Moody`s понижи рейтинга на 7 руски банки

http://www.vesti.bg/novini/moodys-ponizhi-rejtinga-na-7-ruski-banki-6025354

Международната рейтингова агенция Moody`s понижи кредитния рейтинг на 7 крупни руски финансови институции.

Джигитът от родеото в Пловдив имал присъда за участие в масов побой

http://pik.bg/джигитът-от-родеото-в-пловдив-имал-присъда-за-участие-в-масов-побой-news239974.html

Джигитът от родеото в Пловдив имал присъда за участие в масов побой

Джигитът, който в неделя подлуди двама патрулиращи полицаи, като ги разиграва половин час по улиците на Пловдив, е стар познайник на полицията. 26-годишният Орхан Яшаров е криминално проявен и дори преди 8 г. е съден за участие в масов побой. Получил обаче условна присъда, тъй като е признал вината си и освен това не той е бил организатор на мелето, пише "Стандарт". Присъдата е от 2006 г., на Районен съд Пловдив, който признава Орхан за виновен в лека телесна повреда над 15-годишен ученик. Орхан и още няколко цигани набили съученик на свой приятел. В групата за екшъна се включил и по-макият брат на Орхан - Сали. Участвало и 14-годишно момче, както и още четирима връстници на Яшаров, един от които имал конфликт с жертвата. Побойниците извършили деянието си по особено нагъл начин, като нахлули при жертвата си по време на часа му по немски език в Професионалната гимназия по автотранспорт в Пловдив. Изобщо не се смутили от присъствието на учителя и набили момчето пред всички. След побоя седмината са били съдени и пред магистратите се признали за виновни, затова повечето, включително и Орхан, се отървали с условна присъда. Той получил 7 месеца с 3 г. изпитателен срок.

След гонката в неделя, стана ясно, че Орхан е шофирал дрогиран, затова не е спрял на стоп палката. Ден след родеото под тепетата свидетелите още коментират, че случилото се приличало на истински екшън. Някои дори помислили, че се снима филм.

Както вече писахме, всичко започнало около 10 сутринта в кв. "Капана", където униформените се опитали да спрат "Мерцедес" със старозагорска регистрация, заради нарушение на водача. Мъжът зад волана обаче не само не се подчинил, а дал газ и тръгнал да бяга. Полицаите незабавно го последвали, но след десетина минути бясно шофиране на двете коли в малките улички, шофьорът на немското возило се измъкнал от "капана" и тръгнал по булеварда към Сточна гара. Полицейската кола карала плътно зад него с включени светлинни и звукови сигнали, но нарушителят не спирал. Дори се опитал няколко пъти да изблъска полицейската кола от пътя. Малко след светофара, в посока Военна болница, полицаите стреляли по гумите на мерцедеса. Тогава обаче навлезли в лентата за насрещно движение, където се ударили челно в софийско "Рено". В това време шофьорът беглец свил по една от страничните улички, но не успял да вземе завоя, защото куршумът спукал едната му гума и се ударил последователно в паркирана кола, а след това в дърво. Единият от полицаите бил по петите му, когато шофьорът слязъл от колата и хукнал да бяга. 200 метра по-надолу обаче бил задържан от служителя на реда. Отведен е в полицейското управление, където категорично отказал да говори и поискал адвокат. Раненият полицай е бил със спукана глава. Откаран е за преглед в болницата, откъдето казаха, че не е пострадал сериозно. Ударил си е главата при сблъсъка със софийския автомобил, чийто водач също е невредим. В участъка шофьорът е разпознат като Орхан Яшаров. Там е бил направен и тест с дрегер за алкохол, но пробата е била отрицателна. Полицаите обаче са го насочили и за кръвна проба, от която резултатът в понеделник показал наличие на наркотични вещества.

 

“Вашингтон пост”: Българите са сред най-негостоприемните хора

http://pik.bg/“вашингтон-пост”-българите-са-сред-най-негостоприемните-хора-news239957.html

“Вашингтон пост”: Българите са сред най-негостоприемните хора

Българите са сред най-негостоприемните хора в света, пише в. “Вашингтон пост”, цитирайки изследване на Световния икономически форум. Международната организация е проучила 140 държави за отношението към чуждестранните гости.

Данните за изследването са събрани от края на 2011 г. до края на 2012 г. Анкетираните са отговаряли на въпроса: “Колко добре приети са чуждестранните посетители във вашата страна?”

Резултатите са видни от картата, публикувана в американския вестник. Изследването показва, че гостоприемството няма нищо общо с икономическото развитие на съответната страна.

Трите най-гостоприемни страни за чужденците са Исландия, Нова Зеландия и Мароко. Следват Ирландия, Канада, Австрия, Тайланд и Обединените арабски емирства (ОАЕ). Много гостоприемни са хората и в Западна Африка.

Трите най-негостоприемни за чужденците държави са Боливия, Венецуела и Русия. В дъното са класирани също Иран и Пакистан.

България е най-негостоприемната страна в ЕС, показва изследването. Страните от Западна Европа като цяло са дружелюбни към чужденците. Същото важи и за повечето балкански държави с изключение на България и Румъния.

Според анализа на вестника картата показва съответствия между неприятелското отношение към чужденците и национализма на местните. Това може би обяснявало ниския рейтинг на страни като Китай, Южна Корея и Русия. В Латинска Америка, където хората като цяло са приятелски настроени към чужденците, три страни се открояват - Боливия, Еквадор и Венецуела. И трите са управлявани от силно изразени националистически правителства. 

 

Източник: "24 часа"

Британци вдигат прабългарско селище край Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378908

Британци вдигат прабългарско селище край Велико Търново. Идеята е на английските заселници Нийл и Сара Патстоун, които имат фирма у нас. 
Селището ще е край великотърновското село Хотница, което е посещавано от много туристи заради своите красиви водопади. Максималният му капацитет е от 44 души. Идеята на англичаните е къмпингът да е с 22 палатки. Британци вдигат прабългарско селище край Велико Търново. Идеята е на английските заселници Нийл и Сара Патстоун, които имат фирма у нас. Селището ще е край великотърновското село Хотница, което е посещавано от много туристи заради своите красиви водопади. Максималният му капацитет е от 44 души. Идеята на англичаните е къмпингът да е с 22 палатки.

8000 българи с работа по европроект

http://pik.bg/8000-българи-с-работа-по-европроект-news239971.html

8000 българи с работа по европроект

5000 безработни ще бъдат назначени в реалния сектор до края на октомври, а до края на годината още 3000, съобщиха от Агенцията по заетостта. Заплатите и осигуровките им ще бъдат покрити от европейската оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", пише "Стандарт". За целта социалното министерство пренасочи през септември 30 млн. лв. неусвоени по програмата средства от други проекти.

Първите договори с работодатели, които ще наемат безработните, вече са подписани, след като преди месец бюрата по труда започнаха да набират заявки.

Интересът към схемата "Подкрепа за заетост" е много висок, фирми обявиха над 21 500 работни места, посочиха от Агенцията по заетостта. С приоритет ще бъдат включени продължително безработни лица, младежи до 29 г., хората над 55-годишна възраст и роми. Те ще преминат обучение от работодателя по ключова компетентност и ще имат наставник във фирмата с цел по-бързо усвояване на знания и умения за конкретното работно място. Проектът "Подкрепа за заетост" започна през август 2012 г. и до момента в него в обучение и заетост са включени общо над 32 хил. безработни. Сключени са договори с над 5400 работодатели.

Полицията уби шофьор, който връхлетя на двама войници

http://www.vesti.bg/novini/policiiata-ubi-shofior-kojto-vryhletia-na-dvama-vojnici-6025353

В канадския град Сен-Жан-сюр-Ришельо в провинция Квебек полицаи застреляха мъж, който налетя и блъсна двама военнослужещи, съобщи тв каналът Си Ти Ви.

Президентът на Total е сред загиналите на "Внуково"

http://www.vesti.bg/novini/prezidentyt-na-total-e-sred-zaginalite-na-vnukovo-6025352

Президентът на френската петролна компания Total е сред 5-имата загинали на московското летище Внуково.

Временен център за бежанци в Русе

http://pik.bg/временен-център-за-бежанци-в-русе-news239967.html

Временен център за бежанци в Русе

Временен център за настаняване на бежанци в Русе може да намали потока от нелегални имигранти на Дунав мост, коментираха вчера от областната управа.

Прокуратурата вече предложи да се създаде такъв лагер в крайдунавския град. Поради липсата на места в следствения арест сега част от имигрантите се конвоират до Разград. Бежанският лагер ще се използва като буферен център, съобщи "Труд".

 Идеите са той да се помещава в бившите военни поделения до Дунав мост. За да станат годни за тази цел обаче, сградите трябва да се ремонтират. Близостта им до ГКПП улеснява конвоирането на задържаните чужденци, сред които има малки деца и непълнолетни. Докато изчакват присъдите си сега, някои бежанци трябва да бъдат лекувани в МБАЛ - Русе.

Нуждата от временен дом за имигрантите се изостри още повече, след като миналата събота бяха заловени 30 сирийци и трима иракчани в турски ТИР на Дунав мост. За половин година на пункта са задържани общо над 200 нелегални имигранти, сочи статистиката на Гранична полиция.

 Преди по-малко от месец на ГКПП, пак в турски ТИР, бяха заловени 54 бежанци, вкл. 46 сирийци и осем иракчани. Те бяха осъдени на по 1 г. затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и по 300 лв. глоба от Районния съд в Русе, след като се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата.

Трети пациент с ебола бе излекуван в Атланта

http://www.vesti.bg/novini/treti-pacient-s-ebola-be-izlekuvan-v-atlanta-6025351

Трети пациент, заразен с вируса ебола е излекуван в болницата "Емори" в Атланта, съобщиха от здравното заведение.

Силно земетресение в Еквадор и Колумбия

http://www.vesti.bg/novini/silno-zemetresenie-v-ekvador-i-kolumbiia-6025350

Земетресение с магнитуд 6.0 по Рихтер удари пограничната зона между Еквадор и Колумбия.

Сватби на открито без тонколони в Шумен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378930

Общинските съветници в Шумен ще решават дали да сложат край на шумните ромски сватби на открито, които тероризират града. Иска се забрана за ползване на озвучителна техника и устройства за усилване на лични тържества. Внесено е предложение за промяна в общинската Наредба №1 от председателя на правната комисия Даниела Русева и то трябва да Общинските съветници в Шумен ще решават дали да сложат край на шумните ромски сватби на открито, които тероризират града. Иска се забрана за ползване на озвучителна техника и устройства за усилване на лични тържества. Внесено е предложение за промяна в общинската Наредба №1 от председателя на правната комисия Даниела Русева и то трябва да

УЕФА глоби "Базел" с 40 хил. евро заради мача с "Ливърпул"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/21/2403893_uefa_globi_bazel_s_40_hil_evro_zaradi_macha_s_livurpul/?ref=rss


Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа с парични глоби няколко клуба за поведението на техните запалянковци в мачове от Шампионската лига и Лига Европа.

Сред тях е и швейцарският "Базел", който е съперник на "Лудогорец" в група B на най-комерсиалния клубен турнир.

Червено-сините са санкционирани с 40 000 евро, след като негови привърженици хвърляха на терена опасни предмети по време на срещата от груповата фаза с "Ливърпул" на 1 октомври.

"Галатасарай" е наказан...

Пет жертви на авиокатастрофа на летище "Внуково"

http://www.vesti.bg/novini/pet-zhertvi-na-aviokatastrofa-na-letishte-vnukovo-6025349

Частен самолет "Фалкон" с френска регистрация претърпя катастрофа на летище "Внуково", удряйки се в снегорин, съобщи представителката на Московското следствено управление по транспорта Татяна Морозова.

Да напълним зала "Борис Гюдеров"! Волейболна Суперлига:ВК Миньор Перник - ВК Монтана 25.10(събота)17:00ч.

http://www.zapernik.com/sport/da-napulnim-zala-boris-gyuderov-voleibolna-superliga-vk-minior-pernik_35048/

Волейболистите ни гонят историческа втора поредна попеда в Суперлигата.

В събота 25.10 от 17:00ч. пернишкият волейболен Миньор домакинства на Монтана. Това е мач от втория кръг от най-престижната група на България.След чиста победа с 3:0 срещу Левски Боол, в първия кръг, сега перничани ще гонят нова такава срещу отбора на Монтана. Нека подкрепим нашите момчета както подобава. Нека напълним залата както бе на мача с Левски,както е било някога,претъпкана зала до краен предел. Спортът ти има нужда от това, градът ни има нужда от това. Да покажем,че Перник е...

Продължава

БПЛА се разби на летището в Ниамей

http://www.vesti.bg/novini/bpla-se-razbi-na-letishteto-v-niamej-6025348

Безпилотен летателен апарат /БПЛА/ се разби на главното летище в Нигер по неизвестни причини, съобщи американската армия. Инцидентът е затворил летището за няколко часа.

“Вашингтон пост”: Българите са сред най-негостоприемните хора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378981

Българите са сред най-негостоприемните хора в света, пише в. “Вашингтон пост”, цитирайки изследване на Световния икономически форум. Международната организация е проучила 140 държави за отношението към чуждестранните гости.
Данните за изследването са събрани от края на 2011 г. до края на 2012 г. Анкетираните са отговаряли на въпроса: “Колко добре Българите са сред най-негостоприемните хора в света, пише в. “Вашингтон пост”, цитирайки изследване на Световния икономически форум. Международната организация е проучила 140 държави за отношението към чуждестранните гости. Данните за изследването са събрани от края на 2011 г. до края на 2012 г. Анкетираните са отговаряли на въпроса: “Колко добре

Филми в Дневник След 5: Ярост

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2014/10/21/2400256_iarost/?ref=rss

Жанр: Екшън, Драма
САЩ / 2014 / 134 минути
Сценарист: Дейвид Айър
Режисьор: Дейвид Айър
В ролите: Брад Пит, Логан Лърман, Шая Лебьоф, Майкъл Пеня, Джон Бернтал, Скот Истууд, Бранко Томович
Действието на филма "Ярост" се развива през месец април 1945-та година, а сюжета се фокусира върху американския армейски командир Уордади (в ролята Брад Пит) и екипажа на танка "Fury", които трябва да изпълнят изключително важна мисия в сърцето на нацистка Германия.

По...

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4369452

Проф. дфн Боряна Христова, директор на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".
Валентин Танев, актьор, 57 г.
Димитър Лазаров, избран за депутат от ГЕРБ в 43-ото НС, 60 г.
Красимира Станкова, журналистка от спортния отдел на в. "Труд".
Стоян Мавродиев, председател на Комисията за финансов надзор, 45 г.
Стоян Попов, оперен певец, 81 г. Проф. дфн Боряна Христова, директор на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Валентин Танев, актьор, 57 г. Димитър Лазаров, избран за депутат от ГЕРБ в 43-ото НС, 60 г. Красимира Станкова, журналистка от спортния отдел на в. "Труд". Стоян Мавродиев, председател на Комисията за финансов надзор, 45 г. Стоян Попов, оперен певец, 81 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване