На 9 ноември Каталония решава за независимостта си

http://www.cross.bg/kataloniya-ispaniya-konstitytzionniya-1431186.html

/КРОСС/ Парламентът на Каталония одобри закон за провеждане на референдум. Законът бе приет със 108 на 28 гласа. Той разрешава на регионалното правителство да организира "народни допитвания" с незадължителен характер, но ще бъде оспорен пред Конституционния съд от испанското правителство.Референдумът е насрочен за 9 ноември. Предполага се, че тогава местните ще трябва да отговарят на два въпроса: "Искате ли да Каталония да стане държава?" и "Ако това е така, искате ли Каталония да стане независима държава?". Според екзит пол, за отделяне на Каталония от Испания е готово да гласува около 80% от населението на автономната област, пише The Guardian. По-рано правителството на Испания предупреди, че този закон е в противоречие с Конституцията на Испания, и че ще обжалва пред Конституционния съд.

Днес изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес

http://izbori2014.actualno.com/Dnes-izticha-srokyt-za-podavane-na-zajavlenie-za-glasuvane-po-nastojasht-adres-news_50870.html

Днес изтича срокът, в който лицата, които не желаят да гласуват по постоянен адрес, могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес, напомни Александър Андреев, говорител на Централната из...

Клисарова: МОН не работи по подготвената наредба за един учебник

http://www.cross.bg/klisarova-ychitelite-klas-1431185.html

/КРОСС/ Веднага след като 43-то Народно събрание започне работа ще бъде внесен за обсъждане проект за Закон за училищното образование. Това обяви на среща с учители във Варна проф. Анелия Клисарова, бивш министър на образованието и науката и кандидат за депутат от листата на "БСП лява България" за област Варна. Тя бе категорична, че ще продължи практиката си от МОН и ще представи за широко обществено обсъждане документа. „Длъжници сме на системата, защото се забавихме с този закон, но проектът е готов. Смятам че, законът трябва да дава рамката, за да бъде по-мобилен. Така ще може да се реагира бързо, ако трябва да има промени, а не да се следва тежката процедура в парламента", обясни проф. Клисарова. Тя благодари на учителите за мненията, предложенията и критиките, които е получила по време на краткия си мандат като министър. „Това беше безценна помощ за мен", каза тя. Клисарова припомни, че още в края на мандата си е обявила основните и нови моменти, които имат място в проекта за закон: един учебник по всеки предмет до осми клас, основното образование да се завършва в осми клас, което означава че ще отпаднат изпитите след 7 клас, в осми клас във всички училища ще се изучава засилено чужд език и информатика, български език и история ще се учи до 12 клас. Наредба за един учебник беше подготвена, но настоящият екип не работи по нея. По думите й за първи път в закона ще има нарочна глава за учителите. Проф

Крумова: Не разцепвам ББЦ

http://www.cross.bg/krymova-raztzepvam-smyatam-1431184.html

София /КРОСС/ Българите в последните години дават доверието си на новите политически играчи. И "Атака", и ББЦ бяха олицетворение на новото, коментира пред bTV напусналата тази седмица партията на Николай Бареков Калина Крумова и добави, че не харесва това, което се е случило и се случва и в двете партии. В България има много нови партии, които само съдържат думичката „нова". Сега много си харесвам позицията, в това, че аз се оттеглям и давам шанс на мандата в Ловеч, за Деси Балабанова, смятам, че е по-добре тя да влезе в парламента. Смятам, че политическите проекти са много, когато давам обещания се стремя да ги изпълнявам. В момента смятам да продължа каузата на евромайките в неправителствения сектор, казва Калина Крумова. Подчертавам, че не разцепвам структури и не разцепвам ББЦ. Тръгвам си доволна от своето решение. Няма да нападам никой персонално. Когато в един екип, един колектив има много хора с високи амбиции но без покритие, аз направих своята равносметка. Нито партията, нито парламентът са моята цел. Не съм фиксирала победата на ББЦ като пирова. Това е млада политическа партия, когато много бързо израсна. Всички ние ще разберем на 5 октомври какво се случва, каза още тя.

Столицата на Сиера Леоне е парализирана заради ебола

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/20/2384508_stolicata_na_siera_leone_e_paralizirana_zaradi_ebola/?ref=rss


Улиците на Фрийтаун опустяха в петък в началото на тридневна операция, в която на жителите на столицата на Сиера Леоне бе наредено да не излизат от домовете си в опит да се спре най-тежката епидемия от ебола, откакто това заболяване е открито през 1976г.

Президентът Ернест Бай Корома призова населението да спазва извънредните мерки, докато десетки хиляди служители - някои от които в костюми за биологична защита - минават врата по врата и проверяват хората.

Почти 30 000...

СКАНДАЛНО! Диана Найденова направи Николай Бареков на сапун!

http://www.zapernik.com/politika/skandalno-diana-naidenova-napravi-nikolai-barekov-na-sapun_34392/

Диана Найденова обяви, че има нужда от сапун, след като беше излъчен и последният кадър от интервюто й с Николай Бареков. Лидерът на ББЦ беше поредният гост в рубриката "Карай направо" в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. "Имам нужда от сапун, а това беше човекът, който предложи операцията "Чисти ръце", коментира тя интервюто в студиото на Нова телевизия.

Диана Найденова и Николай Бареков не успяха да намерят обща гледна точка към нито една...

Продължава

Бившият регионален министър Десислава Терзиева: Много работихме, но не ни отразиха

http://pik.bg/бившият-регионален-министър-десислава-терзиева-много-работихме-но-не-ни-отразиха-news227723.html

Бившият регионален министър Десислава Терзиева: Много работихме, но не ни отразиха

С министрите работихме много, но за жалост нямахме добро пиар отразяване, протестите ни заглушиха и не можахме да обясним на хората колко много работа сме свършили. Това заяви във "Факторът Кошлуков" по TV7 регионалният министър в кабинета Орешарски и настоящ кандидат за депутат от БСП Десислава Терзиева.

Реших да вляза в политиката, защото искам да има закони, които да важат за всички. Искам да има стабилност, не популизъм. Срещам се с хората, които ми споделят проблемите си, а аз им разказвам истината, допълни Терзиева.

Относно последиците от големите наводнения през изминалите месеци, тя заяви, че по време на нейното управление е направено всичко възможно да се подпомогнат пострадалите от двете най-големи наводнения – във Варна и Велико Търново.

Трябва да има превенция от бедствия. Ние разработихме стратегия, в която са разписани ясни критерии, така че следващото правителство трябва да работи много сериозно на тази база, категорична е Терзиева.

В страната има второкласни пътища, които от години не са пипани. Ясно е, че големите инфраструктурни проекти трябва да се строят, ние имаме европари за тях.

Въпросът обаче е как се строят. По времето на ГЕРБ големите магистрали бяха давани на търг при ниски цени, с много лошо проектиране и изпълнение, заяви бившият министър.

По време на управлението ми изготвихме стратегия за Северозападна България с интегрирани инвестиции. Преди да си тръгна, я оставих на бюрото на г-жа Захариева, но нищо не чувам за нея, така Терзиева коментира политиката на управляващите относно тежката ситуация в отделни региони от страната.

Бащата на Катя Паскалева издъхва в ръцете й с думите: "Ти, ти, артистка..."

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4320322

Катя Паскалева влезе в голямото кино през света на Хайтов: първо като Найме в Катя Паскалева влезе в голямото кино през света на Хайтов: първо като Найме в "Краят на песента" и после като Мария в "Козият рог". И двете й роли са почти безмълвни. Жестока болест направи безмълвни и сетните дни в живота й. Тя се прости с него в Правителствената болница, записвайки на листчета вълненията, чувствата и въпросите си. Последните

Валери Симеонов: Има политически натиск в протеста на бургаските миньори

http://pik.bg/валери-симеонов-има-политически-натиск-в-протеста-на-бургаските-миньори-news227719.html

Валери Симеонов: Има политически натиск в протеста на бургаските миньори

Има политически натиск в протеста на миньорите от мина "Черно море-Бургас" естествено и той се управлява директно от олигарха Христо Ковачки. Това каза в предаването "Метроном" на радио "Фокус"-Бургас Валери Симеонов, съпредседател на Коалиция "Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО".

" По принцип хората са си в правото да стачкуват, в правото си са, за да изхранват семействата и да си получават редовно заплатите, защото те вършат това, за което са сключили договор. Има политически натиск естествено и той се управлява директно от олигарха Христо Ковачки. Това е човек, който създаде партия и който има сериозна нужда от пари, за да купува гласове. Той е още от изборите от 2013 година и от еврозиборите през тази година. Беше разобличен от репортажите на редица национални медии, беше показано и доказано, за това как неговите хора упражняват натиск върху работниците и купуват гласове. В момента на г-н Ковачки, за да може добре да финансира партията си и коалиция ББЦ, му трябват средства. Тези средства повече от ясно е, че ги спестява от парите за заплатите на работниците. Можем да си представим под какъв ужасен натиск и заплаха са поставени тези хора, които всъщност изпълняват поръчката на своя работодател - да стачкуват срещу държавата, с която те нямат договор. Това е абсурдно. Един работник си търси парите от работодател, с когото е сключил договор. Тези хора нямат договор с Националната електрокомпания (НЕК). Това насочване на протеста срещу държавата един път представлява рушене на устоите на държавата, от друга страна показва тяхната много сериозна директна зависимост - икономическа и направо жизнена зависимост от Ковачки. Повече от ясно е, че те правят това, което им каже Ковачки. Ако им каже да протестират срещу БДЖ, те ще протестират срещу тях. Вижте колко са зависими. По начина, по който е организиран този протест, няма никаква логика. Те трябва да си търсят парите от техния работодател. Никаква гаранция няма, че Ковачки не разполага с достатъчно средства, за да им изплати заплатите. Даже аз съм сигурен, че има, тъй като Ковачки продава на НЕК най-скъпия ток, а за това никой не говори. Най-скъпият ток в България се произвежда от централите, които са направени, които са съоръжения към топлоцентралите и се явяват един вид вторично производство на електроенергия. Точно тази електроенергия, благодарение на добрите си връзки с политиците, Ковачки я продава на най-високата цена, много по-висока цена, отколкото възобновяемите източници. Ако трябва да насочва протеста срещу НЕК, Ковачки първо трябва да си отвори сметките и да покаже баланса на фирмите и да се види колко печели всъщност и защо не дава пари на хората. На мен например ми направи впечатление този детайл в изтеклото съобщение за успешния край на тази стачка с изпащането на парите, че с преведените от НЕК 400 хил. лева ще се изплатят част от заплатите на работниците, а останалата част щяла да се изплати от администрацията на фирмите на Ковачки - респективно ТЕЦ-Сливен и Мини Черно море. Това ще рече, че имат пари. Като цяло тази история е доста грозна. Беше ясно, че Ковачки има политически покровители. Без тях той няма как да съществува и тези покровители естествено, че са БСП. Доказателство за това е, че след подкрепата, която Ковачки оказа на БСП на евроизборите, те веднага му подариха една отдавна негова желана мечта - ТЕЦ-Русе. ТЕЦ- Русе веднага след изборите беше дадена на Ковачки. Тази тлъста хапка за него, която той не успяваше да получи по времето на управлението на ГЕРБ", каза Симеонов.

Калканджиева размаза Венета Райкова в ефир

http://www.bnews.bg/article-116883

Жени Калканджиева прегърна бившата любовница на мъжа си - Зорница Линдарева и с това предизвика недоумението на Венета Райкова, която се опита да я провокира в предаването си "Голямата уста".

Социолози: ДПС няма да изпревари БСП, но социалистите може да изостанат

http://pik.bg/социолози-дпс-няма-да-изпревари-бсп-но-социалистите-може-да-изостанат-news227720.html

Социолози: ДПС няма да изпревари БСП, но социалистите може да изостанат

1,2 млн. души ще гласуват за ГЕРБ на предстоящите избори. Партията на Борисов няма да постигне пълно мнозинство, но ще може да управлява в коалиция с някоя от по-малките като Реформаторския блок или България без цензура. Може дори да получи негласната подкрепа на ДПС. Това заявиха в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7 социолозите Андрей Райчев и Васил Тончев.

ДПС няма да изпреварят БСП, но БСП може да изостане зад ДПС, прогнозираха социолозите. Според тях най-добрият вариант за столетницата е да събере 700 хил. души гласа. След Жан Виденов за левицата никога не са гласували над 1 млн. души. От тях ако се приспаднат 150 хил. за АБВ и още няколко хиляди за останалите леви партии, то червените трудно ще стигнат 800 хил. гласа. Поне половин милион ще са хората, подкрепили ДПС.

Остават пет малки партии – Реформаторски блок, АБВ, ББЦ, Патриотичният фронт и "Атака", за които не е ясно дали ще прескочат бариерата. Социолозите предупредиха, че при последните избори от "Атака" винаги са правили изненади в последната права.

Свидетели сме на една позитивна предизборна кампания. Причината е, че скандалите в общественото пространство продължиха достатъчно, че да омръзнат на всички българи. Сега, който нагнетява обстановката, ще загуби, тъй като хората са изплашени и изнервени.

Те смятат, че избирателната активност няма да е висока, тъй като в момента нямаме ярка фигура, която да поведе народа. В такива случаи вотът е масов, тъй като хората гласуват за надеждата. Сега обаче те са обезверени и се примиряват, пускайки бюлетина за "по-малкото зло".

Опашки от родители пред борсите за учебници втора употреба във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=264759

Опашки от родители се извиват пред борсите за учебници втора употреба във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна . Хората са започнали да се редят пред борсите от 6.00 часа сутринта с надеждата да открият необходимият за децата им учебник.

Деси Цонева: В брака си открих, че съм фашист, а не комунист

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321165

"В брака си открих, че съм фашист, а не комунист", призна дъщерята на Митко Цонев - Деси Цонева, пред Нова тв. "Ужасно е, когато на едно дете му се дава всичко наготово, както е било при бившия ми съпруг. Например тортата за рождения му ден се е карала директно от Виена. Да знае, че може да получава най-доброто без усилия,

Деси Цонева: Открих, че в брака си съм фашист, а не комунист

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321175

"В брака си открих, че съм фашист, а не комунист", призна дъщерята на Митко Цонев - Деси Цонева, пред Нова тв.
"Ужасно е, когато на едно дете му се дава всичко наготово, както е било при бившия ми съпруг. Например тортата за рождения му ден се е карала директно от Виена. Да знае, че може да получава най-доброто без усилия, "В брака си открих, че съм фашист, а не комунист", призна дъщерята на Митко Цонев - Деси Цонева, пред Нова тв. "Ужасно е, когато на едно дете му се дава всичко наготово, както е било при бившия ми съпруг. Например тортата за рождения му ден се е карала директно от Виена. Да знае, че може да получава най-доброто без усилия,

Мария Габриел: Ебола е предизвикателство за международната общност, а не само за Африка

http://pik.bg/мария-габриел-ебола-е-предизвикателство-за-международната-общност-а-не-само-за-африка-news227714.html

Мария Габриел: Ебола е предизвикателство за международната общност, а не само за Африка

Бързото разпространение на вируса Ебола в Западна Африка и реакцията на ЕС беше тема на дебат, проведен от Европейския парламент с членове на Съвета и Европейската комисия. Епидемията придобива застрашителни размери и налага единен отговор на ЕС за справяне със ситуацията. Евродепутатите приеха резолюция по въпроса, чийто съавтор беше и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, която също така е зам.-председател на Групата на ЕНП и ръководител на делегацията на ГЕРБ в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. В обяснение на вот по резолюцията тя обърна внимание на мащаба на епидемията като смъртни случаи и географско покритие. „Вирусът „Ебола” не е само африкански проблем. Бързото му разпространение изненада международната общност и трябва да си извадим поуки от това. Необходим е координиран международен отговор за ограничаване на епидемията, но преди всичко трябва да насърчим споделената отговорност на африканските страни и да подкрепяме техните усилия”, посочи Мария Габриел. Според нея подкрепата не трябва да се заключава само в предоставянето на финансови средства, но и в осигуряването на квалифициран медицински персонал, включително от страна на ЕС и държавите-членки. 

„Епидемията извади на повърхността предизвикателствата пред африканския континент. От една страна са границите, здравните системи, крехкото здраве, а от друга страна – необходимостта от подобрена международна координация в научната, медицинската и хуманитарната области.”, заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП. 

Не на последно място Мария Габриел наблегна на важността да се предвидят дългосрочните последствия от епидемията, включително социалните последствия за африканския континент. „Вирусът върлува в зона, където живеят 4,5 милиона деца на възраст под 5 години, а жените са засегнати от вируса в по-голяма степен от мъжете - 75% от случаите са жени. Това е очевидна заплаха за развитието на Африка. С резолюцията искаме да насърчим международните партньори да предложат здравословни, научни и свързани със безопасността препоръки за смекчаване на тези последици.”, подчерта евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП. 

Мария Габриел: Епидемията „Ебола” е предизвикателство за международната общност, а не само за Африка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321146

Бързото разпространение на вируса Ебола в Западна Африка и реакцията на ЕС беше тема на дебат, проведен от Европейския парламент с членове на Съвета и Европейската комисия. Епидемията придобива застрашителни размери и налага единен отговор на ЕС за справяне със ситуацията. Евродепутатите приеха резолюция по въпроса, Бързото разпространение на вируса Ебола в Западна Африка и реакцията на ЕС беше тема на дебат, проведен от Европейския парламент с членове на Съвета и Европейската комисия. Епидемията придобива застрашителни размери и налага единен отговор на ЕС за справяне със ситуацията. Евродепутатите приеха резолюция по въпроса,

Мария Габриел: Епидемията „Ебола” е предизвикателство за международната общност, а не само за Африка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321148

Бързото разпространение на вируса Ебола в Западна Африка и реакцията на ЕС беше тема на дебат, проведен от Европейския парламент с членове на Съвета и Европейската комисия. Епидемията придобива застрашителни размери и налага единен отговор на ЕС за справяне със ситуацията. Евродепутатите приеха резолюция по въпроса, Бързото разпространение на вируса Ебола в Западна Африка и реакцията на ЕС беше тема на дебат, проведен от Европейския парламент с членове на Съвета и Европейската комисия. Епидемията придобива застрашителни размери и налага единен отговор на ЕС за справяне със ситуацията. Евродепутатите приеха резолюция по въпроса,

Трансграничното сътрудничество между България и Турция отбелязва „Деня на европейското сътрудничество”

http://www.cross.bg/sutrydnichestvo-period-bulgariya-1431183.html

/КРОСС/ Заместник-министърът на регионалното развитие Йорданка Чобанова заминава на работна визита в Одрин във връзка с новия програмен период 2014-2020 и трансграничното сътрудничество между България и Турция. На 21-ви септември за трети път се отбелязва „Денят на европейското сътрудничество", а конкретната проява на двете държави е събитието „Заедно и в новия програмен период 2014-2020". Целта на инициативата през настоящата година е да популяризира основните приоритети и хоризонталните теми на Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ между България и Турция. Сътрудничеството между двете държави през новия програмен период ще бъде съсредоточено върху опазването на околната среда, развитието на туризма, младежкото включване в инициативите и подпомагането на предприемачеството. В „Деня на европейското сътрудничество" участват около 60 души от двете страни на границата. Дългогодишните партньорства между двете държави по граничните региони са „облечени" в програма през 2003-та година, а в периода 2007-2013 са финансирани общо 118 проекта на стойност над 29 млн. евро. В рамките на програмения период 2014-2020 България ще участва в администрирането и управлението на 12 програми за европейско териториално сътрудничество.

Евгени Минчев и Месечков били любовници?

http://web.barometar.net/65170/

Танцьорът Атанас Месечков и светският лъв Евгени Минчев имали краткотраен любовен роман преди година и половина. По това време бившият ватман се хвалел пред свои за играта между двамата. Те дори са се показвали заедно и на светско парти, но тогава прикривали чувствата си. Всъщност запознати обясняват, че Месечков търсел изгода от Минчев, но след [...]

Бареков пред Диана Найденова: Не искам кокала като другите, искам хората да живеят достойно

http://pik.bg/бареков-пред-диана-найденова-не-искам-кокала-като-другите-искам-хората-да-живеят-достойно-news227716.html

Бареков пред Диана Найденова: Не искам кокала като другите, искам хората да живеят достойно

Не искам кокала, искам хората в България да получат това, което заслужават и да живеят достойно. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в буса на Диана Найденова в интервю на колела в предаването „Карай направо“ по Нова ТВ.

Бареков разговаря с Найденова в колата, докато пътуваше към фабрика за среща с работниците там. При тази конфигурация, която се очертава в следващия парламент, смятам, че всички трябва да дръпнем крачка назад, за да се направи кабинет, който да работи за държавата и гражданите й. Аз обаче няма да влизам в лично качеството в каквито и да е комбинации и това го заявявам ясно, каза Бареков. Той е категоричен, че Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Местан не трябва да участват в това управление, а то да е с нови политици.

Бареков се определи като човек, който е прекарал живота си в София и Пловдив и е успял да се реализира. Не пропусна да отговори на всички пиперливи въпроси на Найденова. Много пъти се извиних на протестиращите фермери с трактори, че ги нападнах, но тогава действах от позицията на човек, който живее в центъра на София и като потърпевш от блокадите и митингите им. После, по време на обиколките ми из страната, разбрах колко са се обърнали нивата в България. Разбрах, че да работиш в центъра на София и да изкарваш там прехраната си не е като да работиш и да получаваш заплата в другите райони на страната, коментира той въпроса за променената си позиция към фермерите.

Бареков отговори и за отношението си към Цветан Василев. Аз бях от хората, които го предупредиха да не се занимава с политици. Не съм скачал срещу него, една лоша дума не съм казал. Мисля, че той беше ударен от политиците, каза лидерът на ББЦ. Той не смята, че шефът на КТБ е сред най-влиятелните хора у нас, защото за да попаднеш в тази група в страната явно трябва да си от тези, които държат политическата власт и медиите. Бареков отрече да е имал политически натиск, докато е бил шеф на новините в ТВ7, а след това и като изпълнителен директор.

Телевизията ми даде старта, но след това медиите, които явно са под влияние на силните на деня упражниха мащабен натиск върху мен и ББЦ. Вижте какво правят телевизиите – от двама напуснали партията направиха грандиозен скандал. Ангел Славчев постъпи нечестно, имаше си някакви вътрешни битки, искаше да овладее партията. Калина пък се стресна от изборите и се оттегли. Това не прави ББЦ нестабилна, напротив. Някой спомня ли се кой беше първия зам.-председател на ГЕРБ например, попита водещата Бареков. Това са хора, които са определили своето политическо бъдеще и отдавна са в небитието.

Аз не се крия нито от хората, нито от тези, които ме атакуват, поемам всички удари. От малкото съм, които сложиха лицето си на билбордовете. Между другото това е, за което сме похарчили пари за тази кампания – билбордовете и клиповете по телевизиите. Нашата кампания е една от най-евтините, посочи лидерът на ББЦ. Той коментира, че ЛИДЕР са се включили като коалиционен партньор по собствено желание и са понесли много тежка част от бремето, когато всички са нападали ББЦ. „Те взеха най-тежките райони- Силистра, Разград. ЛИДЕР не е Ковачки, те влязоха в кампанията с част от партийната си субсидия, останалата част от разходите покриваме от дарения, обясни Бареков.

Търновалийски: Директни срещи с пловдивчани, а не лъскава кампания

http://www.cross.bg/georgi-turnovaliiiski-kampaniya-1431181.html

Пловдив /КРОСС/ Предизборната ни кампания не е лъскава. Тя е скромна, но не и пасивна, срещаме се очи в очи с хората и разясняваме с факти постигнатото от БСП и аргументираме намеренията ни занапред, каза пред избиратели от район Западен водачът на листата „БСП лява България" - Пловдив град, с № 22 в интегралната бюлетина Георги Търновалийски. Така той отговори на упрек от залата, че „БСП лява България" води вяла кампания, че коалицията няма билбордове, нито клипове по тв каналите. Парите за тези скъпоструващи реклами партията дари на бедстващите в Мизия, припомни Търновалийски. И продължи: За бедстващите от наводненията хора няма средства, но служебното правителство на ГЕРБ даде милион за командировки на президента и насочи милиони за строителни обекти, които се работят от близки до ГЕРБ фирми. Те са една голяма корпорация, допълни го Георги Гергов - председател на Областния и Градския съвет - Пловдив, тя си гледа своите интереси, а не общонародните. Ние да си се вземем в ръце и да си поправим държавата. Само ние, като реална партия, очистена от ренегатите, можем да осигурим социално развитие и справедливост на хората. С № 22 ще спечелим битката, кандидат-депутатите ни са качествени, можещи - увери аудиторията Георги Гергов.

Тъжен край за катедралата на социализма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4320403

Двадесет и две години. Толкова време трябва на Георги Стоилов да намери сили, за да се завърне в дома, на който е отдал години от живота си. Да разреши на спомените да се върнат във времето, когато е мечтаел за съвършенство на архитектурата и е вложил целия си талант и енергия в постигането й. На върха пред него се извисява творението на живота му Двадесет и две години. Толкова време трябва на Георги Стоилов да намери сили, за да се завърне в дома, на който е отдал години от живота си. Да разреши на спомените да се върнат във времето, когато е мечтаел за съвършенство на архитектурата и е вложил целия си талант и енергия в постигането й. На върха пред него се извисява творението на живота му

Терзиева: Работихме много, но протестите ни заглушиха

http://www.cross.bg/golemite-stroyat-ministur-1431180.html

София/КРОСС/ Работихме много, но за жалост нямахме добро пиар отразяване, протестите ни заглушиха и не можахме да обясним на хората колко много работа сме свършили. Това заяви пред TV7 бившият министър от кабинета Орешарски и настоящ кандидат за депутат от БСП Десислава Терзиева.Реших да вляза в политиката, защото искам да има закони, които да важат за всички. Искам да има стабилност, не популизъм. Срещам се с хората, които ми споделят проблемите си, а аз им разказвам истината, допълни Терзиева.Що се отнася до щетите от големите наводнения, тя заяви, че по време на нейното управление е направено всичко възможно да се подпомогнат пострадалите от двете най-големи наводнения - във Варна и Велико Търново.Трябва да има превенция от бедствия. Ние разработихме стратегия, в която са разписани ясни критерии, така че следващото правителство трябва да работи много сериозно на тази база, категорична е Терзиева.В страната има второкласни пътища, които от години не са пипани. Ясно е, че големите инфраструктурни проекти трябва да се строят, ние имаме европари за тях.Въпросът обаче е как се строят. По времето на ГЕРБ големите магистрали бяха давани на търг при ниски цени, с много лошо проектиране и изпълнение, каза още бвишият министър.    

Калина Крумова: Никога не съм подавала молба за членство в ГЕРБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_391207.html

Никога не съм подавала молба за членство в ГЕРБ, никога не съм била член на ГЕРБ. Ако бяха насочила усилията си към ГЕРБ, най-вероятно щях да бъда член на ГЕРБ. Това обяви пред bTV Калина Крумова , която започна политическата си кариера от "Атака", даде субисдията си като депутат на ГЕРБ в края на 2011 г., а наскоро напусна партията на Николай Бареков "България без цензура" (ББЦ).  Крумова обясни, че е застанала и зад Волен Сидеров , и зад Николай Бареков , защото двете партии са били олицетворение на новото. „Но когато дадеш на един човек власт и пари, можеш да разбереш какъв е той – не харесах какво се случи в двете партии и затова си тръгнах”, уточни бившата журанилстка и бивш политик. "Когато в един екип има прекалено много хора с високи амбиции, но без покритие, трябва да решиш да заставаш до тях или да си тръгнеш. Поставих правилно като си тръгнах от „България без цензура”, коментира още Крумова.  Тя обясни, че е напуснала партията в 12 без 5, защото не е искала да излъже избирателите, като подчерта, че би го направила и в 12 без 1, ако го е усетила за правилно. В началото на седмицата Крумова обяви във Facebook, че напуска ББЦ и като за причина изтъкна новите коалиционни партньори на партията, като "Лидер". Тя подчерта, че не иска да напада никого и няма да го направи, няма да разцепва и ББЦ, защото там са останали много стойностни хора. В партията има обаче и твърде много хора с амбиции без покритие отбеляза бившия депутат от „Атака”. Сега Крумова смята да се занимава в неправителствена сектор със социални каузи, подети от организацията „Евромайки”, на която е председател. По думите й марката "Евромайки" не принадлежи на ББЦ.

МВР издирва 95-годишен дядо със зимни дрехи

http://www.bnews.bg/article-116881

Ангел Пенов Личев е обявен за издирване по молба на близките му, след като е в неизвестност от края на август.

Валери Колев: ГЕРБ е единствената партия, която подкрепа младите хора

http://web.barometar.net/65167/

ГЕРБ е единствената партия, която вярва на младите хора и ги подкрепя. Това увери на среща с жители на Разделна кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ-Варна Валери Колев, който е и най-младият общински съветник в морската столица. Заедно с колегата си от варненската листа Тодор Славов той представи управленската програма на партията в няколко [...]

Удължават стачката на Air France със седмица

http://econ.bg/Новини/Удължават-стачката-на-Air-France-със-седмица_l.a_i.568443_at.1.html

Стачката на френския авиопревозвач Air France може да продължи още седмица. Пилотите се обявиха против орязване на разходите и ново разширяване на...

"Ислямска държава" освободи 49 пленени турци без да иска откуп

http://asia.actualno.com/Isljamska-dyrjava-osvobodi-49-pleneni-turci-bez-da-iska-otkup-news_50868.html

49 сътрудници на турското консулство в иракския град Мосул, пленени през юни от "Ислямска държава", са били освободени след преговори, без да бъде платен подкуп и без силова операция, съобщи...

Чужди експерти ще проверяват как се одитират банките у нас

http://econ.bg/Новини/Чужди-експерти-ще-проверяват-как-се-одитират-банките-у-нас_l.a_i.568442_at.1.html

Банкови експерти от Франция, Италия и Германия ще проверяват дали някъде не се допускат грешки при надзорните процедури, които се прилагат на банките...

Парламентът на Каталуня разреши референдум за независимост на 9 ноември

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/20/2384504_parlamentut_na_katalunia_razreshi_referendum_za/?ref=rss


Регионалният парламент на испанската провинция Каталуна одобри закон, с който се разрешава провеждането на референдум за независимост без съгласието на централната власт в Мадрид.

Решението на 106 депутати (28 се обявиха против) позволява на ръководителя на Каталуня Артур Мас да подпише указ за насрочване на допитване на 9 ноември. Подобни референдуми с препоръчителна сила бяха проведени през 2009г. и 2010г., а през януари поредният опит за допитване със задължителна сила бе спрян от...

Социолог: БСП или ще пропадне както сините след Костов, или ще възкръсне като феникс

http://www.cross.bg/mirchev-propadne-sinite-1431179.html

София /КРОСС/ БСП е в критична ситуация. Това признание направи социологът проф. Михаил Мирчев в ефира на Нова телевизия. По думите му левицата или ще пропадне както сините след Иван Костов, или ще възникне отново като феникс.„Те в момента обаче са на ръба", каза проф. Мирчев. Най-подходящото време столетницата да се вдигне на крака, според социалиста, е в края на септември, непосредствено преди предстоящите парламентарни избори на 5 октомври.Той коментира и края на правителството на Пламен Орешарски, като отсече, че не БСП са се самоубили, а са били предадени от своя партньор.

Габриел: Ебола е предизвикателство за международната общност, не само за Африка

http://frognews.bg/news_76600/

Бързото разпространение на вируса Ебола в Западна Африка и реакцията на ЕС беше тема на дебат, проведен от Европейския парламент с членове на Съвета и Европейската комисия. Епидемията придобива застрашителни размери и налага единен отговор на ЕС за справяне със ситуацията.

Бареков пред Диана Найденова: Не искам кокала като другите, искам хората да живеят достойно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321144

Не искам кокала, искам хората в България да получат това, което заслужават и да живеят достойно. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в буса на Диана Найденова в интервю на колела в предаването „Карай направо“ по Нова ТВ.
Бареков разговаря с Найденова в колата, докато пътуваше към фабрика за среща с работниците там. Не искам кокала, искам хората в България да получат това, което заслужават и да живеят достойно. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в буса на Диана Найденова в интервю на колела в предаването „Карай направо“ по Нова ТВ. Бареков разговаря с Найденова в колата, докато пътуваше към фабрика за среща с работниците там.

Бареков пред Диана Найденова: Не искам кокала като другите, искам хората да живеят достойно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321139

Не искам кокала, искам хората в България да получат това, което заслужават и да живеят достойно. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в буса на Диана Найденова в интервю на колела в предаването „Карай направо“ по Нова ТВ.
Бареков разговаря с Найденова в колата, докато пътуваше към фабрика за среща с работниците там. Не искам кокала, искам хората в България да получат това, което заслужават и да живеят достойно. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в буса на Диана Найденова в интервю на колела в предаването „Карай направо“ по Нова ТВ. Бареков разговаря с Найденова в колата, докато пътуваше към фабрика за среща с работниците там.

Социолози: ДПС няма да изпревари БСП, но БСП може да изостане

http://www.cross.bg/horata-sotziolozite-blok-1431178.html

София /КРОСС/ 1,2 млн. души ще гласуват за ГЕРБ на предстоящите избори. Партията на Борисов няма да постигне пълно мнозинство, но ще може да управлява в коалиция с някоя от по-малките като Реформаторския блок или България без цензура. Може дори да получи негласната подкрепа на ДПС. Това заявиха пред TV7 социолозите Андрей Райчев и Васил Тончев.ДПС няма да изпреварят БСП, но БСП може да изостане, прогнозираха социолозите. Според тях най-добрият вариант за столетницата е да събере 700 хил. души гласа. След Жан Виденов за левицата никога не са гласували над 1 млн. души. От тях ако се приспаднат 150 хил. за АБВ и още няколко хиляди за останалите леви партии, то червените трудно ще стигнат 800 хил. гласа. Поне половин милион ще са хората, подкрепили ДПС.Остават пет малки партии - Реформаторски блок, АБВ, ББЦ, Патриотичният фронт и "Атака", за които не е ясно дали ще прескочат бариерата. Социолозите предупредиха, че при последните избори от "Атака" винаги са правили изненади в последната права.Свидетели сме на една позитивна предизборна кампания. Причината е, че скандалите в общественото пространство продължиха достатъчно, че да омръзнат на всички българи. Сега, който нагнетява обстановката, ще загуби, тъй като хората са изплашени и изнервени.Те смятат, че избирателната активност няма да е висока, тъй като в момента нямаме ярка фигура, която да поведе народа. В такива случаи вотът е масов, тъй като хората гласуват за надеждата

Зам.-министър обеща на бургаските миньори редовни плащания

http://pik.bg/зам-министър-обеща-на-бургаските-миньори-редовни-плащания-news227708.html

Зам.-министър обеща на бургаските миньори редовни плащания

Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов се срещна с миньорите от мина „Черно море”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката. На срещата присъстваха и представители на ръководствата както на въгледобивното предприятие, така и на „Топлофикация-Сливен”. Енергийният зам.-министър се увери, че миньорите са получили неизплатените им месечни възнаграждения след като вчера през деня Националната електрическа компания преведе 500 хил. лв. на топлофикационното дружество в Сливен. 

В петък служебното правителство разпореди на Българския енергиен холдинг да намери парични резерви и въпреки тежкото финансово състояние на НЕК да бъдат осигурени средства за заплати на миньорите от мина „Черно море”. 

„Националната електрическа компания ще продължава да изплаща задълженията към своите контрагенти регулярно и пропорционално, включително и към „Топлофикация-Сливен”, в зависимост от паричните си ресурси”, увери Павлов. Той подчерта, че с постъпилите средства „Топлофикация-Сливен” следва да изпълнява задълженията си към мина „Черно море”. Задължение е на „Топлофикация-Сливен“ да използва получените средства първо за разплащане с мините, които съответно да изплатят заплатите на миньорите. След това за всички натрупани дългове и останали задължения. Заплатите винаги се плащат първо. По думите му ръководствата на топлофикационното дружество и на мината носят отговорност да изплащат редовно заплатите на своите служители. Зам.-министър Антон Павлов бе категориен, че ще бъде осъществяван постоянен контрол върху ритмичността на паричните потоци от НЕК към нейните контрагенти. 

Ръководствата и на мина „Черно море” и на „Топлофикация-Сливен” запознаха Павлов със затрудненията в работния процес и в двете предприятия. По време на срещата всички страни се обединиха около тезата, че финансовите въпроси на предприятията не бива да бъдат политизирани и използвани предизборно чрез политизирани изказвания. 

Великолепната София Лорен става на 80 години

http://www.vesti.bg/razvlechenia/kultura/velikolepnata-sofiia-loren-stava-na-80-godini-6022801

София Лорен навършва 80 години и издава мемоари, а отделно от това откри изложба, разказваща за живота ѝ

Билетите за мача "Лудогорец" - "Реал" вече са в продажба

http://www.moreto.net/novini.php?n=264754

Еуфорията около предстоящия мач между "Лудогорец" и "Реал" (Мадрид) от група Б на Шампионската лига вече е факт. От събота започна продажбата на билетите за двубоя. От рано тази сутрин стотици фенове и запалянковци се редят на опашки пред касите на националния стадион „Васил Левски”, за да могат да се сдобият с билет.

Искров унищожи репутацията на 135-годишна институция

http://www.cross.bg/litza-mlrd-leva-1431177.html

Случаят с КТБ има потенциал да разтърси България, а за нейните досиета да се говори следващите 20-ина години, подобно на досиетата на ДС.Ще изгорят много невинни хора, доверили се на БНБ и държавата, и брутално измамени. Около 5.5 млрд лева влогове на физически лица, от тях 3.5 млрд лева гарантирани /тези до 100 хил. евро/, а от другата страна - 90% кредити към свързани лица и почти никакви обезпечения.Внимателно прочетох днес за срещата на комитета на вложителите и ръководството на ГЕРБ, в централата на ГЕРБ.Съгласен съм, че трябва моментална оставка на Иван Искров. Унищожи репутация на 135-годишна институция, и вече трябваше да го няма. За какво точно му плащаме заплата- каквато и да е тя- с нашите данъци, някой има ли отговор?Съгласен съм със законодателни промени за оздравяване на банковата система и най-вече засилване на банков надзор.Третото ми звучи като пожелание- всички държавни институции да гарантират, че няма да допуснат злоупотреби с активите на банката. Те не са ли длъжни да правят това по закон?Озадачен съм от последното: "На четвърто място, двете страни настояват виновните за състоянието на КТБ, следнеобходимото разследване и доказване на вината им, максимално бързо дапонесат своята отговорност

Миков: Защитаваме интересите на обикновения българин

http://frognews.bg/news_76599/

Роден на другия край на българския участък от Дунав съм тук, за да подкрепя нашата листа, да подкрепя социалната политика на БСП Лява България и платформата, която предлагаме на тези избори. Това каза пред събралите се стотици граждани на Силистра председателят на БСП Михаил Миков, съобщи пресцентърът на партията.

МИЕ: НЕК ще продължава да изплаща задълженията към своите контрагенти

http://www.cross.bg/toplofikatziya-sliven-pavlov-mina-1431176.html

/КРОСС/ Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов се срещна вчера вечерта с миньорите от мина „Черно море". На срещата присъстваха и представители на ръководствата както на въгледобивното предприятие, така и на „Топлофикация-Сливен". Енергийният зам.-министър се увери, че миньорите са получили неизплатените им месечни възнаграждения след като вчера през деня Националната електрическа компания преведе 500 хил. лв. на топлофикационното дружество в Сливен.В петък служебното правителство разпореди на Българския енергиен холдинг да намери парични резерви и въпреки тежкото финансово състояние на НЕК да бъдат осигурени средства за заплати на миньорите от мина „Черно море".„Националната електрическа компания ще продължава да изплаща задълженията към своите контрагенти регулярно и пропорционално, включително и към „Топлофикация-Сливен", в зависимост от паричните си ресурси", увери Павлов. Той подчерта, че с постъпилите средства „Топлофикация-Сливен" следва да изпълнява задълженията си към мина „Черно море". Задължение е на „Топлофикация-Сливен" да използва получените средства първо за разплащане с мините, които съответно да изплатят заплатите на миньорите. След това за всички натрупани дългове и останали задължения. Заплатите винаги се плащат първо

Днес е професионалният празник на локомотивните машинисти

http://pik.bg/днес-е-професионалният-празник-на-локомотивните-машинисти-news227710.html

Днес е професионалният празник на локомотивните машинисти

На днешния 20-ти септември се отбелязва професионалният празник на локомотивните машинисти.

От 1992 г. насам Денят на локомотивния машинист в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Българският локомотивен персонал чества този празник от седемнадесет години.

От БДЖ съобщават, че към момента в двете дружества на железницата ("БДЖ – Пътнически превози" ЕООД и "БДЖ – Товарни превози" ЕООД) работят 1 700 локомотивни машинисти и помощник-машинисти, които са възпитаници на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" или на неговия предшественик – Полувисшия железопътен институт.

Българските локомотивни машинисти усъвършенстват периодично своята професионална квалификация чрез участие в различни курсове, организирани от Центъра за професионално обучение (ЦПО) към дружеството. От началото на годината до момента ЦПО е организирал курсове и провел изпити за усъвършенстване и разширяване на професионалната квалификация на 585 машинисти и помощник-машинисти, а за други 172 обучени машинисти и помощник-машинисти предстои провеждането на изпити. В предстоящите квалификационни курсове на ЦПО до края на годината ще се включат около 230 служители на пътническото и товарното дружество. Към професията локомотивен машинист проявяват интерес и външни на железницата лица. През настоящата година 36 души са взели участие в курсове за помощник-машинисти, организирани от ЦПО, а за предстоящите курсове до края на 2014 г. са се записали 20 души, пише БГНЕС.

От началото на 2014 г. до настоящия момент 78 машинисти са наградени от ръководствата на "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД и "БДЖ – Товарни превози" ЕООД за проявен висок професионализъм, бдителност и навременни действия, благодарение на които са предотвратени железопътни инциденти и е опазен живота на пътниците и целостта на превозваните товари. По повод днешния Ден на локомотивния машинист в Европа ръководството на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще връчи грамоти и парични награди на 30 локомотивни машинисти, работещи в дружествата за пътнически и товарни превози. 

Миков: БСП Лява България защитава интересите на обикновения българин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321129

Роден на другия край на българския участък от Дунав съм тук, за да подкрепя нашата листа, да подкрепя социалната политика на БСП Лява България и платформата, която предлагаме на тези избори. Това каза пред събралите се стотици граждани на Силистра председателят на БСП Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на партията. Роден на другия край на българския участък от Дунав съм тук, за да подкрепя нашата листа, да подкрепя социалната политика на БСП Лява България и платформата, която предлагаме на тези избори. Това каза пред събралите се стотици граждани на Силистра председателят на БСП Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на партията.

Съдят Шер за дискриминация

http://www.cross.bg/diskriminatziya-delo-rasova-1431175.html

/КРОСС/ Трима танцьори, участващи в световното турне на Шер, я съдят за расова дискриминация, след като са били неправомерно уволнени от нея, съобщи АП. По време на световните си гастроли в рамките на "Dressed to Kill", Шер заявила, че в трупата й има "прекалено много черна боя" и наредила на хореографа си Кевин Уилсън да не наема повече чернокожи танцьорки. Уилъсн, който също е афроамериканец и танцува на сцената, бе уволнен през юли заедно с още две свои колежки. Заедно със Сузан Ийстър той е завел дело за расова дискриминация срещу Шер. А 42-годишната бяла танцьорка Жаклин Доусет Болингър е завела дело срещу работодателката си за дискриминация по възраст, след като била уволнена от балета "заради старост"."Обвиненията са нелепи и едва ли има нещо по-далеч от истината", коментира пиарът на Шер Лиз Розънбърг.Ищците съдят Шер за над 10 милиона долара.

Главчев: Решението за стабилността на България е ГЕРБ

http://frognews.bg/news_76598/

На полето на аргументите опонентите ни няма какво да кажат и започват да създават мита, че ще правим коалиция с ДПС, заяви по БТВ Димитър Главчев, втори в листата на ГЕРБ за 23 МИР София. ГЕРБ и ДПС няма да направят коалиция. Жалко е, ако това е единственото нещо, което твърдят, не за да повишат своя изборен резултат, а за да понижат този на ГЕРБ, каза той.

Бразилецът Роналдо играе покер срещу Надал

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321136

Феноменалният бразилски голмайстор Роналдо предизвика испанския тенисист Рафаел Надал в дуел на масата за покер. Играта ще се състои на 6 ноември в Лондон и ще се предава директно по много телевизионни канали.

Двамата спортисти са запалени играчи. През декември те се срещнаха на покер в благотворителна игра и победи Надал. Сега Роналдо иска
Феноменалният бразилски голмайстор Роналдо предизвика испанския тенисист Рафаел Надал в дуел на масата за покер. Играта ще се състои на 6 ноември в Лондон и ще се предава директно по много телевизионни канали. Двамата спортисти са запалени играчи. През декември те се срещнаха на покер в благотворителна игра и победи Надал. Сега Роналдо иска

Миков: БСП Лява България защитава интересите на обикновения българин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321133

Роден на другия край на българския участък от Дунав съм тук, за да подкрепя нашата листа, да подкрепя социалната политика на БСП Лява България и платформата, която предлагаме на тези избори. Това каза пред събралите се стотици граждани на Силистра председателят на БСП Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на партията. Роден на другия край на българския участък от Дунав съм тук, за да подкрепя нашата листа, да подкрепя социалната политика на БСП Лява България и платформата, която предлагаме на тези избори. Това каза пред събралите се стотици граждани на Силистра председателят на БСП Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на партията.

Граждани ще са наблюдатели на конкурсите за заемане на длъжности в дирекциите по горите

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/09/20/2384500_grajdani_shte_sa_nabljudateli_na_konkursite_za_zaemane/?ref=rss


Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов представи пред екологичните организации предприетите мерки за по-ефективно управление в горите на среща в Министерството на земеделието и храните (МЗХ), информираха оттам.

Той обяви, че е изпълнен ангажиментът за свободен достъп до издадените позволителни за сеч на официалния сайт на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), както и за издадената заповед за задължително информиране на кметовете на населените места за...

"Реал" (Мадрид) обяви над 600 млн. евро дългове

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/20/2384499_real_madrid_obiavi_nad_600_mln_evro_dulgove/?ref=rss


Европейският клубен шампион "Реал" (Мадрид) обяви, че общият размер на задълженията му е 602 милиона евро, съобщи мадридският вестник "Ас". Това е с 11% повече от миналата година, когато са били 541 милиона евро. 

Отчетът на клуба за финансовата 2013/2014 година ще бъде гласуван този уикенд от делегатите на генералната асамблея. 

Повече от половината дългове - 361 милиона евро, са краткосрочни. Това вероятно е причината "Реал" да продаде част от играчите си в последните 12...

Васил Найденов: Със скандала с КТБ ни правят на будали

http://pik.bg/васил-найденов-със-скандала-с-ктб-ни-правят-на-будали-news227705.html

Васил Найденов: Със скандала с КТБ ни правят на будали

"Със скандала с КТБ ни правят на будали. Явно беше отдавна, нещо става в тая банка. Нещо разследват, а какво всъщност правят", това каза в предаването "На светло" на Нова телевизия певецът Васил Найденов. Той също е потърпевш от срива на КТБ. 

"Страхувам се, че ще се получи верижна реакция. Ще паднат още банки и ще се дойде до срив на валутния борд. Не разбирам от банки. Но хора, които разбират, са го казвали", каза Васко Найденов.

"Такива неща не са се случвали в Италия. Но ако се случат, хората няма така спокойно да стоят, както тук в България. Ще излязат на улицата, ще протестират. Учудвам се на поведението на българите", каза италианският певец Франческо Бачини. 

Франческо Бачини и Васил Найденов гостуваха в студиото на предаването, за да представят съвместен музикален проект. 

31 катастрофи и четирима пострадали за денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=264755

31 пътнотранспортни произшествия са регистрирани във Варна и региона през денонощието. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. В произшествията има и четирима пострадали, които са с контузии, но без опасност за живота.

Стратегия и тактика на преференциалната война

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/20/2383822_strategiia_i_taktika_na_preferencialnata_voina/?ref=rss


"Преференцирайте! Не ваканцувайте!" С този призив кандидатът за депутат и отявлен противник на ръководството на БСП Георги Кадиев приканва приятелите си в социалната мрежа "Фейсбук" да гласуват за личности на изборите, а не толкова за партии.

След неуспешния опит с мажоритарните кандидати през 2009 г. на парламентарния вот на 5 октомври избирателите ще имат възможност да гласуват не само за партия, но и да посочат свой фаворит сред кандидатите в листата й. Ако той събере над 7% от...

Има надежда за спиране на огъня в Украйна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/ima-nadezhda-za-spirane-na-ogynia-v-ukrajna-6022846

В подписан меморандум се говори за "забрана за поставянето на нови минно-взривни заграждения, забрана за полети на бойна авиация, в това число на безпилотни комплекси с изключение на апарати на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)"

Евакуираха Белия дом заради мъж, прескочил оградата (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_391203.html

Белият дом беше евакуиран заради мъж, който прескочи оградата на резиденцията на американския президент. Президентът Барак Обама не е бил по това време в Белия дом. Той е заминал със семейството си за извънградската резиденция Кемп Дейвид в щата Мериленд, съобщи ИТАР-ТАСС. Нахалникът, нахлул в резиденцията, е задържан от охраната и откаран в болница. Това съобщи пред журналисти говорителят на Сикрет сървис Ед Донован, уточнявайки, че нарушителят е 42-годишният Омар Гонсалес от град Коперас Коув, щата Тексас. Той е арестуван и го заплашва наказание, а Сикрет сървис предстои да се занимае по-подробно с мотивите за постъпката му. Не е намерено никакво оръжие у него, Гонсалес е прескочил високата ограда, успял е да дотича до главния вход на резиденцията на американския президент, след което е бил задържан от въоръжените охранители. По-рано от съображения за сигурност журналисти, сътрудници на президентската пресслужба и други служители, които бяха на работа в Западното крило на Белия дом, бяха приканени да напуснат територията му. Подобни инциденти на територията на Белия дом стават по няколко пъти в годината. Последният път, когато това се случи, бе преди седмица, напомни ИТАР-ТАСС.

Реформаторите ще са последните, с които ще говоря след изборите, заяви Борисов

http://izbori2014.actualno.com/Reformatorite-shte-sa-poslednite-s-koito-shte-govorja-sled-izborite-zajavi-Borisov-news_50866.html

"Реформаторите ще са последните, с които ще говоря след изборите, а с БСП И ДПС няма да говоря. Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място ...

БДЖ пуска допълнителни вагони по празниците

http://econ.bg/Новини/БДЖ-пуска-допълнителни-вагони-по-празниците_l.a_i.568439_at.1.html

Съставите на 122 влака, пътуващи по основните направления в страната, ще бъдат удължени с допълнителни вагони, съобщиха от БДЖ. Целта е да се осигури...

Само в BLife: Цвети и Никола - любов като в приказките

http://www.bnews.bg/article-116798

Една от най-красивите родни балерини Цветелина Петрова, дългогодишен кадър на балет „Магия”, а сега „FAME”, се радва на истинска романтична любов, научи BLife.

Най-младият пилот във "Формула 1" дебютира на "Сузука"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321127

16-годишният Макс Верстапен ще направи дебют във "Формула 1" в състезанието за Голямата награда на Япония на пистата "Сузука" на 5 октомври. Най-младият пилот ще кара за новия си отбор "Торо Росо". Тогава той ще има навършени 17 години.

Досегашният рекорд за най-млад пилот във "Формула 1" принадлежеше на испанеца Хайме Алгерсуари, който дебюти 16-годишният Макс Верстапен ще направи дебют във "Формула 1" в състезанието за Голямата награда на Япония на пистата "Сузука" на 5 октомври. Най-младият пилот ще кара за новия си отбор "Торо Росо". Тогава той ще има навършени 17 години. Досегашният рекорд за най-млад пилот във "Формула 1" принадлежеше на испанеца Хайме Алгерсуари, който дебюти

Кандидат за депутат от ГЕРБ помага на селяни да си строят параклис

http://pik.bg/кандидат-за-депутат-от-герб-помага-на-селяни-да-си-строят-параклис-news227703.html

Кандидат за депутат от ГЕРБ помага на селяни да си строят параклис

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна, Нели Петрова се ангажира да съдейства на жителите на провадийското село Тутраканци да завършат строителството на параклис в чест на пророк Св. Илия, съобщиха от пресцентъра на партията. Храмът, който е единствен в селото, вече е почти готов, но за довършителните работи по него са необходими още 5000 лв., обясниха местните жители. Те се оплакаха, че асфалтирането на пътя за Тутраканци тече твърде бавно и той много дълго стои разкопан. Поставен бе и въпросът за жп линията, която минава през град Провадия, тъй като според хората вибрациите от движението на влаковете са причина за образуването на пукнатини по стените на къщите в района.

Местните жители изразиха подкрепата си за ПП ГЕРБ и управленската програма на партията за стабилизирането на страната. 

МЗХ представи пред екологичните организации мерките за по-ефективно управление в горите

http://www.cross.bg/gorite-promeni-ekologichnite-1431174.html

/КРОСС/ Заместник - министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов представи пред екологичните организации предприетите мерки за по-ефективно управление в горите на среща в МЗХ. Той информира за изпълнения ангажимент за свободен достъп до издадените позволителни за сеч на официалния сайт на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), както и за издадената заповед за задължително информиране на кметовете на населените места за извършваните сечи и публичното им оповестяване.Подготвя се и техническото задание за възлагане на електронната система за проследяване на превозния билет, като се предвижда свързването й и със система за проследяване на обекта, информира изпълнителният директор на ИАГ инж. Тони Кръстев. От ИАГ информираха и за обявяването на конкурси за заемане на длъжности в Регионалните дирекции по горите и Природните паркове. Заместник-министърът изрично посочи, че на тези конкурси ще е възможно да се канят за наблюдатели представители на гражданското общество, предвид на големия обществен интерес към процесите в горския сектор. От своя страна, представителите на екологичните организации изразиха подкрепата си за извършените ефективни промени. „Много работа сте свършили само за няколко седмици", заяви Стефан Аврамов от Българска фондация „Биоразнообразие". - „Приветстваме все по-пълното отваряне на администрацията" и допълни, че прозрачността е основният механизъм за контрол на обществото

Миков: Защитаваме интересите на обикновения българин

http://www.cross.bg/bulgariya-horata-mikov-1431173.html

Силистра /КРОСС/ Роден на другия край на българския участък от Дунав съм тук, за да подкрепя нашата листа, да подкрепя социалната политика на "БСП лява България" и платформата, която предлагаме на тези избори. Това каза пред събралите се стотици граждани на Силистра председателят на БСП Михаил Миков. Той добави, че в България хората са уморени от кампании и избори, и припомни, че за година и половина за трети път ще застанем пред урните на общи избори. „Хората са уморени от липсата на справедливост за работниците и тяхното възнаграждение, съответстващо на труда им. Младите също търсят тази справедливост, за да намерят работа, без протекции и връзки. Хората от третата възраст, пенсионерите отдали младостта си, за да изградят днешна България и получаващи възнаграждение, което не им позволява да се чувстват достойни граждани, също искат по-справедлива държава", категоричен бе Миков. Той заяви още, че "БСП лява България" е част от интересите на обикновения българин. „Ние имаме претенцията, че можем да дадем автентичното и силно ляво представителство на хората на труда, интелектуалците, хората от селото и града. Ние сме за държава, която не прави разлика между големите градове и малките селца, където хората също трябва да имат равен достъп до образование и здравеопазване", каза още лидерът на социалистите. „Знам, че очакванията към нас са много големи

Джокович: Гришо ме държи нащрек по време на тренировките

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321091

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се похвали, че е тренирал с най-добрата българска ракета Григор Димиторв.
Сръбският тенисист пусна снимка във фейсбук, на която двмата с българина са прегърнати на корта след игра в Монте Карло.
Конкуренцията винаги е била добра. Григор Димитров ме държи нащрек по време на тренировките, Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се похвали, че е тренирал с най-добрата българска ракета Григор Димиторв. Сръбският тенисист пусна снимка във фейсбук, на която двмата с българина са прегърнати на корта след игра в Монте Карло. Конкуренцията винаги е била добра. Григор Димитров ме държи нащрек по време на тренировките,

Джокович се хвали във фейсбук, че тренира с Гришо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321112

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се похвали, че е тренирал с най-добрата българска ракета Григор Димиторв.
Сръбският тенисист пусна снимка във фейсбук, на която двмата с българина са прегърнати на корта след игра в Монте Карло.
Конкуренцията винаги е била добра. Григор Димитров ме държи нащрек по време на тренировките, Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се похвали, че е тренирал с най-добрата българска ракета Григор Димиторв. Сръбският тенисист пусна снимка във фейсбук, на която двмата с българина са прегърнати на корта след игра в Монте Карло. Конкуренцията винаги е била добра. Григор Димитров ме държи нащрек по време на тренировките,

Отложиха с 24 часа изстрелването на Dragon

http://www.cross.bg/korab-nasa-eksperimenti-1431172.html

/КРОСС/ Изстрелването на американския товарен космически кораб Dragon, произведен от частната компания "Спейс Екс" към Международната космическа станция е отложено с 24 часа заради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи на сайта си НАСА. Специалистите от комплекса в Кейп Канаверал ще предприемат следващия опит в неделя сутринта, допълва космическата агенция на САЩ.Dragon трябва да достави на МКС близо 2,5 тона продоволствие, предмети от първа необходимост и материали за научни експерименти, включително първия космически 3D принтер. Обратно към Земята космическият кораб трябва да полети след повече от месец. Той ще достави резултатите от научни експерименти и различно оборудване, информира по-рано НАСА.

Балотели си докара ферарито в Ливърпул

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321123

Марио Балотели не само ще играе с червения екип на "Ливърпул", но и ще се движи с ярко червен автомобил в града на "Бийтълс". Италианският нападател взе в Англия любимото си "Ферари F12 Берлинета". Спортната кола е мощна 740 конски сили и струва близо 300 000 евро.

Балотели е стар познайник на английската полиция от времето, когато игр Марио Балотели не само ще играе с червения екип на "Ливърпул", но и ще се движи с ярко червен автомобил в града на "Бийтълс". Италианският нападател взе в Англия любимото си "Ферари F12 Берлинета". Спортната кола е мощна 740 конски сили и струва близо 300 000 евро. Балотели е стар познайник на английската полиция от времето, когато игр

Новата "Хонда Джаз" засега излиза само като прототип

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/09/20/2383035_novata_honda_djaz_zasega_izliza_samo_kato_prototip/?ref=rss


"Хонда" ще покаже прототипа на новия "Джаз" на автосалона в Париж следващия месец. Реално погледнато колата си е готова за серийно производство, но японците вероятно иска да видят как ще се приеме моделът, преди да бъде качен на поточната линия.

Прототипът е с изцяло нов и модерен дизайн, като напомня на смален "Сивик". Дължината на колата е увеличена със сантиметър и половина, а междуосието с три сантиметра.

Третата генерация на "Хонда Джаз" ще бъде изградена на...

Парламентът на Каталуния одобри закон, позволяващ провеждането на референдум за независимост

http://www.moreto.net/novini.php?n=264742

Регионалният парламент на испанската провинция Каталуния одобри закон, който позволява провеждането на „народна консултация” за независимост от Испания, пренебрегвайки заканите на централното правителство в Мадрид, че няма да признае референдума.

"Цацаров или е набъркан в казуса "КТБ, или не е на мястото си"

http://offnews.bg/news/n_1/n_391199.html

"Ако главният прокурор не вижда в казуса "КТБ", в източването и съсипването й, организирана престъпност или не вижда мафията, това означава, че или е набъркан, или не е на мястото си, трети вариант няма." Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред bTV. Той призова главния прокурор Сотир Цацаров да бъде отстранен от разследване на проблемите в КТБ. "Не може Цацаров да разследва процеси, чийто продукт е той самият", обясни Кънев. "Цацаров превърна прокуратурата в пресцентър - да иска предварителна информация, да се обявяват данни. Има черни PR-агенции, нека си вършат работата", коментира още политикът. Кънев напомни, че изборът на главния прокурор от Висшия съдебен съвет е бил предизвестен. "За избора на Цацаров знаехме, че е предопределен 6 месеца преди това. Цацаров е определен от ДПС и ГЕРБ, всички знаеха, че това е фаворитът на Борисов (лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ), Доган (почетният председател на ДПС Ахмед Доган ) и Делян Пеевски . Никой не знае какво стои зад това задкулисие", каза лидерът на ДСБ. Той припомни още, че в парламента изборът на сегашния главен прокурор е бил подкрепен от депутатите на БСП, ДПС и ГЕРБ.  "Не знам дали някой вече се страхува от Цветан Василев, мисля, че той се страхува от нещо". Така Кънев коментира отказа на мажоритарния собственик на КТБ да се върне в България.

БНБ не знаела какво прави по казуса с КТБ

http://econ.bg/Новини/БНБ-не-знаела-какво-прави-по-казуса-с-КТБ_l.a_i.568437_at.1.html

Управителният съвет на БНБ не знае точно какво прави по казуса с Корпоративна търговска банка (КТБ). Жалко е, че не са си прочели закона и не знаят...

Митрополит Кирил удушен от роднина?

http://pik.bg/митрополит-кирил-удушен-от-роднина-news227696.html

Митрополит Кирил удушен от роднина?

Проклятие продължава да тегне над фамилията на покойния варненски митрополит Кирил, коментираха уплашени варненски свещеници. официалната версия за смъртта на бившия митрополит е удавяне, но до ден днешен мнозина смятат, че е бил убит. Преди месец във Варненско се появи версията, че свещеникът е бил удушен от свой, затънал в хазартни дългове роднина, на когото отказал да даде пари, пише столичен вестник.

Месец по-рано местни миряни научили, че убилият съпругата си Живка в село Дългопол е племеник на дядо Кирил."Хората не знаят, че кумецът на Петър и Живка - Калчо, е един от най-близките приятели на обвинения за убийството на Хюлия - Иван". Хората смятат, че корените на злото в родата на покойния владика са се появили, когато дядо Кирил се съгласил навремето да работи за Държавна сигурност. Въпреки, че не е официално,с е говори, че е бил вербуван отново от свой роднина, издигнал се полковник в ДС. Когато Комисията по досиетата отвори папката на дядо Кирил, се оказа, че голяма част от нея е почистена, но пък ясно се видя, че за тайната комунистическа милиция той е бил "високонадежден". Според запознати с имуществото на дядо Кирил се е разпореждал брат му Христо. Той също не бил подминат от проклятието на семейството - развел се след срамна случка от '90-те години. Той бил хванат в изневяра от сина си навръх рождения си ден, разказва бившата му съпруга. Най-голямата мъка в момента в рода на дядо Кирил е за малката му сестра Ирина. Доскоро тя ходела постоянно на гроба му, но счупила тазобедрена кост и я хванала старческа деменция. На моменти забравяла, че Кирил е покойник и започвала да плаче и да иска да го види.

Не искам кокала като другите, искам хората да живеят достойно

http://www.bnews.bg/article-116879

Държавата трябва да си постави нова цел и задача, коментира лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в предаването на Диана Найденова по Нова тв “Карай направо“ и подчерта един от основните приоритети на партията - създаване на 1 милион работни места за два управленски мандата.

София не изпълнила критериите за Евро 2020

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321106

Кандидатурата на София за домакинство на мачове от европейското първенство през 2020 година не е изпълнила критериите на УЕФА. Затова София не е стигнала до гласуването за разпределяне на домакинството. Същата съдба е сполетяла още три кандидатури - Скопие, Минск и Йерусалим.

Германският вестник "Билд" пише, че тези четири кандидат Кандидатурата на София за домакинство на мачове от европейското първенство през 2020 година не е изпълнила критериите на УЕФА. Затова София не е стигнала до гласуването за разпределяне на домакинството. Същата съдба е сполетяла още три кандидатури - Скопие, Минск и Йерусалим. Германският вестник "Билд" пише, че тези четири кандидат

Увеличението на тока било заради измислени разходи

http://www.vesti.bg/uvelichenieto-na-toka-bilo-zaradi-izmisleni-razhodi-6022845

„ЕВН е завела дело срещу България и вчера зададохме въпроса дали този иск е за над 1 млрд. лева”, заяви енергийният експерт Мартин Димитров

САМО в ПИК! Супер скандал! Как БСП на Миков пробва да завземе един от най-обичаните отбори – „Берое”! (документи)

http://pik.bg/само-в-пик-супер-скандал-как-бсп-на-миков-пробва-да-завземе-един-от-най-обичаните-отбори-–-news227689.html

САМО в ПИК! Супер скандал! Как БСП на Миков пробва да завземе един от най-обичаните отбори – „Берое”! (документи)

Партията ръководена от другаря Михаил Миков е направила скандален опит да проникне в един от най-обичаните български отбори – „Берое” (Стара Загора), научи ПИК.

Това става ясно от документи, с които редакцията ни разполага и прилагаме отделно.

Документите показват как ръководството на столетната партия в стара загора в лицето на бившия областен управител на града Живка Аладжова (на малката снимка) и областния председател на БСП Васил Самарски са пробвали да подменят ръководството на „Берое”.

През последните години отборът е апетитна хапка, тъй като спечели две национални купи и една суперкупа.

Явно червените политици са решили, че могат да превземат клуба, за да си направят след това пиар и в кампанията.

Документите показват, че за директор на „Берое” и член на борда на директорите са предложени видните червени съмишленици Недялко Тенев и Живко Динев.

Още по- скандалното е, че вторият е и личен пиар на Живка Аладжова.

Само разума на ръководството на ТЕЦ 2  е предотвратило опитът на червените да сменят значението на абревиатурата от професионален футболен круб "Берое" на партиен футболен клуб „Берое“.

Ето и документите, които показват скандалния опит за преврат в "Берое":

 

 

Димитър Главчев: Опонентите ни създават мита, че ще правим коалиция с ДПС

http://pik.bg/димитър-главчев-опонентите-ни-създават-мита-че-ще-правим-коалиция-с-дпс-news227694.html

Димитър Главчев: Опонентите ни създават мита, че ще правим коалиция с ДПС

На полето на аргументите опонентите ни няма какво да кажат и започват да създават мита, че ще правим коалиция с ДПС. Това каза Димитър Главчев, втори в листата на ГЕРБ за 23 МИР София в предаването „Тази сутрин” на Би Ти Ви. Главчев категорично заяви, е ГЕРБ и ДПС няма да направят коалиция.

„Жалко е, ако това е единственото нещо, което твърдят, не за да повишат своя изборен резултат, а за да понижат този на ГЕРБ”, каза още той. „Не знам защо всички бягат от ДПС като дявол от тамян, при положение, че до преди един месец управляваха заедно и то доста „успешно”. Благодарения на тяхното управление държавата е в такова състояние. Пенсиите не са били замразени, тъй като от месец април 2013 година те бяха увеличени с 10%”, коментира Димитър Главчев. Според него БСП се нуждае от спешен конгрес за смяна на лидера и смяна на емблемата. „Винаги когато управлява БСП има толкова „подобряваща се картина”, че това управление остава знаково. Неизбежно е увеличаването на тока в резултат на политиките, които провеждаше БСП по време на нейното управление – изкуствено задържане цената на тока, изкуствено намаляване за сметка на дефицитите, които се формират в системата. Те докараха държавата до фалит”, допълни Главчев. По думите му решението за стабилността на България е ГЕРБ. 

Ван Гаал призна, че иска да върне Роналдо в "Манчестър юнайтед"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/20/2384490_van_gaal_prizna_che_iska_da_vurne_ronaldo_v_manchestur/?ref=rss


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Луис ван Гаал би искал да върне Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд", но не смята, че "Реал" (Мадрид) ще са склонни да продават.

Спекулациите, че португалският нападател се интересува от завръщане в "Юнайтед" набраха скорост тази седмица. Бившият президент на "Реал" Рамон Калдерон обяви, че Роналдо е разочарован от продажбата на редица важни играчи като Анхел ди Мария. 
Холандският мениджър на "червените дяволи" не си направи труда да заглуши...

Еленко Божков: Повече от 6% увеличение на тока обслужва ЕРП-тата

http://www.cross.bg/toka-elenko-tzenata-1431171.html

София /КРОСС/ Увеличението на цената на тока за крайния потребител може да бъде с 5,5 или най-много с 6%. Всякакво друго поскъпване ще бъде обслужване на електроразпределителните дружества у нас. Това обяви пред Нова телевизия бившият член на ДКЕВР Еленко Божков.Припомняме, че вчера ДКЕВР заговори за почти 10-процентово увеличение на цената на електроенергията от първи октомври.„Увеличението за крайния потребител може да бъде 5,5 или 6%. Друго увеличение е обслужване на ЕРП-тата", отсече Еленко Божков.Друг проблем в енергетиката на страната ни посочи бившият лидер на СДС Мартин Димитров. Той обясни, че едно от електроразпределителните ни дружества ЕВН е завело дело срещу България в арбитражния съд във Вашингтон.„Всеки мотив за промяна на цената на тока трябва да бъде съобразен с това дело", категоричен беше Димитров.    

Божков: Поскъпването на тока е заради измислени разходи на ЕРП-тата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321082

Оправдано е увеличението на цената на тока най-много до 7,5%, останалите 2,5% трябва да оправдаят едни измислени разходи на ЕРП-тата. Това заяви бившият член на ДКЕВР Еленко Божков пред Нова телевизия.
„По моите представи увеличението би могло да се ограничи до 5,5-6 процента”, допълни той.
„ЕVN е завела дело срещу България и вчера зададохме Оправдано е увеличението на цената на тока най-много до 7,5%, останалите 2,5% трябва да оправдаят едни измислени разходи на ЕРП-тата. Това заяви бившият член на ДКЕВР Еленко Божков пред Нова телевизия. „По моите представи увеличението би могло да се ограничи до 5,5-6 процента”, допълни той. „ЕVN е завела дело срещу България и вчера зададохме

Еленко Божков: Поскъпването на тока би могло да се ограничи до 5-6%

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321085

Оправдано е увеличението на цената на тока най-много до 7,5%, останалите 2,5% трябва да оправдаят едни измислени разходи на ЕРП-тата. Това заяви бившият член на ДКЕВР Еленко Божков пред Нова телевизия.
„По моите представи увеличението би могло да се ограничи до 5,5-6 процента”, допълни той.
„ЕVN е завела дело срещу България и вчера зададохме Оправдано е увеличението на цената на тока най-много до 7,5%, останалите 2,5% трябва да оправдаят едни измислени разходи на ЕРП-тата. Това заяви бившият член на ДКЕВР Еленко Божков пред Нова телевизия. „По моите представи увеличението би могло да се ограничи до 5,5-6 процента”, допълни той. „ЕVN е завела дело срещу България и вчера зададохме

"Обичам те, Атина", призна Лейди Гага, увита в гръцкия флаг

http://www.grreporter.info/Obicham_te_Atina_prizna_Leydi_Gaga_uvita_v_grckiya_flag/16126

Хиляди гърци, межу които имного знаменитости, се насладиха на двучасовото шоу на ексцентричната поп звезда на Олимпийския стадион в Атина

прочети повече

Руски граничар загина при взрив на браздата

http://www.cross.bg/vzriv-rostovska-ryski-1431170.html

/КРОСС/ Руски граничар е загинал при взрив на границата с Украйна. Все още не е изяснено какво точно е предизвикало експлозията. Инцидентът е станал в петък в около 16.00 часа в района на село Черников в Красносулинския район на Ростовска област. „Сътрудник на управлението на ФСБ в Ростовска област в състава на граничния наряд „Дозор", осъществявайки проверка на линията на държавната граница на Руската Федерация, в резултат на взрив на неустановено взривно устройство е получил множество наранявания, от които е починал", се казва в съобщението. Разследване по случая се води от Следствения комитет на Руската федерация.

"Кръвта на другите" - вторият роман на Симон дьо Бовоар

http://books.actualno.com/Kryvta-na-drugite---vtorijat-roman-na-Simon-dio-Bovoar-news_50863.html

На 23 септември 2014 г. излиза от печат брилянтният екзистенциален сюжет „Кръвта на другите“ – една от най-жизнените и смущаващи творби, произлезли от годините на Втората...

Станишев: Служебното правителство изпълнява поръчка на ГЕРБ

http://izbori2014.actualno.com/Stanishev-Slujebnoto-pravitelstvo-izpylnjava-porychka-na-GERB-news_50864.html

Важно е на 5-ти да гласуваме, защото няма кой да реши вместо нас. БСП търси подкрепа на тези избори с основни ясни каузи в нашата кампания, които са обществени и национални: да не се допусне връщането...

Варненци със златни и бронзови медали от Държавното първенство по културизъм

http://www.moreto.net/novini.php?n=264746

С 3 златни и 3 бронзови медала се завърнаха варненци от Държавното първенство по културизъм и фитнес в Бургас, което се проведе на 13.09. и 14.09. Клуб" Велев" Варна пък е отборно на 4 място от общо 31 клуба от страната участвали в шампионата.

Бивш главен секретар на МВР осъди прокуратурата за 18 бона

http://www.cross.bg/iliev-prokyratyrata-sekretar-1431169.html

София /КРОСС/ Бившият главен секретар на МВР Илия Илиев окончателно осъди прокуратурата. Държавното обвинение ще трябва да плати на Илиев 18 хил. лв. заради нанесени имуществени вреди и 1000 лв. имуществени вреди. Това става ясно от определение на Върховния касационен съд от миналата седмица, с което се потвърждава решението на Софийския апелативен съд, научи "Дневник".Главният секретар на МВР по времето на министър Румен Петков бешe завел иск за 50 хил. лв. за неимуществени вреди - накърнено име и авторитет в обществото, унижение и неудобство от задържането му под стража. Софийският градски съд (СГС) през лятото на 2013 година му присъда 10 хил. лв. за претърпените неумеществени вреди.Впоследствие през ноември същата година въззивният съд прие, че честта и достойнството на Илиев са били накърнени, че той е изживял стрес и притеснение за около година. Съдът приема още, че последицата от воденото срещу Илиев разследване, той е бил травмиран, чувствал се е угнетен и депресиран. Влияние върху него е оказал и начинът, по който жилището му е било претърсено.Повод за делото е арестът на Илиев през 2008 г. Тогава той беше задържан заради съмнения за престъпление по служба, свързано с нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства и изнасяне на класифицирана информация.Илиев прекара три дни в ареста, след това мярката му за неотклонение беше променена в домашен арест

Дует за крокодил и костенурка в Столичния цирк

http://pik.bg/дует-за-крокодил-и-костенурка-в-столичния-цирк-news227687.html

Дует за крокодил и костенурка в Столичния цирк

Изключително дружелюбен и палав нилски крокодил е сред изненадите, които Столичният цирк на сцена е подготвил за почитателите си през новия сезон, който тръгва от 4 октомври. Прясната програма се нарича „Островът на радостта”, съобщава "Монитор".Влечугото, заедно с още други 3 себеподобни и 10 питона, плюс анаконда и боа, ще дефилира пред публиката, а около тях ще танцуват струите на общо 250 фонтана. Водата за тази феерия не е питейна, нарочна водоноска вече е транспортирала 12 тона течност в сградата на цирка. Той се намира на ул. „Клокотница” №29 в сегашното читалище „Цар Борис III” (за по-старите софиянци „Валентин Андреев). Представленията ще са всяка събота и неделя от 11 и от 16 часа.

250 фонтана на закрито- мисията възможна

„Идеята за подобно шоу имаме много отдавна. У нас такова нещо не е правено, а ние обичаме предизвикателствата и щурите експерименти и не се страхуваме да сбъдваме мечтите си. Досега само италианско и унгарско циркови шоута на вода са идвали пред българска публика. Манежът си е с нормалната кръгла форма, само дето е превърнат в басейн. В средата има един остров, на който се изпълняват цирковите номера. От там и от няколко страни на манежа излизат фонтани в два кръга. Това са 250 водни струи, които благодарение на специално устройство променят височината си. Тъй като има подводно осветление се сменят и цветовете. Всичко това се допълва с лазерни ефекти”, разказа пред репортер на „Монитор” артистичният директор на Цирка и водещ на представленията Драгомир Драганов.

Страдат ли крокодилите от сценична треска

Популярната тв муцуна допълва ,че сред влечугите, които ще радват хората през новия сезон, отново ще е алигаторът Али. Той си е един вид „старо куче“ сред участниците в програмата на Цирка на сцена. Дължината му от 3,5 метра е доста внушителна, но като характер е доста балансиран. Даже вече се е сприятелил с друга от емблемите на цирка - гигантската костенурка Далида. Двамата излизали пред миналия сезон на сцената и радвали хората с един свой „танц”.

Братовчедът на алигатора е крокодилът от Нил, който е около 2 метра и обича да проучва обстановката около себе си. Той е един от питомците на популярното цирково дуо „Миракъл”. Стана медийна звезда, появявайки се през април тази година на сцената на шоуто „България търси талант”. Тогава „Господинът от Нил” ухапа стопанина си Мирослав Алексиев, докато той размахваше пред лицето му сочно парче месо. Двамата дори се сборичкаха във вана с ледена вода, защото номерът нещо се прецака. Това ужаси журито, а една от съдийките - Ваня Цветкова направи цирковите артисти на нищо и каза, че заслужавали крокодилът да ги изяде. Сценичната треска явно изнервила сериозно животното. Защото малко преди да стъпят под прожекторите, то отново хапнало стопанина си, но този път по-леко, само с възпитателна цел. Мирослав обаче приел ръфането на влечугото като целувка по бузата. 

„В цирковите среди има една шега- „Лъвовете се държат в отделни клетки”. Става дума за мъжкарите лидери. Така ние държим двата крокодила.- Али и този от Нил в отделни клетки. Не ги събираме накуп на сцената, за да се работи спокойно. Все пак и двамата са лидери в своите среди”, обяснява Драго.

Празник на локомотивните машинисти

http://www.cross.bg/mashinisti-prevozi-kyrsove-1431168.html

София /КРОСС/ Днес е професионалният празник на локомотивните машинисти. От 1992 г. насам Денят на локомотивния машинист в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Българският локомотивен персонал чества този празник от седемнадесет години.Към момента в двете дружества на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД („БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и „БДЖ - Товарни превози" ЕООД) работят 1 700 локомотивни машинисти и помощник-машинисти, които са възпитаници на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков" или на неговия предшественик - Полувисшия железопътен институт. Българските локомотивни машинисти усъвършенстват периодично своята професионална квалификация чрез участие в различни курсове, организирани от Центъра за професионално обучение (ЦПО) към дружеството. От началото на годината до момента ЦПО е организирал курсове и провел изпити за усъвършенстване и разширяване на професионалната квалификация на 585 машинисти и помощник-машинисти, а за други 172 обучени машинисти и помощник-машинисти предстои провеждането на изпити. В предстоящите квалификационни курсове на ЦПО до края на годината ще се включат около 230 служители на пътническото и товарното дружество.Към професията локомотивен машинист проявяват интерес и външни на железницата лица. През настоящата година 36 души са взели участие в курсове за помощник-машинисти, организирани от ЦПО, а за предстоящите курсове до края на 2014 г

Стоян Александров: Цели се обезценяване на кредитите, отпуснати от КТБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_391193.html

"Крайната цел не е да се оздрави банката, а портфейла на КТБ. Кредитите, които са дадени при една несъстоятелност биха се обезценили и това е крайната цел". Това обяви пред Нова телевизия финансистът  Стоян Александров . Той е кандидат-депутат в листите на "Движение 21" на Татяна Дончева . "В УС на БНБ следва гаф след гаф. Има неистов страх да се заеме определена позиция, а явно има и зависимости към някого. Искров говори глупости. Но казва, че споделя мнението на целия Управителен съвет. Затова се шегувам, че сега хората ще поискат не оставката на Искров, а на всички в УС”, коментира Александров. Според него БНБ и квесторите трябва да дадат информация каква част от депозитите са на фирми и каква на граждани. По негово мнение голяма част от парите са на фирми. "Трябва да бъдат направени всички възможни стъпки, за да бъде спасена КТБ. Ако се стигне до несъстоятелност, въпросът е да се ограничат щетите за банковата система”, смята бившият съветник на УС на БНБ и бивш председател на Сметната палата Валери Димитров . Според бившия подуправител на Централната банка проф. Емилия Миланова изначално фигурата на специалния надзор над КТБ е сбъркана. "УС на БНБ не знае точно какво прави по казуса. Жалко е, че не са си прочели закона и не знаят философията му. Това е оздравителна процедура и тя трябва да се проведе за кратко време – такава в момента няма. Ако се удължи с още 1-2 месеца може да се стигне до пълна ерозия на капитала”, смята проф. Миланова.

Запознайте се с фаблета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4320418

След като наскоро и Apple показа прототип на iPhone с размер на екрана от над 5 инча, семейството на т.нар. фаблети вече е пълно. В него има представители на всички водещи производители на мобилни устройства и занапред този клас ще се развива стремително. Особено ако технологиите в областта на екраните и на батериите напреднат и позволят на След като наскоро и Apple показа прототип на iPhone с размер на екрана от над 5 инча, семейството на т.нар. фаблети вече е пълно. В него има представители на всички водещи производители на мобилни устройства и занапред този клас ще се развива стремително. Особено ако технологиите в областта на екраните и на батериите напреднат и позволят на

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

http://www.moreto.net/novini.php?n=264749

Изтича срокът за регистрация за изборите по настоящ адрес. Избирателите, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес за изборите за народни представители на 5 октомври.

Белгийските спецслужби предотвратили серия атентати

http://www.cross.bg/atentati-predotvratili-seriya-1431167.html

/КРОСС/ За последните няколко месеца спецслужбите в Белгия са предотвратили серия от бомбени атентати, готвени от белгийски мюсюлмани, които са се борели в Сирия на страната на бунтовниците. Това съобщават в събота местните медии. По техни данни, акции са планирали и радикали, които споделят възгледите на терористичната организация "Ислямска държава", която се бори най-вече в Ирак. Всички заподозрени в планирането на терористични атаки са задържани.Отбелязва се, че информацията за атентатите умишлено е пазена в дълбока тайна, за да не се всява паника сред населението.

Проф. Миланова: БНБ не знае точно какво прави по казуса КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321063

„Трябва да бъдат направени всички възможни стъпки, за да бъде спасена КТБ. Ако се стигне до несъстоятелност, въпросът е да се ограничат щетите за банковата система”, заяви пред Нова телевизия бившият съветник на УС на БНБ и председател на Сметната палата Валери Димитров.
„Изначално фигурата на специалния надзор над КТБ е сбъркана. „Трябва да бъдат направени всички възможни стъпки, за да бъде спасена КТБ. Ако се стигне до несъстоятелност, въпросът е да се ограничат щетите за банковата система”, заяви пред Нова телевизия бившият съветник на УС на БНБ и председател на Сметната палата Валери Димитров. „Изначално фигурата на специалния надзор над КТБ е сбъркана.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321070

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Стоян Александров: БНБ прави гаф след гаф

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321067

„Трябва да бъдат направени всички възможни стъпки, за да бъде спасена КТБ. Ако се стигне до несъстоятелност, въпросът е да се ограничат щетите за банковата система”, заяви пред Нова телевизия бившият съветник на УС на БНБ и председател на Сметната палата Валери Димитров.
„Изначално фигурата на специалния надзор над КТБ е сбъркана. „Трябва да бъдат направени всички възможни стъпки, за да бъде спасена КТБ. Ако се стигне до несъстоятелност, въпросът е да се ограничат щетите за банковата система”, заяви пред Нова телевизия бившият съветник на УС на БНБ и председател на Сметната палата Валери Димитров. „Изначално фигурата на специалния надзор над КТБ е сбъркана.

Радан Кънев: Не може Сотир Цацаров да разследва процеси, на които е продукт

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/20/2384479_radan_kunev_ne_moje_sotir_cacarov_da_razsledva_procesi/?ref=rss


В България има кръгове в бизнеса, във властта, които искат ДПС и ГЕРБ да работят заедно. Това може да не са ръководствата на ГЕРБ или формалното ръководство на ДПС. Но тези кръгове упрявляват българското правосъдие - това е язвата на България, проблема, с които, ако не се преборим, няма да имаме нормален бизнес, нормални медии, нито нормална среда за живот. Не може главният прокурор да разследва процеси, на които той е продукт.

Това коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев в телевизионно...

Джокович и Гришо тренират заедно в Монте Карло

http://www.cross.bg/dzhokovich-monte-zaedno-1431166.html

/КРОСС/ Световният номер едно в тениса Новак Джокович се похвали, че тренира с най-добрата българска ракета Григор Димиторв. Джокович пусна във Фейсбук снимка, заедно с българина, след игра между двамата в Монте Карло.„Конкуренцията винаги е била добра. Григор Димитров ме държи нащрек по време на тренировките", написа Джокович под фотоса. Джокович и Григор тренираха заедно и през миналата година, отново в Монте Карло, където сърбинът живее, когато не участва в турнири по света.

Бареков: Не народът, а политиците трябва да си сменят чипа

http://pik.bg/бареков-не-народът-а-политиците-трябва-да-си-сменят-чипа-news227686.html

Бареков: Не народът, а политиците трябва да си сменят чипа

Идеята, която ще спаси България е да променим начина на мислене на българските политици, те трябва да работят за хората. Като станеш политик, сменяш си чипа и започваш да работиш за народа. После, като излезеш от парламента, започва да мислиш за бизнес. Това каза в предаването “Панорама“ по БНТ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той посочи, че коалицията залага в своята управленска програма на откриването на 1 милион работни места с държавна подкрепа за бизнеса. 16 работещи фирми във всяка българска община – това ще гарантира работни места за 2,5 млн. българи, напуснали родината и половин милион, останали безработни у нас, обясни Бареков. Време е да поставим нова цел пред страната – това е икономическото развитие на страната и условията на труд, каза той. Като пример Бареков даде здравеопазването и образованието, които са най-скъпите услуги и дават възможност за изкарване на много пари. България има шанс да продава добро здравеопазване и добро образование, но не го прави с малки изключения, обясни лидерът на ББЦ.

Бареков влезе в разгорещен спор с опонентите си Валери Симеонов от Патриотичен фронт и Божидар Лукарски от РБ. Сблъсъкът със Симеонов започна още когато председателят на НФСБ се опита да си присвои правото на единствена патриотична партия, а всъщност се оказва отличник по брой агенти на държавна сигурност. Спорът се пренесе и върху цената на тока от българските ТЕЦ-ове. Мислете за обикновения човек, г-н Симеонов, а не правете нещата само ако имате изгода, посъветва го Бареков. ризова лидерът на „България без цензура“ опонента си от Патриотичния фронт, след като се заформи дискусията колко струва токът от българските ТЕЦ-ове и този от американските.

Държавата е длъжник на миньорите, тя трябва да се намеси във въгледобива а и да вземе решение – или участва в тази добивна индустрия, или поема ангажимент да закрие ТЕЦ-овете, категоричен е лидерът на ББЦ. „От 15 г. въгледобивът от е оставен на самотек, а там се хранят 20 хиляди семейства. Това е вторият най-евтин ток, след ядрената енергетика. Държавата купува ток от ТЕЦ-овете, те трябва да платят на мините, а мините – на работниците. Държавата дължи големи суми на този сериозен труд“, обясни Бареков. По думите му много страни са се отказали от тази индустрия, която е най-тежката и мръсна в света, но у нас няма взето такова решение и попита: „Кой ще отиде да каже на тези 20 хиляди работници, че остават без работа и че у нас няма да има евтин ток?“, попита Бареков. Той бе категоричен, че служебното правителство, което няма политическа отговорност, няма никакво право да изхвърля на улицата 20 хиляди човека. „Критикувам държавата, която хем плаща евтин ток, хем казва – оправяйте се сами. Или тя участва в тази индустрия, или казва – закриваме тази индустрия и оставяме 20 хиляди души на улицата“, обясни Бареков.

Бареков съобщи, че ББЦ обмисля да изпрати делегация, начело с водача на листата на ББЦ 24 МИР-София в Благоевград Светлин Танчев, която да отиде в Сърбия и да се срещне с банкера Цветан Василев. „След като Василев не иска да дойде в България, ще пратим делегация да се види с него и да обсъди план за банката“, обясни Бареков. Той смята, че КТБ трябва да бъде възстановена, тъй като за ликвидацията й ще бъде платена много по-висока цена, отколкото да заработи. Лидерът на ББЦ разкритикува управителят на БНБ Иван Искров и управлението на КТБ за това, че са изпуснали всякакви срокове тази банка да бъде възстановена. „Решението за КТБ трябва да бъде политическо и да се вземе по най-бързия начин“, категоричен е Бареков и обясни, че след изборите и формирането на мнозинството в парламента, правителството трябва да се запознае с одита и да вземе решение, а най-късно месец след 5 октомври банката да е отворила.

Бареков не пожали Лукарски и го попита за „протурския националист“ Касим Дал, който води партия в Реформаторския блок. Като отговор получи защитна реч за Дал, който Лукарски изкара „яросен борец срещу политико-етническия модел на Ахмед Доган“. Ние от ББЦ предлагаме в обществените поръчки да участват български фирми, а не турски, как би реагирал коалиционният ви партньор Касим Дал на това, г-н Лукарски?, засече го Бареков. Той посочи, че ББЦ има два сериозни проблема пред себе си – ДПС, заради която иска образователен ценз за гласуване и спиране на изборния туризъм и партията на Касим Дал в Реформаторския блок.

Александров: Цели се обезценяване на кредитите, раздадени от КТБ

http://frognews.bg/news_76597/

Не мога да ви кажа какво е реалното състояние на КТБ, мога да се позова единствено на доклада на квесторите, заяви по НТВ проф. Стоян Александров.

Шок в Разград: Психично болна се самоуби през балкона!

http://www.bnews.bg/article-116878

Жената е била настанена в психиатричното отделение на Разградската болница и била пусната за времето от 12.00 до 18.00 часа за вземане на личен багаж. В това време тя се е самоубила.

Флашмоб срещу затлъстяването ще има в няколко града

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/09/20/2383862_flashmob_sreshtu_zatlustiavaneto_shte_ima_v_niakolko/?ref=rss


Днес в 17 часа започват 150 флашмоба в цяла Европа като България се включва с девет града – Пловдив, Варна, Благоевград, Ямбол, Нова Загора, Монтана, Сливен, Кюстендил, Плевен. Флашмобовете в цяла Европа и в България включват елементарни стъпки на една и съща музика. Всеки може да се включи, и без да се е подготвял предварително. 

Идеята на планираните флашмобове е да представят по интересен начин идеята, че всяко движение е полезно, че можем да направим нещо за себе си и за...

Изборът на Цацаров бил предопределен

http://www.cross.bg/kunev-prokyror-tzatzarov-1431165.html

София /КРОСС/ За избора на Сотир Цацаров знаехме, че е предопределен шест месеца по-рано. Висшият съдебен съвет беше избран от ДПС и ГЕРБ с такъв състав, че да може да избере именно него. Той е фаворитът на Бойко Борисов, Ахемд Доган и Делян Пеевски. Това заяви пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев в „Тази сутрин".„Никой не знае какво стои зад задкулисието", подчерта Кънев и обясни, че в България има кръгове, които искат ГЕРБ и ДПС да работят заедно и които управляват българското правосъдие. Той повтори тезата си, че правосъдието е язвата на България, която предопределя лошото развитие на много сфери.В четвъртък Кънев каза, че Реформаторският блок иска казусът КТБ да бъде незабавно поет от Специализираната прокуратура, а главният прокурор Сотир Цацаров незабавно да се самоотстрани от работата по случая, за да бъде разследвана и собствената му дейност, свързана с развитието на скандала.По думите му за да може да стане възможно незабавното събиране на кредитите, раздадени от банката е необходима много активна роля на прокуратурата. В лицето на главния прокурор обаче тази институция напълно се компрометира като защитник на обществения интерес в процеса на разследване на КТБ.Цацаров е част от проблема от първия момент, подчерта лидерът на ДСБ тази сутрин

Д. Найденова: Имам нужда от сапун след Бареков

http://frognews.bg/news_76596/

Как се почувства след разговора с Бареков. Това беше въпрос към Диана Найденова в студиото на сутрешния блок на НТВ. Имам нужда от сапун, заяви тя, след като преди това беше излъчен разговорът й с лидера на ББЦ Николай Бареков в рубриката "Карай направо".

Никога не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш

http://www.cross.bg/znaii-kazvash-znaesh-1431164.html

Никога не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш - Джордж Бърнард Шоу.

София Лорен празнува своя 80-ти рожден ден

http://showbusiness.actualno.com/Sofija-Loren-praznuva-svoja-80-ti-rojden-den-news_50862.html

Легендарната София Лорен днес навършва 80 години. София Лорен (София Вилани Шиколоне) е родена в Рим, но както сама казва – по чиста случайност. По дух и темперамент си остава истинска неап...

Скокът на тока е заради измислени разходи на ЕРП-тата

http://www.bnews.bg/article-116876

Уволненият бивш член на ДКЕВР Еленко Божков смята, че предстоящото увеличение на тока можело да се ограничи до 5,5- 6%.

Очаквайте в ПИК! Супер скандал! Как една от водещите партии се опита да превземе един от най-обичаните футболни отбори в България. Документите проговарят

http://pik.bg/очаквайте-в-пик-супер-скандал-как-една-от-водещите-партии-се-опита-да-превземе-един-от-най-news227685.html

Очаквайте в ПИК! Супер скандал! Как една от водещите партии се опита да превземе един от най-обичаните футболни отбори в България. Документите проговарят

Очаквайте супер скандал след минути в агенция ПИК.

Медията ни ще разкрие как една от водещите партии се опита да превземе един от най-обичаните футболни отбори в България.

Очаквайте след минути сензационния материал!

Sorento се обновява на автосалона в Париж

http://www.cross.bg/sorento-direktno-eksteriorni-1431163.html

/КРОСС/ Новата KIA Sorento ще осъществи европейската си премиера на 2 октомври тази година по време на международния автосалон в Париж, заедно с фейслифт версиите на моделите Rio и Venga. Към популярните представители на марката в Б-сегмента, се присъединява и прототипът Оптима T-Хибрид, чрез който за първи път KIA ще демонстрира икономична дизел-електрическа хибридна технология.Екстериорът на модела е вдъхновен от концепта KIA Cross GT - фарове с удължена форма и по-широка радиаторна решетка tiger-nose с триизмерна ромбоидна рамка. Под динамичния профил и изваяни екстериорни детайли се крие луксозен салон, изработен от висококачествени материали.Новото Sorento е оборудвано с редица технологии за подобряване комфорта на пътниците и водача. В зависимост от пазара, нововъведенията включват: монитор с 4 камери, който помага на шофьора да маневрира при паркиране, Smart Power Tailgate - система, която автоматично отваря вратата на багажника за удобство при поставянето на покупки директно в автомобила. В сравнение със своя предшественик, новото Sorento е с увеличени екстериорни размери и междуосие (+80 мм до 2 780 мм), което гарантира по-обширно вътрешно пространство и по-голям обем на багажното отделение. Моделът ще се предлага във версии с 5 и 7 места, 40/20/40 делими седалки от 2-ри ред за по-добра функционалност.Европейските потребители ще могат да избират между 2,4-литров бензинов двигател с директно впръскване (GDI), 2.0л и 2.2л турбо дизелови мотори

6000 рижи купонясваха на "Редхеддей" в Холандия, Варненката Надя отсрами България

http://www.moreto.net/novini.php?n=264750

Страст. Магия. Мечта. Най-малко от 200 века те, червенокосите, са господарки на мъжките фантазии. Омайват - едновременно греховни и непорочни - с огнената грива и кожата с цвят на мляко. Пожарът, оказва се, не бушува само в косите им.

Нощ на Самоводската чаршия

http://www.cross.bg/charshiya-samovodskata-vreme-1431162.html

Велико Търново /КРОСС/ Най-новата българска брас формация и въздушна арт инсталация ще бъдат изненадите в Нощта на Самоводската чаршия на 20 септември. Вече превърналото се в традиция събитие ще започне в 18,00 ч. на площада на чаршията, където ще бъдат връчени свидетелствата за чирак на децата, преминали през Лятното училище по занаяти. Усвоилите тънкостите на средновековните и възрожденските занаяти по време на училището, продължило от 14 август до 14 септември, ще получат свидетелствата си от майсторите, при които са работили.Два часа по-късно на сцената ще излезе OVERGROUND BRASS BAND. Великотърновци и гостите на събитието за първи път ще чуят изпълнението на създадената от бенд лидера Даниел Лазаров през тази година в Стара Загора група, която съчетава Funk, Fusion, Brass, Pop and Jazz. Формацията с богата брас секция от млади изпълнители ще представи музика на Youngblood brass band, Mezzoforte, Daft Punk, Electro Deluxe, Pharell Williams, Blackstreet и много други световно известни групи и изпълнители.По същото време на откритата сцена Rehau stage на Клуб „Таралеж" ще се прожектира видео арт и пърформанси от изминалите издания на Арт резиденция "Старото училище" - Горна Липница.В съботната вечер цялата улица на занаятите ще бъде осветена от факли и фенери, всичките 16 работилници ще бъдат отворени, а майсторите ще демонстрират своите умения на любопитните посетители

Инж. Славов: Няма опасност за живеещите край река Дунав

http://www.vesti.bg/inzh.-slavov-niama-opasnost-za-zhiveeshtite-kraj-reka-dunav-6022844

Жителите на село Дъбован, което се намира под котата на реката, държат обаче лодките закотвени пред домовете си, ако се наложи спешна евакуация

28 места за коли в София се превърнаха в паркове

http://pik.bg/28-места-за-коли-в-софия-се-превърнаха-в-паркове-news227682.html

28 места за коли в София се превърнаха в паркове

28 паркоместа в столицата се превърнаха за ден в места за почивка и отдих. Това е част от четвъртото поред издание на глобалната инициативата Park(ing) Day. Вместо коли пред Софийската градска художествена галерия фондация „Модо” даваше уроци по пиано, предава "Монитор".

Пред Дома на Европа минувачите премериха сили с шефовете на офисите на ЕП и ЕК в България – Теодор Стойчев и Огнян Златев. От лаборатория за архитектура и дизайн пък изненадаха хората с инсталация от син „слон” с червен балон, разположен на ул. „Цар Иван Шишман”.

В Park(ing) Day за първа година се включи и мобилна културно-информационна спирка. Тя беше разположена в атрактивен ретроавтобус на два етажа, който ще бъде паркиран на ул. „Бенковски”. На втория етаж на автобуса-спирка беше разположена и висяща градина с неповторима гледка към градинката зад Руската църква. А цялата картинка беше допълнена с безплатна лимонада и джаз музика на живо.

Издателство „Ентусиаст” пък се включи в инициативата с дизайн, вдъхновен от 50-годишнината на „Чарли и шоколадовата фабрика”, неостаряващата книга на Роалд Дал. Издателството направи специални инсталации и работилница, в която малчуганите оцветяваха, а след това картините им бяха изложени в специална изложба. За хлапетата имаше организирано и четене на книжки.

ДПС най-щедра за медийно отразяване

http://www.cross.bg/otrazyavane-radio-medii-1431161.html

София /КРОСС/ ДПС е разтворила най-широко кесията за предизборно отразяване. Това показва преглед по сайтовете на някои от най-популярните електронни медии, които са спазили Изборния закон и вече са публикували списъците с платените от партиите суми. За клипове, хроники, репортажи, участия в диспути и други предизборни изяви, отразявани по БНТ, БНР, бТВ, Нова телевизия и Дарик радио, движението е броило 338 201 лв.Малко по-скромна е коалицията около Николай Бареков "България без цензура" - тя се е охарчила с 327 851 лв. Наред с платените форми, досега кандидатите от формацията на Бареков са се възползвали и от безплатните медийни пакети в БНТ, които са до 40 000 лв. и се предоставят по закон на политическите сили без субсидия.БСП излиза на трета позиция в класацията по платена политическа реклама, като социалистите са платили 227 000 лв. "Атака", на която повечето социолози не предричат нов мандат в парламента, е наляла за предизборно отразяване предимно в големите електронни медии като Нова тв, бТВ, националната телевизия и Дарик радио 94 108 лв.Проверката на "Сега" показа, че от ГЕРБ са стиснали здраво кесията, вероятно защото и без това социологическите проучвания ги изваждат на първото място. Те са дали на въпросните медии за помпане на предизборен рейтинг 35 520 лв. и изглеждат далеч по-скромни от АБВ. Освен в ефира от формацията на Георги Първанов са избрали да се рекламират и в интернет, личи от публикувания отчет на сайта Днес.бг

Бареков: Не народът, а политиците трябва да си сменят чипа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4320965

Идеята, която ще спаси България е да променим начина на мислене на българските политици, те трябва да работят за хората. Като станеш политик, сменяш си чипа и започваш да работиш за народа. После, като излезеш от парламента, започва да мислиш за бизнес. Това каза в предаването “Панорама“ по БНТ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Идеята, която ще спаси България е да променим начина на мислене на българските политици, те трябва да работят за хората. Като станеш политик, сменяш си чипа и започваш да работиш за народа. После, като излезеш от парламента, започва да мислиш за бизнес. Това каза в предаването “Панорама“ по БНТ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

Бареков: Не народът, а политиците трябва да си сменят чипа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4320967

Идеята, която ще спаси България е да променим начина на мислене на българските политици, те трябва да работят за хората. Като станеш политик, сменяш си чипа и започваш да работиш за народа. После, като излезеш от парламента, започва да мислиш за бизнес. Това каза в предаването “Панорама“ по БНТ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Идеята, която ще спаси България е да променим начина на мислене на българските политици, те трябва да работят за хората. Като станеш политик, сменяш си чипа и започваш да работиш за народа. После, като излезеш от парламента, започва да мислиш за бизнес. Това каза в предаването “Панорама“ по БНТ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

Нямало опасност за живеещите край Дунав

http://frognews.bg/news_76594/

В момента няма опасност река Дунав да прелее и да причини наводнения. Дигата е обрасла, но по короната може да се минава и е цяла, каза по НТВ техническият директор на „Напоителни системи” инж. Валентин Славов.

Експерт: Няма опасност за живеещите край река Дунав

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4320933

„В момента няма опасност река Дунав да прелее и да причини наводнения. Дигата е обрасла, но по короната може да се минава и е цяла”. Това заяви пред Нова телевизия техническият директор на „Напоителни системи” инж. Валентин Славов.
„В момента няма опасност река Дунав да прелее и да причини наводнения. Дигата е обрасла, но по короната може да се минава и е цяла”. Това заяви пред Нова телевизия техническият директор на „Напоителни системи” инж. Валентин Славов. "Аз нямам притеснения, защото всички диги са направени от качествен материал и отговарят на изискванията на язовирни

В Мексико откриха мъртъв лидера на „тамплиерите"

http://www.cross.bg/v-meksiko-otkriha-murtuv-lidera-na-tamplierite-1431159.html

/КРОСС/ Мексиканската полиция съобщи, че е открила трупа на мъж, който може би е глава на един от най-големите наркокартелите - "Рицарите на Ордена на тамплиерите", Акилес Гомес, съобщава Би Би Си. Той е бил застрелян в родния си дом в щата Мичоакан.

Експерт: Няма опасност река Дунав да прелее

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4320958

„В момента няма опасност река Дунав да прелее и да причини наводнения. Дигата е обрасла, но по короната може да се минава и е цяла”. Това заяви пред Нова телевизия техническият директор на „Напоителни системи” инж. Валентин Славов.
"Аз нямам притеснения, защото всички диги са направени от качествен материал и отговарят на изискванията на язовирни „В момента няма опасност река Дунав да прелее и да причини наводнения. Дигата е обрасла, но по короната може да се минава и е цяла”. Това заяви пред Нова телевизия техническият директор на „Напоителни системи” инж. Валентин Славов. "Аз нямам притеснения, защото всички диги са направени от качествен материал и отговарят на изискванията на язовирни

Социалните осигуровките може да се увеличат с 1% догодина

http://offnews.bg/news/n_1/n_391190.html

Размерът на социалните осигуровки да се увеличи с 1% от 1 януари 2015 г., предлага Консултативният съвет по пенсионната реформа. Той беше сформиран от служебния социален министър Йордан Христосков (дългогодишен управител на НОИ). Консултативният съвет предлага двойно да се увеличи вноската за фонд "Безработица", която сега е 1%. Той предлага като следващата стъпка да е вдигането на вноската за пенсия от 1 януари 2019 г. с 1%. Също максималният осигурителен доход от догодина да стане 8-10 минимални заплати или поне на 2720 лв., сега той е 2400 лв. В момента осигуровката за пенсия от най-масовата трета категория труд е 12,8%. Тя се дели в съотношение 60 към 40 между работодателите и работниците. Предвижда се това съотношение да се запази и занапред. Анализ на НОИ показа, че вноската за пенсия трябва да бъде увеличена със 7,7%, а за безработица - с 0,8%, за да бъдат достатъчни приходите от осигуровки, за да се изплащат пенсии и обезщетения, без да се налага държавата да доплаща от данъци.

Глухонеми деца остават без подслон

http://www.cross.bg/bezhantzi-detza-roditelite-1431158.html

/КРОСС/ Глухонеми-деца на възраст между 8 и 18 години са принудени да напуснат Центъра за бежанци в новозагорското село Баня, тъй като вече имат статут. Няма обаче къде да отидат. „Не мога да допусна като ръководител тези 5 деца, които нямат никаква комуникация, да излязат на външен адрес. Това означава да ги оставя на произвола на съдбата. Те не владеят жестомимичния език, което е още по-трудно за тях", казва директорът на центъра Милен Лаптев пред камерите на Нова тв. От Агенцията за бежанците са намерили техен чичо в Германия. Ако той не дойде да ги прибере, държавата на практика няма отговор какво се случва с деца като тях.Те нямат дом, не могат да чуват, не могат да говорят, загубили са родителите си при бомбардировка, възрастта им е между 8 и 18 години и идват от Сирия. Пред този казус са изправени от Агенцията за бежанци. Бежанците, за които става дума, вече имат статут, но няма къде да отидат.Те идват от Сирия - в пълна тишина. Четирима от тях са глухонеми. Чува и говори само Малек. На неговите рамене е натоварена отговорността да опази живота на братята и сестрите си през няколко граници и в няколко държави.„Преди няколко месеца къщата ни беше взривена от бомба. Не помня много. Сестра ми и братята ми бяха навън, аз бях са майка ми и баща ми. Не помня много - само, че седяхме заедно и изведнъж се чу взрив и после стана тъмно", спомня си той.Следващият спомен на Малек е от болницата

Ето къде спират водата в София

http://pik.bg/ето-къде-спират-водата-в-софия-news227679.html

Ето къде спират водата в София

На 23 септември във връзка с подмяна на водомерен възел на ул. „Поп Евстати Витошки” в кв. Бояна се налага спиране на водоподаването от 9,30 до 10,30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Поп Евстати Витошки” от ул. „Севестократор Калоян” до ул. „Кумата”, ул. „Комините” от ул. „Буките” до ул. „Поп Евстати Витошки”.При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на кръстовището на ул. „Кумата” и ул. „Буките”.

Същия ден заради подмяна на сградни водопроводни отклонения и монтаж на спирателни кранове на бл. 142А в кв. „Хиподрума” се налага спиране на водоподаването от 9,00 до 17,00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в бл. 142А. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на кръстовището на ул. „Добри Христов” и ул. „Кюстендил”.

Кеворк Кеворкян: Около Бойко има едни особи, които се изживяват като самодивите на Хаджи Димитър

http://web.barometar.net/65166/

- Г-н Кеворкян, в интервюто си като гост на Сашо Диков бяхте непривично мек. Защо не „настъпихте газта” докрай? - Аз съм доста обръгнал, дори донякъде и отегчен от занаята ни, а и не върви да се репча за щяло и нещяло. Изчислил съм, че когато някой изръси нещо срещу мен, са ми нужни около [...]

Киев и бунтовниците договориха примирие

http://www.cross.bg/oruzhiya-zona-osse-1431157.html

/КРОСС/ Правителството на Украйна и проруските бунтовници са постигнали съглашение за меморандум за мирния план за конфликта в Източна Украйна. Участниците в преговорите в Минск по разрешаването на украинската криза подписаха меморандум, определящ действията по прилагането на спирането на огъня в източните райони на страната. Украинските власти и сепаратистите се договориха за всеобщо прекратяване на огъня, създаване на зона за сигурност по настоящата линия на съприкосновение, извеждане на тежките оръжия от тази зона и селищата и мониторингова мисия на ОССЕ.Киевските власти и бунтовниците от Източна Украйна водят в Минск преговори при посредничеството на Русия и ОССЕ. Меморандумът, подписан тази нощ в Минск, предполага забрана на полетите на военната авиация нас зоната за сигурност в Украйна. Страните в преговорите са се договорили за извеждането на чуждестранните наемници от зоната на конфликта. Киевските власти и сепаратистите са се договорили за разполагането в следващите дни на мисия на ОССЕ за мониторинг на прекратяването на огъня. Текст на подписания в Минск меморандум: 1 Прекратяване използването на оръжия се смята за общо.2 Оставане на подразделенията и военните формирования на страните на линията на съприкосновение към 19 септември.3 Забрана за използването на всички видове оръжия и водене на атакуващи действия

150 лева рекет след първия звънец

http://www.cross.bg/roditeli-ohrana-pomagala-1431160.html

/КРОСС/ Родители на първолаци се оплакаха от училищен рекет, след като на провелите се около 15 септември срещи с класните ръководители продължава масовото събиране на пари за помагала, мебели, санитарни материали и обзавеждане на стаите в училищата.Във варненските училища повечето родители трябва да дадат от 20 до 150 лева за първокласник. Скандалът гръмна след като недоволните родители огласиха фактите пред медиите, като обясниха, че класните ръководители събирали парите за помагала и ремонт на класните стаи.Шефката на регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцислава Генова коментира, че до този момент при тях не е постъпвал нито един подобен сигнал. Освен това съгласно Закона за народната просвета образованието в държавните и общинските училища е безплатно. Длъж-нс>стните лица в училищата пък нямат право да приемат, съхраняват и разходват получени от ученици и родители нари нито за охрана, нито за ремонти, каза още Генова. Във връзка с казаното от родители, които твърдят, че във Варна проблемът бил „решен" с определянето на родител касиер за съответните процедури, Генова обясни, че вероятно става въпрос за инициатива на училищните настоятелства, които са структура за подпомагане. По този начин, привидно, учители и директори не се замесват в работата им

Открихме сезона на туршиите

http://pik.bg/открихме-сезона-на-туршиите-news227678.html

Открихме сезона на туршиите

Българинът откри сезона на туршиите. Нашенци трескаво се подготвят за затварянето на зимнината и обикалят пазарите за зарзават, пише "Новинар". Килограм чушки се търгува на Женския пазар в София по 80 стотинки, а доматите се търгуват за левче.

Патладжаните могат да се намерят за 1,20 лв., същата е и цената на карфиола. Най-необходимите съставки за туршия и лютеница могат да се намерят и в големите хранителни вериги на промоционални цени. Литър олио в момента се продава с намаление за 1,70 лв. Направата на любимата домашна лютеница излиза около 30 лв., показват груби изчисления.

Посочената сума ще ни стигне за покупката на необходимия зарзават и направата на 100 малки бурканчета от кулинарния шедьовър. Продавачите по пазарите посочиха, че тепърва очакват пика на продажбите на продуктите за туршия и лютеница.

Сахара е много по-древна, отколкото се смяташе досега

http://interest.actualno.com/Sahara-e-mnogo-po-drevna-otkolkoto-se-smjatashe-dosega-news_50855.html

Сахара е най-голямата пустиня в света - простира се на 7500 км от Атлантическия океан до Червено море и обхваща 12 милиона кв. км площ. Геолозите обаче не са я опознали много добре. Въпросът, свързан ...

Децата на бежанци в Калище все още не ходят на училище

http://education.actualno.com/Decata-na-bejanci-v-Kalishte-vse-oshte-ne-hodjat-na-uchilishte--news_50859.html

Децата на бежанци в Калище все още не ходят на училище, това каза пред Дарик радио служебният министър на образованието Румяна Коларова. Министърът обясни, че е написала две писма до Държавната агенц...

Валентин Колев и Станимир Станчев са назначени за зам.-областни управители на Русе

http://society.actualno.com/Valentin-Kolev-i-Stanimir-Stanchev-sa-naznacheni-za-zam-oblastni-upraviteli-na-Ruse-news_50860.html

Със заповед на премиера Георги Близнашки за заместник-областни управители на Русе са назначени Валентин Колев и Станимир Станчев. Това съобщиха от областната управа в Русе. С друга заповед на премиера...

Държаните в плен на „Ислямска държава” турци са освободени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4320930

49-те турски заложници, взети в плен от въоръжени бойци на "Ислямска държава" в Северен Ирак в продължение на над три месеца, са били освободени. Това обяви турският премиер Ахмет Давутоглу, съобщи АФП.
Той обясни, че освободените турци вече са на територията на страната и са в добро здравословно състояние. 49-те турски заложници, взети в плен от въоръжени бойци на "Ислямска държава" в Северен Ирак в продължение на над три месеца, са били освободени. Това обяви турският премиер Ахмет Давутоглу, съобщи АФП. Той обясни, че освободените турци вече са на територията на страната и са в добро здравословно състояние.

Багери бутат къщи в "Победа", глобяват за боклук извън кофите

http://www.bnews.bg/article-116875

Незаконните къщи били построени на самото улично платно и пречели на влизането на сметопочистващата техника, както и на автомобилите на „Пожарна безопасност”.

Завръщането на Саркози

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ea7c4ca/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Czavryshtaneto0Ena0Esarkozi0H180A410A0C/story01.htm

Бившият президент на Франция даде заявка, че ще се включи в надпреварата за президентския пост през 2017 г.


„Ислямска държава" освободи 49 турски заложници

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4320898

49-те турски заложници, взети в плен от въоръжени бойци на 49-те турски заложници, взети в плен от въоръжени бойци на "Ислямска държава" в Северен Ирак в продължение на над три месеца, са били освободени. Това обяви турският премиер Ахмет Давутоглу, съобщи АФП. Той обясни, че освободените турци вече са на територията на страната и са в добро здравословно състояние.

"Ислямска държава" освободи пленените турски дипломати

http://www.cross.bg/diplomati-islyamska-tyrski-1431156.html

/КРОСС/ Пленените в Ирак турски дипломати се върнаха в родината си. Това бе съобщено от турския премиер Ахмет Давутоглу. Припомняме, че 50 служители на Генералното консулство бяха пленени от бойци на групировката "Ислямска държава" в град Мосул в средата на юни. Турските власти не уточняват при какви условия са били освободени дипломатите.    

Дават 143 000 лева за ремонт на покрива на Министерството на отбраната

http://pik.bg/дават-143-000-лева-за-ремонт-на-покрива-на-министерството-на-отбраната-news227675.html

Дават 143 000 лева за ремонт на покрива на Министерството на отбраната

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за ремонт на покрива на сградата си. Прогнозната стойност е 143 000 лева, предаде БГНЕС.

Сградата на министерството на столичната улица "Дякон Игнатий" е със статут на "архитектурно-строителен, художествен и исторически паметник на културата с национално значение". При снеготопене и след силен дъжд, в част от помещенията под покрива и третия етаж на сградата на Министерство на отбраната има течове. През 2013 г. независима техническа експертиза е установила, че причината за течовете е "в установени дефекти на ламаринените обшивки, по скатния покрив и на седящите улуци, както и от нарушена покривна покривка".

Според експертите общото състояние на покрива е сравнително добро и за решаването на проблемите е необходимо да се извърши частичен ремонт. Идеята е преди началото на зимата покривът да бъде поправен, а за това са заделени 143 000 лв. Срокът за подаване на оферти е 29 септември, като ще бъдат избрана икономически най-изгодната оферта. 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване