10-годишно момиченце с опасност за живота, паднало от втория етаж на социален дом

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385761

10-годишно момиче е с опасност за живота, след като е паднало от втория етаж на Дом за деца и младежи с умствена изостаналост (ДДМУИ) в Берковица. Това съобщиха от ОД на МВР – Монтана.
Сигналът за инцидента е получен вчера в 06:40 ч. в полицията в Берковица. Съобщено било за дете в безпомощно състояние, 10-годишно момиче е с опасност за живота, след като е паднало от втория етаж на Дом за деца и младежи с умствена изостаналост (ДДМУИ) в Берковица. Това съобщиха от ОД на МВР – Монтана. Сигналът за инцидента е получен вчера в 06:40 ч. в полицията в Берковица. Съобщено било за дете в безпомощно състояние,

Продължава кампанията “Психологично здраве” с безплатен семинар във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268375

Клуб "Психология" към Националното сдружение „Младежки Глас” клон Варна за втори път ще реализира кампанията "Психологично здраве". В есенно- зимния период ще се проведе поредица от безплатни ежемесечни семинари по теми засягащи пряко нашето физическо и психическо състояние.

Съпругата на Цветан Василев пристигна в Столичното следствие

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406035_suprugata_na_cvetan_vasilev_pristigna_v_stolichnoto/?ref=rss


Съпругата на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев - Антоанета Василева пристигна в Столичното следствие малко преди 9.30 ч.. Нейн защитник е адвокат Менко Менков, който се явява и по делата срещу бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Василева е призована за 10 ч. , за да даде показания по разследването за пране на пари срещу нея и съпругът й. По информация на "Дневник" най-вероятно тя ще получи и обвинение. 

В края на септември...

10-годишно момиче падна от 2 етаж на социален дом!

http://www.bnews.bg/article-119851

10-годишно момиче е паднало от прозорец на втория етаж на социален дом в Берковица. То е с опасност за живота и проявява признаци на мозъчна смърт.

Градският транспорт в София се движи с 30 минути закъснение заради претоварен трафик

http://pik.bg/градският-транспорт-в-софия-се-движи-с-30-минути-закъснение-заради-претоварен-трафик-news241434.html

Градският транспорт в София се движи с 30 минути закъснение заради претоварен трафик

Трафикът по бул. „Александър Маринов” е натоварен – градският транспорт се движи с близо 30 минути закъснение, съобщиха от Центъра за градска мобилност, пише "Фокус".

Образували са се колони от автомобили. Между 20 и 30 минути закъсняват градските автобусни линии 76, 111, 213, 305, 314, 413, както и тролейбус номер 4.

Гърция и България обмислят да развиват съвместно туристически дестинации

http://econ.bg/Новини/Гърция-и-България-обмислят-да-развиват-съвместно-туристически-дестинации_l.a_i.583965_at.1.html

Гръцки финансови групи искат да инвестират в туристически обекти и инфраструктура в България. Това съобщи зам.-министърът на икономиката Бранимир...

Кметът на Горна Росица: Няма големи щети от наводнението

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385744

В село Горна Росица няма големи щети, както при предишните заливания от река Росица. Това съобщи кметът на севлиевското село Горна Росица Лалчо Златев, цитиран от "Фокус".
Той заяви, че положението вече е нормално: „Този път беше по-добре. Този път само реката вдигна своето ниво и придойде”, обясни Златев. В село Горна Росица няма големи щети, както при предишните заливания от река Росица. Това съобщи кметът на севлиевското село Горна Росица Лалчо Златев, цитиран от "Фокус". Той заяви, че положението вече е нормално: „Този път беше по-добре. Този път само реката вдигна своето ниво и придойде”, обясни Златев.

Омбудсманът: Аз лично не вярвам на нищо, което се случва с КТБ

http://www.cross.bg/banka-rasteshe-vyarvam-1436609.html

/КРОСС/ "Ако се приеме, че одитният доклад за КТБ е достоверен, БНБ е длъжна веднага да отмене лиценза й", заяви в предаването "Преди всички" на "Хоризонт" националният омбудсман Константин Пенчев. "На КТБ ѝ се разреши да купи банка "Виктория", тоест следва да се предполага, че е направен някакъв много подробен одит на състоянието на тази банка. Малко след това беше вкарана в особен надзор. Първите доклади на квесторите бяха доста обнадеждаващи и сега, изведнъж, след 4 месеца мълчание от БНБ, се оказа, че това не е банка, а е черна дупка. Толкова ли трудно се прави разлика между банка и черна дупка? Според чл. 36 от сегашния Закон за кредитните институции, БНБ е длъжна да отнеме лиценза на банка, която 5 дни не е изплащала задълженията си поради проблеми в ликвидността, ако прецени, че тези проблеми няма да бъдат решени в близко бъдеще", каза още той. "Аз лично не вярвам на нищо, което се случва с КТБ. Като гражданин не вярвам, защото те толкова много ни лъгаха и толкова противоречиви информации получавахме през тези 4 месеца, да оставим настрана тези години, през които банката растеше, растеше и растеше и тройно и четворно си увеличаваше капитала с протекциите на политиците", категоричен бе той

Кметът на Горна Росица: Няма големи щети от наводнението

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385714

В село Горна Росица няма големи щети, както при предишните заливания от река Росица. Това съобщи кметът на севлиевското село Горна Росица Лалчо Златев, цитиран от В село Горна Росица няма големи щети, както при предишните заливания от река Росица. Това съобщи кметът на севлиевското село Горна Росица Лалчо Златев, цитиран от "Фокус". Той заяви, че положението вече е нормално: „Този път беше по-добре. Този път само реката вдигна своето ниво и придойде”, обясни Златев.

На пленум в неделя социалистите искат оставката на Димитър Дъбов

http://news.ibox.bg/news/id_946448299

Това обяви председателката на общинската организация на БСП в Габрово и член на Националния съвет Кристина Сидерова. Срещу Дъбов отдавна има тлеещо недоволство, той е наричан „сив кардинал". Сидерова е на мнение, че е време хора като Димитър Дъбов да си подадат оставката, да има промяна в членовете на Изпълнителното бюро.

Съпругата на Цветан Василев се яви на разпит в следствието

http://www.cross.bg/vasilev-razpit-tzvetan-1436610.html

/КРОСС/Съпругата на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев - Антоанета, влезе в Столичната следствена служба, където е извикана на разпит, съобщи Нова телевизия.  Разпитът е заради разследването за пране на пари срещу банкера и съпругата му. То бе образувано преди няколко дни. Василева е придружавана от адвокат Менко Менков. Разпитът в Столичното следствие трябваше да се проведе в четвъртък, но не се е състоя.

Антоанета Василева е на разпит

http://frognews.bg/news_78846/

Съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета Василева, се яви на разпит в Столичната следствена служба. Тя влезе в следствието в 9.20 часа заедно с адвоката си Менко Менков, съобщи TV7.

Не повдигнаха обвинение на съпругата на Цветан Василев

http://crime.actualno.com/Ne-povdignaha-obvinenie-na-syprugata-na-Cvetan-Vasilev--news_56607.html

Съпругата на Цветан Василев - Антоанета, беше разпитана в продължение на почти 3 часа в Столичната следствена служба. Тя беше повикана от прокуратурата като свидетел по досъдебно производство за пране...

МВР издирва нелегални имигранти в страната, досега задържа 107

http://society.actualno.com/MVR-izdirva-nelegalni-imigranti-v-stranata-dosega-zadyrja-107-news_56610.html

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов започна специализирана операция на територията на цялата страна. Ангажирани са окръжните п...

Половината от безработните в Ловешко са над 50-годишни

http://business.actualno.com/Polovinata-ot-bezrabotnite-v-Loveshko-sa-nad-50-godishni--news_56611.html

Около една втора от безработните в Област Ловеч са на над 50 години. Най-голяма е безработица в община Угърчин. В пет общини от Ловешка област незаетостта все пак намалява. В Угърчин обаче безработн...

Нивото на река Осъм се покачва

http://society.actualno.com/Nivoto-na-reka-Osym-se-pokachva--news_56614.html

С един метър за 24 часа се е повишило нивото на река Осъм в Ловеч. Днес са измерени стойности от 130 см, при 30 см вчера. Това съобщават от хидрометеорологичната станция, предаде БТА. При Троян рекат...

Албания ще плати на ЧЕЗ 100 млн. евро

http://balkani.actualno.com/Albanija-shte-plati-na-ChEZ-100-mln-evro-news_56617.html

В сградата на Секретариата на Енергийната общност във Виена ЧЕЗ и Албания взаимно си потвърдиха, че са изпълнени всички изискващи се предварителни условия. В резултат Споразумението за уреждане на спо...

УЕФА посече Сърбия за албанската провокация в Белград

http://football.actualno.com/UEFA-poseche-Syrbija-za-albanskata-provokacija-v-Belgrad-news_56619.html

Двойният аршин, с който УЕФа мери лъсна с пълния си блясък при наказанията на Сърбия и Албания за прекратената евроквалификация в Белград преди дни. КАКВИ НАКАЗАНИЯ НАЛОЖИ ДИСЦИПЛИНАРНАТА КОМИСИЯ НА ...

Жалби може да спънат третия лъч на метрото

http://pik.bg/жалби-може-да-спънат-третия-лъч-на-метрото-news241427.html

Жалби може да спънат третия лъч на метрото

Две жалби могат да забавят строителството на третия лъч на метрото през центъра на столицата - от бул. „Владимир Вазов”до кв. „Красно село“, заяви главният архитект Петър Диков, съобщава "Монитор".

Две граждански организации вече обжалват решението на министъра на околната среда и водите от началото на септември, че няма нужда от екологична оценка на въздействието върху околната среда. Жалбите са подадени от сдруженията „Независим обществен контрол”и „Хармония”с председатели Иван Димитров и Дончо Иванов. В документите до съда те посочват, че решението на екоминистерството не е мотивирано и е издадено в нарушение на куп разпоредби.

„Това е несериозно. Не бива всеки да се прави на специалист в области, от които не разбира. Към проекта за метрото са правени много сериозни геоложки проучвания и изследвания – всичко, което е необходимо”, заяви главният архитект. Делото на първа инстанция е насрочено за април, уточни Диков и добави, че ако се даде ход, това означава, че само съдът ще реши кога ще започне реализацията на проекта. От общината ще се срещнат с жалбоподателите, за да разберат още по-добре мотивите им. Нов конкурс за визията на пространството около жълтите павета ще се проведе през следващата година.

Причината е, че Върховният административен съд върна състезанието за зоната, а журито е отменило класирането, защото никой от проектите не отговарял на изискванията

Пътнически самолет се блъсна в камион с багаж на руско летище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385733

Пътнически самолет се е сблъскал с камион с багаж на летище „Колцово” в руския град Екатеринбург, съобщи радио „Ехото на Москва”. По официални данни, при инцидента няма пострадали. Произшествието е станало по време на подготовка за излитане на самолет на „Уралски авиолинии”, изпълняващ полет от Екатеринбург до Москва. Пътнически самолет се е сблъскал с камион с багаж на летище „Колцово” в руския град Екатеринбург, съобщи радио „Ехото на Москва”. По официални данни, при инцидента няма пострадали. Произшествието е станало по време на подготовка за излитане на самолет на „Уралски авиолинии”, изпълняващ полет от Екатеринбург до Москва.

Река Белица скъса временния понтон при Килифаревския манастир

http://www.cross.bg/belitza-noshtta-subev-1436607.html

/КРОСС/ Обилните валежи повишиха значително нивото на река Белица при Килифарево и през нощта водите й са излезли от коритото, съобщи кметът на града Димитър Събев. Около 1.00 ч. реката е преляла, но няма наводнени дворове и къщи. Нивото се е покачило с над метър и половина, предава Дарик. "Тази сутрин равнището е спаднало и реката се е прибрала в коритото си, към момента няма никаква опасност за жителите на населеното място", успокои Събев. През нощта водите на Белица са отнесли временния понтон при Килифаревския манастир, който беше монтиран през лятото на мястото на моста, разрушен при наводнението на 19 юни. Временното съоръжение, построено от военните, е скъсано в лявата част на брега откъм манастира и се държи само в дясната си част, уточни кметът. 34 л/кв.м е количеството дъжд, паднало на територията на Великотърновски регион през последното денонощие, сочи справката на НИМХ.  

Българският отбор за бездомни запази шансове за топ 8 на световното

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/24/2406030_bulgarskiiat_otbor_za_bezdomni_zapazi_shansove_za_top/?ref=rss


Българският "Отбор на надеждата" победи Гърция с 9:2 и загуби с 6:8 от Намибия във втория ден от втората групова фаза на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили.

Ден по-рано националите загубиха с 1:9 първия си мач от група А срещу състава на домакините. Днес българският тим ще срещне последователно Унгария и Австрия.

При успех в тези два...

Василева: Няма дупка от 4 млрд. в КТБ, въпрос на тълкуване

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/vasileva-niama-dupka-ot-4-mlrd.-v-ktb-vypros-na-tylkuvane-6025672

Жената на банкера беше разпитана заради разследването за пране на пари, образувано преди няколко дни

Василева: Няма дупка от 4 млн. в КТБ, въпрос на тълкуване

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/vasileva-niama-dupka-ot-4-mln.-v-ktb-vypros-na-tylkuvane-6025672

Жената на банкера беше разпитана заради разследването за пране на пари, образувано преди няколко дни

Съпругата на Василев напусна следствието без обвинение

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/syprugata-na-vasilev-napusna-sledstvieto-bez-obvinenie-6025672

Разпитът е заради разследването за пране на пари срещу банкера и съпругата му, образувано преди няколко дни

Пътнически самолет се е сблъскал с камион с багаж на руско летище

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385700

Пътнически самолет се е сблъскал с камион с багаж на летище „Колцово” в руския град Екатеринбург, съобщи радио „Ехото на Москва”. По официални данни, при инцидента няма пострадали. Произшествието е станало по време на подготовка за излитане на самолет на „Уралски авиолинии”, изпълняващ полет от Екатеринбург до Москва. Пътнически самолет се е сблъскал с камион с багаж на летище „Колцово” в руския град Екатеринбург, съобщи радио „Ехото на Москва”. По официални данни, при инцидента няма пострадали. Произшествието е станало по време на подготовка за излитане на самолет на „Уралски авиолинии”, изпълняващ полет от Екатеринбург до Москва.

Съпругата на Василев отиде на разпит в следствието

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/syprugata-na-vasilev-otide-na-razpit-v-sledstvieto-6025672

Разпитът е заради разследването за пране на пари срещу банкера и съпругата му, образувано преди няколко дни

Сорос: Русия на Путин е екзистенциална заплаха за ЕС

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/komentari/soros-rusiia-na-putin-e-ekzistencialna-zaplaha-za-es-6025670

Русия предоставя алтернатива, която е фундаментално предизвикателство към ценностите и принципите, върху които Европейският съюз се гради от основаването му, казва милиардерът

Спешно търсят 240 кръводарителя за млад мъж с болестта на Мошковиц

http://offnews.bg/news/n_1/n_407922.html

Националната болница за хематолотични заболявания отправи призив чрез БНТ за спешно кръводаряване, за да бъде спасен животът на млад мъж с тромбоцитна тромбоцитопенична пурпура (синдром на Мошковиц). Заболяването е лечимо, но е диагностицирано сравнително късно. Болният е постъпил в тежко състояние. Единственото лечение в момента е плазменият обмен, при което кръвната плазма на болния се замества с прясно замразена плазма от здрави дарители, казват от болницата. При една процедура се използва плазмата средно от 12 дарителя на кръв, а цялостното лечение включва около 20 процедури, т.е. плазмата от кръвта на 240 дарителя. Желаещите могат да дарят кръв в районните центрове по трансфузионна хематология в цялата страна.

Очакват съпругата на Цветан Василев в столичното следствие

http://www.moreto.net/novini.php?n=268368

Съпругата на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев – Антоанета Василева, е извикана за разпит в Столичната следствена служба. Разпитът, който трябваше да се проведе в четвъртък, но по неизвестни причини не се състоя, е заради разследването за пране на пари срещу банкера и Василева.

Съпругата на Цветан Василев на разпит в прокуратурата

http://offnews.bg/news/n_1/n_407930.html

Съпругата на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев – Антоанета, се яви тази сутрин в Софийска градска прокуратура (СГП), за да бъде разпитана за водено срещу нея разследване за пране на пари.  Антоанета Василева беше призована от прокуратурата за вчера, но не се яви, защото не била в страната.  Делото срещу съпругата на Цветан Василев е заведено за източване на близо 206 млн. лева от КТБ . Обвинителите са установили, че с пари, дарени от съпруга ѝ, тя е закупила луксозен имот за 20 млн. евро на брега на Женевското езеро. От материалите става ясно, че парите са с един и същи първоначален произход – влогове на клиенти на Корпоративна търговска банка .

Български хакер бе осъден на 2,5 години затвор в САЩ

http://www.cross.bg/karti-kolarov-zatvor-1436605.html

/КРОСС/ Български гражданин, свързан с мрежа за киберпрестъпност, отговорна за кражбата на милиони долари от банкови сметки, беше осъден на 2,5 години затвор след десетилетно укриване, съобщават американски медии. 32-годишният Алекси Коларов, който се признал за виновен по обвиненията в кражби и други свързани престъпления, бил част от групата „Шедоукрю", която управлявала виртуален онлайн базар, на който можело да се купят и продадат крадени номера на кредитни карти. Прокуратурата съобщи, че Коларов работел като продавач и използвал сайта, за да продава незаконни стоки и услуги на други членове, предава Дарик. През 2004 г. властите се натъкнали на „Шедоукрю", която откраднала данни от 1,5 милиона сметки и присвоила най-малко 4 млн. долара чрез неправомерни тегления от банкови карти или такси. Членовете на мрежата често препродавали крадени стоки на сайтове като еBay. Според американските власти това бил най-големият незаконен пазар в света за хакерство и кражба на самоличност, преди да бъде разбит от американското министерство на правосъдието и Сикрет сървис. Коларов бил арестуван през юни 2011 г. в хотел в Асунсион, където парагвайската полиция открила пари в различни валути на стойност стотици хиляди долари, подправени разплащателни карти и електронни устройства за рекодиране на карти

Български хакер, участвал в схема за милиони, влиза в затвора в САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385715

Български гражданин, свързан с мрежа за киберпрестъпност, отговорна за кражбата на милиони долари от банкови сметки, беше осъден на 2,5 години затвор след десетилетно укриване, съобщават американски медии.
32-годишният Алекси Коларов, който се признал за виновен по обвиненията в кражби и други свързани престъпления, бил част от групата „Шедоукрю”, Български гражданин, свързан с мрежа за киберпрестъпност, отговорна за кражбата на милиони долари от банкови сметки, беше осъден на 2,5 години затвор след десетилетно укриване, съобщават американски медии. 32-годишният Алекси Коларов, който се признал за виновен по обвиненията в кражби и други свързани престъпления, бил част от групата „Шедоукрю”,

Огромно задръстване в "Младост", не работи светофар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385720

Огромно задръстване се е образувало на кръстовището на бул. „Андрей Сахаров” и бул. „Андрей Ляпчев” в столицата, съобщи Фокус.
Колоната от автомобили в кв. "Младост" е половин километър.
Светофарът на бул. „Александър Малинов” в района на строежа на линията на метрото не Огромно задръстване се е образувало на кръстовището на бул. „Андрей Сахаров” и бул. „Андрей Ляпчев” в столицата, съобщи Фокус. Колоната от автомобили в кв. "Младост" е половин километър. Светофарът на бул. „Александър Малинов” в района на строежа на линията на метрото не

Огромно задръстване блокира "Младост"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385707

Огромно задръстване се е образувало на кръстовището на бул. „Андрей Сахаров” и бул. „Андрей Ляпчев” в столицата, съобщи Фокус.
Колоната от автомобили в кв. Огромно задръстване се е образувало на кръстовището на бул. „Андрей Сахаров” и бул. „Андрей Ляпчев” в столицата, съобщи Фокус. Колоната от автомобили в кв. "Младост" е половин километър. Светофарът на бул. „Александър Малинов” в района на строежа на линията на метрото не

Мис „пис, пис“ ще се завърти във Варна

http://www.bnews.bg/article-119611

Международна изложба на котки ще радва варненци в мразовития уикенд

66 години по-късно Япония е на път да разреши танците в нощните клубове

http://www.cross.bg/klybove-noshtnite-spetzialen-1436604.html

/КРОСС/ Японският кабинет прие решение за изменение на един от най-необичайните закони в страната, който забранява танцуването в клубовете след полунощ, предaва ТАСС. Законът за регулиране на танците в нощните клубове беше въведен през 1948 година в условията на следвоенна разруха и бедност, когато танцовите зали често се превръщали в бордеи. По силата на този закон, клубовете, в които може да се танцува след полунощ, трябва да получат специален лиценз. Според новата поправка, нощните клубове могат да продължат своята работа без специален лиценз, но при условие на минимална степен на осветление в залите. Тези клубове ще са длъжни да се регистрират като "институции за възрастни." Очаква се, че изменението ще бъде одобрено от долната камара на японския парламент през текущата есенната сесия. Забраната отдавна е критикувана от японската общественост. Клубовете в повечето случа игнорираха закона, докато полицията предпочиташе да си затваря очите.  

Български хакер, участвал в схема за милиони, влиза в затвора в САЩ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385711

Български гражданин, свързан с мрежа за киберпрестъпност, отговорна за кражбата на милиони долари от банкови сметки, беше осъден на 2,5 години затвор след десетилетно укриване, съобщават американски медии.
32-годишният Алекси Коларов, който се признал за виновен по обвиненията в кражби и други свързани престъпления, бил част от групата „Шедоукрю”, Български гражданин, свързан с мрежа за киберпрестъпност, отговорна за кражбата на милиони долари от банкови сметки, беше осъден на 2,5 години затвор след десетилетно укриване, съобщават американски медии. 32-годишният Алекси Коларов, който се признал за виновен по обвиненията в кражби и други свързани престъпления, бил част от групата „Шедоукрю”,

Каракачанов: Няма да имаме политически лица в кабинета

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/karakachanov-niama-da-imame-politicheski-lica-v-kabineta-6025668

ГЕРБ обещали да се проведе референдум за подкрепа на членството на Турция в ЕС, ако този въпрос излезе на дневен ред

Коломойски призна, че целта на украинските военни е бил друг самолет, а не Боинг 777

http://www.cross.bg/boing-samolet-ryskiya-1436606.html

/КРОСС/ Губернаторът  на Днепропетровска област в Украйна ,олигархът Игор Коломойски призна, че целта на украинските военни е бил друг самолет, а не Боинг 777 на малайзийските авиолинии. Това съобщи телевизия Lifenews, редакцията на която разполага с аудио- и видеозапис на признанията на олигарха. Коломойски нарече катастрофата на малайзийския самолет в Донецк „глупост” и „чиста случайност”, като уточни, че „никой не е искал да го свали”. Според него „те са целели един, а са улучили друг”. „Знаете какво се случва, когато сериозни неща попадат в ръцете на неподходящи хора и в резултат на това се случват глупости”, поясни олигархът. Какви именно „сериозни неща” и в чии ръце са попаднали, в разговора не се уточнява. Припомняме, че версията за свалянето на малайзийския Боинг по погрешка вместо руския самолет номер едно, бе представена в ефира на „Първи канал” още на 18 юли, ден след катастрофата. Според тази версия, представена от анонимен източник в Росавиация, самолетът на руския президент, на борда на който се намирал Владимир Путин, и пътническият Боинг са минали през една и съща точка в небето с малка разлика във времето. Траекториите на двата самолета се пресекли на територията на Варшава на височина 10,100 м. Самолетът на руския президент е бил там в 16:21 московско време, а малайзийският- малко по-рано, в 15:44

Пуснаха парното в детските градини на Перник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pusnaha-parnoto-v-detskite-gradini-na-pernik_35120/

От началото на тази седмица поетапно се пуска парното в детските градини в Перник, съобщи пред БНР зам.кмета на града Илинка Никифорова.

Детските заведения вече са отоплени, включително и тези, които са на локално парно. От общината увериха, че необходимото количество гориво за зимата вече е подсигурено и е на склад.

Филиала на 9-та детска градина от тази година ще се отоплява на газ.

Предстои поетапно пускане на парното и в училищните сгради.

Държавата спасява ТЕЦ "Варна"

http://www.moreto.net/novini.php?n=268365

Държавата има твърдо намерение да спаси ТЕЦ "Варна". Това стана ясно от думите на зам.-министъра на икономиката Антон Павлов, който участва в конференцията "GREAT Energy Summit" в Прага, организирана от посолствата на Великобритания в България и в Чехия.

Цената на златото запази тенденцията на спад

http://econ.bg/Новини/Цената-на-златото-запази-тенденцията-на-спад_l.a_i.583954_at.1.html

Цената на златото запази тенденцията на спад, след като два дена вървеше надолу. От друга страна стойността на паладия тръгна нагоре, съобщава...

Джамбазки: ДПС събори КТБ и трябва да бъдат разследвани

http://offnews.bg/news/n_1/n_407873.html

ДПС и управителят на БНБ Иван Искров да бъдат разследвани заради краха на КТБ. Това поиска Ангел Джамбазки (ВМРО). Искров да бъде разследван, защото БНБ и банковият надзор "очевидно не са си вършили работата", след като са допуснали толкова големи липси в КТБ, аргументира се Джамбазки пред БНТ. Трябва да има разследване, за да стане ясно кой е откраднал тези пари, допълни той. Трябва да се разследва и ДПС заради атаката срещу КТБ. ДПС събори тази банка, каза Джамбазки. Той обясни и позицията на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" да не иска министерски постове в бъдещото правителство. "Не искаме постове, защото това ще изглежда в очите на обществото като сделка - някой да стане министър, директор. Изглежда лошо и не може да бъде обяснено", каза Джамбазки. Все пак ПФ ще си партнират с бъдещите управляващи, за да реализират програмата си. "Това ще стане като подкрепяме политиката и налагаме вижданията си. Нашите предизборни обещания стават програма и влизат в програмата на ГЕРБ", поясни Джамбазки. На въпрос за условието на ДПС да подкрепят правителството, ако няма представители на Патриотичния фронт в централната власт Джамбазки заяви, че не може да говори от името на ДПС, нито с ДПС. "С ДПС трябва да говори прокурор, защото това е една престъпна партия", заяви той. Той бе категоричен, че ПФ биха се оттеглили подписите си от програмата, ако в бъдещото правителство има министри от партията на Касим Дал и Корман Исмаилов Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД), част от Реформаторския блок.

Ива Йорданова: Не съм жената до Лукарски, защото имам две висши образования и стаж в ООН

http://www.cross.bg/iiordanova-vupros-naznachenieto-1436608.html

/КРОСС/Ива Йорданова, която се отказа от поста зам.-председател на Агенцията след обществен натиск, защити достойнството си и отрече политическа намеса в назначението й. В интервю за Нова телевизия тя заяви, че назначението й не е имало политически нюанс и обясни как се е стигнало до него: Бях съветник в кабинета на вицепремиера Илиана Цанова, а в нейния ресор е Държавната агенция за българите в чужбина. „Не съм назначена с връзки и не съм избягала от конкурс", категорична беше Йорданова.  В своя защита тя посочи още, че има две висши образования - едното е от Бъркли в САЩ, а другото от Военната академия в София по специалност „Национална сигурност и фокус върху кризисния мениджмънт".„Имам и дипломна работа в сферата на социалните мрежи и гражданското общество. Стажувала съм в ООН", добави още детайли от CV-то си тя, за да докаже, че е личност, а не просто жената до Лукарски, както се говори. На въпрос помага или пречи участието й в телевизионно шоу, Йорданова отговори, че всичко е въпрос на манипулация и начин, по който се представят нещата.    

Доналд Тръмп: Обама трябва да се извини и да подаде оставка

http://www.cross.bg/ebola-obama-prezidenta-1436603.html

/КРОСС/ «Ако този доктор, който така самонадеяно пристигна в Ню Йорк от Западна Африка има Ебола, тогава Обама трябва да се извини пред целия американски народ и да си подаде оставката», написа Тръмп на страницата си в Twitter. Повод за това изявление стана новината за хоспитализирания в Ню Йорк пациент със симптоми на Ебола. Става дума за 33-годишния Крейг Спенсър, който се върна от Гвинея, където се е борил с вируса Ебола в редиците на организацията «Доктори без граници». «Седмици съм говорил на президента Обама, да спре полети от Западна Африка. Това е толкова просто, но той отказа. Пълна некомпетентност", гласи поста на Доналд Тръмп. «Барак Хусейн Обама е много по-лош президент от Джим Картър», добави още американския бизнес магнат. По-рано Тръмп не веднъж е подлагал на критика президента на САЩ заради политиката му относно ситуацията около разпространяването на Ебола. Милиардерът дори е изказвал съмнения за психичното състояние на Обама, като написал: «Струва ми се, че нещо не е наред с психическото здраве на президента Обама. Защо не спира полетите? Психо!" До настоящия момент в САЩ от Ебола е починал либериецът Томас Дункан, като по време на неговото лечение се е заразила една от медицинските сестри

Лара Фабиан пя 2 часа пред феновете си с болно гърло

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4384790

С Je t'aime (“Обичам те”) започна първият концерта на Лара Фабиан в НДК в сряда вечерта. За хита на белгийско-канадската звезда цялата зала стана на крака и всички вдигнаха лист с надпис Je t'aime, Lara (“Обичам те, Лара”). Певицата сравни първата си среща с българската публика с първата целувка. Призна, че е болна и че 2 дни преди концерта обмисля С Je t'aime (“Обичам те”) започна първият концерта на Лара Фабиан в НДК в сряда вечерта. За хита на белгийско-канадската звезда цялата зала стана на крака и всички вдигнаха лист с надпис Je t'aime, Lara (“Обичам те, Лара”). Певицата сравни първата си среща с българската публика с първата целувка. Призна, че е болна и че 2 дни преди концерта обмисля

Още един район във Варна остана без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=268370

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в следните райони: - абонатите около пазар "Чаталджа" до 15 часа; Припомняме, че по-рано днес без вода остана останаха следните места: - абонатите около улица "Моряшка" до 13 часа; - местност Прибой до 15 часа; - местност Лазур до 12 часа; - част от кв.

Антоанета Василева се яви на разпит, дойде в следствието цели 40 минути по-рано

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385393

Съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета изненадващо се яви на разпит в Столичната следствена служба, в 9:20, съобщи "24 часа". Тя трябва да бъде разпитана в 10:00 ч.   Антоанета Василева ще говори по разследването за пране на пари срещу банкера и Василева. 
В края на миналия месец първо се разбра, Съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета изненадващо се яви на разпит в Столичната следствена служба, в 9:20, съобщи "24 часа". Тя трябва да бъде разпитана в 10:00 ч.  Антоанета Василева ще говори по разследването за пране на пари срещу банкера и Василева.  В края на миналия месец първо се разбра,

Австралийски лекари трансплантираха "мъртви" сърца

http://www.vesti.bg/novini/avstralijski-lekari-transplantiraha-myrtvi-syrca-6025669

Австралийски хирурзи съобщиха, че са използвали за успешни трансплантации сърца, които са спрели да бият.

Икономиката на Южна Корея се съживява през третото тримесечие

http://www.investor.bg/novini/130/a/ikonomikata-na-iujna-koreia-se-syjiviava-prez-tretoto-trimesechie-182470/

Потреблението и държавните разходи подкрепят растежа на азиатската страна, докато инвестициите и износът спадат

Каракачанов: Корман се снимаше с Ердоган на предишни избори

http://frognews.bg/news_78845/

„Както ние нямаме претенции към министерски постове, така и Корман Исмаилов да бъде добър няма подобни претенции. Исмаилов се снимаше с Реджеп Ердоган на предишните избори и беше проводник на политиката на Република Турция”. Това каза в студиото на Нова телевизия Красимир каракачанов, единият от лидерите на патриотичния фронт, коментирайки формулата на новото правителств

Музикалният плеър, който промени всичко

http://sciencelogy.actualno.com/Muzikalnijat-pleyr-kojto-promeni-vsichko-news_56602.html

Музикалният плеър на Apple iPod вчера (23 октомври) „навърши” 13 години. На тази дата главният изпълнителен директор на технологичния гигант Стив Джобс представи новата джаджа. Пъ...

Фейсбук пусна приложение за анонимно общуване

http://www.mediapool.bg/feisbuk-pusna-prilozhenie-za-anonimno-obshtuvane-news226376.html

Най-голямата социална мрежа в света Фейсбук представи приложение за анонимно общуване - "стаи" (rooms). Чрез него потребителите могат да общуват под псевдоним. Освен това не е задължително да имат акаунт в социалната мрежа. Всеки може да открие чат в "стаите", за да я направи достъпна за всички, или да изпрати покана за участие в нея. Говорителят на компанията Джош Милър обясни, че при използване на приложението могат да се променят имената, участвайки в различни чатове. В "стаите" също може да се публикуват снимки, видеоклипове, да се избират различни цветове за оформление. Разработчиците са се вдъхновили от 90-те години, когато Интернет предоставяше разнообразие от платформи за комуникация, към които беше възможно всеки да се присъедини анонимно и без регистрация, обясни Милър. Приложението вече е на разположение на потребителите на САЩ и Великобритания, но засега е достъпно само за платформите IOS от Apple.

Създадоха ябълка, която се газира в устатата

http://interest.actualno.com/Syzdadoha-jabylka-kojato-se-gazira-v-ustatata-news_56604.html

Швейцарска компания създаде ябълка, която, след като бъде сдъвкана, освобождава газирани сокове, съобщи в. "Дейли мейл". Сортът се нарича Paradis Sparkling. Плодовете имат големи клетки, ...

Отложиха делото за Куршум джамия

http://plovdiv.actualno.com/Otlojiha-deloto-za-Kurshum-djamija-news_56606.html

Делото за "Куршум джамия" беше отложено от Софийския апелативен съд. Новата дата за провеждането му е 6 февруари догодина. Случаят касае правоприемство на обекта. Карловска община иска Курш...

Христина Вучева: Новите правила на БНБ докараха огромната загуба на КТБ

http://econ.bg/Новини/Христина-Вучева-Новите-правила-на-БНБ-докараха-огромната-загуба-на-КТБ_l.a_i.583937_at.1.html

Ако в момента действаха старите правила на БНБ, то загубата на банката щеше да бъде много по-малка. Това заяви пред БНТ проф. Христина Вучева. Тя...

Установени автокрадци на “Фолксваген Голф”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/eKsfeXdP-nI/

В резултат на полицейски действия на служители от РУП  - Поморие, съвместно със служители от РУП – Камено и РУП – Сливен, по отношение противозаконното отнемане на л.а. “Фолксваген Голф”, собственост на 32-годишен мъж от Каблешково, са разкрити извършителите на деянието. Кражбата е осъществена на 14.10.т.г. от ул. «Георги Бенковски» в Каблешково от криминалнопроявените И.Т., 28 годишен, С.С., 25 годишен и С.С., 35 годишен, и тримата от Камено. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Репортер: Вече има осъдени на пробация протестански пастори, хванати да продават гласове преди изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385396

„След нашето разследване, в което показахме как протестантски пастори продават гласове преди изборите, вече има осъдени на пробация пастори. Срещу тези, които щяха да ни осигурят вярващите от над 100 да гласуват за партия, за която ние им кажем, засега няма повдигнати обвинения, камо ли присъди. Твърде е рано за това. „След нашето разследване, в което показахме как протестантски пастори продават гласове преди изборите, вече има осъдени на пробация пастори. Срещу тези, които щяха да ни осигурят вярващите от над 100 да гласуват за партия, за която ние им кажем, засега няма повдигнати обвинения, камо ли присъди. Твърде е рано за това.

Съпругата на Цветан Василев се появи за разпит

http://pik.bg/съпругата-на-цветан-василев-се-появи-за-разпит-news241425.html

Съпругата на Цветан Василев се появи за разпит

Съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета изненадващо се яви на разпит в Столичната следствена служба, в 9:20. Тя трябва да бъде разпитана в 10:00 ч. 

Антоанета Василева ще бъде разпитана заради разследването за пране на пари срещу банкера и Василева. Тя е извикана на 24 октомври сутринта в "Овча купел".

В края на миналия месец първо се разбра, че Цветан Василев е разследван за пране на пари в Лихтенщайн и Швейцария, а по-късно и Софийската градска прокуратура също информира за подобно разследване. Мажоритарният собственик на КТБ, който в момента се намира в Сърбия, е проверяван за длъжностно присвояване на 206 млн. лв.

Полицаи застреляха мъж в Ню Йорк, нападнал ги с брадва

http://www.bnews.bg/article-119848

Неизвестен мъж е нападнал с брадва група полицейски служители в Ню Йорк, които в отговор открили стрелба и го убили. 32-годишният Зеил Томпсън е имал връзка с радикални ислямисти на територията на САЩ.

Ива Йорданова: В назначението ми нямаше политически нюанс

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385388

В назначението ми нямаше политически нюанс. Бях съветник в кабинета на вицепремиера Илиана Цанова, а в нейния ресор е Държавната агенция за българите в чужбина. Това заяви пред Нова тв Ива Йорданова, която се отказа от поста зам.-председател на Агенцията след обществен натиск.
Тя сподели още, че има две висши образования – едното е от Бъркли в САЩ, В назначението ми нямаше политически нюанс. Бях съветник в кабинета на вицепремиера Илиана Цанова, а в нейния ресор е Държавната агенция за българите в чужбина. Това заяви пред Нова тв Ива Йорданова, която се отказа от поста зам.-председател на Агенцията след обществен натиск. Тя сподели още, че има две висши образования – едното е от Бъркли в САЩ,

За месец приходите от таксите на Дунав мост 2 са между 850 000 и 1,25 млн. евро

http://www.moreto.net/novini.php?n=268369

За един месец приходите от събраните такси на Дунав мост 2 в двете посоки са между 850 000 и 1,25 млн. евро. Това каза инж. Христо Монев, заместник-председател на Надзорния съвет на „Дунав мост 2 Видин Калафат”. В момента таксите в една посока за преминаване на „Дунав мост 2” за леките автомобили е 6 евро, за камиони над 12 тона е 37 евро, а за по-леките камиони и автобуси е 18 и 25 евро, припомни той.

УНИКАЛНО! Незрящ перничанин ремонтира коли

http://www.zapernik.com/obshtestvo/unikalno-nezryasht-pernichanin-remontira-koli_35119/

Липсата на зрение не пречи на Михаил да се справя отлично в своята професия

Това е една история за силата на волята и човешкия дух. Михаил Василев от Перник няма зрение, но повече от десетилетие ремонтира автомобили. Той е единственият незрящ автомонтьор в България и със сигурност един от малкото в света, съобщава news7.

Михаил губи зрението си, когато е на осем години. В училище поправя Брайловите машини. Разбира, че и ремонтът на колите му се отдава, когато е...

Продължава

Калфин: Формулата за кабинет "ГЕРБ-РБ-ПФ" не е стабилна

http://frognews.bg/news_78844/

Формулата за Кабинет ГЕРБ и Реформаторския блок, подкрепени от Патриотичния фронт не е стабилна. Единствената възможност за стабилно управление е коалиция между БСП и ГЕРБ.Това каза депутатът от АБВ Ивайло Калфин в "Здравей, България" по Нова телевизия."Тази

Между двете нападения в Канада не е имало връзка

http://www.mediapool.bg/mezhdu-dvete-napadeniya-v-kanada-ne-e-imalo-vrazka-news226375.html

Извършителят на въоръженото нападение в канадската столицата Отава Майкъл Зехаф-Бибо е действал сам и очевидно не е имал връзки с Мартен Руло, извършителят на атаката в провинция Квебек два дни по-рано, съобщи канадската полиция.  Зехаф-Бибо, който уби войник при военен паметник, а после атакува парламента, където беше застрелян, е канадски гражданин, но може да е имал и либийско гражданство, заявиха властите.  Руло, който блъсна с колата си двама военнослужещи, единият от които загина, също беше застрелян впоследствие.  „Нямаме информация за връзка между двете нападения тази седмица“, каза началникът на полицията Боб Полсън.  Според органите на реда Зехаф-Бибо е възнамерявал да отиде в Сирия и за тази цел е искал да му бъде издаден паспорт. Преди няколко години той бил приел исляма и изповядвал радикални възгледи, а канадските власти му били анулирали паспорта, за да не може да пътува в чужбина и да се присъедини към терористични организации.  Полицията каза, че въпреки появилите се по-рано информации Зехаф-Бибо не е бил включен в списъка на близо 90-те наблюдавани от властите потенциално опасни лица, които могат да заминат в чужбина, за да се присъединят към терористични организации.  Органите на реда заявиха, че са решили да поставят министър-председателя Стивън Харпър под денонощна охрана след нападението срещу парламента, където премиерът се е намирал по време на атаката.

Репортер: Вече има осъдени на пробация пастори, продавали гласове преди изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385374

„След нашето разследване, в което показахме как протестантски пастори продават гласове преди изборите, вече има осъдени на пробация пастори. Срещу тези, които щяха да ни осигурят вярващите от над 100 да гласуват за партия, за която ние им кажем, засега няма повдигнати обвинения, камо ли присъди. Твърде е рано за това. „След нашето разследване, в което показахме как протестантски пастори продават гласове преди изборите, вече има осъдени на пробация пастори. Срещу тези, които щяха да ни осигурят вярващите от над 100 да гласуват за партия, за която ние им кажем, засега няма повдигнати обвинения, камо ли присъди. Твърде е рано за това.

Суровият петрол все още се търгува на най-ниското си ниво от септември

http://econ.bg/Новини/Суровият-петрол-все-още-се-търгува-на-най-ниското-си-ниво-от-септември_l.a_i.583933_at.1.html

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) продължава се задържа на най-ниското си ниво от септември насам. Сортът Brent поевтиня, съобщава...

Говори природата... с гласовете на Джулия Робъртс, Робърт Редфорд и Кевин Спейси

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/24/2404353_govori_prirodata_s_glasovete_na_djuliia_roburts_roburt/?ref=rss


Тук съм от над 4,5 милиарда години - това прави 22 хиляди и петстотин пъти по-дълго от теб. Аз всъщност нямам нужда от хората, но хората - те не могат без мен. Хранила съм видове, по-големи от твоя. И съм уморявала от глад видове, по-големи от твоя.
Моите океани. Моята почва. Моите бистри ручеи. Моите гори. Те могат да ти помогнат, или да те оставят. Как избираш да живееш своите дни, дали с грижа за мен или без - това за мен няма значение.
Така или иначе твоите действия ще...

Протест ще съпътства делото за Куршум джамия в САС

http://www.cross.bg/dzhamiya-kyrshym-deloto-1436602.html

/КРОСС/Протест ще съпътства заседанието на Софийския апелативен съд по делото за Куршум джамия. Въпросът за собствеността на Куршум джамия в Карлово е част от делото за правоприемство между двете мюсюлмански настоятелства в България. В същото време граждани от Карлово ще се съберат пред Съдебната палата в София. В протеста ще се включат и хора от Кюстендил, където също има спорни вакъфски имоти. Очаква се на съдебното заседание да присъстват кметовете на двете общини - Петър Паунов на Кюстендил и карловският градоначалник д-р Емил Кабаиванов.  

Първи случай на ебола в Ню Йорк

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385366

Лекар, наскоро завърнал се в Ню Йорк след работа със заразени с ебола пациенти в Западна Африка, е дал положителна проба за вируса, съобщиха АП и Ройтерс, като се позоваха на представители на местните власти. Това е първият случай на ебола в града.
Медикът, идентифициран като Крейг Спенсър, е работил в Гвинея за организацията „Лекари без граници”. Лекар, наскоро завърнал се в Ню Йорк след работа със заразени с ебола пациенти в Западна Африка, е дал положителна проба за вируса, съобщиха АП и Ройтерс, като се позоваха на представители на местните власти. Това е първият случай на ебола в града. Медикът, идентифициран като Крейг Спенсър, е работил в Гвинея за организацията „Лекари без граници”.

ЛудоГордост!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4384910

ЛудоГордост!
Българският шампион да е пред
английския - дай боже всекиму
Cамо на годинка и половина съм бил, когато “Славия” и ЦСКА (тогава “Червено знаме”) са станали първите български отбори на полуфинал в европейските турнири през 1967 г. Поради тази уважителна причина тогавашните емоции са минали покрай мен. ЛудоГордост! Българският шампион да е пред английския - дай боже всекиму Cамо на годинка и половина съм бил, когато “Славия” и ЦСКА (тогава “Червено знаме”) са станали първите български отбори на полуфинал в европейските турнири през 1967 г. Поради тази уважителна причина тогавашните емоции са минали покрай мен.

Цялото ръководство на ДАИ-Плевен се озова в ареста

http://www.cross.bg/firmi-taksa-dans-1436601.html

/КРОСС/Цялото ръководство на ДАИ-Плевен е в ареста. 7 души бяха прибрани след спецакция на ДАНС и Софийска прокуратура. Причината - рекетирали транспортни фирми с месечна такса „спокойствие". Задържани са директорът, петима служители и мъж, за когото се знае, че е криминално проявен. Смята се, че той е бил посредника в схемата. От транспортните фирми се изисквало да плащат нелегална такса, за да не бъдат закачани камионите им на пътя, както и да ползват за годишните технически прегледи точно определен пункт. Само преди два месеца по същото обвинение ДАНС арестува и шефовете на ДАИ-Велико Търново.

Великобритания внася в ЕС 2,1 млрд. евро заради силната си икономика

http://www.investor.bg/evropa/334/a/velikobritaniia-vnasia-v-es-21-mlrd-evro-zaradi-silnata-si-ikonomika-182469/

Германия, Франция и Полша пък са сред държавите, които ще получат компенсации от Брюксел поради нестабилността си

ГЕРБ приели искането на ПФ за ревизия в енергетиката

http://www.bnews.bg/article-119847

ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата енергетика на България, заяви по Нова тв лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Беднякът-милионер продал имотите си и отишъл да гуляе на морето

http://pik.bg/беднякът-милионер-продал-имотите-си-и-отишъл-да-гуляе-на-морето-news241418.html

Беднякът-милионер продал имотите си и отишъл да гуляе на морето

Може да се върнете назад в историята и да видите, че адвокатът, на който съм дарил имоти, е бил адвокат на майка ми. Искам да ми върнете имотите. Така беднякът-милионер от Пловдив Милен Паунчев се обърна към Антон Арабаджиев в сутрешния блок на ТВ7.

Припомняме, Паунчев стана известен като бедняка-милионер, след като имаше 8 милиона и ги изгуби за 6 месеца. Той твърди, че е измамен и така остава без имотите си, като основно обвинява за това Антон Арабаджиев, той бил участник в измамна схема с имотите. Арабаджиев обаче поиска да уточни, че познава Паунчев от бензиностанцията си. Беднякът-милионер отивал да зарежда много път различни луксозни автомобили, първият, от които „Ауди А8“.

Това беше силно казано приятелство, побърза да уточни Арабаджиев и го определи по-скоро като познанство. Никога през живота си не съм правил на Милен Паунчев какъвто и да било подарък, най-малко скъпи автомобили, както се твърди. Аз на карам скъпи автомобили, категоричен бе набеденият. На слуховете, че е давал на Милен опиати, Арабаджиев увери, че никога през живота си не е употребявал наркотици и определи твърденията като пълни глупости и лъжи от страна на Милен Паунчев.

Антон Арабаджиев разкри, че два или три дни след смъртта на родителите си, Паунчев продава имотите си и отива да гуляе на морето. Това обаче беднякът-милионер определи като пълни глупости. Земите са в регулация и са в регионите на града, допълни той. Защитници на набедения Антон Арабаджиев обаче твърдят, че част от земите си Милен Паунов бил продал на други лица, а не само на Арабаджиев.

„Милен продава къща с имоти на Арабаджиев, а след няколко месеца иска да си спаси имотите, какво иска да спасява“, недоумяват те. От страна на Арабаджиев се твърди, че Милен е правил дарения на имоти, поредица от дарения, но сделките са направени от лица, които нямат нищо общо със себе си. Да ми върне парите, призова той бедния милионер.

Първи случай на ебола в Ню Йорк

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/24/2406009_purvi_sluchai_na_ebola_v_nju_iork/?ref=rss


Лекар, наскоро завърнал се в Ню Йорк след работа със заразени с ебола пациенти в Западна Африка, е дал положителна проба за вируса, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на представители на местните власти.

Това е първият случай на ебола в града.

Медикът, идентифициран като Крейг Спенсър, е работил в Гвинея за организацията "Лекари без граници". Той се е върнал в САЩ преди повече от седмица, а вчера беше съобщено, че е приет с треска и стомашно-чревни...

Изтича срокът за участие в конкурса "Слънцето, Луната, Светлината" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268350

Днес - 24 октомври е крайният срок за участие в конкурса за ученици "Слънцето, Луната, Светлината". Възрастовите групи са: 5-8 клас и 9-12 клас. Организатор е НАОП "Николай Коперник", а поводът 450 години от рождението на Галилео Галилей, 45 години от стъпването човек на Луната и Международната година на светлината - 2015 година.

Нов инцидент на летище в Русия, но без пострадали

http://www.mediapool.bg/nov-intsident-na-letishte-v-rusiya-no-bez-postradali-news226374.html

Пътнически самолет на руската авиокомпания Уралски авиолинии и камион за транспортиране на багаж се сблъскаха леко на летището в Екатеринбург, съобщи ТАСС.  Никой не е пострадал при инцидента, станал при подготовка за излитане на самолета.  В машината не е имало пътници.  След оглед на самолета не са установени повреди, които биха могли да представляват опасност за полета.  Самолетът излетял за Москва с два часа закъснение.  В понеделник при сблъсък на самолет „Фалкон“ със снегорин на московското летище "Внуково" загинаха четирима души, сред които и президентът на френския концерн "Тотал" Кристоф дьо Маржори.  Последваха оставки и смени на ръководството на летище "Внуково", а шофьорът на снегорина, който по време на инцидента се оказа пиян, беше задържан.

САЩ запазват контрола върху южнокорейската армия

http://www.vesti.bg/sviat/azia/sasht-zapazvat-kontrola-vyrhu-iuzhnokorejskata-armiia-6025666

Беше планирано пълният контрол да бъде прехвърлен на Сеул догодина, но сега окончателното споразумение за това беше отложено

САЩ запазват контрола върху южокорейската армия

http://www.vesti.bg/sviat/azia/sasht-zapazvat-kontrola-vyrhu-iuzhokorejskata-armiia-6025666

Беше планирано пълният контрол да бъде прехвърлен на Сеул догодина, но сега окончателното споразумение за това беше отложено

Ива Йорданова: Не съм назначена с връзки

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/iva-iordanova-ne-sym-naznachena-s-vryzki-6025663

Йорданова е категорична, че няма политически нюанс в назначаването ѝ за зам.-председател на Агенцията за българите в чужбина

Фенове и защитници на Куршум джамия се събират пред Съдебната палата

http://pik.bg/фенове-и-защитници-на-куршум-джамия-се-събират-пред-съдебната-палата-news241416.html

Фенове и защитници на Куршум джамия се събират пред Съдебната палата

Протест за защита на Куршум джамия се организира пред Съдебната палата в София. В 11:00 часа съдът трябва да реши въпроса за собствеността на Куршум джамия в Карлово. По този повод група граждани от Карлово с организиран транспорт и идват в София, за да протестират пред Съдебната палата по време на заседанието, съобщи БТВ.

Аз организирах събитието и подадох документи за това в Столична община. Не искам фокусът на властите да бъде насочен срещу феновете, които участват в протестите. Целта ни е да се привлече вниманието на обществото и да се отстоява българския интерес. Това каза председателят на Сдружението на футболните привърженици Елена Ваташка.

В протеста ще се включат и хора от Кюстендил, където също има спорни вакъфски имоти. Очаква се на съдебното заседание да присъстват кметовете на двете общини - Петър Паунов на Кюстендил и карловският градоначалник д-р Емил Кабаиванов. Тук сме като българи, които изразяват своето възмущение от тези безумни претенции. Ако се повтори едно безумно решение в полза на Мюфтийството ще воюваме, закани се Димитър Ангелов-Дучето, председател на фен клуба на ЦСКА.

Протестите в началото на годината при гледане на делото за връщането на Куршум джамия на Мюфтийското настоятелство имаше и в Пловдив. Тогава към сградата на Джумая джамия в града летяха бомбички, димки и камъни. Митингите на карловци в защита на Куршум джамия започнаха преди повече от година и завършиха с пострадали.

Съпругата на Цветан Василев се яви на разпит (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385346

Съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета изненадващо се яви на разпит в Столичната следствена служба, в 9:20 ч. Тя трябва да бъде разпитана в 10:00 ч. Взе пропуска си и влезе в службата. Преди това учтиво поздрави фотографите.   Антоанета Василева ще бъде разпитана заради разследването за пране на пари срещу банкера и Василева. Съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета изненадващо се яви на разпит в Столичната следствена служба, в 9:20 ч. Тя трябва да бъде разпитана в 10:00 ч. Взе пропуска си и влезе в службата. Преди това учтиво поздрави фотографите.  Антоанета Василева ще бъде разпитана заради разследването за пране на пари срещу банкера и Василева.

Марадона ограбен с $20 млн.

http://www.cross.bg/maradona-dybaii-dolara-1436600.html

/КРОСС/Легендарният аржентински футболист Диего Марадона е уверен, че е станал жертва на измама в размер на 20 милиона долара, според аржентински журналист и приятел на Марадона Хорхе Риал. Според журналиста, Марадона, който в момента е в Дубай, му се обадил и казал, че е наредил одит на финансовите дейности на своите служители и заобкалящите го хора. "Според неговите изчисления, е бил ограбен с 20 милиона долара", каза журналистът пред телевизия America TV. Марадона беше треньор в периода 2011-2012 г. на футболния клуб на Обединените арабски емирства "Ал Васл" в Дубай. През 2014 г. той подписа договор с латиноамериканския канал Telesur и коментира по него световното първенство през 2014 година. През юли тази година аржентинската полиция задържа бившата приятелка на Марадона - Олива Росио, след като футболистът я обвини в кражба. Според Марадона, докато живяла в дома му в Дубай, му задигнала скъпи предмети - часовници и бижута с диаманти. Адвокатите Марадона оценяват общата стойност на липсващите предмети на 400 000 долара. След споразумение, Росио бе освободена, но Марадона не изтегли заявлението си за кражба до съда в Дубай.  

АБВ и ГЕРБ прокарват задължително гласуване

http://offnews.bg/news/n_1/n_407900.html

АБВ и ГЕРБ са се обединили около идеята за задължително гласуване. Това каза в интервю за Нова телевизия Ивайло Калфин от АБВ. Вчера партията на Георги Първанов бе за втори път на разговори с ГЕРБ. "Това е мярка срещу купените гласове. Аз имам вътрешна борба за задължителното гласуване, защото насила не се прави демокрация, но виждаме, че когато хората не искат да участват по причини, които са разбираеми, на практика изборът се прави от контролирания вот", коментира Калфин. По думите му има проблем и с несправедливото разпределение на мандатите (казусът Бат' Сали). "Ние предлагаме половината депутати да се излъчват от малки мажоритарни региони, другата половина да са от национални листи. Така този проблем изчезва", уточни политикът от АБВ. Той повтори, че настоящата ситуация АБВ е в опозиция. Но по важни теми ще търси диалог и подкрепа. Ние ще подкрепим отделни политики, решения, които не са и партийни, а национални, посочи още той. Според Калфин ГЕРБ са в трудна ситуация, въпреки че са спечелили изборите. По думите му формула, която те предлагат, не е стабилна, но при тези резултати от изборите, това е възможното управление. "В този смисъл трябва да се подкрепят усилията да има максимално стабилно правителство. Ако БСП участват в коалиция, ние ще подкрепим", каза отново Калфин.  Според него по случая КТБ е важно да се направят три стъпки да се покани европейският банков орган, който да влезе в КТБ и да види цялата ситуация, на второ място веднага да се изплатят гарантираните депозити и банката да не бъде обявена в несъстоятелност, а „здравото да бъде отделено". Всичко това обаче трябва да се направи от международни независими експерти, смята Калфин.

Криминално проявен измами пенсинери като социален работник

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4c36uTyv2go/

В резултат на допълнителните полицейски действия по отношение на задържания 38 – годишен криминално проявен мъж от Каварна, осъществил измама на 87 годишна бургазлийка, представяйки се за социален работник, раздаващ увеличение на пенсиите, на която чрез заблуждение дал неистинска банкнота от 100 лв., а срещу нея получил ресто от 50 лв., е установено, че П.С. е извършител и на следните други престъпления, осъществени по идентичен механизъм:

- кражба от 76 годишна бургазлийка от к-с «Изгрев», осъществена на 05.09.т.г., като от пенсионерката е взета оставената без надзор сума от 400 лв.

- измама на 82 годишен бургазлия от к-с «Лазур», осъществена на 02.10.т.г., при който на пенсионера са предоставени три неистински банкноти с номинал 100 лв., а той върнал сумата от 250 лв.

- измама на 90 годишна бургазлийка от к-с «Зорница», осъществена на 08.10.т.г., която дала 50 лв.

- кражба от 88 годишна бургазлийка от к-с «Лазур», осъществена на 16.10.т.г., като от пенсионерката е взето оставено без надзор портмоне, съдържащо сумата от 240 лв.

- кражба от 78 годишна бургазлийка от к-с «Изгрев», осъществена на 21.10.т.г., като от пенсионерката е взета оставена без надзор дамска чанта, съдържаща : сумата от 28 лв., лични документи, мобилен телефон, мъжки метален часовник и позлатена брошка

- кражба от 82 годишен бургазлия от к-с «Лазур», осъществена на 21.10.т.г., като от пенсионерът е взета в момент на безнадзорност сумата от 200 лв.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на криминално проявения П.С. продължава от служители на градските Районни управления «Полиция» в Бургас.

Първи случай на ебола в Ню Йорк

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385356

Лекар, наскоро завърнал се в Ню Йорк след работа със заразени с ебола пациенти в Западна Африка, е дал положителна проба за вируса, съобщиха АП и Ройтерс, като се позоваха на представители на местните власти. Това е първият случай на ебола в града.
Медикът, идентифициран като Крейг Спенсър, е работил в Гвинея за организацията „Лекари без граници”. Лекар, наскоро завърнал се в Ню Йорк след работа със заразени с ебола пациенти в Западна Африка, е дал положителна проба за вируса, съобщиха АП и Ройтерс, като се позоваха на представители на местните власти. Това е първият случай на ебола в града. Медикът, идентифициран като Крейг Спенсър, е работил в Гвинея за организацията „Лекари без граници”.

Ива Йорданова: Не съм жената до Лукарски, защото имам две висши образования и стаж в ООН

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385357

В назначението ми нямаше политически нюанс. Бях съветник в кабинета на вицепремиера Илиана Цанова, а в нейния ресор е Държавната агенция за българите в чужбина. Това заяви пред Нова тв Ива Йорданова, която се отказа от поста зам.-председател на Агенцията след обществен натиск.
Тя сподели още, че има две висши образования – едното е от Бъркли в САЩ, В назначението ми нямаше политически нюанс. Бях съветник в кабинета на вицепремиера Илиана Цанова, а в нейния ресор е Държавната агенция за българите в чужбина. Това заяви пред Нова тв Ива Йорданова, която се отказа от поста зам.-председател на Агенцията след обществен натиск. Тя сподели още, че има две висши образования – едното е от Бъркли в САЩ,

БЧК: Готвим се сериозно за нова бежанска вълна

http://pik.bg/бчк-готвим-се-сериозно-за-нова-бежанска-вълна-news241415.html

БЧК: Готвим се сериозно за нова бежанска вълна

Очакваме бежанска вълна, но колко голяма ще бъде не мога да кажа. Много сме притеснени и много сериозно се готвим. Това отговори в Кърджали на журналистически въпрос председателят на  БЧК Христо Григоров.

Той поясни, че към момента държавата се е справила и ситуацията с бежанците е под контрол. Притесненията на БЧК са от това, че само през последните 2 месеца в съседна Турция са влезли между 160 хил. и 200 хил. души.Това за тази държава е голямо бреме, каза Христо Григоров. Според него, ако ситуацията в Турция не е под контрол означава, че една голяма част от бежанците ще искат да минат през България и да тръгнат към Европа. Подготовката на БЧК е за бедствена готовност.

По отношение на бедствените ситуации в България Христо Григоров каза, че за първи път корпоративния бизнес и търговски вериги са били изключително активни в оказването на помощ във всички региона. Само чрез БЧК са били предоставени 60 тира с вода по 20 тона. Той бе категоричен, че помощите от БЧК се раздават при изключителен контрол и злоупотреби с тях не може да има.

Христо Григоров снощи бе в Кърджали с ръководството на БЧК за участие в юбилейна среща по случай 100 години на червенокръстката организация в града. За юбилея местната структура получи най-високото отличие на БЧК - златен медал.

48 училища са неподготвени за случай като на Ана-Мария

http://www.bnews.bg/article-119845

Министърът на образованието Румяна Коларова в служебния кабинет заяви, че специална комисия ще разгледа различията между доклада по случая ана-Мария и обясненията на директорката на 4-то помощно училище.

Лимонтузу

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/10/24/2405413_limontuzu/?ref=rss


"Дневник" препечатва текста от   портала "Култура"

И аз не знам защо – дали покрай сегашните политически главоблъсканици или заради едни по-стари исторически обстоятелства, към които ще се върна по-нататък – но тези дни натрапчиво ме преследва вкуса на лимонтузуто.

Не ме разбирайте превратно: не твърдя, че ситуацията в България чак дотам се е вкиснала.

Тя е толкова горчива или толкова солена, колкото сме я подготвили.

Ала това е тема за друг размисъл,...

Проф. Вучева: КТБ не трябва да се ликвидира

http://frognews.bg/news_78843/

Управителният съвет на БНБ и правителството трябва да преценят и да обсъдят ползите и възможните загуби. Това заяви проф. Христина Вучева в сутрешния блок на БНТ.Тя каза, че ако има някаква възможност да влияе на решението би се опитала да направи така, че КТБ да не се ликвидира.

Български хакер осъден на 2,5 г. затвор в САЩ

http://www.vesti.bg/novini/bylgarski-haker-osyden-na-25-g.-zatvor-v-sasht-6025667

Български гражданин, свързан с мрежа за киберпрестъпност, отговорна за кражбата на милиони долари от банкови сметки, беше осъден на 2,5 г. затвор след десетилетно укриване, съобщават американски медии.

Фед утежнява сценариите за стрес тестовете на банките през 2015 г.

http://www.investor.bg/sasht/337/a/fed-utejniava-scenariite-za-stres-testovete-na-bankite-prez-2015-g-182468/

Централната банка ще включи по-големи спредове по доходностите на корпоративните облигации и по-високи цени на петрола

Ромската махала в Бяла Слатина остана без ток след години неплащане на сметки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406006_romskata_mahala_v_biala_slatina_ostana_bez_tok_sled/?ref=rss


Ромската махала в Бяла Слатина вече 24 часа е без ток заради това, че къщите са свързани незаконно с мрежата и живеещите в тях не плащат за консумираната енергия. Става дума за около 100-150 къщи. В знак на протест заради спрения ток родителите не са пратили на училище децата си, обясниха те в репортаж от мястото на БиТиВи.

Представител на ЧЕЗ обясни, че тези хора изобщо нямат партиди в компанията, поради което не може да се установи какви са задълженията им.

Жители на...

Григор Димитров излиза за реванш срещу Федерер на 1/4-финала в Базел

http://frognews.bg/news_78842/

Първата ни ракета Григор Димитров излиза за реванш срещу легендата в тениса Роджър Федерер в 1/4-финален мач на престижния турнир в родния град на Федерер Базел, Швейцария.

Дъждовете активизираха свлачища, реки заляха пътища

http://www.mediapool.bg/dazhdovete-aktiviziraha-svlachishta-reki-zalyaha-patishta-news226373.html

Обилните валежи в планинските райони повишиха значително нивото на реките, а активизирало се свлачище откъсна едната лента на пътя Симитли-Банско. Дъждовете са помогнали на 35-метрова подпорна стена на пътя да пропадне. От три дни Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждава, че стената е напукана и има опасност от свличането й и откъсването на Банско от света. Ведомството обясни, че не може да предприеме нищо по въпроса заради липсата на пари. Рухването на стената стана факт в петък сутринта. Мястото на свлачището е на 15 км след Симитли в посока Предела – на 500 метра преди разклона за махала Марево, на село Градево.  Високата 5 метра подпорна стена е рухнала в река Гравешка, а около 10 м от лентата в посока Предел е паднала също в реката. Най-тежко е положението в община Рудозем, а щетите от дъждовете там се оценяват на близо половин милион лева. Според кмета Румен Пехливанов, река Елховска е излязла от коритото си на няколко места в село Елховец и е заляла земеделски имоти. Наводнени са детските градини в селата Елховец и Пловдивци, което наложило родителите да приберат децата си. Река Елховска е подкопала и главния път Пловдивци-Корита. От дъждовете на пътя Корита - Мочура има свлачище, дълго около 100 м. До късно вечерта в четвъртък падналата земна маса е разчиствана с машинна техника, за да има достъп до селото, където живеят 22-ма възрастни. Проблеми има и с достъпа до селата Бреза, Боево и Поляна (в посока махала "Чифлика"), където на практика има непроходими участъци по пътя. По пътя Рудозем - Елховец свлачище е щяло да затисне кола, но всичко се е разминало на косъм, разказва кметът на Рудозем. Сложна е обстановката в област Габрово. Най-пострадало е севлиевското село Горна Росица, където нивото на река Росица се е повишило драстично и тя заляла къщи и дворове, съобщава Нова телевизия. "Тъй като реката е била много пълноводна, е излязла от коритото си вчера в Севлиево. Пораженията са сериозни, но няма пострадали жители", каза кметът на общината Иван Иванов, цитиран от "Фокус". Той каза, че има поражения по пътища, мостове и водохващания. Според Иванов в момента положението е овладяно, не вали дъжд и реката е с нормално ниво. Множество наводнени къщи има и в съседните села Валевци, Батошево и Стоките. Проблеми с дъждовете имаха и в Габрово, където местната пожарна отводнява къщи, дворове и цехове. 16 сигнала за помощ са подадени в четвъртък вечерта. Получено е искане за съдействие при източване на водата от залято цехово помещение до бул. "3-ти март". По същото време се е наложило да се отводни мазе в къща на ул. "Текстилец" в Габрово.  Наводнено е пътно платно на бул. "Хемус" в Габрово, залят е бил пътя на ул."Палатките", извършено е отводняване и разчистване на пътното платно в кв."Лютаци", кв."Етъра", бул."Столетов". Към 18 часа в четвъртък в пожарната е получено искане от община Трявна за оказване съдействие при разчистване на пътно платно в кв. "Стояновци". През нощта водите на река Белица са отнесли временния понтон при Килифаревския манастир, съобщи кметът на Килифарево Димитър Събев. Съоръжението беше монтирано през лятото на мястото на моста, разрушен при наводнението на 19 юни. Временното съоръжение, построено от военните, е скъсано в лявата част на брега откъм манастира и се държи само в дясната си част, каза Димитър Събев. Количеството дъжд, паднало на територията на Великотърновски регион през последното денонощие, е 34 литра на квадратен метър, сочи справката на НИМХ-БАН. Обилните валежи са повишили значително нивото на река Белица при Килифарево и през нощта водите й са излезли от коритото. Реката е преляла около 1 часа, но няма наводнени дворове и къщи, каза кметът на Килифарево. Тази сутрин равнището на реката е спаднало и тя се е прибрала в коритото си. Към момента няма никаква опасност за жителите на населеното място, успокои Събев.

Проливните дъждове предизвикаха наводнения и затвориха пътища

http://www.mediapool.bg/prolivnite-dazhdove-predizvikaha-navodneniya-i-zatvoriha-patishta-news226373.html

Проливните дъждове в четвъртък предизвикаха наводнения и свлачища, а пътища останаха затворени на редица места в страната. Едната лента на пътя за Банско при Предела се срути заради пропадането на 35-метрова подпорна стена. Инцидентът е станал в 9.30 часа сутринта. На място има екипи на пътноподдържащата фирма, която пропуска на етапи превозните средства само в лявата лента. Мантинелата виси във въздуха. Най вероятно има скъсани далекосъобщителни кабели. Пропадналият участък е на около 500 метра преди разклона за махала Марево, на село Градево. Преди дни шефът на пътната агенция Лазар Лазаров предупреди за проблема. За ремонта на отсечката са нужни около 600 хил. лева, а само аз укрепването на подпорната стена поне 200 хил. лева, но пари за ремонт няма. Така опасността пътят за Банско да бъде затворен точно преди началото на зимния ски сезон остава. Отнесен е временния мост при Килифаревския манастир През нощта водите на река Белица са отнесли временния понтон при Килифаревския манастир,. съобщи кметът на Килифарево Димитър Събев. Съоръжението беше монтирано през лятото на мястото на моста, разрушен при наводнението на 19 юни. Временното съоръжение, построено от военните, е скъсано в лявата част на брега откъм манастира и се държи само в дясната си част, каза Димитър Събев. Количеството дъжд, паднало на територията на Великотърновски регион през последното денонощие, е 34 литра на квадратен метър, сочи справката на НИМХ-БАН. Обилните валежи са повишили значително нивото на река Белица при Килифарево и през нощта водите й са излезли от коритото. Реката е преляла около 1 часа, но няма наводнени дворове и къщи, каза кметът на Килифарево. Тази сутрин равнището на реката е спаднало и тя се е прибрала в коритото си. Към момента няма никаква опасност за жителите на населеното място, успокои Събев. Свлачища откъснаха села в община Рудозем Проливните дъждове създадоха проблеми и в община в Рудозем, където има откъснати села заради паднали свлачища.   Река Елховска е преляла на няколко места в село Елховец и е наводнила земеделски имоти в четвъртък, съобщи кметът на общината Румен Пехливанов. Наводнени са детските градини в селата Елховец и Пловдивци, което наложило родителите да приберат децата си. Детските заведения няма да работят в петък. Нивото на реката е довело до подкопаване на главния път Пловдивци-Корита. От дъждовете на пътя Корита - Мочура има свлачище дълго около 100 м. До късно вечерта в четвъртък падналата земна маса е разчиствана с машинна техника, за да има достъп до селото, където живеят 22-ма възрастни хора. Проблеми има и с достъпа до селата Бреза, Боево и Поляна (в посока махала "Чифлика"), където на практика има непроходими участъци по пътя, каза още кметът. По пътя Рудозем - Елховец пък за малко свлачище не е затиснало лека кола. Няма пострадали хора. Усложнена обстановка и в Габровска област Силно усложнена е обстановката в област Габрово. Най-пострадало е севлиевското село Горна Росица, където нивото на река Росица се е повишило драстично и тя е излязла от коритото си. Залети са къщи и дворове. "Тъй като реката е била много пълноводна, е излязла от коритото си вчера в Севлиево. Пораженията са сериозни, но няма пострадали жители", каза кметът на общината Иван Иванов. Той обясни, че има поражения по пътната инфраструктура - пътища, мостове и водохващания. Според Иванов в момента положението е овладяно, не вали дъжд и реката е с нормално ниво. Множество наводнени къщи има и в съседните села Валевци, Батошево и Стоките. В Габрово пожарникари отводняваха къщи и улици, 16 сигнала за помощ са подадени в четвъртък вечерта. Получено е искане за съдействие при източване на водата от залято цехово помещение до бул. "3-ти март". По същото време се е наложило да се отводни мазе в къща на ул. "Текстилец" в Габрово.   Наводнено е пътно платно на бул. "Хемус" в Габрово, залят е бил пътя на ул."Палатките", извършено е отводняване и разчистване на пътното платно в кв."Лютаци", кв."Етъра", бул."Столетов". Към 18 часа в четвъртък в пожарната е получено искане от общинаТрявна за оказване съдействие при разчистване на пътно платно в кв. "Стояновци".

Проливните дъждове предизвикаха нови наводнения в Габровско

http://www.mediapool.bg/prolivnite-dazhdove-predizvikaha-novi-navodneniya-v-gabrovsko-news226373.html

Проливните дъждове в четвъртък предизвикаха наводнения и свлачища в районите на Севлиево, Габрово и Велико Търново, където валя повече от 12 часа. Най-пострадало е севлиевското село Горна Росица, което е било залято от придошлата река  Росица. Нейното ниво  се е повишило драстично, реката излязла от коритото си и заляла къщи и дворове. В област Габрово са залети пътища и мазета в села и жилищни квартали. Пожарникари са се включили в отводняването на къщи и улици. Паднали дървета са разчиствани от пътното платно в кв. „Лютаци“ в Габрово и в района на село Райновци. Сериозни проблеми е имало и в Рудозем, където река Елховска е достигнала критични граници и на места е излязла от коритото си.  Свлачища са затворили пътя до две села, в които живеят около 200 души.Детските градини са били наводнени и това е наложило евакуация на децата. В петък забавачките няма да работят. В цялата община Рудозем има отнесени пътища, затлачени водосборни тръби и залети земеделски земи.

Член на НС на БСП: Време е хора като Дъбов да подадат оставка

http://pik.bg/член-на-нс-на-бсп-време-е-хора-като-дъбов-да-подадат-оставка-news241414.html

Член на НС на БСП: Време е хора като Дъбов да подадат оставка

В интервюто на Димитър Дъбов, освен скандални изказвания като това, че БСП живее в паралелна реалност, има и супер скандални неща от сорта на това, че БСП е загубила изборите защото е проевропейска партия, което не смятам, че е близко до логиката, камо ли до истината.

Това каза в интервю за БНР членът на Националния съвет на БСП Кристина Сидерова. Тя припомни, че организацията в Габрово е поискала Кирил Добрев за водач и е постигнала добър резултат на изборите, който социолозите не са очаквали. "Кирил Добрев е безкрайно откровен човек. Кандидатите от листата на БСП също са много откровени хора. Говорихме откровено с хората. Не сме ги лъгали и не сме се оправдавали.Признавахме си грешките, но и показахме това, което направихме за тази 1 година – макар и малко, но реални неща, добри, направени в икономиката и в социалната политика", каза още тя.

Според Сидерова, преди да има евентуално партньорство с ГЕРБ по германски модел, партията трябва да направи допитване сред членовете и симпатизантите си, подобно на социалдемократите в Германия. На пленума в неделя ще бъде поискана оставката на зам.-председателя на партията Димитър Дъбов, каза тя. "Мисля, че е време хора като Димитър Дъбов да си подадат оставката, да има промяна в членовете на Изпълнителното бюро, която обеща и на председателят Михаил Миков", завърши Сидерова.

1200 розови балона в памет на починалите от рак на гърдата

http://www.cross.bg/gurdata-sofiya-balona-1436598.html

/КРОСС/ 1200 розови балона ще полетят над София днес по обед. Инициативата се провежда за втора година и е в памет на жените, които всяка година умират от рак на гърдата. А посланието е, че открита навреме болестта е лечима. Според статистиката една на всеки 8 жени е засегната от коварната болест. В акцията по пускането на балоните ще участват кмета на София Йорданка Фандъкова, пациентски организации, лекари.  

Играчите на ЦСКА дават пари за хореография

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4384838

Всички футболисти и треньори на ЦСКА са подпомогнали каузата по направата на хореография в сектор "Г" за вечното дерби с "Левски" в събота. Отборът е събрал пари, които са предоставени на фенклуба.

В последната година тимът и запалянковците вървят ръка за ръка и ЦСКА е клубът с най-голяма домакинска посещаемост в "А" група.

В петък играчите щ Всички футболисти и треньори на ЦСКА са подпомогнали каузата по направата на хореография в сектор "Г" за вечното дерби с "Левски" в събота. Отборът е събрал пари, които са предоставени на фенклуба. В последната година тимът и запалянковците вървят ръка за ръка и ЦСКА е клубът с най-голяма домакинска посещаемост в "А" група. В петък играчите щ

Астероиди са се блъснали в Земята преди 458 млн. години

http://cosmos.actualno.com/Asteroidi-sa-se-blysnali-v-Zemjata-predi-458-mln-godini-news_56597.html

Двойка астероиди се е блъснала в Земята преди 458 милиона години и от удара са се образували кратери, които още са видими в днешна Швеция, съобщи АФП. Двойката астероиди се е образувала при една от н...

“Левски” се откри преди дербито

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4384787

“Левски” се отвори напук на традициите за криене в името на концентрацията преди важни мачове. “Сините” срещат ЦСКА утре от 16 ч на националния стадион.

След тренировката в сряда вечерта 8 футболисти бяха изправени на разположение на медиите за въпроси на воля. А подготовката вчера мина при открити врати за запалянковци и репортери. Въпреки че п “Левски” се отвори напук на традициите за криене в името на концентрацията преди важни мачове. “Сините” срещат ЦСКА утре от 16 ч на националния стадион. След тренировката в сряда вечерта 8 футболисти бяха изправени на разположение на медиите за въпроси на воля. А подготовката вчера мина при открити врати за запалянковци и репортери. Въпреки че п

ЕС се зае да намали емисиите на парникови газове с 40%

http://www.moreto.net/novini.php?n=268366

Лидерите на страните-членки на ЕС се обединиха около пътна карта за споразумението за изменението на климата, която включва и ангажимент за намаляване на емисиите на парникови газове с 40% до 2030 г. Това съобщи председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, цитиран от АФП.

Григор срещу Федерер на четвъртфинал довечера от 21 ч

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385338

Григор Димитров мина като валяк през канадеца Вашек Поспишил с 6:2, 6:2 и стигна четвъртфинал на турнира в Базел. Там го чака... Маестрото.

Роджър Федерер, който играе на турнира в родния си град, ще излезе срещу българската звезда на корта довечера около 21 ч. Двамата се срещнаха преди година пак на този етап, а тогава швейцарецът победи с 6:3, Григор Димитров мина като валяк през канадеца Вашек Поспишил с 6:2, 6:2 и стигна четвъртфинал на турнира в Базел. Там го чака... Маестрото. Роджър Федерер, който играе на турнира в родния си град, ще излезе срещу българската звезда на корта довечера около 21 ч. Двамата се срещнаха преди година пак на този етап, а тогава швейцарецът победи с 6:3,

Ивайло Калфин: АБВ няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, Реформаторите и Патриотите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385324

Ако ГЕРБ и Реформаторският блок съставят правителство, което е подкрепено от Патриотичния фронт, ние ще сме в опозиция. Това заяви пред Нова тв Ивайло Калфин от АБВ.
"Тази формула не е стабилна. Единствената възможност за стабилно управление е коалиция между БСП и ГЕРБ. Коалиционно споразумение не означава просто подкрепа. Ако ГЕРБ и Реформаторският блок съставят правителство, което е подкрепено от Патриотичния фронт, ние ще сме в опозиция. Това заяви пред Нова тв Ивайло Калфин от АБВ. "Тази формула не е стабилна. Единствената възможност за стабилно управление е коалиция между БСП и ГЕРБ. Коалиционно споразумение не означава просто подкрепа.

В Екатеринбург самолет се сблъска в автомобил за превоз на багаж

http://www.cross.bg/ekaterinbyrg-letishteto-samolet-1436599.html

/КРОСС/Лек сблъсък между самолет на руската авиокомпания "Ural Airlines" и превозно средство за транспортиране на багаж стана днес на летището в Екатеринбург, Западна Русия. На борда на самолета не е имало пътници в момента на сблъсъка и никой не е пострадал, съобщават руските медии. "Техническите служби на летището и на компанията извършиха контрол на машината. Те не откриха дефекти, които могат да застрашат сигурността на полета", заяви Дмитрий Тиухтин, директор на комуникациите на летище "Колцово" в Екатеринбург, третия по големина град в Русия от гледна точка на населението. Самолетът излетя за Москва с два часа закъснение, уточняват руските медии.Президентът на френския петролен гигант "Тотал" Кристоф дьо Маржьори загина в понеделник, когато неговият самолет "Фалкон" се разби след сблъсък при излитането си със снегорин на московското летище "Внуково". При инцидента загинаха още двама пилоти и една стюардеса. Следователите обвиниха ръководството на летището в "престъпна небрежност".  

АБВ ще е в опозиция, ако ГЕРБ и Реформаторите съставят правителство, подкрепено от Патриотите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385318

Ако ГЕРБ и Реформаторският блок съставят правителство, което е подкрепено от Патриотичния фронт, ние ще сме в опозиция. Това заяви пред Нова тв Ивайло Калфин от АБВ.
Ако ГЕРБ и Реформаторският блок съставят правителство, което е подкрепено от Патриотичния фронт, ние ще сме в опозиция. Това заяви пред Нова тв Ивайло Калфин от АБВ. "Тази формула не е стабилна. Единствената възможност за стабилно управление е коалиция между БСП и ГЕРБ. Коалиционно споразумение не означава просто подкрепа.

Каракачанов: ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата енергетика на България

http://pik.bg/каракачанов-герб-са-съгласни-на-ревизия-на-цялата-енергетика-на-българия-news241412.html

Каракачанов: ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата енергетика на България

„От ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата енергетика на България”. Това заяви пред "Нова телевизия" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Ние няма да участваме с политически лица в кабинета. Патриотичният фронт няма да излъчи политически лица за министри”, каза още Каракачанов. Той призна, че по 11 точки Патриотите имат несъгласия с ГЕРБ. Една от идеите на Патриотичния фронт, към която от ГЕРБ имат резерви е възстановяването на донаборната служба.

„Ние от Патриотичния фронт казваме твърдо „Не” на корупцията, монополите и ДПС във властта и твърдо „Да” на подкрепа на българското производство, замразяване и намаляване на цената на тока, ревизия в енергетиката”, заяви Каракачанов.

„Ние с ГЕРБ се разбрахме и относно членството на Турция в ЕС. Разбрахме се, че ако този въпрос бъде поставен на дневен ред, в България задължително ще бъде проведен референдум”, съобщи Каракачанов.

„Както ние нямаме претенции към министерски постове, така и Корман Исмаилов да бъде добър няма подобни претенции. Исмаилов се снимаше с Реджеп Ердоган на предишните избори и беше проводник на политиката на Република Турция”, каза още той.

КТБ: Докладът на БНБ е пасквил

http://www.cross.bg/zakona-oditorski-doklad-1436597.html

/КРОСС/След като БНБ държа в кома КТБ АД в продължение на четири месеца, на 22 октомври представи на българската общественост безотговорен пасквил, а не професионален одиторски анализ - заявяват в отворено писмо до медиите отстранените изпълнителни директори на КТБ АД по повод одитния доклад на БНБ. "БНБ демонстрира или потресаващо незнание на закона, или неприкрита форма за манипулиране на общественото мнение. Вместо най-после да обяви доклад на квесторите за действителното състояние на КТБ АД съгласно чл. 121 от ЗКИ, отново "пусна по пързалката" обществото. Бяха оповестени неформални, неангажиращи и без правна стойност становища на консултанти - одиторски фирми, които не са предвидени от закона при регламентацията на режима на специалния надзор, под който се намира КТБ АД", пишат директорите в писмото.

Бременната ученичка дебелеела от стероиди

http://www.bnews.bg/article-119846

Ученичката от Казанлък, която изхвърли бебето си в боклука, криела бременността с лъжата, че пълнее, защото пие от стероидите на приятелите си.

Разпитват Балотели за заплахи към съседка на майка му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385322

Марио Балотели има нови проблеми, след като върху него се сипят обвинения за слаба игра в "Ливърпул". Нападателят ще бъде разпитан от полицията в Манчестър, след като съседка на майка му (биологичната, от Гана) се оплака, че я е заплашвал.

Случката станала в четвъртък следобед, часове след слабото представяне на Марио срещу "Реал" (0:3). Италиан Марио Балотели има нови проблеми, след като върху него се сипят обвинения за слаба игра в "Ливърпул". Нападателят ще бъде разпитан от полицията в Манчестър, след като съседка на майка му (биологичната, от Гана) се оплака, че я е заплашвал. Случката станала в четвъртък следобед, часове след слабото представяне на Марио срещу "Реал" (0:3). Италиан

Каракачанов: ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата българска енергетика

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385313

„От ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата енергетика на България”. Това заяви пред "Нова телевизия" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
„Ние няма да участваме с политически лица в кабинета. Патриотичният фронт няма да излъчи политически лица за министри”, каза още Каракачанов. Той призна, че по 11 точки Патриотите имат несъгласия с ГЕРБ. „От ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата енергетика на България”. Това заяви пред "Нова телевизия" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. „Ние няма да участваме с политически лица в кабинета. Патриотичният фронт няма да излъчи политически лица за министри”, каза още Каракачанов. Той призна, че по 11 точки Патриотите имат несъгласия с ГЕРБ.

АБВ няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, Реформаторите и ПФ

http://pik.bg/абв-няма-да-подкрепи-правителство-на-герб-реформаторите-и-пф-news241411.html

АБВ няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, Реформаторите и ПФ

В случай, че бъде съставено правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок, което е подкрепено от Патриотичния фронт, ние ще сме в опозиция. Това каза депутатът от АБВ Ивайло Калфин в "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Тази формула не е стабилна. Единствената възможност за стабилно управление е коалиция между БСП и ГЕРБ. Коалиционно споразумение не означава просто подкрепа. То означава, че всички права и задължения са разписани на хартия, всички проблеми се решават от коалиционен съвет и законите се внасят от коалицията, а не от всяка партия по отделно", обясни Калфин. 

Министърът на външните работи в тройната коалиция на Станишев допълни, че е скептично настроен към успех на правителство на малцинството. "Няма да подкрепим кабинета, но ще подкрепим отделни политики и решения", конкретизира Калфин.

Той допълни, че АБВ имат принципно разбирателство с ГЕРБ по редица теми. Една от тях е избирателния кодекс. "Поблемът в избирателния кодекс не е преференциалната система, а несправедливото разпределение на мандатите. Ние сме за задължително гласуване и отношението на ГЕРБ към темата е положително. Въпреки че съм категоричен, че демокрация не се прави на сила, трябва да се има предвид, че когато хората не искат да участват, изборът е резултат от контролирания вот", каза Калфин. 

Според него най-големият проблем пред новото управление е предстоящата зима. "Темата КТБ е взривоопасна. Трябва да се даде възможност международни експерти да влязат вътре и да отделят здравото от болното. Не може данъкоплатците да се натоварят и с тази тежест. Когато има такъв проблем в Европа, първо търговските банки трябва да се опитат да го решат и едва след това се намесва държавата, ако се налага", каза още Ивайло Калфин.

Каракачанов: ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата енергетика на България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385300

„От ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата енергетика на България”. Това заяви пред „От ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата енергетика на България”. Това заяви пред "Нова телевизия" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. „Ние няма да участваме с политически лица в кабинета. Патриотичният фронт няма да излъчи политически лица за министри”, каза още Каракачанов. Той призна, че по 11 точки Патриотите имат несъгласия с ГЕРБ.

Министър Коларова: Училищата нямат готовност за случаи "Ана-Мария"

http://frognews.bg/news_78841/

Комисията, назначена по случая, трябва да се запознае с резултатите от доклада и обясненията на директорката на 4-то помощно училище за детето с диагноза "аутизъм" Ана-Мария, за което се смята, че е изнасилено. Това обяви министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова пред bTV.

Заради снеговалежи 46 000 сърби останаха без ток

http://www.mediapool.bg/zaradi-snegovalezhi-46-000-sarbi-ostanaha-bez-tok-news226372.html

Над 46 000 сърби в западната част на страната останаха без ток заради прекъсване на мрежата предизвикано от обилния снеговалеж. Сериозни проблеми с отоплението има в Ниш и Крушевац. Обилен снеговалеж е имало още и в Църни връх, Копаоник, Лесковац, Димитровград и Вране. Късно вечерта в четвъртък спасителните екипи са възстановили електрическата мрежа на повечето места, но тази нощ 8000 души все още са били без електроподаване.

Само Тонев поигра, боеве белязаха Лига Европа (резултати и класирания)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385305

Александър Тонев поигра 33 минути като резерва за "Селтик", победил с 2:1 у дома румънския "Астра" в група D на Лига Европа.

Българинът се появи на терена при 0:0, след което Стефан Шчепович и Стефан Йохансон вкараха за успеха.

Станислав Манолев не влезе на терена при победата на "Динамо" (Москва) като гост на португалския "Ещорил".

Боеве Александър Тонев поигра 33 минути като резерва за "Селтик", победил с 2:1 у дома румънския "Астра" в група D на Лига Европа. Българинът се появи на терена при 0:0, след което Стефан Шчепович и Стефан Йохансон вкараха за успеха. Станислав Манолев не влезе на терена при победата на "Динамо" (Москва) като гост на португалския "Ещорил". Боеве

Преглед на печата, петък, 24 октомври

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-петък-24-октомври_l.a_i.583903_at.1.html

„Труд“: Край на ниските цени за таксита Минимални цени на такситата ще сложат край на евтините услуги и промоциите. Праговете бяха въведени с...

Роми от Бяла Слатина на бунт заради спрян ток

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385292

Ромската махала в Бяла Слатина остана без ток, след като електроразпределителното дружество прекъсна подаването му, а жителите се разбунтуваха, съобщи bTV.
Причината е, че голяма част от къщите там са били свързани с мрежата на ЧЕЗ незаконно и не са плащали за консумираната електроенергия.
Махалата остана без ток 24 часа. Ромската махала в Бяла Слатина остана без ток, след като електроразпределителното дружество прекъсна подаването му, а жителите се разбунтуваха, съобщи bTV. Причината е, че голяма част от къщите там са били свързани с мрежата на ЧЕЗ незаконно и не са плащали за консумираната електроенергия. Махалата остана без ток 24 часа.

Роми на бунт в Бяла Слатина, спрели им тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385298

Ромската махала в Бяла Слатина остана без ток, след като електроразпределителното дружество прекъсна подаването му, а жителите се разбунтуваха, съобщи bTV.
Причината е, че голяма част от къщите там са били свързани с мрежата на ЧЕЗ незаконно и не са плащали за консумираната електроенергия.
Махалата остана без ток 24 часа. Ромската махала в Бяла Слатина остана без ток, след като електроразпределителното дружество прекъсна подаването му, а жителите се разбунтуваха, съобщи bTV. Причината е, че голяма част от къщите там са били свързани с мрежата на ЧЕЗ незаконно и не са плащали за консумираната електроенергия. Махалата остана без ток 24 часа.

Обезчестената България

http://pik.bg/обезчестената-българия-news241431.html

Обезчестената България

Честта на едно момиче беше поругана публично от третополова полицайка, приела твърде присърце евроатлантическите ценности за свободна изява на латентните и подсъзнателни сексуални импулси. Цялата полицйска институция скочи в нейна защита, за да не бъде нарушен имиджът й на закрилник, който ни пази от несправедливости и от посегателства върху личността и достойнството ни. Никой не повярва на сълзите на момичето и всички предварителни изявления от страна на МВР бяха в посока, че това не се е случило. И въпреки че по закон детекторът на лъжата не е доказателство в хода на разследванията, веднага беше рекламирана насрочената процедура за поставяне на полицайката на стола на истината, което, разбира се, ще докаже нейната невинност. Детекторът ще потвърди, че момичето си е измислило публичния срам, на който е било подложено, а психолозите ще се изкажат, че става въпрос за психическо разстройство, което е подтикнало девойката и нейния баща да обикалят телевизиите и да плачат в ефир, а току виж им спретнат набързо и един инцест в духа на евроатлантическите ценности.

Върхът на цинизма обаче бяха твърденията на някакъв голям „специалист“ от МВР в сутрешния блок на Нова телевизия, че щом няма качени снимки на момичето в социалните мрежи от момента на разсъблечения уличен обиск, то значи такъв не е имало. И това беше повторено и потретено с абсолютната убеденост, че отсъствието на публикувани във фейсбук снимки от случайни минувачи, заснели мръсната ръка на полицайката под бельото на девойката, е най-убедителното доказателство за липсата на каквото и да е престъпление от страна на органите на реда и на нахаканата полицайка, изживяла се едновременно като участник в оригинално порно и гинеколог за спешни случаи.

Нали разбирате какво се внушава?

Ако някой се изгаври публично с вас и никой не качи снимки от гаврата в интернет, то вашите твърдения увисват във въздуха без доказателства.

Ето това са новите висоти в работата в родната полиция, която ни пази.

Нито думичка, че момичето може и да казва истината.

Публиката вече е облъчена и подготвена в нужната посока, медиите услужливо са се погрижили да й бъде внушено това, което трябва да й бъде внушено, и така кучетата си лаят, а керванът си върви. Момичето колкото и да ридае, не може да убеди родната полиция в своята истина – докато съвестен гражданин, заснел публичното унижение на девойката, не качи снимки от инцидента в интернет.
Това не е просто липса на професионално отношение към случая. Това е абсурден цинизъм, показващ за пореден път, че системата у нас не само не работи, а е минала във фазата на своята пълна морална деградация и несъстоятелност.

Но всъщност какво значение има обезчестяването на някаква девойка, когато цяла една държава е останала без чест и достойнство?! И въобще – какви са тези понятия, които само смущават процеса на целенасочената и пълна дебилизация на обществото и на обезличаването на неговите етични норми?

Защото когато дори мъжете в една държава са обезчестили самите себе си, ампутирайки изконната си воля за справедлив и достоен живот, какво значение има честта на една разплакана девойка, което си е просто в реда на нещата.

И какво значение има личната и сълзлива драма на едно момиче, когато цяла една България е обезчестена от собствения си примирен, предаден и предал се народ.

От Поглед.инфо.

58 000 лева за залесяване на горски площи край Петолъчката

http://www.cross.bg/zaleseni-ploshti-gorski-1436595.html

/КРОСС/ Част от унищожените при взрива край Петолъчката горски площи ще бъдат залесени, съобщават от община Стралджа. При експлозията на 5-и юни 2012-а година бяха изпепелени стотици декари смесена гора. По спечелен проект по програмата за развитие на селските райони се предвижда да бъдат залесени близо 160 декара с черен бор. В момента се почистват терените в района на река Мараш и хижа "Люляк", а през следващата пролет ще се посадят и дръвчетата. Стойността на проекта е 58 000 лева, но се очаква в залесителната кампания да се включат и местни фирми и граждани, предава БНР. Очакванията са след залесяването районът отново да стане привлекателно място за отдих, каквато слава е имал десетилетия наред.  

Марешки купува част от двора на Окръжна болница?

http://www.moreto.net/novini.php?n=268354

Част от двора на болница "Св.Анна" (бившата Окръжна болница) вероятно скоро ще бъде продадена на „Варнафарма холдинг, фирма приближена на Марешки. Предложението за реализиране на сделка вече е входирано до Общинския съвет от кмета на града Иван Портних, научи Moreto.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване