Валери Симеонов: Спешно трябва да бъде решен проблема с КТБ

http://econ.bg/Новини/Валери-Симеонов-Спешно-трябва-да-бъде-решен-проблема-с-КТБ_l.a_i.588536_at.1.html

Най-спешната задача на парламента е решаването на въпроса с Корпоративна търговска банка (КТБ АД), заяви съпредседателят на Патриотичният фронт...

Решението на Радан Кънев да не подкрепи Цачева за шеф на НС било лично

http://offnews.bg/news/n_1/n_409603.html

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обясни, че решението да гласува "въздържал се" при избора на Цецка Цачева за председател на Народното събрание е лично и не вижда нищо драматично в това. Кънев единствен вчера гласува "въздържал се" за единствената кандидатура за шеф на 43-тото Народно събрание, 11 души от националистическите партии бяха "против", а всички останали депутати подкрепиха кандидатурата. "Не виждам нищо драматично в това един или повече от един народни представители да гласуват въздържали се. В рамките на гласуването по съвест и на свободния мандат, това е напълно нормално поведение", коментира лидерът на ДСБ. По думите му в този казус е излишно да се търсят някакви политически знаци. На въпрос защо на лидерската среща за окончателното решение за формата на правителството e присъствала само Меглена Кунева, той отговори: "Групата на блока има двама съпредседатели, но функциите ще се изпълняват от един човек. Ние си имаме пълно доверие и няма да ходим като гербови марки. Г-жа Кунева е упълномощена да представлява Блока на днешните срещи, на други ще бъда аз, на трети вероятно ще бъде някой от зам.-председателите, защото сме заети хора".

Селфито разпространява въшки, твърдят властите в Русия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/28/2408306_selfito_razprostraniava_vushki_tvurdiat_vlastite_v/?ref=rss


Една от основните причини за разпространяване на въшките сред децата и младежите е увлечението им да си правят автопортрети с фотоапарати и смартфони, предупреди поделението на руската служба за защита на потребителите в Курска област.

В съобщението от 23 октомври "Педикулоза. Профилактични мерки" на сайта на Роспотребнадзор се казва: "Причина за разпространяването на педикулозата (заразяването с въшки – бел.ред.) сред подрастващите по мнението на експерти е станало увлечението по...

Селфито разпространява въшки, твърди защитата на потребителите в Русия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/28/2408306_selfito_razprostraniava_vushki_tvurdi_zashtitata_na/?ref=rss


Една от основните причини за разпространяване на въшките сред децата и младежите е увлечението им да си правят автопортрети с фотоапарати и смартфони, предупреди поделението на руската служба за защита на потребителите в Курска област.

В съобщението от 23 октомври "Педикулоза. Профилактични мерки" на сайта на Роспотребнадзор се казва: "Причина за разпространяването на педикулозата (заразяването с въшки – бел.ред.) сред подрастващите по мнението на експерти е станало увлечението по...

Махат Ани Салич от екран заради излишни килограми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4391252

Има голям шанс да свалят Ани Салич от екран, пише жълт сайт. Причината за това е, че журналистката напоследък качила няколко килограма, които са  излишни. Заради промяната на стилистите е невъзможно да облекат водещата. Рязкото напълняване докарало стрес на Ани Салич, заради който комуникацията с нея била почти невъзможна. Има голям шанс да свалят Ани Салич от екран, пише жълт сайт. Причината за това е, че журналистката напоследък качила няколко килограма, които са излишни. Заради промяната на стилистите е невъзможно да облекат водещата. Рязкото напълняване докарало стрес на Ани Салич, заради който комуникацията с нея била почти невъзможна.

Селфи разпространяват въшки, твърди защитата на потребителите в Русия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/28/2408306_selfi_razprostraniavat_vushki_tvurdi_zashtitata_na/?ref=rss


Една от основните причини за разпространяване на въшките сред децата и младежите е увлечението им да си правят автопортрети с фотоапарати и смартфони, предупреди поделението на руската служба за защита на потребителите в Курска област.

В съобщението от 23 октомври "Педикулоза. Профилактични мерки" на сайта на Роспотребнадзор се казва: "Причина за разпространяването на педикулозата (заразяването с въшки – бел.ред.) сред подсрастващите, по мнението на експерти, е станало увлечението по...

Парламентарните партии се разбрали за законови промени, за да не фалира КТБ, обяви Валери Симеонов

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/10/28/2408299_parlamentarnite_partii_se_razbrali_za_zakonovi_promeni/?ref=rss


Трябва да се вземе спешно решение за Корпоративна търговска банка (КТБ) до петък, 1 ноември, и то да включва законова промяна, която да предпази банката от фалит. Това са обсъждали на днешната си среща в Народното събрание председателите на парламентарни групи, съобщи пред журналисти лидерът на НФСБ и участник в срещата Валери Симеонов.
 
"Не съм чел доклада на БНБ, но тук става дума за законова промяна, защото в противен случай банката може да фалира", каза той.
 
Симеонов...

Великобритания може да се затрудни с тока през зимата

http://www.vesti.bg/novini/velikobritaniia-mozhe-da-se-zatrudni-s-toka-prez-zimata-6025992

Енергийната система на Великобритания навлиза в зимата без необходимия запас на сигурност, което може да доведе до значителни прекъсвания на електроснабдяването в случай на продължителни студове, предупредиха днес специалисти от Националната енергийна мрежа.

Определиха първоначален арест за наркодилър от Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268796

Юлиян Ст., разследван за наркоразпространение при условията на опасен рецидив от днес е с първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд (ВОС). Юлиян е обвиняем по досъдебно производство на ДАНС Варна, свързано с действията на различни лица, разпространявали наркотични вещества.

Реформаторите решават за варианта правителство на малцинството с ГЕРБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/28/2408314_reformatorite_reshavat_za_varianta_pravitelstvo_na/?ref=rss


Парламентарната група на Реформаторския блок заседава в Народното събрание след лидерската среща на парламентарно представените формации, проведена по-рано днес. Те обсъждат варианта за правителство на малцинството между тях и ГЕРБ с подкрепата на депутатите от Патриотичния фронт, около който са се обединили партиите.

ГЕРБ имат 84 народни представители, Реформаторите - 23, а Фронтът - 19. До момента от РБ по-скоро не одобряваха възможността за кабинет без мнозинство от 121 депутати в...

Унгария може да напусне ЕС, намекна шефът на унгарския парламент

http://www.cross.bg/yngariya-rysiya-moskva-1437238.html

/КРОСС/ „Излизането от ЕС е кошмарен сценарий и правителството едва ли ще се реши на него, каза председателят на унгарския парламент Ласло Кевер, цитиран от EurActiv. Кевер обаче допълва, че ако Брюксел смята да дава указания за наична, по който да бъде управлявана страната, ще заприлича на Москва отпреди 1989 година. Натискът на Европа е свързан с особената позиция на Будапеща по отношение на санкциите срещу Русия и критиката срещу тях. Опозиционните политици приеха думите му с възмущение и ги свързаха с политиката на Виктор Орбан, който в последните години се отдалечава от Брюксел и се сближава с Москва - водещ външнотърговски партньор на Унгария извън ЕС. Орбан и до момента не е реагирал публично на думите на председателя на парламента и негов приятел от „Фидес". „Цяла Европа е обезпокоена от сближаването на двете страни, тъй като Унгария може да бъде последвана и от други страни със слаба демокрация, коментира през август Al Jazeera English.Явор Бенедек - представителите на унгарската опозиция, дори призова за разследване на „ядрената сделка" между Москва и Будапеща, припомняйки как Янукович смени партньорството с ЕС с близки отношения с Русия. Става дума за заема от 10 млрд. евро, който Москва дава на Унгария, за да купи от „Росатом" два енергоблока за АЕЦ „Пакш". Миналата година Орбан влезе в конфликт с германската канцлерка

Нийл Патрик Харис ще води ТВ предаване

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/nijl-patrik-haris-shte-vodi-tv-predavane-6025989

В предаването ще има пародийни номера, музикални изпълнения, игри и скрита камера със знаменитости

Наши алпинисти тръгват за Антарктида, президентът им даде знаме за кадем

http://www.bnews.bg/article-120200

Алпинистите Николай Петков и Дойчин Боянов ще участват в 23-та антарктическа българска експедиция. Днес президентът Росен Плевнелиев връчи два трибагреника - голям, който да се развее над българскаta база на о-в Ливингстъn, и малък, който да бъде забит на Големия Иглен връх.

Почти всички патриоти ще подкрепят кабинет на ГЕРБ и РБ

http://www.cross.bg/programa-simeonov-gerb-1437239.html

/КРОСС/Патриотичният фронт остава на позицията си да подкрепи кабинет на ГЕРБ с програма за стабилно управление, обяви съпредседателят на коалицията Валери Симеонов, който участва в лидерската среща, свикана от Бойко Борисов. По думите му 95% от групата на Патриотичния фронт ще подкрепи кабинета. Фронтът остава на позицията си, че ако му бъдат поискани експерти за кабинета, ще ги даде. Но политически лица няма да участват в управлението. „Винаги сме говорили за съставяне на програма, ще се стремим в тази програма за стабилно управление да има наши приоритети и ако се постигне споразумение, ние ще подкрепяме правителството, което изпълнява тази програма. Без значение дали е само на ГЕРБ, на ГЕРБ или Реформаторите", каза още Симеонов.  Валери Симеонов съобщи, че по време на разговорите при Борисов лидерите са се обединили около мнението, че е нужно спешно решение за КТБ до петък. „Говореше се за промяна на закона, в противен случай банката може да фалира", каза Симеонов. Той уточни, че не става дума за генерална промяна, а „за едно членче". Лидерът на НФСБ не отговори на въпроса дали ще подкрепи закона на ДПС за КТБ с мотива, че още не го е чел.  

Патриотите ще подкрепят кабинет на ГЕРБ и РБ

http://www.cross.bg/programa-gerb-simeonov-1437239.html

/КРОСС/Патриотичният фронт остава на позицията си да подкрепи кабинет на ГЕРБ с програма за стабилно управление, обяви съпредседателят на коалицията Валери Симеонов, който участва в лидерската среща, свикана от Бойко Борисов. По думите му 95% от групата на Патриотичния фронт ще подкрепи кабинета. Фронтът остава на позицията си, че ако му бъдат поискани експерти за кабинета, ще ги даде. Но политически лица няма да участват в управлението. „Винаги сме говорили за съставяне на програма, ще се стремим в тази програма за стабилно управление да има наши приоритети и ако се постигне споразумение, ние ще подкрепяме правителството, което изпълнява тази програма. Без значение дали е само на ГЕРБ, на ГЕРБ или Реформаторите", каза още Симеонов.  Валери Симеонов съобщи, че по време на разговорите при Борисов лидерите са се обединили около мнението, че е нужно спешно решение за КТБ до петък. „Говореше се за промяна на закона, в противен случай банката може да фалира", каза Симеонов. Той уточни, че не става дума за генерална промяна, а „за едно членче". Лидерът на НФСБ не отговори на въпроса дали ще подкрепи закона на ДПС за КТБ с мотива, че още не го е чел.  

Кънев: РБ договаря подкрепата си за кабинет

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/kynev-rb-dogovaria-podkrepata-si-za-kabinet-6025990

​Решението си да гласува „въздържал се" за избора на Цачева за председател на 43-то НС Кънев обясни като лично решение в рамките на личния му мандат като народен представител

Уейн Руни е под въпрос за дербито с "Манчестър сити"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/28/2408284_uein_runi_e_pod_vupros_za_derbito_s_manchestur_siti/?ref=rss


Капитанът на "Манчестър юнайтед" Уейн Рууни е под въпрос за дербито с "Манчестър сити" в неделя, твърдят британските медии.

Нападателят е напуснал преждевременно тренировката на "червените дяволи" в понеделник. Той е получил травма в стъпалото.

По-късно вечерта Рууни присъства на представянето на нов рекламен договор с производителя на часовници "Булова". Футболистът е бил забелязан да куца по време на срещата и да избягва фотографите, пише Telegraph.

Рууни не...

Юлияна Дончева: Иска ми се да родя пак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392604

* Юлияна Дончева: Иска ми се да родя пак. Глезя Станислав и това ми носи удоволствие
- Смелост или нещо съвсем нормално в нашия век е да родиш след 40 години?
- Да родиш след 40 е нещо нормално в страните на запад от нас, но за България, както обикновено, и за това се иска смелост. Човек трябва да има наистина огромно желание да роди дете в зряла * Юлияна Дончева: Иска ми се да родя пак. Глезя Станислав и това ми носи удоволствие - Смелост или нещо съвсем нормално в нашия век е да родиш след 40 години? - Да родиш след 40 е нещо нормално в страните на запад от нас, но за България, както обикновено, и за това се иска смелост. Човек трябва да има наистина огромно желание да роди дете в зряла

Кънев: Гласувах с "въздържал се" за Цачева, защото така исках

http://www.cross.bg/kunev-tzacheva-parlamenta-1437237.html

/КРОСС/Гласуването с "въздържал се" за председателя на парламента Цецка Цачева е мое лично решение. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на ДСБ Радан Кънев. Ако бях гласувал "против", щях да обясня защо от трибуната на парламента. Реформаторският блок даде повечето гласове "за" Цецка Цачева, както бе обявено и предварително, с което демонстрирахме подкрепата си, поясни още Кънев. На въпрос защо не присъства на лидерската среща той обясни, че на Меглена Кунева са делегирани правата от страна на Реформаторския блок и тя е оторизирана да взима отношение от името на блока. Очаквам от ГЕРБ да даде ясно разписано политическо споразумение, ако ще работим заедно, каза още Кънев.  

Почитаме паметта на Света Параскева Гръцка

http://pik.bg/почитаме-паметта-на-света-параскева-гръцка-news243030.html

Почитаме паметта на Света Параскева Гръцка

Днес, на 28 октомври, почитаме паметта на Света Параскева, каза Аделина Стефанова, уредник в благоевградския храм „Въведние Богородично”.

Света Параскева живяла в края на 2 и началото на 3 век. Била е дъщеря на благочестиви родители, които живеели в град Икония, Мала Азия, съобщи "Фокус".

Родителите нямали други деца, те с голяма любов възпитавали дъщеря си, разкривали и истините на христовата вяра, просвещавали я в христовия закон. Параскева била малко момиче, когато родителите й починали. Получила в наследство много голямо богатство, разказа Стефанова. Тя употребявала богатството си не за разкош, а за дрехи на голите, за храна на гладните и за подслон на странниците. Параскева старателно разпространявала словото Божие, разказвала за Соасителя и неговото дело в света. Тя решила да не се омъжва и посветила целия си живот на Бога.

През 303 година по време на Диоклециановото гонение на християните тя била заловена и изправена на съд. Така тя се увенчала с венеца на мъченичеството и загинала за християнската вяра. Тленните й останки са били погребани в собствения й дом. Над гроба й ставали изцеления от всякакви болести.

''Това е Света Параскева Гръцка, но ние отбелязваме житието на тази светица, защото всеки загинал за християнската вяра е мъченик и се е увенчал с венеца на мъченичеството, затова бива отбелязвано подобаващо'', каза още Аделина Стефанова.

Миков: Мнозинството, както е решено от избирателите, се очертава дясно – център"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392592

"Продължава диалогът, очевидно е, че трябва в рамките на 43-тото НС да се формира мнозинство. Мнозинството, както е решено от избирателите, се очертава дясно – център". Това каза председателят на "БСП лява България" Михаил Миков пред журналисти.
Миков препотвърди позицията, че "БСП лява България", че ще бъде опозиция и подчерта, "Продължава диалогът, очевидно е, че трябва в рамките на 43-тото НС да се формира мнозинство. Мнозинството, както е решено от избирателите, се очертава дясно – център". Това каза председателят на "БСП лява България" Михаил Миков пред журналисти. Миков препотвърди позицията, че "БСП лява България", че ще бъде опозиция и подчерта,

Тичащ британец без да иска проби охраната на Дейвид Камерън (видео и снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_409614.html

Мъж от Лийдс проби охраната на британския премиер Дейвид Камерън, докато тича към фитнеса. Всичко това станало по думите на "нападателя" "без да иска", пишат британските медии.  На 27 октомври тичащият Дийн Фарли буквално връхлетява върху премиера, минавайки без проблем през охраната на премиера. След закъсняла реакция на гардовете, те го повалят на земята, а Камерън е невредим. 28-годишният Дийн по-късно е задържан да дава обяснения кой е и защо е пробил охраната на Камерън. След краткия разпит станало ясно, че Дийн всъщност е тичал към близкия фитнес и изобщо не е предполагал, че тези костюмирани мъже са били охраната на премиера, нито пък е разбрал, че се е сблъскал именно с Дейвид Камерън. Според британските медии този пробив може да доведе до скандали с оставки в службите за охрана. Видео от инцидента:

Юлияна Дончева: Иска ми се да родя пак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392591

* Юлияна Дончева: Иска ми се да родя пак. Глезя Станислав и това ми носи удоволствие
- Смелост или нещо съвсем нормално в нашия век е да родиш след 40 години?
- Да родиш след 40 е нещо нормално в страните на запад от нас, но за България, както обикновено, и за това се иска смелост. Човек трябва да има наистина огромно желание да роди дете в зряла * Юлияна Дончева: Иска ми се да родя пак. Глезя Станислав и това ми носи удоволствие - Смелост или нещо съвсем нормално в нашия век е да родиш след 40 години? - Да родиш след 40 е нещо нормално в страните на запад от нас, но за България, както обикновено, и за това се иска смелост. Човек трябва да има наистина огромно желание да роди дете в зряла

1 млн. лв. на месец ни излизат депутатите

http://www.moreto.net/novini.php?n=268805

1 милион лева - толкова ще ни струват депутатите всеки месец - или малко над 4000 лева всеки един от тях. В тази сметка влиза първо заплатата им. В 43-тото Народно събрание депутатите ще получават по 2590 лева месечно. Освен тези пари, депутатите получават допълнително заплащане и за участията си в комисии и още около 1700 лева за сътрудниците им.

Връчват международния приз „Човек на XXI век“

http://www.bnews.bg/article-120204

Наградата „Човек на XXI век“, която програма „Произведено в България” връчва, е оценка и признание за човека, който живее, работи и създава днес и сега в условията на съвременна България.

Хванаха мъж, убил съселянин с меч

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392594

37-годишен мъж от село Тръстика, община Попово, е бил задържан от служители на областната дирекция на МВР в Търговище. Той е уличен в убийството на 49-годишен негов съселянин.
На 26 октомври задържаният е влязъл в питейно заведение в селото, като носел маска на главата си, а в ръката си имал еднометров меч. 37-годишен мъж от село Тръстика, община Попово, е бил задържан от служители на областната дирекция на МВР в Търговище. Той е уличен в убийството на 49-годишен негов съселянин. На 26 октомври задържаният е влязъл в питейно заведение в селото, като носел маска на главата си, а в ръката си имал еднометров меч.

ФБР е разкрило самоличността на "втори Сноудън" в американското разузнаване

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/28/2408292_fbr_e_razkrilo_samolichnostta_na_vtori_snoudun_v/?ref=rss


ФБР е установило самоличността на "къртица", изнесла информация за дейността на спецслужбите, съобщи Yahoo News. Според властите американецът, чиято самоличност все още не се разкрива, е предал на журналисти списък с лица, заподозрени в подпомагане на терористична дейност.

Редица медии го нарекоха "вторият Едуард Сноудън". За разкриването на личността на заподозрения в изнасянето на секретната информация съобщи колумнистът на Yahoo News Майкъл Айзинкоф, който се позовава на източници...

Миков: Мнозинството се очертава дясно – център

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392585

"Продължава диалогът, очевидно е, че трябва в рамките на 43-тото НС да се формира мнозинство. Мнозинството, както е решено от избирателите, се очертава дясно – център". Това каза председателят на "БСП лява България" Михаил Миков пред журналисти. Миков препотвърди позицията, че "БСП лява България", че ще бъде опозиция и подчерта,

Мъж уби приятел на шега, посякъл го с меч в селска кръчма

http://www.bnews.bg/article-120205

Мъж е убил свой приятел в селска кръчма. Между двамата е нямало скандал, извършителят влязъл в питейно заведение в селото с маска и еднометров меч в ръка. На шега започнал да го размахва към 49-годишния мъж, при което го наранил.

М. Радева за Фрог: Не съм виждала Борисов такъв

http://frognews.bg/news_79088/

Борисов беше доста консенсуснен в речта си вчера. Не съм свикнала да го чувам такъв. Категорично се разграничи от широко натрапваната теза, че истинският му прицел е към президентския пост, като дори заяви готовност и да не е премиер, коментира пред Фрогнюз социологът Мира Радева. Той напълно се придържа към тезата за кабинет тип „Орешарски” за какъвто заяви в неделя след срещата с Михаил Миков. Всъщност това ще е временен кабинет до изборите догодина, когато заедно с местни, да се проведат и парламентарни избори.

Хомозабраната в Бургас не мина и при втория опит

http://pik.bg/хомозабраната-в-бургас-не-мина-и-при-втория-опит-news243026.html

Хомозабраната в Бургас не мина и при втория опит

Забраната за демонстрации на хомосексуалисти в Бургас не мина и при второто й разглеждане в Общинския съвет. Докладната бе внесена от групата на НФСБ. С нея се настояваше да се забрани на хората с различна сексуална ориентация да демонстрират публично предпочитанията си, пише Флагман.

Предложението бе обединено с още две на НФСБ – за преференциално паркиране и намаляване на таксите на паркингите. Общото между тях бе, че не се вкарват за първи път в Общинския съвет-Бургас. Някои от тях над 10 пъти се отхвърляни от местния парламент.

Колеги, карате ме да гласувам за паркиране и хомосексуализъм едновременно. Не става така!”, ядоса се Йордан Георгиев от БСП. Предложението му за разделяне на докладните, не бе възприето от мнозинството, а накрая всички докладни се отхвърлиха анблок.

Зам.-председателят на местния парламент Стоян Евтимов предупреди, че ако такава забрана се приеме, то тя ще бъде отменена от съда като противоконституционна, ограничаваща правата на малцинствена общност. Подобен пример имало в Пазарджик, отбеляза той.

Според Руслан Карагьозов от ГЕРБ не е нужно да се гласува подобна забрана, защото нито имало внесено искане до този момент за провеждане на гей парад в Бургас, нито имало индикации, че ще се случи нещо подобно. „Дори и да стигне до нещо подобно, то кметът винаги може да откаже”, маркираха други съветници от мнозинството.

Радан Кънев се въздържал за Цачева заради спомените си за 41-вия парламент

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/28/2408301_radan_kunev_se_vuzdurjal_za_cacheva_zaradi_spomenite/?ref=rss


Съпредседателят на групата на Реформаторския блок Радан Кънев е гласувал "въздържал" се при избора на председател на парламента, защото "има не особено приятни спомени" за дейността на Цецка Цачева като председател на  41-то Народно събрание. "От друга страна разчитам на промяна на моделите на поведение на ГЕРБ, затова и не гласувах против, обърнат назад, а дадох шанс на бъдещето", каза Кънев пред "Дневник".

По думите му Реформаторският блок няма как да оспорва правото на ГЕРБ да...

Дачков: Коалиция ГЕРБ-РБ на практика е управление с ДПС

http://www.cross.bg/gerb-boiiko-borisov-1437236.html

/КРОСС/На практика това е управление с ДПС. Реформаторите и "Кой" ще управляват с ГЕРБ. Честито на протестърите! Така журналистът Явор Дачков коментира във Фейсбук новината, с която Бойко Борисов излезе от лидерската среща днес - ГЕРБ ще направи кабинет на малцинството заедно с Реформаторския блок.  Всички сме на мнение, че правителството трябва да бъде разписано в конституционния период от четиригодишен мандат. Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след лидерската среща в парламента.От проведените разговори за мен стана ясно че единствената възможна формула е да се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок, заяви Бойко Борисов.  

Опасна близост между Иво Аръков и Елена Кучкова

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392578

Камелия Тодорова е поредният съквартирант, който напусна Къщата на VIP Brother. Джаз примата събра най-малък зрителски вот, въпреки сериозната защита на Маргарита Михнева. Времето до финала напредва, а стратегиите на съквартирантите стават все по-явни.
Иво Аръков отново е в центъра на вниманието и всички съквартиранти ще заподозрат, Камелия Тодорова е поредният съквартирант, който напусна Къщата на VIP Brother. Джаз примата събра най-малък зрителски вот, въпреки сериозната защита на Маргарита Михнева. Времето до финала напредва, а стратегиите на съквартирантите стават все по-явни. Иво Аръков отново е в центъра на вниманието и всички съквартиранти ще заподозрат,

Опасна близост между Иво Аръков и Елена Кучкова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392566

Камелия Тодорова е поредният съквартирант, който напусна Къщата на VIP Brother. Джаз примата събра най-малък зрителски вот, въпреки сериозната защита на Маргарита Михнева. Времето до финала напредва, а стратегиите на съквартирантите стават все по-явни.
Иво Аръков отново е в центъра на вниманието и всички съквартиранти ще заподозрат, Камелия Тодорова е поредният съквартирант, който напусна Къщата на VIP Brother. Джаз примата събра най-малък зрителски вот, въпреки сериозната защита на Маргарита Михнева. Времето до финала напредва, а стратегиите на съквартирантите стават все по-явни. Иво Аръков отново е в центъра на вниманието и всички съквартиранти ще заподозрат,

Кънев: Мое лично решение е да гласувам "въздържал се" за избирането на Цачева за шеф на НС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392569

Мое лично решение е да гласувам "въздържал се" за избирането на Цецка Цачева за председател на парламента. Това обяви в кулоарите на НС лидерът на ДСБ Радан Кънев.
Ако бях гласувал "против", щях да обясня защо - от трибуната на парламента. Реформаторският блок даде повечето гласове "за" Цецка Цачева, както бе обявено и предварително, Мое лично решение е да гласувам "въздържал се" за избирането на Цецка Цачева за председател на парламента. Това обяви в кулоарите на НС лидерът на ДСБ Радан Кънев. Ако бях гласувал "против", щях да обясня защо - от трибуната на парламента. Реформаторският блок даде повечето гласове "за" Цецка Цачева, както бе обявено и предварително,

Ракът на простатата взима все повече жертви у нас

http://healthy.actualno.com/Rakyt-na-prostatata-vzima-vse-poveche-jertvi-u-nas--news_57329.html

В България и в Румъния продължава да нараства смъртността от карцином на простатата, докато в останалите европейски държави този показател бележи спад. Това каза в националния пресклуб на БТА проф. ...

Японски вишни ще бъдат засадени по повод 55 години дипломатически отношения между България и Япония

http://velikotarnovo.actualno.com/Japonski-vishni-shte-bydat-zasadeni-po-povod-55-godini-diplomaticheski-otnoshenija-mejdu-Bylgarija-i-Japonija-news_57324.html

Засаждане на японски вишни ще отбележи 55 годишния юбилей от възстановяването на японо-българските дипломатически отношения.  Засаждане на японски вишни по инициатива на японската неправител...

Започва възстановяването на дейностите на обсерваторията Рожен

http://smolyan.actualno.com/Zapochva-vyzstanovjavaneto-na-dejnostite-na-observatorijata-Rojen-news_57326.html

В Националната астрономическа обсерватория Рожен от днес започват възстановителните дейности след обилния снеговалеж през последните дни. От петък, след спирането на тока, работещите в обсерваторията ...

Кризата разклати психичното здраве на гърците

http://balkani.actualno.com/Krizata-razklati-psihichnoto-zdrave-na-gyrcite-news_57328.html

Драстичните промени във всекидневието на гърците през последните години имат сериозни последици върху състоянието на психичното здраве на хората в страната. Психиатричните болници в цяла Гърция ...

Великобритания е заплашена от енергийна криза през зимата

http://europe.actualno.com/Velikobritanija-e-zaplashena-ot-energijna-kriza-prez-zimata-news_57332.html

Енергийната система на Великобритания навлиза в зимата без необходимия запас на сигурност. Това може да доведе до значителни прекъсвания на електроснабдяването в случай на продължителни студове, преду...

Задържаха убиец, пробол мъж с меч в бедрото

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392567

37-годишен мъж от село Тръстика, община Попово, е бил задържан от служители на областната дирекция на МВР в Търговище. Той е уличен в убийството на 49-годишен негов съселянин.
На 26 октомври задържаният е влязъл в питейно заведение в селото, като носел маска на главата си, а в ръката си имал еднометров меч. 37-годишен мъж от село Тръстика, община Попово, е бил задържан от служители на областната дирекция на МВР в Търговище. Той е уличен в убийството на 49-годишен негов съселянин. На 26 октомври задържаният е влязъл в питейно заведение в селото, като носел маска на главата си, а в ръката си имал еднометров меч.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/10/28/2408283_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите в обедната емисия:

- Лидерска среща между парламентарно представените партии ще решава вариантите за сформиране на ново правителство.

Проектът за актуализация на бюджета вече е в парламента

http://frognews.bg/news_79087/

Правителството внесе днес в деловодството на парламента проектите за актуализация на държавния бюджет за 2014 г. и на НЗОК. Актуализираните прогнози за приходите по държавния бюджет предвиждат неизпълнението на планираните параметри да възлезе на 1061, 8 млн. лв. /1,3 на сто от прогнозния БВП/, което е разчетено в изготвения проект за промени в бюджета за 2014 г.

НСИ отчита ново влошаване на бизнес климата

http://www.cross.bg/biznes-pynkta-klimata-1437234.html

/КРОСС/Общият показател на бизнес климата в България се е понижил с 0,5 пункта през октомври след спад с 2,6 пункта през септември, показват резултати от оповестено днес проучване на Националния статистически институт (НСИ). Това е пети пореден месец на влошаване на стопанската конюнктура и се дължи на понижението на бизнес климата в промишления сектор и в сектора търговия на дребно. Единственото подобрение е при строителния сектор.  Индексът, определящ бизнес климата в промишлеността, намалява с 1,1 пункта през октомври (след спад с 2,2 пункта през септември) поради влошените очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състояние на предприятията през следващите шест месеца. Анкетата на НСИ обаче отчита по-благоприятна оценка на предприемачите за притока на нови поръчки през последните три месеца, което е съпроводено и с подобрени очаквания за производствената активност през следващите три месеца. Несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене от страната остават основни фактори, затрудняващи развитието на промишления отрасъл, показва днешното проучване на НСИ. Относно продажните цени в промишлеността очакванията на мениджърите са за запазване на тяхното равнище през следващите три месеца

Кристиано Роналдо обра наградите в испанското първенство

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/28/2408287_kristiano_ronaldo_obra_nagradite_v_ispanskoto/?ref=rss


Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо очаквано спечели най-много награди от традиционната церемония на Испанската футболна лига.

Португалецът беше избран за най-добър играч през изминалия сезон. Той взе и отличието за голмайстор, след като отбеляза 31 попадения - с три повече от Диего Коща и Лионел Меси.

Третият приз на Роналдо е за най-красив гол през сезона. Той беше отличен за попадението си с пета във вратата на "Валенсия" в 36-ия кръг.

"Страхотно е...

Варненски работодатели предлагат 850 позиции за стаж и обучение

http://www.moreto.net/novini.php?n=268797

Около 850 работни места за стаж или обучение са заявени от варненски работодатели по време на кампанията за прием на документи от 15-29 септември по схема „Младежка заетост“. Това заяви шефът на отдел „Активни политики“ към Бюрото по труда във Варна Катя Антонова, предаде репортер на Moreto.

Зимна ваканция в 27 училища

http://offnews.bg/news/n_1/n_409600.html

27 училища остават затворени днес, съобщи Министерството на образованието и науката. Заради влошените метеорологични и пътни условия няма да се учи в 16 училища в Габрово и в 7 в Ловеч. По тази причина от 28 до 30 октомври няма да се учи и в едно училище в област Стара Загора. Заради спрени ток и вода днес, 28 октомври, пък е затворено и едно училище в област Разград. До 29 октомври 2014 г. няма да се учи в едно от училищата в Хасково, заради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация, както и в още едно училище в област Габрово, където тече неотложен ремонт. Вчера затворените училища бяха 42. Не работеха и 9 детски градини.

Кънев: Лично решение е да гласувам "въздържал се" за Цачева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392561

Мое лично решение е да гласувам Мое лично решение е да гласувам "въздържал се" за избирането на Цецка Цачева за председател на парламента. Това обяви в кулоарите на НС лидерът на ДСБ Радан Кънев. Ако бях гласувал "против", щях да обясня защо - от трибуната на парламента. Реформаторският блок даде повечето гласове "за" Цецка Цачева, както бе обявено и предварително,

Огромен пожар погълна снощи сеновал и бали с люцерна, огнеборци още гасят пламъците

http://www.zapernik.com/krimi/ogromen-pojar-pogulna-snoshti-senoval-i-bali-s-lyucerna-ogneborci_35192/

Огнеборци от Трън и Брезник продължават да гасят пожар в село Филиповци.

Пламъците лумнали вчера късно вечерта. Пристигналите на място огнеборци се опитват да локализират огъня, като е изгоряла част от сеновал, покривната й конструкция, и голямо количество бали със люцерна. Причините за пожара са в процес на изясняване.

Марадона преби младото си гадже (ВИДЕО)

http://www.bnews.bg/article-120203

Марадона стана звезда в скандално видео с домашно насилие към младата си приятелка Росио Олива.

Джордж Сорос връчи на Кристалина Георгиева награда „Отворено общество”

http://www.cross.bg/georgieva-obshtestvo-nagradata-1437235.html

/КРОСС/ Американският инвеститор Джордж Сорос връчи на еврокомисар Кристалина Георгиева наградата „Отворено общество". Наградата е присъдена на Георгиева от основания от него Централноевропейски университет в Будапеща. Новината за удостояването й с наградата бе съобщена през лятото. Георгиева бе поканена да произнесе реч при раздаването на дипломите на ЦЕУ, която отмени заради наводненията в България. „Наградата „Отворено общество" се връчва на изтъкнати личности, чиито постижения са допринесли значително за изграждането на отворено общество. За пръв път наградата е връчена през 1994 г. на сър Карл Попър, а сред носителите й са Вацлав Хавел, Арпад Гьонц, Рикардо Лагос, Карла дел Понте, Кофи Анан, Хавиер Солана, Ричард Холбрук и др.", пише на интернет страницата на еврокомисар Георгиева. За мен е голяма чест да получа тази награда. Смирено се присъединявам към една група от толкова изтъкнати личности, заяви през лятото Кристалина Георгиева. Джордж Сорос е дългогодишен дарител на каузи за защита на демокрацията в Източна Европа, отбелязва „Дневник".     video:http://www.youtube.com/watch?v=gP3FwzivMVk    

Песни на Queen и ABBA са лековити, сочи проучване

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/28/2408270_pesni_na_queen_i_abba_sa_lekoviti_sochi_prouchvane/?ref=rss


Ако се чувствате зле, отпаднали или пък ви е хванала лека настинка, не посягайте само към лимона и меда, но и към най-близкото устройство за музика и си пуснете класиката на "Куин" (Queen) Bohemian Rhapsody. Проучване на ComRes за Би Би Си, което изследва лечебната сила на музиката, сочи, че това е едно от най-добрите решения, когато човек не се чувства добре.

В проведената анкета са участвали 1000 души, на които е бил предложен избор от десет песни.

Втори в подреждането...

Пернишките джамбази откраднаха акумулатор от Тойота в кв. "Твърди ливади"

http://www.zapernik.com/krimi/pernishkite-djambazi-otkradnaha-akumulator-ot-toiota-v-kv-tvurdi-livadi_35191/

Кражба на акумулаторна батерия е извършена в пернишкия квартал ''Твърди ливади''.

През нощта на 26 срещу 27.10 пред блок 12 на улица ''Първи май'' в областния град, неизвестни лица са счупили страничен прозорец на лек автомобил ''Тойота Ярис'' с пернишка регистрация, собственост на 47 – годишна перничанка и са извършили кражба на акумулатора й. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължават криминалистите от 01 РУП Перник.

ЕЦБ е изкупила корпоративни облигации за 1,7 млрд. евро

http://econ.bg/Новини/ЕЦБ-е-изкупила-корпоративни-облигации-за-1-7-млрд-евро_l.a_i.588523_at.1.html

Европейската централна банка (ЕЦБ) е изкупила корпоративни облигации за 1,7 млрд.  евро през миналата седмица. Това е пореден опит от страна на...

Румяна Коларова се надява на парламентарен консенсус в сферата на образованието и науката

http://www.cross.bg/gimnazii-profesionalni-strategiyata-1437233.html

/КРОСС/ Министърът на образованието Румяна Коларова изрази надежда Оперативната програма да стартира от януари тази година. За да стане това обаче съм напълно убедена, че парламентът трябва да ни подкрепи и аз се надявам, че ще има парламентарен консенсус в сферата на образованието и науката. Актовете на парламента не са свързани пряко с професионалното образование. Те са свързани с две стратегии, които по закон трябва да бъдат приети и от парламента. Това е Стратегията за научни изследвания и Стратегията за висше образование, каза Коларова в интервю за БНР.  Стратегията за развитието на професионалното обучение трябва да я обезпечим, защото не може да разчитаме изцяло на европейски средства, но това ще стане от бюджета за следващата година, уточни служебният министър.  Има професионални гимназии, в които паралелките нарастват и са максимално запълнени, каза Румяна Коларова и даде пример с професионални гимназии в Русе и Пловдив, които взаимодействат с фирми, които търсят професията и предлагат на учениците допълнителна квалификация. Гаранцията за тази позитивна тенденция идва от връзката в пазара на труда, от способността на професионалните гимназии да изградят такава връзка, добави тя

Двама гълтачи на дрога приети в болницата в Благоевград

http://www.vesti.bg/novini/dvama-gyltachi-na-droga-prieti-v-bolnicata-v-blagoevgrad-6025988

Двама мъже – "мулета" вече 12-и час седят върху тоалетни гърнета в отделението по хирургия на МБАЛ Благоевград, след като са погълнали по 0.5 кг наркотик, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Нов курс: Шакира прави детски играчки

http://www.bnews.bg/article-120197

Поп звездата Шакира конструира серия от бебешки играчки за американската компания ”Фишър Прайс”. Певицата ще лансира своята детска колекция следващия месец.

ГЕРБ и Реформаторския блок ще опитат да направят коалиция на малцинството

http://econ.bg/Новини/ГЕРБ-и-Реформаторския-блок-ще-опитат-да-направят-коалиция-на-малцинството_l.a_i.588522_at.1.html

От проведените разговори за мен стана ясно, че единствената възможна формула да се създаде правителство е, ако се направи коалиция на малцинството...

Бензиностанция с крупна измама в Монтана

http://frognews.bg/news_79086/

Над 4,5 пъти повече дизел в резервоарите от показанията на нивомерната система установи съвместна проверка на органите на НАП и Агенция „Митници" в бензиностанция в Монтана. По време на контролните действия станало ясно също, че електронната нивомерна система на бензиностанцията не работи.

Бизнес климатът у нас се влошава пети пореден месец

http://www.mediapool.bg/biznes-klimatat-u-nas-se-vloshava-peti-poreden-mesets-news226504.html

Общият показател на бизнес климата в България октомври се понижи през октомври с 0.5 пункта след спад с 2,6 пункта през септември. Това е влошаване на стопанската конюнктура за пети пореден месец и се дължи на понижение на бизнес климата в промишления и в сектора търговия на дребно при единствено подобрение на строителния сектор, показват обявени във вторник данни на Националния статистически институт (НСИ). Индексът, определящ бизнес климата в промишлеността, намалява с 1.1 пункта през октомври след отбелязания месец по-рано спад с 2.2 пункта. Причината е във влошените очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състояние на предприятията през следващите шест месеца. Анкетата на НСИ обаче отчита по-благоприятна оценка на предприемачите за притока на нови поръчки през последните три месеца, което е съпроводено и с подобрени очаквания за производствената активност през следващите три месеца. Несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене от страната остават основни фактори, затрудняващи развитието на промишления отрасъл, показва днешното проучване на НСИ. Мениджърите очакват да се запазят нивата на цените през следващите три месеца. През октомври повишение с 2.1 пункта, след спад със 7.3 пункта през септември, бележи показателят "бизнес климат в строителството", главно поради по-благоприятни оценки и очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на техните предприятия. Според тях настоящата строителна активност обаче отчита намаление в сравнение с предходния месец, като и прогнозите им за следващите три месеца са по-резервирани. Поредно влошаване регистрира активността в търговията на дребно, която е намаляла с още 2.9 пункта след регистрирания през септември спад от 1.2 пункта, заради по-неблагоприятните оценки на търговците на дребно за бизнес състоянието на техните предприятия. Прогнозите им относно обема на продажбите и поръчките към доставчиците през следващите три месеца са също по-резервирани. Секторът на услугите остава приблизително на равнището си от септември, но мениджърите са по-оптимистични за състоянието през следващите шест месеца. Новите данни потвърждават негативните икономическа тенденции, стартирали от юни, след като през май общият показател на бизнес климата в България докосна, но не успя да преодолее дългосрочно осредненото си ниво за пръв път шест години насам. Лъч на надежда дава само подобрението на стопанската конюнктура в строителния сектор, но този бизнес е силно зависим от сезонни фактори и в частност от предстоящата зима, когато по принцип има свиване на активността в строителната сфера.

Борисов: Правителство на малцинството с плаваща подкрепа

http://www.moreto.net/novini.php?n=268803

ГЕРБ и Реформаторският блок да съставят правителство на малцинството, което да търси подкрепа от другите парламентарни сили по конкретни въпроси. Това са се разбрали лидерите на партиите на срещата си в зала "Запад" на Народното събрание.

Валери Симеонов: Ако се изготви една програма и я подпишем всички, ще подкрепяме това правителство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392546

Готови сме да дадем експерти, ако поискат. Важното е България да започне да бъде изваждана от тази криза. Определящо е съвпадението на програмите. Ако се изготви една програма, която е подпишем всички, ще подкрепяме това правителство, което ще я изпълнява. Това заяви пред журналисти съпредеседателят на „Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Готови сме да дадем експерти, ако поискат. Важното е България да започне да бъде изваждана от тази криза. Определящо е съвпадението на програмите. Ако се изготви една програма, която е подпишем всички, ще подкрепяме това правителство, което ще я изпълнява. Това заяви пред журналисти съпредеседателят на „Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО” Валери

Борисов: Единствената възможност е коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ

http://www.cross.bg/gerb-blok-borisov-1437232.html

/КРОСС/Правителството трябва да бъде разписано в конституционния период от 4-годишен мандат - около това мнение са се обединили всички участници в консултациите с ГЕРБ, обясни председателят на партията Бойко Борисов. От проведените разговори за мен стана ясно, че единствената възможна формула, е да се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок, каза той. "Всички сме на мнение че правителството трябва да бъде разписано в конституционния период от 4-годишен мандат", каза лидерът на ГЕРБ на брифинга. По думите му всички лидери единодушно споделят мнението, че да се върви към нови предсрочни избори през зимата ще е пагубно за държавата. Борисов пое ангажимент, че при съставяне на правителство с него в ролята на премиер, всеки вторник дневният ред на Министерски съвет ще бъде представян на лидерска среща с всички партии, за да се търси парламентарна подкрепа по конкетните теми и предложения. Съпредседателят на Реформаторския блок Меглена Кунева обяви, че е доволна от тона на разговорите и има спешни въпроси, които трябва веднага да се решат - това са актуализацията на бюджета и кризата с Корпоративна търговска банка. По думите на Кунева единственият шанс за стабилност е дясноцентристко управление. След близо два часа приключи срещата на лидерите на парламентарно представените партии в Народното събрание

Валeри Симеонов би камбаната за тревога: КТБ може да фалира в петък!

http://pik.bg/валeри-симеонов-би-камбаната-за-тревога-ктб-може-да-фалира-в-петък-news243018.html

Валeри Симеонов би камбаната за тревога: КТБ може да фалира в петък!

Валри Симеонов би камбаната за тревога. Секунди след срещата на върха между лидерите на парламентарно представените партии той обяви, че Корпоративна търговска банка може да фалира до края на седмицата.

"Парламентът трябва да промени един член в Закона. Това е едно от основните неща. В противен случай банката може да фалира още в петък", заяви Валери Симеонов в кулоарите на Народното събрание.

Валери Симеонов: Готови сме да дадем експерти, ако поискат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392543

Готови сме да дадем експерти, ако поискат. Важното е България да започне да бъде изваждана от тази криза. Определящо е съвпадението на програмите. Ако се изготви една програма, която я подпишем всички, ще подкрепяме това правителство, което ще я изпълнява. Това заяви пред журналисти съпредеседателят на „Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Готови сме да дадем експерти, ако поискат. Важното е България да започне да бъде изваждана от тази криза. Определящо е съвпадението на програмите. Ако се изготви една програма, която я подпишем всички, ще подкрепяме това правителство, което ще я изпълнява. Това заяви пред журналисти съпредеседателят на „Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО” Валери

Ким Чен Ун e бил опериран от киста в глезена

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392534

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун е бил опериран, за да му се премахне киста в глезена. Toва съобщиха южнокорейските разузнавателни служби, цитирани от агенция Йонхап.
Националното разузнаване обясни пред депутатите, че здравословният проблем е бил открит през май и в Пхенян пристигнали чуждестранни лекари, за да извършат операцията. Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун е бил опериран, за да му се премахне киста в глезена. Toва съобщиха южнокорейските разузнавателни служби, цитирани от агенция Йонхап. Националното разузнаване обясни пред депутатите, че здравословният проблем е бил открит през май и в Пхенян пристигнали чуждестранни лекари, за да извършат операцията.

Любовни трепети! Майка пусна щерка си за издирване, тя била с гаджето

http://pik.bg/любовни-трепети-майка-пусна-щерка-си-за-издирване-тя-била-с-гаджето-news243017.html

Любовни трепети! Майка пусна щерка си за издирване, тя била с гаджето

Майка на 16-годишно момиче подала сигнал в полицията в Луковит, че детето й е било отвлечено от непознати в центъра на града.

Разтревожената жена разказала, че на 24 октомври дъщеря й била качена в кола в центъра на града, след което возилото отпрашило в неизвестна посока.

Девойката, която е родом от село Румянцево, била обявена веднага за издирване.

Не след дълго обаче разследващите установили, че

момичето се е качило доброволно в автомобила, където е бил и нейният приятел, пише pleven.utre.bg.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

Ким Чен Ун e опериран от киста в глезена

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392524

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун е бил опериран, за да му се премахне киста в глезена. Toва съобщиха южнокорейските разузнавателни служби, цитирани от агенция Йонхап.
Националното разузнаване обясни пред депутатите, че здравословният проблем е бил открит през май и в Пхенян пристигнали чуждестранни лекари, за да извършат операцията. Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун е бил опериран, за да му се премахне киста в глезена. Toва съобщиха южнокорейските разузнавателни служби, цитирани от агенция Йонхап. Националното разузнаване обясни пред депутатите, че здравословният проблем е бил открит през май и в Пхенян пристигнали чуждестранни лекари, за да извършат операцията.

Google и Apple са най-желаните работодатели за 2014 г.

http://econ.bg/Новини/Google-и-Apple-са-най-желаните-работодатели-за-2014-г-_l.a_i.588519_at.1.html

Всеки иска да работи в технологичния сектор в наши дни. Компаниите в тази област предлагат добро заплащане, страхотни условия на труд и поле за лична...

Шестима души в Пловдив задържани за притежание на 40 хиляди къса цигари без бандерол

http://pik.bg/шестима-души-в-пловдив-задържани-за-притежание-на-40-хиляди-къса-цигари-без-бандерол-news243012.html

Шестима души в Пловдив задържани за притежание на 40 хиляди къса цигари без бандерол

 Полицаи задържаха шестима души за притежание на повече от 40 хиляди къса цигари без бандерол в Пловдив вчера. Това съобщиха от ОД на МВР – Пловдив. Около 21 часа на бул. “Цариградско шосе” в областния град служители на Шесто районно управление спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген”. Колата управлявал криминално проявеният О.О. на 30 г., а заедно с него пътували А.Р. на 28 г. и известните на органите на реда А.Р. на 30 г., С.И. на 28 г., 39-годишната З.И. и 32-годишната З.Л.

При предприетото претърсване униформените открили и иззели общо 42660 къса папироси от различни марки без платен акциз. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е Районна прокуратура – Пловдив. С полицейска заповед шестимата са задържани за 24 часа. Работата на разследващите продължава.

Пускат движението по Лъвов мост

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246280_%D0%9F%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82+%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BF%D0%BE+%D0%9B%D1%8A%D0%B2%D0%BE%D0%B2+%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82

Движението по едно от най-натоварените трасета в столицата – площад „Лъвов мост”, ще бъде пуснато от утре. Тогава шофьорите ще могат да се движат по новото кръгово кръстовище. Ако времето днес бъде лошо, част от кръговото може да се пусне в края на седмицата, уточниха от „Московска” 33.Колите по бул. „Сливница” вече се движат по двата тунела, а до края на седмицата северният ще бъде затворен, за да се положи последният пласт асфалт. По план до утре трябва да се поставят и светофарите и да се монтират предпазните парапети. Изцяло е готов и емблематичният исторически мост. Той беше реконструиран паралелно с изграждането на естакадата. Четирите лъва вече са реставрирани и лъснати и отново са на пост. В момента се отливат декоративни обезопасителни стълбчета. Те ще бъдат сложени от двете страни на трамвайното трасе като средство за сигурност на пешеходците и велосипедистите. На място вече са изложени на специални фундаменти и два отломъка от античния римски мост от IV век, който беше открит по време на строежа. Досега археолозите са открили над 450 находки. По-голямата част от тях са монети от различни епохи, като има дори от началото на ХХ век. Сред интересните предмети са украшения, декоративни брадвички и търговска пломба на император Теодосий Велики. През следващата година общината ще започне и продължението на естакадата – ремонт на участъка от бул. „Мария Луиза” от Лъвов мост до Централни хали. В проекта е включена цялостна модернизация на инженерните мрежи, осветление, тротоари и бордюри. Изцяло ремонтираният Лъвов мост върна блясъка си и преминаването вече е по-бързо.

Ветеран се самозапали по време на демонстрация в Загреб

http://europe.actualno.com/Veteran-se-samozapali-po-vreme-na-demonstracija-v-Zagreb-news_57313.html

В понеделник вечерта хърватски ветеран се е запалил по време на демонстрация на ветераните от конфликта в Хърватия (1991-1995) и е получил тежки изгаряния, предаде AFP. „През нощта Дамир Ча...

Изложбата „Безсъние“ на Ивайло Христов представя необичайни терапевтични арт инсталации и рисунки

http://varna.actualno.com/Izlojbata-Bezsynie-na-Ivajlo-Hristov-predstavja-neobichajni-terapevtichni-art-instalacii-i-risunki-news_57314.html

Проекта с названието Sleeplessness е инспириран от актуални публикации за изследвания върху един все по-широко разпространяващ се проблем на съвременния човек - безсънието. Невъзможността за сън, стра...

Кметовете на Несебър и Обзор направиха първа копка по проект „Изграждане на Читалищен културен център” в град Обзор

http://nessebar.actualno.com/Kmetovete-na-Nesebyr-i-Obzor-napraviha-pyrva-kopka-po-proekt-Izgrajdane-na-Chitalishten-kulturen-centyr--v-grad-Obzor-news_57321.html

В гр.Обзор бе направена първата копка по проект „Изграждане на читалищен културен център”, от кмета на община Несебър – Николай Димитров и градоначалника на Обзор &nd...

Вижте официалния видеоклип на 1000MODS към песента “LOW”

http://music.actualno.com/Vijte-oficialnija-videoklip-na-1000MODS-kym-pesenta-LOW-news_57316.html

Както беше уговорено, видеоекипът на Пламен Бижев засне концерта на гръцката стоунър рок фурия 1000mods в София. Това беше първият есенен лайв на уебзина Rawk’n’Roll, като от родна...

6 язовира във Варненско се изпускат контролират

http://varna.actualno.com/6-jazovira-vyv-Varnensko-se-izpuskat-kontrolirat--news_57320.html

Шест язовира във Варненска област се изпускат контролирано за осигуряване на свободен обем. Става дума за язовирите „Черковна” и „Блъсково 1” в община Провад...

Валери Симеонов бесен на Реформаторите

http://politics.actualno.com/Valeri-Simeonov-besen-na-Reformatorite-news_57322.html

Валери Симеонов, който представлява Патриотични фронт на лидерската среща в парламента, напусна сградата на парламента видимо ядосан на Реформаторския блок. След лидерската среща Бойко Борисов каза, ...

Пристанище Варна е затворено за ненатоварени кораби заради силен вятър

http://www.moreto.net/novini.php?n=268802

Всички пристанища и канали във Варненска област са затворени за маневриране на ненатоварени кораби. Това съобщиха от "Пристанищна инфраструктура" за Moreto.net. Причината за наложената забрана е силния вятър, който затруднява движението на плавателните съдове.

НАП разкри бензиностанция в Монтана, която укрива и гориво, и оборот

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/28/2408258_nap_razkri_benzinostanciia_v_montana_koiato_ukriva_i/?ref=rss


Съвместна проверка на НАП и Агенция "Митници" на бензиностанции е установила на един обект в Монтана, че има над 4.5 пъти повече дизел в резервоарите от показанията на нивомерната система.

Установило се и че електронната нивомерна система на бензиностанцията не работи.

Приходните органи са разкрили, че горивото при зареждане на автомобилите не се отчита като разход, както и че не са отразени доставките на горивата през месец октомври. При проверката е станало ясно, че...

НАП разкри бензиностнация в Монтана, която укрива и гориво, и оборот

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/28/2408258_nap_razkri_benzinostnaciia_v_montana_koiato_ukriva_i/?ref=rss


Съвместна проверка на НАП и Агенция "Митници" на бензиностанции е установила на един обект в Монтана, че има над 4.5 пъти повече дизел в резервоарите от показанията на нивомерната система.

Установило се и че електронната нивомерна система на бензиностанцията не работи.

Приходните органи са разкрили, че горивото при зареждане на автомобилите не се отчита като разход, както и че не са отразени доставките на горивата през месец октомври. При проверката е станало ясно, че...

Близнашки внесе в НС промените в бюджета

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/bliznashki-vnese-v-ns-promenite-v-biudzheta-6025986

Според министър-председателя това трябва да е приоритет и първа точка на новия парламент

Чужденците в НБА са се увеличили с 10%

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/28/2408240_chujdencite_v_nba_sa_se_uvelichili_s_10/?ref=rss


Общият брой на чуждестранните играчи в Националната баскетболна асоциация (НБА) се е увеличил с около 10% през настоящия сезон, който ще стартира тази вечер с тексаското дерби между шампиона "Сан Антонио спърс" и "Далас маверикс".

Именно шпорите са отбора с най-много чужденци в състава си - девет, следвани от "Минесота тимбъруулвс" и "Бруклин нетс" с по шест.

В 30-те тима, които участват в най-силното баскетболно първенство в света, има 101 чуждестранни играчи от 37...

Кунева: Волята на избирателите е да се даде възможност на ГЕРБ и РБ

http://pik.bg/кунева-волята-на-избирателите-е-да-се-даде-възможност-на-герб-и-рб-news243013.html

Кунева: Волята на избирателите е да се даде възможност на ГЕРБ и РБ

Това, което казаха лидерите на всички партии, включително и г-н Миков е, че волята на българските избиратели е да се даде възможност на дясноцентристките партии в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок.

Това каза след лидерската среща в Народното събрание съпредседателят на ПГ на РБ Меглена Кунева, предаде Фокус .

„Целите, с които Реформаторския блок участва в този дясноцентристки блок няма да бъдат изместени”, допълни тя.

По думите й, в опитите на Бойко Борисов да осигури по-широка подкрепа са се натъкнали на взаимно изключващи се твърдения и това няма да доведе до стабилност на формираната подкрепа за правителство.

„Това обаче не изключва, всички възможности, които вътрешнопартийната дипломация има и ясната програма, която РБ могат да предложат. Доброто на страната в следващите месеци минава в нейната стабилност”, коментира Кунева.

Доларът губи позиции преди началото на срещата на Фед

http://www.investor.bg/analizi/9/a/dolaryt-gubi-pozicii-predi-nachaloto-na-sreshtata-na-fed--182693/

Погледите на пазарните участници са насочени към пресконференцията на председателя Джанет Йелън

Кунева: Да се даде шанс на ГЕРБ и Реформаторския блок

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392510

Това ,което казаха лидерите на всички партии, включително и г-н Миков е, че волята на българските избиратели е да се даде възможност на дясноцентристките партии в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок. Това каза след лидерската среща в Народното събрание съпредседателят на ПГ на РБ Меглена Кунева, предаде Фокус . Това ,което казаха лидерите на всички партии, включително и г-н Миков е, че волята на българските избиратели е да се даде възможност на дясноцентристките партии в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок. Това каза след лидерската среща в Народното събрание съпредседателят на ПГ на РБ Меглена Кунева, предаде Фокус .

ФБР подозира нов Сноудън в редиците си

http://www.bnews.bg/article-120190

Федералното бюро за разследване на САЩ е идентифицирало нов заподозрян за изнасяне на поверителна информация, подобно на Едуард Сноудън, са съобщили от американската федерална полиция.

До националния ни флаг да не стои знамето на ЕС и без новини на турски поиска "Атака"

http://www.moreto.net/novini.php?n=268794

Законови промени, които да забранят до българския национален флаг да се поставя знамето на Европейския съюз, е внесла парламентарната група на "Атака" в първия работен ден на новото 43-то Народно събрание. Проектоизмененията в Закона за държавния печат и националното знаме предвиждат българският трикольор да може да бъде поставян до чужди знамена само в случаи на посещения на високопоставени чужди държавни лица.

Москва се надява новият парламент в Украйна да намери диалог с Новорусия

http://www.cross.bg/izborite-dialog-ykraiina-1437231.html

/КРОСС/ Москва разчита, че новият парламент в Украйна ще започне диалог с Новорусия и се надява, че новата Рада ще работи не в полза на конфронтацията, а в полза на националния диалог. Това съобщи в интервю за ТАСС руският външен министър Сергей Лавров. «Предварителните резултати от изборите показват, че украинския народ е гласувал. Оставяме настрана многочислените нарушения, допуснати по време на подготовката за изборите, за принудителните методи, които се прилагаха към ред кандидати и стъпки по отстраняване от политическия процес, от участие в изборите на други политически сили. Но въпреки това, гласуването се състоя», добави Лавров. Москва «очаква окончателни резултати». „Разчитаме на това, че избирането на новия състав на парламента във Върховната рада ще способства за експедитивно формиране на правителство, което ще бъде конструктивно, което няма да има за цел да продължава нагнетяване на конфронтационни настроения както в обществото, така и по отношение на Русия, а основно ще набляга на работата, която в момента е крайно необходимо да се върши в интерес на украинския народ", заяви още дипломат №1 на Русия

"Охлаждането" на пазара в Лондон ще продължи, но докога?

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/ohlajdaneto-na-pazara-v-london-shte-prodylji-no-dokoga-182681/

Купувачите са доста предпазливи заради вероятността от скорошен бърз ръст на лихвите и политическата несигурност

Кунева: Избирателите искат да се даде шанс на ГЕРБ и Реформаторите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392503

Това ,което казаха лидерите на всички партии, включително и г-н Миков е, че волята на българските избиратели е да се даде възможност на дясноцентристките партии в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок. Това каза след лидерската среща в Народното събрание съпредседателят на ПГ на РБ Меглена Кунева, предаде Фокус . Това ,което казаха лидерите на всички партии, включително и г-н Миков е, че волята на българските избиратели е да се даде възможност на дясноцентристките партии в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок. Това каза след лидерската среща в Народното събрание съпредседателят на ПГ на РБ Меглена Кунева, предаде Фокус .

Полицай намери и върна портфейл с над 2000 лв.

http://pik.bg/полицай-намери-и-върна-портфейл-с-над-2000-лв-news243010.html

Полицай намери и върна портфейл с над 2000 лв.

Полицейски служител от участъка в Каспичан е намерил и върнал портмоне с над 2 000 лева и лични документи на собственика му, който дори не подозирал, че го е загубил. Това съобщават от пресцентъра на МВР-Шумен.

На 22-ви октомври малко след 07:30 часа сутринта, при обход по време на работа в центъра на Каспичан, полицай Цветелин Цанков забелязал мъжки портфейл, до една от масичките в заведение в града. Отворил го и видял, че в него има немалка сума пари и лични документи на мъж и жена. Полицейският служител се свързал по телефона с жената, чиято лична карта била в него. Казала, че не е губила портфейл, но ще говори и с брат си, тъй като другата намерена лична карта била негова.

Оказало се, че портфейлът бил на брат й, но изобщо не подозирал, че го е загубил. Полицаят от охранителна полиция повикал мъжа в участъка в Каспичан да му го върне. След като прегледал съдържанието му собственикът казал, че от него не липсва нищо. Разказал, че предната вечер бил в кафенето с негов приятел, портфейлът бил в задния джоб на дънките му и изобщо не е разбрал кога е паднал.

Парите - 2 050 лева, заедно с документите и портфейла, са му предадени.

„Не се поколебах да намеря собственика и да му върна парите и документите. Това е както мой, така и дълг на всеки човек, независимо дали е полицай или обикновен гражданин. Аз самия имам голям заем , но за секунда не съм си помислил да задържа в себе си нещо чуждо. В полицията работя от 1 990 година, за първи път намирам портфейл с пари", лаконично обясни полицай Цанков.

Собственикът на намерения портфейл е изпратил благодарствено писмо до директора на полицията в Шумен, в което моли Цанков да бъде поощрен и посочен за пример заради доброто дело, което е направил.

Полицай намери портмоне с над 2000 лева и го върна на собственика му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392504

Полицейски служител от участъка в Каспичан е намерил и върнал портмоне с над 2 000 лева и лични документи на собственика му, който дори не подозирал, че го е загубил. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.
На 22-ви октомври малко след 07:30 часа сутринта, при обход по време на работа в центъра на Каспичан, Полицейски служител от участъка в Каспичан е намерил и върнал портмоне с над 2 000 лева и лични документи на собственика му, който дори не подозирал, че го е загубил. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. На 22-ви октомври малко след 07:30 часа сутринта, при обход по време на работа в центъра на Каспичан,

Новата лимузина на Путин с „Цар Двигател” от 850 к.с

http://www.cross.bg/pytin-limyzina-tvorenieto-1437230.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин скоро ще се качи на супермощна лимузина, създадена специално за първите лица на страната, информира вчера „Газета.ру”, цитирана от в. „Монитор”. Автомобилният концерн ЗИЛ ще покаже творението си още догодина, като са разработени 4 модификации на мотора. Най-мощният двигател ще е с 12 цилиндъра, обем 6 – 7 л и мощност от 800 – 850 к.с. Предполага се, че именно този мотор ще бъде поставен в новата лимузина за Путин. Конструкторите се похвалиха, че по параметрите си той няма аналог в света. „Западните ни колеги, които участват в проекта, неофициално нарекоха творението ни „Цар Двигател”, уточниха те. Моторът може да бъде адаптиран и за самолетостроенето. Новото возило за Путин е разработено в рамките на програмата „Кортеж”, като целта е руският държавен елит да не разчита на вносни коли, а да показва родно произведени лимузини.

Ники се обясни в любов на Алисия с песен

http://www.bnews.bg/article-120179

Стражът на националния отбор по футбол публикува супер сладко видео как пее "Can't Judge Me" на Mario Winans.

Борисов даде отсрочка на РБ до петък

http://frognews.bg/news_79084/

Правителството трябва да е в конституционното си време - 4-годишен период. Това заяви на брифинг в парламента след края на лидерската среща за съставяне на кабинет лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той не изключва възможността да се създаде коалиция на малцинството.

Полицай намери и върна портфейл с над 2000 лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392496

Полицейски служител от участъка в Каспичан е намерил и върнал портмоне с над 2 000 лева и лични документи на собственика му, който дори не подозирал, че го е загубил. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.
На 22-ви октомври малко след 07:30 часа сутринта, при обход по време на работа в центъра на Каспичан, Полицейски служител от участъка в Каспичан е намерил и върнал портмоне с над 2 000 лева и лични документи на собственика му, който дори не подозирал, че го е загубил. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. На 22-ви октомври малко след 07:30 часа сутринта, при обход по време на работа в центъра на Каспичан,

Варна с преференции за европейско финансиране, ако стане младежка столица на Европа

http://www.moreto.net/novini.php?n=268791

Младежки проекти на Община Варна, както и на неправителствени организации, ще бъдат одобрявани с преференции при кандидатстване по европейски програми, ако Варна бъде избрана за младежка столица на Европа за 2017. Освен за вливането на средства титлата ще допринесе за това морският град да стане разпознаваем на картата на Европа.

ГЕРБ и РБ правят правителство на малцинството, ползват плаваща подкрепа

http://www.bnews.bg/article-120199

Пълен мандат на правителство на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок - за това са се разбрали лидерите на парламентарните групи на 2-часова среща в Народното събрание по покана на Бойко Борисов.

Майка откри сина си на бесило пред дома им

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392479

Майка откри сина си мъртъв, увиснал на бесило, в благоевградския квартал "Струмско", съобщава struma.bg.
Мъжът е намерен от майка си във фамилния апартамент на улица "Броди". По първоначална информация той е между 50-60-годишен.
Служители на Второ РУП - Благоевград работят по Майка откри сина си мъртъв, увиснал на бесило, в благоевградския квартал "Струмско", съобщава struma.bg. Мъжът е намерен от майка си във фамилния апартамент на улица "Броди". По първоначална информация той е между 50-60-годишен. Служители на Второ РУП - Благоевград работят по

След лидерската среща: Кабинет на малцинството ГЕРБ-РБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_409579.html

Следващият кабинет най-вероятно ще е коалиционен кабинет на малцинството на ГЕРБ и Реформаторския блок. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща в народното събрание на лидерите на всички партии в парламента без "Атака". Всички председатели на партии са заявили, че не приемат вариантите за кабинет за 1 или 2 години и предсрочни парламентарни избори 2 в 1. Очаквайте подробности!

„Еврофутбол” очаква равностойно дерби между Локомотив и Ботев на „Лаута”

http://www.cross.bg/live -izhod-kraen-1437228.html

/КРОСС/ „Еврофутбол" очаква равностойно пловдивско дерби между Локомотив и Ботев на стадион „Лаута" днес - това сочат коефициентите за двубоя, който ще се играе от 17:45 ч. От общо 40-те вида залози, предлагани от букмейкърската къща за мача, този за краен изход е по 2.60 за двата отбора и 3.20 за равенство. Съответно, според „Кой отбор ще отбележи гол в срещата?" най-вероятният отговор е „И двата отбора" с 1.55. Повече информация за всички сблъсъци от 1/8-финалите за Купата на България можете да намерите тук. Доминика Цибулкова и Цветана Пиронкова откриват днес в 18 ч. турнира на шампионките в София, като и двете са с равни шансове за победа, предполага „Еврофутбол". Коефициентът за успех на словачката е 1.85 срещу 1.86 за Цвети, а прогнозата за Точен резултат (в сетове) изглежда по същия начин: 2:0 с 2.60 или 0:2 с 2.70. Букмейкърската къща предлага и специален залог за шампион на турнира, като Екатерина Макарова е с най-големи шансове с 5.50, следвана от Цибулкова, Флавия Пенета и Гарбин Мугуруса Бланко с по 6.00, а Пиронкова е последна с 12.00. Ето още от акцентите в „Еврофутбол":Сасуоло - Емполи Сингъл, Live „1"- 2.20 „Х"- 2.80 „2"- 2.80Ливърпул - Суонзи сити Сингъл, Live „1"- 1.75 „Х"- 3.00 „2"- 3.40Тулуза - Бордо Сингъл, Live „1"- 2.30 „Х"- 2

Остават по-малко от 12 часа до края на първото ниво на играта Lord of the Rings in Concert

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/28/2408232_ostavat_po-malko_ot_12_chasa_do_kraia_na_purvoto_nivo/?ref=rss


До 23:59 ч. днес може да отговаряте на въпроса в първото ниво на играта Lord of the Rings in Concert "Гледай". "Дневник" и филмът-концерт "Властелинът на пръстените" ви дават цели три възможности да спечелите една от 15 награди - 5 билета за първото за Източна Европа издание на зрелището "Властелинът на пръстените - концертът", реплика на пръстена  или оригинална тениска от филма на Питър Джаксън. Необходимо е само да дадете верен отговор в едно от трите нива на играта - "Гледай", "Слушай" или...

МВР предупреди: Без оръжие, сандъци и животни на пловдивското дерби

http://www.bnews.bg/article-120195

Сериозни мерки за сигурност предприема пловдивската полиция във връзка с дербито между местните Локомотив и Ботев.

Борисов: Единствената възможна формула е коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392471

От проведените разговори за мен стана ясно, че единствената възможна формула е да се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проведената лидерска среща в парламента.
„РБ сега имат заседание, ще излязат със свое решение и ако са „за”, ще се направи коалиционно споразумение”, обясни Борисов. От проведените разговори за мен стана ясно, че единствената възможна формула е да се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проведената лидерска среща в парламента. „РБ сега имат заседание, ще излязат със свое решение и ако са „за”, ще се направи коалиционно споразумение”, обясни Борисов.

Ели Гигова намалила бюста си, защото я гледали странно във Франция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4391242

Заради възмутени погледи на французи Ели Гигова е намалила големия си естествен бюст. Това разказа самата тя в къщата на “ВИП Брадър” на съквартирантките си Елена Кучкова и Зорница Линдарева.
Темата е подхваната от Линдарева, която обяснява, че се е почувствала много неудобно по време на почивка във Франция. Бившата любовница на Тачо - съпруга на Заради възмутени погледи на французи Ели Гигова е намалила големия си естествен бюст. Това разказа самата тя в къщата на “ВИП Брадър” на съквартирантките си Елена Кучкова и Зорница Линдарева. Темата е подхваната от Линдарева, която обяснява, че се е почувствала много неудобно по време на почивка във Франция. Бившата любовница на Тачо - съпруга на

ГЕРБ прави коалиция на малцинството с реформаторите

http://news.ibox.bg/news/id_1134022853

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в парламента след срещата му с лидерите на останалите политически партии.

Кошмар! Майка откри сина си увиснал на въжето

http://pik.bg/кошмар-майка-откри-сина-си-увиснал-на-въжето-news243007.html

Кошмар! Майка откри сина си увиснал на въжето

Благоевградчанин е открит мъртъв, увиснал на бесило, в квартал "Струмско", съобщиха от полицията.

Мъжът е намерен от майка си във фамилния апартамент на улица "Броди".

По първоначална информация той е между 50-60-годишен.

Служители на Второ РУП - Благоевград работят по случая.

Лидерската среща в парламента приключи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392459

Приключи лидерската среща в парламента, съобщи Фокус.
Цачева посрещна в кабинета си в НС лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, председателя БСП Михаил Миков, на ДПС - Лютви Местан, на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, съпредседателя на Реформаторския блок Меглена Кунева, председателя и зам. Приключи лидерската среща в парламента, съобщи Фокус. Цачева посрещна в кабинета си в НС лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, председателя БСП Михаил Миков, на ДПС - Лютви Местан, на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, съпредседателя на Реформаторския блок Меглена Кунева, председателя и зам.

Майка откри сина си, увиснал на бесило пред дома им

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392461

Майка откри сина си мъртъв, увиснал на бесило, в благоевградския квартал Майка откри сина си мъртъв, увиснал на бесило, в благоевградския квартал "Струмско", съобщава struma.bg. Мъжът е намерен от майка си във фамилния апартамент на улица "Броди". По първоначална информация той е между 50-60-годишен. Служители на Второ РУП - Благоевград работят по

Борисов: Единствената формула е да се направи коалиция на малцинството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392467

Единственото възможно решение е да направим правителство на малцинството, а по отделни теми ще се търси мнозинство, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата на лидерите в парламента.
Предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е ГЕРБ и Реформаторският блок да подпишат коалиционно споразумение-програма и до петък тя да бъде пратена на Единственото възможно решение е да направим правителство на малцинството, а по отделни теми ще се търси мнозинство, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата на лидерите в парламента. Предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е ГЕРБ и Реформаторският блок да подпишат коалиционно споразумение-програма и до петък тя да бъде пратена на

Наблюдава се оптимизъм сред миниджърите в строителството и секторa на услугите

http://econ.bg/Новини/Наблюдава-се-оптимизъм-сред-миниджърите-в-строителството-и-секторa-на-услугите_l.a_i.588489_at.1.html

Повече оптимизъм в сравнение с миналия месец се наблюдава сред миниджърите в строителството и секторът на услугите. Въпреки това обаче общият...

Швеция понижи основната лихва до 0%

http://www.investor.bg/novini/130/a/shveciia-poniji-osnovnata-lihva-do-0-182685/

Централната банка прибегна до отчаяния ход в опит да се пребори с постоянно забавящата се инфлация

Борисов тръгна към правителство на малцинството с реформаторите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/28/2408261_borisov_trugna_kum_pravitelstvo_na_malcinstvoto_s/?ref=rss


Коалиционно споразумение с Реформаторския блок, правителство на малцинството, вероятно с премиер Бойко Борисов, и подкрепа от другите партии по конкретни теми с времеви хоризонт от пълен четиригодишен мандат.

Това е очертаващата се картина на бъдещото управление, огласена днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след двучасовата лидерската среща в Народното събрание. 

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Включете се в Читателска щафета 4: Ловци на приключения!

http://books.actualno.com/Vkluchete-se-v-Chitatelska-shtafeta-4-Lovci-na-prikluchenija-news_57309.html

Започна поредното предизвикателство, наречено  „Читателска щафета 4: Ловци на приключения”! Готови ли сте да бъдете част от екипажа на пиратски кораб със Сам Силвър, тайн...

Блатер си призна: Меси не е най-добрият на световното в Бразилия

http://football.actualno.com/Blater-si-prizna-Mesi-ne-e-naj-dobrijat-na-svetovnoto-v-Brazilija-news_57303.html

Три месеца след финала на световното първенство по футбол в Бразилия президентът на ФИФА Сеп Блатер направи скандално, но и откровено изявление - Лео Меси не е заслужавал да стане футболист номер едно...

Местан поиска от ГЕРБ и Реформаторите за повече конкретика

http://politics.actualno.com/Mestan-poiska-ot-GERB-i-Reformatorite-za-poveche-konkretika-news_57304.html

За пръв път чухме изчистено и подробно предложение за съставяне на правителство на коалиционното малцинство. Очакваме обаче подробна и конкретна управленска програма на този кабинет. Това заяви лидеръ...

Географът си пропи глобуса

http://cinema.actualno.com/Geografyt-si-propi-globusa-news_57311.html

Виктор е биолог по образование  и не разбира нищо от карти, глобуси или компаси,  но липсата на пари го принуждава да стане учител по география. Заедно със семейството си той замина...

Миков за кабинета: Нищо не е ясно, докато не се случи

http://politics.actualno.com/Mikov-za-kabineta-Nishto-ne-e-jasno-dokato-ne-se-sluchi-news_57306.html

Диалогът продължава. Очевидно е, че трябва в рамките на 43-тото НС да се формира мнозинство. Мнозинството, както е решено от избирателите, се очертава дясно – център. Това заяви председателя...

Захариева: Заплашени сме от спиране на доставките на газ

http://business.actualno.com/Zaharieva-Zaplasheni-sme-ot-spirane-na-dostavkite-na-gaz-news_57308.html

Осигуряването на безопасна енергия е основна задача. Енергетиката е не само кръвоносната система на българската икономика, но е и критично важна по отношение на останалите отрасли на България. Това ка...

РБ реши: Не иска правителство на малцинството, а тройна коалиция

http://politics.actualno.com/RB-reshi-Ne-iska-pravitelstvo-na-malcinstvoto-a-trojna-koalicija-news_57312.html

Реформаторският блок настоява за трипартийно управление. Това стана ясно от изявленията на двамата съпредседатели на блока след среща на парламетарната им група, предаде БГНЕС. Стана ясно, че това,...

Плевнелиев връчи националния флаг на участниците от 23-ата българска антарктическа експедиция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4392454

Изследванията, реализирани на българската полярна база на Антарктида, са от световно значение. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който връчи националния флаг на участниците от 23-ата българска антарктическа експедиция.
„За мен е удоволствие да приветствам членовете на 23 българска антарктическа експедиция. Изследванията, реализирани на българската полярна база на Антарктида, са от световно значение. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който връчи националния флаг на участниците от 23-ата българска антарктическа експедиция. „За мен е удоволствие да приветствам членовете на 23 българска антарктическа експедиция.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване