Трън побеля от сняг (снимка)

http://pik.bg/трън-побеля-от-сняг-снимка-news241032.html

Трън побеля от сняг (снимка)

Първият сняг в Трън вече е факт, съобщи Мироглед.

 

1016903_795931633790377_8896136989970417093_n

Снежинките за започнали да прехвърчат малко след 9 ч. тази сутрин, съобщи кметът на пограничния край Станислава Алексиева.

„Вече почти спря. Няма заледявания по пътищата, защото е топло и снежна покривка няма да се задържи”, обясни Алексиева.

Общината е готова за зимата. В изправност са всички снегопочистващи машини и е осигурена луга и пясък.

В Трън са измерени най-ниските температури в страната. През зимата на 1947 година термометрите там са паднали до – 38,3 градуса.

Много от жителите на трънско имат поставени на сградите си термометри, за да следят температурата както през зимата, така и през летните горещини. Лятото обаче е прохладно заради планините.

Сватбата ще свири вечното дерби

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383769

Дербито между Дербито между "Левски" - ЦСКА ще бъде ръководено от съдията Ивайло Стоянов, определиха от БФС. Двубоят е от 13 кръг на "А" група и е в събота (25 октомври) от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Помощници на Стоянов ще бъдат Иван Вълчев и Крум Стоилов, а допълнителни съдии са Никола Попов и Мартин Александров.

Броят на заразените с Ебола наближава 10 000 души

http://www.moreto.net/novini.php?n=268258

Броят на хората, заразени с вируса Ебола, е достигнал 9936, а 4877 са починали. Това показват най-новите обобщени данни на Световната здравна организация. Повечето заразени са от трите западноафрикански страни - Либерия, Гвинея и Сиера Леоне.

Калфин: Ситуацията в страната предполага широка коалиция, включително с БСП

http://www.cross.bg/kalfin-koalitziya-gerb-1436442.html

/КРОСС/ "По отношение на коалицията, която колегите от ГЕРБ имат отговорността да направят, разговорите продължават. Ние настояваме относно мнението си, което сме изразили не веднъж и го повторихме - че тази ситуация в държавата предполага за нас максимално широка коалиция, включително с участието на Социалистическата партия." Това каза пред журналисти Ивайло Калфин от АБВ, след проведените втори консултации с ГЕРБ. „Това, което за нас е изключително важно, което подчертахме и с което се явяваме на тези разговори е, че има изключително сериозни проблеми в държавата, свързани с нейната финансова стабилност и с предстоящата зима, които предполагат национално отговорни решения. Призоваваме не за първи път политическите сили в парламента да оставят за малко на страна партийните си програми и да потърсим това, което е важно за държавата за следващите месеци, до края на годината", каза още Калфин. По негови думи в дясноцентристка коалиция АБВ трудно би могла да участва, което обаче не означава, че няма да подкрепим конкретни политики. Калфин посочи, че по време на днешните консултации ГЕРБ и АБВ са обсъдили изработването на стратегия в областта на енергетиката и са говорили, че е добре следващия парламент да приеме декларация, в която да се изведат националните приоритети, които всички политически групи да подкрепят. „Ние ще бъдем максимално конструктивни, но в дясноцентристка коалиция няма как да участваме", подчерта Ивайло Калфин

Липсват медицински екипи за трансплантации

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/lipsvat-medicinski-ekipi-za-transplantacii-6025581

Основният проблем в последните години е липсата на достатъчен персонал и умората на наличния, смята координаторът на донорската програма към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив д-р Костадин Чифлигаров

Полицайката, обвинена в унизителен обиск, е издържала детектора на лъжата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/23/2405389_policaikata_obvinena_v_unizitelen_obisk_e_izdurjala/?ref=rss


Полицайката, която беше обвинена, че е обискирала по унизителен начин 20-годишната студентка Борислава Латинова, е минала успешно детектора на лъжата, съобщи "Нова телевизия", позовавайки се на източници от МВР.

По информация на телевизията в района на извършената проверка има камера, която щяла да покаже, че обиск въобще не е имало, а момичето е писало само обяснение в районното управление.

Всички полицаи, участвали в екипа, спрял за проверка автомобила, в който е...

Русия изрази недоволството си пред ООН от разследванията на престъпленията в Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-rysiya-zaiitzev-1436441.html

/КРОСС/ Русия изрази недоволството си пред ООН във връзка с разследването на големите престъпления, извършени в Украйна през тази година, в това число стрелбата на Майдана, трагедията в Одеса, самолетната катастрофа в Донецк, както и масовите гробове, предаде ТАСС. „До този момент не са проведени разследвания във връзка със стрелбата на Майдана, масовото убийство на хора в Одеса и други градове в Украйна. Никой не е подведен под отговорност за масовите гробове, открити край Донецк. На практика разследването на катастрофата на малайзийския самолет МН17 също заглъхна”, заяви първият секретар на постоянното представителство на Русия при ООН Алексей Зайцев по време на заседание на четвъртия комитет на Генералната Асамблея на ООН. Миналата седмица заместник официалният представител на генералния секретар на ООН Фархан Хак заяви пред журналисти, че ООН следят „за хода на всяко едно разследване”, провеждащо се в Украйна. Според него всяка препоръка или загриженост, възникнали в ООН по този повод, е отразена в докладите, които ежемесечно представя изпратената в Украйна мисия за наблюдаване на ситуацията в сферата на човешките права. Междувременно Зайцев упрекна киевските власти заради отказа им да признаят „на значителна част от населението политическите, граждански и културни права” , като по този начин „правят всичко възможно, за да не допуснат национално примирие”

Д-р Михайлов: ДПС не излиза лесно от властта

http://frognews.bg/news_78777/

Преминахме през еуфорията, че преговорите се водят открито и честно, но същинските разговори се водят в Банкя. Широката публика знае, че е по-добре да има едно отвратително правителство, отколкото никакво.

Фандъкова: Екологията е приоритет в работата на Столична община

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383755

Екологията е приоритет в работата на Столичната община. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на шестата международна среща на партньорите по проект „Региони за рециклиране”, съобщиха от пресцентъра на общината.
Привеждането на всички дейности на града към практиките и европейското законодателство в сферата на Екологията е приоритет в работата на Столичната община. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на шестата международна среща на партньорите по проект „Региони за рециклиране”, съобщиха от пресцентъра на общината. Привеждането на всички дейности на града към практиките и европейското законодателство в сферата на

Русия обмисля да официализира „зелените човечета“

http://offnews.bg/news/n_1/n_407417.html

Русия обмисля да официализира частните войници, каквито участваха в боевете в Украйна и станаха известни като „зелените човечета", съобщи „Ведомости“. За официализирането на частните военни компании в Държавната дума вече е внесен законопроект. Негов автор е депутатът от „Справедлива Русия“ Генадий Насовко. Според законопроекта частните военни компании ще могат да предлагат услуги от военен характер – разминиране, охрана на кораби от пирати, алтернативно уреждане на военни конфликти, както за руски, така и за чуждестранни клиенти. Частните войници ще могат и да обучават силите за сигурност, да охраняват държавни учреждения и длъжностни лица. Законопроектът предвижда частните военни компании да са под контрола на Федералната служба за сигурност. С приемането на този законопроект руските военни, подали оставка, или съкратените военни ще могат да си намерят работа, обяснява предложението си Генадий Носовко. Предложението е почерпило идеи от световния опит и най-вече на този от САЩ, където частните войници печелят сериозни пари и се изявяват дейно на геополитическо равнище, подчерта Носовко. Те охраняват петролопроводи, а сега изпълняват и функции, недостъпни за въоръжените сили на страните, каза Носовко. В момента наемничеството според руските закони е престъпление, а по света много се търсят руски военни специалисти, допълни той. Армията не бива да се принуждава към осъдителни действия, но една частна структура тихомълком може да направи нещо за благото на държавата, без да излага на показ самата държава, коментира военният експерт Анатолий Циганок. Руският президент Владимир Путин обяви през 2012 г., че може да се помисли за създаването на частни военни компании в Русия, а вицепремиерът Дмитрий Рогозин посочи, че тази идея вече се обмисля на високо равнище. В Русия вече има частни военни компании, които са успели да заобиколят закона. Те предлагат единствено услуги извън страната и съхраняват извън пределите на Русия оръжията си. Ние не участваме във въоръжени конфликти като наемници и не консултираме организации и групировки, които имат отношение към терористични организации, обясни директорът на една от тези компании - „РСБ-груп“, Олег Криницин.

Йордан Цонев: Веднага да се изкарат имената на кредитополучателите в КТБ

http://web.barometar.net/65507/

Веднага да се извадят имената на кредитополучателите от КТБ! Това коментира пред БЛИЦ депутатът от ДПС Йордан Цонев, който припомни предложения от ДПС закон, според който това трябва да стане. БЛИЦ призова тази сутрин главния прокурор Сотир Цацаров да осветли списъка с имената на кредитополучателите, които са се облагодетелствали без необходимото обезпечение, както и тези, [...]

Карнавал за малките, магии и танци за големите на Хелоуин във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268252

Halloween карнавал за малки и големи ще зареди с настроение и лакомства посетителите на Grand Mall на 31 октомври. След грандиозния успех на маскарада за Деня на Вси светии миналата година най-големият търговски център кани отново скелети, вещици, вампири и призраци да покажат костюмите си и да се забавляват.

Фандъкова: Екологията е приоритет за Столична община

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383749

Екологията е приоритет в работата на Столичната община. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на шестата международна среща на партньорите по проект „Региони за рециклиране”, съобщиха от пресцентъра на общината.
Привеждането на всички дейности на града към практиките и европейското законодателство в сферата на Екологията е приоритет в работата на Столичната община. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на шестата международна среща на партньорите по проект „Региони за рециклиране”, съобщиха от пресцентъра на общината. Привеждането на всички дейности на града към практиките и европейското законодателство в сферата на

Русия планира легализация на частните военни компании

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/23/2405397_rusiia_planira_legalizaciia_na_chastnite_voenni/?ref=rss


Русия планира да легализира частните военни компании, съобщава The Moscow times, позовавайки се на депутата от "Справедливая Россия" Михаил Емелянов. Новото законодателство е вдъхновено от американския опит с фирми като Blackwater, ползвани в редица кампании най-вече в Близкия изток.

"Не само че спечелят много добри пари – милиарди долари – но участват много активно на геополитическо ниво", заяви Емелянов пред "РИА Новости".

Депутатът изтъква не толкова възможностите за...

Бюджетната процедура - дефицит на професионализъм или дълбока зависимост

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383744

Въвлечено в медийния трилър „Формиране на правителство“, обществото ни се подготвя да бъде „сготвено“ от задкулисни играчи чрез актуализацията на Бюджет 2014 и подготовката на Бюджет 2015 г.

Законът за бюджета е най-същественият инструмент за текущо управление със стратегическо значение за развитието на страната. Бюджетът на държавата е финансо Въвлечено в медийния трилър „Формиране на правителство“, обществото ни се подготвя да бъде „сготвено“ от задкулисни играчи чрез актуализацията на Бюджет 2014 и подготовката на Бюджет 2015 г. Законът за бюджета е най-същественият инструмент за текущо управление със стратегическо значение за развитието на страната. Бюджетът на държавата е финансо

Светослав Тодоров: През този сезон в отбора има по-голямо израстване

http://dobrudjatv.net/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2-%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-%d1%82%d0%be%d0%b7%d0%b8-%d1%81%d0%b5%d0%b7%d0%be%d0%bd-%d0%b2-%d0%be%d1%82/

В предстоящия мач с Раковски ще се опитаме да зарадваме верните ни фенове, които ни подкрепиха и в мача с Пирин. Това заяви старши треньорът на Добруджа Светослав Тодоров на традиционната си пресконференция преди все кръг от шампионата. Наставникът е доволен, че няма контузени и […]

БСП-Габрово към Дъбов: Преди да говориш пред медиите, искай разрешение

http://politics.actualno.com/BSP-Gabrovo-kym-Dybov-Predi-da-govorish-pred-mediite-iskaj-razreshenie-news_56447.html

Структурите на БСП в Габровска област категорично застанаха зад Кирил Добрев и директно заклеймиха даденото от зам.-председателя на партията Димитър Дъбов интервю във вестник "Преса", касаещ...

Изловиха купувачи на гласове в Хасково

http://crime.actualno.com/Izloviha-kupuvachi-na-glasove-v-Haskovo--news_56449.html

В Хасково трима мъже са били арестувани за купуване на гласове. Това съобщават от прокуратурата. Става дума за Васко Василев от гр. Свиленград, Иван Иванов от гр. Свиленград и Красимир Мочуков от гр...

300 000 са наркозависимите у нас

http://society.actualno.com/300-000-sa-narkozavisimite-u-nas-news_56450.html

Регистрираните наркозависими у нас са около 300 000. Това съобщи Стефан Бакалов от Агенция „Митници“, който ръководи отдела за борба с наркотрафика на Летище „София&l...

Вицето Цанова не знаела, че Йорданова е гадже на Лукарски

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383722

Новият зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) ще бъде Димитър Владимиров, който в момента изпълнява длъжността главен секретар. Решението на правителството идва, след като след обществен натиск назначената преди дни на поста Ива Йорданова подаде оставка във вторник.
“Аз лично избрах Йорданова. Имаше няколко предложени Новият зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) ще бъде Димитър Владимиров, който в момента изпълнява длъжността главен секретар. Решението на правителството идва, след като след обществен натиск назначената преди дни на поста Ива Йорданова подаде оставка във вторник. “Аз лично избрах Йорданова. Имаше няколко предложени

Новата Европейска комисия в цифри

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/23/2405400_novata_evropeiska_komisiia_v_cifri/?ref=rss


Новата Европейска комисия на Жан-Клод Юнкер е готова да започне работа, след като тя бе одобрена на 22 октомври от Европейския парламент. В специална графика Европейският парламент представя състава на комисията в цифри.

Изборът на комисията беше основна тема за много европейски медии, показва прегледа на БТА. Германският вестник "Цайт" коментира, че новата комисия ще има повече поле за маневриране, отколкото отиващата си на португалеца Жозе Мануел Барозу. Това е така, защото...

Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще пее в LORD OF THE RINGS IN CONCERT

http://www.cross.bg/keiitlin-rings-concert-1436440.html

/КРОСС/ Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще стане част от филмовото зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT на 5 декември в София. Кейтлин Луск пее от 15 годишна в спектаклите, посветени на трилогията на Толкин, като лично композиторът Хауърд Шор я кани да бъде солист в неговия първи концертен проект. Над 300 спектакъла и 10 години по-късно Кейтлин пристига и в България. За първи път в Източна Европа ще видим, чуем и изживеем по неповторим начин първата част от „Властелина" - Задругата на пръстена. Филмовото зрелище ще включва HD прожекция на цялата първа част на огромен екран и над 250 музиканти, които ще я озвучат на живо. В изпълнение на симфоничния оркестър, смесен и детски хор,на БНР шедьовърът на филмовата музика ще звучи в пълен синхрон с картината и със субтитри на български език. „За нас е изключителна чест именно Кейтлин Луск да бъде на сцената на Арена Армеец на 5 декември. Едва на 25, тя има над 10 годишен опит в LORD OF THE RINGS IN CONCERT и несъмнено е любимка на Хауърд Шор, който не крие възхищението си от нейния талант. Тя е една от големите изненади, които ще допринесат публиката да изживее по един уникален начин „Властелинът", сподели Петър Димитров от P&P events, организатор на събитието. Кейтлин Луск стъпва на голямата сцена едва на 14 годишна възраст заедно с Балтиморския симфоничен оркестър в САЩ, а още през същата година записва и първия си студиен албум - No Looking Back

Липсват медицински екипи за трансплантации

http://www.cross.bg/horata-chifligarov-donorstvoto-1436438.html

/КРОСС/ "Смело мога да заявя, че няма достатъчно екипи за извършването на всяка една дейност по трансплантацията на органи." Това каза пред Дарик координаторът на донорската програма към УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив д-р Костадин Чифлигаров. По думите му основният проблем в последните години е липсата на достатъчен персонал и умората на наличния, което неминуемо довежда до провал на донорската програма. Според д-р Чифлигаров, независимо от дефицита на кадри, темата с донорството започва да се дискутира все по-широко от медицинския персонал. Той апелира хората също да говорят свободно по темата вътре в семейството. "Когато провеждаме информативни разговори с хората за донорството, идеята да се спаси друг човешки живот се приема позитивно. На практика обаче, поставени в реална ситуация, хората трудно взимат такова решение", коментира лекарят. Той бе категоричен, че донорството не е някаква странна дейност извън нормите на медицината. В момента около 1000 българи чакат за трансплантация, информира д-р Чифлигаров.  

Откриха 108 саксии канабис в шуменско село

http://www.vesti.bg/novini/otkriha-108-saksii-kanabis-v-shumensko-selo-6025582

Полицаи откриха голяма оранжерия за канабис в къща в шуменското село Кюлевча. Задържан е 41-годишен варненец, предаде кореспондентът на БГНЕС в Шумен.

Е. Костадинов за Фрог: Проблемът в БСП не е поколенчески, а морален

http://frognews.bg/news_78775/

В БСП няма поколенчески проблем. Той е изкуствено създаден. Хората или притежават качества или не притежават качества. Но няма поколенчески проблем в БСП. Проблемът е в полето на морала. Това каза специално за Фрог нюз социалистът от Благоевград Емил Костадинов, считан за един от най-чистите хора в Столетницата.

Въвеждат електронна проверка при технически преглед дали сме платили данъка на колата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383741

Продължават реформите в автомобилния сектор, обяви министърът на транспорта Николина Ангелкова, която взе участие в научно-практическа конференция „Транспортът в променящия се свят – предизвикателства и решения“ в УНСС.
„С нормативни промени е предвидено при технически преглед на превозно средство, проверката за платен данък да става по електронен Продължават реформите в автомобилния сектор, обяви министърът на транспорта Николина Ангелкова, която взе участие в научно-практическа конференция „Транспортът в променящия се свят – предизвикателства и решения“ в УНСС. „С нормативни промени е предвидено при технически преглед на превозно средство, проверката за платен данък да става по електронен

Нападателят на канадския парламент е действал сам

http://econ.bg/Новини/Нападателят-на-канадския-парламент-е-действал-сам_l.a_i.583005_at.1.html

Нападателят на канадския парламент е действал сам и е бил психично нестабилен. Това заявиха официалните власти в Отава след снощното нападение....

ГЕРБ и АБВ – няма индикации за коалиция

http://www.moreto.net/novini.php?n=268265

Различията между ГЕРБ и АБВ остават, макар и да има известно сближаване в позициите. Това стана ясно след втората среща на представителите на двете партии. Те са съгласни, че към момента се търси решение в дясно-центристко правителство, съобщи Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

Животновъдите отменят планирания за края на месеца протест

http://www.cross.bg/protest-ymrelite-fermerite-1436439.html

/КРОСС/Животновъдите отменят планирания за края на месеца протест, съобщи пред Радио Стара Загора Боряна Дочева от Националния съвет на животновъдите. След срещата с министъра на земеделието и храните стана ясно, че до края на седмицата трябва да започнат изплащанията за животните, умрели от „син език". До 15 ноември на фермерите ще бъдат изплатени 90 милиона лева. Ангажиментът е поет от министър Васил Груев. Закъснението на субсидиите, които обикновено се изплащат в средата на октомври, беше една от причините за подготвян протест в бранша. Другият сериозен проблем е тарифата, по която ще се изплащат обезщетенията за умрелите от "син език" животни. Докато първоначалното обещание на министъра беше, държавата да изплати по 200 лева на животно, през последните дни министерството оповести, че ще изплаща по 2,37 лв. на килограм. Това предизвика недоволството на фермерите, тъй като никой не е теглил умрелите животни, посочи Дочева. 

Р. Кънев: Не съм и няма да бъда кандидат за министър

http://frognews.bg/news_78774/

"Единственото условие на РБ е реформаторска програма за преодоляване на срастването между икономическа, политическа, съдебна и медийна власт."

Най-влиятелните личности в съвременното изкуство са...

http://www.vesti.bg/naj-vliiatelnite-lichnosti-v-syvremennoto-izkustvo-sa-6025580

Серота неизменно присъства в челната десетка на класацията Топ 100 за най-влиятелните личности в съвременното изкуство, откакто авторитетното издание я изготвя от 2002 г.

Ръстът на икономиката през 2015 година ще се забави

http://www.cross.bg/ikonomikata-zabavi-rust-1436437.html

/КРОСС/Ръстът на икономиката през 2015 година ще се забави. Това сочат данни на Министерството на финансите, цитирани в пресата. Според статистиката икономиката ще забави темпо и през 2015 година вместо с 2,5%, ще се увеличи само с 1,5 на сто.  Въпреки занижилите се очаквания за ръст, догодина брутният вътрешен продукт на страната ще достигне 82,9 милиарда лева. Според експертите през 2015 година потреблението ще се свие до под един процент, докато за тази година се очаква ръст от 1,6%.

Следят електронно при технически преглед дали сме платили данъка на колата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383733

Продължават реформите в автомобилния сектор, обяви министърът на транспорта Николина Ангелкова, която взе участие в научно-практическа конференция „Транспортът в променящия се свят – предизвикателства и решения“ в УНСС.
„С нормативни промени е предвидено при технически преглед на превозно средство, проверката за платен данък да става по електронен Продължават реформите в автомобилния сектор, обяви министърът на транспорта Николина Ангелкова, която взе участие в научно-практическа конференция „Транспортът в променящия се свят – предизвикателства и решения“ в УНСС. „С нормативни промени е предвидено при технически преглед на превозно средство, проверката за платен данък да става по електронен

Откриха около 500 екзокомети около една и съща звезда

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/otkriha-okolo-500-ekzokometi-okolo-edna-i-syshta-zvezda-6025578

Става въпрос за най-голямото преброяване на екзокомети в една и съща екзопланетна система, уверени са френски астрономи

Изникват нови подробности за катастрофата във "Внуково"

http://www.cross.bg/pistata-vladimir-rysiya-1436436.html

/КРОСС/ Властите в Русия задържаха четирима служители на московското летище "Внуково" във връзка с катастрофата на частния самолет «Falcоn-50», при която загинаха президентът на френския петролен концерн "Тотал" - 63-годишният Кристоф дьо Маржери, и още трима души от екипажа на самолета, предаде ТАСС. Самолетът на Маржери се разби в нощта срещу вторник, след като при излитането си закачи снегорин на пистата, водачът на който е могъл да бъде пиян. Но, самият шофьор и неговият адвокат отричат да има наличие на алкохол в организма му. Сред задържаните за инцидента са: главен инженер на летище „Внуково" Владимир Леденев, който е ръководил процеса по разчистването на снега; ръководител на полети Роман Дунаев, старши диспечер Александър Круглов и диспечер-стажант Светлана Кривсун, които са ръководили полетите и били отговорни в онази нощ. Следователите са провели разпит с четиримата задържани.«Както предполага следствието, посочените лица не са спазили необходимите изисквания за безопасност на полета, както и правилното организиране на наземните работни процеси, което е довело до трагедията. Задържаните са допитвани в качество на заподозрени», поясниха руските следователи в четвъртък. По думите на официалния представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, разследването на случая продължава

Рок концерт в Монтана събира средства за Мизия и Берковица

http://www.cross.bg/montana-kontzert-miziya-1436435.html

/КРОСС/Благотворителен рок концерт в помощ на пострадалите от наводненията в Мизия и Берковица ще се проведе в Монтана на 23 октомври. От 19:30 ч. в Голямата зала на Младежкия дом за каузата ще свирят групите Trick и Longest Road от Монтана, Effect от Лом и Rebels от Вършец. Събитието се организира от Ученическия съвет на гимназията с преподаване на чужди езици "Петър Богдан" и Българския младежки червен кръст- Монтана. Средствата ще се набират от входни билети на стойност 2 лева, както и в благотворителна каса. Всички желаещи да помогнат на семействата, пострадали от наводненията, ще могат да дарят средства в касите на БМЧК. Те ще са отворени през целия ден на 23 октомври.  

Общински съветници от ПП ГЕРБ протестират срещу неправомерно възнаграждение на зам.-председателя на ОбС в Долни чифлик

http://web.barometar.net/65504/

Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Долни чифлик напуснаха сесията на Общинския съвет в знак на протест срещу незаконосъобразното възнаграждение на зам.-председателя на ОбС. Пряк повод за реакцията им бе отказа на управляващото мнозинство (БСП, ДПС)  да разгледа внесената докладна за промяна в Правилника за дейността на Общинския съвет. В отговор на равнодушието, с което [...]

Проф. Кантарджиев: Грипът не идва в точен ден и час

http://frognews.bg/news_78773/

Грипът няма точен ден и час, в който ще настъпи. Към края на октомври, началото на ноември започват първите случаи на грип. Вирусът циркулира и през лятото, но тогава ситуацията е такава, че не може да се разпространява масово.

Ивайло Калфин: Ситуацията в страната изисква широка коалиция и с БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383728

По отношение на коалицията, която колегите от ГЕРБ имат отговорността да направят, разговорите продължават. Ние настояваме относно мнението си, което сме изразили не веднъж и го повторихме - че тази ситуация в държавата предполага за нас максимално широка коалиция, включително с участието на Социалистическата партия. По отношение на коалицията, която колегите от ГЕРБ имат отговорността да направят, разговорите продължават. Ние настояваме относно мнението си, което сме изразили не веднъж и го повторихме - че тази ситуация в държавата предполага за нас максимално широка коалиция, включително с участието на Социалистическата партия.

Мащабно българско участие на Международната изложба за храни и напитки SIAL Paris 2014 и търговска мисия до Франция

http://www.cross.bg/sial-paris-ychastie-1436433.html

/КРОСС/ В периода 18 до 23 октомври 2014 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира национално участие на българските производители в Mеждународната специализирана изложба за храни и напитки SIAL Paris 2014 и търговска мисия до Париж, Франция. SIAL Paris e най-голямата специализирана промоционална проява в областта на хранително-вкусовата промишленост и тази година отбелязва 50-годишнина от своето създаване. В последното издание на SIAL Paris през 2012 г., участие са взели над 5000 изложители, а посетителите са били над 150 000 търговци и специалисти от бранша. В рамките на изложението се представят всички аспекти на ХВП индустрията - от мляко до риба, напитки и биопродукти, традиционни кулинарни технологии и иновационни решения за оборудване на заведения за обществено хранене. Българските предприятия - изложители и посетители, представят богата гама хранителни продукти и напитки - млечни и месни продукти, замразени плодове и зеленчуци, плодови и зеленчукови консерви, безалкохолни напитки и вино, захарни, сладкарски изделия, биологични продукти. Наред с това те имат възможността да се запознаят с новите тенденции в производството и предлагането в областта на ХВП. На три щанда с обща площ от около 300 кв.м. в Изложбения център Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte във френската столица своята продукция представят 41 български производители, което е най-мащабното участие на страната ни на SIAL

Широка коалиция и с БСП иска АБВ от ГЕРБ

http://news.ibox.bg/news/id_1989404080

Обсъдили са различен кръг теми, както и актуалните мерки по управлението на държавата и съставяне на ново правителство. Разговорите по отношение на бъдеща коалиция продължават.

Арестуваха зам.-кмет, секретар и банкер в Брезово

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/arestuvaha-zam.-kmet-sekretar-i-banker-v-brezovo-6025579

Тримата се разследват по сигнал за фалшифициране на декларации и злоупотреба с лични данни на граждани

Задържаха варненец за умишлен палеж на автомобил

http://www.moreto.net/novini.php?n=268255

37-годишен варненец е задържан за умишлен палеж на автомобил, съобщиха от полицията за Moreto.net. Сигнал за пожар в лек автомобил "БМВ" е подаден на 20 октомври, около 04:25 часа. Колата е била паркирана пред жилищна сграда на ул.

Във Варна арестуваха осъден за контрабанда на наркотици по искане на Германия

http://www.cross.bg/germaniya-maksim-shmidt-1436431.html

/КРОСС/ На основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокуратурата в град Аахен ФР Германия, днес Варненският окръжен съд задържа първоначално под стража немския гражданин Максим Шмидт. 37-годишният чужденец е издирван от властите в Германия, за да изтърпи влязла в сила присъда за контрабанда на хероин, наложена от Районен съд Аахен. Наказанието от година и половина "лишаване от свобода" е заради престъпления, извършени от Шмидт през 2006 година. Преди 8 години Максим на няколко пъти вкарал нелегално хероин от Холандия в Германия. Немските власти са установили вината му затова, че първоначално сам, а след това и в съучастие с друго лице е осъществил контрабанда на наркотично вещество. Присъдата му е влязла в сила през 2007 година и властите в Германия настояват той да изтърпи остатъка от наказанието в размер на 281 дни. Максим Шмидт е задържан във Варна на 20 октомври 2014 година. Днес той разказа пред съда, че пребивава в България, за да се лекува в специализиран център за лечение от наркозависимост край Варна. Това обстоятелство не е основание за съда да му определи по-лека мярка за неотклонение. ВОС намира, че в ЕЗА се съдържат всички атрибути, посочени в Закона за екстрадицията и ЕЗА (ЗЕЕЗА). Германският гражданин има влязла в сила присъда за тежко престъпление, което се наказва и в двете държави

Калфин: Ситуацията в страната предполага широка коалиция и с БСП

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383724

По отношение на коалицията, която колегите от ГЕРБ имат отговорността да направят, разговорите продължават. Ние настояваме относно мнението си, което сме изразили не веднъж и го повторихме - че тази ситуация в държавата предполага за нас максимално широка коалиция, включително с участието на Социалистическата партия. По отношение на коалицията, която колегите от ГЕРБ имат отговорността да направят, разговорите продължават. Ние настояваме относно мнението си, което сме изразили не веднъж и го повторихме - че тази ситуация в държавата предполага за нас максимално широка коалиция, включително с участието на Социалистическата партия.

Приходите от посещенията на круизните кораби са възвърнали инвестицията в Морската гара

http://www.cross.bg/byrgas-korabi-kryiznite-1436434.html

/КРОСС/Приходите от посещенията на круизните кораби са възвърнали инвестицията в Морската гара. Това съобщи изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов по време на второто издание на Международния инвестиционен форум „Новата икономика на България - пътят на изток", който се провежда в „Гранд хотел Поморие". По неговите думи в Пристанище Бургас круизните направления са намерили своето сериозно място, а товарното направление е традиционно силно. Отделно обхватът на пристанищните услуги се е разширил с Ro/Ro пасажерските кораби (фериботи), които се обслужват на друг терминал, но все пак влизат в Бургаския залив. Последният кораб, който ще посети пристанище Бургас ще акостира на 30 октомври. Така пристанището приключва успешна круизна година, а държавата се възползва от още една форма за увеличаване на туристопотока.  

Италианският град Салерно обяви конкурс за красиви антени

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/10/23/2403800_italianskiiat_grad_salerno_obiavi_konkurs_za_krasivi/?ref=rss


Управата на италианския град Салерно обяви конкурс за дизайн на "по-малко грозни" телеком антени, които в момента загрозяват хълм, разположен над южната част на града, съобщи bdonline.co.uk.

Предавателите се намират на хълма Белария, който е частично собственост на общината. Според заданието новият дизайн трябва да минимализира визията на антена и електромагнитното въздействие върху района и да може да се превърне в градска забележителност, с която да бъдат сменени множеството...

Общината и вузовете отчетоха съвместната си работа през 2014 г.

http://web.barometar.net/65502/

на срещата Община Варна бе представена от зам.-кмета Пейчо Пейчев и Лилия Христова, директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт

Ferrari 458 Speciale A – най-бързият Spider

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383672

Преди година Ferrari представи модела 458 Speciale, сега на парижката сцена излезе откритият вариант Spider в специална серия с добавка А към името (от Aperta – отворен). Лимитираният автомобил ще бъде произведен в 499 броя, също както предшественика Scuderia Spider 16M.
За радост на ортодоксалните почитатели на големите атмосферни двигатели, Преди година Ferrari представи модела 458 Speciale, сега на парижката сцена излезе откритият вариант Spider в специална серия с добавка А към името (от Aperta – отворен). Лимитираният автомобил ще бъде произведен в 499 броя, също както предшественика Scuderia Spider 16M. За радост на ортодоксалните почитатели на големите атмосферни двигатели,

Росица Янакиева е депозирала оставката си като кмет на Перник

http://www.cross.bg/kmet-pernik-yanakieva-1436432.html

/КРОСС/Росица Янакиева, която бе избрана за депутат в 43-отот НС на провелите се на 5 октомври предсрочни парламентарни избори, е депозирала в Общинската избирателна комисия оставката си като кмет на Перник. В заявлението, тя моли комисията да открие процедура за избор на нов градоначалник. По закон, срокът в който може да бъде задействана процедурата е най-много един месец. Вариантите за това как ще се процедира в Перник са два - или частични избори за кмет или избор на кмет сред заместниците на Янакиева или сред общинските съветници на сесия на ОбС. Има и трета възможност - служебно назначаване на кмет от областния управител, ако ОбС не успее да стори това. Макар че Перник попада в хипотезата за частичен вот, никой не говори за избори. Вместо това обясненията на всички нива са, че и ЦИК има нагласа те да бъдат избегнати, а причините са, че разходите около вота ще са за сметка на общинския бюджет, който и без това не е в завидно положение. Нещо повече, преди дни председателят на ОбС Милан Миланов заяви, че ако Янакиева депозира оставката си в ОИК, то изборът на кмет може да влезе като точка в дневния ред на подготвяното за 30 октомври заседание на съветниците.

Принципните различия между ГЕРБ и АБВ остават

http://econ.bg/Новини/Принципните-различия-между-ГЕРБ-и-АБВ-остават_l.a_i.582995_at.1.html

Принципните различия между ГЕРБ и АБВ остават. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след края на двучасовите преговори между двете партии. ...

Хампарцумян: Банковата система не е застрашена

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/hamparcumian-bankovata-sistema-ne-e-zastrashena-182403/

При несъстоятелност на КТБ държавата ще трябва да изтегли нов дълг в рамките на 1,5 млрд. лв. за плащане на гарантираните депозити, коментира банкерът

Конституционният съд гледа пет жалби за касиране на изборите

http://offnews.bg/news/n_1/n_407408.html

Пленумът на Върховния административен съд (ВАС) изпрати в Конституционния съд 5 жалби на различни партии с искане за касиране на резултатите от парламентарните избори на 5 октомври.  Първото искане е от кандидатите за народни представители от 10 МИР-Кюстендил на партиите "България без цензура", ГЕРБ, Коалиция "Патриотичен фронт", БСП и "Нова България". Към тях има и жалба на независимия кандидат Никола Вапцаров.  Друга от жалбите е на Патриотичния фронт , които искат касиране на вота в Турция заради нарушения на Изборния кодекс. Според патриотите в секциите в Турция е провеждана агитация в полза на ДПС.  Шестима кандидати за депутати от Реформаторския блок - Пенка Деведжиева, Велко Илчев, Петър Накаленов, Александър Павлов, Иван Делчев, Красимир Вълков, оспорват резултатите в 16 МИР-Пловдив. Конкретно те оспорват избора за народен представител на Венцислав Каймаканов от ДПС. Има внесено искане и от „Нова България“, „Нова алтернатива“ и "Обединена България", според които изборните резултати в цялата страна са незаконни. От трите партии са направили проверка на изборните протоколи и са открили редица нарушения, на базата на които оспорват резултатите от вота. Формациите са открили много сканирани протоколи, в които липсват имената на членовете на избирателната комисия или няма подписи при нанесена поправка, а това са нарушения на Изборния кодекс. ВАС е отхвърлил искането на Цветелин Кънчев, кандидат за народен представител от 17 МИР-Пловдив от "Коалиция БСП – лява България". Лидерът на "Евророма" е оспорил избора на Манол Генов, който също бил в листата на социалистите. 

ГЕРБ: Принципните ни различия с АБВ остават

http://www.cross.bg/temi-razlichiya-buchvarova-1436430.html

/КРОСС/ „Запазихме различните си позиции и разяснихме, че нашите усилия в момента са да търсим подкрепа за едно дясноцентристко управление и не се отказваме от това. Затова принципните ни различия остават". Това коментира Румяна Бъчварова от ГЕРБ след проведените втори консултации с АБВ,. "Проведохме едни много конструктивни разговори. Те протекоха така, че установихме нашите особени политически различия и обсъдихме доста теми, които са свързани с актуалните мерки по управлението на държавата и въпроси, свързани със съставянето на правителството", каза още тя и добави, че принципните различия не са препятствие пред възможността да се търсят общи решения по много важни за държавата въпроси. "Има две теми, по които постигнахме принципно сближаване на позициите - едната е реформа в правосъдната система, а другата е реформа в сферата на сигурността - много важни и ключови теми за страната", съобщи Бъчварова. "Удовлетворени сме, че получихме общо разбиране по най-важните теми в момента - финансовата стабилност, случая с КТБ, възможността за бързо отблокиране на европейските средства, обсъдихме и възможните реформи, които оттук нататък правителството има възможност да проведе и по някои от тях получихме съгласие и конструктивни позиции от страна на АБВ", добави Бъчварова. Предстоят срещи с Патриотичния фронт и БСП.  

Баба намери капсул-детонатори в двора си в свогенско село

http://pik.bg/баба-намери-капсул-детонатори-в-двора-си-в-свогенско-село-news241012.html

Баба намери капсул-детонатори в двора си в свогенско село

Стопанка е намерила капсул-детонатори при почистване на градината си в свогенското село Владо Тричков.

Това съобщиха от полицията. Около 8.30 часа вчера 75- годишна жителка на село Владо Тричков съобщила в полицията, че докато е почиствала градината си, в полувкопана в земята тръба, е намерила предмети, наподобяващи взривни материали.

Незабавно на място били изпратени полицейски служители, които установили в бетонната тръба 32 силно корозирали капсул-детонатори. Същите са иззети по надлежния ред и предадени за унищожаване на служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма.

По случая в Районно управление на полицията в Своге е образувана преписка.

Продължават ударите по "Ислямска държава" в Ирак

http://www.moreto.net/novini.php?n=268245

Най-малко 10 въздушни удара са нанесли самолети на ръководената от САЩ международна коалиция по цели на "Ислямска държава" край стратегическия язовир "Мосул" в Ирак. Джихадистите са се опитали да превземат съоръжението, но са били спрени, съобщава "Франс прес".

АБВ: Няма да участваме в дясноцентристка коалиция

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/abv-niama-da-uchastvame-v-diasnocentristka-koaliciia-6025577

Принципните ни различия остават. Това обаче не е препятствие пред възможността да търсим общи решения по много важни за държавата въпроси, категорична е Румяна Бъчварова от ГЕРБ

Слушането на Джъстин Бийбър помага в кариерното развитие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383713

Слушането на Джъстин Бийбър в офиса помага на служителите в кариерното им развитие, тъй като поп музиката ги прави по-производителни, установи проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".
От направеното британско изследване проличало, че 88 на сто от трудещите се стават по-прецизни и акуратни в дейността си, когато слушат поп музика. Слушането на Джъстин Бийбър в офиса помага на служителите в кариерното им развитие, тъй като поп музиката ги прави по-производителни, установи проучване, цитирано от в. "Дейли мейл". От направеното британско изследване проличало, че 88 на сто от трудещите се стават по-прецизни и акуратни в дейността си, когато слушат поп музика.

АБВ: Ситуацията предполага широка коалиция с БСП

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/abv-situaciiata-predpolaga-shiroka-koaliciia-s-bsp-6025577

Принципните ни различия остават. Това обаче не е препятствие пред възможността да търсим общи решения по много важни за държавата въпроси, категорична е Румяна Бъчварова от ГЕРБ

Шоколад. 50 Лесни рецепти

http://books.actualno.com/Shokolad-50-Lesni-recepti-news_56428.html

О, шоколадът! Черен, млечен, бял. С вкус на ванилия, лакриц или кафе; обогатен със сушени плодове и ликьор; съчетан с круши, ягоди и порто- кали...Има ли нещо по-неустоимо, по-приятно и по-успокояв...

Буря остави част от Смолянско без ток

http://society.actualno.com/Burja-ostavi-chast-ot-Smoljansko-bez-tok-news_56442.html

Пампорово и девет села в Смолянско останаха без ток, заради дъждовете, съобщиха от електроразпределителното дружество, цитирано от агенция "Фокус". Без електрическо захранване са селата Бед...

Google пусна Inbox

http://sciencelogy.actualno.com/Google-pusna-Inbox-news_56443.html

Техгигантът Google вече предлага нова услуга, чиято идея е да помогне на хората да станат по-организирани. Тя се нарича Inbox и съчетава традиционния имейл с напомняния за срещи, резервиран полет и д...

България не си пада особено по виното, показва изследване

http://society.actualno.com/Bylgarija-ne-si-pada-osobeno-po-vinoto-pokazva-izsledvane-news_56444.html

Кои са най-големите любители на виното в света? Отговорът вероятно ще учуди мнозина, но според данни на сайта Bonial.fr във Ватикана се пие най-много вино, а България е поставена на 21-о място, Пре...

САЩ: Пенсионери изплащат студентски кредити доживот

http://america.actualno.com/SASht-Pensioneri-izplashtat-studentski-krediti-dojivot-news_56446.html

По света студентските кредити са финансово бреме за милиони хора. В САЩ все повече пенсионери още плащат цената на обучението си, предаде ВВС.Жанет Лий Дюприи е на 72 години от Флорида и дължи 16 000 ...

Къпкейкове. 50 Лесни рецепти

http://books.actualno.com/Kypkejkove-50-Lesni-recepti-news_56433.html

„При вида на къпкейк човек трудно може да сдържи усмивката си.“ Ан Бърд, кулинарен автор Къпкейкове – весели, оригинални, елегантни, нежни, миниатюрни кексчета изпече...

Виж кой спечели двойна покана за партито на BLOND:ISH

http://music.actualno.com/Vij-koj-specheli-dvojna-pokana-za-partito-na-BLONDISH-news_56448.html

Уикендът за Diana Simeonova ще бъде секси и рус!, който ще се забавлява в комапнията на свой приятел и BLOND:ISH?. Diana отговори правилно на въпроса: „Кое парче от долуизброените е на BLON...

Goldman: Сезонът на отчетите е доста разнопосочен

http://www.investor.bg/drugi/338/a/goldman-sezonyt-na-otchetite-e-dosta-raznoposochen-182407/

Това до голяма степен отговаря на състоянието на световната икономика, коментира главният оперативен директор в банката Гари Кон

Слушането на Джъстин Бийбър в офиса помага на кариерата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383711

Слушането на Джъстин Бийбър в офиса помага на служителите в кариерното им развитие, тъй като поп музиката ги прави по-производителни, установи проучване, цитирано от в. Слушането на Джъстин Бийбър в офиса помага на служителите в кариерното им развитие, тъй като поп музиката ги прави по-производителни, установи проучване, цитирано от в. "Дейли мейл". От направеното британско изследване проличало, че 88 на сто от трудещите се стават по-прецизни и акуратни в дейността си, когато слушат поп музика.

Румяна Бъчварова: Принципните различия между ГЕРБ и АБВ остават (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383708

"Ние запазихме различните си позиции и разяснихме, че нашите усилия в момента са да търсим подкрепа за едно дясноцентристко управление и не се отказваме от това. Затова принципните ни различия остават. Това обаче не е препятствие пред възможността да търсим общи решения по много важни за държавата въпроси".

Неправителствени организации пишат на Борисов, разтревожени от коалиция с Патриотичния фронт

http://www.cross.bg/patriotichniya-koalitziya-gerb-1436428.html

/КРОСС/Няколко неправителствени организации съзряха опасности от коалиция с участието на Патриотичния фронт и изпращат отворено писмо до лидера на ГЕРБ. Елена Дянкова от Европейска мрежа срещу расизма обясни пред БНР, че са силно разтревожени от мълчанието, с което, по време на преговорите, са се заобиколили крайнонационалистически идеи на ВМРО и НФСБ за безусловно доминиране на българския етнос. Искам да припомня, че със своята ксенофобска реч в разгара на бежансакта криза от сесента на 2013 година тези неототалитарни партии допринесоха за създаването на враждебност и омраза към етническите малцинства. Настояваме ГЕРБ да не допускат компромиси и да не предоставят достъп до бъдещата управа на коалиции и формирования с антидемократични и ксенофобски нагласи относно правата и свободите на роми, бежанци, турци и т.н., каза Дянкова.  Калина Бозева от Междуетническа инициатива за човешки права допълни, че и в предизборния процес не е имало никаква отчетлива линия относно това как всяка партия ще се ангажира с управлението на мултикултурните дадености на нашата страна. Сега влизаме в преговори за управление на страната без никаква ценостна ориентация къде стои този дневен ред по начало, допълни тя.   

Свлачище може да откъсне от света 350 души в Жижево

http://pik.bg/свлачище-може-да-откъсне-от-света-350-души-в-жижево-news241002.html

Свлачище може да откъсне от света 350 души в Жижево

Дъждовете от вчера не дават сън на 350-те жители на сатовчанското село Жижево. Преди няколко месеца обилните валежи предизвикаха свлачище над пътя за населеното място. На шосето се отвори 10-метрова дупка, по чудо пътят към селището не бе прекъснат. Причината за бедствието бе придошлата река в района. Община Сатовча успя временно да спаси положението. С камъни, скални отломки и други материали земните маси бяха спрени.

„Това обаче не е решение на проблема. Всички треперим да не стане най-лошото – да пропадне целият път. Вече няколко месеца цялата документация е в областната управа в Благоевград, а още не са изготвили становище по случая. В същото време ние пак ще се молим на природата да е с нас, но при тези дъждове положението е много тревожно", коментира кметът на община Сатовча Арбен Мименов. Той бе категоричен, че няма как да се справят със собствени средства да укрепят свлачището, ще са необходими стотици хиляди левове. Надеждата е да получат помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане Министерски съвет. Спешно трябва да се изгради стоманено – бетонна подпорна стена с дължина поне 15 метра и височина 6-7 метра, която да изолира достъпа на водата до пътния участък. Само така ще се гарантира безопасността на пътуващите през този пътен участък.

„Това е единственото асфалтирано шосе, което свързва хората в село Жижево с останалия свят. Те с основание се страхуват, че може да останат без път към другите населени места. Дано отговорните институции си свършат бързо работата, за да получим нужните финансови средства", каза още общинският кмет.

Източник: standartnews.com

 

Първа Коко Шанел ползва българското розово масло. Флакон №5 става име на личния й аромат

http://www.cross.bg/maslo-rozovo-aromat-1436410.html

/КРОСС/Все повече се засилва интереса на световни парфюмерийни компании към казанлъшкото розово масло, категорични са специалистите. То е най-скъпото етерично масло в света - един килограм на световните пазари струва между 5 500 и 6 000 евро. Ароматът му е неповторим, заради което е предпочитано за парфюмните композиции на фирми като „Живанши", „Диор", „Шанел", „Ланком", „Булгари", „Кензо" и др. Най-големите потребители на българското розово масло са Япония, САЩ, Германия, Белгия и Франция, пише presstv.bg. За първи път в съвременната история то е приложено в парфюмите „Шанел". Формулата на уханието, спечелило световна слава - „Шанел №5", е създадена през 1921 г. След дълги опити, експерименти и комбинации на руския придворен парфюмерист Ърнест Бо, модната дизайнерка Коко Шанел се спира на флакон №5, който става и име на личния й аромат. Нотките на сладост се постигат с уханието на жасмин, лавандула и ирис. Именно в него е вложено и розово масло от Казанлъшката долина. Когато в състава на един парфюм няма розово масло, ароматът му изчезва след два-три часа. Това е и причината българското розово масло да е толкова скъпо. То е превъзходен природен продукт с уникален състав от около 300 химични съединения. Основните съставки са висши алкохоли и парафини в комбинация с много други микроелементи

Започва кинофестивалът "Златното око"

http://www.cross.bg/dimo-zlatnoto-popovo-1436427.html

/КРОСС/От днес в Попово започва Седмият национален кинофестивал за операторско майсторство "Златното око", в памет на родения в Попово кинооператор Димо Коларов. В конкурсната програма ще участват 8 игрални, 17 документални и 4 студентски филми. Председател на журито е Константин Занков - първи носител на приза "Златното око". Пред БНР директорът на фестивала Петя Габровска съобщиза програмата: В училищата ще има прожекции на конкурсните филми, срещи с оператори, режисьори и актьори. Тази година посвещаваме едно събитие на 90-годишнината от рождението на Димо Коларов, където ще гостуват режисьори и творци, които са работили съвместно с бате Димо и имат какво да ни разкажат за него. Това са Гинка Станчева, Мартина Вачкова и Васил Михайлов. На тази среща Съюзът на филмовите дейци ще ни подари много от личните вещи на бате Димо. Ние знаем, че той умеел да свири на акордеон, но сега разбираме, че си е имал и любима цигулка, и много други неща, които ще бъдат подарени на градския музей. Като дългогодишен организатор и директор на фестивала тя сподели впечатленията си за нивото и творческите постижения, които се показват на зрителите в Попово: Стремим се всеки фестивал да бъде по-добре организиран, а нашите гости да разгледат нашия град и се докоснат до нашата местна култура. По време на фестивалните дни Елена Йончева ще представи филма си "Кой спечели от Украйна", а Адела Пеева - игралния филм "Чия е тази песен".  

Румяна Бъчварова: Остават принципните различия между ГЕРБ и АБВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383704

"Ние запазихме различните си позиции и разяснихме, че нашите усилия в момента са да търсим подкрепа за едно дясноцентристко управление и не се отказваме от това. Затова принципните ни различия остават. Това обаче не е препятствие пред възможността да търсим общи решения по много важни за държавата въпроси". "Ние запазихме различните си позиции и разяснихме, че нашите усилия в момента са да търсим подкрепа за едно дясноцентристко управление и не се отказваме от това. Затова принципните ни различия остават. Това обаче не е препятствие пред възможността да търсим общи решения по много важни за държавата въпроси".

По коя тема от дневния ред на европарламента искате повече информация?

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/izberi_da_nauchish_poveche/2014/10/23/2405387_po_koia_tema_ot_dnevniia_red_na_evroparlamenta_iskate/?ref=rss


В анкетата "Избери да научиш повече", всеки месец оставяме читателите да изберат по коя от темите от дневния ред на Европейския парламент искат повече информация. Целта ни е да ги включим в избора на съдържанието, свързано с Европейския съюз. 

Този месец темите от дневния ред на ЕП, сред които имате възможност да избирате по коя от тях да научите повече са: P { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; } Анализ на Комисията Барозу II ; ЕП планува да отмени съкращенията на...

Четвърт милион украинци са поискали бежански статут или временно убежище в Русия

http://www.cross.bg/ykraintzi-miliona-rysiya-1436426.html

/КРОСС/Четвърт милион украински граждани са поискали бежански статут или временно убежище в Русия. Според последните данни на руската Федерална миграционна служба 226 хиляди украински граждани, които принудително са напуснали страната заради конфликта в Донецка и Луганска област, официално са се обърнали към властите за да получат статут на бежанци. В местата за временно пребиваване към момента са настанени 55 хиляди украинци, а 400 хиляди живеят при свои приятели и близки или в семейства, пожелали да приютят бежанците от съседната държава. Данните от граничните служби обаче показват, че в Русия от началото на годината са влезли близо 4,5 милиона украинци, като обратно са се върнали 3 милиона. Не е ясно къде се намират около един милион украинци и дали се нуждаят от помощта на руската държава. Един от ръководителите на сапаратистките републики в Югоизточна Украйна Олег Царьов дори прогнозира, че през зимата убежище в Русия ще потърсят още 2-3 милиона украинци, а до края на 2015-а година броят им може да достигне 5 милиона.  

Баба намери капсул-детонатори в двора си, докато го почистваше

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383700

Стопанка е намерила капсул-детонатори при почистване на градината си в свогенското село Владо Тричков.
Това съобщиха от полицията. Около 8.30 часа вчера 75- годишна жителка на село Владо Тричков съобщила в полицията, че докато е почиствала градината си, в полувкопана в земята тръба, е намерила предмети, наподобяващи взривни материали. Стопанка е намерила капсул-детонатори при почистване на градината си в свогенското село Владо Тричков. Това съобщиха от полицията. Около 8.30 часа вчера 75- годишна жителка на село Владо Тричков съобщила в полицията, че докато е почиствала градината си, в полувкопана в земята тръба, е намерила предмети, наподобяващи взривни материали.

Лудогорец - най-скъпият български отбор в историята

http://www.cross.bg/evro-lydogoretz-transfermarktde-1436424.html

/КРОСС/ Лудогорец е един от най-успешните български отбори в Европа през този век. Тимът от Разград, достигнал 1/8-финал в Лига Европа и класиране в груповата фаза на Шампионската лига. Лудогорец обаче впечатлява и с нещо друго. Според специализирания сайт „Transfermarkt.de" общата стойност на играчите на Георги Дерменджиев е 41 500 000 евро. Това ги прави най-скъпия български отбор за всички времена, пише Topsport.bg. Най-скъпият футболист на Лудогорец е Жуниор Кейсара, оценен от „Transfermarkt.de" на 5 млн. евро. Това означава, че бразилският бек, към когото огромен интерес има португалският гранд Бенфика, е вдигнал цената си 10 пъти за 2 години. Както е известно, Кейсара пристигна в Разград през лятото на 2012 г. от бразилския Санто Андре за около 500 000 евро. На много сериозна сума е оценен друг бразилец - Марселиньо, който според „Transfermarkt.de" струва 3 млн. евро. Не е тайна, че бразилският плеймейкър дойде в Лудогорец срещу скромна сума. Няма как да не отбележим, че за Лудогорец е важен фактът, че някои от най-силните футболисти са около 30-те. Такива освен Марселиньо са Козмин Моци, Светльо Дяков и Фабио Ешпиньо. Реално в момента най-конвертируемите футболисти на Лудогорец са гореспоменатият Жуниор Кейшара, Владислав Стоянов, Роман Безяк и Върджил Мисиджан. Вратарят, който хвана дузпа на самия Кристияно Роналдо, струва 3 000 000 евро според „Transfermarkt.de". На 3 млн

Във Варна се провежда областен конкурс за есе и фотография "Слънцето, Луната, Светлината"

http://www.moreto.net/novini.php?n=268250

Утре - 24 октомври изтича срокът за участие в конкурса за ученици "Слънцето, Луната, Светлината". Възрастовите групи са: 5-8 клас и 9-12 клас. Организатор е НАОП "Николай Коперник", а поводът 450 години от рождението на Галилео Галилей, 45 години от стъпването човек на Луната и Международната година на светлината - 2015 година.

Хванаха във Франция мъж от Търговищко с европейска заповед за арест

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383697

38-годишен мъж от търговищкото село Давидово, който е обявен за общодържавно издирване за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода за срок от 6 месеца по влязла в сила присъда на Окръжен съд – Търговище от 2011 г., за когото има издадена Европейска заповед за арест, е бил установен във Франция. 38-годишен мъж от търговищкото село Давидово, който е обявен за общодържавно издирване за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода за срок от 6 месеца по влязла в сила присъда на Окръжен съд – Търговище от 2011 г., за когото има издадена Европейска заповед за арест, е бил установен във Франция.

Съпругата на Цветан Василев не се яви на разпит, предупредила по телефона

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383691

Съпругата на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев - Антоанета, не се яви тази сутрин в следствието, където бе призована на разпит. По информация на "Труд" тя се е обадила по телефона с молба разпитът да бъде отложен за утре, тъй като днес не може да се яви.
Василева не е в България.
Както писа днес "Труд", Съпругата на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев - Антоанета, не се яви тази сутрин в следствието, където бе призована на разпит. По информация на "Труд" тя се е обадила по телефона с молба разпитът да бъде отложен за утре, тъй като днес не може да се яви. Василева не е в България. Както писа днес "Труд",

Съдят бургаския нервак, нападнал с бухалка автобус на градския транспорт

http://pik.bg/съдят-бургаския-нервак-нападнал-с-бухалка-автобус-на-градския-транспорт-news240998.html

Съдят бургаския нервак, нападнал с бухалка автобус на градския транспорт

36-годишният Тодор Тодоров от Бургас ще бъде изправен пред съда за хулиганска проява, извършена вечерта в сряда, пише "24 часа".

 Тодоров е засякъл в БМВ-то си градски автобус  по линията 211 близо до началната спирка в ж.к. "Меден рудник".  След това изскочил ядосан от колата и с юмрук счупил страничното стъкло, опитвайки се да удари водача на рейса.  Това му се е видяло малко, върнал се е  при колата си, откъдето извадил бухалка и заплашително я размахал.

 От община Бургас рапространиха съобщение, в което местната администрация настоява да се потърси наказателна отговорност на  гражданина, нанесъл материални щети на автобуса и отправил заплахи към неговия шофьор.

 Тодоров е издирен веднага  след като водачът на автобуса е записал номера на колата и е подал сигнал на спешния телефон 112.

 Община Бургас също  ще търси отговорност от извършителя на деянието за нанесените материални щети и за нападение над длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения, допълват от местната администрация.

Арести и оставки след катастрофата на летище „Внуково“

http://offnews.bg/news/n_1/n_407400.html

Редица служители, сред които и генералният директор на московското летище „Внуково“, подадоха оставка след катастрофата, при която загина шефът на френската петролна компания „Total”. В същото време петима души са арестувани във връзка с инцидента, съобщи РИА Новости. Генералният директор на „Внуково“ Андрей Дяков и неговият заместник Сергей Солнцев са подали оставка след инцидента на летището, при който загина шефът на „Total” Кристоф дьо Маржери. В същото време началникът на подразделението за експлоатация на летището и водещият инженер-ръководител на смените са уволнени. Петима души са задържани като отговорни за катастрофата – шофьорът на снегорина, който се сблъска със самолета, главният инженер на летищната служба, отговарял за почистването на снега, ръководителят на полетите, стажантка и нейният наставник, който заема поста диспечер. Малко преди полунощ в понеделник самолет Falcon с четирима души на борда, сред които и Кристоф дьо Маржери, се сблъска при излитане със снегорин, преобърна се и се запали. В резултат на това загинаха всички четирима души на борда. В рамките на разследването беше установено, че шофьорът на снегорина Владимир Мартиненко е бил пиян.

Баба намери капсул-детонатори в двора си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383677

Стопанка е намерила капсул-детонатори при почистване на градината си в свогенското село Владо Тричков.
Това съобщиха от полицията. Около 8.30 часа вчера 75- годишна жителка на село Владо Тричков съобщила в полицията, че докато е почиствала градината си, в полувкопана в земята тръба, е намерила предмети, наподобяващи взривни материали. Стопанка е намерила капсул-детонатори при почистване на градината си в свогенското село Владо Тричков. Това съобщиха от полицията. Около 8.30 часа вчера 75- годишна жителка на село Владо Тричков съобщила в полицията, че докато е почиствала градината си, в полувкопана в земята тръба, е намерила предмети, наподобяващи взривни материали.

Парамов: Съмнявам се, че дупката в КТБ е 4,2 милиарда

http://frognews.bg/news_78771/

Бившият шеф на Сметната палата Валери Димитров: Банките да запълнят дупката във Фонда за гарантиране на влоговете

Футболистите на "Базел": Заслужавахме поне точка, а не късметлийски гол

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/23/2405373_futbolistite_na_bazel_zaslujavahme_pone_tochka_a_ne/?ref=rss


Тежко е след такъв мач, всичко се обърка за нас, заяви полузащитникът на "Базел" Фабиан Фрай след драматичното поражение от "Лудогорец" с 0:1.

Швейцарският тим игра с 10 души от 18-ата минута след изгонването на Серей Дие и удържа нулевото равенство до продължението, когато Йордан Минев донесе първата българска победа в Шампионската лига.

"Има и такива дни, така че трябва да приемем случилото се. Борихме се 90 минути за точката с 10 души и мисля, че я заслужавахме. В...

В Македония падна първият сняг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383673

Падна първия сняг в Македония, предаде електронното издание на македонския вестник ”Вечер”. Според изданието снеговалежи има на по-високите места, а в останалата част на страната вали дъжд. Очаква се на планините да продължи да пада сняг. През последните дни снеговалежи са забелязани и в други страни от региона. Падна първия сняг в Македония, предаде електронното издание на македонския вестник ”Вечер”. Според изданието снеговалежи има на по-високите места, а в останалата част на страната вали дъжд. Очаква се на планините да продължи да пада сняг. През последните дни снеговалежи са забелязани и в други страни от региона.

Задържаха във Франция мъж от Търговищко, обявен за общодържавно издирване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383681

38-годишен мъж от търговищкото село Давидово, който е обявен за общодържавно издирване за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода за срок от 6 месеца по влязла в сила присъда на Окръжен съд – Търговище от 2011 г., за когото има издадена Европейска заповед за арест, е бил установен във Франция. 38-годишен мъж от търговищкото село Давидово, който е обявен за общодържавно издирване за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода за срок от 6 месеца по влязла в сила присъда на Окръжен съд – Търговище от 2011 г., за когото има издадена Европейска заповед за арест, е бил установен във Франция.

Падна първият сняг в Македония

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383679

Падна първия сняг в Македония, предаде електронното издание на македонския вестник ”Вечер”. Според изданието снеговалежи има на по-високите места, а в останалата част на страната вали дъжд. Очаква се на планините да продължи да пада сняг. През последните дни снеговалежи са забелязани и в други страни от региона. Падна първия сняг в Македония, предаде електронното издание на македонския вестник ”Вечер”. Според изданието снеговалежи има на по-високите места, а в останалата част на страната вали дъжд. Очаква се на планините да продължи да пада сняг. През последните дни снеговалежи са забелязани и в други страни от региона.

TraderXP не притежава лиценз от КФН!

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/traderxp-ne-pritejava-licenz-ot-kfn-182406/

Компанията няма право да предоставя инвестиционни услуги и дейности, предупреждава надзорният орган

Кличко планира да издаде за руснаците сборник с изказванията си

http://www.cross.bg/klichko-rysnatzite-kmetut-1436423.html

/КРОСС/ Кметът на Киев Виталий Кличко сподели плановете си да издаде сборник с крилати фрази. Това той съобщи в ефира на украинско радио. Чиновникът е убеден, че руснаците са готови да платят доста пари за подобна книга. «Мисля, че сборникът с мои изказвания ще бъде доста популярен в Русия, откъдето много внимателно следят работата ми. Ще продаваме книгата на руснаците скъпо», подчерта кметът на украинската столица. Кличко поясни, че смята да оползотвори събраните от продажбата на сборника средства за социалните нужди на града. Водещият на радиопредаването напомни, че украинците сравняват кмета на Киев с друг политик – Виктор Черномирдин, чиито крилати фрази са известни в цял свят. Кличко заяви, че е поласкан от сравнението. По-рано, демонстрирайки чудесата на риториката, кметът на Киев призова жителите на украинската столица да се готвят за «земята», да се греят с дърва, а скоро направи сензационното изявление: «За да се превърне студената война в топла, тя трябва да се затопли». Понякога Кличко говори без да мисли. Така например, неотдавна той реши да направи паралел между проекта за укрепване на руско-украинската граница наречен «Стена» и Берлинската стена, като призова германското правителство да сподели опит при строителството

Григор Димитров победи германски талант и продължава в Базел

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-pobedi-germanski-talant-i-prodalzhava-v-bazel-news226333.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Базел след успех с 2:6, 6:4, 6:2 срещу 17-годишния германец Александър Зверев.   Българинът имаше проблеми с глезена на десния крак, но успя да обърне мача.   За място в четвъртфиналите и евентуален нов сблъсък с Роджър Федерер, българинът ще трябва да се справи и с Вашек Поспишил. Двубоят между двамата е четвърти в програмата на централния корт и ще започне в четвъртък не преди 21:00 часа българско време.   Димитров вече заработи 45 точки за световната ранглиста и 18515 евро.

Койна Русева в огледалото

http://www.cross.bg/chendova-song-koiina-1436425.html

/КРОСС/Актрисата Койна Русева влиза в образа на "счупеното огледало" в клипа към първата песен от предстоящия албум на певицата Цветелина Чендова - "TUP TUP SONG" . Режисьор на видеото е Тошко Чапкънов, а оператор е Адриана Янкулова. "TUP TUP SONG" е новата песен на певицата Цветелина Чендова и първата след две години на затишие от нейна страна. С "TUP TUP SONG" изпълнителката с туптящо сърце дава заявка за предстоящия си първи албум, планиран да се появи през пролетта. Текстът на песента е написан от самата Цвети, а музиката е дело на сестра й - Гергана Чендова, която от години не живее в България. Стилът на песента може да се определи като смесица от soul и pop, а в нея разбира се става въпрос за нейно величество Любовта, но този път - несподелената. Аранжиментът е направен в студиото на Koka Mass Jazz, с участието на Цвети Чендова и Тони Златанов, съобщи viewsofia.com. video:http://www.youtube.com/watch?v=dxuTewGSr0s        

България - втората най-предпочитана дестинация за руснаците в Европа

http://www.cross.bg/destinatziya-bulgariya-ispaniya-1436421.html

/КРОСС/ България на второ място по предпочитание сред руснаците, като ни изпреварва само Испания. В първата тройка попада още Гърция, чиито острови Корфу, Родос и Крит са любими на много руски летовници. Това показва класация на TUI Россия за европейски дестинации. И тази година най-популярната европейска дестинация е Испания, но търсенето се е преместило по посока Балеарските острови. Почивките на Майорка и Ибиса са изключително популярни през целия сезон. А що се отнася до самата Испания тук се наблюдава обратната ситуация, резултатите са се оказали по-ниски от очакванията. През изминалите две-три години тази дестинация регистрираше колосален ръст, но през тази година записванията за курортите на Каталуния значително намаляха. Второто място е за България. През тази година традиционно евтината дестинация показа отлични резултати, отчитат от TUI като добавят, че българските курорти са се продавали добре през целия сезон. Причината за това е, че тенденцията тази година се измести към по-достъпните хотели и апартаменти, отбелязват експертите на "ТUI Россия", цитирани от btvnews. "Бронзът" е за нашата южна съседка Гърция. През тази година предлагането на хотели на остров Крит се е разнообразило. Той стана предпочитаното място за отдих, изпреварвайки своите конкуренти Родос и Корфу. В първата петица попадат още Италия с нейната Венецианска Ривиера и Римини и Черна гора с красивото си адриатическо крайбрежие.  

Николета Лозанова спи с турски олигарх?

http://web.barometar.net/65501/

Отношенията на изкусителката с Валери Божинов очевидно са доста обтегнати. Въпреки нейното постоянно демонстриране на привързаност и щастлив живот, реалността се оказва далеч от розова приказка. Лозанова всъщност съвсем не била моногамна и изобщо не я интересувало, че има законен съпруг. За да поддържа високия си стил на живот и помагал не кой да е, [...]

Започва двудневна среща на лидерите на ЕС

http://econ.bg/Новини/Започва-двудневна-среща-на-лидерите-на-ЕС_l.a_i.582979_at.1.html

Лидерите на 28-те страни членки на Европейския съюз се събират на двудневна среща на 23 и 24 октомври. Това ще е последният Европейски съвет под...

ГМО: Какво точно са и защо трябва да бъдат отбелязвани на етикета

http://www.moreto.net/novini.php?n=268213

ГМО или генетично модифицираните организми бяха създадени и въведени в масова употреба от химическа компания, не от земеделци или производители на храни! ГМО всъщност са създадени в семената на избрани посеви като в лаборатории са „снадени” гените от напълно несвързани видове растения в тези семена.

Вандал строши стъкло на градския транспорт в Бургас*

http://burgas.actualno.com/Vandal-stroshi-styklo-na-gradskija-transport-v-Burgas--news_56389.html

26-годишният Тодор Тодоров от Бургас ще бъде изправен пред съда за хулиганска проява, извършена снощи (22 октомври). Той засякъл с беемвето си градски автобус по линията 211 близо до началната спирка...

Какво следва за КТБ?

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/kakvo-sledva-za-ktb-182402/

Банкери и финансисти коментират как се е стигнало до фрапиращата „дупка“ в капитала на банката и какво ще се случи в бъдеще

Преживей отново първата българска победа в групите на Шампионската лига (СНИМКИ)

http://bgfootball.actualno.com/Prejivej-otnovo-pyrvata-bylgarska-pobeda-v-grupite-na-Shampionskata-liga-SNIMKI-news_56439.html

България вече има първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига. Донесе я Лудогорец, който в сряда вечерта спечели с 1:0 срещу швейцарския Базел на националния стадион "Васил Левски&quo...

Помогнете - още няколко хиляди лева не достигат за паметник на Илинденско-Преображенското въстание

http://burgas.actualno.com/Pomognete---oshte-njakolko-hiljadi-leva-ne-dostigat-za-pametnik-na-Ilindensko-Preobrajenskoto-vystanie-news_56438.html

Продължава набирането на средства, с които да бъде възстановен рушащият се паметик на Илинденско-Преображенското въстание в местността Петрова нива край Малко Търново.  От необходимите 70 хи...

АБВ няма да участва в дясноцентрискта коалиция

http://offnews.bg/news/n_1/n_407393.html

Ще бъдем максимално конструктивни, но в дясноцентрискта коалиция няма как да участваме. Това коментира пред журналисти Ивайло Калфин от АБВ, след среща в централата на ГЕРБ. Калфин обясни обаче, че партията на Първанов ще подкрепя конкретни политики, по които имат съвпадения с ГЕРБ. Една от темите, по които двете партии били на общи позиции, е външнополитическата ориентация на страната. Според двете партии България е част от евроатлантическото семейство, но не трябва да разваля традиционни отношение с други държави, като Русия например. Калфин припомни, че от АБВ не споделят позицията на президента и "някои министри от служебното правителство" във "външнополитически план". Той обясни, че външната политика на страната се формира при правителство и действащ парламент. Калфин обясни още, че в момента няма ясно формиран национален интерес. Друга тема, по която двете партии постигнали съгласие, е развитието на ядрената енергетика, но при прозрачни и ясни условия.  Различия в позициите двете партии имали по отношение на данъчната система. От АБВ предлагат да отпадне плоският данък, нещо, с което от ГЕРБ не са съгласни.  "Имаме различия в ангажимента на държавата и ролята ѝ за стабилизирането на икономиката. Според нас държавата трябва да е по активна за стабилизирането на икономиката", обясни Калфин. "Ще бъдем максимално конструктивни, но в дясноцентрискта коалиция няма как да участваме", каза още той. Думите му бяха потвърдени от Румяна Бъчварова от ГЕРБ, според ко. 

По "последна мода": Бисквити, картофи и омлет на клечка

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/po-posledna-moda-biskviti-kartofi-i-omlet-na-klechka-6025575

Храната на клечка вече не е само сладолед и захарни петлета, но още картофи, омлет, бисквити и дори хот дог

Паунов: Централата на ДПС ще е блокирана в понеделник

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/paunov-centralata-na-dps-shte-e-blokirana-v-ponedelnik-6025574

Кметът на Кюстендил е категоричен, че съгражданите му няма да допуснат Александър Методиев да положи клетва като народен представител

Продължават ремонтите на улиците в квартал Аспарухово

http://web.barometar.net/65499/

Повече от половината улици в Аспарухово, които пострадаха при водното бедствие на 19-ти юни, вече са ремонтирани, възстановяването на пътната инфраструктура продължава. Напълно е възстановена асфалтовата настилка по улиците „Нишава”, „Морава”, „Лайош Кошут”, „Марагидик”, „Янтра”, „Дедеагач”, „Найчо Цанов”, „Тунджа”, „Костур”, „Борис Киряков”, „Маркови кули”, „Детелин войвода”, „Балкапан”, „Дряновски манастир”, „Гривица”, „Горна студена”, „Перекоп”, „Нарва” и [...]

Премиерни поредици завладяват Animal Planet

http://www.cross.bg/gorili-baseiini-archur-yils-1436420.html

/КРОСС/ Нови вълнуващи премиери ще бъдат излъчени по Animal Planet в периода 2-ри - 10-и ноември. На 2-ри ноември, неделя, от 19:15 ч. започва премиерната поредица „Да лекуваш горили". Предаването проследява работата на ветеринари, посветили живота си на спасяването на планински горили. Вижте как екипът осигурява медицинска помощ на горили в Демократична република Конго. Това е медицина в джунглата. При всяка интервенция съществува риск както за ветеринарите и гледачите, които могат да бъдат ухапани, така и за самите горили. Под внимание трябва да бъдат взети редица фактори - ветеринарите искат да са сигурни, че упоените горили няма да бъдат изоставени от защитаващата ги група; те трябва да определят кое е подходящото време за лечението на болен алфа-мъжки; както и да оставят безпощадния естествен подбор да определи съдбата им. На 7-и ноември, петък, от 19:15 ч. предстои премиерното предаване „Майсторът на басейни". Антъни Арчър-Уилс е истински факир сред майсторите на басейни. Той създава изискани естествени басейни, които собствениците на къщи просто обожават. Всеки, който си мисли, че басейнът е правоъгълник за разхлаждане и плуване, пълен с хлорирана вода, просто не познава Арчър-Уилс. От 60-те години британският ландшафтен дизайнер създава изкуствени водоеми в Англия и Шотландия и досега може да се похвали с 2000 водни обекта в Обединеното кралство, Европа, Южна Америка, Турция и САЩ

Швейцария ограничи разрешителните за работа за стриптийзьорки

http://www.mediapool.bg/shveitsariya-ogranichi-razreshitelnite-za-rabota-za-striptiyzyorki-news226332.html

Швейцария реши да премахне от 2016 г. разрешителното за работа клас "Л", запазено за стриптийзьорки от страни като Русия, Тайланд или Доминиканската република, съобщи Франс прес.   С това разрешително те можеха да работят осем месеца годишно в швейцарските кабарета и в много случаи, да изпращат пари на роднините си, останали в родината им.   Създадено през 1995 г. с цел да защити танцьорките от експлоатация, разрешителното не изпълнява функциите си. Тъкмо обратното, то улеснява трафика на хора, заяви министърката на правосъдието и полицията Симонета Сомаруга, която отговаря за този случай.   "Жените са принуждавани да пият и да проституират и е много трудно да се намерят доказателства", заяви Сомаруга пред медиите.   От 2016 г. само кабаретни танцьорки от страни от Европейския съюз ще могат да работят в Швейцария. Останалите няма да могат да работят законно в страната, тъй като няма да могат да получат разрешително за работа.   През 2013 г. Швейцария е издала 844 разрешителни за работа "Л". Много организации, включително синдикати и асоциации за защита на правата на жените, изразиха опасенията си, че танцьорките ще изпаднат в нелегалност, след като са загубили възможността да получат разрешителни.   Швейцарското правителство предвижда да оказва помощ на стриптийзьорки, станали жертва на престъпления във връзка с работата си. Те ще могат да искат помощ за завръщане в родината или получаването на разрешителни за престой.

Консултациите между ГЕРБ и АБВ приключиха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383638

След близо два часа разговори, консултациите между ГЕРБ и АБВ приключиха, съобщи Фокус.
Срещата между преговорните екипи на двете политически формации започнаха в 09.00 часа. В централата на ГЕРБ от АБВ пристигнаха Румен Петков, Ивайло Калфин, Росица Янакиева и Кирил Цочев. Срещата е част от втория етап на преговорите, След близо два часа разговори, консултациите между ГЕРБ и АБВ приключиха, съобщи Фокус. Срещата между преговорните екипи на двете политически формации започнаха в 09.00 часа. В централата на ГЕРБ от АБВ пристигнаха Румен Петков, Ивайло Калфин, Росица Янакиева и Кирил Цочев. Срещата е част от втория етап на преговорите,

553 джихадисти и 32 цивилни са били убити във въздушните удари срещу "Ислямска държава"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/23/2405358_553_djihadisti_i_32_civilni_sa_bili_ubiti_vuv/?ref=rss


Въздушните удари на водената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава" са убили 553 джихадисти и 32 цивилни, съобщи неправителствената организация Syrian Observatory for Human Rights, цитирана от "Ройтерс".

Повечето от убитите екстремисти са членове на терористичната групировка "Ислямска държава". Други 57 са били част от свързаният с "Ал Кайда" Фронт Нусра.

Сред убитите цивилни има шест деца и пет, жени, съобщава неправителствената организация.

През юли САЩ...

Съпругата на Цветан Василев няма да да се яви на разпит, обадила се да предупреди

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383628

Съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета, се е обадила в следствието, за да предупреди, че няма да може да се яви на разпит днес, съобщиха запознати с разследването.
Тя е помолила за отсрочка, тъй като е в чужбина. Вероятно жената на мажоритарния собственик на КТБ ще се яви или утре, или в някой друг ден от следващата седмица. Съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета, се е обадила в следствието, за да предупреди, че няма да може да се яви на разпит днес, съобщиха запознати с разследването. Тя е помолила за отсрочка, тъй като е в чужбина. Вероятно жената на мажоритарния собственик на КТБ ще се яви или утре, или в някой друг ден от следващата седмица.

"Десните" поискаха спешни мерки за КТБ и оставка на УС на БНБ

http://www.cross.bg/stranata-bulgariya-predprieme-1436419.html

/КРОСС/ За Коалиция „Десните" казусът с Корпоративна търговска банка разкри сериозни проблеми в банковата и финансовата система на България и постави въпроса за начина, по който банките в страната се управляват и надзирават. Одиторският доклад за анализа и оценката на активите на КТБ, оповестен на 22 октомври от БНБ, представи шокиращи данни, на първо място за изключително порочните практики, които са се използвали от мениджмънта на банката при управлението на нейните активи и кредитен портфейл и на второ място - за неадекватния надзор, който е упражняван върху банката в продължение на много години, се пише в позиция на Коалиция "Десните" по казуса с КТБ. За „Десните" буди недоумение факта, че размерът на реалната обезценка на активите представлява 71% от балансовото число на банката и 85% от кредитния й портфейл и това е останало незабелязано от банковия надзор, въпреки периодичните проверки

36-годишен троши стъкло на градски автобус в Бургас след засечка на пътя

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383600

36-годишният Тодор Тодоров от Бургас ще бъде изправен пред съда за хулиганска проява, извършена вечерта в сряда.  
 

Тодоров е засякъл  в БМВ-то си градски автобус  по линията 211 близо до началната спирка в ж.к. «Меден рудник».  След това изскочил ядосан от колата и с юмрук счупил страничното стъкло, опитвайки се да удари водача на рейса. 36-годишният Тодор Тодоров от Бургас ще бъде изправен пред съда за хулиганска проява, извършена вечерта в сряда. Тодоров е засякъл в БМВ-то си градски автобус по линията 211 близо до началната спирка в ж.к. «Меден рудник». След това изскочил ядосан от колата и с юмрук счупил страничното стъкло, опитвайки се да удари водача на рейса.

Родители от Варна изгонени да чакат с часове децата си, които тренират в басейн „Юлиян Русев”

http://web.barometar.net/65497/

Безпрецедентна забрана е издадена от ръководството на басейн „Юлиян Русев“ в ПК „Приморски“ за родители, които наблюдават тренировките на своите деца и внуци. Заповедта от 20 октомври гласи, че по молба на ръководствата на спортни клубове, които тренират в басейна се забранява присъствието на външни лица на трибуните на басейна. Разгневени родители коментираха пред www.barometar.net, [...]

САМО В ZAPERNIK.COM! Интервю с лидера на БСП Ненко Темелков! Хвърля ли оставка през февруари и кой ще бъде следващия кандидат за кмет на БСП Перник?!

http://www.zapernik.com/politika/samo-v-zapernik-com-intervyu-s-lidera-na-bsp-nenko-temelkov_35097/

Господин Темелков, подавате ли оставка като лидер на БСП Перник?

Аз на снощния пленум изразих готовността си февруари или март, когато е Общинската конференция да подам оставка. Заявявам, че такава оставка трябва да подадем цялото ръководство, защото отговорността е персонална, но и колективна. Аз неслучайно заявих на пленума, че всеки трябва да оцени своя принос за тези недобри резултати и да погледне дълбоко в себе си какво е получил от партията и дали е дал поне...

Продължава

Приключиха консултациите между ГЕРБ и АБВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383645

След близо два часа разговори, консултациите между ГЕРБ и АБВ приключиха, съобщи Фокус.
Срещата между преговорните екипи на двете политически формации започнаха в 09.00 часа. В централата на ГЕРБ от АБВ пристигнаха Румен Петков, Ивайло Калфин, Росица Янакиева и Кирил Цочев. Срещата е част от втория етап на преговорите, След близо два часа разговори, консултациите между ГЕРБ и АБВ приключиха, съобщи Фокус. Срещата между преговорните екипи на двете политически формации започнаха в 09.00 часа. В централата на ГЕРБ от АБВ пристигнаха Румен Петков, Ивайло Калфин, Росица Янакиева и Кирил Цочев. Срещата е част от втория етап на преговорите,

Във Варна е разпоредена проверка на фирмите по снегопочистване

http://www.moreto.net/novini.php?n=268254

Община Варна има сключени договори с пет фирми за снегопочистване. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Купен Пашов, началник отдел „Дейности по защита на населението” в община Варна. За всеки от петте района на Варна има отделна фирма, която ще отговаря за проходимостта на улиците при зимни условия.

Историята на Тибетските капки на живота

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4383652

За първи път у нас се приготвят оригиналните Тибетски капки от книгата „Императорската лечебница За първи път у нас се приготвят оригиналните Тибетски капки от книгата „Императорската лечебница". Тя е открита при археологически разкопки в Китай през 70-те години на 20 век и археолозите я датират от 3000г. пр.Хр. Няколко години по-късно е намерен и още един екземпляр на древната източна фармакопея, по която през вековете са били лекувани китай

Историята на Тибетските капки на живота

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383659

За първи път у нас се приготвят оригиналните Тибетски капки от книгата „Императорската лечебница". Тя е открита при археологически разкопки в Китай през 70-те години на 20 век и археолозите я датират от 3000г. пр.Хр. Няколко години по-късно е намерен и още един екземпляр на древната източна фармакопея, по която през вековете са били лекувани китай За първи път у нас се приготвят оригиналните Тибетски капки от книгата „Императорската лечебница". Тя е открита при археологически разкопки в Китай през 70-те години на 20 век и археолозите я датират от 3000г. пр.Хр. Няколко години по-късно е намерен и още един екземпляр на древната източна фармакопея, по която през вековете са били лекувани китай

Откриха откраднати кокершпаньоли, обучени да откриват трюфели

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4383636

Полицията в Разград откри откраднатите преди месец кучета порода „кокершпаньол”, съобщиха от ОД на МВР – Разград.
Скъпите животни, обучени да откриват трюфели, са изчезнали от имот в близост до разсадника на село Ушинци. Крадците са срязали катинара през нощта на 26 срещу 27 септември, след което са изнесли трите кучета. Полицията в Разград откри откраднатите преди месец кучета порода „кокершпаньол”, съобщиха от ОД на МВР – Разград. Скъпите животни, обучени да откриват трюфели, са изчезнали от имот в близост до разсадника на село Ушинци. Крадците са срязали катинара през нощта на 26 срещу 27 септември, след което са изнесли трите кучета.

Договорът за Лот 4 на "Струма" може да бъде прекратен

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/10/23/2405345_dogovorut_za_lot_4_na_struma_moje_da_bude_prekraten/?ref=rss


В петък изтича срокът, в който гръцката компания "Актор", която строи Лот 4 на магистрала "Струма", трябва да се съгласи на анекс към договора за строителство. В противен случай той ще бъде прекратен. Това съобщава вицепремиерът Екатерина Захариева в интервю пред "24 часа".

Трасето от Сандански до Кулата трябваше да бъде завършено преди доста време, като срокът беше удължен първо с 200 дни, а после с още 52 заради дъждовното време това лято. Проверка наскоро установи, че по участъка...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване