ЕЦБ обмисля покупки на корпоративни облигации?

http://www.investor.bg/evropa/334/a/ecb-obmislia-pokupki-na-korporativni-obligacii-182277/

Централната банка може да вземе решението до декември, като покупките могат да започнат в началото на идната година, съобщават източници на Ройтерс

Французин от "Берое" "изгоря" за 5 мача заради счупен крак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380145

Футболистът на "Берое" Крис Гади бе наказан за 5 мача заради счупен крак. Санкцията му бе наложена от Дисциплинарната комисия на БФС.
Французинът получи червен картон в самия край на мача заради сблъсък с вратаря на "Черно море" Георги Китанов, след който стражът на моряците напусна терена на носилка със счупен крак. Футболистът на "Берое" Крис Гади бе наказан за 5 мача заради счупен крак. Санкцията му бе наложена от Дисциплинарната комисия на БФС. Французинът получи червен картон в самия край на мача заради сблъсък с вратаря на "Черно море" Георги Китанов, след който стражът на моряците напусна терена на носилка със счупен крак.

Български шофьор пострада тежко при пожар в камион в Македония

http://pik.bg/български-шофьор-пострада-тежко-при-пожар-в-камион-в-македония-news240230.html

Български шофьор пострада тежко при пожар в камион в Македония

Български шофьор на камион е пострадал тежко, след като се е опитал да изгасне пожар, избухнал в ремаркето на камиона, предаде македонското електронно издание Плус инфо, пише "Фокус". Според изданието 67-годишният българин е забелязал, че е избухнал пожар в ремаркето, където превозвал киселина. Той е скъсал митническите пломби и започнал да гаси пожара. Успял да извади девет пластмасови туби от по 50 литра. Загасил пожара, но е пострадал тежко. Той бил пренесен в болницата в Куманово, а след това в Спешния център в Скопие.

Движението по магистралата Куманово-Скопие в момента е по едното платно, тъй като на другото е разлята киселина. 

Основните свидетели на прокуратурата по казуса КТБ са налели 50-те млн. лв. в сметката на Ирена Кръстева

http://e-vestnik.bg/21515/osnovnite-svideteli-na-prokuraturata-po-kazusa-ktb-sa-naleli-50-te-mln-lv-v-smetkata-na-irena-krasteva/

Ирена Кръстева. Снимка: Булфото

Двамата основни свидетели на прокуратурата в обвинението към Цветан Василев за източване на КТБ - Бисер Лазов и Теодора Танева - са автори на схемата, по която Ирена Кръстева се озова с 50 млн. лв. печалба, точно когато парите й бяха най-необходими.

Теодора Танева е физическият изпълнител на заданието, показват данни от Търговския регистър. Ролята на Бисер Лазов е на организатор на механизма по пречистването на парите, така че да се покажат достатъчно финансови възможности у Кръстева и синът й Делян Пеевски.

Танева и Лазов са автори на „кървавото писмо“ от средата на юли, с което управители на ключови дружества около КТБ се обявиха за жертви на Цветан Василев и поеха курс към „сътрудничество“ с прокуратурата. Сътрудничество, което се състои в това, вината за всичко случило се в КТБ и в група компании около банката да бъде стоварена върху Василев.
Бисер Лазов дори получи статут на защитен свидетел от прокуратурата. Очевидно с цел да дава показания, насочени директно към Василев.

Данните обаче показват, че Танева и Лазов са действали в директен ущърб на фирмата, която е превеждала парите на Кръстева. Така остава отворен въпросът дали сегашните им действия в атака на Василев не са породени от желанието да се прикрият следите по злоупотреба със служебно положение и по изпълнение на съмнителни финансови трансакции. Механизмът на сделката и последвалото използване от страна на Кръстева на средствата за скоростно изкупуване на имоти пък има всички черти на изпирането на пари.

Схемата

Отчетът за 2013 г. на притежаваното еднолично от Ирена Кръстева дружество „Балканска медийна компания“ показа, че за миналата година фирмата е излязла на печалба от близо 50 млн. лв., като 47 от тях са „положителни разлики от операции с финансови активи“. Парите идват в точния момент за Кръстева, тъй като по това време тя е подложена на данъчна проверка. Поводът е сигнал срещу сина й Делян Пеевски, че участва в организирана престъпна група. Сигналът е подаден от активната по това време неформална група за натиск „Протестна мрежа“ и е срещу Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев. Това е и сигналът, използван като повод за началото на разследването срещу Василев.

Но да се върнем на внезапното документално забогатяване на Кръстева. В доклада за дейността на „Балканска медийна компания“ (БМК) през 2013 г., е упоменато, че въпросните 47.9 млн. лв. са „приходи от лихви“. Това е очевидна лъжа, защото срещу такъв приход от лихви трябва да стои кредит за над 500 млн. лв., какъвто Кръстева очевидно не е отпуснала. Но тогава откъде са парите?

Историята с Касата на Пеевски

Парите, които одиторът Николай Орешаров е приел, че са приходи от лихви, всъщност са постъпления от продажба на дялове в дъщерно предприятие. Това е „Си Ди Дивелопмънтс“, което от своя страна има няколко дъщерни дружества. То е съвместна сосбственост на притежаваната от Кръстева БМК и Технологичен център – Институт по микро електроника (ТЦИМЕ) – компания, притежавана в миналото директно от Цветан Василев. Допреди атаката по КТБ тя се считаше за част от групата фирми, които са под косвения контрол на банкера.  Сега обаче е под контрола на еманципиралия се от Цветан Василев изпълнителен директор Теодора Танева и приятеля й, доскорошно доверено лице на банкера - Бисер Лазов. Именно Танева като изпълнителен директор, а Лазов като финансов идеолог, са очертали и изпълнили мътната операция между ТЦИМЕ и БМК. Двете фирми са партньори не от вчера.

През октомври 2007 г. ТЦ ИМЕ и БМК учредяват Си Ди Дивелопмънтс с капитал от 12 млн. лв. В Съвета на директорите влизат Ирена Кръстева, Теодора Танева и ТЦ ИМЕ, а изпълнителни директори заедно ...

Срокът за работа на "Бобов дол" е удължен отново, изтича утре

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/10/21/2404144_srokut_za_rabota_na_bobov_dol_e_uduljen_otnovo_izticha/?ref=rss


С пет дни е бил удължен отново срокът, в който ТЕЦ "Бобов дол" може да работи с два блока, но само с една сероочистваща инсталация, научи "Дневник". В петък (17 октомври) изтече първоначалната отсрочка, която беше дадена от служебното правителство в началото на септември под заплахата за миньорска стачка. 

Така учредителят на вече представената в новия парламент партия "Лидер" Христо Ковачки (в коалиция с "България без цензура"), който е индиректен собственик на централата, получава...

Опълченците съобщиха за мощен обстрел на летището в Донецк

http://www.cross.bg/letishteto-voenni-ykrainskite-1436086.html

/КРОСС/ По време на вечерния обстрел на донецкото летище, 6 военни са били ранени, а 12 души убити. Това съобщи командирът на отбраняващия летището батальон на армията на ДНР, предаде ТАСС. «Снощи имаше много мощен натиск от страна на украинските военни на летището в Донецк. Само за един ден срещу нас се изстреляха 14 снаряда от установки «Град», водеше се стрелба и от «Ураган», а също с гаубични снаряди 152-и калибър. По-късно украинските сили предприеха атака и срещу бронетехниката ни», поясни той.По думите на командира на опълченците, загуби в редиците им няма.  

Пловдивски затворници в траур, попът им умря

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380081

Обитателите на пловдивската тъмница потънаха в скръб заради ненадейната смърт на свещеника си отец Димитър Димитров. 82-годишният поп беше най-възрастният капелан в системата на лишаване от свобода у нас. В петък миналата седмица бил в отпуск и починал в дома си, както си седял на стола. 
Обитателите на пловдивската тъмница потънаха в скръб заради ненадейната смърт на свещеника си отец Димитър Димитров. 82-годишният поп беше най-възрастният капелан в системата на лишаване от свобода у нас. В петък миналата седмица бил в отпуск и починал в дома си, както си седял на стола. "Беше изключително жизнен и не се оплакваше от

Планират два нови моста над Дунав: Никопол - Турну Мъгуреле и Силистра - Кълъраш

http://www.cross.bg/dynav-evropeiiski-angelkova-1436087.html

/КРОСС/България и Румъния ще подпишат меморандум за началото на подготовката на два нови моста на река Дунав. Това ще стане следващата седмица, съобщи в Русе министърът на транспорта Николина Ангелкова. Съоръженията ще свързват Никопол с Турну Мъгуреле и Силистра с Кълъраш. Финансирането ще се осигури от Програмата за трансгранично сътрудничество България-Румъния 2014-2020 г. „Най-вероятно ще се търси публично-частно партньорство, но вече с известни данни, което е много важно, за да може да се вземе правилно решение за неговото изграждане и управление", заяви Николина Ангелкова. Що се отнася до разширяването на "Дунав мост" при Русе-Гюргево, проектирането му ще бъде включено по Оперативна програма „Транспорт" 2014-2020 г., тъй като тази част е европейски коридор и това позволява да се използва финансирането с европейски средства.  

Божинов се изцепи: Има нещо сбъркано в българите

http://www.bnews.bg/article-119631

В Откровено интервю, бившият национал Валери Божинов споделя как се чувства в любимата си Италия, счита ли се за успял футболист и човек и какво му е най-трудно да приеме е българите.

Инж. Георги Златев, АПИ: Липсват средства за подготовка на републиканската пътна мрежа за зимния сезон

http://www.moreto.net/novini.php?n=268049

Средствата за подготовката на републиканската пътна мрежа за тази година липсват. Необходими за възстановяване и поддържане на пътните участъци са около 15 милиона лева. Това каза по време на работно съвещание по повод зимната подготовка на републиканските пътища инж.

Цв. Василев:Фарсът, който разиграва БНБ е нелеп и абсурден

http://frognews.bg/news_78656/

Фарсът, който разиграва БНБ е нелеп и абсурден. Държат ЕПИК настрана от банката с нелепи административни хватки. Това каза мажоритарният акционер на КТБ Цветан Василев пред вестник "Банкеръ". Вижте какво още обясни той:

Матера ще прави компания на Пловдив като Европейска столица на културата 2019

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/21/2404192_matera_shte_pravi_kompaniia_na_plovdiv_kato_evropeiska/?ref=rss


Независимата комисия за подбор, отговаряща за оценката на италианските градове, състезаващи се за Европейска столица на културата през 2019 г., номинира Матера за носител на титлата от Италия през 2019 г., съобщи Министерството на културата. 

Красивият древен град в южната част на страната спечели пред останалите претенденти Равена, Сиена, Перуджа, Лече и Каляри. Така Матера и българският Пловдив, номиниран на 5 септември, ще бъдат двете Европейски столици на културата през 2019 г....

Оманският фонд и EPIC готови да преговарят с БНБ за КТБ

http://econ.bg/Новини/Оманският-фонд-и-EPIC-готови-да-преговарят-с-БНБ-за-КТБ_l.a_i.581102_at.1.html

Оманският фонд и EPIC са изпратили писмо до Министерски съвет, Министерство на финансите и до Българската народна банка (БНБ), в което са обявили...

Наказаха Марек заради съмнения за уговорени мачове

http://www.cross.bg/razmer-osnovanie-imyshtestvena-1436085.html

София /КРОСС/ Дисциплинарната комисия на БФС глоби ПФК Марек с 10 000 лева заради съмнения за участие в уговорени мачове в "А" група. Санкцията е след постъпило уведомление от УЕФА, в което са изразени "сериозни съмнения за участие на ПФК Марек в срещи от първенството с предварително уговорен резултат", информират от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз."За постъпили официални уведомления от УЕФА за сериозни съмнения за участие на ПФК Марек гр. Дупница в срещи от първенството с предварително уговорен резултат на основание чл.46, ал.6, б.А, ДК налага имуществена санкция на ПФК Марек гр. Дупница в размер на 10 000 лв", гласи решението на Дисциплинарната комисия на БФС. Ето всички решения на ДК към БФС: По т.1 от дневния ред 12-ти кръг "А" група С предупреждения - 20 състезатели Със спиране от състезателниправа ССП лв. Божидар Юриев Васев ПФК "Ботев"Пловдив 1 300 Джереми Манзоро ПФК „Славия" София 1 1500 За получен червен картон на основание чл. 22, ал.1, б.Б, колона 2 и във връзка с чл.23, ал.1, т.1 ДК наказва Крис Гади състезател на ПФК „Берое" СЗ със ССП за 5 срещи и глоба в размер на 3000 лева. ПО ДОКЛАД За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 - ДК наказва ПФК"Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева. За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т

Уволниха шефа на полицията в Смолян

http://www.cross.bg/smolyan-politziyata-hadzhihristev-1436084.html

/КРОСС/Шефът на полицията в Смолян гл. инспектор Евгений Василев е отстранен от длъжност заради тежко дисциплинарно нарушение, съобщи „Преса". Срещу него е образувано дисциплинарно производство и в областната дирекция на МВР тече проверка от министерството, потвърди служебният зам.-министър и бивш шеф на полицията в Смолян Кирил Хаджихристев. За момента зам.-директорът Димитър Ежев е оглавил полицията в родопската област. Все още никой не коментира конкретните причини, довели до свалянето от длъжност на полицейския шеф. Вътрешният министър Йордан Бакалов посочи Смолян сред дирекциите, от които не е доволен, задето останали „пасивни" по време на последните парламентарни избори. 48-годишният Василев стана директор на полицията в Смолян в началото на септември м. г., когато изненадващо от поста бе свален дотогавашният директор Хаджихристев със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Преди това Василев оглавяваше РПУ-Смолян. В служебния кабинет премиерът Близнашки назначи бившия директор на ОДМВР - Смолян Кирил Хаджихристев за зам. министър, преди това той беше експерт към дирекция „Сигурност" на „Банка ДСК".  

IKEA засилва продажбите с онлайн експанзия

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/ikea-zasilva-prodajbite-s-onlain-ekspanziia-182272/

В момента веригата продава онлайн само в около половината от страните, в които има дейност

Миков не е категоричен вече, че БСП ще е в опозиция

http://offnews.bg/news/n_1/n_406538.html

От изявление на лидера на БСП Михаил Миков след заседание на Изпълнителното бюро на партията стана ясно, че Столетницата ще приеме евентуална покана за консултации с ГЕРБ за съставяне на правителство. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисо в обяви вчера след среща със съпартийци, че БСП ще е една от 4-те формации в парламента, с които партията продължава консултациите за коалиционен кабинет. На въпроса остава ли БСП в опозиция, както Миков обяви на брифинга в нощта след изборите, днес той отговори: "Предстоят консултации". Запитан дали е възможно ГЕРБ и БСП да седнат на една маса и да има правителство между тях Миков отвърна, че сядането на една маса е възможно, стига масата да не се разбира като софра. Лидерът на левицата уточни още, че на този етап в разговорите с ГЕРБ няма да става въпрос за министерски постове, защото не това е смисълът на консултациите. Миков предупреди, че партията му няма да отстъпи от няколко приоритета - прогресивно и семейно подоходно облагане, индустриализация, стимулирана и от държавата, развития на енергийните проекти "Южен поток" и "Белене". По отношение на твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов , че БСП е пратена в историята на последните избори Миков коментира, че са му интересни "историческите оценки на д-р Борисов, но актуалните политици не трябва да имаме моралното самочувствие да даваме исторически оценки". На въпрос дали ще имат разговори с другата лява партия в парламента - АБВ, той отговори, че не са предвидени и тази партия всъщност не се самоопределя като лява. "Вчера един народен представител от тях потвърди, че няма ляво и дясно - цитирам г-н Кирил Цочев, според когото не е важна лявата или дясната политика, а стабилното управление. Ние не споделяме тази позиция и това е разграничителната линия между нас", коментира Михаил Миков .

БФС глоби "Марек" заради "съмнения" на УЕФА за уредени мачове

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/21/2404201_bfs_globi_marek_zaradi_sumneniia_na_uefa_za_uredeni/?ref=rss


Дисциплинарната комисия към БФС глоби "Марек" с 10 000 лева заради съмнения за участие в уредени мачове в А група.

Санкцията е след постъпило уведомление от УЕФА, в което са изразени "сериозни съмнения за участие на "Марек" в срещи от първенството с предварително уговорен резултат".

В съобщението на Дисциплинарната комисия не се уточнява за кои мачове става въпрос.

"За постъпили официални уведомления от УЕФА за сериозни съмнения за участие на "Марек" в срещи от...

БФС глоби "Марек" за "съмнения на УЕФА за уредени мачове"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/21/2404201_bfs_globi_marek_za_sumneniia_na_uefa_za_uredeni_machove/?ref=rss


Дисциплинарната комисия към БФС глоби "Марек" с 10 000 лева заради съмнения за участие в уредени мачове в А група.

Санкцията е след постъпило уведомление от УЕФА, в което са изразени "сериозни съмнения за участие на "Марек" в срещи от първенството с предварително уговорен резултат".

В съобщението на Дисциплинарната комисия не се уточнява за кои мачове става въпрос.

"За постъпили официални уведомления от УЕФА за сериозни съмнения за участие на "Марек" в срещи от...

Наказаха французин от "Берое" за 5 мача заради счупен крак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380133

Футболистът на Футболистът на "Берое" Крис Гади бе наказан за 5 мача заради счупен крак. Санкцията му бе наложена от Дисциплинарната комисия на БФС. Французинът получи червен картон в самия край на мача заради сблъсък с вратаря на "Черно море" Георги Китанов, след който стражът на моряците напусна терена на носилка със счупен крак.

„Епъл“ пусна собствената си платежна система Apple Pay

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/epyl-pusna-sobstvenata-si-platezhna-sistema-apple-pay-6025407

Тя позволява на собствениците на новите модели телефони на компанията – iPhone 6 или iPhone 6 Plus, да плащат на касата със самия апарат

Първата публична поява на бременната Кейт

http://www.cross.bg/keiit-printz-poyavi-1436083.html

/КРОСС/ Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън се появи за първи път пред обществеността след като бе обявено, че чака бебе, пише Mirror.Мидълтън и съпругът й принц Уилям присъстваха на церемонията по посрещането на президента на Сингапур Тони Тана, който пристигна във Великобритания на държавна визита. Херцогът и херцогинята се срещнаха с Тана в хотел Royal Garden Hotel, след което се отправиха към мястото на срещата му с кралица Елизабет II. На 8 септември беше съобщено, че принц Уилям и Кейт Мидълтън очакват второ дете. Вчера двойката разкри, че бебето трябва да се появи на бял свят през април следващата година.

Разпознават без ДНК жертвите от "Внуково"

http://www.bnews.bg/article-119597

Не е нужна ДНК-експертиза на загиналите при самолетната катастрофа на летище "Внуково" миналата нощ. Според представител на следствието телата на 3-мата членове на екипажа и на пътника - президента на френската компания Total - са леко обгорели и разпознаваеми.

Полицаи минават на детектора на лъжата заради срамния обиск

http://offnews.bg/news/n_1/n_406560.html

Полицаи от столичното IV Районно управление в София ще минат на изследване с полиграф заради случая с обиска на студентката Борислава Латинова, съобщи директорът на СДВР Младен Маринов .  Момичето твърди, че полицайка я опипала в слабините, докато я обискирала, като я накарала да се съблече на улицата. По случая започнаха две проверки - вътрешна в СДВР и на прокуратурата.  Шефът на столичната полиция обясни, че момичето и приятелите били спрени от полицаи заради заградителни мероприятия след убийството на компютърния специалист в столицата. Полицаите имали заповед да извършват проверки в района на престъплението.  Към момента обаче все още не са ясни резултатите от проверката в СДВР и какво показват резултатите от нея. Проверката е започнала още в събота, независимо от това, че момичето и баща ѝ не са успели да подадат жалба в полицията. На въпрос за това вярно ли е, че в събота и неделя не е имало при кого да подадат жалбата си, шефът на СДВР отговори: "Това е версията на родителите". Студентката от Югозападния университет Борислава Латинова се оплака в събота, че в ранните часове в петък колата, в която се е возила, е спряна за проверка на кръстовището при Семинарията в София. След проверката на документите на шофьора двамата младежи, пътуващи на задната седалка, също били проверени. Те признали, че са имали криминални прояви. В този момент пристигнала втора патрулка и полицаите претърсили двете момчета. Автомобилът също бил претърсен и не било открито нищо подозрително. Арестували едно от двете момчета, а единствената полицайка сред униформените почукала на стъклото до Борислава с думите: "Ти си следващата". Извлякла я от колата и последвал обиск на голо. Полицайката вдигнала блузата на момичето върху главата му, разпитала я защо не носи сутиен и бръкнала с ръка в панталоните му, под бельото. Днес пред столичното IV управление ще се проведе протест на съученици на момичето.

Nielsen иска да измерва и онлайн медиите

http://www.investor.bg/medii/455/a/nielsen-iska-da-izmerva-i-onlain-mediite-182275/

Компанията разработва съвместна услуга с Adobe за медийното потребление онлайн

България и Румъния подписват меморандум за още два моста на Дунав

http://frognews.bg/news_78655/

България и Румъния ще подпишат меморандум за началото на подготовката на два нови моста на река Дунав. Това ще стане следващата седмица, съобщи в Русе министърът на транспорта Николина Ангелкова. Съоръженията ще свързват Никопол с Турну Мъгуреле и Силистра с Кълъраш.

Престъпна небрежност е причината за смъртта на Маржьори

http://www.vesti.bg/novini/prestypna-nebrezhnost-e-prichinata-za-smyrtta-na-marzhiori-6025408

Самолетната катастрофа в Москва, при която загина изпълнителният директор на петролната компания "Тотал" Кристоф дьо Маржьори, е причинена от "престъпна небрежност" от страна на управата на летището, заявиха руските следователи.

Софиянец купи барабана на Deep Purple за 1 400 лв.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380130

Барабанът на Deep Purple, разигран на онлайн благотворителен търг в полза на болна млада жена, става собственост на Стефан Гетов от София. Това обявиха организаторите на кампанията във Facebook след края на търга. Софиянецът спечели с вноска от 1400 лв. и има 48 часа да внесе парите, за да получи реликвата. Барабанът на Deep Purple, разигран на онлайн благотворителен търг в полза на болна млада жена, става собственост на Стефан Гетов от София. Това обявиха организаторите на кампанията във Facebook след края на търга. Софиянецът спечели с вноска от 1400 лв. и има 48 часа да внесе парите, за да получи реликвата.

Софиянец купи барабана на Deep Purple за 1400 лв.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380117

Барабанът на Deep Purple, разигран на онлайн благотворителен търг в полза на болна млада жена, става собственост на Стефан Гетов от София. Това обявиха организаторите на кампанията във Facebook след края на търга. Софиянецът спечели с вноска от 1400 лв. и има 48 часа да внесе парите, за да получи реликвата. Барабанът на Deep Purple, разигран на онлайн благотворителен търг в полза на болна млада жена, става собственост на Стефан Гетов от София. Това обявиха организаторите на кампанията във Facebook след края на търга. Софиянецът спечели с вноска от 1400 лв. и има 48 часа да внесе парите, за да получи реликвата.

5 жени пострадаха при пътен инцидент във Варна

http://varna.actualno.com/5-jeni-postradaha-pri-pyten-incident-vyv-Varna-news_56074.html

5 жени бяха ранени днес във Варна, след като автобус от градския транспорт излезе от пътя и се удари в дърво, за да избегне катастрофа с лека кола, която го засече. Инцидентът стана днес около 11 час...

Прегледайте безплатно белите си дробове в четвъртък в Стара Загора

http://starazagora.actualno.com/Pregledajte-bezplatno-belite-si-drobove-v-chetvyrtyk-v-Stara-Zagora-news_56076.html

В четвъртък (23 октомври) гражданите на Стара Загора ще могат безплатно да тестват състоянието на белите си дробове. Това ще бъде възможно в подвижния пункт пред сградата на Областната администрация...

Реформаторите: Имаме фундаментални различия с БСП

http://politics.actualno.com/Reformatorite-Imame-fundamentalni-razlichija-s-BSP-news_56070.html

Парламентарната група на Реформаторския блок утре ще се събере отново на заседание, за да решава въпросите, свързани с ръководството на групата и с нейния правилник за работа. Това съобщи зам.-председ...

Любен Дилов-син: ГЕРБ предлага същото, за което хората се биха по улиците

http://politics.actualno.com/Luben-Dilov-sin-GERB-predlaga-syshtoto-za-koeto-horata-se-biha-po-ulicite-news_56081.html

Шамар ГЕРБ не ни е зашлевил, по-скоро стана някаква комуникационна суматоха заради г-жа Цачева. Това заяви едно от лицата на коалицията „България без цензура” Любен Дилов-син. От ...

От БЧК–Варна са участвали по проект „Топъл обяд” насочен към деца в неравностойно положение

http://www.moreto.net/novini.php?n=268003

От БЧК – Варна са участвали по проект „Топъл обяд” насочен към деца в неравностойно положение. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Милена Сиракова, от червенокръстката организация. Тя посочи, че обядът за малчуганите ще бъде раздаван в училищата.

БСП готова на консултации с ГЕРБ за бъдещото управление

http://www.mediapool.bg/bsp-gotova-na-konsultatsii-s-gerb-za-badeshtoto-upravlenie-news226252.html

БСП ще участва в консултации с ГЕРБ за формиране на управление на страната, заяви лидерът на партията Михаил Миков във вторник, след като предишния ден Бойко Борисов съобщи, че канят социалистите на нови преговори, въпреки неуспеха на първите. Запитан дали е възможно ГЕРБ и БСП "да седнат на една маса" и да има правителство между тях, Миков отвърна, че сядането на една маса е възможно, стига "масата" да не се разбира като софра, а да се разбира като отговорност и принципност, каквато в момента е претенцията на Бойко Борисов, за което Миков го поздрави.   Първият и най-предпочитан партньор за ГЕРБ е Реформаторският блок, стана ясно от изявлението на лидера на ГЕРБ в понеделник. Освен с РБ и БСП, ще има преговори с Патриотичния фронт и АБВ, с които бе постигнато съгласие за подкрепа още на първия тур от преговорите.   Що се отнася до отстъпките от принципите, те могат да стигнат до там, докъдето отделната партия не прецени, че ще бъде нарушена отговорността пред онези хора, които подкрепят тази партия. "Това е един от големите проблеми - през последното десетилетие аритметиката сякаш взимаше връх над политическата отговорност и днес всички берем плодовете на това", коментира председателят на БСП.   Той уточни, че няма да има промяна в преговорния екип на БСП, съставен от Янаки Стоилов,Атанас Мерджанов и Захари Георгиев, които миналия понеделник се срещнаха с триото на ГЕРБ Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. Миков допълни, че ще се включи с удоволствие в преговорите, ако и лидерът на ГЕРБ реши да се включи в тях. Борисов вече обясни, че и втория кръг от преговори ще се водят без него, а той би се включил накрая, при постигане на коалиционно споразумение.   "Няма да бъдат искани постове, такъв въпрос не е обсъждан на този етап", отвърна Миков на въпрос ще поискат ли БСП министерски постове при преговорите.   По отношение на твърдението на Бойко Борисов, че БСП е пратена в историята на последните избори, Миков коментира, че "актуалните политици не трябва да имаме моралното самочувствие да даваме исторически оценки". Тенденцията на тези избори показва различни пътища на всяка от политическите партии, включително на победителите. Няма смисъл актуалната политическа отговорност да се подменя от исторически оценки - БСП е приела в своята история много подобни оценки, каза Миков.   Запитан дали ще инициира разговори за общи действия с АБВ като единствената друга лява партия Миков отвърна отрицателно и добави, че самите АБВ нямат претенция да се определят като лява партия. "Вчера един народен представител от тях потвърди, че няма ляво и дясно - цитирам г-н Кирил Цочев, според когото не е важна лявата или дясната политика, а стабилното управление. Ние не споделяме тази позиция и това е разграничителната линия между нас", коментира Михаил Миков.   Не са обсъждани промени в Изпълнително бюро на БСП, защото тези въпроси трябва да се обсъждат на заседание на Националния съвет на партията, каза още Миков. Все още не е приключил процесът на избистряне на промените в ръководството на БСП, допълни той. Също така не е ясно кой ще оглави парламентарната група на коалицията "БСП - Лява България". За председател ще бъде предложен председателят на партията - Михаил Миков, призна Атанас Мерджанов.   Очаквайте подробности

Папа Франциск ще посети Турция

http://www.mediapool.bg/papa-frantsisk-shte-poseti-turtsiya-news226251.html

Папа Франциск ще бъде на посещение в Турция от 28 до 30 ноември, съобщи ДПА.   На 28 ноември папа Франциск ще се срещне в Анкара с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и с премиера Ахмет Давутоглу. Планира се папата да посети музея на основателя на съвременната турска република Мустафа Кемал Ататюрк.   На 29 ноември папата ще замине за Истанбул, където се очаква да посети храма Света София и Синята джамия и да се срещне с Вселенския патриарх Вартоломей Първи.   На 30 ноември папата ще се присъедини към честването на празника на свети Андрей по покана на Вартоломей Първи. Посещението в Турция на папа Франциск ще бъде шестото му поред пътуване в чужбина след избирането му за папа през март 2013 година.

Над 600 000 подписа срещу споразумение със САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380112

Близо 612 хил. граждани от всички държави членки на Европейския съюз вече са се включили с подписи и имена в стартиралата на Стария континент подписка срещу ТПТИ - Трансатлантическо партньорство в областта на търговията и инвестициите, което предстои ЕС и САЩ да подпишат помежду си, съобщава Форумнюз. Близо 612 хил. граждани от всички държави членки на Европейския съюз вече са се включили с подписи и имена в стартиралата на Стария континент подписка срещу ТПТИ - Трансатлантическо партньорство в областта на търговията и инвестициите, което предстои ЕС и САЩ да подпишат помежду си, съобщава Форумнюз.

Франция повдигна дело за "непредумишлено убийство"

http://www.cross.bg/marzheri-frantziya-total-1436082.html

/КРОСС/ Дело за „непредумишлено убийство" е образувано във Франция, във връзка със смъртта на директора на нефтената компания Total Кристоф дьо Маржери, който загина в авиокатастрофа на московското летище «Внуково», съобщиха във вторник френските медии. Според информация на издание Direct Matin делото е образувано от прокуратурата в Париж. Разследването е възложено на следствения отдел на транспортната жандармерия. Кристоф дьо Маржери е президент на компания Total от 2007 година. Своята кариера в този нефтен концерн той е стартирал още през 1974 г. През 2006 г. той влезе в състава на Борда на директорите на концерна. Маржери е един от постоянните участници в ежегодните заседания на Консултативния съвет по чуждестранни инвестиции в Руската Федерация. На 20 октомври 2014 г., Маржери взе участие в заседание с руския премиер Дмитрий Медведев, първия вицепремиер Игор Шувалов и вицепремиера на РФ Аркади Дворкович. В нощта срещу 21 октомври частния самолет Falcon, на борда на който се намирал Кристоф дьо Маржери претърпя крушение при излитане в московското летище „Внуково". Заедно с президента на Total загина и 3-членен екипаж на самолета, също граждани на Франция. Причините за крушението на самолета Falcon се изясняват от специалната комисия на Росавиация

Борислава моли МВР: Кажете, че не съм наркоман!

http://www.bnews.bg/article-119630

20-годишната Борислава Латинова подаде молба до МВР да ѝ бъде издадено удостоверение, че не е регистрирана за криминални прояви, каквито спекулации се появиха в някои медии. СДВР от своя страни събра журналисти за извънреден брифинг… но без да им каже нищо ново по случая.

Саниране на жилища и ВЕИ може да направят излишен руския газ в Европа

http://www.mediapool.bg/sanirane-na-zhilishta-i-vei-mozhe-da-napravyat-izlishen-ruskiya-gaz-v-evropa-news226250.html

С подобряване на изолацията и отоплителните системи в сградите в Европа и увеличаване на дела на възобновяемата енергия Европейският съюз ще икономиса 23 на сто от газовото си потребление, почти колкото е вносът на руско синьо гориво в общността. Като цяло ЕС може да намали два пъти своето потребление на природен газ до 2030 г. и така ще подобри както околната среда, така и енергийната си сигурност, според проучване на консултантската компания Екофис (Ecofys), цитирано от европейското издание "Юрактив". Според авторите на доклада е напълно възможно да се намалят въглеродните емисии с 49 процента спрямо равнищата от 1990 година, което е повече от предвиденото в рамките на проекта енергия-климат 2030 г, който предстои да се обсъди на среща на европейските лидери на 23 и 24 октомври. Подложеното на дискусия предложение е за намаляване на парниковите газове в ЕС с 40 насто, подобряване на енергийната ефективност с 30 процента и увеличение на дела на възобновяемите енергии до 27 процента в енергийния микс на общонстта. Според авторите със санирането на жилищата и обществените сгради в ЕС тяхното собствено потребление на газ ще намалее с 58 на сто, което на практика е 23 процента от общата газова консумация. Намаляване с 20 процента на потреблението на газ от промишлеността би понижило с 5 на сто сегашното потребление на природен газ, сочи докладът. Тази цел може да бъде достигната чрез засилване на комбинираното производство на топлина и електричество, като се осигури по-добро отоплително оборудване и като се усъвършенстват електропроводните системи. На основата на реалистичен растеж, потреблението за производство на енергия би могло да се намали с 63 процента или 19 на сто от общото потребление на газ в ЕС, благодарение на увеличаване дела на възобновяемите енергии в енергийния микс на ЕС, смятат още авторите.

Клошар откри новородено в контейнер за смет

http://www.cross.bg/kloshar-kazanluk-smet-1436081.html

Казанлък /КРОСС/ Клошар откри новородено в контейнер за смет в Казанлък. Служители на съседния магазин подали сигнал за необичайната "находка" на телефон 112.Пристигналият на място екип на спешния център отвел бебето за преглед в болницата. Детето е в добро здраве и без опасност за живота. Тепърва ще се изяснява коя е майката на детето.    

Съмнения за ебола в Северозападна Турция

http://www.vesti.bg/sviat/symneniia-za-ebola-v-severozapadna-turciia-6025405

Пациент, за когото специалистите подозират, че може да е болен от смъртоносното заболяване, е настанен в болница в град Дериндже

Американските ученици въоръжени до зъби

http://www.cross.bg/ychenitzi-oruzhiya-oruzhieto-1436080.html

/КРОСС/ Шокиращи данни  публикува тези дни американското издание „Ню Йорк Пост”. Полицията в един от най-големите американски градове е иззела повече от 1200 оръжия от ученици само през изминалата учебна година. С голяма популярност сред нюйоркските дечица се ползват не само ножове и хладни оръжия с различни остриета и дължини. Сред иззетите от подрастващите американчета оръжия са електрошокове, пневматични и дори бойни пистолети. Повече от половината от оръжието е открито чрез детекторите, поставени на входа на учебните заведения. Останалата част е била забелязана от преподаватели или други ученици. Най-младият нарушител, според полицията, е седемгодишно момченце, което отишло на училище с полуавтоматичен пистолет. Почти всички, на които е било отнето оръжието, споделят, че го носят заради собствената си безопасност и не са планирали да извършват престъпления с него.

Автобус се заби в дърво, пет жени ранени

http://www.bnews.bg/article-119627

Пет жени са ранени, след като автобус от градския транспорт във Варна се заби в дърво.

Неизвестни стреляха по кола в Пловдив, счупиха задното й стъкло

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380113

Неизвестни стреляха по кола на ул."Богомил" в Пловдив, съобщи bTV. Счупено е задното стъкло на автомобила. Зад волана седяла жена. Има полиция на мястото.
Очаквайте Неизвестни стреляха по кола на ул."Богомил" в Пловдив, съобщи bTV. Счупено е задното стъкло на автомобила. Зад волана седяла жена. Има полиция на мястото. Очаквайте

Българи в чужбина са недоволни от назначението на Ива Йорданова

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/21/2404177_bulgari_v_chujbina_sa_nedovolni_ot_naznachenieto_na/?ref=rss


Българи, които живеят в чужбина, изпратиха писмо до властите и медиите, в което изразяват опасенията си, че новият зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина Ива Йорданова е назначена непрозрачно. Йорданова беше съветник в политическия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова и миналата седмица служебният премиер Георги Близнашки подписа заповедта за назначението й. Тя е и приятелка на лидера на СДС Божидар Лукарски, който по време на предизборната кампания обяви във в. "24...

КЗК реши: Софийските подлези остават без охрана

http://pik.bg/кзк-реши-софийските-подлези-остават-без-охрана-news240209.html

КЗК реши: Софийските подлези остават без охрана

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) реши, че софийските подлези ще останат без охрана. Причината е, че заповедта на зам.-кмета на Столичната община за избор на изпълнител на обществена поръчка за охрана на пешеходни подлези е отменена, тъй като е незаконосъобразна, пише "inews.bg".

При извършената проверка е установено, че комисията за провеждане на процедурата не е изложила собствени мотиви за присъдените точки на техническите оферти, от които да е видна връзката между изискванията на възложителя и поставените оценки, съобщава Нова телевизия.

"Пълното отсъствие на кратко описание на техническите предложения на участниците в процедурата води до нарушаване на принципа на публичност и прозрачност и до невъзможност за съпоставяне на направените предложения с оглед преценка на извършеното оценяване", заявяват от КЗК.

Комисията е върнала преписката на възложителя за ново разглеждане на техническите предложения на участниците при спазване на мотивите в решението.

Миналата седмица 52-годишна жена почина, след като получи сериозни наранявания при падане в подлеза на булевардите "България" и "Димитър Несторов". Инцидентът станал, тъй като загиналата се навела за телефона си. Нейна приятелка е трябвало да ѝ го подаде, но вместо това починалата полетяла надолу. Жената се е спънала в малък бордюр, което е довело до фаталния инцидент.

По-късно кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че съоръжението ще бъде обезопасено, тъй като предстои ремонт и изграждане на кръстовището на две нива.

Транспортният министър ще реди е-услугите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378785

Транспортният министър ще контролира изцяло създаването на електронни услуги и в останалите държавни ведомства. Това става ясно от поправка на Закона за електронното управление, която бе пусната вчера за обществено обсъждане.
Според сегашния закон всеки министър може да определя с наредби кои услуги на ведомството му да се предоставят по Транспортният министър ще контролира изцяло създаването на електронни услуги и в останалите държавни ведомства. Това става ясно от поправка на Закона за електронното управление, която бе пусната вчера за обществено обсъждане. Според сегашния закон всеки министър може да определя с наредби кои услуги на ведомството му да се предоставят по

Ученици се биха заради „ресто” при сделка с канабис

http://www.cross.bg/sandanski-ychastnitzite-ychenitzi-1436078.html

/КРОСС/ Канабис предизвика екшън между трима 17-годишни ученици от Сандански. Случката се разиграла между двама „купувачи" и един „продавач". Проблем възникнал, когато купувачите на наркотревата разбрали, че са измамени, тъй като платили за по-голямо количество, отколкото са получили. Спорът им прераснал в уличен бой, разиграл се на тротоара пред „Асет банк", в близост до гимназията в Сандански.Свидетели ученици сигнализирали за мелето на тел. 112 и на място пристигнал патрул на РУП - Сандански. В този момент приятели на участниците в екшъна се развикали: „Бягайте, че 24-ките идват", и те се разпръснали, разказаха очевидци. Бързата намеса на ченгетата предотвратила по-сериозни наранявания, участниците в скандала се отървали с повърхностни охлузвания и следи от шамари, пише struma.bg.

Правителството на Орешарски е било второто най-неодобрявано в света

http://offnews.bg/news/n_1/n_406545.html

Правителството на Пламен Орешарски е било второто най-неодобрявано правителство в света през 2013 г. Това показва проучване на The Gallup Global States of Mind. Проучването е на базата на отношението на населението на 137 страни към управлението в тях. На второ място в класацията в поставена България с едва 13% одобрение на правителството на Пламен Орешарски. 79% от българите пък са посочили, че властта е корумпирана.  По-неодобрявано през 2013 г. е само правителството на Босна и Херцеговина, което е получило само 8% одобрение, като 91% от жителите на страната отчитат, че властта е корумпирана. На трето място е поставена Гърция с 14% одобрение на правителството, следвана от Румъния, Перу и Молдова с одобрение от 18%. Голям процент на хората, които не одобряват правителството, има още в Чехия, Молдова, Пакистан, Коста Рика, Ямайка, Португалия и Испания. В доклада на The Gallup Global States of Mind обаче се посочва в редица държави правителството е забранило да бъдат зададени част от въпросите в проучването, особено въпроси, засягащи мнението на анкетираните за управляващите.

Нова услуга намаля наполовина времето за реакция на службите за спешно реагиране при пътни инциденти

http://www.moreto.net/novini.php?n=268043

МВР е партньор в редица проекти със страните от ЕС за въвеждане на най-съвременни технологии и добри практики за контрол и превенция по пътищата, с цел намаляване на жертвите и загубите. Изключително удовлетворени сме от факта, че България беше избрана да участва в проекта HeERO 2, който е насочен към изграждане на единна паневропейска система за спешни повиквания за пътните превозни средства eСall, която при пътнотранспортни произшествия генерира автоматично повикване към телефон 112.

Пенсии на 65 г. за всички и ръст на осигурителните вноски

http://www.mediapool.bg/pensii-na-65-g-za-vsichki-i-rast-na-osiguritelnite-vnoski-news226249.html

Плавно покачване на възрастта за пенсиониране до 65 години за мъжете и жените от 2028 г. или 2036 г. Увеличаване на осигурителните вноски. Премахване на привилегията на държавните служители държавата да им плаща осигуровките, както и на земеделците за половин вноска. Плах опит за ограничаване на ранното пенсиониране на военни и полицаи с въвеждане на пенсионна възраст според поста. Увеличаване на максималния осигурителен доход. Това предлага Консултативният съвет за оптимизация на осигурителната система към служебния министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, стана ясно не пресконференция във вторник.   Предложенията ще бъдат предадени на следващия редовен кабинет, който ще избере един от предложените варианти, каза министър Йордан Христосков, който е дългогодишен управител на Националния осигурителен институт (НОИ).   Без пенсионна реформа бюджетният дефицит ще нарасне с 2.6% от брутния вътрешен продукт (БВП) през 2016 г., сочат разчетите на експертите. На толкова се равнява дупката в бюджета на НОИ, като недостигащите над 2 млрд. лв. ще трябва да се покрият като субсидия от бюджета. В същото време по европейските изисквания максимално допустимият дефицит в бюджет не може да надвишава 3%.   На практика това означава, че ако не се направи пенсионна реформа, пари за образование, здравеопазване, магистрали и т.н. няма да има, стана ясно от обясненията на Христосков.   За пенсионна реформа у нас настоява и Европейската комисия. Тя е наложителна и според Световната банка и Международния валутен фонд.   Правителството на Пламен Орешарски обаче я замрази през миналата година, с което дупката в НОИ се увеличи.   В момента Кодексът за социално осигуряване (КСО) предвижда годините и стажът за пенсиониране да нарастват с по 4 месеца годишно до достигане на 63-годишна възраст за жените и 37 години стаж през 2021 г., а за мъжете - 65-годишна възраст и 40 години стаж през 2018 г.   В момента жените излизат в пенсия на 60 г. и 8 месеца, а мъжете - на 63 г. и 8 месеца.   Три варианта за вдигане на възрастта за пенсия   Три варианта за вдигане на пенсионната възраст и на годините за стаж предлага консултативният съвет на министър Христосков.   Първият вариант предвижда мъжете и жените да се пенсионират на 65 г. чрез постепенно нарастване на възрастта до 2036 г. За целта от 2015 г. възрастта за дамите ще расте с по 2 месеца годишно и 2036 г. ще стане 65 години, а за мъжете ще нараства с по 1 месец на година и ще стане 65 г. през 2030 г.   Вторият вариант е плавно покачване на възрастта за пенсиониране на двата пола до 65 г., до 2028 г. При жените през 2015 г. и 2016 г. възрастта ще нараства с по 2 месеца годишно, а от 2017 до 2028 г. - с по 4 месеца на година. При мъжете - първите две години възрастта расте с по 2 месеца, а от 2017 г. до 2028 г. с по 1 месец.   Третият вариант предвижда равна възраст за пенсиониране на двата пола на 65 г., според годината на раждане, т.нар. кохортен принцип. Например мъже, родени 1964 г., ще знаят, че се пенсионират на 65 г. По-старите от тях ще се пенсионират малко по-рано в зависимост от годината на раждане.   Ръст и на осигурителните вноски   Освен увеличаване на възрастта и стажа за получаване на пенсия се предлага и нарастване на осигурителните вноски, за да се покрие дупката в НОИ. Предложени са два варианта.   Единият предвижда осигурителната вноска за фондовете "Безработица" и "Пенсии" да бъде увеличена с по 1 процентен пункт от 1 януари 2015 г. веднъж. Второто увеличение да бъде от 1 януари 2019 г. отново с 1%, но само за фонд "Пенсии". Вноската за универсалния пенсионен фонд нараства с 1% от 2017 г.   Другият вариант предвижда нарастване на осигурителната вноска за фондовете "Безработица" и "Пенсии" с по 1 процент пункт от 2016 г., а през 2019 г. да има ново нарастване само за фонд "Пенсии" с 1 процентен пункт. През 2017 г. се с 1% се вдига и вноската за универсалния пенсионен фонд.   Причината да се предлага увеличаване на вноската за пенсия е големият дефицит във фонд "Пенсии" и фактът, че 53% от средствата за възрастните се осигуряват от субсидия и трансфер от държавния бюджет , посочи Христосков.   Ранно пенсиониране   За работещите в първа и втора категория труд се предлага до 2029 г. да се запази сегашния вариант на пенсиониране при 94 точки за жените и 100 точки за мъжете, защото до тогава в пенсия ще излизат хора със стаж преди 2000 г., когато нямаше професионални осигурителни фондове, обясни Христозков.   Предлага се след това възрастта да нараства спрямо избрания вариант за трета категория труд, но по-интензивно. Причината е, че се планира категорийните работници да излизат в пенсия 8 години по-рано за първа категория труд и 3 години по-рано за втора категория труд от хората, които работят при масовия случай - III категория.   Заради замразяване на реформите за първа и втора категория труд, в момента тези трудещи излизат в пенсия 13 години по-рано за първа категория и 6 години по-рано – за втора, спрямо работещите трета категория труда.   За служителите в системата на МВР или Министерството на отбраната и др. се предлага да се въведе минимална възраст за пенсиониране според тежестта на поста. В момента за тях няма ограничения във възрастта, а само изискване за стаж 27 г., от които минимум 2/3 в съответното ведомство. Експертите очакват съответните министерства сами да предложат минималната възраст.   Предлага се по-труден достъп до инвалидни пенсии, както и инвалидната добавка за пенсионерите да отпадне.   Очаквайте подробности

Гърмяха по "Ауди" на пловдивчанка (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380107

С разбито задно стъкло, дупки по калника и стопа е бялото С разбито задно стъкло, дупки по калника и стопа е бялото "Ауди А3" на пловдивчанка, след като неизвестен гърмя по нея. Инцидентът е станал преди по-малко от час на улица "Богомил" срещу номер 96. Живеещи в блока казаха, че колата била паркирана на улицата. Хората не са чули силен шум. Предполага се, че е стреляно с въздушна пушка.

Стрелба по кола в Пловдив /обновена/

http://www.cross.bg/plovdiv-kola-strelba-1436077.html

Пловдив /КРОСС/ Стрелба по кола в Пловдив. Инцидентът е станал на ул. „Богомил". Автомобилът, който е шофиран от жена, е със счупено задно стъкло, съобщава „Марица". Полицията пътува към мястото на произшествието. По информация на bTV, пострадалата кола е бяло Ауди "А3". Потърпевшата предполага, че зад инцидента вероятно стои неин съсед. Заради шум, предизвикан от него, тя извикала полиция снощи, което довело до скандал. Очаквайте подробности  

Стрелба по кола в Пловдив

http://www.cross.bg/plovdiv-strelba-kola-1436077.html

Пловдив /КРОСС/ Стрелба по кола в Пловдив. Инцидентът е станал на ул. „Богомил". Автомобилът, който е шофиран от жена, е със счупено задно стъкло, съобщава „Марица". Полицията пътува към мястото на произшествието. Очаквайте подробности  

Системи за отопление, с които ще спестите електроенергия

http://www.grreporter.info/Sistemi_za_otoplenie_s_koito_shche_spestite_elektroenergiya/16275

На прага на зимния сезон и предвид проблемите, възникнали през последните години вследствие на икономическата криза, един от които е увеличената цена на горивата, би било добре да представим възможностите за безопасно, здравословно и икономично отопление

прочети повече

Жекова даде на прокурор "Бяла – север"

http://frognews.bg/news_78654/

Светлана Жекова внесе сигнал до прокуратурата за проверка и подаване на протест за обявяване на нищожност на ПУП за регулация на ЗО "Бяла – север", съобщиха от МОСВ.

Иван Иванов: Лудогорец има болни амбиции, да си гледа първенството

http://www.cross.bg/lydogoretz-bolni-ivanov-1436076.html

/КРОСС/ Защитникът на Базел Иван Иванов определи амбициите на Лудогорец за 2-то място в група В на Шампионска лига като болни и препоръча на разградчани по-добре да се съсредоточат върху представянето си в "А" група. Швейцарският гранд пристигна у нас по обяд, а мачът между двата отбора е утре, 22 октомври, на националния стадион "Васил Левски". "В Базел са много изненадани от Лудогорец и казаха, че притежават изключителна класа и качествени футболисти. Но ние сме фаворити за 2-то място. Лудогорец има някакви болни амбиции да се пребори за него. Правят много хубави неща за България, силен отбор са, не ги подценявам, но за тях е по-добре да си гледат първенството. Мачовете в Шампионска лига са им за престижи, опит и самочувствие за следващата година, когато могат да имат по-високи цели", заяви националът, след което даде и прогнозата си за утрешната среща. "Определено ще е трудно. Срещу по-големите отбори се играе по-лесно, особено срещу английските (б.р. - Базел победи Ливърпул с 1:0). Но смятам, че ние имаме леко предимство и ще спечелим с 2:1", добави Иванов, който няма да играе срещу разградчани, тъй като продължава да се възстановява от тежката си контузия - скъсани връзки. Юношата на ЦСКА коментира и националния селекционер Любослав Пенев, чието бъдеще е под въпрос заради загубите от Хърватия (0:1) и Норвегия (1:2). "Цел минимум е бараж, предава ТВ7

България подписва меморандум с Румъния за два нови моста над Дунав

http://pik.bg/българия-подписва-меморандум-с-румъния-за-два-нови-моста-над-дунав-news240193.html

България подписва меморандум с Румъния за два нови моста над Дунав

Другата седмица България ще подпише меморандум с Румъния за изграждането на нови два моста над река Дунав при Никопол - Турну Мъгеруле и Силистра - Кълъраш, съобщи в Русе служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, пише "24 часа".

За строителството ще се търсят пари по ОП "България - Румъния трансгранично сътрудничество 2014-2020" и "вероятно ще се разчита на публично-частно партньорство".

"Догодина ще се подаде апликационна форма в Европейската комисия за разширението на Дунав мост при Русе - Гюргево и ще се изготви техническо задание", допълни министър Ангелкова. През декември т.г. ще се подаде апликационна форма и за общ трансграничен проект между България и Румъния, който кандидатства за 85 млн. евро по механизма "Свързана Европа". Той трябва да подобри условията за корабоплаване в критичните участъци по реката. Работата ще се управлява от смесено дружество, което ще се създаде още сега за координация на дейностите.

Министър Ангелкова очаква решението на Румъния да не се събират обявените такси за акостиране на ро-ро кораби на пристанище Бекет. При визитата си в крайдунавския град тя инспектира изграждания Речен информационен център БУЛРИС за контрол на корабния трафик по Дунава. Той се финансира по ОП "Транспорт" с 5 986 752,89 лв. (без ДДС) от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет. Първата копка беше направена преди 1,6 г. Сградата вече има акт 15 и до месец и половина трябва да влезе в експлоатация. До края на т.г. предстои доставката на изработвания в Гърция хидрографски кораб.

74-годишен дядо шокира полицаи - преджоби баба на 84 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380103

74-годишен мъж бе задържан в Бургас за джебчийска кражба, при която задигнал портфейл от 84-годишна старица.
Нелепата случка се разиграла в магазин 74-годишен мъж бе задържан в Бургас за джебчийска кражба, при която задигнал портфейл от 84-годишна старица. Нелепата случка се разиграла в магазин "Велека", който се намира в бургаския к-с "Изгрев". Митко Ц. влязъл в супермаркета по обед в понеделник и започнал да се разхожда между щандовете. 74-годишният крадец бързо набелязал жертавата си -

Наталия Водянова на корицата на Vogue - пет месеца след четвъртото си раждане

http://www.cross.bg/portman-vodyanova-nataliya-1436079.html

/КРОСС/Наталия Водянова поразява с красота, грация, съвършенство, появявайки се в новия брой на американския Vogue, само пет месеца след раждането на четвъртото си дете. Със съвършено тяло на младо момиче тя обявява завръщането си от корицата на модната Библия. Фотосесията за броя е заснета в парижката опера, като в нея участва и съпругът на Натали Портман - Бенджамин Милпие, който миналата година бе назначен за директор на парижкия балет. Фотограф е Ани Лейбовиц, която има също толкова уникалното качество да превръща всеки свой кадър в легенда. Родената на 28 февруари 1982 г. рускиня има изключително тежко детство, но покорява бързо модните върхове. Кариерата си започва на 16 години в Париж. Била е лице на световни марки козметика, също така за бельо и бански. Тя е и лице на първите Зимни Олимпийски игри, провеждани в Русия. През 2001 г. Наталия Водянова се омъжва за британския аристократ Джъстин Тревор Бъркли Портман, по-малкия брат на милиардера Виконт Кристофър Портман. Заедно имат три деца: син Лукас Александър Портман, дъщеря Нева Портман и син Виктор Портман. През 2011 г. Водянова обявява публично, че вече не живее със съпруга си, а няколко месеца по-късно става ясно, че има връзка с французина Антоан Арно, син на милиардера Бернар Арно (собственик на LVMH). Наталия получава развод, като попечителството над децата формално се поделя от двамата родители. На 1 май 2014 г. моделът ражда момче на име Максим от Антоан Арно

„Хюман райтс уоч“: В Украйна се използват касетъчни бомби

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/hiuman-rajts-uoch-v-ukrajna-se-izpolzvat-kasetychni-bombi-6025404

Според правозащитната организация това е правила украинската армия, но и за сепаратистите имало данни - макар и недостатъчно, че са си служили с подобен вид оръжия

Барозу ще се сбогува с председателския пост

http://www.cross.bg/komisiya-barozy-evropeiiskata-1436073.html

/КРОСС/ В края на втория си мандат като председател на Европейската комисия, днес в 16 ч. българско време, Жозе Мануел Барозу ще се обърне за последен път към Европейския парламент в Страсбург. Президентът ще сподели своя опит от десетте години и двата си мандата прекарани начело на Европейската комисия. Той ще очертае важната роля, която Комисията имаше през този период, за това Европа да бъде обединена, отворена и по-силна.  

За председател на парламентарната група на БСП е предложен Михаил Миков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380095

Михаил Миков да бъде предложен за председател на парламентарната група. Toва е решило Изпълнителното бюро на БСП, заяви на брифинг след проведеното заседание на говорителят на партията Атанас Мерджанов, предаде Фокус.
Мерджанов уточни, че след като бъде избран председателят, от него ще бъде предложен и съставът на ръководството. Михаил Миков да бъде предложен за председател на парламентарната група. Toва е решило Изпълнителното бюро на БСП, заяви на брифинг след проведеното заседание на говорителят на партията Атанас Мерджанов, предаде Фокус. Мерджанов уточни, че след като бъде избран председателят, от него ще бъде предложен и съставът на ръководството.

Българи от цял свят искат любимата на Лукарски да напусне поста си

http://frognews.bg/news_78653/

Българите от цял свят се обединиха срещу гаджето на Божидар Лукарски от РБ и призоваха тя да подаде оставка. Ива Йорданова преди дни беше назначена за зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

Всички варианти за пенсионна реформа предвиждат увеличаване на възрастта

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/21/2404145_vsichki_varianti_za_pensionna_reforma_predvijdat/?ref=rss


Всички варианти на пенсионна реформа, подготвени от Консултативния съвет за оптимизиране на осигурителната система, предвиждат увеличаване на възрастта за пенсиониране и изравняване на изискванията за жените и мъжете. Днес социалният министър Йордан Христосков представи днес на пресконференция вариантите на предложенията на експертите, които се очаква следващите управляващи да разгледат. 

Единият вариант е да се продължи удължаването на възрастта за пенсиониране с по 4 месеца...

Нова и модернизирана агроекологична лаборатория откриват в ТУ-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268040

На 22 октомври (сряда), от 10.30ч., 4 ет.,Учебен корпус - зала 408УК в Технически университет – Варна, ще бъде открита Нова и Модернизирана общофакултетна агроекологична лаборатория за анализ качеството на растителни продукти и храни и оценка на компонентите на околната среда.

Миков е предложен за председател на парламентарната група на БСП

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380086

Михаил Миков да бъде предложен за председател на парламентарната група. Toва е решило Изпълнителното бюро на БСП, заяви на брифинг след проведеното заседание на говорителят на партията Атанас Мерджанов, предаде Фокус.
Мерджанов уточни, че след като бъде избран председателят, от него ще бъде предложен и съставът на ръководството. Михаил Миков да бъде предложен за председател на парламентарната група. Toва е решило Изпълнителното бюро на БСП, заяви на брифинг след проведеното заседание на говорителят на партията Атанас Мерджанов, предаде Фокус. Мерджанов уточни, че след като бъде избран председателят, от него ще бъде предложен и съставът на ръководството.

Президентът на "Базел": "Лудогорец" може да поднесе изненада за второто място (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/21/2404185_prezidentut_na_bazel_ludogorec_moje_da_podnese/?ref=rss


"Лудогорец" или "Базел", един от двата отбора трябва да направи изненада за второто място в група B на Шампионската лига, смята президентът на швейцарския клуб Бернхард Хойзлер.

Във вторник делегацията на "Базел" пристигна в София за двубоя с "орлите". Срещата е трета за тях в груповата фаза и е повторение на сблъсъка в плейофите на турнира преди година, който прати българите в Лига Европа.

"Вече сме играли с "Лудогорец" и очаквам интересен мач. Знаем какво ни очаква....

5-ма пострадаха в катастрофа на градски автобус във Варна

http://frognews.bg/news_78652/

Градски автобус №148 е набил спирачки заради автомобил, който му засякъл пътя, след което се е блъснал в дърво във Варна. Пострадали са 5 жени на възраст от 48 до 76 години, като най-потърпевша е кондукторката.

Заловиха черногорски наркобос във Виена

http://www.vesti.bg/novini/zaloviha-chernogorski-narkobos-vyv-viena-6025406

Австрийската полиция съобщи, че на територията на Австрия е заловен черногорският наркобос Сафет Калич.

Кметът на Мариупол е хоспитализиран, в града назрява бунт

http://www.cross.bg/grada-mariypol-mestnite-1436075.html

/КРОСС/ Във връзка с влошеното здравословно състояние на Юрий Хотлубей (кметът на Мариупол), на 20 октомври той е бил хоспитализиран за стационарно лечение, предаде «Звезда». Първият заместник на кмета Генади Митрофанов също отсъства - той е в отпуска. Това съобщава официалния сайт на общината. Същевременно жителите на града съобщават, че Мариупол е пред бунт, тъй като случаите с мародерство от батальоните на Националната гвардия са зачестили.В село Павлопол (Новоазовски район) неизвестни под прикритие на бойци от полка «Азов» системно се занимават с грабежи, насилие и дори убийства. Също така се съобщава, че се увеличили случаите с отвличане на мирни граждани. По информация на местните жители, тези дни са погребани 19 души, като телата им са били намерени в промишлената зона. Вероятно влошаването на здравословното състояние на Хотлубей се дължи на всичките тези обстоятелства. Междувременно се съобщава, че МВР на Украйна зае трета линия на отбраната на Мариупол. При това, щабът на отбраната уверява, че в града обстановката е спокойна, а залповете, които са чули в нощта срещу 20 октомври местните жители, по уверенията им, са били в резултат на учебна стрелба.  

Изложба показва кръжоците в някогашния Пионерски дом

http://www.cross.bg/detza-deiinost-deiinostta-1436074.html

/КРОСС/Казанлък отбелязва 65 години извънучилищната дейност с интересна изложба, която връща назад във времето подрастващите. Изложбата ще покаже с какво са се занимавали някога като деца вече възрастните казанлъчани.  Историята на извънучилищната дейност в града започва в далечната 1949г., когато е открит Пионерският дом - един от първите в страната. Първоначално той се помещава в национализираната къща на Христо Христов - известен розотърговец и земевладелец . Основател и първи директор на казанлъшкия дом „Септемврийче" е Лалка Стойчева Козарова, тогава само на 23 години. За организиране на кръжочната работа, директорката ползвала опита на сливенския дом, който тя лично посетила и успешно приложила, припомня presstv.bg. С тържествено откриване на Дома било поставено началото на извънучилищната дейност. През първата учебна година са открити кръжоци по литература, руски език, история, естествоизпитателни науки, шивашки кръжок, рисуване, в които участват общо 220 деца. Липсват обаче добра материална база, учебни програми, както и опит . Независимо от това с голям ентусиазъм за кратък период от 1950 до 1953 година, дейността се разраства значително. Под ръководството на Димитър Кавлаков още през 1949 г. е създаден голям детски хор. Широко застъпеното обучение по пиано, цигулка, виолончело, контрабас, народни инструменти през 1958г. слага началото на детска музикална школа . През следващите години дейността се разраства

Възможности за безработни и неактивни лица да стартират и развият свой бизнес

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2ATFFFx33Rc/

Над 20 000 предприемачи в Европейския съюз вече са получили заеми и гаранции на обща стойност 182 млн. евро в рамките на Европейския механизъм за микрофинансиране „Прогрес“. Това сочат данни от най-новия доклад на Европейската комисия за прилагането на този финансов инструмент. Според доклада програмата е допринесла значително за създаването на работни места, като е дала възможност на безработни или неактивни лица, включително от малцинствата (напр. ромските общности във Франция и България), да получат кредит, за да стартират свой собствен бизнес.

 

Трудностите при достъпа до финансови средства от традиционните банки са една от основните пречки пред желаещите да станат предприемачи. В програмата “Прогрес” 60% от крайните потребители в момента на кандидатстване са били безработни или незаети лица, 36 % — жени, а 5,9 % — на възраст под 25 години.

Никълъс Кейдж протестира срещу свой филм

http://www.cross.bg/nikulus-keiidzh-filma-1436072.html

/КРОСС/ Никълъс Кейдж се присъедини към протеста срещу филма „Dying of the Light". Той и актьорът Антон Йелчин, режисьорът и сценарист Пол Шрьодер и продуцентът Никълъс Уиндинг Рефн си направиха снимки с черна тениски с дълъг надпис, цитиращ текст от договорите им с филмовата компания Grindstone. Съгласно въпросната точка актьорите и авторите нямат право публично да изразят негативното си отношение към филма. Кейдж и колегите му са недоволни от факта, че филмът, по който са работили, е бил монтиран повторно. По думите на Пол Шрьодер, споделяйки снимките, те изразяват акт на мълчаливо несъгласие с условията по договора. Той заявява, че без негово съгласие филмовата компания е преписала и премонтирала филма, за който той е написал сценарий и е ръководил снимачния процес. В същото време представители на студиото отбелязаха, че по време на снимките режисьорът силно се е отклонил от собствения си сценарий, но дори и след направените промени, филмът си остава негов проект на 80%. Сюжетът в „Dying of the Light" се върти около агент пред пенсия от ЦРУ (Кейдж), който започва да проявява признаци на деменция. И тъкмо когато решава, че трябва да се оттегли, открива, че убитият от него преди 20 години терорист всъщност е жив. Заедно с млад агент той се впуска в издирване на престъпника. Премиерата на лентата е планирана за 5 декември 2014 година. video:http://www.youtube.com/watch?v=j28l94w3Q_Y

Екоминистърът сигнализира прокуратурата за нарушения на Общинския съвет в Бяла

http://www.cross.bg/sreda-obshtinskiya-suvet-1436070.html

/КРОСС/ Днес беше внесен сигналът на министъра на околната среда и водите Светлана Жекова до Върховната административна прокуратура с молба за извършване на проверка и подаване на протест до съда с искане за обявяване на нищожност на Подробен устройствен план - План за регулация на ЗО „Бяла - север", одобрен в нарушение на екологичното законодателство с Решение № 26-311/10.02.2005 г. на Общинския съвет - гр. Бяла. Според становището, изложено подробно в сигнала, министърът счита, „че Решение № 26-311/10.02.2005 г. на Общинския съвет - Бяла е издадено в нарушение на нормативната уредба по околна среда и устройство на територията и в случая са налице основания за прогласяване на нищожност на същото". Сред мотивите за това се изтъква, че е извършена проверка, в следствие на която е установено, че „за ПУП-ПР „Бяла-север" не е внасяно искане до компетентния орган по околна среда за преценяване на необходимостта и обхвата за ЕО, въпреки, че според действащия материално-правен режим, за ПУП-ПР „Бяла-север" е било задължително да се извърши процедура по ЕО. В сигнала изрично се подчертава, че одобряването на плана предполага една голяма територия да бъде урегулирана и върху нея да се извършва строителство, но без ЕО това може да доведе до значителни отрицателни въздействия върху компонентите на околната среда и риск за човешкото здраве.      

Спасиха магаренце, предвидено за наденица и суджуци

http://pik.bg/спасиха-магаренце-предвидено-за-наденица-и-суджуци-news240218.html

Спасиха магаренце, предвидено за наденица и суджуци

35 животни, между които два коня, магарета, кози, овце, прасе, кучета и птици съжителстват във фермата на Вера Трендафилова в аксаковското село Орешак.

Всяко от тях има собствена история и е било спасено от човешка агресия. Зад приюта стои Сдружението с нестопанска цел "Приятели на четири крака". Някои от обитателите на фермата са откупувани от предишните им стопани часове преди да бъдат убити, други са пострадали при катастрофи, или са били малтретирани от старите им собственици.

Последното спасено от смърт животно е магарицата Лили, която е била предвидена за направата на наденици и пребивана жестоко, но след намесата на Вера вече се радва на добро здраве във фермата. Нейните питомци живеят в пълна хармония независимо от вида си, разказа тя пред Дарик.

За пореден път обаче семейството на Вера е изправено пред голяма трудност – да осигури прехраната на обитателите на фермата. За да преживеят зимата, животните имат нужда от запаси храна. Приютът разчита само на дарения.

Ужас! Пияна с 2,31 промила катастрофира челно, като по чудо оцеля

http://pik.bg/ужас-пияна-с-231-промила-катастрофира-челно-като-по-чудо-оцеля-news240223.html

Ужас! Пияна с 2,31 промила катастрофира челно, като по чудо оцеля

Употребила алкохол 44-годишна жителка на Хасково изтърва управлението на автомобила си, навлезе в насрещното платно се се блъсна челно в друга лека кола, съобщи МВР - Хасково.

Инцидентът с Милка Иванова и 37-годишен жител на кърджалийското село Тютюнче стана привечер завчера.

Дамата на волана на Фиат с 2,31 промила в кръвта шофирала по пътя между село Въгларово и областния център.

"Тя дори не можа да даде смислени обяснения къде и какво е пила", коментираха катаджии. Срещу нея е образувано досъдебно производство.

България отново е на дъното в ЕС по свобода на медиите в годишна класация

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/21/2404172_bulgariia_otnovo_e_na_dunoto_v_es_po_svoboda_na/?ref=rss


За втора поредна година България е страната с най-лошо състояние на свободата на медиите в ЕС според годишната класация на базираната в Париж "Репортери без граници".

В индекса, с който организацията измерва свободата на медиите сред 180 държави и територии по света, България слиза с 13 позиции и заема място 100. Точно преди нея е Гърция на 99-о място и понижение от 15 позиции.

Отново за България се посочва полицейското насилие срещу репортери по време на миналогодишните...

Възобновиха богослуженията пред руините на разрушен храм в Донецка област

http://www.cross.bg/hrama-eparhiyata-protoiiereii-1436071.html

/КРОСС/ Богослуженията около единствения в гр. Кировское (Донецка област) храм в чест на Св. Йоан Кронщадски бяха възобновени, съобщи сайтът „Русская весна”. В края на август при артилерийски обстрел на града по време на вечерно богослужение бе разрушен храмът, в резултат на което загинаха трима граждани и няколко получиха тежки травми. Сред ранените бе и протойерей Сергий Пивен. Според настоятеля на храма протойерей Георгий Циганов, службата в момента се извършва под открито небе, непосредствено до останките и руините на църквата. На територията на епархията се намира център за събиране на хуманитарна помощ за пострадалите от обстрела, който не престана дори в дните на примирието. Доскоро епархията помагаше безплатно за превозването на семейства и спасяването им от обстрела в редица украински градове и в близост до границата с Руската федерация. На връщане от поредното такова пътуване в посока руската граница загина шофьорът на епархията – помощник-пазачът  на храма Вячеслав Гусаковски. Впоследствие украинските медии обвиниха убития шофьор в трафик на оръжие и експлозиви. Храмът Св. Йоан Кронщадски е построен преди повече от двадесет години с помощта на епископ Макеевски Варнава (тогава протойерей Вячеслав Филатов). Възстановяването на храма в момента е невъзможно.

Всички се питат: Венчали ли са се Том Круз и Сандра Бълок

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/vsichki-se-pitat-venchali-li-sa-se-tom-kruz-i-sandra-bylok-6025401

Новината не е потвърдена от представители на холивудските звезди, но техни близки коментират пред различни източници, че това би могло да е истина

Задължителни преференции, поиска Цонева

http://frognews.bg/news_78651/

Задължителен преференциален вот поискаха от Института за развитие на публичната среда, по време на представянето на резултатите от наблюдавания изборен процес. Според Антоанета Цонева от организацията по този начин ще се намали броят на недействителните бюлетини, вследствие на грешка при преференциите, както и съвпадения при номера на партията и кандидата ще отпаднат.

МОСВ: От утре започват дъждове, речните нива се вдигат опасно

http://society.actualno.com/MOSV-Ot-utre-zapochvat-dyjdove-rechnite-niva-se-vdigat-opasno-news_56072.html

Валежите започват на 22 октомври и постепенно ще обхванат цялата страна. Очаква се повишаване на речните нива в Западна и Централна България, червен код е обявен за река Върбица, предупреждават от ...

Украйна моли ЕК за допълнителен заем

http://europe.actualno.com/Ukrajna-moli-EK-za-dopylnitelen-zaem-news_56069.html

Европейската комисия е получила молба от страна на украинските власти за допълнителен заем в размер на 2 милиарда евро, заяви представителят на ЕК Саймън О'Конър, предаде ТАСС. „Европейскат...

Държавният дълг в ЕС се е увеличил с нови 331 млрд. евро

http://econ.bg/Новини/Държавният-дълг-в-ЕС-се-е-увеличил-с-нови-331-млрд-евро_l.a_i.581072_at.1.html

Правителственият дефицит в еврозоната и целия ЕС намалява през 2013 г. Това показва новата методология на „Евростат“ за изчисляване на БВП на...

ДКЕВР предлага нова такса за производителите на ток

http://www.vesti.bg/pari/stoki-i-ceni/dkevr-predlaga-nova-taksa-za-proizvoditelite-na-tok-6025400

С приходите от таксата ще могат да се увеличат енергийните помощи за най-бедните домакинства, смята шефката на ДКЕВР Светла Тодорова

Непълнолетен австралиец е новият говорител на „Ислямска държава"

http://www.cross.bg/govoritel-zaplashva-noviyat-1436069.html

/КРОСС/ 17-годишен австралийски тийнейджър, който казал на майка си, че напуска Сидни, за да вземе участие в риболовно пътешествие, е новият говорител на джихадистката групировка „Ислямска държава", предава Yahoo News. В пропагандно видео, качено в YouTube, момчето заплашва да убие "тирани" от САЩ, Великобритания, и "особено Австралия." Момчето, идентифицирано като Абула Елмир и познатo oще в средите на групировката като "рижавият джихадист", лично заплашва австралийския премиер Тони Абът, заради въздушните удари на страната срещу позиции на ИД. „Ние няма да оставим оръжията си, докато не стигнем до земите си, докато не вземем главата на всеки тиранин и черният флаг не се развее високо над всяка една земя", казва говорителят. Видеото, в което се изявява австралийският говорител на ислямистите, е четвъртият епизод от поредицата "Посланието на Муджахид".  

Пациент със симптоми на ебола предизвика паника в Турция

http://www.vesti.bg/novini/pacient-sys-simptomi-na-ebola-predizvika-panika-v-turciia-6025403

Пациент със симптоми, подобни на ебола, предизвика паника в провинция Коджаели, Северозападна Турция.

Търсят кръв за 21-годишен мотоциклетист в кома

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380071

21-годишен пловдивчанин е в критично състояние, след като катастрофира с мотоциклет в понеделник. Демир Василев е настанен в университетската болница 21-годишен пловдивчанин е в критично състояние, след като катастрофира с мотоциклет в понеделник. Демир Василев е настанен в университетската болница "Св. Георги" с тежка черепно-мозъчна травма, фрактури на няколко ребра, ключицата и едното бедро. Извършена му е животоспасяваща операция, при която се е наложило

БСП ще приеме покана на ГЕРБ за втори кръг консултации, Миков готов да се включи

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/21/2404178_bsp_shte_prieme_pokana_na_gerb_za_vtori_krug/?ref=rss


Ако получи покана, БСП ще участва в новия кръг консултации за съставяне на правителство. БСП има изключително отговорно отношение към възможността за формиране на управлението на страната и ще участваме в такива консултации, заяви днес лидерът на партията Михаил Миков.

В неделя приключи първият кръг консултации на ГЕРБ с останалите седем парламентарни партии и беше анонсиран нов кръг разговори с БСП, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. В понеделник след заседание на актива...

В Хонконг днес преговарят лидерите на протеста и представители на властта

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/21/2404161_v_honkong_dnes_pregovariat_liderite_na_protesta_i/?ref=rss


Властите на Хонконг и лидери на протестиращите студенти днес ще водят преговори в опит да сложат край на демонстрациите, които се водят в китайския град вече над три седмици. Шансовете за успех са твърде слаби поради големите разногласия между двете страни, предаде "Асошиейтед прес".

Подкрепяният от Пекин ръководител на местната власт в Хонконг Лян Чунин няма да участва в преговорите. Той обаче повтори позицията си, че комунистическите лидери на Китай няма да позволят на гражданите...

Шофьор без книжка уби 17 годишния си спътник

http://frognews.bg/news_78650/

Неправоспособен водач уби 17-годишния си спътник при тежка катастрофа по пътя Добрич-Генерал Тошево, на около 500 м. след разклона за с. Царевец.

Фараж спаси от разпадане групата си в Европарламента

http://www.moreto.net/novini.php?n=268030

Лидерът на британските евроскептици Найджъл Фараж успя да запази групата си в Европейския парламент. Групата на Фараж Европа на свободата и пряката демокрация официално бе разпусната от парламента миналата седмица, след като един латвиец бе изключен.

Изследват безплатно за диабет и хепатит

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380063

Безплатни изследвания за диабет и хепатит ще се проведат в пловдивския панаир от 22 до 25 октомври в рамките на международната изложба за медицина, стоматология и фармация Безплатни изследвания за диабет и хепатит ще се проведат в пловдивския панаир от 22 до 25 октомври в рамките на международната изложба за медицина, стоматология и фармация "Медикус, Денто, Галения 2014". Измерванията на кръвната захар са организирани от Националната асоциация на децата и младите хора с диабет и ще се правят в палата 11.

Великобритания обмисля да наказва с до две години затвор интернет тролове

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/10/21/2404079_velikobritaniia_obmislia_da_nakazva_s_do_dve_godini/?ref=rss


Всеки потребител на глобалната мрежа е попадал под ударите на интернет троловете. С този термин се наричат хората, за които е удоволствие да обиждат, заплашват и тормозят по най-различен начин останалите ползватели на интернет.

Според британския секретар по правосъдие Крис Грейнг това не бива да продължава повече. Той обяви пред в. Daily Mail, че подготвя проектозакон, който предвижда до две години затвор за онлайн тормоз.

"Интернет троловете са страхливци, които тровят...

Експерти: Нужно е вдигане на осигурителните вноски

http://www.bnews.bg/article-119618

С 2,4% се очаква да се увеличат пенсиите от следващото лято, като минималната ще е 157 лева. За да има пари за това, се предлагат промени в размера на осигурителни вноски.

Внимание: Очаква се повишение на речните нива в страната

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Rdaz6C16pAc/

По данни и прогнози на НИМХ, в сряда до вечерта в Западните и Южните райони ще завали дъжд. До четвъртък, очакваните валежи ще обхванат цялата страна със сумарни количества между 15-30 л/кв.м. В Западна и Централна България дъждът ще достигне и до 50-60 л/кв.м., цитира Кросс. В резултат на валежите, от системата Аrda forekast е обявен червен код за река Върбица при гр. Златоград. На 23 октомври, четвъртък, около 17 часа се очаква отток от 258 м3/сек. Очакват се повишение на речните нива в страната, като по-съществено ще е то при реките от Западна и Централна България.

 

 

 

Експерт: Очаква ни най-тежката зима от 10 г. насам

http://frognews.bg/news_78649/

"Предстоящата зима в Европа, включително в европейската част на Русия, ще бъде най-студената в сравнение със зимите през последните 10 години".

Само „Каблешково” остана без загуба на малки вратички

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/XdXG50FxCa4/

Kableshkovo

Каблешковлии дръпнаха с 3 точки пред преследвачите си от ФК „Бургас футбол”, „Балкан” /Добра поляна/ и „Долно езерово”

Още един кръг от “А” регионална група на Областното първенство по мини футбол вече е в историята. Кръг № 4 поднесе на почитателите на най-популярната игра още една голяма порция положителни емоции, много голове, веселба на терена и по трибуните по спортните комплекси за футбол на малки вратички.

Не липсват изненади, факт са поредните рекорди, които лигата продължава да чупи с пълна силна. Типичен пример е срещата с най-малко голове от създаването на структурата. В Ахелой местния отбор завърши 1:1 със “Сокол” /Порой/. Два гола за 50 минути са наистина изключително малко, но пък във футбола има всякакви резултати.

“Каблешково” – това е отборът, който е едноличен лидер в таблицата, след като спечели с 3:2 като гост на ФК “Бургас футбол” и в момента отдъхва с 3 точки аванс пред преследвачите си от тима, който надви преди дни, а също още “Балкан” /Добра поляна/ и “Долно езерово”. “Барселона” /Просеник/ също е първи, но отзад напред, след като до момента няма извоювана точка. Тимът от Руенско изтърва буквално за 60 секунди победата над “Спортист” /Бата/. Момчетата на Георги Кръстев водиха в резултата с 4:3, но в последната минута получиха два гола и паднаха с 4:5, като “Спортист” спечели и първите си точки в новото първенство. Като класиране подем регистрира “Балкан” от Добра поляна, който се придвижи от 5-то на 3-то място, а “Долно езерово” “скочи” от 7-ма на 3-та позиция. През изминалата седмица “Топчийско” и “Ястреб” /Страцин/ дръпнаха назад в класирането.

Младата надежда на “Балкан” /Добра поляна/ Муса Вейсел има най-много вкарани голове в “А” регионална група на Областното първенство по мини футбол.  До момента таранът е с реализирани 11 гола. С един по-малко са Селим Селим от “Топчийско” и Яни Николов от “Каблешково”. Въпросните трима състезатели са се откъснали сериозно от т.нар. преследвачи, защото след тях има момчета с по 5 и 6 вкарани гола.

 

Областно първенсто по мини футбол, сезон 2014/2015 |

 “А” регионална група – 5 кръг, резултати:

Ахелой – Сокол /Порой/ 1:1

ФК Бургас футбол – Каблешково 2:3

Спортист /Бата/ – Барселона /Просеник/ 5:4

Ястреб /Страцин/ – Локомотив 1932 /Бс/ 2:3

Балкан /Добра поляна/ – Топчийско 9:3

Долно езерово /Бс/ – Руен 3:2

 

Временно класиране след 4-ти кръг:

 „А” регионална група

М П Р З Г.Р. Точки
1. “Каблешково” 4 4 0 0 32-8 12
2. ФК „Бургас футбол” /Бс/ 4 3 0 1 17-9 9
3. „Балкан” /Добра поляна/ 4 3 0 1 23-15 9
4. „Долно езерово” /Бургас/ 4 3 0 1 15-13 9
5. „Сокол” /Порой/ 4 2 1 1 14-13 7
6. “Топчийско” 4 2 0 2 22-19 6
7. “Ястреб” /Страцин/ 4 2 0 2 16-14 6
8. ”Локомотив 1932” /Бс/ 4 2 0 2 17-18 6
9.  “Руен” 4 1 0 3 19-22 3
10. “Спортист” /Бата/ 4 1 0 3 10-34 3
11. “Ахелой” 4 0 1 3 10-18 1
12. “Барселона” /Просеник/ 4 0 0 4 11-24 0
Bata

„Спортист” /Бата/ обърна „Барселона” от Просеник с два гола в последната минута

 

Snimka Bata

„Спортист” /Бата/ обърна „Барселона” от Просеник с два гола в последната минута

 

Snimka Kableshkovo

Каблешковлии дръпнаха с 3 точки пред преследвачите си от ФК „Бургас футбол”, „Балкан” /Добра поляна/ и „Долно езерово”

Посланик Марси Рийс: Електронна система ще осигури прозрачност на обществените поръчки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380062


"През двете години, откакто съм в България, ми прави впечатление колко често хората повдигат въпроси, свързани с върховенството на закона. Представители на бизнеса споменават проблеми при обществените поръчки, затруднения при изпълнението на договорите и предизвикателствата, свързани с разрешаването на спорове в съда". "През двете години, откакто съм в България, ми прави впечатление колко често хората повдигат въпроси, свързани с върховенството на закона. Представители на бизнеса споменават проблеми при обществените поръчки, затруднения при изпълнението на договорите и предизвикателствата, свързани с разрешаването на спорове в съда".

УЕФА: "Марек" може да е играл в уговорен мач

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380073

УЕФА прати официален сигнал за уговорен мач в "А" група, стана ясно след решенията на Дисциплинарната комисия на БФС днес. Заподозреният отбор е "Марек", но не става ясно за кой двубой става въпрос и кои са евентуално замесените лица в тях. БФС обаче налага санкция на дупничани. Дупничани са глобени с 10 хиляди лева. УЕФА прати официален сигнал за уговорен мач в "А" група, стана ясно след решенията на Дисциплинарната комисия на БФС днес. Заподозреният отбор е "Марек", но не става ясно за кой двубой става въпрос и кои са евентуално замесените лица в тях. БФС обаче налага санкция на дупничани. Дупничани са глобени с 10 хиляди лева.

Институтът за развитие на публичната среда настоява за задължителен преференциален вот

http://www.cross.bg/preferentzialen-broyat-tzoneva-1436068.html

/КРОСС/Задължителен преференциален вот поискаха от Института за развитие на публичната среда, по време на представянето на резултатите от наблюдавания изборен процес. Според Антоанета Цонева от организацията по този начин ще се намали броят на недействителните бюлетини, вследствие на грешка при преференциите, както и съвпадения при номера на партията и кандидата ще отпаднат. По думите й задължително преференциално гласуване има в редица европейски страни, сред които Полша и Естония. По повод анализа за изборния процес, Цонева коментира ,че с 9% се е увеличил броят на избирателите, които са упражнили правото на преференция на предсрочните парламентарни избори, в сравнение с европейския вот през пролетта. БСП - Лява България бележи най-висок ръст при преференциите - с 14 на сто повече от предходните избори, а Реформаторският блок са с най-висок дял използван преференциален вот.  

Земетресение 3,6 по Рихтер в Охрид

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-36-po-rihter-v-ohrid-6025402

Земетресение с магнитуд 3,6 по скалата на Рихтер беше усетено днес в 12:32 часа в Охрид, Струга и околностите.

Отиде си фотографът Рене Бури, автор на знаменития портрет на Че Гевара с пура

http://www.mediapool.bg/otide-si-fotografat-rene-buri-avtor-na-znamenitiya-portret-na-che-gevara-s-pura-news226248.html

Швейцарският фотограф Рене Бури, известен със знаменития портрет на Че Гевара с пура, почина на 81 години.   Завършил школата по изкуства в Цюрих, той прави първата си фотография на 13 години – заснема Уинстън Чърчил, който се движи по улиците на Цюрих в открит автомобил. По време на военната си служба през 1953-55 г. се увлича по документално кино, а в средата на 1950-те години работи като асистент оператор в компанията Disney. Тогава обаче в живота му се появява фотокамера Leica.   Негов репортаж, посветен на преподаването на музика на глухонеми деца, излиза в списание Life. Работи за агенция Magnum и пътешества в различни краища на света. Прекарва половин година в Южна Америка, където подготвя фотоистория, наречена "Гаучо" (публикувана в списание Du). Макар че най-известните му фотографии са черно-бели, той използва цветна лента още от началото на кариерата си.   Негови фотографии от Бразилия, Япония и Египет се появяват в Life, Look, Stern, Paris-Match, Epoca, The Sunday Times, The New York Times и Du.   Серията фотографии на Че Гевара, сред които прочутата снимка с пура, е направена от Рене Бури в Куба през 1963 г., малко след кубинската криза. Тя е публикувана под заглавие "Интервю с министъра на промишлеността за списание Look".   Трите часа, прекарани в малкия кабинет на Че, фотографът определя като "бой с петли между комунизма и капитализма". Фотосесията е била правена паралелно с интервюто, често прекъсвано от героя на кубинската революция, който поглеждал фоторепортера в очите и му казвал: "Значи си от Magnum? Ако срещна твоя приятел Анди, ще му прережа гърлото". Въпросният Анди е Андрю Сейнт-Джордж, който е придружавал Че Гевара в планината Сиера Маестра, но революционерът не останал доволен от публикуваните репортажи.   Алберто Корда превръща Че Гевара в икона с прочутата си фотография на Че от 1960 г. с барета и разпилени коси. А Рене Бури документира превръщането на метежника във функционер, което, впрочем, не се случва никога.   Може да е било игра за публиката, но в този ден Че наистина ме изплаши, спомня си Бури. "Впоследствие у мен нямаше съмнение, че политиката не е негово призвание, той беше войник и убиец".   Продължавайки своята блестяща фотокраиера, в средата на 1960-те години Рене Бури се връща към кинодокументалистиката. Той участва в създаването на съвместния филм на Magnum и Би Би Си "Двете лица на Китай" (1965), а през 1967 г. е съпродуцент на филм за шестдневната война в Близкия Изток.   Първата му фотоизложба е в Чикаго през 1967 г. Централно място в нея заемат портретите. Наред с този на Че Гевара, във фотокласиката влизат портретите на Фидел Кастро, Льо Корбюзие, Алберто Джакомети, Пабло Пикасо (организацията на снимките на Пикасо му отнема 4 години).   Своя архив от 30 снимки Рене Бури завещава на музея на фотографията Musee de l’Elysee в Лозана.

Отиде си фотографът Рене Бури, автор на знаменития портрет на Че Гевара с цигара

http://www.mediapool.bg/otide-si-fotografat-rene-buri-avtor-na-znamenitiya-portret-na-che-gevara-s-tsigara-news226248.html

Швейцарският фотограф Рене Бури, известен със знаменития портрет на Че Гевара с цигара, почина на 81 години.   Завършил школата по изкуства в Цюрих, той прави първата си фотография на 13 години – заснема Уинстън Чърчил, който се движи по улиците на Цюрих в открит автомобил. По време на военната си служба през 1953-55 г. се увлича по документално кино, а в средата на 1950-те години работи като асистент оператор в компанията Disney. Тогава обаче в живота му се появява фотокамера Leica.   Негов репортаж, посветен на преподаването на музика на глухонеми деца, излиза в списание Life. Работи за агенция Magnum и пътешества в различни краища на света. Прекарва половин година в Южна Америка, където подготвя фотоистория, наречена "Гаучо" (публикувана в списание Du). Макар че най-известните му фотографии са черно-бели, той използва цветна лента още от началото на кариерата си.   Негови фотографии от Бразилия, Япония и Египет се появяват в Life, Look, Stern, Paris-Match, Epoca, The Sunday Times, The New York Times и Du.   Серията фотографии на Че Гевара, сред които прочутата снимка с цигара, е направена от Рене Бури в Куба през 1963 г., малко след кубинската криза. Тя е публикувана под заглавие "Интервю с министъра на промишлеността за списание Look".   Трите часа, прекарани в малкия кабинет на Че, фотографът определя като "бой с петли между комунизма и капитализма". Фотосесията е била правена паралелно с интервюто, често прекъсвано от героя на кубинската революция, който поглеждал фоторепортера в очите и му казвал: "Значи си от Magnum? Ако срещна твоя приятел Анди, ще му прережа гърлото". Въпросният Анди е Андрю Сейнт-Джордж, който е придружавал Че Гевара в планината Сиера Маестра, но революционерът не останал доволен от публикуваните репортажи.   Алберто Корда превръща Че Гевара в икона с прочутата си фотография на Че от 1960 г. с барета и разпилени коси. А Рене Бури документира превръщането на метежника във функционер, което, впрочем, не се случва никога.   Може да е било игра за публиката, но в този ден Че наистина ме изплаши, спомня си Бури. "Впоследствие у мен нямаше съмнение, че политиката не е негово призвание, той беше войник и убиец".   Продължавайки своята блестяща фотокраиера, в средата на 1960-те години Рене Бури се връща към кинодокументалистиката. Той участва в създаването на съвместния филм на Magnum и Би Би Си "Двете лица на Китай" (1965), а през 1967 г. е съпродуцент на филм за шестдневната война в Близкия Изток.   Първата му фотоизложба е в Чикаго през 1967 г. Централно място в нея заемат портретите. Наред с този на Че Гевара, във фотокласиката влизат портретите на Фидел Кастро, Льо Корбюзие, Алберто Джакомети, Пабло Пикасо (организацията на снимките на Пикасо му отнема 4 години).   Своя архив от 30 снимки Рене Бури завещава на музея на фотографията Musee de l’Elysee в Лозана.

Лукарски пред BPost: Нямам пръст в назначението на Ива, даже ме изненада!

http://www.bnews.bg/article-119619

Божидар Лукарски нямал пръст в назначението на Ива Йорданова за шеф в Агенцията за българите в чужбина.

Обвинен за убийство посегна на живота си в килията

http://frognews.bg/news_78648/

Опит за самоубийство в килията си направи един от задържаните за убийството на 67-годишния Йосиф Узунов в пазарджишкото село Априлци.

Пияна с 2,31 промила катастрофира челно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380060

Употребила алкохол 44-годишна жителка на Хасково изтърва управлението на автомобила си, навлезе в насрещното платно се се блъсна челно в друга лека кола, съобщи ОД на МВР - Хасково. Инцидентът с Милка Иванова и 37-годишен жител на кърджалийското село Тютюнче стана привечер завчера.
Дамата на волана на Фиат с 2, Употребила алкохол 44-годишна жителка на Хасково изтърва управлението на автомобила си, навлезе в насрещното платно се се блъсна челно в друга лека кола, съобщи ОД на МВР - Хасково. Инцидентът с Милка Иванова и 37-годишен жител на кърджалийското село Тютюнче стана привечер завчера. Дамата на волана на Фиат с 2,

В ОИЦ-Варна представят европроекти в централния варненски район „Одесос“

http://www.moreto.net/novini.php?n=268037

Европейски проекти за обновяване на градската среда и стартиращ бизнес на територията на централния варненски район „Одесос“ ще бъдат представени на 23 октомври 2014 г. в Областния информационен център - Варна. Събитието е по повод официалния празник на района и се организира от ОИЦ-Варна съвместно с общинската дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ и район „Одесос“, научи Moreto.

Италианският артпроект "Зараза" ще бъде показан във Варна

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/21/2404160_italianskiiat_artproekt_zaraza_shte_bude_pokazan_vuv/?ref=rss


Изложбеният проект "Зараза" ще бъде представен във варненската художествена галерия от италианската Асоциацията за култура M.I.C.Ro. Експозицията идва у нас след като бе показана в Музея на изкуствата и националната история в Констанца.

В Румъния концепцията за "зараза" е била маркирана чрез особената подредба на изложбата в музеен контекст на класическо изкуство. Произведенията са били подредени между находките от римската епоха , обясняват организаторите на събитието.
...

УЕФА подозира "Марек" в уговорен мач

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380058

УЕФА прати официален сигнал за уговорен мач в УЕФА прати официален сигнал за уговорен мач в "А" група, стана ясно след решенията на Дисциплинарната комисия на БФС днес. Заподозреният отбор е "Марек", но не става ясно за кой двубой става въпрос и кои са евентуално замесените лица в тях. БФС обаче налага санкция на дупничани. Дупничани са глобени с 10 хиляди лева.

Шон Бийн влиза в роля да спаси Мат Деймън в новия филм на Ридли Скот

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/21/2404156_shon_biin_vliza_v_rolia_da_spasi_mat_deimun_v_noviia/?ref=rss


Британският актьор Шон Бийн се присъединява към Мат Деймън в екипа на новия филм, режисиран от Ридли Скот - The Martian, предаде "Холивуд рипортър".

Историята разказва за астронавт (Деймън), който е задържан от марсианска колония и се бори да оцелее, надявайки се, че ще издържи достатъчно дълго, докато НАСА организира спасителна мисия.

В актьорския състав са още Джесика Частейн, Джеф Даниълс, Кейт Мара, Майкъл Пеня и Кристен Уиг.

Бийн ще влезе в ролята на...

Емилия се пусна от Фейсбук: Полугола под душа и без къдрици

http://www.bnews.bg/article-119592

Емилия показва новата си прическа в секси фотосесия с червен бански под душа.

Омбудсманът пред Фрог: Някой цели активите на КТБ да се разпродадат на безценица

http://frognews.bg/news_78647/

Има само едно съобщение на сайта на БНБ от вчера, че са внесени докладите от одиторите за КТБ и нищо повече. Нищо не знаем, обществото не знае дали ще бъде оздравявана банката или ще бъде фалирана. За никого не е тайна, че тя вече 4 месеца не работи, не извършва плащания и съгласно Закона за кредитните институции би трябвало нещо да се направи за нея, коментира пред Фрог нюз омбудсманът на България Константин Пенчев.

Сара Брайтман спира с концертите след София

http://www.cross.bg/sara-braiitman-sofiya-1436066.html

/КРОСС/ Изключителната Сара Брайтман ще изнесе първия си концерт в България, след по-малко от месец - на 12 ноември 2014 г. Месец по-късно певицата ще спре концертната си дейност за повече от година, заради пътуването си до Международната космическа станция (МКС). Сара Брайтман ще бъде 8-ият космически турист в историята и първият изпълнител, който ще пее на живо от МКС. Преди това, в зала Арена Армеец, певицата със сигурност ще пренесе в друго измерение публиката, благодарение на „космическия" си глас от над 3 октави. Сара, с подкрепата на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, ще ни отведе на пътешествие сред най-любимите песни от репертоара си. През януари 2015 г. най-продаваното сопрано в света ще започне тренировки за полета си в космоса, които ще се проведат в Хюстън (САЩ) и в Звездния град (Русия). Специалните занимания ще бъдат безкомпромисни и ще продължат над 9 месеца. Реалната подготовка за пътуването е започнала още преди година - Сара следва определен режим на хранене и пие специални медикаменти. Изпълнителката на Time to Say Goodbye посвети на космическа тематика и единайсетия си студиен проект DREAMCHASER, излязъл през 2013 г. Шоуто в София също ще обедини светлинни и звукови ефекти, напомнящи други светове. Билети за събитието са в продажба на касите на НДК, Арена Армеец и в мрежата на Eventim, включително Германос, Пикадили и Техномаркет, на цени от 80 до 150 лв.  

Червена пътека за бебето Валя в Крушевец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380035

Пътека от цветя в памет на загиналата преди 40 дни 12-месечна Краси Кънева, бе направена от роднини, близки и децата в село Крушевец.
На 11 септември тази година граничният полицай Костадин Стоянов от Приморско връхлетя с автомобила си върху количката с момиченцето, оставена на тротоара. Окончателната експертиза за алкохол в кръвта му, Пътека от цветя в памет на загиналата преди 40 дни 12-месечна Краси Кънева, бе направена от роднини, близки и децата в село Крушевец. На 11 септември тази година граничният полицай Костадин Стоянов от Приморско връхлетя с автомобила си върху количката с момиченцето, оставена на тротоара. Окончателната експертиза за алкохол в кръвта му,

Иван Иванов: "Лудогорец" има болни амбиции за второто място (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/21/2404157_ivan_ivanov_ludogorec_ima_bolni_ambicii_za_vtoroto/?ref=rss




Защитникът на националния отбор и "Базел" Иван Иванов смята, че "Лудогорец" има нереалистични цели за участието си в Шампионската лига. Според него швейцарците ще победят в София, като прогнозата му е 2:1.

"Базел" е фаворит за второто място. "Лудогорец" имат болни амбиции за второто място. Не ги подценявам, изключително добър отбор са и това, което правят за България, е супер. Но според мен е по-важно да си гледат първенството, а тези мачове са за престиж, опит и...

Преспи една нощ с... книги

http://www.cross.bg/waterstones-knizharnitza-tyitur-1436067.html

/КРОСС/Веригата книжарници „Waterstones" реши да покани десетина читатели да пренощуват в тяхна книжарница, съобщи британският „Телеграф". Инициативата е вдъхновена от случилото се на американския турист Дейвид Уилис, който беше заключен по случайност в обекта на „Waterstones" на площада „Трафлагар" в Лондон. Желаещите могат да се запишат на сайта airbnb.co.uk. Уилис беше заключен в четвъртък вечерта миналата седмица. Той прекара няколко часа там и документира престоя си в „Туитър", преди да бъде освободен от полицията. От „Waterstones" заявиха, че първоначално са били „ужасени" от инцидента, но положителните реакции на много читатели в „Туитър" ги накарали да организират нестандартната инициатива. Потребители коментираха, че с удоволствие биха прекарали една нощ в голяма книжарница. Събитието ще се проведе в най-голяма книжарница в Европа, „Waterstones Piccadilly", отново в Лондон. 10-те победители в състезанието, плюс един гост, ще бъдат разведени на тур в книжарницата, след което ще имат възможност да прекарат 12 часа там, като ще получат храна и матраци, на които да си почиват.  

Животновъди излизат на протест заради „син език“

http://frognews.bg/news_78646/

Животновъди излизат на протести до края на месец октомври. Това обяви председателят на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров, цитиран от БНР.

Максим Ешкенази, Геро и Станимир Гъмов разказват „Приказка за Моцарт и Малкия Ото”

http://kidsart.actualno.com/Maksim-Eshkenazi-Gero-i-Stanimir-Gymov-razkazvat-Prikazka-za-Mocart-i-Malkija-Oto-news_56063.html

Обичате ли Моцарт? Предполага се ясен и недвусмислен отговор. Ясните и недвусмислени неща са обаче често съмнителни. Моцарт е някак над въпросите, над харесването и дори изглежда над обичта. Моцарт ни...

"Ислямска държава" може да печели по 800 млн. долара годишно от петрол

http://asia.actualno.com/Isljamska-dyrjava-moje-da-pecheli-po-800-mln-dolara-godishno-ot-petrol-news_56064.html

Добивът на петрол на групировката "Ислямска държава" (ИД) възлиза на 800 милиона долара на година или два милиона долара на ден, сочат изчисленията на американския кабинет IHS. "Тер...

Бургаската "Топлофикация" има готовност да пусне парното

http://burgas.actualno.com/Burgaskata-Toplofikacija-ima-gotovnost-da-pusne-parnoto-news_56065.html

"Топлофикация Бургас" има готовност да пусне парното на абонатите си. Информацията съобщи шефът на дружеството Въльо Дучев. Условията за включване на парното са в три последователни денонощ...

БСП-Разград иска извънреден конгрес и отстраняването на Кутев и още трима партийци

http://politics.actualno.com/BSP-Razgrad-iska-izvynreden-kongres-i-otstranjavaneto-na-Kutev-i-oshte-trima-partijci-news_56066.html

БСП–Разград поиска извънреден конгрес на парията и отстраняването на Димитър Дъбов, Антон Кутев, Катя Николова и Евгени Узунов. Това се казва в позицията на Общинския съвет на БСП &ndash...

Миков: БСП не се интересува от министерски постове

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/mikov-bsp-ne-se-interesuva-ot-ministerski-postove-6025399

БСП има изключително отговорно отношение към възможността за формиране на управлението на страната, категоричен е лидерът на социалистите

БСП ще участва във втория кръг консултации с ГЕРБ

http://www.cross.bg/gerb-mikov-konsyltatzii-1436065.html

София /КРОСС/ БСП ще участва във втория кръг консултации с ГЕРБ, ако получипокана. Това бе решено по време на Националния съвет на социалистите. Диалогът между двете партии ще бъде продължен, но засега левицата смята да остане опозиция и не възнамерява да прави отстъпки от 12-те „червени линии", заложени в тяхната програма. Продължаваме да отстояваме позициите, заради които сме получили доверието на избирателите, подчерта лидерът на БСП Михаил Миков. На предишните консултации с ГЕРБ миналата седмица БСП успя да постигне сближаване в позициите си само по четири от общо 18-те точки, залегнали в програмата на ГЕРБ. Червените настояват за въвеждане на прогресивно подоходно облагане, семейното облагане, индустриализация на българската индустрия, реализация на енергийните проекти и други.От думите на Миков стана ясно още, че в сектор „енергетика" социалистите ще настояват за реализиране на проектите „Южен поток" и АЕЦ „Белене". Говорителят на БСП Атанас Мерджанов пък съобщи, че Михаил Миков ще бъде предложен за председател на парламентарната група на „БСП лява България". Решението е взето по време на заседанието на Изпълнителното бюро.Мерджанов уточни, че след като бъде избран председателят, от него ще бъде предложен и състава. Това ще се случи вероятно в понеделник.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване