. Това още повече подхранва спекулациите, че холандският национал ще продължи кариера...

Земеделският фонд дава 250 хил. лв. помощ за поливане на ориз

http://www.mediapool.bg/zemedelskiyat-fond-dava-250-hil-lv-pomosht-za-polivane-na-oriz-news223697.html

Държавна помощ от общо 250 хил. лв. за частично покриване на разходите за поливане на ориз отпуска Държавен фонд "Земеделие" на 62-ма производители. Те ще получат субсидия от до 7.20 лв. на декар засята помощ по схемата "де минимис", по която един производител може да получи максиму 15 хил. евро за три данъчни години. Оризопроизводителите са декларирали за подпомагане над 86.5 хиляди декара оризови полета в областите Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. Най-много са заявените площи в област Пловдив - 68 хиляди дка. Помощта за купуване на поливна вода от държавното дружество "Напоителни системи” се отпуска на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители и без дългове към фонд "Земеделие" и "Напоителни системи". Документите за подпомагане се приемаха в областните дирекции на фонда от 21 юли до 8 август 2014 година, а сключването на договорите по схемата и изплащането на средствата трябва да приключи до 28 август 2014 г.

Мизия получава авансово 1 млн. лв.

http://frognews.bg/news_74616/

Към днешна дата с оглед на обстановката в Мизия отпускаме авансово 1 млн. лв. за посрещане на нуждите, заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки.

Пострадалата от взрива с газова бутилка във Варна е с опасност за живота

http://www.moreto.net/novini.php?n=261122

Жената, която днес пострада при инцидент с газова бутилка е с опасност за живота, съобщиха от полицията за Moreto.net. Пострадалата е 40 % изгаряния в областта на крайниците, гърдите и лицето. Настанена е в реанимацията на Военноморска болница във Варна.

HP преговаря с Google за собствен смартфон Nexus

http://www.cross.bg/google-nexus-sobstven-1425466.html

/КРОСС/ Teхнологичният гигант НР провежда усилени преговори с Google относно възможността да представи собствен смартфон Nexus. Идеята на компанията е въпросното устройство да е фокусирано изцяло към бизнес потребителите и да се възползва максимално от възможностите на услугата Google Now, пише Droid-Life. Според сегашните данни компанията иска да използва модерна технология за криптиране на данни във въпросният модел. Компанията по традиция има силни позиции сред бизнес средите по цял свят и премиерата на нов Nexus е поредния ѝ опит да разшири позициите си в този сегмент. Вече разбрахме, чe Моtorola подготвят собствен модел с този бранд, който има 5,9-инчов Full HD дисплей, Snapdragon 801 процесор и Android L. Ще е много интересно да проследим докъде ще стигне сътрудничеството между две от най-големите технологични компании: Google и HP, пише digital.bg.  

Българската войска предотвратява изнасянето на Лъва от Амфиполи в Англия

http://www.grreporter.info/Blgarskata_voyska_predotvratyava_iznasyaneto_na_Lva_ot_Amfipoli_v_Angliya/15951

През август 1916 английски войници намерили мраморните части на лъва и се опитали да ги пренесат до морето с цел да ги изнесат в Англия. Опитът им бил прекъснат от българската войска, която междувременно превзела планината Пангео и започнала да бомбардира англичаните.

прочети повече

Започват одитните проверки на министерствата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244340

От днес започват одитните проверки на министерствата в изпълнение на една от приоритетните икономически мерки на правителството, съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите.
Тя включва извършване на одит на първостепенните разпоредители с бюджетни средства за направените от тях разходи и поетите финансови задължения и ангажименти, От днес започват одитните проверки на министерствата в изпълнение на една от приоритетните икономически мерки на правителството, съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите. Тя включва извършване на одит на първостепенните разпоредители с бюджетни средства за направените от тях разходи и поетите финансови задължения и ангажименти,

Започват одитните проверки на министерствата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244333

От днес започват одитните проверки на министерствата в изпълнение на една от приоритетните икономически мерки на правителството, съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите.
Тя включва извършване на одит на първостепенните разпоредители с бюджетни средства за направените от тях разходи и поетите финансови задължения и ангажименти, От днес започват одитните проверки на министерствата в изпълнение на една от приоритетните икономически мерки на правителството, съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите. Тя включва извършване на одит на първостепенните разпоредители с бюджетни средства за направените от тях разходи и поетите финансови задължения и ангажименти,

Дългогодишни експерти от митниците станаха заместници на Ваньо Танов

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/08/14/2361434_dulgogodishni_eksperti_ot_mitnicite_stanaha_zamestnici/?ref=rss


Със заповед на министъра на финансите Румен Порожанов за заместник-директори на агенция "Митници" са назначени Божидар Алексов и Розалия Димитрова, съобщи пресцентърът на министерството. Те са предложени от директора Ваньо Танов.

Досегашният заместник-директор Чавдар Васев е освободен от длъжност по негова молба.


В справката, разпространена от министерството, Божидар Алексов е представен като магистър по икономика от УНСС със специалност "Счетоводство и контрол" и...

Средно по 1160 лв. е доходът на лице от домакинството

http://www.vesti.bg/novini/sredno-po-1160-lv.-e-dohodyt-na-lice-ot-domakinstvoto-6019892

Общият доход средно на лице от домакинство през второто тримесечие на 2014 г. е 1160 лева, съобщиха от НСИ.

Борисов готви служебния кабинет за вариант "Б" на своето управление

http://www.bnews.bg/article-113813

Бойко Борисов подготвя служебното правителство като вариант "Б" за своето управление. Ако не успее да скалъпи управление с ДПС и Реформаторите, той ще предпочете това правителство да работи уж като служебно, а той ще дърпа конците, но не от "Дондуков", а от Банкя.

Великобритания оглави класирането по медали след титлите на Дасаолу и Фара

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/14/2361428_velikobritaniia_oglavi_klasiraneto_po_medali_sled/?ref=rss


Великобритания оглави класирането по медали на европейското първенство в Цюрих, след като спечели три титли във втория състезателен ден.

Звездите на британския отбор Мо Фара и Джеймс Дасаолу оправдаха надеждите на своите сънародници и завоюваха златните медали в бяганията съответно на 10 000 метра и на 100 метра.

В най-атрактивната дисциплина Дасаолу детронира Кристоф Льометр, който не успя да стане вторият атлет с три поредни европейски титли. Британецът спечели финала с...

ЕС оценява загубите от руските контрасанкции за държавите-членки

http://www.moreto.net/novini.php?n=261115

Среща на експерти от държавите-членки на Европейския съюз заради ембаргото, наложено от Русия в отговор на санкциите на ЕС предстои в четвъртък. Страните трябва да представят оценките си за загубите, които ще понесат от забраната за износ на европейски хранителни продукти на руския пазар.

Константин Пенчев към БНБ: Господа банкери, прочетете закона или си уволнете юристите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244331

„Оказва се, че през годините Българската народна банка не е упражнявала никакъв контрол. При първата спънка, след кризата 1996-1997 година, когато беше сменено цялото законодателство, не само че контрол не е указван, а БНБ абдикира. Тя не желае да вземе никакви мерки по отношение на Корпоративна търговска банка“, „Оказва се, че през годините Българската народна банка не е упражнявала никакъв контрол. При първата спънка, след кризата 1996-1997 година, когато беше сменено цялото законодателство, не само че контрол не е указван, а БНБ абдикира. Тя не желае да вземе никакви мерки по отношение на Корпоративна търговска банка“,

Отпускат авансово един милиона лева за Мизия

http://www.cross.bg/suvet-vasil-vuzstanovyavane-1425464.html

/КРОСС/ "Министерски съвет отпуска авансово 1 млн. лв. за посрещане на нуждите в Мизия", заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки след първото извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. По негови думи ще бъдат отпуснати и допълнителни средства, след като стане ясна оценката на щетите. Следващата седмица кабинетът ще гласува освобождаване на ощe над 16 милиона лева от резерва за пострадалите региони. На пресконференцията беше обявен и съставът на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Нейният председател ще е министърът на Министерството на вътрешните работи Йордан Бакалов. В нея влизат още и Екатерина Захариева, Светлана Жекова, Васил Щонов, Васил Грудев, Катя Тодорова, Ваня Кастрева, Спаска Петрова, Виктор Стоянов и др. Снимка: Булфото, всички права запазени    

Отпускат авансово един милиона лева за Мизия

http://www.cross.bg/suvet-komisiya-vuzstanovyavane-1425464.html

/КРОСС/ "Министерски съвет отпуска авансово 1 млн. лв. за посрещане на нуждите в Мизия", заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки след първото извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. По негови думи ще бъдат отпуснати и допълнителни средства, след като стане ясна оценката на щетите. Следващата седмица кабинетът ще гласува освобождаване на ощe над 16 милиона лева от резерва за пострадалите региони. На пресконференцията беше обявен и съставът на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Нейният председател ще е министърът на Министерството на вътрешните работи Йордан Бакалов. В нея влизат още и Екатерина Захариева, Светлана Жекова, Васил Щонов, Васил Грудев, Катя Тодорова, Ваня Кастрева, Спаска Петрова, Виктор Стоянов и др.    

Лепа Брена свали гипса

http://www.bnews.bg/article-113503

Лепа Брена свали гипса. Фолк легендата, която преди две седмици счупи и двете си ръце преди концерт в Хърватия вече е по-добре

Пенчев: БНБ не желае да взима мерки по отношение на КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244327

„Оказва се, че през годините Българската народна банка не е упражнявала никакъв контрол. При първата спънка, след кризата 1996-1997 година, когато беше сменено цялото законодателство, не само че контрол не е указван, а БНБ абдикира. Тя не желае да вземе никакви мерки по отношение на Корпоративна търговска банка“, „Оказва се, че през годините Българската народна банка не е упражнявала никакъв контрол. При първата спънка, след кризата 1996-1997 година, когато беше сменено цялото законодателство, не само че контрол не е указван, а БНБ абдикира. Тя не желае да вземе никакви мерки по отношение на Корпоративна търговска банка“,

Москва: Изявленията, че хуманитарният конвой може да бъде претекст за нахлуване, са абсурдни

http://www.cross.bg/ykraiina-ministerstvo-izyavleniya-1425465.html

/КРОСС/ Руското министерство на външните работи оценява като неприемливи "недоказаните изявления на представителите на австралийското ръководство, в които отговорността за трагичните събития в Украйна, включително и гибелта на малайзийския пътнически самолет, безогледно се прехвърлят на Русия", предаде ИТАР-ТАСС. Продължават да се правят абсурдни изявления, че хуманитарният конвой с помощта за гражданското население в Югоизточна Украйна може да бъде използван като предлог за руско "въоръжено нахлуване" на територията на съседната страна, добавя руското министерство. "Като цяло се създава впечатление, че под тежестта на собствени прекомерно раздути амбиции някои членове на сегашното правителство на Австралия окончателно са загубили адекватна представа за случващото се в Украйна и около нея", се посочва още в изявлението.      

Половината ни разходи са за храна и жилище

http://econ.bg/Новини/Половината-ни-разходи-са-за-храна-и-жилище_l.a_i.561756_at.1.html

50,3% от разходите на домакинствата отиват за храна и жилище. Общо разходите намаляват с 4,4% през периода април-юни спрямо второто тримесечие на...

БВП нарасна с 0,5% през второто тримесечие

http://www.cross.bg/mlrd-vtoroto-trimesechie-1425463.html

/КРОСС/ Брутният вътрешен продукт (БВП) нараства с 0.5% през второто тримесечие на 2014 г. спрямо първото. Спрямо година по-рано растежът е с 1.6%, сочат експресните оценки на Националния статистически институт. Между януари и март тази година БВП нарасна с 0.2% на тримесечна база и с 1.1% - на годишна. Към края на юни БВП в номинално изражение достига 19.215 млрд. лв. Реализираната добавена стойност през периода е 16.423 млрд. лв. като най-голям дял формира секторът на услугите (61.2%), следван от индустриалния (34.0%) и аграрния сектор (4.8%). По елементи на крайното използване най-голям дял в БВП заема крайното потребление (80.4%), което в стойностно изражение възлиза на 15.443 млрд. лв. През второто тримесечие на 2014 г. бруто капиталообразуването в основен капитал е 4.127 млрд. лв. , а делът му в БВП е 21.5%. Външнотърговското салдо е отрицателно. Спрямо януари - март брутната добавена стойност нараства с 0.6%. Принос за растежа имат износът на стоки и услуги - с 1.0%, инвестициите - с 0.8%, и индивидуалното потребление - с 0.1%. Спрямо второто тримесечие на 2013 г. брутната добавена стойност се увеличава с 2.4%. Увеличение е регистрирано в индустриалния сектор и сектора на услугите, съответно с 4.5% и 1.0%, докато аграрният сектор намалява равнището си с 1.5%. Спрямо година по-рано НСИ регистрира икономически растеж на индивидуалното и колективното потребление, съответно с 1.9 и 0.3%. Инвестициите се увеличават с 3.9%, износът - с 2

Икономиката нарасна с 0.5% през второто тримесечие

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/08/14/2361422_ikonomikata_narasna_s_05_prez_vtoroto_trimesechie/?ref=rss


Брутният вътрешен продукт (БВП) нараства с 0.5% през второто тримесечие на 2014 г. спрямо първото. Спрямо година по-рано растежът е с 1.6%, сочат експресните оценки на Националния статистически институт. 

Между януари и март тази година БВП нарасна с 0.2% на тримесечна база и с 1.1% - на годишна. 

Към края на юни БВП в номинално изражение достига 19.215 млрд. лв. Реализираната добавена стойност през периода е 16.423 млрд. лв. като най-голям дял формира секторът на услугите...

Варненският кмет Христо Христов остава в ареста

http://frognews.bg/news_74615/

Кметът на варненския район "Младост" Христо Христов остава в ареста. Той беше задържан след акция на ДАНС вчера. Мярката му е била удължена от 24 на 72 часа, съобщи адвокатът му, който снощи увери, че клиентът му ще бъде освободен днес.

Спешна нужда от кръвна група 0(+) във Варна, Кръвният център ще работи и утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=261108

Кръвният център във Варна има спешна нужда от кръводарители с кръвна група 0 (+) положителна, научи Moreto.net. Екипът на Районен център по трансфузионна хематология - Варна е силно обезпокоен от липсата на тази кръв в кръвната банка и призовава за помощ.

Доналд Тръмп ще строи златен небостъргач в Мумбай

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/08/14/2361363_donald_trump_shte_stroi_zlaten_nebosturgach_v_mumbai/?ref=rss

Американският магнат Доналд Тръмп ще строи златен небостъргач в Мумбай. Дизайнът на новата 75-етажна Trump Tower Мумбай е вдъхновен от кристала и е проектиран от сингапурската фирма WOHA. 

Наемателите на луксозния небостъргач ще разполагат с 3- и 4-стайни апартаменти, от които ще имат достъп до всички необходими им удобства, включително СПА и фитнес съоръжения и частните си самолети.

От много години желая името на Тръмп да краси силуета на Мумбай, коментира по повод новата...

НСИ: Безработица е 11.4%

http://www.vesti.bg/novini/nsi-bezrabotica-e-11.4-6019889

Коефициентът на безработица е 11.4%, или с 1.5 процентни пункта по-нисък в сравнение със същия период на 2013 година, информират от Националния статистически институт.

Хакнатият Медведев в Туитър: Подавам оставка. Вова, не си прав!

http://offnews.bg/news/n_1/n_376909.html

Хакери пробиха официалния акаунт в Туитър на руския премиер Дмитрий Медведев и подадоха оставка от негово име, пише "Бизнес Инсайдър". Компютърните взломаджии написаха от името на Медведев: "Подавам оставка. Срам ме е от действията на правителството. Простете ми". За отрицателно време туитът направи хиляди споделяния и остави в шок милиони от последователите на руския премиер. Хакерите не спряха само с подаването на оставката от името на Медведев. Те пратиха руския премиер "да преследва мечтата си" с туита "Ставам фотограф на свободна практика. Отдавна си мечтая за това". "Отдавна исках да ти кажа. Вова (Путин)! Ти не си прав!", подиграха се хакерите. "Май ще се върнем в 80-те години, което е тъжно. Ако колегите ми в Кремъл целят това, то скоро ще се случи", написаха от хакнатия акаунт компютърните спецове.

Маргарита Попова: Политиците на високо ниво се забравиха, интересуват ги парите и властта

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/14/2361420_margarita_popova_politicite_na_visoko_nivo_se/?ref=rss


Политиците на високо ниво се забравиха, интересуват ги преди всичко парите и властта. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на откриването на "Конференция на жените – транспортни работници от цял свят", предаде агенция "Фокус".

Решиха, че могат да уведомяват синдикатите в последствие, а не да ги търсят като партньори. В това комерсиално общество, в което се озовахме всички, политиците не са честни към човешкия род и общество, продължи с обвиненията вицепрезидентът, без...

Назначиха двама заместници на Ваньо Танов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244292

Със заповед на министъра на финансите Румен Порожанов за заместник-директори на Агенция „Митници" са назначени Божидар Алексов и Розалия Димитрова, съобщава пресцентърът на Министерството на финансите.
Двамата са предложени от Ваньо Танов. Досегашният заместник-директор Чавдар Васев е освободен от длъжност по негова молба. Със заповед на министъра на финансите Румен Порожанов за заместник-директори на Агенция „Митници" са назначени Божидар Алексов и Розалия Димитрова, съобщава пресцентърът на Министерството на финансите. Двамата са предложени от Ваньо Танов. Досегашният заместник-директор Чавдар Васев е освободен от длъжност по негова молба.

Назначиха двама заместници на Ваньо Танов в агенция "Митници"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244314

Със заповед на министъра на финансите Румен Порожанов за заместник-директори на Агенция „Митници Със заповед на министъра на финансите Румен Порожанов за заместник-директори на Агенция „Митници" са назначени Божидар Алексов и Розалия Димитрова, съобщава пресцентърът на Министерството на финансите. Двамата са предложени от Ваньо Танов. Досегашният заместник-директор Чавдар Васев е освободен от длъжност по негова молба.

Папа Франциск пристигна на посещение в Южна Корея

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/14/2361418_papa_francisk_pristigna_na_poseshtenie_v_jujna_koreia/?ref=rss


Папа Франциск пристигна на посещение в Южна Корея. Целта на визитата му, първата на глава на Римокатолическата църква от 25 години, е на обяви за блажени 124 корейски мъченици на вярата и да насърчи вярващите от църква, смятана за модел на бъдещето на католицизма, предаде "Асошиейтед прес".

По време на посещението си папата ще участва в младежки католически фестивал, ще отслужи литургия за мир на разделения Корейски полуостров и ще се срещне със семейства на загиналите в...

ЕС обмисля как да спре джихадистите от "Ислямска държава" да продават петрол от Сирия

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/14/2361421_es_obmislia_kak_da_spre_djihadistite_ot_isliamska/?ref=rss


Европейският съюз обмисля какви мерки да предприеме, за да попречи на бунтовниците от "Ислямската държава" да продават петрол от находищата, които са завзели в Сирия, предаде "Ройтерс", цитирайки европейски дипломат.

Според него възможно е този въпрос да бъде обсъждан на извънредната среща на външните министри от ЕС, свикана за петък, за да се обсъди хуманитарната криза и кризата със сигурността в Ирак, където джихадистите отбелязаха изненадващи успехи. "Ислямската държава" продава...

Хапче спира напълняването на средна възраст

http://pik.bg/хапче-спира-напълняването-на-средна-възраст-news213823.html

Хапче спира напълняването на средна възраст

Учени от университета на Абърдийн откриха, че сигнали в мозъка, които ни казват да спрем да ядем, когато сме се нахранили, стават по-малко ефективни с напредъка на възрастта. За щастие лекарство, разработено от тях, би могло да помогне на хората с наднормено тегло да отслабнат, пише британският в. "Телеграф".

Нещо повече - то може да бъде приемано и от хора на 20- и 30-годишна възраст и по този начин да се предотврати самото напълняване.

„Когато сме млади, хормоните в мозъка ни казват кога сме сити и съответно спираме да ядем.  Колкото повече остаряваме обаче, толкова по-зле започва да работи тази система“, казват учените. Макар и да не става въпрос за кой знае какво напълняване, те твърдят, че допълнителните хапки могат да доведат до 450 гр повече всяка година. А в дългосрочен план това би било проблем.

Благодарение на новото лекарство, наречено Lorcaserin, това ще се промени. То кара сигналите в мозъка да заработят отново на пълни обороти. Засега се продава единствено в САЩ. Все още не е достъпно на територията на Европа.

Там Фрай от Националната фондация по наднормено тегло обаче е против взимането на подобни лекарства от млади хора. Според него „хората трябва да се самоконтролират, а да не разчитат на медикаменти.“

Кабинетът отпуска авансово 1 млн. лв. за Мизия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244307

"Към днешна дата с оглед на обстановката в Мизия отпускаме авансово 1 млн. лв. за посрещане на нуждите в Мизия". Това каза служебният премиер проф. Георги Близнашки на брифинг след първото извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, предаде БГНЕС.
Служебният премиер поясни, "Към днешна дата с оглед на обстановката в Мизия отпускаме авансово 1 млн. лв. за посрещане на нуждите в Мизия". Това каза служебният премиер проф. Георги Близнашки на брифинг след първото извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, предаде БГНЕС. Служебният премиер поясни,

Лалова и Евтимова се класираха на 1/2 финал на 200 метра

http://moresport.actualno.com/Lalova-i-Evtimova-se-klasiraha-na-12-final-na-200-metra-news_44969.html

Ивет Лалова и Инна Ефтимова се класираха за полуфиналите в спринта на 200 м на европейското първенство по лека атлетика, което се провежда в швейцарския град Цюрих. Лалова финишира на трето място в т...

Косово ще има ново правителство в края на септември

http://balkani.actualno.com/Kosovo-shte-ima-novo-pravitelstvo-v-kraja-na-septemvri-news_44971.html

Лидерът на Алианса за бъдещето на Косово Рамуш Харадинай заяви, че новото косовско правителство, начело на което ще бъде той, ще бъде сформирано през втората половина на септември, предаде БГНЕС. Х...

Градският съвет на БСП в София дари минерална вода на бедстващите в Мизия

http://society.actualno.com/Gradskijat-syvet-na-BSP-v-Sofija-dari-mineralna-voda-na-bedstvashtite-v-Mizija-news_44973.html

Ръководството на Градския съвет на БСП в София направи дарение за бедстващите в Мизия. Пострадалите от наводнението получиха 1512 бутилки от по 1,5 литра минерална вода "Леново". След като в...

Близнашки: Отпускаме авансово 1 млн. лв. за Мизия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244290

"Към днешна дата с оглед на обстановката в Мизия отпускаме авансово 1 млн. лв. за посрещане на нуждите в Мизия". Това каза служебният премиер проф. Георги Близнашки на брифинг след първото извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, предаде БГНЕС. Служебният премиер поясни,

Dodge показа най-мощния и бърз седан в света

http://www.cross.bg/dodge-charger-sistema-1425461.html

/КРОСС/ Додж официално представи най-бързия и мощен сериен седан в света - Dodge Charger във версия SRT. Четиривратката е взаимствала 6.2-литровия мотор V8 Hellcat от неотдавна разсекретеното топ купе Dodge Challenger SRT. Този агрегат произвежда 707 к.с. и 880 Нм. В съчетание с 8-диапазонов автомат той позволява на седана да премине драг дистанция от 1/4 миля за 11 секунди, да се ускори от място до 100 мили в час (161 км/ч) за по-малко от 13 секунди и да развие максимална скорост от 204 мили в час (328,3 км/ч). Освен мощния двигател, Dodge Charger SRT Hellcat е получил по-агресивна лицева част с нова радиаторна решетка и предни фарове със светодиоди, вентилационен алуминиев капак, нова задна броня, спойлер върху багажника, двойна изпускателна система и 20-цолови алуминиеви джанти, "обути" в гуми Pirelli P-Zero. В салона са поставени спортни кресла с подгряване и вентилация, изработени от напа и алкантара, цифров приборен пабел, аудио система Harmon Kardon с 18 колони и информационно-развлекателна система Uconnect с 8.4-инчов дисплей. Производството на Dodge Charger SRT Hellcat е предвидено да започне в началото на следващата година, пише Autoclub.bg.  

Ивет Лалова: Силният насрещен вятър ми оказа влияние

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/14/2361413_ivet_lalova_silniiat_nasreshten_viatur_mi_okaza/?ref=rss


Ивет Лалова не успя да защити европейската си титла на 100 метра и остана пета във финала в Цюрих, а като основна причина за неубедителното си представяне тя посочи силния насрещен вятър от 1.7 м/сек, който даде предимство на по-мощните физически състезателки.

Българската спринтьорка постигна второ време в полуфиналите - 11.15 секунди, и трето в сериите - 11.17 секунди, но във финала измина дистанцията за 11.33 секунди, въпреки че направи много силен старт.

"Голямо...

Украинската армия продължава да обстрелва мирното население в Новорусия

http://www.cross.bg/novoshahtinsk-rysiya-farykshin-1425462.html

/КРОСС/ Украинската артилерия нанесла удари по южни райони на Донецк. Под артилерийски обстрел цяла нощ са били подложени и северозападните райони на града - Куйбишевски и Киевски, предаде РИА Новости.Засега няма данни за числото на пострадалите и разрушенията. Под артилерийски обстрел са били подложени и градовете Зугрес и Снежное на изток от Донецк. Според съобщенията на опълченците, Зугрес е бил обстрелян с мини, които се взривили до училище, на детски плаж и градския стадион.Снежное се е обстрелвал с установки «Ураган», от които последствията са много по-разрушителни, за разлика от тези на «Град».В нощта срещу 14 август обстановката до КПП Мариновка също е била много напрегната, от другата страна на границата спешно са били евакуирани руските гранични служители. Това съобщи представителят на южното гранично управление Роян Фарукшин. По думите му, активните военни действия на територията на Украйна близо до границата с Русия се водели от 04:00 ч., и продължили повече от час. «Руските граничари са били спешно евакуирани на безопасно място», уточни източникът. Той добави, че през КПП Новошахтинск се е увеличил потокът на транспортни средства. «За последните две денонощия, на КПП Новошахтинск са били регистрирани 232 МПС на влизане в Русия и 99 на излизане от територията й», разказа Фарукшин.          

Избраха и двама заместници на Ваньо Танов

http://www.bnews.bg/article-113807

Божидар Алексов и Розалия Димитрова са назначени за заместници на шефа на митниците Ваньо Танов.

Две момичета и 6-годишно дете пострадаха при катастрофа, колата им падна в дере

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244300

Две момичета и 6-годишно дете пострадаха при катастрофа в района на село Градево, пише struma.bg.
По първоначална информация автомобилът им е паднал в дере. Пострадалите са закарани в болницата в Благоевград. В момента момичетата се приемат в Спешно отделение в болницата.
След първоначанлия преглед е установено, Две момичета и 6-годишно дете пострадаха при катастрофа в района на село Градево, пише struma.bg. По първоначална информация автомобилът им е паднал в дере. Пострадалите са закарани в болницата в Благоевград. В момента момичетата се приемат в Спешно отделение в болницата. След първоначанлия преглед е установено,

ДФЗ: 62-ма оризопроизводители кандидатстват за държавна помощ

http://www.vesti.bg/novini/dfz-62-ma-orizoproizvoditeli-kandidatstvat-za-dyrzhavna-pomosht-6019887

В ДФ "Земеделие" са кандидатствали 62-ма оризопроизводители за държавна помощ по схемата de minimis, съобщиха от ДФЗ.

Европейски експерти ще оценят готовността на системите ни за превенция и реакция при бедствия и аварии

http://press.mvr.bg/NEWS/news140814_04.htm

Еврокомисар Кристалина Георгиева и министър Йордан Бакалов обсъдиха предложението на двустранна среща в Министерството на вътрешните работи

Две момичета и 6-годишно дете катастрофираха в дере до Симитли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244295

Две момичета и 6-годишно дете пострадаха при катастрофа в района на село Градево, пише struma.bg.
По първоначална информация автомобилът им е паднал в дере. Пострадалите са закарани в болницата в Благоевград. В момента момичетата се приемат в Спешно отделение в болницата.
След първоначанлия преглед е установено, Две момичета и 6-годишно дете пострадаха при катастрофа в района на село Градево, пише struma.bg. По първоначална информация автомобилът им е паднал в дере. Пострадалите са закарани в болницата в Благоевград. В момента момичетата се приемат в Спешно отделение в болницата. След първоначанлия преглед е установено,

Караиванов: Няма причина за нова цена на хляба

http://www.moreto.net/novini.php?n=261114

България няма да има проблеми с хлебната пшеница, въпреки по-ниските добиви заради дъждовете. Има достатъчно количество, всичко друго, което се говори, граничи със спекулата. Това каза председателят на Регионалния съюз на фермерите "Дунавско зърно" Иван Караиванов, предаде кореспондентът на БГНЕС от Русе.

Какво представлява договорът "Приятели за секс"

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kakvo-predstavliava-dogovoryt-priiateli-za-seks-6019883

Първото правило гласи: "Никога не се влюбвай", а сред останалите в договора присъства задължителната липса на ревност

Икономиката ни нараства с 0,5% през второто тримесечие

http://econ.bg/Новини/Икономиката-ни-нараства-с-0-5-през-второто-тримесечие_l.a_i.561739_at.1.html

С 1,6% спрямо същия период на миналата година нараства БВП на страната ни през второто тримесечие на 2014 г. В сравнение с периода януари – март тази...

Средният доход на българина е 1 160 лв, най-много харчи за храна и жилище

http://www.cross.bg/trimesechie-vtoroto-litze-1425460.html

/КРОСС/ Общият доход средно на лице от домакинство през второто тримесечие на 2014 г. е 1 160 лева, сочат данни на НСИ. Основен източник на доход на домакинствата продължава да бъде работната заплата, която формира 55.2% от общия доход. Доходите от работна заплата през второто тримесечие на 2014 г. средно на лице от домакинството са 640 лв., което е с 1.1% повече спрямо същото тримесечие на миналата година. Вторият по значение източник на доход за българските домакинства са доходите от пенсии. Относителният им дял съставлява 26.3% от общия доход. В номинално изражение през второто тримесечие на 2014 г. спрямо същото тримесечие на предходната година доходите от пенсии намаляват с 2.5% и са 305 лв. средно на лице от домакинство. Доходите от самостоятелна заетост средно на лице от домакинство през второто тримесечие на 2014 г. се увеличават спрямо същия период на 2013 г. и достигат 86 лева. Относителният им дял нараства с 0.7 процентни пункта и представлява 7.4% от структурата на общия доход. Доходите от социално осигуряване и социални помощи през второто тримесечие на 2014 г. нарастват спрямо същия период на миналата година и достигат 44 лв. средно на лице от домакинство. Относителният им дял в общия доход нараства с 0.9 процентни пункта и представлява 3.8% от неговата структура. През второто тримесечие на 2014 г. относителният дял на паричния доход на домакинствата в общия доход почти се запазва както при предходни периоди и е 98.4% от него

Монтират разписания по спирките в село Дивотино, от 1 септември тръгва и директна линия за София

http://www.zapernik.com/obshtestvo/montirat-razpisaniya-po-spirkite-v-selo-divotino-ot-1-septemvri_33706/

Разписания ще бъдат монтирани по спирките в пернишкото село Дивотино. Това анонсира пред ZaPernik.com кметът на Дивотино Румен Сергиев.

До 1 септември се очаква разписанията и маршрутите на автобусите и бусовете за превоз на пътници да бъдат монтирани. 18 са спирките в двете посоки в пернишкото село. На всяка от тях ще бъде монтирано информационно табло за маршрути и часове на тръгване на съответните линии, които обслужват жителите на населеното място. Разписанията...

Продължава

НСИ: БВП нараства с 1.6% през второто тримесечие

http://www.vesti.bg/novini/nsi-bvp-narastva-s-1.6-prez-vtoroto-trimesechie-6019886

През второто тримесечие на 2014 г. БВП нараства с 1.6% спрямо същото тримесечие на предходната година и с 0.5% спрямо първото тримесечие на 2014 година, съобщиха от НСИ.

Гошо от Почивка записа песен за Кубрат Пулев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244280

Рапърът Гошо от "Почивка" възпя и Кубрат Пулев. Изпълнителят създаде парче, с което цели да надъха Кобрата преди срещата му на 6 септември срещу световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко в Хамбург. "Кобрата те нокаутира, по ринга денс", започва новият хит на известният и като Джи Пи певец.

Гошо от Почивка записа парче за Кубрат Пулев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244267

Рапърът Гошо от "Почивка" възпя и Кубрат Пулев. Изпълнителят създаде парче, с което цели да надъха Кобрата преди срещата му на 6 септември срещу световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко в Хамбург. "Кобрата те нокаутира, по ринга денс", започва новият хит на известният и като Джи Пи певец.

Тотаджиите хакнали сървъра с паролата на вътрешен човек

http://www.bnews.bg/article-113806

Софийският апелативен съд отави в ареста двамата братовчеди, опитали да източат джакпота на тотото. Днес се разбра и че двамата компютърджии хакнали сървъра на тотализатора с паролата на вътрешен човек.

Истина и политика

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/08/14/2361401_istina_i_politika/?ref=rss


Текстът е публикуван в  портала "Култура"

В България истината и политиката биват противопоставяни толкова категорично, че връзка между тях трябва да се направи, и то на всяка цена.

Иначе, ако тя е невъзможна, не ни остава друго, освен да заживеем в лъжа. Да приемем, че измамата е единственото и необходимо средство в политиката, а управлението е само демагогия, зад която се опредметяват и концентрират тези корпоративни интереси, срещу които протестирахме и ще продължим да...

Проф. Георги Близнашки: Над 16 млн. лева ще бъдат отпуснати за извършени аварийно-възстановителни дейности в пострадалите от наводненията райони

http://press.mvr.bg/NEWS/news140814_03.htm

След първото заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет председателят й министър Йордан Бакалов посочи: „С действията си правителството отправя послание към хората, че ще им окаже помощ“

Таско Ерменков: Може и да няма повишаване на цената на тока

http://econ.bg/Новини/Таско-Ерменков-Може-и-да-няма-повишаване-на-цената-на-тока_l.a_i.561740_at.1.html

Нека не бързаме с оценките, може и да няма повишаване на цената на тока, това ще е ясно от октомври. Това каза в ефира на Нова телевизия бившият...

Рашидов: Ако Василев проговори, ще срине държавата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244272

Ако Цветан Василев проговори, ще срине цялата държава, заяви бившият културен министър Вежди Рашидов, съобщи БТВ.
Скулпторът поде кампания сред вложителите в КТБ, чийто директор е Василев, след като БНБ постави финансовата институция под специален надзор и блокира средствата на вложителите, а държавата обяви, Ако Цветан Василев проговори, ще срине цялата държава, заяви бившият културен министър Вежди Рашидов, съобщи БТВ. Скулпторът поде кампания сред вложителите в КТБ, чийто директор е Василев, след като БНБ постави финансовата институция под специален надзор и блокира средствата на вложителите, а държавата обяви,

Маргарита Попова: Политиците на високо ниво се самозабравиха

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244264

"Политиците на високо ниво се самозабравиха. Тях ги интересуват преди всичко парите, печалбите и властта". Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на Международната конференция на жените транспортни работници, цитирана от БГНЕС.
Вицепрезидентът подчерта, че политиците все по-рядко общуват отблизо със синдикатите и ги търсят като техни "Политиците на високо ниво се самозабравиха. Тях ги интересуват преди всичко парите, печалбите и властта". Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на Международната конференция на жените транспортни работници, цитирана от БГНЕС. Вицепрезидентът подчерта, че политиците все по-рядко общуват отблизо със синдикатите и ги търсят като техни

Маргарита Попова: Политиците на високо ниво се самозабравиха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4244258

"Политиците на високо ниво се самозабравиха. Тях ги интересуват преди всичко парите, печалбите и властта". Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на Международната конференция на жените транспортни работници, цитирана от БГНЕС. Вицепрезидентът подчерта, че политиците все по-рядко общуват отблизо със синдикатите и ги търсят като техни

Рашидов: Ако Цветан Василев проговори, ще срине държавата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244259

Ако Цветан Василев проговори, ще срине цялата държава, заяви бившият културен министър Вежди Рашидов, съобщи БТВ.
Скулпторът поде кампания сред вложителите в КТБ, чийто директор е Василев, след като БНБ постави финансовата институция под специален надзор и блокира средствата на вложителите, а държавата обяви, Ако Цветан Василев проговори, ще срине цялата държава, заяви бившият културен министър Вежди Рашидов, съобщи БТВ. Скулпторът поде кампания сред вложителите в КТБ, чийто директор е Василев, след като БНБ постави финансовата институция под специален надзор и блокира средствата на вложителите, а държавата обяви,

Исмаилов: Разговори с Борисов след изборите

http://frognews.bg/news_74614/

Реформаторският блок има ясна линия, програма и твърда решимост, че държавата се нуждае от дълбоко реформиране. Т.е. необходимо е следващо силно реформаторско управление, което да предприеме болезнени реформи с кратък мандат и през това време се стартира процесът за изготвяне на нова конституция.

Евангелисти строят незаконна църква в бургаски квартал

http://www.cross.bg/kvartal-vreme-evangelisti-1425459.html

/КРОСС/ Евангелисти строят незаконно храм в бургаския квартал „Меден рудник", сигнализираха зрители на bTV. По време на проверката пасторът заплаши телевизионния екип с Божието наказание. Новото строителство в гетото в бургаския квартал стартирало съвсем скоро. Лично един от пасторите започнал градежа. В общината не знаят кой строи, нито са издавали разрешително за строеж. „Правили сме еднократна проверка на място, там се започва административна процедура за премахване на обекта. За съжаление, нямаме ресурс, с който да стопираме строежа по време на самото строителство", обясни районният кмет Магдалена Манолова. В законодателството има дълги процедури със срокове и едва когато изтекат, започва последващо премахване. Евангелистите в гетото твърдят, че на метри от новия строеж е имало Евангелска петдесятна църква, но там в момента се изгражда улица. „Казаха да събаряме старата, че ще дават решение да построим тази", твърдят в квартала.  

Кметът на "Младост" е обвинен в съучастие в организирана престъпна група за измама с имоти

http://www.moreto.net/novini.php?n=261117

Срещу кмета на район "Младост" във Варна Христо Христов е повдигнато обвинение за съучастие в организирана престъпна група за измама с имоти. Това съобщи адвокатът на Христов Бранимир Балачев, предаде репортер на Moreto.

Божидар Алексов и Розалия Димитрова са назначени за заместник-директори на Агенция „Митници"

http://www.cross.bg/direktziya-mitnicheskata-mitnitzi-1425457.html

/КРОСС/ Със заповед на министъра на финансите Румен Порожанов за заместник-директори на Агенция „Митници" са назначени Божидар Алексов и Розалия Димитрова. Те са предложени от директора Ваньо Танов. Досегашният заместник-директор Чавдар Васев е освободен от длъжност по негова молба. Божидар Алексов е магистър по икономика от УНСС със специалност „Счетоводство и контрол" и следдипломна квалификация „Международни икономически отношения и митническа политика." Той е експерт с дългогодишен опит в митническата и данъчна материя. Започнал е професионалния си път през 1991 г. в Столична митница, а от 1998 до 2008 г. заема различни ръководни длъжности в Регионална митническа дирекция София, където последователно оглавява отдели "Митнически режими и процедури", „Акцизи" и „Последващ контрол". От 2009 г. до момента заема ръководни позиции в Агенция „Митници" като директор на дирекция „Акцизи" и началник-отдел в дирекция „Финансово стопанска дейност и управление на собствеността". От страна на Агенция „Митници" ръководи проекта за Изграждане на Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) и изграждане на Информационна система „Контрол на горивата" за НАП

Читател на ПИК: Червеният кмет на Ловеч носи вина за убития ягуар Алонсо

http://pik.bg/читател-на-пик-червеният-кмет-на-ловеч-носи-вина-за-убития-ягуар-алонсо-news213808.html

Читател на ПИК: Червеният кмет на Ловеч носи вина за убития ягуар Алонсо

"Инцидентът с ягуара Алонсо се случва точно в почивния ден рано от сутринта, за да може ловджиите да са на линия! И то точно докато няма още служебен премиер колко удобно!
Кмета на Ловеч е бил подписал договор с който се задължава да издържа ягуара Алонсо и му е плащал издръжката от години". Това пише в писмо до ПИК редовния ни читател Мартин Савов.

"Eдна проверка на случая е идеална в момента щото хората са бесни! Този, който е пуснал ягуара дори по уж невнимание също носи наказателна отговорност. Този кмет заслужава да му се направи една проверка всякаква в момента! Това цялата държава го вижда", завършва писмото си г-н Савов

Нова мода: Космати сутиени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244227

Представителите на силния пол вече не демонстрират мъжественост с косматите си гърди. Сега те използват космите си, за да покажат колко добри дизайнери на сутиени могат да бъдат.
Поредната мания, родена на британските острови, набира все повече последователи в интернет и показва нежната страна на мъжете. Те бръснат космите на гърдите си така, че Представителите на силния пол вече не демонстрират мъжественост с косматите си гърди. Сега те използват космите си, за да покажат колко добри дизайнери на сутиени могат да бъдат. Поредната мания, родена на британските острови, набира все повече последователи в интернет и показва нежната страна на мъжете. Те бръснат космите на гърдите си така, че

Северна Корея изстреля 3 ракети час преди папата да пристигне в Сеул

http://offnews.bg/news/n_1/n_376879.html

Северна Корея изстреля три ракети с малък обсег към Японско море, съобщи южнокорейското министерство на отбраната. Ракетите са изстреляни по-малко от час преди в Сеул да пристигне папа Франциск. Ракетите, прелетели около 220 километра, са изстреляни от Вонсан. Тази година Северна Корея извърши необичайно голям брой пробни изстрелвания на ракети и учебни артилерийски стрелби, уточнява Ройтерс. Междувременно в Сеул папа Франциск започна своята трета международна визита от началото на понтификата, съобщава Радио Ватикана. Светият Отец бе посрещнат от президента на страната Пак Кън Хе. В туит съобщение, публикувано при пристигането му в Южна Корея, Папата пише: „Нека Бог благослови Корея и по-специално нейните възрастни и младежи”.

Саниране на панелните блоковете е програмата на ГЕРБ в енергийната сфера, обяви Борисов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/14/2361400_sanirane_na_panelnite_blokovete_e_programata_na_gerb_v/?ref=rss


С близо милиард са по-малко приходите в Митниците. Това ме тревожи. Това каза в интервю за сутрешния блок на БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Приходите на Агенция "Митници" са със 100 милиона лева по-малко от миналата година, обяви пред "Нова телевизия новоназначеният директор Ваньо Танов. 

Борисов коментира, че позицията на проф. Георги Близнашки да защити Ваньо Танов е нормалната позиция. "Танов не е мое назначение. Близнашки да го махне, ако иска, това си е негова работа. Нямам...

Путин обсъди въпросите за националната сигурност на Крим

http://www.cross.bg/krim-vuprosite-peskov-1425458.html

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин проведе оперативно заседание с постоянните членове на Съвета за Сигурност на Руската Федерация, съобщи прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, предаде ИТАР-ТАСС. Заседанието се проведе в Севастопол, където по-рано руският президент пристигна с двудневна визита. «Бяха обсъдени въпросите относно обезпечаването на сигурността на Република Крим и Севастопол, както и много други въпроси, свързани с функционирането на органите на реда», поясни Песков и уточни, че това е включвало и външната сигурност. «Освен това, на дневния ред бяха и въпросите за борба с корупцията в Крим и Севастопол», добави той.  

Собственикът на общо 268 язовира в България е неизвестен

http://society.actualno.com/Sobstvenikyt-na-obshto-268-jazovira-v-Bylgarija-e-neizvesten-news_44958.html

Не е ясен собственикът на общо 268 язовира в България. Това показва официална проверка, направена след унищожителните наводнения във Варна, Добрич, Велико Търново и Мизия. Данните са съгласно актуали...

Новият здравен министър назначи дъщерята на шефа си

http://izbori2014.actualno.com/Novijat-zdraven-ministyr-naznachi-dyshterjata-na-shefa-si-news_44962.html

Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков назначи в екипа си дъщерята на своя началник във ВМА професор Николай Петров – Руслана Петрова. Тя ще бъде новият ръководител на ди...

Скоро смартфоните ще се зареждат със звук

http://sciencelogy.actualno.com/Skoro-smartfonite-shte-se-zarejdat-sys-zvuk-news_44965.html

Изследователи от университета "Куин Мери" в Лондон съвместно със специалисти на "Нокиа" са разработили прототип на смартфон, който преобразува в електричество звукове от заобикалящ...

Турция помага на екстермистите в Ирак, твърди Washington Post

http://asia.actualno.com/Turcija-pomaga-na-ekstermistite-v-Irak-tvyrdi-Washington-Post-news_44964.html

Групировката Ислямска държава (ИД), която преди бе известна като Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ), е получавала помощ от Турция в раните фази на развитието си в Близкия изток, според стати...

Топлото време е предпоставка за пожари

http://varna.actualno.com/Toploto-vreme-e-predpostavka-za-pojari-news_44967.html

Със затоплянето на времето започва и почистването на дворове, вилни имоти, земеделски земи и др. от горими отпадъци, напомнят от ОДМВР Варна. При почистването им, в много случаи се изгарят отпадъци и...

Най-мощният фотосателит застана на орбита

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/naj-moshtniiat-fotosatelit-zastana-na-orbita-6019874

Освен че ще може да наблюдава малки обекти, сателитът е оборудван с нови сензори, позволяващи му да се взира през дим и мъгла.

Шофьори: Осветлението при бившия ТЕЦ не работи, страх ни е да не сгазим човек

http://www.zapernik.com/obshtestvo/shofiori-osvetlenieto-pri-bivshiya-tec-ne-raboti-strah-ni-e_33705/

От няколко седмици осветлението на пътен възел "Хумни дол" (при бившия ТЕЦ) в Перник не функционира, сигнализираха шофьори до ZaPernik.com.

"Вече почти месец като се прибирам от работа и минавам по тъмница при кръговото за стария ТЕЦ. Намалявам скороста, защото е тъмно, а често пешеходци пресичат платното и през нощта. Тъмно е и е опасно. Може да сгазим някого.", писа до ZaPernik.com перничанина Васил Илиев.

"Здравейте! Често с мъжа...

Продължава

Топлинен удар атакува мъж, който припадна пред бившата дискотека Седмото небе

http://www.zapernik.com/obshtestvo/toplinen-udar-atakuva-muj-koito-pripadna-pred-bivshata-diskoteka-sedmoto_33693/

Мъж е припаднал в района на бившата дискотека "Седмото небе", в пернишкият квартал "Димова махала", предаде човек на ZaPernik.com.

Инцидентът е станал вчера около 18:30 часа. Мъж на видима възраст около 40 години паднал между улица "Юрий Гагарин" и отбивката при сградата на бившата дискотека "Седмото небе".

Шофьор, който станал свидетел на припадъка спрял автомобила си и се притекъл на помощ на човека. Няколко служители...

Продължава

От тотото подали сигнала за хакерите от Варна 5 дни по-късно

http://www.moreto.net/novini.php?n=261102

Българският спортен тотализатор (БСТ) е подал сигнал в МВР за опита за присвояване на джакпота от 5 милиона лева 5 дни след хакерската атака, съобщи за "Труд" изпълнителният директор на тотото Белчо Иванов. Тегленето, при което двамата братовчеди от Варна Продан и Николай Маринови успяха да подменят в системата на тотото числата на фиша си, бе на 26 юни.

Не е вярно, че не може да се направи нищо за влоговете в КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4243578

Около 200 000 граждани, фирми и институции вече втори месец нямат достъп до гарантираните си средства в Корпоративна търговска банка и Креди Агрикол. Голямото число е статистика, но отделните случаи, както е известно, са човешки съдби, които понякога са драматични. Като например блокираната дарителска сметка на дете с церебрална парализа, Около 200 000 граждани, фирми и институции вече втори месец нямат достъп до гарантираните си средства в Корпоративна търговска банка и Креди Агрикол. Голямото число е статистика, но отделните случаи, както е известно, са човешки съдби, които понякога са драматични. Като например блокираната дарителска сметка на дете с церебрална парализа,

Ваньо е равно на...Пеевски...

http://www.cross.bg/onova-vanyo-samite-1425456.html

/КРОСС/ Аршинът,аршинът... Вече съм категоричен - едно от нещата, които са ни довели до днешното жестоко дередже, е различният аршин, с който ние, българите, мерим онова, което става около, а и в нас. Щом е за чуждия - у-у-у, мръсник...Щом е за "нашия" - е, ама то сега... Ето, имам един въпрос към всички честни люде, които бяха излезли миналата година на улицата в борба срещу статуквото: - Някой ще ми каже ли каква е разликата в назначенията на Пеевски тогава и сега на Ваньо Танов? Не е ли един и същ принципът? Не е ли една и съща Схемата? Не са ли едни и същи кукловодите? Кое е тогава различното? Да,аршинът... Да, онова, което е в главата, да, там, откъдето няма излизане,няма... Отговорете! А после ревете - били сме жертва на международен заговор, американци, руснаци ни били скроили шапката... Е,приятели, на такава глава като нашата кой наистина е в състояние да скрои шапка? Разбира се, само един единствен човек - тоест ние самите. Да, ние самите... Автор: Димо Райков за Поглед Инфо  

Хиляди тонове плодове гният в Гърция заради руското ембарго

http://www.vesti.bg/novini/hiliadi-tonove-plodove-gniiat-v-gyrciia-zaradi-ruskoto-embargo-6019881

Общо 12 000 тона праскови и нектарини остават във фризерите ма земеделските кооперации в Северна Гърция в резултат на руското ембарго.

Районният кмет на Варна, събарял ромски къщи, остава в ареста

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4244235

Кметът на район "Младост" във Варна Христо Христов остава в ареста, след като беше задържан след акция на ДАНС вчера сутринта, съобщи „Дарик“.
Мярката му е удължена от 24 на 72 часа, каза адвокатът на Христов Бранимир Балачев, който снощи прогнозира, че клиентът му ще бъде освободен днес. Разработката срещу районния кмет се ръководи от София, Кметът на район "Младост" във Варна Христо Христов остава в ареста, след като беше задържан след акция на ДАНС вчера сутринта, съобщи „Дарик“. Мярката му е удължена от 24 на 72 часа, каза адвокатът на Христов Бранимир Балачев, който снощи прогнозира, че клиентът му ще бъде освободен днес. Разработката срещу районния кмет се ръководи от София,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване