Над 20 кучета са измрели в еленовски села за последните 24 часа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307941

За по-малко от 24 часа в селата Беброво и Черни дол, община Елена, са умрели над 20 домашни и улични кучета, предаде БГНЕС.
Хората от двете села са силно притеснени от случилото се. Разказват, че домашните им питомци са умирали за около 5-10 минути в страшни мъки. Те се опитвали да им помогнат, но не успявали. За по-малко от 24 часа в селата Беброво и Черни дол, община Елена, са умрели над 20 домашни и улични кучета, предаде БГНЕС. Хората от двете села са силно притеснени от случилото се. Разказват, че домашните им питомци са умирали за около 5-10 минути в страшни мъки. Те се опитвали да им помогнат, но не успявали.

Румен Гечев: Имаме огромен потенциал за българските стоки на нашия пазар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307914

Имаме огромен потенциал за българските стоки на нашия пазар, дори и при влошени външни условия. Това заяви Румен Гечев, водач от листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Плевен, по време на среща с КНСБ в централата на партията. По думите му 10% от химическите продукти, произвеждани в България, са от български компании. Имаме огромен потенциал за българските стоки на нашия пазар, дори и при влошени външни условия. Това заяви Румен Гечев, водач от листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Плевен, по време на среща с КНСБ в централата на партията. По думите му 10% от химическите продукти, произвеждани в България, са от български компании.

Русия ще разследва Euronews заради материал за Путин

http://europe.actualno.com/Rusija-shte-razsledva-Euronews-zaradi-material-za-Putin-news_50100.html

Русия ще разследва телевизия Euronews ("Евронюз") заради излъчен материал. Според информация на АФП в него украински войници представят портрет на руския президент Владимир Путин в стила на ...

Силният дъжд затруднява трафика в София

http://society.actualno.com/Silnijat-dyjd-zatrudnjava-trafika-v-Sofija-news_50101.html

Мощен дъжд, придружен с гръмотевици, се изсипва над София. Това направи ситуацията в града много тежка: От една страна гръм удари стълб в "Люлин", два трамвая не се движат, наводнени пътни ...

Ford показа новия S-MAX

http://cars.actualno.com/Ford-pokaza-novija-S-MAX-news_50080.html

Няколко седмици преди официалния дебют на салона в Париж, Ford показа второто поколение на S-MAX. На миналогодишното изложение в Женева Ford представи S-MAX Concept, с което подсказа какво да очаквам...

Общинарите на Ковачевци: До 30-и бежанците и децата им да ги няма!

http://offnews.bg/news/n_1/n_388757.html

Общинският съвет в пернишката община Ковачевци прие декларация, в която разпорежда бежанците и децата им да напуснат Националния детски екологичен комплекс в Ковачевци. Скандалната декларация, с която се гонят бежанците, бе одобрена днес на извънредно заседание, съобщи БНР. Общинари и родители са се съюзили срещу бежанците, за да ги прогонят от Ковачевци и от единственото село в общината - в с. Калище, където 10-те деца трябва да учат. Днес пред телевизионните камери те обясняваха, че не искали децата им да учат с бежанците, защото се страхували от болести, защото имигрантите нямали статут, защото децата в Калище били твърде малко, за да можело сред тях да се интегрират деца на бежанци. В училището учат общо 18 деца. С бежанците стават 30 и има по-голям шанс то да не бъде закрито заради недостатъчно деца. Общинарите в Ковачевци планират да ангажират с декларацията си президента, премиера, министъра на образованието, председателя на Държавната агенция за бежанците, областния управител на Перник, стана ясно от думите на председателя на Общинския съвет Венцислав Тодоров . "Не приемаме интеграция, в която българите са малцинство, а сомалийци и афганистанци без статут са мнозинство", заяви той. Днес децата на бежанците - от Афганистан и Сомалия - не посмяха да дойдат на първия учебен ден. В същото време попитана каква е позицията на министерството на образованието по случая в Ковачевци служебната министърка Румяна Коларова отговори, че няма категорична позиция. "Не съм заемала категорична позиция", заяви Коларова. Тя хем проявявала разбиране към кмета и общинските съветници, които искат да изгонят децата, хем щяла да отстоява, че децата са равни и трябва да имат равен достъп до образование. Коларова успокои, че има алтернатива за децата бежанци, но все пак било добре да учат в училището в община Ковачевци. "Разбира се, че в общината имат негативно отношение както към присъствието на децата в училището, така и към присъствието на родителите в лагера", заяви Коларова, без да даде яснота защо смята отношението на общинските съветници, кмета и родителите за естествено и нормално.

500 имигранти в неизвестност край водите на Италия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307912

500 имигранти може да са загинали, след като лодката им потънала в Средиземно мореминалата седмица, съобщи Международната организация за миграция (МОМ), цитирана от АФП.
Двама палестинци, извадени от водата от товарен кораб в четвъртък, след като лодката им се преобърнала близо до Малта, заявили, че на плавателния съд е имало около 500 пътници. 500 имигранти може да са загинали, след като лодката им потънала в Средиземно мореминалата седмица, съобщи Международната организация за миграция (МОМ), цитирана от АФП. Двама палестинци, извадени от водата от товарен кораб в четвъртък, след като лодката им се преобърнала близо до Малта, заявили, че на плавателния съд е имало около 500 пътници.

Задигнаха 64 лева и кутии с цигари от хранителен магазин

http://pik.bg/задигнаха-64-лева-и-кутии-с-цигари-от-хранителен-магазин-news225718.html

Задигнаха 64 лева и кутии с цигари от хранителен магазин

Апаши задигнаха 159 кутии цигари и 64 лева от хранителен магазин в село Трапоклово, информират от полицията в Сливен.

Сигналът е подаден на 13 септември през нощта от собственика на обекта.

В магазина е проникнато след разбиване на два катинара и секретна брава на входната врата. Нанесената щета е за около 800лв.

Извършен е оглед на мястото. Предприети са незабавни действия по установяване на извършителя.

Образувано е досъдебно производство.

Израелски психолози, специалисти по посттравматични състояния, пристигат в Мизия

http://www.cross.bg/miziya-aktziya-sofiya-1430408.html

/КРОСС/ Пресконференция във връзка с благотворителна акция в община Мизия ще даде Посолството на Израел в София на 16 септември от 11 ч. в медийния център на БНР. Благотворителната акция „Топло сърце" в община Мизия ще започне на 18 септември. По време на акцията от Израел ще пристигнат трима специалисти по психология на посттравматични състояния, които ще проведат обучителни семинари за български експерти в Мизия и в София, с цел подпомагане на хората, жертви на ситуацията. Също в рамките на акцията лекари от съвместната инициативата на „Шалом" и Александровска болница „Направи добро" ще направят очни прегледи и ще предоставят очила на нуждаещите се, а в болница „Медлайн" в Пловдив ще бъдат направени профилактични медицински прегледи. В благотворителната акция за Мизия посолството ангажира и работи в изключително съдействие с Българския червен кръст, организацията на евреите в България „Шалом" и много български и израелски фирми и бизнесмени, чиито представители ще присъстват на пресконференцията и по време на предаването на даренията за Мизия. От началото на драматичната събития в региона посолството се зае да организира помощ за бедстващите хора, погрижи се за инструменти и оборудване за поправяне на щетите по къщите, ремонтиране на учебни заведения, доставка на храни, вода, безалкохолни напитки, детски пособия, психологическо обучение за справяне с посттравматичен стрес.

В Бургас арестуваха 20 роми след побоя над полицаи

http://www.cross.bg/byrgas-slyzhiteli-politzeiiski-1430407.html

Бургас /КРОСС/ 20 лица от бургаския квартал „Победа" са задържани за срок от 24 часа за хулигански действия, осъществени на 13/14.09.т.г. спрямо полицаи, отзовали се на сигнали за нарушение на нощната тишина и обществения. Срещу задържаните е образувано бързо полицейско производство за престъпление, извършено по чл. 325 ал. 3 от Наказателния кодекс.Петима от тях са задържани на 14.09.т.г., а останалите 15 - днес сутринта при провеждане на специализирана полицейска операция с участието на служители от Първо Районно управление „Полиция" - Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР - Бургас и служители от Бургаската и Варненска жандармерийски части. Повод за специализираната полицейска операция са няколко сигнала за сбиване и висока музика, осъществени в частни домове, разположени на улиците „Опълченска" и „Хилендар". Участниците в случаите насочили агресията си спрямо дошлите на място полицейски служители, като започнали да ги псуват и замерят с камъни. В резултат на това леко пострадали двама от полицаите / те са ударени с камъни в областта на главата и гърба, получили са медицинска помощ и са освободени /. Нанесени са материални щети по три полицейски автомобила.Фактическата обстановка по възникналия инцидент, както и самоличността на лицата, имащи пряко отношение към случая, са изяснени

Александър Томов: ЦСКА ще изчисти опасните си дългове до 5 месеца

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/15/2381130_aleksandur_tomov_cska_shte_izchisti_opasnite_si/?ref=rss


ЦСКА може до 4-5 месеца да преодолее опасните си дългове, които висят с дела, заяви главният акционер на клуба Александър Томов в актуално студио "Дерби".

Той беше категоричен, че в момента червените не са заплашени "от нищо", като отново не пропусна да обвини за проблемите предишните собственици от "Титан" АД.

"ЦСКА е оздравен. Опасните дългове са около 1.5-2 млн. лева, направени от бившите юнаци. Това ни струва неприятности и лишения, но трябва да се плати. Надявам се...

Тийнейджърите търсят гореща линия най-често заради любовни терзания

http://www.moreto.net/novini.php?n=264203

Любовните вълнения, взаимоотношенията с родители и с приятели пораждат най-много въпроси и проблеми сред тийнейджърите, които се обаждат на горещата телефонна линия 116 111, управлявана от Асоциация "Анимус". Линията беше разкрита през 2009-а от Държавната агенция за закрила на детето, с цел подаване на сигнали за деца в риск, както и консултиране на деца и техните родители.

Млада жена бе простреляна с пистолет в гърба в Гоце Делчев

http://www.mediapool.bg/mlada-zhena-be-prostrelyana-s-pistolet-v-garba-v-gotse-delchev-news224872.html

27-годишна жена е била простреляна с пистолет в гърба в понеделник в Гоце Делчев съобщиха от местната полиция.   Все още няма информация за евентуалните мотиви за престъплението, няма и задържан за стрелбата.   Ранената е откарана в местната болница в критично състояние заради голямата загуба на кръв, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Мария Радойкова, цитирана от "Фокус".

Катарските авиолинии с тридневни над 20% отстъпки в цените

http://www.mediapool.bg/katarskite-aviolinii-s-tridnevni-nad-20-otstapki-v-tsenite-news224871.html

Тридневна промоция с над 20-проценти намаления в цените на двупосочни билети икономическа и бизнес класа стартират в полунощ на 15 септември катарските авиолинии. От промоцията, която ще приключи в 23:59 часа на 17 септември, ще могат да се възползват и българите, на които "Катар Еъруейз" (Qatar Airways) предлага голям избор на полети от София. В Следващите три дни могат да се купят онлайн http://www.qatarairways.com/bg/en/offers/global-promotion.page или от офиса на авиокомпанията в София билети за пътуване в периода 21 септември 2014 г. - 15 юни 2015 г. Местата са ограничени и подлежат на постоянен контрол, предупреждават обаче от превозвача. "Глобалните промоции на "Катар Еъруейз" са винаги чакани с интерес от клиентите и сега с предлаганите намаления за двупосочни билети, за всички тях ще бъде най-подходящият период да планират своите бизнес пътувания или почивки в целия свят”, казва изпълнителният директор на групата Акбар Ал Бакер. Компанията предлага голям избор от полети от София през своя хъб Доха до над 130 интересни дестинации като Бали, Сингапур, Малдиви, Токио, Банкок, Сеул, редица дестинации в Индия, Китай, Близкия Изток, Австралия, а от скоро и Северна и Южна Америка. Всички избрали да пътуват с тези авиолинии ще се насладят на най-новия портал към света - новооткритото международно Летище Хамад, предлагащо свръхмодерни и високотехнологични решения.

Двама чужди туристи бяха открити мъртви в Златни пясъци

http://frognews.bg/news_76287/

В петък около 23 часа руски турист е намерен мъртъв в стаята си в хотел "Мелиа" в курорта. 63-годишният мъж е бил на почивка у нас. Причините за смъртта са в процес на изясняване, но няма улики за престъпление.

Млад мъж издъхна в районното на Троян

http://www.cross.bg/mlad-izduhna-troyan-1430405.html

/КРОСС/ Млад мъж издъхна в Районното полицейско управление в Троян. В 14.00 часа вчера в помещението за задържане е открит починал 32-годишен мъж от града. Лицето е било задържано със заповед за срок от 24 часа. Извършен е оглед и се изясняват причините за настъпила смърт. Образувано е досъдебно производство. Назначена е проверка по случая.

Христо Иванов: Има дефицит на правосъдие

http://www.cross.bg/hristo-ivanov-pravosudie-1430406.html

/КРОСС/В България има дефицит на правосъдие, смята вицепремиерът и министър на правосъдието в служебния кабинет Христо Иванов.  „Очевидно е, че не всички престъпления, които се извършват у нас, получават това, което им се дължи. Това е голям проблем, по който трябва да се работи. И той няма да може да се реши с никакви еднократни и прости действия, трябва да се положат множество усилия и това зависи както от професионалната общност, така и от политиците", заяви Христо Иванов, цитиран от Дарик. Министърът присъства на откриването на учебната година в СОУ „Поп Минчо Кънчев" в Старозагорския затвор. В него през тази година ще се обучават над 400 ученици. Според Христо Иванов страната ни има нужда от нови затвори и от реформи, свързана със затворите. „Трябва да осигурим на администрацията добри условия за работа, а и на затворниците, защото това ще помогне тези хора да не се връщат повече към престъпленията. Предстои да дадем отговор на критиките на европейския комитет по изтезанията по тази тема и ще формулираме няколко приоритета в тази област", коментира вицепремиерът.  

„Син език“ умори 1600 домашни животни в Бургаско

http://pik.bg/„син-език“-умори-1600-домашни-животни-в-бургаско-news225713.html

„Син език“ умори 1600 домашни животни в Бургаско

Домашните животните в Бургаска област, които са умрели от „син език“ са около 1600. Това каза за д-р Петър Пачев, директор на регионалната дирекция на Агенцията по безопасност на храните за „Радио Фокус“.

Очакват се резултатите от почивните дни. „До миналия петък, включително, отпадналите животни бяха около 1600. В момента подготвяме документите за обезщетения на тези стопани“, каза още той. „Надяваме се очакваното захлаждане на намали активността на преносителите на заболяването и наистина да вървим към финал на заболяването“, коментира д-р Пачев. 

Труповете на удавените домашни животни са извозени в екарисажа във Варна. В село Маринка удавени бяха три говеда и една овца, а в с. Ново Паничарево – три крави, две телета, два коня и 20 кози. Стопаните на тези животни могат да бъдат обезщетени само ако имат някаква индивидуална застраховка. 

Веселин Маринов откри учебната година в Първа английска гимназия в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_388645.html

Близкият до сърцата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов певец Веселин Маринов  откри учебната година в едно от емблематичните български училища - Първа английска езикова гимназия в София. Несмущавана от участието на ангажирания и за текущата предизборна кампания на ГЕРБ певец в училищно тържество, служебната министърка на образованието доц. Румяна Коларова  се наслади на изпълнението му на песента "За теб, България" и останалата част от програмата, която включваше народни танци и художествена гимнастика. Коларова остана от началото до края на тържеството в Първа английска, където е завършила средното си образование. Докато течеше програмата, в пълния с родители и ученици двор на училището в центъра на столицата, където се помещават Първа английска и основното 112-о училище, можеха да се чуят диалекти от най-различни части на България и да се видят момиченца в тоалети, по-подходящи за дами в нощен клуб. В това време до оградата отвън се тълпяха най-нетърпеливите да изпушат по цигара тийнейджъри.

Над 20 кучета за измрели в еленски села за последното денонощие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307894

За по-малко от 24 часа в селата Беброво и Черни дол, община Елена, са умрели над 20 домашни и улични кучета, предаде БГНЕС.
Хората от двете села са силно притеснени от случилото се. Разказват, че домашните им питомци са умирали за около 5-10 минути в страшни мъки. Те се опитвали да им помогнат, но не успявали. За по-малко от 24 часа в селата Беброво и Черни дол, община Елена, са умрели над 20 домашни и улични кучета, предаде БГНЕС. Хората от двете села са силно притеснени от случилото се. Разказват, че домашните им питомци са умирали за около 5-10 минути в страшни мъки. Те се опитвали да им помогнат, но не успявали.

Москва обсъжда забрана на вноса на алкохол и тютюн от Европа и САЩ

http://econ.bg/Новини/Москва-обсъжда-забрана-на-вноса-на-алкохол-и-тютюн-от-Европа-и-САЩ_l.a_i.567452_at.1.html

Председателят на комисията за социално подпомагане към руската обществена палата Владимир Слепак е предложил налагането на забрана за внос на алкохол...

Шаламанов прехвърля част от армейските сделки през НАТО?

http://www.cross.bg/nato-bulgariya-shalamanov-1430404.html

София /КРОСС/ Военният министър Велизар Шаламанов проучва възможността част от доставките за българската армия да се реализират през агенциите към НАТО, а не на национално ниво. За целта вече са направени контакти с Алианса за проучване на възможните механизми, потвърдиха източници на Mediapool.Идеята на политическото ръководство е по този начин да се намали корупционният риск при армейските сделки и да се провери дали може да се осигурят по-изгодни цени.Шаламанов коментира в понеделник, че не е в конфликт на интереси при подписването на меморандум между МО и Агенцията за комуникация и информация на НАТО (NCI), която се ръководи именно от него."Такъв меморандум има подписан през 2010 година, конфликт на интереси няма, тъй като Агенцията за комуникация и информация е част от НАТО и има правен статут на НАТО, така че всички отношения с която и да е структура на НАТО са отношения с НАТО в рамките на Вашингтонския договор", коментира Шаламанов.Новият механизъм ще бъде заложен с цялостната програма за модернизация на армията, която трябва да гарантира по-висока ефективност на средствата за отбрана."През последните 10 години са похарчени 2 милиарда лева, а не са постигнати способности, които позволяват Българската армия да бъде високоефективна и въоръжена сила на 21 век", каза Шаламанов.В понеделник той отново предупреди за рисковете за България, които създава поведението на Руската федерация

ОИСР влоши прогнозата си за икономическия растеж по света

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/15/2381115_oisr_vloshi_prognozata_si_za_ikonomicheskiia_rastej_po/?ref=rss


Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) понижи днес прогнозата си за растежа на големите развити икономики и призова Европейската централна банка (ЕЦБ) да въведе много по-агресивни стимули за предотвратяване на риска от дефлация в еврозоната, предаде Ройтерс.

Призивът засилва нарастващия натиск върху еврозоната, по-специално върху ЕЦБ, да насърчи растежа преди срещата на финансовите министри и централните банкери от Г-20 по-късно тази седмица в Австралия....

Създадоха първата в света улица за пристрастените към смс-и

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307887

Китайският град Чонгянг създаде първата в света улица за всички, които искат да пишат смс-и докато ходят, пише в. „Дейли мейл“.
Улицата е разделена на две. На едната част има поставен знак, забраняващ употребата на мобилни устройства, докато на другата е разрешено. „Има много стари хора и деца по улиците на града ни и ходенето с поглед в телефона Китайският град Чонгянг създаде първата в света улица за всички, които искат да пишат смс-и докато ходят, пише в. „Дейли мейл“. Улицата е разделена на две. На едната част има поставен знак, забраняващ употребата на мобилни устройства, докато на другата е разрешено. „Има много стари хора и деца по улиците на града ни и ходенето с поглед в телефона

EVN: Информация за плащания на електроенергия в периода 18-22 септември

http://www.cross.bg/bulgariya-sistemata--1430401.html

/КРОСС/ В периода от 18 до 22 септември вкл. няма да са възможни заплащания на консумирана енергия на каса в ползваните от дружеството салони на „Български пощи" ЕАД и търговски банки в цяла Югоизточна България, информира EVN България.  Причината е планирано програмно обновление на билинг системата за фактуриране на EVN България. Плащането на каса ще стане отново възможно в първия работен ден - 23 септември (вторник), след дългия празничен уикенд в дните от 20 до 22 септември 2014 г. Плащания през онлайн платформата „EVN Онлайн плюс" също няма да са възможни в периода от 18 до 22 септември включително. За посочения период плащания за консумирана енергия към EVN България ще са възможни по следните безкасови начини: • Банкомат • epay.bg• easypay.bg• Директен дебит • Интернет банкиране• Transcard• SMS Техническото обновление на системата няма да засегне дейността на дружеството, неговите клиентски EVN Офиси и денонощния телефонен център, които ще продължат да функционират нормално и да обслужват клиенти в нормалните срокове. EVN България работи от повече от година по обновяване на своята билинг система, което ще му позволи по-бързо да обработва информация и данни

Участниците в конференцията за Ирак се договориха да осигурят на Багдад военна помощ

http://www.cross.bg/borbata-durzhava-irak-1430403.html

/КРОСС/Участниците в международната конференция за Ирак в Париж се договориха да окажат на арабската страна всяка възможна помощ в борбата й с джихадистите от "Ислямска държава", включително и военна подкрепа. Това се казва в заключителното изявление на конференецията. 30-те държави, участващи в конференцията се договориха да осигурят на Багдад "необходимата военна помощ", но без да конкретизират каква точно ще е тя. Според френските домакини борбата с екстремистите от "Ислямска държава" е изключително спешна задача за международната общност. Френският президент Франсоа Оланд подчерта, че ислямистите представляват глобална заплаха, изискваща глобален отговор. Тази конференция има една единствена цел: да осигури необходимата политическа подкрепа за борба със сериозната заплаха, наречена "Ислямска държава", която заплашва Ирак, Близкия изток и е голям риск за целия свят. Оланд добави, че екзекуцията на британския хуманитарен работник Дейвид Хейнс е доказателство за сериозността на заплахата. Руският външен министър Сергей Лавров каза, че не трябва да има двойни стандарти в борбата с тероризма и тя да не се обвързва с политически аспирации на отделните страни.  

15-годишна е с опасност за живота след катастрофа

http://pik.bg/15-годишна-е-с-опасност-за-живота-след-катастрофа-news225710.html

15-годишна е с опасност за живота след катастрофа

Момиче на 15 години от Поморие е с опасност за живота след катастрофа.

Инцидентът е станал през почивните дни на ул. „Стефан Орешков" в Казанлък. Пострадалата пътувала на задната седалка на нерегистриран мотоциклет. Той бил управляван от неправоспособно 16-годишно момче от Казанлък.

Заради високата скорост водачът изгубил управление и мотоциклетът се забил в паркиран автомобил.

От удара тежко пострадало момичето, което е откарано в Спешен център Стара Загора с фрактура на гръден кош, скула, торекс на 5 шийни прешлена. Има опасност за живота й. Неправоспособният младеж получил разкъсно-контузна рана, прегледан е от лекари освободен за лечение.

 

Китайски град създаде улица за писане на смс-и

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307877

Китайският град Чонгянг създаде първата в света улица за всички, които искат да пишат смс-и докато ходят, пише в. „Дейли мейл“.
Улицата е разделена на две. На едната част има поставен знак, забраняващ употребата на мобилни устройства, докато на другата е разрешено. „Има много стари хора и деца по улиците на града ни и ходенето с поглед в телефона Китайският град Чонгянг създаде първата в света улица за всички, които искат да пишат смс-и докато ходят, пише в. „Дейли мейл“. Улицата е разделена на две. На едната част има поставен знак, забраняващ употребата на мобилни устройства, докато на другата е разрешено. „Има много стари хора и деца по улиците на града ни и ходенето с поглед в телефона

Премиерът: Дано обществото ни остане отворено и не допуснем диктата на олигархията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307880

Дано нашето общество остане отворено и да не допуснем онзи диктат на олигархията, който някои се опитаха да приложат преди малко повече от година. Това каза пред журналисти служебният министър-председател проф. Георги Близнашки след откриването на учебната година в УНСС, предаде „Фокус”.
„В едно такова динамично общество много често се случва Дано нашето общество остане отворено и да не допуснем онзи диктат на олигархията, който някои се опитаха да приложат преди малко повече от година. Това каза пред журналисти служебният министър-председател проф. Георги Близнашки след откриването на учебната година в УНСС, предаде „Фокус”. „В едно такова динамично общество много често се случва

Реформаторите увеличиха таксата за дарителския си бал

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/15/2381108_reformatorite_uvelichiha_taksata_za_daritelskiia_si_bal/?ref=rss


Реформаторският блок за втори път тази година ще организира бал, на който симпатизантите на коалицията могат да правят дарения. Есенният бал е насрочен за четвъртък в Националния дворец на културата. Всички приходи от куверти ще бъдат внесени в банковата сметка на блока и ще бъдат оформени като договори за дарение, съобщават Реформаторите на страницата на събитието в социалната мрежа "Фейсбук".

Първата дарителска акция беше в рамките на кампанията за евроизборите. Тогава блокът събра...

Във Варна представят Кунг Фу, пекинска опера и китайска музика с вход свободен

http://www.moreto.net/novini.php?n=264209

Тържественият концерт „Магията на китайската култура“ се организира по повод международния ден на институтите Конфуций. Той се организира под патронажа на Институт „Конфуций“ при Великотърновския Университет, Китайският Университет по Геонауки в град Ухан и централата на Ханбан (Институт Конфуций) Пекин.

Словакия получава вече с 21% по-малко руски газ

http://offnews.bg/news/n_1/n_388732.html

Словакия получава вече с 21% по-малко газ от Русия в сравнение с договорените обеми, съобщи словашкият тръбопроводен оператор Eustream. Миналата седмица Словакия обяви, че получава с 10% по-малко газ от договореното. От по-малки доставки на руски газ се оплакаха още Полша, Австрия и Германия. „Газпром“ категорично отрече да има намаляване на доставките. По-рано обаче директорът на компанията Алексей Милер съобщи, че ще бъдат намалени доставките на газ за онези държави, които изнасят газ за Украйна. Полша и Словакия вече обявиха, че ако намалените доставки останат в сила, ще бъдат принудени да спрат реекспорта на газ за Украйна. В момента Словакия е най-големия доставчик на природен газ за Украйна. Доставките от Словакия могат да задоволят нуждите на приблизително 40% от нуждите на Украйна, обясни украинският премиер Арсений Яценюк. Русия спря доставките на газ за Украйна през юни заради големи неизплатени задължения.

Изнасилиха и убиха британски туристи в Тайланд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307873

Двама млади британци - момче на 24 г. и момиче на 23 г. са намерени мъртви на тайландски плаж. Младежите били пребити до смърт и изнасилени, съобщи The Guardian.  Момичето било само с горнище на бански и обезобразено лице. Момчето било наръгано в гърба и главата. Смята се, че извършителите са издебнали двойката, Двама млади британци - момче на 24 г. и момиче на 23 г. са намерени мъртви на тайландски плаж. Младежите били пребити до смърт и изнасилени, съобщи The Guardian. Момичето било само с горнище на бански и обезобразено лице. Момчето било наръгано в гърба и главата. Смята се, че извършителите са издебнали двойката,

Почина най-възрастният от царския род Романови

http://www.cross.bg/nikolaii-romanovi-semeiistvoto-1430400.html

/КРОСС/ В Тоскана, Италия на 92-годишна възраст почина най-възрастният от рода Романови - княз Николай Романович, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на брат му Димитрий Романович.„Това е огромна загуба за нас", заяви той, отбелязвайки, че още не е решен въпросът за мястото на погребението.Николай Романович е роден в Антиб на 26 септември 1922 г. В годините преди Втората световна война семейството му се премества в Рим. През 1942 г. 19-годишният Николай Романов отхвърля предложението на фашисткото правителство на Мусолини да стане цар на окупираната Черна гора. От юли 1944 г. в организации на съюзниците, занимаващи се военни пропагандистки акции срещу нацистите.След края на войната семейството се установява в Египет, а след това се връща в Европа. През 1952 г. князът се оженва за италианка, наследница на знатен род. До преместването на семейството в Швейцария той управлява имение в Тоскана. Двамата имат три дъщери и внуци, като едната от внучките е киноактриса.По решение на роднините си през 1989 г. оглавява обединение на членовете на династията Романови, като той си поставя за цел да бъдат препогребани по всички правила жертвите на „касапницата" в Екатеринбург, когато болшевиките екзекутират последният цар на Русия - Николай II Романов, и неговото семейство.Царската династия Романови е последната царска династия на Русия.През юли 1998 г

Адв. Екимджиев пред Фрог: Майката на стрелеца от Лясковец е оцеляла по чудо

http://frognews.bg/news_76286/

Дори хората, които не са професионалисти са наясно, че едни добре обучени полицаи са могли да измислят някаква оперативна разработка от март 2012 до 2014 година за случая „Лясковец”, чрез която стрелецът Петко Петков да бъде задържан по един безкръвен, щадящ живота му, този на майка му Стефанка и на полицаите начин, коментира пред Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев, който защитава правата на обвиняемите в Страсбург.

Иран отхвърли искане на САЩ за сътрудничество срещу ИД

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/iran-othvyrli-iskane-na-sasht-za-sytrudnichestvo-sreshtu-id-6022398

Иранският върховен духовен водач аятолах Али Хаменей призова да бъдат подпомогнати правителствата на Ирак и Сирия

Простреляха 25-годишна жена

http://www.cross.bg/gotze-delchev-prostrelyana-1430399.html

/КРОСС/25-годишна жена е простреляна днес по обяд в Гоце Делчев. Инцидентът е станал в района на Конския пазар до гробищата в Гоце Делчев. Димитрия Асенова от село Гърмен квартал Кремиковци е простреляна в областта на гърба, настанена е в реанимацията на болницата в Гоце Делчев. Мъжът й е разказал, че двамата заедно са били на пазара. Димитрия е седяла в каруцата и там е била простреляна от мъж, който е работил на пазара. Състоянието на жената е критично. Пред болницата в Гоце Делчев има около 200 роми, които чакат да разберат от лекарите какво е състоянието на жената и да дарят кръв, ако има нужда.  

Книгите за Хари Потър по-влиятелни от Библията

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/knigite-za-hari-potyr-po-vliiatelni-ot-bibliiata-6022381

Освен книгите за Хари Потър, другите забележителни четива в съвремието са романът "Да убиеш присмехулник" на Харпър Ли и "Властелинът на пръстените" на Толкин

Заловиха тийнейджър с метамфетамини в Сливен

http://pik.bg/заловиха-тийнейджър-с-метамфетамини-в-сливен-news225706.html

Заловиха тийнейджър с метамфетамини в Сливен

Полицията е заловила 18-годишен младеж с дрога, информират органите на реда  в Сливен.

При полицейска проверка на 14 септември в центъра на града у тинейджъра е намерен и иззет плик, съдържащ бяло прахообразно вещество с неустановено количество, реагиращо на метамфетамин.

Работата по случая продължава.

Младежът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдбено производство.

Акциите на сливенската полиция за пресичане на разпространението на наркотични вещества на територията на града продължават.

Общинските съветници в Ковачевци искат да изгонят децата бежанци

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/15/2381106_obshtinskite_suvetnici_v_kovachevci_iskat_da_izgoniat/?ref=rss


Декларация, в която настояват Националният детски екологичен комплекс в Ковачевци до 30 октомври да бъде освободен от настанените там имигранти, приеха съветниците в Ковачевци, съобщи БНР.

Днес те проведоха извънредна сесия, провокирана от недоволството на местното население, че в единственото училище в общината - в село Калище, може да учат деца и на имигранти.

Декларацията ще бъде изпратена до президента, премиера, министъра на образованието, председателя на Държавната...

Дъщерята на Бисер Киров почина в Берлин

http://offnews.bg/news/n_1/n_388709.html

42-годишната дъщеря на Бисер Киров Венциноса фон Койдел е починала на 13 септември в Берлин. Венциноса фон Койдел е възпитаничка на НГДЕК, на Хумболтовия университет Берлин и МУ „Витте“- Москва. Тя беше продуцент, художник, инсталатор артист и юрист. Венциноса е и куратор на изложбите на съпруга си Феликс фон Койдел - в Националната художествена галерия и в различни галерии в Европа. Погребението ще е в България - в смолянското село Чокманово.

Откриха труповете на изнасилени и убити британски туристи в Тайланд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307843

Двама млади британци - момче на 24 г. и момиче на 23 г. са намерени мъртви на тайландски плаж. Младежите били пребити до смърт и изнасилени, съобщи The Guardian.  Момичето било само с горнище на бански и обезобразено лице. Момчето било наръгано в гърба и главата. Смята се, че извършителите са издебнали двойката, Двама млади британци - момче на 24 г. и момиче на 23 г. са намерени мъртви на тайландски плаж. Младежите били пребити до смърт и изнасилени, съобщи The Guardian. Момичето било само с горнище на бански и обезобразено лице. Момчето било наръгано в гърба и главата. Смята се, че извършителите са издебнали двойката,

Абас иска от Оланд да признае Палестина

http://www.cross.bg/abas-oland-teritorii-1430398.html

/КРОСС/ Палестинският президент Махмуд Абас ще поиска от френския си колега Франсоа Оланд официално да признаване неговата страна. Това съобщи министърът на външните работи на частично призната държава Рияд ал-Малики, съобщи Fars News. Абас и Оланд трябва да се срещнат тази седмица в Париж. Абас възнамерява да убеди Оланд в необходимостта да представи пред Съвета за сигурност на ООН проект за резолюция, призоваваща за изтегляне на израелските войски от окупираните палестински територии. "Сега светът е убеден, че Израел е нарушил международните споразумения, заемайки палестинските територии и създавайки свои селища там. Осъзнаването на този факт създаде благоприятна атмосфера за позитивна международен реакция на исканията на Палестина", каза ал-Малики.

БНБ готова да преговаря с "Бромак" на Цветан Василев, с Оманския фонд и ВТБ за КТБ

http://business.actualno.com/BNB-gotova-da-pregovarja-s-Bromak-na-Cvetan-Vasilev-s-Omanskija-fond-i-VTB-za-KTB-news_50087.html

БНБ е готова да седне на масата за преговори по отношение на КТБ и да си сътрудничи с оглавяваното от Цветан Василев дружество "Бромак" при обсъждането на преструктурирането и оздравяването...

Деца от Монтана дариха парите си, спестени от цветя за първия учебен ден

http://montana.actualno.com/Deca-ot-Montana-dariha-parite-si-spesteni-ot-cvetja-za-pyrvija-ucheben-den-news_50098.html

Ученици от Природо-математическата гимназия в Монтана дариха парите си, спестени от цветя за първия учебен ден. Последваха ги и учителите им. Помощта им е предназначена за училищата в общините Берк...

Внимание, може да има нова силна градушка в София, предупреждава МВР

http://sofia.actualno.com/Vnimanie-moje-da-ima-nova-silna-gradushka-v-Sofija-preduprejdava-MVR-news_50097.html

Министерството на вътрешните работи предупреждава, че в София се очаква порой и градушка, съобщиха от пресцентъра на МВР. Призоваваме гражданите да не излизат навън и в случай при нужда да подадат с...

Венецуела изправена пред остър дефицит на гръдни импланти

http://america.actualno.com/Venecuela-izpravena-pred-ostyr-deficit-na-grydni-implanti-news_50095.html

В разтърсваната от икономическа криза Венецуела започна да се чувства недостиг от силиконови импланти от гърди, съобщава Асошиейтед прес. Това принуждава представителките на нежния пол в тази страна,...

Руско държавно НПО поиска забрана на вноса на алкохол и тютюн от САЩ и ЕС

http://europe.actualno.com/Rusko-dyrjavno-NPO-poiska-zabrana-na-vnosa-na-alkohol-i-tutun-ot-SASht-i-ES-news_50099.html

Председателят на Обществената палата на Руската федерация Владимир Слепак предложи в Концепцията за демографската политика на страната да бъде заложена забрана за внос на алкохол, тютюн и тютюневи про...

Млад мъж издъхна в арест на МВР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307851

Млад мъж издъхна в ареста на Районното полицейско управление в Троян. Вчера, в 14.00 часа, в помещение за задържане е бил намерен починал 32-годишен мъж от града, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч.
Лицето е било задържано със заповед за срок от 24 часа. Извършен бил оглед и се изясняват причините за настъпилата смърт. Млад мъж издъхна в ареста на Районното полицейско управление в Троян. Вчера, в 14.00 часа, в помещение за задържане е бил намерен починал 32-годишен мъж от града, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч. Лицето е било задържано със заповед за срок от 24 часа. Извършен бил оглед и се изясняват причините за настъпилата смърт.

Иван Лечев, Кирил Маричков и Дони взеха визи и тръгват утре на турне в Канада

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4306286

Иван Лечев, Кирил Маричков и Дони още днес ще подредят куфарите си, защото утре тръгват за Канада. В столицата Отава започва американското турне на “Фондацията” - групата, основана от членове на “Щурците”, ФСБ, “Те”, Б.Т.Р. и дуета Дони и Момчил, в сряда. В състава влизат още музикантите Славчо Николов и Венко Поромански. Иван Лечев, Кирил Маричков и Дони още днес ще подредят куфарите си, защото утре тръгват за Канада. В столицата Отава започва американското турне на “Фондацията” - групата, основана от членове на “Щурците”, ФСБ, “Те”, Б.Т.Р. и дуета Дони и Момчил, в сряда. В състава влизат още музикантите Славчо Николов и Венко Поромански.

Корнелия Нинова: БСП и КНСБ са с най-близките позиции по социалната тематика

http://www.cross.bg/pensionirane-korneliya-ninova-1430397.html

/КРОСС/ „Въпросът с пенсионната реформа продължава да стои, въпреки започнатото от нас през тази една година. От всички субекти, с които ние сме водили разговор и в парламента, и на Тристранния съвет, най-близки до нашите позиции са тези, които вие, КНСБ отстоявате", заяви Корнелия Нинова, водач в листата на Коалиция „БСП лява Българи" за София област, по време на провелата се днес в централата на партията среща с представители на синдиката.  По думите й въпросите, по които има единодушие с КНСБ, са ранното пенсиониране, замразяването на стажа и възрастта за пенсиониране, преизчисляването на старите пенсии, осигурителните вноски по отношение на минималния праг и редица други. „Разчитаме на вас за това тази линия да бъде следвана и вбъдеще, защото това, което другите колеги предлагат, не би било добре за хората, ако се случи. Визирам желанието на някои да възстановят стажа и възрастта за пенсиониране, да премахнат възможността за ранно пенсиониране и много други", обясни Корнелия Нинова.  

БФБ продължава да е на кръстопът

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e7be79a/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0Ei0Eanalizi0C3390Ca0Cbfb0Eprodyljava0Eda0Ee0Ena0Ekrystopyt0H180A0A640C/story01.htm

Шансовете за поскъпване до края на годината са по-високи, но вероятно още месец ще тъпчем на едно място, смята Владимир Малчев от Бул Тренд Брокеридж


Близнашки: Дано не допуснем диктата на олигархията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307849

Дано нашето общество остане отворено и да не допуснем онзи диктат на олигархията, който някои се опитаха да приложат преди малко повече от година. Това каза пред журналисти служебният министър-председател проф. Георги Близнашки след откриването на учебната година в УНСС, предаде „Фокус”.
„В едно такова динамично общество много често се случва Дано нашето общество остане отворено и да не допуснем онзи диктат на олигархията, който някои се опитаха да приложат преди малко повече от година. Това каза пред журналисти служебният министър-председател проф. Георги Близнашки след откриването на учебната година в УНСС, предаде „Фокус”. „В едно такова динамично общество много често се случва

Русия преминава към плаващ курс на рублата

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/15/2381102_rusiia_preminava_kum_plavasht_kurs_na_rublata/?ref=rss


Централната банка на Русия планира да отпусне контрола върху курса на рублата, съобщи директорът на банката Елвира Набиулина. 

Въвеждането на плаващ валутен курс на рублата е значително изменение в руската монетарна политика, като на практика цената на валутата ще се определя изцяло от финансовите пазари, а целта е повишаване на гъвкавостта на курса. Набиулина отбелязва, че вече година централната банка не се е месила активно в курса, но ще си запази правото да задава интервал, в...

Ученици минават през детектор за оръжие заради Плевенелив

http://www.cross.bg/gimnaziyata-rosen-plevneliev-1430396.html

Благоевград /КРОСС/ Възпитаникът на Природоматическа гимназия "Акад. Сергей Корольов" /ПМГ/ в Благоевград, президентът Росен Плевнелиев откри учебната година. Той пристигна в гимназията зорко охраняван от служителите на НСО, а тук гимназията бяха взети невиждани до момента мерки за сигурност. Учениците бяха прекарвани един по един през детектор за метал, което предизвика вълна от смях и недоволство. Оформиха се опашки пред детекторите, някой от учениците не издържаха на опашките и се тръгнаха от церемонията по откриването на учебната година. А иначе церемонията бе изключително тържествена. Президентът със щедрата си усмивка поздрави всички, покарай които мина, ръкувайки се. Ученици и учители го посрещнаха с бурни аплодисменти. Отличникът на ПМГ "Сергей Корольов" Росен Плевнелиев, е един от най-видните възпитаници на гимназията. Президентът даде старт на новата учебна година, пожелавайки на възпитаниците на гимназията да достигат върхове в науката и да се гордеят, че са учили в едно от най-елитните училища в страната, пише struma.com.

Шофьорът, убил 4-годишното дете на приятелката си, призна: Изпих три бири

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307830


Водачът, който сътвори ужасяваща катастрофа при полет с колата си в пропаст над Благоевград и предизвика смъртта на 4-годишно дете, призна, че е изпил три бири преди да седне зад волана. И въпреки че е професионален шофьор, е возил загиналото дете в скута си, докато шофирал.
Според разказа на водача Венцислав Косев искал да поглези детето на Водачът, който сътвори ужасяваща катастрофа при полет с колата си в пропаст над Благоевград и предизвика смъртта на 4-годишно дете, призна, че е изпил три бири преди да седне зад волана. И въпреки че е професионален шофьор, е возил загиналото дете в скута си, докато шофирал. Според разказа на водача Венцислав Косев искал да поглези детето на

Сексскандал с масажистка на 41 г. в швейцарски отбор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307848


Масажистка на 41 г. бе уволнена от швейцарския 5-дивизионен “Ленцбург”. Причината е скандален видеоклип от партито в края на миналия сезон за спечелване на промоция. При напускането на клуба посред нощ отборът се събрал в кръг на паркинга, а по средата бил вкаран футболист на 20 г. Той си свалил панталоните. Масажистка на 41 г. бе уволнена от швейцарския 5-дивизионен “Ленцбург”. Причината е скандален видеоклип от партито в края на миналия сезон за спечелване на промоция. При напускането на клуба посред нощ отборът се събрал в кръг на паркинга, а по средата бил вкаран футболист на 20 г. Той си свалил панталоните.

Млад мъж издъхна в арест на МВР

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307785

Млад мъж издъхна в ареста на Районното полицейско управление в Троян. Вчера, в 14.00 часа, в помещение за задържане е бил намерен починал 32-годишен мъж от града, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч.
Лицето е било задържано със заповед за срок от 24 часа. Извършен бил оглед и се изясняват причините за настъпилата смърт. Млад мъж издъхна в ареста на Районното полицейско управление в Троян. Вчера, в 14.00 часа, в помещение за задържане е бил намерен починал 32-годишен мъж от града, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч. Лицето е било задържано със заповед за срок от 24 часа. Извършен бил оглед и се изясняват причините за настъпилата смърт.

Майка и 5-годишният й син открити мъртви във вила край Панагюрище

http://www.mediapool.bg/maika-i-5-godishniyat-y-sin-otkriti-martvi-vav-vila-krai-panagyurishte-news224870.html

Телата на 32-годишна жена и петгодишния й син са били открити във вила край Панагюрище, съобщиха от пресцентъра на местната полицейска дирекция. Сигналът за зловещата находка е подаден в ранния следобед в неделя от 50-годишен жител на глада, който открил мъртви племенницата си и сина й. Към мястото веднага били насочени екипи на полицейското управление, експерти, криминалисти, разследващи полицаи и съдебен лекар. На мястото е извършен оглед, при който не са открити видими следи от насилие по жената и детето. Допуска се вероятността да става въпрос за отравяне Телата били откарани в отделението по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик, където ще бъдат извършени аутопсии и изследвания. Изясняват се причините, довели до смъртта на майката и детето, води се дознание.

Извънредно заседание на Общински съвет – Поморие на 19 септември 2014 г.

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/mQMKtAndpqc/

Четиридесето и второто /извънредно/ заседание на Общински съвет – Поморие ще се проведе  на 19.09.2014г. /петък/ от 15.30 часа в залата на Община Поморие при следния проект за дневен ред:

1.ОС-495/09.09.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно утвърждаване протокол за разпределяне на собствеността на активите – ВиК системи между държавата и община Поморие, намиращи се в обособената територия.

2.ОС-503/12.09.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно делегиране права на Кмета на Община Поморие да подписка запис на заповед по проект: „Промоционална кампания за подобряване на престижа на продуктите от риболов и аквакултура в Община Поморие” в размер на 3859.90лв.

3.ОС-503/12.09.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно делегиране права на Кмета на Община Поморие да подписка запис на заповед по проект: „Промоционална кампания за подобряване на престижа на продуктите от риболов и аквакултура в Община Поморие” в размер на 19 299.50лв.

4.ОС-508/15.09.2014г.– Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно приемане мрежата на учебните, детските градини и обслужващите звена в Община Поморие за учебната 2014/2015г.

5.ОС-509/15.09.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно дофинансиране на маломерните и слети паралелки под определения минимален брой ученици за учебната 2014/2015г.

6.ОС-510/15.09.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно делегиране права на Кмета на Община Поморие да подписка запис на заповед по проект: „Саниране, рехабилитация и реновиране на мостик „Стария пристан” – гр.Поморие”.

7.ОС-511/15.09.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно делегиране права на Кмета на Община Поморие да подписка запис на заповед по проект: „Доставка и монтаж на ледогенератори за люспест лед за общо ползване от рибарите в Община Поморие”.

 

 

Жена бе простреляна на пазар в Гоце Делчев

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/zhena-be-prostreliana-na-pazar-v-goce-delchev-6022397

Няма задържан или уличен в престъплението извършител, младата жена е в болница с опасност за живота

С дълбок трепет Плевнелиев откри учебната година в своята гимназия

http://news.ibox.bg/news/id_501662395

Да подредим държавата, да модернизираме и просперираме, призова той в ПМГ-Благоевград

Международният фестивал „Балканска черга” ще се проведе в кюстендилското село Шишковци

http://www.zapernik.com/obshtestvo/mejdunarodniyat-festival-balkanska-cherga-shte-se-provede-v-kyustendilskoto-selo_34245/

1 500 души са дали заявки за участие в тазгодишния международен форум „Балканска черга" 2014г. На сцената в село Шишковци, в рамките на три дни, ще се представят фолклорни състави от Кюстендилска област, Перник, Каварна, Балчик, Дулово, Ямбол, Луковит, Пазарджик и много други.Фестивалът на балканската черга, фолклора и занаятите започва на 19 септември и ще продължи до 21 септември. Още в първия ден е предвидено участие на поп-фолк изпълнителката Магда. За любителите на сръбската музика пък...

Продължава

Миков на среща с КНСБ: Винаги сме защитавали трудовия човек. Ще го направим и сега

http://frognews.bg/news_76284/

За нас е важно в платформата ни да присъстват ангажименти към хората, които можем да изпълним, което е факт. За нас е важно също да защитаваме слабите, както винаги сме го правили.

Отстъпления на Wall Street в началото на търговията*

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e7b9220/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Cotstypleniia0Ena0Ewall0Estreet0Ev0Enachaloto0Ena0Etyrgoviiata0H180A0A620C/story01.htm

Малка е вероятността по-късно тази седмица Фед да оповести времева рамка за пренасочване на политиката си, отбеляза експерт


Михаил Миков: Винаги сме защитавали трудовия човек. Ще го направим и сега

http://www.cross.bg/mikov-hora-gerb-1430395.html

/КРОСС/ „За нас е важно в платформата ни да присъстват ангажименти към хората, които можем да изпълним, което е факт. За нас е важно също да защитаваме слабите, както винаги сме го правили" заяви лидерът на социалистите Михаил Миков на среща с представители на КНСБ. Той бе категоричен, че платформата на Коалиция „БСП лява България" ще защитава интересите на трудовите хора, независимо от платформите на другите политически сили и бъдещото им присъствие в следващото Народно събрание. „Заложеният от ГЕРБ 2% данък върху доходите е абсурд, защото с този данък работникът, трудовият човек ще бъде облаган повече. Считам, че това не е редно", подчерта той. По отношение на финансовата стабилност, Миков заяви, че през последните месеци се хиперболизира финансовото състояние на страната, за да се окаже натиск върху трудещите се хора. „Когато и токът скочи, отново ще бъде удар за бедните хора, за трудовите хора. Дори смятам, че трябва да се изискат стенограмите от разговорите при президента, за да се види какво е било обсъждано там и дали е в интерес на хората", категоричен бе лидерът на социалистите. Според него българската десница, в лицето на ГЕРБ, трябва да преосмисли редица от политическите си виждания. „Техният мандат показа, че управлението им е по-дясно от това на Иван Костов. ГЕРБ са доста „гъвкави" и считам, че след изборите те ще запазят това свое качество", каза още той

Майката на изхвърленото в контейнер бебе е 32-годишна, настаниха я в болница

http://pik.bg/майката-на-изхвърленото-в-контейнер-бебе-е-32-годишна-настаниха-я-в-болница-news225702.html

Майката на изхвърленото в контейнер бебе е 32-годишна, настаниха я в болница

Майката на намереното мъртво бебе в контейнер за смет на ул. "Найден Геров" във Варна е намерена, съобщиха за Varnautre.bg от полицията.

Тя е 32-годишна жена, която не е родом от Варна, но е обитавала помещение в морската столица. Към момента жената не е задържана, настанена в болница, заради усложнения при раждането. 

Припомняме, че в събота сутринта на ул. "Найден Геров", гражданин намери труп на бебе в контейнер за смет. Момиченцето е било новородено и все още живо, когато е било изхвърлено. 

Засега не е потвърдена информацията, че бебето е било удряно по главата, допълниха от пресцентъра на полицията. Дали майката е ромка, оттам не се наеха да коментират.

Борисов откри многофункционална спортна зала в Свиленград (снимки)

http://pik.bg/борисов-откри-многофункционална-спортна-зала-в-свиленград-снимки-news225700.html

Борисов откри многофункционална спортна зала в Свиленград (снимки)

"Днес открих многофункционална спортна зала в Свиленград. Мисля, че тази спортна зала е най-добрият подарък за първия учебен ден. Залата отговаря на всички изисквания за практикуване на различни спортове на закрито и е напълно оборудвана." Това написа Бойко Борисов на личната си страница във "Фейсбук".

"Финансирането е осигурено по проект „Създаване на условия за спорт, пълноценен отдих и развлечение за жителите на община Свиленград”, изготвен по времето на правителството на ГЕРБ по Програмата за развитие на селските райони. Освен спортната зала, по проекта са изградени и две нови спортни площадки – в квартал „Капитан Петко войвода” и до Младежки парк. Проектът е на стойност 5 651 344 лева", завършва лидерът на ГЕРБ.

 

Украинската армия отново обстреля Донецк, има загинали

http://www.cross.bg/donetzk-armiya-letishte-1430402.html

/КРОСС/ Украинската армия обстреля Донецк в неделя. Градът бе подложен на 38 залпа, в резултат на което са загинали 20 мирни граждани, а около 24 са били ранени, съобщи премиерът на Донецка народна република Александър Захарченко. «Украинската армия обстрелва жилищни квартали само заради едно - за да й отвърнем със стрелба. Тъй като ние се придържаме и спазваме договореностите от срещата в Минск, този опит на киевските власти да ни накарат да открием и ние огън е провокация. Всички тези обстрели носят провокативен характер, заради което загиват мирни граждани», каза Захарченко. «Обстрелите на Донецк се водят от донецкото летище. Опълченците казват, че през периода на примирието украинската армия е увеличила своя гарнизон в донецкото летище почти двойно», поясни Захарченко. Според очевидци, армията на Новорусия по-рано е подложила украинските части, които се намират на територията на донецкото летище, на силен огън, но няма сведения, че летището е под пълен контрол на опълченците. Напомняме, че вече няколко месеца около хиляда украински бойци и наемници държат под контрол летището в Донецк, използвайки мощни подземни комуникации, където може да бъдат укрити не само хора, но дори и мощна военна техника. В неделя на 30 км. От Донецк се състоя поредната размяна на военнопленни - 73 опълченеца са освободени и разменени за 73 пленени украински военни.  

Сноудън обвини властите в Нова Зеландия в масово следене

http://www.cross.bg/zelandiya-snoydun-sigyrnost-1430394.html

/КРОСС/ Бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън заяви, че американските власти събират данни за жителите на Нова Зеландия, а в най-големия град в страната - Окланд, има представителство на Агенцията за национална сигурност (NSA), съобщава АП. "В Нова Зеландия има няколко обекта на NSA и един от тях се намира в Окланд. Бюрото за сигурност на Нова Зеландия, както и министър-председателят на страната са запознати с това", каза той. По думите му събирането на данни за новозеландците се води по програмата XKeyscore. Междувременно, министър-председателят на Нова Зеландия Джон Кий увери гражданите, че властите не следили населението.

Краят на мита за българския туризъм

http://www.moreto.net/novini.php?n=264211

Българският морски туризъм отчита лош сезон. И го обяснява главно с лошото време и международното положение. Част от причините обаче са в самия него. Заради тях той губи позиции на най-естествения си пазар - българския. И без окончателни данни вече е очевидно, че това лято ще е най-лошият от 2009-а насам сезон за българския морски туризъм.

КЗП подгони трите мобилни оператора

http://frognews.bg/news_76283/

Комисията за защита на потребителите (КЗП) установи неравноправни клаузи при срочните договори и при трите мобилни оператора в страната.

Мохд Абуаси пред Фрог: Още един британец ще бъда обезглавен

http://frognews.bg/news_76282/

Още един британец ще бъде обезглавен другата седмица. Това предвиди експертът по ислямски фундаметализъм Мохд Абуаси пред Фрог нюз.

Предлагат отпускане на 2 593 525 лева помощ за Бургаско

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/XBdc02jOweM/

Със свое решение Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС ще предложи на Министерския съвет да одобри предоставянето на 26 580 640 лв. за овладяване и преодоляване на последиците от наводненията на територията на страната. Под председателството на министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов Междуведомствената комисия проведе днес второ извънредно заседание.

За овладяване и преодоляване на последиците от вредното въздействие на водите се предлага финансова помощ за най-тежко засегнатите области: Бургас – 2 593 525 лв., Варна – 4 212 426 лв., Добрич – 1 783 586 лв., Велико Търново – 1 892 723 лв., Враца – 1 560 538 лв., Монтана – 860 731 лв.; Пловдив – 2 363 875 лв.

3 139 773 лв. от предлаганата сума са за възстановяване на съоръжения и участъци от републиканската пътна мрежа; 1 155 900 лв. за възстановяване на училищни сгради; 380 000 лв. за разплащане на спасителни и неотложни дейности, извършени от структури на МВР и МО.

Комисията прие и предложение за предоставяне на възстановителна помощ за пострадали от бедствия физически лица от общините Добрич и Перник за общо 356 000 лева.

 

32-годишен мъж почина в ареста в Троян

http://offnews.bg/news/n_1/n_388685.html

32-годишен мъж от Троян е починал в помещението за задържане в Районното полицейско управление в града. Мъжът е бил задържан за срок от 24 часа. В съобщението на МВР се твърди, че полицаите са открили починалия мъж в 14 часа в неделя. От областната дирекция на полицията в Ловеч твърдят, че е извършен оглед и се изясняват причините за смъртта. 

Порошенко предлага амнистия за размирниците и самоуправление на районите

http://europe.actualno.com/Poroshenko-predlaga-amnistija-za-razmirnicite-i-samoupravlenie-na-rajonite-news_50093.html

Амнистия за участниците в събитията в Донецка и Луганска области предвижда законопроектът на украинския президент Петро Порошенко, пише "Украинская правда". "Съгласно закона държават...

19 роми са задържани след побоя над полицаи в Бургас

http://pik.bg/19-роми-са-задържани-след-побоя-над-полицаи-в-бургас-news225699.html

19 роми са задържани след побоя над полицаи в Бургас

19 роми, вилнeли на сватба в квартал „Победа“ в Бургас, известен като Комлука, са задържани, заради побоя с пръти и камъни над полицейски служители.

Унифромените не са пострадали тежко, оказана им е медицинска помощ в МБАЛ- Бургас и са се върнали на работа, пише Флагман.бг.

Потрошени са и патрулни коли на МВР. Два поредни дни са били арестувани всички участници в ромското меле и срещу тях ще бъде образувано бързо производство.
Пет от мъжете са задържани на 14 септември, а останалите 15 – по-рано тази сутрин при провеждане на специализирана полицейска операция с участието на служители от Първо Районно управление „Полиция” – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от Бургаската и Варненска жандармерийски части.

„Не е нормално полицейски служители да бъдат посрещани с камъни, когато се опитват учтиво да си вършат задълженията“, каза шефът на ОД на МВР Георги Костов пред Флагман.бг.

Припомняме, че жителите на „Меден рудник“ и „Победа“ традиционно са подложени на тормоз от циганите, когато вдигат шумни пиршества. Този уикенд в Комлука е имало три сватби, представляващи същински ад за останалото население в района.

Няколко сигнала са били подадени за сбиване и висока музика на улиците „Опълченска” и „Хилендар”.  Полицаите, отишли на място, обаче били посрещнати с псувни, камъни и пръчки. Те са ударени в областта на главата и гърба.

"Ужас, трябва да има строги наказания за тези хора, защото щом посягат на полицейски служители, какво остава за нас - обикновените хора. Беше някакъв кошмар", разказаха жители на квартала.

Близнашки: Няма мъртви души в списъците

http://www.vesti.bg/izbori2014/novini/bliznashki-niama-myrtvi-dushi-v-spisycite-6022394

Искаме да внесем ред и дисциплина в навечерието на изборите и да не допуснем обичайното явление през последните години - търговията с гласове, заяви служебният премиер

Информация от EVNБългария за плащания на електроенергия в периода 18.09 – 22.09.2014 г.

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/zLUeGWtXjQo/

EVNБългария информира, че в периода от 18.09.2014 г. (четвъртък) до 22.09.2014 г. (понеделник) включително няма да са възможни заплащания на консумирана енергия на каса в ползваните от дружеството салони на „Български пощи“ ЕАД и търговски банки в цяла Югоизточна България. Причината е планирано програмно обновление на билинг системата за фактуриране на EVNБългария. Плащането на каса ще стане отново възможно в първия работен ден – 23 септември 2014 г. (вторник), след дългия празничен уикенд в дните от 20.09 до 22.09.2014 г. Плащания през онлайн платформата „EVNОнлайн плюс“ също няма да са възможни в периода от 18.09 до 22.09.2014 г. включително.

За посочения период плащания за консумирана енергия към EVN България ще са възможни по следните безкасови начини:

• Банкомат

• epay.bg

• easypay.bg

• Директен дебит

• Интернет банкиране

• Transcard

• SMS

Техническото обновление на системата няма да засегне дейността на дружеството, неговите клиентски EVNОфиси и денонощния телефонен център, които ще продължат да функционират нормално и да обслужват клиенти в нормалните срокове.

EVN България работи от повече от година по обновяване на своята билинг система, което ще му позволи по-бързо да обработва информация и данни. Периодът за физическите настройки на системата, които изискват спиране на част от функциите, беше специално избран така, че да съвпадне с единствения по-дълъг период на неработни дни през втората половина на година, какъвто е националният празник – понеделник, 22 септември 2014 г., така че да се минимизират неудобствата за клиентите.

 

Няма задържан за простреляната в гърба жена

http://www.vesti.bg/novini/niama-zadyrzhan-za-prostrelianata-v-gyrba-zhena-6022396

27-годишната жена, простреляна с един куршум в гърба с пистолет, всеки момент ще бъде оперирана, с опасност за живота е, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Левицата печели изборите в Швеция, националистите са във възход

http://www.moreto.net/novini.php?n=264200

Лявоцентристката опозиция спечели най-много депутатски места на парламентарните избори в Швеция. Лидерът на Социалдемократическата партия, която взима най-много мандати - Стефан Льофвен, вече обяви, че е готов да състави кабинет. Голямата изненада на провелия се в неделя вот е партията "Шведски демократи" - антиимигрантска формация, която успя да вземе значителен брой депутатски места.

Миньорите от мина "Черно море" са в стачна готовност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307802

Миньорите от мина „Черно море“ са в стачна готовност, съобщиха от КТ „Подкрепа”. Причината е натрупаните задължения към ЕВН и неизплатени заплати от юли. Въпреки поетите ангажименти от МИЕ и НЕК за срочни мерки по нормализиране на разплащанията в системата на въгледобива, това до сега не се е случило, съобщават от стачния комитет. Миньорите от мина „Черно море“ са в стачна готовност, съобщиха от КТ „Подкрепа”. Причината е натрупаните задължения към ЕВН и неизплатени заплати от юли. Въпреки поетите ангажименти от МИЕ и НЕК за срочни мерки по нормализиране на разплащанията в системата на въгледобива, това до сега не се е случило, съобщават от стачния комитет.

Почти 50 000 първокласници ще бъдат подпомогнати с по 250 лева

http://www.cross.bg/leva-plovdiv-molbi-1430393.html

Пловдив /КРОСС/ Очакваме около 48-49 000 първокласници да бъдат подпомогнати с по 250 лева. Това съобщи в Пловдив вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Той обясни, че по-голяма част от родителите, подали молби, вече са получили еднократната помощ. Това са 36 000 семейства. Приемът на молби продължава до края на месец септември.При откриването на учебната година в Националната търговска гимназия в Пловдив Христосков заяви пред журналисти, че повишението на пенсиите от 1 юли не се отразява на правото за получаване на енергийна помощ, освен ако хората нямат увеличение на други доходи. Така на практика всички, получавали енергийни помощи за предишния период, ще получават и сега. Сумата за подпомагане от около 65 лева ще бъде коригирана, след като стане с колко ще се увеличи цената на електричеството, пише "24 часа".

Цитат на деня: Вярвам, че Бойко Борисов ще намери най-точните решения за футбола

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/09/15/2381078_citat_na_denia_viarvam_che_boiko_borisov_shte_nameri/?ref=rss


"Вярвам, че Бойко Борисов ще намери най-точните решения за футбола, които липсват от години".

Това заяви главният акционер на ЦСКА Александър Томов в актуално студио "Дерби".

Бившият депутат коментира, че е хубаво спортът да бъде управляван "от хора, които идват от спорта и обичат спорта".

Томов, който оглавява листите на собствената си партия "Българска социалдемокрация" във Варна и в 23-и район в София за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, отрече...

Пазарът на имоти се раздвижи, цените се повишават плавно

http://pik.bg/пазарът-на-имоти-се-раздвижи-цените-се-повишават-плавно-news225697.html

Пазарът на имоти се раздвижи, цените се повишават плавно

Брокери отчитат раздвижване на пазара на имоти и леко повишение на цените през последните три месеца.

Изпълнителният директор на една от водещите компании в бранша Теодора Димитрова бе категорична, че ръстът на цените може да продължи, но плавно.

Тя припомни, че за първи път от шест години насам минимално поскъпване на имотите е отчетено през март. Кризата около Корпоративна търговска банка също е допринесла за по-сериозното търсене на имоти специално в столицата, допълни Теодора Димитрова пред "Дарик".

Основно се купуват жилища с една или две спални, каза тя. "Парите, които българинът инвестира в жилища, са от порядъка между 30 000 и 50 000 евро, като това са масовите сделки, които са сключват на пазара. Те основно се финансират чрез собствени средства или от продажбата на друг имот, или чрез банков кредит", каза Димитрова.

Брокерите забелязват през последните три месеца особено в София повишение на интереса за покупка на недвижим имот или част от хората намират, че инвестицията в жилище е сигурна, а също така жилищните имоти могат да бъдат давани под наем, като особено в столицата има търсене за това.

На въпрос дали раздвижването на пазара ще доведе до ръст на цените на имотите, Димитрова заяви, че засега предлагането е голямо и съответно цените остават стабилни. "Вероятно ще има лек растеж, но засега има баланс между търсенето и предлагането", каза тя.

От компанията, която има представителства в повечето европейски страни и наблюдава пазара в САЩ и Турция, отчитат, че лихвените проценти у нас са сред най-високите.



Google представи първите Android One смартфони (Видео)

http://econ.bg/Новини/Google-представи-първите-Android-One-смартфони-Видео-_l.a_i.567441_at.1.html

Google навлезе на пазара на смартфони от нисък ценови клас с първия „умен“ телефон, опериращ с Android One, информира технологичното издание The...

КЗП погна мобилните оператри с колективен иск

http://www.zapernik.com/bulgariya/kzp-pogna-mobilnite-operatri-s-kolektiven-isk_34244/

Исканите прескъпи неустойки и заплащането на такси при предсрочно прекратяване на договорите - нищожни

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще заведе колективни искове срещу трите мобилни оператори в страната - Мобилтел, Глобул и Виваком. Те са заради неравноправни клаузи в договорите с потребителите, които компаниите не са отстранили, въпреки направените бележки и препоръки на комисията, съобщават от там.

КЗП е установила наличието на една и съща неравноправна клауза в общите условия на срочните договори и на трите телекома за предоставяне на мобилни услуги. Уговорката...

Продължава

Миньорите от мина “Черно море” в стачна готовност

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/i7vXHJhrSDA/

Миньорите от мина „Черно море“ са в стачна готовност, съобщиха от КТ „Подкрепа“. Причината е натрупаните задължения към ЕВН и неизплатени заплати от юли. Въпреки поетите ангажименти от МИЕ и НЕК за срочни мерки по нормализиране на разплащанията в системата на въгледобива, това до сега не се е случило, съобщават от стачния комитет.

От утре миньорите започват едночасови предупредителни стачни действия в началото на всяка смяна. Ако до 18 септември не им бъдат изплатени заплатите и не бъдат решени проблемите в сектора, миньорите обещават, че ще преминат към ефективна стачка под земята.

 

Фандъкова нареди източване на язовир "Иваняне"

http://offnews.bg/news/n_1/n_388689.html

Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила санитарно източване на язовир "Иваняне", заради метеорологичната обстановка и прогнозата за валежи, съобщи БНР. От Столичната община съобщиха, че следят постоянно реките, язовирите и критичните участъци. Дежурни проверяват нивата на общинските язовири. Създадена е организация за действие при необходимост от общинските звена за аварийно-спасителна дейност. Оранжев код за обилни валежи е обявен за днес в Северозападна България. Той важи за областите Видин, Монтана, Враца и София – област. Жълт код е обявен за други седем области: Плевен, Ловеч, Пловдив, София-град, Пазарджик, Кюстендил и Перник. Очаква се и повишение на нивата на реките, между които Огоста, Тимок, Искър, Вит, Марица, Места и Струма. Възможни са внезапни локални наводнения. През нощта и утре с прекъсвания валежите в Западна и Централна България ще продължат.

Президентът на Полша назначи Ева Копач за премиер на страната

http://www.cross.bg/kopach-pravitelstvo-nachelo-1430392.html

/КРОСС/ Президентът на Полша Бронислав Коморовски поиска официално от председателя на долната камара на полския парламент Ева Копач да сформира ново правителство след оставката на кабинета на Доналд Туск, който от 1 декември ще поеме поста председател на Европейския съвет. През настоящата седмица Копач трябва да представи пред държавния глава състава на новото правителство. Предполага се, че имената на министрите ще станат известни на 22 септември. След това, в рамките на две седмици, кабинетът начело с Копач трябва да бъде одобрен от парламента. Ако при гласуването няма изненади, Копач ще стане втората жена-премиер в съвременната история на републиката. В началото на 90-те години начело на полското правителство бе Ханна Сухоцка (1992-1993 година).

Безплатни прегледи за репродуктивно здраве в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sYd7S6ExeL0/

На 17 септември, сряда, от 11.00 часа в МБАЛ „Черноморска – Бургас”, в „Меден рудник”, водещ столичен АГ специалист ще извършва напълно безплатни прегледи и консултации на пациенти от Бургас и региона.

Д-р Ралица Сенкова е специалист по акушерство и гинекология, и репродуктивна медицина. Тя е част от екипа на проф. д-р Хайнц Щромер във Виена Ин Витро Център в Токуда Болница София. Д-р Сенкова е специализирала в областта на стерилитета и репродуктивните технологии в Ин Витро Клиника Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия под ръководството на проф. Щромер и проф. Обруца.

Прегледите при д-р Сенкова ще се извършват след предварително запазен час на телефона на регистратурата на болнницата – 056/ 707 606. Всички желаещи трябва да носят наличната си медицинска документация.

 

500 имигранти са в неизвестност след корабокрушение

http://www.vesti.bg/novini/500-imigranti-sa-v-neizvestnost-sled-korabokrushenie-6022395

500 имигранти може да са загинали, след като лодката им потънала в Средиземно море миналата седмица, съобщи Международната организация за миграция (МОМ), цитирайки думи на оцелели.

Новата Еврокомисия отстъпва от досегашните екополитики

http://www.mediapool.bg/novata-evrokomisiya-otstapva-ot-dosegashnite-ekopolitiki-news224869.html

Обявеният миналата седмица проект на състава на новата Европейска комисия показва, че опазването и възстановяването околната среда не само няма да са нейни приоритети, но има опасност и да се отстъпи от вече поети ангажименти и политики. Това се посочва в отворено писмо до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, в което обединението на световни екоорганизации Green10 изрази сериозните си опасения от посоката, по която поема ЕС след обявяването на състава на новата комисия. Според коалицията, структурата на новата Еврокомисия, писмата за определяне на ресора и изборът на комисари показват сериозно омаловажаване на дългогодишните усилия, положени за опазването на околната среда. Според организациите, по този начин Европейският съюз отстъпва от задълженията си за устойчиво развитие, ефективно използване на природните ресурси, подобряване на качеството на въздуха, опазване на биологичното разнообразие и предприемането на действия за справяне с климатичните промени. Green10 смята, че прехвърлянето на задълженията на комисаря по околната среда в споделен ресор с друга позиция, която изисква сериозни усилия, показва, че проблемите на околната среда минават на заден план в политическите приоритети. Този извод е подсилен и от практическата липса на задължения за опазване на околната среда в работата на заместник-председателите на ЕК, пише в писмото. Мандатът на Комисаря по околна среда и морско дело и рибарство изглежда изцяло концентриран върху дерегулацията и предполага ревизия на всички големи инициативи, които се прилагат в момента. Никъде не е спомената необходимостта да се постигнат каквито и да е европейски цели, както и да се предприемат нови инициативи. Включването в мандата на комисаря препоръки за промяна на природозащитното законодателство на ЕС, преди да са ясни резултатите от случващата се в момента проверка на годността това законодателство, намеква за решение на високо равнище да се отслаби защитата на биологичното разнообразие в ЕС, смятат организациите. Според тях, това е още по-притеснително, предвид че комисарят Кармену Вела от Малта, в чието портфолио влиза околната среда, идва от страна, чието правителство е подложено на сериозни критики заради неприлагането на законодателството за защита на птиците, посочват организациите. Сливането на климатичния и енергийния ресор и поставянето на техния комисар под шапката на заместник-председателя и комисар по енергетика на ЕК, може да означава, че справянето с климатичните промени се смята за подчинено на съображенията на енергийния пазар, притесняват се екоорганизациите. Те посочват още, че избраният комисар по климата и енергетиката - испанецът Мигел Ариас Канете, е с добре известни връзки с нефтената индустрия и това повдига въпроси за конфликт на интереси. Прехвърлянето на отговорността за отношенията с Европейската агенция по химикалите, чиято работа е да предпазва гражданите на ЕС от вредни химикали, от Генерална дирекция „Околна среда“ в Генерална дирекция “Предприятия и промишленост“ показва ясна склонност към приоритизиране на бизнес интересите над опазването на човешкото здраве и околната среда и е в противоречие с целите на регламента REACH, продължават с аргументите си природозащитниците. Фактът, че устойчивото развитие, ефективното използване на ресурси и зелената икономика не са покрити на ниво заместник-председател предполага, че Комисията ще работи с остарялата парадигма на икономически растеж, която облагодетелства индустрията и работните места на миналото, за сметка на тези на бъдещето, и е откъсната от ограниченията на реалния свят, притесняват се те. Обещанието на новия председател на Комисията Жан-Клод Юнкер да не допуска законодателни инициативи, които не отговарят на приоритетите му, заедно с практическата липса на екологични приоритети, внушава де факто спиране на работата по европейските екологични политики, пишат още от Green10.

Миньорите в „Черно море” отново готвят "подземен" протест

http://www.cross.bg/zadulzheniya-more-prosrochenite-1430391.html

/КРОСС/Работниците в мина „Черно море" преминават в стачна готовност, съобщиха от синдикалната организация на КТ „Подкрепа". Ако не им бъдат изплатени забавените възнаграждения, те са готови отново да стачкуват под земята. Синдикатите допълват, че днес са изтекли сроковете за разплащане на просрочените задължения към ЕВН и забавените заплати за месец юни. До момента не се е стигнало до нормализирането на разплащанията в системата на въгледобива, въпреки ангажиментите от МИЕ и НЕК за срочни мерки. Считано от 16.09.2014 година, в съответствие с решението на общия стачен комитет, се обявена стачната готовност. Тя ще преминава в едночасови предупредителни ефективни стачни действия в началото на всяка смяна. Това ще продължи до 17.09. При евентуално забавяне разплащанията до 18.09.2014, то работниците ще започнат ефективни стачни действия, за да се постигне решение за преодоляване на критичната ситуация. Миньорите разчитат на подкрепа от синдикалните федерации и на колегите си в дружествата. Припомняме, че миналата седмица постоянното електрозахранване на мина „Черно море" беше възстановено. Това се случи след спешна среща в министерство на икономиката и енергетиката в столицата. На срещата е присъствал и браншовият съвет, както и представители на НЕК. От предприятието съобщиха, че ще преведат на ЕВН 50 хил. лв. и ще останат от 52 хил. задължения

Орешарски: Държавата е длъжник на образователната ни система

http://frognews.bg/news_76281/

Бившият премиер Пламен Орешарски написа обръщение по повод първия учебен ден днес на страницата си във Фейсбук. Ето цялото му писмо:

Задържани 20 лица за хулигански действия, спрямо полицаи

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kFHpbPLZe3E/

Общо 20 лица от бургаския квартал „Победа” са задържани за срок от 24 часа от служители на ОДМВР – Бургас за хулигански действия, осъществени на 13/14.09.т.г. спрямо полицаи, отзовали се на сигнали за нарушение на нощната тишина и обществения. Срещу задържаните е образувано бързо полицейско производство за престъпление, извършено по чл. 325 ал. 3 от Наказателния кодекс.

Пет от мъжете са задържани на 14.09.т.г., а останалите 15 – днес сутринта при провеждане на специализирана полицейска операция с участието на служители от Първо Районно управление „Полиция” – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от Бургаската и Варненска жандармерийски части.

Повод за специализираната полицейска операция са няколко сигнала за сбиване и висока музика, осъществени в частни домове, разположени на улиците „Опълченска” и „Хилендар”. Участниците в случаите насочили агресията си спрямо дошлите на място полицейски служители, като започнали да ги псуват и замерят с камъни. В резултат на това леко пострадали двама от полицаите / те са ударени с камъни в областта на главата и гърба, получили са медицинска помощ и са освободени /. Нанесени са материални щети по три полицейски автомобила.

Фактическата обстановка по възникналия инцидент, както и самоличността на лицата, имащи пряко отношение към случая, са изяснени. Проведени са множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, в резултат на които са задържани и 20-те лица. При специализираната полицейска операция, протекла тази сутрин на територията на кв. „Победа”, участвали служители от Първо Районно управление „Полиция” – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от Бургаската и Варненска жандармерийски части. Територията на квартала е щателно проверена, като са задържани лица, имащи отношение към осъществените хулигански действия. Спрямо задържаните за срок от едно денонощие е образувано бързо полицейско производство.

 

Миньорите от мина „Черно море” са в стачна готовност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307780

Миньорите от мина „Черно море“ са в стачна готовност, съобщиха от КТ „Подкрепа”. Причината е натрупаните задължения към ЕВН и неизплатени заплати от юли. Въпреки поетите ангажименти от МИЕ и НЕК за срочни мерки по нормализиране на разплащанията в системата на въгледобива, това до сега не се е случило, съобщават от стачния комитет. Миньорите от мина „Черно море“ са в стачна готовност, съобщиха от КТ „Подкрепа”. Причината е натрупаните задължения към ЕВН и неизплатени заплати от юли. Въпреки поетите ангажименти от МИЕ и НЕК за срочни мерки по нормализиране на разплащанията в системата на въгледобива, това до сега не се е случило, съобщават от стачния комитет.

Пловдивчанин удари 50 хил. лв. в „Еврофутбол”

http://www.cross.bg/leva-plovdivchanin-ydari-1430390.html

/КРОСС/ Пловдивчанин удари 50 166,81 лева в петък, в букмейкърския пункт на „Еврофутбол" на ул. „Копривките" №2. В талона му за 450 лева влязоха четири мача в права колонка, всичките за „Краен изход-Х": Леверкузен - Вердер, Черно море - ЦСКА, Арсенал - Манчестър сити и Алмерия - Кордоба. Столичанин от „Надежда" извади късмет на следващия ден, след като „се пусна" на 1-3 място с пет от осемте кучета в седмата гонка, Сплит Фолс. Това му донесе 1 484,23 лева срещу залог от 9 лева. Друг, но от софийския квартал „Младост", бе ощастливен вчера - той взе 1 050 лева с прогноза за победителя в първото надбягване в Ситингборн. Повече за предлаганите спортни събития и техните коефициенти можете да намерите на www.eurofootball.bg.  

Пловдивчанин „удари” над 50 хил. лв. в „Еврофутбол"

http://www.cross.bg/plovdivchanin-ydari-nad-hil-lv-v-evrofytbol-1430390.html

/КРОСС/ Пловдивчанин „удари" 50 166,81 лева в петък, в букмейкърския пункт на „Еврофутбол" на ул. „Копривките" №2. В талона му за 450 лева влязоха четири мача в права колонка, всичките за „Краен изход-Х": Леверкузен - Вердер, Черно море - ЦСКА, Арсенал - Манчестър сити и Алмерия - Кордоба. Столичанин от „Надежда" извади късмет на следващия ден, след като „се пусна" на 1-3 място с пет от осемте кучета в седмата гонка, Сплит Фолс. Това му донесе 1 484,23 лева срещу залог от 9 лева. Друг, но от софийския квартал „Младост", бе ощастливен вчера - той взе 1 050 лева с прогноза за победителя в първото надбягване в Ситингборн. Повече за предлаганите спортни събития и техните коефициенти можете да намерите на www.eurofootball.bg.  

Пияни младежи пребиха туристи в Родопите, потрошиха лагер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307714

Петима пияни младежи са арестувани, след като нападнали планинари лагеруващи в местността Вищерица над село Осеново в Западните Родопи.
Момчетата първо били на дискотека, после решили да посетят лагера, който буквално потрошили и нападнали спящи в палатки летовници.
Те сътворили истински нощен въргал, потрошили дървена вила, прозорци, столове, Петима пияни младежи са арестувани, след като нападнали планинари лагеруващи в местността Вищерица над село Осеново в Западните Родопи. Момчетата първо били на дискотека, после решили да посетят лагера, който буквално потрошили и нападнали спящи в палатки летовници. Те сътворили истински нощен въргал, потрошили дървена вила, прозорци, столове,

Коларова: Директорите решават дали ще пускат с телефони в час

http://pik.bg/коларова-директорите-решават-дали-ще-пускат-с-телефони-в-час-news225692.html

Коларова: Директорите решават дали ще пускат с телефони в час

Всеки директор на училище може да вземе отношение дали учениците ще влизат с телефони в училищните сгради, тъй като директорите управляват учебния процес в училище. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Румяна Коларова, след като откри новата учебна 2014/2015 г. в 112-то Основно училище "Стоян Заимов" и в Първа английска езикова гимназия в София.

Двете училища са в една сграда. Министър Коларова отбеляза, че към телефоните в училище има особен режим и досега - в отговор на журналистически въпрос дали ще бъдат забранени телефоните в училище и по-конкретно скъпите телефони. Учителите могат по своя преценка да вземат телефон от ученик, тогава, когато той си отвлича вниманието с него и пречи на учебния процес, заяви образователният министър, цитирана от БТА.

По повод на случая с децата на бежанци в Ковачевци министър Коларова каза, че алтернативи винаги има, но най-добре е децата да отидат в училището, което е в общината. По думите й в общината има негативно отношение както към децата да посещават училището, така и към присъствието на родителите в лагера. Надявам се, че сме се поучили от няколко такива инцидента в българското общество и няма отново да демонстрираме нетолерантност и враждебност към децата, които в най-голяма степен се нуждаят от нашата обич, подкрепа и от даване на възможност, каза министър Коларова.

Тя добави, че тези деца на бежанци в Ковачевци ще учат на български език и в българско училище. Попитана каква е позицията на МОН по случая с децата от Ковачевци министър Румяна Коларова каза, че никога не е вземала категорична позиция. Готова съм да обсъдя този проблем с общинския съвет и с кмета, но съм готова да отстоявам и това, в което вярвам - че всички деца са равни и трябва да имат равен достъп до образование, заяви Коларова. На тържеството за откриване на първия учебен ден в двете училища присъства и заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева.

Музикален поздрав към учениците и родителите, дошли на празника, отправи Веселин Маринов. И малките, и големите ученици носеха цветя за своите учители, а тези от тях, които искаха да помогнат на пострадалите от наводненията в страната, можеха да дарят и пари. Средствата се събираха в урна - пред входа на училищата.

От днес кметовете ще бъдат информирани, ако има сеч на тяхна територия

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/15/2381071_ot_dnes_kmetovete_shte_budat_informirani_ako_ima_sech/?ref=rss


От 15 септември влиза в сила ангажиментът, който ще имат държавните горски предприятия и техните териториални поделения – държавни горски и държавни ловни стопанства, и всички, на името на които е издадено позволително за сеч, да информират кметовете на всяко населено място за извършвана законна сеч в прилежащото му землище. Това съобщиха от Министерство на земеделието и храните.

Това става задължително с въвеждането на нов образец на табели за обозначаване на горските територии –...

Двама туристи са намерени мъртви в хотелските им стаи на „Златни пясъци“

http://www.moreto.net/novini.php?n=264216

Двама чужди туристи са открити мъртви в хотелските им стаи в курорта „Златни пясъци“, съобщиха за Moreto.net от полицията. В единия случай се касае за 61-годишен руснак, отседнал в хотел „Мелия“. Той е открит в стаята си в петък вечерта около 23.

Радост в "Лудогорец" - дойде жълтата карта на вратаря Борян, ще играе с "Ливърпул"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307761

"Пожарното" попълнение Милан Борян ще бъде вратар на "Лудогорец" в първия мач на тима в групите на Шампионската лига  срещу "Ливърпул" във вторник вечер. Това стана окончателно ясно, след като жълтата карта на канадския национал пристигна и той ще може да бъде картотекиран навреме в УЕФА.
Борян бе привлечен на пожар след контузията на Иван "Пожарното" попълнение Милан Борян ще бъде вратар на "Лудогорец" в първия мач на тима в групите на Шампионската лига  срещу "Ливърпул" във вторник вечер. Това стана окончателно ясно, след като жълтата карта на канадския национал пристигна и той ще може да бъде картотекиран навреме в УЕФА. Борян бе привлечен на пожар след контузията на Иван

Русия ще помогне на Ирак и Сирия в борбата им срещу тероризма

http://www.cross.bg/irak-siriya-rysiya-1430389.html

/КРОСС/ Русия ще окаже на Ирак и Сирия военната и друга помощ в борбата срещу тероризма. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на Международната конференция за Ирак в Париж. "Говорихме за неговия принос в подкрепа на правителството на Ирак, за да се гарантира, че те ще бъдат в състояние да се борят с терористите, за да се гарантира сигурността на държавата. Също така, ние предлагаме военна и друга помощ на Сирия, която също е изправена пред сериозна терористична заплаха", каза Лавров.

Военният министър смята да прехвърли част от армейските сделки през НАТО

http://www.mediapool.bg/voenniyat-ministar-smyata-da-prehvarli-chast-ot-armeiskite-sdelki-prez-nato-news224868.html

Военният министър Велизар Шаламанов проучва възможността част от доставките за българската армия да се реализират през агенциите към НАТО, а не на национално ниво. За целта вече са направени контакти с Алианса за проучване на възможните механизми, научи Mediapool. Идеята на политическото ръководство е по този начин да се намали корупционният риск при армейските сделки и да се провери дали може да се осигурят по-изгодни цени. Шаламанов коментира в понеделник, че не е в конфликт на интереси при подписването на меморандум между МО и Агенцията за комуникация и информация на НАТО (NCI), която се ръководи именно от него. "Такъв меморандум има подписан през 2010 година, конфликт на интереси няма, тъй като Агенцията за комуникация и информация е част от НАТО и има правен статут на НАТО, така че всички отношения с която и да е структура на НАТО са отношения с НАТО в рамките на Вашингтонския договор", коментира Шаламанов. Новият механизъм ще бъде заложен с цялостната програма за модернизация на армията, която трябва да гарантира по-висока ефективност на средствата за отбрана. "През последните 10 години са похарчени 2 милиарда лева, а не са постигнати способности, които позволяват Българската армия да бъде високоефективна и въоръжена сила на 21 век", каза Шаламанов. В понеделник той отново предупреди за рисковете за България, които създава поведението на Руската федерация. "За съжаление, руското ръководство открито посочва НАТО като основен противник. Това създава риск за България като член на НАТО и ЕС... МО ще направи всичко необходимо за опазването на територията на България“, заяви Шаламанов, който откри учебната година в Математическата гимназия в Пловдив. Той коментира още, че всеки, който дестабилизира по един или друг начин институциите на България, внася риск за страната, а случващото се в Украйна е именно такъв рисков фактор. Политиката на ръководството на Русия в Черноморския регион и Украйна създава сериозни рискове за развитието на ЕС и България, каза още министърът. По-рано този месец Шаламанов обяви, че "има заплахи за териториалната цялост на европейски страни" и не може да се изключат и преки заплахи за България. Шаламанов представи визията си за сектора на отбраната до 2020 година, но тя бе редактирана заради оценката му, че Русия представлява заплаха за България. Първоначалният вид на документа предизвика напрежение между премиера Георги Близнашки от една страна и военния министър и президента Росен Плевнелиев от друга и бе смекчен от Съвета по сигурност към Министерския съвет. Така във визията отпадна текстът, който директно посочваше Руската федерация като заплаха, но остана формулировката за опасността от "хибридния модел" на водене на война. Въпреки че документът не свързва тази констатация открито с Москва, според НАТО в момента Русия води в Източна Украйна именно хибридна война. В Пловдив Шаламанов коментира, че няма конфликт със служебния премиер по съдържанието на "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана“. "В Съвета по сигурността и в МС протече дискусия, за да се намери най-доброто решение за България. Надявам се на подобен диалог и по националната програма за развитие на отбраната“, посочи министърът.

Явлението "мъртви души" в изборните списъци било отдавна преодоляно

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/15/2381064_iavlenieto_murtvi_dushi_v_izbornite_spisuci_bilo/?ref=rss


Не се готви фалшификация на изборите, заяви министър-председателят Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на Университета за национално и световно стопанство в столицата.

"Работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори развенча един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци. Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните...

Миньорите от бургаската мина „Черно море” готови за стачка

http://pik.bg/миньорите-от-бургаската-мина-„черно-море”-готови-за-стачка-news225691.html

Миньорите от бургаската мина „Черно море” готови за стачка

Миньорите от мина „Черно море“ са в стачна готовност, съобщиха от КТ „Подкрепа”.

Причината е натрупаните задължения към ЕВН и неизплатени заплати от юли. Въпреки поетите ангажименти от МИЕ и НЕК за срочни мерки по нормализиране на разплащанията в системата на въгледобива, това до сега не се е случило, съобщават от стачния комитет.

От утре миньорите започват едночасови предупредителни сточни действия по един час в началото на всяка смяна, а на 18 септември преминават в ефективна стачка под земята, ако до тогава не им бъдат изплатени заплатите и не бъдат решени проблемите в сектора.

Санирането на сгради ще се причислява към програмата за енергийно обновяване

http://econ.bg/Новини/Санирането-на-сгради-ще-се-причислява-към-програмата-за-енергийно-обновяване_l.a_i.567439_at.1.html

Санирането на сградите ще влиза в разходите по програмата за енергийно обновяване на българските домове през новия програмен период 2014 – 2020 г....

Гуцанов: Не бива да позволяваме поредното правителство на ГЕРБ да се отнася към Варна като град втора ръка

http://www.moreto.net/novini.php?n=264213

„Стартирането на няколко важни проекта категорично ще отвори нови работни места във Варна и региона - проектирането и изграждането на новото пристанище,  „Южен поток“, индустриалната зона в Суворово. Това заяви на среща в район „Младост“  Борислав Гуцанов, който е трети във варненската листа на Коалиция БСП Лява България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Майка и 5-годишният ѝ син са открити мъртви във вила край Панагюрище

http://offnews.bg/news/n_1/n_388675.html

Майка и 5-годишният ѝ син са открити мъртви във вила край Панагюрище. Жената и детето отишли във вилата на почивка и нищо преди това не подсказвало, че предстои трагедия, съобщава Радио Пловдив. Сигналът за трагедията е подаден в полицията вчера от вуйчото на майката. След като не е успял да ги открие по телефона, той решил да ги потърси във вилата, където често почивали. Според говорителя на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов, най-вероятната причина за смъртта на жената и детето са натравяне или отравяне. По телата не са открити следи от насилие. 

Подменят хидроизолацията на Дунав мост 2

http://pik.bg/подменят-хидроизолацията-на-дунав-мост-2-news225690.html

Подменят хидроизолацията на Дунав мост 2

На Дунав мост „Нова Европа” в момента се извършват ремонтни дейности по подмяна на хидроизолацията и асфалтово-бетонната настилка в бавната лента за движение в посока Румъния –България. Това каза за Радио „Фокус” –  Людмил Димитров, технически директор на смесеното българо-румънско дружество "Дунав мост Видин-Калафат”.

По думите му, ремонтът е гаранционен и се извършва от фирмата, построила моста. „Има уверения, че след като бъде подменена хидроизолацията и асафлатовата настилка, ще се направи същото и на бързата лента отново в посока Румъния – България”, каза Людмил Димитров.

Той добави, че няма информация каква е причината за ремонта. Представители на пътния институт към Министерство на транспорта са взели проби от хидроизолацията и асфалтовата настилка, за да установят каква е причината за възникването на дупки по моста. Фирмата-изпълнител вече ремонтира проблемните участъци, за да няма забавяне и да може да се извърши ремонтът преди зимния сезон.

„Нямаме точни срокове за изпълнението на ремонта, но предполагам, че до месец всичко трябва да е готово, защото през ноември може и сняг да завали”, каза Людмил Димитров. Той добави, че заради ремонтните дейности се налага промяна в организацията на движението по моста. В момента действа временна организация на движението. В посока от Румъния към България трафикът става само в бързата лента за движение. Участъкът е сигнализиран, има одобрен проект от Пътна полиция - Видин за регулиране на движението, добави Людмил Димитров.

Николай Апостолов ще съди полицаи заради скандала в метрото

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4307751

Кандидат-депутатът Николай Апостолов ще съди полицаи заради скандала в метростанция "Цариградско шосе" в София на 12 август. Той обяви това на брифинг на политическата формация, която представлява - "Общество на нова България".
Скандалът с Апостолов избухнал при плащането на таксата - 50 стотинки, за буферния паркинг към метрото. Кандидат-депутатът Николай Апостолов ще съди полицаи заради скандала в метростанция "Цариградско шосе" в София на 12 август. Той обяви това на брифинг на политическата формация, която представлява - "Общество на нова България". Скандалът с Апостолов избухнал при плащането на таксата - 50 стотинки, за буферния паркинг към метрото.

Нови книжки от поредицата "Специален подарък"

http://books.actualno.com/Novi-knijki-ot-poredicata-Specialen-podaryk-news_50085.html

ИК „Инфодар” в партньорство с Helen Exley Giftbooks®Серията „Специален подарък” включва още четири нови заглавия луксозни книги подарък за специални хор...

Шотландия – вдъхновение за босненските сърби

http://balkani.actualno.com/Shotlandija--vdyhnovenie-za-bosnenskite-syrbi--news_50088.html

Желаещите независимост босненски сърби стискат палци за положителен вот на референдума в Шотландия, за разлика от мюсюлманите, които подкрепят целостта на бившата югославска република, получила своя...

Създават интернет платформа за средновековна история в помощ на учениците

http://sciencelogy.actualno.com/Syzdavat-internet-platforma-za-srednovekovna-istorija-v-pomosht-na-uchenicite-news_50089.html

Учените от Кирило-Методиевския център при БАН създават интернет платформа, която ще бъде в помощ на тези, които изучават средновековна литература и история, съобщи днес директорът на научното звено до...

Виж кой спечели от играта на Actualno.com и "Най-търсеният човек"

http://cinema.actualno.com/Vij-koj-specheli-ot-igrata-na-Actualnocom-i-Naj-tyrsenijat-chovek-news_50090.html

След две дълги седмици голямото чакане приключи. Вече знаем кой е „Най-търсеният човек”. А за тези от вас, които още не се разбрали, не е късно да гледате филма. Ето кои са и пети...

БНБ е готова да преговаря с "Бромак" на Цветан Василев, с Оманския фонд и ВТБ за КТБ

http://business.actualno.com/BNB-e-gotova-da-pregovarja-s-Bromak-na-Cvetan-Vasilev-s-Omanskija-fond-i-VTB-za-KTB-news_50087.html

БНБ е готова да седне на масата за преговори по отношение на КТБ и да си сътрудничи с оглавяваното от Цветан Василев дружество "Бромак" при обсъждането на преструктурирането и оздравяването...

Вече можем да направим справка за секцията си

http://politics.actualno.com/Veche-mojem-da-napravim-spravka-za-sekcijata-si-news_50091.html

Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" /ГД ГРАО/ към Министерство на регионалното развитие осигурява справка за номера на избирателната секция и мястото на ...

В "Лудогорец" си отдъхнаха - пожарният вариант Борян ще играе с "Ливърпул"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4307749

"Пожарното" попълнение Милан Борян ще бъде вратар на "Лудогорец" в първия мач на тима в групите на Шампионската лига  срещу "Ливърпул" във вторник вечер. Това стана окончателно ясно, след като жълтата карта на канадския национал пристигна и той ще може да бъде картотекиран навреме в УЕФА. Борян бе привлечен на пожар след контузията на Иван

Информират кметовете за извършваните сечи на тяхна територия

http://www.cross.bg/gorski-gorite-kmetovete-1430388.html

София /КРОСС/ От 15 септември влиза в сила ангажиментът, който ще имат държавните горски предприятия и техните териториални поделения - държавни горски и държавни ловни стопанства, и всички лица, на името на които е издадено позволително за сеч, да информират кметовете на всяко населено място за извършвана законна сеч в прилежащото му землище. Това става задължително с въвеждането на нов образец на табели за обозначаване на горските територии - собственост на физически и юридически лица, в които се извършва добив на дървесина, съгласно заповед на изпълнителния директор на ИАГ, издадена по разпореждане на заместник-министъра на земеделието и храните доц. Георги Костов. От своя страна кметовете ще трябва да поставят на видно място в центъра на населеното място табелка с информация от кога до кога и на коя конкретна територия е позволената сеч.Така хората ще могат да знаят в случай на преминаващи автомобили, натоварени с дървен материал, дали времето и мястото на извозване съответства на издаденото разрешително за сеч. На официалния сайт на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) www.iag.bg от 2 септември са поместени издадените позволителни за сеч, като всеки потребител може да провери в реално време за кои горски територии, независимо от тяхната собственост, са издадени. За сечищата, в които сечта е приключила, може да се провери колко и каква е добитата дървесина

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване