Общи условия и правила за участие в играта Lord of the Rings in Concert

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/24/2405873_obshti_usloviia_i_pravila_za_uchastie_v_igrata_lord_of/?ref=rss


Новата игра на "Дневник" и Lord of the Rings In Concert е посветена на зрелищния филм-концерт Lord of the Rings In Concert, в който симфоничния оркестър и детския хор на Българско национално радио, както и примата на Кралската опера в Лондон Розалинд Уотърс ще озвучат филма на Питър Джаксън "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена" на живо в абсолютен синхрон. Тя ще даде три шанса на всеки участник да спечели една от 15 награди - пет билета за шоуто, пет пръстена или пет тениски....

ЧЕЗ върна на Албания дела си в мрежата й срещу 100 млн. евро

http://www.mediapool.bg/chez-varna-na-albaniya-dela-si-v-mrezhata-y-sreshtu-100-mln-evro-news226389.html

Чешката ЧЕЗ е върнала на албанската държава дела си от 76 на сто в електроразпределително дружество на страната, след като лицензът й за работа бе отнет, а след заведено от ЧЕЗ арбитражно дело това лято бе постигнато извънсъдебно споразумение да й бъдат изплатени 100 млн. евро компенсация, колкото е инвестирала в предприятието. Вече ЧЕЗ е получила 15 млн. лв. от обезщетението, което ще се изплаща на годишни вноски до 2018 г., съобщиха от компанията в петък. Вноските на Албания са гарантирани и обезпечени чрез гаранция от призната европейска банка. Споразумението е финализирано и това реално ще спре заведената през май 2013 г. арбитражна процедура срещу Албания в защита на чешките инвестиции в електроразпределителното предприятие.

Реформаторите отлагат конгреса на 10 ноември

http://frognews.bg/news_78855/

Заради преговорите за правителство Реформаторския блок ще отложи конгреса на 10 ноември. Около това мнение са се обединили лидерите на отделните партии в блока, според които по-важно от избора на лидер на формацията било структурирането на дясно-центристко правителство.

След натиск "Виваком" намалява наказателните такси за абонати

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2014/10/24/2406171_sled_natisk_vivakom_namaliava_nakazatelnite_taksi_za/?ref=rss


"Виваком" ще намали размера на неустойката при предсрочно прекратяване на договора по желание на потребителя, съобщиха от пресцентъра на мобилния оператор.

Промяната идва след намесата на Комисията за защита на потребителите, която обърна
внимание на всички мобилни оператори за наличие на неравноправни клаузи в потребителските договори, сред които и тази за необосновано висока неустойка при предсрочно прекратяване.

Тъй като операторите не бяха взели никакви мерки, в...

С децата в почивните дни (25 и 26 октомври)

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/10/24/2403274_s_decata_v_pochivnite_dni_25_i_26_oktomvri/?ref=rss


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg. СЪБОТА:

- София - Програмата на "Изиарт" - "Изкуство за малките" продължава да се провежда редовно всяка събота в Софийска...

Официално насрочиха първото заседание на парламента Копирано от standartnews.com

http://www.moreto.net/novini.php?n=268409

Новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание на 27 октомври 2014 г. от 14.00 часа. Събранието се свиква с указ на президента Росен Плевнелиев, издаден на 21 октомври 2014 г., на основание чл. 75 от Конституцията на Република България.

България без кандидатура за "Европейска зелена столица" за 2017 г.

http://www.cross.bg/stolitza-zelena-portygaliya-1436662.html

/КРОСС/ Титлата „Европейска зелена столица" е признание за усилията на градовете да създават и поддържат високи стандарти в областта на устойчивото градско развитие, съобразено с опазването на околната среда. От учредяването на наградата през 2010 г. досега тя е присъждана на седем града. Кандидатите да станат Европейска зелена столица през 2017 г. са: Бурса (Турция), Кашкайш (Португалия), Корк (Ирландия), Есен (Германия), Хертогенбос (Нидерландия), Истанбул (Турция), Лахти (Финландия), Лисабон (Португалия), Неймеген (Нидерландия), Печ (Унгария), Порто (Португалия) и Умео (Швеция). Екип от международни експерти ще направи техническа оценка на всяка от кандидатурите. През юни 2015 г. ще бъде обявен кратък списък с градовете, които ще се състезават за наградата за 2017 г. Победителят ще бъде обявен през юни 2015 г. на церемония по награждаване в Бристъл, Великобритания, който ще бъде европейската зелена столица през 2015 г.  

Константин Пенчев: Не вярвам на информацията за КТБ

http://econ.bg/Новини/Константин-Пенчев-Не-вярвам-на-информацията-за-КТБ_l.a_i.584262_at.1.html

Като гражданин не вярвам на информацията от доклада за Корпоративна търговска банка (КТБ), защото толкова много ни лъгаха и толкова противоречиви...

Вече може да се трансплантира и мъртво сърце

http://www.cross.bg/veche-mozhe-da-se-transplantira-i-murtvo-surtze-1436661.html

/КРОСС/ Австралийски лекари разработиха начин за трансплантиране на сърце, което е спряло да бие, съобщава ДПА. Новият метод означава, че може да се използват повече донорски сърца. Учените от болницата "Сейнт Винсънт" в Сидни са го разработвали 12 години. Сърцето е било спряло да бие 20 минути преди процедурата. При нея се използва портативно устройство за поддържане на кръвния ток през сърдечната тъкан и разтвор, който подобрява устойчивостта към недостига на кислород, предава Дарик. Първият пациент, получил такова сърце, е Мишел Грибилас, на 57 години. Операцията е била преди 3 месеца. След нея е опериран и 44-годишен мъж.    

"168 часа": Баракова е стил леля Сийка от Долно Уйчино

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4384678

 Помолихме успялата наша манекенка и стилист Елена Митова да коментира стила на първата независима депутатка Анна Баракова, която харесва София, защото има много магазини, не се смята за руса, а за пепелява и е сигурна, че гласувайки с 13/13, хората са избрали нея, а не партията на Бареков. Елена Митова е работила в световната модна агенция  Помолихме успялата наша манекенка и стилист Елена Митова да коментира стила на първата независима депутатка Анна Баракова, която харесва София, защото има много магазини, не се смята за руса, а за пепелява и е сигурна, че гласувайки с 13/13, хората са избрали нея, а не партията на Бареков. Елена Митова е работила в световната модна агенция "Елит"

Кучетата на Кирило. Колко тъжна гледка!

http://www.bnews.bg/article-119881

Кучетата на убития канадски войник бяха снимани в изключително тъжни кадри от дома му, където опечалени хора поставят цветя в негова памет.

На 26.10.2014 г. ПГТС "Арх. Йордан Миланов" отбелязва патронния си празник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/na-26-10-2014-g-pgts-arh-iordan-milanov-otbelyazva-patronniya-si_35126/

На 26.10.2014 г. - Ден на строителя ,Професионална гимназия по техника и строителство "Арх. Йордан Миланов"- гр. Перник ще отбележи за 49 пореден път своя патронен празник.

По този повод в училището се проведоха редица мероприятия- изложба на картини, конкурс за есе на тема "Моето...

Продължава

Стефан Данаилов открива 43-ото Народно събрание

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386199

Новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание на 27 октомври от 14.00 часа, информира БГНЕС.
Съгласно Конституцията първото заседание на новия парламент ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който ще произнесе слово. В 43-ото Народно събрание това е Стефан Данаилов. Новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание на 27 октомври от 14.00 часа, информира БГНЕС. Съгласно Конституцията първото заседание на новия парламент ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който ще произнесе слово. В 43-ото Народно събрание това е Стефан Данаилов.

"Ферари" за 1,7 милиона долара "целуна" уличен стълб

http://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/ferari-za-17-miliona-dolara-celuna-ulichen-stylb-6025695

Водачът изглежда е изгубил контрол над возилото на път към състезателната писта Силвърстоун във Великобритания. Няма пострадали при инцидента

Дилма Русеф със значителна преднина дни преди балотажа

http://www.cross.bg/rysef-nevesh-prezidentskite-1436660.html

/КРОСС/ Бразилският президент Дилма Русеф повежда с 6-8 процента над своя опонент Аесио Невеш в президентските избори в Бразилия, сочат анкети, цитирани от Ройтерс. Проучване на Ibope показва, че Русеф печели 49% срещу 41% за Невеш, а социологическото изследване на Datafolha дава 48% за настоящия бразилски президент и 42% за Невеш. Изключвайки тези, които не са решили за кого да гласуват, Русеф събира подкрепата на 54%, а Невеш - 46%, според Ibope. При Datafolha разликата е по-малка - Русеф взема 53%, а съперникът й - 47%. Вторият тур на президентските избори ще се проведе на 26 октомври  

Вдигат такса "паяк" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268406

Таксата за репатриране на неправилно паркиран автомобил във Варна да бъде увеличена. Това гласуваха и приеха членовете на комисията по финанси по предложение на кмета на града Иван Портних, предаде репортер на Moreto.net. Местните депутати решиха още размерът на глобата в различните части на града да бъде различен.

"Индипендънт" за атаката в Отава през очите на българин

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/indipendynt-za-atakata-v-otava-prez-ochite-na-bylgarin-6025697

От близо 30 години Ивайло Стоянов продава хотдог в павилион на метри от сградата на канадския парламент. В сряда той е станал свидетел на въоръжената атака на екстремист

Скандали тресат туризма заради министър. За поста се натиска Иво Маринов

http://pik.bg/скандали-тресат-туризма-заради-министър-за-поста-се-натиска-иво-маринов-news241541.html

Скандали тресат туризма заради министър. За поста се натиска Иво Маринов

Туристическият сектор се тресе от скандали кой да стане министър. ГЕРБ планира да отдели сектора за първи път в самостоятелно ведомство в бъдещото правителство. За поста се спряга и бившият зам.-министър на икономиката с ресор туризъм по времето на стария кабинет на ГЕРБ Иво Маринов. Поли Карастоянова от Патриотичния фронт отпадна от надпреварата след като вчера един от лидерите на блока Валери Симеонов обяви, че тя няма да става министър. Най-големи совалки да оглави сектора прави именно Иво Маринов, алармират от туристическия бранш. Според тях за него лобират председателят на Българската туристическа камара Стоян Лазаров и председателя на Съвета по туризъм София Витан Иванов. Маринов.

Името на Иво Маринов беше забъркано в редица скандали заедно с тогавашния министър на икономиката Трайчо Трайков. Маринов беше в основата на скандала с избраното лого на България. „Прагматика“ ООД и „Публисис“ АД са агенциите, които забъркаха скандала с новото туристическо лого на България. В него бяха използвани крадени снимки от чужди сайтове и дори червената роза на БСП.

Двете фирми, обединени в консорциума „Обединение за бранд България“, спечелиха обществената поръчка за 1,35 млн. лв., която се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“. И двете агенции се управляват от Николай Неделчев, който е основател на рекламна и PR агенция Publicis MARC. Туристическото лого и слоганът „Открий и сподели“ бяха представени от тогавашния зам.-министър на икономиката Иво Маринов. Веднага след това обаче стана ясно, че снимките, използвани за реклама на различни видове туризъм, са взети от сайтове с бази данни за снимки и към тях са прилепени образи, свързани с България. Авторите дори са откраднали червената роза на БСП, която от години е емблема на социалистическата партия.

Една от използваните снимки в албума, който представя бранда на България, открива чудесна гледка към планината. Тя обаче не е българска. Този път не е и от Скалистите планини в Колорадо, а от Френските Алпи. Фотос на красиви руси момичета, които носят торбички с българското лого в мола, също не е правен у нас. Усмихнатите дами са се снимали в реклама на болкоуспокояващо лекарство, а дизайнерите на нашия туристически проект просто са лепнали рекламата на България на пазарските им чанти. Сред позорната поредица има и снимка на розово масло, която също не е правена у нас. Снимка с надпис „Come back soon“ („Върнете се тук скоро“) пък краси туристическия каталог. На нея обаче се вижда китайско, а не българско летище. 

Пак по времето на Иво Маринов неспособност на администрацията да направи търг за възлагане на обществена поръчка вкара България в огромен международен скандал.Открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изграждане на национален щанд за представяне на България като атрактивна туристическа дестинация на международното туристическо изложение WTM Лондон” е предметът на интригата.

Спечелилата фирма започва да изгражда щанда на най-авторитетния туристически форум в света, но бедата е, че това е незаконно. По това време тече обжалване на поръчката в Комисията по конкуренция и заместник-министърът в МИЕТ Иво Маринов не е имал право да възлага изпълнението и да плаща парите в разрез с нормите. Само заради намесата на Съюза на инвеститорите в туризма на пожар жалбата в Комисията е оттеглена. Трайков и Маринов забъркаха и кашата със затрудненото извозване на руски и скандинавски туристи заради финансов проблем на туроператора “Алма Тур“, припомнят от бранша.

43-ото Народно събрание ще бъде открито от Стефан Данаилов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386190

Новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание на 27 октомври от 14.00 часа, информира БГНЕС.
Съгласно Конституцията първото заседание на новия парламент ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който ще произнесе слово. В 43-ото Народно събрание това е Стефан Данаилов. Новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание на 27 октомври от 14.00 часа, информира БГНЕС. Съгласно Конституцията първото заседание на новия парламент ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който ще произнесе слово. В 43-ото Народно събрание това е Стефан Данаилов.

Пловдив подписа договора за близо 30 млн. лв. кредит от ЕБВР

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/plovdiv-podpisa-dogovora-za-blizo-30-mln-lv-kredit-ot-ebvr-182499/

Средствата са за ремонт на Коматевско шосе, булевардите "Руски" и "Шести септември" и изграждане на нов път от моста на Марица "Адата" до Брезовско шосе

Надал отказа участие в мастърса в Париж по лични причини

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/24/2406131_nadal_otkaza_uchastie_v_mastursa_v_parij_po_lichni/?ref=rss


Рафаел Надал отказа участие в последния тенис турнир от категорията "Мастърс" за годината в Париж следващата седмица по "лични причини".

Това беше поредният удар по организаторите на надпреварата в зала "Берси", тъй като Марин Чилич, Ернестс Гулбис, Хуан Мартин дел Потро и Николас Алмагро също отказаха по-рано участие.

Световният номер 3 не уточни дали ще играе в заключителния турнир на АТП в Лондон в началото на следващия месец, за където вече спечели квота. Ако се...

Сектор „Образование" е най-стресов според евроизследване

http://www.moreto.net/novini.php?n=268396

240 милиарда евро годишно харчат европейските икономики за справяне с психични разстройства и психосоциални рискове на работниците. Това стана ясно от пресконференция на КНСБ на тема „Синдикатите и тяхната роля в борбата със стреса и психосоциалните фактори на работната среда" по повод Европейската седмица по безопасност и здраве при работа.

Военни чистят района на адския взрив в завод "Миджур"

http://pik.bg/военни-чистят-района-на-адския-взрив-в-завод-миджур-news241535.html

Военни чистят района на адския взрив в завод "Миджур"

Военнослужещи от специализираната инженерна група от военно формирование 28 880 – Белене продължават хдейностите за ликвидиране на последствията след взрива в завод „Миджур” край село Горни Лом, съобщиха от пресцентъра на военното министерство. Вчера те извършиха разузнаване и повърхностно прочистване на 23 декара в район извън завода. Ръководител на специализираната инженерна група е капитан Минчо Минчев.

Общата разузната площ до момента е 959 декара, а оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите на сапьорите е 1221 декара.

Освободен от длъжност е топ полицай в "Криминална полиция"

http://crime.actualno.com/Osvoboden-ot-dlyjnost-e-top-policaj-v-Kriminalna-policija-news_56674.html

Известният ръководител на „Противодействие на престъпленията с висока обществена опасност" в Главна дирекция „Криминална полиция" Борислав Александров е освободен от пост...

Ясен е най-вероятният нов премиер на Босна и Херцеговина

http://balkani.actualno.com/Jasen-e-naj-verojatnijat-nov-premier-na-Bosna-i-Hercegovina-news_56675.html

Заместник-председателят на Партията за демократично действие (СДА) и дългогодишен най-близък съратник на неотдавна починалия лидер на партията Сюлейман Тахич е един от най-сериозните кандидати за нов ...

VILLAGERS OF IOANNINA CITY И CONCRETE SUN са гостите на концерта на SMALLMAN в София на 29 ноември

http://music.actualno.com/VILLAGERS-OF-IOANNINA-CITY-I-CONCRETE-SUN-sa-gostite-na-koncerta-na-SMALLMAN-v-Sofija-na-29-noemvri-news_56677.html

Вече са ясни и гостите за големия лайв на smallman на 29 ноември в клуб Mixtape 5. Това са гръцката алтърнатив/етно рок сензация Villagers of Ioannina City и сръбската груув метъл банда Concrete Sun. ...

Антоанета Василева: Инвеститорите имат интерес да преструктурират КТБ

http://econ.bg/Новини/Антоанета-Василева-Инвеститорите-имат-интерес-да-преструктурират-КТБ_l.a_i.584252_at.1.html

Няма дупка от над 4 млрд. лв. в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това обяви на излизане от следствието Антоанета Василева - съпруга на...

Антоанета Василева: Инвеститорите имат интерес да преструктурират КТБ

http://econ.bg/Новини/Инвеститорите-имат-интерес-да-преструктурират-КТБ_l.a_i.584252_at.1.html

Няма дупка от над 4 млрд. лв. в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това обяви на излизане от следствието Антоанета Василева - съпруга на...

НАТО: Русия все още държи войски в Украйна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/24/2406138_nato_rusiia_vse_oshte_durji_voiski_v_ukraina/?ref=rss


Русия все още има войници в Източна Украйна и разполага със значителни войски по границата, независимо от обявеното частично оттегляне, заяви върховният командир на НАТО Филип Брийдлъв, цитиран от "Ройтерс".

"Станахме свидетели на значително оттегляне на руски сили от вътрешността на Украйна, но, не се лъжете, все още има останали", заяви генералът от военновъздушните сили на САЩ в централата на НАТО в Белгия.

Част от войските, разположени по границата между двете държави...

"Сбербанк" иска отмяна на санкциите от ЕС

http://www.vesti.bg/pari/biznes/sberbank-iska-otmiana-na-sankciite-ot-es-6025696

Санкциите срещу руския финансов сектор засягат пет банки - "Сбербанк", ВТБ, "Газпромбанк", ВЕБ (Внешекономбанк) и "Росселхозбанк"

ДАИ и полицията погнаха маршрутките в София

http://www.cross.bg/sytrinta-narysheniya-sofiya-1436658.html

/КРОСС/ От сутринта ДАИ и полицията проверяват маршрутните таксита в София за техническа изправност и нарушения. Проверката е и заради зачестилите инциденти с пререкания между шофьори на пътя. Началникът на столичната дирекция на ДАИ - Кънчо Димитров, обясни пред bTV, че от сутринта до днес на обед са проверени 29 маршрутки. Констатирани са три нарушения, за които са написани и актове. Нарушенията са за странични врати, които не се отварят.    

Путин и Меркел обсъдиха доставките на газ и риска от ебола

http://www.cross.bg/pytin-ebola-vladimir-1436659.html

/КРОСС/В телефонен разговор германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин изразили надежда, че предстоящите на 29 октомври тристранни разговори Русия-Украйна-ЕС за газа ще бъдат резултатни, съобщи пресцентърът на Кремъл. Владимир Путин наблегна на необходимостта от деескалация в югоизточна Украйна чрез спиране на огъня и спешна хуманитарна помощ. Двамата държавници са се договорили също да засилят съвместните си усилия в борбата срещу вируса ебола. Разговорът се е състоял по инициатива на германската страна.  

В неделя часовниците се връщат час назад

http://www.mediapool.bg/v-nedelya-chasovnitsite-se-vrashtat-chas-nazad-news226388.html

Към астрономическото часово време се връщаме в неделя, припомниха от НИМХ на БАН. В 4 часа сутринта на 26 октомври стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час назад за адаптиране към зимното часово време.

Искания за оставки и ГЕРБ цепят БСП

http://www.bnews.bg/article-119880

БСП се събира на извънреден пленум в неделя, 26 октомври, на който ще обсъждат исканията за оставка на Димитър Дъбов, както и как да продължат разговорите с ГЕРБ.

Блокират централата на ДПС заради бат Сали

http://frognews.bg/news_78854/

На 27 октомври от 11.30 часа се организира протестно шествие от площад "Македония" в София за блокиране на централата на Движението за права и свободи с цел недопускане полагането на клетва от Александър Методиев - Бат Сали като депутат от Кюстендилски избирателен район. Това съобщиха от пресцентъра на Община Кюстендил.

350 000 лева раздаде БЧК-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268401

Общественият съвет към БЧК-Варна отчете дейността си в рамките на кампанията за предоставяне на парични помощи за пострадалите от бедствието в квартал „Аспарухово”. За Варненска област са били разпределени 350 000 лева и още 33 972 лева, по решение на Националния обществен съвет.

Палестинец прободе с нож българин в Никозия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386177

Българин оцеля на косъм, след като отнесе три прободни рани в скандал. Той е служител на охранителна фирма в The Mall of Cyprus в Никозия Бил е нападнат на работното си място, съобщиха от полицията.
Непознат мъж е влязъл в сградата на мола в четвъртък около 14:15 ч. и е атакувал с нож служителя в охранителната фирма в магазин на партерния етаж. Българин оцеля на косъм, след като отнесе три прободни рани в скандал. Той е служител на охранителна фирма в The Mall of Cyprus в Никозия Бил е нападнат на работното си място, съобщиха от полицията. Непознат мъж е влязъл в сградата на мола в четвъртък около 14:15 ч. и е атакувал с нож служителя в охранителната фирма в магазин на партерния етаж.

Военнослужещи прочистиха 959 декара около завод „Миджур”

http://www.cross.bg/dekara-grypa-voennoslyzheshti-1436657.html

/КРОСС/ Военнослужещи от специализираната инженерна група от военно формирование 28 880 - Белене продължават и днес, 24 октомври, дейностите за ликвидиране на последствията след взрива в завод „Миджур" край село Горни Лом, община Чупрене, област Видин. Вчера те извършиха разузнаване и повърхностно прочистване на 23 декара в район извън завода. Ръководител на специализираната инженерна група е капитан Минчо Минчев. Общата разузната площ до момента е 959 декара, а оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите на сапьорите е 1221 декара.  

Палестинец прободе с нож българин в Никозия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386171

Българин оцеля на косъм, след като отнесе три прободни рани в скандал. Той е служител на охранителна фирма в The Mall of Cyprus в Никозия Бил е нападнат на работното си място, съобщиха от полицията.
Непознат мъж е влязъл в сградата на мола в четвъртък около 14:15 ч. и е атакувал с нож служителя в охранителната фирма в магазин на партерния етаж. Българин оцеля на косъм, след като отнесе три прободни рани в скандал. Той е служител на охранителна фирма в The Mall of Cyprus в Никозия Бил е нападнат на работното си място, съобщиха от полицията. Непознат мъж е влязъл в сградата на мола в четвъртък около 14:15 ч. и е атакувал с нож служителя в охранителната фирма в магазин на партерния етаж.

Крисчън Бейл ще е звездата в новия филм за Стив Джобс

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386167

Британският актор Крисчън Бейл ще е звездата в новия биографичен филм за живота на Стив Джобс, инфомрира "The Verge".
Бейл е избран да се превъплати в съоснователя на "Епъл", след като по рано тази година колегата му Леонардо Ди Каприо отказа ролята.
Сценарият на филма следва книгата "Стив Джобс", превърнала се в бестселър на пазара. Британският актор Крисчън Бейл ще е звездата в новия биографичен филм за живота на Стив Джобс, инфомрира "The Verge". Бейл е избран да се превъплати в съоснователя на "Епъл", след като по рано тази година колегата му Леонардо Ди Каприо отказа ролята. Сценарият на филма следва книгата "Стив Джобс", превърнала се в бестселър на пазара.

Печалби от тираж №85 на Българския спортен тотализатор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386165

"6 от 49", I теглене (6, 21, 22, 30, 35, 37) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 17 по 2345 лв. III гр. (4) - 551 по 72,40 лв. IV гр. (3) - 12 934 по 4,30 лв. Джакпот - 910 361,11 лв. IІ теглене (6, 10, 19, 27, 35, 40) I гр. (6) - няма Джакпот - 3 153 154,51 лв. Тото джокер Позиция: 2, 6, 7. Цифра от фабр. номер: 9, 1, 6. I гр. (3) - 22 по 948,30 лв.

Нито едно помощно училище не може да реагира адекватно при сексуално посегателство над дете

http://offnews.bg/news/n_1/n_407976.html

Нито едно от 48-те помощни училища в страната няма готовност за адекватна реакция при случай, подобен на този с 13-годишната Ана-Мария. Това е показала проверка на Министерството на образованието, съобщи служебният министър доц. Румяна Коларова пред bTV. Родителите на детето с диагноза аутизъм сигнализираха, че то може да е станало жертва на сексуално посегателство в училището си - 4-то помощно в София. Докладът след проверката по случая е готов, той е даден на директорката на 4-то помощно, която трябва да даде обяснения. Те са необходими, защото има разминавания между констатациите в документа и нейните твърдения, обясни министър Коларова. Директорката Венета Ал-Шериф трябва да даде обяснения до вторник. След тях назначената от Коларова комисия ще предложи какво дисциплинарно наказание да бъде наложено, а министърът ще има последната дума за него. Директорката признава част от констатираните нарушения. "От моя гледна точка те са силни", каза Коларова и даде за пример факта, че деца са оставяни под надзора на непедагогически персонал.

Крисчън Бейл ще играе в новия филм за Стив Джобс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386148

Британският актор Крисчън Бейл ще е звездата в новия биографичен филм за живота на Стив Джобс, инфомрира Британският актор Крисчън Бейл ще е звездата в новия биографичен филм за живота на Стив Джобс, инфомрира "The Verge". Бейл е избран да се превъплати в съоснователя на "Епъл", след като по рано тази година колегата му Леонардо Ди Каприо отказа ролята. Сценарият на филма следва книгата "Стив Джобс", превърнала се в бестселър на пазара.

Животът на децата от интернати и възпитателни училища се е подобрил

http://www.moreto.net/novini.php?n=268327

Животът на децата от интернати и възпитателни училища се е подобрил след проверки и предписания на Държавната агенция за закрила на детето. Това стана ясно на съвместна пресконференция в Сливен на заместник-министъра на труда и социалната политика Спаска Петрова, председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Ева Жечева и представители на УНИЦЕФ-България.

Луис Адриано от Шахьор ще рита за Бразилия

http://www.bnews.bg/article-119879

Луис Адриано получи повиквателна за бразилския национален отбор след петте гола във вратата на БАТЕ Борисов.

Кали и Камелия Воче скочиха срещу майката на Вулева, била мръсна

http://www.bnews.bg/article-119865

Людмила Захажаева се превърна във враг номер едно в Къщата. Домакините Кали и Камелия Воче заклеймиха майката на Албена Вулева заради ниската й хигиена.

Фалитът на КТБ вещае лавина от дела, кредитни милионери и липса на присъди

http://www.mediapool.bg/falitat-na-ktb-veshtae-lavina-ot-dela-kreditni-milioneri-i-lipsa-na-prisadi-news226387.html

Решението за Корпоративна търговска банка (КТБ) тежи на плещите на БНБ и по закон трябва да бъде взето до седмица, напомниха финансистите Христина Вучева и Валери Димитров в петък пред БНт. След като преди два дни публикува оценката на одиторите за загуби от 4.2 млрд. лева в КТБ, Централната банка съобщи, че ще изпрати одитните доклади в парламента, след като той се учреди на 27 октомври.   Парламентът има по-дълъг период, ако трябва да се правят законодателни промени за решаване на казуса, напомниха експертите.   Ако се приеме, че одитният доклад за КТБ е достоверен, БНБ е длъжна веднага да отнеме лиценза й, коментира и националният омбудсман Константин Пенчев пред БНР.   Според Закона за банките, БНБ има 5 дни, след като се осчетоводят загубите, за да й отнеме лиценза. Това означава, че няма технологично време за спасяването й, а няма и кой да осигури необходимите за това 5 млрд. лева за това.   "Говори се за дупка от 4.2 млрд. лв. Какво значи тази дупка - това е малко художествено определение", коментира проф. Вучева. Тя напомни, че на 31 юли в съобщението на БНБ, с което се прие отчетът на квесторите, към тази дата се посочва, че има загуби от 62 млн. лв. След това обаче от тях се е искало да се променят правилата и към днес излиза сумата от 4.2 млрд. лв. Според бившия шеф на Сметната палата Валери Димитров, БНБ не упражни властта, която има, да приложи оздравителни мерки в периода на особен надзор. Винаги съм бил на мнение, че тази банка трябва да се спасява. В момента обаче ми се струва че марката, брандът КТБ е увредена непоправимо. Едва ли тази банка може да бъде спасена, ако в нея се налеят каквито и да е средства, защото това няма да успокои вложителите, заяви Димитров. Според него е възможно лошите активи да се поемат от друга банка. Решението тежи върху плещите на УС на БНБ. На основата на одиторския доклад квесторите трябва да изчислят капиталовата адекватност и тогава при отрицателна капиталова адекватност УС на БНБ трябва незабавно да подложи банката на ликвидация, каза Валери Димитров.   Омбудстманът: Аз лично не вярвам на нищо, което се случва с КТБ   "Аз лично не вярвам на нищо, което се случва с КТБ. Като гражданин не вярвам, защото те толкова много ни лъгаха и толкова противоречиви информации получавахме през тези 4 месеца, да оставим настрана тези години, през които банката растеше, растеше и растеше и тройно и четворно си увеличаваше капитала с протекциите на политиците", коментира омбудстманът Константин Пенчев.   Той припомни, че малко преди КТБ да бъде затворена и поставена под специален надзор на 20 юни т.г., БНБ й разреши да купи банка "Креди Агрикол – България" (впоследствие преименувана на банка "Виктория"-бел.ред.). Тоест, следва да се предполага, че е направен някакъв много подробен одит на състоянието на тази КТБ. Малко след това беше вкарана в особен надзор, каза омбудстманът.   "Първите доклади на квесторите бяха доста обнадеждаващи и сега, изведнъж, след 4 месеца мълчание от БНБ, се оказа, че това не е банка, а е черна дупка. Толкова ли трудно се прави разлика между банка и черна дупка? Според чл. 36 от сегашния Закон за кредитните институции, БНБ е длъжна да отнеме лиценза на банка, която 5 дни не е изплащала задълженията си поради проблеми в ликвидността, ако прецени, че тези проблеми няма да бъдат решени в близко бъдеще", напомни Константин Пенчев. Няма осъден банкер за кризата през 1996–1997 година, припомни той.   Според Христина Вучева и Валери Димитров е възможно отново да се появят списъци на кредитни милионери. След като се рециклират истории от 1997 г., очевидно ще има и повторение на лица, които са взели големи суми и не са ги върнали. Но това няма да реши проблемите на вложителите, смятат и Вучева, и Димитров. Те не са оптимисти, че някои от тези хора ще си върнат парите, или ще поемат отговорност за действията си. "Представяте ли си каква лавина от дела ще залее съдилищата? Първо, има проблем с гарантираните влогове, които обаче са на преференциални лихви, които, също по закон, не подлежат на обезщетяване. Никой не знае колко са те. Дори да са под 100 000 евро, пак техните влогове не са гарантирани. Това го пише изрично в Закона за гарантиране на влоговете", каза Пенчев.   Според омбудсмана случилото се с КТБ дава основание на много фирми и граждани да заведат дела и прогнозира лавина от такива дела: "Тези, които са над гарантирания размер, също ще отидат в съда, защото ще кажат: "Откъде накъде вие фалирахте тази банка, 4 месеца умишлено я държахте затворена и нищо не направихте, за да я оздравите".   Сега най-важно е как ще се попълни фондът за гарантиране на влоговете, от който да се изплатят депозитите до 100 000 евро, каза Валери Димитров. Фондът трябва да бъде попълнен незабавно от тези, които имат интерес от стабилност - това е банковата общност, не само държавата, подчерта той.   Анализатор: Ако цифрата 4.22 млрд. е вярна, в БНБ са за разстрел или най-малкото затвор   Всеки финансист, който види цифрата 4.22 млрд. лева дефицит в КТБ, ще си помисли, че тя не е вярна, но няма да го каже гласно, коментира финансовият анализатор Светозар Гледачев пред БНР.   "Тази цифра не може да бъде вярна или ако е вярна, то в БНБ не един, а цели отдели са за разстрел или най-малкото за затвор", смята той.   "Тези цифри показват, че банката е класическа пирамида. Тоест – вземат се едни пари, дават се на наши хора, тя се изтегля и всичко се плаща с новопостъпилите депозити. Само че почти всички пирамиди от този тип могат да съществуват една, две, максимум три години и те фалират, понеже трябва на 8 месеца да се удвояват постъпващите средства в банката, а това практически е невъзможно да стане. Тоест тя не може да бъде такава пирамида" коментира Гледачев.   "След като банката затвори, са осчетоводени 400 млн. лева загуба. Тоест сумарната загуба не е 4.2, а 4.6 милиарда, ако данните са верни. Заради високите ликвидни нива, поддържани КТБ, излиза, че само 1 млрд. лева е работил, а 4.6 са били източени", разтълкува данните Гледачев. Той припомни, че е бил от критиците на КТБ, но в момента според БНБ, прокуратурата и "други лица" тази сума е голяма, докато според останалите финансисти тя е максимум 1 милиард – 1.5 милиарда, а в най-лошия вариант – 2 милиарда. КТБ е била в продължение на години свръхкапитализирана, припомни финансистът. Била е и банка на годината: При положение че 72% от банковия сектор у нас е в ръцете на чужди банки, ако КТБ е била източвана толкова силно, те са щели да разберат и са можели да го оповестят, за да привлекат депозитите от КТБ към себе си, каза финансистът.   Гледачев смята, че целта на цифрата 4.2 млрд. е КТБ да фалира на всяка цена и никой да няма желание да я спаси.   "Малко преди да се затвори банката, "Петрол" АД беше купен с кредит от КТБ за 200 милиона лева, като активите бяха 400 милиона лева. Ето ви една добре капитализирана фирма. Това е 200% обезпечение. "Петрол" АД вече се премести със седалище в Ловеч. Най-вероятно при един фалит на банката задължението от 200 милиона ще бъде договорирано с квесторите, които ще ликвидират банката, и той ще спадне до 100, 120, 130 милиона. Ето, виждате как веднага се печелят едни от 100 до 200 милиона", коментира Светозар Гледачев.

Първото заседание на новото НС - на 27 октомври от 14.00 часа

http://www.cross.bg/subranie-narodnoto-narodno-1436656.html

/КРОСС/ Новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание на 27 октомври 2014 г. от 14.00 часа. Събранието се свиква с указ на президента Росен Плевнелиев, издаден на 21 октомври 2014 г., на основание чл. 75 от Конституцията на Република България. Заседанието на парламента ще бъде предавано пряко по БНТ и БНР. Съгласно Конституцията (чл. 76) първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който ще произнесе слово. В 43-ото Народно събрание това е Стефан Данаилов. На първото заседание народните представители ще положат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." След полагането на клетвата народните представители ще подпишат клетвените листове. В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. След това президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към народа и Народното събрание. Изявления ще направят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. На заседанието ще бъде избран председател на 43-ото Народно събрание. Депутатите ще гласуват проекторешение по процедурата на избора. Изборът ще бъде произведен съгласно приетата процедура, след което ще бъдат обявени и резултатите

VIVACOM намалява неустойките за клиентите при предсрочно прекратяване на договор

http://econ.bg/Новини/VIVACOM-намалява-неустойките-за-клиентите-при-предсрочно-прекратяване-на-договор_l.a_i.584223_at.1.html

VIVACOM ще бъде първият от мобилните оператори в България, който ще намали размера на неустойката при предсрочно прекратяване на договора по желание...

Протест за Куршум Джамия пред Съдебната палата

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/protest-za-kurshum-dzhamiia-pred-sydebnata-palata-6025694

Едновременно с това на същото място се провежда и протест срещу назначението на бат Сали за депутат

Миков към нотариусите: Вашата професия символизира доверието в институциите

http://www.cross.bg/mikov-kamara-notarialnata-1436655.html

/КРОСС/ Председателят Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до Нотариалната камара по случай Деня на нотариуса. „Имам удоволствието да ви поздравя с годишнината от провеждането на първото Общо събрание на Нотариалната камара през 1998 г. и обединяването ви като професионална общност", се казва в поздравителния адрес на Миков. Той подчертава, че високо цени професионалната дейност на нотариусите, която по думите му заема своето достойно място сред правните професии, свързани с упражняване на законни права и интереси от българските граждани, юридическите лица и другите правни субекти. „Вие, с вашия професионализъм и висока професионална и лична отговорност, сте гарант за опазване на частната и публичната собственост, за законосъобразен граждански оборот, за упражняване на законните права и защита на законни интереси на всички нас. Вашата професия символизира доверието в институциите, чието опазване и укрепване е обща наша грижа", завършва председателят на БСП Михаил Миков.  

VIVACOM намалява неустойките за клиентите при предсрочно прекратяване на договор

http://econ.bg/Новини/VIVACOM-първи-намалява-неустойките-за-потребителите-при-прекратяване-на-договор_l.a_i.584223_at.1.html

VIVACOM ще бъде първият от мобилните оператори в България, който ще намали размера на неустойката при предсрочно прекратяване на договора по желание...

Първият трейлър на ОТМЪСТИТЕЛИТЕ: ЕРАТА НА УЛТРОН ни показва Алената вещица и Куиксилвър

http://cinema.actualno.com/Pyrvijat-trejlyr-na-OTMYSTITELITE-ERATA-NA-ULTRON-ni-pokazva-Alenata-veshtica-i-Kuiksilvyr-news_56668.html

Първият трейлър на дългоочакваното завръщане на Отмъстителите е вече факт и феновете по цял свят с много старание го гледат сцена по сцена, за да не изпуснат и най-малката следа, която създателите от ...

В понеделник започва модернизацията на центъра на Ямбол

http://yambol.actualno.com/V-ponedelnik-zapochva-modernizacijata-na-centyra-na-Jambol-news_56667.html

В понеделник (27 октомври) на площадното пространство между Община Ямбол и НЧ „Съгласие” ще се състои официална церемония по даване начало на строителните дейности за модернизира...

България ще трябва да додаде за общия европейски бюджет

http://europe.actualno.com/Bylgarija-shte-trjabva-da-dodade-za-obshtija-evropejski-budjet--news_56669.html

Няколко държави от Европейския съюз, сред които България, ще трябва да дадат допълнителна вноска за бюджета на обединението. Освен за нашата страна, става дума още за Гърция, Ирландия, Италия, Кипър, ...

24 октомври: Слънчево затъмнение, гигантска котка и газирана ябълка

http://society.actualno.com/24-oktomvri-Slynchevo-zatymnenie-gigantska-kotka-i-gazirana-jabylka-news_56670.html

Швейцарска компания създаде ябълка, която, след като бъде сдъвкана, освобождава газирани сокове. На 27 октомври, само четири месеца след премиерата във Великобритания (19 юни 2014), вторият роман...

До 7 ноември всичко с КТБ ще е ясно, твърди икономист

http://business.actualno.com/Do-7-noemvri-vsichko-s-KTB-shte-e-jasno-tvyrdi-ikonomist-news_56665.html

Няма време и няма пари – така икономичестът Георги Ангелов накратко обобщи възможно ли е КТБ да оцелее. Законът за гарантиране на влоговете изисква отнемане на лиценза на дадена банка до пе...

Семинар за презентатори, който не може да пропуснете

http://society.actualno.com/Seminar-za-prezentatori-kojto-ne-moje-da-propusnete-news_56673.html

На 4 ноември (вторник) в заведението betahaus Sofia (улица „Крум Попов“ 58) ще се проведе семинар на тема: "Networking Skills/Presentation Skills". Регистрация започва в ...

Поискахме помощ от ЕС за наводненията във Врачанско и Видинско

http://vidin.actualno.com/Poiskahme-pomosht-ot-ES-za-navodnenijata-vyv-Vrachansko-i-Vidinsko-news_56671.html

България подаде заявление за финансова подкрепа от Фонд "Солидарност" на ЕС за възстановяване на щетите от наводненията в областите Враца (Мизия) и Видин, съобщиха от МРР. Документът е вн...

Задържаха 107 нелегални имигранти в София

http://pik.bg/задържаха-107-нелегални-имигранти-в-софия-news241524.html

Задържаха 107 нелегални имигранти в София

По разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов започна специализирана операция на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили.

Проверяват се всички места, в които са концентрирани лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Претърсват се хостели, хотели, адреси. Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците.

По данни на Софийска градска прокуратура, към момента на територията на столицата са проверени 531 лица. Задържаните лица без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107. Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване.

По данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са 1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани.
Операцията е стартирала в 6.30 часа тази сутрин и продължава и към момента.
Подробности ще бъдат съобщени по-късно.

Шаламанов: Очакваме предложенията на Клъстер „Наука, Иновации, Сигурност“

http://www.cross.bg/programa-dryzhestvo-shalamanov-1436654.html

/КРОСС/ Договор за учредяване на гражданско дружество с цел създаване на Клъстер „Наука, Иновации, Сигурност" беше подписан днес, 24 октомври, в зала „Тържествена" на Министерството на отбраната. На подписването присъства министърът на отбраната Велизар Шаламанов. В учредяването на гражданското дружество се включват общо 18 партньора - военноремонтните заводи с държавно участие, висшите военни училища и Военна академия, институти на Българската академия на науките, неправителствени организации. „Националната програма „България в НАТО и Европейската отбрана - 2020" е първата всеобхватна програма за модернизация на Българската армия, но тя не би могло да бъде изпълнена, ако не се включат българската наука и българската индустрия", заяви Велизар Шаламанов след подписването. Създаването на Клъстер „Наука, Иновации, Сигурност" е част от предприетите стъпки за ускоряване на модернизацията на въоръжените сили и преодоляване на забавянето на процесите по придобиване на нови отбранителни способности. Дружеството ще допринася за реализирането на приетата от Министерски съвет Национална програма "България в НАТО и в Европейската отбрана - 2020" като стратегия за модернизация. За създаването на клъстера бяха проведени обсъждания с научните институти на Българската академия на науките, предприятия от военноремонтния комплекс, неправителствени организации

Пипа Мидълтън разкри как поддържа тялото си

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/pipa-midyltyn-razkri-kak-poddyrzha-tialoto-si-6025692

Сестрата на Катрин твърди, че можем да изваем фигурата си с 30-минутни упражнения, които се разделят на четири групи и се изпълняват поне три пъти седмично

Евролидерите постигнаха компромисна сделка за климата

http://www.mediapool.bg/evroliderite-postignaha-kompromisna-sdelka-za-klimata-news226386.html

Европейските лидери постигнаха сделка по споразумението до 2030 година държавите от ЕС да намалят парниковите си газове с 40 процента спрямо нивата им 1990 г., да увелича енергийната си ефективност с 27 на сто и също толкова да е делът на енергията от възобновяеми източници в потреблението на страните. Решено е още ЕС да отдели специално внимание на енергийната си политика спрямо стратегическите партньори и големите енергийни доставчици. Акцент е поставен и върху по-нататъшното намаляване на енергийната зависимост на Европа и засилване сигурността на доставките на ток и газ. Споразумението бе постигнато след горещи дискусии на среща на върха в Брюксел, продължили до малките часове на нощта срещу петък, на които част от членовете на ЕС водиха тежки спорове за защита на своите интереси, предаде ББС. В крайна сметка е постигнат компромис между страните, които са силно зависими от въглищата, и онези, които настояват за голямо свиване на въглеродните емисии. Природозащитниците приветстваха решенията, но заявиха, че те не са достатъчни за борбата с климатичните промени. Президентът на Европейския съвет Херман Ван Ромпой заяви след срещата, че някои от бедните страни в ЕС ще получат помощ, включително чрез специални фондове, за постигане на договорените цели. Еврокомисарят по климатичните въпроси Кони Хедегард каза, че е много горда, че лидерите са успели да обединят усилията си пред нарастващите климатични предизвикателство. Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че "ние направихме решителна стъпка напред". Според договорката, в секторите, обхванати от схемата на ЕС за търговия с емисии, намалението ще бъде 43 на сто спрямо 2005 година, а извън схемата - 30 на сто. Предвиденото в сега действащия пакет "Енергетика-Климат 2020 г." безплатно предоставяне на парникови квоти ще продължи и след 2020 година, за да се предотврати опасността от изнасяне на големи индустрии от Европа към други икономики и в същото време тези предприятия да не губят своята конкурентоспособност в международен план. Държавите от ЕС, чийто БВП на глава от населението е под 60 на сто от средния за ЕС, могат да продължат да дават безплатни квоти на енергийния сектор до 2030 г. Два процента от квотите обаче трябва да се заделят за подобряване на енергийната ефективност и модернизиране на енергийните системи на тези държави, така че те да предоставят на своите граждани по-чиста и сигурна енергия на достъпни цени. Критериите за безплатно предоставяне на квоти ще бъдат преразглеждани периодично според технологичния напредък в съответните промишлени отрасли. Ще бъдат взети предвид както преките, така и непреките разходи, свързани с въглеродните емисии, в съответствие с правилата на ЕС за държавна помощ, така че да се осигурят равнопоставени условия на конкуренция. Ще бъдат напълно запазени стимулите, които се предоставят на индустрията за въвеждане на иновации, а административната сложност няма да бъде увеличавана. Ще бъде отчетено съображението за осигуряване на достъпни цени на енергията и за избягване на неочаквани печалби. Европейските лидери са се обединили около целта за пълна свързаност на енергийните пазари на страните членки в единен европейски пазар и това трябва да стане в неотложен порядък. Потвърдени са намеренията за осъществяване на ключовите газови проекти от общ интерес като коридора "Север-юг", Южният газов коридор и насърчаването на нов газов център в Южна Европа. Предвижда се ЕК да помогне с технически консултации и многостранни специални работни групи за ускоряване на реализацията на конкретни връзки между газовите системи на държави от ЕС. Допълнително ще се разработи политика за защитата на критичната енергийна инфраструктура, включително срещу кибернетични нападения. В заключенията на споразумението, очевидно като намек в контекста на руския проект за строежа на газопровода "Южен поток", който в момента е блокиран заради несъответствие в европейското законодателство, Брюксел призовава страните от ЕС да използват механизма за обмен на информация при сключването на енергийни споразумения, както и за допитване до ЕК за предварителна оценка на съвместимостта на междуправителствените споразумения със законодателството на ЕС и неговите приоритети в областта на енергийната сигурност, когато споразуменията са с външни за ЕС държави.

Мащабна спецакция в цялата страна: Задържаха над 100 нелегални имигранти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386034

По разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов започна специализирана операция на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили. По разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов започна специализирана операция на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили.

Лихвите по кредитите и депозитите може да паднат след развръзката с КТБ, прогнозира анализатор

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/10/24/2406125_lihvite_po_kreditite_i_depozitite_moje_da_padnat_sled/?ref=rss


След развръзката на кризата с КТБ лихвите по кредитите и депозитите ще паднат, прогнозира старши икономистът в институт "Отворено общество"  Георги Ангелов в интервю за "Стандарт". 

Обяснението е в това, че след изплащането на гарантираните депозити парите ще бъдат внесени в други банки и системата ще стане още по-свръхликвидна, отколкото е в момента.  

След като несигурността около банката приключи и ако бъде съставено стабилно правителство, два проблема ще отпаднат, а с...

Използването на балнеоложкия потенциал у нас все още е непълноценно

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/izpolzvaneto-na-balneolojkiia-potencial-u-nas-vse-oshte-e-nepylnocenno-182494/

Здравната реформа в България е превърнала санаториумите в специализирани болници за рехабилитация, смята д-р Татяна Ангелова

Увеличават територията на парк "Златни пясъци"

http://www.moreto.net/novini.php?n=268402

Ръководството на ПП „Златни пясъци” е подготвило предложение до министерството на земеделието и храните за увеличаване на територията на парка. Искането е за увеличение с 57,7 хектара площта. За целта ще бъдат присъединени гори от държавния горски фонд на Балчик в землището на селата Кранево и Осеново.

Двама пияни шофьори спряха в Радомир

http://www.zapernik.com/krimi/dvama-piyani-shofiori-spryaha-v-radomir_35125/

Две бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати от радомирски полицаи през изминалото денонощие.

Вчера, около 18,00ч., на улица ''Райко Даскалов'' в град Радомир бил спрян за проверка лек автомобил „Форд Мондео” с пернишка регистрация, управляван от радомиреца А. А ./35 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,75 промила. Мъжът е отказал кръвна проба за химичен анализ. Образувано е бързо полицейско производство.

Рано...

Продължава

Клиентка колабира в благоевградска банка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386140

Клиентка колабира в сградата на банка в Благоевград, пише struma.bg. Инцидентът стана преди минути. Жена внезапно се почувствала зле и се свлякла на земята.
Служители в банката незабавно сигнализирали на тел.112. Екип на Спешен център оказва първа помощ на Клиентка колабира в сградата на банка в Благоевград, пише struma.bg. Инцидентът стана преди минути. Жена внезапно се почувствала зле и се свлякла на земята. Служители в банката незабавно сигнализирали на тел.112. Екип на Спешен център оказва първа помощ на

Жена колабира в благоевградска банка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386149

Клиентка колабира в сградата на банка в Благоевград, пише struma.bg. Инцидентът стана преди минути. Жена внезапно се почувствала зле и се свлякла на земята.
Служители в банката незабавно сигнализирали на тел.112. Екип на Спешен център оказва първа помощ на Клиентка колабира в сградата на банка в Благоевград, пише struma.bg. Инцидентът стана преди минути. Жена внезапно се почувствала зле и се свлякла на земята. Служители в банката незабавно сигнализирали на тел.112. Екип на Спешен център оказва първа помощ на

Швеция спря да търси мистериозната подводница

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/24/2406124_shveciia_spria_da_tursi_misterioznata_podvodnica/?ref=rss


Шведската армия е прекратила продължилата една седмица операция за събиране на информация за предполагаема чуждестранна подводница в териториалните й води южно от Стокхолм.

Всички кораби и катери са се прибрали в базите си и само малка част сухопътни патрули ще продължат да действат по брега.

Контра-адмирал Андерс Гренстад заяви пред репортери: "Смятаме, че нарушителят на нашите териториални води е напуснал. Отбраната предполага, че във вътрешната част на Стокхолмския...

Отложиха делото за „Куршум джамия"

http://www.cross.bg/dzhamiya-kmetut-deloto-1436653.html

/КРОСС/Софийски апелативен съд отложи делото за „Куршум джамия" за 6 февруари. Междувременно пред сградата на Съдебната палата се бяха събрали протестиращи граждани, сред тях кметът на Кюстендил - Петър Паунов и кметът на Карлово - Емил Кабаиванов. Делото е за правоприемство между двете мюсюлмански настоятелства в Република България.

САЩ въвежда санкции срещу купувачите на петрол от "Ислямска държава"

http://offnews.bg/news/n_1/n_408055.html

Белият дом заплаши със санкции всеки, който купува петрол от "Ислямска държава" ИД, която тези дни бе обявена за най-богатата терористична групировка, съобщи "Ройтерс". Причината е, че терористите продават завладения от тях петрол на цени няколко пъти по-ниски от пазарните, като по този начин правят над милион дневни печалби. "С важното изключение на няколко държавно спонсорирани терористични организации ИД е вероятно финансово най-добре обезпечената терористична организация, която сме срещали", заяви един от секретарите на хазната на САЩ Дейвид Коен. "Ислямска държава" генерира десетки милиони долари месечно благодарение на продажби на петрол, откупи, кражби и други престъпни дейности, както и от подкрепата на богати спонсори. Паричният поток на ИД като цяло избягва формалната финансова система и разчита по-малко на донорство в сравнение с военните групировки като Ал Кайда, което прави задачата на САЩ да блокира богати личности и банки много трудна. "Нямаме сребърен куршум, нямаме някой трик в ръкава, с който да изпразним ковчежетата на ИД от раз", заяви Коен. "Ислямска държава" продава петрол на черния пазар, който е транспортиран до Турция и кюрдския регион на Ирак", добави той. Въпреки че въздушните удари срещу терористите са смъкнали производството на петрол с над 1/3, Коен смята, че трябва да се намерят други начини да се попречи на ИД да продава, като бъдат ударени посредниците, търговците, рафинериите и транспортните компании. Санкциите на Америка представляват блокиране на достъпа на хора и фирми до щатската финансова система, като обикновено рестрикциите биват наложени и в други банки по света, които се страхуват да работят с врагове на САЩ, отбелязват от "Ройтерс". Белият дом също ще се опита да накара останалите държави по света да не плащат откупи на ИД, тъй като джихадистите са получили около 20 милиона долара само от откупи тази година.

Албена и Людмила накараха Воче да си събере багажа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386117

Албена Вулева от години се слави със скандалната си репутация. Тя е заклеймявана от известните, а във ВИП Къщата на Big Brother беше приета с известни резерви от съквартирантите. След влизането на Людмила, Вулева беше определена като “по-малкото зло”, а майка и дъщеря създадоха най-силния отбор по късане на нерви, който тази Къща е виждала. Албена Вулева от години се слави със скандалната си репутация. Тя е заклеймявана от известните, а във ВИП Къщата на Big Brother беше приета с известни резерви от съквартирантите. След влизането на Людмила, Вулева беше определена като “по-малкото зло”, а майка и дъщеря създадоха най-силния отбор по късане на нерви, който тази Къща е виждала.

Албена и Людмила накараха Воче да си събере багажа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386125

Албена Вулева от години се слави със скандалната си репутация. Тя е заклеймявана от известните, а във ВИП Къщата на Big Brother беше приета с известни резерви от съквартирантите. След влизането на Людмила, Вулева беше определена като “по-малкото зло”, а майка и дъщеря създадоха най-силния отбор по късане на нерви, който тази Къща е виждала. Албена Вулева от години се слави със скандалната си репутация. Тя е заклеймявана от известните, а във ВИП Къщата на Big Brother беше приета с известни резерви от съквартирантите. След влизането на Людмила, Вулева беше определена като “по-малкото зло”, а майка и дъщеря създадоха най-силния отбор по късане на нерви, който тази Къща е виждала.

УЕФА присъди "нулева" победа на Сърбия срещу Албания

http://www.mediapool.bg/uefa-prisadi-nuleva-pobeda-na-sarbiya-sreshtu-albaniya-news226385.html

УЕФА взе странни решения за скандалния мач Сърбия – Албания като присъди служебна победа на домакините и едновременно с това им отне трите точки. Целта явно е била и двата отбора да не спечелят нищо от мача. Сърбия все пак ще си подобри головата разлика, въпреки че няма да получат точки. Едновременно с това обаче УЕФА реши да глоби федерациите на двете държави с по 100 000 евро, а сръбският национален тим ще трябва да изиграе следващите си два домакински мача - срещу Дания и Армения, пред празни трибуни. Решението може да бъде обжалвано. На 15 октомври квалификационният мач за европейското първенство по футбол между Сърбия и Албания бе прекъснат заради националистически сблъсъци. Те бяха предизвикани от развято над терена знаме на Велика Албания. В 43-та минута над терена на стадион ”Партизан” се появи малък дрон, за който бе закачено знамето. Феновете на Сърбия загубиха контрол и започнаха да замерват албанските футболисти. Някои фенове нахлуха на терена и се сбиха с гостуващите футболисти. Сръбският футболист Александър Митрович успя да хване знамето и да го откачи от дрона. Това вбеси албанските играчи, които се нахвърлиха върху Митрович. Мелето нарасна много бързо, защото в него се включиха всички сръбски и албански футболисти, включително щабовете на двата отбора. След мача се разбра, че дронът е бил управляван от Олси Рама, който е брат на албанския премиер Еди Рама.

Осъдиха условно румънска принцеса за бой с петли в САЩ

http://www.bnews.bg/article-119858

Дъщерята на румънския крал в изгнание Михай Първи - Ирина и нейният съпруг бяха осъдени условно на лишаване от свобода и тежка глоба за организиране на незаконен бой с петли в ранчото си в американския щат Орегон.

Съпругата на Цветан Василев без обвинение за пране на пари

http://www.moreto.net/novini.php?n=268339

Съпругата на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев - Антоанета Василева беше разпитат на тази сутрин в Столичното следствие. Повече от два часа продължи разпитът. Василева беше призована вчера сутринта, но по-късно през деня стана ясно, че разпитът е бил отменен заради нейни ангажименти.

Руската "Сбербанк" също обжалва санкциите пред съда на ЕС

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/24/2406122_ruskata_sberbank_sushto_objalva_sankciite_pred_suda_na/?ref=rss


Руската "Сбербанк" се обърна към Съда на Европейския съюз с иск за отменяне на санкциите срещу банката, казва се в съобщение на управителния й съвет, цитирано от РБК. "Банката няма да коментира иска до издаването на съдебното решение", казва се в съобщението.

В края на юли "Росселхозбанк", "Газпромбанк", "Сбербанк", ВТБ и ВЭБ станаха обект на санкции от ЕС, които забраняват на граждани и компании от ЕС да купуват или продават акции, облигации и "подобни финансови инструменти" с падеж...

Защо е толкова трудно да бъдеш инвеститор като Бъфет?

http://www.investor.bg/strategii/127/a/zashto-e-tolkova-trudno-da-bydesh-investitor-kato-byfet-182481/

Дългосрочно инвестиране не е забавно, особено ако с парите от продажбата на акциите може да си купим ново Порше, пише основателят на Investor.bg Любомир Леков

ЕС ще увеличи помощта си за борба с ебола на 1 млрд. долара

http://www.investor.bg/evropa/334/a/es-shte-uvelichi-pomoshtta-si-za-borba-s-ebola-na-1-mlrd-dolara-182492/

Новината обяви в Twitter председателят на Съвета на Съюза Херман ван Ромпой по време на срещата на върха на 28-те страни в Брюксел

Адв. Груев: Сметките на Главно мюфтийство са запорирани

http://frognews.bg/news_78853/

Сметките на Главно мюфтийство са запорирани, поради претенции на адвокатска кантора за неизплатени финансови задължения. Това каза адвокатът на мюфтийството Красимир Груев, пред журналисти след отложеното дело за „Куршум джамия” в Карлово, пред журналисти. На журналистически въпрос, след като сметките на Главното мюфтийство са запорирани, кой му плаща пари, той отговори, че на него не му се дават пари.

Масирана акция срещу нелегално пребиваващи у нас

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/masirana-akciia-sreshtu-nelegalno-prebivavashti-u-nas-6025693

Операцията е разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов. По данни до 11 ч. общо проверените в страната обекти са 1035

ЕС увеличава финансирането на борбата с ебола с 1 млрд. евро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386110

Европейският съюз "ще увеличи своята финансова помощ за борбата срещу болестта ебола до 1 милиард евро, съобщи днес на акаунта си в Туитър председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой.
Той направи това през втория ден от срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС в Брюксел. Европейският съюз "ще увеличи своята финансова помощ за борбата срещу болестта ебола до 1 милиард евро, съобщи днес на акаунта си в Туитър председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой. Той направи това през втория ден от срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС в Брюксел.

Събуди се, Европо!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386107

Джордж Сорос анализира в “Ню Йорк ривю” рисковете от Русия и защо ЕС трябва повече да се ангажира с Украйна

Събуди се, Европо!
Предизвикателство за самото и?
съществуване идва от Русия.
Спасявайки Украйна, Европейският
съюз ще спаси себе си
От Русия идва предизвикателство за самото съществуване на Европа. Джордж Сорос анализира в “Ню Йорк ривю” рисковете от Русия и защо ЕС трябва повече да се ангажира с Украйна Събуди се, Европо! Предизвикателство за самото и? съществуване идва от Русия. Спасявайки Украйна, Европейският съюз ще спаси себе си От Русия идва предизвикателство за самото съществуване на Европа.

ЕС увеличава финансовата помощ за борба с ебола с 1 милиард евро

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386089

Европейският съюз Европейският съюз "ще увеличи своята финансова помощ за борбата срещу болестта ебола до 1 милиард евро, съобщи днес на акаунта си в Туитър председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой. Той направи това през втория ден от срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС в Брюксел.

Рекорд! 65-килограмова тиква отгледаха в Старозагорско

http://pik.bg/рекорд-65-килограмова-тиква-отгледаха-в-старозагорско-news241518.html

Рекорд! 65-килограмова тиква отгледаха в Старозагорско

65-килограмова тиква отгледаха в старозагорското село Трънково. Гигантското растение е поникнало в двора на Пенка Костова и събира любопитни съседи, съобщи Нова телевизия.

Семенцата за огромната тиква Пенка Костова получава като подарък и се отнася с внимание към тях, особено при дъжд.

„Сложих един чадър, за да не се събира вода в нея, защото я видях, че расте с огромна сила”, разказа Пенка Костова, която обеща да занесе на всички в селото по парче печена тиква. Дядо Теньо е съгласен, защото смята, че от нея хубава ракия няма да излезе. Никой, обаче не очаква тиквата да стане цели 65 килограма.

Къде и кога ще има прекъсвания на тока ?

http://frognews.bg/news_78852/

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Иззеха саксии с коноп от апартамент в "Чайка"

http://www.moreto.net/novini.php?n=268387

Полицаи иззеха саксии с коноп от апартамент в Чайка. По време на провеждане на специализирана полицейска операция на 22 октомври, при извършване на проверка са намерени и иззети 4 саксии със засадени растения, в различна фаза на растеж, от рода на конопа и метална кутия, съдържаща изсушена тревиста маса, установена като марихуана с тегло от 17,34 гр.

107 нелегални имигранти задържани в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386084

По разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов започна специализирана операция на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили. По разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов започна специализирана операция на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили.

Западът разгърна информационната война срещу Русия

http://www.cross.bg/rysiya-prezident-voiina-1436652.html

/КРОСС/ Личностните нападки срещу руския президент са продължение на информационната война, обявена срещу Русия. Това заяви ръководителят на администрацията на руския президент Сергей Иванов по време на 11-тото ежегодно заседание на международния дискусионен клуб „Валдай” , обединяващ експерти в областта на политиката. „В началото се опитваха да използват несистемната опозиция като таран, за да понижат авторитета на властта. Това не се получи”, заяви ръководителят на администрацията на руския президент, цитиран от ИТАР-ТАСС. „Още преди да започнат събитията в Украйна ние ясно почувствахме, че нашата вътрешна и външна политика не устройва тези, които се намират „от другата страна””. Според него срещу Русия е обявена информационна война и „информационно оклеветяване и изопачаване на фактите”. При това, макар и отношенията между Русия и Запада да са се влошили още преди конфликта в Украйна, в края на юли ЕС и САЩ от санкции срещу отделни лица и компании, преминаха към мерки срещу цели сектори от руската икономика. В качеството на пример за информационната война срещу Русия Иванов приведе изявленията на бившия украински министър на отбраната Гелетей, който съобщи за използването в Югоизточна Украйна на специални експериментални куршуми, „пробиващи всякакви бронежилетки”

Потребителското доверие в Германия се стабилизира

http://www.investor.bg/novini/130/a/potrebitelskoto-doverie-v-germaniia-se-stabilizira-182488/

Заплахата от глобалните кризи остава абстрактна за редица потребители, коментира икономист

Съмнителен жълт прах опразни консулства в Истанбул

http://balkani.actualno.com/Symnitelen-jylt-prah-oprazni-konsulstva-v-Istanbul--news_56660.html

Писма със странно вещество - жълт прах - са били получени в генералните консулства на Германия, Канада и Белгия в Истанбул. Това съобщава ТАСС. Властите са евакуирали спешно персонала на дипломатиче...

Трустическият бранш ще обсъжда устойчивото развитие на сектора

http://business.actualno.com/Trusticheskijat-bransh-shte-obsyjda-ustojchivoto-razvitie-na-sektora-news_56661.html

Да се превърне България в предпочитана дестинация за туризъм, като се повиши качеството на услугите. Да се гарантира опазването на природата и културното наследство и да се спре негативното въздействи...

Съпругата на Цветан Василев не получи обвинения

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/syprugata-na-cvetan-vasilev-ne-poluchi-obvineniia-182491/

Антоанета Василева беше разпитана в столичното следствие заради досъдебно производство за пране на пари срещу нея и банкера

Пиян водач с отнета книжка наниза две коли във верижна катастрофа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386057

Пиян врачанин с отнета книжка наниза две коли във верижна катастрофа, съобщиха от областната дирекция на полицията. Сблъсъкът е станал вчера около 17.35 часа. При инцидента се удрят „Джип Чероки”, управляван от В. И., „Фолксваген Голф”, управляван от Г. С. и „Тойота Ланд Круизер”, управляван от Р.П. от Зверино.
Няма убити и ранени. Пиян врачанин с отнета книжка наниза две коли във верижна катастрофа, съобщиха от областната дирекция на полицията. Сблъсъкът е станал вчера около 17.35 часа. При инцидента се удрят „Джип Чероки”, управляван от В. И., „Фолксваген Голф”, управляван от Г. С. и „Тойота Ланд Круизер”, управляван от Р.П. от Зверино. Няма убити и ранени.

Заки: Искам аз да напусна X Factor

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386055

„Искам аз да напусна X Factor“, с тези думи Заки посрещна изпитанието да посочи кой да си тръгне от неговия отбор - Нора и Ива или групата Sweet 16. Менторът реши да се раздели с Ива и Нора, давайки шанс на взривоопасното трио да продължи напред.
„Мисля, че тази година и двете имаме по-голяма победа“, „Искам аз да напусна X Factor“, с тези думи Заки посрещна изпитанието да посочи кой да си тръгне от неговия отбор - Нора и Ива или групата Sweet 16. Менторът реши да се раздели с Ива и Нора, давайки шанс на взривоопасното трио да продължи напред. „Мисля, че тази година и двете имаме по-голяма победа“,

Планирани прекъсвания на електрозахранването от ЧЕЗ

http://www.cross.bg/sofiya-mladost-dragalevtzi-1436650.html

/КРОСС/ ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва: София-градНа 27.10.2014 г. /08:00 - 14:00 ч/ - гр. София Бойчо Бойчев: 101, 101А, 109, 82, 84, 86, 88, 93, 95, 97; Горна Баня: БЛ. М.ПОДЛОЗИЩЕ ПИ №195, ПИ 196, К.Л.№397, М.ПОДЛОЖИЩЕ ЗЕМЛИЩЕ; Николай Хрелков: 16, 25Б, 29, 33, 33А, 35, 37, 39, 41, 43, 45, 47, 49, 50, 51, 52, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 63А, 65, 65А, 65Б, 67, 69, 70, 71, 73, 73А, 73Б, 75, 77, БЛ. СМЪРДАН; Околовръстен Път: 47, БЛ. ЕЗЕРОТО; Подлозище: 1, 10, 105, 10А, 11, 11А, 13, 13А, 14, 14А, 15, 15А, 16, 16А, 16Б, 17, 18, 18А, 19, 1А, 2, 20, 20А, 21, 21Б, 22, 22А, 23, 25А, 25Б, 27, 28, 30, 32, 35, 4, 53, 60, 7, БЛ. АВТОКЪЩА, ВИЛА, ВИЛА №22, ИМОТ 197, КВ.1, ПЛ.№290, К.Л.396, СТР.ТАБЛО, УПИ 198, УПИ V-926 КВ.45На 27.10.2014 г. /08:00 - 16:00 ч/ - гр. София Младост 4: БЛ. 431, вх.АНа 27.10.2014 г. /08:00 - 16:00 ч/ - гр. София Младост 4: БЛ. 473А, вх.ГНа 27.10.2014 г. /08:15 - 10:30 ч/ - гр. София Александър Стамболийски: 1, 125А0, 20, 46, 50, 52, 54, 56, 57, 59, 61, 63, 65, 66, 67, 70, 71, 72А, 74, БЛ. /бул. СЛИВНИЦА, ОДРИН, ул. СТРАНДЖА И ул

Пиян шофьор с отнета книжка предизвика верижна катастрофа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386052

Пиян врачанин с отнета книжка наниза две коли във верижна катастрофа, съобщиха от областната дирекция на полицията. Сблъсъкът е станал вчера около 17.35 часа. При инцидента се удрят „Джип Чероки”, управляван от В. И., „Фолксваген Голф”, управляван от Г. С. и „Тойота Ланд Круизер”, управляван от Р.П. от Зверино.
Няма убити и ранени. Пиян врачанин с отнета книжка наниза две коли във верижна катастрофа, съобщиха от областната дирекция на полицията. Сблъсъкът е станал вчера около 17.35 часа. При инцидента се удрят „Джип Чероки”, управляван от В. И., „Фолксваген Голф”, управляван от Г. С. и „Тойота Ланд Круизер”, управляван от Р.П. от Зверино. Няма убити и ранени.

Китай откри инвестиционна банка, замислена да конкурира Световната банка

http://www.cross.bg/banka-svetovnata-kitaii-1436648.html

/КРОСС/ Австралия, Индонезия и Южна Корея пропуснаха откриването на Инвестиционната инфраструктурната банка на Азия (ИИБА), съобщи "Ройтерс". Новата банка е китайски проект, замислен да конкурира Световната банка. ИИБА има капитал от 50 милиона щатски долара и се очаква да премахне пречките пред Китай, поставени от ограничените права на страната в Световната банка и Азиатската банка за развитие, доминирани от интересите на Запада, пише Дневник. В церемонията в Пекин взеха участие делегати от 21 държави, в това число Индия, Тайланд Малайзия. Основната роля на банката е да дава заеми на развиващи се държави, а Китай е предоставил 50% от капитала в нея. Представители на Япония и САЩ, които доминират Азиатската банка за развитие не присъстваха. Според цитирани от "Ройтерс" източници държавният секретар на САЩ Джон Кери и оказал натиск върху Австралия да не се включва в ИИБА. Очаква се банката да започне отдаването на заеми през 2015 г., като тя ще бъде оглавена от Жин Ликун, бившият председател на China International Capital Corp.  

Сляп мъж от Перник ремонтира коли, още като дете поправял Брайловите машини

http://pik.bg/сляп-мъж-от-перник-ремонтира-коли-още-като-дете-поправял-брайловите-машини-news241512.html

Сляп мъж от Перник ремонтира коли, още като дете поправял Брайловите машини

Михаил Василев от Перник няма зрение, но повече от десетилетие ремонтира автомобили. Той е единственият незрящ автомонтьор в България и със сигурност един от малкото в света, съобщава news7.

Михаил губи зрението си, когато е на осем години. В училище поправя Брайловите машини. Разбира, че и ремонтът на колите му се отдава, когато е на 18 години и семейната кола е блъсната. Освен сръчност и висока сетивност на пръстите, Михаил има и отличен слух. Той чува много добре – най-вече какво му казват двигателите.
Михаил поправя предимно коли на приятели, но препоръките за добрата му работа го срещат и с клиенти, които не знаят, че той не вижда.

"Беше малко странно, защото идва при мен един човек и ми сочи и аз не мога да го видя и му казвам: "Кажи ми с точност какво е !" и той ми казва: "Ами динамото"."Ами така кажи – динамото!". И той малко с недоверие ми я остави, но си я взе работеща", разказва един от куриозните случаи Михаил.

Въпреки способностите му, досега никой не е наел на работа Михаил. Той обаче остава оптимист и активен човек. Членува в спортния клуб за интеграция - "КРАКРА", който е на две години, но вече има медали от турнир по кандаска борба.

За развитието и на други видове спорт като футбол и тенис на маса за незрящи, клубът търси спонсори. Но и за тях Михаил е оптимист. Накрая ни изпраща с усмивка и думите: "И да се обадите кога да се гледам в новините".

Спецакция за нелегални чужденци в цяла България

http://frognews.bg/news_78851/

Започна специализирана операция на територията на цялата страна по разпореждане на главния прокурор и минвистъра на вътрешните работи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили.

Русенски бандит почти удуши таксиджийка, тя му избяга

http://www.bnews.bg/article-119874

Русенски полицаи задържаха 23-годишен бандит за нападение над таксиметрова шофьорка и обир на оборота й.

Отгледаха 65-килограмова тиква в Трънково

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386039

65-килограмова тиква отгледаха в старозагорското село Трънково. Гигантското растение е поникнало в двора на Пенка Костова и събира любопитни съседи, съобщи Нова телевизия.
Семенцата за огромната тиква Пенка Костова получава като подарък и се отнася с внимание към тях, особено при дъжд.
„Сложих един чадър, за да не се събира вода в нея, 65-килограмова тиква отгледаха в старозагорското село Трънково. Гигантското растение е поникнало в двора на Пенка Костова и събира любопитни съседи, съобщи Нова телевизия. Семенцата за огромната тиква Пенка Костова получава като подарък и се отнася с внимание към тях, особено при дъжд. „Сложих един чадър, за да не се събира вода в нея,

Намушкаха с нож българин в Никозия

http://www.cross.bg/bulgarin-firma-nikoziya-1436649.html

/КРОСС/С три прободни рани е българин, служител на охранителна фирма в The Mall of Cyprus, след като е бил нападнат с нож на работното си място, съобщиха от полицията. Непознат мъж е влязъл в сградата на мола в четвъртък около 14.15 ч. и е атакувал с нож служителя в охранителната фирма в магазин на партерния етаж. Ударите са били толкова силин, че при третия дръжката на ножа се е счупила. След това нападателят е избягал с кола. Пострадалият българин е изпратен за лечение в болницата в Никозия. Раните са тежки, но без опасност за живота. Полицията е започнала разследване, за да идентифицира и арестува извършителя, за когото се предполага, че е палестинец. Търсенето се извършва по описания на свидетелите в търговския център и по записи от охранителните камери, които са хванали целия инцидент. Според първоначална информация нападението по всяка вероятност се дължи на личен конфликт между двамата мъже, пише сайтът "Български новини".  

65-килограмова тиква отгледаха в Трънково

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386028

65-килограмова тиква отгледаха в старозагорското село Трънково. Гигантското растение е поникнало в двора на Пенка Костова и събира любопитни съседи, съобщи Нова телевизия.
Семенцата за огромната тиква Пенка Костова получава като подарък и се отнася с внимание към тях, особено при дъжд.
„Сложих един чадър, за да не се събира вода в нея, 65-килограмова тиква отгледаха в старозагорското село Трънково. Гигантското растение е поникнало в двора на Пенка Костова и събира любопитни съседи, съобщи Нова телевизия. Семенцата за огромната тиква Пенка Костова получава като подарък и се отнася с внимание към тях, особено при дъжд. „Сложих един чадър, за да не се събира вода в нея,

Регистриран е нов случай на Ебола в САЩ

http://www.moreto.net/novini.php?n=268389

В Ню Йорк е установен случай на заразяване с Ебола. Лекар, който наскоро се е върнал от Западна Африка, според резултатите от предварителните изследвания, е дал положителен резултат за вируса. "Тестове потвърдиха, че пациент в Ню Йорк е заразен с вируса на Ебола, той е хоспитализиран в болница "Белвю" в града.

Първи пробив за намаление на неустойки при предсрочна раздяла с мобилен оператор

http://www.investor.bg/novini/261/a/pyrvi-probiv-za-namalenie-na-neustoiki-pri-predsrochna-razdiala-s-mobilen-operator-182487/

При предсрочно погасяване на договора клиентите на „Виваком“ ще плащат най-много три месечни такси, промяната влиза в сила от от 1 май 2015 г.

Рецидивист нападна таксиметрова шофьорка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386022

23-годишен мъж нападна таксиметрова шофьорка в Русе, съобщават от полицията. Мъжът наел таксито от стоянка на бул. "Липник" в посока Дунав мост. По време на пътуването по бул. "България" клиентът казал на водачката, че е изпуснала пресечката, при което тя се върнала с автомобила назад и спряла пред отбивка с черен път, посочена от клиента, 23-годишен мъж нападна таксиметрова шофьорка в Русе, съобщават от полицията. Мъжът наел таксито от стоянка на бул. "Липник" в посока Дунав мост. По време на пътуването по бул. "България" клиентът казал на водачката, че е изпуснала пресечката, при което тя се върнала с автомобила назад и спряла пред отбивка с черен път, посочена от клиента,

Y-хромозомата определя риска от смърт при мъжете

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/y-hromozomata-opredelia-riska-ot-smyrt-pri-myzhete-6025686

Оказва се, че мъжете със загуба на Y-хромозома умират средно с 5,5 години по-рано от останалите

Пропадна 6-метрова подпорна стена на пътя за Банско

http://pik.bg/пропадна-6-метрова-подпорна-стена-на-пътя-за-банско-news241502.html

Пропадна 6-метрова подпорна стена на пътя за Банско

Колите се движат само в едната лента, монтират спешно светофари
Висока 6 метра подпорна стена не устоя на проливния дъжд в четвъртък и рухна под пътя Симитли – Банско. Близо 10 метра от лентата в посока прохода Предел също е паднала в речното корито, информира "standartnews.com. Малко след 08,00 часа сутринта шофьор подал сигнал на телефон 112 за инцидента, при който няма пострадали хора. Компрометираният пътен участък се намира на 15 километра след Симитли в посока на курорта Банско, между Еленков чарк и махала Марево в село Градево.

„Най-важното е, че бяха взети всички предпазни мерки. Преди повече от 10 дни констатирахме, че стената, която е дълга между 30 и 40 метра, е поддала и може да падне при обилни валежи. Затова информирахме Областно пътно управление – Благоевград и полицията. Лентата за движение от страната на подпорната стена бе затворена. поставени бяха необходимите знаци, маркировка и сигнализация", обясниха от пътноподдържащата фирма „Агромах".

Веднага след инцидента на място са пристигнали експерти, които са направили оглед. Дошли са и екипи на Пътна полиция и на ОПУ. Ще се засили сигнализацията в района, ще се монтират спешно и светофари. Ще се вземат всички нужни мерки, за да се осигури безопасността на пътуващите в двете посоки. Извикани са специалисти, които да преценят как да се укрепи шосето, за да не пропадне цялото и да прекъсне връзката към Банско, Разлог, Гоце Делчев и ГКПП – Илинден – Ексохи на българо-гръцката граница.

„Това не бива да се допуска, ще донесе огромни загуби за целия регион. Още повече, че наближава зимния сезон, когато много туристи от съседните ни държави минават точно по този път с колите си, за да стигнат до нашия курорт", твърдят от община Банско. Очаква се в най-кратки срокове Агенция „Пътна инфраструктура" да осигури необходимите финансови средства, за да започне укрепването на пътя и изграждането на нова подпорна стена. „Засега няма нищо ново в организацията на движение. То ще продължи да се осъществява само в едната лента за движение, там няма опасност за преминаващите автомобили. Над 10 дни в този район е въведен такъв режим на движение, скоростта е ограничена", казаха от Областно пътно управление – Благоевград.

От АПИ уточниха, че за укрепване на стената са необходими около 200 000 лева, които вече са поискани от Министерство на финансите.

 

Рецидивист нападна таксиметрова шофьорка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386014

23-годишен мъж нападна таксиметрова шофьорка в Русе, съобщават от полицията. Мъжът наел таксито от стоянка на бул. 23-годишен мъж нападна таксиметрова шофьорка в Русе, съобщават от полицията. Мъжът наел таксито от стоянка на бул. "Липник" в посока Дунав мост. По време на пътуването по бул. "България" клиентът казал на водачката, че е изпуснала пресечката, при което тя се върнала с автомобила назад и спряла пред отбивка с черен път, посочена от клиента,

Антоанета Василева: Няма дупка в КТБ, всичко е фарс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386004

Няма източване на КТБ, няма дупка в КТБ, Това източване е доста спорно - фарс, някой така е решил. Това заяви пред журналисти на излизане от столичното следствие Антоанета Василева, съпруга на банкера Цветан Василев.
На въпрос къде са тези 4 млрд., Василева отговори - в банката.
До 30 юни лошите кредити бяха под 2%, Няма източване на КТБ, няма дупка в КТБ, Това източване е доста спорно - фарс, някой така е решил. Това заяви пред журналисти на излизане от столичното следствие Антоанета Василева, съпруга на банкера Цветан Василев. На въпрос къде са тези 4 млрд., Василева отговори - в банката. До 30 юни лошите кредити бяха под 2%,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване