Благотворителни пиеси за деца от „Протегни ръка“

http://www.vesti.bg/bulgaria/blagotvoritelni-piesi-za-deca-ot-protegni-ryka-6025375

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ ще бъде поставена тази вечер от 19.00 ч. на сцената на Сатиричния театър в столицата

След концерта си в София Сара Брайтман отива в Космоса

http://offnews.bg/news/n_1/n_406431.html

Концертът на певицата Сара Брайтман в София ще бъде един от последните за тази година, а след него тя ще отдели време, за да изпълни една от мечтите си - пътуване в Космоса, съобщават организаторите на събитието. След 12 ноември, когато Брайтман ще излезе пред българската публика в арена "Армеец", певицата ще започне подготовката си за това да стане осмият космически турист и първият изпълнител, който ще пее на живо от Международната космическа станция. През януари 2015 най-продаваното сопрано в света ще започне тренировките, които ще се проведат в Хюстън, САЩ и Звездното градче в Русия. Специалните тренировки ще бъдат безкомпромисни и ще продължат над 9 месеца. Реалната подготовка за пътуването е започнало още преди година – оттогава Брайтман следва определен режим на хранене и пие специални медикаменти. Билети за концерта на Брайтман, преди тя да стане космическа певица, може да откриете в мрежата на "Eventim".

Европарламентът ще обяви днес дали одобрява кандидат комисаря на Словения

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/21/2404040_evroparlamentut_shte_obiavi_dnes_dali_odobriava/?ref=rss


Комисията по транспорт на Европейския парламент (ЕП) ще реши днес в 12.00 ч. българско време дали одобрява кандидата на Словения за еврокомисар Виолета Булц, след като снощи тя бе подложена на тричасов изпит в Страсбург. Това съобщи председателят на парламентарната комисия Михаел Крамер, цитиран от БТА.

Това гласуване ще определи дали утре е възможно ЕП да одобри пълния състав на следващата Европейска комисия с председател Жан-Клод Юнкер.

Крамер посочи, че Булц е дала...

И част от "Левски" остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=268013

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат и абонатите в част от кв." Левски" . Водоподаването в района ще бъде възстановено до 16 часа, уточняват от водосанбдителното дружество.

Башар Рахал: Влудява ме, когато чуя българи в Америка да говорят помежду си на английски

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379732

Тръгнах за Америка с 1000 долара, а след 4 месеца вече имах зелена карта. Влудява ме, когато чуя там българи да говорят помежду си на английски
Един от най-интересните, колоритни и талантливи артисти от новата вълна е Башар Рахал. Името му Башар означава Тръгнах за Америка с 1000 долара, а след 4 месеца вече имах зелена карта. Влудява ме, когато чуя там българи да говорят помежду си на английски Един от най-интересните, колоритни и талантливи артисти от новата вълна е Башар Рахал. Името му Башар означава "благата вест за раждането на Христос". Роденият в Дубай преди 40 години актьор /преди два дни

Китайският президент призова да се сложи край на "странната архитектура" в страната му

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/10/21/2403833_kitaiskiiat_prezident_prizova_da_se_sloji_krai_na/?ref=rss


Китайският президент Си Цзинпин призова да се сложи край на "странната архитектура" в страната му, която е резултат на строителния бум.

По време на двучасова реч, изнесена на литературен форум миналата седмица, Си Цзинпин атакува проекта на Рем Коолхас за сградата на главното управление на Китайската централна телевизия – CCTV, в Пекин, която беше обявена за най-добрата висока сграда в света.

Изказването на президента беше цитирано от комунистическия орган People's Daily,...

Решават проблема с бебешките ваксини до две седмици

http://www.cross.bg/bebetata-vaksini-ministerstvo-1436035.html

/КРОСС/ До две седмици се разрешава проблемът с ваксините за бебетата. Това съобщи News.bg, позовавайки се на свои източници в Министерство на здравеопазването. Макар и трудно, разрешението на казуса е на път да стигне до успешен финал. Припомняме, че Министерство на здравеопазването мина към пряко договаряне на шествалентната ваксина за бебетата с търговците на едро. В извънредни случаи като този, когато се очертава няколко месечен период без ваксини, има възможност в Закона за обществени поръчки да се премине към директно договаряне. Здравният министър в служебния кабинет Мирослав Ненков се зарече да не остави бебетата без ваксини.    

Производството на опиумен мак в Афганистан е достигнало рекордни нива през 2013 г.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/21/2404035_proizvodstvoto_na_opiumen_mak_v_afganistan_e/?ref=rss


Производството на опиумен мак в Афганистан е достигнало своята най-висока стойност в историята през 2013 г., независимо от мерките на САЩ за ограничаване на отглеждането на наркотични растения на стойност 7.6 милиарда долара, съобщи пред "Ройтерс" Службата по наркотици и престъпност на ООН.

През миналата година с опиумен мак в страната са били засети 209 000 декара, заяви специалният инспектор за Афганистан Джон Сопко. Предишният рекорд е поставен през 2007 г., когато са били засети...

Русия забрани вноса от ЕС на още повече хранителни стоки

http://econ.bg/Новини/Русия-забрани-вноса-от-ЕС-на-още-повече-хранителни-стоки_l.a_i.580849_at.1.html

Русия разширява ембаргото върху вноса на европейски хранителни стоки, съобщи руската ветеринарна служба, цитирана от Франс прес. В списъка със...

България е на второ място в класация за омраза към управляващите

http://www.moreto.net/novini.php?n=268006

България е втората страна в класацията на 12-те страни, които най-силно мразят правителствата си, съобщава белгийският вестник Le Vif, като се позовава на последния доклад на „Галъп” – България е втората страна в класацията на 12-те страни, които най-силно мразят правителствата си, съобщава белгийският вестник Le Vif, като се позовава на последния доклад на „Галъп” – „Global States of Mind 2014”.

Шокираща прогноза на БАН: Температурите ще се сгромолясат с цели 26 градуса наведнъж

http://www.zapernik.com/obshtestvo/shokirashta-prognoza-na-ban-temperaturite-shte-se-sgromolyasat-s-celi_35053/

България ще изживее пореден климатичен шок от този четвъртък заради нахлуващ арктически циклон, съобщиха от БАН.

В четвъртък привечер и в нощта срещу петък температурите ще се сгромолясат с цели 26 градуса наведнъж, което е изключително рядко срещано атмосферно явление. След днешната необичайна жега от 26, на места 27 градуса по Целзий, градусите в петък сутринта ще са минусови!

Максималните в петък и събота едва ще докоснат 3-4 градуса. Очаква се половин България да надене...

Продължава

От 3 хил. до 15 хил. лв. за медиите, пускали песента на Криско и Мария Илиева

http://www.cross.bg/ilieva-mariya-krisko-1436036.html

/КРОСС/Четири акта са наложили инспекторите на СЕМ на медии, излъчвали преди 22, 30 ч. песента на Криско и Мария Илиева „Видимо доволни". „Пукажи на тия хора как са мяташ..." е звучало в най-гледаното време, включително в централна новинарска емисия, по Би Ти Ви и Нова телевизия. Минималният размер на глобите според Закона за електронните медии е между 3000 лв. (за нарушаване на добрите нрави) и 15 000 лв. (вреда над моралното и психическо здраве на децата). Регулаторният орган вероятно ще състави още три акта за появата на вулгарния хит на тв екрана, съобщи „Площад Славейков". Високият размер на санкциите притесни двамата изпълнители и те разпространиха открито писмо, в което твърдят, че това е дискриминация към тях. "Санкцията е безпардонно вмешателство в естественото развитие и плурализма на творческите среди, както и в правото на избор на потребителите. Песента "Видимо доволни" категорично не съдържа нецензурни думи и неспецифични за хип-хоп и поп културата жаргонни изразни средства, които очевидно сте пропуснали да откриете в стотици други произведения", се казва в писмото. И още: "Считаме, че СЕМ демонстрира грубо и с неясни субективни критерии дискриминационно отношение към конкретно художествено съдържание

Внимание! Червен код за река Върбица при Златоград заради обилни валежи в четвъртък

http://pik.bg/внимание-червен-код-за-река-върбица-при-златоград-заради-обилни-валежи-в-четвъртък-news240118.html

Внимание! Червен код за река Върбица при Златоград заради обилни валежи в четвъртък

Червен код за река Върбица при гр. Златоград е обявен за този четвъртък, съобщават от МОСВ.

По данни и прогнози на НИМХ, в сряда до вечерта в Западните и Южните райони ще завали дъжд.

На 23 октомври, четвъртък, ще се създаде валежна обстановка, като на места дъждът ще бъде особено интензивен. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв.м, на отделни места ще достигнат 40-50 л/кв.м.

В резултат на валежите, от системата Аrda forekast е обявен червен код за река Върбица при гр. Златоград. На 23 октомври, четвъртък, около 17 часа се очаква отток от 258 м3/сек.

Оперативното звено към МОСВ е активирано.

Пет години затвор за Оскар Писториус

http://news.ibox.bg/news/id_245912520

Той получи пет години затвор за убийство по непредпазливост.

ТИР уби на място 77-годишна жена на входа за Русе

http://www.vesti.bg/novini/tir-ubi-na-miasto-77-godishna-zhena-na-vhoda-za-ruse-6025379

ТИР уби на място възрастна жена на входа на Русе. 77-годишната Вярка Георгиева отивала заедно със съпруга си на вилата, която се намира в околностите на града.

7% от осмокласниците са активни пушачи

http://pik.bg/7-от-осмокласниците-са-активни-пушачи-news240115.html

7% от осмокласниците са активни пушачи

Около 7% от осмокласниците са активни пушачи, показва статистиката. Приблизително 38% от децата са изложени на тютюнев дим в дома си, а над 23 на сто са родени от майки, пушили по време на бременността, пише Дарик.

Във Великобритания около 9% от децата между 9 и 15 години са активни пушачи, а в Съединените щати децата пушачи са повече от 3 милиона.

Тютюнопушенето по време на бременност и излагането на децата на тютюнев дим са сред факторите, които водят до повишен риск за заболеваемост от астма и алергичен ринит.

По данни на Българското дружество по алергология от алергичен ринит в България боледуват около 20 - 25% от хората, а от бронхиална астма около 9% от населението, като съотношението е 2 към 1 в полза на децата. Опитът показва, че лечението на алергичния ринит намалява риска от развитие на бронхиална астма, докато около 40% от нелекуваните болни развиват такава.

Българското дружество по алергология започва информационна кампания, която ще запознава четвъртокласниците в София с вредата от тютюнопушенето.

Инициативата е под надслов „Дишай свободно" и ще се проведе в десет столични училища. По данни на Световната здравна организация един на всеки пет ученика от 9-и до 12-и клас са активни пушачи.

Информационната кампания ще продължи до 7-и ноември. Очаква се по време на нея освен с вредите от тютюнопушенето, малчуганите да се запознаят и със симптомите на алергичните болести.

В Китай екзекутирали 2400 души за 2013 година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379711

В Китай, страната с най-много екзекуции в света, миналата година са изпълнени 2400 смъртни присъди, съобщи неправителствена организация, при отсъствие на официални данни за това, съобщи АФП.
Броят на екзекуциите през 2013 г. е с 20% по-малък от тези през 2012 г. и бележи значителен спад спрямо 2002 г. В Китай, страната с най-много екзекуции в света, миналата година са изпълнени 2400 смъртни присъди, съобщи неправителствена организация, при отсъствие на официални данни за това, съобщи АФП. Броят на екзекуциите през 2013 г. е с 20% по-малък от тези през 2012 г. и бележи значителен спад спрямо 2002 г.

Глобиха солено бургаския бизнесмен залял пазара с фалшив оцет

http://pik.bg/глобиха-солено-бургаския-бизнесмен-залял-пазара-с-фалшив-оцет-news240113.html

Глобиха солено бургаския бизнесмен залял пазара с фалшив оцет

Фирмата на бургаския бизнесмен Гено Недялков „Нег груп” ООД ще бъде солено глобена от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), заради това, че произвежда фалшив оцет, съобщават от ведомството, пише Флагман.

„Нег груп” е една от 10-те проверени фирми, в които инспекторите на агенцията са установили, че пробутват опасна синтетична киселина с етикет за уж натурален оцет. От бутилирания “Оцет Кехлибар” вече са продадени 14 300 бутилки, след което контролните органи са наредили на фирмата да изтегли стоката от магазината мрежа.

Гено Недялков е добре познат в региона. Интересите му са основно в сферата на земеделието. Компанията му държи огромна база в района на „5-ти километър”. В „Нег груп” ООД Недялков е съдружник с Вилиана Тенева. Сега фирмата им ще трябва да се бръкне дълбоко, за да плати глобата си. Точният размер ще бъде определен от изп.директор на Агенцията по храните проф. Пламен Моллов.

Припомняме, че Законът за виното и спиртните напитки от половин година разграничава натуралния винен оцет от подправката, за която се използва оцетна киселина Е260. Тя се прави от петролни източници или от карбониране на метанол чрез химична реакция и дестилация на дървесина и трябва да се продава не като оцет, а като т.нар. кисел продукт. Синтетичната оцетна киселина, обозначена на етикета с Е260, е опасна за здравето и в повечето случаи са причина за разваляне на зимнината от домашни консерви. Нещо повече - оцетната киселина Е260 е токсична при високи концентрации и може да доведе до силни изгаряния на лигавицата.

Според закона оцет може да се произвежда единствено по натурален път от биологична суровина чрез провеждане на оцетно-кисела ферментация на вино, плодове, плодово вино и етилов алкохол от земеделски произход.

Китай е екзекутирал 2400 души за 2013 година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379697

В Китай, страната с най-много екзекуции в света, миналата година са изпълнени 2400 смъртни присъди, съобщи неправителствена организация, при отсъствие на официални данни за това, съобщи АФП.
Броят на екзекуциите през 2013 г. е с 20% по-малък от тези през 2012 г. и бележи значителен спад спрямо 2002 г. В Китай, страната с най-много екзекуции в света, миналата година са изпълнени 2400 смъртни присъди, съобщи неправителствена организация, при отсъствие на официални данни за това, съобщи АФП. Броят на екзекуциите през 2013 г. е с 20% по-малък от тези през 2012 г. и бележи значителен спад спрямо 2002 г.

Арестант почина в столично полицейско управление

http://offnews.bg/news/n_1/n_406421.html

Арестант почина в столичното Осмо РПУ, научи OFFNews. Мъжът е починал тази сутрин. 50-годишният мъж бил в ареста по подозрение, че организирал превозването на нелегални имигранти.  Към момента не е ясна причината за смъртта му, но най-вероятно става дума за сърдечен проблем. Очаквайте подробности!

Все по-надолу сме в класацията за свобода на медиите

http://www.zapernik.com/obshtestvo/vse-po-nadolu-sme-v-klasaciyata-za-svoboda-na-mediite_35052/

България продължава спада си в класацията на "Репортери без граници" за свободата на медиите, която обхваща 180 държави. За 2014 година страната ни заема завидната 100-тна позиция в изследването, съобщава "Стандарт".

През 2013 година България е била на 87-мо място, а през 2012-та на 80-то - рази година по-свободни медии от тези в България, според изследването на "Репортери без граници", са държави като Косово, Мозамбик, Албания, Замбия, Бутан, Кувейт и Сенегал.

Миналата година...

Продължава

EVN Топлофикация е в готовност да стартира отоплителния сезон

http://www.cross.bg/toplofikatziya-bulgariya-sezona-1436033.html

/КРОСС/ EVN България Топлофикация информира, че предвид очакваното понижение на температурите в следващите дни и с цел осигуряване на комфорта на своите клиенти, дружеството е в готовност за цялостно стартиране на отоплителен сезон 2014/2015 г. в Пловдив. Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към детски и социални заведения, болници, хотели и други клиенти, които са заявили това преди официалното начало на сезона. Това е възможно при изрично желание на всеки клиент с подаване на заявление (решение на Общото събрание на етажната собственост). Съгласно нормативните изисквания за официалното стартиране на сезона е необходимо в три последователни дни средноденонощната температура да е по-ниска от +12°С, както и прогноза за ниски температури в следващите 7-10 дни. За целта EVN България Топлофикация извършва постоянен анализ на средните стойности на външните температури и спазването на условията за пускане на централното отопление. В случай, че температурите отново се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN България Топлофикация, ще се изключат автоматично благодарение на инсталираните от дружеството температурни датчици. По този начин EVN България Топлофикация повиши ефективността на работата на системата и позволява намаляване разходите на клиентите.  

Ще сменят ли традиционните си цветове ЦСКА и Левски за дербито в събота?

http://www.cross.bg/tzska-levski-gerena-1436034.html

/КРОСС/В „Левски" сериозно обмислят идеята да излязат в дербито срещу ЦСКА, в събота, 25 октомври, с юбилейния екип за 100-годишнината. От БФС обаче ще позволят това, само ако е налице съгласие от „армейците". Ако склони, клубът от Борисовата градина ще трябва да използва резервните си бели фланелки, а двубоят ще е безпрецедентен в историята на синьо-червеното съперничество. Тимът от „Герена" не е играл в обичайното синьо вече повече от месец, след като в отбора решиха, че жълто-червеното райе им носи късмет в годината на вековния празник. Въпреки че наредбата за първенствата и турнирите не разрешава „Левски" да сменя титулярния си екип в домакинство, това вече се случи - при победата с 3:2 над „Лудогорец" на „Георги Аспарухов". От БФС обясниха, че изключение е допустимо единствено ако и гостуващият тим е съгласен и ако от промяната няма да настъпи припокриване на цветовете на двата състава. От ЦСКА предпочетоха да не коментират темата. Изпълнителният директор Александър Тодоров се оправда, че „има далеч по-важни неща за решаване". Членът на управителния съвет Иво Котев пък уточни, че в клуба ще дадат становище, когато от противниковия лагер официално поискат такова. С цветове, различни от синия, клубът от „Герена" е постигал една-единствена победа над вечния си съперник - през пролетта на 1953 г

Пътека от червени цветя бележи пътя, където загина бебе в Крушовец

http://pik.bg/пътека-от-червени-цветя-бележи-пътя-където-загина-бебе-в-крушовец-news240108.html

Пътека от червени цветя бележи пътя, където загина бебе в Крушовец

Преди 40 дни ужасна трагедия беляза созополското село Крушовец. Дете бе премазано в количката си от автомобила на граничния полицай Костадин Стоянов. За да отдадат почит на 11-месечната Краси, днес пътека от червени цветя ще покрие окървавения път, където тя загина, съобщава БНР.

Близките на момиченцето ще засипят с цветя шосето и тротоара, на който малката Краси издъхна, за да отдадат почит към паметта ѝ, уточни един от организаторите – Мария Димитрова от клуб "Безопасни улици от Валя".

"Нека всички останали да видят и да проумеят, че не е нужно да се убиваме по пътищата и самостоятелно да водим война измежду нас си, да страда едно семейство за цял живот. Най-вече и за невинното дете, което си е отишло. Цветята ги слагаме на земята и една минута мълчание в памет на всички загинали деца. Мъката обаче си остава единствено и само за въпросното семейство", заяви още тя.

След тежкия инцидент на 11-и септември пътят в Крушевец вече е обезопасен. По трасето в селото са поставени 5 "легнали полицаи". Два от ограничителите са поставени точно на мястото, където беше убито детето.

Източник: inews.bg

Елит Петрол ще рефинансира кредити от КТБ и ЦКБ за близо 70 млн. долара

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/elit-petrol-shte-refinansira-krediti-ot-ktb-i-ckb-za-blizo-70-mln-dolara-182257/

Дъщерното дружество на Петрол е сключило договор с Кристъл Асет Мениджмънт, което да осигури новото финансиране

Още еврейски заселници се настаниха в Източен Ерусалим

http://www.mediapool.bg/oshte-evreiski-zaselnitsi-se-nastaniha-v-iztochen-erusalim-news226239.html

Еврейски заселници се настаниха в десет нови апартамента в палестинския квартал Силуан в Източен Ерусалим, съобщиха палестински и израелски активисти, цитирани от Франс прес.   Тези действия се посрещат остро както от палестинците, така и в чужбина. Международната общност не признава израелското анексиране на Източен Ерусалим, който палестинците искат да е столицата на бъдещата им държава. Израел пък смята Ерусалим за своя единна и неделима столица.   За голяма част от международната общност настаняването на еврейски заселници в квартал като Силуан поставя под въпрос преговорите, които би трябвало да се състоят между израелци и палестинци за окончателния статут на Ерусалим.   Темата е още по-деликатна поради близостта на Силуан до старата част на Ерусалим и Храмовия хълм, който е свещен както за евреите, така и за мюсюлманите.   Заселниците се настаниха в два жилищни блока с общо 10 апартамента, съобщи представител на местна палестинска асоциация.   На 30 септември еврейски заселници се настаниха в 25 апартамента в същия квартал, в някои от тях със сила. Тези действия предизвикаха сблъсъци, критики и дори осъждане от Белия дом в деня, когато се срещаха президентът Барак Обама и израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Варненско училище реши проблема с графитите като си нарисува свои

http://www.moreto.net/novini.php?n=267999

Хитър начин да се преборят с драсканиците и безразборното рисуване по фасадата на СОУ „Свети Климент Охридски" откриха в училището. Подпомагани от учителите, ученици сами разкрасиха фасадата. А лентата под прозорците по продължения на цялата външна стена прилича на страници от буквар.

"Атака": Знамето на ЕС няма място в нашия парламент, то дори не е легитимно

http://pik.bg/атака-знамето-на-ес-няма-място-в-нашия-парламент-то-дори-не-е-легитимно-news240109.html

"Атака": Знамето на ЕС няма място в нашия парламент, то дори не е легитимно

Присъствието на знамето на Европейския съюз в българския парламент противоречи на всякакви закони. Няма закон, който да постановява, че това знаме трябва да стои в парламента и да бъде национален символ.

Официалните символи на българската държава са гербът и националното знаме и като такива те трябва да присъстват в институцията Народно събрание. Това написаха в отворено писмо от „Атака” до медиите.

„Знамето, което се води, че е на ЕС, не е дори легитимно, защото в Лисабонския договор, който е основата на регламента на Европейския съюз, няма текст, който да казва, че такова знаме е символ на ЕС.

След провала на приемането на Конституция на Европа, заменилият я Лисабонски договор премахва конституционния член за европейските символи като знаме, ден на Европа, мото и химн на ЕС, които присъстваха в договора за Конституция на Европа.

В отговор на спекулациите, че от „Атака” сме поругали знамето на ЕС, припомняме какво е наистина поругаване. Поругаване е, когато „интелигентните“ протестъри късаха билбордове на телевизия „АЛФА“ и „Атака” и ги палеха пред очите на десетки полицаи. Нито един от тези вандали не е осъден до този момент.

От „Атака” питаме защо е наречено поругаване преместването на знаме, което не се води официален символ. В интерес на обективната истина, която всички медии претендират, че отразяват, т.нар. знаме на ЕС беше преместено от Адриан Асенов, тъй като то е поставено там незаконно, т.е. Асенов изпълни закона.

„Атака” ще направи официално запитване още в първия ден на структурирането на Народното събрание, на какво основание в институцията Народно събрание на Република България, знаме, което е неидентифицирано и нелигитимно за Европейския съюз, стои редом с българското национално знаме”, пишат още националистите. 

Кои са факторите за добрия финансов мениджмънт?

http://www.investor.bg/bylgariia/5/a/koi-sa-faktorite-za-dobriia-finansov-menidjmynt-182250/

Набирането на капитал на борсата все още има много малък дял от общото финансиране в българските компании, стана ясно по време на поредния Клуб Investor.bg

Арестант почина в Осмо РПУ в София

http://www.mediapool.bg/arestant-pochina-v-osmo-rpu-v-sofiya-news226238.html

50-годишният мъж е бил арестуван, защото е превозвал нелегални имигранти. Той е починал в сградата на районното, след като му прилошало. За момента не е ясна точната причина на смъртта.

Видео: Хърватски боксьор преби съдията, който му присъди загуба

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/21/2404033_video_hurvatski_boksyor_prebi_sudiiata_koito_mu/?ref=rss


Неприятен инцидент беляза Европейското първенство по бокс за младежи в Загреб. Хърватинът Видо Лончар преби съдията, който секунди по-рано му отсъди техническа загуба.

Във втория рунд на срещата от полутежка категория реферът три пъти отброи нокдаун на представителя на домакините и в крайна сметка прецени, че не може да продължи мача.

След обявяването на решението Лончар потърси сметка на рефера и го повали на пода с дясно кроше. В този момент победителят Алгирдас Банюлис...

Кирил Григоров: Най-вероятно лицензът на КТБ ще бъде отнет

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/kiril-grigorov-nai-veroiatno-licenzyt-na-ktb-shte-byde-otnet-182254/

Банката може да бъде оздравена само на теория, заяви анализаторът от Българската агенция за кредитен рейтинг

Швеция продължава да търси чужда подводница

http://www.vesti.bg/novini/shveciia-prodylzhava-da-tyrsi-chuzhda-podvodnica-6025378

Операцията на шведската армия за засичане на "чуждестранна подводна дейност" в акваторията на Стокхолмския архипелаг продължава с участието на "всички сили", съобщи за агенция ТАСС говорителят на Генералния щаб Йеспер Тенрут.

Електромобилите в Добрич паркират безплатно в синя зона

http://pik.bg/електромобилите-в-добрич-паркират-безплатно-в-синя-зона-news240107.html

Електромобилите в Добрич паркират безплатно в синя зона

Собствениците на електромобили ще могат да паркират безплатно в т. нар. синя зона в Добрич, за да се насърчи навлизането на екологични превозни средства. Това предвиждат изменения в общинската наредба за организация и безопасност на движението, обявени за публично обсъждане, съобщи БТА.

Със специалния режим на паркиране жителите и туристите в Добрич ще разполагат с достъпна услуга, ще се облекчи трафикът в централните градски части, ще се ограничат емисиите на парникови газове, посочват от общината.

С придвижването с електромобили ще се осигури устойчиво бъдеще за транспорта и намаляване на зависимостта в сектора от природните горива.

Добрич вече разполага със зарядна станция за електромобили.


Разследват двама за обири на банкомати

http://pik.bg/разследват-двама-за-обири-на-банкомати-news240106.html

Разследват двама за обири на банкомати

Двама мъже са задържани от полицията заради съмнение, че са извършвали обири на банкомати, пише "standartnews.com".

Полицейски служители на ОД МВР – Благоевград са спрели в понеделник към 16:40 часа на главен път Е-79, в района на КПП - Бело поле, лек автомобил „Хюндай". В колата е открито и иззето електронно скимиращо устройство за банкомат. Със заповед за задържане до 24 часа са вкарани в ареста 54-годишният водач на автомобила С.П. от Благоевград и 26-годишният му спътник Р.С. от благоевградското село Церово. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Благоевград.

 

Отмениха избора на охрана на пешеходните подлези в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379684

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразна заповед на зам.-кмета на Столичната община за избор на изпълнител на обществена поръчка за охрана на пешеходни подлези, съобщи Нова ТВ.
При извършената проверка е установено, че комисията за провеждане на процедурата не е изложила собствени мотиви за присъдените точки на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразна заповед на зам.-кмета на Столичната община за избор на изпълнител на обществена поръчка за охрана на пешеходни подлези, съобщи Нова ТВ. При извършената проверка е установено, че комисията за провеждане на процедурата не е изложила собствени мотиви за присъдените точки на

ТИР уби на място 77-годишна жена в Русе

http://www.cross.bg/ryse-iiordan-vyarka-1436032.html

/КРОСС/ 77-годишна жена загина на място, след като бе пометена от ТИР на международното шосе в Русе. Трагичният инцидент е станал около 9,30 ч днес. Вярка Георгиева и съпругът й Йордан отивали към вилното си място, което се намира в покрайнините на Русе. Както обикновено, двамата тръгнали да пресичат натоварения бул. „България". По думите на Йордан в този момент не е имало автомобили, а ТИР-ът е бил все още доста далеч. Само след секунди, когато мъжът се обърнал да види идва ли съпругата му, тя вече лежала на земята, ударена от камиона, предава бТВ. Извиканият екип на „Спешна помощ" само е констатирал смъртта на Вярка. Полицията разследва причините за инцидента.  

КЗК отмени поръчка за охрана на софийските подлези

http://frognews.bg/news_78626/

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразна заповед на зам.- кмета на Столична община за класиране на участниците и избор на изпълнител в процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет „Охрана на пешеходни подлези", открита с Решение № СО-РД-09-03-22/20.02.2014г. на възложителя.

Русото изкушение BLOND:ISH се завръща

http://music.actualno.com/Rusoto-izkushenie-BLONDISH-se-zavryshta-news_56016.html

Тази събота атрактивното женско дуо BLOND:ISH пристига в България по покана на YALTA CLUB. На 25 октомври Anastascia и Vivie-Ann ще обсебят с магнетичното си присъствие и музика ROOM 1 на столичния кл...

Тенерифе под вода

http://europe.actualno.com/Tenerife-pod-voda-news_56012.html

Поройни дъждове се изсипаха върху испанския остров Тенерифе. В резултат на бедствието един човек загина, а няколко бяха ранени. Това съобщават местни медии, цитирани от БГНЕС. Според в. "Опинион...

Играй и спечели една двойна покана за BLOND:ISH

http://music.actualno.com/Igraj-i-specheli-edna-dvojna-pokana-za-BLONDISH-news_56013.html

Тази събота атрактивното женско дуо BLOND:ISH пристига в България по покана на YALTA CLUB. На 25 октомври Anastascia и Vivie-Ann ще обсебят с магнетичното си присъствие и музика ROOM 1 на столичния ...

Поредицата Pacific Rim се разраства

http://cinema.actualno.com/Poredicata-Pacific-Rim-se-razrastva-news_56014.html

Режисьорът Гилермо дел Торо планира да работи над трети филм от поредицата "Огненият пръстен" (Pacific Rim). Намаерението му идва на фона на факта, че снимните на втория филм все още не са з...

Съмнения за ебола в Северозападна Турция

http://asia.actualno.com/Symnenija-za-ebola-v-Severozapadna-Turcija-news_56015.html

Съмнения за болен от ебола пациент предизвикаха паника в окръг Коджаели, Северозападна Турция, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА. Пациентът е настанен в болница в град Дериндже, ...

DJ RADY – легендата се завръща в YALTA CLUB този петък

http://music.actualno.com/DJ-RADY--legendata-se-zavryshta-v-YALTA-CLUB-tozi-petyk-news_56017.html

На 24 октомври, петък, в сърцето на града, пулсиращо с електронни ритми, една легенда се завръща. Името е емблема и еквивалент за всичко, което стои в основата на клубната музика през 90-те. Това несъ...

САЩ наложиха научен мораториум

http://america.actualno.com/SASht-nalojiha-nauchen-moratorium-news_56018.html

Американското правителство е въвело мораторуим върху всякакви научни изследвания, в рамките на които болестотворните вируси и бактерии се правят по-мощни и смъртоносни. Документът е представен пред ...

Животновъдите недоволни, готвят протести

http://society.actualno.com/Jivotnovydite-nedovolni-gotvjat-protesti-news_56021.html

Обмислят се протести заради компенсациите за "син език". Това заяви председателят на Националната асоциация на животновъдите в България (НАЖБ) Бойко Синапов. Причината за недоволство е, че ...

Миков: Ако получим покана, ще участваме в консултациите

http://politics.actualno.com/Mikov-Ako-poluchim-pokana-shte-uchastvame-v-konsultaciite-news_56022.html

ИБ проведе своето заседание. обсъдихме актуални политически проблеми и най-вече заявената възможност за продължаване на консултациите. Това заяви на брифинг след проведеното заседание на Изпълнителнот...

Съдът отказа да екстрадира руския опозиционер Кобляков

http://www.mediapool.bg/sadat-otkaza-da-ekstradira-ruskiya-opozitsioner-koblyakov-news226237.html

Софийският градски съд (СГС) отказа да екстрадира руския опозиционер Николай Кобляков във вторник. Заседанието на магистратите бе белязано от неочакван обрат, след като представителят на прокуратурата Валентин Кирилов заяви, че не поддържа досегашното настояване на обвинението известният противник на Владимир Путин да бъде пратен в Москва.   Нещо повече – прокурорът изнесе пламенна политическа реч в защита на Кобляков без изобщо да коментира юридическата страна на казуса. Цитира и доклад на международната правозащитна организация "Фрийдъм хаус", според който "Русия се управлява от тоталитарен режим".   "Кобляков участва активно в политическа дейност и развива дейност, насочена срещу Путин. Тази дейност постига резултати, следователно е възможно, ако бъде върнат в Русия, да бъде преследван. Правото на справедлив процес не е гарантирано в Русия, дори е сериозно застрашено" , обяви Кирилов пред съда.   Отбелязвайки, че българските разследващи са получили уверение от руската генерална прокуратура, че на Кобляков ще бъде осигурено обективно съдебно производство, обвинителят обаче посочи, че тази гаранция не се обвързва останалите държавни органи в Русия, които биха могли да репресират дисидента.   "Русия се управлява от тоталитарен режим и руските съдилища се използват като орган, който потиска руската съпротива", цитира още от констатациите на "Фрийдъм хаус" прокурор Кирилов.   Пледоарията му предизвика откровеното учудване на защитата на Кобляков. Изненадана бе и преводачката му от френски, която погледна въпросително към адвокатката му Биляна Писова преди да му преведе думите на обвинителя, че "искането за екстрадиция е неоснователно". След това защитничката на руснака с френско гражданство просто се присъедини към становището на прокуратурата.   След около едночасов размисъл съдия Десислав Любомиров обяви, че отхвърля искането за екстрадиция на Кобляков, но разкритикува и поведението на прокурор Кирилов, записвайки в решението си, че "съдът категорично се дистанцира от политическото говорене, тъй като то е абсолютно неприемливо за наказателния процес".   След това магистратът посочи, че към молбата на руските власти формално са приложени всички необходими документи, но "въпреки това не може да се направи категоричен извод за яснота на престъпната дейност".   Според мотивите на съдия Любомиров начинът, по който е описано престъплението, в което е обвинен Кобляков, не позволява на съда "да направи категоричен извод", че извършеното от правозащитника е престъпление по българското законодателство. Той е обвинен, че е участвал в измама, чрез която от френска компания са били присвоени 1.2 млн. евро.   Съдия Любомиров все пак отчете и политическата дейност на Кобляков, подчертавайки, че при евентуалното негово екстрадиране в Русия "съществува риск, който настоящият съд не може да позволи да настъпи" – а именно той да бъде репресиран от тамошните власти.   Решението на СГС обаче не окончателно, тъй като подлежи на обжалване или протест пред Софийския апелативен съд. Затова и съдия Любомиров остави в сила мярката за неотклонение на Кобляков – "подписка". Отмени обаче забраната му да напуска България.   След заседанието на съда прокурор Кирилов категорично отказа да коментира пред медиите на какво се дължи промяната в становището му. Той поддържаше искането на държавното обвинение за арест на Кобляков по време на първото заседание на СГС по казуса. След това по делото се явяваше колежката му Елка Ваклинова, тъй като Кирилов бе в отпуск. Тя също застъпваше тезата, че Кобляков трябва да бъде предаден на руските власти.   Правозащитникът бе арестуван при пристигането си от Франция на столичното летище по заповед от Интерпол на 29 юли. Задържането му предизвика остра обществена реакция заради съмнения, че е политически мотивирано.   Кобляков е основател на френската неправителствена организация "Свободна Русия" (Russie-Liberté), която от години организира протести срещу режима на Путин и в подкрепа на руски опозиционери и политически затворници, репресирани от Кремъл.   В деня на ареста на Кобляков прокуратурата изпрати противоречиви послания до медиите. Официалният отговор беше, че "такъв случай няма". Факт е обаче, че след задържането му на летището случаят е бил докладван в международния отдел на прокуратурата и оттам са поискали допълнителна информация от Москва, преди да внесат постановление за 72-часово задържане.

Съдът отказа да екстрадира руския дисидент Николай Кобляков

http://www.mediapool.bg/sadat-otkaza-da-ekstradira-ruskiya-disident-nikolai-koblyakov-news226237.html

Софийският градски съд (СГС) отказа да екстрадира руския дисидент Николай Кобляков във вторник. Заседанието на магистратите бе белязано от неочакван обрат, след като представителят на прокуратурата Валентин Кирилов заяви, че не поддържа досегашното настояване на обвинението известният опозиционер на Владимир Путин да бъде пратен в Москва.   Нещо повече – прокурорът изнесе пламенна политическа реч в защита на Кобляков без изобщо да коментира юридическата страна на казуса. Цитира и доклад на международната правозащитна организация "Фрийдъм хаус", според който "Русия се управлява от тоталитарен режим".   "Кобляков участва активно в политическа дейност и развива дейност, насочена срещу Путин. Тази дейност постига резултати, следователно е възможно, ако бъде върнат в Русия, да бъде преследван. Правото на справедлив процес не е гарантирано в Русия, дори е сериозно застрашено" , обяви Кирилов пред съда.   Отбелязвайки, че българските разследващи са получили уверение от руската генерална прокуратура, че на Кобляков ще бъде осигурено обективно съдебно производство, обвинителят обаче посочи, че тази гаранция не се обвързва останалите държавни органи в Русия, които биха могли да репресират дисидента.   "Русия се управлява от тоталитарен режим и руските съдилища се използват като орган, който потиска руската съпротива", цитира още от констатациите на "Фрийдъм хаус" прокурор Кирилов.   Пледоарията му предизвика откровеното учудване на защитата на Кобляков. Изненадана бе и преводачката му от френски, която погледна въпросително към адвокатката му Биляна Писова преди да му преведе думите на обвинителя, че "искането за екстрадиция е неоснователно". След това защитничката на руснака с френско гражданство просто се присъедини към становището на прокуратурата.   След около едночасов размисъл съдия Десислав Любомиров обяви, че отхвърля искането за екстрадиция на Кобляков, но разкритикува и поведението на прокурор Кирилов, записвайки в решението си, че "съдът категорично се дистанцира от политическото говорене, тъй като то е абсолютно неприемливо за наказателния процес".   След това магистратът посочи, че към молбата на руските власти формално са приложени всички необходими документи, но "въпреки това не може да се направи категоричен извод за яснота на престъпната дейност".   Според мотивите на съдия Любомиров начинът, по който е описано престъплението, в което е обвинен Кобляков, не позволява на съда "да направи категоричен извод", че извършеното от правозащитника е престъпление по българското законодателство. Той е обвинен, че е участвал в измама, чрез която от френска компания са били присвоени 1.2 млн. евро.   Съдия Любомиров все пак отчете и политическата дейност на Кобляков, подчертавайки, че при евентуалното негово екстрадиране в Русия "съществува риск, който настоящият съд не може да позволи да настъпи" – а именно той да бъде репресиран от тамошните власти.   Решението на СГС обаче не окончателно, тъй като подлежи на обжалване или протест пред Софийския апелативен съд. Затова и съдия Любомиров остави в сила мярката за неотклонение на Кобляков – "подписка". Отмени обаче забраната му да напуска България.   Правозащитникът бе арестуван при пристигането си от Франция на столичното летище по заповед от Интерпол на 29 юли. Задържането му предизвика остра обществена реакция заради съмнения, че е политически мотивирано.   Кобляков е основател на френската неправителствена организация "Свободна Русия" (Russie-Liberté), която от години организира протести срещу режима на Путин и в подкрепа на руски опозиционери и политически затворници, репресирани от Кремъл.   В деня на ареста на Кобляков прокуратурата изпрати противоречиви послания до медиите. Официалният отговор беше, че "такъв случай няма". Факт е обаче, че след задържането му на летището случаят е бил докладван в международния отдел на прокуратурата и оттам са поискали допълнителна информация от Москва, преди да внесат постановление за 72-часово задържане.

Прокуратурата вече не иска екстрадицията на дисидента Кобляков в Русия

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-veche-ne-iska-ekstraditsiyata-na-disidenta-koblyakov-v-rusiya-news226237.html

Софийската градска прокуратура се отказа от собственото си становище, че руският дисидент Николай Кобляков трябва да бъде екстрадиран в Русия по настояване на тамошните власти.   Това обяви във вторник обвинителят Валентин Кирилов, който държа пред съда пламенно слово, поддържащо тезата на защитата. Според него Русия е тоталитарна държава, неспособна да осигури справедлив процес на Кобляков.   Прокурорът дори окачестви "политическата дейност" на руския правозащитник като "добра". Той цитира и доклади на международни правозащитни организации, критикуващи политиката на руския президент Владимир Путин. Кирилов не спомена и дума по същество за обвинението срещу Кобляков.   Промяната в становището на държавното обвинение изглежда повече от странна на фона на категоричната й досегашна позиция, изразявано на всички съдебни заседания досега, е руснакът трябва да бъде задържан и екстрадиран.   Очаква се Софийският градски съд да се произнесе във вторник.   Кобляков е основател на френската неправителствена организация "Свободна Русия" (Russie-Liberté), която от години организира протести срещу режима на Владимир Путин и в подкрепа на руски опозиционери и политически затворници, репресирани от Кремъл.   Той бе арестуван у нас по заповед за арест, издадена от Интерпол, заради обвинение от руските власти за присвояване на чуждо имущество за повече от 42 милиона рубли.   Очаквайте подробности.

Фалиралият Сан Бернардино ще похарчи 125 хил. долара за "излъскване" на имиджа

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/faliraliiat-san-bernardino-shte-poharchi-125-hil-dolara-za-izlyskvane-na-imidja-182255/

Калифорнийският град се договори с кредиторите, но новината беше засенчена от непрестанните репортажи за високата престъпност в района

От Реформаторския блок приеха положително поканата за нови преговори с ГЕРБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=267966

От Реформаторския блок реагираха положително на намерението на ГЕРБ да ги поканят за втория кръг преговори за съставяне на правителство. След заседание на парламентарната група Меглена Кунева и Радан Кънев демонстрираха единство. "При явяване два пъти вече успешно на избори като Реформаторски блок, при единна програма в тази нелека среда в България, ние доказваме с действията си, че сме абсолютно единни.

Самоубийство във Варна: Мъж се хвърли от деветия етаж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379687

Мъж e скочил от 9-ия етаж на блока си на улица „Г.С.Раковски“ във Варна. 63-годишният Н. Х. е сложил край на живота си в 6,25 часа, предаде petel.bg.
Секунди по-късно комшии са подали сигнал на тел. 112. „Бърза помощ“ е пристигнала 10 минути по-късно. Полицаите пристигнали в 8 часа. Малко след това лекари от съдебна медицина са направили оглед. Мъж e скочил от 9-ия етаж на блока си на улица „Г.С.Раковски“ във Варна. 63-годишният Н. Х. е сложил край на живота си в 6,25 часа, предаде petel.bg. Секунди по-късно комшии са подали сигнал на тел. 112. „Бърза помощ“ е пристигнала 10 минути по-късно. Полицаите пристигнали в 8 часа. Малко след това лекари от съдебна медицина са направили оглед.

Баба намери 17 000 лева и ги върна на собственика

http://www.zapernik.com/obshtestvo/baba-nameri-17-000-leva-i-gi-vurna-na-sobstvenika_35051/

79-годишна жена от град Кула, която живее с 250 лева на месец, намери 17 000 лева и ги върна.

Пенсионерката Стефана Петрова отивала на гости при приятелка, когато видяла двама нейни съседи да изхвърлят дрехи в контейнера за смет до блока, съобщава Нова телевизия.

Възрастната жена разказва, че решила да провери дали някоя от тях не би й свършила работа.

"Разрових анцузите, които бяха изхвърлени, ако мога да намеря някой, който да си изпера и да нося. Но бяха само горнища и...

Продължава

Предлагат увеличение на възрастта за пенсиониране на миньорите с 5 години

http://econ.bg/Новини/Предлагат-увеличение-на-възрастта-за-пенсиониране-на-миньорите-с-5-години_l.a_i.580822_at.1.html

Предложение за увеличаване на възрастта за пенсиониране на миньорите с 5 години се очаква да бъде разгледано в рамките на Консултативния съвет по...

Мъж се хвърли от деветия етаж във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379670

Мъж e скочил от 9-ия етаж на блока си на улица „Г.С.Раковски“ във Варна. 63-годишният Н. Х. е сложил край на живота си в 6,25 часа тази сутрин, предаде petel.bg.
Секунди по-късно комшии са подали сигнал на тел. 112. „Бърза помощ“ е пристигнала почти веднага. Полицаите пристигнали в 8 часа. Малко след това лекари от съдебна медицина са направили Мъж e скочил от 9-ия етаж на блока си на улица „Г.С.Раковски“ във Варна. 63-годишният Н. Х. е сложил край на живота си в 6,25 часа тази сутрин, предаде petel.bg. Секунди по-късно комшии са подали сигнал на тел. 112. „Бърза помощ“ е пристигнала почти веднага. Полицаите пристигнали в 8 часа. Малко след това лекари от съдебна медицина са направили

Кикбоксьор арестуван за смъртта на общинаря, убит с бухалка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379664

Прокуратурата задържа за 72 часа зад решетките Цветан Ч. от Берковица, който е основен заподозрян за убийството на общинския служител Стефан В.
В неделя Цветан и двама негови приятели отвели в апартамент общинаря и часове наред го били. Мъжът издъхна в болницата в Монтана.
Според свидетели четиримата играли карти, Прокуратурата задържа за 72 часа зад решетките Цветан Ч. от Берковица, който е основен заподозрян за убийството на общинския служител Стефан В. В неделя Цветан и двама негови приятели отвели в апартамент общинаря и часове наред го били. Мъжът издъхна в болницата в Монтана. Според свидетели четиримата играли карти,

КЗК отмени избора на охрана на пешеходните подлези в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379668

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразна заповед на зам.-кмета на Столичната община за избор на изпълнител на обществена поръчка за охрана на пешеходни подлези, съобщи Нова ТВ.
При извършената проверка е установено, че комисията за провеждане на процедурата не е изложила собствени мотиви за присъдените точки на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразна заповед на зам.-кмета на Столичната община за избор на изпълнител на обществена поръчка за охрана на пешеходни подлези, съобщи Нова ТВ. При извършената проверка е установено, че комисията за провеждане на процедурата не е изложила собствени мотиви за присъдените точки на

Арестант почина в 8-мо РПУ в София

http://www.cross.bg/-mo-pochina-arestant-1436030.html

/КРОСС/ Арестант почина в 8-мо РПУ в София тази сутрин, съобщава "Хоризонт", позовавайки се на свои източници, според които 50-годишният мъж е бил арестуван, защото е превозвал нелегални имигранти. Той е починал в сградата на районното, след като му прилошало. За момента не е ясна точната причина на смъртта, но най-вероятно става дума за сърдечен проблем.  

ТИР блъсна възрастна жена, докато пресича международния път за Дунав мост

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379672

ТИР е прегазил възрастна жена на изхода на Русе малко преди 10 часа тази сутрин. 77-годишната жертва е издъхнала на пътя, съобщи Дарик.
Според първоначалната информация възрастна двойка мъж и жена са пресичали международния път за Дунав мост, в района на магазин „Метро“. Жената, която е вървяла пред мъжа, ТИР е прегазил възрастна жена на изхода на Русе малко преди 10 часа тази сутрин. 77-годишната жертва е издъхнала на пътя, съобщи Дарик. Според първоначалната информация възрастна двойка мъж и жена са пресичали международния път за Дунав мост, в района на магазин „Метро“. Жената, която е вървяла пред мъжа,

ТИР помете старица, докато пресичала международния път за Дунав мост

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379663

ТИР е прегазил възрастна жена на изхода на Русе малко преди 10 часа тази сутрин. 77-годишната жертва е издъхнала на пътя, съобщи Дарик.
Според първоначалната информация възрастна двойка мъж и жена са пресичали международния път за Дунав мост, в района на магазин „Метро“. Жената, която е вървяла пред мъжа, ТИР е прегазил възрастна жена на изхода на Русе малко преди 10 часа тази сутрин. 77-годишната жертва е издъхнала на пътя, съобщи Дарик. Според първоначалната информация възрастна двойка мъж и жена са пресичали международния път за Дунав мост, в района на магазин „Метро“. Жената, която е вървяла пред мъжа,

Русия спира да внася животински дреболии от ЕС

http://www.vesti.bg/pari/biznes/rusiia-spira-da-vnasia-zhivotinski-drebolii-ot-es-6025376

От руските санитарни власти заявяват, че решението е взето поради "нарушаване на нормите за безопасност"

Китай екзекутирала 2400 души през 2013 г.

http://www.cross.bg/kitaii-smurtni-prisudi-1436029.html

/КРОСС/ В Китай, страната с най-много екзекуции в света, миналата година са изпълнени 2400 смъртни присъди, съобщи неправителствена организация, при отсъствие на официални данни за това, предава "Франс прес". Броят на екзекуциите през 2013 г. е с 20% по-малък от тези през 2012 г. и бележи значителен спад спрямо 2002 г., когато те за били 12 000, уточнява в комюнике базираната в САЩ Фондация "Дуй хуа". Съвременното положение обаче е несравнимо с началото на 80-те години на миналия век. Общо 24 000 осъдени са екзекутирани през 1983 г. - първата година от кампанията "Да ударим мощно", осъществявана под надзора на тогавашния вожд на комунистическата партия Дън Сяопин, припомня АФП. Броят на екзекутираните в Китай е държавна тайна, но според множество правозащитни организации той надвишава общия брой на изпълнените смъртни наказания в цял свят годишно, пише Novanews. Според „Амнести интернешънъл" извън Китай през 2013 г. са екзекутирани общо 778 души. Организацията не съобщава данни за Китай. От 2007 г. всички смъртни присъди се проверяват от Върховния съд в Пекин. Около 39 процента от смъртните присъди, постановени от провинциални съдилища миналата година, са им били върнати с искане за още доказателства, посочва намиращата се в Сан Франциско организация.  

Във Варна се провежда младежки тренинг за управление на доброволци

http://www.moreto.net/novini.php?n=268008

Стартира четвъртият поред тренинг по проект „Младежки столици в действие“, който се финансира по програма „Младежта в действие“ и община Варна. Темата този път е „Управление на доброволци“, съобщават от дирекция „Образование,младежки дейности и спорт” за Moreto.

Интензивни дъждове ще има в края на седмицата

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/10/21/2404016_intenzivni_dujdove_shte_ima_v_kraia_na_sedmicata/?ref=rss


Интензивни превалявания се очакват в края на тази седмицата, предупреждават от Министерството на околната среда и водите като се позовават на данни и прогнози на националния институт по метереология и хидрология.

За четвъртък (23 октомври) е обявен червен код за река Върбица при град Златоград.

Още в сряда (22 октомври) прогнозите са до вечерта в западните и южните райони да завали дъжд.

На 23 октомври, четвъртък, ще се създаде валежна обстановка, като на места...

ДОКАЗАНО! ДПС купува гласове в Пернишко

http://www.zapernik.com/krimi/dokazano-dps-kupuva-glasove-v-pernishko_35050/

37-годишният Милен Миланов получи условна присъда от Радомирския районен съд.

Наказанието от една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е наложено след споразумение с прокуратурата.

В деня на изборите, 5 октомври Миланов е обикалял село Владимир и раздавал банкноти от по 20 лева за глас в полза на ДПС.

Свидетели предоставили банкноти от 20 лв., дадени им като цена за техния вот. След подаден сигнал е започнато досъдебно производство.

Миланов...

Продължава

ЧУДО! Осъдиха купувач на гласове от Радомир, вербувал за ДПС

http://www.zapernik.com/krimi/chudo-osudiha-kupuvach-na-glasove-ot-radomir-verbuval-za_35050/

Първият осъден за купуване на гласове в България е от Радомир. 37-годишният Милен Миланов получи условна присъда от Радомирския районен съд.

Наказанието от една година лишаване от свобода с тригодишен

изпитателен срок е наложено след споразумение с прокуратурата.

В деня на изборите, 5 октомври Миланов е обикалял село Владимир и раздавал банкноти от по 20 лева за глас в полза на ДПС.

Свидетели предоставили банкноти от 20 лв., дадени им като цена за техния вот....

Продължава

Атака: Знамето на ЕС е незаконно

http://frognews.bg/news_78625/

"Присъствието на знамето на Европейския съюз в българския парламент противоречи на всякакви закони. Няма закон, който да постановява, че това знаме трябва да стои в парламента и да бъде национален символ. Официалните символи на българската държава са гербът и националното знаме и като такива те трябва да присъстват в институцията Народно събрание."

КЗК отмени избор на охрана на пешеходни подлези в София

http://www.cross.bg/ychastnitzite-tehnicheskite-predlozheniya-1436027.html

/КРОСС/ Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразна заповед на зам.- кмета на Столична община за класиране на участниците и избор на изпълнител в процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет „Охрана на пешеходни подлези", открита с Решение № СО-РД-09-03-22/20.02.2014г. на възложителя. При извършената проверка КЗК установила, че комисията за провеждане на процедурата не е изложила собствени мотиви за присъдените точки на техническите оферти, от които да е видна връзката между изискванията на възложителя и поставените оценки. Пълното отсъствие на кратко описание на техническите предложения на участниците в процедурата води до нарушаване на принципа на публичност и прозрачност и до невъзможност за съпоставяне на направените предложения с оглед преценка на извършеното оценяване. Във връзка с изложеното КЗК намира, че възложителят не е спазил указанията, дадени в предходно решение на КЗК от м. юли т.г., като при извършването на повторното разглеждане и оценка на техническите предложения на участниците в процедурата отново са допуснати същите нарушения. КЗК връща преписката на възложителя за ново разглеждане на техническите предложения на участниците при спазване на мотивите в решението.  

Прокуратурата не дава Кобляков на Путин

http://offnews.bg/news/n_1/n_406403.html

Софийската градска прокуратура (СГП) оттегли искането си за екстрадиране на руския дисидент Николай Кобляков. Кобляков бешe задържан от българските власти на паспортния контрол на летище София на 29 юли 2014 г. заради издадена червена бюлетина на Интерпол. Първото заседание по делото за екстрадицията му се проведе на 10 септември, но бе отложено от съда, за да бъде изискана от руската страна допълнителна информация относно материално-правните разпоредби, свързани с евентуална амнистия и давност на наказателното преследване. Според българския прокурор Валентин Кирилов Русия не е правова държава и не следва човек да става жертва на произвол. Той обясни, че в множество международни доклади на правозащитни организации се сочи, че Русия се управлява от авторитарен режим, който използва съдебната власт за преследване на политически опоненти на президента Владимир Путин. По делото е установено, че Кобляков активно е участвал в действия срещу режима на Путин и затова следва да се смята, че, ако го предадем, той няма да получи справедлив процес, отсече обвинителят. С тези мотиви прокуратурата настоя съдът да откаже екстрадирането на Кобляков. Самият Кобляков увери градските съдии, че е тук, за да строи домове за стари хора и дори и да го пуснат, няма да избяга от страната, защото иска да направи нещо за нея. По думите му той е готов да страда, ако с това ще допринесе за нещо. Моят арест е нищо в сравнение с умиращите в Украйна, обяви той. Ще уважа решението ви, каквото и да е то, увери магистратите руснакът. Кобляков заяви пред журналисти, че е изненадан приятно от реакцията на прокуратурата. Според него той е жертва на операция на руските спецслужби.  Очаква се преди обяд съдът да вземе решение дали да екстрадира Кобляков.

Светла Тодорова: Очаквам новото правителство и парламент да вземат решение за цената на тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379653

Няма нови обстоятелства, които налагат да се разглежда цената на електрическата енергия. Това каза на брифинг председателят на ДКЕВР Светла Тодорова, предаде Фокус.
„Това не е в дневния ни ред. Очаквам новото правителство и новия парламент да вземат решение за цената на тока. Трябва да работи добре балансиращият пазар, Няма нови обстоятелства, които налагат да се разглежда цената на електрическата енергия. Това каза на брифинг председателят на ДКЕВР Светла Тодорова, предаде Фокус. „Това не е в дневния ни ред. Очаквам новото правителство и новия парламент да вземат решение за цената на тока. Трябва да работи добре балансиращият пазар,

Пиенето на газирани напитки води до по-бързо стареене

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/pieneto-na-gazirani-napitki-vodi-do-po-byrzo-stareene-6025374

Учените установили, че ежедневната консумация на около 35 сантилитра газирани напитки ускорява клетъчното стареене със средно 4,6 години

Светла Тодорова: Ново повишение на цената на тока няма да има

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/svetla-todorova-novo-povishenie-na-cenata-na-toka-niama-da-ima-182253/

Няма искания за повишение на цените от електроразпределителните дружества, обясни председателят на ДКЕВР

Извънредно! Зрелищно самоубийство във Варна: Мъж се хвърли от блок, загина на място! (обновена)

http://pik.bg/извънредно-зрелищно-самоубийство-във-варна-мъж-се-хвърли-от-блок-загина-на-място-обновена-news240096.html

Извънредно! Зрелищно самоубийство във Варна: Мъж се хвърли от блок, загина на място! (обновена)

Мъж се хвърли от жилищна сграда на ул. "Г. С. Раковски" във Варна.

Инцидентът станал тази сутрин.  Вероятно става въпрос за самоубийство, пише "Петел".

Мъжът е скочил от дома си на 9-ия етаж.

Секунди по-късно комшии са подали сигнал на тел.112. „Бърза помощ“ е пристигнала след 10 минути, а полицаите са дошли в 8 часа. Малко след това лекари от съдебна медицина са направили оглед.

Тялото на починалия е поставено в чувал и откарано в моргата.

Очаквайте подробности!

Меркел: Трябва да се помогне на Украйна да плати дълга си към Русия

http://www.moreto.net/novini.php?n=267989

В Брюксел ще се проведе поредната тристранна среща между Русия, Украйна и ЕС в рамките на усилията за разрешаване на спора около руските газови доставки. В понеделник ЕС изрази надежда, че на срещата разногласията между Киев и Москва ще бъдат разрешени.

Руската граница ще се охранява от система, проследяваща до 50 цели

http://www.cross.bg/ohranyavane-sredstva-korporatziya-1436028.html

/КРОСС/ Радиолокационна станция (РЛС) за кръгово наблюдение „Форпост", може да открива движещи се обекти на разстояние до 20 км. и да проследява до 50 цели едновременно. Тази система може да спомогне в бъдеще за охраняване на руската граница, съобщиха от персслужбата на „Обединената уредостроителна корпорация" (ОПК), чийто концерн разработва РЛС. Държавната корпорация „Ростех" и ОПАК, която влиза в нея, ще представят системата на изложение за средства за сигурност „Интерполитех 2014" в Москва, която се откри на 21 октомври. В продължение на 4 дни посетителите ще могат да видят полицейска и военна техника, средства за охраняване и осигуряване на безопасност, а също медицинско оборудване за оказване на извънредна помощ.    

Полицейски служители иззеха оръжие и боеприпаси от краварник в село Николаево

http://pik.bg/полицейски-служители-иззеха-оръжие-и-боеприпаси-от-краварник-в-село-николаево-news240089.html

Полицейски служители иззеха оръжие и боеприпаси от краварник в село Николаево

Полицейски служители са разкрили и иззели незаконно оръжие и боеприпаси, скрити в стопанска постройка в село Николаево, съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Вчера служители на КОС и разследващ полицай са извършили проверка в краварник, намиращ се в стопанския двор на село Николаево, информира Агенция "Фокус".

Иззети са огнестрелно оръжие-пушка 12 - ти калибър и ловни боеприпаси, за същото оръжие. Извършен е щателен оглед на мястото. Предприети са необходимите процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство. 

Шефката на ДКЕВР: Очаквам новото правителство и парламент да вземат решение за цената на тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379643

Няма нови обстоятелства, които налагат да се разглежда цената не електрическата енергия. Това каза на брифинг председателят на ДКЕВР Светла Тодорова, предаде Фокус.  „Това не е в дневния ни ред. Очаквам новото правителство и новия парламент да вземат решение за цената на тока. Трябва да работи добре балансиращият пазар, Няма нови обстоятелства, които налагат да се разглежда цената не електрическата енергия. Това каза на брифинг председателят на ДКЕВР Светла Тодорова, предаде Фокус. „Това не е в дневния ни ред. Очаквам новото правителство и новия парламент да вземат решение за цената на тока. Трябва да работи добре балансиращият пазар,

Музиканти от световната сцена отбелязват 100-годишнината от рождението на Борис Христов

http://www.cross.bg/hristov-boris-velikiya-1436031.html

Велико Търново/КРОСС/Пет звезди на световната оперна сцена ще пеят на сцената на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" в концерт, посветен на 100-годишнината от рождението на великия български бас Борис Христов. Арт събитието ще се проведе на 22 октомври от 19 часа, а в него като солисти на сцената ще излязат тенорът Бойко Цветанов, басите Александър Носиков и Стоян Бончев, сопраното Ива Йонова и баритонът Венцислав Анастасов. Концертът е под диригентството на Атанас Варадинов, а в него ще участват солистите, хорът и оркестър на търновския театър. В програмата са включени популярни арии, дуети и ансамбли на Верди, Пучини, Чайковски и Рахманинов, които са част от оперния репертоар на Борис Христов. Юбилеят на "Царя на басите" се отбелязва в ООН и в много страни по света, които посвещават концерти и чествания на прочутия българин. От МДТ подготвят мащабния концерт в партньорство с музея "Борис Христов" в София. Неговият директор д-р Елена Драгостинова ще направи кратка презентация за живота и творчеството на известния бас преди началото на концерта. Във фоайето на театъра ще бъде открита и изложба с фотографии от сценичните изяви на Борис Христов. По време на концерта за първи път търновската публика ще аплодира прочутия Бойко Цветанов, който е сред най-добрите тенори в света и е ученик на самия Борис Христов

Момчил Неков настоя за по-големи обезщетения от ЕС за щетите от наводненията

http://www.cross.bg/nekov-komisiya-evropeiiskata-1436025.html

/КРОСС/ В писмено изявление пред Европейския парламент евродепутатът от БСП Момчил Неков настоя за повече информация за начина, по който е изчислен размерът на компенсации, които България ще получи от европейския фонд „Солидарност" за щетите от летните и есенни наводнения в страната. Управлението на риска от наводнения беше дебатирано в понеделник вечер в Европейския парламент в Страсбург. Преди 10 дни Европейската комисия предложи да се изплатят 10,5 млн. евро, като сега предстои сумата да бъде обсъждана в Европейския парламент и сред страните членки. „По официална информация, последните две български правителства подготвиха и защитиха пред Европейския фонд за солидарност искане за нанесени щети от 311,3 млн.евро, а Европейската комисия съобщи, че предлага да бъдат изплатени 10,5 милиона евро", казва в изявлението си Неков. Той припомня, че бедствията, засегнали страната, бяха с опустошителни размери, като над 20 души загубиха живота си, а десетки хиляди трябва да възстановяват домовете си. В много населени места бяха прекъснати всички инфраструктурни и комуникационни връзки, добавя той в изявлението, което ще бъде приложено към протокола на дебата. Момчил Неков поиска обяснение от Европейската комисия и за начина, по който е изчислен размерът на обезщетението за България от Фонд „Солидарност" и на какво се дължи разминаването в очакванията на българското правителство и решението на комисията за помощ

Осъдиха търговец на гласове за ДПС

http://frognews.bg/news_78624/

Година условно получи купувачът на гласове Милен Миланов от радомирското село Владимир. Той бе задържан в деня на вота на 5 октомври след подаден сигнал на тел. 112, че предлагал по 20 лева на избирателите, за да гласуват за ДПС.

А Вие етнически толерантен работодател ли сте?

http://society.actualno.com/A-Vie-etnicheski-toleranten-rabotodatel-li-ste--news_56004.html

Социалната фондация "Инди-Рома 97"* регистрира в Патентното ведомство марката "Етнически толерантен работодател" като част от едноименния проект. Информацията съобщи председателят ...

Катедралният храм във Видин се нуждае от хиляди левове за ремонт

http://society.actualno.com/Katedralnijat-hram-vyv-Vidin-se-nujdae-ot-hiljadi-levove-za-remont--news_56006.html

Вече е готов проект за ремонтирането и освежаването на най-опасните части и подпокривни конструкции на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” във Видин. Това каза епископ П...

Социалното министерство предложи увеличение на заплатите и пенсиите

http://politics.actualno.com/Socialnoto-ministerstvo-predloji-uvelichenie-na-zaplatite-i-pensiite-news_56008.html

380 лева минимална работна заплата от догодина - при тези разчети социалният министър Йордан Христосков представи плановете за реформи при пенсионирането и осигуряването. Освен заплатите се планира и ...

Новата Еврокомисия вече може да бъде утвърдена

http://europe.actualno.com/Novata-Evrokomisija-veche-moje-da-byde-utvyrdena-news_56007.html

Европейският парламент одобри кандидата на Словения Виолета Булц за еврокомисар. По този начин вече няма пречки пред очакваното утре утвърждаване на новата Еврокомисия. Комисията по транспорт на ЕП о...

Ловешки фирми за млечни продукти пипнати в нарушения

http://society.actualno.com/Loveshki-firmi-za-mlechni-produkti-pipnati-v-narushenija--news_56009.html

Млекопреработвателни предприятия от Ловешко са извършвали редица нарушения. Това установи проверка на Агенцията по безопасност на храните, съобщава националното радио. Инспектори от Агенцията са и...

В Европа се задава най-студената зима от 10 години насам

http://europe.actualno.com/V-Evropa-se-zadava-naj-studenata-zima-ot-10-godini-nasam-news_56010.html

Предстоящата зима в Европа, включително в европейската част на Русия, ще бъде най-студената в сравнение със зимите през последните 10 години, съобщи директорът на Хидрометеорологическия център на Р...

Топлекари обсъждат проблемите в лечението на българите с рак

http://pik.bg/топлекари-обсъждат-проблемите-в-лечението-на-българите-с-рак-news240094.html

Топлекари обсъждат проблемите в лечението на българите с рак

Здравният министър д-р Мирослав Ненков ще открие дебата на „Труд“ и Българското онкологично дружество - „Присъда ли е диагнозата рак в България“.

Докторите, които лекуват българите с рак, днес се събират на дебат, организиран от Българското онкологично дружество и „Труд“, за да посочат проблемите, с които всеки ден се сблъскват при спасението на тежко болните, както и какви са решенията им.

Форумът е на тема: „Присъда ли е диагнозата рак в България“ и ще бъде открит от здравния министър д-р Мирослав Ненков. Целта е броени дни по-късно, след като се сформира новото правителство, подготвените на дебата спешни мерки за онкологията да бъдат връчени на новия министър-председател и на министъра на здравеопазването. А оттам насетне дали нещо ще се промени – ще зависи само от тях.

На дебата са поканени всички онколози у нас, които са около 100 специалисти, също хирурзи, директори на болници, представители на Министерството на здравеопазването, на здравната каса и на всички парламентарни партии.

У нас с рак живеят близо 265 000 българи. Годишно тежката болест погубва около 17 000, а разболява нови 35 000 души.

Водещи специалисти съобщиха пред „Труд“, че ще предложат коренна промяна във финансирането на диагностичните и лечебните дейности. А така трябва да се актуализират плащанията по клинични пътеки, че да достигнат до 80% от аналогичните средства, които се превеждат за същото лечение в останалите болници в ЕС.

За това настоява проф. Александър Хинев от Варненския медицински университет. Той предлага също да се повиши контролът при извършването на профилактичните прегледи и да се въведат санкции за тези пациенти, които не са се явили на задължителните консултации.

Лекторите на форума ще се спрат и върху още един огромен проблем – липсата на обща информационна система, която да позволява достъп на лекуващия лекар до данните на съответния пациент, т.е. и до досието на онкоболния.

„Липсва последователна градивна държавна политика в здравеопазването и особено в онкологията“, ще посочи пред аудиторията проф. Галина Куртева, началник на Клиниката по медицинска онкология в столичната болница по онкология.

Според нея проблемите в специалността най-общо могат да се поставят в 5 основни групи. На първо място са свързаните с подготовката на лекарите-онколози (недостатъчно обучение на студентите, липса на специално следдипломно образование, няма и единна политика на преподаване), на второ място е недостатъчният брой специалисти, на трето – проблемът с регистрирането на пациентите с рак, с осигуряването на лекарства и всекидневни перипетии при провеждане на терапията.

За да се ликвидират всички тези препятствия пред лечението на онкоболните трябва да се предприеме серия от сериозни мерки, категорични са експертите. Сред тях трябва да е отпадането на клиничните пътеки и процедури, а на тяхно място да се извърши преструктурирането на дейностите според тежест, ресурс и труд. Нужен е и специален фонд за най-скъпите терапии и лечение с нови молекули. Само така няма да се поставя под заплаха терапията на всеки един българин с рак.

Мария Илиева и Криско с писмо до СЕМ заради “Видимо доволни”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378632

“СЕМ демонстрира грубо и с неясни субективни критерии дискриминационно отношение към конкретно художествено съдържание.” Това написаха Мария Илиева и Криско. В края на септември регулаторът съобщи, че извършва проверка във връзка с песента им по подадени конкретни сигнали. “Порочната практика на двойни стандарти на СЕМ ни кара риторично да си “СЕМ демонстрира грубо и с неясни субективни критерии дискриминационно отношение към конкретно художествено съдържание.” Това написаха Мария Илиева и Криско. В края на септември регулаторът съобщи, че извършва проверка във връзка с песента им по подадени конкретни сигнали. “Порочната практика на двойни стандарти на СЕМ ни кара риторично да си

Директорът на „Тотал“ загина при самолетна катастрофа на летище в Москва

http://offnews.bg/news/n_1/n_406399.html

Директорът на френската петролна компания „Тотал“ Кристоф дьо Маржери загина при самолетна катастрофа на летище „Внуково“ в Москва, съобщиха руските медии. Информацията беше потвърдена по-късно и от френската петролна компания. Инцидентът е станал малко преди полунощ московско време в понеделник. При излитането от летището лекомоторен самолет Falcon се е сблъскал със снегопочистваща машина. Според ръководителя на следствения отдел за въздушния и водния транспорт Иван Сибул самолетът е закачил с предната стойка на шасито снегопочистващата машина и се е преобърнал. След сблъсъка е имало и пожар, който бързо е бил потушен. Загинали са четирима души, сред които и Кристоф дьо Маржери. Шофьорът на снегорина не е пострадал тежко, но се намира в състояние на шок. Започнало е разследване по случая. На този етап се разглеждат четири версии за катастрофата, в това число грешка на пилотите и диспечерите. Черните кутии на самолета вече са открити и те ще помогнат за разследването. След инцидента са взети показания от служителите на летището, обясни говорителят на летището Елена Крилова.

Ако наистина дупката в КТБ е под 2 млрд. лв., тя трябва да бъде оздравена

http://www.cross.bg/bankata-mlrd-krediti-1436026.html

/КРОСС/Ако дупката в Корпоративна търговска банка действително е под 2 млрд. лева, тя трябва да бъде оздравена и причината е видима - при фалит само за изплащането на обезпечените депозити ще се платят 3.684 млрд. лв., което е чист разход. И при обичайното плячкосване на КТБ, което у нас е нормално при една процедура на несъстоятелност, тези пари няма как да се върнат. Акулите вече кръжат около плячката - даже и синдикът е ясен, пише "Правен свят".  Срещу това могат да се направят стъпки, които ще са инвестиции за Фонда за гарантиране на влоговете и за държавата: Фондът за гарантиране на влоговете и други финансови институции да увеличат капитала с липсващия 1 млрд. или дори 2 млрд.;Държавата да вкара депозит от 1 млрд. лв., за да осигури ликвидност;Да се увеличи лихвата по депозитите с 1% над този, който се дава в другите банки, за да се стимулират хората да не теглят парите си;Правителството и БНБ да декларират, че гарантират всеки лев в КТБ. Само тази мярка беше достатъчна, за да се спре тегленето на пари в другата заплашена банка. Тя вече успешно проработи при атака срещу друга банка.Парите на Фонда за гарантиране на влоговете, вложени в акции по увеличаване на капитала на банката, няма да са разход, а ще носят дивидент. Освен това след укрепване на банката тези акции биха могли да бъдат продадени, дори на печалба. Още повече, ако е вярна изтеклата информация, че реалната дупка в КТБ е под 2 млрд. лв

Горни Лом - тъжно начало с тъжен край

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378778

ЩЕ СЕ наложи да върна времето малко назад, защото като всички приказки, драги читателю, и тази започва с класическото “Имало едно време...”. Късната есен на 1991 г., в софийския хотел “Шератон” върви двудневна дискретна, но за сметка на това добре охранявана международна конференция, посветена на българския военнопромишлен комплекс. ЩЕ СЕ наложи да върна времето малко назад, защото като всички приказки, драги читателю, и тази започва с класическото “Имало едно време...”. Късната есен на 1991 г., в софийския хотел “Шератон” върви двудневна дискретна, но за сметка на това добре охранявана международна конференция, посветена на българския военнопромишлен комплекс.

Икономическият растеж на Китай се забави през третото тримесечие

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/10/21/2404014_ikonomicheskiiat_rastej_na_kitai_se_zabavi_prez/?ref=rss


През третото тримесечие икономическият растеж на Китай се забави до най-ниското си равнище от 2008 г. насам, съобщи "Ройтерс". Отслабването на пазара на имоти доведе до по-слаба производствена активност и инвестиции.

Растежът на втората по големина икономика в света достигна 7.3% през последното тримесечие, в сравнение със 7.5% за периода между април и юни.

Очаква се Пекин скоро да обяви въвеждането на повече фискални стимули, които да позволят предотвратяването на дори...

Хр. Христова: Да се въведе минимална възраст за пенсиониране за някои категории

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/hr-hristova-da-se-vyvede-minimalna-vyzrast-za-pensionirane-za-niakoi-kategorii-182248/

Отнемането на тези права няма да е лесно, необходим е преходен период от 3-5 и повече години, смята бившият социален министър

Условна присъда за купувач на гласове

http://pik.bg/условна-присъда-за-купувач-на-гласове-news240092.html

Условна присъда за купувач на гласове

Условна присъда от една година с 3-годишен изпитателен срок наложи съдът в Радомир за купуване на гласове на Милен Миланов, съобщи Дарик.

Миланов бе задържан в деня на изборите за парламент на 5 октомври в радомирското село Владимир, където предлагал на местните жители пари срещу гласуване за ДПС.

Сигналът за нарушението бе подаден на телефон 112. При направената проверка сигналът е потвърден и е образувано бързо производство. Разпитвани са и свидетели, които са предоставили банкнотите от по 20 лева, дадени им от Миланов.

Наказанието му е наложено от Районния съд в Радомир след споразумение с прокуратурата.

Топ лекари вадят на светло проблемите в лечението на българите с рак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379627

Здравният министър д-р Мирослав Ненков ще открие дебата на „Труд“ и Българското онкологично дружество - „Присъда ли е диагнозата рак в България“

Докторите, които лекуват българите с рак, днес се събират на дебат, организиран от Българското онкологично дружество и „Труд“, за да посочат проблемите, с които всеки ден се сблъскват при спасението на Здравният министър д-р Мирослав Ненков ще открие дебата на „Труд“ и Българското онкологично дружество - „Присъда ли е диагнозата рак в България“ Докторите, които лекуват българите с рак, днес се събират на дебат, организиран от Българското онкологично дружество и „Труд“, за да посочат проблемите, с които всеки ден се сблъскват при спасението на

Протест в подкрепа на 20-годишната студентка Борислава

http://offnews.bg/news/n_1/n_406395.html

Днес следобед пред 4-то РПУ в столицата ще има протест в подкрепа на 20-годишната студентка Борислава Латинова. Той се организира от студенти от Благоевград в нейна защита. Момичето разказа пред Нова телевизия, че е било подложено на унизителен обиск в центъра на София от жена полицай от Четвърто районно управление. Борислава внесе жалба в Софийската районна прокуратура и в СДВР за това, че служителката я е държала полугола в присъствието на нейни колеги и случайни минувачи и обискирала дори интимните й части. Борислава се закани да внесе жалби и до главния прокурор, президентството и Комисията за защита правата на човека. От пресцентъра на МВР публикуваха официално съобщение на страницата си, че по случая е назначена вътрешна проверка и отказаха друг коментар.

България падна с 20 места за две години в класацията по свобода на медиите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379623

България отново отбелязва тенденция на спад в класацията на България отново отбелязва тенденция на спад в класацията на "Репортери без граници" за свободата на медиите, която обхваща 180 държави. През 2014-та България се намира на 100-тната позиция в изследването. През 2013 година България е била на 87-мо място, а през 2012-та на 80-то, което означава, че за две години сме загубили 20 позиции в класацията

Гриша Ганчев осигурява рефинансиране на кредит на "Петрол" към КТБ

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/10/21/2404020_grisha_ganchev_osiguriava_refinansirane_na_kredit_na/?ref=rss


След като засили контрола си над публичната компания "Петрол" чрез смяна на надзорния съвет и преместване на седалището й в Ловеч, собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев подготвя рефинансиране на дългове на компанията към КТБ, информира "Капитал Daily" в днешния си брой. 

В уведомление до борсата и инвеститорите дистрибуторът на горива обяви, че дъщерното й "Елит петрол", което е собственик на най-ценните му и обновени бензиностанции, на 9 октомври е сключило договор с "Кристъл асет...

В Ню Йорк с дневна надница се плаща токът за месец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378879

Опитите за приватизация и дерегулация на ЕРП
са провал и в САЩ
Пропагандистите на пазарния фундаментализъм все ни дават за пример „пазарните" САЩ. Но в сравнение с днешна България Америка е идиличен социален остров. Ще дам пример с енергоснабдяването. ЕРП в САЩ се наричат public utilities - „комунални услуги". Опитите за приватизация и дерегулация на ЕРП са провал и в САЩ Пропагандистите на пазарния фундаментализъм все ни дават за пример „пазарните" САЩ. Но в сравнение с днешна България Америка е идиличен социален остров. Ще дам пример с енергоснабдяването. ЕРП в САЩ се наричат public utilities - „комунални услуги".

Мъж с условна присъда за купуване на гласове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379618

Условна присъда от една година с 3-годишен изпитателен срок наложи съдът в Радомир за купуване на гласове на Милен Миланов, съобщи Дарик.
Миланов бе задържан в деня на изборите за парламент на 5 октомври в радомирското село Владимир, където предлагал на местните жители пари срещу гласуване за ДПС.
Сигналът за нарушението бе подаден на телефон 112. Условна присъда от една година с 3-годишен изпитателен срок наложи съдът в Радомир за купуване на гласове на Милен Миланов, съобщи Дарик. Миланов бе задържан в деня на изборите за парламент на 5 октомври в радомирското село Владимир, където предлагал на местните жители пари срещу гласуване за ДПС. Сигналът за нарушението бе подаден на телефон 112.

Днес представят генератора на Юл Браун във Военноморския музей във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267974

Нов експонат на месеца ще бъде ще бъде публично представен днес - 21 октомври в 11.30 ч. във Военноморския музей, научи Moreto.net. Експонатът е генератор, дело на българския учен с австралийски паспорт Илия Вълков. Известен е под името Юл Браун, а неговото изобретение – като Браунов газ.

Столичната полиция издирва 57-годишна жена (снимка)

http://pik.bg/столичната-полиция-издирва-57-годишна-жена-снимка-news240090.html

Столичната полиция издирва 57-годишна жена (снимка)

Криминалисти на столичното Шесто РУ издирват Антоанета Димитрова Гюргинчева, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

По данни на близките й, на 19 октомври към 15.35 часа тя е излязла от дома им и оттогава е в неизвестност. За последно жената била забелязана на автобусна спирка в района на пазар Красно село.

Антоанета Димитрова е слаба, средна на ръст с дълга до раменете коса и зелени очи. Била е облечена със сиво палто, кафяви джинси и бели маратонки. Носела е платнена пазарска чанта с дрехи.

Жената страда от болестта на Алцхаймер. Хората, които разполагат с повече информация за издирваната могат да сигнализират на телефони: 112, 9821760, 9821755, или в най близкото поделение на МВР.

Полицията издирва жена на 57 г. в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379611

Криминалисти на столичното Шесто РУ издирват Антоанета Димитрова Гюргинчева, съобщиха от пресцентъра на МВР.   По данни на близките й, на 19 октомври към 15.35 часа тя е излязла от дома им и оттогава е в неизвестност. За последно жената била забелязана на автобусна спирка в района на пазар Красно село. Криминалисти на столичното Шесто РУ издирват Антоанета Димитрова Гюргинчева, съобщиха от пресцентъра на МВР. По данни на близките й, на 19 октомври към 15.35 часа тя е излязла от дома им и оттогава е в неизвестност. За последно жената била забелязана на автобусна спирка в района на пазар Красно село.

Условна присъда за купувач на гласове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379605

Условна присъда от една година с 3-годишен изпитателен срок наложи съдът в Радомир за купуване на гласове на Милен Миланов, съобщи Дарик.
Миланов бе задържан в деня на изборите за парламент на 5 октомври в радомирското село Владимир, където предлагал на местните жители пари срещу гласуване за ДПС.
Сигналът за нарушението бе подаден на телефон 112. Условна присъда от една година с 3-годишен изпитателен срок наложи съдът в Радомир за купуване на гласове на Милен Миланов, съобщи Дарик. Миланов бе задържан в деня на изборите за парламент на 5 октомври в радомирското село Владимир, където предлагал на местните жители пари срещу гласуване за ДПС. Сигналът за нарушението бе подаден на телефон 112.

Атака: Присъствието на знамето на ЕС в българския парламент противоречи на всякакви закони

http://www.cross.bg/zname-ataka-znameto-1436022.html

/КРОСС/ "Присъствието на знамето на Европейския съюз в българския парламент противоречи на всякакви закони. Няма закон, който да постановява, че това знаме трябва да стои в парламента и да бъде национален символ. Официалните символи на българската държава са гербът и националното знаме и като такива те трябва да присъстват в институцията Народно събрание." Това се казва в официална позиция на ПП "Атака" по повод решението на представителите на партия да преместят знамето встрани от телевизионните камери по време на брифинг в парламента. "Знамето, което се води, че е на ЕС не е дори легитимно, защото в Лисабонския договор, който е основата на регламента на Европейския съюз няма текст, който да казва, че такова знаме е символ на ЕС", посочват още от партията. "След провала на приемането на Конституция на Европа, заменилият я Лисабонски договор премахва конституционния член за европейските символи като знаме, ден на Европа, мото и химн на ЕС, които присъстваха в договора за Конституция на Европа", припомнят от "Атака" "В отговор на спекулациите, че от "Атака" сме поругали знамето на ЕС, припомняме какво е наистина поругаване. Поругаване е когато „интелигентните" протестъри късаха билбордове на телевизия „АЛФА" и ПП "Атака" и ги палеха пред очите на десетки полицаи. Нито един от тези вандали не е осъден до този момент", изрично подчертават националистите

СГП оттегли искането си за екстрадиране на Николай Кобляков

http://www.cross.bg/koblyakov-deloto-pytin-1436024.html

/КРОСС/СГП оттегли искането си за екстрадиране на руския дисидент Николай Кобляков, защото: "В момента Русия не е правова държава, не следва човек да се дава на този произвол". Според прокурора по делото в множество международни доклади на правозащитни организации се сочи, че Русия се управлява от авторитарен режим, който използва съдебната власт за преследване на политически опоненти на президента Владимир Путин. По делото е установено, че Кобляков активно е участвал в действия срещу режима на Путин и затова следва да се смята, че, ако го предадем, той няма да получи справедлив процес, отсече обвинителят. Той настоя съдът да откаже екстрадиция. Руснакът с френско гражданство бе задържан на летището у нас по издадена Европейска заповед за арест по руско настояване. В родината си той е обвинен за финансови и имотни измами на стойност над един милион евро. Прокурорът по делото отказа всякакъв коментар. Позовавайки се единствено на доклади на организации от страни членки на ЕС, той обвини Кремъл в използване на съдебната власт за сплашване на политически опоненти на Путин. Самият Кобляков увери градските съдии, че е тук, за да строи домове за стари хора и дори и да го пуснат, няма да избяга от страната, защото иска да направи нещо за нея. По думите му той е готов да страда, ако с това ще допринесе за нещо. Моят арест е нищо в сравнение с умиращите в Украйна, обяви той. Ще уважа решението ви, каквото и да е то, увери магистратите руснакът

България падна на 100-то място в класацията за свобода на медиите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379602

България отново отбелязва тенденция на спад в класацията на "Репортери без граници" за свободата на медиите, която обхваща 180 държави. През 2014-та България се намира на 100-тната позиция в изследването.
През 2013 година България е била на 87-мо място, а през 2012-та на 80-то, което означава, че за две години сме загубили 20 позиции в класацията България отново отбелязва тенденция на спад в класацията на "Репортери без граници" за свободата на медиите, която обхваща 180 държави. През 2014-та България се намира на 100-тната позиция в изследването. През 2013 година България е била на 87-мо място, а през 2012-та на 80-то, което означава, че за две години сме загубили 20 позиции в класацията

Шикорски се отрече от думите, че Путин предложил подялба на Украйна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/21/2404012_shikorski_se_otreche_ot_dumite_che_putin_predlojil/?ref=rss


Rozmowa z Politico nie była autoryzowana i niektóre moje słowa zostały nadinterpretowane. Potwierdzam, że PL nie bierze udzialu w aneksjach.

— Radosław Sikorski (@sikorskiradek) October 20, 2014

Председателят на полския Сейм и бивш външен министър Радослав Шикорски обяви в профила си в "Туитър", че неправилно са били разбрани думите му, че руският президент Владимир Путин придлагал на Варшава да си поделят Украйна.

Подробно интервю с Шикорски, в което се...

КЗК отмени заповед на зам.-кмета на Столична община

http://econ.bg/Новини/КЗК-отмени-заповед-на-зам-кмета-на-Столична-община_l.a_i.580802_at.1.html

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени заповед на зам.-кмета на Столична община. Според регулаторът заповедта за класиране на участниците...

Прокурорът по делото "Кобляков" поиска отмяна на искането за екстрадация

http://pik.bg/прокурорът-по-делото-кобляков-поиска-отмяна-на-искането-за-екстрадация-news240085.html

Прокурорът по делото "Кобляков" поиска отмяна на искането за екстрадация

Днес в Софийски градски съд се гледа делото за екстрадация на френско-руския политически активист Николай Кобляков, предаде Novini.bg.

Решението беше отложено на последното заседание през септември, защото съдът поиска от руските власти информация за това по коя редакция на руския Наказателен кодекс е обвинен руснака Кобляков. Делото започна по изключително странен начин.

Прокурор Валентин Кирилов от Софийска градска прокуратура поиска от съда да отхвърли искането на СГП и да откаже екстрадацията на Кобляков. Прокурор Кирилов обясни, че в Русия съдебната система е подчинена на авторитарния режим воден от президента Владимир Путин. "На този режим е противник и Николай Кобляков. Той участва активно и води обществена дейност срещу режима на Путин.

Ако Кобляков бъде върнат в Русия, може да бъде преследван. В Русия съдебната система е подчинена на държавата и не можем да говорим за истинско европейско правосъдие", каза още прокурорът. "Николай Кобляков няма никакви шансове да бъде защитен в Русия, ако бъде екстрадиран.

Там не са гарантирани правата му с наказателното производство", мотивира искането си Кирилов. Биляна Коцакова, адвокат на Кобляков, помоли съда да уважи искането на прокурор Кирилов. Самият Кобляков заяви, че се надява на справедливо решение от страна на съда. "Има много подобни на моя случай. Не съм извършил никакво престъпление.

Целта е да се заплашват всички граждани, които не са съгласни с политиката на Путин", каза още Кобляков. Кобляков е в България от началото на август тази година. Той беше задържан на летище София и остана в ареста за 72 часа. 

Според руската прокуратура той е участвал в измама за 1.2 млн. евро. Според правозащитни организации обаче той е преследван от властите в Москва по политически причини.


Столичната полиция издирва 57-годишна жена

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379600

Криминалисти на столичното Шесто РУ издирват Антоанета Димитрова Гюргинчева, съобщиха от пресцентъра на МВР.   По данни на близките й, на 19 октомври към 15.35 часа тя е излязла от дома им и оттогава е в неизвестност. За последно жената била забелязана на автобусна спирка в района на пазар Красно село. Криминалисти на столичното Шесто РУ издирват Антоанета Димитрова Гюргинчева, съобщиха от пресцентъра на МВР. По данни на близките й, на 19 октомври към 15.35 часа тя е излязла от дома им и оттогава е в неизвестност. За последно жената била забелязана на автобусна спирка в района на пазар Красно село.

Шофьорът на снегопочистващия камион във «Внуково» е бил пиян

http://www.cross.bg/marzheri-kamion-samoleta-1436023.html

/КРОСС/ Шофьорът на снегопочистващия камион на летище «Внуково» е бил пиян, съобщи «Звезда», позовавайки се на предварителните данни на официалния представител на Следствения комитет на Руската Федерация Владимир Маркин. Данните са получени след медицински преглед на шофьора на снегопочистващата машина. «Вече е установено, че водачът на снегопочистващия камион е бил пиян. В резултат на крушението на частния самолет Falcon - 50, са загинали трима души екипаж и президентът на нефтената компания Total Кристоф дьо Маржери», каза Маркин. Той добави, че следствието продължава и в момента се изземат техническите документи на самолета, а също се правят проби на горивото. «В момента следствената група прави оглед на мястото на катастрофата. Взимат се техническите документи на самолета и се правят проби на горивото», заяви Маркин. Разследването на трагедията продължава. Провеждат се разговори с очевидци, образувано е дело по случая. Кристоф дьо Маржери е президент на компания Total от 2007 година. Своята кариера в този нефтен концерн той е стартирал още през 1974 г. През 2006 г. той влезе в състава на Борда на директорите на концерна. Маржери е един от постоянните участници в ежегодните заседания на Консултативния съвет по чуждестранни инвестиции в Руската Федерация. На 20 октомври 2014 г

Вигенин: Ще бъдем сериозна опозиция, готова на диалог и компромиси

http://www.moreto.net/novini.php?n=267994

„Вчера беше денят, в който се събра активът на ГЕРБ и реши какво да прави оттук нататък. На мен не ми е известно по-рано да е имало такива намерения. Вчера беше отправена публично една покана към няколко политически сили. Днес ще обсъдим този въпрос, но смятам, да, ще се отзовем на тази втора покана и ще говорим по малко повече детайли по нещата, които очертахме и при първата ни среща”.

Медиите в България все по-несвободни

http://www.cross.bg/bulgariya-reporteri-granitzi-1436021.html

/КРОСС/България продължава да върви надолу в класацията на "Репортери без граници" за свободата на медиите. Сред 180 държави през тази година година страната ни удари 100-тната позиция в изследването. През 2013 година България е била на 87-мо място, през 2012-та на 80-то. По-свободни медии от тези в България, според изследването на "Репортери без граници", са държави като Косово, Мозамбик, Албания, Замбия, Бутан, Кувейт и Сенегал. Миналата година Мадагаскар е била само една позиция под България по свобода на словото, докато сега африканската държава ни изпреварва с цели 19 позиции. На първите места отново са старите познайници от миналата година - първа е Финландия, втора Холандия и трета Норвегия. Топ 5 оформят Люксембург и Андора. Държавите членки на ЕС стават все по разпръснати в класацията, отбелязват "Репортери без граници", като това отдават на икономическата криза и популизма. За тези проблеми най-добри примери са Гърция и Унгария, които съответно са с 14 и 7 места надолу в класацията в сравнение с 2013-та година.  

eCall ще намали наполовина времето за реакция на службите за спешно реагиране при пътни инциденти

http://press.mvr.bg/NEWS/news141021_06.htm

МВР е партньор в редица европейски проекти за превенция и контрол по пътищата, заяви заместник-министър Кирил Хаджихристев при откриването на международен семинар по проекта HeERO

Подготвят парното за пускане в Перник

http://pik.bg/подготвят-парното-за-пускане-в-перник-news240073.html

Подготвят парното за пускане в Перник

Перник започва подготовка на системите за пускане на парното. От дружеството призоваха абонатите да приведат в готовност за работа на вътрешно отоплителните инсталации в техните сгради. Ремонтите по тях трябва да приключат до края на месеца, да бъдат напълнени и обезвзъдушени, пише Мироглед.

„Необходимо е радиаторните вентили на всички отоплителни тела да бъдат отворени напълно. Така няма да се налага обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Ако инсталацията не е готова за работа, живущите да оставят съобщение на вратата на абонатна станция с посочена дата. В противен случай дружеството не носи отговорност за нанесени щети.  Сгради, в които помещенията на мазета, абонатни станции, както и помещения водещи към тях са наводнени с фекални води, отоплителните инсталации няма да се пускат в действие до трайно отстраняване на проблема и хигиенизирането им“, обясняват от топлоснабдителното дружество.

Според наредбата парното в Перник ще бъде пуснато, ако в три последователни дни средната денонощна температура е по-ниска от +12 градуса, като се взима под внимание и дългосрочната прогноза за следващите 7-10 дни.  Преди да бъде обявено общото включване на отоплението, пускането му може да стане по желание на абонатите, като за целта е необходимо да се представят в деловодството на партерен етаж на Минна дирекция в Перник заявление и подписано решение за това взето от Общото събрание на етажната собственост.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат по-ранно включване на отоплението, като за целта е необходимо директорът да изпрати писмено заявление в деловодството на топлофикационното дружество.

Топ 10 на най-големите победи в евроквалификации

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378787

Този списък ярко илюстрира максимата, че във футбола все пак има силни и слаби и че силите не са чак толкова изравнени, колкото гласи клишето. В Европа съществува и такива листа на ценностите, която реално отразява мястото на гигантите и мястото на джуджетата. И опровергава категорично мита за силата на прашката на Давид!

1
Сан Марино - Германи Този списък ярко илюстрира максимата, че във футбола все пак има силни и слаби и че силите не са чак толкова изравнени, колкото гласи клишето. В Европа съществува и такива листа на ценностите, която реално отразява мястото на гигантите и мястото на джуджетата. И опровергава категорично мита за силата на прашката на Давид! 1 Сан Марино - Германи

Ангела Меркел призова съюзниците на Украйна да платят газовите й задължения

http://www.investor.bg/evropa/334/a/angela-merkel-prizova-syiuznicite-na-ukraina-da-platiat-gazovite-i-zadyljeniia-182251/

Германският канцлер направи този коментар след срещата си с премиера на Словакия, която не желае да се отпуска финансова помощ

Още един район във Варна остана без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=268004

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите над паметника в местност Св.Никола до 17 часа. Припомняме, че по-рано днес без вода останаха местностите Ракитника и Прибой. Водоподаването в района ще бъде възстановено до 17 часа.

Телефонни измамници с нова схема - обещават по-високи пенсии

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379579

Телефонни измамници са позвънили на всички стационарни номера на възрастни хора в пазарджишкото село Росен, за да им предлагат по-високи пенсии. Това обяви пред Фокус кметът на селото Васил Рангелов.
Възрастните хора са убеждавани от измамниците, че ще им осигурят по-висока пенсия, но срещу това трябва да предплатят определена сума, Телефонни измамници са позвънили на всички стационарни номера на възрастни хора в пазарджишкото село Росен, за да им предлагат по-високи пенсии. Това обяви пред Фокус кметът на селото Васил Рангелов. Възрастните хора са убеждавани от измамниците, че ще им осигурят по-висока пенсия, но срещу това трябва да предплатят определена сума,

Левски определи цените на билетите за Вечното дерби

http://www.cross.bg/levski-stadion-biletite-1436019.html

/КРОСС/ Левски определи цените на билетите за предстоящото Вечно дерби с ЦСКА в събота. "Сините" са символичния домакин на мача на Националния стадион, който е с начален час 16:00 часа. Сектор А - 14 леваСектор В - 14 леваСектор Б, Г - 10 лева ПФК Левски стартира предварителна продажба на билетите на 22.10.2014., сряда, на касите на стадион "Георги Аспарухов" от 13:00 до 18:00 часа.Четвъртък и петък пропуски ще се продават от 10:00 до 18:00 часа отново на касите откъм улица "Тодорини кукли", а в събота билети ще се пласират на касите на Националния стадион "Васил Левски" от 10:00 часа до края на първото полувреме на мача.  

HRW: Украинските военни използват касетъчни боеприпаси

http://www.cross.bg/boepripasi-kasetuchni-organizatziyata-1436020.html

/КРОСС/ „Украинските правителствени сили са използвали касетъчни боеприпаси в населените места в района на гр. Донецк в началото на октомври 2014 г. Използването на касетъчни боеприпаси в населени места нарушава законите на войната и може да се счете за военно престъпление поради  това, че този тип оръжие поразява безразборно”, пише в доклада на Human Rights Watch (HRW). Организацията е провела разследване, продължило една седмица и, в резултат на което е било установено използването на касетъчни бомби в повече от 12 населени места, в които сблъсъците продължават и в момента. „Макар и да е невъзможно да бъде определено с точност, кой е отговорен за голяма част от тези нападения, уликите показват, че отговорността за използването на касетъчни боеприпаси в Донецк носят украинските правителствени сили”, се казва още в изявлението на организацията. Human Rights Watch отбелязват, че в подобна атака на 2 октомври край Донецк е загинал сътрудник на Червения кръст. Уликите, доказващите участието на украинските военни, са наречени в доклада на организацията „особено убедителни”. Специалисти от HRW са открили на мястото на обстрела остатъци от 22 снаряда от системите „Ураган” и „Смерч”, в които се съдържали 912 дребни боеприпаси. Украинското  правителство отказа да отговори на официалното допитване на HRW за използването на касетъчни боеприпаси

Акциите на "Тотал" паднаха след смъртта на Маржьори

http://www.vesti.bg/novini/akciite-na-total-padnaha-sled-smyrtta-na-marzhiori-6025373

Котировките на акциите на най-голямата френска петролногазова компания "Тотал" паднаха с 2,2% на днешните открити търгове в Париж след съобщението за гибелта на президента на компанията Кристоф дьо Маржьори, а на допълнителните търгове след закриването на основните сесии в САЩ акциите паднаха с 1,1%.

Чудо! Парализиран българин проходи

http://pik.bg/чудо-парализиран-българин-проходи-news240070.html

Чудо! Парализиран българин проходи

Парализиран българин проходи след невероятна операция на полски лекари. Дарек Фидика, който има българско гражданство, е пострадал при нападение през 2010 год., в което е бил намушкан с нож, пише "inews.bg"

38-годишният мъж е първият в света, който се възстановява след напълно прекъснати гръбначни нерви. За иновативната операция са използвани клетки от носа на Дарек, които са имплантирани в унищожената тъкан в гръбнака му.

Възстановяването на нашенеца даде надежда на хиляди хора по света, че ще могат да започнат да водят по-активен живот отново. Според завеждащия лекар на Дарек д-р Джефри Райсман това постижение е по-велико дори от от стъпването на Луната.

Сега Фидика ще трябва да посещава рехабилитации, но екипът от полски хирурзи е категоричен, че Дарек ще може да живее активно и да бъде независим от чужди грижи.

Борислава след полицейската гавра: Ходих на психолог, не мога да спя нормално

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379569

"Нямам думи за станалото. Със сигурност не е нормално полицейско държане към обикновен гражданин. Не съм предизвикала с нищо полицайката. Отидох на психиатър след станалото, не можех да спя нормално”, разказа 20-годишната Борислава, която стана жертва на полицейска гавра.
Момичето и родителите й са подали жалби до главния прокурор, президентството, "Нямам думи за станалото. Със сигурност не е нормално полицейско държане към обикновен гражданин. Не съм предизвикала с нищо полицайката. Отидох на психиатър след станалото, не можех да спя нормално”, разказа 20-годишната Борислава, която стана жертва на полицейска гавра. Момичето и родителите й са подали жалби до главния прокурор, президентството,

Да изхвърлиш 200 кг порно

http://curious.actualno.com/Da-izhvyrlish-200-kg-porno-news_56000.html

70-годишен японски пенсионер се опита за закопае в парк в Осака близо 200 кг порно, съобщи Agence France-Presse. Мъжът бил задържан от полицията в момент, когато стоварвал от камиона си 17 чувала с ...

Страната ни е все по-надолу в класацията за свобода на медиите

http://society.actualno.com/Stranata-ni-e-vse-po-nadolu-v-klasacijata-za-svoboda-na-mediite-news_56002.html

България изпадна до 100-но място по свобода на медиите. Това сочи годишната класация на "Репортери без граница" за 2014 г. През последните години България стремително върви надолу, достигай...

Стъклен асансьор вози до "Трапезица"

http://velikotarnovo.actualno.com/Styklen-asansior-vozi-do-Trapezica-news_56003.html

Стъклен асансьор до царската крепост “Трапезица” е най-новата атракция във Велико Търново. Съоръжението е с 25 места, издържа близо два тона и за по-малко от 3 минути се изкачва ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване