Изчезвал ли е и друг път режисьорът? МВР и жената на Паунов говорят различно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393423

МВР и съпругата на изчезналия мистериозно преди 11 дни режисьор и продуцент говорят различни неща за неговите навици.
“Разбрахме, че и друг път Захари Паунов е изчезвал по същия начин”, заяви вчера шефът на варненската полиция Николай Калчев. От МВР още го търсят, но знаят само, че се е качил на хондата си и отпътувал от Варна.
Ден по-рано.... МВР и съпругата на изчезналия мистериозно преди 11 дни режисьор и продуцент говорят различни неща за неговите навици. “Разбрахме, че и друг път Захари Паунов е изчезвал по същия начин”, заяви вчера шефът на варненската полиция Николай Калчев. От МВР още го търсят, но знаят само, че се е качил на хондата си и отпътувал от Варна. Ден по-рано....

Полицай намери и върна портфейл с над 2000 лева

http://pik.bg/полицай-намери-и-върна-портфейл-с-над-2000-лева-news243188.html

Полицай намери и върна портфейл с над 2000 лева

Полицай от Районното управление на полицията в Каспичан е намерил портфейл с над 2000 лева и лични документи го е върнал на собственика, похвалиха се от полицията в Шумен. Мъжът дори не подозирал, че е загубил портфейла си, съобщи OFFNews.

Полицай Цветелин Цанков забелязал портфейла до масичка в заведение на 22 октомври малко след 7.30 ч. Вътре имало голяма сума пари и лични документи на мъж и жена.

Обадил се на жената, но тя отрекла да е губила портмоне, но щяла да попита брат си, чиято била другата лична карта. Братът, чийто бил портфейла, не подозирал, че го е изгубил. Той се явил в РУП по заръка на полицая, където си получил портфейла и потвърдил, че нищо от съдържанието му не липсва. Разказал, че предната вечер бил в кафенето, а портфейлът бил в задния джоб на дънките му. Не бил разбрал кога е паднал.

"Не се поколебах да намеря собственика и да му върна парите и документите - коментирал полицаят. - Това е както мой, така и дълг на всеки човек, независимо дали е полицай или обикновен гражданин”. Униформеният работел в полицията от 1990 г., но за първи път му се случвало да намери портфейл с пари.

Unique Estates

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246282_Unique+Estates+

 Утре (сряда) Unique Estates ще разкажат за тенденциите на пазара на луксозни имоти, като локацията и времето са необичайни – 17:00 ч. в апарт-хотел Lion в Лозенец.

 

 

На събитието ще присъстват и клиенти на компанията, които ще разгледат ексклузивните предложения в сградата.

Обиколни маршрути от и за Гърция още половин година

http://www.cross.bg/gurtziya-firma-polovin-1437325.html

/КРОСС/ Шофьорите, които пътуват от и за Гърция, ще продължат да ползват обиколни маршрути най-малко още половин година. Държавата вече обяви, че спира договора с гръцките строители и ще търси нова фирма, която да довърши 15-километровата отсечка от Сандански до Кулата. Търпението от страна на държавата беше изчерпано в края на миналия месец, когато двама министри и представители на пътната агенция за пореден път установиха, че на обекта не се строи. И докато строителството е замразено, целият поток от автомобили минава през три села в Петричко. Изпълнителите пропуснаха и последния срок, който им беше даден да построят трасето. Ако по отсечката се работеше, тя вече щеше да е завършена. Засега обаче пътуването по магистрала за Гърция е само мечта за шофьорите. Новата фирма ще има на разположение 150 дни, в които да построи оставащите 7 километра и половина. Тя ще трябва да възстанови и разрушената пътна настилка на обходния маршрут. Дотогава остава временната организация на движението, предава бТВ.  

В дом "Гергана" във Варна искат параклис

http://www.moreto.net/novini.php?n=268853

От 2012 група християни от енорията на храм „Св. Николай Чудотворец” посещават по програма, подкрепена от Община Варна, социални домове в града. Всяка сряда от 10. 30 ч. се посещава Дома за стари хора „Гергана”. В дома се провежда среща-беседа на чай и сладки, на която възрастните хора се запознават с основни понятия на православната вяра, с празниците и с житията на най-почитаните светии.

Андрей Райчев: Част от РБ ще е достатъчна на ГЕРБ за съставяне на кабинет

http://pik.bg/андрей-райчев-част-от-рб-ще-е-достатъчна-на-герб-за-съставяне-на-кабинет-news243186.html

Андрей Райчев: Част от РБ ще е достатъчна на ГЕРБ за съставяне на кабинет

Социологът Андрей Райчев смята, че дори и част от групата на Реформаторския блок е достатъчна на ГЕРБ, за да състави правителство, защото за него ще гласуват ДПС и Патриотичния фронт. Той прогнозира, че е въпрос на време разделението сред реформаторите. Според Райчев ГЕРБ са постигнали за кратко време успех, тъй като са излезли от изолацията, в която партията е била. „ Бойко Борисов не може за трети път да откаже властта. Не ми се вярва да се откаже от премиерското място", коментира още социологът в предаването на Дарик „Междуредие" след лансирания от Борисов вариант за правителство на малцинството между ГЕРБ и РБ.

„Реално те са не просто различни - тези, които са към ДСБ и тези, които са към Меглена Кунева, два вида хора са това. Те са по различен начин устроени като менталност, независимо дали ще ги обиждаме, или хвалим, това са просто друг вид хора. В този смисъл те не са едно, те са кентавър. Въпросът е дали този кентавър сега ще се разцепи и ще се формира като два вида политически животни, или известно време, защото не вярвам в дългата им съвместност, ще продължат да бъдат заедно. Така или иначе обаче тази част от Реформаторския блок, която искрено иска коалиция, влиза в тази коалиция с искрени чувства, е достатъчна на ГЕРБ.

Даже ако махнете тези с нежеланието, и 97 да са, все едно. То е все едно поради простата причина, че там има поне две формации, които смятат да гласуват за тях. ДПС е едната. А от друга страна те са подкрепени от нещо почти пряко противоположно но ДПС, а именно Патриотичният фронт", обясни Райчев. На въпрос може ли да се стигне до разцепване преди самата коалиция, той обясни, че в парламента има различни групи и политически логики в парламента. „Властта обезателно ще ги разделя. На всичко отгоре тези две парчета се състоят от няколко подпарчета.

В Индиана Джоунс има един дуел между Индиана Джоунс и някакъв местен бабаит със сабя и те се бият дълго с тези саби, но Индиана Джоунс бърза за някъде. В един момент той прекрати дуела и извади пистолета, застреля го, пак прибра пистолета и тръгна със сабите нататък. Борисов има такъв пистолет в джоба си и това се казва ДПС.

Той във всички случаи може да прибегне към червеното копче и ще кара без реформатори и без каквото си иска. Разбира се, той много не иска да прибягва към това, защото ще получи тежко обвинение", допълни Андрей Райчев. Заради сложната конфигурация в парламента, Андрей Райчев смята, че за бъдещото правителство може да се мисли в хоризонт най-много до президентските избори през есента на 2016 г.

Другият въпрос, който според него е важен за продължителността на новия кабинет е „смятат ли бъдещите управляващи да тръгнат по линията на дълга или ще свиват разходи". „Ако те го ударят на заеми, ще спечелят политическо време и може да изкарат даже пълен мандат, но това ще е сметка, която ще плащат нашите деца", каза още Андрей Райчев.

“Ботев” измъкна 1:1 в 92-ата мин на “Лаута”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393604

“Локо” продължи на 9 мача серията си без победа над градския съперник “Ботев”, който драматично измъкна 1:1 във второто пловдивско дерби за сезона. “Жълто-черните” гостуваха на “Лаута” в първа 1/8-финална среща от турнира за купата на България. На 3 декември ще се играе реваншът на комплекса в “Коматево”. “Локо” продължи на 9 мача серията си без победа над градския съперник “Ботев”, който драматично измъкна 1:1 във второто пловдивско дерби за сезона. “Жълто-черните” гостуваха на “Лаута” в първа 1/8-финална среща от турнира за купата на България. На 3 декември ще се играе реваншът на комплекса в “Коматево”.

Създават фонд за подпомагане на бедни актьори пенсионери

http://pik.bg/създават-фонд-за-подпомагане-на-бедни-актьори-пенсионери-news243184.html

Създават фонд за подпомагане на бедни актьори пенсионери

Съюзът на артистите в България (САБ) започва инициатива за осигуряване на достойни старини на пенсионирани български артисти, както и за отпускане на стипендии на талантливи студенти в областта на театъра. Това съобщи шефът на САБ Христо Мутафчиев. Артистите с пенсии под 250 лв. и без възможност за допълнителен доход, ще бъдат изредени в списък, от който ще бъдат одобрени 20. Предимство за отпускане на социалната добавка ще дава членството в САБ и възрастта.

“Надяваме се фондът да има устойчивост във времето, като клиенти на банката също биха могли да даряват средства в него”, обясни Мутафчиев. Той е взел присърце проблемите не само на излезлите в пенсия, но и на бъдещите си колеги. Инициативата включва социална добавка за студенти. Студентските съвети на НАТФИЗ и НБУ подават имена на до 10 възпитаници в театрални специалности, като условието е те да са с успех, не по-нисък от 5,00 през първия семестър на текущата година и в същото време да са в неравностойно социално положение.

От тях ще бъдат одобрени двама или трима, а стипендиите ще се връчват като чек на церемониите “Икар” на сцената на Народния театър. Помощта за пенсионираните и бъдещите артисти е в рамките на инициативата “За достоен живот”.

Доста популярни личности бяха заснети от фотографката Велислава Каймаканова-Ножарова, превъплътени в различни популярни образи. На 10 ноември фотосите ще бъдат продадени на търг, а специален подарък за гостите ще бъде бутиков концерт на Лили Иванова и нейните музиканти. “Целта е да съберем средства за купуване на кувьози за неонаталните отделения. Сегашните са стари и непрекъснато дават дефекти, а те пък водят до малформации при новородените”, каза Мутафчиев.

Шефът на артистите вече е дарил кувьоз на карловската болница, в която се е родил самият той. Старият бил на повече от 30 г. “Не съм канен за министър на културата, а и да ме поканят, ще откажа”, заяви по-рано вчера Мутафчиев в сутрешния блок на TV7. Актьорът определи като добър варианта креслото да бъде поверено отново на Вежди Рашидов, понеже той е вече наясно с проблемите на актьорите и с належащата реформа в театъра.

Петима заковават футболиста Балджийски за боя пред казиното?

http://www.bnews.bg/article-120247

На следващата дата в края на ноември се очаква в зала да дойдат и петима свидетели, които да дадат показния за сбиването, станало пред казино „Милениум” в столичния квартал „Красно село”.

Пада такса сградна инсталация

http://www.monitor.bg/article?id=448364

Таксата за сградна инсталация за абонатите на топлофикациите, които нямат радиатори по домовете си, отпада. Промяната е залегнала в европейската директива №83 от 2011 г. за правата на потребителите, която на 25 юли 2014 г. е включена и в българския Закон за защита на потребителите.

Стар затвор става музей на 4 етажа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393432

Бившата фабрика на Добри Желязков в Сливен е предоставена от държавата на Регионалния исторически музей. Уникалната сграда на три етажа и един - приземен е паметник на културата, а помещенията й ще се използват за експозиция и съхранение на 59-те хиляди експоната на музея - съобщиха от общината.Сградата е известна в Сливен и като "стария затвор", Бившата фабрика на Добри Желязков в Сливен е предоставена от държавата на Регионалния исторически музей. Уникалната сграда на три етажа и един - приземен е паметник на културата, а помещенията й ще се използват за експозиция и съхранение на 59-те хиляди експоната на музея - съобщиха от общината.Сградата е известна в Сливен и като "стария затвор",

Димитър Манолов: Политиците жънат плодовете на това, което сами посяха

http://www.cross.bg/doklad-manolov-hora-1437324.html

/КРОСС/ "Политиците сега жънат плодовете на това, което сами посяха с противопоставянето помежду си и сатанизирането на понятия като „коалиция" и „експертен кабинет"." Това коментира в интервю за Дарик вицепрезидентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов. Според Манолов една трайна политическа стабилност и дълъг мандат на бъдещото правителство ще е най-добър вариант за страната, но подобен хоризонт е трудно да се очаква на фона на водените от политиците разговори. „Това с дефицита би могло да не е чак толкова голяма драма. Лошото е, че ние нямаме мярка. Тук имаме работа с едни хора, които когато им се предостави възможност да направят нещо с едни пари, започват да искат тези пари да са още повече и там няма спирка. От там нататък ще стане страшно, защото това сме го живели в България. За съжаление това интерферира и с кризата в КТБ, защото за съжаление твърде мощни и силни хора си представят решението на проблема чрез допълнително разходване на публичен ресурс. Нещата някак си се насложиха. Става въпрос, че са политически. Дали ще се намери някой, който да спре мераците на тези, които искат да приключат КТБ по съответния ред, които и законопроекти внасят за втори път, ако няма да сбъркам", коментира той казуса "КТБ". По думите му БНБ е тотално дискредитирана. „Това не е одиторски доклад. Одиторски доклад имаше направен от една фирма - беше направен през юни

Пакетни сделки и оборот за 4,3 млн. лева отбеляза БФБ

http://econ.bg/Новини/Пакетни-сделки-и-оборот-за-4-3-млн-лева-отбеляза-БФБ_l.a_i.588938_at.1.html

Сесията на Българската фондова борса премина във вторник под знака на няколко големи пакетни сделки. От капитала на ”Софарма трейдинг”АД се...

Арестуваха трима изнудвачи пред столичен мол

http://offnews.bg/news/n_1/n_409852.html

Трима души са били арестувани заради изнудване при полицейска операция пред мола на бул. "Цариградско шосе". Операцията е проведена по сигнал на 30-годишен мъж. Той се оплакал, че тримата мъже, с които имал бизнес отношения от два месеца, го изнудвали. Решил да прекрати финансовите си отношения с тях и тогава започнали да го притискат, за да извършат заедно незаконни финансови операции. Те искали бизнесменът да им съдейства за получаването на банков кредит. По информация на БНР тримата са криминално проявени, а единият е бивш полицай.

НОВИЯТ head & shoulders THICK & STRONG:

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246281_%D0%9D%D0%9E%D0%92%D0%98%D0%AF%D0%A2+head+%26+shoulders+THICK+%26+STRONG%3A

 Факт лист

 

Малко известен факт е, че изтъняването на косата може да е в резултат от накъсване или заболяване на скалпа. Водещата роля, която head & shoulders заема повече от 60 години по отношение на здравия скалп и създаването на продукти за лечение на скалпа, доведе до естествено развитие и насочване на опита към проблема с изтънялата коса.

 

Част от решението и иновациите в тази сфера са новите продукти head & shoulders Thick & Strong за жени, които включват шампоан и тоник за допълнителен обем на косата. Шампоанът head & shoulders Thick & Strong е създаден за да защитава женската коса от нараняванията, които водят до накъсване. Тази технология сега е съчетана с иновативната формула за допълнителен обем, която осигурява двойна защита – както за скалпа, така и за косата. Продуктите осигуряват достатъчната грижа, която ти е необходима за истински “уау” ефект.

 

Изтъняла коса, слаби корени и пърхот

·         Клинични проучвания показват, че кожата на скалпа е основен фактор в растежа на косата. Поради тази причина състоянието на скалпа е пряко свързано със състоянието на косата.

 

·         Естествената реакция при сърбеж, породен от пърхот, е чесането на скалпа. Учените на head & shoulders доказват, че това може сериозно да увреди слоевете на косата и да доведе до накъсване.

 

·         Комбинацията на пърхот и изтъняла коса прави по-трудно намирането на лечение, което да се справя и с двата проблема.

 

·         90% от дерматолозите смятат, че здравият скалп е от изключително значение за силна, здрава и добре изглеждаща коса.*

 

Специализирано решение за обемна коса

·         Учените на head & shoulders оптимизираха основната съставка, която се грижи за скалпа – ZPT, за да доставят допълнителна грижа за косата, в допълнение към предпазването от пърхот.

 

·         Новото решение за по-обемна и здрава коса е комбинация от продукти, които доставят двойна полза – незабавно и дълготрайно уплатняване на косъма, което ти помага да направиш впечатление, и основополагаща грижа за здравето на скалпа.

 

·         Шампоанът head & shoulders Thick & Strong осигурява надеждна помощ при борбата с пърхота още от първото измиване. Той спомага за поддържането на здрав скалп и повишава защитните функции на кожата, като също така доставя и необходимите грижи за косата, предпазвайки я от наранявания, без да я натоварва излишно.

 

 

·         Новият тоник Thick & Strong за допълнителен обем включва формулата “Triple Active Complex” и подбрана колекция от съставки (пантенол, ниацинамид и кофеин) с доказана грижа за кожата. Те осигуряват незабавен и продължителен обем на косата, като увеличават издръжливостта на всеки косъм. В допълнение, това решение поддържа естествената бариера и издръжливост на скалпа.

 

Използване на продуктите Thick & Strong

·         Използвайте шампоанът Thick & Strong като част от ежедневия си режим за коса, без следи от пърхот.

 

·         Тоникът за допълнителен обем Thick & Strong може да се нанася върху мокра или суха коса веднъж дневно, преди обичайното оформяне на косата. Продуктът се нанася директно върху скалпа, като се впръсква приблизително от три до пет пъти на големите кичури в косата. След нанасяне, масажирайте скалпа си, за да разнесете продукта равномерно. Не е необходимо да се изплаква.

 

·         Резултатите  - косата е видимо по-плътна и защитена, а кожата на главата е по-здрава. Шампоанът и тоникът Thick & Strong се съюзяват в борбата срещу проблемната коса.

 

·         Продуктът показва незабавни резултати и осигурява дълготрайно решение на проблема. 

4.1% ръст на приходите от чуждестранни туристи

http://www.moreto.net/novini.php?n=268854

4.1% е ръстът на приходите от чуждестранен туризъм по текущата сметка на платежния баланс от януари до август 2014 г. в сравнение със същия период на миналата година. Според данните на БНБ приходите възлизат на 2.325 млрд. евро, заяви служебният заместник-министър на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев на пресконференция за отчитане изпълнението на проекта за провеждане на интегрирани комуникационни кампании за България на целеви пазари в чужбина.

Искат ли реформаторите стабилно правителство, или просто вчера си отмъстиха за времето извън властта?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393437

Всички българи се молят за вразумление на политиците те ни, но след вчерашното извъртане на реформаторите, започват да се питат дали те го искат. 
Знаем, че е трудно да се намери стабилна формула в парламент с 8 групи, но се появи надежда, след като политиците седнаха на една маса. Защото в държавата се натрупаха прекалено много неотложни Всички българи се молят за вразумление на политиците те ни, но след вчерашното извъртане на реформаторите, започват да се питат дали те го искат. Знаем, че е трудно да се намери стабилна формула в парламент с 8 групи, но се появи надежда, след като политиците седнаха на една маса. Защото в държавата се натрупаха прекалено много неотложни

Преговарящите от ГЕРБ на тайна среща с Радан Кънев

http://www.cross.bg/gerb-buchvarova-rymyana-1437323.html

/КРОСС/Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев се срещна с преговарящия екип на ГЕРБ, в лицето на Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, съобщи бТВ. Необявената среща се проведе в Народното събрание, в стаята на ГЕРБ. Телевизията излъчи запис, на който се вижда как тримата излизат от стаята в 18.50 часа. На въпрос ще има ли България правителство, отговорът беше лаконичен: "Рано е да се каже, след което Румяна Бъчварова добави: "Полагаме усилия". По-рано днес Бойко Борисов обяви, че поема политическата отговорност за съставяне на кабинет на малцинството и кани в него Реформаторите. Те обаче изненадващо настояха за тройна коалиция, в която да вземат участие и представители на Патриотичния фронт.    

Ученици изучават анатомия със скелета на бивш директор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393586

Ученици от румънско село в район Прахова изучават анатомия с помощта на скелета на бившия директор на училището, съобщи "Дейли мейл". Александре Попеску умира през 1965 г. на 75-годишна възраст, но приживе завещава тялото си на школото в качеството на учебен материал. Попеску станал преподавател още 18-годишен,

Крият от главния прокурор скандално дело

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kriyat-ot-glavniya-prokuror-skandalno-delo_35201/

Вечерта на 14 октомври 2008 г. се случва катастрофа, а присъдата по нея и до днес буди сериозни съмнения за изясняването на обективната истина. През въпросната вечер времето е хубаво и нищо не предвещава, че може да се случи нещо фатално. Младият мъж Венцислав Божинов попада в катастрофа, при която на място загива приятелката му Гергана, а той е със счупен на три места таз.

Странните обстоятелства по делото ни накараха да потърсим майката на момчето - Ели Божинова, която разказа пред...

Продължава

Мишкуването на Радан

http://www.monitor.bg/article?id=448352

Големите приказки на реформаторите как ще се преборят с олигархията, как ще реформират съдебната система и ще променят конституцията са нищо повече от хвърлен прах в очите на слепите.

Хората над 50 и тези до 29 г. най-трудно намират работа

http://www.cross.bg/rabota-bezrabotnite-namirat-1437322.html

/КРОСС/ Хората над 50 и младежите до 29 години намират най-трудно работа. През 2014 г. е отчетен ръст на трайно безработните. Те вече са 1/3 от всички търсещи работа, показва анализ на социалното министерство. Между 70 и 100 милиона лева от нашите пари като данъкоплатци всяка година отиват за програми за намиране на работа на безработните. Според анализа на социалното министерство над 60% от участвалите в програмите си намират работа, от тях 40 на сто получават дори дългосрочно работно място, предава бТВ. Останалите обаче не се реализират. Най-успешни се оказват мерките за насърчаване на работодателите да наемат самотни родители и майки с деца, а най-голям провал социалните служби отчитат при опитите да намерят работа на хората с увереждания и тези, които са влизали в затвора. От догодина превес ще се дава на преквалифицирането на безработните според нуждите на бизнеса. Увеличават се и хората, които стартират собствен бизнес, след като са били част от програма за заетост - близо 4% от безработните.  

Топлофикация: Почти всички сгради в София вече имат парно

http://econ.bg/Новини/Топлофикация-Почти-всички-сгради-в-София-вече-имат-парно_l.a_i.588932_at.1.html

Основната част от парното в жилищните сгради в София вече е пуснато, отчетоха от столичната топлофикация. 90% от общо 17 300 абонатни станции в София...

Румънски деца учат анатомия със скелета на бивш директор (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393581

Ученици от румънско село в район Прахова изучават анатомия с помощта на скелета на бившия директор на училището, съобщи "Дейли мейл". Александре Попеску умира през 1965 г. на 75-годишна възраст, но приживе завещава тялото си на школото в качеството на учебен материал. Попеску станал преподавател още 18-годишен,

Земеделци на протест заради наводнени ниви

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393144

Земеделски стопани от варненското село Старо Оряхово излязоха на спонтанен протест заради наводнени ниви. При последните дъждове около 10 000 декара в землището на селото са залети от вода. По-голямата част от тях са току що засети с пшеница, а има и площи с неприбрана още царевица. Това е вторият подобен инцидент за тази година, след юнските Земеделски стопани от варненското село Старо Оряхово излязоха на спонтанен протест заради наводнени ниви. При последните дъждове около 10 000 декара в землището на селото са залети от вода. По-голямата част от тях са току що засети с пшеница, а има и площи с неприбрана още царевица. Това е вторият подобен инцидент за тази година, след юнските

Журналисти: Безсмислено е да се прави кабинет на малцинството

http://pik.bg/журналисти-безсмислено-е-да-се-прави-кабинет-на-малцинството-news243180.html

Журналисти: Безсмислено е да се прави кабинет на малцинството

Безсмислено е да се създава кабинет на малцинството. Това би било кауза пердута и щеше да зависи преди всичко от ДПС, което не е приемливо и за Реформаторския блок, и за ГЕРБ. Това заяви пред камерите на TV7 журналистът Петко Георгиев.

"Принципните аргументи на Лютви Местан срещу Патриотичния фронт не му пречеха преди 6 месеца да е в коалиция с "Атака". Затова сега те заявяват подкрепата си за каквото и да било правителство, просто за тях излизането от властта ще е много тежък удар. Основното е, че те не са приемлив партньор за нито една от формулите на управление, смята журналистът. Кога сме виждали политици да застанат един до друг и да обсъждат своите различия? Това е началото на една нова политическа култура, което е достойно за приветстване", допълни още Георгиев. Според журналиста Светлана Шаренкова, има известен страх в най-голямата политическа сила и конкретно от страна на лидера й Бойко Борисов.

"Мисля, че последните две седмици се загубихме във формули и самите преговарящи малко се объркаха. Правителство обаче трябва да има и ще има. В крайна сметка, трябва да се върви към политиката на възможното, а това е дясна коалиция," категорична е Шаренкова. "Лошото е, че последните години сложиха клеймо на понятието коалиционно управление и затова политиците се боят от този "горещ картоф", допълни още журналистката.

Унгария сравни ЕС със СССР и заплаши да го напусне

http://offnews.bg/news/n_1/n_409850.html

Председателят на унгарския парламент Ласло Кьовер заплаши Брюксел, че страната ще напусне ЕС. Кьовер, който е издигнат на поста от управляващата партия "Фидес", заяви, че "опитите на Брюксел да диктува на Унгария какво да прави ще накарат властите в страната да се замислят дали бавно и внимателно не е време за напускане на Евросъюза". Представителите на "Фидес" са изнервени от многолюдните протести срещу проектозакона за облагане на интернет трафика. Според него ползването на всеки гигабайт интернет ще се облага със 150 форинта (около 1,20 лева). Подкрепата за протестите на еврокомисаря по телекомуникациите Нели Крус още повече разгневи привържениците на премиера Виктор Орбан. От години критиците на Орбан споменават името му с прякора ВикТАтор Орбан. "Ако Брюксел смята, че може да диктува на страните-членки правила за поведение, това много напомня действията на СССР през 1956 г.", каза още председателят на унгарския парламент Ласло Кьовер пред агенция МТИ. А през 1956 г. унгарците отчетливо показаха на света, че няма да позволят на други да им казват как да живеят, допълни Кьовер.

Жената на Бах написала почти всичките му творби?

http://www.cross.bg/anna-supryga-magdalena-1437321.html

/КРОСС/ Втората съпруга на Йохан Себастиан Бах - Анна Магдалена, може да е писала някои от най-известните творби на класика, сочи ново проучване, цитирано от "Дейли мейл". Експерт твърди, че Анна Магдалена, втората съпруга на Бах, е композиторът на някои от големите му творби, включително сюитите за виолончело. Изследването е дело на Мартин Джарвис, професор по музика в австралийския университет „Чарлз Дарвин". Той е изучавал с години ръкописи на Бах и жена му, като е сравнявал почерците. Академикът приписва на Анна Магдалена сюита за виолончело, произведението „Вариации на Голдберг" и цикъла „Добре темпериран клавир". Той ще представи откритието си в документален филм, озаглавен "Написано от госпожа Бах", който ще бъде показан на церемонията по раздаването на наградите БАФТА идната седмица. Лентата ще разказва подробно за анализите на Джарвик на мастилото и стила на писане, които според него показват, че госпожа Бах е вършила много повече работа по творбите, отколкото се смяташе досега. Вече е известно, че в късните години на композитора Анна е записвала и преписвала творбите на съпруга си, но изследващите мислят, че почеркът й не прилича на нещо, написано "бавно и тежко", както се случва, когато преписваш нещо.    

Руснаците не се тревожат за рублата, защото нямат спестявания

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/28/2408587_rusnacite_ne_se_trevojat_za_rublata_zashtoto_niamat/?ref=rss


Мнозинството руснаци (52%) не се тревожат от обезценяването на рублата, като в руските села този дял достига 68%, сочи национално представително проучване на социолозите от "Левада център", проведено в края на септември. Силно притеснените 45% са предимно мъже (14.2%) от Москва (общо 29.2% с жените) с висше образование (19.5) и високи доходи (27.6).

С поскъпването на долара нямат проблем жените (54%), хората с образование под средно (66%) и с малко потребление (67%).
...

Задържаха варненец откраднал козметика за 50 лв.

http://www.moreto.net/novini.php?n=268804

Вчера е бил подаден сигнал до полицията за кражба на козметични продукти. Откраднатите продукти са на стойност от 50 лв. Кражбата е била извършена в магазин за хранителни стоки, част от голяма верига магазини, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция за Moreto.

Телефоните на ГЕРБ и Реформатори на червено! Каракачанов: На мен никой не ми звъни!

http://pik.bg/телефоните-на-герб-и-реформатори-на-червено-каракачанов-на-мен-никой-не-ми-звъни-news243178.html

Телефоните на ГЕРБ и Реформатори на червено! Каракачанов: На мен никой не ми звъни!

Активна комуникация, но не лице в лице, а по телефона, тече цяла вечер между ГЕРБ и Реформаторския блок, твърди "24 часа".

Самият Бойко Борисов обаче не участва в никакви разговори, а е натоварил Томислав Дончев, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова да търсят изчистване на възможна формула на властта. Последната е особено трудна, след като днес реформаторите отказаха да склонят на правителство на малцинството. Условието им е в управлението към тях да се присъедини и Патриотичният фронт, и то с коалиционно споразумение, каквото от там категорично отказват да подпишат.

"На мен никой не ми звъни. Ако ще си играем на думи, ние сме казали, каквото имаме да казваме. Смятаме, че нещата са много прости и ясни. Въпрос на желание и на национална отговорност е да направим всичко, за да има силно правителство", заяви току-що пред "24 часа" съпредседателят на ПФ и лидер на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов на въпрос няма ли все пак патриотите да склонят на коалиционно споразумение, а не единствено на програмна подкрепа.

"Ако не престане играта на думи и това положение продължи, само до няколко дни ще отвратим хората", предупреди войвода номер едно.

Разпитват експерти от БНБ относно КТБ

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/razpitvat-eksperti-ot-bnb-otnosno-ktb-182734/

15 служители от управление “Банков надзор” са се явили в Столичното следствие, като се очаква показания да дадат всичките над 90 служители в отдела

Фалити на фирми и държавни учреждения ще има ако не се оздрави КТБ

http://econ.bg/Новини/Фалити-на-фирми-и-държавни-учреждения-ще-има-ако-не-се-оздрави-КТБ_l.a_i.588917_at.1.html

Ще настъпят апокалипсис в някои общини, както и във военнопромишления комплекс ако се стигне до процедура по несъстоятелност на Корпоративна...

Мъж изнасилил Наско Месечков

http://www.bnews.bg/article-120234

Жестока лична драма изживявал Наско Месечков, от която все още не може да се справи.

Пращат генералите на неделно училище как да пишат проекти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393406

Генерали и полковници вече няколко седмици ходят на съботно-неделни курсове как да пишат проекти за модернизация на войската, за да им бъдат финансирани от бюджета, разказаха от Министерството на отбраната. Целта е командирите на части да са подготвени за новите правила за финансиране, които влизат в сила от 1 януари 2015 г. Генерали и полковници вече няколко седмици ходят на съботно-неделни курсове как да пишат проекти за модернизация на войската, за да им бъдат финансирани от бюджета, разказаха от Министерството на отбраната. Целта е командирите на части да са подготвени за новите правила за финансиране, които влизат в сила от 1 януари 2015 г.

Брюксел одобри проектобюджетите на страните от еврозоната

http://europe.actualno.com/Bruksel-odobri-proektobudjetite-na-stranite-ot-evrozonata-news_57401.html

Няма сериозни отклонения в проектобюджетите на държавите от еврозоната и Европейската комисия няма да иска от нито една страна ревизия на плановете. "След като взех предвид всички информации и ...

Изнасяме все повече брашно

http://business.actualno.com/Iznasjame-vse-poveche-brashno--news_57402.html

България експортира все повече брашно. Количеството българско брашно, продадено зад граница в периода 1 юли - 3 октомври, е със 17% повече спрямо същия период на 2013 г. Като се изнася брашно, а не пш...

Прането и цветята вдигат сметките за парно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393508

Токущо е пускането на парното в София и Пловдив, а хората вече „треперят” какви сметки за топло ще получат. Има няколко прости правила, спазването на които може да намали потреблението, без да е необходимо да изкарате зимата на студено.
Първото и най-важно правило е изправната отоплителна система - радиатор, вентил и топломер. При пускането на пар Токущо е пускането на парното в София и Пловдив, а хората вече „треперят” какви сметки за топло ще получат. Има няколко прости правила, спазването на които може да намали потреблението, без да е необходимо да изкарате зимата на студено. Първото и най-важно правило е изправната отоплителна система - радиатор, вентил и топломер. При пускането на пар

Путин: Русия ще осигури подготовката на световното по футбол през 2018г.

http://www.cross.bg/rysiya-pytin-vladimir-1437320.html

/КРОСС/ "Русия ще осигури подготовката за световното първенство по футбол 2018 на най-високо ниво и в набелязаните срокове", каза президентът Владимир Путин. Той напомни, че Русия има добър опит за провеждане на големи спортни състезания, в това число Олимпиадата в Сочи и Универсиадата в Казан. Владимир Путин съобщи, че за контролиране на подготовката ще бъде създаден специален информационен портал, предава Гласът на Русия. По-рано Владимир Путин и главата на ФИФА Йозеф Блатер огледаха реконструираната за първенството 2018 Голяма спорна арена „Лужники" в Москва.  

Стотици домакинства четвърти ден без ток

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/stotici-domakinstva-chetvyrti-den-bez-tok-6026030

Свлачище помете къща в Смолянско, а Бургас описват щетите от поредното наводнение

ЕК готви не особено положителен мониторингов доклад за България

http://www.cross.bg/bulgariya-rymuniya-ivanov-1437319.html

/КРОСС/ България не може да очаква следващият мониторингов доклад за страната ни да бъде особено положителен и трябва да бъде подготвена. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Христо Иванов след срещи в Брюксел. Оттам той съобщи, че новата Европейска комисия има намерение да излезе с докладите за България и Румъния навреме - през втората половина на януари. Те ще очертаят сериозна разлика между двете страни, съобщава БНР. В разговорите на Христо Иванов в Дирекция "Правосъдие" и в Генералния секретариат на Европейската комисия не е ставало дума за разделяне на България и Румъния. Сравнението между двете страни обаче не е било в наша полза. Беше подчертана засилващата се разлика между България и Румъния. Този контраст е нещо, което трябва да ни притеснява. И също е допълнителен фактор, който би трябвало да ни мобилизира и особено на политическо ниво,каза Иванов. Министърът, който е представил в Еврокомисията Стратегията за съдебна реформа подчерта, че България няма да постигне сериозен напредък, ако мерките в съда и прокуратурата не се допълнят със същите по задълбоченост и обхват реформи в полицията. Това е едно много голямо предизвикателство за следващото управление. Да постави темата за реформата в МВР на дневен ред и да я постави по също толкова изразен начин, с евентуално също такава ясна стратегия,обясни министърът на правосъдието.  

Пиронкова спаси пет мачбола, но загуби от Цибулкова в София

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/28/2408608_pironkova_spasi_pet_machbola_no_zagubi_ot_cibulkova_v/?ref=rss


Българската тенисистка Цветана Пиронкова започна със загуба участието си в Турнира на шампионките. Тя отстъпи с 3:6, 6:7 (6) пред Доминика Цибулкова в "Арена Армеец София".

Двубоят мина през много обрати, предизвикани от играта на приливи и отливи на двете състезателки. Пловдивчанката спаси пет поредни мачбола в тайбрека, но не успя да се пребори за достигане до трети сет.

Мачът започна добре за Цибулкова, която след ранен пробив поведе с 2:0. Пиронкова отговори бързо и...

Има остра нужда от лекари в бежанските центрове

http://www.moreto.net/novini.php?n=268871

Здравното обслужване в центровете за бежанци е доста сериозен проблем. Въпреки обявения от Агенцията по бежанците конкурс за лекари и доброто заплащане, което стига до над 2000 лева месечно, желаещи няма, съобщава Нова телевизия. Заради бежанската вълна, която залива страната в Любимец ще градят нов фургонен лагер.

Футболен фен е с опасност за живота след инцидент с бомибичка

http://www.cross.bg/botev-fytbolen-intzident-1437318.html

/КРОСС/ Футболен фен е с откъсната до китката лява ръка и опасност за живота след инцидент със самоделно взривно устройство, съобщава Дарик, позовавайки се на пресцентъра на Университетска болница в града. Инцидентът е станал следобед, докато запалянкото се е подготвял за футболната среща между местните Ботев и Локомотив. Пострадалият, който е на 21 години, е бил настанен в болницата минути след инцидента, уточниха от лечебното заведение. По непотвърдена информация младежът е фен на Ботев (Пловдив).  

Правят фонд за подпомагане на бедни актьори пенсионери

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393259

Съюзът на артистите в България (САБ) съвместно с Първа инвестиционна банка (FIBank) започва инициатива за осигуряване на достойни старини на заслужили български артисти, както и за отпускане на стипендии на талантливи студенти в областта на театъра. Това съобщи вчера шефът на САБ Христо Мутафчиев.
След запитване, Съюзът на артистите в България (САБ) съвместно с Първа инвестиционна банка (FIBank) започва инициатива за осигуряване на достойни старини на заслужили български артисти, както и за отпускане на стипендии на талантливи студенти в областта на театъра. Това съобщи вчера шефът на САБ Христо Мутафчиев. След запитване,

Бомбичка откъсна ръката на фен на "Ботев" (Пд)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393554

Футболен фен е с откъсната до китката лява ръка и опасност за живота след инцидент със самоделно взривно устройство.
Това съобщиха за "Дарик" от пресцентъра на Университетска болница в града. Инцидентът е станал следобед, докато запалянкото се е подготвял за футболната среща между местните "Ботев" и "Локомотив". Футболен фен е с откъсната до китката лява ръка и опасност за живота след инцидент със самоделно взривно устройство. Това съобщиха за "Дарик" от пресцентъра на Университетска болница в града. Инцидентът е станал следобед, докато запалянкото се е подготвял за футболната среща между местните "Ботев" и "Локомотив".

Путин имал рак (обзор)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393493

Владимир Путин е сериозно болен от рак на гръбначния стълб или на панкреаса, твърди американският в. “Ню Йорк пост”.
За това говорят честите проблеми с гърба на руския президент и нетърпението му да подчини Украйна и други съседни страни, твърди изданието.
“Според ширещи се от Беларус до Полша слухове лидерът на Кремъл има рак на гръбнака. Владимир Путин е сериозно болен от рак на гръбначния стълб или на панкреаса, твърди американският в. “Ню Йорк пост”. За това говорят честите проблеми с гърба на руския президент и нетърпението му да подчини Украйна и други съседни страни, твърди изданието. “Според ширещи се от Беларус до Полша слухове лидерът на Кремъл има рак на гръбнака.

Заплашиха с убийство вътрешния министър на Австрия

http://www.cross.bg/avstriya-stranata-ministur-1437317.html

/КРОСС/ Вътрешният министър на Австрия Йохана Микл-Лайтнер и още 50 политици от управляващата голяма коалиция и опозиционната партия на Зелените са получили две писма със заплахи, че тя ще бъде убита, ако допусне още бежанци в страната. Информацията идва от правителствени източници на "Ройтерс", включително във вътрешното министерство, както и от държавната телевизия ORF, пише Дневник. В страната с предимно католическо население се води дебат за правата и задълженията на мюсюлманите и имигрантите. Заплахите съвпадат с публикуването на социологически данни, според които крайно дясната Партия на свободата почти се е изравнила по популярност с двете традиционни центристки партии. С антиимгрантската си платформа тя привлича подкрепа на около една четвърт от имащите право на глас. Преди три седмици Австрия предложи да се забрани задграничното финансиране на мюсюлмански организации и да се наложат стандартизирани преводи на немски на Корана в опит да бъде ограничено влиянието на ислямските екстремисти. Властите подозират, че около 150 жители на страната са се включили в джихадистки групировки в Близкия изток.  

Бомба откъсна ръката на фен на Ботев

http://frognews.bg/news_79122/

Футболен фен е с откъсната до китката лява ръка и опасност за живота след инцидент със самоделно взривно устройство.Това съобщиха от пресцентъра на Университетска болница в града. Инцидентът е станал следобед, докато запалянкото се е подготвял за футболната среща между местните Ботев и Локомотив.

Фен на "Ботев" (Пд) се самовзриви с бомбичка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393544

Футболен фен е с откъсната до китката лява ръка и опасност за живота след инцидент със самоделно взривно устройство.
Това съобщиха за Футболен фен е с откъсната до китката лява ръка и опасност за живота след инцидент със самоделно взривно устройство. Това съобщиха за "Дарик" от пресцентъра на Университетска болница в града. Инцидентът е станал следобед, докато запалянкото се е подготвял за футболната среща между местните "Ботев" и "Локомотив".

Преди дербито в Пловдив: Самоделка откъсна ръката на ултрас!

http://www.bnews.bg/article-120251

Привърженик на пловдивския Ботев е с откъсната до китката ръка, след като самоделната бомба, кяото носеше гръмнала изненадващо.

Чакат 100 000 туристи в реставриран Преслав

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393400

2,5 млн.лв. бяха вложени за реставрация, консервация на сгради и реклама на старата столица Велики Преслав по проектът "Векът на цар Симеон оживява".
Очаква се завишен туристически интерес и броят на посетителите да стигне до 100 000 годишно, каза кметът на града Александър Горчев/БСП/. До сега са били 20 - 25 000. 2,5 млн.лв. бяха вложени за реставрация, консервация на сгради и реклама на старата столица Велики Преслав по проектът "Векът на цар Симеон оживява". Очаква се завишен туристически интерес и броят на посетителите да стигне до 100 000 годишно, каза кметът на града Александър Горчев/БСП/. До сега са били 20 - 25 000.

Радан Кънев се срещна с преговорния екип на ГЕРБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/28/2408629_radan_kunev_se_sreshtna_s_pregovorniia_ekip_na_gerb/?ref=rss


Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев се срещна с преговарящия екип на ГЕРБ, в лицето на Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, съобщи Би Ти Ви.

Необявената среща се проведе в Народното събрание, в стаята на ГЕРБ. Би Ти Ви излъчи запис, на който се вижда как тримата излизат от стаята в 18.50 часа. На въпрос ще има ли България правителство, отговорът беше лаконичен: "Рано е да се каже", след което Румяна Бъчварова добави: "Полагаме усилия".

По-рано...

В парламента се проведе необявена среща между Радан Кънев и преговорния екип на ГЕРБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/28/2408629_v_parlamenta_se_provede_neobiavena_sreshta_mejdu_radan/?ref=rss


Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев се срещна с преговарящия екип на ГЕРБ, в лицето на Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, съобщи Би Ти Ви.

Необявената среща се проведе в Народното събрание, в стаята на ГЕРБ. Би Ти Ви излъчи запис, на който се вижда как тримата излизат от стаята в 18.50 часа. На въпрос ще има ли България правителство, отговорът беше лаконичен: "Рано е да се каже", след което Румяна Бъчварова добави: "Полагаме усилия".

По-рано...

Бабуни тормозят шофьори във варненска местност

http://www.moreto.net/novini.php?n=268861

Асфалтови бабуни, изникнали преди десетина дни, създават затруднения на шофьорите в местността "Боровец", сигнализираха читатели на Topnovini.bg. На разстояние 1150 метра от пътя, свързващ вилната зона с квартал Галата, има 5 изкуствени неравности, чиято целесъобразност е твърде спорна.

Реформаторите и Патриотите ще преговарят насаме

http://www.cross.bg/reformatorskiya-blok-reforma-1437316.html

/КРОСС/ „Поискахме двустранна среща с Патриотичния фронт, защото досега преговаряме с тях само през ГЕРБ. Най-вероятно тя ще се случи утре. „ Това заяви Вили Лилков от Реформаторския блок в ефира на ТВ7. „До петък всяка една от партиите в Реформаторския блок ще свика своите ръководства, за да разговаряме по тези теми. Ние сме готови на компромиси, но не компроментиращи", добави той. Той за пореден път заяви, че исканите реформи на първо място са реформа в Съдебната система, административна реформа, реформа в бизнеса и инвестициите, и съответно, в образованието и здравеопазването. „В следващите дни ще има насищане на събития и разговори, ще търсим това, което ни събира, а не разделя", категоричен е депутатът от Реформаторския блок.  

Ердоган на съд заради момче, загинало на "Таксим"

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/erdogan-na-syd-zaradi-momche-zaginalo-na-taksim-6026028

Повод за делото е неотдавнашното изявление на президента, че детето е "маша на терористична организация"

Близнашки се самооцени високо

http://politics.actualno.com/Bliznashki-se-samooceni-visoko--news_57399.html

Висока оценка даде на управлението на своя кабинет служебният премиер Георги Близнашки. "Постигнахме главната си цел да стабилизираме страната и да внесем спокойствие и да произведем едни избор...

Задържаха 37-годишен мъж за убийството в село Тръстика

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393539

37-годишен мъж е заловен за убийството в село Тръстика, съобщи БНР. В неделя 49-годишен мъж от селото беше прободен в бедрото. Инцидентът е станал вечерта, в заведение. Мъжът е бил откаран до болницата в Разград, но е починал.
След проведените оперативни действия извършителят, също жител на Тръстика, е бил задържан, 37-годишен мъж е заловен за убийството в село Тръстика, съобщи БНР. В неделя 49-годишен мъж от селото беше прободен в бедрото. Инцидентът е станал вечерта, в заведение. Мъжът е бил откаран до болницата в Разград, но е починал. След проведените оперативни действия извършителят, също жител на Тръстика, е бил задържан,

Ръстове за европейските акции

http://www.investor.bg/evropa/334/a/rystove-za-evropeiskite-akcii-182732/

Инвеститорите реагираха на тримесечните корпоративни отчети преди срещата на Фед

"Ботев" измъкна 1:1 срещу "Локомотив" (Пловдив) в дербито за купата

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/28/2408616_botev_izmukna_11_sreshtu_lokomotiv_plovdiv_v_derbito/?ref=rss


"Ботев" стигна до 1:1 срещу "Локомотив" като гост в първото пловдивско дерби от осминафиналите за Купата на България.

Головете паднаха в края на двете полувремена. Бяло-черните поведоха с попадение на Мартин Камбуров от пряк-свободен удар в 44-ата минута. В 92-ата "канарчетата" изравниха чрез Александър Колев.

Срещата в Пловдив беше интересна с доста динамика. През първата част домакините владееха инициативата и създадоха по-добри възможности.

Още преди...

Семейство, пострадало от наводнението в „Аспарухово” получи нов хладилник

http://www.moreto.net/novini.php?n=268882

300 евро дари испанец на едно от пострадалите семейства при наводненията във варненския квартал „Аспарухово”. Благодарение на средствата и с посредничеството на Радио Варна Иван Костадинов и възрастната му майка вече имат хладилник.

Арестуваха 37-годишен мъж за убийството в село Тръстика

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393529

37-годишен мъж е заловен за убийството в село Тръстика, съобщи БНР. В неделя 49-годишен мъж от селото беше прободен в бедрото. Инцидентът е станал вечерта, в заведение. Мъжът е бил откаран до болницата в Разград, но е починал.
След проведените оперативни действия извършителят, също жител на Тръстика, е бил задържан, 37-годишен мъж е заловен за убийството в село Тръстика, съобщи БНР. В неделя 49-годишен мъж от селото беше прободен в бедрото. Инцидентът е станал вечерта, в заведение. Мъжът е бил откаран до болницата в Разград, но е починал. След проведените оперативни действия извършителят, също жител на Тръстика, е бил задържан,

Борисов иска с реформаторите, те настояват за тройка (ОБЗОР)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393468

Да управляват в тройка с ГЕРБ и Патриотичния фронт, пожелаха изненадващо реформаторите вчера.
Това се случи малко след като Бойко Борисов обяви след лидерската среща единствено възможния формат - правителство на малцинството между неговата партия и хората на Радан Кънев и Меглена Кунева, като се търси мнозинство в парламента по определени теми. Да управляват в тройка с ГЕРБ и Патриотичния фронт, пожелаха изненадващо реформаторите вчера. Това се случи малко след като Бойко Борисов обяви след лидерската среща единствено възможния формат - правителство на малцинството между неговата партия и хората на Радан Кънев и Меглена Кунева, като се търси мнозинство в парламента по определени теми.

А. Райчев: Дори и част от РБ е достатъчна на ГЕРБ, защото ДПС и ПФ ще гласуват за тях

http://www.moreto.net/novini.php?n=268876

Дори и част от групата на Реформаторския блок е достатъчна на ГЕРБ, за да състави правителство, защото за него ще гласуват ДПС и Патриотичния фронт. Това коментира в предаването на Дарик „Междуредие" социологът Андрей Райчев. Той посочи, че е въпрос на време разделението сред реформаторите.

Черно море вкара два на Славия и ще диша по-спокойно преди реванша

http://www.moreto.net/novini.php?n=268881

Черно море надигра Славия с 2:0 в първа среща от 1/8-финалите за Купата на България. Стенио дос Сантос отбеляза в добавеното време на първата част, а Бекир Раим удвои в 62-ата минута. Мачът започна с равностойна игра, а първите две възможности за гол се откриха пред варненци.

Конституционният съд върна исканията за касиране на изборите

http://www.cross.bg/konstitytzionniya-tokyshev-kasirane-1437315.html

/КРОСС/ Резултатите от изборите няма да бъдат касирани. Това става ясно от разпореждане на председателя на Конституционния съд Димитър Токушев. Председателят на КС Димитър Токушев върна на ВАС всички механично препратени жалби с аргумента, че върховните съдии са били длъжни първо да ги проверят. Миналата седмица Пленумът на Върховния административен съд (ВАС) изпрати в Конституционния съд 5 жалби на различни партии с искане за касиране на резултатите от парламентарните избори на 5 октомври. Мотивите, с които Конституционният съд връща исканията за касиране, е че ВАС механично е препратил оспорванията на субектите, без да ги мотивира. Според проф. Токушев ВАС е задължен да сезира Конституционния съд с мотивирано искане, с което да изрази доводи относно законността на изборите, което обаче от ВАС не е направено. Исканията не съдържат мотиви защо съдът намира основание да сезира Конституционния съд. Този въпрос не е обсъждан по същество от пленума на Върховния административен съд, видно от приложените преписи от протоколи, се казва в разпореждането, подписано от Токушев.  

15 бона глоба за музикална телевизия заради Криско, в СЕМ обмислят червени точки за "голите" песни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393466

Глоба от 15 000 лева заплашва телевизия The Voice заради хита на Криско и Мария Илиева “Видимо доволни”. Това стана ясно на заседание на Съвета за електронни медии (СЕМ), когато и петимата надзорници гласуваха за санкциониране на музикалната медия. Причина стана фактът, че водеща от The Voice решила да поздрави деца от основно училище в Стара

Юрий Асланов: В претенциите на реформаторите има неясен подтекст

http://pik.bg/юрий-асланов-в-претенциите-на-реформаторите-има-неясен-подтекст-news243172.html

Юрий Асланов: В претенциите на реформаторите има неясен подтекст

Формирането на безпринципна коалиция би било по-лошо от нови избори. Логична естествена и обяснима е коалиция ГЕРБ – РБ. Независимо, че ще бъде правителство на малцинството, то вероятно ще намери подкрепа. Това обясни пред БНР социологът Юрий Асланов.

„Не бих могъл да коментирам условието на РБ: „Ще участваме, ако и еди-кои си са...“. Това е лишено от смисъл. Това е особена претенция, която подсказва някакъв подтекст, който не е много ясен. Когато претенциите взимат връх и никой не желае да направи компромиси в една ситуация, в която компромис е задължителен, най-честното решение са нови избори”, каза той.

Според Асланов е важно да има моноидеологично правителство. Широка коалиция като в Германия трудно би могла да бъде представена на обществото, коментира той. „Ако двете партии са с приблизително равни размери, те могат да работят заедно с чувството, че са равнозависими една от друга, а у нас това не е така – парламентарната група на ГЕРБ е два пъти по-голяма от тази на БСП”, допълни Асланов.

60% от преминалите през програми за заетост си намират работа

http://econ.bg/Новини/60-от-преминалите-през-програми-за-заетост-си-намират-работа_l.a_i.588888_at.1.html

60 процента от преминалите през програми за субсидирана заетост намират постоянна работа в рамките на една година. За момента най-качествени се...

Чай и портокалов сок срещу рак на яйчниците

http://www.vesti.bg/novini/chaj-i-portokalov-sok-sreshtu-rak-na-iajchnicite-6026029

Пиенето на чай и портокалов сок може да намали риска от рак на яйчниците с до една трета, твърдят изследователи от Англия.

Ю. Асланов: Безпринципна коалиция е по-лошо от нови избори

http://frognews.bg/news_79121/

Формирането на безпринципна коалиция би било по-лошо от нови избори. Логична естествена и обяснима е коалиция ГЕРБ – РБ. Независимо, че ще бъде правителство на малцинството, то вероятно ще намери подкрепа. Това заяви пред БНР социологът Юрий Асланов.

Д-р Ненков: На здравеопазването ни му трябва диктаторски подход

http://offnews.bg/news/n_1/n_409842.html

На българското здравеопазване му трябва сериозна политическа подкрепа и диктаторски подход. Това заяви здравният министър от служебното правителство д-р Мирослав Ненков пред БНТ. Трябва един човек, който да се заеме с реформите и да поеме отговорността за тях. И този човек трябва да е вътре в системата, трябва да познава много добре системата, посочи д-р Ненков. Той даде като пример спешната помощ в Румъния, която работи много добре и реформите за която са направени само от един човек. Парите в здравеопазването не се харчат оптимално. Има много начини за намаляване на разходите, но всеки от тях ще ощети нечии интереси – на фармацевтични компании, на пациенти и т.н. Иначе разходите в нашето здравеопазване са повече, отколкото се дават в Германия, каза д-р Ненков. Според данни на болниците се очаква до края на годината през лечебни заведения да минат 2 млн. пациенти – това е една трета от всички жители на страната и просто няма как да е реално. Това, което се случва, е, че болниците, за да си осигурят пари за заплати и т.н., правят гранични хватки. Здравната каса прави проверки, но може само да налага глоби – нищо повече. Няма как да се затвори цяла болница или цяло отделение, в което има нередности, посочи Ненков. Нашата здравна система е много несолидарна. Има хора, които си плащат здравните вноски цял живот, и такива, които не ги плащат. Тези, които не плащат, могат да платят минимална вноска за три години назад и да имат пълни здравноосигурителни права като тези, които са плащали цял живот, коментира министърът. Д-р Ненков подчерта, че в актуализацията на бюджета е предвидена актуализация на бюджета на Касата със 100 млн. лева и на бюджета на здравното министерство с 46 млн. лева. Нашият разчет показва, че тези пари ще стигнат до края на годината. За парите за НЗОК – трябва да каже управителят на Касата.

Какички пребиха седмокласничка заради чат с момче

http://www.bnews.bg/article-120250

Три момичета, деветокласнички, са пребилиседмокласничка от столично училище, защото си пишело в социалната мрежа с момче от същото школо.

Полицай намери и върна портфейл с над 2000 лева

http://offnews.bg/news/n_1/n_409823.html

Полицай от Районното управление на полицията в Каспичан е намерил портфейл с над 2000 лева и лични документи го е върнал на собственика, похвалиха се от полицията в Шумен. Мъжът дори не подозирал, че е загубил портфейла си. Полицай Цветелин Цанков забелязал портфейла до масичка в заведение на 22 октомври малко след 7.30 ч. Вътре имало голяма сума пари и лични документи на мъж и жена. Обадил се на жената, но тя отрекла да е губила портмоне, но щяла да попита брат си, чиято била другата лична карта. Братът, чийто бил портфейла, не подозирал, че го е изгубил. Той се явил в РУП по заръка на полицая, където си получил портфейла и потвърдил, че нищо от съдържанието му не липсва. Разказал, че предната вечер бил в кафенето, а портфейлът бил в задния джоб на дънките му. Не бил разбрал кога е паднал. "Не се поколебах да намеря собственика и да му върна парите и документите - коментирал полицаят. - Това е както мой, така и дълг на всеки човек, независимо дали е полицай или обикновен гражданин”. Униформеният работел в полицията от 1990 г., но за първи път му се случвало да намери портфейл с пари.

Милчо Левиев кандидат за “Грами” с джаз и народна музика

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393320

Милчо Левиев кандидат за “Грами” с джаз и народна музика в новия си диск Милчо Левиев кандидат за “Грами” с джаз и народна музика в новия си диск "Пътешествие в два свята". Проектът е реализиран от Музикална къща БНР за 80-годишнината на националното радио. В него се включва хорът "Космическите гласове" с диригент Ваня Монева и е в две части. Първата е българска сюита по пет народни песни, които представят образа на жен

Сапьори откриха още една мина в района на "Миджур"

http://pik.bg/сапьори-откриха-още-една-мина-в-района-на-миджур-news243171.html

Сапьори откриха още една мина в района на "Миджур"

Специализираната инженерна група от военно формирование 28 880 – Белене, с ръководител капитан Минчо Минчев е открила още една противопехотна мина в района на завода "Миджур", съобщиха от пресцентъра на военното ведомство. Спецгрупата се занимава с разузнаване и повърхностно прочистване на прилежащата територия от външната страна на завод „Миджур” в село Горни Лом.

При разузнаването и повърхностното прочистване на площ от 73 дка в понеделник е била открита още една противопехотна мина M16A2.

С нея общият брой открити боеприпаси от началото на операцията става осем, от същия тип.

Общата разузната площ до момента е 1218 дка. Остават още 962 дка за разузнаване до приключване на дейностите.

Преди дни военният експерт Найден Илиев изказа предположение, че мина М-16, известна от времето на войната във Виетнам като „Скачащата Бети", най-вероятно е станала причина заводът в Горни Лом да бъде вдигнат във въздуха.

Причината за експлозията, която изпепели двете помещения на цеха за утилизация, може да е неуспешен опит за разглобяването именно на този модел мина.

САЩ използвали нацисти за шпиони

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393362

ВАШИНГТОН - Разсекретени американски архиви показват, че шефове на разузнаването са използвали нацисти за шпиони и информатори след края на Втората световна война, предаде Би Би Си.
От документите става ясно, че Централното разузнавателно управление се обърнало към бившите си врагове, за да вземе надмощие срещу СССР през студената война. ВАШИНГТОН - Разсекретени американски архиви показват, че шефове на разузнаването са използвали нацисти за шпиони и информатори след края на Втората световна война, предаде Би Би Си. От документите става ясно, че Централното разузнавателно управление се обърнало към бившите си врагове, за да вземе надмощие срещу СССР през студената война.

Путин имал рак

http://www.monitor.bg/article?id=448307

Руският президент Владимир Путин е болен от рак, пише с въпросителен германският в. “Билд”, като цитира американския в. “Ню Йорк пост”. Преди няколко месеца вече се носеха слухове, че Путин страда от рак на гръбначния мозък.

Експерт: Единственият вариант за оздравяване на КТБ е да има политическо решение

http://www.cross.bg/velkov-bankata-ganchev-1437314.html

/КРОСС/ „Възможно е да се разбере истината за КТБ, но зависи дали ще се премахне банковата тайна. Почти сигурно е, че ще има специална мисия от Световната банка, която да направи преглед на банковия надзор у нас. Но това ще бъде след като въпросът с КТБ бъде решен по един или друг начин", заяви икономистът доц. Ганчо Ганчев в предаването „Още от деня" по БНТ. „Информация за ситуацията излиза, може да е бавно, но все пак става ясно какво се е случило в КТБ", коментира от своя страна адвокат Николай Велков. „Би трябвало да има някаква концепция за решаването на въпроса", добави Ганчев. „Нашата идея беше да стане ясно, ако банката отиде към фалит или ако се оздрави какво ще струва това на обществото. Единственият вариант банката да отиде към оздравяване е да има политическо решение", сподели Велков. „Отпускането на необезпечени кредити не е наказуемо, могат да бъдат отпускани такива по усмотрение на банката. Напълно нормално е това да се случи", добави Велков. „Проблемът е в това, че служебното правителство е силно ограничено.То не разполагаше с информация от БНБ и трудно би било да предприеме някакви действия", заяви Ганчев. „До колкото познавам Цветан Василев не съм предполагал, че ще има някакъв умисъл банката да бъде ограбена и все още не мога да повярвам, че това се е случило

Метрото в Токио - най-натовареното в света

http://asia.actualno.com/Metroto-v-Tokio---naj-natovarenoto-v-sveta--news_57398.html

Метрото в Токио е най-натовареното в света с 3,3 милиарда пътници на година, следвано от това в Сеул и Москва с по 2,5 милиарда пътници. Това показва изследване на Международната асоциация за обще...

Радан Кънев на тайна среща с ГЕРБ

http://politics.actualno.com/Radan-Kynev-na-tajna-sreshta-s-GERB--news_57396.html

Преговорите за съставяне на новия кабинет продължават - някои явно, някои - не чак толкова. След като днес Реформаторският блок се изрепчи на Бойко Борисов и заяви, че държи на тройна коалиция с Патри...

Кошмар! Бомба се взриви и откъсна ръката на фен на "Ботев", той бере душа в болница! (обновена)

http://pik.bg/кошмар-бомба-се-взриви-и-откъсна-ръката-на-фен-на-ботев-той-бере-душа-в-болница-обновена-news243168.html

Кошмар! Бомба се взриви и откъсна ръката на фен на "Ботев", той бере душа в болница! (обновена)

Футболен фен е с откъсната до китката лява ръка и опасност за живота след инцидент със самоделно взривно устройство.

Това съобщиха от пресцентъра на Университетска болница в града. Инцидентът е станал следобед, докато запалянкото се е подготвял за футболната среща между местните Ботев и Локомотив, информира "Дарик".

Пострадалият, който е на 21 години, е бил настанен в болницата минути след взрива, уточниха от лечебното заведение.

 По непотвърдена информация младежът е фен на Ботев (Пловдив)

Кошмар! Бомба се взриви и откъсна ръката на фен на "Ботев", той бере душа в болница!

http://pik.bg/кошмар-бомба-се-взриви-и-откъсна-ръката-на-фен-на-ботев-той-бере-душа-в-болница-news243168.html

Кошмар! Бомба се взриви и откъсна ръката на фен на "Ботев", той бере душа в болница!

Футболен фен е с откъсната до китката лява ръка и опасност за живота след инцидент със самоделно взривно устройство.

Това съобщиха от пресцентъра на Университетска болница в града. Инцидентът е станал следобед, докато запалянкото се е подготвял за футболната среща между местните Ботев и Локомотив, информира "Дарик".

Пострадалият, който е на 21 години, е бил настанен в болницата минути след взрива, уточниха от лечебното заведение.

 По непотвърдена информация младежът е фен на Ботев (Пловдив)

Санитарна сеч в центъра на Варна започна Общината

http://www.moreto.net/novini.php?n=268874

Планирана формираща резитба започна днес по бул. "Сливница", която ще обхване дърветата до кръстовището с бул. "Мария Луиза" (пред сградата на Община Варна). Това съобщи за Радио Варна арх. Валентин Уруков - гл.

1 млрд. евро могат да спасят сирийските бежанци през зимата

http://www.cross.bg/bezhantzi-bezhantzite-evro-1437313.html

/КРОСС/ 1 млрд. евро са нужни незабавно, за да се спасят бежанците от сирийската криза и да не се допусне смъртта им през зимата. Това стана ясно на международната конференция, посветена на бежанците от Сирия, която се проведе днес в Берлин. "Това е кризата на века и трябва да действаме", заяви преди откриването й канцлерът Ангела Меркел. Представители на 40 държави и всички важни международни организации се събраха в Берлин, за да обсъдят кризата с бежанците от Близкия Изток. Заради войната в Сирия в момента бежанци са 70 000 новородени, които са видели бял свят по време на бягството на майките им. "Размерът и сложността на тази криза са без аналог в историята. Не става дума само за бежанци, а за прогонени хора, оставени без родина, става дума и за сериозни проблеми на страните, които са длъжни да ги приемат", заяви регионалният директор на УНИЦЕФ за Средния Изток Мария Калвис. Германският министър на развитието Герд Мюлер, който се завърна наскоро от Северен Ирак, потвърди думите й. "Ако не действаме веднага, тази зима ще има много смърт", каза той. За да се помогне по някакъв начин на държавите, които приемат бежанци, ЕС трябва да отпусне поне 1 милиард евро. Необходимо е да се назначи и извънреден европейски комисар, който да координира помощта, предава БНР.  

Проф. Михаил Константинов: Завличаме цяла Европа, ако провалим случая с КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393487

"КТБ е изключително болезнен проблем. Ако провалим случая КТБ, ние завличаме цяла Европа по този начин", каза математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов за „Фокус”. „Затова европейците са толкова нервни – защото ние клатим и тяхната банкова система”, добави проф. Константинов. По думите му проблемът с КТБ е първият, "КТБ е изключително болезнен проблем. Ако провалим случая КТБ, ние завличаме цяла Европа по този начин", каза математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов за „Фокус”. „Затова европейците са толкова нервни – защото ние клатим и тяхната банкова система”, добави проф. Константинов. По думите му проблемът с КТБ е първият,

Вътрешният министър на Австрия е заплашвана с убийство заради бежанци

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/28/2408595_vutreshniiat_ministur_na_avstriia_e_zaplashvana_s/?ref=rss


Вътрешният министър на Австрия Йохана Микл-Лайтнер и още 50 политици от управляващата голяма коалиция и опозиционната партия на Зелените са получили две писма със заплахи, че тя ще бъде убита, ако допусне още бежанци в страната.

Информацията идва от правителствени източници на "Ройтерс", включително във вътрешното министерство, както и от държавната телевизия ORF.

В страната с предимно католическо население се води дебат за правата и задълженията на мюсюлманите и...

От „Левски”: Припомнете си вашите безредици

http://www.monitor.bg/article?id=448294

Ръководството на „Левски” отговори на колегите си от ЦСКА след вечното дерби и тяхната декларация срещу лошата организация на срещата миналата събота. “Армейците” поискаха наказание заради уцеления със снежна топка Стойчо Младенов и за всички безредици, случили се на трибуните.

Михаил Константинов: Ако провалим случая КТБ, завличаме цяла Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393477

"КТБ е изключително болезнен проблем. Ако провалим случая КТБ, ние завличаме цяла Европа по този начин", каза математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов за „Фокус”. „Затова европейците са толкова нервни – защото ние клатим и тяхната банкова система”, добави проф. Константинов. По думите му проблемът с КТБ е първият,

Страните в ЕС изкарали 3.6 млрд. евро от продажба на въглеродни емисии през 2013 г.

http://www.mediapool.bg/stranite-v-es-izkarali-36-mlrd-evro-ot-prodazhba-na-vaglerodni-emisii-prez-2013-g-news226532.html

Емисиите на парникови газове на Европейския съюз са намалели през миналата година с 1.8 % спрямо 2012 г. и са достигнали най-ниските си равнища от 1990 г. насам, сочи доклад на Европейската агенция по околна среда. Това означава, че понижението е 19 на сто при цел от 20 процента до 2020 г. и показва, че ЕС е на път да я надмине. В доклада за напредъка също така за пръв път се предоставят данни за използването на фискалните приходи от тръжната продажба на квоти в рамките на Схемата на ЕС за търговия с емисии (СТЕ на ЕС). През 2013 г. този нов източник на приходи за страните членки е възлизал на 3,6 млрд. евро. Около 3 млрд. евро от тази сума ще бъдат използвани за цели, свързани с климата и енергетиката — значително повече от препоръчваното в Директивата за СТЕ на ЕС равнище от 50 %. "Постигнатото по отношение на целите в областта на климата за 2020 г. показва, че Европа е готова да действа по-активно", коментира еврокомисарят по климатичните въпроси Кони Хедегор дни, след като Европейският съвет постигна споразумение по новия пакет "Енергетика-Климат" до 2030 г., според което парниковите емисии трябва да бъдат намалени с 40 на сто спрямо нивата през 1990 г. "Това ще изисква значителни инвестиции. Затова е окуражаващо, че страните членки са решили да използват по-голямата част от своите настоящи приходи от СТЕ на ЕС за инвестиции в областта на климата и енергетиката и да продължат прехода към нисковъглеродна икономика“, посочва Хедегор. С тези приходи се допълват средствата от програмата на ЕС NER 300, от която се предоставят 2,1 млрд. евро в подкрепа на 39 мащабни демонстрационни проекта за нисковъглеродни технологии в Европа, припомнят от Брюксел.

Конституционният съд върна жалбите за касиране на изборите

http://pik.bg/конституционният-съд-върна-жалбите-за-касиране-на-изборите-news243166.html

Конституционният съд върна жалбите за касиране на изборите

Конституционният съд върна жалбите относно законността на изборите на 5 октомври за разглеждане от Върховния административен съд, като посочи, че жалбите не са били мотивирани.

В КС постъпиха искания от Върховния административен съд относно законността на изборите за народни представители, произведени на 5.10.2014 г. и оспорени от редица кандидати за народни представители, се посочва в съобщение публикувано на страницата на КС.

Съгласно закона всяко искане до Конституционния съд следва да бъде надлежно мотивирано. В това отношение законодателят не прави изключения. Исканията в случая не съдържат мотивирана част на обстоятелствата, на които се основават, а така също не съдържат и петитум – не е посочено в какво се състои искането.

Райчев: Дори и част от групата на Реформаторите е достатъчна на ГЕРБ

http://www.cross.bg/raiichev-vreme-gerb-1437312.html

/КРОСС/ "Дори и част от групата на Реформаторския блок е достатъчна на ГЕРБ, за да състави правителство, защото за него ще гласуват ДПС и Патриотичния фронт." Това коментира в предаването на Дарик „Междуредие" социологът Андрей Райчев. Той посочи, че е въпрос на време разделението сред Реформаторите. „Реално те са не просто различни - тези, които са към ДСБ и тези, които са към Меглена Кунева, два вида хора са това. Те са по различен начин устроени като менталност, независимо дали ще ги обиждаме, или хвалим, това са просто друг вид хора. В този смисъл те не са едно, те са кантавър. Въпросът е дали този кентавър сега ще се разцепи и ще се формира като два вида политически животни, или известно време, защото не вярвам в дългата им съвместност, ще продължат да бъдат заедно. Така или иначе обаче тази част от Реформаторския блок, която искрено иска коалиция, влиза в тази коалиция с искрени чувства, е достатъчна на ГЕРБ. Даже ако махнете тези с нежеланието, и 97 да са, все едно. То е все едно поради простата причина, че там има поне две формации, които смятат да гласуват за тях. ДПС е едната. А от друга страна те са подкрепени от нещо почти пряко противоположно но ДПС, а именно Патриотичният фронт", обясни Райчев и добави, че властта обезателно ще ги разделя. Според Райчев ГЕРБ са постигнали за кратко време успех, тъй като са излезли от изолацията, в която партията е била. „Бойко Борисов не може за трети път да откаже властта

ДПС предлага падане на банковата тайна за политици с кредити и депозити

http://www.moreto.net/novini.php?n=268875

ДПС предлага да падне банковата тайна за политици с кредити и депозити, в случай на фалит на банка. Това е записано в проекта на поправка в закона за кредитните институции. Съавтори на законопроекта са депутатите Делян Пеевски и Йордан Цонев.

Телефоните ГЕРБ - Реформатори на червено, с Патриотите мълчат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393459

Активна комуникация, но не лице в лице, а по телефона, тече цяла вечер между ГЕРБ и Реформаторския блок, научи Активна комуникация, но не лице в лице, а по телефона, тече цяла вечер между ГЕРБ и Реформаторския блок, научи "24 часа". Самият Бойко Борисов обаче не участва в никакви разговори, а е натоварил Томислав Дончев, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова да търсят изчистване на възможна формула на властта. Последната е особено трудна,

Почина военният командир на Хизбула, сочен за организатор на атентата в Бургас

http://www.mediapool.bg/pochina-voenniyat-komandir-na-hizbula-sochen-za-organizator-na-atentata-v-burgas-news226531.html

Почина соченият за организатор на атентата на бургаското летище военен командир на шиитското движение Хизбула Мустафа Шехадех, съобщава във вторник израелският сайт Арутц Шева.   Според изданието той е бил погребан преди ден в Южен Ливан, като на погребението му са присъствали стотици хора.   Ролята на Шадех в групата, организирала атентата на летище Сарафово, все още не е изяснена. Известен и като Абу Ахмад, той е командвал международните операции на групата. При терористичния акт на летище Сарафово загинаха петима израелци и един българин.

НС да приеме нужните закони за оздравяването на КТБ

http://econ.bg/Новини/НС-да-приеме-нужните-закони-за-оздравяването-на-КТБ_l.a_i.588874_at.1.html

Народното събрание трябва да приеме нужните закони, за да се спаси Корпоративна търговска банка (КТБ АД). Това трябва да се случи, защото в банката...

КНСБ предупреди за годишна загуба от 30 млн. лв. в ТЕЦ "Марица Изток 2"

http://www.mediapool.bg/knsb-predupredi-za-godishna-zaguba-ot-30-mln-lv-v-tets-maritsa-iztok-2-news226530.html

До края на годината загубите на държавната ТЕЦ %Марица изток 2” ЕАД се очаква да достигнат 30 млн. лв. Причината за това са драстично намалените приходи на централата от студен резерв, разполагаема мощност, както и от допълнителни услуги на електро-енергийната система. От началото на годината до 30 септември 2014 г. общото намаление на приходите на централата възлизат на близо 89 млн. лв. спрямо същия период на миналата година. Това предупреди във вторник в Стара Загора президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той даде за пример две взаимно противопоставящи се решения на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), с едното от които утвърждава цена за разполагаемост на централата от 24.13 лв. на МВтч., а с друго е признала на "Електроенергийния системе оператор” разходи за изкупуване на студения резерв не повече от 10 лв. на МВтч. Друг фактор за натрупване на загубите са и неконкурентните цени на централата за свободния пазар за износ, свързани с налаганите такси пренос/достъп и таксите на граница, прибавени към цената на електроенергията, посочиха от синдиката Според него служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов спешно трябва да вземе мерки за отстраняване на тези противоречия и гарантиране на финансовата стабилност на централата, както и запазването й като надежден доставчик на електроенергия. Синдикатът алармира, че ако не бъдат взети спешни мерки, това би довело до сериозни сътресения в работата както на топлоцентралата, така и в работата на държавната "Мини Марица изток”.

Реформаторите преговарят с патриотите за властта, но без ГЕРБ

http://www.bnews.bg/article-120249

Реформаторите ще се срещнат с патриотите в Народното събрание, но без представители на ГЕРБ.

Видео: Господ не е магьосник с вълшебна пръчка, каза папата

http://www.dnevnik.bg/video/2014/10/28/2408610_video_gospod_ne_e_magyosnik_s_vulshebna_pruchka_kaza/?ref=rss


Теорията за Големия взрив и еволюцията на света около нас не протеворечи на учението на християнската църква и е възможно да се вярва едновременно в двете. Това каза папа Франциск пред събиране на ватиканската Академия на науките на тема "Еволюиращи концепции за природата".

Според духовния водач на католиците всъщност Господ стои зад Големия взрив – явление, което според учените се е случило преди около 13.7 милиарда години. "Това не противоречи на намесата на божествения Създател, а...

Сърбите са най-големите оптимисти на Балканите

http://www.cross.bg/podobri-ikonomicheskata-naii-golemite-1437311.html

/КРОСС/ 40 на сто от сръбските граждани очакват икономическата ситуация да се подобри, докато в Хърватия подобни надежди имат едва 11% от гражданите, в Черна гора 26%, а в Македония 37%. Проучването показва, че 33 на сто от сръбските граждани очакват финансовото им състояние да се подобри, пише всекидневникът "Политика", цитирайки агенция "Танюг". Все пак, въпреки че те са "най-големите оптимисти в региона", 41% от населението не очаква икономическата ситуация в страната да се подобри. Голяма част от гражданите дори са на мнение, че ще се влоши. Изследването показва още, че всяко трето домакинство в Западна Европа е чувствало последиците от икономическата криза. Три четвърти от домакинствата в Сърбия имат поне по един безработен член или такъв, който е загубил част от доходите си по време на кризата, пише TemaDaily. Изследването е поръчано от Европейската комисия и е направено на 1000 души по телефона през септември.  

Кмет глоби "ВиК" заради разкопана улица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393132

Кметът на Нова Загора Николай Грозев (ГЕРБ) глоби държавната фирма "ВиК"-Сливен за това, че е разкопала част от улица в града, без да е получила разрешение от общината. Наказателното постановление падна пред Районния съд в Нова Загора. Но Административният съд в Сливен отмени решението на първата съдебна инстанция, като потвърди законността на Кметът на Нова Загора Николай Грозев (ГЕРБ) глоби държавната фирма "ВиК"-Сливен за това, че е разкопала част от улица в града, без да е получила разрешение от общината. Наказателното постановление падна пред Районния съд в Нова Загора. Но Административният съд в Сливен отмени решението на първата съдебна инстанция, като потвърди законността на

Свидетел разпознал убиеца на Шмид

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393439

Софиянецът Михаил Туцов, който бе задържан за разстрела на Красимир Гочев-Шмид от Своге, бил разпознат от анонимен свидетел. Това става ясно от определението на Софийския апелативен съд за оставянето на Туцов в ареста. То е от 2 октомври, но бе публикувано вчера. В понеделник МВР съобщи, че убийството е разкрито.
Описанието, което.... Софиянецът Михаил Туцов, който бе задържан за разстрела на Красимир Гочев-Шмид от Своге, бил разпознат от анонимен свидетел. Това става ясно от определението на Софийския апелативен съд за оставянето на Туцов в ареста. То е от 2 октомври, но бе публикувано вчера. В понеделник МВР съобщи, че убийството е разкрито. Описанието, което....

Шефът на КНСБ прогнозира огромна приватизационна далавера с КТБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_409766.html

В България цялата приватизация донесе на бюджета между 4 и 5 милиарда лева. Странно съвпадение на числата - толкова активи стоят в момента в КТБ като предприятия. Икономически субекти заедно с участието на банкери се опитват да направят реприватизация на активи, съизмерими с това, което сме получили от приватизацията. Това заяви пред bTV президентът на КНСБ Пламен Димитров. Заради КТБ има риск близо 100 000 български работници да пострадат директно, част от тях - със загуба на работни места, каза той. Ако КТБ бъде фалирана, аз не съм убеден, че 25 000 души от военно-промишления комплекс няма да излязат на улицата, едва ли ще стоят мирно. Трябва да се внимава, предупреди президентът на КНСБ. Все още допускам, че част от КТБ или цялата КТБ може да бъде оздравена, каза още Пламен Димитров.

Служебният здравен министър: Чакам с нетърпение уволнението ми!

http://pik.bg/служебният-здравен-министър-чакам-с-нетърпение-уволнението-ми-news243165.html

Служебният здравен министър: Чакам с нетърпение уволнението ми!

В личен план чакам с нетърпение уволнението ми. Управлението ми харесва, но има и негативни страни. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в предаването "Още от деня" по БНТ.

Не съм сигурен дали функциониращо служебно правителство е по-добре от стабилно правителство, клатено от парламента. Надявам се да има скоро действащо правителство. Много хубаво разбирателство имаше вчера в 43-то Народно събрание. Д-р Ненков посочи, че здравеопазването се нуждае от допълнителни средства, които биха постъпили след актуализирането на бюджета. Според изчисленията ще са достатъчни до края на годината около 45 милиона и около 1000 милиона за НЗОК.

Разходите в системата са нереалистични, призна здравният министър. Той посочи, че която и пробойна в НЗОК да се запуши, ще бъдат накърнени интересите на различни групи хора. Според него дори да се констатират нарушения, НЗОК може да наложи единствено глоби, поради което е нужно да се промени законът. Има много хора, които не плащат здравните си осигуровки, но това не са най-бедните хора, заяви Ненков. Пациентите, които..., започна мисълта си здравният министър, но отбеляза:

"Извратих се с тази професия". Той заяви, че след като всички получават еднакво качество на здравните услуги дори без да плащат, не виждат смисъл да го правят, но това трябва да се промени, категоричен е Ненков. За да се вкара ред в системата е нужен диктаторски подход. Този човек трябва да е започнат със системата, посочи Ненков.

Министър Ненков: Само диктатор ще оправи здравеопазването и НЗОК

http://frognews.bg/news_79120/

Не съм сигурен дали функциониращо служебно правителство е по-добре от стабилно правителство, клатено от парламента. Надявам се да има скоро действащо правителство. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в предаването "Още от деня" по БНТ.

Коледа с Лили за 120 лв.

http://www.monitor.bg/article?id=448279

Месец и половина след концерта си в зала 1 Лили Иванова ще слезе в подлеза на НДК, за да посрещне Коледа. Поп дивата ще вдигне тост за празника от сцената на Sofia Live Club, а концертът е прецедент в програмата є след натоварената година, в която националното є турне обиколи над 20 града.

Д-р Ненков: В здравеопазването е нужен диктаторски подход

http://www.cross.bg/nenkov-zdraveopazvaneto-diktatorski-1437310.html

/КРОСС/ „В личен план чакам с нетърпение уволнението ми. Аз съм разнопосочен. Не съм сигурен кое е по-добре - функциониращо служебно правителство, нестабилно ново правителство или отново избори", това каза министърът на здравеопазването в служебния кабинет Мирослав Ненков в предаването „Още от деня" по БНТ. „Вярвам, че бюджетът ще бъде актуализиран. Тези пари, които ще влязат в здравното министерство, приблизително 40 и няколко милиона, ще са достатъчни, за да се поддържа работата на здравното министерство. Много са посоките, от които има как да се намалят разходите в здравеопазването. Само че която от тези посоки да се пипне, ще бъде нарушен нечии интерес. Много са чувствителни всички тези групи на вмешателство. Те си влияят по между си", каза още той. „Болниците, за да си докарат бюджетите, понякога правят някакви гранични хватки. Когато обаче Здравната каса установи такива хватки, нищо не може да направи. Може само да наложи една глоба", добави Ненков. „Има хора, които просто не искат да си плащат здравните осигуровки", добави Ненков и коментира недостатъците на здравната ни система. "За да се вкара ред в системата е нужен диктаторски подход. Този човек трябва да е започнат със системата, посочи öще министър Ненков.  

Застъпници на ББЦ още си чакат парите

http://politics.actualno.com/Zastypnici-na-BBC-oshte-si-chakat-parite--news_57393.html

"България без цензура" все още не се е изплатила на стотици свои застъпници, работили за нея по време на изборния ден. От партията на Бареков обещали на хората по 50 лева. Трет...

ЕС дава 760 млн.евро на Украйна

http://europe.actualno.com/ES-dava-760-mlnevro-na-Ukrajna--news_57395.html

Европейският съюз е готов да подпомогне Украйна със 760 млн.евро до края на годината. Той ще продължи да подкрепя страната в диалога с международните финансови институции, заяви председателят на ЕК Ж...

Газът от Украйна идва с ниско налягане, ТЕЦ „Варна” ни спасява при криза

http://www.moreto.net/novini.php?n=268865

Има намаление на налягането в тръбата, по която получаваме газ през Украйна, но страната ни може да изпълнява всички ангажименти по доставка и пренос на газ. Това коментира пред журналисти вицепремиерът по икономическите въпроси Екатерина Захариева, която откри Петата енергийна международна конференция в София, предаде БТА.

Шеф на женския тенис: Ще има още турнири в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393238

“София ще продължи да приема турнири от женската тенис верига, защото създавате шампиони - увери Лорънс Епълбаум, вицепрезидент на асоциацията за дамите в спорта (WTA). - През 2018-а сте и Европейска столица на спорта, значи се справяте добре.” Епълбаум е у нас заради Турнира на шампионките, започнал във вторник. Догодина надпреварата ще е в Китай “София ще продължи да приема турнири от женската тенис верига, защото създавате шампиони - увери Лорънс Епълбаум, вицепрезидент на асоциацията за дамите в спорта (WTA). - През 2018-а сте и Европейска столица на спорта, значи се справяте добре.” Епълбаум е у нас заради Турнира на шампионките, започнал във вторник. Догодина надпреварата ще е в Китай

Не отмениха бедственото положение в Бургас, доброволци влизат в Ченгене скеле утре

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393465

Над 30 доброволци потеглят утре сутринта за Ченгене скеле. Рибарското селище е сред най-пострадалите от потопа. Сред проявилите желание да се включат с труд освен бургазлии, има жители на София и Враца, съобщиха от община Бургас.  В четвъртък сутринта в рибарското селище ще бъде изпратена и специализирана техника, която ще започне да изважда Над 30 доброволци потеглят утре сутринта за Ченгене скеле. Рибарското селище е сред най-пострадалите от потопа. Сред проявилите желание да се включат с труд освен бургазлии, има жители на София и Враца, съобщиха от община Бургас. В четвъртък сутринта в рибарското селище ще бъде изпратена и специализирана техника, която ще започне да изважда

Солова акция внесе напрежение в Реформаторския блок

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/28/2408503_solova_akciia_vnese_naprejenie_v_reformatorskiia_blok/?ref=rss


В ключов момент от преговорите за сформирането на правителство един от депутатите от Реформаторския блок - Гроздан Караджов, се опитва да върне публичното внимание към вътрешните партийни интриги в коалицията. От няколко дни негови колеги, с които "Дневник" разговаря, са забелязали рязка промяна в поведението на Караджов, който беше подкрепен от бившия лидер на ДСБ Иван Костов в предизборната кампания.

В понеделник той написа статус в профила си във "Фейсбук", че лидерът на "Движение...

Logitech представи водоустойчива клавиатура за продуктите на Apple

http://www.cross.bg/logitech-predstavi-ipad-1437309.html

/КРОСС/ Водещият производител на РС периферия и аксесоари за мобилни устройства Logitech представи няколко клавиатури за новите модели iPad Air 2 и iPad mini 3. Най-интересната от тях е Keys-To-Go, която може да се свързва с всички модели на Apple и предлага защита от заливания с кафе. Logitech Keys-To-Go не се бои и от вода, и е с дебелина едва 6 мм. Джаджата тежи само 180 грама, а покритието й FabricSkin я пази и от прах. Връзката с устройства става чрез Bluetooth технология, което означава, че би трябвало да работи и с други операционни системи, но все пак има специални iOS бутони, които я правят най-подходяща за продуктите на Apple (включително и iPhone). Цената е $69.99, а достъпните цветове - черно, червено и светлосиньо. Logitech представи още нови версии на клавиатурите Type+ ($99) и Ultrathin ($89), които са предназначени за ползване на новия iPad Air 2.  

Жестока катастрофа в Благоевград! Пълна с пари бронирана кола блъсна джип с дете, бащата плаче: Щеше да го убиеш!

http://pik.bg/жестока-катастрофа-в-благоевград-пълна-с-пари-бронирана-кола-блъсна-джип-с-дете-бащата-пла-news243157.html

Жестока катастрофа в Благоевград! Пълна с пари бронирана кола блъсна джип с дете, бащата плаче: Щеше да го убиеш!

Катастрофа предизвика драматичен скандал в Благоевград. Инцидентът стана този следобед, съобщава struma.com.

Шофьор на брониран инкасо автомобил се заби в задната част на джип „Нисан” в района на първи корпус на единия от местните университети. Изненадващо от „Нисан”-а излезе разтреперан млад мъж, които се разплака и разрида срещу водача на инкасо автомобила.

„Не виждаш ли къде караш и какво правиш? Виж, детето ми е отзад, щеше да го убиеш”, плачеше бащата пред шофьора на инкасото.

На място пристигна полиция, която започна оглед на мястото на произшествията. Скандалът между шофьорите бе драматичен, тъй като при вида на плачещия си баща, момченцето също се разплака. 

Неспазване на дистанция е причината за инцидента. На инкасо автомобила не са нанесени щети, а задната част на „Нисан”-а е с изкривена броня.

 

Исканията за касиране на изборите изгоряха

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393398

Резултатите от изборите няма да бъдат касирани и дори няма да се водят дела за това, защото нито една от жалбите на недоволни партии, коалиции и кандидат-депутати няма да бъде разгледана. Това следва от разпореждане на председателя на Конституционния съд (КС) Димитър Токушев.  Той е отказал да образува дела по петте искания, които бяха ... Резултатите от изборите няма да бъдат касирани и дори няма да се водят дела за това, защото нито една от жалбите на недоволни партии, коалиции и кандидат-депутати няма да бъде разгледана. Това следва от разпореждане на председателя на Конституционния съд (КС) Димитър Токушев. Той е отказал да образува дела по петте искания, които бяха ...

Конституционният съд върна жалбите за касиране на изборите, не били мотивирани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393451

Конституционният съд върна жалбите относно законността на изборите на 5 октомври за разглеждане от Върховния административен съд, като посочи, че жалбите не са били мотивирани.
Виж разпореждането ТУК.
В КС постъпиха искания от Върховния административен съд относно законността на изборите за народни представители, произведени на 5.10.2014 г. Конституционният съд върна жалбите относно законността на изборите на 5 октомври за разглеждане от Върховния административен съд, като посочи, че жалбите не са били мотивирани. Виж разпореждането ТУК. В КС постъпиха искания от Върховния административен съд относно законността на изборите за народни представители, произведени на 5.10.2014 г.

Пуснаха парното на почти всички столичани, някои още чакат

http://www.bnews.bg/article-120248

Без отопление остават все още сградите, които с решение на етажната собственост поради някакви причини са поискали включване на по-късен етап, както и блоковете, в които техниците на компанията са установили, че вътрешната инсталация е празна, което е признак за продължаващи ремонти и има опасност от наводняване в жилищата, съобщиха от "Топлофикация София".

Лавров: Русия ще признае резултатите от изборите в Украйна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268863

Русия ще признае резултатите от парламентарните избори в Украйна, защото иска бързо решаване на кризата. Това заяви в телевизионно интервю външният министър на Руската федерация Сергей Лавров. Същевременно той каза, че Москва ще уважи и резултатите от извънредните избори за президент и парламент в двете отцепнически републики в Източна Украйна - Донецката и Луганската.

Видео: Приятел на бостънския атентатор е осъден за лъжа

http://www.dnevnik.bg/video/2014/10/28/2408603_video_priiatel_na_bostunskiia_atentator_e_osuden_za/?ref=rss




Съдебните заседатели решиха в сряда, че приятел от колежа на обвинения за атентата в Бостън Джохар Царнаев е виновен в даване на неверни показания в разследване за тероризъм.

Робърт Филипос, който е на 21 години, е скрил, че е посетил стаята в общежитието, където е живеел Царнаев, 3 дни след експлозията и последвалото преследване, в които загинаха трима и бяха ранени над 260 души. Заедно с други двама приятели Филипос махнал от стаята раница с изпразнени от барута...

Проф. Борисов: Лъжливото овчарче е било кротко в сравнение с Искров

http://www.cross.bg/borisov-ovcharche-sravnenie-1437308.html

/КРОСС/ "Не разбрах защо депутатите трябва да вземат решение по въпроса за банкова структура." Това каза за предаването „Нещо повече" по „Хоризонт" депутатът от АБВ и бивш дългогодишен ректор на УНСС проф. Борислав Борисов, според когото сагата КТБ е изненадала всички, освен БНБ. "Помня, в детските години, когато баба ми ми четеше приказки. Сещам се за тази за лъжливото овчарче. Вече стигам до убеждението, че то е било много кротко -едвам три пъти е излъгало, че идват вълците, в сравнение с гуверньора на БНБ, който досега може би във всяка следваща своя изява, даваше нова насока, вярна или невярна това никой не може да каже, на информация или дезинформация, докато настъпи пълно объркване във всички специалисти в страната. За мен работата не си свърши БНБ", на мнение е професорът. "Валутният борд е бил погрешно възприеман за „супергуверньор" на банковата ни система," допълни той и припомни че от АБВ са искали независима комисия от европейския банков орган и от Европейската централна банка да направи одита поради съмнения за обвързаностите у нас.  

Задържаха нелегални имигранти, след като каналджии ги обраха

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393443

Гранични полицаи задържаха 34 нелегални имигранти и 3 каналджии, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Задържани са и трима мъже, ограбили групата. По-рано през деня в 02.30 ч. служители от Регионална дирекция "Гранична полиция" (РДДГП) Елхово са задържали в землището на село Момина Църква, община Средец, Гранични полицаи задържаха 34 нелегални имигранти и 3 каналджии, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържани са и трима мъже, ограбили групата. По-рано през деня в 02.30 ч. служители от Регионална дирекция "Гранична полиция" (РДДГП) Елхово са задържали в землището на село Момина Църква, община Средец,

ЕК към България: Докладът за правосъдието и вътрешните работи няма да бъде кой знае колко позитивен

http://pik.bg/ек-към-българия-докладът-за-правосъдието-и-вътрешните-работи-няма-да-бъде-кой-знае-колко-п-news243160.html

ЕК към България: Докладът за правосъдието и вътрешните работи няма да бъде кой знае колко позитивен

Следващият доклад на Европейската комисия за България по механизма за сътрудничество и проверка няма да бъде "кой знае колко позитивен". Това съобщи пред български журналисти в Брюксел вицепремиерът и министър на правосъдието Христо Иванов след срещите си с експерти от ЕК, както и с генералния секретар на комисията Катрин Дей, предаде БТА.

Заключението е, че не можем да очакваме кой знае колко позитивен доклад и трябва да се подготвим за това, обобщи Иванов коментарите на Дей. Той поясни, че вероятно докладът ще бъде представен във втората половина на януари догодина. Оттук нататък нашата цел трябва да бъде сами за себе си да бъдем  наясно с проблемите и да покажем, че има ясна посока за излизане от тях, без да си поставяме цели за два месеца и за шест месеца.

Беше подчертана засилващата се разлика между България и Румъния, и този контраст трябва да ни притеснява, той е допълнителен фактор, който трябва да ни мобилизира, особено на политическо ниво, посочи вицепремиерът. По неговите думи Дей е отбелязала, че е ключово политическите сили у нас да се обединят около ясен план (в областта на реформите в областите, наблюдавани в доклада). Ако не искаме контрастът с Румъния, който полека преминава в разделение, да се засилва, трябва да положим усилия и да постигнем политически консенсус.

Не е достатъчно правителството да има добри намерения, но и политическите сили в парламента по възможност да се обединят около общите приоритети в тази област, обобщи Иванов. В отговор на въпрос той уточни, че при разговорите му в ЕК не е ставало дума за разделянето на България и Румъния по механизма. По неговите думи разликите между двете страни ще бъдат отчетени в предстоящите доклади и могат да имат политически отражения.

Вицепремиерът поясни, че тези отражения могат да бъдат в това нашата страна все по-трудно да може да защитава оставането си в една двойка със страна, която изглежда се движи доста по-напред. Според вицепремиера нашата страна има всички възможности да отбележи видим напредък в обозрима перспектива, макар и не до декември. По неговите думи е необходимо България да покаже поредица от действия в една добра посока - нещо, което на нас не ни се отдава, а е показател за необратимост на реформите.

Не е вярно, че у нас нищо не се прави в областта на съдебната система, но ключовият елемент е да имаме ясен политически консенсус и законодателно действие. България може в рамките на две-три години да отбележи чувствителен прогрес и да има поредица от действия в правилна посока. Имаме човешкия ресурс, знаем какво трябва да се направи, заяви Иванов. Той съобщи, че е запознал ЕК с проекта на актуализацията на стратегията за съдебна реформа у нас.

Беше важно да се подчертае, че немалко от политическите сили припознават темата за съдебната реформа като важна насока за работа. Основната ми цел да започнем да разговаряме за план какво правим вече е постигната, добави вицепремиерът. Важно е да имаме ясно признаване на проблемите, на второ място е корупцията, но не просто индивидуалната, а систематичната.

Трябва да покажем мерки, адекватни на дефинираните проблеми. Румънските колеги имат национална агенция за интергритет, която при тях даде добре оценени резултати. Вероятно за България създаването на още един такъв орган не би било добра стъпка, по-скоро е важно да работим на по-широк фронт, да създадем условия всички органи, които имат антикорупционни функции, да заработят по-добре, посочи Иванов.

Той отбеляза, че ЕК очаква по-добра работа на прокуратурата, по-голяма независимост на съда. Ако не допълним усилията си в областта на съдебната реформа със същата задълбоченост и обхват при полицията и МВР, няма да успеем да имаме сериозен прогрес. Това е голямо предизвикателство за следващото управление - да постави реформата в МВР на дневен ред и по също толкова изразен начин, посочи вицепремиерът. 

Каналджии обраха нелегални имигранти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393378

Гранични полицаи задържаха 34 нелегални имигранти и 3 каналджии, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Задържани са и трима мъже, ограбили групата. По-рано през деня в 02.30 ч. служители от Регионална дирекция Гранични полицаи задържаха 34 нелегални имигранти и 3 каналджии, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържани са и трима мъже, ограбили групата. По-рано през деня в 02.30 ч. служители от Регионална дирекция "Гранична полиция" (РДДГП) Елхово са задържали в землището на село Момина Църква, община Средец,

Политолог пред Фрог: Мъгла около кабинета, планетите само знаят

http://frognews.bg/news_79118/

Няма информация около съставянето на правителство, а това подсказва, че има проблем в създаването му. Процесът не е контролиран. Ако имаше стратегия и идеи, можеше да се дава по парче информация. Това, което Борисов прави, е да пуска всеки ден в обращение нови варианти. Изговорил е абсолютно всички възможни коалиционни формати и типове управление. Ние знаем, че съществуват. Работата на политическия елит е да намери опции, а не да анализира. На Борисов работата му е да съкрати опциите, коментира пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски.

Любо Пенев викна Чочев за евроквалификацията с Малта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393430

Селекционерът на националния отбор на България Любослав Пенев обяви списък с играещите в чужбина футболисти за предстоящата европейска квалификация с Малта на 16 ноември от 21:45 часа на Националния стадион Селекционерът на националния отбор на България Любослав Пенев обяви списък с играещите в чужбина футболисти за предстоящата европейска квалификация с Малта на 16 ноември от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Специалистът, който по-рано днес научи, че остава начело на тима, повика халфа на Палермо Ивайло Чочев,

Фрог научи: Веселин Вучков с най-големи шансове да оглави МВР

http://frognews.bg/news_79119/

Трима мъже имат шансове да седнат в министерското кресло в МВР, научи Фрог нюз от политическите среди.

НАСА: Земята в мрак три дни преди Коледа ?

http://frognews.bg/news_79117/

НАСА потвърди, че три поредни дни ще живеем в мрак и това ще се случи на 21, 22 и 23 декември тази година. Планетата Земя ще остане без слънчева светлина в този период. Пълният мрак ще настъпи, като последица от необичайната слънчева активност, природни катаклизми и бурите, които ще последват.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване