Ало измамници с нова схема - обещават по-високи пенсии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379563

Телефонни измамници са позвънили на всички стационарни номера на възрастни хора в пазарджишкото село Росен, за да им предлагат по-високи пенсии. Това обяви пред Фокус кметът на селото Васил Рангелов.
Възрастните хора са убеждавани от измамниците, че ще им осигурят по-висока пенсия, но срещу това трябва да предплатят определена сума, Телефонни измамници са позвънили на всички стационарни номера на възрастни хора в пазарджишкото село Росен, за да им предлагат по-високи пенсии. Това обяви пред Фокус кметът на селото Васил Рангелов. Възрастните хора са убеждавани от измамниците, че ще им осигурят по-висока пенсия, но срещу това трябва да предплатят определена сума,

Съседи се млатиха заради саксии в Бургас

http://pik.bg/съседи-се-млатиха-заради-саксии-в-бургас-news240075.html

Съседи се млатиха заради саксии в Бургас

Съседи се биха заради саксии на 6-тия етаж във вход 8 на блок 41 в бургаския ж.к. „Славейков”.

Скандалът завърши с един ранен и един арестуван от полицията, пише flagman.bg.

Цветята са поставени на площадката между 5-ти и 6-ти етаж във входа. Те взривили страстите между 65-годишния Апостол Стойчев и 31-годишния Илиян Бодуров. „Този човек е много конфликтен, не напада за първи път човек от входа. Крещеше, че цветята му пречели”, каза днес бащата на Бодуров.

Синът бил и домоуправител на входа. В неделя младият мъж излязъл от вкъщи и избухнах скандал, заради въпросните 4 саксии.

Докато се карали, Апостол нападнал Илиян до асансьора, коментира бащата.


Англичани вдигат прабългарско селище край Търново

http://www.cross.bg/kraii-hotnitza-palatki-1436018.html

/КРОСС/ Британци вдигат прабългарско селище край Велико Търново. Идеята е на английските заселници Нийл и Сара Патстоун, които имат фирма у нас, пише Труд. Селището ще е край великотърновското село Хотница, което е посещавано от много туристи заради своите красиви водопади. Максималният му капацитет е от 44 души. Идеята на англичаните е къмпингът да е с 22 палатки. 12 от тях ще са във вид на хански юрти. Това са преносими палатки, изработени от овча кожа, която е много дебела и непромокаема. Задържа топлината през зимата и осигурява прохлада през лятото. Юртите са били използвани не само от прабългарите, а и от други народи, чиято основна дейност е била номадството, коментират запознати с проекта на британците. Чужденците са подготвили предложение до Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в старата столица. Засега инвестицията не е пресметната като сума, тъй като се чака становището на еколозите. Одобрението от РИОСВ е необходимо заради належащ сондаж на минерална вода в района на Хотница. Когато бъде направен, нетрадиционният обект ще бъде захранен с лековитата течност. Ще се търси ново, неразработено находище, а дебитът ще е максимум до 2200 литра в минута. Отпадните води пък ще се обработват чрез модулни филтри и ще се ползват за поливане на принадлежащите към къмпинга градини. Снимката е от Историко-етнографския комплекс "Фанагория"

Борислава: Ходих на психолог, не мога да спя нормално

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379547

"Нямам думи за станалото. Със сигурност не е нормално полицейско държане към обикновен гражданин. Не съм предизвикала с нищо полицайката. Отидох на психиатър след станалото, не можех да спя нормално”, разказа 20-годишната Борислава, която стана жертва на полицейска гавра. Момичето и родителите й са подали жалби до главния прокурор, президентството,

Българин наръга смъртоносно сънародник в Брюксел

http://pik.bg/българин-наръга-смъртоносно-сънародник-в-брюксел-news240074.html

Българин наръга смъртоносно сънародник в Брюксел

Българин на 34 години е починал, след като в нощта на събота срещу неделя е бил прободен многократно с нож от свой сънародник в Скарбек, предградие на Брюксел, съобщават местни медии, предаде БТА.

Между жертвата и 50-годишен българин възникнал спор в малките часове в неделя. В бара, където двамата се намирали, била повикана полиция.

По-късно на мястото пристигнала и линейка, и пострадалият от свадата бил откаран в болница, където починал. Не се уточняват причините за случая, но се отбелязва, че нападателят е установен, разпитан и задържан.

Починалият мъж ще бъде подложен на аутопсия, нападението е било наблюдавано от свидетели.


Загиналият президент на Total преди месеци се изказал по невнимание

http://www.cross.bg/marzheri-total-prezident-1436017.html

/КРОСС/ Загиналият в авиокатастрофата на летище „Внуково" в Москва президент на нефтената компания Total Кристоф дьо Маржери преди няколко месеца е заявявал, че не вижда основания нефтът да се закупува с долари, съобщи Bloomberg. „На никого нищо не пречи нефтът да се купува в евро. Цената на барел петрол се котира в долари. Нефтопреработвателната промишленост може да приеме тази цена и с помощта на обменния курс на еврото спрямо долара, без значение в кой ден, да направи плащане в евро", това казал преди месеци Маржери. Този негов цитат активно се обсъжда във форумите на Twitter и едва ли не тези думи на покойния Маржери наричат „фатални". Както стана известно, Кристоф дьо Маржери активно се противопоставял на антируските санкции, а също лобирал въпроса за доставките на кораби Мистрал на Русия. Преди време в интервю за РБК, той разказал, че компания Total не се страхува от ограничения, въведени от САЩ срещу нейния партньор Генади Тимченко. Също така, той заявил, че влошаването на отношенията между Русия и Запада влияе на проекта «Ямал СПГ», поради което компанията не бърза да напуска Руската Федерация. След като Тимченко влезе в черния санкционен списък, Маржери го нарече приятел.Кристоф дьо Маржери е президент на компания Total от 2007 година. Своята кариера в този нефтен концерн той е стартирал още през 1974 г. През 2006 г. той влезе в състава на Борда на директорите на концерна

Днес във Варна ще се проведе Черноморската конференция за търсене и спасяване на море

http://www.moreto.net/novini.php?n=267973

Варна ще бъде домакин на единадесетата конференция на Черноморските държави по търсене и спасяване на море. Конференцията ще се проведе на днес и утре в сградата на Дирекция “Морска администрация” – Варна. Ежегодната конференция, стартирала през 2004 г.

По 1000 животни на ден умират от "син език" в Софийско

http://pik.bg/по-1000-животни-на-ден-умират-от-син-език-в-софийско-news240068.html

По 1000 животни на ден умират от "син език" в Софийско

В София област нивата на заразяване със „син език“ са най-високи, но се очаква със застудяването на времето разпространението на болестта да намалее. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България” на радио "Фокус" д-р Илиян Бойковски, гл. експерт „Дирекция здравеопазване и хуманно отношение към животните” към Българската агенция за безопасност на храните. Той допълни, че заболяването е регистрирано във всички региони, засегнати са почти половината селища в страната. 

Към момента смъртността на овцете наближава 25 000, от болестта са умрели 300 говеда и 200 кози. Заразени са 2300 селища, съобщи д-р Бойковски. Той посочи, че първоначално не са били очаквани такива загуби, но със застудяването на времето смъртността ще намалява. Към 7 октомври, тя е била между 800-1000 животни на ден, докато на 20 октомври броят на умрелите овце е значително по-малък - 72, каза експертът. Д-р Илиян Бойковски каза още, че със застудяването на времето се очаква към 15 ноември да няма вече нови случаи на заболели животни. Той допълни, че в ранната пролет ще има ваксини и трябва да се извърши ваксинация на всички животни.

Топ лекари вадят на светло проблемите в лечението на българите с рак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379312

Здравният министър д-р Мирослав Ненков ще открие дебата на „Труд“ и Българското онкологично дружество - „Присъда ли е диагнозата рак в България“

Докторите, които лекуват българите с рак, днес се събират на дебат, организиран от Българското онкологично дружество и „Труд“, за да посочат проблемите, с които всеки ден се сблъскват при спасението на Здравният министър д-р Мирослав Ненков ще открие дебата на „Труд“ и Българското онкологично дружество - „Присъда ли е диагнозата рак в България“ Докторите, които лекуват българите с рак, днес се събират на дебат, организиран от Българското онкологично дружество и „Труд“, за да посочат проблемите, с които всеки ден се сблъскват при спасението на

Вигенин: Има натиск върху БСП да се включи в коалиция в името на стабилността

http://pik.bg/вигенин-има-натиск-върху-бсп-да-се-включи-в-коалиция-в-името-на-стабилността-news240072.html

Вигенин: Има натиск върху БСП да се включи в коалиция в името на стабилността

„Вчера беше денят, в който се събра активът на ГЕРБ и реши какво да прави оттук нататък. На мен не ми е известно по-рано да е имало такива намерения. Вчера беше отправена публично една покана към няколко политически сили. Днес ще обсъдим този въпрос, но смятам, да, ще се отзовем на тази втора покана и ще говорим по малко повече детайли по нещата, които очертахме и при първата ни среща”. Това обяви в студиото на „Здравей, България” Кристиян Вигенин от БСП по повод поканата на ГЕРБ за втори преговори с БСП, Реформаторския блок, Патриотичният фронт и АБВ.

Запитан да ли е възможно БСП да даде подкрепа в пленарна зала за старта на едно правителство, което да бъде с Реформаторския блок, Вигенин отвърна, че към момента трудно би могъл да отговори, защото още не се знае с каква програма ще се яви новото правителство. „Има очаквания то да има ясна програма, ясно коалиционно споразумение между партиите, които участват в него.

Правителство с програма, която очевидно ще се разминава с нашите виждания, излиза отвъд възможностите ни на нормална опозиция”, добави Кристиян Вигенин. „Готови сме да подкрепяме важни решения на бъдещото правителство, ако този диалог продължи, но не можем да отстъпим от ключови въпроси на нашана програма и виждания”, категоричен бе Вигенин.

„По принцип АБВ е за една широка коалиция с ясен политически ангажимент и ясен обществен договор. Но дясно правителсвто, инициирало някакви законови промени, които не са близки до нашите виждания, не бихме опдкрепили”, категоричен бе Емил Димитров-син – АБВ. На въпрос „Бихте ли били трети партньор в конфигурация ГЕРБ – Реформаторски блок?”, Емил Димитров-син от АБВ отговори: „Условностите са много. Разликите все още са много. Четирите основни точки, по които ние нямаме засега никакво разбиране с ГЕРБ, не могат да ни позволят да продължим нататък, без да има продължение на разговорите.

Самото участие на Първанов в договорние екип е гаранция за това, че ние гледаме много сериозно на една бъдеща коалиция и не бихме си позволили в никакъв случай да правим движения, несъвпадащи с нашите идеи”.

„Има известен натиск върху БСП да се включи в някаква коалиция в името на стабилността на държавата, а тя зависи колкото от управлението, толкова и от опозицията. Ние ще бъдем сериозна опозиция, която е готова на диалог и компромиси по важни за страната въпроси, но не виждаме причина да се пришием към едно безпринципно управление”, добави Кристиян Вигенин.


Майката на загиналата Краси 40 дни след смъртта й: Вечерите са ад!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379552

"Всяка секунда мисля за нея, но гледам да се развличам с работа, вечерите обаче са ад", сподели Нонка Кънева, майка на 11-месечната Краси, която загина в катастрофа на 11 септември.  Днес на 40-тия ден от смъртта на бебето, деца от село Крушевец поставиха цветя по осевата линия на международния път Бургас-Малко Търново, който минава през Крушевец.

Масови съкращения на лекари в Москва

http://www.vesti.bg/novini/masovi-sykrashteniia-na-lekari-v-moskva-6025372

Масовите съкращения на лекари в Москва са неизбежни, но уволнените медици ще могат да преминат преквалификация на държавни разноски и да бъдат трудоустроени, съобщи днес заместник-кметът на столицата по въпросите на социалното развитие Леонид Печатников.

Камерън ще представи нов план за ограничаване притока на европейски граждани към Великобритания

http://www.moreto.net/novini.php?n=268000

Британският премиер Дейвид Камерън ще представи преди Коледа нов план за ограничаване на правата на мигрантите от други страни от ЕС към Великобритания, съобщи Би Би Си. Кабинетът му обмисля няколко варианта, но окончателното решение на проблема все още не е взето.

Руски държавен танкер се държи странно в Балтийско море

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/21/2404005_ruski_durjaven_tanker_se_durji_stranno_v_baltiisko_more/?ref=rss


Докато в Швеция продължава безпрецедентна операция по събиране на информация за "необичайна подводна активност" в териториалните води срещу Стокхолм, медиите обръщат внимание на странното поведение на голям руски танкер в Балтийско море.

Става дума за NS Concord на държавната компания "Совкомфлот", който две седмици маневрира в международни води, а предисторията на появата му там захранва версията, че на борда му може да има ретранслатор на комуникациите на руския боен флот.
...

Осъдиха купувач на гласове в село в община Радомир

http://www.cross.bg/milanov-milen-selo-1436016.html

/КРОСС/Осъдиха на година условно купувач на гласове. Милен Миланов от радомирското село Владимир бе задържан в деня на вота на 5 октомври след подаден сигнал на тел. 112, че предлагал по 20 лева на избирателите, за да гласуват за ДПС. При направената проверка сигналът е потвърден и веднага е образувано бързо производство. Разпитвани са и свидетели, които са предоставили банктнотите. Присъдата на Милен Миланов е с тригодишен изпитателен срок. Наказанието му е наложено от Районния съд в Радомир след споразумение с прокуратурата.

Докладът за състоянието на КТБ няма да е пълен

http://econ.bg/Новини/Докладът-за-състоянието-на-КТБ-няма-да-е-пълен_l.a_i.580755_at.1.html

Сегашният доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка няма да е окончателен. Това заяви пред ТВ7 финансистът Кольо Парамов, който се...

Бабите - на обучение за телефонните измами

http://actualno.actualno.com/Babite---na-obuchenie-za-telefonnite-izmami-news_55994.html

86-годишна баба от село Бегово стана поредната жертва на телефонна измама, при която е използван сценарий за заболяване от ебола на неин близък роднина. Пенсионерката получила обаждане на домашния си ...

7 странни факта за държавите по света

http://curious.actualno.com/7-stranni-fakta-za-dyrjavite-po-sveta-news_55997.html

Всички държави по света си имат своите особености, които биха били странни за нашите разбирания. В любопитна статия на сайта Buzzfeed са изброени няколко интересни факта за различни държави по света, ...

Потребяваш повече електричество, плащаш повече?

http://business.actualno.com/Potrebjavash-poveche-elektrichestvo-plashtash-poveche-news_55998.html

Не смятам, че трябва да се въвеждат тарифи на тока за бедни и богати. Това заяви на брифинг председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова. Една от причин...

Вялост и умора: Как медиите отразиха предизборната кампания

http://society.actualno.com/Vjalost-i-umora-Kak-mediite-otraziha-predizbornata-kampanija-news_55988.html

Вялост, информационно пренасищане, умора у партии и избиратели – така могат да се характеризират както последната предизборна кампания, така и отразяването ѝ от медиите. Това сочи мониторинг...

Фракцията на Фарадж в ЕП е възстановена

http://europe.actualno.com/Frakcijata-na-Faradj-v-EP-e-vyzstanovena-news_56001.html

Фракцията „Европа за свобода и демокрация” на евроскептика Найджъл Фарадж беше възстановена в Европейския парламент, предаде РИА Новости. Това стана възможно след като британската...

„Щастливата” украинска икономика

http://www.cross.bg/ykraiina-stoki-rysiya-1436015.html

/КРОСС/ Новите украински власти бяха напълно убедени, че трябва само да щракнат с пръсти и присъединяването към Европейския съюз ще стане безпроблемно и веднага, след което незабавно ще настъпят рай и разцвет. Оказа се обаче, че асоциирането с ЕС, към което украинците толкова се стремят, се превърна в пълен икономически крах. Украинските стоки не се продават никъде в Европа, заради това, че не съответстват с европейските изисквания за качество. Европейските стоки пък са прекалено скъпи и не са по джоба на средностатистическия украинец. Съществуваше наистина и един друг вариант, при който и вълкът да е сит, и агнето цяло. Украйна се надяваше, че Русия ще „поема” скъпите стоки от Европа през украинската граница и при това, както преди ще купува украински стоки и продукти. Русия обаче, бе принудена да защити пазара си и въведе мито, при което вноса на стоки през Украйна изгуби икономически смисъл. Има и един яростен украински политик – премиерът Яценюк, който се стреми на всяка цена да построи стена между Русия и Украйна и, който прилича на слабоумния пастор Турчинов – говорителят на украинската Рада, постоянно забраняващ ту руските сериали, ту тръпнещ в очакване на ядрен удар от Москва. Тези момчета окончателно сринаха и дори закопаха украинската икономика като на практика забраниха вноса на руски стоки

Поруганото знаме

http://www.cross.bg/zname-poryga-poryga-1436013.html

/КРОСС/ Атака била поругала знамето на ЕС в Народното събрание! Това и други подобни заглавия заливат електронните медии и информационните сайтове днес.Значи тук в този текст не иде реч за Атака. А за знамето на ЕС. Първо, да поместиш едно знаме встрани от телевизионните камери по време на брифинг, не е поругаване, а разграничаване. Поругаване би било, ако въпросните бъдещи депутати бяха изхвърлили знамето през прозореца на парламента, както направиха това наскоро техните унгарски колеги от партия Йобик. Второ, няма нищо поругаващо в това да не искаш да застанеш пред друго знаме, освен пред българското.Поругали знамето на ЕС, видиш ли. Питам аз, с какво ЕС не поруга не само нашето национално знаме, но и самите нас, в качеството ни на най-бедния народ в Европа?! И всъщност колко пъти ни поруга ЕС за тези 25 години колонизация, наречена с гръмкото име демокрация? И ви отговарям веднага - поруга ни отгоре до долу и после отдолу нагоре. Не остави дори едничко непоругано място в националното ни тяло и в националната ни душа. Поруга икономиката ни, като съсипа и закри с помощта на българските си лакеи цялата ни индустрия и на нейно място въведе във владение своите монополи. Поруга армията ни, като я наряза на скрап и ни направи напълно беззащитни и зависими в качеството ни на безплатна васална територия на НАТО. Поруга бащите и майките ни, като ги остави да се гърчат в мизерия и нищета, болни и гладни, изгубили смисъла на своето съществуване

Руснак, който е препил, е причината за смъртта на шефа на "Тотал"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379549

Шофьорът на снегорина, който е участвал в смъртоносната катастрофа на самолета на московското летище „Внуково”, е бил пиян, съобщи АФП, позовавайки се на информация от руската следствена служба.
„Беше установено, че лицето, което е управлявало снегорина, е било в пияно състояние”, обявиха от следствието, като допълниха, Шофьорът на снегорина, който е участвал в смъртоносната катастрофа на самолета на московското летище „Внуково”, е бил пиян, съобщи АФП, позовавайки се на информация от руската следствена служба. „Беше установено, че лицето, което е управлявало снегорина, е било в пияно състояние”, обявиха от следствието, като допълниха,

ООН ще проведе заседание за Украйна на 24 октомври

http://www.cross.bg/ykraiina-zaiitzev-rysiya-1436011.html

/КРОСС/ На 24 октомври е планирано заседание на Съвета за сигурност на ООН за Украйна, съобщи прессекретарят на руското постоянно представителство на организацията Алексей Зайцев. „Ще се проведат открити дебати за ситуацията в Украйна", - заяви Зайцев. Отбелязва се, че заседанието ще бъде открито. По-рано от МВнР на Русия призоваха ООН и ОССЕ да повлияят на властите в Киев след миналите протестни акции, пише Гласът на Русия.  

Пиян руснак е причината за смъртта на шефа на "Тотал"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379542

Шофьорът на снегорина, който е участвал в смъртоносната катастрофа на самолета на московското летище „Внуково”, е бил пиян, съобщи АФП, позовавайки се на информация от руската следствена служба.
„Беше установено, че лицето, което е управлявало снегорина, е било в пияно състояние”, обявиха от следствието, като допълниха, Шофьорът на снегорина, който е участвал в смъртоносната катастрофа на самолета на московското летище „Внуково”, е бил пиян, съобщи АФП, позовавайки се на информация от руската следствена служба. „Беше установено, че лицето, което е управлявало снегорина, е било в пияно състояние”, обявиха от следствието, като допълниха,

Четири тестови коли, оборудвани с eCall система, тръгват по пътищата на страната

http://www.cross.bg/sistema-stranata-ecall-1436014.html

/кросс/България е домакин на двудневен международен семинар по проекта, насочен към изграждане на единна паневропейска автоматизирана система за спешни повиквания за пътните превозни средства eСall, която при пътнотранспортни произшествия генерира повикване към телефон 112, информира МВР. Експерти от Люксембург, Румъния и България ще дискутират въпроси и предизвикателства при въвеждането на eCall като оперативно съвместима и хармонизирана система. Форумът започва днес в столицата, в утре в сградата на Националния център 112 предстои демонстрация на Националната система. Четири тестови автомобила, оборудвани с предаватели за системата eCall, тръгват по пътищата на страната. Те са част от пилотния проект за въвеждането на системата, който страната ни осъществява. Съгласно Европейската директива до октомври 2017 г. услугата трябва да бъде достъпна във всички страни-членки. Системата дава възможност на всеки автомобил, оборудван с предавател, да изпраща информация до центровете на спешния телефон 112 в случай на инцидент на пътя. Всеки, чийто автомобил няма фабрично поставен такъв предавател, може да оборудва с него колата си срещу близо 200 лева, уточни Граматиков.Системата еCall спестява времето, което е необходимо за реакция на спасителните екипи. В извън населените райони, то може да се намали до 50 на сто, а в населените - до 60 процента, каза Граматиков

Гледат дело за клевета на Кирил Йорданов срещу Бареков

http://www.moreto.net/novini.php?n=267993

Дело за клевета, заведено от бившия кмет на Варна Кирил Йорданов срещу настоящия евродепутат Николай Бареков, е насрочено за днес във Софийски районен съд. Ексградоначалникът се е почувствал обиден от твърденията на Бареков по време на февруарските протести през 2013 г.

Шофьорът на снегорина на летище „Внуково“ е бил пиян

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/shofioryt-na-snegorina-na-letishte-vnukovo-e-bil-piian-6025370

Директорът на френската петролна компания „Тотал“ и тричленният екипаж на неговия „Фалкон“ загинаха, след самолетът се удари в снегорин на писта на руското летище

Официално - сливането между AbbVie и Shire няма да се осъществи

http://www.investor.bg/sasht/337/a/oficialno-slivaneto-mejdu-abbvie-i-shire-niama-da-se-osyshtestvi-182245/

Директорите на американската AbbVie се съобразяват с препоръките на Министерството на финансите относно данъчната политика

Гледат делото за клевета на Кирил Йорданов срещу Бареков

http://www.cross.bg/barekov-iiordanov-evrodepytat-1436009.html

/КРОСС/ Дело за клевета, заведено от бившия кмет на Варна Кирил Йорданов срещу настоящия евродепутат Николай Бареков, е насрочено за днес във Софийски районен съд, съобщава Дарик. Ексградоначалникът се е почувствал обиден от твърденията на Бареков по време на февруарските протести през 2013 г. в ефира на ТВ7, че е „бояджия, минал през всички власти" и е „завършеният Бай Ганьо в политиката", няма „никакъв морал, никакви принципи", че е откраднал 1 милиард и има имение в Швейцария. Искът на Йорданов е за 11 000 лв. Като евродепутат Бареков се ползва с имунитет.  

Предлагат мачът между Сърбия и Албания да се проведе в Солун

http://www.grreporter.info/Predlagat_macht_mezhdu_Srbiya_i_Albaniya_da_se_provede_v_Solun/16273

Идеята е на кмета на града Янис Бутарис, който внесе предложението за обсъждане от управителния съвет на Асоциацията на общините в област Централна Македония.

прочети повече

Отмениха концерта на Cradle Of Filth в Новосибирск заради протест на православни активисти

http://www.cross.bg/novosibirsk-kontzert-cradle-1436010.html

/КРОСС/ Концертът на британската метъл група Cradle Of Filth, който трябваше да се проведе в Новосибирск в понеделник вечер, бе отменен. Това съобщи директорът на клуба, в който трябваше да бъде проведено мероприятието. Той поясни, че концертът няма да се състои поради технически причини, като не уточни за какво точно става дума. На свой ред организаторът на събитието съобщи, че вместо концерт на 20 октомври ще се проведе творческа вечер с групата, по време на която музикантите ще се срещнат с фенове, ще отговарят на въпроси и ще се снимат с желаещите. Входът ще бъде свободен за тези, които вече са били закупили билети за концерта. Полицейското присъствие за несъстоялия се концерт на метъл групата е било засилено. „Координационният съвет за защита на обществената нравственост и традиционните семейни ценности” поиска от властите и правоохранителните органи да предприемат мерки, за да не бъде допуснато провеждането в Новосибирск на концерт на Cradle Of Filth. Според православните активисти, творчеството на групата пропагандира жестокост, насилие и сатанизъм, с което оскърбява чувствата на вярващите. През май тази година православните активисти осуетиха провеждането на концерт на полската рок група Behemoth в Новосибирск.  На 29 юни пък бе отменен концертът на Мерилин Менсън, който пропагандира хомосуксуализъм

Музеят за история отбелязва 100 години от гибелта на Яворов

http://www.cross.bg/yavorov-myzeii-sofiya-1436012.html

/КРОСС/Музеят за история на София отбелязва 100 години от гибелта на поета Пейо Яворов, съобщават от Столичната община. Възпоменателната инициатива включва серия от събития в периода 22 октомври - 5 ноември 2014 г. Те ще се проведат в сградата на Музея на пл. "Бански" 1 (бившата Централна минерална баня). Инициативата се организира съвместно от: Музея за история на София, Националния литературен музей и къщата музей "П. К. Яворов" - София, Координационния съвет на арменските организации в София, Детско-юношеския отдел на Столична библиотека, фондация "Дарби". Официалното откриване ще представи изложбата "Път, на който не съзирам края" на Националния литературен музей и къщата музей "П. К. Яворов" - София. То ще бъде на 22 октомври 2014 г. от 18 ч. в сградата на Музея за история на София. В Чирпан днес откриват изложбата "Светът на Яворов" - съвместна инициатива на Къща музей" П.К. Яворов" и РИМ в Пловдив. С нея започва програмата на Община Чирпан и фондация Яворов посветена на 100 годишнината от трагичната смърт на поета и 60 годишнината от превръщането на родната му къща в музей. След откриването на изложбата ще бъдат отличени дейци на изкуството и културата, допринесли за обогатяване на фонда на музея и популяризиране на живота и делото на Яворов. Актьорът Христо Мутафчиев ще представи откъси от най-новата книга на Явора Стоилова "Обречени".

Шеф на ДКЕВР: Не трябва да вдигаме тока през 3 месеца

http://www.moreto.net/novini.php?n=267995

Не смятам, че е добра схемата да се вдига цената на тока през 3 месеца, нуждаем се от друга схема, но това означава да се снеме отговорността от другите институции, които имат отношение към финансовите проблеми в системата, каза председателят на ДКЕВР Светла Тодорова.

Парамов: Парите от гаранционния фонд липсват

http://frognews.bg/news_78623/

Искров ще носи голямата отговорност за случващото се с КТБ. Той беше присаден в една теория и трудно ще излезе от този капан, заяви по ТВ 7 икономическият анализатор Кольо Парамов.

Мъжът, наръгал съпругата си в Мусомища, е заловен в гората

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379528

Полицията в Гоце Делчев арестува снощи издирвания ножар, ранил тежко 52-годишната си съпруга в село Мусомища, съобщи struma.com.
Той е бил намерен в къща извън селото в гората, където се е крил 2 дни след инцидента.
52-годишната шивачка беше нападната и удряна, а после и ранена с нож в корема от мъжа, с който е разделена повече от 3 години. Полицията в Гоце Делчев арестува снощи издирвания ножар, ранил тежко 52-годишната си съпруга в село Мусомища, съобщи struma.com. Той е бил намерен в къща извън селото в гората, където се е крил 2 дни след инцидента. 52-годишната шивачка беше нападната и удряна, а после и ранена с нож в корема от мъжа, с който е разделена повече от 3 години.

Растежът в Китай се забави до 7,3% през третото тримесечие

http://www.investor.bg/aziia/336/a/rastejyt-v-kitai-se-zabavi-do-73-prez-tretoto-trimesechie-182246/

Това е най-слабият темп от над пет години, но забавянето остава силно концентрирано в няколко сектора

Европейският банков орган иска България веднага да даде достъп до гарантираните влогове в КТБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_406387.html

Европейският банков орган официално е информирал Българската народна банка и Фонда за гарантиране на влоговете, че са нарушили член 1(3)(i) и член 10 на директивата 94/19/EC (директивата за схемите за гарантиране на депозитите), се посочва в съобщение до БТА, цитирано от агенциите. Европейският банков орган информира двете национални институции какви действия трябва да предприемат, да за изпълнят задълженията си, определени им от европейското законодателство. В официална препоръка Европейският банков орган е помолил БНБ да гарантира на вложителите в КТБ и ТБ "Виктория" достъп до влоговете им, защитени по силата на Директивата гаранции на депозитите (DGS Directive), от 21 октомври 2014 г. Европейският банков орган започна разследване за евентуално нарушаване на европейските разпоредби от компетентните органи в България на 25 септември, за да провери дали мерките, взети от надзора на българската банка КТБ, представляват евентуално нарушаване на изискванията на директивата на ЕС за схемата за гарантиране на депозитите. Според нея притежателите на влогове трябва да бъдат компенсирани не по-късно от 25 работни дни след прекратяването на достъпа до депозитите. Европейският банков орган информира вчера БНБ, че тя трябва напълно до премахне ограниченията пред достъпа до депозитите, произлезли от надзорните й действия в КТБ и ТБ "Виктория", или веднага да задейства механизма за изплащане на дължимите и проверени искания от фонда за гарантиране на влоговете. Европейската надзорна институция допълва, че ако БНБ не успее да вземе една от посочените две необходими мерки, то тогава гаранционният фонд ще трябва да изплати заявените претенции и да провери исканията.

След инцидента в София, хората са по-склонни да плащат за поддръжка на асансьор

http://dobrudjatv.net/%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%b8%d0%bd%d1%86%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f-%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b0-%d0%bf%d0%be-%d1%81%d0%ba%d0%bb/

Нe може да говори за край на живота на един асансьор. Ако той се поддържа добре, няма значение на колко години. Това е мнението на Боньо Димитров – асансьорен техник с дългогодишен опит. По думите му, ако възникне проблем със асансьор, задължително има външни причини, […]

Отчуждени младежи и бедни възрастни - типичните негласуващи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378768

Понеже не е много сигурно колко често отсега нататък ще имаме избори и дали политиците ще могат да се справят с все по-трудните политически конфигурации, струва си да се задълбочим по темата за гласуването, негласуването и състава на негласуващите. За да видим евентуално какво би произтекло от по-удобното (например електронното) или задължителното Понеже не е много сигурно колко често отсега нататък ще имаме избори и дали политиците ще могат да се справят с все по-трудните политически конфигурации, струва си да се задълбочим по темата за гласуването, негласуването и състава на негласуващите. За да видим евентуално какво би произтекло от по-удобното (например електронното) или задължителното

Заловиха в гората мъжа, наръгал съпругата си в Мусомища

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379505

Полицията в Гоце Делчев арестува снощи издирвания ножар, ранил тежко 52-годишната си съпруга в село Мусомища, съобщи struma.com.
Той е бил намерен в къща извън селото в гората, където се е крил 2 дни след инцидента.
52-годишната шивачка беше нападната и удряна, а после и ранена с нож в корема от мъжа, с който е разделена повече от 3 години. Полицията в Гоце Делчев арестува снощи издирвания ножар, ранил тежко 52-годишната си съпруга в село Мусомища, съобщи struma.com. Той е бил намерен в къща извън селото в гората, където се е крил 2 дни след инцидента. 52-годишната шивачка беше нападната и удряна, а после и ранена с нож в корема от мъжа, с който е разделена повече от 3 години.

Съмнение за бомба предизвика смут

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/u1r4x4PP340/

Съмнение за бомба предизвика смут в Поморие. Охраната е сигнализирала компетентните органи, след намерен куфар в близост до сградата на Община Поморие. След протеклата процедура по сигурност, проверката на служители на МВР установи съдържанието на чантата, в която се оказа, че е имало дамски принадлежности и няма никаква опасност.

Крим също иска газ от "Южен поток"

http://www.investor.bg/evropa/334/a/krim-syshto-iska-gaz-ot-iujen-potok-182242/

Нужно е отклонение от "две тръби, всяка с дължина от 16 км", изчисляват от кримската "Черноморнефтгаз"

38% от децата изложени на тютюнев дим в дома си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379516

Българското дружество по алергология започва информационна кампания, която ще запознава четвъртокласниците в София с вредата от тютюнопушенето, съобщи "Дарик".
Инициативата е под надслов „Дишай свободно" и ще се проведе в десет столични училища. По данни на Световната здравна организация един на всеки пет ученика от 9-и до 12-и клас са активни Българското дружество по алергология започва информационна кампания, която ще запознава четвъртокласниците в София с вредата от тютюнопушенето, съобщи "Дарик". Инициативата е под надслов „Дишай свободно" и ще се проведе в десет столични училища. По данни на Световната здравна организация един на всеки пет ученика от 9-и до 12-и клас са активни

Въпрос до ЕП: Как ЕК изчисли помощта за наводненията в България?

http://society.actualno.com/Vypros-do-EP-Kak-EK-izchisli-pomoshtta-za-navodnenijata-v-Bylgarija-news_55989.html

Необходима е повече информация относно изчисленията за размера на компенсации, които България ще получи от европейския фонд „Солидарност” за щетите от летните и есенни наводнения. ...

Бебе бе изхвърлено в кофа за боклук

http://crime.actualno.com/Bebe-be-izhvyrleno-v-kofa-za-bokluk-news_55991.html

Новородено момченце бе изхвърлено в контейнер за смет в Казанлък. Днес около 10:30 детето е открито от клошар в контейнер на бул. "23-ти пехотен шипченски полк". Сигнал на 112 са подали от ...

Масова проверка готви КАТ за зимата, спират всички коли подред

http://www.zapernik.com/krimi/masova-proverka-gotvi-kat-za-zimata-spirat-vsichki-koli-podred_35049/

Масова проверка, свързана с техническото състояние на колите и подготовката им за зимата подготвят от Пътна полиция в Перник. Тя ще се извърши съвместно с Охранителна полиция и ще се спират всички автомобили подред, а не само произволни.

Полицаите ще проверяват дали са сменени гумите на автомобилите със зимни и дали имат достатъчно дълбок грайфер. Освен това ще се проверява и състоянието на самите гуми, дали има липсващи детайли. На проверка ще подлежи и спирачната система на...

Продължава

Интензивни валежи в четвъртък, очакват Върбица да прелее

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379506

Очакват се интензивни превалявания в края на седмицата. По данни и прогнози на НИМХ, в сряда до вечерта в Западните и Южните райони ще завали дъжд, предупреждават от МОСВ.
На 23 октомври, четвъртък, ще се създаде валежна обстановка, като на места дъждът ще бъде особено интензивен. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв. Очакват се интензивни превалявания в края на седмицата. По данни и прогнози на НИМХ, в сряда до вечерта в Западните и Южните райони ще завали дъжд, предупреждават от МОСВ. На 23 октомври, четвъртък, ще се създаде валежна обстановка, като на места дъждът ще бъде особено интензивен. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв.

38% от децата са изложени на тютюнев дим в дома си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379498

Българското дружество по алергология започва информационна кампания, която ще запознава четвъртокласниците в София с вредата от тютюнопушенето, съобщи Българското дружество по алергология започва информационна кампания, която ще запознава четвъртокласниците в София с вредата от тютюнопушенето, съобщи "Дарик". Инициативата е под надслов „Дишай свободно" и ще се проведе в десет столични училища. По данни на Световната здравна организация един на всеки пет ученика от 9-и до 12-и клас са активни

Ван Гаал: Това беше най-добрият мач на "Манчестър юнайтед"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/21/2403989_van_gaal_tova_beshe_nai-dobriiat_mach_na_manchestur/?ref=rss


"Манчестър юнайтед" е изиграл най-силния си мач дотук през сезона срещу "Уест бромич", смята мениджърът на отбора Луис ван Гаал. Воденият от него състав завърши 2:2 при гостуването си, като спечели точката с късен гол на Дали Блинд в 87-ата минута.

"Много съм разочарован, защото отново изпуснахме две точки. "Уест бромич" не създаде никакви положения. Ние им подарихме двата гола, които бяха и единствените им удари във вратата", каза Ван Гаал.

"Борихме се до края. През 90-те...

Предупреждават за интензивни валежи, река Върбица може да прелее

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379493

Очакват се интензивни превалявания в края на седмицата. По данни и прогнози на НИМХ, в сряда до вечерта в Западните и Южните райони ще завали дъжд, предупреждават от МОСВ.
На 23 октомври, четвъртък, ще се създаде валежна обстановка, като на места дъждът ще бъде особено интензивен. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв. Очакват се интензивни превалявания в края на седмицата. По данни и прогнози на НИМХ, в сряда до вечерта в Западните и Южните райони ще завали дъжд, предупреждават от МОСВ. На 23 октомври, четвъртък, ще се създаде валежна обстановка, като на места дъждът ще бъде особено интензивен. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв.

Ако искам да бъда извънщатен сътрудник на МВР, трябва да съм...

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/21/2402584_ako_iskam_da_buda_izvunshtaten_sutrudnik_na_mvr/?ref=rss


"Мярка, която ще даде добри резултати в борбата с битовата престъпност" - така преди повече от година и половина тогавашният вътрешен министър Цветлин Йовчев представи идеята в новия закон за МВР да бъде въведен институтът на извънщатния сътрудник.

Идеята е това да са хора, които на доброволни начала ще съдействат на МВР за разкриването на престъпления, за приготовлението на такива, при опасност от бедствие. В крайна сметка това беше включено в новия закон, приет пришпорено преди...

Христина Христова: Да се внимава с ранното пенсиониране на категорийните работници, признати от ЕС

http://www.cross.bg/pensionirane-hristova-sistema-1436008.html

/КРОСС/Днес се очаква да бъдат оповестени дългоочакваните варианти за пенсионна реформа, които се разработваха в Консултативния съвет към служебния вицепремиер и социален министър Йордан Христосков. По-високи осигуровки, ограничаване на ранното пенсиониране и на инвалидните пенсии - са част от идеите, които ще бъдат предложени на следващия кабинет. Бившият социален министър и председател на Института за семейна политика Христина Христов обаче смята, че нещо не е наред в обществения и социалния диалог по въпросите за пенсиите. Ние чакаме сега като някаква присъда на хирурга едва ли не, който излиза и казва пациентът (пенсионно-осигурителната ни система) ще живее или не. Има нещо не в ред по отношение на обществения диалог с всички засегнати хора по тези важни въпроси. Ясно е, че нещо не ни се получава с пенсионноосигурителната система, сметките не ни излизат. Очевидно нещо трябва да се промени и то доста дълбоко. Страхотен дефицит се получава в последните години. През 2005-а дефицитът в пенсионната система беше 250 млн., сега - през 2014-а, вече говорим за 2,7 млрд. Трябва да сме наясно, че като дамоклев меч тежат тежките непопулярни политически решения, които трябва да се вземат. Даже и външни консултанти, и Световната банка, която знаем колко е консервативна, дори тя ни препоръча взимането на някои важни решения, коментира Христова пред БНР

37 катастрофи за денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267987

Седем души са пострадали при катастрофи само за едно денонощие във Варна, съобщиха за Дарик от КАТ. Сред ранените има шофьори, пътници в автомобили и пешеходци. Всички са с травми и контузии, които не застрашават живота им. Рекорден брой по-леки пътно-транспортни произшествия са регистрирани през последните 24 часа.

Екоминистерството предупреди за преливане на р. Върбица при Златоград

http://offnews.bg/news/n_1/n_406381.html

За четвъртък е обявен червен код за река Върбица при гр. Златоград, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Според прогнозата за времето в края на седмицата се очакват интензивни валежи. По данни и прогнози на НИМХ, в сряда до вечерта в Западните и Южните райони ще завали дъжд, като на 23 октомври, четвъртък, на места дъждът ще бъде особено интензивен. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв.м, на отделни места ще достигнат 40-50 л/кв.м. В резултат на валежите, от системата Аrda forekast е обявен червен код за река Върбица при гр. Златоград. На 23 октомври, четвъртък, около 17 часа се очаква отток от 258 м3/сек, предупреждават от ведомството.

БСП ще остане конструктивна опозиция според Вигенин

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/21/2403987_bsp_shte_ostane_konstruktivna_opoziciia_spored_vigenin/?ref=rss


Ръководството на БСП  днес ще обсъжда дали да се яви на втори кръг преговори с ГЕРБ, най-вероятно ще се отзове, но в рамките на очертаното на първата среща, каза пред Нова телевизия избраният за депутат от левицата Кристиан Вигенин.

"Заявихме и държим, че ще бъдем конструктивни. Готови сме да подкрепяме важни решения на бъдещото правителство, ако този диалог продължи, но не можем да отстъпим от ключови въпроси в нашата програма", каза Вигенин.

"Няма да бъдем опозиция,...

23% от децата са родени от майки, пушили по време на бременността

http://www.cross.bg/detzata-vreme-pyshachi-1436007.html

/КРОСС/ Българското дружество по алергология започва информационна кампания, която ще запознава четвъртокласниците в София с вредата от тютюнопушенето. Инициативата е под надслов „Дишай свободно" и ще се проведе в десет столични училища. По данни на Световната здравна организация един на всеки пет ученика от 9-и до 12-и клас са активни пушачи. Около 7% от осмокласниците са активни пушачи, показва статистиката. Приблизително 38% от децата са изложени на тютюнев дим в дома си, а над 23 на сто са родени от майки, пушили по време на бременността. Във Великобритания около 9% от децата между 9 и 15 години са активни пушачи, а в Съединените щати децата пушачи са повече от 3 милиона, предава Дарик. Тютюнопушенето по време на бременност и излагането на децата на тютюнев дим са сред факторите, които водят до повишен риск за заболеваемост от астма и алергичен ринит. По данни на Българското дружество по алергология от алергичен ринит в България боледуват около 20 - 25% от хората, а от бронхиална астма около 9% от населението, като съотношението е 2 към 1 в полза на децата. Опитът показва, че лечението на алергичния ринит намалява риска от развитие на бронхиална астма, докато около 40% от нелекуваните болни развиват такава. Информационната кампания ще продължи до 7-и ноември. Очаква се по време на нея освен с вредите от тютюнопушенето, малчуганите да се запознаят и със симптомите на алергичните болести.  

Вигенин: Ще бъдем сериозна опозиция, не виждам смисъл да се пришиваме към безпринципно управление

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379489

Има известен натиск върху БСП да се включи в някаква коалиция в името на стабилността на държавата, а тя зависи колкото от управлението, толкова и от опозицията. Ние ще бъдем сериозна опозиция, която е готова на диалог и компромиси по важни за страната въпроси, но не виждаме причина да се пришием към едно безпринципно управление. Има известен натиск върху БСП да се включи в някаква коалиция в името на стабилността на държавата, а тя зависи колкото от управлението, толкова и от опозицията. Ние ще бъдем сериозна опозиция, която е готова на диалог и компромиси по важни за страната въпроси, но не виждаме причина да се пришием към едно безпринципно управление.

Шофьорът на снегорина във Внуково бил пиян

http://www.vesti.bg/novini/shofioryt-na-snegorina-vyv-vnukovo-bil-piian-6025369

Самолетната катастрофа тази нощ на московското летище Внуково е станала по вина на шофьора на снегорина, който чистел пистата – той бил пиян, съобщи пред ТАСС говорителят на Следствения комитет ВладимирМаркин.

iPhone позлати Apple

http://www.investor.bg/harduer/459/a/iphone-pozlati-apple-182236/

Технологичният концерн надмина пазарните очаквания по всички показатели, освен по отношение на продажбите на iPad

Вигенин: Има натиск върху БСП да се включи в коалиция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379453

Има известен натиск върху БСП да се включи в някаква коалиция в името на стабилността на държавата, а тя зависи колкото от управлението, толкова и от опозицията. Ние ще бъдем сериозна опозиция, която е готова на диалог и компромиси по важни за страната въпроси, но не виждаме причина да се пришием към едно безпринципно управление. Има известен натиск върху БСП да се включи в някаква коалиция в името на стабилността на държавата, а тя зависи колкото от управлението, толкова и от опозицията. Ние ще бъдем сериозна опозиция, която е готова на диалог и компромиси по важни за страната въпроси, но не виждаме причина да се пришием към едно безпринципно управление.

Банкерът Борис Митев: Защо никой не пита къде са парите на КТБ?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378876

- Г-н Митев, покрай случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) отново се върнаха спомените за банковата криза през 1996-1997 г. Защо се стигна до фалит на банките тогава?
- Причините бяха политически и икономически. За разлика от сегашния случай с КТБ, който е единичен, тогава държавата и политиците решиха, че трябва да фалират българските банки. - Г-н Митев, покрай случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) отново се върнаха спомените за банковата криза през 1996-1997 г. Защо се стигна до фалит на банките тогава? - Причините бяха политически и икономически. За разлика от сегашния случай с КТБ, който е единичен, тогава държавата и политиците решиха, че трябва да фалират българските банки.

Дизайнерът Оскар де ла Рента почина на 82 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379479

На 82-годишна възраст почина знаменитият моден дизайнер Оскар де ла Рента, съобщават световните медии.
Смъртта на Де ла Рента е настъпила вследствие усложненото му раково заболяване, с което той бе диагностициран през 2006 г. Дизайнерът е родом от Доминиканската република, като 18-годишен емигрира в Испания, където завършва Академията по изкуства. На 82-годишна възраст почина знаменитият моден дизайнер Оскар де ла Рента, съобщават световните медии. Смъртта на Де ла Рента е настъпила вследствие усложненото му раково заболяване, с което той бе диагностициран през 2006 г. Дизайнерът е родом от Доминиканската република, като 18-годишен емигрира в Испания, където завършва Академията по изкуства.

Грипът идва през ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=267976

Очакваме първите случаи на заразени с грип да се появят у нас още през ноември. По Коледа и Нова година заболеваемостта постепенно ще се покачва, а пикът на епидемията ще е в края на януари догодина. Това съобщи за „Преса“ държавният главен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Почина дизайнерът Оскар де ла Рента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379469

На 82-годишна възраст почина знаменитият моден дизайнер Оскар де ла Рента, съобщават световните медии.
Смъртта на Де ла Рента е настъпила вследствие усложненото му раково заболяване, с което той бе диагностициран през 2006 г. Дизайнерът е родом от Доминиканската република, като 18-годишен емигрира в Испания, където завършва Академията по изкуства. На 82-годишна възраст почина знаменитият моден дизайнер Оскар де ла Рента, съобщават световните медии. Смъртта на Де ла Рента е настъпила вследствие усложненото му раково заболяване, с което той бе диагностициран през 2006 г. Дизайнерът е родом от Доминиканската република, като 18-годишен емигрира в Испания, където завършва Академията по изкуства.

Баба намери на боклука 17 000 лева и ги върна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379474

Възрастна жена, която живее с 250 лева на месец, откри на боклука в близост до блока си 17 000 лева и ги върна.
79-годишната баба Стефана от град Кула, Видинско, разказа пред екип на Нова телевизия, че видяла как две момчета хвърлят в контейнер дрехи. Решила да провери дали някоя от тях не би й свършила работа и започнала да рови в него. Възрастна жена, която живее с 250 лева на месец, откри на боклука в близост до блока си 17 000 лева и ги върна. 79-годишната баба Стефана от град Кула, Видинско, разказа пред екип на Нова телевизия, че видяла как две момчета хвърлят в контейнер дрехи. Решила да провери дали някоя от тях не би й свършила работа и започнала да рови в него.

Стачка на "Луфтахнза" блокира софийското летище

http://offnews.bg/news/n_1/n_406372.html

Продължава стачката на пилотите на най-голямата европейска авиокомпания Луфтханза. Общо 32 полета от и до летище София са анулирани. Стачката на германската авиокомпания "Луфтханаза" парализира въздушното пространство над цяла Европа. Пилотите спряха работа за 36 часа. Вече са отменени над 1500 полета, а 200 хиляди пътници останаха на земята. Летците протестират срещу плановете да бъде променена пенсионната възраст и условията за пенсиониране. На софийското летище днес са отменени всички полети за Мюнхен и Франкфурт на "Луфтханза".

Баба намери на боклука 17 000 лева и ги върна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379470

Възрастна жена, която живее с 250 лева на месец, откри на боклука в близост до блока си 17 000 лева и ги върна.
79-годишната баба Стефана от град Кула, Видинско, разказа пред екип на Нова телевизия, че видяла как две момчета хвърлят в контейнер дрехи. Решила да провери дали някоя от тях не би й свършила работа и започнала да рови в него. Възрастна жена, която живее с 250 лева на месец, откри на боклука в близост до блока си 17 000 лева и ги върна. 79-годишната баба Стефана от град Кула, Видинско, разказа пред екип на Нова телевизия, че видяла как две момчета хвърлят в контейнер дрехи. Решила да провери дали някоя от тях не би й свършила работа и започнала да рови в него.

Пиян руснак вероятно е виновен за гибелта на ръководителя на "Тотал"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/21/2403969_piian_rusnak_veroiatno_e_vinoven_za_gibelta_na/?ref=rss


Водачът на снегорина, в който през нощта в Москва се блъсна и разби френски частен самолет, е бил пиян. Това съобщи Следствената служба на Русия по повод катастрофата, в която загинаха тримата членове на екипажа и ръководителят на френския петролен гигант "Тотал" Кристоф де Маржери.

Другата водеща версия на следствието е грешка на авиодиспечерите на Внуково-3. Проверяват се още качеството на зареденото гориво, вероятността от грешка на пилотите и ефектът от метеорологичните...

Обявиха червен код за река Върбица при гр. Златоград за четвъртък

http://www.cross.bg/chetvurtuk-lkvm-mesta-1436005.html

/КРОСС/ По данни и прогнози на НИМХ, в сряда до вечерта в Западните и Южните райони ще завали дъжд. На 23 октомври, четвъртък, ще се създаде валежна обстановка, като на места дъждът ще бъде особено интензивен. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв.м, на отделни места ще достигнат 40-50 л/кв.м. В резултат на валежите, от системата Аrda forekast е обявен червен код за река Върбица при гр. Златоград. На 23 октомври, четвъртък, около 17 часа се очаква отток от 258 м3/сек. Оперативното звено към МОСВ е активирано.  

България се сгромоляса в класация за свободата на медиите

http://offnews.bg/news/n_1/n_406359.html

За поредна година България отбелязва тенденция на спад в класацията на "Репортери без граници" за свободата на медиите, която обхваща 180 държави. През 2014-та България е заковала 100-тната позиция в изследването.  През 2013 година България е била на 87-мо място, а през 2012-та на 80-то, което означава, че за две години сме загубили 20 позиции в класацията за свобода на словото.  Тази година по-свободни медии от тези в България, според изследването на "Репортери без граници", са държави като Косово, Мозамбик, Албания, Замбия, Бутан, Кувейт и Сенегал.  Миналата година Мадагаскар е била само една позиция под България по свобода на словото, докато сега африканската държава ни изпреварва с цели 19 позиции. На първите места отново са старите познайници от миналата година - първа е Финландия, втора Холандия и трета Норвегия. Топ 5 оформят Люксембург и Андора. Държавите членки на ЕС стават все по разпръснати в класацията, отбелязват "Репортери без граници", като това отдават на икономическата криза и популизма. За тези проблеми най-добри примери са Гърция и Унгария, които съответно са с 14 и 7 места надолу в класацията в сравнение с 2013-та година. Пълното изследване на "Репортери без граници" може да видите на този линк.  Тук може да видите и пълен размер на картата от изследването на "Репортери без граници".

Две седмици безплатни прегледи за рак на гърдата в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/HESW3r0UF4c/

В Световния месец за борба с рака на гърдата МБАЛ „Черноморска – Бургас” стартира от днес безплатни прегледи – мамография и консултации с онко хирург.

Те ще извързшват от д-р Петър Петров – специалст по онкологична хирургия. Мамография ще се прави основно на жени над 30 години, тъй като под тази възраст не е препоръчително облъчване с рентгенови лъчи, освен в случай на показания или при попадащи в рисковите групи.

При поредните две безплатни кампании, за година, през кабинета на д-р Петров в болницата в „Меден рудник” са преминали над 400 жени от Бургас и региона. От тях при 15 на възраст до 35 години, са открити доброкачествени образования на гърдата, при други две пациентки са открити карциноми.

„Ако парите, които се даваха за химеотерапия се насочваха към профилактиката на залобяването – нямаше да има нужда от химеотерапия, тъй като ранното откриване на рака на гърдата дава шанс за почти 100% излекуване на пациентите. За съжаление в България все още няма програма за профилактика на онкологичните заболявания. Тя се бави вече почти 20 години”, коментира д-р Петър Петров.

По думите му, заболяването се подмладява през последните години. За пример той посочи, че вече е имал 17-годишна пациентка с рак на гърдата.

Прегледите в МБАЛ „Черноморска” ще се осъществяват всеки ден от понеделник до петък, след предварително запазен час на регистратурата на болницата, на телефон 056/ 707 606. Те стартират от днес, 21 октомври и ще продължат до края на месеца.

 

Парализиран мъж проходи след невероятна операция

http://www.cross.bg/darek-operatziya-fidika-1436004.html

/КРОСС/ 40-годишен мъж с парализа от кръста надолу проходи отново след невероятна операция на полски лекари, пише "Гардиън". Дарек Фидика пострадал при нападение с нож преди четири години. След нанесените му травми е бил парализиран и прикован към инвалидна количка, пише 24 часа. Полските хирурзи са използвали нервни клетки от носа на Дарек и са ги имплантирани в унищожената тъкан на гръбнака на мъжа, за да я възстановят. Според BBC Дарек Фидика е първият човек, който прохожда след подобна операция. Полските хирурзи твърдят, че след процеса на възстановяване Дарек ще може отново да се върне към нормалния си живот, да ходи и дори да кара кола. Ръководител на британския медицински екип професор Геоф Райсман определи пред BBC постижението като "по-велико от стъпването на Луната".  

Три златни, един сребърен и един бронзов медал донесе българският отбор по физика

http://www.cross.bg/medal-bronzov-zlaten-1436006.html

/КРОСС/Три златни, един сребърен и един бронзов медал донесоха на страната ни учениците от българския отбор по физика. Международното състезание Romanian Master of Physics 2014 изправи един срещу друг 67 ученици, разпределени в 14 отбора. Състезанието се проведе от 16 до 19 октомври в Букурещ. В отборното класиране българските момчета завоюваха бронзов медали 5 индивидуални отличия. За третото място, след отборите на Румъния и Русия, се пребориха петимата ученици от 12. клас от българския отбор: Ангел Шерлетов от ПМГ, Казанлък - златен медал, Радостин Димитров от ПМГ, Казанлък - златен медал, Станислав Щерев от МГ, Варна - златен медал, Бойко Воденичарски от I АЕГ, София - сребърен медал, Григори Матеин от 91. НЕГ, София - бронзов медал. Лидери на отбора бяха гл. ас. д-р Димо Арнаудов и ас. Иглика Асенова от Софийския университет.  

Прокуратурата се зае със скандална поръчка в Неделино

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/prokuraturata-se-zae-sys-skandalna-porychka-v-nedelino-6025366

Екип на "Разследване" тръгна по сигнал за злоупотреби с държавни и европейски пари в Община Неделино

Прокуратурата проверява скандалната обществена поръчка в Неделино

http://www.cross.bg/dograma-nedelino-dogramata-1436003.html

/КРОСС/След разследване на Нова прокуратурата в Златоград и Смолян започнаха проверка на скандална обществена поръчка в родопския град Неделино. В същото време човекът, отговарящ за строителния надзор в общината твърди, че няма двойно актуване на дограма и строителни материали при извършения ремонт в детската градина. Човекът отговарящ инвеститорския контрол в община Неделино е Николай Симеонов. Същият се е подписал под протокол сочещ, че при извършена проверка на обществената поръчка за детската градина няма констатирани нарушения. По проект било заложено частична , а не цялостна подмяна на фасадната дограма. „Проверявал съм дограмата. На дограмата пише частична промяна на дограма фасадна. И по-надолу в една позиция имам изваждане на 16 прозореца. Те са извадени и дори са сложени повече. А тая дограма където си е на японското посолство щеше да бъде некоректно да бъде сменена при положение, че е здрава. Но платено ли е за тази японската дограма два пъти? Не, двойно актуване няма там. Каквото ние сме си сложили тва сме си актували", обяснява Николоай Симеонов, главен експерт инвеститорски контрол в Неделино. Обяснява, че всичките ремонтни дейности в детската градина са се извършвали през юни месец. Пред скритата камера на предването „Разследване" той обаче разказа, че ремонтни дейности са се извършвали още в началото на годината -преди да е назначена обществената поръчка

31- годишен от с. Гълъбец разби лек автомобил

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/yH6MekijTyk/

На 20.10.т.г. около 13.15 ч. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за разбит лек автомобил «Тойота Корола», паркиран в райна на Mall „Бургас Плаза». Установено е, че чрез счупване на малкото стъкло на предната дясна врата е проникнато в купето на автомобила, откъдето са откраднати раница с мъжки дрехи, чифт обувки, машинка за бръснене, мъжки парфюм марка и две дамски чанти с лични вещи и дрехи. Раницата е собственост на 20- годишен варналия, а дамските чанти – на 20- годишно момиче от с. Оброчище, обл. Добрич. В резултат на полицейските действия е установен извършителят на деянието. Това е криминално проявеният Ф.Ю., 31- годишен от с. Гълъбец, общ. Поморие, който направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379449

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Хърватски боксьор нокаутира съдия на Европейското

http://moresport.actualno.com/Hyrvatski-boksior-nokautira-sydija-na-Evropejskoto-news_55979.html

Хърватският боксьор Видо Лончар, явно недоволен от това, че загуби срещата си на Европейското първенство по бокс за юноши в Загреб, нападна съдията и го нокаутира.Инцидентът стана на мача между Лончар...

Сирийските бежанци в Турция вече са 1,6 млн.

http://asia.actualno.com/Sirijskite-bejanci-v-Turcija-veche-sa-16-mln-news_55982.html

Броят на сирийските бежанци в Турция достигна 1,6 милиона, съобщи началникът на дирекцията за действие при катастрофи и извънредни ситуации Фуат Октай. Броят на сирийските бежанци от кюрдския град ...

Догадките за състоянието на КТБ се разгарят с пълна сила

http://business.actualno.com/Dogadkite-za-systojanieto-na-KTB-se-razgarjat-s-pylna-sila-news_55981.html

Одиторският доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка (КТБ) беше внесен снощи след 18 ч. Със съдържанието на документа ще се запознае във вторник и сряда Управителният съвет на БНБ. Инфо...

5 години затвор за Писториус

http://africa.actualno.com/5-godini-zatvor-za-Pistorius-news_55986.html

Южноафриканският лекоатлет и параолимпиец Оскар Писториус бе осъден на 5 години затвор за убийството на приятелката си Рийва Стенкамп. Съдията също така даде на Писториус тригодишна условна присъда з...

"От ебола само се отслабва или се умира?" и други безумни предположения

http://curious.actualno.com/Ot-ebola-samo-se-otslabva-ili-se-umira-i-drugi-bezumni-predpolojenija-news_55990.html

0,0001% от населението на Земята е с диагноза ебола. Сред останалите 99,9999% не са малко онези, които почти нищо не знаят за вируса, но са винаги готови да се изкажат за новата „чума&r...

Кризата с КТБ раздвижи пазара на имоти във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267977

Кризата покрай банка КТБ раздвижи пазара за продажба на недвижими имоти във Варна. Това разкри за Медийна група „Черно море“ Добромир Ганев от Варненската асоциация за недвижими имоти. Според експерта хората са започнали да инвестират парите си именно в покупка на недвижимости.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379456

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.  При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Марош Шефчович не подкрепя „Южен поток“

http://www.investor.bg/evropa/334/a/marosh-shefchovich-ne-podkrepia-iujen-potok-182238/

Номинираният за зам.-председател на ЕК с ресор „Енергиен съюз“ разкритикува пред евродепутатите реализацията на проекта

HRW: Украинските военни са използвали касетни боеприпаси

http://www.cross.bg/kasetni-boepripasi-yugoiztochnata-1436001.html

/КРОСС/ От правозащитната организация Human Rights Watch (HRW) заявиха, че украинските военни при бойните действия в югоизточната част на Украйна са използвали касетни боеприпаси, предава Гласът на Русия. По данни на HRW касетните бомби са били използвани в над 12 населени места в югоизточната част на Украйна. „Уликите показват, че отговорността за редица нападения с използване на касетни боеприпаси в Донецк носят украинските правителствени сили", - отбелязват от организацията.  

Златото се задържа на най-високото си ниво за последните пет седмици

http://econ.bg/Новини/Златото-се-задържа-на-най-високото-си-ниво-за-последните-пет-седмици_l.a_i.580705_at.1.html

Цената на златото се задържа на най-високото си ниво за последните пет седмици. Кюлчето за незабавна доставка се търгува за 1 247,34 долара за...

"Епъл" въведе собствена платежна система в САЩ

http://www.vesti.bg/novini/epyl-vyvede-sobstvena-platezhna-sistema-v-sasht-6025367

Американската корпорация "Епъл" въведе в страната собствена платежна система, наречена "Епъл пей" /Apple Pay/,предаде ТАСС.

Ракитника и Прибой остават без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=267992

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в местност Ракитника и местност Прибой. Водоподаването в района ще бъде възстановено до 17 часа, уточняват от ВиК.

Европа иска бърз достъп до гарантираните влогове в КТБ

http://www.vesti.bg/pari/biznes/evropa-iska-byrz-dostyp-do-garantiranite-vlogove-v-ktb-6025365

Според Европейския банков орган наложените досега ограничения противоречат на европейското законодателство

Саудитска Арабия рязко увеличи обезглавяванията

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/21/2403859_sauditska_arabiia_riazko_uvelichi_obezglaviavaniiata/?ref=rss


През последните два месеца в Саудитска Арабия рязко са се увеличили екзекуциите чрез обезглавяване, съобщи "Ройтерс".

Това съвпада с кампанията, предвождана от САЩ, срещу екстремистите от "Ислямска държава" в Сирия и Ирак и западните медии неизбежно направиха паралел с екзекуциите от ислямистите.

Защитници на тази практика казват, че тя е поне толкова хуманна, колкото смъртното наказание чрез инжектиране на химически съставки в САЩ. Обикновено екзекуцията се прави с един...

Съдят стоматолог, запалил колата на бившата си приятелка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379441

Стоматолог застава днес пред Окръжния съд в Пловдив заради палеж на автомобили.
Александър Господинов е обвинен за това, че в края на февруари миналата година е три автомобила на ул. „Борба“.
36-годишният мъжът искал да отмъсти на бившата си приятелка Гергана Андреева като полял колата й със запалителна смес и я подпалил. Стоматолог застава днес пред Окръжния съд в Пловдив заради палеж на автомобили. Александър Господинов е обвинен за това, че в края на февруари миналата година е три автомобила на ул. „Борба“. 36-годишният мъжът искал да отмъсти на бившата си приятелка Гергана Андреева като полял колата й със запалителна смес и я подпалил.

Кутев: Някои в БСП удрят своите, за да станат звезди, а трябва да удрят ГЕРБ

http://news.ibox.bg/news/id_1928691883

Смятам, че не трябва да се включваме в управлението. Те направиха ужасни грешки, които ни струват много. Държавата е в такова положение

Съдят стоматолог, запалил колата на бившата си приятелка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379419

Стоматолог застава днес пред Окръжния съд в Пловдив заради палеж на автомобили.
Александър Господинов е обвинен за това, че в края на февруари миналата година е три автомобила на ул. „Борба“.
36-годишният мъжът искал да отмъсти на бившата си приятелка Гергана Андреева като полял колата й със запалителна смес и я подпалил. Стоматолог застава днес пред Окръжния съд в Пловдив заради палеж на автомобили. Александър Господинов е обвинен за това, че в края на февруари миналата година е три автомобила на ул. „Борба“. 36-годишният мъжът искал да отмъсти на бившата си приятелка Гергана Андреева като полял колата й със запалителна смес и я подпалил.

Криза за стволови клетки, търсят 250 000 дарители

http://www.cross.bg/kletki-mihaiilov-stvolovi-1436002.html

/КРОСС/В България няма достатъчно стволови клетки, каквито се вливат на болни от рак на кръвта. Търсят се 250 000 дарители, за да бъдат спасени страдащи от различни заболявания, съобщи пред "Монитор" националният консултант по хематология проф. Георги Михайлов. В Германия доброволни дарители на стволови клетки са 2,5 млн. души, а у нас те са едва 1000, посочи той. Годишно в страната ни се правят между 120 и 140 трансплантации с такъв биологичен материал, което ни нарежда в класацията на държавите с добър опит в тази дейност в Централна и Източна Европа. По думите на проф. Михайлов обаче България е далеч от западните държави с оглед на ниското финансиране от здравната каса. Той поясни, че мрежата от донори е слаба и поради факта, че у нас има само два центъра, в които се извършват подобни трансплантации, и те са в близост един до друг. Хематолози припомниха, че даряването представлява взимане на кръв, от която впоследствие се извличат въпросните клетки за вливания на тежко болни. Този вид дарителство има огромно значение, ако се прави в обществени „банки", а не в частни, както е към момента, подчерта проф. Михайлов. Националният консултант подчерта, че обществените, а не частните банки дават възможност на много пациенти да се възползват от един донор

Антон Кутев: Някои в БСП удрят своите, за да станат звезди

http://www.mediapool.bg/anton-kutev-nyakoi-v-bsp-udryat-svoite-za-da-stanat-zvezdi-news226236.html

”Неприятно е, че някои в БСП удрят своите, за да станат звезди. А трябва да удрят ГЕРБ”. Това заяви пред bTV бившият депутат от левицата Антон Кутев. Той визираше съпартийците си Кирил Добрев и Георги Кадиев, които станаха известни с яростните си критики по адрес на левицата. "Очаквам сега към атаката да се включи и Страхил Ангелов", заяви Кутев, който не влезе в новия парламент. "Има хора в партията, които не са разбрали, че колкото повече топят ръководството, толкова повече потъва партията", каза още Кутев. Изпълнителното бюро на БСП предстои във вторник да  реши дали отново да преговаря с ГЕРБ. ”Смятам, че не трябва да се включваме в управлението. Те направиха ужасни грешки, които ни струват много. Държавата е в такова положение, че всеки трябва да прави компромиси. ГЕРБ носи отговорност за управлението на държавата. Нека я носят, а не да прехвърлят тежестта на БСП”, каза още Антон Кутев.

Консултативният съвет към социалното министерство ще отчете дейността си

http://www.moreto.net/novini.php?n=267980

Днес в сградата на Министерството на труда и социалната политика, Консултативният съвет за оптимизация на осигурителната система ще представи резултатите от своята работа. Сред обсъжданите мерки от Консултативният съвет за оптимизация на осигурителната система през последните месеци бяха ограничаване на ранното пенсиониране в специализираните ведомства чрез въвеждане на минимална възраст за пенсиониране на работещите там, увеличаване на вноските за Фонд „Пенсии“ и Фонд „Безработица“, отпадане на трите най-добри години от формулата за пенсия, както и годините, в които хората са се трудили в тежка професия, да тежат повече във формулата за изчисляване на пенсията само за първите 10 години за първа категория и 15 години за втора.

Млад хърватски боксьор преби съдия на европейското (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379432

Хърватски юноша преби с голи ръце съдия на европейското по бокс, което се провежда в Загреб, столицата на родината му. Видо Лончар, който е състезател в полутежка категория, срещна литовеца Алгирдас Банюлис. Във втория рунд съдията прецени на три пъти, че представителят на домакините е ударен лошо и му отброи нокдаун. След това прекрати мача.

ДНР учреди собствена гранична служба

http://www.cross.bg/zaharchenko-granitzite-donetzka-1436000.html

/КРОСС/ Самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) учреди собствена гранична служба, като в нея ще служат 1500 души, съобщи РИА Новости, позовавайки се на заявлението на премиера на ДНР Александър Захарченко на брифинга в Новоазовск. Захарченко характеризира условията за пресичане на границата от граждани, като «най-демократични». За тази цел ще бъде необходим само личен паспорт.«Ние назначаваме новия министър на правосъдието, който ще издава паспорти, както вече издаваме свидетелства за раждане и за брак», добави Захарченко. Той поясни, че границите на ДНР са старите граници на Донецка област. «Ние смятаме, че границите на ДНР са в границите на Донецка област и това е нашата земя», заяви Захарченко. Също така, коментирайки влизането в сила на закона за специален статут на Донбас, премиерът заяви, че фактически властите на Украйна са признали независимостта на провъзгласената република. «Те фактически признаха, че тази територия (Донецка област) не е под техен контрол. По този начин те признаха нашата независимост», каза премиерът на ДНР.  

39 са ранените при катастрофи за денонощието, двама с опасност за живота

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379435

39 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.
В страната е загинал един човек, а двама са с опасност за живота при 29 пътнотранспортни произшествия.
На територията на столицата са станали 168 тежки и четири леки пътни инцидента, при които има четирима ранени. 39 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната е загинал един човек, а двама са с опасност за живота при 29 пътнотранспортни произшествия. На територията на столицата са станали 168 тежки и четири леки пътни инцидента, при които има четирима ранени.

Пешеходецът, в чиято глава шофьор на маршрутка опря пистолет: Можеше да застреля пътниците!

http://pik.bg/пешеходецът-в-чиято-глава-шофьор-на-маршрутка-опря-пистолет-можеше-да-застреля-пътниците-news240054.html

Пешеходецът, в чиято глава шофьор на маршрутка опря пистолет: Можеше да застреля пътниците!

Пресичах на пешеходна пътека, когато той налетя. Ударих по колата и той слезе. Докато се обърна, усетих, че ми опира пистолет в главата. Жените в маршрутката пищяха. Това разказа пред Би Ти Ви Светослав Мачков за инцидента, при който шофьор на маршрутка му опря газов пистолет в главата.

Инцидентът стана на 16 октомври на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Опълченска".

"Кази ми: "Сега ще видиш какво ще стане". Хванах му пистолета и го ударих, той падна на земята, но още държеше оръжието в ръка. Една от жените не беше на себе си, защото той го размахваше и можеше да застреля и нея. Не за първи път ми вадят пистолет. Преди време улични псета нападнаха моето куче и аз ги наритах. Излезе някакъв човек, който извади пистолет и ми обясни, че кучетата са негови", сподели Мачков.

Той призна, че може би конфликтът е тръгнал от него, защото е ударил по маршрутката, но разказа, че жените са се оплаквали от този шофьор, който редовно не им спирал и вдигал скандали.

"А и какво означава да имаш пистолет в маршрутката. Аз никога няма да си купя. Всеки има някакви проблеми, но те не се решават така - с оръжие в ръката", допълни потърпевшият, който се зарече да съди шофьора.

Пътека от цветя ще покрие окървавения път в Крушевец

http://www.cross.bg/tzvetya-kryshevetz-postaveni-1435998.html

/КРОСС/ Червена пътека от цветя ще покрие окървавения път в созополското село Крушевец, където загина 11 -месечната Краси. Днес се навършват 40 дни след ужасната трагедия, когато детето беше премазано в количката си от автомобила на граничния полицай Костадин Стоянов. Близките на момиченцето ще засипят с цветя шосето и тротоара, на който малката Краси издъхна, за да отдадат почит към паметта й, предава БНР. Цветята ги слагаме на земята и една минута мълчание в памет на всички загинали деца. Мъката обаче си остава единствено и само за въпросното семейство. След тежкия инцидент на 11 септември пътят в Крушевец вече е обезопасен. По трасето в селото са поставени 5 "легнали полицаи". Два от ограничителите са поставени точно на мястото, където беше убито детето. Снимка: Булфото, всички права запазени

Блатер: Световното в Катар трябва да е през ноември и декември

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/21/2403965_blater_svetovnoto_v_katar_triabva_da_e_prez_noemvri_i/?ref=rss


Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че световното първенство през 2022 г. трябва да се проведе през зимата. Той уточни, че говори за края на годината.

"Правилното време е през ноември и декември, тъй като в началото на годината са зимните олимпийски игри. По мое мнение това е най-доброто решение", каза Блатер пред "Франс инфо".

Според него лятото твърдо отпада като вариант. "Няма как да играем през лятото. Могат да се намалят температурите на стадиона, но не можем да...

На 82 години почина дизайнерът Оскар де ла Рента

http://offnews.bg/news/n_1/n_406364.html

Модният дизайнер Оскар де ла Рента почина в дома си в Кънектикът на 82-годишна възраст. Де ла Рента е роден през 1932 в Доминиканската република. Напуска дома си 18-годишен, за да изучава изобразително изкуство в Мадрид, но впоследствие се ориентира към модния бизнес. Името му нашумя през 60-те години на миналия век, когато първата дама на САЩ Джаки Кенеди често предпочиташе тоалети по негов дизайн. През 2006 година бе диагностициран с рак, припомнят осведомителните агенции.

39 са ранените при катастрофи за денонощието

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379426

39 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.
В страната е загинал един човек, а двама са с опасност за живота при 29 пътнотранспортни произшествия.
На територията на столицата са станали 168 тежки и четири леки пътни инцидента, при които има четирима ранени. 39 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната е загинал един човек, а двама са с опасност за живота при 29 пътнотранспортни произшествия. На територията на столицата са станали 168 тежки и четири леки пътни инцидента, при които има четирима ранени.

Над тях е само Господ?

http://www.cross.bg/reforma-sudebnata-sudebna-1435999.html

/КРОСС/Навремето бившият главен прокурор Иван Татарчев неволно формулира основната причина за всички български неблагополучия от 25 години насам. "Над мен е само Господ", каза той преди години. Днес положението е явно същото, казва Иван Бедров в коментара си за dw.de. Не е необходимо да четем докладите на Европейската комисия, за да сме наясно, че правосъдието не е сред силните страни на българската демокрация. Съмненията за политически и икономически зависимости сред прокурори и съдии са станали толкова банални, че вече никой не оспорва наличието им. Не са новина и изводите, че липсата на върховенство на закона е в основата на всички български неблагополучия. В дните на преговори за съставяне на следващото правителство темата за необходимостта от „радикална съдебна реформа" отново влезе в дневния ред. И започнаха случайностите. Странни съвпадения В деня след изявленията на двама от лидерите на Реформаторския блок, че Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да бъде разделен на прокурорска и съдийска квота, изданията около Делян Пеевски излязоха с един и същ текст под заглавие „Костовисти изнасилват Темида". Случайно. А в неделя, след като вицепремиерът и министър на правосъдието Христо Иванов огласи проект за „Актуализирана стратегия за продължаване реформата в съдебната система", трима главни прокурори се появиха едновременно на телевизионния екран

Спортен празник ще се състои в зала “Владислав”

http://www.moreto.net/novini.php?n=267975

Днес - 21 октомври 2014 г. от 15.00 до 17.00 часа в зала „Владислав” на спортен комплекс „Черно море” ще се проведе ученически спортен празник „Спортни звездички”, който е част от кампанията „Моето ДЗИ“ и е предназначен за ученици от ІV клас.

Парамов: Целият български народ ще плаща фалита на КТБ

http://www.cross.bg/paramov-finansistut-kolyo-1435996.html

/КРОСС/ "Искров ще носи голямата отговорност за случващото се с КТБ", коментира Кольо Парамов в "Добро утро, България!". "Той беше "присаден в една теория" и трудно ще излезе от този капан", коментира още финансистът. Според него директорът на БНБ ще обере негативите от фалита на банката. Кольо Парамов направи предположение, че парите от гаранционния фонд липсват. По всяка вероятност обаче, те са инвестирани и би следвало да бъдат налични до 20-ина дена. Къде и в какво - трябва да кажат управляващите фонда и в частност попечителят - министърът на финансите. "Цялата тази фантасмагория, като афера, ще коства на България твърде много тежки, финансови условия", категоричен е финансистът. "Никой да не се заблуждава, че ще вземат 2,1 млрд., че Народното събрание ще гласува гаранция 1,6 млрд. - ще ги съберат накуп 3,7 млрд. И ще започнат да плащат и за 20 дена ще платят. Това е утопия!", категорично отсече Парамов. "Държавата, представлявана от БНБ, не си знае перспективните финансови интереси", смята още финансистът, анализирайки поведението на централата финансова институция у нас. По неговите думи казусът КТБ може да бъде решен за два часа от главните действащи политически лица у нас - президент, министър-председател и министър на финансите. "Ясно е едно, че фалитът е възможно най-тежката програма за българската банкова система, но е най-вероятният вариант", коментира още Парамов

Външната врата бутнала Евгени в асансьорната шахта

http://pik.bg/външната-врата-бутнала-евгени-в-асансьорната-шахта-news240052.html

Външната врата бутнала Евгени в асансьорната шахта

Удар в областта на шията от външната полуавтоматична врата е причината за падането в асансьорна шахта на 53-годишния Евгени Добренов. Мъжът загина нелепо в събота към 22 часа при инцидент в столичния кв. "Гео Милев", пише "Телеграф".


 Работещият в мобилен оператор отишъл на гости на своя приятел Виктор заедно със 71-годишната си тъща Венелина Симова. Когато си тръгнали, машината закъсала между третия и четвъртия етаж. На възрастната жена й станало лошо, при което домакинът, който също се качил, за да ги изпрати, решил сам да отвори полуавтоматичната врата, а след това и механичната .

Докато Евгени слизал от кабината, първата врата, която трябвало да бъде подпирана, се плъзнала и го ударила в областта на врата, смятат разследващи и експерти след приключилите огледи на местопроизшествието. Миг по-късно мъжът полетял надолу към шахтата. При падането наранил гръдния си кош и застанал в такава позиция, че не можел да диша, поради което починал от задушаване.

След падането домакинът се обадил на поддържащата асансьора фирма, служители на която дошли за броени минути още преди екипите на полицията и "Бърза помощ". Веднага била извадена възрастната жена и домакинът, а тялото на Евгени изнесли пожарникарите. Трагичният инцидент е можел да бъде предотвратен, ако кабината е имала т.нар. защитен щит", каза шефът на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор Стефан Цанков, цитиран от "Телеграф". Това представлява ламаринена плоскост от 75 сантиметра, която се закача за кабината, така че при слизане от нея да попречи на падане в шахтата. Подобно изискване е било въведено от април 2014 г., но фирмите имали година и половина срок да ги поставят, тъй като с него трябвало да бъдат оборудвани и старите, и новите хидравлични съоръжения.

Първоначалната проверка е показала, че заседналия асансьор е бил изправен. Една от възможните причини за засядането му е била замърсено масло. Предложението смазващата течност да има определена чистота и да се проверява веднъж годишно беше прието от Министерски съвет и предстои публикуването на промените в Държавен вестник, за да започнат да се следят и за тези изисквания.

"Това, че асансьорът е заседнал, означава, че защитните му системи са се задействали, а не, че е бил неизправен", коментира Стефан Цанков.

Пешеходецът с опрян в главата пистолет: Ударих шофьора, не за първи път ми вадят револвер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379422

Пресичах на пешеходна пътека, когато той налетя. Ударих по колата и той слезе. Докато се обърна, усетих, че ми опира пистолет в главата. Жените в маршрутката пищяха. Това разказа пред bTV Светослав Мачков за инцидента, при който шофьор на маршрутка му опря газов пистолет в главата.
Инцидентът стана на 16 октомври на кръстовището на булевардите Пресичах на пешеходна пътека, когато той налетя. Ударих по колата и той слезе. Докато се обърна, усетих, че ми опира пистолет в главата. Жените в маршрутката пищяха. Това разказа пред bTV Светослав Мачков за инцидента, при който шофьор на маршрутка му опря газов пистолет в главата. Инцидентът стана на 16 октомври на кръстовището на булевардите

Българин с парализа проходи след невероятна операция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4379417

40-годишен мъж с парализа от кръста надолу проходи отново след невероятна операция на полски лекари, пише "Гардиън".
Дарек Фидика, който имал българско гражданство, е пострадал при нападение с нож преди четири години. След нанесените му травми е бил парализиран и прикован към инвалидна количка.
Полските хирурзи са използвали нервни клетки от носа 40-годишен мъж с парализа от кръста надолу проходи отново след невероятна операция на полски лекари, пише "Гардиън". Дарек Фидика, който имал българско гражданство, е пострадал при нападение с нож преди четири години. След нанесените му травми е бил парализиран и прикован към инвалидна количка. Полските хирурзи са използвали нервни клетки от носа

Что делать?

http://www.cross.bg/kongres-povedenie-sledva-1435997.html

/КРОСС/Нека си върнем Бузлуджа без диктатура на пролетариата, но и без диктатура на олигархията и парите, пише Анжел Вагенщайн в "Дума" Беше някъде в зелените Родопи. Беше лято, но на душата ми бе тревожно и есенно - предстоеше квази-нов партиен конгрес трета употреба, предстояха квази-нови избори с привичните стари съмнения за злоупотреби. Тогава написах нещо, за да го изхвърля от сърцето си и да го стоваря на читателските глави. После размислих и не го изпратих - за да не навредя по някакъв начин на изборната кампания. А може би и със смътната и наивна надежда, че може би нещата ще си се подредят от само себе си - на тази възраст знам как организмите спонтанно търсят резервите си за съпротива и оцеляване, а ако не ги намерят, следва венец с десет банални фрази за сбогом. Сега е есен, конгресът отмина, отминаха и изборите. Случи се каквото имаше да се случва, а известно е, че пилците се броят наесен. Преброихме ги, липсват към половин милион. Сега седим сред счупените грънци и се оглеждаме. Затова все пак реших да споделя с другарите си моите тогавашни тревоги - защото ако не мога с нищо да помогна, вече не мога и да навредя.И тъй, тогава написах и не изпратих нещо, към което прибавих и днешните си тревоги

Експериментално лечение излекува трима души от ебола

http://offnews.bg/news/n_1/n_406360.html

Трети пациент, заразен с вируса, беше излекуван след експериментално лечение в Атланта, щата Джорджия. Болният е американец пожелал анонимност. Здравните власти в Съединените щати публикуваха нови, по-стриктни указания за безопасност на медицинските лица, които лекуват пациентите с ебола. Те включват подробен предварителен инструктаж и предпазно облекло, което не оставя нито сантиметър непокрита кожа. 12 страни от Латинска Америка и Карибите пък обявиха, че ще обединят усилия в борбата срещу заразата. Инициативата им цели да предотврати появата на вируса в региона. Междувременно Канада изпрати експериментална ваксина срещу ебола в Женева. Там препаратът ще бъде тестван от Световната здравна организация.

Пешеходецът с опрян в главата пистолет: Не за първи път ми вадят патлак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379407

Пресичах на пешеходна пътека, когато той налетя. Ударих по колата и той слезе. Докато се обърна, усетих, че ми опира пистолет в главата. Жените в маршрутката пищяха. Това разказа пред bTV Светослав Мачков за инцидента, при който шофьор на маршрутка му опря газов пистолет в главата.
Инцидентът стана на 16 октомври на кръстовището на булевардите Пресичах на пешеходна пътека, когато той налетя. Ударих по колата и той слезе. Докато се обърна, усетих, че ми опира пистолет в главата. Жените в маршрутката пищяха. Това разказа пред bTV Светослав Мачков за инцидента, при който шофьор на маршрутка му опря газов пистолет в главата. Инцидентът стана на 16 октомври на кръстовището на булевардите

В Пловдив ще се проведат безплатни прегледи

http://plovdiv.actualno.com/V-Plovdiv-shte-se-provedat-bezplatni-pregledi--news_55976.html

Безплатни изследвания за диабет, хепатит В и хепатит С ще се правят по време на Международната изложба за медицина, стоматология и фармация "Медикус, Денто, Галения 2014". Тя започва утре и ...

Почина модният дизайнер Оскар де ла Рента

http://www.mediapool.bg/pochina-modniyat-dizainer-oskar-de-la-renta-news226235.html

Модният дизайнер Оскар де ла Рента почина в дома си в Кънектикът на 82-годишна възраст. Де ла Рента е роден през 1932 в Доминиканската република. Напуска дома си 18-годишен, за да изучава изобразително изкуство в Мадрид, но впоследствие се ориентира към модния бизнес. Името му нашумява през 60-те години на миналия век, когато първата дама на САЩ Джаки Кенеди често предпочита тоалети по негов дизайн. През 2009 г. дизайнерът е удостоен с престижната награда Superstar Award за изключителен принос в американската модна индустрия.

Парализиран българин проходи след уникална операция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4379394

40-годишен мъж с парализа от кръста надолу проходи отново след невероятна операция на полски лекари, пише 40-годишен мъж с парализа от кръста надолу проходи отново след невероятна операция на полски лекари, пише "Гардиън". Дарек Фидика, който имал българско гражданство, е пострадал при нападение с нож преди четири години. След нанесените му травми е бил парализиран и прикован към инвалидна количка. Полските хирурзи са използвали нервни клетки от носа

Цитат на деня: В БСП отвътре се донабиваме сами

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/10/21/2403952_citat_na_denia_v_bsp_otvutre_se_donabivame_sami/?ref=rss


"Отвън ни бият отвсякъде, всички си изтриват ръцете с нас, а ние отвътре се донабиваме сами". 

Бившият депутат от БСП Антон Кутев пред Би Ти Ви в коментар на критиките към партийното ръководство, изказани в медиите от избраните за депутати Кирил Добрев и Георги Кадиев. 

"Само Страхил Ангелов още не се е включил, трябва да го изчакаме, предполагам, че днес ще се включи", очерта Кутев мащабите на вътрешнопартийната опозиция. 

Той сравни критиките на колегите си с...

Суровият петрол се търгува близо до 4-дневния си връх

http://econ.bg/Новини/Суровият-петрол-се-търгува-близо-до-4-дневния-си-връх_l.a_i.580695_at.1.html

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се търгува близо до най-високото си ниво на фона на спекулациите, че запасите на моторно масло в...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване