Откъс от "Любов и приятелство"

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/10/11/2397908_otkus_ot_ljubov_i_priiatelstvo/?ref=rss


Тази седмица в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви предлагаме откъс от книгата "Любов и приятелство", предоставена от издателство "Точица", превод Валентина Бояджиева. 

Поредният том от поредицата "Философски закуски" е посветен на две от най-ценните човешки притежания: любовта и приятелството. Книжката помага на децата да разсъждават по въпросите, които си задават за тях и да осмислят колко са им необходими.   

Клопка за Том

- О, аз също обожавам хардрок -...

Новото правителството на премиера Шарл Мишел положи клетва пред краля на Белгия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362036

Новото десноцентристко правителство на Белгия начело с премиера либерал Шарл Мишел днес положи клетва пред крал Филип, четири месеца след парламентарните избори през май, предаде АП.
Три фламандски партии и франкофонското реформаторско движение на Мишел приключиха преговорите за разпределението на министерските постове, Новото десноцентристко правителство на Белгия начело с премиера либерал Шарл Мишел днес положи клетва пред крал Филип, четири месеца след парламентарните избори през май, предаде АП. Три фламандски партии и франкофонското реформаторско движение на Мишел приключиха преговорите за разпределението на министерските постове,

Какъв е истинският аргумент срещу количествените улеснения в Европа?

http://www.investor.bg/novini/130/a/kakyv-e-istinskiiat-argument-sreshtu-kolichestvenite-ulesneniia-v-evropa-181429/

Макар и успешна в САЩ, тази монетарна политика може да има обратен ефект на Стария континент заради консервативната финансова система

РБ: Първо да се разберем за товара в каруцата, а после – за тягата

http://pik.bg/рб-първо-да-се-разберем-за-товара-в-каруцата-а-после-–-за-тягата-news236276.html

РБ: Първо да се разберем за товара в каруцата, а после – за тягата

"Първо трябва да се разберем за товара в каруцата, а това са реформите, които искаме да осъществим", настоя в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7 депутатът в 43-то Народно събрание от Реформаторския блок (РБ) Гроздан Караджов.

„Когато тези реформи, описани в нашата декларация, бъдат приети и подписани от ГЕРБ и от третия евентуален партньор на евентуалното бъдещо коалиционно правителство, ще тръгнем към тягата, която ще тегли каруцата и ще се разберем за личностите”, обясни Караджов позицията на реформаторите. Сред големите теми, които РБ ще сложи на масата за преговори, на първо място е реформата в съдебната система, която според Караджов и неговите колеги трябва да бъде реформирана „из основи”.

За нейните ръководни магистрати РБ ще иска детайлно проучване още преди явяването им на конкурси, за да се видят техните зависимости. „Знаем, че в момента цялата система се контролира от обръчите на Доган и без генерална реформа няма да има решение”, каза Караджов. Той допълни, че е необходимо Висшият съдебен съвет да се раздели на две части – съдебна и прокурорска. На второ място РБ поставя административната реформа, виждайки решението за излизане от „блатото на държавната администрация” в електронното правителство.

„Трябва да се направи йерархия по хоризонталата, за да разговарят помежду си министерствата, общините и съдилищата”, уточни Караджов. Трета в списъка на РБ е борбата с корупцията. „Част от нашата програма ще залегне в сряда на първите преговори с ГЕРБ, за да кажат съгласни ли са с този товар, по силите ли им е той, защото от него се губи имидж и рейтинг, що се отнася до нас – ние сме готови”, зарече се депутатът.

Според него евентуалните бъдещи коалиционни партньори трябва да поемат солидарно политическата отговорност, като това не означава непременно да излъчат свои министри по конкретните реформи. „Смятам, че и ГЕРБ вече стигна до този извод, всички трябва да са проникнати от реформите”, подчерта Караджов. Депутатът разчита още преди формирането на кабинет парламентът да започне разговор за дупките в бюджета и в здравната каса. „България вече харчи на червено, бюджетът за тази година вече е изхарчен и трябва да се актуализира”, каза гостът в студиото.  

Мотоделтапланер се разби на авиошоу в Шумен

http://shumen.actualno.com/Motodeltaplaner-se-razbi-na-avioshou-v-Shumen-news_54337.html

Мотоделтапланер се разби при излитане по време на  авиошоуто, което се провежда днес на шуменското летище. Пилотът на машината - Радослав Герганов от Казанлък, е пострадал. Той веднага е бил ...

Намериха изчезнал дядо в кома, наяден от червеи

http://www.bnews.bg/article-118792

Стою, както е известен в селото, изчезнал преди три дни, а от тогава полицията не е спирала да го търси чрез специално организирани акции. В момента 66-годишният мъж настанен в реанимацията на бургаската болница, а лекари се борят за живота му. Той е в много тежко състояние, в кома и с пряка опасност за живота.

ГЕРБ в Благоевград с писмо до Борисов - иска пренареждане на листата

http://www.cross.bg/listata-borisov-gerb-1434563.html

/КРОСС/ ГЕРБ в Благоевград ще изпрати декларация до Бойко Борисов, с което настоява пренареждане на листата. Поводът за недоволството стана Кирил Котев от Сандански, който с преференциални гласове си осигури депутатско място и измести общинския лидер Йордан Андонов. Структурата на ГЕРБ в областния център е с най-висок резултат в Пиринско. Затова активистите смятат, че трябва да бъдат представени в бъдещия парламент от своя координатор. "Ние работихме по време на кампанията отборно и спазихме партийната дисциплина", категорични са благоевградските гербери, пише "Преса". Според тях Кирил Котев от Сандански е събрал 7500 гласа преференции, заради щастливото съвпадение на номера на бюлетината и личния номер на кандидата в листата. Затова той трябва да бъде отзован. С декларацията те настояват за принципно изясняване на критериите при разпределение на мандатите. "Ако ще се позволява преференциите да правят размествания в листите, то на следващи избори малките градове ще останат без депутати за сметка на областния център", разсъждават активистите. Местният актив очаква Бойко Борисов да се произнесе по казуса.  

Кънев: Първите три партии правят правителство по мазета и ресторанти

http://offnews.bg/news/n_1/n_402127.html

"В момента първите трима правят правителство по мазетата. След като не се говори пред медиите, значи се говори по ресторанти и по мазета. Нали никой не си прави илюзията, че не се говори за правителство? Напротив, активно се говори." Това заяви лидерът на ДСБ и член на ръководството на Реформаторския блок Радан Кънев пред радио "Дарик". Кънев обясни, че Реформаторския блок няма да участва в разговори за участието на конкретни лица в бъдещото управление преди да се изясни самата му програма. "Министърът е функция на политиката и Реформаторският блок не би претендирал за министерство, ако няма промени. Да видим първо политиката, а после кои ще са министрите", допълни той. Кънев изрази мнението си, че позицията на Реформаторския блок е за пълна публичност в преговорите. Изрази мнение, че съставянето на правителство не е трудна задача, защото има голям избор за съставяне на различни мнозинства. Той каза кои са приоритетите на РБ, с които компромиси няма да се правят. Това са реформите на правосъдната система- разделяне на Висшия съдебен съвет на съдийска и прокурорска колегия и с пряк избор от гилдиите, засилване на ролята на Специализираната прокуратура, която да може да разследва и съдебната власт и дори главния прокурор. Реформаторите са непреклонни и за реформата в администрацията и за гаранции за премахване на партийните назначения, а също и за съществена промяна при обществените поръчки, при която финансиращият орган да е различен от организатора на поръчката. Кънев обаче отстъпи от предварителното условие на реформаторите Бойко Борисов да не бъде министър-председател. "Може би беше грешен ход и от моя страна и от други колеги, и от Борисов, който го взе много лично и започна да подскача. Това не помогна на България да има правителство", обясни Кънев.

За цената да информираш държавата

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/10/11/2397847_za_cenata_da_informirash_durjavata/?ref=rss


Публикуваме статията на Светла Костадинова от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика. 

Скоро ще има правителство. Независимо дали то ще ни хареса или не, има неоспорими реформи и такива, по които съгласие май няма скоро да се постигне (пенсионна, здравна, образователна и др.).

Факт е, че фирмите изнемогват от регулациите – те са неясни, често се променят, новостите са нелогични и нерядко облагодетелстват само част от бранша, убивайки малките участници, струват...

Среден доход днес купува по-малко хляб и мляко и повече месо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361480

През изминалите 25 години след 10 ноември 1989 г. населението на страната намаля от 8 милиона 767 хиляди на 7 милиона 246 хиляди. За изминалия период броят на заетите лица в българската икономика намаля с 33% от 4 милиона 365 хиляди на 2 милиона 935 хиляди. Намаляла е и покупателната способност на населението. Най-драстично е намалението по отноше През изминалите 25 години след 10 ноември 1989 г. населението на страната намаля от 8 милиона 767 хиляди на 7 милиона 246 хиляди. За изминалия период броят на заетите лица в българската икономика намаля с 33% от 4 милиона 365 хиляди на 2 милиона 935 хиляди. Намаляла е и покупателната способност на населението. Най-драстично е намалението по отноше

Трамваи с нови маршрути заради ремонт

http://pik.bg/трамваи-с-нови-маршрути-заради-ремонт-news236272.html

Трамваи с нови маршрути заради ремонт

Във връзка с ремонта на релсовия път по бул.”Рожен” от 08.00 до 16.00 часа на 11 октомври 2014 г. се променя движението. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община (СО).Промените са както следва: трамвайна линия № 12-А с маршрут от кв. „Илиянци“ до ж.п. гара „София север“ ще се движи от ж.п. гара „София север“ до „Хюндай България“ (СТЗ „Елпроменерго“). 

След 16.00 часа маршрутът ще се възстанови до кв. „Илиянци“. На 12 октомври 2014 г. трамвайна линия № 12-А с маршрут от кв. „Илиянци“ до ж.п. гара „София север“ ще се закрие. 

На 11 и 12 октомври 2014 г. се въвежда временната автобусна линия № 11-ТМ с маршрут: от автостанция „Илиянци“ по ул. “Джерман”, бул. “Рожен”, ул. “Илиянско шосе”, бул. “Рожен”, надлез „Надежда“, бул. “Княгиня Мария Луиза”, надясно по бул. “Христо Ботев”, надясно по бул. “Сливница”, надясно по ул. “Опълченска” и наляво по бул. “Княгиня Мария Луиза” по маршрута (двупосочно). 

За времето от 08.00 до 10.00 часа на 12 октомври 2014 г. трамвайна линия № 6-А с маршрут от ж.к. „Обеля 2“ до ж.п. гара „София север“ ще се закрие.

Кюрдите спряха настъпление на ислямистите към центъра на Кобани

http://news.ibox.bg/news/id_1756008189

От центъра поясниха, че настъплението на ислямистите е довело до ожесточени сблъсъци

Три болници обединяват усилия в битката срещу рака на гърдата

http://www.cross.bg/gurdata-sofiya-lechenie-1434562.html

/КРОСС/ За втора поредна година, през месец октомври - Световния месец за борба с рака на гърдата, Първа САГБАЛ „Св. София" - София и УМБАЛ „Св. Марина" - Варна обединяват усилията си срещу онкологичното заболяване. През тази година към мащабната информационна кампания се присъединява и Специализираната болница за активно лечение по онкология - София. Основното послание на инициативата е, че открит на време, ракът на гърдата е лечим. Кампанията има за цел да насочи общественото внимание към превенцията и ранното откриване на заболяването, възможностите за лечение и необходимостта от психологическа подкрепа за жените с тази диагноза и техните семейства. В рамките на кампанията всяка от трите болници е предвидила различни активности, чрез които да акцентира върху профилактиката и лечението на това социалнозначимо заболяване, както и рехабилитацията след активно лечение. Първа САГБАЛ „Св. София" организира безплатни прегледи при мамолог всеки работен ден в периода 13-24 октомври. Консултациите ще се провеждат след предварително записване от 8 до 13:30 часа на тел.: 02/44 70 207. В този период ще има и безплатни консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени и техните семейства. Графикът на предвидените активности в останалите две болници ще бъде обявен допълнително.  

В крачка: Борис Дали се мляска с колежка на дансинга

http://www.bnews.bg/article-118786

Фолк певецът не е от крайно изявените плейбои. До този момент винаги се е въздържал от скандални изяви, изказвания или неморално поведение, но този път прекрачи границата, при това публично.

Задръствания блокират подстъпите към летището заради военното авиошоу

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/11/2398194_zadrustvaniia_blokirat_podstupite_kum_letishteto/?ref=rss


Задръствания блокират подстъпите към летище "София", където в 13 часа днес трябва да започне авиошоу с бойни самолети на Военновъздушните сили.

Очевидци съобщиха пред "Дневник", че по бул. "Владимир Вазов" автомобилите са се наредили в три колони и "опашката" стига до стадион "Георги Аспарухов".

Подобно е и задръстването по бул. "Ботевградско шосе".  Десетки хора чакат на площада пред паметника на Васил Левски, за да бъдат превозени с организирания специално за шоуто...

Манолова: Партньорството с ДПС срина моралния ни облик

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/manolova-partniorstvoto-s-dps-srina-moralniia-ni-oblik-6024558

Според Манолова за България биха били фатални както следващи избори, така и спиралата избори след избори

Катастрофа в квартал Църква! Шофьор удари чисто нови автомобили и избяга

http://www.zapernik.com/krimi/katastrofa-v-kvartal-curkva-shofior-udari-chisto-novi-avtomobili-i_34879/

Вчера около 17:30 часа в квартал Църква автомобил се блъсна в друг спрял, като спрелия удари и автомобила паркиран пред него. След това шофьорът съвсем спокойно се изнесе от ситуацията необеспокоен от факта, че току - що претърпя ПТП като също така причини доста щети... Инцидентът стана пред кафе Ролис, където персоналът и собствениците на колите не останаха безучастни. Информирана незабавно бе полицията, която се озова на мястото ,а шофьорът беше преследван и в последствие по непотвърдена...

Продължава

Катастрофа в квартал Църква! Шофьор предизвика верижна катастрофа и спретна гонка на полицията

http://www.zapernik.com/krimi/katastrofa-v-kvartal-curkva-shofior-predizvika-verijna-katastrofa-i-spretna_34879/

Вчера около 17:30 часа в квартал Църква автомобил се блъсна в друг спрял, като спрелия удари и автомобила паркиран пред него. След това шофьорът съвсем спокойно се изнесе от ситуацията необеспокоен от факта, че току - що претърпя ПТП като също така причини доста щети... Инцидентът стана пред кафе Ролис, където персоналът и собствениците на колите не останаха безучастни. Информирана незабавно бе полицията, която се озова на мястото ,а шофьорът беше преследван и в последствие по непотвърдена...

Продължава

ПТП в квартал Църква

http://www.zapernik.com/krimi/ptp-v-kvartal-curkva_34879/

Вчера около 17:30 часа в квартал Църква автомобил се блъсна в друг спрял като спрелия удари и автомобила паркиран пред него. След това шофьорът съвсем спокойно се изнесе от ситоацията необеспокоен от факта ,че току що претърпя ПТП като също така причини доста щети ... Инцидента стана пред кафе Ролис където персонала и собствениците на колите не останаха безучастни .. Информирана незабавно бе полицията която се озова на мястото ,а шофьора беше преследван и в последствие по непотвърдена...

Продължава

ЦИК: Изборите бяха законосъобразни и свободни

http://www.moreto.net/novini.php?n=267016

Изборите бяха честни, законосъобразни и свободни, заяви в „Седмицата” на Дарик председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева. По думите й добрата оценка на международните наблюдатели се дължи основно на две неща, като първото от тях е новият Изборен кодекс.

Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362019

Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка, предаде TV7.
Пенка Николова е майка на 4 деца, които издържа със заплата от 450 лв. През последните два месеца жената просрочила задълженията към хазяина си и една сутрин той нахлул в жилището и настоял Пенка и приятелят й да се изнесат.
Наемодателят завил още, Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка, предаде TV7. Пенка Николова е майка на 4 деца, които издържа със заплата от 450 лв. През последните два месеца жената просрочила задълженията към хазяина си и една сутрин той нахлул в жилището и настоял Пенка и приятелят й да се изнесат. Наемодателят завил още,

Хазяин изгони наемателка, въпреки че е бременна в деветия месец и има 4 деца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362026

Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка, предаде TV7.
Пенка Николова е майка на 4 деца, които издържа със заплата от 450 лв. През последните два месеца жената просрочила задълженията към хазяина си и една сутрин той нахлул в жилището и настоял Пенка и приятелят й да се изнесат.
Наемодателят завил още, Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка, предаде TV7. Пенка Николова е майка на 4 деца, които издържа със заплата от 450 лв. През последните два месеца жената просрочила задълженията към хазяина си и една сутрин той нахлул в жилището и настоял Пенка и приятелят й да се изнесат. Наемодателят завил още,

Бременна в 9-ия месец наемателка с 4 деца изгонена от хазяина

http://pik.bg/бременна-в-9-ия-месец-наемателка-с-4-деца-изгонена-от-хазяина-news236271.html

Бременна в 9-ия месец наемателка с 4 деца изгонена от хазяина

Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка, без да прояви никаква милост към нея. Пенка Николова е майка на 4 деца, които издържа със заплата от 450 лв. През последните два месеца жената просрочила задълженията към хазяина си и една сутрин той нахлул в жилището с искане Пенка и приятеля й веднага да се изнесат.

Нещо повече – наемодателят заявил, че мебелите им трябва да останат, като материално покритие на дължимата сума от 1000 лв.

Многодетната майка се обърнала за съдействие в полицията, но органите на реда заявили, че не могат да вземат отношение и тя трябва да се разбере сама с наемодателя си.

Отчаяната жена била принудена да подпише споразумение с хазяина, според което, ако до два дни не заплати сумата от 1000 лв., той ще получи мебелите, които тя оставя в апартамента.

"Взеха ми абсолютно всичко, а не срещам съдействие от нито една институция", споделя пред "Факторът Кошлуков" изгонената майка.

Според защитника й адвокат Светозар Арнаудов, наемодателят категорично е нарушил установения в закона ред за опразване на наето помещение.

Решението му да влезе и без предупреждение да изгони Пенка пък се води самоуправство по член 323 от Наказателния кодекс, тъй като той няма право да нахлува по този начин в имота.

"Не съжалявам, че съм родила четири българчета. Съжалявам за обстоятелствата в тази страна, при които трябва да ги отглеждам", казва многодетната майка. 

Всеки четвърти българин има работа, за която няма квалификация

http://www.cross.bg/rabotyat-obrazovanie-bulgarin-1434561.html

/КРОСС/ Всеки четвърти българин има работа, за която няма нужната квалификация. Това показват данните на Българската стопанска камара за работната сила и нуждите на работодателите от определени кадри. Половината от хората, завършили висше образование у нас, работят на по-ниски позиции от това, което са учили. Две трети от завършилите професионални гимназии не работят по специалността си. На много места в страната хората са принудени да се преквалифицират и да работят, каквото има в региона им. Повече от половината работодатели посочват, че имат сериозни затруднения с намирането на специалистите, които търсят, предава бТВ. „Първият въпрос, който трябва да се реши е категорично да има система, чрез която да се прогнозират потребностите от квалификации и нови умения. И на тази основа да се осъществява държавния план-прием, както в професионалното образование, така и във висшето образование", коментира Томчо Томов от Българска стопанска камара.  

Защо Студентският град е символ на мизерия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4361510

Общежитията в Студентски град имат лоша репутация. Независимо дали говорим за насилието, което изкристализира през февруари 2012 г. със смъртта на 23-годишния Марио Дачев, или за средата, която по-скоро се характеризира с алкохол, шумна музика и мизерия, отколкото със спокойствие и академичен прогрес. Едва ли има обитател на квартала, който да не м Общежитията в Студентски град имат лоша репутация. Независимо дали говорим за насилието, което изкристализира през февруари 2012 г. със смъртта на 23-годишния Марио Дачев, или за средата, която по-скоро се характеризира с алкохол, шумна музика и мизерия, отколкото със спокойствие и академичен прогрес. Едва ли има обитател на квартала, който да не м

Валери Симеонов: Новото правителство трябва да е програмно

http://pik.bg/валери-симеонов-новото-правителство-трябва-да-е-програмно-news236267.html

Валери Симеонов: Новото правителство трябва да е програмно

Патриотичният фронт ще настоява и ще изисква от всички партии да се обединят около насърчаването на средния и дребния бизнес като форма за икономическо възраждане. Това каза в интервю за Радио "Фокус"-Бургас Валери Симеонов, водач на листата на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ – ВМРО” в Бургас и съпредседател на НФСБ. Той обясни, че под правителство на националното спасение от Патриотичния фронт имат предвид правителство, което ще работи по определена програма.

„В такъв смисъл то ще бъде програмно правителство, защото ще изпълнява една програма, която трябва да бъде съгласувана с останалите политически сили в парламента, без ДПС. Ние търсим по-широк консенсус около основните проблеми, които трябва да бъдат решени”, обясни той. По думите му, този консенсус се постига чрез програма, която се подписва от партиите, включително и от водещата политическа сила, без значение коя ще е. По този начин управляващите ще се ангажират с изпълнението на тази програма, срещу което тя ще получат подкрепата на останалите партии. 

„В момента, в който спре да се съобразява с тази програма, това правителство ще загуби своята подкрепа и съответно ще стане нелегитимно“, подчерта Симеонов, като допълни, че в програмата са залегнали основно 10 точки. „Ще се постараем да поставим основните проблеми, да ги формулираме заедно с начините, по които трябва да бъдат решени тези проблеми”, посочи той. На първо място това е икономическото състояние на страната, като Патриотичният фронт ще настоява и ще изисква от всички партии да се обединят около насърчаване на средния и дребния бизнес като форма за икономическо възраждане. По думите му, оттам ще бъде възможно осигуряване на работни места и повишаването на доходите, съобразно приходната част в бюджета, която ще бъде реализирана благодарение на това стимулирано от държавата, насърчавано икономическо възраждане. „От друга страна ние ще бъдем за категорично приемане на Закон срещу спекулата, която обезсмисля труда основно на селскостопанските производители като закупува продукцията на убийствено ниски цени, а продавана в пъти по-високи цени“, каза още Валери Симеонов.

Русия за първи път остана без медал на световно по волейбол за жени

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/11/2398186_rusiia_za_purvi_put_ostana_bez_medal_na_svetovno_po/?ref=rss


Защитаващият титлата си състав на Русия отпадна от световното първенство по волейбол за жени в Италия. 

Късно снощи рускините отстъпиха срещу домакините с 1:3 (12:25, 17:25, 25:12, 23:25) и напуснаха турнира, след като допуснаха две поражения в двата си мача от третата групова фаза. Преди това "сборная" отстъпи със същия резултат срещу САЩ. 

Италия спечели групата с две победи и само един загубен гейм, а САЩ зае втората позиция и продължава напред с актив от три точки и...

200 умират годишно у нас, очаквайки донор

http://news.ibox.bg/news/id_1254678146

Нуждата от донорски органи нараства всяка година в световен план. Само в ЕС над 61 000 души чакат, а всеки ден 12 от тях умират.

Бавни разследвания: Пет взрива, 19 жертви и само двама обвинени!

http://www.bnews.bg/article-118621

Пет взрива - край Петолъчката, в Казанлък; в Костенец; край с. Езерово, Варненско и в Горни Лом. 19 загинали и само едно разследване е приключило - това избухналите складове на "Берета Трейдинг" край Ямбол, двама души са обвинени. Останалите разследвания са все срещу неизвестен извършител, а експертизите за виновниците не са готови.

Нови скулптори красят градския парк в Ямбол

http://yambol.actualno.com/Novi-skulptori-krasjat-gradskija-park-v-Jambol-news_54336.html

Нови скулпторни фигури са поставени в Градския парк в Ямбол След атрактивните арт-инсталации на пеперуда и водно конче в Големия розариум. „Семейството” на насекомите е попълнено ...

Георги Харизанов: Все по-упорито се задават нови парламентарни избори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4361661

Съучредителят на Института за дясна политика ГЕОРГИ ХАРИЗАНОВ
- Има ли вече Институтът за дясна политика анализ за резултата от парламентарния вот, г-н Харизанов? Какво следва от рекордно раздробения парламент, победата на ГЕРБ бе предизвестена, но се очакваха повече мандати, БСП пък загуби драматично?

- Кратката версия на първоначалния анализ Съучредителят на Института за дясна политика ГЕОРГИ ХАРИЗАНОВ - Има ли вече Институтът за дясна политика анализ за резултата от парламентарния вот, г-н Харизанов? Какво следва от рекордно раздробения парламент, победата на ГЕРБ бе предизвестена, но се очакваха повече мандати, БСП пък загуби драматично? - Кратката версия на първоначалния анализ

Велосипедисти са 1-2% от трафика в София

http://www.cross.bg/sofiya-sdryzhenieto-boryat-1434560.html

/КРОСС/ Велосипедният преход в София е между 1 и 2%, което не е малко. Иска ни се да е доста повече, надяваме се да е може би около 5%. Това каза Иво Делин от сдружение „Велоеволюция", който участва днес във велопоход в центъра на София заедно със свои „колеги" - закоравели велосипедисти и техните деца, пише Дарик. Статистиката на сдружението показва, че в Лондон например велосипедният трафик е между 3-4 %. В Копенхаген - е 47%. Смята се, че в Копенхаген са най-добрите условия за каране на велосипед, каза Иво и посочи, че е успех да се минат 5%. Има доста градове извън Дания и Холандия, в които са между 5 и 10%. У нас в някои от малките градчета велосипедистите са доста повече отколкото в София. В столицата повечето хора ги е страх да карат заради натоварения трафик. Хората от сдружението от години се борят за повече велоалеи, велоинсфраструктура. „Има промяна, не толкова в инфраструктурата, колкото в нагласите на хората, в шофьорите. Това, че ставаме значително повече на пътя, хората започват да свикват с нас и ни пазят малко повече. Пътят ни е дълъг, който сме захванали, имаме много работа, очакваме още инфраструктура да се направи, тъй като в момента във всички градове в България, естествено и за София инфраструктурата за велосипедисти е оскъдна, накъсана, не чак толкова безопасна, очакваме това да се оправи", каза Иво и подчерта, че дават всичко от себе си да провокират нещата да се случат качествено

The economist: Българите са сред най-мизерстващите хора

http://frognews.bg/news_78022/

Българите са сред най-мизерстващите хора, според доклада на ООН за световното щастие. В проучването от 2013 г., което взима под внимание брутния вътрешен продукт, възприятията за корупцията, здравеопазването и други фактори, България се нарежда 144-та от общо 156 страни- след Афганистан, Ирак и Зимбабве.

Авиошоу почерни живота на София! Адско задръстване затапи "Ботевградско шосе", колите и градският транспорт блокирани! (обновена)

http://pik.bg/авиошоу-почерни-живота-на-софия-адско-задръстване-затапи-ботевградско-шосе-колите-и-градск-news236258.html

Авиошоу почерни живота на София! Адско задръстване затапи "Ботевградско шосе", колите и градският транспорт блокирани! (обновена)

Адско задръстване се е образувало на булевард "Ботевградско шосе" в посока магистрала "Хемус", информираха множество читатели на ПИК.

Колите са страшно много и пъплят като мравки. Излизането на атутобана отнема минимум час и половина, няма обходен маршрут. Всички пътуващи имат възможност да се отклонят чак при Бусманци.

Основната причина за кошмара е авиошоуто на българските военно-въздушни сили, което днес започва на летище Враждебна от 13 часа.

Водачите са изнервени до максимална степен, защото точно днес когато искат да пътуват някъде и да се възползват от хубавото време, шофирането им се превръща в истински ад.

Градският транспорт също е изцяло блокиран. Пред ПИК от МВР потвърдиха, че затрудненията са заради шоуто, независимо, че предварително бе обявено, че ще бъде създадена организация на движението и паркирането в района на авиошоуто.

На всичкото отгоре, в района на въздушната демонстрация тече забавен и напълно неоправдан пътен ремонт, който допълнително пречи на трафика.

Всички са разочаровани от непрофесионалното и безотговорно отношение на транспортните началници в София.

 

Първо в ПИК! Адско задръстване затапи "Ботевградско шосе", ремонти и авиошоу изнервиха шофьорите! (обновена)

http://pik.bg/първо-в-пик-адско-задръстване-затапи-ботевградско-шосе-ремонти-и-авиошоу-изнервиха-шофьори-news236258.html

Първо в ПИК! Адско задръстване затапи "Ботевградско шосе", ремонти и авиошоу изнервиха шофьорите! (обновена)

Адско задръстване се е образувало на булевард "Ботевградско шосе" в посока магистрала "Хемус", информира читател на ПИК.

Колите са страшно много и пъплят като мравки, а опашката е станала заради много забавен и напълно неоправдан ремонт. Една от причините може да е и заради големия наплив от автомобили към летище "Враждебна", където днес от 13 часа започва авиошоу на българските военно-въздушни сили. Пред ПИК от МВР потвърдиха, че затрудненията са заради шоуто.

Водачите са изнервени до максимална степен, защото точно днес когато искат да пътуват някъде и да се възползват от хубавото време, шофирането им се превръща в истински кошмар.

Всички са разочаровани от непрофесионалното и безотговорно отношение на транспортните началници в София. 

Калпавият преход увеличи неравенството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361507

Няма да правя опит да влизам в дебата за оценката на социализма като цяло. Това би била доста трудна задача при положение, че липсва яснота относно много базисни факти, като например това какво е било равнището на неравенство тогава в сравнение със сегашното. Именно на този въпрос ще се спра. 
Неравенството може да се оценява по много начини. Няма да правя опит да влизам в дебата за оценката на социализма като цяло. Това би била доста трудна задача при положение, че липсва яснота относно много базисни факти, като например това какво е било равнището на неравенство тогава в сравнение със сегашното. Именно на този въпрос ще се спра. Неравенството може да се оценява по много начини.

Проверката в литературния музей продължава и след намирането на "Рибния буквар" (допълнена в 16.52)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/11/2398188_proverkata_v_literaturniia_muzei_produljava_i_sled/?ref=rss


Инвентаризацията в Националния литературен музей продължава и след като вчера се намери обявеното за изчезнало ценно копие на Рибния буквар, както и друго, за което във фонда на музея липсва информация, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

Целта на продължаващата инвентаризация е да се изясни реалната ситуация с фонда на музея.

Вчера  изпълняващата длъжността директор Катя Зографова обяви пред медии за изчезването на рядката книга като с това обясни...

Инвентаризацията в литературния музей продължава и след намирането на "Рибния буквар"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/11/2398188_inventarizaciiata_v_literaturniia_muzei_produljava_i/?ref=rss


Инвентаризацията в Националния литературен музей продължава и след като вчера се намери обявеното за изчезнало ценно копие на Рибния буквар, както и друго, за което във фонда на музея липсва информация, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

Целта на продължаващата инвентаризация е да се изясни реалната ситуация с фонда на музея.

Вчера  изпълняващата длъжността директор Катя Зографова обяви пред медии за изчезването на рядката книга като с това обясни...

Наоми Кембъл включи модата в борбата с ебола

http://www.cross.bg/ebola-kembul-naomi-1434559.html

/КРОСС/ Наоми Кембъл се включва е борбата с ебола. Супермоделът ще организира две благотворителни ревюта в рамките на модните седмици в Лондон и Ню Йорк през февруари. Парите ще бъдат дарени за борбата със смъртоносния вирус. Събитията ще се проведат от фондацията на Кембъл Fashion for Relief, основана още през 20005 г. с цел да подпомогне заразените с ебола. Болестта макар и да се разпространи в по-мащабно през последните месеци, далеч не е ново явление. Фешънлегендата, която има имот в Кения, наскоро сподели, че се плаши от бързо-разпространяващия се вирус и се надява събитията, които организира, да помогнат затова хората да са по-образовани на тази тема, пише News7. Наоми има дълъг списък с благородни прояви. Тя помогна на пострадалите при терористичните атаки в Индия през 2009 г., както и на тези при земетресенията в Хаити (2010 г.) и Япония (2011 г.). В стремежа си да направи каузата си още по-успешна, топмоделът помоли за помощ колежаката си Кейт Мос и Бионсе, които се разходиха по подиума не нейните ревюта.  

Акция на седмицата – Албена инвест холдинг АД

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/akciia-na-sedmicata--albena-invest-holding-ad-181703/

Книжата на дружеството записаха най-силен седмичен ръст от компаниите в състава на BGBX40

Работници от завода в Горни Лом с предизвестия за освобождаване

http://offnews.bg/news/n_1/n_402121.html

Част от оцелелите работници след взрива в завода за боеприпаси „Миджур” вече получиха едномесечни предизвестия за освобождаване, след изтичането им те отиват на трудовата борса, съобщава бТВ. Дни след инцидента, при който загинаха 15 души, Главната инспекция по труда (ГИТ) издаде акт за спиране на дейността на взривения завод , което означава, че оцелелите след трагедията работници остават без работа. Виолета Антова е сред работниците, които са извадили късмет да не е в завода по време на взрива. Седмица преди взрива я преместили от изпепелената смяна и ѝ възложили да гори витлата на мините на открито. Тръгвала си, когато страшното станало. „Аз трябваше да бъда една от тях, но благодарение на Господ съм жива. Те всички ми бяха близки, в тая смяна сме били като едно семейство”, разказва жената. Друг от работниците в завода обяснява, че няма с какво да се занимава след затварянето взривеното предприятие. „Околовръст, да не кажа 50 километра, ама тридесет, единствено това беше действащо предприятие, в което можеше да се работи горе-долу, с плащане, с всички осигуровки”, допълва той. Някои от работниците категорични, че биха обезвреждали мини отново. Въпреки трагедията. „В нашия край друго няма, може би да се подобрят условията на работа и да има много контрол, но да няма жертви, просто да не стават пак такива грешки”, казва Антова.

Варненски кикбоксьор стана Майстор на спорта

http://www.moreto.net/novini.php?n=267020

24-годишният кикбоксьор Иван Неделчев бе удостоен с престижното звание „Майстор на спорта” на тържествена церемония в Бургас. След завръщането си от морския град, варненецът сподели пред Topnovini.bg, че е попаднал на ринга съвсем случайно.

Купете си вестник "168 часа" - вече и с sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362016

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "168 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  online@vgb.bg. Вече може да купувате със sms и много други електронни издания от MediaMall.

Дора Янкова: Резултатите от парламентарните избори не бяха очаквани

http://pik.bg/дора-янкова-резултатите-от-парламентарните-избори-не-бяха-очаквани-news236266.html

Дора Янкова: Резултатите от парламентарните избори не бяха очаквани

Резултатите от парламентарните избори не бяха очаквани, тъй като ние се борихме за много по-голямо доверие на избирателите и в Смолянския избирателен район, и в България като цяло. Фактите обаче показват друго – загуба и то тежка загуба за „БСП – лява България”. Това каза в интервю за предаването „Метроном” на радио "Фокус"-Смолян водачът на листата на „БСП – лява Българя” за област Смолян Дора Янкова. Тя подчерта, че винаги още от първия ден след загуба или спечелване на избори, а в този случай след загуба, започват активната работа за възстановяването на партията и за възвръщането й във властта.

„Това е опозиционното време. Ние ще продължим да стоим на страната на по-бедните и социалните групи, за повече социална политика, за по-справедлива държава и в крайна сметка БСП ще бъде един силен опозиционен глас в парламента, а може би ще бъде и единствената опозиция”, отбеляза Янкова. Тя изказа благодарност на левите избиратели в Родопите и посочи, че те са една солидна, сплотена, голяма група, която иска социална справедливост, която е била силно заявена за Родопите. „Трябва да разширяваме и да говорим повече за социална политика, за социална справедливост, защото не очаквам нищо добро от десницата, която се е задала и идва на власт”, каза още Дора Янкова.

471 българи искат от Google "да бъдат забравени"

http://frognews.bg/news_78021/

В последния си доклад за прозрачност Google обявява, че е получил общо 144 907 искания за премахване на връзки от резултатите на търсещата машина след влизането в сила на „правото да бъдем забравени“ на 29 май. Исканията включват 497 507 различни интернет страници. До момента технологичният гигант е отстранил 170 506 линка, представляващи 41.8 процента, и е отказал изтриването на 237 561, които са 58.2 на сто.

В Ирак и Сирия има и българско оръжие

http://www.cross.bg/siriya-oruzhiya-oruzhie-1434558.html

/КРОСС/ "Най-големият източник на оръжия за „Ислямска държава" е плячката от бойното поле." Това каза военният експерт по оръжията и директор на консултантската компания „Услуги за изследвания на въоръжението" Ник Йенсен-Джоунс в интервю за предаването „Събота 150" по БНР. "Особено показателно е дезертьорството на войници от иракската армия при първото нахлуване на джихадистите в Ирак. Тогава военните изоставиха своето въоръжение и то попадна в ръцете на „Ислямска държава". Преди това те заграбиха много оръжие сирийските правителствени сили и от други по-умерени групировки от опозицията в Сирия", добави той. По отношение на твърденията, че сирийската опозиция си е набавяла оръжие от държави на Балканите като Хърватия и България, той каза: "Имаме доста силни доказателства, че оръжия, произведени от редица Балкански държави, са се озовали по един или друг начин в сирийския конфликт. Някои от тези оръжия са произведени през 70-те и 80-те години на 20 век и са пристигнали в Сирия законно навремето. Трудно е те да бъдат разграничени от оръжието, което е внесено наскоро. Има някои емблематични модели, които могат да се проследят в конфликта и които носят печата на балканските производители. За тях е сигурно, също така, че не са били на въоръжение в сирийската редовна армия. Става дума за гранатометите М70, противотанковото оръдие М60, и гранатометът РПГ-6

Джихадистите екзекутираха още един журналист

http://www.bnews.bg/article-118785

Джихадистите убиха поредния журналист. Този път са екзекутирали 37-годишния оператор Риад ал Азауи, който работел за местната телевизия "Сама Салахедин".

Кошмар! Намериха изчезнал мъж в безсъзнание, прояден от червеи край Созопол

http://pik.bg/кошмар-намериха-изчезнал-мъж-в-безсъзнание-прояден-от-червеи-край-созопол-news236265.html

Кошмар! Намериха изчезнал мъж в безсъзнание, прояден от червеи край Созопол

Издирван близо 72 часа изчезнал мъж от созополското село Росен бе открит днес в близост до Атия, съобщи Флагман.бг.

66 –годишният  Стойчо Скеленчев бил в безсъзнание, а тялото му било покрито с червеи, които яли от плътта му.

Стою, както е известен в селото, изчезнал преди три дни, а от тогава полицията не е спирала да го търси чрез специално организирани акции. Оказало се, мъжът е получил инсулт, поради което загубил съзнание. Цяло чудо е, че след многото рани и тежкия мозъчен удар той все още е жив.

В момента 66-годишният мъж настанен в реанимацията на бургаската болница, а лекари се борят за живота му. Той е в много тежко състояние, в кома и с пряка опасност за живота.

Стойчо Скеленчев живеел сам, нямал жена, нито деца. Не работел и не получавал пенсия. Хората от Росен често го виждали да пие и обикаля из селото, но не бил конфликтен.

Увеличават сеглобалните инвестиции в бизнес имоти

http://www.cross.bg/mlrd-trimesechie-dolara-1434557.html

/КРОСС/ Обемът на инвестициите в бизнес имоти в глобален мащаб се е увеличил с 4% през третото спрямо второто тримесечие и с 13% на годишна база до 165 млрд. долара, сочат данни на консултантската компания JLL, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu. От началото на годината до края на третото тримесечие инвестициите в имоти е достигнал 463 млрд. долара, с 23% над регистрираните по същото време на миналата година обеми. От компанията отчитат, че се засилва активността и в първокласния сегмент, и при по-второстепенните активи. Според прогнозите обемът на инвестициите може да достигнат 700 млрд. евро през тази година - равнища, невиждани от 2006 г. насам, пише Investor. Изключително силен ръст на инвестициите е отчетен в САЩ, Бразилия и Мексико - през третото тримесечие обемът им е достигнал 78 млрд. долара, или с 16% повече спрямо второто тримесечие и с 23% на годишна база. От началото на годината досега в трите държави са вложени 207 млрд. долара в бизнес имоти, т. е. ръст от 35% на годишна база. Обемите в Европа за третото тримесечие достигат 56 млрд. долара, което е с 5% под нивото от второто тримесечие, но със 7% повече на годишна база. От началото на годината досега обемът достига 170 млрд. долара - с 26% повече на годишна база. Най-силно се представят основните пазари - Великобритания, Германия и Франция, но се засилва активността и на периферните пазари, особено в Централна Европа, Бенелюкс, Южна Европа и Скандинавските страни.  

Алея или Джунгла? В какво се превърна пътя към ЖП спирка Метал

http://www.zapernik.com/obshtestvo/aleya-ili-djungla-v-kakvo-se-prevurna-putya-kum-jp_34878/

На вниманието на Кмета на кв. Изток.

Не трябва да бъдем БЕЗРАЗЛИЧНИ!!!

Положете необходимите усилия, за алеята перпендикулярна на ул. „Благой Гебрев”, водеща към железопътна спирка МЕТАЛ.

Някога тази алея беше образцова, а сега е ДЖУНГЛА.

Г-н Кмет, на кв. Изток, купете 5 /пет торби цимент/ и освежете покритието на моста над река Струма. Към момента и при най-слабия дъжд, трябва да го преминаваме с ГАЛОШИ.

Никога кв. Изток не е бил в толкова...

Продължава

Алея или Джунгла

http://www.zapernik.com/obshtestvo/aleya-ili-djungla_34878/

На вниманието на Кмета на кв. Изток.

Не трябва да бъдем БЕЗРАЗЛИЧНИ!!!

Положете необходимите усилия, за алеята перпендикулярна на ул. „Благой Гебрев”, водеща към железопътна спирка МЕТАЛ.

Някога тази алея беше образцова, а сега е ДЖУНГЛА.

Г-н Кмет, на кв. Изток, купете 5 /пет торби цимент/ и освежете покритието на моста над река Струма. Към момента и при най-слабия дъжд, трябва да го преминаваме с ГАЛОШИ.

Никога кв. Изток не е бил в толкова окаяно...

Продължава

Манолова: ДПС ни провокира с номининацията на Бат Сали в Кюстендил

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362010

Провокацията на ДПС към Кюстендил започна не от избора на Александър Методиев - Бат Сали за народен представител, а от неговото номиниране за водач на листата в града. Той е от Самоков и няма нищо общо с Кюстендил. Това заяви Мая Манолова пред Нова телевизия.
"Партньорството ни с ДПС на тъмно, с влияние на икономически интереси, Провокацията на ДПС към Кюстендил започна не от избора на Александър Методиев - Бат Сали за народен представител, а от неговото номиниране за водач на листата в града. Той е от Самоков и няма нищо общо с Кюстендил. Това заяви Мая Манолова пред Нова телевизия. "Партньорството ни с ДПС на тъмно, с влияние на икономически интереси,

Япония бе ударена от най-мощния за тази година тайфун

http://www.moreto.net/novini.php?n=267017

Япония бе ударена от най-мощния за тази година тайфун - Вонгфонг. Бурята засегна най-напред северното крайбрежие на страната - остров Окинава. Пориви на вятъра със скорост 259 километра в час и проливни дъждове наложиха евакуацията на над 10 хиляди души.

Фандъкова пуска 238 машини да ринат сняг

http://www.bnews.bg/article-118790

София е разделена на 7 зони, като за зимно поддържане предвидените автомобили са 238.

Манолова: Партньорството с ДПС на тъмно срина моралния ни облик пред хората

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362007

Провокацията на ДПС към Кюстендил започна не от избора на Александър Методиев - Бат Сали за народен представител, а от неговото номиниране за водач на листата в града. Той е от Самоков и няма нищо общо с Кюстендил. Това заяви Мая Манолова пред Нова телевизия.
Провокацията на ДПС към Кюстендил започна не от избора на Александър Методиев - Бат Сали за народен представител, а от неговото номиниране за водач на листата в града. Той е от Самоков и няма нищо общо с Кюстендил. Това заяви Мая Манолова пред Нова телевизия. "Партньорството ни с ДПС на тъмно, с влияние на икономически интереси,

Дъбов: Не искаме министерски кресла, ще отстояваме своите приоритети

http://www.cross.bg/dubov-partiyata-opozitziya-1434556.html

/КРОСС/ "Причините за лошия резултат, който БСП постигна на изборите, основно се дължат на участието ни в управлението. Ние направихме много полезни неща, но очевидно нашите избиратели не одобриха това коалиционно управление, в което участвахме. Накрая сметката я платихме ние, а не нашите партньори." Това заяви в радио интервю зам.-председателят на НС на БСП Димитър Дъбов. Той подчерта, че е имало политики на БСП, като прогресивния данък и семейното подоходно облагане, с които ДПС не са били съгласни и в крайна сметка хората, гласували за лявата партия са останали разочаровани. По думите му роля е изиграла и колебливата позиция на правителството по отношение на кризата в Украйна. Той подчерта, че не за първи път БСП плаща цената за участието си в коалиция в управлението. Дъбов обаче припомни и че след 1997 година нито една партия не е печелила повече от 50% от гласовете, за да може да сформира самостоятелно управление. „В последните 15 години българският избирател реши, че страната трябва да се управлява от коалиция. Уменията трябва да се насочат натам, да се управлява коалиционно", каза още той в ефира на радио К2. Дъбов обясни, че БСП не е заявявала желание да участва в управление по немския модел и още в нощта на изборите, партията в обявила, че избирателят и е отредил мястото на опозиция и БСП ще бъде такава в един следващ парламент. На въпрос каква опозиция ще бъде БСП, Дъбов коментира, че левицата ще е конструктивна и лоялна опозиция

Слави Трифонов има намерение да прави турне другата година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361340

Слави Трифонов има намерението да прави турне. Той го съобщи във вечерното си шоу в сряда вечерта, след като чу мелодията на Слави Трифонов има намерението да прави турне. Той го съобщи във вечерното си шоу в сряда вечерта, след като чу мелодията на "Пружината" - парче от последния му албум. "Ку-ку бенд" го засвириха, за да му покажат как изглежда водещият в техните очи. Автор на музиката към песента е самият Трифонов заедно с Йордан Йончев-Гъмзата. Веднага след това

Ангел Джамбазки: Партията на Корман Исмаилов може скоро да напусне реформаторите

http://pik.bg/ангел-джамбазки-партията-на-корман-исмаилов-може-скоро-да-напусне-реформаторите-news236262.html

Ангел Джамбазки: Партията на Корман Исмаилов може скоро да напусне реформаторите

Работата с Корман Исмаилов и Касим Дал за мен е неприемлива, това е предизвикателство, защото ако искам да говоря с Ердоган, не ми трябва тяхното посредничество. Това каза Ангел Джамбазки по TV7. Въпреки това той смята, че Патриотичният фронт , с който ВМРО се обедини за парламентарните избори, ще разговаря с партията на Исмаилов НПСД (Народна партия за свобода и достойнство), „защото държавата има нужда от управление”.

„Нека първо да видим дали до разговорите за правителство реформаторите ще останат в този формат”, направи обаче уговорка гостът в студиото, допускайки, че НПСД може да не е в Реформаторския блок, докато се стигне до преговори за бъдещо управление.

Той обяви, че за съставянето на кабинет ПФ би могъл да чуе и избирателите на „Атака”: „На Волен Сидеров никога не бих казал – няма да говоря с теб!”

Джамбазки обеща неговата политическа сила да представи на медиите своите „предложения” за неотложни управленски реформи, които ще сложи на масата за преговори с ГЕРБ и уточни, че това няма да бъдат „условия”.

„В сферата на сигурността ще настояваме за абсолютното справяне с етническата битова престъпност, като се осигури видимо присъствие на униформена полиция във всяко населено място”, каза Ангел Джамбазки. За решаване на проблемите в здравеопазването патриотите ще искат разбиване на монопола на здравната каса и създаването на няколко здравни каси.

Джамбазки бе категоричен, че ПФ ще държи на реформа в избирателната система, така че да се въведат задължително гласуване и образователен ценз, а избирателни секции в чужбина да се откриват само в дипломатическите ни консулски представителства. „За да се обезценят купените гласове, трябва да се удари по тяхната стойност”, смята евродепутатът.

„Ако се наложи, трябва да се промени и конституцията, която сега е пречка за решаването на редица проблеми. Необходими са и промени в Наказателния кодекс, промени в образованието, ясни срокове и хоризонти”, каза още Ангел Джамбазки. 

Едва ли ще видим нов член на ЕС до края на това десетилетие

http://www.cross.bg/napreduk-tyrtziya-otnoshenie-1434555.html

/КРОСС/ "ЕК освен критик е и основен съюзник на страните в Западните Балкани, защото все пак има умора от разширението. Дори и Юнкер заяви малко извън протокола, че следващите 5 години не се очаква разширение. Самият факт, че той го казва публично показва къде е фокусът", каза анализаторът Димитър Бечев в ефира на БНР по повод на докладите на ЕК за Балканските страни и за забуксувалото разширяване на ЕС. "Със сигурност процесът на разширяването ще отнеме доста повече от 5 години, защото дори и най-напредналите кандидати имат още дълъг път", обясни той. В интервю за предаването „Събота 150" той коментира и новия състав на ЕК. "Съставът на ЕК беше важен въпрос, тъй като в един момент се разпространяваше мълва, че няма да има ресор за разширяването, което щеше да бъде много негативен политически сигнал към региона. Имаше очакване, че унгарският външен министър ще бъде начело на този ресор, което пак щеше да е лош сигнал, предвид събитията в Унгария. Така че изборът на Йоханес Хан не е нещо лошо", на мнение е той. По отношение на препоръката към Турция за приемане на допълнително законодателство за борбата с тероризма, той каза: "Общо взето отношенията между ЕС и Турция в последната година влязоха в един по-разумен коловоз. Няма нападки и упреци. Има напредък по отношение на свободното движение на хора

Авиошоу за 102 годишнината на българските ВВС (фото)

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/avioshou-za-102-godishninata-na-bylgarskite-vvs-foto-6024556

Невероятно авиошоу с майсторски изпълнения на фигури от висшия пилотаж показаха пилотите на ВВС в авиошоуто "Това сме ние"

Авиошоу за 102 годишнината на българските ВВС

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/avioshou-za-102-godishninata-na-bylgarskite-vvs-6024556

Авиоспектакълът е със свободен вход. Летището ще отвори врати за посетителите в 11 ч., а летателната програма започва в 13 ч.

В Москва се откри фестивалът „Кръг на света”

http://www.cross.bg/festivala-sveta-moskva-1434554.html

/КРОСС/ На 10 октомври в парк „Останкино" се проведе церемонията по откриването на фестивала „Кръг на света". Фестивалът се провежда вече за четвърти път. За това време московчаните заобичаха фестивала, който зае осезаемо място в културния живот на столицата, пише Гласът на Русия. За четирите дни на фестивала на седем различни места професионалисти в областта на 2D и 3D-графиката ще правят мултимедийни и светлинни шоута. За фон ще послужат фасадите на историческите сгради и паметници на Москва. Темата на фестивала е „ОколоСветско пътешествие". Идеята ще бъде отразена във всички светлинни спектакли, които ще видят зрителите в града. Снимка: РИА Новости

ЦИК: Изборите бяха честни, свободни и законосъобразни

http://frognews.bg/news_78020/

Изборите бяха честни, законосъобразни и свободни. Добрата оценка на международните наблюдатели се дължи основно на новият Изборен кодекс.

Първо в ПИК! Адско задръстване затапи "Ботевградско шосе"

http://pik.bg/първо-в-пик-адско-задръстване-затапи-ботевградско-шосе-news236258.html

Първо в ПИК! Адско задръстване затапи "Ботевградско шосе"

Адско задръстване се е образувало на булевард "Ботевградско шосе" в посока магистрала "Хемус", информира читател на ПИК.

Колите са страшно много и пъплят като мравки, а опашката е станала заради много забавен и напълно неоправдан ремонт.

Водачите са изнервени до максимална степен, защото точно днес когато искат да пътуват някъде и да се възползват от хубавото време, шофирането им се превръща в истински кошмар.

Всички са разочаровани от непрофесионалното и безотговорно отношение на транспортните началници в София.

Въпреки лошия сезон във Варна отчитат ръст на туристите от близо 6%

http://econ.bg/Новини/Въпреки-лошия-сезон-във-Варна-отчитат-ръст-на-туристите-от-близо-6-_l.a_i.575918_at.1.html

Въпреки лошия сезон за туризма тази година, причинен от комбинацията между дъждовното време, наводненията и многобройните фалирали руски...

Появи се нова версия за инцидента с Шумахер

http://www.cross.bg/shymaher-padaneto-kamuk-1434553.html

/КРОСС/ Появи се нова версия за инцидента, който претърпя Михаел Шумахер в края на 2013-а година със ски във френските Алпи. Според френския журналист Жан Луи Монсе тежката черепно-мозъчна травма, която получи Шуми, се дължи не на удар с камък при падането, а на това, че в предпазната му каска е имало камера. Според Монсе инсталираното средство за наблюдение е причинило лошата травма, и по-точно конкретизира, че елементите, които са служели за неговото закрепване, са нанесли поражения по бившия пилот при падането, пише Gong. Припомняме, че в резултат на получената мозъчна контузия, Шумахер бе опериран спешно, а след това лекарите предизвикаха състояние на изкуствена кома. След месеци на усилена борба, бившият състезател излезе от комата, като вече е при семейството си, за домашно лечение. „Срещах се със сина на Шумахер, както и със самия него. Леко и бавно се възстановява. Но има още доста път пред него, за да се наслаждава на живота", започна журналистът и продължи: „Травмата, която получи Шумахер, не се дължи на никакъв удар с камък, а на камерата, която е била инсталирана в каската му. Нейните прикрепящи елементи донесоха увреждането, тъй като при падането Шумахер се ударил в тях".  

2 акта за лоша хигиена са съставили инспекторите от РЗИ-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266977

579 инспекции са извършени от служители, упражняващи държавен здравен контрол във Варна през изминалата седмица, научи Moreo.net. Във връзка със забранява за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години служители при РЗИ-Варна са извършили 8 инспекции.

Бивш левскар поема Марек?

http://www.bnews.bg/article-118779

Ръководството на Марек води преговори с Николай Тодоров-Кайзера за нов наставник на дупничани след паузата покрай мачовете на националните отбори.

Турция започва да стои през 2015 АЕЦ по руски проект

http://www.vesti.bg/novini/turciia-zapochva-da-stoi-prez-2015-aec-po-ruski-proekt-6024557

Изграждането на инфраструктурата на атомната електроцентрала "Аккую", която ще бъде построена в Турция по руски проект, може да започне през пролетта на 2015, заяви турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз.

Авиошоу ще зарадва софиянци по повод 102-годишнината на Военновъздушните ни сили

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362002

На авиошоу днес ще бъдат показани въздушни и наземни демонстрации по повод 102-ата годишнина на Военновъздушните сили на летище "София". Входът е безплатен.
В шоуто ще участват парашутисти, хеликоптери, както и бойните самолети МиГ-21, МиГ-29 и Су-25, и ще бъдат изпълнявани спасителни мисии, десантни дейности, На авиошоу днес ще бъдат показани въздушни и наземни демонстрации по повод 102-ата годишнина на Военновъздушните сили на летище "София". Входът е безплатен. В шоуто ще участват парашутисти, хеликоптери, както и бойните самолети МиГ-21, МиГ-29 и Су-25, и ще бъдат изпълнявани спасителни мисии, десантни дейности,

Ограбиха заведение за бързо хранене край Перник

http://www.cross.bg/pernik-hranene-kraii-1434552.html

/КРОСС/ Двама маскирани ограбиха ресторант от верига за бързо хранене край Перник рано тази сутрин. Заведението е на главен път Е-79, недалеч от село Студена. Грабежът станал към 4.30 часа, предава Нова телевизия. Маскираните заплашили с оръжие персонала и взели оборота. Не е ясно колко пари са изчезнали. Пострадали няма, огледите продължават, а извършителите се издирват.  

Печелим или губим след 25 години преход

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361468

Вече четвърт век около 10 ноември настава медийно оживление - наред със спомените как стана промяната, все измерваме дали, какво и колко спечелихме за всичките тези години демокрация. Напред ли вървим, или дърпаме назад. 
Факт е, че го няма бравурния ентусиазъм на дирижираните манифестации, с който цели 45 години празнувахме друга жалонна дата - Вече четвърт век около 10 ноември настава медийно оживление - наред със спомените как стана промяната, все измерваме дали, какво и колко спечелихме за всичките тези години демокрация. Напред ли вървим, или дърпаме назад. Факт е, че го няма бравурния ентусиазъм на дирижираните манифестации, с който цели 45 години празнувахме друга жалонна дата -

Новото белгийско правителство встъпи в длъжност

http://europe.actualno.com/Novoto-belgijsko-pravitelstvo-vstypi-v-dlyjnost-news_54328.html

Новото белгийско правителство, начело с водача на франкофонските либерали Шарл Мишел, встъпи днес в длъжност. Това се случи, след като новият кабинет положи клетва пред крал Филип. Той е резултат от ...

Сърбия не бърза с решението за екстрадация на Цветан Василев

http://crime.actualno.com/Syrbija-ne-byrza-s-reshenieto-za-ekstradacija-na-Cvetan-Vasilev-news_54330.html

Нещата с евентуалната екстрадиция на Цветан Василев са доникъде. Не е ясно кога сръбският съд ще гледа евентуално делото по искането на българските власти. Това съобщи адвокатът на банкера Константин ...

Авиошоуто над София предизвика кошмарни задръствания

http://society.actualno.com/Avioshouto-nad-Sofija-predizvika-koshmarni-zadrystvanija-news_54333.html

Сериозни задръствания блокират подстъпите към Летище София. В 13.00 ч. днес там започна зрелищно авиошоу с бойни самолети на Военновъздушните сили. Потребители на социалните мрежи съобщават за огромн...

Авиошоу по повод 102-годишнината на Военновъздушните ни сили

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361991

На авиошоу днес ще бъдат показани въздушни и наземни демонстрации по повод 102-ата годишнина на Военновъздушните сили на летище На авиошоу днес ще бъдат показани въздушни и наземни демонстрации по повод 102-ата годишнина на Военновъздушните сили на летище "София". Входът е безплатен. В шоуто ще участват парашутисти, хеликоптери, както и бойните самолети МиГ-21, МиГ-29 и Су-25, и ще бъдат изпълнявани спасителни мисии, десантни дейности,

По-малко от сто души контролират световната киберпрестъпност

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/10/11/2398181_po-malko_ot_sto_dushi_kontrolirat_svetovnata/?ref=rss


Едва около сто души ръководят световната киберпрестъпност. Властите имат бегла представа кои са тези хора и търсят начини да ги заловят, обяви ръководителят на Центъра по киберпрестъпност към Европол Троелс Оертинг, съобщи БиБиСи.

"Ако успеем да ги извадим от играта, всичко останало ще се срине", коментира Оертинг. Според него би било по-добре властите да се съсредоточат върху залавянето на тези хора. Той обаче признава, че това няма да е никак лесно. "За съжаление броят им не е...

В Норвегия са оптимисти за мача с България след победата над Малта

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/11/2398183_v_norvegiia_sa_optimisti_za_macha_s_bulgariia_sled/?ref=rss


Убедителната победа с 3:0 при гостуването на Малта вдъхва още по-голям оптимизъм за успех в домакинския мач с България, заяви селекционерът на норвежкия национален отбор по футбол Пет Матиас Хогмо. 

Двата отбора се срещат в понеделник в Осло в 21.45 часа в третия си мач от европейските квалификации. Те имат по три точки след първите си две срещи в група Н.

Българите победиха Азербайджан (2:1) и загубиха от Хърватия (0:1), а норвежците стартираха с поражение от Италия...

Бира и билярд - вълшебна отвара за вечна младост

http://www.cross.bg/bilyardut-bira-igrata-1434551.html

/КРОСС/ Бирата и билярдът са вълшебната отвара за младостта. Според британски учени, комбинацията от бира и билярд противодейства на остаряването, пише Daily Mail. Любопитното е, че положителното влияние на напитката и играта не се коренят в тях самите, а в начина, по който карат хората да се чувстват - билярдът е лек спорт, с много почивки и предразполага към срещи с приятели, докато бирата разведрява обстановката. Освен това играта откъсва пенсионерите от мрачните мисли за болести и проблеми. Авторът на изследването Аске Ласен от университета на Копенхаген дори препоръчва билярдът с бира да бъде включен в препоръките на Световната здравна организация (СЗО) за активно остаряване.  

Посвещават ястие на БГ мореплавател

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4361449

Ако искаш да плаваш добре, трябва да ядеш риба, гласи популярната поговорка. А Иван Димов определено има нужда от това, защото си е поставил за цел да подобри два от рекордите на Гинес.
Българинът ще започне едно от най-рискованите приключения в историята на ветроходното плаване - сам, върху 5-метрова яхта той ще потегли около Земята през южните Ако искаш да плаваш добре, трябва да ядеш риба, гласи популярната поговорка. А Иван Димов определено има нужда от това, защото си е поставил за цел да подобри два от рекордите на Гинес. Българинът ще започне едно от най-рискованите приключения в историята на ветроходното плаване - сам, върху 5-метрова яхта той ще потегли около Земята през южните

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362005

MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на online@vgb. MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на online@vgb.

Радан Кънев: Разговорът за персони беше грешен ход

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/11/2398167_radan_kunev_razgovorut_za_personi_beshe_greshen_hod/?ref=rss


Реформаторския блок няма да влиза в персонални разговори за бъдещото управление преди да се изясни неговата програма. Това заяви пред "Дарик" радио членът на ръководството му и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Кънев отчете като грешка предварителното условие на реформаторите лидерът на първата политическа сила  Бойко Борисов да не бъде министър-председател. "Може би беше грешен ход и от моя страна и от други колеги, и от Борисов, който го взе много лично и започна да подскача. Това не...

Д-р Кунчев: Не ебола, а алкохолно увреждане е причинила смъртта в Македония

http://frognews.bg/news_78018/

Случаят с починалия британец в Македония се изясни, не става въпрос за ебола. Очакваме обаче официално потвърждение.

Гербери търсят сметка на Борисов за броя на депутатите

http://www.bnews.bg/article-118787

Въпросът към националното ръководство е какви са критериите и правилно и принципно ли са определени те. Поводът за декларацията е отличният резултат на ГЕРБ в община Благоевград и малкият брой депутати, които те вкарват в парламента.

Петима арестувани преди мача между България и Хърватска снощи

http://www.cross.bg/tribynite-vreme-reda-1434550.html

/КРОСС/ За реда по време футболната среща между отборите на България и Хърватска, за вътрешната охрана е наета частна охранителна фирма. На проведената работна среща между представители на МВР и БФС, изрично е поставено условие към полицията по трибуните и пистите на стадиона да има само стюарди. Единственият ангажимент на МВР в спортното съоръжение е бил осигуряването на агитката на гостуващия отбор. След като напрежението ескалира и възникнаха едновременно два инцидента на спортното съоръжение, се наложи намесата на полицейски служители, за да се предотврати разрастване на конфликтите. Пострадал е един служител на СДВР. Сбиването в сектор Б е било между привърженици на два български отбора, сред които полицията е влязла за да възстанови реда по трибуните и да раздели двете агитки. По същото време в сектор Г, феновете на българския и хърватския отбори опитали да преодолеят загражденията и да се сбият. Това наложи служители от полицейските сили извън стадиона да се намесят, за да не допуснат инциденти със сериозни последици по трибуните. След своевременната намеса на органите на реда, ситуацията е овладяна. Основният ангажимент на полицията бе опазване на обществения ред на територията на града, предвид струпването на множество привърженици на различни футболни клубове в много питейни заведения в столицата.  Преди и по време на срещата има петима задържани със забранени предмети. Снимка: Булфото, всички права запазени  

Бареков ексклузивно пред ПИК от Брюксел: Европа ще ни натисне за правителство без хора от комунистическите тайни служби, евроскептици и крайни националисти

http://pik.bg/бареков-ексклузивно-пред-пик-от-брюксел-европа-ще-ни-натисне-за-правителство-без-хора-от-к-news236247.html

Бареков ексклузивно пред ПИК от Брюксел: Европа ще ни натисне за правителство без хора от комунистическите тайни служби, евроскептици и крайни националисти

"Още следващата седмица Европа ще окаже позитивен натиск върху България за съставяне на правителство, в което да няма представители на бившите комунистически тайни служби, крайни националисти и крайни евроскептици", заяви пред ПИК от Брюксел Николай Бареков.

На въпрос на медията ни дали визира конкретно АБВ, НФСБ и "Атака" лидерът на ББЦ уточни, че не иска да влиза в детайли.

"Аз съм за максимално бързо съставяне на ново дясно центристко правителство, което да бъде предложено от първата по големина сила. Лично аз няма да участвам в преговорите за съставянето му, тъй като ще има преговорен екип. Нямам амбиции да ставам министър", подчерта Бареков.

Той взе отношение и по казуса с избирането на Александър Методиев и Четин Казак за народни представители. "България без цензура" беше първата политическа сила, която настояваше да се въведе образователен ценз при гласуването. Виждате, че това не се случи и по тази причина в парламента влязоха Бат Сали и Казак. Те бяха избрани от неграмотници", подчерта Бареков пред медията ни.

Лидерът на ББЦ ще остане в Брюксел до 20-ти октомври. В столиците на Белгия и на Великобритания той ще проведе серия от срещи с високопоставени представители на консервативната партия.

И Унгария иска големия талон

http://www.moreto.net/novini.php?n=267014

След Гърция и полицията в Унгария вече иска при пътуване в страната им българските шофьори да носят оригинала на малкия и големия талон за собственост на автомобила, съобщиха за „Преса“ от МВР. При непредставяне на двете части на свидетелството за регистрация водачът рискува да отнесе глоба от 40 до 100 евро.

Hiclub.bg с нова визия и тройно повече новини

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361993

Любимият на поколения тийнейджъри hiclub.bg сюрпризира читателите си с нова визия, няколко пъти повече информация и новини в реално време. 
Hiclub.bg предлага на аудиторията интересни истории, новини от България и света, полезни съвети, разнообразна информация и всичко, от което имате нужда, за да освежите деня си. Любимият на поколения тийнейджъри hiclub.bg сюрпризира читателите си с нова визия, няколко пъти повече информация и новини в реално време.  Hiclub.bg предлага на аудиторията интересни истории, новини от България и света, полезни съвети, разнообразна информация и всичко, от което имате нужда, за да освежите деня си.

Оптимистична теория за българския парламент

http://www.cross.bg/partii-partiite-parlament-1434549.html

/КРОСС/ Мои приятели стигнаха до интересен антропологичен извод - Софи Маринова е перфектната жена. Тя е постигнала всичко, тъй като поради естеството на браковете и произлизащите от това роднински връзки е свекърва сама на себе си. Това е своеобразно постигане на пълното съвършенство, което според редица източни учения идва едва когато не съществуват никакви обвързаности и човек е напълно независим от околната среда и предишните си животи. Обикновено до това съвършенство се стига след множество прераждания. Можем да кажем, че след поредните избори българският парламент е само на крачка от съвършенството на Софи Маринова. И в него всички замесени вече са били в най-различни любовно-разводни отношения, от които се е пръкнало и поколение. Този път картинката на партиите в него отговаря почти напълно на картината на българското общество. Всичко и всеки е представен при това в различни нюанси. В този парламент всички партийни идеологии са представени по два пъти. Има две десни партии, две леви партии, две националистически партии и две либерални партии. Разбира се, това обозначение е твърде условно, тъй като, както знаем, у нас десните провеждат лява политика, левите - дясна, а либералите са класически либерали само в АЛДЕ в Брюксел. Именно тази псевдоориентация към различни политически течения раздвои партиите у нас, тъй като българският избирател винаги се чувства измамен от тях, и то с право. Гласуваш за лявата БСП, получаваш плосък данък

Цената на ината

http://www.cross.bg/chakat-trugnat-vurshi-1434548.html

/КРОСС/ Когато избирателите изпращат някого във властта, те си представят, че го намятат с божествена мантия и той отлита сред облаците да върши героични дела. Доходи, заетост, екология, енергетика, социална политика, национални доктрини... Това наистина са велики дела, но има и всекидневна работа за вършене. Има две концепции за бъдещото управление. Условно можем да ги наречем "Национално съгласие" и "Избори до дупка". Според първата всички в парламента, независимо колко и кои са те, трябва да се обединят, водени от неизтребимия си патриотизъм, кристална честност и натрапчиво чувство за отговорност, за да направят правителство, което да проведе най-важните реформи и да стабилизира политическия живот така, че да не се тътрим на предсрочни избори всяка година. Според втората мошениците, които с лъжи и измами са се добрали до парламента, нямат никакво право да бъдат там и час по-скоро трябва да се разкарат. Дори и да успеят да направят някакво правителство, то ще е коалиция на кражби и далавера и няма да доведе до нищо хубаво. Затова, ако се налага, ще правим избори и през пет минути, докато не се появят смислени хора във властта. Има обаче и трета концепция. Даже не концепция, а по-скоро съображение, но много важно съображение. "Международното положение", а и положението в страната са такива, че икономиката не показва ръст дори и в размерите, заложени в бюджета

Гр. Лилов: Крият, че в "Миджур" са загинали 21, а не 15 души

http://frognews.bg/news_78017/

Загиналите в „Миджур” след взрива в Горни Лом са поне 21 работници, а не 15, както бе обявено официално. Проверил съм този факт, включително и по проя на некролозите, потвърждават го и местни хора.

Аз внуших на Борисов да прави правителство на малцинството

http://www.cross.bg/koltyklieva-vreme-boiiko-1434547.html

/КРОСС/ Пиарката Соня Колтуклиева произведе гръмовен скандал, който със сигурност ще има последици. По време на гостуването си в тв предаването "На светло" тя бе попитана от водещата Люба Кулезич "Кой внуши на Бойко Борисов да прави правителство на малцинството". Отговорът бе повече от стряскащ: "Аз!" Последваха няколко секунди неловко мълчание в студиото. След тях Колтуклиева се похвали, че е "обикновена българка, която има смелостта и самонадеяността" да му звъни и пише есемеси. "После му се обадих - по време на мача. И той ми вдигна. По-интересното е, че той ми сподели за втори свой разговор с Ангела Меркел. Вчера, освен, че го е поздравила, тя му е казала така: "Бойко, внимавай да не понесеш негативите от корупционната схема през последните години. Може би е по-добре да отстъпиш, ако не успееш да намериш сега солидна подкрепа на правителството". Той остави в мен впечатление, че по-скоро иска нови избори, отколкото да състави кабинет", каза Колтуклиева.  

Проверката в Музея на литературата продължава

http://offnews.bg/news/n_1/n_402110.html

След като снощи липсващият екземпляр на Рибния буквар се намери, а с него и още един незаведен, инвентаризацията в Музея на литературата ще продължи до изясняване на реалната ситуация с фонда на музея. Това съобщават от Министерство на кулитурата. За изчезването на Рибния буквар се разбра вчера, след разследване на OFFNews , започнало след сигнал за политическо уволнение в Националния литературен музей. Кандидатката за депутат в листите на Реформаторския блок Мариана Кирова бе получила предупреждение за уволнение, подавайки молбата си за отпуск за времето на предизборната кампания. Директорката на музея Катя Зографова обаче каза, че уволнението на Кирова е за това, че Рибният буквар е изчезнал. Информация за това не е била постъпвала нито в Министерството на културата, нито като жалба в МВР. Веднага след публикацията ни от Министерството и от МВР са се опитали да се потърсят разяснения за случая от Зографова, която обаче внезапно се оказала в отпуска и не отговорила на обаждания. Уредничката на музея Соня Кирицова също е научила за твърденията на Зографова публикацията ни.  Тя е обяснила пред Министерството, че ценният екземпляр се съхранява в един литературен кабинет с още 24 000 издания и за да се установи липсва ли наистина, трябва да се направи инвентаризация. Първоначалната оценка от нея допуска, че инвентаризацията ще отнеме седмица. Министър Иванов наредил от музея да се подаде жалба в Пето районно управление на МВР за изчезването на Рибния буквар, а зам.-министър Боил Банов отива на място, където разпорежда инвентаризацията да започне веднага и да се работи без почивни дни. Обявеното за издирване издание се намерило веднага в една от стаите на музея заедно с втори екземпляр, който не е заведен никъде.  Предстои да бъде направена експертиза, но по всичко личи, че вторият екземпляр също е от оригиналното и изключително ценно първо издание. Тази неочаквана находка е и причината за решението инвентаризацията в Музея на литературата да продължи до изясняване ситуацията с фонда на музея. Представители на МВР са своевременно уведомени за развитието на нещата.

Радан Кънев: Първите 3 партии правят правителство по мазетата

http://politics.actualno.com/Radan-Kynev-Pyrvite-3-partii-pravjat-pravitelstvo-po-mazetata-news_54326.html

В момента първите трима в избоните резултати правят правителство по мазетата. След като не се говори пред медиите, значи се говори по ресторанти и по мазета някъде. Така лидерът на ДСБ и член на ръков...

Шакира планира да си вземе година отпуск от музиката

http://music.actualno.com/Shakira-planira-da-si-vzeme-godina-otpusk-ot-muzikata-news_54331.html

Колумбийската изпълнителка Шакира планира да вземе едногодишен отпуск от света на музиката. През това време тя ще се концентрира върху бременността си. Изпълнителката на хита "Can't Remember to ...

Лекари от Плевен вдигнаха на крака мъж, прикован на легло повече от година

http://www.cross.bg/kraka-travma-vdignaha-1434546.html

/КРОСС/ Неврохирурзи от университетската болница в Плевен вдигнаха на крака мъж, прикован на легло повече от година и половина след травма при битов инцидент. Мъжът не можел да движи ръцете и краката си и според тогавашния лекарски преглед състоянието му било нелечимо. Почти година по-късно плевенските медици, под ръководството на доцент Йордан Панов, установили тежка мозъчна травма и увреждане на гръбначния стълб. На шестия ден след извършената операция мъжът се изправил на крака и вече се придвижва сам, предава БНР.  

Ива Екимова си призна: Всеки ден бях мъртво пияна

http://www.bnews.bg/article-118771

Ива Екимова за първи път проговори за състоянието си, след загубата на съпруга и Дими - вокалист на „Сленг".

Бойко Борисов в памет на майка си: Благодарение на нея съм това, което съм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361968

Бойко Борисов е написал вчера в профила си във Фейсбук възпоменание за майка си. Ето го:
Преди 16 години на днешния ден (10 октомври - б.р.) ни напусна мама Мецанка. Много я обичах и ми е много тъжно за нея. Мама Мецанка беше най-добрата жена на света, тя ме научи да различавам доброто от злото. Често ми казваше - „никога не прави това, Бойко Борисов е написал вчера в профила си във Фейсбук възпоменание за майка си. Ето го: Преди 16 години на днешния ден (10 октомври - б.р.) ни напусна мама Мецанка. Много я обичах и ми е много тъжно за нея. Мама Мецанка беше най-добрата жена на света, тя ме научи да различавам доброто от злото. Често ми казваше - „никога не прави това,

Истина или лъжа: Деси Банова казала в жълто интервю, че Емил Чолаков е лош синоптик

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361376

ЖЪЛТИНИТЕ

Деси Банова - хубавата синоптичка от Нова тв, прочете свое интервю в жълт седмичник преди дни. Учудва се, защото изобщо не е говорила с журналист от изданието и абсолютно всяка нейна дума в жълтото интервю е измислица. Възмущава се най-много от това, че авторът на текста е вкарал думи в устата и? за нейния колега от конкурентната Би Ти ЖЪЛТИНИТЕ Деси Банова - хубавата синоптичка от Нова тв, прочете свое интервю в жълт седмичник преди дни. Учудва се, защото изобщо не е говорила с журналист от изданието и абсолютно всяка нейна дума в жълтото интервю е измислица. Възмущава се най-много от това, че авторът на текста е вкарал думи в устата и? за нейния колега от конкурентната Би Ти

Варна ще отбележи празника на вкуса

http://www.moreto.net/novini.php?n=266978

Като всяка година, следващата седмица ще се отбележи празника на вкуса, с подкрепата на Община Варна във връзка с кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица 2017г., научи Moreto.net. В понеделник, 13 октомври от 19 ч.

Григор Лилов: Жертвите на взрива в Горни Лом са поне 21 души

http://www.cross.bg/zhyrnalist-grigor-ofitzialno-1434545.html

/КРОСС/ Известният разследващ журналист Григор Лилов пръв огласи на страницата си във Фейсбук версии за взрива във фабрика „Миджур" в село Горни Лом, радикално различни от официално тиражираните. Днес в предаването "На светло" по Нова телевизия той заяви, че е доказал смъртта на поне 21 работници, а не 15 - както бе обявено официално. „Това, че работниците са се изпарили показва колко мощна е била експлозията. Но тук има един важен момент. Във фабриката е имало тирове. Те са транспортирали мините. Взривът е бил изключително масиран. Което означава, че в това помещение са били струпани големи количества мини. Искали са да ги изнесат, но са получили отказ. Затова са ги изгърмели" смята разследващият журналист.  

Румен Петков: Не е въпросът дали ДПС ще влезе, а дали ще излезе от властта

http://www.cross.bg/petkov-rymen-otgovori-1434544.html

/КРОСС/ Запитан дали е имало „саботаж" в изборните резултати, в студиото на "На светло с Люба Кулезич" Румен Петков от АБВ отговори: „Резултатите не са нещо фатално и за мен лично. Група социологически агенции се преместиха от сферата на анализите в сферата на услугите. Криенето на кода и невъзможността на обикновения гражданин да провери как се е развил изборният резултат, води до поредната доза недоверие. Ние искаме мажоритарни избори и национална листа". Румен Петков коментира още, че не му е предлаган министерски пост. „Ние не разглеждаме участието си в парламента като участие в правителството. Ние показахме, че национално отговорният диалог е нещо политически необходимо. Липсата на диалог по време на мандата на ГЕРБ видяхте докъде ни доведе. ГЕРБ замеряше БСП, БСП отвръщаше със същото", каза Петков. На въпрос - какъв вариант за правителство виждат хората от АБВ, Петков отговори: „Съгласете се, че звучи несериозно партията, спечелила с два пъти повече пред опонентите си, в писмената покана за разговори да попита какви са вижданията на евентуалните участници в разговорите". Петков се оплака, че хора от АБВ са били уволнявани по политически причини. „Не е въпросът дали ДПС ще влезе, а дали ще излезе от властта. Въпросът е в икономическите ресурси. Ако ДПС бъде оставено в икономическите схеми, това означава, че коалицията не е обявена, но е факт

Цитат на деня: Първите трима правят кабинет по ресторанти и мазета

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/11/2398173_citat_na_denia_purvite_trima_praviat_kabinet_po/?ref=rss


"В момента първите трима правят правителство по мазетата. След като не се говори пред медиите, значи се говори по ресторанти и по мазета.  Нали никой не си прави илюзията, че не се говори за правителство? Напротив, активно се говори." 

Лидерът на ДСБ и член на ръководството на Реформаторския блок Радан Кънев в коментар пред "Дарик" на консултациите за съставяне на правителство и отказа на първите три политически сили - ГЕРБ, БСП и ДПС, да излъчват свои представители в дискусионни...

Моника на Станишев с милиони от европрограми

http://www.bnews.bg/article-118784

Моника Станишева си е докарала три милиона лева за рекламиране на европейските програми за периода 2007-2013 г.

Мерджанов: Всички от Националния съвет на БСП са готови за оставки

http://frognews.bg/news_78016/

След две коалиции с ДПС, винаги БСП се оказва губеща страна. В политиката има всякакви състояния – възходи и падения, така че трябва да се съобразим с получените резултати и да се стремим да ги променим.

Пенета взе "уайлд кард" за турнира в София вместо контузената Янкович

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/11/2398168_peneta_vze_uaild_kard_za_turnira_v_sofiia_vmesto/?ref=rss


Италианската тенисистка Флавия Пенета получи втората покана от организаторите за Турнира на шампионките, който за трета поредна и последна година ще се проведе в зала "Арена Армеец" в София. 

32-годишната Пенета, която заема 15-ото място в световната ранглиста, ще замени Йелена Янкович. Първоначалното сръбкинята получи "уайлд кард", но се отказа от надпреварата заради контузия в гърба.

"Контузията ми в гърба ме тревожи и положението не се подобрява от известно време. За...

Председателят на ЦИК за изборите: Бяха честни, законосъобразни и свободни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4361974

Изборите бяха честни, законосъобразни и свободни, заяви пред Дарик председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева.
Добрата оценка на международните наблюдатели се дължала основно на две неща, като първото от тях е новият Изборен кодекс. „Този кодекс вмени задължение на изборните комисии да бъдат много прозрачни и много Изборите бяха честни, законосъобразни и свободни, заяви пред Дарик председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева. Добрата оценка на международните наблюдатели се дължала основно на две неща, като първото от тях е новият Изборен кодекс. „Този кодекс вмени задължение на изборните комисии да бъдат много прозрачни и много

Вдигнаха на крака мъж, обездвижен за над година

http://www.vesti.bg/bulgaria/vdignaha-na-kraka-myzh-obezdvizhen-za-nad-godina-6024555

Преди 18 месеца след битов инцидент човекът загубил способност да движи краката и ръцете си

Взривяват 120-метров комин в Пловдив

http://pik.bg/взривяват-120-метров-комин-в-пловдив-news236245.html

Взривяват 120-метров комин в Пловдив

120-метров комин на Отоплителна централа "Юг" ще бъде взривен във вторник, съобщи „Марица”. Съоръжението, което се намира в Южната индустриална зона, не е действащо от 3 години. Ще го срутят със заряд, поставен в основата му.

Дейностите по събарянето ще са между 15 и 17 часа. 30 минути по-рано достъпът на автомобили по Кукленско шосе ще бъде забранен, а районът - отцепен от полицията. 

Коминът, собственост на ЕВН Топлофикация, е строен между 1978 и 1980 година. След събарянето на мястото се предвижда изграждане на заместваща модерна мощност за производство на гореща вода с номинална топлинна мощност от 30 до 40 MWth.

Намериха изчезналия Рибен буквар, а с него и втори екземпляр

http://www.cross.bg/ekzemplyar-ministerstvoto-inventarizatziyata-1434543.html

/КРОСС/ Броени часове, след като в Националния литературен музей започна спешна инвентаризация по нареждане на министър Мартин Иванов, обявеното за изчезнало копие от първия тираж на „Рибния буквар" се откри. Нещо повече, намери се и втори екземпляр, за който липсва информация, че се съхранява във фонда на музея, съобщават от Министерството на културата. Инвентаризацията се извърши заради изявление на и.д. директорката г-жа Зографова пред медия вчера, че е уволнила служителка заради изчезването на „Рибния буквар". Информация за това не бе постъпвала нито в Министерството на културата, нито като жалба в МВР. Веднага след публикацията се направиха многократни опити и от страна на Министерството, и от страна на МВР да се потърсят разяснения за случая от г-жа Зографова, която вчера се оказа е отпуска, и не отговаря на обаждания. Същевременно уредничката на музея г-жа Соня Кирицова от Националния литературен музей, която също като Министерството на културата, МВР и широката публика, научава сензационната новина от медиите обясни, че ценният екземпляр се съхранява в един литературен кабинет с още 24 000 издания и за да се установи липсва ли наистина, трябва да се направи инвентаризация. Първоначалната оценка от нея допуска, че инвентаризацията ще отнеме седмица/и

Румен Петков: От ГЕРБ не са ме канили за вътрешен министър

http://pik.bg/румен-петков-от-герб-не-са-ме-канили-за-вътрешен-министър-news236236.html

Румен Петков: От ГЕРБ не са ме канили за вътрешен министър

"Не, разбира се, не са ме канили от ГЕРБ за вътрешен министър", обяви в предаването "На светло" по Нова телевизия заместник-председателят на АБВ Румен Петков. Заради абсурдното изборно законодателство той не беше избран за депутат. Но остава активно в политиката да работи за партията си, увери той.

"Ще има правителство", категоричен е Румен Петков. "Дай да видим какво ще е то. Въпросът е ДПС не дали ще влезе във властта, а дали ще излезе. Защото движението все още е във властта", каза той. И даде за пример как избрана за шеф на общински съвет активистка на АБВ била сменена, заради ДПС.

АЕЦ „Козлодуй“ изхарчила незаконно 16 млн. лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=267011

Повече от половината пари за водноелектрическата централа на АЕЦ „Козлодуй" са били изхарчени незаконно. Това показва проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Съоръжението, което използва отработената вода в топлия канал на АЕЦ-а, започна работа със закъснение от три години през септември 2013 г.

МВР Бургас: Нарушителят, паркирал на мястото за инвалиди е от СОД, ще го накажем

http://pik.bg/мвр-бургас-нарушителят-паркирал-на-мястото-за-инвалиди-е-от-сод-ще-го-накажем-news236242.html

МВР Бургас: Нарушителят, паркирал на мястото за инвалиди е от СОД, ще го накажем

Спрелият в синята зона бял автомобил с надпис „Полиция” не е на патрулиращи полицаи и не е на КАТ. Извършена бе незабавна проверка и произходът му бе установен, съобщи Флагман.


Автомобилът е на СОД – ОДМВР- Бургас . Това е секторът, който отговаря за сигнално-охранителните дейности.

Веднага се самосезирахме и приключихме проверката. Ще установим и водача на колата, тъй като от вашата публикация не е ясно когато е направен кадъра”, заяви пресаташето Цветелина Рандева.

Тя изказа възмущението на ръководството от подобно поведение и призова гражданите да сигнализират и при други такива случаи, тъй като било недопустимо полицаи да паркират в синя зона без заплащане.

ЦИК: Изборите бяха честни, законосъобразни и свободни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361967

Изборите бяха честни, законосъобразни и свободни, заяви пред Дарик председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева.
Добрата оценка на международните наблюдатели се дължала основно на две неща, като първото от тях е новият Изборен кодекс. „Този кодекс вмени задължение на изборните комисии да бъдат много прозрачни и много Изборите бяха честни, законосъобразни и свободни, заяви пред Дарик председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева. Добрата оценка на международните наблюдатели се дължала основно на две неща, като първото от тях е новият Изборен кодекс. „Този кодекс вмени задължение на изборните комисии да бъдат много прозрачни и много

Логистичната мощ на Amazon, но за обикновени хора

http://www.investor.bg/analizi/262/a/logistichnata-mosht-na-amazon-no-za-obiknoveni-hora-181702/

Стартъп компанията Shyp е готова да свърши мръсната работа по изпращането на предмети вместо вас само за 5 долара

Пътят на бежанците: С лодка от Турция до Гърция и с Голф до София

http://www.bnews.bg/article-118780

Все повече нелегални емигранти започват да ни атакуват през Гърция. Тарифите на трафикантите започват от 1000-2000 евро.Единият от вариантите е чужденците да бъдат прекарани с лодки по море до Гърция. Другата схема е минаване на гръцко-турската бразда, където няма ограда. Това е границата с река Марица. След това от гръцка територия нелегалните имигранти преминават в България - често това става в района на село Мезек.

Николета Лозанова и Валери Божинов празнуват 3-ата годишнина от сватбата си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361327

Николета Лозанова направи колаж от снимки с най-хубавите моменти от брака си и ги пусна във фейсбук. И написа към него: Николета Лозанова направи колаж от снимки с най-хубавите моменти от брака си и ги пусна във фейсбук. И написа към него: "9.10.11. - тези последователни числа символизират безкрайност... Безкрайност, която е материализирана и носи името Никол! Равносметката след годишнината е: много любов, много красиви моменти, много емоции, много върхове и

Гроздан Караджов: България вече харчи на червено

http://www.cross.bg/karadzhov-blok-bulgariya-1434542.html

/КРОСС/ "Когато исканите от нас реформи бъдат приети и подписани от ГЕРБ и евентуална трета партия, с която преговаряме, тогава ще тръгнем към тягата, която ще тегли и ще се разберем за личностите, които могат да изпълняват тези реформи." Това заяви депутатът от Реформаторския блок и член на Гражданския съвет Гроздан Караджов в студиото на "Факторът Кошлуков" по TV7. "Трима или най-много петима души ще отидат на преговорите в сряда (15 октомври)", допълни депутатът. "Реформаторският блок е платформа, която има самостоятелен живот и привлича нови хора към себе си. Едва половината ни избиратели са свързани с ядрата на партиите, от които е съставен блока. Така че, когато ние се задължаваме пред обществото, то ще прецени кой изпълнява и кой не обещанията си", категоричен беше Караджов. "За Реформаторския блок най-важна е съдебната реформа. Трябва да има прекрояване на съдебната система из основи. Изборът на висши магистрати да става само след детайлно проучване на имуществото им и това от кого са зависими. Не искаме повече прокурори и съдии на конци. В момента цялата съдебна система се контролира от обръчите на Ахмед Доган и ние искаме това да се промени, заяви Караджов. ВСС трябва да се разпадне на две части - Съдебен и Прокурорски съвет", допълни той. Вторият приоритет е административна реформа - държавната администрация е неработещо и неефективно блато, просто един кошмар, който спъва бизнеса, заяви Караджов

ЦИК категорично: Изборите бяха честни, законосъобразни и свободни

http://pik.bg/цик-категорично-изборите-бяха-честни-законосъобразни-и-свободни-news236241.html

ЦИК категорично: Изборите бяха честни, законосъобразни и свободни

"Изборите бяха честни, законосъобразни и свободни", заяви в „Седмицата" на Дарик председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева. По думите й добрата оценка на международните наблюдатели се дължи основно на две неща, като първото от тях е новият Изборен кодекс.

„Този кодекс вмени задължение на изборните комисии да бъдат много прозрачни и много открити в своята дейност. От друга страна цялата изборна администрация - ЦИК, Районните избирателни комисии (РИК), Секционните избирателни комисии (СИК) и сътрудниците към тях в работата си", обясни Алексиева.

„По отношение на сроковете голямо предизвикателство за нас беше спазването на 24-часовия срок за произнасяне по определени жалби. Предизвикателство дотолкова, доколкото жалбите не бяха окомплектовани напълно и се наложи отлагане на времето за събиране на пълната преписка, за да може ЦИК да се произнесе адекватно и законосъобразно", призна Алексиева.„Има доста сигнали за нарушения, но те не са от характер, така че да поставят под съмнение резултатите от изборите", посочи още Алексиева.

Вчера Централната избирателна комисия обяви имената на избраните депутати. От тях 19 са избрани с преференция - 8% от всички депутати. Най-много са в групата на ГЕРБ - 10, следват БСП - с 5, ДПС - с 2, Реформаторският блок и „България без цензура" - с по един.

Хърватите: Много тежък мач и ценни три точки срещу България

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/11/2398166_hurvatite_mnogo_tejuk_mach_i_cenni_tri_tochki_sreshtu/?ref=rss


Президентът на хърватския футболен съюз Давор Шукер и футболистите от националния отбор определиха като много тежък двубоя срещу България.

Гостите спечелиха с 1:0 в София и продължават с пълен актив от шест точки в група Н на европейските квалификации. 

"Беше тежък мач, но играхме по-добре от България. През първото полувреме надиграхме съперника. Разбира се, през второто полувреме българите заиграха по-добре, но ние демонстрирахме отлично владеене на топката. Борехме се...

Общините искат 2% от данъка върху доходите да остава в регионите

http://www.mediapool.bg/obshtinite-iskat-2-ot-danaka-varhu-dohodite-da-ostava-v-regionite-news225859.html

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) ще настоява пред правителството и Народното събрание 2% от данъка върху дохода на физическите лица да остава в регионите, както и да бъде приет изцяло нов закон за местните данъци и такси. Това съобщи председателят на Управителния съвет на сдружението Тодор Попов. Сега 10-процентният данък върху доходите влиза изцяло в държавния бюджет. НСОРБ държи ставката да не се увеличава за сметка на данъкоплатците, каквито предложения имаше в хода на преговорите с политически сили и с организации, посочи Попов. ГЕРБ лансира идея да даде право на общините да могат сами да определят данъка върху доходите, като сумата над 10% да остава в местните бюджети. НСОРБ настоява и за приемането на нов закон за местните данъци и такси. Тези искания са свързани с осъществяването на реална финансова децентрализация, каквато НСОРБ държи да съществува на практика, а не само като параграф, записан в документите. В Центъра за обучение на местните власти в габровското село Гергини се провежда разширено заседание на Управителния съвет на НСОРБ, където се обсъждат два важни за общините въпроси - рамката на сътрудничеството на местната власт с новото Народно събрание и новото правителство, както и решаването на проблема с финансовите корекции. Очаква се НСОРБ да приеме документи и по двете теми. Попов посочи, че Управителният съвет ще подготви приоритетите, които ще стоят в основата на бъдещото взаимодействие с Народното събрание и с правителството. Проектът за споразумение ще бъде внесен за приемане на общо събрание на 3 декември, и ако бъде приет, на 4 декември НСОРБ планира официалното подписване на документите с председателя на Народното събрание и с министър-председателя.

Salon Prive 2014 – колекционерски страсти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360643

На малко места по света могат да забъркат толкова богат на вкус коктейл от класически и модерни суперколи, както на бутиковото моторно шоу Salon Prive в Лондон. Тридневното събитие на разкошните поляни в градините край река Темза в западната част на града включва конкурс за красота на олдтаймери, търгове и разпродажби, На малко места по света могат да забъркат толкова богат на вкус коктейл от класически и модерни суперколи, както на бутиковото моторно шоу Salon Prive в Лондон. Тридневното събитие на разкошните поляни в градините край река Темза в западната част на града включва конкурс за красота на олдтаймери, търгове и разпродажби,

Д-р Кунчев: Починалият британец в Македония не е бил заразен с ебола, имал е увреден черен дроб

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4361955

Случаят с починалия британец в Македония се изясни, но очакваме официалната информация. По неофициална информация, обаче не става въпрос за ебола. Това  каза пред „Фокус” д-р Ангел Кунчев, началник на отдел „Надзор на заразните болести” към Министерството на здравеопазването.
По думите му, пробите на починалия са отрицателни. Случаят с починалия британец в Македония се изясни, но очакваме официалната информация. По неофициална информация, обаче не става въпрос за ебола. Това  каза пред „Фокус” д-р Ангел Кунчев, началник на отдел „Надзор на заразните болести” към Министерството на здравеопазването. По думите му, пробите на починалия са отрицателни.

Италиански журналист сензационно: Българската мафия е закупила такова количество кокаин, че е в състояние да го продава по-евтино от самите колумбийци

http://pik.bg/италиански-журналист-сензационно-българската-мафия-е-закупила-такова-количество-кокаин-че--news236238.html

Италиански журналист сензационно: Българската мафия е закупила такова количество кокаин, че е в състояние да го продава по-евтино от самите колумбийци

"Италия е демокрация с мафия вътре. България е мафия с демокрация вътре. Калабрийците се снабдяват с кокаин по собствени канали – със стока от българите. Защото българската мафия бе закупила такова количество кокаин, че бе в състояние да го продава по-евтино от самите колумбийци. Това заяви пред Нова телевизия италианскията журналист Роберто Савиано. Той е осъден на смърт от италианската мафия заради романа си „Гомор“, пише "24 часа".

"Брендо е единственият, който знае как се осъществява трафикът на българската мафия в Италия. Първите наркотрафиканти се раждат в социалистическа България, която продава кокаин като стратегия за отравяне на Запада", заяви журналистът.

Той обясни, че го е впечатлило разследването срещу Станимир Флоров, защото това било типично за страните, където демокрацията не е напълно установена. "Неговото разследване за контакти с мафиотския свят показва, че има една част от България, която се противопоставя – в противен случай тези истории не биха излезли наяве“, допълни Савиано.

„Иска ми се да кажа на българските журналисти – да казват истината, но да не го правят сами. България може да стане част от Европа“, заяви още той.

Стр. Ангелов: При Жан Виденов имахме 3 млн. гласа, сега - 500 хил.

http://frognews.bg/news_78015/

Изгонихме много хора, които са били част от социалистическата партия, и това не може да не се отрази на избирателите. При Жан Виденов имахме 3 милиона гласа, сега стигнахме 500 000.

Д-р Кунчев: Починалият британец в Македония не е бил болен от ебола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361952

Случаят с починалия британец в Македония се изясни, но очакваме официалната информация. По неофициална информация, обаче не става въпрос за ебола. Това  каза пред „Фокус” д-р Ангел Кунчев, началник на отдел „Надзор на заразните болести” към Министерството на здравеопазването.
По думите му, пробите на починалия са отрицателни. Случаят с починалия британец в Македония се изясни, но очакваме официалната информация. По неофициална информация, обаче не става въпрос за ебола. Това  каза пред „Фокус” д-р Ангел Кунчев, началник на отдел „Надзор на заразните болести” към Министерството на здравеопазването. По думите му, пробите на починалия са отрицателни.

S&P постави негативна перспектива пред рейтинга на Франция

http://www.investor.bg/evropa/334/a/sp-postavi-negativna-perspektiva-pred-reitinga-na-franciia-181701/

Бюджетната позиция на страната се влошава с оглед на ограничените перспективи за растеж, посочват от кредитната агенция

Варненски детски градини изхарчили неправомерно близо 3 млн. лв

http://www.moreto.net/novini.php?n=267008

Общо 2,7 млн. лева са изхарчили 29 детски градини във Варна, без да обявяват обществена поръчка, установи Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Парите са за поръчка на ядене за малчуганите. Проверката на финансовата инспекция е част от годишния й план за 2014 г.

"Южен поток" е спасителен пояс за България

http://www.cross.bg/potok-yuzhen-bulgariya-1434541.html

/КРОСС/ Руски експерти коментират резултатите от изборите и съдбата на газопровода. Страната е жертва на безпрецедентен външен натиск, смятат те Проектът на газопровода Южен поток не е спрян, той се реализира въпреки възникналите трудности, каза министърът на енергетиката на Русия Александър Новак. Той напомни, че междуправителствените споразумения продължават да действат, едностранното им денонсиране е невъзможно. Според него проблемите са свързани с това, че Еврокомисията спря дейността на работната група, създадена за изработване на механизми за експлоатиране на газопровода. Министърът изрази надежда, че след формиране на новия състав на Еврокомисията работата по Южен поток ще продължи. Междувременно в Брюксел започна изслушването на новите еврокомисари и избраната за следващ върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини заяви, че свързва перспективата за „Южен поток" със ситуацията в Украйна. „В момента няма политически условия за проекта „Южен поток", предвид ситуацията в Украйна и предвид състоянието на отношенията с Русия", каза бъдещата шефка на европейската дипломация. Тя допълни, че „всички инфраструктурни проекти трябва да имат пълна и солидна юридическа база". Могерини отхвърли подозренията, че има симпатии към проекта „Южен поток". По думите й, както често се случва напоследък със западни лидери, се оказа, че не била разбрана правилно

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване