Откриха откраднати кучета, обучени да откриват трюфели

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383599

Полицията в Разград откри откраднатите преди месец кучета порода „кокершпаньол”, съобщиха от ОД на МВР – Разград.
Скъпите животни, обучени да откриват трюфели, са изчезнали от имот в близост до разсадника на село Ушинци. Крадците са срязали катинара през нощта на 26 срещу 27 септември, след което са изнесли трите кучета. Полицията в Разград откри откраднатите преди месец кучета порода „кокершпаньол”, съобщиха от ОД на МВР – Разград. Скъпите животни, обучени да откриват трюфели, са изчезнали от имот в близост до разсадника на село Ушинци. Крадците са срязали катинара през нощта на 26 срещу 27 септември, след което са изнесли трите кучета.

Европейските либерали защитиха ДПС и се обявиха против Патриотите и Атака

http://www.cross.bg/pravitelstvo-alde-koalitzionno-1436417.html

/КРОСС/ Групата на Алианса на Либералите и Демократите (АЛДЕ) осъжда възможността за бъдещо коалиционно правителство, формирано с участието на крайно дясно - популистки партии, съобщава пресцентърът на ДПС. Председателят на групата на АЛДЕ призовава Бойко Борисов, чиято партия спечели най - много гласове на парламентарните избори в началото на октомври, да сформира стабилно правителство, изградено върху основни европейски ценности, като зачитането на правовата държава и основните човешки права. В тази връзка, председателят на АЛДЕ, Ги Верхофщадт каза: "Едно бъдещо коалиционно правителство трябва да е основано на демократична база и да обединява нацията, а не да я разделя. В най - лошия случай, изходът от коалиционните преговори би бил правителство, включващо крайно националистически формации, като популистките партии "Патриотичен фронт" и "Атака". Групата на АЛДЕ се опасява, че такава коалиция допълнително би забавила реалната европейска интеграция на България."  

Белгийска писта ще съди Infiniti за име на модел

http://www.investor.bg/novini/444/a/belgiiska-pista-shte-sydi-infiniti-za-ime-na-model-182399/

Японците са използвали известния завой "Червена вода" като название на една от модификациите на седана си Q50

Танцуващата калинка

http://www.cross.bg/iiordanova-ostavkata-ostavka-1436418.html

/КРОСС/Оставката на назначената задкулисно и порочно Ива Йорданова като началник в Държавната агенция за българите в чужбина не само не дава отговор на въпроса: "Как? Как? Как се случи това?", но дори заплита цял кръг от нови въпросителни.  Ако ви остане време, прочетете писмото, с което Йорданова се оттегля. В него няма да откриете грам разкаяние или осъзнаване. Точно обратното - то е пълно с пошъл нарцисизъм, напомпано самочувствие, моралистични клишета и откровени дивотии. Йорданова, екстанцьорка, която е на 27 години, живее с усещането, че ако утре я назначат за председател на земното кълбо, тя изобщо няма да се затрудни с неговото управление. Дамата подавала оставка, защото искала да се яви на конкурс, който да се излъчва в интернет, за да докажела на света, че е способна. Изобщо кадровата служебна банка на Близнашки се оказа много шумна и нелепо патетична. Йорданова дори се фука в оставката си с биографията на заслужил борец. "Подавам оставка, защото съм представител на протестиращите хора", казва тя, вероятно давайки знаци на приятелчетата си - протестърчета, да се хвърлят в нейна защита. Отвъд това дебелоочие обаче зрее истинският проблем. Навремето протестърите обявиха, че оставката на Делян Пеевски от шефското място в ДАНС не е началото на изкупление, а въпрос, който трябва да получи отговор. Точно заради това кризисният пиар на Йорданова с оставката се проваля с гръм и трясък

Мизия опустя, отчаяние ли болка преливат по улиците й

http://pik.bg/мизия-опустя-отчаяние-ли-болка-преливат-по-улиците-й-news240973.html

Мизия опустя, отчаяние ли болка преливат по улиците й

Пусти улици, разпилени останки от домове и съдби, чувство на отчаяние, примирение и безпътица - това представлява Мизия около три месеца след наводнението, отнело живота на двама души и съсипало бъдещето на стотици, видя екип на БГНЕС.

Няколко дни преди зимата да дойде в Мизия, по-голяма част от засегнатите от наводнението къщи стоят празни. Собствениците им са напуснали града или живеят при близки в по-високите части. Малцина са онези, които всеки ден идват до някогашния си дом и се опитват да разчистят останките. Отпуснатите до този момент средства отдавна са изчерпани. Времето сякаш е спряло, медиите и официалните лица идват все по-рядко, а надеждата е приглушена от чувството на отчаяние и примирение.

Вълната удари първо мен, беше три метра, събори къщата и днес всичко е под руините, разказва Тончо Берчев, един от най-пострадалите граждани на Мизия. Дядо Тончо не крие, че е много благодарен за получените до този момент средства - 325 лева еднократна помощ от държавата, 350 лева като ваучер за строителни материали от Българския червен кръст и 945 лева на ръка - помощ от смс-и.

Пред камерите 70-годишният мъж споделя надеждите си, че една от първите задачи на новото Народно събрание ще бъде промяна на законите, касаещи обезщетенията, за да се извършат на пазарни цени, а не по данъчна оценка. Основание за надеждата му дава личната ангажираност по темата на главния прокурор Сотир Цацаров, но когато камерата е изключена признава, че през годините е чувал достатъчно неизпълнени обещания от всевъзможни държавни фигури и вече не вярва в тях.

Страхът и примирението от камерите е типичен за всички жители на Мизия, с които се срещаме. Нямат нито сили, нито желание да бъдат гневни. В личните разговори не крият отвращението си от всички политици и държавници, но пред камерата запазват добрия тон, защото все пак се надяват на някаква помощ.

"Виновен, както винаги, в тази държава няма. Няма виновни. Говори се, че тези язовири са на областния управител на Враца, който до този момент нито веднъж не се е мяркал в Мизия - вероятно го е страх", разказа дядо Тончо. С мъка споделя, че на тази възраст няма как да поправи къщата си без чужда помощ, която също струва пари. За да се извозят останките от неговата къща са необходими поне 20 курса на камион, а един курс струва 50 лева. "Не знам какво ще бъде. В момента живея в къщата на сестра си, която е в по-високата част на Мизия и не беше залята", каза дядото. Зимата ще прекара в село до Габрово, предоставена на децата му от техни приятели.

"Водата беше от баир до баир. Това не е наводнение - това е потоп. В двора ми имаше няколко шарана и всичко това идва от язовирите, взети на концесия, за да падат пари и да продават риби. Няма контрол, няма отговорност и това затърка цяла Мизия", отчаяно споделя Тончо Берчев. Запитан дали има представа чия собственост са тези язовири дядото вдига рамене и отново посочва докъде е стигала придошлата вода.

Три седмици след трагедията къщата му е посетена от еврокомисар Кристалина Георгиева. "На такива хора, като този дядо, трябва да се помогне", отсекла при посещението Георгиева. Питаме го дали помагат, а отговорът е... "не знам, ще видим". Получените помощи отдавна са свършили и в момента разчита на своята пенсия в размер на 300 лева и на тази на съпругата си - 145 лева. "Тежко ми е, много ми е мъчно. Събирал съм това цял живот", с насълзени очи признава дядо Тончо и отново се обръща към купчината останки, която някога е била негов дом. Отначало го е било страх да дойде сам до къщата си, за да не припадне от мъка. Потвърждава, че много хора са си заминали от мъка в дните след потопа. "Трагедия" е единствената дума, с която успява да завърши своя разказ.

"Ще се борим някак си, колкото може. Ако не може, ще бягаме да се спасяваме поне за зимата", сподели пред екипа на БГНЕС 53-годишният Дилян Деков. Неговата къща не е кирпичена и остава цяла, но се намира в един от най-ниските райони на Мизия и е тотално наводнена. Почти три месеца след приливната вълна Дилян се опитва да извърши пълен ремонт, за да живее у дома си през зимата. "Беше ужас. Един човек мина и се развика, че идва вода, след което се разбягахме и се спасихме", спомня си Дилян. В момента живее в жилищна кооперация при близки в по-високата част на града, но всеки ден е при своята къща и прави опити да я ремонтира. Страхува се от вандали, които ще използват разрухата, за да крадат.

Данъчната оценка на къщата му е сред високите в града - около 8000 лева, тъй като къщата е по-нова. Не се надява да получи подобна сума, а дори тя няма как да му стигне за основния ремонт и мебелите, от които се нуждае наводненият му дом. Дворът също е напълно съсипан, но все пак оцеляват две прасета, радва се Дилян. Въпреки трагедията успява да запази състояние на духа и дори намира сили да се усмихва и шегува с ужаса, който е сполетял него и съгражданите му.

Питаме го дали очаква да бъдат посочени виновни за трагедията. "Няма да има, как ще има? Ако наводниш един апартамент може и да те осъдят, но за цяло село виновни няма", каза ни 53-годишният мъж. На въпрос на кого са били язовирите - убийци отговаря лаконично: "На хора. Не на случайни хора". Не вярва да получи информация кои са тези хора и се примирява, че теглото пада върху обикновените жители на Мизия.

"Пустош. Можеш да минеш гол и няма кой да те види", шегува се Дилян Деков. Преди да се разделим ни казва простичко: "Борим се сами да си оправим къщите. Не искаме милиони, за да живеем като лордове и да ходим на почивки. Искаме си домовете и да има къде да живеем, това е".

Хърватин от ЦСКА иронизира Домусчиев във фейсбук: Успокой се, човече! Спечели само 3 точки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383624

"Президентът на "Лудогорец" говори все едно е спечелил Шампионска лига, успокой се, човече, ти спечели само 3 точки! По-добре да говори Иван Иванов в студиото, той разбира футбола”, написа защитникът на ЦСКА Тончи Кукоч на чист български от профила си във фейсбук. Бранителят не си бе позволявал подобно остро изказване от мача ни с Хърватия (0:1). "Президентът на "Лудогорец" говори все едно е спечелил Шампионска лига, успокой се, човече, ти спечели само 3 точки! По-добре да говори Иван Иванов в студиото, той разбира футбола”, написа защитникът на ЦСКА Тончи Кукоч на чист български от профила си във фейсбук. Бранителят не си бе позволявал подобно остро изказване от мача ни с Хърватия (0:1).

Част от столичния квартал е "Гео Милев" остана без ток

http://offnews.bg/news/n_1/n_407385.html

Два блока и няколко улици в столичния квартал "Гео Милев" останаха без ток заради кражба на проводник от трафопост. Засегнати са блокове 21 и 23 на улиците "Шипченски проход", "Калина Малина" и "Професор д-р Георги Павлов". Има изгорели електроуреди и електромери, възникнал е и пожар в таблото на блок 16, обясниха за "Хоризонт" от ЧЕЗ. Първият сигнал за аварията е подаден около 7 часа сутринта. В момента електричеството на абонатите е спряно от съображения за сигурност. На място има екипи на ЧЕЗ, които чакат идването на полицията. От енергодружеството засега не съобщават кога електрозахранването ще бъде възстановено, но се прави всичко възможно това да стане в най-кратки срокове.

Съпругата на Цветан Василев се прибира, за да получи обвинение за пране на пари

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/23/2405319_suprugata_na_cvetan_vasilev_se_pribira_za_da_poluchi/?ref=rss


Съпругата на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев - Антоанета Василева, е била призована за днес в 10 ч. в столичното следствие, за да бъде разпитана по разследването срещу нея и съпруга й за пране на пари. За това съобщи в. "Труд" в текст под снимка на първа страница.

Пред "Дневник" информацията беше потвърдена, като най-вероятно Василева ще получи и обвинение.

В края на септември стана известно, че разследвания за пране на пари...

Хампарцумян: КТБ ще ни струва най-малко 1.5 млрд. лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=268251

КТБ технически не е фалирала, най-вероятната хипотеза е отнемане на лиценза и несъстоятелност. Това заяви председателят на Управителния съвет на Асоциация на банките в България Левон Хампарцумян в студиото на „Тази сутрин”. Изпълнителният директор на „Уникредит Булбанк” посочи, че за плащане на гарантираните от закона депозити ще е нужно държавата да изтегли нов дълг в рамките на 1.

България - втората най-предпочитана дестинация от руснаци

http://pik.bg/българия---втората-най-предпочитана-дестинация-от-руснаци-news240971.html

България - втората най-предпочитана дестинация от руснаци

България остава една от най-популярните туристически дестинации за руснаците в Европа, пише БГНЕС.

Класацията, съставена от "ТUI Россия", нарежда България на второ място по предпочитание, като нас ни изпреварва само Испания. В първата тройка попада още Гърция, чиито острови Корфу, Родос и Крит са любими на много руски летовници.

"Като цяло европейското направление беше по-малко популярно през 2014 в сравнение с Турция и Египет. Намаляване на търсенето беше регистрирано още през пролетта, когато течаха ранните записвания. По тази причина туристическите оператори оптимизираха лятната програма привеждайки я в съответствие с реалното потребителско търсене", заявяват от "ТUI Россия".

В сравнение с 2013 руснаците по-често са предпочитали да отсядат в по-евтини хотели с добро съотношение между качество и цена.

И тази година най-популярната европейска дестинация е Испания, но търсенето се е преместило по посока Балеарските острови. Почивките на Майорка и Ибиса са изключително популярни през целия сезон. А що се отнася до самата Испания тук се наблюдава обратната ситуация, резултатите са се оказали по-ниски от очакванията. През изминалите две-три години тази дестинация регистрираше колосален ръст, но през тази година записванията за курортите на Каталуния значително намаляха.

Второто място е за България. През тази година традиционно евтината дестинация показа отлични резултати. Българските курорти се продаваха добре през целия сезон. Причината за това е, че тенденцията тази година се измести към по-достъпните хотели и апартаменти, отбелязват експертите на "ТUI Россия".

"Бронзът" е за нашата южна съседка Гърция. През тази година предлагането на хотели на остров Крит се разнообрази. Той стана предпочитаното място за отдих, изпреварвайки своите конкуренти Родос и Корфу.

В първата петица попадат още Италия с нейната Венецианска Ривиера и Римини и Черна гора с красивото си адриатическо крайбрежие.

Словакия е поискала от Русия да увеличи доставките на природен газ през зимата

http://www.cross.bg/zimata-slovakiya-priroden-1436416.html

/КРОСС/Словакия е поискала от Русия да увеличи доставките на природен газ през зимата с петдесет процента над сегашното равнище, съобщи руският енергиен министър Александър Новак, цитиран от Интерфакс. По думите му, Москва е готова да разгледа искането. Въпросът за увеличаващите реверсивни доставки от Словакия за Украйна не е бил поставян на снощните преговори.  

Цените на такситата в Пловдив се увеличават

http://plovdiv.actualno.com/Cenite-na-taksitata-v-Plovdiv-se-uvelichavat-news_56413.html

Такситата в Пловдив от днес ще возят на минимална тарифа 65 ст. през деня и 75 ст. през нощта. Решението беше взето от общинския съвет по предложение на сдружение на таксиметрови превозвачи. В момент...

Едва 2% от българите се ваксинират срещу грип

http://healthy.actualno.com/Edva-2-ot-bylgarite-se-vaksinirat-sreshtu-grip-news_56417.html

Едва 2 на сто от българите си поставят противогрипна ваксина. Статистиката беше отчетена от Центъра по заразни и паразитни болести. Заедно с Лекарския съюз, те започват кампания за нуждата от ваксинир...

Жалби забавят строежа на третия лъч на метрото?

http://sofia.actualno.com/Jalbi-zabavjat-stroeja-na-tretija-lych-na-metroto--news_56419.html

Възможно е жалбите по решението на Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) да забавят изграждането на третия лъч на метрото. Това заяви пред журналисти главният архитект София  Пе...

WIGHT и BUSHFIRE във възторг от България

http://music.actualno.com/WIGHT-i-BUSHFIRE-vyv-vyztorg-ot-Bylgarija-news_56429.html

В Rawk‘n‘Roll имаме навика да се сприятеляваме с групите, които каним – все пак организираме концерти на банди, на които сме преди всичко фенове. Така стана и след снощни...

Празници на българската култура в Европейската централна банка във Франкфурт

http://art.actualno.com/Praznici-na-bylgarskata-kultura-v-Evropejskata-centralna-banka-vyv-Frankfurt-news_56424.html

Изложбата "Светлината на буквите" - поредица от артефакти, свързани със създаването и разпространението на българската азбука и тясната й връзка с християнството, се открива днес във Франкфу...

Карловци на протест в София заради Куршум джамия

http://society.actualno.com/Karlovci-na-protest-v-Sofija-zaradi-Kurshum-djamija-news_56431.html

Група карловци ще тръгнат утре с автобус за София, за да демонстрират пред Съдебната палата по време на делото за Куршум джамия в Апелативния съд, предаде БГНЕС. Делото ще се гледа от 11 часа. Пре...

Шефът на "Роснефт" размаха пръст на Европейския съюз

http://europe.actualno.com/Shefyt-na-Rosneft-razmaha-pryst-na-Evropejskija-syuz-news_56430.html

Въвеждането на санкции срещу руския нефт може да влоши икономическото състояние на европейските рафинерии и да доведе до тяхното закриване. Това предрече ръководителят на "Роснефт" Игор Се...

Шумахер се възстановява напълно до 3 години

http://moresport.actualno.com/Shumaher-se-vyzstanovjava-napylno-do-3-godini-news_56432.html

Михаел Шумахер може да бъде излекуван до три години, прогнозира лекуващият го лекар Жан-Франсоа Пейан, цитиран от френските медии. "Аз съм обвързан с лекарката тайна. Всичко, което мога да ви ка...

ЕС отпуска над 24 млн. евро за изследвания на ебола

http://europe.actualno.com/ES-otpuska-nad-24-mln-evro-za-izsledvanija-na-ebola-news_56434.html

Европейската комисия съобщи днес, че ще предостави 24,4 млн. евро от бюджета на ЕС за спешно необходими изследвания на вируса ебола. Финансирането ще бъде отпуснато на пет проекта - от мащабно клиничн...

Нови премиерни поредици по TLC от ноември

http://www.cross.bg/hora-poreditza-meditzinski-1436414.html

/КРОСС/ Нови епизоди завладяват TLC в периода 9-и ноември - 18 ноември. На 9-и ноември, неделя, от 21:00 ч. ще бъде излъчен епизод от поредицата „И каква е диагнозата". Джанет страда от заболяване, при което формата на стъпалата й се променя. А краката на богаташа Мартин треперят, когато стои неподвижно. На 14-и ноември, петък, от 21:30 ч. започва премиерата на поредицата „Спешна помощ за деца". Проследете как специален екип от лекари и медицински сестри превозва някои от най-болните бебета и деца във Великобритания до отделенията за спешна помощ. Авиомедикът Хейзъл Талбът се качва на спасителен военен хеликоптер, за да транспортира 13-годишен пациент на 300 км за животоспасяваща сърдечна трансплантация. По-късно - бебе с отвор в сърцето спешно се нуждае от операция, но близката болница е затворена. Сестрата Джейми трябва да поддържа живота на малкия пациент достатъчно дълго, докато екипът измине 150-те километра до следващата болница. Ще видим много други драматични моменти, спред които спасяването на момиченце, нуждаещо се от сърдечна трансплантация, сърцето на едно бебе спира, а малко момиченце е блъснато от кола. На 15-и октомври, събота, от 21:00 ч. предстои премиерната поредица „Обичай ме въпреки недостатъците ми". Според повечето хора търсенето на любовта може да е плашещо, но за необвързаните с таен физически недостатък намирането на половинка изглежда почти като мисия невъзможна

„Екотой” – марката, която въведе модерни стандарти в организацията на съвременните строителни площадки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383612

Бургаската фирма „Екотой Бургаската фирма „Екотой" е сред компаниите, които с гъвкавост и иновитавни решения могат да се похвалят с успешен бизнес през последните години. „Екотой" отбеляза забележително развитие от създаването си досега и успешно се наложи като надежден партньор на строителните компании в странта.

„Екотой” – марката, която въведе модерни стандарти в организацията на съвременните строителни площадки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383618

Бургаската фирма „Екотой" е сред компаниите, които с гъвкавост и иновитавни решения могат да се похвалят с успешен бизнес през последните години.
„Екотой" отбеляза забележително развитие от създаването си досега и успешно се наложи като надежден партньор на строителните компании в странта.          Бургаската фирма „Екотой" е сред компаниите, които с гъвкавост и иновитавни решения могат да се похвалят с успешен бизнес през последните години. „Екотой" отбеляза забележително развитие от създаването си досега и успешно се наложи като надежден партньор на строителните компании в странта.

Капацитетът на дома за бежанци в Любимец ще бъде увеличен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383607

Капацитетът на специализирания дом за настаняване на бежанци в Любимец ще бъде увеличен, като се изгради селище от фургони за 400 души, съобщи БНР.
Решението е на правителството, което одобри промени в Плана за изпълнение на допълнителните мерки при засилен миграционен натиск за периода април - декември 2014-а година. Капацитетът на специализирания дом за настаняване на бежанци в Любимец ще бъде увеличен, като се изгради селище от фургони за 400 души, съобщи БНР. Решението е на правителството, което одобри промени в Плана за изпълнение на допълнителните мерки при засилен миграционен натиск за периода април - декември 2014-а година.

Кукоч от ЦСКА се подиграва на Домусчиев във фейсбук: Успокой се, човече!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383598

"Президентът на "Лудогорец" говори все едно е спечелил Шампионска лига, успокой се, човече, ти спечели само 3 точки! По-добре да говори Иван Иванов в студиото, той разбира футбола”, написа защитникът на ЦСКА Тончи Кукоч на чист български от профила си във фейсбук.  Бранителят не си бе позволявал подобно остро изказване от мача ни с Хърватия (0:1).

Обраха бензиностанция в Казанлък

http://www.vesti.bg/novini/obraha-benzinostanciia-v-kazanlyk-6025573

Обраха бензиностанция в Казанлък. Нападателят е използвал сълзотворен спрей при грабежа.

Увеличават капацитета на дома за бежанци в Любимец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383595

Капацитетът на специализирания дом за настаняване на бежанци в Любимец ще бъде увеличен, като се изгради селище от фургони за 400 души, съобщи БНР.
Решението е на правителството, което одобри промени в Плана за изпълнение на допълнителните мерки при засилен миграционен натиск за периода април - декември 2014-а година. Капацитетът на специализирания дом за настаняване на бежанци в Любимец ще бъде увеличен, като се изгради селище от фургони за 400 души, съобщи БНР. Решението е на правителството, което одобри промени в Плана за изпълнение на допълнителните мерки при засилен миграционен натиск за периода април - декември 2014-а година.

Протестиращи блокират прохода Шипка в петък

http://pik.bg/протестиращи-блокират-прохода-шипка-в-петък-news240966.html

Протестиращи блокират прохода Шипка в петък

Този петък, 24 октомври, от 13.00 часа протестиращи ще блокират движението през прохода Шипка, съобщи gabrovonews.bg.

Това стана известно, след като Областният координатор на ПП “Атака” за Габрово Любомир Линков депозира в деловодството на Община Габрово своето Уведомление, за провеждане на мероприятието. Протестът е насочен срещу даването на мандата на ДПС от 7 ИР – Габрово на изминалите избори.

“На мероприятието са поканени всички граждани на град Габрово. Приканваме всеки, който не е съгласен с това престъпление срещу Народа да присъства на блокадата ни. Събитието ще се случи на началото на прохода, непосредствено до бариерата. Не можем да уточним завършването на мероприятието, тъй като това изцяло зависи от това, дали ДПС ще оттеглят мандата си или не”, пише в уведомлението Любомир Линков.

Ще припомним, че на 13-ти октомври на площад Възраждане в Габрово се събраха над 500 души, които ясно и категорично се обявиха против определянето на Четин Казак за народен представител от област Габрово, а по-късно същия ден протестиращите обкръжиха и хвърляха яйца по офиса на ДПС в града.

Новият LG G3 S е вече в България

http://www.cross.bg/bulgariya-segment-fynktziya-1436415.html

/КРОСС/LG Electronics (LG) представи в България новият модел от средния сегмент LG G3 S, който представлява вариант на спечелилия много овации смартфон LG G3. LG G3 S предоставя подобно премиум потребителско преживяване, елегантен заоблен дизайн с цвят металик и бърза технология за лазерен авто фокус, която присъства и в основния модел G3, но тук е представена в по-компактна форма с 5.0-инчова тънка рамка. Тези характеристики позиционират смартфона с една класа над другите устройства от средния сегмент, които са на подобни цени. LG G3 S е насочен към растящия нисък и среден сегмент от смартфон потребители, които искат страхотно устройство, което е по-компактно, но достатъчно мощно, за да поддържа най-популярните приложения. С темповете, с които се развиват технологиите в индустрията за безжична свързаност, сега е по-възможно от всякога да се предложи смартфон, който съчетава всички важни функции, но при по-ниска ценова ставка. LG G3 S запазва най-добрите функции на G3 без да прави компромис с потребителското преживяване. LG G3 S е доказателство, че понякога по-малкото дава повече. Той се предлага с най-големия 5-инчов HD IPS дисплей в този клас при 74.1% съотношение на екрана към корпуса - най-високото за средния сегмент смартфони. LG G3 S има впечатляващо тънки рамки и надеждна батерия от 2,540mAh, която осигурява продължително време на работа така, че LG G3 S да бъде в крак с вашите изисквания през целия ден

Кметът Иван Портних предлага: 800 лева глоба за кола в градинка, 200 лева – на тротоара

http://web.barometar.net/65495/

Нови – безпрецедентни глоби за паркиране по градинки, алеи и тротоари, се очаква да гласува Общинският съвет на следващото си пленарно заседание. Ресорните комисии вече одобриха предложението на кмета Иван Портних, който поиска глоба с минимален размер 200 лева за всеки, дръзнал да паркира автомобила си в парк, алея, детска площадка, зелена площ или пешеходна [...]

Победата на Лудогорец над Базел - награди за участниците на "Еврофутбол"

http://www.cross.bg/nagradi-lydogoretz-krug-1436413.html

/КРОСС/Победата на Лудогорец над Базел донесе страхотни награди за участниците в играта на „Еврофутбол" във Фейсбук страницата на компанията. Седем от общо 261, които познаха краен изход „1" в двубоя ще получат по един ваучер за 50 лева от магазини за спортни артикули. Играта се провежда от края на септември и ще продължи до 09.12.2014 г., когато е последният мач на разградчани в груповата фаза на Шампионска лига. Ето кои са познавачите, които получават награди от 2-рия кръг на инициативата на букмейкърската къща:- Калоян Малакчиев, от гр. Русе;- Nikolay Zlatkov, от гр. Петрич;- Stanislav Iliev, от гр. Лом;- Иваница Стефанова, от гр. Ловеч;- Milen Denchev, от гр. Варна;- Cvetanka Radeva, от гр. Девня;- Георги Ингилизов, от гр. Бургас. От днес до 04.11.2014 г. тече и третият кръг на играта - „Познайте Краен Изход под/над 2,5 гола в сблъсъка Базел - Лудогорец". Участието в нея е безплатно и не е обвързано със залог. За да се включи, всеки трябва да попълни регистрационната форма, както и да даде съгласието си чрез приложението да бъдат изтеглени данни, налични в профила му във Facebook. Той е длъжен да се запознае с правилата преди да направи своята прогноза. Участникът ще има възможност да даде предвиждане за всеки един от сблъсъците на Лудогорец до края на годината само във Фейсбук страницата на „Еврофутбол" - https://www.facebook.com/Eurofootball

18 катастрофи са регистрирани във Варна през денонощието

http://www.moreto.net/novini.php?n=268253

18 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите няма пострадали, допълниха от полицията. Трафикът във Варна е натоварен по основните улици и булеварди.

Коалицията срещу "Ислямска държава" нанесе масивни въздушни удара по цели на групировката в Ирак и Сирия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383589

Коалицията срещу "Ислямска държава" нанесе осемнадесет въздушни удара по цели на групировката в Ирак и Сирия за последните 48 часа. Това съобщи американското Централно командване, цитирано от BBC. 
Ударите на оглавяваната от Съединените щати коалиция са дали възможност да бъде отблъсната атака на джихадистите близо до язовира в град Мосул, Коалицията срещу "Ислямска държава" нанесе осемнадесет въздушни удара по цели на групировката в Ирак и Сирия за последните 48 часа. Това съобщи американското Централно командване, цитирано от BBC.  Ударите на оглавяваната от Съединените щати коалиция са дали възможност да бъде отблъсната атака на джихадистите близо до язовира в град Мосул,

Украйна забрани още седем руски филма

http://www.cross.bg/ykraiina-ryski-filmi-1436412.html

/КРОСС/ В сряда държавната филмова агенция на Украйна забрани излъчването на територията  на страната на седем руски филма, съобщи РИА Новости. Забранените за показ кинопродукции са следните: “Кадетство” “Гончие” “Следственный комитет” “Спецназ” “Десантура” “Морпехи” “Военная разведка” Тези филми се забраняват за излъчване по телевизията, за показване чрез публично комерсиално видео и за пускане по домашно видео на територията на Украйна, както и за показване в киносалоните. Филмите са оценени от експертна комисия, съставена от 23 души, като кинолентите са разглеждани въз основа на изискванията на Националният съвет по въпросите на телевизията и радиоразпръскването на Украйна. По-рано Държавната агенция по въпросите на киното на Украйна забрани 9 руски филма и сериали. Киев определи критерии, съгласно които в страната да бъдат забранени руските филми. Предлага се да бъде забранен показът на руски филми, ако в тях се показват положителни герои, имащи отношение към държавните или силови структури на РФ, СССР или Руската империя. Под забрана са и филмите, в които „фигурират временно окупирани украински територии”, а също ако продукцията засяга въпроса за украинската история.

Експерти се съмняват в данните на доклада на БНБ

http://econ.bg/Новини/Експерти-се-съмняват-в-данните-на-доклада-на-БНБ_l.a_i.582915_at.1.html

Невероятно е,  че обезпечението на кредитите в КТБ АД да е около 13 процента, заяви и Христо Михайловски от Агенцията за кредитен рейтинг. В...

Жена предлага 1,3 млн. за съпруг и редовен секс

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/zhena-predlaga-13-mln.-za-syprug-i-redoven-seks-6025571

Двамата ще подпишат договор "мисар", според който съпрузите могат да живеят отделно, но да се виждат, за да правят секс

Червеният кръст отказа да сътрудничи с Доктор Лиза

http://www.cross.bg/glinka-liza-rysiya-1436411.html

/КРОСС/ Международният Червен Кръст е отказал да сътрудничи с изпълнителния директор на фонда «Справедлива помощ» Елизавета Глинка, известна още като Доктор Лиза, която се занимава с доставяне и оказване на медицинска и хуманитарна помощ в Донбас. Отказът е в предоставянето на помощ за децата на Югоизточна Украйна. Като основание за отказа си представители на Международния червен кръст посочили, че не им харесва политиката на президента на Русия, предаде RT. „Когато организирах първата пратка на хуманитарна помощ, превозвах помощи и за двете страни на конфликта. Там имаше случаи на тетанус и други заболявания. Тогава помолих Международния Червен Кръст да предостави гаранция, по-точно писмо, което да потвърждава какво точно превозвам. Отказаха ми тук, в офиса им в Москва. Аз питам: „Защо?", а той ми отговори: „Ние не харесваме политиката на вашия президент", сподели Глинка в интервю за «Комерсант FM».«Точно така ми го каза, имам свидетел дори. Аз казвам: «Чуйте, какво общо има тук политиката изобщо, ако говорим сега за това, че липсват средства за спиране на кръвотечение, няма медикаменти срещу тетанус, няма лекарства... Там има взривове, разбира те ли какво се случва в момента? Аз даже отидох в Киев, а вие ми отказвате?» Той каза, че «не, тук форматите са други»

Екшън в съда с родителите на джигита, който помля 5 коли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383581

Писъци, крясъци и викове огласиха Съдебната палата в Пловдив от майката на Орхан Яшаров – Кадрие, който в неделя рани двама полицаи и блъсна 4 коли. „Той е шокиран, по него е стреляно, детето ми не е добре психически“, редеше Кадрие, която бе предупредена, че ако не спре, ще бъде санкционирана с най-тежката глоба. Писъци, крясъци и викове огласиха Съдебната палата в Пловдив от майката на Орхан Яшаров – Кадрие, който в неделя рани двама полицаи и блъсна 4 коли. „Той е шокиран, по него е стреляно, детето ми не е добре психически“, редеше Кадрие, която бе предупредена, че ако не спре, ще бъде санкционирана с най-тежката глоба.

Нанесоха масивни въздушни удари по цели на "Ислямска държава" в Ирак и Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383553

Коалицията срещу Коалицията срещу "Ислямска държава" нанесе осемнадесет въздушни удара по цели на групировката в Ирак и Сирия за последните 48 часа. Това съобщи американското Централно командване, цитирано от BBC.  Ударите на оглавяваната от Съединените щати коалиция са дали възможност да бъде отблъсната атака на джихадистите близо до язовира в град Мосул,

Продават на търг механична кукла "Пишещия Путин"

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/prodavat-na-tyrg-mehanichna-kukla-pisheshtiia-putin-6025568

Можете да си купите механична кукла на руския президент Владимир Путин, докато той подписва договора за анексирането на Крим

Audi A8 ще има версия без шофьор

http://www.investor.bg/novini/444/a/audi-a8-shte-ima-versiia-bez-shofior-182398/

Автомобилът трябва да бъде способен на автономно придвижване не само по затворена писта, но и в трафика на големия град

Бербатов получи нова контузия, според Жардим е сериозна

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/23/2405316_berbatov_poluchi_nova_kontuziia_spored_jardim_e/?ref=rss


Българският нападател Димитър Бербатов получи нова травма. Той беше сменен принудително от  в 34-ата минута на мача между "Монако" и "Бенфика" в Шампионската лига, завършил при нулево равенство.

Треньорът на монегаските Леонардо Жардим каза, че контузията на Бербатов изглежда сериозна.

"Излизането му от игра промени мача. Той има задачи като нападател и атакуващ полузащитник", заяви специалистът. Нападателят се представи на високо ниво във времето, в което беше на...

ГЕРБ разговаря с АБВ и Патриотичния фронт

http://www.moreto.net/novini.php?n=268249

ГЕРБ продължава с втория кръг на консултациите с парламентарните политически партии за съставяне на правителство в рамките на 43-ото Народно събрание. В централата на ГЕРБ в четвъртък сутринта започнаха преговори с АБВ, в чийто екип са Румен Петков, Ивайло Калфин, Росица Янакиева и Кирил Цочев.

Още арести на летище „Внуково“

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/oshte-aresti-na-letishte-vnukovo-6025570

Роднините на шофьора на снегорина твърдят, че той изобщо не пиел, но сега се правят опити да изкарат него виновен

Каролев: Не е коректно да се говори за дупка в КТБ, това може да предизвика паника

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383557

Не е коректно да се говори за дупка и за липси в КТБ. Това може да предизвика паника, хората да започнат да си теглят депозитите от банките и тогава ще стане страшно, каза по БНТ икономистът Владимир Каролев. Сумата от 4,2 млрд. лева показва счетоводната обезценка на активите на банката, твърди той. Не е коректно да се говори за дупка и за липси в КТБ. Това може да предизвика паника, хората да започнат да си теглят депозитите от банките и тогава ще стане страшно, каза по БНТ икономистът Владимир Каролев. Сумата от 4,2 млрд. лева показва счетоводната обезценка на активите на банката, твърди той.

Ползата от риска и вредата от “здравия разум”

http://www.grreporter.info/Polzata_ot_riska_i_vredata_ot_zdraviya_razum/16287

В астрологията Стрелец е зодиакалният знак, който се свързва с устрема към това да опознаваш, да изучаваш света и живота във всичките му възможни измерения, да се учиш чрез опит, а не чрез суха теория.

прочети повече

Каролев: Не е коректно да се говори за дупка в КТБ, това може да предизвика паника

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383549

Не е коректно да се говори за дупка и за липси в КТБ. Това може да предизвика паниха, хората да започнат да си теглят депозитите от банките и тогава ще стане страшно, каза по БНТ икономистът Владимир Каролев. Цифрата от 4,2 млрд. лева показва счетоводната обезценка на активите на банката, твърди той. Не е коректно да се говори за дупка и за липси в КТБ. Това може да предизвика паниха, хората да започнат да си теглят депозитите от банките и тогава ще стане страшно, каза по БНТ икономистът Владимир Каролев. Цифрата от 4,2 млрд. лева показва счетоводната обезценка на активите на банката, твърди той.

„Моторни схватки" и „Хардкор герои" по Discovery Channel

http://www.cross.bg/geroi-poreditzata-epizod-1436409.html

/КРОСС/Акценти от предаванията, които ще бъдат излъчени по Discovery Channel в периода 9-и ноември - 18 ноември: На 9-и ноември, неделя, от 18:00 ч. ще излъчим епизод от поредицата „Моторни схватки". В предаването Мотоциклетни ентусиасти получават възможност да покажат дали могат да се превърнат в легенди. Всеки от тях има по 15 000 долара, за да направи мечтания си мотоциклет.  На 10-и ноември, понеделник, от 19:00 ч. стартира епизод от премиерния втори сезон на поредицата „Как се прави: автомобили на мечтите". Екипът на "Как се прави" ни запознава с произхода и процеса на производство на "Мазерати Куатропорте". На 18-и ноември, вторник, от 21:00 ч. започва премиерната поредица „Хардкор герои". Героите от холивудските филми често биват представяни като свръхчовеци - те винаги побеждават лошите, спасяват хората в опасност и куршум не ги лови. Разбира се, те са измислени. Но кои са истинските герои? Често това са хора, които са по-впечатляващи от тези от екрана. Те са безразсъдни, готови да рискуват всичко за другите и да се изсмеят в лицето на опасностите. Тези истински герои се справят с природни стихии, спасяват стотици хора и променят историята.  

Централата на ДПС ще бъде блокирана в понеделник, обяви кметът на Кюстендил

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/23/2405312_centralata_na_dps_shte_bude_blokirana_v_ponedelnik/?ref=rss


В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Това заяви в ефира на "Нова телевизия" кметът на Кюстендил Петър Паунов.

"В понеделник ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система", каза още той.

"Няма да се откажем докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен", посочи той.  "Решението е в 10-ти МИР кандидат за народен...

Google въвежда поддръжка за двустепенна идентификация чрез USB ключ

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/10/23/2404850_google_vuvejda_poddrujka_za_dvustepenna_identifikaciia/?ref=rss


Google обяви, че въвежда поддръжка за двустепенна идентификация чрез USB ключ. Това означава, че потребителите могат да влизат в акаунтите си само чрез свързване на това устройство.

Поддръжката се въвежда като част от желанието на компанията да повиши сигурността на потребителите, съобщава онлайн изданието CNET. В момента Google поддържа двустепенна идентификация чрез втори код. Той се изпраща на потребителя като SMS и се въвежда след паролата.

При използване на USB ключ...

Японски министър замесен в садо-мазо скандал

http://asia.actualno.com/Japonski-ministyr-zamesen-v-sado-mazo-skandal-news_56414.html

Последните дни не са много добри за японските министри. След като една от тях подаде оставка заради разкрития, че ползвала държавни пари за гримове, неин колега също падна под ножа на медиите. Става д...

Дженифър Лопес се завръща на големия екран в горещия психотрилър СЪСЕДСКОТО МОМЧЕ

http://cinema.actualno.com/Djenifyr-Lopes-se-zavryshta-na-golemija-ekran-v-goreshtija-psihotrilyr-SYSEDSKOTO-MOMChE-news_56416.html

Секси латино дивата Дженифър Лопес се завръща на големия екран в горещия психотрилър СЪСЕДСКОТО МОМЧЕ от 30 януари догодина. Певицата и актриса не се е снимала в голяма холивудска продукция от 2012 г....

Коя държава с какво помага срещу "Ислямска държава"

http://asia.actualno.com/Koja-dyrjava-s-kakvo-pomaga-sreshtu-Isljamska-dyrjava-news_56423.html

Държавният департамент на САЩ обяви списък на 60 държави-съюзници, които са се включили в борбата срещу "Ислямска държава". В списъка присъства и България.Всяка страна има различна роля - ня...

Най-голямата загадка от света на динозаврите е разкрита

http://interest.actualno.com/Naj-goljamata-zagadka-ot-sveta-na-dinozavrite-e-razkrita-news_56421.html

През юли 1965 г. учени се натъкват в пустинята Гоби, Монголия, на чифт "чудовищни" фосилизирани предни динозавърски крайници. С дължина по 2,4 метра те са най-дългите предни крайници на създ...

Телевизията у нас - с капка интелигентност в тъпотата

http://actualno.actualno.com/Televizijata-u-nas---s-kapka-inteligentnost-v-typotata-news_56422.html

Риалити форматът отдавна се превърна в истинския живот на българина. Все по-трудно става да се разграничи истина от телевизия и виртуалност. И макар като цяло да смятам, че този формат е голяма помия,...

Честота на екстремните явления се увеличава

http://www.cross.bg/korchev-yavleniya-mesta-1436408.html

/КРОСС/Какво ще е времето през ноември ще стане ясно в началото на другата седмица. Във вторник БАН ще обяви месечната си прогноза, каза пред Нова телевизия директорът на НИМХ при БАН д-р Георги Корчев. Специалистът се отнесе скептично към дългосрочните сезонни прогнози и ограничи коментара си в рамките на няколко дни.   Утре облачността ще се разкъса, валежите ще спрат на определени места, но в събота отново ще се активизират и на места дъждът ще се премеси със сняг, предимно в Рило-Родопския масив, но са възможни и в Североизточна България, каза д-р Корчев. В Кърджали на отделни места валежите ще достигнат от 60 литра на квадратен метър. Това са значителни количества, посочи той, но относно опасността от нови наводнения каза: Но аз винаги съм отбелязвал, че няма природни бедствия, има човешка немарливост. Последните 15 години бяха най-топлите 15 години от началото на метеорологичните измервания в света, каза директорът на БАН и допълни: Екстремни метеорологични явления е имало и ще продължава да има, но честота на тези екстремни явления се увеличава. Това, което в момента се забелязва е, че общата ледена покривка в Северния ледовит океан намалява. Това е следствие от промените на климата, добави доц. Корчев. 1972 година прилича на годината, която в момента започва, с интензивни валежи, обясни специалистът.      

Рядко космическо явление - "звездотресение" на магнетар

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/riadko-kosmichesko-iavlenie-zvezdotresenie-na-magnetar-6025567

"Звездотресението" на магнетара е огромно трептене на неутронната звезда, по време на което той "звъни като камбана", се казва в съобщението на НАСА

България е втората най-предпочитана дестинация за руснаците това лято

http://www.moreto.net/novini.php?n=268248

През лятото Испания, България и Гърция са били трите европейски топ дестинации за руските туристи според класация на туроператора TUI Русия, предаде „Турпром”. „Като цяло европейските дестинации през лятото на 2014 година са били по-малко популярни в сравнение с Турция и Египет.

Кольо Парамов се съмнява, че дупката в КТБ е 4,2 млрд. лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383539

Излезлите вчера данни показват, че от 2011 година не е имало абсолютно никакъв банков надзор в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви пред Нова телевизия финансистът Кольо Парамов.
Според него са се приемали фиктивни отчети, без контрол, без проверка, без извадки, без никаква банкова професионална чест по отношение на точността, Излезлите вчера данни показват, че от 2011 година не е имало абсолютно никакъв банков надзор в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви пред Нова телевизия финансистът Кольо Парамов. Според него са се приемали фиктивни отчети, без контрол, без проверка, без извадки, без никаква банкова професионална чест по отношение на точността,

Кольо Парамов: Съмнявам се, че дупката в КТБ е 4,2 млрд. лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383523

Излезлите вчера данни показват, че от 2011 година не е имало абсолютно никакъв банков надзор в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви пред Нова телевизия финансистът Кольо Парамов.
Според него са се приемали фиктивни отчети, без контрол, без проверка, без извадки, без никаква банкова професионална чест по отношение на точността, Излезлите вчера данни показват, че от 2011 година не е имало абсолютно никакъв банков надзор в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви пред Нова телевизия финансистът Кольо Парамов. Според него са се приемали фиктивни отчети, без контрол, без проверка, без извадки, без никаква банкова професионална чест по отношение на точността,

AT&T понижава целта си за приходите за 2014 г.

http://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/att-ponijava-celta-si-za-prihodite-za-2014-g-182396/

Печалбата за третото тримесечие се свива до 3 млрд. долара и не отговори на пазарните очаквания

"Преференциалният вот спаси второто място на БСП"

http://offnews.bg/news/n_1/n_407374.html

Преференциалният вот спаси второто място на БСП. Това обяви в профила си във Facebook социалистът Георги Кадиев, който беше назад в листите на Столетницата в 23-ти МИР, но влезе в парламента благодарение на преференциално гласуване. Той е напривл и интересни изчисления за ефекта от преференциалния вот: "Тъй като в момента на Позитано правят анализ на изборите, малко статистика от моя страна по отношение на преференциите. 34% от всички гласували българи са ползвали преференция. Кандидатите, минали 7 % са общо 369, но от тях едва 20 са в парламента. 42.4 % от гласувалите за БСП са ползвали преференция. Общо 49 кандидатита на БСП са получили над 7% преференции. От тях 15 са водачи на листи, но въпреки това събират и над 7% преференциален вот. Само в два МИР-а няма нито един кандидат, достигнал 7% - Бургас и Пловдив-град. Ако БСП имаше по 2 депутати от всеки МИР, преференциалните депутати щяха да са 22, като това не включва водачите на листи. Ако местата на водачите на листи не бяха гарантирани, в двадесет МИР-а водачите щяха да бъдат изместени. Всеки един от тези преференциални кандидати донесе допълнителни гласове на партията".

В Русия арестуваха още четирима заради гибелта на шефа на "Тотал" на "Внуково"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383541

Още четирима служители на летище "Внуково" край Москва бяха задържани от руските власти в рамките на разследването за нелепата катастрофата на самолета на президента на петролния гигант "Тотал", съобщи ИТАР-ТАСС.
Самолетът с Кристоф дьо Маржьори на борда се сблъска в нощта на понеделник срещу вторник със снегорин на московското летище, Още четирима служители на летище "Внуково" край Москва бяха задържани от руските власти в рамките на разследването за нелепата катастрофата на самолета на президента на петролния гигант "Тотал", съобщи ИТАР-ТАСС. Самолетът с Кристоф дьо Маржьори на борда се сблъска в нощта на понеделник срещу вторник със снегорин на московското летище,

Китайското производство се ускори до 3-месечен връх през октомври

http://www.investor.bg/novini/130/a/kitaiskoto-proizvodstvo-se-uskori-do-3-mesechen-vryh-prez-oktomvri-182397/

Могли да сме разумно предпазливи по отношение на идеята, че икономиката се стабилизира, посочва анализатор

Циклон удари Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383533

Циклонът "Гонсало" връхлетя тази сутрин Благоевград, предаде БГНЕС.
Дъждът рукна като из ведро към 5 часа тази сутрин. Вали и до сега, има и поривист вятър, уличните шахти са запушени от падналите от бурята листа.
По основните пътни артерии като бул. Димитър Солунски водата е около 20-ина сантиметра. Циклонът "Гонсало" връхлетя тази сутрин Благоевград, предаде БГНЕС. Дъждът рукна като из ведро към 5 часа тази сутрин. Вали и до сега, има и поривист вятър, уличните шахти са запушени от падналите от бурята листа. По основните пътни артерии като бул. Димитър Солунски водата е около 20-ина сантиметра.

Един час продължават консултациите между ГЕРБ и АБВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383529

Един час продължават консултациите между ГЕРБ и АБВ, предаде репортер на Агенция „Фокус". За втория кръг от консултации в централата на ПП ГЕРБ пристигнаха представителите на АБВ - Румен Петков, Ивайло Калфин, Росица Янакиева и Кирил Цочев. След първия кръг от консултации, който ГЕРБ проведе с останалите парламентарно представени партии в 43-то Един час продължават консултациите между ГЕРБ и АБВ, предаде репортер на Агенция „Фокус". За втория кръг от консултации в централата на ПП ГЕРБ пристигнаха представителите на АБВ - Румен Петков, Ивайло Калфин, Росица Янакиева и Кирил Цочев. След първия кръг от консултации, който ГЕРБ проведе с останалите парламентарно представени партии в 43-то

Циклон връхлетял Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383521

Циклонът Циклонът "Гонсало" връхлетя тази сутрин Благоевград, предаде БГНЕС. Дъждът рукна като из ведро към 5 часа тази сутрин. Вали и до сега, има и поривист вятър, уличните шахти са запушени от падналите от бурята листа. По основните пътни артерии като бул. Димитър Солунски водата е около 20-ина сантиметра.

Вдигат вноски за пенсиите, които няма да доживеем

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4382787

Това, което се залага днес, ще го живеем утре - и ние, и децата ни. 
Това, което предвижда пенсионната реформа, дъвкана и предъвквана толкоз години и още нестигнала по-далеч от кривата круша, пряко засяга и достойните ни старини, и достойния живот на тези, дето идат след нас. Засегнати пряко сме всички. 
Засегнати в  смисъла на оскърбени, 
Това, което се залага днес, ще го живеем утре - и ние, и децата ни. Това, което предвижда пенсионната реформа, дъвкана и предъвквана толкоз години и още нестигнала по-далеч от кривата круша, пряко засяга и достойните ни старини, и достойния живот на тези, дето идат след нас. Засегнати пряко сме всички. Засегнати в смисъла на оскърбени,

Един час продължават консултациите между ГЕРБ и АБВ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383513

Един час продължават консултациите между ГЕРБ и АБВ. За втория кръг от консултации в централата на ПП ГЕРБ пристигнаха представителите на АБВ - Румен Петков, Ивайло Калфин, Росица Янакиева и Кирил Цочев. След първия кръг от консултации, който ГЕРБ проведе с останалите парламентарно представени партии в 43-то Народно събрание, партията, Един час продължават консултациите между ГЕРБ и АБВ. За втория кръг от консултации в централата на ПП ГЕРБ пристигнаха представителите на АБВ - Румен Петков, Ивайло Калфин, Росица Янакиева и Кирил Цочев. След първия кръг от консултации, който ГЕРБ проведе с останалите парламентарно представени партии в 43-то Народно събрание, партията,

Каролев: Когато говорим за КТБ, не трябва да употребяваме "дупка" и "липса"

http://econ.bg/Новини/Каролев-Когато-говорим-за-КТБ-не-трябва-да-употребяваме-дупка-и-липса-_l.a_i.582891_at.1.html

Когато говорим за КТБ, не трябва да се употребяват думите “дупка” и “липса”. Цифрата, посочена в одитния доклад на БНБ, “е счетоводна оценка на...

Радан Кънев: Не, не съм и няма да бъда кандидат за министър

http://www.cross.bg/ministur-radan-programa-1436406.html

/КРОСС/ "Единственото условие на РБ е реформаторска програма за преодоляване на срастването между икономическа, политическа, съдебна и медийна власт." Това написа лидерът на ДСБ Радан Кънев в своя Фейсбук профил по повод "информацията", че "условието на РБ е Радан да е министър...". "Реформи в правосъдието, публичната администрация, обществените поръчки за създаване на здрава икономическа среда и конкуренция, за качествена среда за образование и здраве", добавя той. "Тази политика не се осъществява с пазарлък за постове - той е част от модела. Осъществява се със смела законодателна дейност - с нови правила, които да не допуснат новите управляващи да използват старите престъпни похвати. Или накратко: Не, не съм и няма да бъда кандидат за министър. Ще бъда гарант на реформаторска законодателна програма, като народен представител в 43 НС. И ще се боря за тази програма на власт или в опозиция", категорично подчертава той. Снимка: Нова телевизия

Шефове на летище "Внуково" подадоха оставки, а други са отстранени

http://www.mediapool.bg/shefove-na-letishte-vnukovo-podadoha-ostavki-a-drugi-sa-otstraneni-news226330.html

Генералният директор на московското летище Внуково Андрей Дяков и заместникът му Сергей Солнцев подадоха оставки заради инцидента, при който загинаха четирима души, включително президентът на концерна "Тотал" (Total) Кристоф дьо Маржори.   Още трима отговорни служители на летището са отстранени от изпълнение на служебните си задължения.   Летището заяви, че всестранно ще съдейства и занапред за разследване на трагичния инцидент.   В рамките на наказателното дело по случая руските власти задържаха петима души: водача на снегорина, водещия инженер на летищната служба, отговарял за снегопочистването, ръководителя на полетите, диспечерка стажантка и нейния наставник, ръководел въздушното движение в момента на катастрофата, посочва РИА Новости.   Разследването сочи, че тези лица не са спазили нормите за безопасност на полетите и за безопасна работа на земята, което е довело до трагедията. Те са задържани като заподозрени, заяви руският федерален следствен комитет, цитиран от Франс прес.   Шофьорът на машината за почистване на сняг, в която се удари самолет "Фалкон" на московско летище, е бил в състояние на алкохолно опиянение в момента на сблъсъка, констатира съдът в московския район "Басманний" въз основа на предварителната медицинска експертиза.   Съдията Наталия Дудар обяви, че окончателните резултати ще бъдат известни в срок от 5 до 7 дни, предаде ИТАР-ТАСС.   Александър Карабанов, адвокат на арестувания водач на снегорина Владимир Мартиненко, окачестви като абсурдна тази предварителна експертиза.   "Тези изводи са били направени въз основа на визуален преглед на Мартиненко, извършен от лекар след катастрофата. Но защо трябва да се доверяваме на това? Ние можем да се доверяваме само на данните от анализи, а тях ги няма", каза юристът.   През нощта срещу 21 октомври на летище "Внуково-3" четириместен самолет "Фалкон" по маршрут Москва-Париж при излитане закачи специализиран автомобил, подпали се и падна на пистата.   Съдът постанови Мартиненко да остане под стража до 21 декември.

Шефове на летище "Внуково"подадоха оставки, а други са отстранени

http://www.mediapool.bg/shefove-na-letishte-vnukovopodadoha-ostavki-a-drugi-sa-otstraneni-news226330.html

Генералният директор на московското летище Внуково Андрей Дяков и заместникът му Сергей Солнцев подадоха оставки заради инцидента, при който загинаха етирима души, включително президентът на концерна "Тотал" (Total) Кристоф дьо Маржори.   Още трима отговорни служители на летището са отстранени от изпълнение на служебните си задължения.   Летището заяви, че всестранно ще съдейства и занапред за разследване на трагичния инцидент.   В рамките на наказателното дело по случая руските власти задържаха петима души: водача на снегорина, водещия инженер на летищната служба, отговарял за снегопочистването, ръководителя на полетите, диспечерка стажантка и нейния наставник, ръководел въздушното движение в момента на катастрофата, посочва РИА Новости.   Разследването сочи, че тези лица не са спазили нормите за безопасност на полетите и за безопасна работа на земята, което е довело до трагедията. Те са задържани като заподозрени, заяви руският федерален Следствен комитет, цитиран от Франс прес.   Шофьорът на машината за почистване на сняг, в която се удари самолет "Фалкон" на московско летище, е бил в състояние на алкохолно опиянение в момента на сблъсъка, констатира съдът в московския район "Басманний" въз основа на предварителната медицинска експертиза.   Съдията Наталия Дудар обяви, че окончателните резултати ще бъдат известни в срок от 5 до 7 дни, предаде ТАСС.   Александър Карабанов, адвокат на арестувания водач на снегорина Владимир Мартиненко, окачестви като абсурдна тази предварителна експертиза.   "Тези изводи са били направени въз основа на визуален преглед на Мартиненко, извършен от лекар след катастрофата. Но защо трябва да се доверяваме на това? Ние можем да се доверяваме само на данните от анализи, а тях ги няма", каза юристът.   През нощта срещу 21 октомври на летище "Внуково-3" четириместен самолет "Фалкон" по маршрут Москва-Париж при излитане закачи специализиран автомобил, подпали се и падна на пистата.   Съдът постанови Мартиненко да остане под стража до 21 декември.

Още четирима задържани за катастрофата на летище "Внуково"

http://www.mediapool.bg/oshte-chetirima-zadarzhani-za-katastrofata-na-letishte-vnukovo-news226330.html

Нови четирима души бяха задържани по делото за самолетната катастрофа на московското летище "Внуково", при която загина президентът на концерна "Тотал" Кристоф дьо Маржери, съобщи БНТ в четвъртък. Според следствието въпросните лица не са осигурили съблюдаване на безопасността на полетите и провеждането на наземните работи, което е довело до трагедията. Задържаните се разпитват като заподозрени. По-рано бе арестуван Владимир Мартиненко – шофьор на снегорина, който се сблъска с излитащия самолет "Фалкон". Той е задържан за 48 часа. Според следователите Мартиненко е бил в нетрезво състояние по време на катастрофата. Междувременно, авиационният комитет, който разследва инцидента, пристъпи към разшифриране на черните кутии на самолета на Кристоф дьо Маржери. Обработката на данните ще отнеме до 3 дни.

Москва арестува още четирима заради гибелта на шефа на "Тотал" на "Внуково"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383505

Още четирима служители на летище Още четирима служители на летище "Внуково" край Москва бяха задържани от руските власти в рамките на разследването за нелепата катастрофата на самолета на президента на петролния гигант "Тотал", съобщи ИТАР-ТАСС. Самолетът с Кристоф дьо Маржьори на борда се сблъска в нощта на понеделник срещу вторник със снегорин на московското летище,

Момиче бе блъснато на пешеходна пътека в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383502

17-годишна ученичка бе блъсната на пешеходна пътека тази сутрин в Русе, предаде БГНЕС.
Момичето е отивало на училище, но след инцидента вместо в класната стая се е озовало в болницата. То е сътресение на мозъка. Няма опасност за живота му.
Инцидентът е станал около 7.20 часа на натоварения бул. "Скобелев", 17-годишна ученичка бе блъсната на пешеходна пътека тази сутрин в Русе, предаде БГНЕС. Момичето е отивало на училище, но след инцидента вместо в класната стая се е озовало в болницата. То е сътресение на мозъка. Няма опасност за живота му. Инцидентът е станал около 7.20 часа на натоварения бул. "Скобелев",

Шофьор блъсна момиче на пешеходна пътека в Русе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383490

17-годишна ученичка бе блъсната на пешеходна пътека тази сутрин в Русе, предаде БГНЕС.
Момичето е отивало на училище, но след инцидента вместо в класната стая се е озовало в болницата. То е сътресение на мозъка. Няма опасност за живота му.
Инцидентът е станал около 7.20 часа на натоварения бул. 17-годишна ученичка бе блъсната на пешеходна пътека тази сутрин в Русе, предаде БГНЕС. Момичето е отивало на училище, но след инцидента вместо в класната стая се е озовало в болницата. То е сътресение на мозъка. Няма опасност за живота му. Инцидентът е станал около 7.20 часа на натоварения бул. "Скобелев",

Валери Симеонов: Докато не се стигне до съгласуване на програмите с ГЕРБ, не може да се говори за коалиция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383498

Докато не се съгласуват програмите на ГЕРБ и Патриотичния фронт, не може да се говори за коалиция и за участие в управлението. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Фокус.
По думите му първо трябва да има програма, около която да се обединят колкото се може повече политически сили, Докато не се съгласуват програмите на ГЕРБ и Патриотичния фронт, не може да се говори за коалиция и за участие в управлението. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Фокус. По думите му първо трябва да има програма, около която да се обединят колкото се може повече политически сили,

Роджърс бесен на Балотели, защото си сменил фланелката с Пепе на почивката

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/23/2405309_rodjurs_besen_na_baloteli_zashtoto_si_smenil/?ref=rss


"Това е нещо, което не се случва тук и което не трябва да се случва тук". Думите са на мениджъра на "Ливърпул" Брендън Роджърс и са по адрес на... Марио Балотели.

Не е трудно да се предположи кой би ядосал толкова мениджъра на червените. Този път обаче за някои реакцията на Роджърс след 0:3 от "Реал" (Мадрид) на "Анфийлд" изглежда малко пресилена.

Мениджърът остана недоволен за това, че италианският нападател е сменил фланелката си с Пепе още след края на първото...

Крадци оставиха част от столичния квартал "Гео Милев" без ток

http://www.cross.bg/milev-stolichniya-kvartal-1436403.html

/КРОСС/ Два блока и няколко улици в столичния квартал „Гео Милев" са без ток заради кражба на проводник от трафопост. Засегнати са блокове 21 и 23 на улиците „Шипченски проход", „Калина Малина" и „Професор д-р Георги Павлов". Има изгорели електроуреди и електромери, възникнал е и пожар в таблото на блок 16, обясниха за „Хоризонт" от ЧЕЗ. Първият сигнал за аварията е подаден около 7 часа сутринта. В момента електричеството на абонатите е спряно от съображения за сигурност. На място има екипи на ЧЕЗ, които чакат идването на полицията. От енергодружеството засега не съобщават кога електрозахранването ще бъде възстановено, но се прави всичко възможно това да стане в най-кратки срокове.  

Ислямист обстрелва канадския парламент, загина войник от караула

http://www.moreto.net/novini.php?n=268242

Мъж откри стрелба по сградата на канадския парламент в Отава в сряда. При нападението бе убит войник от почетния караул пред Националния военен мемориал, съобщава "Асошиейтед прес". Извършителят е 32-годишният Мишел Зехаф-Бибо.

Бебе загина и 8 души бяха ранени при терористично нападение в Йерусалим

http://www.mediapool.bg/bebe-zagina-i-8-dushi-byaha-raneni-pri-teroristichno-napadenie-v-yerusalim-news226329.html

Бебе на няколко месеца беше убито и 8 души бяха ранени при терористично нападение в Източен Йерусалим, където шофьор блъсна колата си в трамвайна спирка, предадоха световните информационни агенции в четвъртък. Шофьорът бил прострелян от полицай при опит да избяга и бил откаран в болницата в тежко състояние. Вестник "Аарец" съобщава, че шофьорът бил жител на арабския квартал Силван в Източен Йерусалим и вече бил лежал в затвора. По данни на израелски медии автомобилът се врязал в спирката, разположена близо до щаб на израелската полиция, в момент когато от спрял трамвай слизали пътници. Говорител на израелското правителство заяви, че извършителят на нападението е член на ислямисткото движение Хамас, предаде Франс прес.

Модел на "Apple" от 1976 година бе продаден за 905 000 долара

http://www.cross.bg/dolara-stiv-prodaden-1436407.html

/КРОСС/Близо 40-годишен компютър беше продаден за рекордните 905 000 долара на търг в Ню Йорк.  Става въпрос за един от първите модели на "Apple", който все още работи е направен от Стив Возняк в семейния гараж на Стив Джобс. Машината прави истинска революция в домашните компютри. Реликвата беше купена от музея Хенри Форд, в Мичиган.  

ReZZo.bg – преоткрий себе си на картата на кулинарното удоволствие

http://offnews.bg/news/n_1/n_406167.html

Някои биха казали, че Rezzo.bg няма нужда от реклама, защото на практика е без конкуренция. И биха били прави, но донякъде. Защото, за да откриете този уникален сайт в огромното он-лайн море, ви трябва поне да знаете за него. Веднъж акостирали на ReZZo.bg , ще разберете, че пред вас се открива безкраен хоризонт от възможности да увеличите удоволствието от ежедневието си, като едновременно го подредите и намалите цената му. Ето накратко рецептата за това на ReZZo.bg : 1. Избирате си ресторант измежду най-добрите в града. 2. Резервирате маса на ReZZo.bg. 3. Получавате до 40% отстъпка от цялата ви сметка. Просто, ефикасно и вкусно – като добре обмислено блюдо от мишленски шеф. “Гарнитурите”, които ReZZo.bg предлага към основната рецепта са повече от ранообразни: абсурдно добра отстъпка и то за най-реномираните ресторанти в големите български градове, възможност да намерите най-близките до вас ресторанти, да ги филтрирате по вид кухня, район и рейтинг ( ReZZo.bg е първия по рода си български сайт, в който по подобие на големите международни търсачки за ресторанти, можете да сверите избора си с мнението на реални клиенти на заведението). Можете да изберете маса в градина, с панорама, в близост до телевизор, с осигурен достъп за хора в неравностойно положение, с бебешко столче и куп други екстри, за някои от които вероятно никога не бихте се сетили сами, но използването им моментално повишава индекса на настроението ви. Сигурно често сте чували, че няма безплатен обяд. Но безплатна отстъпка има и то само в ReZZo.bg . Именно тя му позволява от обикновен сайт лавинообразно да расте като бизнес и да се превъне в откровен “game changer”. Обаче амбицията на  ReZZo.bg не спира дотук. Идеята е чрез непрестанно обновяване и усъвършенстване на предлаганите услуги, постепенно да се промени нагласата на ползващите сайта към храненето навън и то да се превърне в активно търсен избор за прекарване на свободното време, гарантиращ удовлетворение и финансова достъпност. С ReZZo.bg удоволствието от добрата кухня в добра компания става по-значима част от ежедневния ни лайфсатйл, като позволява да се чувстваме по-свободни, по-информирани и по-щастливи само с едно кликване на мишката. P.S. Пак заповядайте.

Валери Симеонов: Докато не се съгласуват програмите на ГЕРБ и ПФ, не може да се говори за коалиция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383489

Докато не се съгласуват програмите на ГЕРБ и Патриотичния фронт, не може да се говори за коалиция и за участие в управлението. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Фокус.
По думите му първо трябва да има програма, около която да се обединят колкото се може повече политически сили, Докато не се съгласуват програмите на ГЕРБ и Патриотичния фронт, не може да се говори за коалиция и за участие в управлението. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Фокус. По думите му първо трябва да има програма, около която да се обединят колкото се може повече политически сили,

За мутацията на калинките и промените в климата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4382980

Замириса на власт и ята от калинки запърхаха нетърпеливо с крилца. Обширните поляни на властта и руйните поточета ги чакат. Ще кажете - обичайно явление, описано подробно в модерните учебници по политическа биология. Но не. Имаме новини и мутации. Новината е, че имаме първи доброволен отказ от консумация. 
И това се случи публично в Агенцията за Замириса на власт и ята от калинки запърхаха нетърпеливо с крилца. Обширните поляни на властта и руйните поточета ги чакат. Ще кажете - обичайно явление, описано подробно в модерните учебници по политическа биология. Но не. Имаме новини и мутации. Новината е, че имаме първи доброволен отказ от консумация. И това се случи публично в Агенцията за

Петър Паунов: В понеделник блокираме централата на ДПС, няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383491

В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Това заяви пред Нова тв. кметът на Кюстендил Петър Паунов.
„В понеделник ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система”, каза още кметът на Кюстендил. В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Това заяви пред Нова тв. кметът на Кюстендил Петър Паунов. „В понеделник ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система”, каза още кметът на Кюстендил.

Блъснаха ученичка на пешеходна пътека в Русе

http://www.cross.bg/ryse-puteka-peshehodna-1436402.html

/КРОСС/ Автомобил е блъснал 17-годишно момиче на пешеходна пътека тази сутрин в Русе. Ученичката е постардала на път за училище. Веднага след катастрофата тя е откарана с линейка в болницата със сътресение на мозъка, без опасност за живота. Настанена е за наблюдение в отделението по неврохирургия, предава Дарик. Това е втори случай с блъснат ученик на пешеходна пътека в Русе през тази седмица. В понеделник 12-годишно момче, отивайки на училище, беше пометено от кола на бул. "Плиска".  

Абсурд по украински: Съгласни сме с цената за газа, но няма да платим

http://www.cross.bg/ykraiina-pregovorite-gaza-1436404.html

/КРОСС/ Поредният кръг от тристранните преговори за доставките на газ за Украйна в Брюксел на практика приключи без резултат, пише «Гласът на Русия». Киев е съгласен с цената – 385 долара за хиляда кубически метра, но не е готов да плати. Следващият кръг от преговорите е насрочен за 29 октомври. В същото време, пълномощията на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, който вече половин година посредничи в преговорите по газа и е запознат с всички детайли на проблема, изтичат на 31 октомври. На преговорите Киев продължава да се занимава с активно изнудване за газа. Той ту иска от “Газпром” предплата за още не транспортирания газ, ту настоява, че някакъв посредник да започне да купува газ направо на границата с Русия, а след това да го продава на Украйна, ту обвинява “Газпром” в нарушаване на договорните задължения, ту заплашва с “реверсивни доставки на газ” или прекъсване на транзита „заради непреклонността“ на Русия. По принцип Москва дори е съгласна да доставя газ през зимния период, при гарантиране на изплащането на дълга на вноски. Но за тази цел Киев трябва да направи авансово плащане в в размер на 1,6 милиарда долара за доставките през ноември и декември

Петър Паунов: В понеделник блокираме централата на ДПС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383484

В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Това заяви пред Нова тв. кметът на Кюстендил Петър Паунов.
„В понеделник ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система”, каза още кметът на Кюстендил. В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Това заяви пред Нова тв. кметът на Кюстендил Петър Паунов. „В понеделник ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система”, каза още кметът на Кюстендил.

Русия опроверга заявленията на Естония за Ил-20

http://www.cross.bg/prostranstvo-vuzdyshnoto-estoniya-1436405.html

/КРОСС/ Министерството на отбраната на Русия опроверга заявленията на естонските власти за това, че самолет на руските ВВС е нарушил въздушното пространство на Естония, предаде RT. От руското ведомство съобщиха, че вчера самолет е извършвал планов учебен полет от летището на Храброво в Калининградска област над неутрални води на Балтийско море. Полетът преминал в строго съответствие с Международните правила за използване на въздушното пространство. По-рано от главния щаб на естонските Сили за отбрана заявиха, че вчера през деня руски самолет-разузнавач Ил-20 без разрешение е нарушил въздушното пространство на Естония.    

Индексен фонд може би е продал акциите си в Булгартабак

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/indeksen-fond-moje-bi-e-prodal-akciite-si-v-bulgartabak-182390/

Дружеството бе лидер по оборот на БФБ-София вчера и форумни коментатори споделиха мнението, че такъв фонд е продавачът

ВАС прати вота от Турция в Конституционния съд

http://www.mediapool.bg/vas-prati-vota-ot-turtsiya-v-konstitutsionniya-sad-news226328.html

Общото събрание на Върховния административен съд (ВАС) е решило в четвъртък да изпрати на Конституционния съд (КС) общо пет жалби на различни партии срещу изборните резултати.   Сред тях е и тази на Патриотичния фронт, с която се настояване за касиране на парламентарния вот в Турция заради множество допуснати нарушения, съобщиха от съда.   От националистическата коалиция, включваща НФСБ и ВМРО, твърдят, че изборният процес в южната ни съседка е протекъл "при груби, съществени и многобройни нарушения на Конституцията и Изборния кодекс, в условията на лоша организация, грешки и неподготвеност на избирателните комисии, което води до опорочаване на волята на избирателя". В жалбата на "патриотите" са изброени примери за редица нарушения, предимно в град Чорлу, като се посочва, че липсват гаранции, че избирателите са дали вота си само веднъж. Освен това се твърди, че е имало гласуващи, придружавани от лица, без необходимия за целта документ, както и, че има секции, в които са отчетени гласовете на нереалистично голям брой избиратели – над 936.   Друга жалба, която ВАС е пратил на конституционалистите, е на общо петима кандидат-депутати от 10-и МИР в Кюстендил – Васил Иванов от "България без цензура", Виктор Янев от ГЕРБ, Георги Петров от Патриотичния фронт, Иван Андонов от БСП и Офелия Димова от "Нова България.   И петимата настояват за касиране на резултатите от изборите в Кюстендил. Както е известно именно в този избирателен район ескалира сериозно напрежение, след като се оказа, че заради разпределението на мандатите по метода на Хеър-Ниймайер кандидатът на ДПС Александър Методиев, известен като Бат' Сали, стана депутат от Кюстендил. Въпреки че за листата на партията му там са гласували само 864 души. Това предизвика масови протести и в Дупница.   Конституционният съд е сезиран и с общата жалба на партиите "Нова алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев, "Обединена България" на Илиана Раева и "Нова България" на Ивайло Симеонов. Те посочват допуснати редица нарушения на Изборния кодекс, вследствие на които настояват за касиране на вота в общо 25 избирателни района.   ВАС е придвижил още жалбите на независимия кандидат-депутат Никола Вапцаров, както и на шестима кандидати за народни представители от листата на Реформаторския блок в 16-и МИР. Те са искат касиране на избора на бившия областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов за депутат от листата на ДПС.   Пленумът на Върховния административен съд е отказал да сезира КС само с жалбата на ромския бос Цветелин Кънчев, който беше кандидат-депутат в листата на БСП в 17-и МИР в Пловдив. Причината е, че в нея няма посочени конкретни нарушения.

ВАС изпраща на Конституционния съд пет жалби срещу вота

http://www.mediapool.bg/vas-izprashta-na-konstitutsionniya-sad-pet-zhalbi-sreshtu-vota-news226328.html

Пленумът на Върховния административен съд (ВАС) ще изпрати в Конституционния съд (КС) пет жалби на различни партии, които искат касиране на резултатите от парламентарните избори, съобщава специализираният сайт "Правен свят". Първата от тях е жалбата на Патриотичния фронт, с която се иска касиране на изборите в Турция заради множество нарушения. От коалицията, включваща НФСБ и ВМРО, твърдят, че изборният процес в съседната държава е протекъл "при груби, съществени и многобройни нарушения на Конституцията и Изборния кодекс, в условията на лоша организация, грешки и неподготвеност на избирателните комисии, което води до опорочаване на волята на избирателя". В жалбата са изброени примери за редица нарушения, предимно в град Чорлу, като се посочва, че няма механизъм, който да гарантира, че избирателите са дали вота си само веднъж, че е имало гласуващи, придружавани от лица, без необходимия за целта документ, както и, че има секции, в които са отчетени гласували нереалистично голям брой избиратели – над 936. КС ще бъде сезиран и с жалбата на независимия кандидат Никола Вапцаров, който е бил издигнат от инициативен комитет в Благоевград. Третата жалба, която отива в КС, е подадена общо от партиите "Нова алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев, "Обединена България" на Илиана Раева и "Нова България" на Ивайло Симеонов. Те искат касиране на изборите за народни представители в 25 избирателен район в София. Четвъртата е на кандидати за народни представители от 10 МИР в Кюстендил. Петата жалба е на шестима представители на Реформаторския блок, които са поискали касиране на избора на бившия областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов за депутат от листата на ДПС. Във ВАС е била получена и шеста жалба – от Цветелин Кънчев, но тя е била отклонена, тъй като не са били посочени какви са нарушенията.

ДАНС закопча зам.-кмета на Брезово

http://frognews.bg/news_78770/

По Общински служители и банкерка са задържани при специализирана акция на ДАНС в Брезово във вторник вечерта. В ареста са заместник-кметът Димитър Томов и секретарят на общината Стойна Малешкова, както и служителката на банка в града Стоянка Шопова, съобщи кметът на общината Радньо Манолов, цитиран от Дарик.

Гугъл инвестира в компания специалист в добавената реалност

http://www.vesti.bg/novini/gugyl-investira-v-kompaniia-specialist-v-dobavenata-realnost-6025569

Американският интернет гигант Гугъл инвестира 542 милиона долара в млада компания, специализирана в добавената реалност, която се оценява на около 2 милиарда долара, съобщава в. "Ню Йорк таймс".

Ученици пушат марихуана в подлеза пред сградата на Строителния техникум

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/pOqzN1sur7c/

На 22.10.т.г. около 14.00 ч. в района на подлеза, разположен пред сградата на Строителния техникум, служители от Второ Районно управление «Полиция» – Бургас извършили проверка на трима младежи, пушещи саморъчно направена цигара. Това са 17 -годишните Я.К., Е.Р. и П.Р., първите двама от Бургас, а третият от Поморие, ученици в Строителния техникум. Същите са задържани за срок от 24 часа, тъй като е установено, че цигарата която пушели е с марихуана. Двадесет минути по-късно, отново в същия подлез е извършена проверка на други трима младежи, ученици в Механотехникума, пушещи саморъчно направена цигара. Това са 16 -годишните Г.П. от м.с. Черно море, Н.Н. от Бургас и Д.Я. от с. Росен, общ. Созопол. Същите са задържани за срок от 24 часа, тъй като е установено, че цигарата която пушели е с марихуана. Работата и по двата случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

Откриха около 500 екзокомети около една и съща звезда

http://cosmos.actualno.com/Otkriha-okolo-500-ekzokometi-okolo-edna-i-syshta-zvezda-news_56403.html

Френски астрономи изследваха близо 500 екзокомети около звездата Beta Pictoris, която се намира на около 63 светлинни години от Слънцето, предаде Франс прес. Става въпрос за най-голямото преброяване н...

Танов с критики към предложението за сливане на НАП и митниците

http://business.actualno.com/Tanov-s-kritiki-kym-predlojenieto-za-slivane-na-NAP-i-mitnicite-news_56408.html

"Едно евентуално сливане между Агенция "Митници" и НАП според мен е неудачно и несериозно, защото може да доведе до срив на приходите. При положение, че Бюджет 2013 е провален, Бюджет ...

Пътната обстановка в Смолян е спокойна

http://smolyan.actualno.com/Pytnata-obstanovka-v-Smoljan-e-spokojna-news_56412.html

Пътната обстановката в област Смолян е изключително спокойна и до момента няма подадени сигнали за произшествия, въпреки обявения оранжев код за обилни валежи, каза началникът на Областно управление &...

Зов за помощ - към народните представители

http://help.actualno.com/Zov-za-pomosht---kym-narodnite-predstaviteli-news_56410.html

Дарете първата си заплата за здравето на едно тежко болно дете - това е призивът, който нашата читателка Бетина Терзиева отправя към депутатите в новосформираното 43-то Народно събрание. Г-жа Терзиева...

Защо ГЕРБ бави топката за кабинета?

http://www.cross.bg/gerb-borisov-kabinet-1436401.html

/КРОСС/Служебното правителство явно има да върши още мръсна работа - да обере негативите от неблагоприятната развръзка за КТБ, да предложи вземането на милиарден заем и т.н., пише Галя Горанова в коментара си за в. "Сега" Като се почнаха едни консултации за кабинет, та цял месец! Вече трета седмица след изборите партии и коалиции се събират на сгледи, мерят си програмите, сходствата и различията, сякаш няма спешна работа за вършене в държавата. Сякаш апокалипсисът, за който Борисов ни проглуши ушите, е бил отменен с постановление свише. Първият кръг от преговорите за съставяне на правителство протече по толкова абсурден начин, че затвърди усещането за читалищно театро, предназначено за развлечение на тълпите. След като стана ясно, че БСП не е нито желан, нито желаещ партньор за коалиционен кабинет, Борисов най-изненадващо реши да й даде втори шанс да преосмисли позицията си на опозиция Не стана ясно защо. Още повече че офертата към социалистите не бе подобрена. С реформаторите драматургията се разви от трагедия до комедия в рамките на три дни. Първо ГЕРБ ги отпрати да му изнамерят гаранции за стабилност, понеже нямали съдебна регистрация като едно цяло и не можело всеки път да се преговаря с петте партии в блока поотделно. Лично Борисов върна на поправителен посестримите си по линия на ЕНП с аргумента, че не били добре подготвени

Няма доклад за състоянието на КТБ, а само нахвърляни цифри

http://econ.bg/Новини/Няма-доклад-за-състоянието-на-КТБ-а-само-нахвърляни-цифри_l.a_i.582881_at.1.html

Ние продължаваме да чакаме одитния доклад за Корпоративна търговска банка (КТБ). Това, което БНБ показа преди ден, са извадки от някакъв документ,...

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383483

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

За Хелоуин да се маскираме с... костюми срещу ебола

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/za-helouin-da-se-maskirame-s...-kostiumi-sreshtu-ebola-6025565

Продавачите на костюма в шеговито описание обещават, че човекът, който го носи, ще е подготвен, ако ебола го застигне на партито по случай Хелоуин

В ОИЦ-Варна представят европроекти в централния варненски район „Одесос“

http://www.moreto.net/novini.php?n=268231

Европейски проекти за обновяване на градската среда и стартиращ бизнес на територията на централния варненски район „Одесос“ ще бъдат представени днес - 23 октомври 2014 г. в Областния информационен център - Варна. Събитието е по повод официалния празник на района и се организира от ОИЦ-Варна съвместно с общинската дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ и район „Одесос“, научи Moreto.

Платените зони за паркиране в София се увеличават

http://offnews.bg/news/n_1/n_407361.html

Зелената зона за паркиране в София, където се плаща по 1 лв. за час престой, ще се разшири с включването на Националния стадион "Васил Левски", където паркирането вече ще е платено. Това предвижда новата наредба за организация на движението в столицата, която ще гласуват днес съветниците от Столичния общински съвет (СОС). Паркингът около Националния стадион беше едно от последните места в центъра на София, на което можеше да се паркира безплатно. Новата наредба предвижда още цяла София да стане Жълта зона за паркиране, но засега паркирането извън Синята и Зелената зони остава безплатно. Предвидена е възможност за разширяване на платеното паркиране по предложения на районните кметове, общински съветници, граждани и фирми. За паркирането вече ще може да следи и Общинска полиция, която ще има право и да налага глоби. Досега само служителите на МВР можеха да глобяват. Новата наредба беше изготвена, след като старата беше атакувана в съда и част от нея беше отменена от Върховния административен съд (ВАС). През есента на 2012 г. в София зоните за паркиране бяха разделени на Синя и Зелена с различни цени за час престой. За Синята, която обхваща идеалния център, се плащат 2 лв. на час, а за Зелената - разширеният център, по 1 лв. на час. Увеличи се с един час и времето, за което важат зоните - от 8.00 до 19.00 ч. Живеещите в центъра пък закупуват годишни стикери, за да паркират безплатно пред дома си. Право на стикер досега имаха живеещите по настоящ адрес След гласуването на новата наредба живеещите по настоящ адрес в зоните за платено паркиране също ще имат право на винетка. Годишната винетката за платено паркиране в синя зона е 150 лв., а в зелена зона – 100 лв. С промените ще се даде възможност и за безплатно паркиране до 10 минути в Синя и Зелена зона около детски градини и училища.

Илияна Йотова: Разумните хора в БСП не се надвикват в медиите

http://www.cross.bg/gerb-hora-partiyata-1436400.html

/КРОСС/Илияна Йотова пред "Труд" - В момента, в който разговаряме (вчера в 17,30 ч), още няма яснота ще има ли разговори между ГЕРБ и БСП. Във вторник вечерта социалистите получили покана от най-голямата партия, но без уточнението кога, къде и в какъв формат. Как трябва да се държи БСП в тази рамка, зададена от други, г-жо Йотова? - БСП се държи най-коректно от всички поканени от ГЕРБ. От самото начало нашата позиция е ясна. БСП нито флиртува с евентуалните нови управляващи, нито изпада в някакъв тип зависимост от тях. В изборната нощ заявихме, че с 39 мандата, с това, че хората ясно ни показаха ъгъла след едногодишното управление на кабинета "Орешарски", няма как и няма защо да претендираме за ново участие във властта.Само допреди няколко месеца основният въпрос в България беше защо БСП управлява. Сега обаче този въпрос парадоксално е на път да се превърне във въпроса защо БСП не иска да управлява. Така че, ако ни поканят на разговори - нашият преговорен екип трябва да отиде. Не можем да оставим и капка съмнение, че ще се държим като ГЕРБ по време на управлението на Орешарски. - Не е ли малко неуважително отношението на ГЕРБ към вас - елате неизвестно къде и неизвестно кога и се срещнете неизвестно с кого?- Какво значи неуважително? Аз се опитвам понякога да вляза в кожата на нашите политически опоненти

Обслужващите проблематичната власт на Борисов ще станат негови заложници

http://www.cross.bg/vlast-borisov-gerb-1436397.html

/КРОСС/ "Същинските разговори се водят в Банкя. Преминахме през една еуфория, че преговорите се водят открито и честно. Широката публика знае, че е по-добре да има едно отвратително правителство, отколкото никакво." Това каза в сутрешния блок на БНТ психиатърът д-р Николай Михайлов. "Не мога да си представя как Радан Кънев ще стане министър в правителството на Бойко Борисов, след всичко, което наговори за него. Нашата политическа система се дели на моралистки и бизнес партии. Тази ситуации ще удари тежко моралистките партии. 18-те точки на ГЕРБ са горе-долу приемливи. С тях ще можем да изкараме 1-2 години и да вървим към нови избори. Бизнес партиите в парламента са ГЕРБ, реформаторите и ДПС. За това си мисля, че коалицията между тях е най-приемлива. В програмите на РБ и ПФ има непреодолими различия. Някои неща от програмата на ПФ са направо расистки", каза от своя страна проф. Ивайло Дичев. "Тези, които ще обслужат проблематичната власт на Борисов, ще станат негови заложници. Това управление, независимо от начина по който се състави, означава, че правителството ще бъде между ГЕРБ, РБ, ПФ и ДПС. ДПС не излиза лесно от властта, особено когато подарява 300 дена комфорт на новата власт. ДПС много трудно излиза в губеща позиция. Реформаторите са най-активни в критиките срещу ДПС, но трябва да знаят, че са изправени пред морален и политически фалит", категоричен беше Николай Михайлов.  

Над 550 души са убити в Сирия при удари срещу "Ислямска държава"

http://www.mediapool.bg/nad-550-dushi-sa-ubiti-v-siriya-pri-udari-sreshtu-islyamska-darzhava-news226327.html

При въздушните удари, нанасяни от международната коалиция начело със САЩ по позиции на джихадистите от "Ислямска държава" в Сирия, са убити 553-ма души, съобщи в четвъртък сирийският Център за наблюдение на човешките права, цитиран от Ройтерс и Франс прес.   Според данните на базираната във Великобритания неправителствена организация повечето от загиналите – 464-ма, са джихадисти, а 32-ма – цивилни. Шест от цивилните са били деца, а пет – жени.   В съобщението се казва още, че 57 членове на свързания с Ал Каида – Фронт ан Нусра, също са били убити при въздушните удари, които се извършват основно в провинциите Алепо, Дейр аз Зур, Идлиб, Ракка и Хасака.   От центъра допълват още, че международната коалиция е извършила нови четири въздушни удари по петролни инсталации в източната сирийска провинция Дейр аз Зур, граничеща с Ирак, предаде Асошиейтед прес.   Съюзниците от самото начало на операцията подлагат на интензивен обстрел петролни инсталация под контрола на "Ислямска държава", които са основният източник на финансиране на групировката. Подобни удари обаче застрашават и цивилни, което би могло да подкопае в дългосрочен план усилията за унищожаването й, посочва АП.   Унищожени са позиции в района на язовира край Мосул. Въздушни удари имаше и край сирийския град Кобане, близо до границата с Турция, добавя БНТ. Съобщава се за десетки убити джихадисти. Поразени са били военна техника и бойни постове на групировката. При ударите в Сирия е разрушен логистичен център на "Ислямска държава".   Междувременно джихадистите отново са обсадили планината Синджар в Северен Ирак, където хиляди представители на религиозното малцинство язиди избягаха през август т. г., съобщава Франс прес, позовавайки се на местните медии.   Близо 300 екстремисти с бронирани коли превзеха в понеделник редица села в региона, напомня агенцията. Сега джихадистите "се опитват да изкачат върха пеш, за да нападнат доброволците язиди", заяви по телефона за АФП Дауд Джунди от войските, отбраняващи региона. В планината има почти 2000 семейства в много лошо положение, добави той и уточни, че местните сили имат само леки оръжия, за да се защитават.

18 въздушни удари по позиции на "Ислямска държава" за денонощие

http://www.mediapool.bg/18-vazdushni-udari-po-pozitsii-na-islyamska-darzhava-za-denonoshtie-news226327.html

Международната военновъздушна коалиция нанесе през нощта срещу четвъртък 18 въздушни удари по позиции на джихадистите от "Ислямска държава" в Сирия и Ирак, съобщават световните информационни агенции. Унищожени са позиции в района на язовира край Мосул. Въздушни удари имаше и край сирийския град Кобане, близо до границата с Турция, добавя БНТ. Съобщава се за десетки убити джихадисти. Поразени са били военна техника и бойни постове на групировката. При ударите в Сирия е разрушен логистичен център на "Ислямска държава".

Крадци оставиха улици без ток в кв. Гео Милев в София

http://www.bnews.bg/article-119772

Засегнати са блокове 21 и 23 на улиците „Шипченски проход”, „Калина Малина” и „Професор д-р Георги Павлов” в София.

Изборите в Украйна: Ще победи ли "партията на мира"?

http://www.cross.bg/poroshenko-ykraiina-parlament-1436399.html

/КРОСС/ Парламентарните избори само ще засилят политическото разделение в Украйна. Такова мнение преобладава в прогнозите на западните анализатори. Гласуването е насрочено за 26 октомври. Според последните проучвания, води президентският "Блок на Петро Порошенко", на второ място е "Народния фронт" на премиера Яценюк с 9%. А трета в парламента, може би, ще влезе Радикалната партия на войнствения националист Олег Ляшко. Както отбелязва британският вестник „The Sunday Times", лидерите на военизираните групировки, финансирани от местни олигарси за борба с опълченците в източната част на Украйна, са твърдо решени да заемат депутатските места в новия парламент. Това предизвиква основателни опасения у западни експерти: според тях, крайно десните военизирани групировки могат с времето да решат да извършат държавен преврат. Ако съставът на бъдещия парламент е повече или по-малко ясен, прогнозите за ефективността на неговите действия са много мъгливи. От ООН, например, изразиха надежда, че парламентарните избори ще бъдат стъпка към политическо помирение в Украйна. Но ако "Блокът на Порошенко" се възприема като "партия на мира", то на практика всички останали водещи в избирателната кампания са „партии на войната"

Какво мислят финансистите след докладите за КТБ

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/kakvo-misliat-finansistite-sled-dokladite-za-ktb-6025563

Кольо Парамов се съмнява, че дупката в КТБ е 4,2 млрд. лв.; според Божидар Данев от БСК банката не може да бъде спасена

Нова телефонна измама - плати за по-висока пенсия

http://www.cross.bg/shema-hora-izmamnitzi-1436396.html

/КРОСС/ Телефонните измамници с нова схема - обещават по-високи пенсии на възрастните хора. По тази схема мошениците пробвали да измамят цяло село в Пазарджишко. Една от жертвите дори приготвила да даде рекордните 11 хиляди лева срещу празното обещание да получи двойно по-висока пенсия, съобщава Нова телевизия. Така започва новата схема за измами по телефона - мъж се представя за старши експерт Николов от Националния осигурителен институт и обещава на пенсионерите да направи пенсиите им 700 лева. Жертви са всички възрастни хора в пазарджишкото село Росен, които имат стационарни телефони. Телефонните мошеници искали всички спестявания на хората, за да придвижат по-бързо документите им в НОИ. Масовата измама навреме била предотвратена, след като някои от потърпевшите веднага сигнализирали на кмета. Той от своя страна организирал хайка и тръгнали по следите на телефонните измамници. Кметът разбрал, че те все още са в селото и се движат с два автомобила. От единия се обаждат на възрастните хора, а другият е готов веднага да тръгне на адреса, за да получи парите. Сега пушката на кмета е непрекъснато в колата му, готов да хваща телефонни измамници.  

ВАС изпраща в Конституционния съд пет жалби за касиране на изборите

http://www.cross.bg/kasirane-zhalbata-narysheniya-1436398.html

/КРОСС/Пленумът на Върховния административен съд (ВАС) ще изпрати в Конституционния съд (КС) пет жалби на различни партии, които искат касиране на резултатите от парламентарните избори, съобщава "Правен свят". Очаква се официална информация от съда да има днес. Четири от тези жалби ще бъдат разгледани и на Пленума на Върховния касационен съд (ВКС), който ще се проведе по-късно днес. В Конституционния съд ще отиде жалбата на Патриотичния фронт, с която се иска касиране на изборите в Турция заради множество нарушения. От коалицията, включваща НФСБ и ВМРО, твърдят, че изборният процес в съседната държава е протекъл "при груби, съществени и многобройни нарушения на Конституцията и Изборния кодекс, в условията на лоша организация, грешки и неподготвеност на избирателните комисии, което води до опорочаване на волята на избирателя". В жалбата са изброени примери за редица нарушения, предимно в град Чорлу, като се посочва, че няма механизъм, който да гарантира, че избирателите са дали вота си само по веднъж, че е имало гласуващи, придружавани от лица, без необходимия за целта документ, че има секции, в които са отчетени гласували нереалистично голям брой избиратели - над 936. КС ще бъде сезиран и с жалбата на независимия кандидат Никола Вапцаров, който е бил издигнат от инициативен комитет в Благоевград. Не е известно какви нарушения е посочил в жалбата си Вапцаров

Емил Хърсев: Това, което БНБ изнесе, са извадки от някакъв документ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383477

Ние продължаваме да чакаме одитния доклад за Корпоративна търговска банка (КТБ). Това, което БНБ показа, са извадки от някакъв документ, механично пренасяне на числа в това "резюме". Така финансистът Емил Хърсев и икономическият журналист Мирослав Иванов коментираха  документа, който вчера БНБ публикува пред ТВ7. Ние продължаваме да чакаме одитния доклад за Корпоративна търговска банка (КТБ). Това, което БНБ показа, са извадки от някакъв документ, механично пренасяне на числа в това "резюме". Така финансистът Емил Хърсев и икономическият журналист Мирослав Иванов коментираха  документа, който вчера БНБ публикува пред ТВ7.

Общински служители и шеф на банков клон са задържани при операция на ДАНС в Брезово

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/23/2405294_obshtinski_slujiteli_i_shef_na_bankov_klon_sa/?ref=rss


Общински служители и банкерка са задържани при специализирана акция на ДАНС в Брезово. Това каза кметът на общината Радньо Манолов, цитиран от агенция "Фокус". Акцията се е провела във вторник вечерта.

Задържани са зам.-кметът Димитър Томов, секретарят на общината Стойна Малешкова и Стоянка Стоянова, която управлявала клона на "Банка ДСК" в Брезово.

Тримата се разследват по сигнал за фалшифициране на декларации и злоупотреба с лични данни на хората, за осигуряване на...

17-годишна ученичка блъсната на пешеходна пътека в Русе

http://www.vesti.bg/novini/17-godishna-uchenichka-blysnata-na-peshehodna-pyteka-v-ruse-6025566

17-годишна ученичка бе блъсната на пешеходна пътека тази сутрин в Русе, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Печалбата на Credit Suisse нарасна повече от двойно през третото тримесечие

http://www.investor.bg/evropa/334/a/pechalbata-na-credit-suisse-narasna-poveche-ot-dvoino-prez-tretoto-trimesechie-182395/

Швейцарската банка се е възползвала от колебанията на цените, произтичащи от по-силния долар и забавянето на европейската икономика

Министерството на енергетиката на Русия поиска от „Газпром” да внесе бензин от чужбина

http://www.moreto.net/novini.php?n=268225

Министерството на енергетиката на Русия може да задължи петролните компании да купуват бензин от чужбина, в случаите на дефицит на вътрешния пазар, пише Росийская газета. Мярката ще бъде приета като гаранция за осигуряването на горива, на фона на проблемите с бензина на руския пазар.

Международно изложение в Гранд хотел Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/V3jc91i-ZlI/

Международно изложение на  различни продукти, услуги и инвестиционни проекти се провежда в Гранд хотел Поморие  в  периода 23-24 октомври.Събитието предоставя отлична възможност за запознаване с български и чуждестранни пазари.

Представената продукция на изложението включва:  мед и пчелни продукти, мляко и млечно-кисели продукти, сладкарски изделия, плодове и зеленчуци, месни продукти, риба, натурално лечебни и козметични продукти от луга, кал и водорасли. Освен това посетителите ще могат да разгледат и ръчно изработени уникати, художествена керамика, мебели, ножове за колекционери, аксесоари изработени по древни традиционни технологии.

Представителите на бизнеса могат да се запознаят на място с дейността на фирми в сферата на строителните и машинно-монтажни работи, морския транспорт, проектиране и строителство, телекомуникациите. Изложението се провежда в рамките на Втория международен инвестиционен форум „Новата икономика на България – пътят на изток“.

Форумът и изложението предоставят възможност за директен контакт както с представители на дипломатически мисии и длъжностни лица на държавите като Казахстан, Русия, Турция, Судан, Виетнам, Кувейт, Мароко,  така и с международни компании, развиващи дейност в сферата на новите технологии, транспорт, туризъм, преработваща промишленост. Изложението може да бъде свободно разгледано в спортния салон на Гранд хотел Поморие.

Събитието се провежда под патронажа на Областния управител на област Бургас. Всичко за форума може да намерите на интернет страница - http://iif-burgas.com/.

Емил Хърсев: Много неубедително протече специалният надзор на КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383465

Ние продължаваме да чакаме одитния доклад за Корпоративна търговска банка (КТБ). Това, което БНБ показа, са извадки от някакъв документ, механично пренасяне на числа в това Ние продължаваме да чакаме одитния доклад за Корпоративна търговска банка (КТБ). Това, което БНБ показа, са извадки от някакъв документ, механично пренасяне на числа в това "резюме". Така финансистът Емил Хърсев и икономическият журналист Мирослав Иванов коментираха  документа, който вчера БНБ публикува пред ТВ7.

Ники Минаж заспа 4 пъти по време на интервю

http://www.cross.bg/vreme-intervyu-niki-1436393.html

/КРОСС/ Американската певица Ники Минаж задрямала четири пъти по време на интервю за списание, съобщава Контактмюзик. Младата изпълнителка позирала за фотосесия за последния брой на американското списание "Джи Кю", а за интервюто към снимките се срещнала с журналистката Тафи Бродсър-Акнер в гримьорната на "Барклис сентър" в Ню Йорк, но едва държала очите си отворени. "Тук, на тази кушетка, в тази стая, по време на това интервю с мен, седнала до нея, Ники Минаж заспа. За да бъда напълно точна, тя не изпадна в дълбок сън по време на нашето интервю, но четири пъти задряма и надигаше глава, точно в момента, когато тя беше на път да клюмне. Между това тя беше, бих казала, отпаднала и сдържана", пише Бродсър-Акнер в текста към интервюто.  

От днес Академията на МВР работи с нова система за информационно обслужване и управление на учебния процес

http://press.mvr.bg/NEWS/news141023_01.htm

Проектът по ОП „Развитие на човешките ресурси“, по схемата „ Усъвършенстване на системите за управление във висшите училища“ на Европейския социален фонд 2007 -2013 г. бе представен на пресконференция

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване