Откриха мраморна плоча в памет на Желязко Христов

http://www.cross.bg/knsb-plocha-organizatzii-1430427.html

София /КРОСС/ Днес в София, на улицата, носеща името на проф. д-р Желязко Христов д.м, бе открита мраморна плоча в памет на Доктора от президента на КНСБ Пламен Димитров и д-р Дима Христова - съпругата на починалия синдикален лидер. Преклонението си пред човека, синдикалиста и лидера с широка душа и огромно сърце отдадоха президентът и вицепрезидентите на КНСБ, председатели на федерации, съюзи и синдикални организации - основни членове на КНСБ, вицепрезидентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов, представители на работодателски организации, съратници, колеги, приятели на Доктора и др. Паметната плоча бе отрупана с букети цветя.    

82-годишен психо гръмнал момичето на пазара в Гоце Делчев!

http://www.bnews.bg/article-116465

82-годишен е заподозрян за стрелбата в гърба на 27-годишна жена на пазара в Гоце Делчев. Той е стрелял със самоделка.

Плевнелиев: Важен е личният, но и колективният успех

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/plevneliev-vazhen-e-lichniiat-no-i-kolektivniiat-uspeh-6022413

Президентът откриването на новата учебна година в Природо-математическата гимназия в Благоевград, която е е завършил с отличие през 1982 г.

Цветанов: Високата избирателна активност спасява България

http://frognews.bg/news_76300/

Нашата основна цел на предстоящите избори е да повишим избирателната активност, защото това е най-важното и основополагащо за демократичните принципи. Високата избирателна активност означава, че спасяваме България.

Пилотите на "Ер Франс" също ще стачкуват

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308131

Едноседмична стачка на пилотите от Ер Франс парализира въздушния трафик, съобщи „Блумбърг“. Хиляди пътници останаха на земята, тъй като по-малко от половината от самолетите на авиокомпанията са във въздуха.Пилотите протестират срещу опита на Ер Франс да преназначи част от тях в друга, нискотарифна авиокомпания, за да се справи с конкуренцията. Едноседмична стачка на пилотите от Ер Франс парализира въздушния трафик, съобщи „Блумбърг“. Хиляди пътници останаха на земята, тъй като по-малко от половината от самолетите на авиокомпанията са във въздуха.Пилотите протестират срещу опита на Ер Франс да преназначи част от тях в друга, нискотарифна авиокомпания, за да се справи с конкуренцията.

И пилотите на "Ер Франс" с едноседмична стачка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308121

Едноседмична стачка на пилотите от Ер Франс парализира въздушния трафик, съобщи „Блумбърг“. Хиляди пътници останаха на земята, тъй като по-малко от половината от самолетите на авиокомпанията са във въздуха.Пилотите протестират срещу опита на Ер Франс да преназначи част от тях в друга, нискотарифна авиокомпания, за да се справи с конкуренцията. Едноседмична стачка на пилотите от Ер Франс парализира въздушния трафик, съобщи „Блумбърг“. Хиляди пътници останаха на земята, тъй като по-малко от половината от самолетите на авиокомпанията са във въздуха.Пилотите протестират срещу опита на Ер Франс да преназначи част от тях в друга, нискотарифна авиокомпания, за да се справи с конкуренцията.

Сидеров: Готви се правителство на Ердоган от ГЕРБ, ДПС, НФСБ и Реформаторския блок

http://pik.bg/сидеров-готви-се-правителство-на-ердоган-от-герб-дпс-нфсб-и-реформаторския-блок-news225753.html

Сидеров: Готви се правителство на Ердоган от ГЕРБ, ДПС, НФСБ и Реформаторския блок

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира посещението на Лютви Местан при президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган  - новият султан на Турция. Сидеров припомни кой е Ердоган и направи кратка ретроспекция на мераците му да завладее бившите земи на Османската империя отново, този път  с демографски и икономически мерки. Той припомни  скандалното изказване на Ердоган на предизборен митинг в гр. Кешан, на който очерта част от България и  Балканите като части, принадлежащи към Турция. Сидеров подчерта, че само  АТАКА е реагирала на тази провокация като е предложило декларация в НС, с която се осъжда изказването на Ердоган и се иска среща на външните министри на засегнатите от изказването балкански страни.  За съжаление с гласовете на ДПС, БСП и ГЕРБ решението е отхвърлено.

Той беше категоричен, че тези, които сега се наричат патриоти – Патриотичен фронт, ВМРО, НФСБ не са реагирали. „Защо да реагират? Те са включени в плановете за правителство, което аз го наричам „правителството на Ердоган“, което се готви след 5 октомври. И ще ви докажа, че такова правителство се готви. Разбира се, такова правителство може да бъде спряно, да не бъде допуснато, и това всичко е във ваши ръце“, добави Сидеров.

Той припомни как Ердоган е ухажван от политиците на ГЕРБ, като само Бойко Борисов е ходил няколко пъти, а Цвета Караянчева и Цветан Цветанов са присъствали на партийния конгрес на Ердоган. Нито един обаче от политиците на ГЕРБ не поставя въпроса за обезщетенията на тракийските българи. „Каквото му диктуваше Ердоган, това правеше Борисов през целия си мандат. Когато се опитахме да сменим турско-мюсюлманските имена на редица, местности, селища, реки и да върнем трако-българските имена, борисовите хора се възпротивиха. По даден знак гласуваха „против“ в общинските съвети и разбрахме, че тази заповед е дадена от турското посолство, от Ердоган“, добави Сидеров.

Националист номер 1 коментира, че мечтата на ДПС се е осъществила и те са били на посещение при господаря Ердоган.  Той окачестви посещението като нов момент, защото на миналите избори на посещение при Ердоган е била партията на Касим Дал, която е създадена от ГЕРБ, защото Касил Дал и Корман Исмаилов се отцепиха от ДПС и заявиха принадлежност към ГЕРБ. „Тази партия беше благословена от Ердоган и снимката на Корман Исмаилов беше разпространена в 1 млн. тираж за изборите 2013г. Явно гербаджиите Корман Исмаилов и Касим Дал не успяха да оправдаят.

Константинов: Купеният вот ще бъде между 150 и 200 000 гласа

http://www.cross.bg/konstantinov-izbori-glasyvane-1430419.html

София /КРОСС/ Купеният вот на изборите ще бъде между 150 и 200 000 гласа. Това обяви по време на четвъртото заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори математикът Михаил Константинов. По думите му заплащането се извършва не след като исканите резултати се получат в секциите. Той каза още, че купуването на гласове се извършва на много високо ниво и никой не се разхожда с пари в джоба или говори за това по телефона. „Тъй като купеният вот се разпределя между всички партии, пропорционално на силата на партиите, той няма да изкриви резултата от изборите", заяви Константинов.Във връзка с двойното гласуване Константинов съобщи, че за периода от 1994 година досега има само четири подобни случая, ако се изходи от принципа, че едно престъпление се смята за извършено едва когато има съдебен акт по него. И четирите случая са през 2005 година, когато при проверка на ЦИК е установила, че един човек е гласувал 20 пъти, а трима - 15.Константинов обясни, че залавянето им е било много лесно, тъй като те са оставили удостоверения за гласуване на друго място. По думите му тогава е ставало въпрос за група момчета, които са решили да се пошегуват и са били глобени в последствие с по 500 лв."Това са доказаните случи, иначе по времето на моята практика в ЦИК по време на осем национални избори имаме максимални подозрения за двойно гласуване от порядъка на 500", посочи математикът

Развъртяха метлата в пловдивското ВиК

http://www.cross.bg/nikolov-dryzhestvoto-ypravitel-1430426.html

Пловдив /КРОСС/ Политическата чистка в пловдивското Ви К започна. 50 души от вчера вече са без работа, научи Марица.бг.Договорите на 45 работещи на изпитателен срок бяха прекратени от новия управител на дружеството Спартак Николов. Освободени са и 5 човека от ръководния състав. Сред тях са финансовият мениджър и зам.-ръководителят на Пречиствателна станция. Смятам, че те не са допринесли да подобряване работата на дружеството, заяви Николов за орязване на шефският състав.От края на миналата година е имало нова структура на ВиК. Щатът е бил раздут със 109 души. Само от 1 юли има 59 нови назначения, твърди новият шеф на фирмата. От 9 септември, когато Николов пое управлението, във ВиК са работели 1285 души. Когато той бе освободен от предишният управител Манол Генов преди по-малко от година, оставил 1176. Аргументи за прекратяване на договорите са, че качеството на услугата не се е влошило, но и работата не е станала по-ефективна.Днес Спартак Николов има среща със синдикатите, за да ги запознае с политиката, която ще води в дружеството.

Арестуваха актриса, сбъркали я с проститутка

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/arestuvaha-aktrisa-sbyrkali-ia-s-prostitutka-6022400

"Докато седях на задната седалка в полицейския автомобил, си припомних за многото случаи, когато баща ми се връщаше унил у дома, след като е бил унижен от полицаи без никаква причина. Почувствах срам и гняв", казва актрисата от "Джанго без окови"

Гечев: Имаме огромен потенциал за българските стоки на нашия пазар

http://frognews.bg/news_76299/

Имаме огромен потенциал за българските стоки на нашия пазар, дори и при влошени външни условия. Това заяви Румен Гечев, водач от листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Плевен, по време на среща с КНСБ в централата на партията.

Възможни са смущения в електроснабдяването на Свиленград и района

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308119

Възможни са смущения в електроснабдяването за клиенти от гр. Свиленград и района в периода от 15.09 - 22.09.2014 г. 
В EVN България е постъпила заявка от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за извършване на планови дейности по електропровод 110kV „Свилена“, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Възможни са смущения в електроснабдяването за клиенти от гр. Свиленград и района в периода от 15.09 - 22.09.2014 г.  В EVN България е постъпила заявка от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за извършване на планови дейности по електропровод 110kV „Свилена“, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

БНБ към EPIC: Как и с колко пари инвеститорите и акционерите ще спасят КТБ?

http://econ.bg/Новини/БНБ-към-EPIC-Как-и-с-колко-пари-инвеститорите-и-акционерите-ще-спасят-КТБ-_l.a_i.567468_at.1.html

Българската народна банка (БНБ) е изпратила писмо до г-н Петер Голдшейдер, управляващ съдружник в EPIC – финансовият консултант, избран от...

От БНБ изразиха готовност за преговори с EPIC за КТБ

http://econ.bg/Новини/От-БНБ-изразиха-готовност-за-преговори-с-EPIC-за-КТБ_l.a_i.567468_at.1.html

Българската народна банка (БНБ) е изпратила писмо до г-н Петер Голдшейдер, управляващ съдружник в EPIC – финансовият консултант, избран от...

БНБ: Готови сме за преговори с EPIC за КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308113

Българската народна банка е готова да преговаря с посредника EPIC за бъдещето на КТБ. Това става ясно, от писмо, изпратено от централната банка до компанията, която представлява основните акционери в поставения под особен надзор трезор.
Текстът на писмото е публикуван на сайта на БНБ. Ето целия текст:
Днес изпълняващият длъжността подуправител, Българската народна банка е готова да преговаря с посредника EPIC за бъдещето на КТБ. Това става ясно, от писмо, изпратено от централната банка до компанията, която представлява основните акционери в поставения под особен надзор трезор. Текстът на писмото е публикуван на сайта на БНБ. Ето целия текст: Днес изпълняващият длъжността подуправител,

“Лудогорец” афишира смелост преди дуела

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308115

“Лудогорец” тръгна без страх за Острова, където днес ще дебютира в Шампионската лига срещу “Ливърпул”. 

Капитанът Светослав Дяков се оказа най-смел: “Отиваме за победа, но и равен влиза в сметките ни. Не ни е страх от нищо. Загубата на “Ливърпул” от “Астън Вила” не ни заблуждава, тъй като имаше сериозно подценяване. Това няма да се случи срещу н “Лудогорец” тръгна без страх за Острова, където днес ще дебютира в Шампионската лига срещу “Ливърпул”. Капитанът Светослав Дяков се оказа най-смел: “Отиваме за победа, но и равен влиза в сметките ни. Не ни е страх от нищо. Загубата на “Ливърпул” от “Астън Вила” не ни заблуждава, тъй като имаше сериозно подценяване. Това няма да се случи срещу н

Вивиан Уестууд призова шотландците да гласуват "за" на референдума

http://europe.actualno.com/Vivian-Uestuud-prizova-shotlandcite-da-glasuvat-za-na-referenduma-news_50107.html

Британската модна дизайнерка Вивиан Уестууд призова шотландците да подкрепят независимостта си на референдума в четвъртък. Според нея отговорът "да" "насочва към един по-добър свят"...

Председателката на парламента ще е новият премиер на Полша

http://www.mediapool.bg/predsedatelkata-na-parlamenta-shte-e-noviyat-premier-na-polsha-news224878.html

Полският президент Бронислав Коморовски възложи на председателката на Сейма (долната камара на парламента) Ева Копач да състави ново правителство след оставката на премиера Доналд Туск, който бе избран да оглави Европейския съвет, съобщи Франс прес.   Копач разполага с 15 дни да представи правителството си на президента, но от президентството вече посочиха 22 септември като датата, когато ще бъде огласен съставът на новия кабинет.   "Това ще е добро правителство. Знам, че задачата ми ще е трудна, но съм готова да посрещна предизвикателството", заяви 57-годишната Копач. Тя е близък съюзник на досегашния премиер Доналд Туск и ще бъде негов приемник и начело на партия "Гражданска платформа", след като от началото на декември той поеме поста на председател на Европейския съвет.   Очаква се няколко министерства да сменят титулярите си, включително вътрешното ведомство, а вероятно и това на външните работи, оглавявано в последните седем години от Радослав Шикорски.   Шикорски, един от най-известните полски политици в чужбина, може да замени Ева Копач начело на Сейма.

БНБ готова на преговори с EPIC за КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308105

Изпълняващият длъжността подуправител, ръководещ управление „Банков надзор“, г-жа Нели Кордовска и главният юрист на БНБ г-жа Нина Стоянова изпратиха днес писмо до г-н Петер Голдшейдер, управляващ съдружник в EPIC, съобщи на своя сайт Централната банка.
В писмото се заявява, че Българската народна банка приветства усилията на EPIC, Изпълняващият длъжността подуправител, ръководещ управление „Банков надзор“, г-жа Нели Кордовска и главният юрист на БНБ г-жа Нина Стоянова изпратиха днес писмо до г-н Петер Голдшейдер, управляващ съдружник в EPIC, съобщи на своя сайт Централната банка. В писмото се заявява, че Българската народна банка приветства усилията на EPIC,

БНБ до ЕPIC за КТБ: Само финансовото министерство може да отпусне държавна помощ

http://frognews.bg/news_76298/

Изпълняващият длъжността подуправител, ръководещ управление „Банков надзор“, Нели Кордовска и главният юрист на Централната банка Нина Стоянова са пратили писмо до Петер Голдшейдер, управляващ съдружник в EPIC, съобщи пресцентърът на БНБ.

Почина дъщерята на Бисер Киров

http://www.cross.bg/koiidel-ventzinosa-biser-1430425.html

/КРОСС/ На 13 септември сутринта в Берлин почина дъщерята на Бисер Киров - Венциноса фон Койдел. Тя е възпитаничка на НГДЕК- София, на Хумболтовия университет Берлин и МУ „Витте"- Москва. Венциноса имаше широки професионални интереси - продуцент, художник, инсталатор артист, юрист, полиглот.Дъщерята на Бисер Киров е сред главните герои във филма на Георги Тенев „Свещена светлина", в който преди 5 години се снима заедно със съпруга си Феликс фон Койдел. Тя е и куратор на изложбите на съпруга си Феликс фон Койдел в Националната художествена галерия и в различни галерии в Европа.Самата Венциноса бе експериментатор - колорист, есеист и ярък родолюбец. Тя напусна напусна този свят пред откриването на изложбата си в Италия.    

Първият випуск на ЧСОУ „Юрий Гагарин”, СОК „Камчия” откри учебната година

http://www.moreto.net/novini.php?n=264226

Първият випуск на Частното средно общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ прекрачи училищния праг днес. В най-модерното българско училище вече учат деца от първи до осми клас. Изпълнителния директор на СОК „Камчия“ Станка Шопова приветства децата, преподавателите и гостите, като им пожела да възпитат и запазят любов към науката и както е в отколешната българска традиция - ученици, учители и родители да вървят заедно по този път, ръка за ръка.

БНБ поиска от EPIC подробности за плановете за спасяване на КТБ

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/09/15/2381184_bnb_poiska_ot_epic_podrobnosti_za_planovete_za/?ref=rss


Българска народна банка поиска днес от финансовия консултант EPIC информация интересите на кои лица, свързани с КТБ, представлява, както и повече данни относно техните виждания за рекапитализиране на банката, се казва в прессъобщение на централната банка. Допълнителните данни са поискани в писмо от изпълняващия длъжността подуправител и ръководещ на управление "Банков надзор" Нели Кордовска и главния юрист на БНБ Нина Стоянова до управляващия съдружник в EPIC Петер Голдшейдер.

През...

Близнашки гарантира избори без "Костинброд" и мъртви души

http://offnews.bg/news/n_1/n_388755.html

Не се готви фалшификация на изборите, заяви министър-председателят проф. Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на Университета за национално и световно стопанство в столицата. „Работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори развенча един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци. Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема“, категоричен беше премиерът. Министър-председателят акцентира и върху предприетите действия на правоохранителните органи в страната за превенция срещу купуването на гласове: „Нашето огромно желание е да внесем ред и дисциплина в навечерието на изборите и да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове“, заяви Близнашки. Премиерът отново подчерта, че е важно изборите да дадат легитимен резултат. „След цяла година вълнения е време да се излъчи едно силно, политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата „преход“ и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия“, коментира още министър-председателят.

Пак недоразумение в МВР! Няма кой да разпитва уличени деца в софийска област

http://frognews.bg/news_76297/

Щатовете на служители от Детска педагогическа стая /ДПС/ в софийска област са съкратени при реформата в МВР на Цветлин Йовчев. Заради това няма кой реално да разпита уличени хлапета до 18 г. за извършени от тях престъпления, като по този начин системата се блокира.

Химик пред Фрог: Киселото мляко не помага на пияните

http://frognews.bg/news_76296/

Киселото мляко няма способността да неутрализира алкохола в кръвта. До известна степен течностите могат минимално да намалят промилите, това обясни пред Фрог нюз химик.

Расмусен: Русия не създава непосредствена заплаха за НАТО

http://www.mediapool.bg/rasmusen-rusiya-ne-sazdava-neposredstvena-zaplaha-za-nato-news224877.html

Русия не представлява непосредствена опасност за НАТО, заяви генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен в заключителната си реч по повод края на мандата му начело на организацията. "Вероятно това е заради член 5 от Договора от Вашингтон, който предвижда въоръженото нападение срещу някоя от държавите от организацията да се възприема като нападение срещу всички страни в пакта", посочи Расмусен в последната си реч на този пост, организирана от института "Карнеги" в Брюксел. Той заяви, цитиран от БТА, че Москва предпочита да поддържа замразени конфликти в Източна Европа с намерението да попречи на цялостното присъединяване на региона към евроатлантическите структури. "Дълго и упорито се опитвахме да развием партньорство с Русия на основата на международните норми и при съобразяване с тревогите на руската страна. За съжаление Русия отхвърли нашето желание за сътрудничество и ни възприема като заплаха", допълни той. По думите му от Молдова до Грузия, а сега и в Украйна, Русия използва военни и икономически средства, за да внася дестабилизация. Основната задача на НАТО е териториалната защита на държавите от организацията, а продуктопроводите в тези държави са част от територията. Защита на продуктопроводите и на останалата енергопреносна мрежа е част от общата ни сигурност, посочи Расмусен в отговор на въпрос. Расмусен заяви още, че "Ислямска държава" (ИД) е група терористи, извършващи ужасни престъпления срещу хиляди хора в Ирак и Сирия, и изисква военен отговор, за да бъде разбита. "Тази групировка е дори по-голяма заплаха (от Русия), защото създава опасност от износ на тероризъм към нашите държави... Изправени сме пред сили, които отхвърлят нашата либерална демокрация и нашия либерален ред. Те са подчертано срещу Запада и няма да се поколебаят да подкопаят нашия ред на свобода, те изповядват архаични схващания. Предстои ни нова битка за търпимост и срещу тоталитаризма - между отворени и затворени общества. В тази нова епоха на ревизионизъм трябва да останем единни и силни, обединени в името на свободата", каза генералният секретар. "Трябва да бъдем готови да използваме мека и груба сила в защита на нашите ценности", заяви Расмусен. Той съобщи, че НАТО ще помисли за предприемането на обучителна военна операция в Ирак, ако правителството в Багдад поиска това.

МВР: Обстановката преди вота е притеснително спокойна

http://www.cross.bg/deiinost-spokoiina-glasove-1430424.html

София /КРОСС/ Обстановката преди изборите е много спокойна, дори прекалено спокойна, дори притеснително спокойна. Тази констатация направи по време на заседание на Изборния борд към Министерски съвет зам.-директор на дирекция "Криминална полиция" към МВР Георги Арабаджиев. Той добави, че ако направим съпоставка с изборите през 2005 и 2009 година, тогава е имало много по-голямо нагнетяване на криминогенната обстановка. Но в момента, с изключение на някои специфики при преференциалния и корпоративния вот, е учудващо спокойно.Арабаджиев каза още, че контингентът, свързан с купуване и продаване на гласове наброява над 1000 лица. Спрямо тях подхождаме различно с оглед тяхното място и структура в този порочен процес, обясни Арабаджиев.Зам.-директорът на "Криминална полиция" каза още, че преди три седмици е била задържана престъпна група, но дейността по купуване и продаване на гласове е била съпътстваща за тях. "Основната им дейност беше лихварство и събиране на пари, чрез насилие. Нарушенията и престъпленията, свързани с политическите права на гражданите беше допълнителна тяхна дейност, но в същото време с доста съществени мащаби", коментира Арабаджиев

Партия купува гласове и дава бонуси, ако влезе в НС

http://www.bnews.bg/article-116459

В Бургас сериозно се купуват гласове, стана ясно по време на Гражданския борд за свободни и демократични избори. Едната от партиите дори предлага по още 50 лева на хората, които продават гласа си, ако формацията се намърда в 43-ото Народно събрание.

Възможни са смущения в електроснабдяването на Свиленград и района

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308091

Възможни са смущения в електроснабдяването за клиенти от гр. Свиленград и района в периода от 15.09 - 22.09.2014 г. 
В EVN България е постъпила заявка от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за извършване на планови дейности по електропровод 110kV „Свилена“, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Възможни са смущения в електроснабдяването за клиенти от гр. Свиленград и района в периода от 15.09 - 22.09.2014 г.  В EVN България е постъпила заявка от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за извършване на планови дейности по електропровод 110kV „Свилена“, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

Фронт офисът на „БСП лява България” свързва пловдивчани с бъдещите депутати

http://www.cross.bg/bulgariya-plovdiv-front-1430416.html

Пловдив /КРОСС/ Всеки един кандидат-депутат от пловдивската листа с №22 ще бъде на разположение на гражданите. Срещите ще се случват във фронт офиса на „БСП лява България" на Главната. По два екипа - преди обед от 10.30 - 13.00, и следобед от 17.30 - 20.00 - ще посрещат фронтално въпросите, предложенията и претенциите на пловдивчани за управлението на държавата. Така всеки ден до 5 октомври.Днес, 15 септември, до обяд фронт офисът се превърна в дискусионна платформа за образоваността и предприемчивостта на българина с участието на Захари Георгиев, с доказан депутатски опит и няколко законодателни инициативи през изминалите парламентарни години. Младите Красимир Карамфилов и Ивайло Димов защитиха правото на младите специалисти и професионалсти да се развиват в България. Разговорите с пловдивчани продължиха и следобед, когато третият в листата - доц. д-р Георги Йорданов, подкрепян от доц. Кирчо Атанасов и Антон Мартинов, представиха платформата на левицата в здравеопазването и образованието.Утре, вторник, 16 септември, управленските политики на „БСП лява България" ще обсъдят с гражданите други два екипа от по трима кандидат-депутати от Пловдив. Мястото на срещите вече е познато - фронт офисът на Главната с № 22, часовете - също. От 10.30 екипът на бъдещите депутати се води от Калин Милчев, народен представител в 42 Народно събрание, който мечтае да превърне Пловдив и България в модерни дестинации

Цветан Цветанов: Високата избирателна активност означава, че спасяваме България. Това е нашата основна цел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308082

Нашата основна цел на предстоящите избори е да повишим избирателната активност, защото това е най-важното и основополагащо за демократичните принципи. Високата избирателна активност означава, че спасяваме България. Това каза заместник- председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов на среща с Нашата основна цел на предстоящите избори е да повишим избирателната активност, защото това е най-важното и основополагащо за демократичните принципи. Високата избирателна активност означава, че спасяваме България. Това каза заместник- председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов на среща с

Двама души загинаха след челен удар с комбайн

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308070

Един мъж е загинал на място при сблъсък с комбайн край врачанското Селановци, съобщи „Конкурент“. На 15 км от селото на пътя Кнежа-Селановци в местността Маринов геран "Дачия" се е забил челно в комбайн. Информацията бе потвърдена от кметицата Росица Койнова, която съобщи, че в колата са били двама охранители от Кнежа от фирма "Секюрити". Един мъж е загинал на място при сблъсък с комбайн край врачанското Селановци, съобщи „Конкурент“. На 15 км от селото на пътя Кнежа-Селановци в местността Маринов геран "Дачия" се е забил челно в комбайн. Информацията бе потвърдена от кметицата Росица Койнова, която съобщи, че в колата са били двама охранители от Кнежа от фирма "Секюрити".

Пазарът на имоти: Търсят се двустайни!

http://www.bnews.bg/article-116450

Със 17 % са скочили продажбите на жилища у нас през последните три месеца на годината. Търсят се апартаменти с една спалня на цена между 40 и 50 хиляди евро.

Кола се заби челно в комбайн, двама загинаха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308061

Един мъж е загинал на място при сблъсък с комбайн край врачанското Селановци, съобщи „Конкурент“. На 15 км от селото на пътя Кнежа-Селановци в местността Маринов геран Един мъж е загинал на място при сблъсък с комбайн край врачанското Селановци, съобщи „Конкурент“. На 15 км от селото на пътя Кнежа-Селановци в местността Маринов геран "Дачия" се е забил челно в комбайн. Информацията бе потвърдена от кметицата Росица Койнова, която съобщи, че в колата са били двама охранители от Кнежа от фирма "Секюрити".

Баскетболна титла №5 за САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308077

Американските баскетболисти спечелиха световната титла за пети път, като на финала в Мадрид попиляха Сърбия със 129:92. Абсолютната доминация на янките в мача за малко да ги доведе и до нов рекорд за титлата на планетата. Все пак 137-те точки, които летящите американци от Дрийм тим II вкараха на Русия на финала в Торонто през 1994-та, останаха нена Американските баскетболисти спечелиха световната титла за пети път, като на финала в Мадрид попиляха Сърбия със 129:92. Абсолютната доминация на янките в мача за малко да ги доведе и до нов рекорд за титлата на планетата. Все пак 137-те точки, които летящите американци от Дрийм тим II вкараха на Русия на финала в Торонто през 1994-та, останаха нена

Арестуваха стрелеца, ранил младата жена в Гоце Делчев

http://pik.bg/арестуваха-стрелеца-ранил-младата-жена-в-гоце-делчев-news225745.html

Арестуваха стрелеца, ранил младата жена в Гоце Делчев

Арестуваха стрелеца, който рани 27-годишната жена от Кремиковци, дошла на пазар в Гоце Делчев. Той е задържан в полицията.

Напрежението в Гоце Делчев продължава да е напрегнато, пише struma.bg. 

Лекарите се борят за живота на младата жена.

Както по-рано информирахме, инцидентът стана днес на Конския пазар в Гоце Делчев. Жената бе ранена, както си седяла в каруцата. 200 роми чакат реда си, за да дадат кръв на ранената, ако се наложи.

Утре над Черноморието облачността ще е по-често значителна

http://www.moreto.net/novini.php?n=264223

През нощта и утре с прекъсвания валежите в Западна и Централна България ще продължат. По-интензивни ще са в западната половина на страната. През деня над Източна България облачността ще се увеличи и на места и там ще превали. Ще продължи да духа слаб, в Източна България – умерен вятър от изток-североизток.

Цветан Цветанов: Високата избирателна активност означава, че спасяваме България. Това е нашата основна цел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308065

Нашата основна цел на предстоящите избори е да повишим избирателната активност, защото това е най-важното и основополагащо за демократичните принципи. Високата избирателна активност означава, че спасяваме България. Това каза заместник- председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов на среща с Нашата основна цел на предстоящите избори е да повишим избирателната активност, защото това е най-важното и основополагащо за демократичните принципи. Високата избирателна активност означава, че спасяваме България. Това каза заместник- председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов на среща с

Контрабандисти бягат гузно от полицията, зарязват си цигарите без бандерол

http://pik.bg/контрабандисти-бягат-гузно-от-полицията-зарязват-си-цигарите-без-бандерол-news225740.html

Контрабандисти бягат гузно от полицията, зарязват си цигарите без бандерол

При екшън преследване на контрабандисти полицаите от Хасково задържаха 12 600 къса цигари без бандерол.

През почивните дни, при патрулиране по улица „Могила” в областния град, униформените полицаи видели срещу тях да се движи микробус Форд.

Когато били забелязани от водача на автомобила, последвало рязко завиване по черен път между къщите. Полицаите се втурнали в преследване на автомобила заради гузното поведение на пътниците. Минути по-късно те откриват колата изоставена и отключена, съобщават от ОД на МВР-Хасково.

При огледа се е установило, че между седалките са оставени цигарите без бандерол, а собственик на колата е 39-годишен хасковлия.

При разпита мъжът заявил, че микробусът е шофиран от 62-годишния му баща. Цигарите от различни марки са иззети с протокол, образувано е досъдебно производство.

МОСВ предупреждава: Оранжев код за обилни валежи и утре за 6 области в страната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308062

По данни и прогнози на НИМХ, в шест области за вторник е обявен оранжев код за дъжд. Това са областите Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София – област. Жълт ще бъде кодът за дъжд в дванадесет области – Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град. По данни и прогнози на НИМХ, в шест области за вторник е обявен оранжев код за дъжд. Това са областите Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София – област. Жълт ще бъде кодът за дъжд в дванадесет области – Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град.

КОНПИ се отказа да разпитват Братя Галеви в съда

http://www.cross.bg/bratya-galevi-grypa-1430423.html

/КРОСС/ Четири експертизи за автомобилите, недвижимите имоти и огнестрелното оръжие, както и графологическа експертиза да бъдат изготвени по делото за конфискация на имуществото на Братя Галеви и техните съпруги, разпореди съдия Таня Костадинова.По време на заседанието стана ясно, че Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество оттегли искането си за явяване в съда на Пламен Галев и Ангел Христов, като днес поиска от Кюстендилски окръжен съд да бъдат разпитани седем свидетели от Гърция, Кипър и Сейшелските острови. Тези от Гърция и Кипър ще бъдат разпитани в България, а тези от Сейшелските острови на място, като могат да присъстват адвокатите и особените представители по делото.Според комисията, има косвена връзка между влязлата в сила присъда на Братя Галеви, като участници в организирана престъпна група и придобитото от тях имущество. Защитниците отрекоха такава връзка, защото те са осъдени за престъпления през 2007- 2008 година, а имуществото е придобито преди това.Адвокат Анани Константинов прогнозира, че делото ще приключи в рамките на 3 години.Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като Братя Галеви, са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководена на престъпна група.

Сватбари бият полицаи с камъни и пръти, 19 прибрани в ареста в Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308056

19 роми са били задържани в Първо РПУ в Бургас, след като скочили с камъни и пръти на полицаи.
"Случилото се е особено негативно, като се има предвид, че полицаите са били на място, за да свършат работата си. Никой няма право да ги замерва с камъни", каза пред "Труд" Георги Костов, шеф на ОД на МВР в Бургас. 19 роми са били задържани в Първо РПУ в Бургас, след като скочили с камъни и пръти на полицаи. "Случилото се е особено негативно, като се има предвид, че полицаите са били на място, за да свършат работата си. Никой няма право да ги замерва с камъни", каза пред "Труд" Георги Костов, шеф на ОД на МВР в Бургас.

Общинарите в Ковачевци с декларация срещу бежанците

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/obshtinarite-v-kovachevci-s-deklaraciia-sreshtu-bezhancite-6022406

Новата учебна година в единственото училище в общината - в Калище, е била открита без присъствие на чужденци в класовете

Румен Петков връчи членските карти на младежи и жени от АБВ

http://www.cross.bg/pleven-petkov-rymen-1430422.html

Плевен /КРОСС/ Водачът на листата раздаде членските карти на младежи и жени от АБВ на среща в квартал "Сторгозия". „Ние нямаме средства за медии, нашата сила сте вие - умни, интелигенти хора с ясна позиция", каза Румен Петков. В диалог на срещата се обсъдиха проблемите, които касаят жителите на Плевен. Младите хора поискаха да се помисли по възможността за развитието на спорта, най-вече при децата. Хората поставиха въпроса и за обществен контрол върху изпълнението на поръчката за изграждането на площада в Плевен. „Не е нормално при толкова строителни фирми в нашия регион да се възлага поръчка на фирма от друг град", категоричен е Румен Петков. „АЕЦ - Белене е възможност за развитието на нашия регион. Това са работни места, реален шанс за възраждане на малкия и среден бизнес. АБВ има цялостна стратегия за Плевен и региона, в която се включва и развитието на туризма. Не може Велико Търново да има силно развит туризъм, а ние тук да не можем да привлечем туристи. Имаме всички шансове да го направим, това е възможност за нас", каза Румен Петков. На срещата бяха обсъдени много от въпросите, които вълнуват плевенчани. Сред тях и възможностите за възраждането на семейния бизнес, който бе унищожен през последните 4 години. Младите хора пък поставиха въпрос за изграждането на писта, която да дава възможност на любителите на високите скорости да не застрашават своя и на околните живот по улиците

20 задържани и двама ранени полицаи в бургаския квартал "Победа"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308032

20 души са задържани в бургаския квартал „Победа 20 души са задържани в бургаския квартал „Победа" след побой на полицаи, отзовали се на сигнал за висока музика и масово сбиване на улиците "Опълченска" и „Хилендар", съобщи "Дарик". При пристигането на органите на реда жителите на квартала насочили своята агресия към униформените, псували ги и хвърлили по тях камъни.

Оригинали на Микеланджело ще гостуват в София от 18 септември

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/09/15/2381166_originali_na_mikelandjelo_shte_gostuvat_v_sofiia_ot_18/?ref=rss


За първи път рисунки на големия италиански ренесансов майстор Микеланджело Буонароти ще гостуват в България в изложба в Националния музей на българското изобразително изкуство в София от 18 септември до 15 декември, съобщиха оттам.

С експозицията, която включва четири оригинални творби на автора от къщата-музей "Каза Буонароти" във Флоренция, ще бъдат отбелязани 450 години от смъртта на художника (1475 –1564).

Куратор на изложбата е д-р Пина Раджониери, директор на "Каза...

БНБ готова на преговори с EPIC за КТБ

http://www.vesti.bg/novini/bnb-gotova-na-pregovori-s-epic-za-ktb-6022409

Българската народна банка приветства усилията на EPIC, представляващ основните акционери на КТБ, за подпомагане на рекапитализирането на банката и изразява готовност да участва, в рамките на своите компетенции, в обсъждането на преструктурирането и оздравяването на групата на КТБ.

МФ преотвори емисия левови 10,5-годишни ДЦК при доходност 3,12%

http://www.vesti.bg/novini/mf-preotvori-emisiia-levovi-105-godishni-dck-pri-dohodnost-312-6022410

Министерството на финансите преотвори емисията 10,5 годишни държавни ценни книжа (ДЦК), емитирана днес с падеж 15 юли 2024 година.

Гришо и Маша не са разделени, сравняват си бижутата в ресторант

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308044

Красивата Маша още е наша! Мария Шарапова и Григор Димитров не са се разделили, каквито слухове витаеха в пространството в последните дни. Това става ясно от последната публикация на руската тенисистка в социалните мрежи.
Влюбената двойка намери време за посещение в ресторант, а Шарапова се бе украсила със скъпи бижута за специалната вечер. Красивата Маша още е наша! Мария Шарапова и Григор Димитров не са се разделили, каквито слухове витаеха в пространството в последните дни. Това става ясно от последната публикация на руската тенисистка в социалните мрежи. Влюбената двойка намери време за посещение в ресторант, а Шарапова се бе украсила със скъпи бижута за специалната вечер.

Пострадалите от бедствията в Добрич и Перник да получат 356 000 лв.

http://www.cross.bg/vuzstanovyavane-dobrich-preodolyavane-1430421.html

София /КРОСС/ Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС ще предложи на Министерския съвет да одобри предоставянето на 26 580 640 лв. за овладяване и преодоляване на последиците от наводненията на територията на страната. Под председателството на министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов Междуведомствената комисия днес проведе второ извънредно заседание. За овладяване и преодоляване на последиците от вредното въздействие на водите се предлага финансова помощ за най-тежко засегнатите области: Бургас - 2 593 525 лв., Варна - 4 212 426 лв., Добрич - 1 783 586 лв., Велико Търново - 1 892 723 лв., Враца - 1 560 538 лв., Монтана - 860 731 лв.; Пловдив - 2 363 875 лв. 3 139 773 лв. от предлаганата сума са за възстановяване на съоръжения и участъци от републиканската пътна мрежа; 1 155 900 лв. за възстановяване на училищни сгради; 380 000 лв. за разплащане на спасителни и неотложни дейности, извършени от структури на МВР и МО. Комисията прие и предложение за предоставяне на възстановителна помощ за пострадали от бедствия физически лица от общините Добрич и Перник за общо 356 000 лева.

ЕС спира разширяването си за неопределено време

http://europe.actualno.com/ES-spira-razshirjavaneto-si-za-neopredeleno-vreme-news_50102.html

Невъзможно е да се предвиди кога ще продължи процесът по разширяването на ЕС. Това не означава, че ще бъдат прекратени преговорите. Такава е оценката на конференцията "ЕС и Западните Балкани&quo...

Р. Кънев: Имаме ясен меморандум за това какво ще правим с ГЕРБ след вота

http://izbori2014.actualno.com/R-Kynev-Imame-jasen-memorandum-za-tova-kakvo-shte-pravim-s-GERB-sled-vota-news_50105.html

ГЕРБ не е проблем за Реформаторския блок. Имаме ясен меморандум за това какво ще правим след изборите. Това обяви лидерът на ДСБ и член на блока Радан Кънев в ефира на bTV. Той добави, че партията на ...

1/3 от браковете започват със секс за една нощ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308041

Една трета от браковете започват със секс за една нощ, показва ново проучване, в което участвали над 1000 души между 18 и 34 години, пише Life beyond therapy.
 Според последните резултати от проучването - такъв брак може да оцелее, тъй като една трета от браковете са започнали като връзка за една нощ. Една трета от браковете започват със секс за една нощ, показва ново проучване, в което участвали над 1000 души между 18 и 34 години, пише Life beyond therapy.  Според последните резултати от проучването - такъв брак може да оцелее, тъй като една трета от браковете са започнали като връзка за една нощ.

1/3 от браковете започват със секс за една нощ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308012

Една трета от браковете започват със секс за една нощ, показва ново проучване, в което участвали над 1000 души между 18 и 34 години, пише Life beyond therapy.
 Според последните резултати от проучването - такъв брак може да оцелее, тъй като една трета от браковете са започнали като връзка за една нощ. Една трета от браковете започват със секс за една нощ, показва ново проучване, в което участвали над 1000 души между 18 и 34 години, пише Life beyond therapy.  Според последните резултати от проучването - такъв брак може да оцелее, тъй като една трета от браковете са започнали като връзка за една нощ.

МВР: Обстановката преди изборите е прекалено спокойна

http://pik.bg/мвр-обстановката-преди-изборите-е-прекалено-спокойна-news225739.html

МВР: Обстановката преди изборите е прекалено спокойна

Обстановката е много спокойна, дори прекалено спокойна, дори притеснително спокойна. Ако направим съпоставка с изборите през 2005 и 2009 година, тогава имаше много по-голямо нагнетяване на криминогенната обстановка. Но в момента, с изключение на някои специфики при преференциалния и корпоративния вот, е учудващо спокойно.

Тази констатация направи зам.-директор на дирекция "Криминална полиция" към МВР Георги Арабаджиев по време на заседание на Изборния борд към Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Арабаджиев отговори по този начин на въпрос от страна на участника в борда проф. Михаил Мирчев, който поиска да разбере какви действия по превенция на изборни нарушения осъществява МВР. Мирчев попита още дали полицията използва специални разузнавателни средства (СРС) спрямо хора, които се занимават с купуване на гласове и с какъв контингент от хора МВР работи три седмици преди изборите. "Използваме всички методи и средства необходими за изпълнение на оперативно-издирвателната дейност и дейността по доказване на престъпната дейност", отговори Арабаджиев като настоя, че няма как да даде по-конкретен отговор на въпроса за използването на СРС-та. Той обеща да даде по-конкретни цифри по отношение на превенцията през следващата седмица, като тогава ще бъде възможно по-обстойно да се каже точно каква превенционна дейност, в какъв аспект и какъв резултат е постигнало МВР.

"В момента имаме контингент, с който работим активно и той е събиран през годините. Лицата в тези списъци са доказали своята съпричастност към неправомерна дейност – той наброява над 1000 лица с различна степен и интензитет на участие в тази престъпна дейност. Спрямо тях подхождаме различно с оглед тяхното място и структура в този порочен процес", обясни все пак Георги Арабаджиев.

По време на заседанието Михаил Мирчев съобщи, че вчера се е върнал от Бургас и разполага с достатъчно много информация, че е започнал процес по купуване на гласове от страна на две партии. Една от тях от тях дава 50 лева сега и обещава при определен резултат след изборите още 50 лева, а другата дава по 70 лева в момента.

На последните европейски избори у нас гражданите са били много активни за нарушенията около изборния процес и са подали в прокуратурата общо 535 сигнала. По тях са образувани 21 досъдебни производства, а осъденият сред тях е само един и то на режим пробация. Това съобщи по време на заседанието Николай Георгиев от Върховна касационна прокуратура (ВКС). Георгиев поясни, че държавното обвинение се занимава с изборни нарушения само ако има подадени сигнали с данни или съмнения за извършено престъпление.

За прозрачността на изборите на 5 октомври ще следи и специално координационно звено, в което се обединяват силите на прокуратура, МВР и ДАНС. Към него е създаден Оперативен щаб, който ще има задача да не допуска престъпления срещу политическите права на гражданите. Председател на щаба е зам.-председателят на ДАНС Ваня Стефанова, която взе участие в днешното заседание на Изборния борд. При изминалите евроизбори в ДАНС са получени общо 40 сигнала за изборни нарушения, като най-много са оплакванията в Пловдив, Хасково, Сливен, Варна, Благоевград и Кюстендил. Само две обаче са образуваните досъдебни производства по тези сигнали, съобщи Стефанова.

Близнашки: Няма да има фалшификация на изборите

http://www.moreto.net/novini.php?n=264222

Не се готви фалшификация на изборите, заяви министър-председателят проф. Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на Университета за национално и световно стопанство в столицата.

Гришо бил Диди за Шарапова, щастливите влюбени си мерят бижутата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308036

Красивата Маша още е наша! Мария Шарапова и Григор Димитров не са се разделили, каквито слухове витаеха в пространството в последните дни. Това става ясно от последната публикация на руската тенисистка в социалните мрежи.
Влюбената двойка намери време за посещение в ресторант, а Шарапова се бе украсила със скъпи бижута за специалната вечер. Красивата Маша още е наша! Мария Шарапова и Григор Димитров не са се разделили, каквито слухове витаеха в пространството в последните дни. Това става ясно от последната публикация на руската тенисистка в социалните мрежи. Влюбената двойка намери време за посещение в ресторант, а Шарапова се бе украсила със скъпи бижута за специалната вечер.

БНБ готова да участва в обсъждането на преструктурирането и оздравяването на групата на КТБ

http://www.cross.bg/epic-banka-pomosht-1430420.html

София /КРОСС/ Изпълняващият длъжността подуправител, ръководещ управление „Банков надзор", Нели Кордовска и главният юрист на БНБ  Нина Стоянова изпратиха писмо до Петер Голдшейдер, управляващ съдружник в EPIC.В писмото се заявява, че Българската народна банка приветства усилията на EPIC, представляващ основните акционери на КТБ, за подпомагане на рекапитализирането на банката и изразява готовност да участва, в рамките на своите компетенции, в обсъждането на преструктурирането и оздравяването на групата на КТБ. С цел бързо започване на разговорите, необходимо е EPIC незабавно да представи споразумение, удостоверяващо рамките на предоставените им правомощия и лицата, които са оторизирани да представляват, се посочва в писмото на БНБ.Подчертава се също така, че в хода на разговорите е необходимо EPIC да предостави повече информация относно виждането за рекапитализиране на КТБ, включително конкретните финансови ангажименти, които лицата, представлявани от EPIC, са в състояние да поемат, както и начина и правните средствата, чрез които да стане това. Уточнява се, че увеличаването на капитал, респ. прехвърлянето на акции в банка, се извършва при спазване на българското законодателство и съобразно изискванията на Закона за кредитните институции, Закона за мерките срещу изпирането на пари и др

Купонясващи цигани обстрелваха с камъни полицаи, има ранени

http://www.bnews.bg/article-116452

20 цигани от бургаския квартал „Победа” са задържани за срок от 24 часа от служители на ОДМВР – Бургас за хулиганство.

Близнашки отново увери, че мъртви души в изборните списъци няма

http://www.mediapool.bg/bliznashki-otnovo-uveri-che-martvi-dushi-v-izbornite-spisatsi-nyama-news224876.html

Не се готви фалшификация на изборите, заяви министър-председателят Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на Университета за национално и световно стопанство в столицата. "Работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори развенча един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци. Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема", обяви премиерът, цитиран от пресцентъра си. "Нашето огромно желание е да внесем ред и дисциплина в навечерието на изборите и да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове", заяви още Близнашки. Премиерът отново подчерта, че е важно изборите да дадат легитимен резултат. "След цяла година вълнения е време да се излъчи едно силно, политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата "преход" и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия", коментира още министър-председателят.

Агенцията за бежанците: Кметът на Ковачевци нарушава закона

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/15/2381165_agenciiata_za_bejancite_kmetut_na_kovachevci_narushava/?ref=rss


Държавната агенция за бежанците не е съгласна с политиката на община Ковачевци, които по-рано днес се обявиха срещу Центъра за настаняване на бежанци в едноименното село. Експертът по връзки с обществеността на агенцията Васил Данов обяви пред "Дневник", че кметът Васил Станимиров (БСП) нарушава закона и "е воден от частни, лични и политически интереси".

Преди няколко дни стана известно, че местното население не иска в местното училище в село Калище да учат деца на настанени в...

Проф. Константинов: Купеният вот на изборите ще бъде между 150 и 200 000

http://frognews.bg/news_76294/

„Купеният вот на изборите ще бъде между 150 и 200 хиляди гласа“, обяви математикът Михаил Константинов по време на четвъртото заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори.

Може ли и спортната победа да бъде шотландска, а не само загубата?

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/15/2381035_moje_li_i_sportnata_pobeda_da_bude_shotlandska_a_ne/?ref=rss


Да си успешен шотландски спортист в днешно, а и минало време не е много справедливо. Когато печелиш, си британец. Когато губиш - веднага се оказваш шотландец. Това може да се промени, ако на референдума на 18 септември Шотландия гласува за независимост. Тогава и славата, и мъката ще си бъдат шотландски. 

Шотландия има горда история на успешни спортисти, които са печелили медали под флага на Обединеното кралство. Но има и дълги периоди на разочарования, какъвто понастоящем е...

Ивон Динева се гушка с Моника Валериева

http://www.bnews.bg/article-116447

Новоизлюпилото се познанство породи слухове от най-различно естество - от изневяра в семейството на Емилия и Коко Динев до нов клип на Анелия с главно действащо лице Валериева.

Премиерът на Швеция подаде оставка

http://www.cross.bg/fredrik-reiinfeld-vesterberg-1430418.html

/КРОСС/ Министър-председателят на Швеция Фредрик Рейнфелд е подал оставката си до председателя на парламента Пер Вестерберг след поражението на парламентарните избори. "Мога да кажа само, че министър-председателят Фредрик Рейнфелд подаде молба за оставка - неговата и на правителството му", каза пред репортери Вестерберг.

МОСВ: Оранжев код за обилни валежи в 6 области в страната

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308019

По данни и прогнози на НИМХ, в шест области за вторник е обявен оранжев код за дъжд. Това са областите Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София – област. Жълт ще бъде кодът за дъжд в дванадесет области – Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град. По данни и прогнози на НИМХ, в шест области за вторник е обявен оранжев код за дъжд. Това са областите Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София – област. Жълт ще бъде кодът за дъжд в дванадесет области – Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град.

Без ток във Варненска област утре ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=264224

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 16 септември - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 12:00 ч. - промишлената зона в северната част на гр.

Учени: Ако искате здраво сърце, намалете захарта

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/ucheni-ako-iskate-zdravo-syrce-namalete-zaharta-6022402

Захарта е тази, която увеличава пулса и кара кръвното налягане да расте, като засяга специфична област от мозъка, твърди ново изследване

Масова смърт на кучета в две села в Еленско

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/masova-smyrt-na-kucheta-v-dve-sela-v-elensko-6022403

Хората от двете села са силно притеснени от случилото се. Разказват, че домашните им питомци са умирали за около 5-10 минути в страшни мъки

Шотландската асоциация е получила доклада на съдията за обвиненията срещу Тонев

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/15/2381167_shotlandskata_asociaciia_e_poluchila_doklada_na/?ref=rss


Шотландската футболна асоциация е получила доклада на съдията от срещата между "Селтик" и "Абърдийн", след която футболистът на "детелините" Александър Тонев беше обвинен в расизъм. Делегатът на мача Джон Конъли също е предал своя доклад.

Реферът Боби Мадън е получил оплаквания от играча на "Абърдийн" Шей Лоугън, че българинът го е обидил на расова основа. От ръководството на "Селтик" обявиха, че Тонев напълно отхвърля тези твърдения.

Председателят на дисциплинарната...

МФ преотвори емисия левови 10,5-годишни ДЦК при доходност 3,12%

http://www.cross.bg/dohodnost-stoiinost-knizha-1430417.html

София /КРОСС/ Министерството на финансите преотвори емисията 10,5 годишни държавни ценни книжа (ДЦК), емитирана на 15 януари 2014 г. с падеж 15 юли 2024 година. Емисията е референтна по отношение на хармонизирания дългосрочен лихвен процент за оценка степента на сближаване, част от Маастрихтските критерии през 2014 година. На проведения на 15 септември 2014 г. аукцион бяха пласирани книжа на стойност 60 млн. лв., а постигнатата среднопретеглена годишна доходност е 3,12%, което е исторически най-ниската стойност в този матуритетен сегмент. От страна на участниците беше отчетен висок интерес, като общият размер на подадените поръчки достигна 115,75 млн. лв., което съответства на коефициент на покритие от 1,93. Най-голямо количество ДЦК на аукциона придобиха банките - 51,67%, следвани от застрахователни дружества - 25,25% и пенсионните фондове - 23,08%. Постигнатата доходност е под тази на деноминирани в национална валута облигации на редица държави от ЕС и региона: Полша (3,22%), Португалия (3,24%), Румъния (4,52%), Унгария (4,90%), Гърция (5.69%) и Турция (9,15%).

Петролните цени накланят политическото и икономическото равновесие в полза на САЩ

http://www.mediapool.bg/petrolnite-tseni-naklanyat-politicheskoto-i-ikonomicheskoto-ravnovesie-v-polza-na-sasht-news224875.html

Спадът на цените на петрола до най-ниското им равнище от две години изненада много наблюдатели на фона на пика на насилието в Ирак това десетилетие, изостреното напрежение между Запада и Русия и санкциите срещу Иран.   Докато нарасналите запаси от петрол в Северна Америка и неособено голямото търсене смъкнаха цените под 100 долара за барел, случилото се подчертава как шистовата революция осигурява политическо и икономическо предимство за Вашингтон и западните му съюзници.   Русия и Иран зависят изключително много от продажбите на петрол и са изправени пред недостиг в бюджетите си при сегашните ценови равнища, като позициите им отслабват при преговорите за украинския суверенитет или за иранското ядрено споразумение, посочват анализатори.   Освен това по-големият петролен добив от САЩ и Канада осигурява буфер срещу заплахата от ответно ограничаване на доставките от Русия или допълнително нарушаване на доставките от Близкия изток.   Повишаването на добива определено е в полза на САЩ, посочва професор Пол Стивънс от неправителствената организация Chatham House в Лондон.   "Руснаците доста силно са изложени на риск при по-ниски петролни цени. Не знаем до каква степен това може да се отрази на поведението им спрямо Украйна, но определено ще усетят натиск върху бюджета си", посочи той.   Руската рубла достигна вече исторически минимум спрямо долара, тъй като икономиката на страната е засегната от американските и европейските санкции, въведени заради ролята на Москва в Украйна. Това увеличава цената, която руснаците трябва да платят за голяма част от вноса си - от зеленчуци до луксозни стоки.   Дневният добив на петрол в САЩ рязко се повиши след финансовата криза. През 2010 година страната все още внасяше половината от петрола, който потребяваше, но Агенцията за енергийна информация на САЩ прогнозира, че вносът ще спадне до малко над 20% догодина.   Макар САЩ до голяма степен да поддържат забраната си за износ на черно злато, много петрол от Западна Африка и Близкия изток си търси нов дом. И макар да има вероятност печалбите на американските енергийни компании да бъдат подкопани от ниските цени, то потребителите ще могат да харчат по-малко по бензиностанциите.   За Иран по-ниските цени на петрола не само вредят на икономиката на страната, която вече е засегната от санкциите, насочени специално към намаляване на петролния износ. Това означава също така, че има по-слаб натиск върху Запада за по-бързо постигане на споразумение за ядрената програма на Техеран.   Със спада на цените непосредственият икономически интерес иранският петрол бързо да се завърне на световния пазар спада, като се допуска по-голяма свобода за действие на западните сили, които могат да имат по-големи изисквания при постигане на споразумението, отбелязват анализатори.   Някои наблюдатели на енергийния сектор дори посочват, че групировката "Ислямска държава", която е завзела петролни находища в Сирия и Ирак, ще бъде засегната от по-ниските цени на черното злато, тъй като е принудена да свали още цените при продажбите на черния пазар, които захранват финансирането й.   Неотдавнашните успехи на "Ислямска държава" коренно промениха близкоизточната политика и определиха други мотивации за ключови регионални и световни играчи, посочи тази седмица анализаторът Франсиско Бланч от Bank of America-Merrill Lynch, като изтъкна, че съюзникът на САЩ, Саудитска Арабия, може да няма нищо против по-ниските цени.   "По-ниските цени биха навредили на "Ислямска държава", Иран и Русия, но помагат на Запада," допълни Бланч, като уточни, че според него рентабилната цена за руския бюджет е около 105 долара за барел.   Реакцията на ОПЕК   За Саудитска Арабия, която е най-големият износител на петрол в света, по-ниските цени могат да създадат известни бюджетни неприятности в краткосрочен план, но според наблюдатели страната е готова да поеме последиците, тъй като случващото се вреди повече на регионалните й конкуренти като Иран.   От години Саудитска Арабия заявява, че ще снабдява света с петрола, от който се нуждае.   "Виждали ли сте ме някога обезпокоен?" запита в четвъртък саудитският министър на петрола Али ибн Ибрахим ан Нуейми в Кувейт, когато бе запитан дали спадът на цените притеснява кралството.   "Не за първи път цените се променят, те винаги се променят. Това е динамичен процес," посочи той пред Ройтерс.   Други делегати от страните от Залива, които присъстваха на среща на петролните министри от региона, посочиха, че е малко вероятно спадът на цените да накара ОПЕК да предприеме някакви действия, освен ако цената не спадне под 85 долара за барел.   "Това е факт, който трябва да изостри вниманието в Залива и в ОПЕК като цяло, но също не бива да забравяме, че той бе предшестван от много месеци с добри цени от тяхна гледна точка," посочи на Световния петролен форум на Ройтерс Самуел Сизук, старши съветник по енергийна сигурност в Шведската енергийна агенция.   "Вероятно Саудитска Арабия ще контролира отблизо предлагането, както го прави години наред", допълни Сизук, но е малко вероятно да настоява за официално намаляване на доставките на ОПЕК.   Докато добивът на САЩ нараства бързо, част от големия скок в предлагането се дължи на страни, за които има опасност от нарушаване на доставките, включително Либия и Нигерия. "Няма съществено подобрение в стабилността на тези страни, което означава, че допълнителното предлагане е много уязвимо", посочи Сизук.   Либийското петролно производство скочи до над 800 000 барела дневно, съобщи Националната петролна корпорация, което е с осем пъти повече спрямо няколко месеца по рано.   Увеличението обаче, което последва споразумение за прекратяване на почти едногодишната пристанищна блокада, наложена от бунтовниците, се случи в момент, когато правителството губи контрол върху страната на фона на атаките срещу столицата Триполи от въоръжена групировка.   Засега обаче скокът в предлагането, дължащ се най-вече на САЩ, и слабото търсене карат търговците да се запасяват с допълнителни барели в очакване цените да се възстановят.   Международната агенция за енергията посочи, че като се има предвид нестабилната ситуация в района на Близкия изток и Северна Африка "това е от полза за световната енергийна сигурност".   По БТА

Проф. Константинов изчисли купения вот на изборите: Ще бъде между 150 и 200 хиляди гласа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308010

„Купеният вот на изборите ще бъде между 150 и 200 хиляди гласа“, обяви математикът Михаил Константинов по време на четвъртото заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори. "Плаща се за свършена работа, повечето избори вече са продадени", каза още Константинов. По думите му заплащането се извършва не след като исканите резултати се „Купеният вот на изборите ще бъде между 150 и 200 хиляди гласа“, обяви математикът Михаил Константинов по време на четвъртото заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори. "Плаща се за свършена работа, повечето избори вече са продадени", каза още Константинов. По думите му заплащането се извършва не след като исканите резултати се

Сидеров: Готви се правителство на Ердоган от ГЕРБ, ДПС, НФСБ И Реформаторския блок

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308007

Волен Сидеров коментира посещението на Лютви Местан при президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган - новият султан на Турция, съобщиха от пресцентъра на АТАКА.
Сидеров припомни кой е Ердоган и направи кратка ретроспекция на мераците му да завладее бившите земи на Османската империя отново, този път с демографски и икономически мерки. Волен Сидеров коментира посещението на Лютви Местан при президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган - новият султан на Турция, съобщиха от пресцентъра на АТАКА. Сидеров припомни кой е Ердоган и направи кратка ретроспекция на мераците му да завладее бившите земи на Османската империя отново, този път с демографски и икономически мерки.

Проектът „Обичай Родината“ на „Сдружение Азбукари“ и eMAG стартира с първия училищен звънец

http://www.cross.bg/bulgariya-rodinata-detzata-1430415.html

/КРОСС/ Повече от 100 първокалсници от 142 ОУ „Веселин Ханчев" бяха зарадвани с интерактивната образователна карта на България „Обичай Родината". Проектът е реализиран с подкрепата на онлайн магазина Еmag и „Сдружение Азбукари. Първият училищен звънец посрещна хлапетата заедно с техните родители и учители в атмосфера на вълнуващи привествия, пъстра украса, цветя и много емоции. С усмивки и задоволство децата приветстваха инициативата, която предстои да се разгърне в училищата в цялата страна. 3500 образователни карти ще бъдат поставени в учебните кабинети, с които учениците в началната фаза на обучение ще придобиват нови знания за Родината. Историята на България е разказана с 500 пъстри илюстрации чрез 11 теми. Началото на иницативата даде председателят на „Сдружение Азбукари" Цвета Кирилова, която заедно с представителите на еMAG се включив поднасянето на подаръците на децата с пожелание за вдъхновение, нестихващ интерес към училището и мотивация за уверено сърфиране в безкрайния океан от знания. Иновативното помагало има за цел да провокира интереса на учениците, като по достъпен и увлекателен начин те ще научават характерните особености на природните и архитектурните забележителности с рисунки. За еMAG началото на проекта „Обичай Родината" е първото социално ориентирано събитие в България и е част от програмата им за подпомагане на образователни инициативи

Михаил Константинов: Купеният вот на изборите ще бъде между 150 и 200 000

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308004

„Купеният вот на изборите ще бъде между 150 и 200 хиляди гласа“, обяви математикът Михаил Константинов по време на четвъртото заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори. „Купеният вот на изборите ще бъде между 150 и 200 хиляди гласа“, обяви математикът Михаил Константинов по време на четвъртото заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори. "Плаща се за свършена работа, повечето избори вече са продадени", каза още Константинов. По думите му заплащането се извършва не след като исканите резултати се

Задържаха Даниел Уотс - полицаите решили, че е проститутка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308001

Афроамериканската актриса Даниел Уотс, която стана популярна след участието си във филма "Джанго без окови", бе задържана от лосанджелиската полиция, която я объркала с проститутка, пише "Дейли мейл". От полицията заявиха, че реагирали на обаждане по телефона, в което се споменавало за неприлично поведение от мъж и жена в сребрист мерцедес с

330 първолаци тръгнаха на училище в пандиза

http://www.bnews.bg/article-116457

69 първокласника ще учат в СОУ “Поп Минчо Кънчев” в затвора-Стара Загора. Общо 427 пандизчии пък са поискали да повишат образователната си квалификация в даскалото зад решетки. Общо 330 са първолаците в затворите у нас.

Има спад на доверието в интернет след първоначалния пик

http://www.grreporter.info/Ima_spad_na_doverieto_v_internet_sled_prvonachalniya_pik/16102

Свободният интернет се намира в опасност, а процентът на недоверие към новите медии е много висок, заявиха участници в конференцията Athens Forum 2014.

прочети повече

Търновалийски сред свои в Търговската гимназия на 15 септември

http://www.cross.bg/gimnaziya-turnovaliiiski-georgi-1430414.html

/КРОСС/ Тук се чувствам сред свои и първият учебен ден е и мой празник заедно с всички, свързани с Националната търговска гимназия - не крие вълнението си водачът на пловдивската листа на БСП лява България Георги Търновалийски. Възпитаникът на Търговската гимназия, който от десет години е председател на училищното настоятелство и чието дете сега учи в нея, лично поздрави всеки един от преподавателския екип в престижното школо. Заедно си пожелаха нови общи начинания с добър завършек през новата учебна година. Георги Търноалийски се ангажира до края на септември да организира безплатни прегледи за рак на гърдата за дамите от гимназията и от други пловдивски училища.

Около 160 хил. лева общински пари ще отидат за цветя и растителност

http://www.moreto.net/novini.php?n=264219

Община Варна планира да похарчи около 160 хил. лева без ДДС за цветя и растения, които да бъдат използвани за реализирането на различни проекти в града. Това научи Moreto.net от обявление за обществена поръчка на сайта на общината.

Части от София остават на сухо

http://pik.bg/части-от-софия-остават-на-сухо-news225730.html

Части от София остават на сухо

Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването на места в столицата на 17 септември, съобщиха от пресцентъра на дружеството. 

Ето и къде ще бъде спряно водоснабдяването: 

На 17 септември 2014 г. (сряда), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Папрат”, с. Мрамор , се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 14:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Папрат“, ул. „Мичур“, ул. „Орхидея“, ул. „Върба“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Мичур“, ъгъла с ул. „Папрат“.След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 17 септември 2014 г. (сряда), във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. „Иванянско шосе”, гр. Банкя, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Иванянско шосе“, в.з. „Бели брег“, ул. „София“ от ул. „Иванянско шосе“ до края на улицата, ул. „Лотос“, ул. „Секвоя“, ул. „Милениум“, ул. „Лилиум“, ул. „Орхидея“, ул. „Авлига“, ул. „Райна Княгиня“, ул. „Хан Аспарух“, ул. „Перуника“, ул. „Горски път“, ул. „Кочо Честименски“, ул. „Ангел Кънчев“, ул. „Любен Каравелов“, ул. „Васил Петлешков“, ул. „Чавдарица“, Конна база „Балканика“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „София“, ъгъла с ул. „Иванянско шосе“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 17 септември 2014 г. (сряда), във връзка с подмяна на пожарен хидрант на ул. „Емине”, кв. „Хиподрума” , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Емине“, между ул. „Урвич“ и ул. „Отечество“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Емине“ срещу бл. 41.След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 17 септември 2014 г. (сряда), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Ваклинец”, кв. „Драгалевци” , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Наум“, ул. „Горски синчец“, ул. „Ваклинец“, ул. „Отец Генадий“, ул. „Ябълкова градина“ и ул. „Маестро Атанасов“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Отец Генадий“, ъгъла с ул. „Ваклинец“.След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 17 септември 2014 г. (сряда), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Иван Маринов Йончев”, жк „Хаджи Димитър” , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района : по ул. „Иван Маринов Йончев“ от ул. „Васил Петлешков“ до ул. „Скайлер“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес:ул. „Иван Маринов Йончев“, ъгъла с ул. „Кочо Честименски“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .


 

Задържаха актрисата Даниел Уотс, решили, че е проститутка (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307995

Афроамериканската актриса Даниел Уотс, която стана популярна след участието си във филма "Джанго без окови", бе задържана от лосанджелиската полиция, която я объркала с проститутка, пише "Дейли мейл". От полицията заявиха, че реагирали на обаждане по телефона, в което се споменавало за неприлично поведение от мъж и жена в сребрист мерцедес с

НАТО обеща да подкрепи нова интервенция в Ирак

http://www.cross.bg/nato-pokana-interventziya-1430413.html

/КРОСС/ НАТО ще подкрепи нова международна интервенция в Ирак, която САЩ готви срещу "Ислямска държава", но все още не е получила "покана" да вземе участие в нея. Това каза генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Той припомни войната в Либия през 2011 г., която започна като операция на международната коалиция и впоследствие премина под командването на НАТО. "Северноатлантическият алианс все още не е получил покана да участва в тази операция, но Алиансът притежава значителни възможности, включително по обучение на въоръжените сили, логистична подкрепа, както и събиране и предоставяне на разузнавателни данни, които могат да бъдат използвани, ако получи покана", каза Расмусен.

"Зелените" настояха министерството на образованието да организира открита среща в Ковачевица

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/09/15/2381142_zelenite_nastoiaha_ministerstvoto_na_obrazovanieto_da/?ref=rss


ПП "Зелените" настоя Министерството на образованието и науката да организира открита среща между всички заинтересовани страни в община Ковачевци – родители, учители, представители на неправителствения сектор, медици от бежанския лагер и медиите, преди общинският съвет в село Ковачевци да реши как да се постъпи с децата на бежанци от Сомалия и Афганистан, които трябва да учат в местното училище, но са нежелани от родителите на другите ученици. Това свое искане "Зелените" заявяват в декларация по...

Сидеров: Готви се правителство на Ердоган от ГЕРБ, ДПС, НФСБ И Реформаторския блок

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307999

Волен Сидеров коментира посещението на Лютви Местан при президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган - новият султан на Турция, съобщиха от пресцентъра на АТАКА.
Сидеров припомни кой е Ердоган и направи кратка ретроспекция на мераците му да завладее бившите земи на Османската империя отново, този път с демографски и икономически мерки. Волен Сидеров коментира посещението на Лютви Местан при президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган - новият султан на Турция, съобщиха от пресцентъра на АТАКА. Сидеров припомни кой е Ердоган и направи кратка ретроспекция на мераците му да завладее бившите земи на Османската империя отново, този път с демографски и икономически мерки.

Париж на снимки vs. Париж в реалния живот

http://travel.actualno.com/Parij-na-snimki-vs-Parij-v-realnija-jivot-news_50103.html

Париж е един от най-красивите градове по света и със сигурност много хора си мечтаят да го посетят. Айфеловата кула е един от най-използваните символи, които виждаме навсякъде - на магнитчета, тефтер...

Млад мъж издъхна в арест на МВР

http://www.vesti.bg/novini/mlad-myzh-izdyhna-v-arest-na-mvr-6022405

Млад мъж издъхна в ареста на Районното полицейско управление в Троян.

Апартаментите около новите метростанции се продават с 5% по-скъпо

http://econ.bg/Новини/Апартаментите-около-новите-метростанции-се-продават-с-5-по-скъпо_l.a_i.567459_at.1.html

Цените на апартаментите в районите на столичния квартал „Младост“ в близост до новите метростанции са се увеличили с 5% от началото на годината за...

Община и полиция останали безучастни към акция срещу Хелзинкския комитет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/15/2381149_obshtina_i_policiia_ostanali_bezuchastni_kum_akciia/?ref=rss


Български хелзинкски комитет (БХК) осъди провелото се в петък, 12 септември, протестно шествие под наслов "Да забраним БХК", организирано от политическа партия "Български национален съюз – Нова демокрация" (БНС-НД) и Фейсбук групата "Движение за закрила на Отечеството", съобщиха от организацията.

Оттам упрекват и българските власти за бездействието им по редица груби закононарушения, съпътстващи събитието.

Организацията планира да предприеме правни действия пред...

OMV: Манипулация при зареждане е невъзможна

http://www.dnevnik.bg/live/chitatelski_dnevnik/2014/09/15/2381136_omv_manipulaciia_pri_zarejdane_e_nevuzmojna/?ref=rss


Невъзможно е да се манипулират данните от колонката на бензиностанцията ни, което се доказва от проверката, извършена от отговорните органи. Това е позицията на "OMV България" - собственик на бензиностанцията на бул. "Бъкстон" в София, за която читателят на "Дневник" Боряна Хрисимова се оплака, че е заредила 46 литра газ в бутилка с вместимост 42 литра.

По-рано днес от Държавната агенция на метрологичен и технически надзор изпратиха съобщение до медиите, в което посочват, че снощи са...

Томов скочи на ФИФА: Да взема бързи решения не само в наша вреда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307978

"Червените" не само дължат пари, но и имат да получават, обяви главният акционер на ЦСКА Александър Томов в актуално студио "Дерби“. И даде за пример делото с „Мерсин“ за Спас Делев, което българският клуб отдавна спечели: "Поведението на турците е скандално - една стотинка не са платили. Срокът за превеждането на парите - 1,3 млн. "Червените" не само дължат пари, но и имат да получават, обяви главният акционер на ЦСКА Александър Томов в актуално студио "Дерби“. И даде за пример делото с „Мерсин“ за Спас Делев, което българският клуб отдавна спечели: "Поведението на турците е скандално - една стотинка не са платили. Срокът за превеждането на парите - 1,3 млн.

Трите мобилни оператора отиват на съд

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/trite-mobilni-operatora-otivat-na-syd-6022401

Според Комисията за защита на потребителите (КЗП) клаузите за неустойки при прекратяване на договорите с тях са в разрез със закона

КЗП с колективни искове срещу мобилните оператори за прекомерно високи неустойки при прекратяване на договори

http://www.moreto.net/novini.php?n=264220

Комисията за защита на потребителите (КЗП) установи наличието на една и съща неравноправна клауза в общите условия на срочните договори и на трите телекома за предоставяне на мобилни услуги. Уговорката предвижда клиентите да заплатят прекомерно висока неустойка - всички месечни такси до изтичане срока на договора, в случай на прекратяването му по тяхно желание, независимо по каква причина.

Здравното министерство иска повече свои представители в Комисията по прозрачност

http://www.cross.bg/predstaviteli-komisiyata-zdravnoto-1430411.html

/КРОСС/ Здравното министерство поиска да увеличи своите представители в Комисията по прозрачност, която се занимава с лекарствената политика. В свое предложение от ведомството посочват, че представителите им в комисията трябва да бъдат четирима, а не трима, както е в момента.Планира се още да се увеличат от двама на трима и експертите от Изпълнителната агенция по лекарствата, които влизат в състава на комисията.От Здравното министерство се мотивират с факта, че естеството на работа на комисията изисква преглед и юридически анализ на всички жалби и документи, свързани с лекарствата.С увеличаване на представителите на министерството се очаква да се постигне по-добра организация и да се оптимизира работата на комисията, твърди служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков.Към момента в състава на Комисията по прозрачност, освен представители на ведомството и на агенцията по лекарствата, влизат и представители на Здравната каса, на съсловни и на пациентски организации, както и на фармацевтите, съобщи Дарик.

Отрова погубила майката и 5-годишния й син край Панагюрище?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307963

32-годишна жена и малолетният й син са били открити мъртви в семейна вила над град Панагюрище в неделя по обед.
Сигналът е подаден в полицията от техен роднина. Цветана Н. и 5-годишният Лъчезар се качили в лятната къща за уикенда. Те били сами в къщата, разказват познати.
Вуйчото на майката им позвънил по мобилния телефон, 32-годишна жена и малолетният й син са били открити мъртви в семейна вила над град Панагюрище в неделя по обед. Сигналът е подаден в полицията от техен роднина. Цветана Н. и 5-годишният Лъчезар се качили в лятната къща за уикенда. Те били сами в къщата, разказват познати. Вуйчото на майката им позвънил по мобилния телефон,

МТУСИ идва в Бургас

http://www.cross.bg/yniversitet-nikolov-byrgas-1430412.html

/КРОСС/ Московският технически университет (МТУСИ) ще отвори свое представителство в Бургас, е новината от срещата на кмета Димитър Николов с ректора на руското висше училище Артем Аджемов и представители на бизнеса, съобщава сайтът на Община Бургас.  Николов и Аджемов са обсъдили идеята за онлайн обучение на студентите, като местният филиал има само административни функции. Друго предложение предвижда по-широк статут на представителството, създаване на учебна база и малък техно-парк, където съвместно с големи ИТ компании да бъдат разработвани иновативни системи и устройства за местния и международен пазар. По този начин филиалът ще си осигури самостоятелно финансиране, по примера на Московския технически университет. Кметът Николов се ангажира да съдейства логистично за осъществяването на амбициозния проект. На срещата е подписан Протокол за намерения за сътрудничество в областта на образованието и в други направления от сферата на дейност на Россвязи - първа крачка към осъществяването на проекта с Московския технически университет.

294 деца от община Поморие прекрачиха училищния праг за първи път

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/0MwBPI82loA/

2334 ученици влязоха в класните стаи днес в училищата на община Поморие.Тържествено бе открита новата учебна година в 12-те училища. Програмата навсякъде започна с рецитал, подготвен от най-малките ученици, които за първи път прекрачват училищния праг. След това -тържествено издигане на знамето под звуците на българския химн. След поздравителните слова на директори и гости, 294 първокласници бяха тържествено посрещнати. Децата, които за първи път влязоха в училище, получиха своите комплекти учебници и подарък- книжка с послание от кмета на Община Поморие Иван Алексиев.Тържествено бе отбелязан 15-ти септември и в СУПЦ с.Бата, и в детските градини.

Въпреки че още не е приета мрежата на учебните заведения, детските градини и обслужващите звена в Община Поморие за учебната 2014/2015г., както и това дали ще се дофинансират маломерните и слети паралелки под определения минимален брой ученици,това се очаква да се случи на следващото извънредно заседание на Общински съвет- Поморие на 19 септември 2014 г.

15.09.aheloi

15.09.pomorie

15.09Poroy

15.09PGT

15.09CDG_Gylybec

Снимковият материал е от Facebook

 

8000 младежи с шанс за работа, вече приемат заявления

http://www.bnews.bg/article-116439

Европейска програма ще осигури средства на работодатели за заплати и осигуровки за шест месеца, ако наемат на работа безработни младежи до 29 години.

Собственик на газстанция пребит с колове и лопати в Карлово

http://www.mediapool.bg/sobstvenik-na-gazstantsiya-prebit-s-kolove-i-lopati-v-karlovo-news224874.html

58-годишен мъж, собственик на газстанция в Карлово, е бил пребит от двама местни жители с колове и лопати заради скандал за неплатена сметка за гориво, съобщават в понеделник от местната дирекция на МВР.   Инцидентът е станал около 17.00 часа в неделя. Побоят над пострадалия е бил нанесен от мъже на 46 и 34 години. Те са задържани за 24 часа и срещу тях е образувано разследване.   Според първоначалната информация 46-годишният заподозрян заредил по-рано в неделя буса си, след което се скарал със собственик на обекта, тъй като не искал да плати сметката. В скандала се намесил 52-годишният брат на пострадалия, който ударил по-младия мъж.

Томов напада ФИФА: Да са настоятелни и към нашите длъжници, както към нас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307968

"Червените" не само дължат пари, но и имат да получават, обяви главният акционер на ЦСКА Александър Томов в актуално студио "Дерби“. И даде за пример делото с „Мерсин“ за Спас Делев, което българският клуб отдавна спечели: "Поведението на турците е скандално - една стотинка не са платили. Срокът за превеждането на парите - 1,3 млн.

Нов закон в Белгия ще предпазва офис служителите от "прегряване"

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/09/15/2381138_nov_zakon_v_belgiia_shte_predpazva_ofis_slujitelite_ot/?ref=rss


Нов закон в Белгия, който влезе в сила от този месец, задължава всички фирми на територията на страната да вземат превантивни мерки срещу "психо-социалните рискове", свързани със стреса на работното място. Чрез този закон се цели предпазване на служителите от т.нар. психическо и умствено "прегряване" (burnout – на анг. ез.), съобщават EuroActive.

Този нов закон ще важи и за всички европейски институции, които се намират на белгийска територия, в Брюксел.

Белгия е първата...

Нов закон в Белгия ще предпазва офис-служителите от "прегряване"

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/09/15/2381138_nov_zakon_v_belgiia_shte_predpazva_ofis-slujitelite_ot/?ref=rss


Нов закон в Белгия, който влезе в сила от този месец, задължава всички фирми, на територията на страната да вземат превантивни мерки срещу "психо-социалните рискове" свързани със стреса на работното място. Чрез този закон се цели предпазване на служителите от т. нар. Психическо и умствено "прегряване" ("burnout" – на анг. ез.), съобщават EuroActive.

Този нов закон ще важи и за всички Европейски институции, които се намират на белгийска територия, в Брюксел.

Белгия е...

Остават броени часове за участие в "Спомен от лятото" 2014

http://www.dnevnik.bg/fotokonkursi/2014/09/15/2381135_ostavat_broeni_chasove_za_uchastie_v_spomen_ot_liatoto/?ref=rss


До края на деня, 15 септември, може да изпращате вашите снимки за участие в конкурса на "Дневник" "Спомен от лятото 2014", който ще спре да приема предложенията ви точно в 23:59 ч. тази вечер. След това, от 16 до 28 септември, читателите ще могат само да гласуват, а победителите ще бъдат обявени на 30 септември 2014 г..

Ако имате кадри, уловили незабравимите моменти от вашата лятна почивка, пътешествие или просто приятните мигове, прекарани на мястото, което живеете - може да ги...

Борбата срещу антисемитизма е национален дълг на Германия, заяви Ангела Меркел

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/15/2381038_borbata_sreshtu_antisemitizma_e_nacionalen_dulg_na/?ref=rss


Германия ще направи всичко по силите си, за да се пребори с антисемитизма, заяви канцлерът Ангела Меркел, цитирана от агенция "Ройтерс". По време на демонстрация в Берлин в неделя срещу надигащата се вълна антисемитизъм Меркел каза, че всеки, който атакува евреи, атакува цяла Германия.

"Това, че хора в Германия са заплашвани и тормозени заради своя еврейски външен вид или своята подкрепа за Израел, е възмутителен скандал, който няма да допуснем", добави тя. "Наш национален и...

Реконструират моста на "Васил Априлов" в Пловдив с 1 1 000 000 лева

http://pik.bg/реконструират-моста-на-васил-априлов-в-пловдив-с-1-1-000-000-лева-news225722.html

Реконструират моста на "Васил Априлов" в Пловдив с 1 1 000 000 лева

Днес на извънредно заседание Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет одобри отпускането на средства  в размер на 2 363 000 лева за 21 обекта в Пловдивска област. Това информира областният управител на Пловдив Розалин Петков, пише "Дарик". Той уточни, че 1 100 000 лева от тези средства са за втория етап от реконструкцията на моста на река Марица на бул. „Васил Априлов“ в Пловдив.

Останалите обекти са в общините Карлово, Първомай, Сопот, Родопи, и Хисар. Те са предимно ремонти на пострадали от наводненията мостове и улици, уточни Розалин Петков. Той допълни, че протоколът от заседанието на Комисията ще бъде готов до края на седмица. След това ще бъде изпратен до министъра на финансите за одобрение и изготвяне на постановление на Министерски съвет.

 

Местан: Наблюдаваме нещо, за което не бяхме се разбрали при президента

http://www.cross.bg/partiya-partiyata-politicheskite-1430410.html

Плевен /КРОСС/ Г-н Президент, обърнете внимание на назначения от вас служебен кабинет да спре с политическите уволнения". Този призив отправи лидерът на ДПС Лютви Местан по време на откриването на предизборната кампания в Плевен, където бе заедно с част от водачите на листи от Северозападна България.Местан заяви още, че ДПС ще отговори на политическите уволнения с много мощна подкрепа за партията му на изборите на 5 октомври.Лидерът на ДПС зададе риторичния въпрос дали има реваншизъм по отношение на кадрите на ДПС и подкрепи положителния отговор, който получи от залата с конкретни примери. Служебният кабинет е уволнил четирима директори на Областни дирекции по земеделие заради принадлежността им към партията. "През последните няколко седмици наблюдаваме нещо, за което не бяхме се разбрали при Президента на републиката Г-н Росен Плевнелиев", подчерта Местан.Той припомни, че по време на консултациите при президента е споделил позицията, че предишното управление е било проблематично, защото не е имало ясно парламентарно мнозинство от минимум 121 депутати, което беше проблем пред управлението и работата на Народното събрание."Националният интерес изискваше да намерим формулата за едно много по-стабилно управление, за да преминем от политическа криза плавно към политическа стабилност. Но текстът на становището от Консултативния съвет при държавния глава не спира до тук

Арестуваха стрелеца, ранил младата жена в Гоце Делчев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307947

Арестуваха стрелеца, който рани 27-годишната жена от Кремиковци, дошла на пазар в Гоце Делчев. Той е задържан в полицията.
Напрежението в Гоце Делчев продължава да е напрегнато, пише struma.bg. Лекарите се борят за живота на младата жена.
Както по-рано информирахме, инцидентът стана днес на Конския пазар в Гоце Делчев. Арестуваха стрелеца, който рани 27-годишната жена от Кремиковци, дошла на пазар в Гоце Делчев. Той е задържан в полицията. Напрежението в Гоце Делчев продължава да е напрегнато, пише struma.bg. Лекарите се борят за живота на младата жена. Както по-рано информирахме, инцидентът стана днес на Конския пазар в Гоце Делчев.

Бойко Борисов: Никога не сме разделяли кметовете по политическа принадлежност

http://frognews.bg/news_76290/

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов проведе работна среща с кметове на ГЕРБ от Област Хасково. Срещата се проведе в Свиленград и на нея присъстваха кметовете на Димитровград Иво Димов, на Свиленград Георги Манолов, на Любимец Анастас Анастасов, на Ивайловград Диана Овчарова, на Симеоновград Пейчо Стайков, на Маджарово Милко Армутлиев и на Тополовград Божин Божинов.

Син език умори 105 животни във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=264218

Починалите животни с установено заболяване син език във Варненско са 105 към днешна дата. Това каза за Moreto.net шефът на отдел „Здравеопазване на животните“ към Областна дирекция по безопасност на храните-Варна д-р Даниел Денев. За сравнение преди около 10 дни те бяха 55.

Бойко Борисов: Никога не сме разделяли кметовете по политическа принадлежност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307938

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов проведе работна среща с кметове на ГЕРБ от Област Хасково. Срещата се проведе в Свиленград и на нея присъстваха кметовете на Димитровград Иво Димов, на Свиленград Георги Манолов, на Любимец Анастас Анастасов, на Ивайловград Диана Овчарова, на Симеоновград Пейчо Стайков, Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов проведе работна среща с кметове на ГЕРБ от Област Хасково. Срещата се проведе в Свиленград и на нея присъстваха кметовете на Димитровград Иво Димов, на Свиленград Георги Манолов, на Любимец Анастас Анастасов, на Ивайловград Диана Овчарова, на Симеоновград Пейчо Стайков,

Арестуваха мъжа, прострелял млада жена в Гоце Делчев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307926

Арестуваха стрелеца, който рани 27-годишната жена от Кремиковци, дошла на пазар в Гоце Делчев. Той е задържан в полицията.
Напрежението в Гоце Делчев продължава да е напрегнато, пише struma.bg. Лекарите се борят за живота на младата жена.
Както по-рано информирахме, инцидентът стана днес на Конския пазар в Гоце Делчев. Арестуваха стрелеца, който рани 27-годишната жена от Кремиковци, дошла на пазар в Гоце Делчев. Той е задържан в полицията. Напрежението в Гоце Делчев продължава да е напрегнато, пише struma.bg. Лекарите се борят за живота на младата жена. Както по-рано информирахме, инцидентът стана днес на Конския пазар в Гоце Делчев.

Бойко Борисов: Никога не сме разделяли кметовете по политическа принадлежност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307933

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов проведе работна среща с кметове на ГЕРБ от Област Хасково. Срещата се проведе в Свиленград и на нея присъстваха кметовете на Димитровград Иво Димов, на Свиленград Георги Манолов, на Любимец Анастас Анастасов, на Ивайловград Диана Овчарова, на Симеоновград Пейчо Стайков, Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов проведе работна среща с кметове на ГЕРБ от Област Хасково. Срещата се проведе в Свиленград и на нея присъстваха кметовете на Димитровград Иво Димов, на Свиленград Георги Манолов, на Любимец Анастас Анастасов, на Ивайловград Диана Овчарова, на Симеоновград Пейчо Стайков,

В Търновско масово мрат кучета, подозират отравяне

http://pik.bg/в-търновско-масово-мрат-кучета-подозират-отравяне-news225721.html

В Търновско масово мрат кучета, подозират отравяне

Селата Беброво и Черни дол, община Елена са се превърнали в екарисаж за кучета. От снощи там са умрели над 20 домашни и улични кучета. Труповете се валят по пътя, дворове и близки ниви, предаде БГНЕС.

Хората от двете села са силно притеснени от случилото се. Разказват, че домашните им питомци са умирали за около 5-10 минути в страшни мъки. Те се опитвали да им помогнат, но не успявали. Днес основна тема за разговор в двете села бе именно това. Хората имат съмнение кой би могъл да посегне на живота на четириногите, но се страхуват да говорят. Разказват само как са си отивали животинките и че преди това са видели бял джип да обикаля из селата наоколо "Нищо им нямаше на кучетата. Дойдоха си, запениха се и се случи. Давах им мляко, давах им билка да ги лекувам, обаче не става. Треперят и умряха. Толкоз", разказва Милан Желев от Черни дол.

Съседът му Христо Недев разказва същата покъртителна история за смъртта на своето овчарско куче "Ходих да си прибирам овцете. Кучетата бяха с мен. За половин час стана всичко. Едното влезе в къщи и падна. Запени се и умря в агония", разказва с тъжни очи пастирът, чието куче му е било верен другар в самотните му дни в Балкана.

В село Беброво ситуацията е същата. Там животните умират като мухи в дворове и по улиците на селото. Хората са притеснени както за животните си, така и за децата и самите себе си. Заканват се, че ако хванат злосторника, ще му се случи най-лошото. "Направо ще го гръмна", категоричен е Димитър Димитров. "Какво право има той да хвърля отрова, за да ми трови кучето. Ами някое малко детенце ако се отрови? Ще вземе от земята ще го лапне и дотам" възмущава се Димитров.

От агенцията по храните във Велико Търново казаха за БГНЕС, че ще разпоредят проверка на място, за да се установи причината за смъртта на кучетата. Днес на място пристигна и шефа на РУП – Елена, за да се запознае на място с инцидента. Вече се води разследване по случая.

Трима души загинаха във Варна, след като паднаха от жилищни сгради през уикенда

http://www.mediapool.bg/trima-dushi-zaginaha-vav-varna-sled-kato-padnaha-ot-zhilishtni-sgradi-prez-uikenda-news224873.html

Трима души са загинали през почивните дни във Варна след падане от сгради, съобщават в понеделник от местната полиция с уточнението, че и в трите трагични случая няма данни за насилие.   82-годишен мъж е паднал от третия етаж на жилищна кооперация във варненското село Тополи в събота. Сигналът за инцидента е подаден около 8.00 часа.   Няколко часа по-късно, около 13.00 часа, 29-годишен мъж е намерил смъртта си, след като е паднал от покрива на бкло 27 в кв. "Трошево". Загиналият е поставял изолация на апартамента на свой приятел, за когото работел без договор.   Малко преди полунощ в неделя пък 33-годишна жена е паднала от петия етаж на блок във варненския кв. "Младост". Тя е била откарана в тежко състояние в болницата, където по-късно е починала.

Крайните фенове на "Реал" (Мадрид) поискаха оставката на Флорентино Перес

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/15/2381126_krainite_fenove_na_real_madrid_poiskaha_ostavkata_na/?ref=rss


Най-крайните привърженици на "Реал" (Мадрид) са поискали оставката на президента на клуба Флорентино Перес. Членовете на групировката "Ултра сур" са разпънали плакати из испанската столица.

"Обичам "Реал", мразя ръководството му. Флорентино оставка", пише на един от тях.

Издигането им съвпада с двете поредни загуби в Примера дивисион. Белите отстъпиха с 2:4 от "Реал сосиедад", а в събота паднаха с 1:2 от "Атлетико" у дома.

Около 50 привърженици от "Ултра сур"...

500 имигранти изчезнали след корабокрушение край Италия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307928

500 имигранти може да са загинали, след като лодката им потънала в Средиземно мореминалата седмица, съобщи Международната организация за миграция (МОМ), цитирана от АФП.
Двама палестинци, извадени от водата от товарен кораб в четвъртък, след като лодката им се преобърнала близо до Малта, заявили, че на плавателния съд е имало около 500 пътници. 500 имигранти може да са загинали, след като лодката им потънала в Средиземно мореминалата седмица, съобщи Международната организация за миграция (МОМ), цитирана от АФП. Двама палестинци, извадени от водата от товарен кораб в четвъртък, след като лодката им се преобърнала близо до Малта, заявили, че на плавателния съд е имало около 500 пътници.

Румен Гечев: Имаме огромен потенциал за българските стоки на нашия пазар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307930

Имаме огромен потенциал за българските стоки на нашия пазар, дори и при влошени външни условия. Това заяви Румен Гечев, водач от листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Плевен, по време на среща с КНСБ в централата на партията. По думите му 10% от химическите продукти, произвеждани в България, са от български компании. Имаме огромен потенциал за българските стоки на нашия пазар, дори и при влошени външни условия. Това заяви Румен Гечев, водач от листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Плевен, по време на среща с КНСБ в централата на партията. По думите му 10% от химическите продукти, произвеждани в България, са от български компании.

Ръст от 250% на продажбите на жилища в нови сгради отчете „ЕРА България”

http://www.cross.bg/imoti-bulgariya-evro-1430409.html

/КРОСС/ В Пресклуба на БТА бяха представени факти за тенденциите и очакванията за пазара на недвижими имоти у нас и в Европа от Франсоа Ганьон, президент на „ЕРА Европа", международна франчайзингова мрежа в областта на жилищните имоти. В пресконференцията участва също и Теодора Димитрова, изпълнителен директор на „ЕРА България". По данни от компанията за последните три месеца се регистрира повишение от 250% на продажбите на жилища в новостроящи се стради в София и Варна. Най-много извършени продажби в нови сгради има в южните райони на София. Средната цена за жилище с две спални е 800 евро на квадратен метър и може да достигне до 1 100 евро в зависимост от сградата и нивото на завършване на апартаментите. Средният срок за продажба на жилище през 2013 г. е бил 100 дни, а за последните 6 месеца пада на 63 дни. За София, през тримесечието юни, юли, август, един жилищен имот намира новия си собственик за 52 дни. За Варна средният срок за продажба в кварталите е 60 дни, а в централните райони отнема 74 дни. Увеличеното влагане в недвижими имоти в последните месеци доведе до продажба на малки апартаменти тип ателие на цени от 25-30 000 евро за по-малко от две седмици. Анализите сочат, че най-дългият среден срок за продажба на жилище е в Португалия - 270 дни, а най-кратък е в Швеция - 50 дни

Само във Фрог: С 2000 души увеличавт щата на МВР заради битовата престъпност

http://frognews.bg/news_76289/

С 2000 души да се увеличи щата на МВР. Това е поискал служебният министър на ведомството Йордан Бакалов като една от мерките срещу битовата престъпност. Това научи Фрог нюз от високопставен полицийски източник.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване