Над 200 чужденци задържани при акция в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_408397.html

Повече от 200 души са задържани на територията на София при специализирана операция на Прокуратурата и МВР. Операцията стартира в 6.30 ч. тази сутрин. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов на територията на цялата страна се провеждат операции за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили. До момента, в хода на операцията са проверени 3979 обекта и 11 146 души. Задържаните са 271, отведени в домове на ДАБ – 47. Отведените за настаняване в специализирани домове за настаняване на чужденци са 72-ма. Образуваните досъдебни производства са 15. На 18 управители на обекти на територията на столицата (хостели, хотели, квартири, търговски обекти, заведения за хранене) са връчени призовки за налагане на административни наказания.

Джиджев: Няма фатални проблеми с финансирането на "Ботев"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/24/2406469_djidjev_niama_fatalni_problemi_s_finansiraneto_na_botev/?ref=rss


Две фирми и Сдружение за "Ботев" (Пловдив) са собственици на клуба, така че фатални проблеми с финансирането няма да има и строежът на стадиона може да продължи, обяви председателят на съвета на директорите Иван Джиджев. Той даде да се разбере, че фирмите са от останалите в обкръжението на Цветан Василев.

"Имаше редовно общо събрание на акционерите на "Ботев", което се проведе малко по-късно от обикновено по обясними причини. Общото събрание на акционерите направи промените в съвета...

Монети от 15 римски императори на изложението „Булколекто“ в Пловдив

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246181_%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%BE%D1%82+15+%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0

 Уникална сбирка от римски антични монети, сечени от 81 г. до 222 г. във Филипополис, показва Нумизматично дружество-Пловдив на изложението  „Булколекто 2014“. То се провежда от 24 до 26 октомври в Медународен панаир  Пловдив. 

Колекцията съдържа  образци от над 400 емисии, правени по време на управлението на 15 римски императори. Върху бронзовите монети са изобразени  божества, култови комплекси, спортни съоръжения и моменти от Филипополските Питийски игри.
Експозицията веднага грабна вниманието на посетителите, наред със звездата на изложението - първата в историята пощенска марка, наречена „Черното пени“. Край бронираната витрина, в която стои тя, веднага след откриването на форума се събраха председателят на 42-ото Народно събрание Михаил Миков, който е и колекционер на марки, Георги Гергов и Спас Панчев, председател на Съюза на българските филателисти (СБФ). 
С  показването на филателната рядкост се отбелязват 175 г. от началото на издаването на марки и на филателното движение в света. Днес колекционерите на пощенски марки са 15 милиона, посочи Спас Панчев. 
В палата 7  може да се види и първата марка на Португалия, издадена през 1853 година. Тя е включена в Международната филателна изложба „България – Португалия“, на която се представят 11 български и 8 португалски експоната, като всички гостуващи колекции са носители на златни медали. 
Петото издание на „Булколекто“  е посветено на 25-годишнината на Европейската филателна федерация (ФЕПА), в която сега членуват 7 300 000 колекционери на марки от 43 държави. По този повод официален гост на откриването беше президентът на ФЕПА Хосе-Рамон Морено, заедно с председателя на 42-ото Народно събрание Михаил Миков, Педро Ваш Перейра, президент на Португалската филателна федерация, Луиш Фераш,  управляващ посолството на Португалия в София,  Камен Спасов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и Станислав Дочев, главен изпълнителен директор на „Български пощи“. 
  „Булколекто“ приобщава много млади хора към една област, където се срещат изкуството и знанието, има  заслуга за културния обмен с международните  изложби, организирани от СБФ, заяви д-р Иван Соколов,  председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. 
Акцент на петото издание  е и 135-годишнината от началото на пощенските съобщения в България и издаването на първите наши марки. По този повод Михаил Миков връчи почетни плакети на Народното събрание на Хосе-Рамон Морено и  Педро Ваш Перейра. Те бяха удостоени преди месеци с наградата заради приноса им в развитието на филателията в Европа, а сега използвам случая да им я връча на този авторитетен форум, поясни Миков. 

Българската пощенска марка се превърна в изкуство, подчерта  Станислав Дочев, главен изпълнителен директор на компанията „Български пощи“, която е съорганизатор на изложбата „България – Португалия“. Колекционерите могат да видят всичко, издадено през последните 10 години, на  щанда на „Българска филателия и нумизматика“, обяви Дочев.

            Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията подкрепя Панаира на колекционерите още от неговото създаване, каза заместник-министърът Камен Спасов, който откри  петото издание на изложението. Преди това бяха валидирани пощенска карта „Булколекто 2014“ и блок „25 години Европейска филателна федерация“. В следващите дни ще бъдат пуснати в употреба  блок „Международна филателна изложба „България – Португалия“: Велики географски открития – Фернандо Магелан“, блок „Региони: Южен централен“ и серия „Фауна – пойни птици“.

             Над 10 са масите на индивидуални колекционери, които показват богата палитра от филателни, нумизматични и антикварни предмети, както и други интересни сбирки.         В „Булколекто“ участват фирми, предлагащи аксесоари, пощенски администрации, издателства за специализирана литература.

            Организатори на изложението са СБФ и Международен панаир Пловдив. То може да бъде разгледано от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 часа.

Пиян грък простреля българин с карабина

http://www.cross.bg/-godishniyat-krityanin-bolnitza-1436733.html

/КРОСС/ Алкохол, напрежение и тежки думи, подтикнали възрастен мъж да стреля по своя приятел в село Вусолиес, Ханя, на гръцкия остров Крит. 71-годишният критянин е в ареста, а 46-годишният нашенец в болница. Двамата „герои" в историята били пияни и когато кавгата помежду им достигнала до опасно ниво, критянина извадил карабина и стрелял три пъти в българина. Простреляният е откаран в болница и е вън от опасност, а 71-годишният критянин е арестуван няколко часа по-късно. След полицейска проверка в дома на гърка са намерени и иззети две пушки, ловни патрони и един нож, съобщава "Български новини".

Елизабет Втора откри изложбата "Информационната епоха" с първия си туит

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/24/2406419_elizabet_vtora_otkri_izlojbata_informacionnata_epoha_s/?ref=rss


Елизабет Втора промотира новата изложба на Научния музей в Лондон с характерно за родината си чувство за хумор и самоирония. Освен че присъства на откриването "Информационната епоха: шест мрежи, които промениха света" на място, 88-годишната кралица на Великобритания изпрати на живо първото си лично съобщение в  "Туитър", с което навлезе в света на социалните медии. 

"За мен е удоволствие да открия "Информационната епоха" в Научния музей днес и се надявам, че хората ще прекарат...

Грък простреля българин 3 пъти с карабина при пиянска свада

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387156

Пиян грък стрелял 3 пъти с карабината си в българин. Това се случило в село Вусолиес, Ханя, на гръцкия остров Крит, предаде "Български новини".
Двамата мъже били пияни и се спречкали. Напрежението ескалирало толкова, че 71-годишният мъж извадил карабината и стрелял три пъти в българина.
Българинът е откаран в болница и е вън от опасност. Пиян грък стрелял 3 пъти с карабината си в българин. Това се случило в село Вусолиес, Ханя, на гръцкия остров Крит, предаде "Български новини". Двамата мъже били пияни и се спречкали. Напрежението ескалирало толкова, че 71-годишният мъж извадил карабината и стрелял три пъти в българина. Българинът е откаран в болница и е вън от опасност.

Полицайката vs Борислава: Казах й, че ще я проверя, не съм бъркала в интимните й части!

http://www.bnews.bg/article-119918

"Аз съм доказала, че казвам истината. Затова съм се явила на този детектор на лъжата и съм готова да се подложа на всяка последваща процедура, за да изясня ситуацията. С надежда, че отсрещната страна ще направи същото”, казва полицайката Нели Върбанов в отговор на обвиненията на 20-годишната Борислава Латинова за гнусния обиск.

Нови цени на такситата в страната

http://econ.bg/Новини/Нови-цени-на-такситата-в-страната_l.a_i.584695_at.1.html

Такситата в цялата страна ще таксуват пътниците по нови цени. Всички компании вече са длъжни да въведат минимални тарифи за превоз. До края на месеца...

Полицайката, обвинена в груб обиск, проговори

http://www.cross.bg/obisk-borislava-vurbanova-1436732.html

София /КРОСС/ Полицайката, обвинена в груб обиск, проговори пред Нова телевизия. Преди дни Борислава Латинова заяви, че служителката на реда я е унизила публично при проверка на документи. Според Борислава полицайката я е подложила на обиск, който повече приличал на опипване. "Поканих я да излезе от автомобила, казах й, че ще я проверя за опасни вещи и предмети. Тя имаше дамска чанта и яке, което носеше в ръка и я помолих да си отвори чантата да видя какво има вътре. Тя си я отвори и започна да обяснява - това е портмоне, имам гримове, погледнах в чантата и там нямаше нищо, което да породи съмнение, че има нещо опасно", разказа полицайката Нели Върбанова. Борислава от своя страна разказа: "Попита ме защо не нося сутиен и й аз казах - защото нямам големи гърди. Тя отговори - не е прилично да не носиш сутиен". Разказът на Борислава продължава с описание на вулгарния обиск. Нели Върбанова обаче отрече това да се е случвало. "Аз съм доказала, че казвам истината. Затова съм се явила на този детектор на лъжата и съм готова да се подложа на всяка последваща процедура, за да изясня ситуацията. С надежда, че отсрещната страна ще направи същото", коментира Върбанова.    

Варненско дерби в хандбала в Двореца

http://www.moreto.net/novini.php?n=268418

Единственото останало варненско дерби е в хандбала, като "Спартак" и "Локомотив" ще се „сблъскат” един с друг още утре. Мачът е от 19 ч. в зала „Конгресна“ на ДКС. Очаква се много почитатели на хандбала да бъдат в залата и да подкрепят двата тима.

Полицайката, обискирала Борислава, проговори: Не съм бъркала в интимните й части

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387163

Полицайката, името на която бе замесено в скандал, след като студентката Борислава я обвини, че я опипва, твърди, че истината около случая е изопачена. Нели Върбанова проговори пред Нова телевизия. Служителката на реда настоява, че не е имало бъркане в интимните части по време на проверката и твърди, Полицайката, името на която бе замесено в скандал, след като студентката Борислава я обвини, че я опипва, твърди, че истината около случая е изопачена. Нели Върбанова проговори пред Нова телевизия. Служителката на реда настоява, че не е имало бъркане в интимните части по време на проверката и твърди,

Четири лъвчета се родиха във Варна

http://frognews.bg/news_78882/

Четири бебета лъвчета са най-новите обитатели на варненския зоопарк. Лъвчетата са родени на 16 октомври, а майка им Косара ревниво ги пази от чуждо присъствие. Тя и бебета в момента са отделени от таткото Симба с цел безопасност, пише Varnautre.

Полицайката, претърсвала Борислава: Не съм бъркала в интимните й части

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4387155

Полицайката, името на която бе замесено в скандал, след като студентката Борислава я обвини, че я опипва, твърди, че истината около случая е изопачена. Нели Върбанова проговори пред Нова телевизия. Служителката на реда настоява, че не е имало бъркане в интимните части по време на проверката и твърди, Полицайката, името на която бе замесено в скандал, след като студентката Борислава я обвини, че я опипва, твърди, че истината около случая е изопачена. Нели Върбанова проговори пред Нова телевизия. Служителката на реда настоява, че не е имало бъркане в интимните части по време на проверката и твърди,

Грък стреля 3 пъти в българин при пиянски спор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4387143

Пиян грък стрелял 3 пъти с карабината си в българин. Това се случило в село Вусолиес, Ханя, на гръцкия остров Крит, предаде Пиян грък стрелял 3 пъти с карабината си в българин. Това се случило в село Вусолиес, Ханя, на гръцкия остров Крит, предаде "Български новини". Двамата мъже били пияни и се спречкали. Напрежението ескалирало толкова, че 71-годишният мъж извадил карабината и стрелял три пъти в българина. Българинът е откаран в болница и е вън от опасност.

Обвинената полицайка: Доказах, че казвам истината

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/obvinenata-policajka-dokazah-che-kazvam-istinata-6025730

"Аз съм доказала, че казвам истината. Затова съм се явила на този детектор на лъжата и съм готова да се подложа на всяка последваща процедура, за да изясня ситуацията”, коментира Върбанова

Четири лъвчета се родиха във варненския зоопарк

http://www.cross.bg/kosara-luvcheta-chetiri-1436731.html

Варна /КРОСС/ Четири бебета лъвчета са най-новите обитатели на варненския зоопарк. Лъвчетата са родени на 16-ти октомври, а майка им Косара ревниво ги пази от чуждо присъствие. Тя и бебета в момента са отделени от таткото Симба с цел безопасност.„Толкова много лъвчета не са се раждали във Варна от поне 20 години! Обикновено са се раждали най-много по две и после са гледани от хора от зоопарка, а не от майката. Засега Косара е много грижовна към бебетата, но и много раздразнителна. Още е невъзможно да бъде установен пола на малките, дори не са прогледнали както трябва", обяснява управителката на зоокъта Иванка Стоянова.По съвет на ветеринарите лъвчетата ще бъдат показани след като станат на 40 дни. До тогава контакта с тях и майка им ще бъде ограничен.Лъвицата Косара навърши 4 години само преди дни - на 21-ви октомври. Бащата на лъвчетата - Симба, е на 6 години и е роден на 21 юни, съобщава live.varna.bg.

Фондът за гарантиране на влоговете притеснен, заради липса на решение за КТБ

http://frognews.bg/news_78881/

Фондът за гарантиране на влоговете (ФГВБ) изразява в писмо до Европейския банков орган (ЕБО) притеснението си за липсата на достъп на вложителите на КТБ и ТБ „Виктория" ЕАД до средствата им и за липсата на решение на компетентния орган, с което да се разреши пълен или частичен достъп до депозитите или да се отнеме лицензът за банкова дейност.

"Локомотив" (Пловдив) изпревари "Славия" с победа в директен мач

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/24/2406465_lokomotiv_plovdiv_izprevari_slaviia_s_pobeda_v/?ref=rss


"Локомотив" (Пловдив) надигра "Славия" с 2:0 като гост и изпревари белите в класирането на българската футболна А група.

След 13-ия кръг, "железничарите" са с актив от 13 точки и заемат девета позиция, докато "Славия" е на десето място с 12 точки.

Двата отбора изиграха скучно първо полувреме, в което гостите от Пловдив създадоха единственото положение за гол. То беше пропуснато в 38-ата...

Справка отложи делото за джамиите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387086

Да се установи дали Мюсюлманско сунитско-ханефитско изповедание фигурира в регистъра на вероизповеданията, поиска вчера Софийският апелативен съд.
За справката настоя защитата на Мюсюлманско изповедание по делото за правоприемство между двете настоятелства. Финалът на процеса ще реши казуса за собствеността на много от джамиите в страната... Да се установи дали Мюсюлманско сунитско-ханефитско изповедание фигурира в регистъра на вероизповеданията, поиска вчера Софийският апелативен съд. За справката настоя защитата на Мюсюлманско изповедание по делото за правоприемство между двете настоятелства. Финалът на процеса ще реши казуса за собствеността на много от джамиите в страната...

Пловдив взе 30 млн. лв. заем за ремонт на булеварди

http://www.mediapool.bg/plovdiv-vze-30-mln-lv-zaem-za-remont-na-bulevardi-news226414.html

Пловдив ще инвестира 30 млн. лв. в ремонт на основни пътни булеварди. Кметът на града Иван Тотев и Жан Патрик Марке от Европейската банка за възстановяване и развитие подписаха споразумението за отпускане на заем за това. Договореният кредит е в размер на 14.5 млн. евро, с тригодишен гратисен период. Заемът ще се изплаща 13 години, като лихвата е 2.65%. Усвояването на сумата трябва да стане за три години, а изплащането му в следващите десет. Кредитът е предназначен целево за цялостна реконструкция на "Коматевско шосе" и булевардите "Руски" и "6-ти септември". Съществена част от кредита е предназначена за изграждането на новия бул. "Северен", който ще свърже моста на Адата с Брезовско и Карловско шосе. "Договорът е признак на убеденост, че банката вярва в административния капацитет и разчита на рационалното управление на община Пловдив", заяви представителят на ЕБВР Жан Патрик Марке. Институцията ще следи много внимателно как се разходват парите, които няма да се превеждат накуп, а чрез определени траншове, след представяне на окончателни договори за изпълнение на различните етапи, добави другият неин представител Илия Кардашлиев. ЕБВР ще бъде гарант и арбитър по евентуални спорове при възлагането на поръчките за изпълнение.

Ислямист кла с брадва ченгета в Ню Йорк

http://www.monitor.bg/article?id=447840

Мъж с брадва превърна ню-йоркско кръстовище в кървава сцена. Той почти сряза врата на полицай с брадвата си, а на друг накълца ръката преди други двама униформени да го застрелят на място, съобщава „Дейли телеграф”. Екшънът се разиграл на ъгъла на „Джамайка авеню” и 160-а улица в Ню Йорк.

Шефът на ДАИ Плевен с три повдигнати обвинения

http://frognews.bg/news_78880/

Прокуратурата е повдигнала обвинения на Николай Николов, директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация" - Плевен, на Георги Мъцин, заместник-директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация" - Плевен и на Илко Илиев, собственик на транспортна фирма.

Нови 2 гола на Камбуров = 3 т. за “Локо” (Пд) в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4387142

Мартин Камбуров продължи октомврийското си развихряне с нови 2 попадения, които донесоха победата на “Локо” (Пд) с 2:0 над “Славия” насред София.
Така най-резултатният действащ голаджия в “А” група в момента е с огромна роля за спечелените от “бяло-черните” 7 точки в последните 3 кръга. В тях те отбелязаха общо 5 попадения, Мартин Камбуров продължи октомврийското си развихряне с нови 2 попадения, които донесоха победата на “Локо” (Пд) с 2:0 над “Славия” насред София. Така най-резултатният действащ голаджия в “А” група в момента е с огромна роля за спечелените от “бяло-черните” 7 точки в последните 3 кръга. В тях те отбелязаха общо 5 попадения,

Младеж нападна водачка на такси

http://www.cross.bg/taksi-prestupleniya-avtomobila-1436730.html

Русе /КРОСС/ Младеж нападна шофьорка на такси в Русе. Инцидентът е станал на 18 октомври по обяд. Нападателят е 23-годишен русенец, осъждан многократно за престъпления от общ характер. М. М. е наел такси от бул. "Липник" в посока Дунав мост. По време на пътуването по бул. "България" клиентът е казал на таксиметровата шофьорка, че е изпуснала пресечката.Тя се върнала с автомобила назад и спряла пред отбивка с черен път, посочена от клиента, като отказала да продължи напред. В този момент младежът я е хванал с две ръце за врата и я е заплашил, че ще я убие, ако не прави това, което ѝ каже.Жената е успяла да се отскубне от нападателя си, излязла е от автомобила и е избягала. Тогава младежът взел от колата сумата от 55 лева и изчезнал по черния път.При разследването полицаите задържали извършителя. М. М. е бил осъждан многократно за различни престъпления. С прокурорско постановление му е наложена постоянна мярка за задържане.      

Плевнелиев: Европа е лидер по отношение на устойчивото развитие

http://www.moreto.net/novini.php?n=268454

Трябва да си даваме сметка, че продължаваме да плащаме най-високата цена на газа в Европа, защото не сме свързани. Това заяви пред български журналисти в Брюксел президентът Росен Плевнелиев след приключването на Европейския съвет, съобщава БТА.

Путин обяви, че отказ от руски газ ще е самоубийствен за Европа

http://www.mediapool.bg/putin-obyavi-che-otkaz-ot-ruski-gaz-shte-e-samoubiystven-za-evropa-news226413.html

Малко е вероятно Европа да престане да купува руски природен газ, защото руските доставки нямат алтернатива и подобно действие ще е равно на самоубийство за европейската конкуренция и икономика. Това мнение изрази руският президент Владимир Путин в отговор на въпрос на чужда медия по време на по време на дискусионния форум "Валдай", провел се в петък в Сочи. "Да допуснем, че спираме напълно нашите доставки за страните от ЕС. Искаме ли това? Разбира се, че не. Защо ни е да го правим, след като това е коректен клиент и си плаща? Но нека си представим какво се случва с европейските ни партньори. На мен това ми е трудно", каза Путин, но все пак описа ситуацията и отбеляза, че в такъв случай алтернатива би бил Близкия Изток, "където кризите са не по-малко, от тукашните сега, а може би са много по-остри". "Да допуснем нефт и шистов газ от САЩ? Възможно е, но колко ще струва? Ако европейските предприемат това, ще е пряк път за намаляване на тяхната конкурентоспособност", каза руският президент. Според него доставки от САЩ за Европа ще са по-скъпи от руските тръбопроводни на нефт и газ. По думите му подобни действия ще са равни на убийство на европейската конкурентоспособност. "Не знам каква колония трябва да бъде Европа, за де се реши на това. Но мисля, че здравият разум ще възтържествува и до това няма да се стигне. Същото се отнася и за Азия", заяви Путин, цитиран от ТАСС. Руският президент каза още, че му се е наложило да окаже натиск върху "Газпром", за да намали търсената от Украйна сума по първоначалните плащания за сметка на погасяването на дълга й за стари доставки, предадоха руските медии в петък. Задлъжнялостта на Украйна пред "Газпром" за вече осигурен газ е 5.3 млрд. долара. Русия изрази готовност да възстанови спрените през юни доставки при авансово плащане, ако Киев плати до края на годината 3.1 млрд. долара. Сега Путин разкри, че концернът настоявал сумата да е 4.5 млрд. долара за целия борч, част от който да се преизчисли част с признаване на отстъпка от 100 долара, което ще означава на цена на газа от 385 долара, за да се намали сумата от 5.3 млрд. долара. "На мен ми се наложи да натисна "Газпром", извинявам се на акционерите, включително чуждестранни, и да помоля компанията да не настоява за тези пари", каза Путин. По думите на руския държавен глава той предложил на газовия холдинг да вземе част от дълга си от Украйна, а после "се разбирайте и спорете". "Сега Украйна трябва да плати 3.1 млрд. долара за дълга си. Не всички 4.5 млрд. долара, а 3.1 млрд.. А можехме да заемем поза – не, платете всичко", каза Путин. Позицията на Киев обаче била: "Ако си платим дълга, тогава няма да можем да работим режим предплащане (на доставките на руски газ), пък ако си предплащаме нужните ни обеми, не можем да платим дълга си". Той увери съгражданите си, че правителството на Русия ще продължи да изпълнява социалните си ангажименти независимо от динамиката в цената на петрола. По думите му властите ще продължат да следят за равнището на безработицата, която сега, по думите му, е минимална. Същевременно Русия ще се стреми да намалява неефективните си разходи, ако е необходимо, каза той. По думите му занапред Русия ще акцентира преди всичко върху привличането на инвестиции и най-вече частни.

Иван Цветков се разправи с 10 от “Берое”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4387136

Благодарение на впечатляващото представяне на капитана Иван Цветков “Ботев” (Пд) се наложи с 3:1 над гостуващия “Берое” в напечен мач.
Гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко в 38-ата мин. Игор Джоман си изкара втори жълт картон в рамките на 3 мин и бе изгонен. Малко след това “Берое” трябваше да остане с 9 човека. Благодарение на впечатляващото представяне на капитана Иван Цветков “Ботев” (Пд) се наложи с 3:1 над гостуващия “Берое” в напечен мач. Гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко в 38-ата мин. Игор Джоман си изкара втори жълт картон в рамките на 3 мин и бе изгонен. Малко след това “Берое” трябваше да остане с 9 човека.

Плевнелиев: ЕС с амбициозни цели в борбата с климатичните промени

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/plevneliev-es-s-ambiciozni-celi-v-borbata-s-klimatichnite-promeni-6025729

"Целите, които си поставя ЕС в борбата с климатичните промени, дават пример на останалата част от света", заяви президентът Плевнелиев след заседание на Европейския съвет

Над 250 задържани след масирана акция на МВР

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/nad-250-zadyrzhani-sled-masirana-akciia-na-mvr-6025693

Операцията е разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов. По данни до 11 ч. общо проверените в страната обекти са 1035

Изчезналият Захари Паунов бил жертва на измама с имот

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387122

Изчезналият софийски продуцент и режисьор Захари Паунов е станал жертва на имотна измама, пише otzvuk.net.
В началото на 2009 година мъжът попаднал на обява в интернет за продажба на каменна къща в банското село Кръстатица за 13 000 евро. Уговорката била, ако Паунов наеме собственика на имота Станчев да направи ремонта на къщата, Изчезналият софийски продуцент и режисьор Захари Паунов е станал жертва на имотна измама, пише otzvuk.net. В началото на 2009 година мъжът попаднал на обява в интернет за продажба на каменна къща в банското село Кръстатица за 13 000 евро. Уговорката била, ако Паунов наеме собственика на имота Станчев да направи ремонта на къщата,

Търсят кръв за пациент със синдром на Мошковиц

http://www.cross.bg/hematologiya-plazma-natzionalnata-1436729.html

/КРОСС/ Националната болница за хематологични заболявания са приели пациент в кома със синдром на Мошковиц. Заболяването е напълно лечимо, но единствения шанс в момента за младия мъж е засилен плазмен обмен, при което кръвната плазма на болния се замества с донорска.За нужните процедури обаче е необходима кръвна плазма от 240 дарителя - количество, с което Националната хематология не разполага. Затова от болницата призовават здрави доброволци от цялата страна да дарят кръв в районните центрове по хематология в страната. Ако можете - помогнете, съобщава БНТ.

Сашо Дончев за съдбата на КТБ: Звярът, повалил жертвата, ще се нахрани, по-малките ще оглозгат докрай

http://www.mediapool.bg/sasho-donchev-za-sadbata-na-ktb-zvyarat-povalil-zhertvata-shte-se-nahrani-po-malkite-shte-oglozgat-dokrai-news226412.html

"Паролата ще бъде една и съща и ефектът ще бъде един и същ. Резултатът ще бъде такъв, какъвто обикновено наблюдаваме в джунглата - звярът, който е повалил жертвата, ще се нахрани, след него ще дойдат по-малките зверове, ще довършат, ще оглозгат жертвата и така. Това ще се случи и с тази банка", каза председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев пред Дарик радио в коментар за съдбата на Корпоративна търговска банка. "Днес по-скоро приличаме на джунгла, отколкото на държава, защото само тези закони - на джунглата, функционират добре в нашето общество", смята той. Очевидно планът за атакуване на КТБ ще бъде реализиран докрай - оттук нататък няма безболезнено решение, каза Дончев по повод одиторските оценки за загуби от 4.2 млрд. лева. Той напомни за тезата на Експертния съвет към работодателските и синдикални организации по проблема КТБ, който е бил убеден месец след затварянето на банката, че тя може да се оздрави с чисто пазарни инструменти. Вече и с публични средства това не може да се случи, смята Сашо Дончев. "Очевидно имаше план за атакуване на банката с определени цели и според мен този план с леки изменения в крайна сметка ще бъде реализиран докрай. Не виждам никакъв добър вариант като изход от тази ситуация", каза той. Дончев припомни, че никога не е говорил да се ползват публични средства за спасяването на КТБ и се мотивира, че е "силно пазарен човек" и смята, че по този начин би се създала много лоша практика, според която утре всяка една банка би могла да работи така, както е работила КТБ, и да иска след това да бъде спасявана с публични средства. "След срещата при прокурора казах, че с това забавяне вече не сме толкова убедени, че банката може да бъде спасена без публични средства, но го казах в контекста на третото, „че сме убедени, че след още месец-месец и половина тя не може да бъде спасена и с публични средства", напомни Дончев изказването си след срещата по казуса КТБ с участието главния прокурор Сотир Цацаров на 9 септември. "Очевидно е, че част от вложителите ще загубят пари, колко - не знам. И в крайна сметка крайното решение ще бъде решението на съда, защото тази казус ще стигне до съда в една или друга форма. Най-малкото, за да се ликвидира банката, това става с решение на съда", каза председателят на Българската стопанска камара.

Григор: Искам голяма купа през 2015-а

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387131

Григор Димитров иска да надгради представянето си в ATП през 2015-а, оценявайки прогреса си през настоящата година. Българинът говори по темата в Базел, където късно в петък срещна Роджър Федерер в четвъртфинал на турнира в града.
“Като погледна къде бях преди 12 месеца, съм доволен от постигнатото - каза Григор. - Не се затормозявам да мисля какв Григор Димитров иска да надгради представянето си в ATП през 2015-а, оценявайки прогреса си през настоящата година. Българинът говори по темата в Базел, където късно в петък срещна Роджър Федерер в четвъртфинал на турнира в града. “Като погледна къде бях преди 12 месеца, съм доволен от постигнатото - каза Григор. - Не се затормозявам да мисля какв

Кольо Колев: При нови избори в парламента ще влязат 12-13 партии

http://frognews.bg/news_78879/

Ако има нови избори в парламента ще влязат 12-13 партии. Това прогнозира социологът Кольо Колев по БНТ. Според него, ако не се състави правителство, всички партии ще бъдат наказани. Той предвеща драстичен спад на избирателната активност.

Ученик от НУИ „Добри Христов” - Варна спечели едногодишна стипендия

http://www.moreto.net/novini.php?n=268459

На 23 октомври 2014 г., в Арт Галерия Ларго, сред празнична атмосфера и пред изключително развълнувана публика беше открита шестата изложбата-конкурс “Есенен пленер 2014” на учениците от специалности “Изящни изкуства” и „Рекламна графика” на НУИ “Добри Христов” – Варна.

Изчезналият режисьор е бил жертва на имотна измама

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4387076

Изчезналият софийски продуцент и режисьор Захари Паунов е станал жертва на имотна измама, пише otzvuk.net.
В началото на 2009 година мъжът попаднал на обява в интернет за продажба на каменна къща в банското село Кръстатица за 13 000 евро. Уговорката била, ако Паунов наеме собственика на имота Станчев да направи ремонта на къщата, Изчезналият софийски продуцент и режисьор Захари Паунов е станал жертва на имотна измама, пише otzvuk.net. В началото на 2009 година мъжът попаднал на обява в интернет за продажба на каменна къща в банското село Кръстатица за 13 000 евро. Уговорката била, ако Паунов наеме собственика на имота Станчев да направи ремонта на къщата,

Експерт: Все още не е късно за спасяване на КТБ

http://econ.bg/Новини/Експерт-Все-още-не-е-късно-за-спасяване-на-КТБ_l.a_i.584666_at.1.html

Все още не е късно за спасяване на поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка АД, но с всеки изминал ден това става все по-трудно,...

Предстоящи събития в страната за утре, 25 октомври

http://www.cross.bg/provede-aytizum-zala-1436728.html

/КРОСС/ *** СофияБългарски Червен Кръст отбелязва 136 години от създаването си, съобщиха от пресцентъра на организацията. ***СофияВ 9.30 ч. пред сградата на столичното Четвърто РУ ще има кратки изявления във връзка придобилия широк медиен отзвук случай на територията на районното управление. ***СофияОт 10 ч. в Южния парк, от основната алея при Паметника с гълъбите започва маратонът в подкрепа на деца с аутизъм, организиран от "Running Academy 5kmrun". Целта на благотворителната акция е събиране на дарения в помощ на хората с аутизъм в България под мотото „Сам, но не самотен". ***СофияОт 12 ч. в зала 3 на НДК ще се проведе официалната церемония по дипломиране на випуск 2014 на Международно висше бизнес училище. ***ЛовечОт 8 ч. ще започне освещаването на приземния храм на новостроящата се катедрала на града „Св. Кирил и Методий". От 09 ч. ще бъде отслужена първата Светата Литургия в новоосветения храм. В богослужбата на Високопреосвещения Ловчански митрополит Гавриил ще съслужат Старозагорският митрополит Галактион, Варнеският и Великопреславски митрополит Гавриил и Неврокопският митрополит Серафим, Велишкият епископ Сионий, Браницкият епископ Григорий и свещенство. ***ПловдивОт 9 ч. пред трибуните на Гребната база ще започне маратонът в подкрепа на деца с аутизъм, организиран от Running Academy 5kmrun

Съдът оправда Долче и Габана

http://www.cross.bg/ykrivane-danutzi-dolche-1436727.html

/КРОСС/ Върховният съд на Италия оправда Доменико Долче и Стефано Габана по делото за укриване на данъци, съобщи „Ройтерс". Дизайнерите са обвинени в укриване на доходи и неплащане на данъци. Според италианската прокурора двамата са скрили от данъчните власти приходи в размер на 1 милиард евро. Средствата на модната къща са постъпвали по сметката на марка на дъщерна компания, регистрирана в Люксембург, където режимът на облагане е по-лек. През април тази година Апелативният съд ги осъди на 18 месеца условно.

Любо Чука яхна джип за 250 бона

http://www.bnews.bg/article-119868

ММА звездата Любомир Симеонов – Любо Чука подкара чисто нов джип „Мерцедес” G класа.

15 126 бежанци спря МВР още на границата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387068

15 126 чужденци са спрени на границата и не са могли да влязат у нас от началото на годината. Това съобщи вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обаче уточни, че най-вероятно част от бройката включва и лица, направили по няколко опита да проникнат в България.
Вчера в 6,30 ч полицията в цялата страна бе вдигната на крака да лови 15 126 чужденци са спрени на границата и не са могли да влязат у нас от началото на годината. Това съобщи вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обаче уточни, че най-вероятно част от бройката включва и лица, направили по няколко опита да проникнат в България. Вчера в 6,30 ч полицията в цялата страна бе вдигната на крака да лови

Кадиев: Естествено, че готвят сливане на НАП и митниците

http://www.cross.bg/prihodna-proekta-prihodite-1436726.html

София /КРОСС/ ПР-ите на министерството говорят неистини, да не кажа нещо по-силно /единствено от уважение към институцията МФ/. Това написа на профила си във Фейсбук социалистът Георги Кадиев по повод изнесеното по-рано днес опровержение от Министерство на финансите за подготвяно сливане на митниците с НАП.Естествено, че подготвят сливането, и то от 1 януари 2015. Естествено, че е по поръчка на ГЕРБ и ДПС, които го имат в предизборните си програми.Естествено, че това поставя под риск 8 млрд лева, които агенцията събира, плюс борба с наркотрафик, търговия с оръжие, растителна и животинска защита и т.нПо-рано Кадиев публикува готвената от МФ концепция за сливане на НАП и Агенция Митници. По думите му тя е изработена в НАП и през министерството е дадена на Агенция Митници за съгласуване, което върви в момента.Според нея всички митничари се преназначават в НАП (!), бизнес процесите им се "интегрират" в тези на НАП, преглед и промяна на законодателството, нови длъжностни характеристики /разбирай уволнения/. И понеже ще има протести, трябвало да се намерят "агенти на промяната", които да бъдат "гарантирани"! Т.е. предателите ще ги оставим на работа, другите- не. ТОВА Е ПЛАН ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА МИТНИЦИТЕ. Просто и ясно. И план как да се срутят приходите. Образно казано, КТБ-2

Кольо Колев: Ако има нови избори, всички политически субекти ще бъдат наказани

http://pik.bg/кольо-колев-ако-има-нови-избори-всички-политически-субекти-ще-бъдат-наказани-news241674.html

Кольо Колев: Ако има нови избори, всички политически субекти ще бъдат наказани

"Ако има нови избори, всички политически субекти ще бъдат наказани. Избирателната активност ще спадне драстично. В парламента ще влезе абсолютно непредвидима конфигурация. Може да влязат 12-13 партии." Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ социологът Кольо Колев.

"Хората и сега гласуваха с отвращение, но при нов вот това ще бъде още по-подчертано. Това поведение на гражданите аз наричам "глухо ръмжене". То е предизвикано от това, че политиците играят техните си игри, бъркат ни в джоба все по-дълбоко. Голяма част от парите за здравеопазване, образование и пенсии отиват във свързани с политическата върхушка лица. Хората се чувстват окрадени", заяви Колев, предаде novini.bg.

"В момента няма значение дали коалицията ще бъде двойна, тройна или четворна. Въпросът е, че тя няма да има нито миг толеранс", подчерта социологът.

"На хората им е дошло до гуша. Появява се нов вид играч – хората, на които им писна от политическите игри. Ако политиците продължават със замазване на положението и липсата на реформи, хората ще излязат на улицата и ще ги пометат", каза още Кольо Колев. 


Руски митничари хванаха контрабанда на 600 тона месо от ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=268453

Руските митничари заловиха 600 тона месо, скрито под дъвки и плодова каша и идващо от Европейския съюз. Русия наложи ембарго върху европейските хранителни стоки. "Месото беше скрито с помощта на стоки, използвани за покритие като дъвки, плодова каша, концентрирани сокове, замразени гъби и други продукти", съобщи руската агенция Роселхознадзор в комюнике, цитирано от БГНЕС.

Шапки долу пред Радичков

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4387106

МИЛА МИЛКОВА
Художници и творци отслужиха курбан по повод 85 години от рождението на самобитния писател Йордан Радичков. Сбирката е традиционна под вековния дъб в родното му село Калиманица, потопено във водите на язовир МИЛА МИЛКОВА Художници и творци отслужиха курбан по повод 85 години от рождението на самобитния писател Йордан Радичков. Сбирката е традиционна под вековния дъб в родното му село Калиманица, потопено във водите на язовир "Огоста". Честването на рождения ден се организира от Берковското родолюбиво общество и дружеството на художниците "Тенец".

Неяснота: Как е паднало детето от социалния дом?

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/neiasnota-kak-e-padnalo-deteto-ot-socialniia-dom-6025727

В писмените си обяснения дежурната служителка твърди, че вечерта всичко било наред, а на сутринта когато отключила вратата, момичето го нямало

Христосков: Пенсионните фондове са най-добре защитени

http://frognews.bg/news_78878/

Пенсионните фондове са най-добре защитени. Това каза социалният министър Йордан Христосков по БНТ.

Първата сестра в САЩ с ебола е излекувана

http://www.vesti.bg/novini/pyrvata-sestra-v-sasht-s-ebola-e-izlekuvana-6025728

Американската медицинска сестра, 26-годишната Нина Пам, която се зарази с Ебола от либерийски пациент, е здрава и скоро ще бъде изписана от болницата.

Габровци на протест срещу мандата на ДПС от техния район

http://offnews.bg/news/n_1/n_408360.html

Около 70 души блокираха подхода към прохода Шипка в района на габровския квартал "Любово" днес. Демонстрантите се обявиха против мандата на Движението за права и свободи в Народното събрание, разпределен според избирателния закон в седми Габровски район. Протестът временно спря движението на автомобили. Демонстрантите обявиха, че са готови при следващия си протест да блокират главния път София - Варна край Севлиево, ако ДПС не оттегли народния си представител от Габровски избирателен район.

Кой кум, кой сват в шоубизнеса

http://www.monitor.bg/article?id=447828

Естрадната звезда Йорданка Христова е върла фенка на ЦСКА, но тачи с любов паметта на синята легенда Георги Аспарухов. Какво я свързва с Гунди? Зовът на кръвта – по майчина линия тя се пада трета братовчедка с покойния футболист. Във време, когато цялата страна е настръхнала срещу братовчедите и „нашите хора” в управлението на държавата, „Монитор” прави бърз преглед на роднинствата, от които не боли.

Румен Гечев: КТБ не може да бъде спасена

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387081

„Не е имало в историята банка, която да е затворена толкова време и след това да бъде оздравена. Нещата са такива, че няма банка нито в Швейцария, нито в Япония, още по-малко в България, която да може да излезе от това състояние”. Това заяви по повод казуса с КТБ  социалистът Румен Гечев, който бе вицепремиер по времето на банковия крах през 1997 „Не е имало в историята банка, която да е затворена толкова време и след това да бъде оздравена. Нещата са такива, че няма банка нито в Швейцария, нито в Япония, още по-малко в България, която да може да излезе от това състояние”. Това заяви по повод казуса с КТБ  социалистът Румен Гечев, който бе вицепремиер по времето на банковия крах през 1997

Захариев: Депутати от ляво ще подкрепят Борисов

http://www.cross.bg/zahariev-nadezhda-depytat-1436725.html

/КРОСС/ Принципна дяснодцентристка коалиция, която да поеме рисковете за управлението през следващите месеци, е светлината в тунела за България. Това заяви пред ТВ7 продуцентът Мартин Захариев, който беше депутат от гражданската квота на БСП в предишния парламент.Той посочи, че през последните две седмици за първи път е видял надежда, че родните политици могат да изоставят езика на омразата и конфронтацията. Захариев изрази надежда, че новият парламент ще издържи по-дълго от стария, тъй като страната ни вече няма нужда от злополуки.Той посъветва зрителите да следят внимателно дневния ред на Народното събрание през първите дни и да видят кой депутат как ще гласува. Именно това ще даде отговорите на много въпроси, които имаме сега. По думите му ще има народни представители от лявото пространство, които ще подкрепят предложенията на Борисов.

Камерън изригна срещу допълнителни вноски в евробюджета

http://www.mediapool.bg/kameran-izrigna-sreshtu-dopalnitelni-vnoski-v-evrobyudzheta-news226411.html

България е сред деветте страни, от които Европейската комисия поиска допълнителна вноска в европейския бюджет за 2015 г., но заради бурната съпротива на Великобритания, която е най-потърпевша, не е изключено решението да бъде преразгледано. От София са поискани 7 млн. евро повече от планираната вноска. Британският премиер Дейвид Камерън се закани да противодейства "по всеки възможен начин" срещу определената за страната му допълнителна вноска от 2.1 милиарда евро, която, по думите му, е "напълно неоправдана и неприемлива". Избухналият спор стана главна тема на втория ден от срещата на лидерите на ЕС в Брюксел. На пресконференция след форума Камерън заяви, че ЕК не е представила "прецизни" и "удовлетворяващи отговори" по какъв начин са направени новите бюджетни преизчисления, връчени на лидерите на страните членки в четвъртък. По-рано тази седмица ЕК е информирала финансовите им министерства за новите сметки. Допълнителните пари трябва да бъдат внесени до 1 декември. Представители на ЕС заявиха, че не е ясно как са направени преизчисленията, пише Euobserver. Според ЕК това е станало на базата на одобрен от всички страни членки нов модел за пресмятане на приходите от ДДС и на реалния ръст на брутния вътрешен продукт (БВП). След острата реакция на засегнатите държави, лидерите на ЕС се разбраха за извънредна среща на финансовите министри другия месец, за да бъде разрешен спорът. Освен Великобритания, от която са поискани 2.1 млрд. евро, следващата най-потърпевша е Италия – с 640 млн. евро. Другите страни, чиято икономика според последните изчисления се е развивала по-добре и трябва да внесат още средства в европейския бюджет, са Ирландия, Италия, Кипър, Латвия, Малта, Холандия, и дори Гърция, за която е определена допълнителна вноска от близо 90 милиона евро. Деветнайсет са държавите, които трябва да внесат по-малко, като най-облагодетелствани са Франция и Германия, на които е предвидено да им бъдат възстановени съответно 1 млрд. Евро и 780 млн. евро. В работния документ, изпратен от Европейската комисия до страните членки е отбелязано, че данните са предварителни и че окончателните стойности ще бъдат обявени през ноември. "Това не е цифра, това е смъртоносно оръжие", е казал италианският премиер Матео Ренци, цитиран от Камерън, пред останалите ръководители на ЕС, по повод на допълнителните вноски. Произвеждането на такова смъртоносно оръжие кара хората да вярват, че това място е пълно с безсърдечни бюрократи и технократи, е възроптал Ренци. БВП на Европейския съюз е близо 2.5% по-голям от първоначално отчетения след новата система за изчисление на Евростат, която включва най-различни сектори – от изследователска дейност и разработки до наркотрафик и проституция. В документ, разпространен от Евростат по повод новите правила още през януари, се казва, че новият режим ще има слабо влияние върху бюджета на ЕС, като националните вноски в болшинството си "ще бъдат засегнати в минимална степен". Моментът, в който ЕК поиска допълнителни пари от Великобритания, едва ли можеше да е по-лош за лидера на управляващите консерватори Дейвид Камерън, чиято партия загуби частични избори по-рано този месец и най-вероятно ще изгуби второ място след избори през ноември, за сметка на антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП). В същото време се засилва натискът страната да напусне ЕС. Камерън е под натиск да заеме по-твърда позиция пред Европа преди парламентарни избори през май догодина, след като евроскептичната партия застрашава преизбирането на неговата Консервативна партия. "Това са пари, които ЕК не очакваше и не се нуждае от тях, и ние ще работим с други страни, за да направим всичко възможно да оспорим това", е заявил британски говорител, цитиран от Ройтерс. Преразглеждането на бюджета на ЕС е "технически въпрос", който се появява всяка година. През последните три години обаче дефицитът в европейския бюджет непрекъснато расте и ЕК се чуди с какви средства да запълни дупката. Според евродепутати това е причината почти всяка страна да е със спрени програми заради нарушения. Германия и Франция на различни позиции за растежа В същото време лидерите на двете икономически най-силни страни Франция и Германия имат сериозни различия какви мерки да се предприемат за да се постигне растеж. Напрежението идва от бюджетните правила на ЕС, които изискват от страните да контролират държавните си финанси, за да спечелят инвеститорското доверие. Германският канцлер Ангела Меркел предупреди за опасността от връщане към периода на големите разходи от преди кризата. Високият дефицит не помага на растежа, смята Меркел. Според нея бюджетната консолидация и растежът трябва да се съчетаят. В Европа имахме периоди на високи дефицити без растеж, така че трябва да се учим от миналото и се надявам, че ще намерим общо решение, каза Меркел. Според Париж обаче по този начин могат да бъдат пресушени паричните потоци към компаниите и проектите в един толкова нестабилен период. Брюксел със забележки по бюджетите на пет страни Ден преди срещата на върха на ЕС в Брюксел, ЕК поиска обяснения от пет страни – Франция, Италия, Австрия, Словения и Малта за завишените им бюджетни дефицити за 2015 г. Европейската комисия разглежда бюджетите планове на страните от еврозоната, за да види дали отговарят на бюджетните правила на ЕС. Правителствата са задължени да се стремят към балансиран бюджет, за да се избегне повторение на кризата от 2009-2012 г. Франция и Италия предадоха бюджети си за 2015 г. без да спазят изискванията на ЕС. Двете страни обявиха, че не желаят да намаляват разходите по-бавно, за да подкрепят икономическия си растеж. Френският президент Франсоа Оланд заяви, че нищо няма да го отклони от целта му да създаде повече работни места и растеж. Ще спазваме правилата максимално гъвкаво и това е валидно за целта за растеж, каза Оланд. Президентът на Европейската централна банка Марио Драги също призовава за повече разходи, за да се подпомогне икономическото съживяване. Брюксел предупреди Италия, че бюджетът й за 2015 г. е "значително отклонение" от курса на икономически реформи, съгласуван с ЕС. Бюджетът на Италия за 2015 г. предвижда дефицит от 2.9% от БВП, което е почти на границата на разрешения 3% дефицит.

Двама работодатели наемат хора с увреждания във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268404

3,7% е нивото на безработица във Варна през месец септември. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Божидар Михайлов, директор на Дирекция „Бюро по Труда” - Варна. Месец септември се характеризира с това, че наближава краят на туристическия сезон и хотелиерите започват да освобождават хора.

Румен Гечев: Няма спасение за КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4387070

„Не е имало в историята банка, която да е затворена толкова време и след това да бъде оздравена. Нещата са такива, че няма банка нито в Швейцария, нито в Япония, още по-малко в България, която да може да излезе от това състояние”. Това заяви по повод казуса с КТБ  социалистът Румен Гечев, който бе вицепремиер по времето на банковия крах през 1997 „Не е имало в историята банка, която да е затворена толкова време и след това да бъде оздравена. Нещата са такива, че няма банка нито в Швейцария, нито в Япония, още по-малко в България, която да може да излезе от това състояние”. Това заяви по повод казуса с КТБ  социалистът Румен Гечев, който бе вицепремиер по времето на банковия крах през 1997

ООН: Използването на касетъчни бомби в Украйна е военно престъпление

http://www.cross.bg/voenno-prestuplenie-kasetuchni-1436724.html

/КРОСС/ Ако информацията за използване на касетъчни боеприпаси в югоизточната част на Украйна се потвърди, тези действия ще се разглеждат като военно престъпление. Това заяви по време на среща на Съвета за сигурност на ООН помощник генералният секретар на организацията Иван Симонович. "Използването им в подобни ситуации е нарушение на международното хуманитарно право и може да се счита за военно престъпление", каза Симонович, обяснявайки, че касетъчните боеприпаси имат безразборен поразителен ефект. По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че Киев е използвал касетъчни бомби в Донбас.

Съдът разреши строежите в Карадере

http://www.bnews.bg/article-119916

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на част от протестиращите от „Да спасим Карадере”, които обжалваха меморандума между държавата и „Мадъра Юръп” АД.

Шефът на ДАИ-Плевен бе обвинен за два подкупа

http://www.mediapool.bg/shefat-na-dai-pleven-be-obvinen-za-dva-podkupa-news226410.html

Шефът на регионалната дирекция "Автомобилна администрация" в Плевен Николай Николов е обвинен за получени два подкупа и за незаконно притежание на 46 патрона, съобщиха в петък от прокуратурата. Преди ден група от 49 прокурори, полицаи и служители на ДАНС се изсипа в Плевен и арестува шестима местни автомобилни инспектори, заподозряни за корупция. Отделно бе арестуван и един криминално проявен, който бе посочен като посредник. В петък се оказа, че обвинения за подкупи са повдигнати само на трима инспектори. Едното обвинение срещу Николов е, че чрез изнудване и злоупотреба със служебно положение е поискал и приел подкуп от 4000 лв. Собственикът на транспортна фирма Илко Илиев, който бил посредник в схемата, е обвинен като помагач. Срещу него също има обвинение за незаконно държане на 14 патрона. Николов е поискал и приел отделно подкуп и от 1000 лева. Помагач в този случай пък му бил заместник-директорът Георги Мъцин. Тримата са задържани за 72 часа. От прокуратурата съобщиха вчера, че държавните служители са изнудвали транспортни фирми, от които са изисквали плащане на месечен абонамент и са настоявали извършването на годишните технически прегледи да става в точно определен пункт. Таксата "спокойствие" е била изисквана и от собственици на транспортни фирми и техни представители. Данните били за над 10 изнудвани фирми. Имало е и отделни плащания при извършени пътни нарушения, като служителите на ДАИ са търгували и с издаване на шофьорски книжки.

Валежи ще обхванат цялата страна, в Северна България се очаква и сняг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387036

През следващото денонощие, под влияние на преминаващ през южните райони на Балканския полуостров и Егейско, към Черно море средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка в страната отново ще се усложни. Започналите от югозапад валежи ще обхванат страната. Дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг. През следващото денонощие, под влияние на преминаващ през южните райони на Балканския полуостров и Егейско, към Черно море средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка в страната отново ще се усложни. Започналите от югозапад валежи ще обхванат страната. Дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг.

Първо в "24 часа": Изчезналият Захари Паунов е известен филмов продуцент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4387038


49-годишният Захари Паунов, който се издирва от МВР, е известен филмов режисьор и продуцент, научи 49-годишният Захари Паунов, който се издирва от МВР, е известен филмов режисьор и продуцент, научи "24 часа" Той е в неизвестност от седмица насам. Паунов е бил на фестивала “Златната роза”, който се провежда във Варна. Около 12,30 на 18 октомври Паунов напуснал хотела в морската столица, където бил отседнал.

България ще плаща допълнително по бюджета на ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=268456

България е сред страните, от които е поискано да внесе допълнителни средства в европейския бюджет за 2014 г., съобщи „Блумбърг”. Средствата, които са поискани от София и още няколко държави членки, са между 6,5 млн. евро и 340 млн.

Бойни действия превземат футбола в Лига Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386657

Бойните действия започват постепенно да превземат футбола - арени на насилието станаха Братислава и Лил.
За първи път от разделението на Чехословакия през 1993 г. един срещу друг излязоха двата най-славни тима на двете страни - "Слован" и "Спарта". Дуелът в Братислава от Лига Европа бе прекратен в 41-ата минута. Мощна агитка на чехите атакува дома Бойните действия започват постепенно да превземат футбола - арени на насилието станаха Братислава и Лил. За първи път от разделението на Чехословакия през 1993 г. един срещу друг излязоха двата най-славни тима на двете страни - "Слован" и "Спарта". Дуелът в Братислава от Лига Европа бе прекратен в 41-ата минута. Мощна агитка на чехите атакува дома

Цачева: Далеч сме от формулата на кабинета

http://politics.actualno.com/Cacheva-Dalech-sme-ot-formulata-na-kabineta-news_56727.html

На този етап все още сме далеч от формулата на кабинета. Това заяви пред БНТ Цецка Цачева от ГЕРБ. И добави, че кабинет на споделената отговорност все още не се получава. Тя посочи, че са получили по...

Прибраха 271 при спецакцията срещу незаконните имигранти

http://www.bnews.bg/article-119915

При операцията в цялата страна за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци са задържани са 271. Седем от тях са установени като обявени за общодържавно издирване.

Министър Христосков: Парите в пенсионните фондове са много добре регулирани от държавата

http://pik.bg/министър-христосков-парите-в-пенсионните-фондове-са-много-добре-регулирани-от-държавата-news241669.html

Министър Христосков: Парите в пенсионните фондове са много добре регулирани от държавата

"Осигурителната система е един вид обществен договор, че ще има солидарност между поколенията. Когато този договор се нарушава, се губи доверието." Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

"Целта на онези, които правят пенсионните системи, е да се избегне неравнопоставеността между поколенията – разликата между тези, които дават повече, а получават по-малко, и тези, които дават по-малко, а получават повече", добави той.

По думите на социалния министър разбалансираността в системата е извършена в основна степен през последните 10 г.

"Бяха премахнати мерките срещу тези, които не си плащат вноските", подчерта той, предаде novini.bg.

Христосков посочи, че Консултативният съвет към Министерството на труда и социалната политика е разработил варианти за преодоляване на дефицитите в осигурителната система, които ще предостави на следващото правителство.

"Ако остане действащият режим, догодина дефицитът в пенсионния фонд ще достигне 2,6% от БВП и ще продължи да нараства. Това означава, че ще възможностите на държавата да отделя повече средства за сфери като здравеопазване и образование ще бъде ограничена", каза социалният министър.

Той посочи, че в следващите години ще се върви към изравняване на пенсионната възраст за мъжете и жените. Министърът увери, че парите в пенсионните фондове са много добре регулирани от държавата. Той ги определи като "силно защитени средства". 



ЕК увеличава вноската на България в бюджета на ЕС със 7 млн. евро

http://econ.bg/Новини/ЕК-увеличава-вноската-на-България-в-бюджета-на-ЕС-със-7-млн-евро_l.a_i.584600_at.1.html

Европейският съюз е поискал увеличаване на вноската на България със 7 милиона евро. Това става ясно от изтекъл документ на Европейската комисия,...

Плевнелиев ще направи обръщение към народа и депутатите на първото заседание на 43-ото Народно събрание

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387023

Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на първото заседание на 43-ото Народно събрание, свикано с указ на държавния глава от 21 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
По време на тържественото заседание президентът ще направи обръщение към народа и народните Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на първото заседание на 43-ото Народно събрание, свикано с указ на държавния глава от 21 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. По време на тържественото заседание президентът ще направи обръщение към народа и народните

Очаква ни дъждовна събота, валежите в Северна България ще преминат в сняг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4387022

През следващото денонощие, под влияние на преминаващ през южните райони на Балканския полуостров и Егейско, към Черно море средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка в страната отново ще се усложни. Започналите от югозапад валежи ще обхванат страната. Дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг. През следващото денонощие, под влияние на преминаващ през южните райони на Балканския полуостров и Егейско, към Черно море средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка в страната отново ще се усложни. Започналите от югозапад валежи ще обхванат страната. Дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг.

BASF се отказа от финансовите си цели за 2015 г.

http://www.investor.bg/evropa/334/a/basf-se-otkaza-ot-finansovite-si-celi-za-2015-g-182524/

Загубата на инерцията на развиващите се пазари и забавеното възстановяване на европейската икономика са сред причините

Спартак Варна падна с 0:2 от гостуващия Локо ГО

http://www.moreto.net/novini.php?n=268457

Спартак 1918 падна с 0:2 от гостуващия Локомотив (Горна Оряховица) в среща от 11-ия кръг на Б група. Така новият треньор на варненци Иван Маринов – Маслара дебютира с поражение, което пък е 11-то в актива на „соколите”. И след този кръг Спартак остава единственият отбор в групата без спечелена точка.

ВАС разреши строежите на Карадере

http://frognews.bg/news_78877/

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на част от протестиращите от „Да спасим Карадере”, които обжалваха меморандума между държавата и „Мадъра Юръп” АД за изпълнение на инвестиционен проект в местността Карадере.

Върховният административен съд разреши строителството на Карадере

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387004

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на част от протестиращите от „Да спасим Карадере”, които обжалваха меморандума между държавата и „Мадъра Юръп” АД за изпълнение на инвестиционен проект в местността Карадере, предаде Нова телевизия.
Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес от оспорване и могат да се месят в Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на част от протестиращите от „Да спасим Карадере”, които обжалваха меморандума между държавата и „Мадъра Юръп” АД за изпълнение на инвестиционен проект в местността Карадере, предаде Нова телевизия. Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес от оспорване и могат да се месят в

Политически решения разбаланасираха осигурителната система, смята министър Христосков

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406458_politicheski_resheniia_razbalanasiraha_osiguritelnata/?ref=rss


Осигурителната система се разбалансира през поледните 10 години, като се извършиха взаимнопротиворечащи си действия, каза днес по БНТ социалният министър в служебното правителство Йордан Христосков. "Намаляваха се осигурителните вноски, премахнаха се строгите мерки, срещу тези, който не плащат, увеличи се броят на хората, пенсиониращи се по-рано и се получи дефицит", допълни той и поясни, че става дума за политически решения.

Христосков поясни, че за това са нужни автоматизирани...

Съдът отмени наредба, забраняваща достъпа до животоспасяващи лекарства

http://www.mediapool.bg/sadat-otmeni-naredba-zabranyavashta-dostapa-do-zhivotospasyavashti-lekarstva-news226409.html

Върховният административен съд (ВАС) отмени текстове от наредба на здравното министерство, с която се забавяше достъпа на пациенти до животоспасяващи лекарства, съобщи вестник "Сега". Върховните магистрати обяви за нищожна разпоредбата на Министерство на здравеопазването, която отлагаше до следващата календарна година достъпа на пациенти с тежки хронични заболявания до животоспасяваща терапия. Жалбата срещу текстовете от здравната наредба, приета по времето на кабинета "Орешарски", беше подадена от две неправителствени организации - Федерация Български пациентски форум и Национална пациентска организация. Промяната беше одобрена от Министерството на здравеопазването в края на 2013 г. Тя забавяше достъпа на пациентите с тежки хронични заболявания до животоспасяваща терапия, независимо от факта, че вече са включени в Позитивния лекарствен списък и са оценени като ефикасни и нужни за хората. Някои пациенти не успяха да дочакат новите медикаменти, а за други това забавяне означаваше повече болки и страдания. Към решението за отмяна на въпросната разпоредба, ВАС осъжда Министерство на здравеопазването да изплати на двете организации разходите по воденето на делото в размер на общо 1570 лева. Решението може да се обжалва пред петчленен състав на ВАС.

Партиите се скараха за стаи и за местата в пленарна зала

http://offnews.bg/news/n_1/n_408375.html

Партиите започнаха със споровете още преди да е даден официалния старт на новия парламент. Те се скараха за това кой в коя стая бъде, както и за местата в пленарната зала, а някои се оплакаха и от тормоз. Разпределението на стаите в парламента и местата в залата стана на неофициална среща. Разпределението на стаите е според броя на депутатите от всяка партия, като на народен представител се пада по един квадратен метър или малко повече. Предварителният план обаче не се хареса на всички партии. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се оплака, че „се опитват да ги набутат в някакво предверие“. Това е стая, където седяха нашите секретарки. То е едно коридорче скосено, каза Сидеров. От партията бяха категорични, че това граничи с тормоз. „Аз им казах, че ще седим в една шатра отвън“, заяви пред bTV Десислав Чуколов. ГЕРБ, БСП и ДПС запазват стаите си от предишния парламент. АБВ и Реформаторският блок получиха стаи в десния кулоар, като депутатите от АБВ ще са в „стаята с кафеварката“ на Бойко Борисов. Патриотичният фронт и „България без цензура“ ще са до стаята на „Атака“. БСП, ДПС и ГЕРБ ще са на предните банки, като в първата редица вдясно места ще имат и депутатите от Реформаторския блок. В задната част ще са разположени в тази последователност „Атака“, АБВ, „България без цензура“ и Патриотичният фронт.

Депутати, не сте си изработили парите, върнете ги!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4387007

Народните представители още не са се заклели, а получават първата си работна заплата. За какво ли ще я изхарчат, питат се техните избиратели.
И на децата е ясно, че заплатите зависят от производителността. Кой частен предприемач ще изплати надница на хората си, ако по цял ден мързелуват? Оказа се, че има такъв щедър работодател - българският народ. Народните представители още не са се заклели, а получават първата си работна заплата. За какво ли ще я изхарчат, питат се техните избиратели. И на децата е ясно, че заплатите зависят от производителността. Кой частен предприемач ще изплати надница на хората си, ако по цял ден мързелуват? Оказа се, че има такъв щедър работодател - българският народ.

Плевнелиев ще присъства на първото заседание на 43-ото Народно събрание

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4387006

Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на първото заседание на 43-ото Народно събрание, свикано с указ на държавния глава от 21 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
По време на тържественото заседание президентът ще направи обръщение към народа и народните Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на първото заседание на 43-ото Народно събрание, свикано с указ на държавния глава от 21 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. По време на тържественото заседание президентът ще направи обръщение към народа и народните

Протест затвори "Шипка" за един час

http://www.cross.bg/razpredelenieto-protiv-prohoda-1436723.html

/КРОСС/ Габрово отново на протест. Около стотина недоволни от разпределението на мандатите в областта затвориха прохода "Шипка" за един час. Местните са против избирането на Четин Казак за депутат от листата на ДПС при положение, че движението е със седми резултат в региона.Недоволните избиратели блокираха прохода и създадоха трудности за пътуващите между Северна и Южна България. Образуваха се километрични опашки в двете посоки.Протестиращите обявиха, че са събрали 3 500 подписа от габровци, които са против разпределението на последния - четвърти, мандат в полза на Движението за права и свободи, съобщи ТВ7.

Трамвай аварира на централно кръстовище и блокира за кратко движението

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386996

Трамвай, движещ се по линия номер 20, аварира и за кратко блокира движението по кръстовището на бул. "Ситняково" и ул. "Оборище", съобщи "Фокус".
Движението в района беше затруднено за около 20 минути, след което втори трамвай, движещ се по същата линия изтегли авариралия трамвай.  Трамвай, движещ се по линия номер 20, аварира и за кратко блокира движението по кръстовището на бул. "Ситняково" и ул. "Оборище", съобщи "Фокус". Движението в района беше затруднено за около 20 минути, след което втори трамвай, движещ се по същата линия изтегли авариралия трамвай.

Върховният административен съд разреши застрояването на Карадере

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386994

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на част от протестиращите от „Да спасим Карадере”, които обжалваха меморандума между държавата и „Мадъра Юръп” АД за изпълнение на инвестиционен проект в местността Карадере, предаде Нова телевизия.
Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес от оспорване и могат да се месят в Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на част от протестиращите от „Да спасим Карадере”, които обжалваха меморандума между държавата и „Мадъра Юръп” АД за изпълнение на инвестиционен проект в местността Карадере, предаде Нова телевизия. Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес от оспорване и могат да се месят в

Аварирал трамвай блокира за 20 минути движението на бул. Ситняково

http://pik.bg/аварирал-трамвай-блокира-за-20-минути-движението-на-бул-ситняково-news241665.html

Аварирал трамвай блокира за 20 минути движението на бул. Ситняково

Трамвай, движещ се по линия номер 20, за кратко аварира и блокира движението по кръстовището на бул. "Ситняково" и ул. "Оборище", предаде агенция "Фокус".

Движението в района беше затруднено за около 20 минути, след което втори трамвай, движещ се по същата линия изтегли авариралия трамвай. 

БСП ще е опозиция, но има социалисти "за" коалиция с ГЕРБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_408282.html

Има гласове в БСП "за" коалиция с ГЕРБ, но това е нормално, ние сме демократична партия. По-голямата част от нас обаче ще се въздържи, заяви Румен Гечев от социалистическата партия пред bTV. Гечев е категоричен, че БСП няма да се коалира с когото и да е било, ако не се изпълнят основните и принципни искания в програмата на партията. "Няма толкова голямо значение къде ще се проведе следващата среща с ГЕРБ. Мисля, че нашето предложение тя да е в парламента е напълно разбираемо. Ако посещенията са и на "Позитано", и в централата на ГЕРБ, в това няма нищо лошо. По-важното е за какво ще бъдат водени тези консултации", така Гечев коментира бъдещите втори преговори с ГЕРБ. "Искаме да знаем, като залагаме икономически растеж примерно два процента - кои ще са двигателите на растежа според бъдещите управляващи? Какво става с данъчната система, конкретно? Какво става с големите инвестиционни проекти "Южен поток" и "Белене" - засега те казват "Белене" категорично - не, "Южен поток" - ще видим, което означава, че разговорът става изключително труден.", добави още социалистът. Румен Гечев коментира и казуса с Корпоративна търговска банка: "В стопанската история няма случай банка да е затворена четири месеца и да се съживи. Ако се отвори КТБ в първите часове, хората и фирмите ще си изтеглят парите, това е без съмнение. И ще трябва да се налеят нови милиарди" Според депутата темповете, с който е растяла банка в периода 2008-2013 година (от 2 млрд. на 6 млрд. активи), са световен рекорд. "Ненормално е активи от 7 млрд. лева да се разпределят на 138-139 фирми, това също е световен рекорд. В първи курс в Икономическите техникуми се учи диверсификация на риска", заяви Гечев.

Ромска организация против влизането на ПФ в парламента

http://offnews.bg/news/n_1/n_408345.html

Центърът за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" изпрати отворено писмо до Бойко Борисов и до президента Росен Плевнелиев, в което изразява загриженост от влизането на Патриотичния фронт в парламента.  Те изразяват "засилваща се трегова", че "преговорният процес между ГЕРБ и останалите партии е лишен от ясна и непоколебима ценностна линия относно необходимостта българското Правителство да се придържа към правните норми, по които България е страна, свързани с управлението на многообразието в мултикултурните европейски общества, с правата на малцинства, бежанци и мигранти". Особено притеснение у ромите будят преговорите за коалиция между Борисов и Патриотичния фронт, тъй като са били заобиколени с мълчание "екстремно националистически и етноцентрични идеи, битуващи в негови (на ПФ) партии-членки, за безусловна доминация на българския етнос и за обезправяване на български граждани, принадлежащи към малцинства, основно ромското". "Не може да се премълчи фактът, че демонстрираната досега от партии в блока негативна и антидемократична реторика по отношение на български граждани, принадлежащи към малцинства, често борави с противоконституционни призиви за драстично ограничаване на техни права и свободи. Сред идеите за „ефективни” политики към ромите, лансирани от ВМРО и НФСБ, е настаняването на роми във фургони, изнесени извън градовете, при минимални санитарно-хигиенни стандарти и постоянен полицейски надзор", възмутени са от "Амалипе". Ромите не приемат също така и предложените от националистите "различни ставки от законоустановените на заплащане на майчински и социални помощи по етнически признак". Те, разбира се, не пропускат да направят сравнение между Патриотичния фронт и Германия през 1930 г. Затова настояват "да не се предоставя достъп до бъдещата управленска коалиция на формации с антидемократични нагласи относно правата и свободите на лицата" от малцинствата, каквато според ромите е ПФ. "Очакваме водещата преговорите партия ГЕРБ, респективно всяка друга политическа формация в подобна ситуация, да прояви национално отговорно отношение към всички групи граждани в мултикултурното ни общество. При селекционния процес за бъдещото управление на страната мандатоносителят да не допуска противопоставяне и различно третиране на българските граждани по етнически признак и залагането на мини, застрашаващи етническия мир в страната" , завършват писмото си от "Амалипе".

Ромска организация изрази притеснение от евентуалното влизане на Патриотите във властта

http://www.cross.bg/stranata-maltzinstva-amalipe-1436722.html

София /КРОСС/ Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе", който е една от водеща ромски организации в страната, изпрати писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев, в което изразяват притеснение от съгласието за подписването на споразумение за управление на страната с "Патриотичния фронт". Според организацията е тревожно е, че по време на консултациите не е бил отправен апел за придържане на всички участници в тях към ценностите и стандартите за закрила на малцинства, бежанци и мигранти.От "Амалипе" смятат, че при разговорите се заобикалят екстремно националистически и етноцентрични идеи, битуващи в партиите-членки на ПФ. "Не може да се премълчи фактът, че демонстрираната досега от партии в блока негативна и антидемократична реторика по отношение на български граждани, принадлежащи към малцинства, често борави с противоконституционни призиви за драстично ограничаване на техни права и свободи", се казва още в писмото.От ромската организация посочват, че оставянето без внимание на крайните идеи на ВМРО и НФСБ, като настаняването на роми във фургони, изнесени извън градовете и постоянен полицейски надзор, е рисково и недалновидно

Докладът за състоянието на КТБ беше калкулиран от пазара

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/dokladyt-za-systoianieto-na-ktb-beshe-kalkuliran-ot-pazara-182530/

Аргумент за изчерпване на низходящия тренд би било успешното съставяне на правителство, смята Явор Спасов от БенчМарк Финанс

МФ: Не се подготвя сливане на НАП и митниците

http://www.moreto.net/novini.php?n=268455

Министерството на финансите не разработва и не подготвя за реализиране концептуална рамка или проект за бъдеща обединена структура, включваща сливането на Национална агенция за приходите и Агенция "Митници". Решение за създаване на обединена приходна агенция е извън правомощията на служебното правителство, заявяват от пресслужбата на МФ по повод информациите за подготвяно обединение на двете приходни администрации.

Авария на трамвай блокира за кратко движението на централно кръстовище

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386988

Трамвай, движещ се по линия номер 20, аварира и за кратко блокира движението по кръстовището на бул. Трамвай, движещ се по линия номер 20, аварира и за кратко блокира движението по кръстовището на бул. "Ситняково" и ул. "Оборище", съобщи "Фокус". Движението в района беше затруднено за около 20 минути, след което втори трамвай, движещ се по същата линия изтегли авариралия трамвай.

Максим кръшка на Албена с по-млада

http://www.bnews.bg/article-119884

Максим Стависки пак кръшна на дългогодишната си приятелка и майка на сина му - Албена Денкова.

Обама прегърна излекувана от ебола медицинска сестра

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ebola/obama-pregyrna-izlekuvana-ot-ebola-medicinska-sestra-6025726

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест поясни по повод срещата, че Обама изобщо не се притеснявал от нея и просто искал да поздрави сестрата за нейната работа, по време на която тя, грижейки се за болен от ебола пациент, също се е заразила

Румънският президент Бъсеску: Украйна да престане да иска пари от други държави

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386975

Румънският президент Траян Бъсеску посъветва властите в Киев да престанат да искат пари от други държави, предаде БГНЕС.
"Румъния не е против помощта за Украйна за изплащане на дълговете й, но Украйна е длъжна да разбере, че е голяма държава, която трябва сама да намира решения за оцеляването си, без да пита за пари през цялото време", Румънският президент Траян Бъсеску посъветва властите в Киев да престанат да искат пари от други държави, предаде БГНЕС. "Румъния не е против помощта за Украйна за изплащане на дълговете й, но Украйна е длъжна да разбере, че е голяма държава, която трябва сама да намира решения за оцеляването си, без да пита за пари през цялото време",

European Voice: България трябва да внесе допълнително 7 милиона евро в евробюджета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386985

България трябва да внесе допълнително в европейската хазна 7 милиона евро, сочат данните, с които разполага изданието European Voice.
Европейската комисия поиска от няколко страни от ЕС да внесат допълнителни средства в бюджета на ЕС за 2014 г. Искането е отправено вследствие на годишно преизчисляване на националните вноски, България трябва да внесе допълнително в европейската хазна 7 милиона евро, сочат данните, с които разполага изданието European Voice. Европейската комисия поиска от няколко страни от ЕС да внесат допълнителни средства в бюджета на ЕС за 2014 г. Искането е отправено вследствие на годишно преизчисляване на националните вноски,

Медицинската сестра от Тексас победи ебола

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ebola/medicinskata-sestra-ot-teksas-pobedi-ebola-6025726

"Медицинската сестра от Далас, която беше приета в клиничния център на 16 октомври с инфекция от ебола, вече няма следа от вируса", посочиха в кратко комюнике от клиниката

Ройтерс: Медицинската сестра от Ню Йорк победи ебола

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ebola/rojters-medicinskata-sestra-ot-niu-iork-pobedi-ebola-6025726

Това става ясно след последните резултати от кръвни проби, които са ѝ направени днес - 24 октомври

Гърция: Турция няма да влезе в ЕС, ако не признае Кипър

http://asia.actualno.com/Gyrcija-Turcija-njama-da-vleze-v-ES-ako-ne-priznae-Kipyr-news_56726.html

Турция трябва да признае всички държави-членки на Европейския съюз, ако планира да се присъедини към него. Това заяви министърът на външните работи на Гърция Евангелос Венизелос. На срещата на върха ...

Бъсеску съветва Украйна: Престанете да искате пари от други държави

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386956

Румънският президент Траян Бъсеску посъветва властите в Киев да престанат да искат пари от други държави, предаде БГНЕС.
Румънският президент Траян Бъсеску посъветва властите в Киев да престанат да искат пари от други държави, предаде БГНЕС. "Румъния не е против помощта за Украйна за изплащане на дълговете й, но Украйна е длъжна да разбере, че е голяма държава, която трябва сама да намира решения за оцеляването си, без да пита за пари през цялото време",

Камарата на строителите във Варна връчи награди в навечерието на Димитровден

http://www.moreto.net/novini.php?n=268446

Традиционната награда „Златен отвес“ връчи Камарата на строителите във Варна. Тази година тя бе спечелена от фирма „Планекс“ ООД. Награди бяха раздадени и в други категории – за жилищни сгради, за хотели, за административни сгради и др.

БТПП и посолството на САЩ организират конференция за TTIP

http://www.cross.bg/bulgariya-turgovska-sofiya-1436720.html

/КРОСС/ Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP) и ефектът му върху малките и средните предприятия в Европа бе основна тема на разговора между председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, председателя на Американската търговска камара в България Валентин Георгиев, директора на Конфиндустрия България Роберто Маскали и представители на Американското посолство в София. БТПП, Американската търговска камара в България, Конфиндустрия България и посолството на САЩ в България са съорганизатори на конференция за споразумението, която ще се проведе на 2 декември в София, съобщава пресцентърът на палатата.  

European Voice: България трябва да доплати 7 милиона евро в евробюджета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386955


България трябва да внесе допълнително в европейската хазна 7 милиона евро, сочат данните, с които разполага изданието European Voice.
Европейската комисия поиска от няколко страни от ЕС да внесат допълнителни средства в бюджета на ЕС за 2014 г. Искането е отправено вследствие на годишно преизчисляване на националните вноски, България трябва да внесе допълнително в европейската хазна 7 милиона евро, сочат данните, с които разполага изданието European Voice. Европейската комисия поиска от няколко страни от ЕС да внесат допълнителни средства в бюджета на ЕС за 2014 г. Искането е отправено вследствие на годишно преизчисляване на националните вноски,

Путин: САЩ искат нов световен ред, който да устройва само тях

http://www.mediapool.bg/putin-sasht-iskat-nov-svetoven-red-koito-da-ustroiva-samo-tyah-news226408.html

Руският президент Владимир Путин разкритикува"едностранния диктат" на САЩ в световните дела и заяви, че "така наречените" победители от Студената война искат нов световен ред, който да устройва единствено тях. В яростна критична към САЩ реч Путин каза пред участниците в неофициалния политически дискусионен клуб "Валдай", че системата на регионалната и глобалната сигурност е отслабена. Според него като водят битка срещу тероризма в Близкия изток, САЩ се борят с резултатите от собствената си политика. "Понякога се създава впечатлението, че нашите колеги и приятели постоянно се борят с резултатите от собствената си политика. Хвърлят сили за отстраняване на опасностите, които сами създават, и плащат все по-висока цена за това", каза Путин. Той заяви, че Русия е силна държава повече от две десетилетия след края на Студената война и че Москва няма да се моли на САЩ и ЕК заради санкциите, които й наложиха. Путин посочи, че Русия не претендира за световно господство и за "специално място под слънцето". "Готови сме да уважаваме интересите на нашите партньори, но разчитаме на същото уважително отношение към нашите интереси". Той коментира още тезата на зем.-шефа на президентската администрация Вячеслав Володин от преди дни, че "Има Путин – има Русия, няма Путин – няма Русия". "Русия, разбира се, че може да мине и без такива като мен. В Русия има много хора, но щом вече съм се оказал на мястото, където съм сега, смятам за свой дълг да направя всичко за нейното благополучие, развитие и защита на интересите й", каза Путин. Той призна още, че Русия е помогнала на Виктор Янукович да се прехвърли в Крим, за да избегне преследвания от опозицията в Украйна. Според него украинската криза е причинена именно от влошения баланс в международни отношения. "Ще кажа откровено, той помоли да бъде изведен до Русия, което ние и направихме", каза руският президент. Според него положението в югоизточните части на Украйна ще навлезе окончателно в задънена улица, ако "не дай, Боже, някой се изкуши да употреби сила". По думите му решението за насрочване на референдум в Крим не е било взето от Русия, а от легитимния кримски парламент. Путин разказа: "Като видяха как се развиват събитията, хората в Крим почти веднага се вдигнаха на оръжие и се обърнаха към нас с молба да им помогнем да проведат тези мероприятия, които искаха да осъществят". "Няма да крия, че използвахме нашите въоръжени сили за блокирането на украинските военни подразделения. Но това беше направено не за да бъдат заставени хората да гласуват", каза той. По думите на президента, хората са отишли на изборите "като на празник" и са направили своя исторически избор.

Ветеранът БОК празнува

http://www.monitor.bg/article?id=447794

Българският олимпийски комитет празнува 90 години тази есен. Той е учреден на 30 март 1923 г. по инициатива на българските военни, а негов първи председател е полковник Ефтим Китанчев. БОК е истински ветеран, от „старите”, и е 37-ият поред в Европа.

Анонимен план за сливане на НАП с Митниците отприщва контрабандата

http://offnews.bg/news/n_1/n_408355.html

Отприщване на контрабандата и невъзможност за ефективна борба с наркотрафика са само част от ефектите, до които може да доведе апокрифно разпространената по-рано през деня стратегия за сливане на НАП с Агенция "Митници".  Проектът на стратегията няма автор. Министерството на финансите отрече да има нещо общо с подобен проект. Неведнъж обаче от ДПС и ГЕРБ са заявявали готовността си за изготвянето на подобна стратегия. По непотвърдена информация идеен двигател на проекта е Николай Попов, зам.-председател в КФН. Плановете на авторите на проекта са новата мегаагенция да заработи от януари 2014 година, тоест в мандата на новото правителство.  Според проекта на стратегията единната приходна агенция ще бъде структурирана, след като Националната агенция за приходите погълне митниците и стане "правоприемник на функциите, правомощията и митническите служители, както и на активите и пасивите на Агенция „Митници". Това на практика означава специфични митнически дейности да бъдат обезглавени. Въпреки че проектът предвижда запазване на дирекциите "Митнически режими и процедури", „Тарифна политика" и "Митническо разузнаване и разследване", за останалите структури на митническата администрация не се споменава нищо. В проекта нищо не се споменава за съдбата на дирекция "Акцизи", например, към която е отделът, отговарящ пряко за алкохола и цигарите - основно "перо" в контрабандата. На фона на обезглавената ГДБОП не е ясно как новата мегаагенция ще се бори ефективно и в борбата с наркотрафика. Всъщност впечатление прави и фактът, че в концепцията думата граница не е спомената нито веднъж.   Проектът вече беше наречен "КТБ-2" от социалиста Георги Кадиев. В коментар във Фейсбук той написа: "Според концепцията всички митничари се преназначават в НАП (!), бизнес процесите им се "интегрират" в тези на НАП, преглед и промяна на законодателството, нови длъжностни характеристики /разбирай уволнения/. И понеже ще има протести, трябвало да се намерят "агенти на промяната", които да бъдат "гарантирани"! Т.е. предателите ще ги оставим на работа, другите - не. Това е план за унищожение на митниците. Просто и ясно. И план как да се срутят приходите. Образно казано, КТБ-2." Пред OFFNews синдикалистът Пламен Велков обясни, вливането на митниците в НАП е равносилно на закриване на митническата администрация. Според него мястото на дейности като борбата с контрабандата и наркотрафика, които са специфични за митниците, остават под въпрос. "Това не са специфични дейности за НАП и не знам кой ще ги поеме", коментира той.  Велков смята, че концепцията е плод на работата на работна група. "Щом Министерството на финансите отрича да е автор на проекта, аз не мисля, че и някоя партия ще седне да пише такива неща, въпреки че ГЕРБ обявиха, че това ще им е приоритет, това е писано по-дълго време и вероятно по него е работено няколко месеца. Знаете, че преди няколко месеца ДПС го лансира това нещо. А и самият начин, по който се разпространява - без автори, с това се цели да се скрие авторът", коментира още синдикалистът.  Той припомни, че идеята се коментира от дълго време, но сега някой "услужливо" я е пуснал. Велков смята, че подобна концепция ще доведе до масови съкращения от администрацията в митниците, като се запази почти изцяло администрацията в НАП. Миналата седмица синдикатите в митниците заплашиха с протести. Те разпространиха декларация срещу намеренията за евентуално вливане на ведомството в НАП. Оттам настояват плановете за такива промени да бъдат обсъдени с тях. Министерство на финансите: Ние не сме автори на стратегията По повод разпространявана в публичното пространство информация за подготвяно обединение на двете приходни администрации – Национална агенция за приходите и Агенция „Митници“, ви информираме следното: Министерството на финансите не разработва и не подготвя за реализиране концептуална рамка или проект за бъдеща обединена структура, включваща сливането на двете приходни агенции – Национална агенция за приходите и Агенция „Митници“. Решение за създаване на обединена приходна агенция е извън правомощията на служебното правителство. Подготовката на подобна мащабна административна реформа включва широко обществено обсъждане и консултация със всички заинтересовани страни. За реализирането на такова обединение, което би засегнало широк кръг физически и юридически лица и би оказало влияние върху администрирането на приходите от мита, данъци и задължителни осигурителни вноски, е необходимо изготвянето на предварителен подробен анализ. Анализът следва да обхване нормативната база, структурите, функциите и дейностите на приходните агенции и да включва оценка на въздействието, проучване на практиките на други държави-членки на ЕС и трети страни.

ВАС отхвърли жалба на природозащитници за Карадере

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/vas-othvyrli-jalba-na-prirodozashtitnici-za-karadere-182521/

Казусът ще бъде черна точка за държавата дълги години, заяви адвокатът им Александър Кашъмов

Изборите не дадоха възможност за голяма коалиция, смята Михаил Миков

http://www.moreto.net/novini.php?n=268451

БСП ще участва в консултации с ГЕРБ, ако се определят мястото, часът и форматът на срещата. Това каза пред журналисти председателят на БСП Михаил Миков, преди да разговаря с младежи от България, Румъния, Молдова и Грузия, част от Международния съюз на социалистическата младеж.

Магистрати и политици изпратиха Христо Манчев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386959

Над 100 души - близки и колеги от София и страната, изпратиха в последния му път бившия зам. главен прокурор Христо Манчев. Траурната церемония се състоя на Боянските гробища по обед. Присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров и предшественикът му на поста Борис Велчев, прокурори от ВКП, военни магистрати, следователи. Над 100 души - близки и колеги от София и страната, изпратиха в последния му път бившия зам. главен прокурор Христо Манчев. Траурната церемония се състоя на Боянските гробища по обед. Присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров и предшественикът му на поста Борис Велчев, прокурори от ВКП, военни магистрати, следователи.

271 задържани при специализирана операция на Прокуратурата и МВР в София (обновена)

http://www.cross.bg/teritoriyata-chyzhdentzi-provereni-1436719.html

/КРОСС/ По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Йордан Бакалов на територията на цялата страна се провежда операция за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци.  По данни на Софийска градска прокуратура на територията на София са проверени 1052 и са задържани 271 лица. Седем от тях са установени като обявени за общодържавно издирване. Образувано е едно досъдебно производство по чл. 159 а от НК. На 18 управители на обекти на територията на столицата (хостели, хотели, квартири, търговски обекти, заведения за хранене) са връчени призовки за налагане на административни наказания. На територията на страната са проверени  11146 лица, по-голямата част от които са чужденци, съобщава пресцентърът на прокуратурата.  

Кукоч се хвана за сърцето и обеща: ЦСКА ще е шампион

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386924

Ексцентричният хърватин в ЦСКА Тончи Кукоч използва новата клубнва телевизия, за да обещае титла на "червените". Хванал се за сърцето, защитникът отсече: "Аз, Тончи Кукоч, обещавам на всички да "Левски" и да станем шампиони!"
След това се заяде и с националния селекционер на Хърватия Нико Ковач, който въобще не гледал какво става на терена. Ексцентричният хърватин в ЦСКА Тончи Кукоч използва новата клубнва телевизия, за да обещае титла на "червените". Хванал се за сърцето, защитникът отсече: "Аз, Тончи Кукоч, обещавам на всички да "Левски" и да станем шампиони!" След това се заяде и с националния селекционер на Хърватия Нико Ковач, който въобще не гледал какво става на терена.

206 задържани при специализирана операция на Прокуратурата и МВР в София

http://www.cross.bg/teritoriyata-litza-provereni-1436719.html

/КРОСС/ По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Йордан Бакалов на територията на цялата страна се провежда операция за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци.  По данни на Софийска градска прокуратура на територията на София са проверени 1052 и са задържани 206 лица. Седем от тях са установени като обявени за общодържавно издирване. Образувано е едно досъдебно производство по чл. 159 а от НК. На 18 управители на обекти на територията на столицата (хостели, хотели, квартири, търговски обекти, заведения за хранене) са връчени призовки за налагане на административни наказания. На територията на страната са проверени 4141 лица, по-голямата част от които са чужденци, съобщава пресцентърът на прокуратурата.  

Родиха се четири лъвчета в зоопарка във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386918

Четири бебета лъвчета са най-новите обитатели на варненския зоопарк. Лъвчетата са родени на 16-ти октомври, а майка им Косара ревниво ги пази от чуждо присъствие. Тя и бебета в момента са отделени от таткото Симба с цел безопасност, съобщи live.varna.bg.
„Толкова много лъвчета не са се раждали във Варна от поне 20 години! Четири бебета лъвчета са най-новите обитатели на варненския зоопарк. Лъвчетата са родени на 16-ти октомври, а майка им Косара ревниво ги пази от чуждо присъствие. Тя и бебета в момента са отделени от таткото Симба с цел безопасност, съобщи live.varna.bg. „Толкова много лъвчета не са се раждали във Варна от поне 20 години!

Четири лъвчета се родиха във варненския зоопарк (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386897

Четири бебета лъвчета са най-новите обитатели на варненския зоопарк. Лъвчетата са родени на 16-ти октомври, а майка им Косара ревниво ги пази от чуждо присъствие. Тя и бебета в момента са отделени от таткото Симба с цел безопасност, съобщи live.varna.bg.
„Толкова много лъвчета не са се раждали във Варна от поне 20 години! Четири бебета лъвчета са най-новите обитатели на варненския зоопарк. Лъвчетата са родени на 16-ти октомври, а майка им Косара ревниво ги пази от чуждо присъствие. Тя и бебета в момента са отделени от таткото Симба с цел безопасност, съобщи live.varna.bg. „Толкова много лъвчета не са се раждали във Варна от поне 20 години!

България трябва да внесе допълнителни 7 млн. евро в европейския бюджет

http://www.cross.bg/miliona-evro-vnese-1436718.html

/КРОСС/ До 1 декември България трябва да внесе допълнителни 7 милиона евро в европейския бюджет, предвижда решение на Европейската комисия. То е свързано с преизчисления на базата на одобрен от всички страни-членки нов модел за пресмятане на приходите от ДДС и на реалния ръст на Брутния вътрешен продукт.Най-потърпевша е Великобритания, която в същия срок трябва да внесе още 2 милиарда и 100 милиона евро. Това предизвика сериозно напрежение между Брюксел и Лондон, като британския премиер Дейвид Камерън определи искането на тези средства като неприемливо и настоя за извънредна среща на финансовите министри.Другите страни, чиято икономика според последните изчисления се е развивала по-добре и трябва да внесат още средства в Евробюджета, са Ирландия, Италия, Кипър, Латвия, Малта, Холандия, и дори Гърция, за която е определена допълнителна вноска от близо 90 милиона евро.В същото време редица държави ще получат обратно част от сумите, които са внесли - за Франция те ще са над 1 милиард, а за Германия - близо 780 милиона евро. В работния документ, изпратен от Европейската комисия до страните-членки, е отбелязано, че данните са предварителни и че окончателните стойности ще бъдат обявени през ноември, съобщи БНР.

Търси се филмовият продуцент Захари Паунов, изчезнал във Варна преди седмица

http://www.bnews.bg/article-119913

Полицията издирва филмовият продуцент Захари Илиев Паунов, на 49 години, с адрес в столичния ж.к. “Младост”.

Джон Ласитър ликува в Токио

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386832

Най-новият хит на Disney - "Героичната шесторка", откри 27-ото издание на Международния кинофестивал в Токио в четвъртък вечерта. Повече от щастлив на червения килим изглеждаше майсторът на съвременната анимация Джон Ласитър. Тук той е "само" изпълнителен продуцент, но зад премиерната адаптация по малко известен комикс на Marvel прозира именно... Най-новият хит на Disney - "Героичната шесторка", откри 27-ото издание на Международния кинофестивал в Токио в четвъртък вечерта. Повече от щастлив на червения килим изглеждаше майсторът на съвременната анимация Джон Ласитър. Тук той е "само" изпълнителен продуцент, но зад премиерната адаптация по малко известен комикс на Marvel прозира именно...

Нова и модернизирана агроекологична лаборатория откриха в ТУ-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268445

Днес беше официално открита нова и модернизирана общофакултетна агроекологична лаборатория за анализ качеството на растителни продукти и храни и оценка на компонентите на околната среда – зала 408УК в Техническия университет - Варна.

Три обвинения треснаха на подкупния шеф на ДАИ-Плевен

http://www.bnews.bg/article-119914

Прокуратурата обвини за подкуп Николай Николов, шеф на ДАИ – Плевен, заместникът му Георги Мъцин и Илко Илиев, собственик на транспортна фирма.

Балотели нападна момиче

http://www.cross.bg/baloteli-doma-livurpyl-1436717.html

/КРОСС/ Италианският национал Марио Балотели се забърка в нов скандал. Срещу футболиста на Ливърпул се води разследване за заплаха, съобщава South Wales Guardian.По информация на изданието, нападателят е бил на посещение в дома на майка си. Когато излязъл от дома й и тръгнал към колата си, Балотели видял непознато момиче да снима червеното му Ферари. Той се доближил до нея "опасно близо" и грубо настоял да спре да снима. От пресслужбата на клубния му отбор отказаха да коментират инцидента. Междувременно медиите на Острова съобщиха, че Ливърпул е готов да се раздели с играча. Според The Telegraph, ако до два месеца Балотели не подобри съществено своята игра, отборът ще разгледа възможността да го продаде.

Оранжев и жълт код за дъжд, вятър и сняг

http://society.actualno.com/Oranjev-i-jylt-kod-za-dyjd-vjatyr-i-snjag--news_56722.html

Метеорологичната обстановка в страната отново ще се усложни под влияние на преминаващ през южните райони на Балканския полуостров и Егейско, към Черно море средиземноморски циклон. Оранжев код е...

Фондът за гарантиране на влоговете тества системата за плащане на вложителите в КТБ

http://business.actualno.com/Fondyt-za-garantirane-na-vlogovete-testva-sistemata-za-plashtane-na-vlojitelite-v-KTB-news_56725.html

Фондът за гарантиране на влоговете в банките провежда тестове на системата за изплащане на средствата на вложителите в Корпоративна търговска банка и Търговска банка "Виктория". В съобщение ...

Повдигнато е обвинение срещу ръководството на ДАИ в Плевен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406434_povdignato_e_obvinenie_sreshtu_rukovodstvoto_na_dai_v/?ref=rss


След акция на специализираното звено между Софийска градска прокуратура и ДАНС са повдигнати обвинения за злоупотреби със служебно положение на директора и заместник-директора на регионална дирекция "Автомобилна администрация" – Плевен Николай Николов и Георги Мъцин, съобщиха от прокуратурата. Обвинение е повдигнато и срещу собственикът на транспортна фирма Илко Илиев.

Престъпленията са извършени в периода юли – октомври 2014 г. Николов е с три повдигнати обвинения за това, че чрез...

"Хасково" потъна и в дербито на новаците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386898

"Хасково" остана с празни ръце и в дербито на новаците - гостуващият "Марек" победи с 1:0. Още в началото бившият нападател на "Левски" Еньо Кръстовчев заби победно с удар с глава след центриране.
От началото на сезона "Хасково" има само една победа, при това най-неочакваната - 1:0 над "Лудогорец" в първия кръг. 
А новият треньор Емил Велев вече "Хасково" остана с празни ръце и в дербито на новаците - гостуващият "Марек" победи с 1:0. Още в началото бившият нападател на "Левски" Еньо Кръстовчев заби победно с удар с глава след центриране. От началото на сезона "Хасково" има само една победа, при това най-неочакваната - 1:0 над "Лудогорец" в първия кръг. А новият треньор Емил Велев вече

Повдигнаха обвинения на шефове на ДАИ–Плевен за изнудване и подкупи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386894

Специализираното звено между Софийска градска прокуратура и ДАНС обвини длъжностни лица от ДАИ – Плевен, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Бяха повдигнати обвинения на Николай Николов, директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ – Плевен, на Георги Мъцин, заместник-директор на регионалната дирекция „Автомобилна Специализираното звено между Софийска градска прокуратура и ДАНС обвини длъжностни лица от ДАИ – Плевен, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Бяха повдигнати обвинения на Николай Николов, директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ – Плевен, на Георги Мъцин, заместник-директор на регионалната дирекция „Автомобилна

17 области с оранжев код утре

http://frognews.bg/news_78874/

В 17 области в страната за утре е обявен оранжев код. За областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен и Смолян той е за вятър и сняг, съобщиха то НИМХ.

Обвиниха шефове на ДАИ–Плевен за изнудване и подкупи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386868

Специализираното звено между Софийска градска прокуратура и ДАНС обвини длъжностни лица от ДАИ – Плевен, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Бяха повдигнати обвинения на Николай Николов, директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ – Плевен, на Георги Мъцин, заместник-директор на регионалната дирекция „Автомобилна Специализираното звено между Софийска градска прокуратура и ДАНС обвини длъжностни лица от ДАИ – Плевен, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Бяха повдигнати обвинения на Николай Николов, директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ – Плевен, на Георги Мъцин, заместник-директор на регионалната дирекция „Автомобилна

"Атака" спретна битов скандал в парламента преди старта на заседанията

http://www.mediapool.bg/ataka-spretna-bitov-skandal-v-parlamenta-predi-starta-na-zasedaniyata-news226407.html

Още преди да е даден стартът на новия 43-ти парламент, лидерът на "Атака" Волен Сидеров не изневери на навиците си да предизвиква скандали. В петък депутатите спориха кой в коя стая да се помещава и къде в пленарната зала да седи. Очаквано за националистите от "Атака", битовизмите в парламента им дадоха първия повод за спор и те дори се оплакаха от вече налаган им тормоз. На работна среща партиите трябваше да разделят малкото стаи и местата в залата. Това обаче не се хареса на всички. "Нещо се опитват да ни набутат в някакво предверие, но няма да стане това”, заяви лидерът на "Атака” Волен Сидеров, цитиран от бТВ. В крайна сметка, разпределението отреди на "Атака" малка стая, с което те не бяха съгласни и заявиха, че вече има тормоз. "Ами аз им казах, че ще седим в една шатра отвън”, каза Десислав Чуколов. "Стая, където седяха нашите секретарки, то е едно коридорче скосено”, обясни Сидеров. ГЕРБ, БСП и ДПС запазват стаите си. Реформаторите и АБВ получават стаи в десния кулоар, като хората на Първанов ще се намират в така наречената "стая с кафеварката” на Бойко Борисов. До стаята на "Атака” ще се намират Патриотичният фронт и "България без цензура". Що се отнася до разпределението в пленарна зала, на предните банки, както и досега, ще се намират БСП, ДПС и ГЕРБ, като места в първата редица най-вдясно взимат и реформаторите. В задната част отляво надясно ще са позиционирани "Атака”, АБВ, ББЦ и Патриотите. Улисани в битовите неразбории, депутатите така и не стигнаха до политическите въпроси.

Меркел: Направихме ключова стъпка напред с климатичното споразумение

http://www.moreto.net/novini.php?n=268414

Канцлерът на Германия Ангела Меркел коментира, че новото споразумение за ограничаване на емисиите парникови газове е съдбоносна стъпка напред, въпреки отстъплението при целите за използване на възобновяеми енергоизточници. Меркел не пропусна да засегне и темата за финансовата помощ за Украйна.

Шефът на ДАИ-Плевен - с три обвинения

http://www.cross.bg/razmer-pleven-iliev-1436716.html

/КРОСС/ Специализираното звено между Софийска градска прокуратура и ДАНС обвини Николай Николов, директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация" - Плевен, на Георги Мъцин, заместник-директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация" - Плевен и на Илко Илиев, собственик на транспортна фирма.Престъпленията са извършени в периода юли - октомври 2014 г.Николов е с три повдигнати обвинения за това, че чрез изнудване и злоупотреба със служебно положение е поискал и приел подкуп в размер на 4000 лв., че е поискал и приел подкуп в размер на 1000 лв. и за незаконно държане на боеприпаси (46 патрона). Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление (чл. 302, т.1 и т.2, вр. чл. 301, ал. 1, пр. I и II и във връзка с чл. 20 и чл. 26 от НК).Георги Мъцин е обвинен като помагач на Николов при получаване на подкупа в размер на 1000 лв.Илко Илиев и обвинен като помагач на Николов при искане и получаване на подкупа в размер на 4000 лв. Второто обвинение на Илиев е за незаконно държане на боеприпаси (14 патрона).Тримата за задържани за срок от 72 ч.Специализираното звено към СГП е поискало от Окръжен съд - Плевен най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

НАП и Митниците няма да се сливат

http://frognews.bg/news_78873/

Министерство на финансите не разработва и не подготвя за реализиране концептуална рамка или проект за бъдеща обединена структура, включваща сливането на двете приходни агенции - Национална агенция за приходите и Агенция „Митници". Решение за създаване на обединена приходна агенция е извън правомощията на служебното правителство.

Екшън на Крит: Местен дядка изпразни карабината си в българин

http://www.bnews.bg/article-119907

71-годишен жител на село Вусолиес, на остров Крит, е стрелял три пъти в нашенец.

Първият скандал в новия парламент е за стаите на партиите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406425_purviiat_skandal_v_noviia_parlament_e_za_staite_na/?ref=rss


Още преди да е започнало работа новото Народно събрание вече е факт първият скандал между партиите и той се за това кой в коя стая да се помещава и къде в пленарната зала да седи, съобщи Би Ти Ви.

Според Волен Сидеров някой се опитва да набута групата на "Атака" "в някакво преддверие, но това няма да стане", каза лидерът на организацията Волен Сидеров. В крайна сметка партията получи малка стая, което пък беше определено като тормоз. "Казах им, че ще седим в една шатра отвън", каза...

Обвиниха шефовете на ДАИ – Плевен за изнудване и подкупи

http://www.vesti.bg/novini/obviniha-shefovete-na-dai-pleven-za-iznudvane-i-podkupi-6025725

Днес бяха повдигнати обвинения на директора на регионалната дирекция "Автомобилна администрация" е Плевен Николай Николов и на заместника му Георги Мъцин.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване