Голът на годината? Ерик Ламела впечатли с "рабона" (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/24/2406102_golut_na_godinata_erik_lamela_vpechatli_s_rabona_video/?ref=rss


Един от головете на сезона. Така световните медии описват изпълнението на Ерик Ламела срещу "Астерас" при победата на неговия "Тонъм" в Лига Европа. "Шпорите" победиха с 5:1. 

Специфичното изпълнение на Ламела е наречено ''Рабона'' в неговата родина Аржентина. Футболистът на "Тотнъм" стреля от границата на наказателното поле, като го направи чрез кръстостване на левия и десния крак.

Попадението беше страхотно техническо изпълнение, което накара много специалисти и медии да...

Споразумението с Албания е потвърдено: ЧЕЗ ще получи 3 млрд. чешки крони

http://frognews.bg/news_78850/

В сградата на Секретариата на Енергийната общност във Виена страните взаимно си потвърдиха, че са изпълнени всички изискващи се предварителни условия. В резултат Споразумението за уреждане на спора, подписано между ЧЕЗ Груп и Албания през юни тази година, влезе то в сила.

Срути се част от пътя за Банско

http://offnews.bg/news/n_1/n_408030.html

Срути се част от пътя за Банско. Пропаднала е отсечка от пътя между Симитли и Банско. Подпорната стена на пътя не е издържала на продължителните проливни дъждове, съобщава бТВ. Срутването е станало около 9:30 часа тази сутрин на 15 км след Симитли. Подпорната стена е рухнала в река Гравешка, а заедно с нея са пропаднали и около 10 м от едното платно на пътя. Най-вероятно има и скъсани далекосъобщителни кабели.  Въпреки опасната обстановка пътят не е затворен, но трафикът е затруднен. Автомобилите се пропускат на етапи, като карат само в лявата лента.  От КАТ апелират шофьорите да карат с повишено внимание в района. Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждава от дни, че пътят за Банско през Предел е в окаяно състояние, а стената е напукана и има опасност от свличането й.

Вижте историята на единствения незрящ автомонтьор у нас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386018

Михаил Василев от Перник няма зрение, но повече от десетилетие ремонтира автомобили. Той е единственият незрящ автомонтьор в България и със сигурност един от малкото в света, съобщава news7.
Михаил губи зрението си, когато е на осем години. В училище поправя Брайловите машини. Разбира, че и ремонтът на колите му се отдава, Михаил Василев от Перник няма зрение, но повече от десетилетие ремонтира автомобили. Той е единственият незрящ автомонтьор в България и със сигурност един от малкото в света, съобщава news7. Михаил губи зрението си, когато е на осем години. В училище поправя Брайловите машини. Разбира, че и ремонтът на колите му се отдава,

Незрящ перничанин ремонтира коли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4386012

Михаил Василев от Перник няма зрение, но повече от десетилетие ремонтира автомобили. Той е единственият незрящ автомонтьор в България и със сигурност един от малкото в света, съобщава news7.
Михаил губи зрението си, когато е на осем години. В училище поправя Брайловите машини. Разбира, че и ремонтът на колите му се отдава, Михаил Василев от Перник няма зрение, но повече от десетилетие ремонтира автомобили. Той е единственият незрящ автомонтьор в България и със сигурност един от малкото в света, съобщава news7. Михаил губи зрението си, когато е на осем години. В училище поправя Брайловите машини. Разбира, че и ремонтът на колите му се отдава,

МВР и прокуратурата с акция срещу "нарушители на държавната граница", над 200 са задържаните

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406110_mvr_i_prokuraturata_s_akciia_sreshtu_narushiteli_na/?ref=rss


С две паралелни съобщения МВР и прокуратурата оповестиха, че провеждат съвместна акция срещу "нарушителите на държавната граница". Включени са всички окръжни прокуратури и областни дирекции на полицията (28), както и специални полицейски сили.

От началото на операцията, която е започнала в шест часа тази сутрин, в София са проверени 531 лица. Задържаните лица без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107. Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно...

Борисов пак се постави над закона, нищо, че е в малцинство

http://www.cross.bg/grazhdanite-partii-borisov-1436646.html

/КРОСС/ Партиите на статуквото проведоха парламентарни избори, белязани със срамно ниска активност и срамно много недействителни бюлетини. Сега същите тези партии изнасят срамно представление пред гражданите. Става ясно, че всички те (с изключение на Атака), които се представяха като яростни противници ГЕРБ, всъщност искат да управляват заедно с тях. Някои по-настойчиво от други, защото лидерите на Патриотичния фронт и на АБВ отидоха на срещите лично, докато останалите партии пратиха преговорни екипи. Консултациите се провеждат извън нормите на конституцията, според която правителство се съставя при действащ парламент. Политическите партии изпълняват сценария на лидерът на ГЕРБ, без да зачитат законите, институциите и волята гражданите. Нещо повече - всяка от партиите е готова да отстъпи от принципите, с които спечели избирателите си, само и само да участва във властта. Трябваше ли да се събират, за да гледат съвпадат ли им програмите, които отдавна са известни?! Гражданите за европейско развитие на България (ГЕРБ) явно безпроблемно преглъщат части от програмата на Патриотичния фронт, които противоречат на българската Конституция, на ценностите на Европейския съюз и на Декларацията за правата на човека на ООН. От Реформаторския блок май също ще ги преглъщат. Партиите, според Конституцията, трябва да съдействат за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите

3608 тона е получената продукция от пролетен ечемик във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=268378

3608 тона е получената продукция от пролетен ечемик във Варненско. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Даря Велинова, експерт в Областната дирекция „Земеделие” във Варна. Общо 12 040 декара са били засети в общините Бяла и Ветрино.

Мъж нападна с брадва полицаи в Ню Йорк

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/myzh-napadna-s-bradva-policai-v-niu-iork-6025689

При атаката двама служители на реда са били ранени, а нападателят е застрелян

Сектор „Образование" е най-стресов според евроизследване

http://news.ibox.bg/news/id_1546058576

240 млрд. евро годишно се харчат в ЕС за справяне с психични разстройства на работниците

Скандинавците са най-пътуващите хора в света

http://www.cross.bg/putyvaniya-chyzhbina-sredno-1436647.html

/КРОСС/Скандинавците пътуват най-много, като Финландия, Швеция, Дания и Норвегия попадат в топ пет, съобщава в. "Дейли мейл". Средният финландец предприема 7,5 пътувания на година, осигурявайки първо място на родината си в класацията на компанията "Триметрик". САЩ са на второ място и са единствената нескандинавска държава сред първите пет. Американците предприемат средно 6,7 пътувания на година. Финландия и САЩ са следвани от Швеция със средно шест пътувания на година, Дания с 5,3 и Норвегия с 5,2. Следват Хонконг, Нова Зеландия, Канада, Австралия и Франция. Причините за ентусиазма на скандинавците към пътувания са заможното население и желанието за бягство от суровата зима, съобщава "Триметрик". "Хората в Скандинавия могат да си позволят повече пътувания заради високите доходи и сравнително ниската безработица. Разходите за живот са сравнително високи в скандинавските страни, което означава, че ако отидат в чужбина, те често ще получат по-висока стойност за парите си", казва Арни ван Гросен, анализатор в "Триметрик". Метеорологичните условия ги карат да избират по-меко време в южната част на света като испанските плажове. Едно на всеки шест скандинавски семейства притежава вила, до която редовно пътува, показва изследването. Норвежците предприемат средно по две пътувания в чужбина на година, като заемат първо място в Европа

Прокуратурата и МВР в хайка за нелегални имигранти

http://offnews.bg/news/n_1/n_408054.html

Прокуратурата и МВР провеждат специализирана операция срещу нарушители на държавната граница и незаконно пребиваващи чужденци.  От държавното обвинение съобщиха, че днес по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов е стартирала операция на територията на цялата страна. В нея са ангажирани окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили. Проверяват се чужденци, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Претърсват се хостели, хотели и частни жилища. Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците. По данни на Софийска градска прокуратура, към момента на територията на столицата са проверени 531 лица. Задържаните лица без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107. Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване. По данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са 1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани. Операцията е стартирала в 6.30 ч. тази сутрин и продължава и към момента.

EVN Топлофикация проведе информационни срещи с представители на топлофицирани сгради в Пловдив

http://www.cross.bg/toplofikatziya-energiya-plovdiv-1436644.html

/КРОСС/ Силен интерес предизвика третият поред информационен „EVN Топлофорум", който EVN България Топлофикация организира за домоуправители и упълномощени лица от топлофицирани сгради в Пловдив. Форумът традиционно се провежда в навечерието на отоплителния сезон с цел дискутирането на актуални въпроси, свързани с централното топлоснабдяване. Събитието, което се проведе в периода 21 - 23 октомври 2014 г., беше организирано във всеки един от трите големи топлофицирани райони на Пловдив, след 18:00 ч. с цел по-голямо удобство на клиентите. В резултат общо 195 представители на топлофицирани сгради в Пловдив взеха участие в дискусиите със специалисти на дружеството. Сред обсъдените теми бяха: • Промени в Наредбата за топлоснабяването на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) в сила от юни 2014 г. • Предимствата на дистанционния отчет на консумираната топлинната енергия в имотите - без изравнителни сметки, ограничаване на възможността за неправомерно използване на енергия, без влизане в имота, по-добър контрол на потреблението и др. • Кампания за лоялни клиенти на EVN България Топлофикация. Важен акцент на „EVN Топлофорум" тази година бяха възможностите за реконструкция на съществуващите вертикални вътрешни отоплителни инсталации на сградите в хоризонтални

Трансплантираха мъртво сърце

http://interest.actualno.com/Transplantiraha-myrtvo-syrce-news_56649.html

Австралийски лекари разработиха начин за трансплантиране на сърце, което е спряло да бие, съобщи ДПА. Новият метод означава, че може да се използват повече донорски сърца. Учените от болницата "...

БСП-Габрово ще иска оставката на Дъбов

http://politics.actualno.com/BSP-Gabrovo-shte-iska-ostavkata-na-Dybov-news_56655.html

Ще поискаме оставката на заместник-председателя Димитър Дъбов в неделя (26 октомври), на пленума на партията. Това декларира председателят на БСП-Габрово Кристина Сидерова пред БНР. Причина за искане...

Помощните училища не могат да опазят поверените им деца

http://society.actualno.com/Pomoshtnite-uchilishta-ne-mogat-da-opazjat-poverenite-im-deca-news_56658.html

Нито едно от действащите у нас помощни училища в страната няма готовност за адекватна реакция при случай, подобен на този с 13-годишната Ана-Мария. Това е показала проверка на Министерството на образ...

Миков: Не се знае кога ще са преговорите с ГЕРБ

http://politics.actualno.com/Mikov-Ne-se-znae-koga-shte-sa-pregovorite-s-GERB--news_56656.html

Не са уточнени нито часът, нито мястото, нито форматът на бъдещите преговори между ГЕРБ и БСП. Това заяви председателят на левицата Михаил Миков преди среща с младежи от Международния съюз на социали...

Килифарево се спаси от ново наводнение заради здрав разум

http://velikotarnovo.actualno.com/Kilifarevo-se-spasi-ot-novo-navodnenie-zaradi-zdrav-razum-news_56659.html

Обилните дъждове през последното денонощие, които доведоха до преливането на река Белица при Килифарево, не са станали причина за нови разрушения там. Кметът на Килифарево Димитър Събев потвърди нови...

Сорос: МВФ трябва да отпусне финансова помощ от 20 млрд. долара на Киев

http://econ.bg/Новини/Сорос-МВФ-трябва-да-отпусне-финансова-помощ-от-20-млрд-долара-на-Киев_l.a_i.584159_at.1.html

Международния валутен фонд (МВФ) трябва да отпусне на Украйна финансова помощ в размер на повече от 20 млрд. долара. Това обяви американският...

УЕФА присъди служебна победа на Сърбия над Албания, но й отне три точки

http://www.cross.bg/albaniya-surbiya-tochki-1436641.html

/КРОСС/ Европейската футболна централа присъди служебна победа с 3:0 на Сърбия над Албания в скандалната евроквалификация от Група "I", която бе играна на 14 октомври и бе прекратена в 43-ата минута при резултат 0:0. Заедно с това обаче от актива на западните ни съседи са отнети три точки, предава Спортал. Както е известно, над терена на стадион "Партизан" се появи квадракоптер, на който бе закачено знаме с картата на "Велика Албания". Това предизвика меле между футболистите на двата тима и размирици по трибуните. Играчите на Албания пък отказаха да излязат на терена, когато главният рефер Мартин Аткинсън реши, че може да поднови срещата. Освен споменатото странно решение, което съчетава едновременно служебна победа и отнемане на три точки от актива на Сърбия, двете федерации са глобени с по 100 000 евро, а "плавите" ще трябва да изиграят следващите си два домакински мача - срещу Дания и Армения, пред празни трибуни. Сърбия и Албания могат да обжалват решенията.  

В неделя минаваме на зимно часово време

http://offnews.bg/news/n_1/n_408036.html

Тази неделя преминаваме към зимно часово време. В 4 часа сутринта на 26-и октомври стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час назад . Смята се, че първият човек, който е предложил лятното часово време, е Бенджамин Франклин със свое писмо до редактор на вестник „Парижки журнал“ през 1784 г, но то е било направено на шега. За пръв път сериозно е предложено от Уилям Уилет в „Пилеене на дневна светлина“, публикувана през 1907 г., но и той не успява да прокара идеята си. Идеята за лятно часово време за пръв път се осъществява на практика от правителството на Германия по време на Първата световна война в периода 30 април - 1 октомври 1916 г. Скоро след това Великобритания последва примера, като отначало въвежда лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 г. На 10 март 1918 г. Конгресът на САЩ установява няколко часови зони и официално въвежда лятното часово време, но законът не намира отзвук и скоро е отменен. Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 година. От 1979 година до 1996 година включително лятното време започва от 00:00 часа на последната неделя на март и продължава до 00:00 часа на последната неделя на септември. През 1997 и 1998 година лятното време започва в 03:00 часа на последната неделя на март и продължава до 03:00 часа на последната неделя на октомври. От 1999 година лятното време започва в 03:00 часа на последната неделя на март и продължава до 04:00 часа на последната неделя на октомври, когато часовникът се връща с 1 час назад - т.е. до 3 часа астрономическо време.

Мариус Куркински: Законът у нас е функция на злото

http://www.cross.bg/horata-horata-hora-1436645.html

/КРОСС/„Справедливостта в обществен план би трябвало да е Законът. Но той се е превърнал във функция на злото", твърди Мариус Куркински в интервю за „Габрово нюз". Актьорът гостува в града на Васил Априлов с най-новия си моноспектакъл „Сънят на смешния човек" по Достоевски. „Надявам се, че има сили сред хората с власт да правят нещо възможно, за да запазят човешкото и нашия свят от абсолютното самоизяждане и изтребление, - казва Куркински. - Надявам се да съществуват такива организации и механизми - техни вътрешни. Надявам се. И мисля че ги има, защото злото е много в нас, омразата, греховността, зверщината също. Аз не знам дори в една подредена и прекрасна държава дали хората ще бъдат добри..." „Всеки човешки живот има смисъл, не зависимо в какво време живее, - продължава актьорът. - Както се казва - и космите на главата са преброени на всеки от нас... Божият промисъл изключва това съмнение. Ето, аз днес видях тази публика, която се среща директно с един висок текст. Видях, че с едно леко вглеждане и малко по-трудно тръгване, постепенно започнаха много да приемат словата и по някакъв начин да ги пропускат в себе си. Това означава, че всеки един от тези хора е един смислен човек. Това не е малко... Разбира се, в обществен план ние сме в голямо падение. Но аз не обвинявам никого, освен тези, които го извършват и правят всичките тези преходи и съзнателно държат хората в бедност и мизерия

Заловиха измамник, "раздавал" увеличения на пенсиите

http://pik.bg/заловиха-измамник-раздавал-увеличения-на-пенсиите-news241505.html

Заловиха измамник, "раздавал" увеличения на пенсиите

Полицията в Бургас е задържала 38-годишен криминално проявен мъж от Каварна, измамил 87-годишна бургазлийка, съобщиха от полицията. Мъжът се представил за социален работник, раздаващ увеличение на пенсиите.

Той й дал фалшива банкнота от 100 лева, а срещу нея получил ресто 50 лева. По идентичен начин е измамена и друга бургазлийка с 400 лева, както и дете на 8 години. През септември мъжът е "ужилил" още няколко души на възраст между 78 и 80 години. Някои от тях оставяли парите си без надзор при измамника, на други "връщал" пари, които се оказвали фалшиви.

Измамите са между 50 и 250 лева. Припомняме, за новата престъпна схема стана ясно още вчера. Мошеници пробвали да измамят цяло село в Пазарджишко. Една от жертвите дори приготвила да даде рекордните 11 хиляди лева срещу празното обещание да получи двойно по-висока пенсия.

ЕС ще увеличи помощта си срещу ебола

http://www.vesti.bg/novini/es-shte-uvelichi-pomoshtta-si-sreshtu-ebola-6025691

Европейският съюз "ще увеличи своята финансова помощ за борбата срещу болестта ебола до 1 милиард евро, съобщи днес на акаунта си в Туитър председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

Христина Христова: Нуждаем се от нов обществен договор за пенсионно-осигурителната система

http://www.moreto.net/novini.php?n=268353

Има нещо, което не е в ред в обществения и социалния диалог по въпросите за пенсиите. Очевидно нещо трябва да се промени и то доста дълбоко. Страхотен дефицит се получава в последните години, коментира в предаването „Под лупа” на телевизия "Европа" бившият социален министър Христина Христова.

Българите са стресирани от несигурността и тормоза на работното място, сочи изследване

http://pik.bg/българите-са-стресирани-от-несигурността-и-тормоза-на-работното-място-сочи-изследване-news241504.html

Българите са стресирани от несигурността и тормоза на работното място, сочи изследване

Несигурност на работното място и тормоз по време на работа са най-честите причини за стрес при работещите българи, показва проучване на Европейската агенция по безопасност и здраве при работа, представено от КНСБ по повод Европейската седмица по безопасност и здраве при работа.

Данните показват, че над 50% от работещите у нас смятат, че случаите на стрес на работното място са чести и много чести, а едва 7% не се чувстват стресирани. Здравеопазването и образованието са сред секторите с най-висок риск от стрес на работното място, обясни Слава Златанова от федерацията по здравеопазване към КНСБ. Тя даде за пример резултатите от анкета, проведена сред 95 акушерки и медицински сестри.

„Като потърпевши от физическо насилие са се заявили четири, две не са предприели нищо, една е споделила случая с колеги, а последната е докладвала случая на синдикалния председател. Но какви са последствията в свободен разговор. Те казват „Имам тревожни мисли и спомени за инцидента, станах свръхчувствителна и предпазлива”, разказа Златанова. Тя посочи, че 82% от анкетираните смятат, че са подложени на устен тормоз.

„Но на въпроса как реагирахте, отново срещаме „Не предприех нищо”. Само 5% от тях са се обърнали към работодателя. При нагрубяване и малтретиране отговорите, които получихме, са „Казах на лицето да престане”, „Нищо не предприех”, „В безизходица сме, те са ръководители”, коментира тя. От КНСБ припомниха, че превенцията е най-ефективната мярка за борба със стреса на работното място. Това може да стане чрез модел за оценка на риска от стрес и програми за неговото намаляване. 

Швеция се отказа да търси руската подводница в Балтийско море

http://offnews.bg/news/n_1/n_408040.html

Швеция обяви, че прекратява издирването на руската подводница в своите води в Балтийско море, съобщиха световните агенции. Търсенето се прекратява след едноседмична мащабна акция по издирването на руската подводница. Преди седмица шведски военни засекли радиосигнал, изпратен от честотата, която руският боен флот използва обичайно за аварийни ситуации. Сигналът бил на руски език, а приемникът бил в Калининград, където е щабът на Русия в Балтийско море. Последвала размяна на координати и шведските военни започнали издирването. В търсенето се включиха бойни кораби, хеликоптери, сухопътни войски и части на националната гвардия. В операцията участва и селт корветата HMS Visby, оборудвана за борба с подводници, тъй като шведските власти обявиха, че приемат присъствието на руската подводница в свои води като нападение. Русия веднага отрече да има руска подводница в Балтийско море и предложи на Швеция да провери дали подводницата не е Холандска. Основната част от корабите и подразделенията на морската пехота вече са се върнали на пристанищата. В района на Стокхолмския архипелаг обаче ще останат наземни подразделения, които ще изпълняват специални задачи.

Иван и Андрей пускат предаване по истински истории от практиката на известен психолог

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4384726

Иван Христов и Андрей Арнаудов продуцират нова поредица, която стартира днес по Би Ти Ви. Предаването се казва “Истински истории”. В епизодите ще се разказват случки от живота на реални личности - пациенти от практиката на психолога Ани Владимирова. Имената на хората и местата, на които случките се разиграват като възстановка, са сменени. Иван Христов и Андрей Арнаудов продуцират нова поредица, която стартира днес по Би Ти Ви. Предаването се казва “Истински истории”. В епизодите ще се разказват случки от живота на реални личности - пациенти от практиката на психолога Ани Владимирова. Имената на хората и местата, на които случките се разиграват като възстановка, са сменени.

Прокуратурата и МВР със специализирана операция срещу незаконно пребиваващи у нас

http://www.cross.bg/litza-teritoriyata-nezakonno-1436642.html

/КРОСС/ На 24 октомври 2014 г., по разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов. започна специализирана операция на територията на цялата страна. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция" в МВР и специални полицейски сили. Проверяват се всички места, в които са концентрирани лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Претърсват се хостели, хотели, адреси. Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците. По данни на Софийска градска прокуратура, към момента на територията на столицата са проверени 531 лица. Задържаните лица без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107. Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване. По данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са 1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани. Операцията е стартирала в 6.30 ч. тази сутрин и продължава и към момента. Подробности ще бъдат съобщени по-късно.  

107 незаконно пребиваващи са задържани при спецакция на прокуратурата и МВР

http://www.vesti.bg/novini/107-nezakonno-prebivavashti-sa-zadyrzhani-pri-specakciia-na-prokuraturata-i-mvr-6025690

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов започна специализирана операция на територията на цялата страна.

Сезонът за Мария Шарапова приключи с безполезна победа

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/24/2406076_sezonut_za_mariia_sharapova_prikljuchi_s_bezpolezna/?ref=rss


Мария Шарапова напуска финалния турнира за година в женския тенис, въпреки че спечели последния си мач в бялата група.

Рускинята се наложи с 6:2, 6:7, 6:2 над Агниешка Радванска, но й трябваше чиста победа в два сета, за да запази надежди за класиране на полуфиналите в Сингапур.

Шарапова ще остане номер 2 в световната ранглиста в края на годината след Серена Уилямс, а това беше последното й участие преди почивката до януари.

Тя можеше да спечели в два сета и да...

Над 824 000 души са били принудени да напуснат домовете си заради конфликта в Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-unhcr-konflikta-1436643.html

/КРОСС/Над 824 000 души са били принудени да напуснат домовете си заради конфликта в Украйна. Данните са на Агенцията на ООН за бежанците, която призова по-бързо да се предостави помощ на нуждаещите се преди началото на предстоящата сурова зима. По данни на UNHCR, най-малко 430 000 души са били вътрешно разместени в Украйна, или със 170 000 повече, отколкото в началото на септември. Други 387 000 души са избягали в Русия. 6600 украинци са поискали убежише в ЕС, а 581 - в Беларус, добавя UNHCR.

Уиски Фест София 2014 стартира на 31 октомври 2014 г.

http://pik.bg/уиски-фест-софия-2014-стартира-на-31-октомври-2014-г-news241500.html

Уиски Фест София 2014 стартира на 31 октомври 2014 г.

Уиски Фест София 2014 стартира на 31 октомври 2014 г. в 17:00 часа и ще продължи до 2 ноември 2014 г., 22:00 часа. Единственият по рода си уиски фестивал в България събира за трета поредна година уиски ентусиасти, приятели, любители и колекционери.

Тридневното събитие ще приветства своите гости в Sofia Event Center, Paradise Center на бул. „Черни връх“ 100. Уиски Фест София 2014 събира на едно място всички вносители на уиски в страната. Обединяващата идея е обогатяване на уиски културата в България. Посетителите на фестивала ще могат да се запознаят отблизо с повече от 200 различни уискита, 55 марки и да опитат лимитирани серии от любимите си марки.

По време на фестивала ще бъдат проведени 28 майсторски класове за гостите, водени лично от световноизвестни имена в индустрията, сред които легендарни мастър дистилъри като Фред Ноу,Фиона Саваж, Гордън Моушън и Дейвид Робертсън, и посланици на марките като Ан Милър Том Джоунс, Адам Буут, Джон Кешман, Джой Елиът. Билети за тридневния Уиски Фест София 2014 ще се закупуват на място, като за ценителите е активирана специална услуга за он-лайн резервация на www.whiskeyfestsofia.bg с 10% отстъпка.

Пълната програма и допълнителна информация за Whiskey Fest Sofia 2014 можете да намерите на www.whiskeyfestsofia.bg На фестивала ще бъдат показани изключително редки уискита, с цена между 5 000лв и 14 500 лв. Пламен Петров- уважаван колекционер на световно ниво, в отделен майсторски клас ще запознае всички, които се интересуват от дългосрочни инвестиции, защо уискито е най-изгодният инвестиционен инструмент, носещ по-висока доходност от злато, диаманти и депозити.

БЧК очаква нова бежанска вълна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/bchk-ochakva-nova-bezhanska-vylna-6025688

"Очакваме бежанска вълна, но колко голяма ще бъде не мога да кажа. Много сме притеснени и много сериозно се готвим", заяви шефът на БЧК Христо Григоров

Китай откри инвестиционна банка, която ще конкурира Световната банка

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/10/24/2406086_kitai_otkri_investicionna_banka_koiato_shte_konkurira/?ref=rss


Австралия, Индонезия и Южна Корея пропуснаха откриването на Инвестиционната инфраструктурната банка на Азия (ИИБА), съобщи "Ройтерс". Новата банка е китайски проект, замислен да конкурира Световната банка.

ИИБА има капитал от 50 милиона щатски долара и се очаква да премахне пречките пред Китай, поставени от ограничените права на страната в Световната банка и Азиатската банка за развитие, доминирани от интересите на Запада.

В церемонията в Пекин взеха участие делегати от 21...

Държавата можело да купи ТЕЦ "Варна"

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/10/24/2406088_durjavata_mojelo_da_kupi_tec_varna/?ref=rss


Държавата е готови да купи ТЕЦ "Варна" от сегашния собственик - чешката ЧЕЗ, пише "Труд". 
Това е съобщил зам.-министърът на енергетиката Антон Павлов на форум в Прага след среща с чешкия министър на търговията и индустрията Ян Младек. 

До края на годината централата трябва да монтира сероочистващи инсталации или да спре работа. Собственикът засега не инвестира в съоръжшенията с мотив, че няма достатъчно средства тъй като държавата плаща много малко за произведения ток, се...

Съпругата на Цветан Василев си тръгна от столичното следствие, без да получи обвинение

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406078_suprugata_na_cvetan_vasilev_si_trugna_ot_stolichnoto/?ref=rss


След близо два часа престой в Столичното следствие съпругата на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев – Антоанета, си тръгна. Тя е била разпитвана по разследването срещу нея и съпругът й за пране на пари. Василева не е получила обвинение, както се очакваше, тя е била разпитвана само като свидетел, предаде "Правен свят".

Василева беше придружена от адвокат Менко Менков. Разследването е за закупен от семейството имот на брега на Женевското езеро...

$1 млн. за бизнес проекти със социална значимост

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/1-mln.-za-biznes-proekti-sys-socialna-znachimost-6025687

С проекти в конкурса The venture могат да кандидатстват участници от България; победителят, който ще представи страната ни в САЩ, ще бъде обявен на 12 февруари

Цитат на деня: В БСП има битка между поколението фейсбук и това на пишещите машини

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406095_citat_na_denia_v_bsp_ima_bitka_mejdu_pokolenieto/?ref=rss


"Това не е война, по-скоро е битка на поколението фейсбук срещу поколението пишещи машини. В световен план поколението фейсбук побеждава, така ще стане и в БСП".

Така депутатът от левицата Георги Кадиев описва в интервю за в. "24 часа" ситуацията в партията след обвинение на зам.-председателя на БСП Димитър Дъбов, че богати младоци разбиват партията, сред които и Кадиев.

"Ако Миков не направи такива промени, следващата година ще бъде сменен и той, защото БСП ще върви...

Цитат на деня: В БСП има битка на поколението фейсбук срещу поколението пишещи машини

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406095_citat_na_denia_v_bsp_ima_bitka_na_pokolenieto_feisbuk/?ref=rss


"Това не е война, по-скоро е битка на поколението фейсбук срещу поколението пишещи машини. В световен план поколението фейсбук побеждава, така ще стане и в БСП".

Така депутатът от левицата Георги Кадиев описва в интервю за в. "24 часа" ситуацията в партията след обвинение на зам.-председателя на БСП Димитър Дъбов, че богати младоци разбиват партията, сред които и Кадиев.

"Ако Миков не направи такива промени, следващата година ще бъде сменен и той, защото БСП ще върви...

Задържаха 30-годишен варненец, отправил закана за убийство

http://www.moreto.net/novini.php?n=268388

30-годишен мъж е задържан на 23 октомври, около 13:30 часа, в гр. Варна, съобщиха от полицията за Moreto.net. Близо до търговски център в ж.к. "Аспарухово", Т.Т. на 30 г. от гр. Варна е отправил закана за убийство с хладно оръжие по адрес на 28-годишен мъж, също от гр.

Рублата с исторически срив спрямо еврото и долара

http://news.ibox.bg/news/id_1185655736

Централната руска банка провежда мащабна интервенция за спасяването й

Легло от контрабанди парфюми откриха в автобус на МП Малко Търново

http://www.cross.bg/avtobysa-calvin-leglo-1436639.html

/КРОСС/ Легло от контрабандни парфюми в пътнически автобус откриха митическите служители на МП Малко Търново. Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за България. При физическа проверка на превозното средство, митническите служители откриват в шофьорското легло, както и в пътническия салон недекларирани 1116 парфюма от 28 различни марки, сред които основно CALVIN KLEIN, CALVIN KLEIN, KENZO и др. Шофьорът на автобуса, турски гражданин с инициали С. А., е признал, че стоката му е предадена за превозване от друго лице. Парфюмите са иззети. На шофьора на автобуса е издаден акт. Иззети са 1 350 евро за обезпечаване на глобаата по акта.  

Първо в ПИК! Лидерът на Партията на българските мъже пуска балони с въздух за депутатите

http://pik.bg/първо-в-пик-лидерът-на-партията-на-българските-мъже-пуска-балони-с-въздух-за-депутатите-news241486.html

Първо в ПИК! Лидерът на Партията на българските мъже пуска балони с въздух за депутатите

240 балона ще пусне в небето лидерът на Партията на българските мъже Росен Марков. Това ще стане в понеделник, когато ще се събере за първи път новият парламент.

"Стига лъжи" - това е мотото на кампанията ми. Ще пусна балоните точно в 11 ч. пред общината във Варна. Балоните ще са с различни цветове, както са различно оцветени и депутатити. Ще бъдат надути не с хелий, а с въздух. Защото политиците ни са въздухари. И така и не се промениха вече 25 г.", поясни пред ПИК Росен Марков. 

Росен Марков е известен с оригиналните си инициативи. Преди време зариди санкциите срещу Русия той издигна лозунг "Не спете с рускини". "Тогава една моя работничка, рускиня, като ме нападна. Защо съм правел такива дискриминации. В чудо се видях", признава Марков.

Съпругата на Цветан Василев напусна следствието без обвинение (обновена)

http://www.cross.bg/vasilev-vasileva-tzvetan-1436640.html

/КРОСС/Съпругата на Цветан Василев - Антоанета, напусна следствието без обвинение, съобщи Нова телевизия. Над два часа Василева е била разпитвана като свидетел по досъдебно производство за пране на пари срещу нея и съпруга й. На този етап следствените органи не са уведомили Василева за какво пране на пари става дума. Въпросите в следствието днес са били свързани единствено с имота в Женева, подчерта Менко Менков. Адвокатът на фамилията каза, че имотът в Женева е закупен чрез лични средства на Цветан Василев, за които той е платил данъците си и кредит от швейцарска банка, като цялата документация е предоставена на следствието. Имотът струва 20 млн. швейцарски франка. Василева е изтеглила заем от швейцарска банка на стойност 10 млн. швейцарски франка, а останалите 10 млн. са лични вложения на съпруга й-Цветан Василев. Василева заяви, че в Сърбия съпругът й е получил заплаха за живота си. Семейството пращало на няколко пъти сигнали до прокуратурата у нас, но не последвала реакция. Съпругата на мажоритарния собственик на КТБ каза още, че няма отношения с депутата от ДПС Делян Пеевски и той не е нейн семеен приятел.  Този имот се намира в швейцарско село и е придобит с лични средства с платени данъци, а другата половина - чрез кредит, отпуснат от швейцарската банка, подчерта адвокатът. Имотът е ипотекиран в полза на банката и вероятно тя ще го придобие, тъй като всички сметки на семейството са запорирани и те не могат да обслужват кредита си

Съпругата на Цветан Василев напусна следствието без обвинение

http://www.cross.bg/vasilev-vasileva-sledstvieto-1436640.html

/КРОСС/Съпругата на Цветан Василев - Антоанета, напусна следствието без обвинение, съобщи Нова телевизия. Над два часа Василева е била разпитвана като свидетел по досъдебно производство за пране на пари срещу нея и съпруга й. Адвокатът на Василева - Менко Менков, съобщи, че имотът в Женева е закупен чрез лични средства на Цветан Василев, за които той е платил данъците си и кредит от швейцарска банка, като цялата документация е предоставена на следствието. Имотът струва 20 млн. швейцарски франка. Василева е изтеглила заем от швейцарска банка на стойност 10 млн. швейцарски франка, а останалите 10 млн. са лични вложения на съпруга й-Цветан Василев. Василева заяви, че в Сърбия съпругът й е получил заплаха за живота си. Семейството пращало на няколко пъти сигнали до прокуратурата у нас, но не последвала реакция. Съпругата на мажоритарния собственик на КТБ каза още, че няма отношения с депутата от ДПС Делян Пеевски и той не е нейн семеен приятел. Преди дни стана ясно, че е образувано досъдебно производство за пране на пари срещу семейство Василеви.  

Споразумението с албания е потвърдено: ЧЕЗ ще получи приблизително 3 млрд. чешки крони

http://www.cross.bg/sila-sporazymenieto-polychi-1436638.html

/КРОСС/ В сградата на Секретариата на Енергийната общност във Виена страните взаимно си потвърдиха, че са изпълнени всички изискващи се предварителни условия. В резултат Споразумението за уреждане на спора, подписано между ЧЕЗ Груп и Албания през юни тази година, влезе в сила. Въз основа на това Споразумение, ЧЕЗ ще получи общата сума от 100 милиона евро, която е близка до първоначална инвестиция на ЧЕЗ за придобиване на албанската електроразпределителна компания. „Доволен съм, че успяхме да доведем споразумението до успешен край и, че страните изпълниха предварителните условия за неговото влизане в сила. Сега няма никакви препятствия сумата да бъде преведена по нашата сметка", каза Даниел Бенеш, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на ЧЕЗ. Съгласно Споразумението за уреждане на спора, ЧЕЗ Груп ще получи компенсация в размер на 85 милиона евро за дължими плащания и срещу дяла си в разпределителното дружество, като компанията вече получи други 15 милиона евро. Сумата ще бъде изплатена на годишни вноски до 2018 година, като вноските са гарантирани и обезпечени чрез гаранция от призната европейска банка. На датата на влизане в сила на Споразумението, 76% от собствеността на ЧЕЗ в разпределителното дружество са прехвърлени на Албанското правителство. „С влизането в сила на това Споразумение за уреждане на спора, ние ще сме получим средствата доста по-рано отколкото при една арбитражна процедура", добави Бенеш

Пътят към Банско е блокиран от свлачище (видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406074_putiat_kum_bansko_e_blokiran_ot_svlachishte_video/?ref=rss


Свлачище от скална маса и кал е блокирало движението за Банско, информира БНР. Тази сутрин е поддала подпорна стена в село Градево. Екипи на областното пътно управление са на мястото на инцидента и решават какви конкретни мерки да бъдат предприети. 

Движението в участъка се осъществява в едната лента. Поне засега няма опасност от прекъсване на пътя, каза управителят на пътно управление - Благоевград Христо Атанасовски. От КАТ предупреждават шофьорите да карат с повишено внимание в...

Двама загинаха при тежка катастрофа във Варна

http://varna.actualno.com/Dvama-zaginaha-pri-tejka-katastrofa-vyv-Varna--news_56645.html

Тежка катастрофа е станала на ул. „Девня” във Варна. Информацията съобщи д-р Мая Рашева, директор на Бърза помощ – Варна. Първоначално тя съобщи, че вероятно има две жер...

Twitter посрещна Елизабет II

http://europe.actualno.com/Twitter-posreshtna-Elizabet-II-news_56648.html

“Удоволствие е за мен да открия изложбата Information Age в Музея на науката, надявам се, че хората ще ѝ се насладят. Елизабет Р.“ Това гласи първият туит (пост в социалната мрежа...

Искаме Куршум джамия да е исторически паметник!

http://www.bnews.bg/article-119861

Два протеста скандират пред Съдебната палата в столицата- против назначението на бат Сали за депутат и за Куршум джамия, тъй като делото за сградата се гледа в Софийския апелативен съд.

25 неща, които загубихме за 25 години

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/10/24/2403302_25_neshta_koito_zagubihme_za_25_godini/?ref=rss


"Дневник" започва с текста на Юлиан Попов специална поредица "25 години без Стената". Четете я.

Когато падна режимът на Тодор Живков, с няколко приятели - Соломон Паси, Владислав Тодоров и още двама-трима - създадохме Комитет за инвентаризация на Комунизма. Идеята беше, че след като Комунизмът си е отишъл, добре е всички негови телесни и безтелесни творения внимателно да се опишат, номерират и приберат някъде на сигурно и изолирано място. Така хората ще могат да се отърват здрави от...

Райдовски: Сагата с КТБ ни върна в 90-те години

http://pik.bg/райдовски-сагата-с-ктб-ни-върна-в-90-те-години-news241491.html

Райдовски: Сагата с КТБ ни върна в 90-те години

Сагата с Корпоративна търговска банка (КТБ) ни върна в 90-те години. Тогава по същия начин се раздаваха кредити, но сега законодателството е друго и тези, които раздават необезпечени заеми, не носят наказателна отговорност, коментира в студиото на "Още нещо" по NEWS7 Красимир Райдовски.

"Въпросът сега е кой е взел и защо не връща големите кредити и къде са тези пари", заяви говорителят на кабинета "Виденов".

"Не трябва да се забравя, че тази банка беше създадена с пари, които дойдоха от държавата, а до настоящата ситуация се стигна заради конфликта между Цветан Василев и Делян Пеевски", каза Райдовски и добави, че "няма друга бивша социалистическа държава, която да е затънала толкова много във фекалната яма".

МВР спряло 15 000 души да влязат в България

http://www.mediapool.bg/mvr-spryalo-15-000-dushi-da-vlyazat-v-bulgaria-news226384.html

Сто и осемнайсет нелегални имигранти са задържани при специализирана операция на МВР и прокуратурата в над 1500 хотели, хостели, домове за настаняване и други обекти в цялата страна. Вътрешният министър Йордан Бакалов съобщи на пресконференция в петък по обед, че в хода на мащабната акция, която продължава, са проверени над 4401 души. Най-много хора са задържани в София -107, тъй като столицата е "междинна цел по пътя им за Европа". Четирийсет и трима от задържаните са отведени в домовете на "Гранична полиция", каза министър Бакалов. В София са били проверени 531 души, каза главният секретар Светлозар Лазаров. По думите му всеки пети от тях е бил без документи за самоличност. По думите му подобни акции са показали, че са успешни и ще се увеличават занапред. Така обаче "ще възникне и другия въпрос - къде ще ги настаняваме тези лица", тъй като местата за задържане са ограничени, допълни той. Кампанията на МВР и прокуратурата идва, след като миграционният натиск към България отново се засили, а построената по част от границата с Турция ограда не даде очаквания ефект, тъй като каналджиите бързо изместиха маршрутите. МВР "спасило" България от 15 000 нелегални На фона на постоянните критики на правозащитни организации към българските полицаи, че изтласкват с насилие бежанци обратно в Турция, Бакалов и Лазаров отчетоха, че МВР е "спасило" България от 15 000 незаконни чужденци от началото на годината до 30 септември. Освен това полицията е задържала 3885 чужденци в страната, а 4431 са задържани от турските власти по сигнали от България. От обясненията на Лазаров не стана ясно точно как полицията е успяла да предотврати влизането на 15 000 души през границата с Турция. "Когато видим такива лица, т.е., колегите, които са на първа линия, уведомяват турската полиция. Когато има възможност, те задържат част от лицата, които правят опит да влязат. Има и такива, които не успяват да ги задържат, защото съвсем по естествен начин те се укриват, нали. Когато има гонене, има и бягане. Това е", разясни Лазаров. Полицията хванала 470 каналджии Йордан Бакалов съобщи още, че от началото на годината полицията е установила и задържала 472 граждани от най-различни националности, занимаващи се с трафик на хора. Според неофициална информация сирийци плащат между 6000 и 8000 евро, за да влязат в страната. От ДАНС съобщиха наскоро, че има и случаи, при които лица, съпричастни към терористични организации, се опитват да влязат в страната като част от бежанската вълна. Става дума за хора предимно от Афганистан или Сирия, откъдето е най-големият поток бежанци. Няма данни обаче за свързани с джихадистката групировка "Ислямска държава". България овладя първоначалния бежански натиск, но в момента той се възобнови с нова сила и правителството подготвя допълнителни мерки. Тази седмица кабинетът реши да бъде построенно фургонно селище за настаняване на 400 бежанци в Любимец. По данни на Държавната агенция за бежанците се очаква капацитетът на центровете за настаняване, който е около 6000 места, да бъде запълнен до края на годината. Бежанците към България са основно от Сирия, но се увеличава броят и на хората от Ирак и Афганистан. Освен с отразяването на потока България е изправена пред сериозното предизвикателство за интеграция на чужденците.

Полицията претърсва хотели и домове за незаконни чужденци

http://www.mediapool.bg/politsiyata-pretarsva-hoteli-i-domove-za-nezakonni-chuzhdentsi-news226384.html

Полицията започна специализирана операция в цялата страна срещу нарушители на държавната граница и пребиваващи незаконно у нас хора. Операцията идва, след като миграционния натиск към България отново се засили и построената по част от границата с Турция ограда не даде очаквания ефект и каналджиите изместиха маршрутите. По заповед на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов вече се проверяват всички места, където са концентрирани лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Претърсват се хостели, хотели, адреси. Когато задържаните са чужденци без надлежните документи, се търси съдействие от Държавната агенция за бежанците, уточняват от МВР. Досега са проверени 531 души, като са задържани над 100 незаконно пребиваващи в България. Установени са и трима български граждани, обявени за общодържавно издирване. Проверени са общо 1035 обекта и над 2700 души.  От ДАНС съобщиха наскоро, че има случаи, при които лица, съпричастни към терористични организации, се опитват да влязат в страната като част от бежанската вълна. Става дума за хора предимно от Афганистан или Сирия, откъдето е най-големият поток бежанци. Няма данни обаче за свързани с джихадистката групировка "Ислямска държава". През следващите месеци се очаква още по-сериозно засилване на бежанската вълна от Сирия и Ирак. "Много сме притеснени и много сериозно се готвим", коментира председателят на БЧК Христо Григоров. Според него към момента държавата се е справила и ситуацията с бежанците е под контрол. Притесненията на БЧК са от това, че само през последните 2 месеца в съседна Турция са влезли между 160 хил. и 200 хил. души.  

БЧК се готви за нова бежанска вълна

http://www.mediapool.bg/bchk-se-gotvi-za-nova-bezhanska-valna-news226384.html

Очакваме бежанска вълна, много сме притеснени и много сериозно се готвим. Това коментира председателят на БЧК Христо Григоров.   Той поясни, че към момента държавата се е справила и ситуацията с бежанците е под контрол. Притесненията на БЧК са от това, че само през последните 2 месеца в съседна Турция са влезли между 160 хил. и 200 хил. души.   Това за тази държава е голямо бреме, каза Христо Григоров. Според него, ако ситуацията в Турция не е под контрол означава, че една голяма част от бежанците ще искат да минат през България и да тръгнат към Европа. Подготовката на БЧК е за бедствена готовност.   Христо Григоров каза още, че за първи път корпоративния бизнес и търговски вериги са били изключително активни в оказването на помощ във всички региона след бедствията тази година. Само чрез БЧК са били предоставени 60 тира с вода по 20 тона. Той бе категоричен, че помощите от БЧК се раздават при изключителен контрол и злоупотреби с тях не може да има. Христо Григоров снощи бе в Кърджали с ръководството на БЧК за участие в юбилейна среща по случай 100 години на червенокръстката организация в града.

Грипните ваксини да са безплатни и задължителни

http://www.moreto.net/novini.php?n=268364

Грипните ваксини да станат безплатни за сметка на здравната каса, но да са задължителни за големи групи от хора. Те да се осигуряват за малките деца, възрастните хора, пациентите с хронични заболявания, както и за страдащите от рак.

Жената на Цв. Василев: Съпругът ми е заплашван с писма и есемеси

http://frognews.bg/news_78849/

Съпругът ми е заплашван с писма и есемеси. Това заяви на излизане от следствието жената на банкера Цветан Василев-Антоанета.Tя заяви, че не й е повдигнато обвинение Разпитът й приключи в 11.30 ч., тя е била единствено в качеството си на свидетел.

Скотланд Ярд изплаща 425 000 паунда на жена, с която злоупотребил агент под прикритие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385968

425 000 паунда ще изплати Скотланд Ярд, полицейското управление на британската столица, на жена, която преди 25 години е родила син на полицейски служител, който е работил под прикритие и я е следил, пише "Гардиън".
Името на жената се пази в тайна, а "Гардиън" я нарича с прякора Джаки. Скотланд Ярд постигна извънсъдебно споразумение за изплащане 425 000 паунда ще изплати Скотланд Ярд, полицейското управление на британската столица, на жена, която преди 25 години е родила син на полицейски служител, който е работил под прикритие и я е следил, пише "Гардиън". Името на жената се пази в тайна, а "Гардиън" я нарича с прякора Джаки. Скотланд Ярд постигна извънсъдебно споразумение за изплащане

За НОВИНИТЕ от новината

http://www.cross.bg/hora-roditeli-ochite-1436637.html

/КРОСС/От два дни пак сме в новините. При това с каква! Ученици, станали родители на бебе, открито в контейнер. Вестта първо шашна целомъдрените, после посмая и останалите, след което се юрнахме да нищим историята в подробностите й: кой първи го открил, с какъв пуловер е било, имал ли е шал младият „клошар", кога е родено бебето, завързана ли е била пъпната му връв, спяло ли е, или е ритало с крачета, като го е отвила „да диша" леля Стефка", колко кръв са намерили по него докторите в Родилното. После: как са го кръстили и на кого, чий са второто и третото име, кои са родителите му - „тез садисти" , в кое „елитно" училище учат, защо се крият досега, в шок и в какъв точно е девойката - майка, в болница ли е или не, с баба си или с майка си, и ако е там, защо не се показва? Защо ще го дават на приемно семейство бебето и после ще го осиновяват, само за да „харчат народна пара", а не го дадат на чакащи бебе с години още сега? Ще си го вземат ли роднините и що за майка е майката на бебето и прочие битовизми от улицата занимават „общественото" ни съзнание. Вечер на масата, предъвквайки ги на работното място, като първа вест от местен мащаб, или просто като поредна новина от централните емисии за живота по Българско

Искат оставката на Димитър Дъбов на пленума в неделя

http://offnews.bg/news/n_1/n_408009.html

Оставката на зам.-председателя на БСП Димитър Дъбов ще бъде поискана на пленума в неделя от БСП-Габрово. Това обяви председателят на общинската организация на Столетницата в Габрово и член на Националния й съвет  Кристина Сидерова в интервю за БНР. Дъбов предизвика недоволство заради интервю за вестник "Преса". Срещу него отдавна има тлеещо недоволство, той е наричан "сив кардинал", коментира БНР. "В интервюто на Димитър Дъбов, освен скандални изказвания като това, че БСП живее в паралелна реалност, има и супер скандални неща от сорта на това, че БСП е загубила изборите, защото е проевропейска партия, което не смятам, че е близко до логиката, камо ли до истината", смята Сидерова. Срещу изказването за проевропейската партия се изказа и социалистът Георги Кадиев , който лично е атакуван в интервюто от Дъбов. Лично са споменати още Страхил Ангелов и Кирил Добрев . Дъбов ги определя като "богати младоци" и милионери, които искат да превземат партията. Ангелов също поиска оставката на Дъбов . Кристина Сидерова припомни, че организацията в Габрово е поискала Кирил Добрев за водач и е постигнала добър резултат на изборите, който социолозите не са очаквали. "Кирил Добрев е безкрайно откровен човек. Кандидатите от листата на БСП също са много откровени хора. Говорихме откровено с хората. Не сме ги лъгали и не сме се оправдавали. Признавахме си грешките, но и показахме това, което направихме за тази 1 година – макар и малко, но реални неща, добри, направени в икономиката и в социалната политика", твърди социалистката. Според нея преди да има евентуално партньорство с ГЕРБ по германски модел, партията трябва да направи допитване сред членовете и симпатизантите си, подобно на социалдемократите в Германия.

Прокуратурата и МВР провеждат специализирана операция в цялата страна, над 100 задържани

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2_YqxOCe5_U/

На 24 октомври 2014 г. по разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов започна специализирана операция на територията на цялата страна, съобщава МВР.
Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили.
Проверяват се всички места, в които са концентрирани лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Претърсват се хостели, хотели, адреси. Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците.
По данни на Софийска градска прокуратура, към момента на територията на столицата са проверени 531 лица. Задържаните лица без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107. Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване.
По данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са 1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани.
Операцията е стартирала в 6.30 ч. тази сутрин и продължава и към момента.
Подробности ще бъдат съобщени по-късно.

Разпитът на съпругата на Цветан Василев приключи без обвинение

http://offnews.bg/news/n_1/n_408027.html

Срещу съпругата на Цветан Василев - Антоанета - не е повдигнато обвинение за пране на пари. Днес тя беше привикана на разпит в Софийска градска прокуратура (СГП), за да бъде разпитана за водено срещу нея разследване за пране на пари. Разпитът на Василева продължи повече от два часа. Тя е дала показания в качеството ѝ на свидетел по досъдебното производство за пране на пари срещу нея и съпруга ѝ. Според прокуратурата с дарени от съпруга ѝ пари тя е купила луксозен имот за 20 млн. евро на брега на Женевското езеро. От материалите става ясно, че парите са с произход влогове на клиенти на Корпоративна търговска банка. Адвокатът на Василева – Менко Менков , каза пред журналисти, че имотът в Женева е закупен чрез лични средства на Цветан Василев, за които той е платил данъците си и кредит от швейцарска банка, като цялата документация е предоставена на следствието. Очаквайте подробности!

Не повдигнаха обвинение на съпругата на Цветан Василев (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385963

Съпругата на Цветан Василев – Антоанета, напусна следствието без обвинение за пране на пари, съобщи БГНЕС.
Над два часа Василева е била разпитвана като свидетел по досъдебно производство за пране на пари срещу нея и съпруга й. Задавани са й въпроси единствено за имота в Швейцария, собственост на семейството. Съпругата на Цветан Василев – Антоанета, напусна следствието без обвинение за пране на пари, съобщи БГНЕС. Над два часа Василева е била разпитвана като свидетел по досъдебно производство за пране на пари срещу нея и съпруга й. Задавани са й въпроси единствено за имота в Швейцария, собственост на семейството.

Жена взима 425 000 паунда, агент под прикритие злоупотребил с нея

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385926

425 000 паунда ще изплати Скотланд Ярд, полицейското управление на британската столица, на жена, която преди 25 години е родила син на полицейски служител, който е работил под прикритие и я е следил, пише 425 000 паунда ще изплати Скотланд Ярд, полицейското управление на британската столица, на жена, която преди 25 години е родила син на полицейски служител, който е работил под прикритие и я е следил, пише "Гардиън". Името на жената се пази в тайна, а "Гардиън" я нарича с прякора Джаки. Скотланд Ярд постигна извънсъдебно споразумение за изплащане

Всеки седми дом в Япония е необитаван

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/vseki-sedmi-dom-v-iaponiia-e-neobitavan-182482/

Очаква се до 2050 г. 20% от жилищните райони в страната да се превърнат в призрачни градове

Съпругата на Цветан Василев: Мъжът ми е заплашван с писма и есемеси!

http://pik.bg/съпругата-на-цветан-василев-мъжът-ми-е-заплашван-с-писма-и-есемеси-news241487.html

Съпругата на Цветан Василев: Мъжът ми е заплашван с писма и есемеси!

Съпругът ми е заплашван с писма и есемеси. Това заяви на излизане от следствието жената на банкера Цветан Василев-Антоанета.

Tя заяви, че не й е повдигнато обвинение Разпитът й приключи в 11.30 ч., тя е била единствено в качеството си на свидетел.

Василева каза, че разследващите са я разпитвали за имота в Женева. Имаше информация, че с пари на вложители в КТБ под формата на дарение от съпруга й на нейно име е закупена луксозна къща на Женевското езеро. Василева обясни, че имотът струва 20 млн. швейцарски франка, от които 10 млн. са лични средства на семейството, за които са платени данъци и има документи, а другата половина са от кредит към швейцарска банка.

Къщата е стара, покривът тече и й трябва ремонт, поясни Антоанета Василева пред журналистите. Тъй като сметките на семейството са запорирани, кредитът не може да се обслужва и банката вероятно ще вземе имота, каза още тя.

„Еврофутбол“: Почти равни шансове в Левски - Цска и Реал мадрид - Барселона

http://www.cross.bg/live -evrofytbol-kushta-1436635.html

/КРОСС/ Предстоящите дни ще бъдат изпълнени с напрегнати и интригуващи спортни събития - това показват акцентите в програмата на „Еврофутбол". За радост на българските футболни фенове, вечното дерби между Левски и ЦСКА се очертава изключително равностойно, според ставките на букмейкърската къща от по 2.55 за двата отбора и 3.20 за равенство. „Сините" посрещат „червените" на „Герена" в събота от 16 ч, като второто полувреме ще е решаващо за изхода от мача, сочи коефициентът за „Полувреме с повече голове" - 1.75. Повече за родните срещи ще намерите тук. Роналдо срещу Меси - „постановката" Ел Класико ще се играе на стадион "Сантяго Бернабеу" утре в 19 ч. „Белият балет" е с леко предимство пред каталунците - 2.40 срещу 2.90 и 3.00 за „Х". Първият гол ще падне в началото на сблъсъка, до 15-та минута, със ставка от 2.00 и той ще бъде отбелязан от Кралския клуб - с 1.65. Битката между поколенията в тениса - така наричат медиите днешния двубой между Григор Димитров и неговият идол и наставник Роджър Федерер. 1/4-финалът на турнира в Базел се очертава губещ за Гришо, според коефициентите на „Еврофутбол" - 1.28 за роденият в Швейцария тенисист и 3.30 за българина. Ето още от акцентите на букмейкърската къща: Уест Хям - Манчестър сити Сингъл, Live „1"- 5.10 „Х"- 3.60 „2"- 1

Украински военни, забравени от Киев, се озоваха в тила на опълченците в Луганск

http://www.cross.bg/lygansk-voenni-opulchentzite-1436636.html

/КРОСС/ Няколко подразделения на украинската армия  останаха в тила на опълчението в северната част на Луганск. Това не е било нарочно. Те са били забравени при отстъплението, а в блокадата основно са останали новобранци – без командване, храна и топли дрехи. Украинските военни се озовали обкръжени в голяма степен заради неразбирането на собственото командване, което ръководило отстъплението при създаването на буферната зона. Когато основните сили били предислоцирани, се оказало, че някои части са останали на територията на ЛНР и са откъснати от армията. На практика те са в тила на опълченците. Основно това са обикновени наборници. Със застудяването на времето обкръжените военни се оказали неподготвени – нямат нито храна, нито топли дрехи. Войниците не смеят и да се предадат, защото в последствие ще ги обвинят в дезертьорство. Затова опълченците решили да помогнат на врага и да пропуснат до тях камион с храна и топли униформи, като поискаха в замяна украинците да предадат телата на шестимата убити защитници на Луганск. Срещата между двете враждуващи страни, наблюдавана от представители на ОССЕ, била напрегната и кратка, съобщи телевизия „Россия 24”. Украинските военни отказали да изпълнят исканията на опълченците да върнат телата на загиналите, като не обяснили причините за отказа си. С това преговорите приключили. Камионът с хуманитарна помощ е върнат обратно

Антоанета Василева след разпита: Няма дупка в КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385949

Няма дупка в КТБ, заяви Антоанета Василева, съпруга на банкера Цветан Василев, след като напусна следствието, предаде репортер на "Труд".
"Разпитаха ме като свидетел", уточни тя.
Пред следователите Василева е дала обяснение за вилата край Женевското езеро. По думите й имотът бил платен 50% с пари от доходите на съпруга й и 50% със заем. Няма дупка в КТБ, заяви Антоанета Василева, съпруга на банкера Цветан Василев, след като напусна следствието, предаде репортер на "Труд". "Разпитаха ме като свидетел", уточни тя. Пред следователите Василева е дала обяснение за вилата край Женевското езеро. По думите й имотът бил платен 50% с пари от доходите на съпруга й и 50% със заем.

Саудитските власти със заплаха към жените шофьори

http://www.vesti.bg/sviat/sauditskite-vlasti-sys-zaplaha-kym-zhenite-shofiori-6025683

Саудитска Арабия е единствената страна в света, която забранява на жените да застават зад волана

Организират информационна кампания и поход във Варна в подкрепа на хората с псориазис

http://www.moreto.net/novini.php?n=268377

По повод Световния ден посветен на хората с псориазис и сродни заболявания - 29 октомври във Варна се организират пешеходен или велосипеден (може и ролери) поход в подкрепа на хората с псориазис. Тази година световното мото е ”Псориазисът не е заразен-измени един километър в кожата ми”, научи Moreto.

Двама души са пострадали при катастрофа край село Тополи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385941

Два автомобила са се ударили на пътя между село Тополи и Варна, след отбивката за село Казашко, съобщи говорител на ОД на МВР – Варна, цитиран от "Фокус".   Инцидентът е станал около 7.50 часа тази сутрин. От полицията уточниха, че произшествието е станало в момент, когато единият автомобил, управляван от около 40-годишен водач, Два автомобила са се ударили на пътя между село Тополи и Варна, след отбивката за село Казашко, съобщи говорител на ОД на МВР – Варна, цитиран от "Фокус". Инцидентът е станал около 7.50 часа тази сутрин. От полицията уточниха, че произшествието е станало в момент, когато единият автомобил, управляван от около 40-годишен водач,

Kатастрофа край село Тополи, двама са ранени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385930

Два автомобила са се ударили на пътя между село Тополи и Варна, след отбивката за село Казашко, съобщи говорител на ОД на МВР – Варна, цитиран от Два автомобила са се ударили на пътя между село Тополи и Варна, след отбивката за село Казашко, съобщи говорител на ОД на МВР – Варна, цитиран от "Фокус". Инцидентът е станал около 7.50 часа тази сутрин. От полицията уточниха, че произшествието е станало в момент, когато единият автомобил, управляван от около 40-годишен водач,

Приходите от такси на "Дунав мост 2" са по около 1 млн. евро месечно

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/10/24/2406071_prihodite_ot_taksi_na_dunav_most_2_sa_po_okolo_1_mln/?ref=rss


За един месец приходите от събраните такси на Дунав мост 2 в двете посоки са между 850 000 и 1.25 млн. евро, съобщи БТА като цитира зам.-председателя на надзорния съвет на "Дунав мост 2 Видин Калафат" - АД Христо Монев.

За преминаване на лека кола в едната посока таксата е 6 евро, за камиони над 12 тона е 37 евро, а за по-леките камиони и автобуси е 18 и 25 евро.

Т. к. постъпленията от леките коли представляват между 5 и 10 на сто от общата сума, според Монев е възможно...

Акция на Димитровден: Младежи от БЧК събират средства за тежко болно бебе от с. Гълъбник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/akciya-na-dimitrovden-mladeji-ot-bchk-subirat-sredstva-za-tejko_35124/

Младежите от БМЧК в Перник и Радомир подготвят съвместна благотворителна акция навръх Димитровден. Те ще събират средства за лечението на бебе от село Гълъбник, страдащо от тежко заболяване.

Малката Антония няма и годинка, а вече е обременена от тежко заболяване. Семейството има общо шест деца и за тях е непосилно да заплатят лечението на малката си дъщеричка, каза пред КТ Кракра Милена Стаменова от БЧК-Перник .

Младежите от БЧК ще събират дарения пред входа на черквата "Св....

Продължава

23-годишен мъж нападна полицай в Сливенско

http://offnews.bg/news/n_1/n_407977.html

23-годишен мъж е нападнал полицай в сливенското село Сотиря, съобщават от ОДМВР-Сливен. Младежът е задържан заедно с баща си, който не изпълнил полицейско разпореждане.  Инцидентът станал в 23:30 часа снощи, когато полицейски екип се отзовал на сигнал за силна музика в селото. Служителите на реда попаднали на група от 7-8 пияни мъж, които се били събрали около две големи тонколони, а музиката се е чувала в цялото село.  Полицаите поискали личните документи на събралите се. В този момент 23-годишният мъж ударил полицай с юмрук в лицето. Бащата му пък отказал да представи документ за самоличност. На място били изпратени още два полицейски екипа. Пияните мъже били отведени в районното управление в Сливен. 23-годишният нападател и баща му са оставени в ареста за 24 часа. 

Делото за Куршум джамия започна, десетки протестират пред Съдебната палата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385937

Пред Съдебната палата в момента се провежда протест против назначението на Бат Сали за депутат и за Куршум джамия, предаде БГНЕС.
Много от присъстващите там са дошли от Кюстендил и Карлово в София, за да изкажат своите искания относно прословутата Куршум Джамия в Карлово. Протестът се провежда пред Съдебната палата, Пред Съдебната палата в момента се провежда протест против назначението на Бат Сали за депутат и за Куршум джамия, предаде БГНЕС. Много от присъстващите там са дошли от Кюстендил и Карлово в София, за да изкажат своите искания относно прословутата Куршум Джамия в Карлово. Протестът се провежда пред Съдебната палата,

Делото за Куршум джамия започна, протестиращи се събраха пред Съдебната палата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385921

Пред Съдебната палата в момента се провежда протест против назначението на Бат Сали за депутат и за Куршум джамия, предаде БГНЕС.
Много от присъстващите там са дошли от Кюстендил и Карлово в София, за да изкажат своите искания относно прословутата Куршум Джамия в Карлово. Протестът се провежда пред Съдебната палата, Пред Съдебната палата в момента се провежда протест против назначението на Бат Сали за депутат и за Куршум джамия, предаде БГНЕС. Много от присъстващите там са дошли от Кюстендил и Карлово в София, за да изкажат своите искания относно прословутата Куршум Джамия в Карлово. Протестът се провежда пред Съдебната палата,

“Рефан България” спонсор на световно известни боксьори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385953

За първи път в България се провежда най-атрактивният формат за професионален бокс на Международната боксова асоциация AIBA PRO BOXING - LIGHT HEAVY - 81 KG.
Световно известни спортисти в категория 81 кг. си дават среща в зала Универсиада с любезното домакинство на Българска федерация по бокс. Победителят получава квота за участие на олимпиадата За първи път в България се провежда най-атрактивният формат за професионален бокс на Международната боксова асоциация AIBA PRO BOXING - LIGHT HEAVY - 81 KG. Световно известни спортисти в категория 81 кг. си дават среща в зала Универсиада с любезното домакинство на Българска федерация по бокс. Победителят получава квота за участие на олимпиадата

“Рефан България” спонсор на световно известни боксьори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385945

За първи път в България се провежда най-атрактивният формат за професионален бокс на Международната боксова асоциация AIBA PRO BOXING - LIGHT HEAVY - 81 KG.
Световно известни спортисти в категория 81 кг. си дават среща в зала Универсиада с любезното домакинство на Българска федерация по бокс. Победителят получава квота за участие на олимпиадата За първи път в България се провежда най-атрактивният формат за професионален бокс на Международната боксова асоциация AIBA PRO BOXING - LIGHT HEAVY - 81 KG. Световно известни спортисти в категория 81 кг. си дават среща в зала Универсиада с любезното домакинство на Българска федерация по бокс. Победителят получава квота за участие на олимпиадата

На 27.10.2014г. Стефан Данаилов открива първото заседание на 43-то НС

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/UuTads736XQ/

Новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание на 27 октомври 2014 г. от 14.00 часа. Събранието се свиква с указ на президента Росен Плевнелиев, издаден на 21 октомври 2014 г., на основание чл. 75 от Конституцията на Република България. Заседанието на парламента ще бъде предавано пряко по БНТ и БНР.

Съгласно Конституцията (чл. 76) първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който ще произнесе слово. В 43-ото Народно събрание това е Стефан Данаилов.

На първото заседание народните представители ще положат следната клетва: “Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.” След полагането на клетвата народните представители ще подпишат клетвените листове.

В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. След това президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към народа и Народното събрание.

Изявления ще направят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. На заседанието ще бъде избран председател на 43-ото Народно събрание. Депутатите ще гласуват проекторешение по процедурата на избора. Изборът ще бъде произведен съгласно приетата процедура, след което ще бъдат обявени и резултатите.

Избраният за председател на 43-ото Народно събрание ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово.

Следва избор на заместник-председатели на Народното събрание и приемане на решение за временно прилагане на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Гласувани ще бъдат решения за избиране на временни секретари на парламента и на Временна комисия по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. След края на заседанието се предвижда обща снимка на официалния вход на парламента.

УЕФА наказва Сърбия с празни стадиони до края на евроквалификациите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385934

Дисциплинарната комисия на УЕФА днес ще обяви, че квалификационният мач за Европейското първенство през 2016 г. между Сърбия и Албания трябва да бъде преигран на неутрален терен. Очаква се Европейската футболна централа да накаже сръбския национален отбор да играе у дома мачове без зрители до края на квалификациите, Дисциплинарната комисия на УЕФА днес ще обяви, че квалификационният мач за Европейското първенство през 2016 г. между Сърбия и Албания трябва да бъде преигран на неутрален терен. Очаква се Европейската футболна централа да накаже сръбския национален отбор да играе у дома мачове без зрители до края на квалификациите,

Брюксел иска ограничаване на въглеродните емисии с минимум 40 на сто до 2030 г.

http://econ.bg/Новини/Брюксел-иска-ограничаване-на-въглеродните-емисии-с-минимум-40-на-сто-до-2030-г-_l.a_i.584092_at.1.html

Брюксел иска въглеродните емисии да бъдат ограничени с минимум 40 на сто до 2030 г. Това решение на лидерите на страните-членки е част от компромис...

УЕФА наказва Сърбия с празни стадиони до края на евроквалификациите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385927

Дисциплинарната комисия на УЕФА днес ще обяви, че квалификационният мач за Европейското първенство през 2016 г. между Сърбия и Албания трябва да бъде преигран на неутрален терен. Очаква се Европейската футболна централа да накаже сръбския национален отбор да играе у дома мачове без зрители до края на квалификациите, Дисциплинарната комисия на УЕФА днес ще обяви, че квалификационният мач за Европейското първенство през 2016 г. между Сърбия и Албания трябва да бъде преигран на неутрален терен. Очаква се Европейската футболна централа да накаже сръбския национален отбор да играе у дома мачове без зрители до края на квалификациите,

Свински мариновани пържоли на фурна

http://recipes.actualno.com/Svinski-marinovani-pyrjoli-na-furna-news_56585.html

Класическа рецепта, която няма как да не се хареса на когото и да я приготвите. За още по-вкусен резултат сме ви приготвили рецепта, с която пържолите се мариноват в мед и лимонов сок. Ето и как да ги...

"Копринената буба" от нашумялата серия с протагонист Корморан Страйк излиза на български език

http://books.actualno.com/Koprinenata-buba-ot-nashumjalata-serija-s-protagonist-Kormoran-Strajk-izliza-na-bylgarski-ezik-news_56638.html

На 27 октомври, само четири месеца след премиерата във Великобритания (19 юни 2014), вторият роман от нашумялата серия с протагонист Корморан Страйк излиза на български език! „Копринената б...

Държавата дава "глътка въздух" на милиони гърци с дългове

http://balkani.actualno.com/Dyrjavata-dava-glytka-vyzduh-na-milioni-gyrci-s-dylgove-news_56639.html

Гръцкото коалиционно правителство даде "глътка въздух" на 3 милиона домакинства и фирми със задължения към данъчните власти и пенсионните фондове, които са на път да възлязат на 89 млрд. евр...

"Паякът" във Варна поскъпва

http://varna.actualno.com/Pajakyt-vyv-Varna-poskypva--news_56641.html

Таксата за принудително репатриране на автомобили с „паяк“ във Варна се увеличава до суми, които варират между 45 и 55 лв. Досега тя беше 30 лв.  Промяната беше гласувана...

Култовата игра GTA: San Andreas се завръща

http://www.cross.bg/andreas-xbox-vednuzh-1436634.html

/КРОСС/ Изглежда модата с remake-ове, remaster-и и HD колекции още не е свършила. Последната "жертва" е хитовата PS2 игра GTA: San Andreas. Според изтекли Xbox Achievement-и стана ясно, че заглавието е възможно да се появи още веднъж на пазара. Този път платформите ще са старото поколение конзоли PlayStation 3 и Xbox 360, пише GameBox.bg. Допълнителен аргумент към слуховете е и фактът, че сега се навършват 10 години от оригиналната дата на излизане. Rockstar обичат да празнуват тези дати и последно го направиха с GTA III, като я издадоха за мобилни устройства през 2011. Готови ли сте да се потопите още веднъж в ролята на Carl Johnson и света на San Andreas от 90-те?  

Сакскобургготски: Прекаляваме с черногледството

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/sakskoburggotski-prekaliavame-s-chernogledstvoto-6025685

Бившият премиер разказва за предстоящата премиера на автобиографичната си книга "Една необикновена съдба"

Крисчън Бейл се превръща в Стив Джобс в нов биографичен филм

http://www.cross.bg/beiil-rolyata-sorkin-1436633.html

/КРОСС/ Британският актьор Крисчън Бейл ще изиграе ролята на покойния съосновател на "Епъл" в биографичен филм.Това съобщи Блумбърг, позовавайки се на сценариста Арън Соркин. По думите на Соркин Бейл дори не е трябвало да се яви на прослушване за ролята. "Имахме нужда от най-добрия актьор на определена възраст и това е Крис Бейл", подчерта той. В допълнение относно съдържанието на предстоящата лента, Соркин казва: „Той има повече реплики в този филм, отколкото повечето хора имат в три филма общо. Няма сцена или кадър, в които той да отсъства, това е изключително трудно и той ще се справи!" Режисурата е поверена на Дани Бойл, а другите силни кандидатури за ролята на Джобс по данни на Hollywood Reporter са били Мат Деймън, Бен Афлек и Брадли Купър. Снимките на лентата ще започнат през следващите месеци.  

Френски лекар: Шумахер ще се възстанови напълно до 3 години

http://offnews.bg/news/n_1/n_407991.html

Френски лекар предвижда пълно възстановяване Михаел Шумахер в следващите три години, съобщава британският вестник "Telegraph". "Знаете, че съм обвързан с лекарска тайна. Мога само да потвърдя, че той вече е излязъл от комата. Сега е нужно търпение. Възстановяването след толкова тежка травма на главата преминава през няколко етапа. Очаквам то да завърши след една до три години. При него има всички благоприятни условия и се надяваме той да се оправи възможно най-скоро", заяви Жан-Франсоа Пайен , специалист в болницата в Гренобъл, пред RTL. Седемкратният световен шампион от Формула 1 бе лекуван там близо шест месеца, след като удари тежко главата си при ски инцидент пред декември 2013 година. След престоя в Гренобъл Шумахер бе преместен в Швейцария, където го посетил и френският лекар. Михаел Шумахер получи тежката травма във френските Алпи , когато при падане от ски той удря главата си в камък, който разби каската му.

Министерството на финансите ревизира надолу прогнозата за ръста на БВП

http://www.moreto.net/novini.php?n=268334

Министерство на финансите ревизира прогнозата си за ръста на икономиката ни през настоящата и следващата година. Според последните разчети, заложени в актуализацията на бюджета за 2014-а, БВП ще нарасне с процент и половина. През пролетта прогнозата за подем от 2,1% впоследствие беше намалена до 1,8 на сто.

Краден автомобил, издирван от Шенген, откриха в Дупница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385923

Автомобил, обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система, са установили служители от в пункта за регистрация и технически контрол в Дупница.
Лекият автомобил “Пежо” е бил обработван за предоставяне на транзитни номера вчера и така е установено, че се издирва, пише struma.bg. Фирмена собственост е. Автомобил, обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система, са установили служители от в пункта за регистрация и технически контрол в Дупница. Лекият автомобил “Пежо” е бил обработван за предоставяне на транзитни номера вчера и така е установено, че се издирва, пише struma.bg. Фирмена собственост е.

Сърбия получи служебна победа срещу Албания, но няма да вземе точки

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/24/2406063_surbiia_poluchi_slujebna_pobeda_sreshtu_albaniia_no/?ref=rss


Сърбия печели служебно прекратения мач с Албания от европейските футболни квалификации за първенството през 2016 г., реши дисциплинарната комисия на УЕФА.

От актива на сърбите обаче са отнети три точки, което означава, че те няма да получат точки за служебната си победа. И двата клуба бяха глобени 100 хиляди евро заради инцидентите в Белград. 

Сърбия ще трябва да изиграе следващите два домакински мача при затворена врата заради липсата на достатъчно добра организация на...

Осъдиха екслидер на ДПС за кражба на ток

http://pik.bg/осъдиха-екслидер-на-дпс-за-кражба-на-ток-news241482.html

Осъдиха екслидер на ДПС за кражба на ток

Бившият лидер на ДПС в Благоевградска област Кемал Демир от село Джигурово беше осъден на една година пробация за кражба на ток. Присъдата постанови магистрат Николинка Бузова, която призна за виновен Демир за това, че от 12 до 14 август тази година се е прикачил към табло на ЧЕЗ и консумирал ел. енергия без да плаща, пише в. "Струма".

Според съставения акт, бившият общински съветник в Благоевград, се е включил с меден проводник към таблото и ползвал ток за къщата си в село Джигурово, без консумираната от него енергия да се отчита от електромер. 

Наложеното наказание пробация не подлежи на обжалване и протестиране, то влиза в сила в деня на подписване на споразумението. 

Демир е третият благоевградчанин, изправен на подсъдимата скамейка за кражба на ток. Освен наложената присъда, той ще трябва да плати и направените разноски по делото.

Дарителите за мъжа с болест на Мошковиц трябва да са с кръвна група А (-)

http://offnews.bg/news/n_1/n_408012.html

Желаещите да дарят кръв за мъжа със синдром на Мошковиц трябва да са с кръвна група А отрицателна. Това съобщиха за OFFNews от Националния център по трансфузионна хематология.  По-рано днес от Националната болница за хематолотични заболявания отправиха призив за спешно кръводаряване, за да бъде спасен животът на млад мъж с тромбоцитна тромбоцитопенична пурпура (синдром на Мошковиц), който се лекува в болницата.  Заболяването е лечимо, но е диагностицирано сравнително късно. Болният е постъпил в тежко състояние. Единственото лечение в момента е плазменият обмен, при което кръвната плазма на болния се замества с прясно замразена плазма от здрави дарители, посочиха от лечебното заведение.  При една процедура се използва плазмата средно от 12 дарители на кръв, а цялостното лечение включва около 20 процедури, т.е. плазмата от кръвта на 240 дарители. Колкото повече дарители има обаче, толкова по-добре, уточниха от болницата.  От Националния център по трансфузионна хематология обясниха, че пациентът е с кръвна група А (-) и затова с етърсят дарители от тази кръвна група. Желаещите могат да дарят кръв в районните центрове по трансфузионна хематология в цялата страна.

Банка прибира женевския палат на Цветан Василев!

http://www.bnews.bg/article-119862

Два часа продължи разпитът на съпругата на Цветан Василев-Антоанета в Столичното следствие.

Отнемат от родителите им обгазените деца от Радомир

http://pik.bg/отнемат-от-родителите-им-обгазените-деца-от-радомир-news241481.html

Отнемат от родителите им обгазените деца от Радомир

Петте обгазени деца от Радомир ще бъдат изведени от семейството на Митко и Зорница, съобщи mirogled. Припомняме, инцидентът стана в сряда. Тогава децата бяха транспортирани до болница, макар и в стабилно състояние. Децата, оказа се циганчета, ще бъдат настанени в приемни семейства в СОС селището в Дрен.

Решението е взето на заседание на Отделът за закрила на детето в Радомир и Центъра за обществена подкрепа /ЦОП/ към детското селище. Констатирано е, че в семейството на Зорница и Димитър децата са неглижирани, от отдела за закрила на детето семейството е посещавано всяка седмица като инспекторите са установили, че майката няма родителски капацитет и изградени хигиенни навици.

Съседи на семейството пък твърдят, че децата са оставяни без надзор по цял ден, по-големите обикаляли дворовете в квартал „Гърляница“ и берели плодове и зеленчуци. В блока, където живеят пък споделят, че не за първи път оставените без надзор деца причинявали пожар. Едно дори е претърпяло сериозна оперативна интервенция миналата година след такъв инцидент. От отдела предупредили Зорница, че ще й вземат децата, но тя заявила, че ще си роди друго.

Ромското семейство има 6 деца. Най-малкото от тях е на 10 месеца, има две, които са родени в една и съща година – в началото и края й. Шестото дете на семейството живее при една от бабите и ще остане при нея. В семейството работи само бащата.

Варненка представя Източна Европа на форум в САЩ

http://web.barometar.net/65520/

Доцент Миглена Темелкова от АБВ е единствената българка, която ще представлява не само страната ни, но и Източна Европа на престижен семинар по лидерство в САЩ. Той ще се проведе в периода 25 – 31 ноември и е организиран от университета Джордж Таун във Вашингтон. Семинарът е ежегоден и в него за 30 години са [...]

Лудогорец спечелил 34 млн. лева от евротурнирите за 2 г.

http://news.ibox.bg/news/id_51860224

Този сезон самото влизане в групите на ШЛ носи 8,6 млн. евро, а бонусът за всяка победа е 1 млн. евро

Българин е станал свидетел на атаката срещу парламента в Отава

http://www.mediapool.bg/balgarin-e-stanal-svidetel-na-atakata-sreshtu-parlamenta-v-otava-news226383.html

Британският вестник "Индипендънт" публикува репортаж за драматичните събития в канадската столица Отава, в който главен герой е българският емигрант там Ивайло Стоянов.   От близо 30 г. той продава хотдог в павилиончето си само на метри от сградата на парламента, станала обект на въоръжена атака на местен ислямист преди два дни.   Стоянов не скрива потреса си от видяното и преживяното. През тези 30 години той е видял петима премиери на Канада да се сменят, като е сервирал обяд поне на един от тях. Напуснах България през 1980 г и се установих в Канада заради репутацията й на сигурна и демократична страна, казва той.   Но в сряда сутринта така и не успял да разтвори шатрата на павилиона си на обичайното й място. Полицията отцепила целия район, докато въоръженият ислямист върлувал из района. Канада отдавна се славеше като сигурно място, където можеш дори да не заключваш вратата си, но отсега изглежда броят на ключалките ще нарасне, пише авторът.   "Това бе голяма изненада за хората. То е известно предупреждение да обърнем внимание какво става другаде по света", казва Стоянов.   По-нататък репортажът, преразказан от БТА, описва разигралата се драма, в която нападателят убива 24-годишен почетен гвардеец на пост пред националния военен мемориал, след което нахлува в сградата на парламента. Там започва страховита престрелка по коридорите, преди 32-годишният ислямист единак да бъда застрелян току на метри пред една от залите, в която заседават канадски депутати.  

Великобритания трябва да внесе още 1.7 милиарда паунда в бюджета на ЕС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4385915

Великобритания ще трябва да внесе допълнително 1.7 милиарда паунда в бюджета на ЕС, тъй като през последните години е отчела по-добри икономически показатели, отколкото се очакваше, предаде BBC. Вноската ще бъде в допълнение на годишния принос на Кралството в бюджета на ЕС в размер на 8 милиарда паунда. Великобритания ще трябва да внесе допълнително 1.7 милиарда паунда в бюджета на ЕС, тъй като през последните години е отчела по-добри икономически показатели, отколкото се очакваше, предаде BBC. Вноската ще бъде в допълнение на годишния принос на Кралството в бюджета на ЕС в размер на 8 милиарда паунда.

"Сбербанк" ще обжалва пред Съда на ЕС санкциите срещу Русия

http://www.investor.bg/novini/130/a/sberbank-shte-objalva-pred-syda-na-es-sankciite-sreshtu-rusiia-182479/

Кредиторът отказа допълнителен коментар до момента на окончателно решаване на въпроса от Съда в Люксембург

Социалисти пред Фрог: Дъбовци искат пожизнени депутати

http://frognews.bg/news_78828/

Преброени ли са дните на БСП или ще намери сили да се възроди? Всичко зависи от това дали червената линия ще бъде прокарана от „феодалните старци” на партията или от „младите лъвчета”.

Полицията в Русе издирва 79-годишен мъж

http://pik.bg/полицията-в-русе-издирва-79-годишен-мъж-news241476.html

Полицията в Русе издирва 79-годишен мъж

 Полицията в Русе издирва мъж на видима възраст 75-80 години, височина 168 см., телосложение-пълно, лице – бяло в момента е с бяла коса има челно и теменно оплешивяване.Това съобщиха от Второ Районно управление „Полицията”-Русе.

Мъжът е в неизвестност от 08 септември, съобщава агенция "Фокус". Облечен е в горнище от тъмносин анцуг с бял кант, долнище черен анцуг. Обут е на единия си крак с чехъл, а на другия с обувка.
При установяване да се уведоми ОДЧ при Второ Районно управление-Русе, сл. тел.082/ 882 443, И. Иванов тел. 082/ 882 881

1.7 милиарда паунда трябва да бъдат внесени в бюджета на ЕС от Великобритания

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385885

Великобритания ще трябва да внесе допълнително 1.7 милиарда паунда в бюджета на ЕС, тъй като през последните години е отчела по-добри икономически показатели, отколкото се очакваше, предаде BBC. Вноската ще бъде в допълнение на годишния принос на Кралството в бюджета на ЕС в размер на 8 милиарда паунда. Великобритания ще трябва да внесе допълнително 1.7 милиарда паунда в бюджета на ЕС, тъй като през последните години е отчела по-добри икономически показатели, отколкото се очакваше, предаде BBC. Вноската ще бъде в допълнение на годишния принос на Кралството в бюджета на ЕС в размер на 8 милиарда паунда.

Предлагал ли е македонски премиер подялба на страната?

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/predlagal-li-e-makedonski-premier-podialba-na-stranata-6025684

Али Ахмети твърди, че Любчо Георгиевски говорил с него за това през 2001 г., Георгиевски отрича

"Подкрепа" ще даде сигнал за квесторите във "Виктория" на комисията по дискриминация

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406065_podkrepa_shte_dade_signal_za_kvestorite_vuv_viktoriia/?ref=rss


Синдикатът "Подкрепа" ще сезира Комисията за защита от дискриминация за действията на квесторите в търговска банка "Виктория".

Причината е, че квесторите са поискали здравното министерство, НЗОК, НОИ и МВР да проверят болничния лист на уволнения от тях шеф на управление "Правно" в банката. Това според синдиката е дискриминация по признак "увреждане", което българското законодателство забранява. 

"Подкрепа" очаква квесторите да бъдат глобени с до 100 хил. лв. за това, че в...

Предлагал ли е македонски премиер подялба страната?

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/predlagal-li-e-makedonski-premier-podialba-stranata-6025684

Али Ахмети твърди, че Любчо Георгиевски говорил с него за това през 2001 г., Георгиевски отрича

Перничани ще се включат в национално проучване доколко ни вредят цигарите, алкохола и нездравословното хранене

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernichani-shte-se-vklyuchat-v-nacionalno-prouchvane-dokolko-ni-vredyat_35123/

Перничани ще се включат в национално проучване на факторите за риска на здравето, което се провежда от Министерството на здравеопазването и Националният център по обществено здраве и анализи и в изпълнение на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Целта на проучването е събиране на надеждна информация за разпространението на основните рискови фактори (тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, ниска физическа активност, нездравословно хранене), които...

Продължава

Офисът, който изчезва с края на работния ден

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/10/24/2405880_ofisut_koito_izchezva_s_kraia_na_rabotniia_den/?ref=rss


Дизайнерското студио от Амстердам Heldergroen обзаведе офиса си с "изчезващи бюра", които се скриват в края на работния ден, съобщи architectureanddesign.com.au.

Изобретението цели да насърчи служителите на фирмата да поддържат баланс между работата и личния си живот.

Проектът е на Bright Green, а изработката на бюрата е осъществена от Zecc Architects. Работните места са направени от рециклирани телеграфни стълбове и служат като стандартни офис мебели през деня. Когато...

Иззеха стоки-ментета от варненски магазин за 30 000 лв.

http://www.moreto.net/novini.php?n=268384

При извършване на проверка по време на специализирана полицейска операция на 23 октомври са задържани стоки - ментета. Проверката е била извършена в магазин за дрехи и сувенири, намиращ се в гр. Варна, на ул. "Пирин", научи Moreto.

Автомобил, издирван от Шенген, откриха в Дупница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4385905

Автомобил, обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система, са установили служители от в пункта за регистрация и технически контрол в Дупница.
Лекият автомобил “Пежо” е бил обработван за предоставяне на транзитни номера вчера и така е установено, че се издирва, пише struma.bg. Фирмена собственост е. Автомобил, обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система, са установили служители от в пункта за регистрация и технически контрол в Дупница. Лекият автомобил “Пежо” е бил обработван за предоставяне на транзитни номера вчера и така е установено, че се издирва, пише struma.bg. Фирмена собственост е.

Калфин: Формулата за правителство - ГЕРБ, РБ и ПФ е нестабилна

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/kalfin-formulata-za-pravitelstvo-gerb-rb-i-pf-e-nestabilna-6025682

По думите на зам.-председателя бъдещото управление на държавата ще се сблъска с вземането на трудни решения още с встъпването си в длъжност

Присадиха изкуствено сухожилие на 7-годишен

http://www.bnews.bg/article-119855

Калин Каменов от Монтана, който по рождение е с парализа на ходилото, ще може да ходи сам, след като му бе направена трансплантация на изкуствено сухожилие.

Лудогорец спечелил 34 млн. лева от Лига Европа и ШЛ

http://www.cross.bg/evro-lydogoretz-prava-1436632.html

/КРОСС/ За последните два сезона дотук Лудогорец е зарабо­тил вече умопомрачителни­те 17 млн. евро (почти 34 млн. лева) от участието си в евротурнирите, пише TopSport. По груби сметки за похода си до 1/8-финалите на Лига Европа та­зи пролет клубът спечели 7 млн. евро от наградния фонд, билети и тв права. 3 904 990 бяха всичките пари от УЕФА за участието във втория по сила турнир, отделно 2,1 млн. евро са за отпадането в плейофа в ШЛ тогава от Ба­зел, остатъкът от сумата се допълва от билети, тв права и реклами. Този сезон самото влизане в групите на ШЛ носи 8,6 млн. евро, а бонусът за всяка победа е 1 млн. евро. До края на групата има още три ма­ча, като премията за равен­ство е 500 000 евро, а за кла­сиране на осминафиналите - 3,5 млн. евро. Допълнително в края на сезона ще бъдат разпределени 409,6 милиона евро от т. нар. маркетпул между 32-ата отбора. За сравнение най-малко миналия сезон по това перо е получил Базел - 1 684 000 евро, но е твърде вероятно парите за Лудогорец да са още по-мал­ко.  

Държавата ще спасява ТЕЦ "Варна"

http://econ.bg/Новини/Държавата-ще-спасява-ТЕЦ-Варна-_l.a_i.584073_at.1.html

Държавата има твърдо намерение да спаси ТЕЦ "Варна". Това стана ясно от думите на зам.-министъра на икономиката Антон Павлов, който участва в...

Дете от социален дом в Берковица е с опасност за живота след падане от втория етаж

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/24/2406061_dete_ot_socialen_dom_v_berkovica_e_s_opasnost_za/?ref=rss


10-годишно момиче е с опасност за живота, след като е паднало от втория етаж на Дом за деца и младежи с умствена изостаналост в Берковица, съобщиха от полицията в Мопнтана.

Инцидентът е станал вчера. Настаненото в дома момиче е паднало от прозорец на стаята, в която е било настанено, на височина 7.7 метра. Детето е получило тежка черепно-мозъчна травма, изпаднало е в кома и е с опасност за живота.

Момичето е в болницата в Монтана, по случая е образувано досъдебно...

Сорос: Русия на Путин се превръща в екзистенциална заплаха за Европейския съюз

http://www.mediapool.bg/soros-rusiya-na-putin-se-prevrashta-v-ekzistentsialna-zaplaha-za-evropeiskiya-sayuz-news226382.html

Американският милиардер и филантроп Джордж Сорос предупреждава, че експанзионизмът на Русия създава екзистенциална заплаха за Европейския съюз. В статия за "Ню Йорк ривю ъв букс", цитирана от в. "Гардиън", Сорос отбелязва, че политиката на Владимир Путин, която той нарича смес от авторитаризъм и агресивен национализъм, представлява алтернативен модел на западните либерални демокрации. Той обръща внимание, че адмирации за руския президент изразяват лидерите на британската националистическа и ксенофобска партия ЮКИП Найджъл Фараж, на френския Национален фронт Марин льо Пен и премиерът на Унгария Виктор Орбан.   "Европа се изправя пред предизвикателство от Русия за самото си съществуване. Нито европейските лидери, нито техните граждани напълно осъзнават това предизвикателство, нито пък знаят как най-добре да се справят с него, - пише Сорос. - Сега Русия предоставя алтернатива, която е фундаментално предизвикателство към ценностите и принципите, върху които Европейският съюз се гради от основаването му. Тази алтернатива се базира на сила, която намира израз в репресии вътре в страната и в агресия извън нея, в противовес на върховенството на закона."   Специално за "Гардиън" американският финансист от унгарски произход казва, че "е налице цялостно разочарование от ЕС в резултат на кризата на еврото, която е изопачила първоначалния стремеж към създаване на съюз на сходно мислещи демократични държави. Еврокризата бе "лекувана" неправилно и продължи твърде дълго и тя превърна доброволния съюз на равнопоставени (страни) в нещо съвсем различно".   Според Сорос ЕС се е превърнал в зле функциониращ механизъм на отношения между страни кредиторки и длъжници, което е довело до всеобщо негодувание. "Путин установи добри отношения с тези, които агитират срещу Европа. Провалът на Европа като експеримент за наднационално правителство ще превърне Русия в потенциална заплаха. ... Рухването на Украйна ще бъде огромна загуба за НАТО, за ЕС и за САЩ. Ако Русия успее да се наложи, тя ще получи много по-голямо влияние вътре в ЕС и ще стане потенциална заплаха за балтийските страни, в които живеят големи групи от етнически руснаци", подчертава Сорос.   По БТА.

Благоверната на Василев отрече с мъжа ѝ да са крали пари

http://business.actualno.com/Blagovernata-na-Vasilev-otreche-s-myja--da-sa-krali-pari--news_56631.html

Обвиненията за източване на 206 млн.лв. от КТБ са пълен фарс, такова нещо няма. Това заяви Антоанета Василева, съпруга на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. По-рано днес тя бе на разпит в ...

Първа IFS конференция у нас за стандарти за безопасност при храните

http://business.actualno.com/Pyrva-IFS-konferencija-u-nas-za-standarti-za-bezopasnost-pri-hranite-news_56635.html

IFS Conference България ще се проведе на 23-ти октомври в столичната зала Витоша на Интер Експо Център. Събитието се организира за първи път у нас, като вече е изградило история и събрало опит в няко...

Започна строежът на подхода към Морската гара в Бургас

http://burgas.actualno.com/Zapochna-stroejyt-na-podhoda-kym-Morskata-gara-v-Burgas-news_56636.html

Днес започна строежът на подход към Морската гара в Бургас. Малката уличка ще свързва морската градина в близост до хотел "Приморец" с порта. Подходът ще бъде изпълнен с тротоар и велоале...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване