Франция – в първите редици на джихадистката заплаха

http://asia.actualno.com/Francija--v-pyrvite-redici-na-djihadistkata-zaplaha-news_61653.html

Разпространяването на видео материали на организацията „Ислямска държава”, в които са заснети френски джихадисти, потвърждава колко сериозна е тегнещата над Франция заплаха, коят...

За момента прихващанията в КТБ остват

http://business.actualno.com/Za-momenta-prihvashtanijata-v-KTB-ostvat-news_61652.html

Имаме информация отпреди две седмици, когато имахме Бюджетна комисия, че квесторите на КТБ са получили уведомления за около 1,170 млрд. лв. цесии. От тях 800 млн. лева имат заявка за извършване на при...

Кадиев нападна ГЕРБ с "Кукавица": Предатели, наградихте Искров със Солун

http://business.actualno.com/Kadiev-napadna-GERB-s-Kukavica-Predateli-nagradihte-Iskrov-sys-Solun-news_61655.html

Червеният депутат Георги Кадиев отново избухна по впечатляващ начин във Facebook. Темата не е нова - оставката на Иван Искров като гуверньор на БНБ. Кадиев разкритикува намеренията на ГЕРБ да пратят ...

Край на спекулациите: Блатечки и Диляна Попова са заедно

http://www.bnews.bg/article-122374

Диляна Попова окончателно сложи край на спекулациите, че са разделени с бащата на детето й, актьорът Асен Блатечки.

Жертвите на лошото време в САЩ станаха десет

http://www.mediapool.bg/zhertvite-na-loshoto-vreme-v-sasht-stanaha-deset-news227471.html

Броят на загиналите в резултат на силното застудяване и снежната стихия в северната част на САЩ достигна десет души, съобщи Си Ен Ен.   Силният снеговалеж доведе до затваряне на пътища и спиране на работата на обществени служби.   Особено тежко пострадаха жителите на Бъфало, щата Ню Йорк. На места снежната покривка там достигна 2 метра. Около 150 автомобила бяха блокирани от снега.   Заради лошото време Националната футболна лига отмени планирания за неделя мач между "Бъфало билс" и "Ню Йорк джетс", тъй като стадионът, на който трябваше да се играе срещата, е затрупан от 220 000 тона сняг, а синоптиците прогнозират снеговалежът да продължи в близките един-два дни.

Обама в писмо до Борисов: САЩ разчита на България, трябва да подкрепяме Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439474

Президентът на САЩ Барак Обама изпрати писмо до българския премиер Бойко Борисов. В него той пожелава успешен втори мандат на лидера на ГЕРБ и акцентира върху важните според него акценти, свързани със сътрудничеството между двете страни.
Ето го писмото на Обама, разпространено от правителствената пресслужба:
Уважаеми господин министър-председател, Президентът на САЩ Барак Обама изпрати писмо до българския премиер Бойко Борисов. В него той пожелава успешен втори мандат на лидера на ГЕРБ и акцентира върху важните според него акценти, свързани със сътрудничеството между двете страни. Ето го писмото на Обама, разпространено от правителствената пресслужба: Уважаеми господин министър-председател,

Проф. д-р Маринов: Болница „Св. Иван Рилски” се сдоби с умна операционна

http://frognews.bg/news_80756/

Клиниката по неврохирургия към Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски” се сдоби с две операционни зали. „Те представляват единствената по рода си в България интегрирана операционна. Това означава, че всичките функции, цялата апаратура са поставени под един команден център, който координира тяхната дейност, посочи проф. д-р Марин Маринов, декан на Медицинския факултет при Медицинския университет в София.

Празник на културите във ВУМК Добрич

http://dobrudjatv.net/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d1%83%d0%bc%d0%ba-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%87/

Празнична атмосфера създадоха днес във ВУМК Добрич студенти от над 20 страни. Характерни кулинарни международни специалитети, песни, фолклорни танци от България, Украйна, Испания, Португалия, Йордания, Турция, Казахстан, Туркменистан, представих студентите от висшето училище в нашия град в рамките на Международен ден. Идеята е от следващата […]

Господи, помогни на Перник да събуди тези крадливи управници

http://www.zapernik.com/pernik/gospodi-pomogni-na-pernik-da-subudi-tezi-kradlivi-upravnici_35976/

Господи, ти си могъщ и велик, помогни на Перник да събуди тези крадливи управници. Дай ни зима, с дебел сняг, да покрие тези змиярници, но пощади кученцето и му намери друга квартира.

Господи, зная, че е трудно, но ти си твъреца на Вселената и това ще направиш. Ние, хората от Перник не можем да се...

Продължава

Перник със стотици бунища и запорирани сметки на Общината, от кой и за какво не е платено на фирмата, поела отговорност да чисти, а всъщност чисти само около Общината?!!!

http://www.zapernik.com/pernik/pernik-sus-stotici-bunishta-i-zaporirani-smetki-na-obshtinata-ot_35976/

Янакиева продала апартамента на ул. „Ахтопол” 1 и новия собственик настани друг квартирант

Господи, ти си могъщ и велик, помогни на Перник да събуди тези крадливи управници. Дари ни зима с дебел сняг да покрие тези змиярници, но пощади кученцето й да намери друга квартира.

 

Овчар плаши стръвница с газов пистолет

http://frognews.bg/news_80764/

Овчар си спаси живота от стръвница с газов пистолет, който обаче се пръснал и му обгорил ръката. Звярът нападнал животни пред очите на стопанина им Карамфил Хохтев посред бял ден близо до центъра на смолянското село Турян. "Изведнъж изскочи от гората и нападна една от кравите пред очите ми.

С децата в почивните дни (22 и 23 ноември)

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/11/21/2423952_s_decata_v_pochivnite_dni_22_i_23_noemvri/?ref=rss


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако имате информация за интересно предстоящо събитие и искате да я споделите с други родители, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg.

СЪБОТА

- София. Кампанията "Седмицата на бащата" предлага поредица от забавления за татковци и малчугани....

Зам.кметовете-пътници в акция: Илинка Никифорова се опита да отложи делото срещу Иван Иванов, Босев и Първанов нападна съдиите

http://www.zapernik.com/pernik/zam-kmetovete-putnici-v-akciya-ilinka-nikiforova-se-opita-da-otloji-deloto_35975/

Дадоха старт на делото срещу избора на новия кмет на Перник Иван Иванов

Делото за лигитимността на Иван Иванов като кмет на Перник влезе в съда днес.

То бе насрочено, след като заместник кметовете на Росица Янакиева оспориха в законния срок законнотта на избора за кмет, назначен служебно от общинския съвет на Перник.

Две от жалбите – на Илинка Никифорова и Петър Първанов бяха уважени като основателни. Тази на другия заместник Владимир Босев бе отхвърлена от съда.

 

Днес Иван Иванов не присъства на делото, като се позова...

Продължава

Четирима младежи избягаха при опит за отвличане край Севлиево

http://www.mediapool.bg/chetirima-mladezhi-izbyagaha-pri-opit-za-otvlichane-krai-sevlievo-news227470.html

Четирима младежи са станали жертви на неуспешен опит за отвличане в севлиевското село Горна Росица, съобщават в петък от МВР, цитирани от БНР. Четиримата приятели се придвижвали с кола из селото, когато били застигнати и засечени от друг автомобил. След като спрели, двама мъже ги заплашили с нож и пистолет и им взели мобилните телефони. Единият от нападателите се качил при тях и принудил шофьора да потегли към близкото село Яворец, а зад тях се движил съучастникът му. Нападателите отбили по страничен черен път и когато колите спрели, потърпевшите успели да избягат и да се придвижат до село Яворец, откъдето сигнализирали в полицията. Полицията вече е задържала двама заподозрени – мъже на 21 и 25 години. Колата, с която са се придвижвали жертвите им, е била открита опожарена край село Горна Росица. Според първоначалните данни, екшънът се разиграл след употреба на алкохол без ясни мотиви и цел.

Общинари от Димитровград привикват на разпит МВР-шеф

http://pik.bg/общинари-от-димитровград-привикват-на-разпит-мвр-шеф-news252291.html

Общинари от Димитровград привикват на разпит МВР-шеф

Общинари от Димитровград си позволиха да привикат на разпит шефа на областната дирекция на полицията в Хасково. Временна анкетна комисия е изпратила до комисар Ангел Цанков своеобразна призовка. В нея се настоява той да даде обяснения доколко са били адекватни действията на органите на реда в нощта на парламентарните избори, информира 24 часа.

Тогава полицията задържа общинската съветничка от групата "Да за Димитровград" Живка Вълкова в подозрение за търговия с гласове. "Да, получих писмото. Това е местен феодализъм. Ще сезирам прокуратурата и областната администрация за превишаване на правомощията на общинските съветници", закани се Цанков.

NSA: Китай може да спре електричеството на САЩ чрез кибератака

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/21/2423951_nsa_kitai_moje_da_spre_elektrichestvoto_na_sasht_chrez/?ref=rss


Китай и още "една-две" държави са в състояние да изключат електрическата мрежа и други ключови мрежи на САЩ чрез кибератака, съобщи пред Конгреса ръководителят на Националната служба за сигурност (NSA) адмирал Майкъл Роджърс.

"Такива нападение може да изключи много конкретни и ключови части от нашата инфраструктура и да ни попречи да предоставяме услуги на гражданите", заяви Роджърс и добави, че този тип атаки тепърва "ще излизат на мода". Според него е възможно държави, както и...

Мъжът, вдигнал на крак здравните власти, е болен от малария

http://www.cross.bg/muzhut-vdignal-zdravnite-1440726.html

София /КРОСС/ Пациентът във ВМА, за когото имаше съмнение, че е заразен с ебола, е болен от малария.Резултатите от кръвните му проби, които излязоха след 10 часа тази сутрин, категорично отхвърлиха хипотезата, че мъжът е заразен с ебола.Както е известно, наскоро той се е завърнал от Сиера Леоне, която е една от трите най-тежко засегнати от епидемията страни.57-годишният мъж е вдигнал висока температура и това е накарало здравните власти да предприемат извънредните мерки.Състоянието на мъжа се е усложнило от някои негови хронични заболявания. По информация на bTV мъжът страда от диабет, има проблеми и със сърцето и бъбреците.Всичките 25 души, които бяха поставени под карантина заради контакти с пациента, са изписани още през нощта.      

Путин: Русия трябва да се пази от „цветни революции” и да противодейства на екстремизма

http://www.moreto.net/novini.php?n=271448

"Русия трябва да направи всичко по силите си да спре екстремизма, който в съвременния свят се използва като геополитически инструмент за преначертаване на сферите на влияние, и да се пази от „цветни революции”, заяви президентът Владимир Путин на заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Каролев : Администрацията да бъде притискана да съдейства на фирмите

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/11/21/2423922_karolev_administraciiata_da_bude_pritiskana_da/?ref=rss


Държавната и общинската администрация трябва да бъде натискана да оказва съдействие на фирмите, настоява финансистът Владимир Каролев, който е и съветник на икономическия министър  Божидар Лукарски. 

В интервю за БНР Каролев обяви, че ще положи усилия България да се премести по-напред в международните класации, които измерват конкурентоспособността и леснотата за правене на бизнес. В отговор на реплика за това, че същия приоритет имаше и кабинетът "Орешарски", Каролев отговаря:  ...

Русия и САЩ спряха преговорите по нови проекти в ядрената енергетика

http://www.cross.bg/rysiya-dogovori-energetika-1440724.html

/КРОСС/ Русия е готова да си сътрудничи със САЩ в областта на ядрената енергетика, съществуващите договори между двете страни се изпълняват, каза ръководителят на "Росатом" Сергей Кириенко."При нас всички договори, които са подписани - действат", каза Кириенко.Той добави, че в момента преговорите по нови възможни проекти са временно спрени. По-рано той съобщи, че Русия и Украйна са подписали договор за доставка на ядрено гориво за 2015 година.

Венеция глобява туристи с €500 за "шумни куфари"

http://www.cross.bg/kolela-venetziya-kyfari-1440725.html

/КРОСС/Известна с ведрата тишина на своите неподвластни на времето кътчета, Венеция е на път да стане още по-тиха..., като забрани шумните куфари на колела. Жителите на плаващия италиански град са отегчени от шума на куфари, влачени по калдъръмените алеи и мостове от голяма част от 27-те милиона посетители, които се стичат всяка година. Нарастващото им раздразнение накарало градските власти да очертаят правила, които от догодина ще въведат глоби до €500 туристите, ако не преминат на безшумни колела, направени или от гума или пълни с въздух, или пък просто не решат да носят багажа си до и от хотела си. Забраната важи и за количките, използвани от работници за последния етап от доставката на стоки на магазини или жилищни сгради. Местните власти разчитат, че производителите на чанти ще създадат приемливи за Венеция модели. Италианските медии съобщават, че жителите на града ще бъдат освободени от забраната, въпреки че това не се споменава в разпоредбата. Тя беше обявена в съобщение на местния съвет: "Новите правила отговарят на оплакванията на венецианците до местния съвет за денонощния шум, предизвикван от влаченето на багажите на колела на туристите и особено прещ нощта, когато законът гарантира защитата на гражданите от шума", се казва в комюникето. Властите допълниха, че обезшумените колела са необходими и за предпазването на старите павирани улици в града

Нова донорска ситуация в Сливенската болница

http://pik.bg/нова-донорска-ситуация-в-сливенската-болница-news252289.html

Нова донорска ситуация в Сливенската болница

Координаторът по донорство в Сливенската областна болница д-р Николай Иванов съобщи за нова донорска ситуация в здравното заведение. 57-годишна жена, приета в болницата с аневризма, е изпаднала в мозъчна смърт и близките й са се съгласили да дарят органите, предаде БНР.

Експлантацията беше завършена тази сутрин в 03.50 часа и екипът е потеглил към София с органите. Това е четвъртата за годината, но единствена донорска ситуация в Сливен, при която органите ще бъдат практически използвани.

Британската еврофобска партия на Фараж спечели второ депутатско място

http://www.mediapool.bg/britanskata-evrofobska-partiya-na-farazh-specheli-vtoro-deputatsko-myasto-news227469.html

Еврофобската Партия за независимост на Обединеното кралство на Найджъл Фараж спечели второ депутатско място в долната камара на парламента, побеждавайки консерваторите на премиера Дейвид Камерън на вчерашните междинни избори в Рочестър и Струд, съобщи Ройтерс.   За кандидата на ЮКИП Марк Реклес са гласували 42 на сто от гласоподавателите в избирателния окръг Рочестър и Струд (Южна Англия). Втори е кандидатът на консерваторите с близо 39 на сто, а трети - на лейбъристите със 17 на сто, при избирателна активност малко над 50 на сто.   Кандидатът на либералдемократите, партньори в управляващата коалиция, е получил по-малко от 1 на сто.   Междинните избори в Рочестър бяха предизвикани, след като Марк Реклес, който беше депутат от Консервативната партия, я напусна през септември и се присъедини към ЮКИП.   След обявяването на резултатите Реклес коментира: "След като можем да спечелим тук, ще можем да спечелим в цялата страна."   Загубата е тежък удар за премиера Камерън, който преди вота призова консерваторите да мобилизират всичките си ресурси, за да спечелят. Той лично посети Рочестър пет пъти преди вчерашното гласуване.   Победата за ЮКИП ще разтревожи бизнеса, инвеститорите и европейските партньори, които се притесняват, че Великобритания върви към напускане на Евросъюза. ЮКИП е за незабавно прекратяване на членството в ЕС и за рязко съкращаване на имиграцията.   Партията за първи път влезе в парламента през октомври тази година, когато със значителна преднина на частични парламентарни избори в крайбрежния град Клактън кандидатът на ЮКИП Дъглас Карсуел, също напуснал управляващата Консервативна партия, получи 60 процента от гласовете.

Четвърти донор от Сливен за годината

http://www.cross.bg/slivenskata-drob-sliven-1440723.html

/КРОСС/ Четвърта донорска ситуация възникна в сливенската болница „Д-р Иван Селимински" за тази година. Пациентът е 57-годишна жена с тежък мозъчен кръвоизлив.След като изпаднала в мозъчна смърт, близките й са дали съгласие да дарят органите. През изминалата нощ черният дроб и бъбреците са експлантирани и транспортирани в лечебни заведения в столицата.Черният дроб е транспортиран във ВМА, а бъбреците - в Александровска болница.Това е четвъртата донорска ситуация в сливенската болница за тази година, но е единствената при която е осъществена експлантация. От началото на дейността на екипа по донорство в болницата в Сливен са осъществени седем експлантации на органи, а донорските ситуации са 11.

След нелеп инцидент Мария Тенекеджиева ни напусна

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/1i81Kf1co9Q/

995682_4394699205870_1938798345_n

Председател на Певческо дружество “Анхиало”, което бе създадено по нейна инициатива през 1989г . в гр. Поморие, хористка в Дамски хор “Благовестие” към храм ”Рождество на Пресвета Богородица”. Особено ценен сътрудник в организирането на Международния фестивал за православна музика”Света Богородица-Достойно есть” още от първото му издание.

“Добронамерена, сърцата, уважителна, всеотдайна и винаги там, където е нужна нейната намеса”, пишат нейни приятели и съмишленици в социалната мрежа Фейсбук.

Погребението ще се състои на 22.11.2014г. от 11.00 часа в гробищен парк – Поморие.

Поклон пред паметта и!

 

 

Лихвите по всички влогове без детските ще бъдат облагани с 10% данък

http://frognews.bg/news_80763/

Лихвите по всички видове влогове с изключение на детските ще бъдат облагани с 10 % данък от догодина.

Оправдаха фалшив Борис Велчев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4439357

Осъжданият 12 пъти за измами Петко Цветков бе оправдан вчера от Софийския районен съд, че се представял за бившия главен прокурор Борис Велчев.
Цветков бе обвинен, че през февруари 2012 г. се обадил на ексшефката на Агенцията по вписванията Виолета Николова. Според прокуратурата той  се представил за главния прокурор и поискал 10 000 евро... Осъжданият 12 пъти за измами Петко Цветков бе оправдан вчера от Софийския районен съд, че се представял за бившия главен прокурор Борис Велчев. Цветков бе обвинен, че през февруари 2012 г. се обадил на ексшефката на Агенцията по вписванията Виолета Николова. Според прокуратурата той се представил за главния прокурор и поискал 10 000 евро...

Патриотите и "Атака" стигнаха почти до бой след спор за наркотестове на депутатите

http://offnews.bg/news/n_1/n_420776.html

Десислав Чуколов от "Атака" направи опит за физическа саморазправа с Валентин Касабов от Патриотичния фронт по време на дебата около предложението на ПФ депутатите задължително да се изследват веднъж годишно за употреба на наркотици. Спря го квестор, който не му позволи да стигне до парламентарната трибуна, от която се изказваше Касабов. Гневът на Чуколов беше предизвикан от следната реплика на Касабов: "Тест за наркотични вещества най-вече означава тест за нормалност, тест за адекватност. Нормалност ли е, когато в Брюксел замеряхте с тапи сервитьори и обслужващ персонал? Това нормалност ли е? Това ли е нормалността? Хубаво е да се подложите на тези тестове”. Преди това атакистът обяви, че "Атака" ще подкрепи идеята за тест за наркотици, но ще предложат да се прави на 4 месеца, защото тогава е ефективно. Той намекна за съмнения, че премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов (без да му споменава името) употребява наркотични вещества, защото си сменя мнението по три пъти на ден. Не пропусна да намеси и президента Росен Плевнелиев : "Грешките, които прави президентът поражда съмнение за зависимост". Валери Симеонов пък предложи друг текст от Правилника за работа на Народното събрание да бъде допълнен със забрана за депутатите да внасят оръжия в сградата на НС - хладно или огнестрелно оръжие, взривни или отровни вещества. "Може да звучи смешно, но имаше такъв случай, от "Атака" могат да го подкрепят, уточни Симеонов, напомняйки, че миналата година се разпространяваше клип, в който се виждаше, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров влиза с оръжие в НС. Борислав Великов от Реформаторския блок напомни на колегите си, че тази работа с изследванията за наркотици не е толкова проста: "Като доцент по химия трябва да ви кажа, че ако вносителят би искал да е изчерпателен, трябва да предложи списък на веществата, начина на вземане на тази биологична течност или биологична проба и разбира се методите на съхранение на пробите, докато те бъдат анализирани. По какъв начин ще се анализират, за да има достоверност на резултатите. Нещата са по-сложни. Иначе подбудите ги разбирам". "Мисля, че това не е толкова сложно като процедура и осъществяване. Не били готови да дадат биологичен материал, ами вие сте избрани да си даде живота за България, а вие се страхувате да дадете биологичен материал", контрира Юлиан Ангелов, един от вносителите. Според реформатора Мартин Димитров не е лошо да има тест за наркотични, защото такъв се прави задължително при проверка на шофьори, а няма за "за хората, които пишат закони и могат да навлекат потенциално много по-тежки вреди на България, отколкото един човек, който шофира автомобил". Той напомни, че Бойко Борисов, според него основателно, е казвал, че хората, които участват в дебатите тук трябва да се подложат на тест за наркотици. Не смятам, че би принизило Народното събрание. Ако от ГЕРБ не подкрепите днес този текст, утре нямате право да питате някой дрогиран ли е. Димитров уточни, че в групата на РБ няма единно становище по този въпрос. "На мен предложението много ми харесва и ще го подкрепя, ако ми обясните какво ще последва, когато тестът се окаже положителен", отговори му Димитър Главче в. В спора реши да се намеси и лидерът на ДПС Лютви Местан , който намеси и религията: Всички религии отричат зависимостите, използването на упойващи вещества. Особено строг е ислямският канон, който се споделя от по-голямата част на парламентарната група на ДПС. ДПС има съображения против предложения текст, които са от естество, което няма как да влезе в съзвучие със стила на дебатите, които наблюдаваме през последния половин час. Имайте предвид, че последно ние бихме били притеснени от една такава разпоредба в правилника, защото предложението на ПФ е в съзвучие с религиозния канон“, заяви Местан. Той призова преди да гласуваме и да се прекратят дебатите, да чуят докладчика, и министъра на здравеопазването има ли риск едно подобно предложение да влезе в противоречие с конвенции, които България е подписала и ратифицирала. Още по време на дебата във временната комисия по изготвяне на правилника Десислава Атанасова напомни, че съгласно Закона за здравето и Конституцията никой не може да бъде изследван против волята му. Изключение има само за проверките по пътищата. Петър Славов от РБ реши да се пошегува и попита не може ли тестът за наркотици да се прави чрез апаратите, с които гласуват депутатите. В крайна сметка и наркотеста и забраната за внасяне на оръжие и взривни вещества не бяха включени в правилника на Народното събрание.

„Ситисърфър“ – електрическа тротинетка от „Мини“ (видео)

http://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/sitisyrfyr-elektricheska-trotinetka-ot-mini-video-6027844

Тя се разглобява и влиза в багажника, за да я извадите, когато ви е нужно бързо и лесно придвижване на места с тежък трафик или липса на паркоместа

Овчар в Турян се спаси от стръвница с газов пистолет, той се пръсна в ръката му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439451

Овчар си спаси живота от стръвница с газов пистолет, който обаче се пръснал и му обгорил ръката.
Звярът нападнал животни пред очите на стопанина им Карамфил Хохтев посред бял ден близо до центъра на смолянското село Турян. Овчар си спаси живота от стръвница с газов пистолет, който обаче се пръснал и му обгорил ръката. Звярът нападнал животни пред очите на стопанина им Карамфил Хохтев посред бял ден близо до центъра на смолянското село Турян. "Изведнъж изскочи от гората и нападна една от кравите пред очите ми. Разкъса й десния бут отвътре,

Международна конференция „Банкова стабилност" ще се проведе за първи път в София

http://www.cross.bg/stabilnost-sofiya-bankite-1440721.html

София /КРОСС/ На 3 декември в Националния археологически музей в София ще се проведе международна конференция „Банкова стабилност". Организатор на събитието е Асоциация Банка на годината.Темата за банковата стабилност е особено актуална днес в България. Но това важи и за останалите страни членки на Европейския съюз. Както вече официално Ви информирахме Асоциация Банка на годината обяви 2014 за нулева година за годишните банкови награди. Вместо традиционното си събитие, ние предлагаме на обществото, на бизнеса, на банковите мениджъри, на финансовите кръгове и анализатори, на медиите - конференцията „Банкова стабилност".Конференцията ще разгледа следните теми: проблеми на банките в европейските държави, начини и инструменти за решаване на тези проблеми, начини на провеждане и резултати от стрестестове, създаването на ликвидни буфери, използване на финасови инструменти тип T-LTRO, които са финансова подкрепа за бизнеса. Ще търсим отговора на въпроса - сами ли са българските банки пред предизвикателствата на растежа на съвременната европейска и световна икономика, развитието на кризата в българската и европейските икономики и влиянието върху банковия сектор, могат ли банките да бъдат двигател на растежа, мястото и ролята на държавата за стабилността на икономиката и на банковата система..

Анонимни и безплатни изследвания за ХИВ в цялата страна

http://www.mediapool.bg/anonimni-i-bezplatni-izsledvaniya-za-hiv-v-tsyalata-strana-news227468.html

Доброволни, анонимни и безплатни консултации и изследвания за ХИВ ще се извършват в цялата страна в рамките на Европейската седмица за изследване на болестта (21-28 ноември), съобщиха от Министерството на здравеопазването. Целта на инициативата е да повиши обществената информираност по отношение на вируса на човешкия имунодефицит, да популяризира изследването за ХИВ и да даде възможност на всеки да узнае своя ХИВ статус.   Броят на хората, заразени с ХИВ, продължава да нараства в Източна Европа. Според експерти инфектираните с вируса в Европа са 2.3 милиона души. Основен проблем в целия регион е ненавременното диагностициране на инфекцията. Половината от ХИВ - позитивните са диагностицирани късно, което забавя и достъпа им до антиретровирусна терапия.   В Европейската седмица за изследване за ХИВ в България ще севключат 28 регионални здравни инспекции, 26 неправителствени организации, общини, училища, университети, търговски центрове и заведения, които осигуряват пространство за мобилните медицински екипи.   Министерството е публикувало списък с местата, където ще се извършват безплатните и анонимни изследвания.

Журналисти съдят Скотланд Ярд заради нерегламентирано следене

http://www.mediapool.bg/zhurnalisti-sadyat-skotland-yard-zaradi-nereglamentirano-sledene-news227467.html

Британски журналисти съдят Скотланд Ярд след тяхно откритие, че лондонската полиция събира информация за тях и семействата им в тайна база данни заедно с екстремисти, действащи на територията на Великобритания, съобщава в петък "Гардиън". Става въпрос за файлове, от които става ясно, че разследващите са събирали информация за работата на журналистите по време на протести, например. Фотограф установил, че полицията разполага с повече от 130 записа, които описват начина му на предвижване, дрехите му и протестите, на които е присъствал по служба. Фотографът Адриан Арбиб установил, че полицията е записала как снима на летище "Хийтроу". Фотографът на свободна практика Джес Хърд разказва, че данни за нея са събирани от 2000 г. насам. Петима от журналистите са съдили успешно полицията в миналото за нарушения като нападения и неоправдани претърсвания. Искането е полицията да унищожи данните за тях, тъй като следеното нарушава свободата на словото. Според въпросните журналисти целта на делото, образувано по техни жалби е да бъде разкрита практиката представители на пресата да бъдат нападани, наблюдавани и претърсвани от полицията по време на работата им, която често включва отразяване на нарушения от страна на органите на реда.

Денят, който промени Украйна

http://www.investor.bg/analizi/91/a/deniat-koito-promeni-ukraina-184231/

На 21 ноември 2013 г. никой не подозира, че до срива на държавата остават само три месеца и че най-лошата криза в историята на страната предстои

Цацаров: Изчезналият тефтер не е основно доказателство

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/cacarov-izcheznaliiat-tefter-ne-e-osnovno-dokazatelstvo-6027843

Правосъдният министър Христо Иванов обаче смята, че изчезването на тефтерчето на Златанов е "голям проблем и е много важен въпросът какво правим оттук нататък"

Четвърта донорска ситуация в Сливен от началото на годината

http://frognews.bg/news_80762/

Четвърта донорска ситуация възникна в сливенската болница „Д-р Иван Селимински” за тази година и единствената, при която е осъществена експлантация. Пациентът е 57-годишна жена с тежък мозъчен кръвоизлив.

Mozilla прегърна биткойна

http://www.investor.bg/novini/130/a/mozilla-pregyrna-bitkoina-184240/

Разработчикът на популярния уеб браузър с отворен код Firefox цели улесняване на дарителите си

Стартира дарителска кампания „Варненската Коледа“

http://www.moreto.net/novini.php?n=271493

С благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан на 21.11.2014 г. - Въведение Богородично – празник на християнското семейство и младеж, стартира общоградска дарителска кампания за подпомагане градежа на храм „Св.

Актуализация на бюджет 2014

http://www.cross.bg/aleksiev-vodeshta-yavor-1440722.html

/КРОСС/Разговор със съкращения за актуализацията на бюджета за тази година с икономистите Ваня Григорова - „Солидарна България", Явор Алексиев - Институт за пазарна икономика и доц. Григор Сарийски - Институт по икономика на БАН, в предаването на БНР, програма „Христо Ботев" - „Нашият ден", на 18 ноември 2014г.,  с водещ Мария Костова Водеща: Знаем какво ни предлагат от Министерство на финансите - актуализацията сега по-добра ли е от тази, която ни подготви служебният финансов министър? Доц. Сарийски: Не се различават съществено. Предлага ни се дефицит, който звучи доста промоционално - 2,99 млрд. лв. Огромната част е недостиг от постъпленията по бюджета - 1,063 млрд. Около 300 млн. са допълнителните разходи. Големият проблем е, че не се знае какъв ще бъде реално ефектът от приемането на този дефицит. Повечето становища са, че просто ще бъдат узаконени едни разходи, които вече са били актувани от служебния, както и от кабинета преди него.В момента се повтарят първите дни на предишния кабинет на ГЕРБ - говори се за бездействие, безхаберие, което били заварили в кабинетите си. За разходи, които просто трябва да бъдат узаконени по някакъв начин. Защото наистина направените разходи, могат само да бъдат приети. Следва фазата на еуфория - магистрали, чешмички и пр. Но няма никакъв конкретен ангажимент срещу този дефицит

Хората ще си получат парите, жалбата на „Бромак” не пречи

http://www.bnews.bg/article-122392

Цесии, които целят да създадат ново количество гарантирани влогове, които Фондът да плаща, са незаконни, обясни той.

Виталий Кличко: Щом ви е скъпо метрото, ходете пеша

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4439452

Повишаването на цените е финансово обосновано. Но, ако на някой не му харесва, да ходи пеша. Това заяви кметът на Киев Виталий Кличко в деня на годишнината от Евромайдана, съобщава Lifenews.ru.
Хората засипаха кмета на Киев с въпроси за неуредените общински дела. Като най-много недоволстваха от повишените цени на градския транспорт, Повишаването на цените е финансово обосновано. Но, ако на някой не му харесва, да ходи пеша. Това заяви кметът на Киев Виталий Кличко в деня на годишнината от Евромайдана, съобщава Lifenews.ru. Хората засипаха кмета на Киев с въпроси за неуредените общински дела. Като най-много недоволстваха от повишените цени на градския транспорт,

Кличко в Киев: Като ви е скъпо метрото, ходете пеша

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439431

Повишаването на цените е финансово обосновано. Но, ако на някой не му харесва, да ходи пеша. Това заяви кметът на Киев Виталий Кличко в деня на годишнината от Евромайдана, съобщава Lifenews.ru.
Хората засипаха кмета на Киев с въпроси за неуредените общински дела. Като най-много недоволстваха от повишените цени на градския транспорт, Повишаването на цените е финансово обосновано. Но, ако на някой не му харесва, да ходи пеша. Това заяви кметът на Киев Виталий Кличко в деня на годишнината от Евромайдана, съобщава Lifenews.ru. Хората засипаха кмета на Киев с въпроси за неуредените общински дела. Като най-много недоволстваха от повишените цени на градския транспорт,

Прекаленият консерватизъм и популизмът отслабват руската икономика

http://www.mediapool.bg/prekaleniyat-konservatizam-i-populizmat-otslabvat-ruskata-ikonomika-news227466.html

Бившият руски финансов министър Алексей Кудрин предупреди президента Владимир Путин, че прекаленият консерватизъм може да ограничи икономическата и политическа свобода, предаде Ройтерс в петък. Популистката политика ще отслаби Русия, допълни той.   Кудрин, либерален икономист и дългогодишен съюзник на Путин, посочи още, че ще отнеме години чуждестранните инвеститори отново да бъдат привлечени в Русия и да се възстанови доверието в рублата, която е засегната от икономическия спад, задълбочен от западните санкции срещу Русия.   Популярността на Путин скочи след анексирането на Крим, но Кудрин даде ясно да се разбере, че вижда трудности в бъдеще. Ако президентът разчита само на популистки подход, страната ще продължи да отслабва и ще изгуби възможности за икономически растеж, пише Кудрин в коментар, публикуван в руското бизнес издание "Ведомости".   Трябва да се избегне прекаленият консерватизъм, който ограничава индивидуалните и икономически свободи и пречи на развитието, пише още Кудрин - любимец на западните инвеститори, който напусна поста си на финансов министър през септември 2011 година, след като критикува военните разходи.   Кудрин отбеляза също така, че западните санкции, които ограничават достъпа до чуждестранен капитал за някои от най-големите руски компании, подкопават рублата, толкова колкото и спадът на цените на петрола. Рублата поевтиня близо с 30 процента спрямо долара от началото на годината, а енергоносителите са основен износ на Русия и важен източник на приходи.   Официалните и неофициалните санкции вече се отразиха сериозно на руската икономика, пише Кудрин. Връщането на предишните възможности, когато става дума да чуждестранни инвестиции и доверие в рублата, може да бъде постигнато само при растеж на икономиката ни в период от 7 до10 години, допълва бившият финансов министър.     Той критикува също така енергийните компании, че искат финансова помощ. Най-големият петролен производител на Русия, Роснефт, поиска над 48 милиарда долара от Фонда за национално благосъстояние, припомня Ройтерс.

В Донбас загина гръцки доброволец

http://www.cross.bg/donetzk-gurtziya-ykraiina-1440720.html

/КРОСС/ През последното денонощие украинската армия е нарушила режима за прекратяване на огъня най-малко 12 пъти, съобщи «Россия24». Украинската артилерия е обстрелвала жилищни квартали на Донецк. Обстрелвани са били и индустриалните обекти в районите на Донецк, Фащевка, Енакиево и Никишино. В резултат на обстрела са загинали 2 мирни граждани, а четирима са били ранени. Според данни на ООН, в Украйна през последните месеци са загинали 4500 души. Ранените са около 10 хиляди.Точно преди 10 години на Майдана започна така наречената «Оранжева революция», а миналата година на 21 ноември Майдана отново се възпламени. Какво се случва днес в Украйна? Днес, зам.-командващия на опълчението на ДНР Едуард Басурин заяви, че властите на Донецка народна република напълно подкрепят данните на комисаря на мисията на ООН по правата на човека, които бяха изложени в седмия доклад на мониторинговата мисия. В ДНР потвърждават, че към гибелта на хората в Донбас, чиито останки са намерени в масовите гробове край Донецк през септември, най-вероятно са причастни украинските военни. «В момента се събират доказателства на военните престъпления на украинската армия, които след края на военните действия по всяка вероятност ще бъдат предоставени на международния съд», заяви Басурин пред журналисти. По-рано се съобщаваше, че през септември опълченците се намерили няколко масови гроба на 60 км

Закопчаха служители на БДЖ за кражба на гориво

http://www.cross.bg/oryahovitza-gorna-lokomotiv-1440719.html

Горна Оряховица /КРОСС/ Криминалисти на РУ - Горна Оряховица неутрализираха група, извършила кражба на дизелово гориво от локомотив, съобщиха от МВР. Специализираната полицейска операция е проведена вчера от служители на РУ - Горна Оряховица. В хода й, около 16.30 часа, в района на училище в железничарския град, полицаите забелязали лек автомобил, който внезапно се насочил към гориста местност в близост до жп линия. От колата слезли двама мъже, извадили туби от багажника и ги натоварили в приближил се дизелов локомотив, в който те също се качили и потеглили. Незабавно в полицейското управление били сформирани екипи, които предприели заградителни действия. Колата била спряна десетина минути по-късно на ул. „Св. Княз Борис Първи", в близост до ж.п. прелез. „Фолксваген"-а шофирал 38-годишният Д.Д. от Горна Оряховица, а заедно с него пътувал 39-годишният Т.Х., жител на Велико Търново - и двамата служители на БДЖ. При последвалата проверка в багажника на автомобила униформените установили пет пластмасови туби с вместимост от по 35 литра, пълни с дизелово гориво и два маркуча. На място бил извършен оглед, след което колата е иззета, а двамата мъже - задържани за срок до 24 часа.Междувременно, на коловоз на гара Горна Оряховица, в локомотив, са задържани машинистът С.С. /40 г./ от плевенското село Опанец и помощник-машинистът С.С. /39 г./ от Севлиево. Те също ще останат в ареста за срок до 24 часа

Пияни бандити отвлякоха трима ей така, от скука

http://www.bnews.bg/article-122384

Двама мъже отвлякоха други трима в село Горна Росица, Севлиевско. Оказало се че просто били пияни и нямали никакъв мотив за похищението.

СКАНДАЛНО! Владислав Караилиев цепи ГЕРБ Перник!

http://www.zapernik.com/pernik/skandalno-vladislav-karailiev-cepi-gerb-pernik_35974/

Караилиев се отчита пред АБВ за ставащото в ГЕРБ и топи свои, че са "Сиви кардинали на обществените поръчки"

Секретарят на ГЕРБ Перник Владислав Караилиев взриви партията с брутално негово изказване в Интернет, научи zaPernik.com.

Поводът Владислав Караилиев да избухне в Интернет и да анатемоса свои съпартийци е задаващата се идея за нова община "Южна Витоша", която вчера претърпя пълен крах, след протести на хора от село Владая, избухнали след участие на съветника Пламен Борисов от ГЕРБ и кмета на село Рударци Богдан Богданов в ефира на БТВ.

ZaPernik.com...

Продължава

НСИ отчете рязък спад на осъдени за трафик на хора

http://www.cross.bg/osudeni-prestupleniya-prisudi-1440718.html

/КРОСС/Рязък спад на делата за трафик на хора, завършили с осъдителни присъди, отчете Националният статистически институт (НСИ) в предварителни данни за първото шестмесечие на годината. Само 11 дела са завършилите с осъждане, а осъдени са едва шестима души, показват данните на НСИ. За сравнение, данните на института за същия период на миналата година показват, че завършилите с осъдителна присъда дела за трафик са били 41, а осъдените - 26. Обобщените данни за 2013 г. пък показват 122 дела, завършили с осъдителна присъда и 77 осъдени. През юни от Националната комисия за борба с трафика на хора също отчетоха тенденция случаите на трафик да намаляват, като жертвите през изминалата година са били 476. Трудно е да се прецени обаче дали тази тенденция е резултат от по-малко вършени подобни престъпления, или разкриваемостта им е спаднала. От комисията смятаха, че преместването на звеното, занимаващо се с противодействието на този вид престъпления от бившата ГДБОП в ДАНС е дало положителни резултати. През отчетения от НСИ период 81 души са осъдени за разврат, което е 13.8% от общия брой на лицата, осъдени за престъпления против личността. Осъдени за изнасилване и за опит за изнасилване са 33. Обобщените данни на НСИ за извършените престъпления през първото шестмесечие показват, че с осъдителни присъди са приключили 11 208 дела. 12 210 е броят на осъдените с влезли в сила присъди

Шефът на Съдийската комисия на БФС хвърли оставка

http://frognews.bg/news_80761/

Шефът на Съдийската комисия на БФС Никола Джугански подаде оставка. Джугански е изпратил молба до президента на футболната централа Борислав Михайлов да бъде освободен от поста. Това написа самият Джугански в страницата си във Фейсбук и сам прикачи снимка на молбата.

ГЕРБ се отказа от задължителната забавачка за 4-годишните

http://www.cross.bg/zadulzhitelnata-ychilishta-gerb-1440717.html

София /КРОСС/ ГЕРБ се отказва от задължителната детска градина за четиригодишните, но не и от държавната помощ за частните училища и детски градини от началото на 2018 г. Това е заложено във внесения днес в парламента законопроект за предучилищното и училищното образование.Обсъждането на текстове от него започна още в 41-то НС, но не стигна време, за да се гласуват до края.Текстът за задължителната забавачка беше най-спорният в проектозакона на ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, призна депутатът Милена Дамянова:Една от най-дискусионните теми беше задължителната детска градина за 4-годишните деца. Тук сме направили отстъпка и тази мярка вече не фигурира в закона, не защото считаме, че мярката е погрешна, напротив, но дебатите в обществото и острата реакция, включително и на родители, ни накара да преосмислим на този етап това наше предложение. Милена Дамянова обяви, че със сегашния законопроект се запазва също спорният текст за държавната помощ за частните училища и детски градини, но той ще влезе в сила чак от 2018-а година. В законопроекта се регламентира задължителна квалификация на учителите - 48 часа на атестационен период, отбеляза Корнелия Маринова (ГЕРБ).Училищното образование ще бъде на два етапа - основно (начално и прогимназиално) и гимназиално, разделено на първи и втори гимназиален етап. Акцент е също по-голямата автономия на училищата

Промени за цесиите и прихващанията със задна дата може да бъдат атакувани директно в Страсбург

http://www.cross.bg/sdelki-zakona-zadna-1440716.html

/КРОСС/"Обезпокоително звучат намеренията за промени в законодателството, с които със задна дата да бъдат обявени за недействителни правни сделки (цесии, прихващания и други), сключени преди влизането в сила на новите норми", заяви за "Правен свят" адвокат Михаил Екимджиев. Той коментира заявената от премиера Бойко Борисов готовност да "отменим всички прихващания в КТБ, като внесем промени между първо и второ четене". "Този подход се конфронтира с някои от основните принципи на правовата държава и по-специално върховенството на закона и правната сигурност , тъй като той преурежда правни сделки, сключени при друг нормативен режим, които вече са породили желаните от страните правни последици. Такова е и разбирането на Европейския съд за правата на човека", твърди Екимджиев. Той обясни, че практиката на Страсбург е трайна и е залегнала в множество решения. "Емблематично в тази насока е решението от 20 ноември 1995 г. по делото "Пресос компания и Мидиера" срещу Белгия. Белгийският парламент прави опит със задна дата да намали отговорността на държавата за обезщетение на жертвите на авиоинциденти, причинени от небрежност на пилоти от белгийските авиолинии. Промяната засяга и инциденти, които са настъпили преди промяната в закона

Провал на споразумението за ядрената й програма ще прати Иран в обятията на Русия

http://www.mediapool.bg/proval-na-sporazumenieto-za-yadrenata-y-programa-shte-prati-iran-v-obyatiyata-na-rusiya-news227465.html

Техеран и Москва са подложени на сходен политически и икономически натиск от Запада и развиха здрави връзки след Ислямската революция. В последно време, с влошаването на отношенията между САЩ и Москва, тези връзки допълнително укрепнаха. За Техеран обаче по-тесните връзки с Москва са не толкова избор, колкото единствения възможен вариант - а с наближаването на крайния срок за постигане на обхватно международно споразумение за иранската ядрена програма влиянието на Москва приема застрашителни размери. Решенията, които ще се вземат в следващите дни от САЩ, Китай, Франция, Великобритания и Русия, плюс Германия (групата 5+1) и Иран ще определят дали това ще продължи да е така.   Всъщност интересите на Иран днес, както и в миналото, съвпадат много повече с тези на САЩ, отколкото която и да е от двете страни е склонна да признае.   Вярно е, че откакто революцията от 1979 г. превърна Иран от съюзник на Вашингтон в един от най-гласовитите му опоненти, Москва запълни вакуума. Двете страни си сътрудничат по стратегически въпроси, включващи енергетиката, технологиите, въздушно-космически проекти, отбраната и търговията. Москва осигурява военно оборудване, с което Иран не може да се сдобие от Запада, а също така оказва помощ в граждански сектори. Тя е единственият ядрен партньор на Иран, на когото доставя технология и гориво. Тя се намеси, когато Западът остави ядрената централа в Бушехр недовършена след революцията. Двете страни неотдавна сключиха споразумение за изграждане на още две централи.   Американските и иранските интереси съвпадат за голяма част от Близкия изток. В редица области обаче не желаят да си сътрудничат. Техеран преговаря със световните сили по ядрената си програма, но вътрешната му политика не дава особени възможности за открито сътрудничество със Запада по въпроси на регионалната сигурност. За Вашингтон вътрешнополитически групи като доминирания от републиканците Конгрес, както и регионални съюзници, включващи Израел и Саудитска Арабия, изразяват безпокойство от идеята, че САЩ може да сключат лоша сделка, за да се преборят с "Ислямска държава" в сътрудничество с Иран.   Междувременно Техеран и Москва създават своя ос и си сътрудничат за изтласкването на "Ислямска държава". Те започнаха да си сътрудничат и в Ирак. Те също така са от един отбор, този на президента Башар Асад, в сирийската гражданска война. На срещата на върха на страните от Каспийско море 2014 те обещаха да не позволят на чуждестранни сили да се намесват в региона, ограничавайки способността на НАТО да разполага войски.   Впоследствие те проведоха съвместни военни учения в района. За преодоляване на санкциите те изготвят план за замяна на щатския долар с техните национални валути в двустранната търговия.   Иран обаче не изгражда по-тесни връзки с Русия, защото вярва, че Москва е траен и надежден партньор. По време на прореформаторските протести, последвали спорните президентски избори през 2009 г., революционният лозунг "Смърт на Америка" бе заменен от "Смърт на Русия", отразявайки недоволството от некачествена технология, за която се смята, че е животозастрашаваща. Оттам произлиза настояването на Техеран да развие своя ядрена технология и да стане самодостатъчен в тази област. Иранците смятат, че страната им не може нито да покрие нуждите си от световните пазари, нито да разчита на Русия.   Тази изолация не остави на Техеран друг вариант освен да се обърне към Москва. А с влошаването на отношенията между САЩ и Русия близкоизточната държава има възможността да стане още по-решаващ и разделящ фактор.   Ако не бъде постигнато обхватно споразумение за ядрената програма на Иран и не се създадат условия за по-нормални икономически и политически отношения със света, това ще хвърли Техеран в обятията на Москва. Един такъв провал ще доведе до още по-силна руско-иранска ос. Това би било обезпокоително за противниците на такова споразумение в Конгреса, повечето от които също така не искат руското влияние да нарасне. Като блокират пътя към споразумение те може да улеснят и ускорят онова, което искат да избегнат.   По БТА

Провал на споразумението за иранската ядрена програма ще прати Иран в обятията на Русия

http://www.mediapool.bg/proval-na-sporazumenieto-za-iranskata-yadrena-programa-shte-prati-iran-v-obyatiyata-na-rusiya-news227465.html

Техеран и Москва са подложени на сходен политически и икономически натиск от Запада и развиха здрави връзки след Ислямската революция. В последно време, с влошаването на отношенията между САЩ и Москва, тези връзки допълнително укрепнаха. За Техеран обаче по-тесните връзки с Москва са не толкова избор, колкото единствения възможен вариант - а с наближаването на крайния срок за постигане на обхватно международно споразумение за иранската ядрена програма влиянието на Москва приема застрашителни размери. Решенията, които ще се вземат в следващите дни от САЩ, Китай, Франция, Великобритания и Русия, плюс Германия (групата 5+1) и Иран ще определят дали това ще продължи да е така.   Всъщност интересите на Иран днес, както и в миналото, съвпадат много повече с тези на САЩ, отколкото която и да е от двете страни е склонна да признае.   Вярно е, че откакто революцията от 1979 г. превърна Иран от съюзник на Вашингтон в един от най-гласовитите му опоненти, Москва запълни вакуума. Двете страни си сътрудничат по стратегически въпроси, включващи енергетиката, технологиите, въздушно-космически проекти, отбраната и търговията. Москва осигурява военно оборудване, с което Иран не може да се сдобие от Запада, а също така оказва помощ в граждански сектори. Тя е единственият ядрен партньор на Иран, на когото доставя технология и гориво. Тя се намеси, когато Западът остави ядрената централа в Бушехр недовършена след революцията. Двете страни неотдавна сключиха споразумение за изграждане на още две централи.   Американските и иранските интереси съвпадат за голяма част от Близкия изток. В редица области обаче не желаят да си сътрудничат. Техеран преговаря със световните сили по ядрената си програма, но вътрешната му политика не дава особени възможности за открито сътрудничество със Запада по въпроси на регионалната сигурност. За Вашингтон вътрешнополитически групи като доминирания от републиканците Конгрес, както и регионални съюзници, включващи Израел и Саудитска Арабия, изразяват безпокойство от идеята, че САЩ може да сключат лоша сделка, за да се преборят с "Ислямска държава" в сътрудничество с Иран.   Междувременно Техеран и Москва създават своя ос и си сътрудничат за изтласкването на "Ислямска държава". Те започнаха да си сътрудничат и в Ирак. Те също така са от един отбор, този на президента Башар Асад, в сирийската гражданска война. На срещата на върха на страните от Каспийско море 2014 те обещаха да не позволят на чуждестранни сили да се намесват в региона, ограничавайки способността на НАТО да разполага войски.   Впоследствие те проведоха съвместни военни учения в района. За преодоляване на санкциите те изготвят план за замяна на щатския долар с техните национални валути в двустранната търговия.   Иран обаче не изгражда по-тесни връзки с Русия, защото вярва, че Москва е траен и надежден партньор. По време на прореформаторските протести, последвали спорните президентски избори през 2009 г., революционният лозунг "Смърт на Америка" бе заменен от "Смърт на Русия", отразявайки недоволството от некачествена технология, за която се смята, че е животозастрашаваща. Оттам произлиза настояването на Техеран да развие своя ядрена технология и да стане самодостатъчен в тази област. Иранците смятат, че страната им не може нито да покрие нуждите си от световните пазари, нито да разчита на Русия.   Тази изолация не остави на Техеран друг вариант освен да се обърне към Москва. А с влошаването на отношенията между САЩ и Русия близкоизточната държава има възможността да стане още по-решаващ и разделящ фактор.   Ако не бъде постигнато обхватно споразумение за ядрената програма на Иран и не се създадат условия за по-нормални икономически и политически отношения със света, това ще хвърли Техеран в обятията на Москва. Един такъв провал ще доведе до още по-силна руско-иранска ос. Това би било обезпокоително за противниците на такова споразумение в Конгреса, повечето от които също така не искат руското влияние да нарасне. Като блокират пътя към споразумение те може да улеснят и ускорят онова, което искат да избегнат.   По БТА

Депутатите няма да се подлагат на тестове за наркотици

http://frognews.bg/news_80760/

Парламентът отхвърли предложението депутатите да се подлагат веднъж годишно на тест за употреба на наркотични вещества.

Връщат 10-процентния данък върху доходите от лихви

http://econ.bg/Новини/Връщат-10-процентния-данък-върху-доходите-от-лихви_l.a_i.612342_at.1.html

През 2015 г. ще бъде увеличен отново на 10% данъкът върху доходите от лихви по депозитите, съобщи председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова...

Депутатите се отказаха да се подлагат на тест за дрога и да си забранят носенето на оръжие в парламента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/21/2423836_deputatite_se_otkazaha_da_se_podlagat_na_test_za_droga/?ref=rss


Депутатите все пак се отказаха изрично да си забранят внасянето в парламента на хладно и огнестрелно оръжие, както и взривни и отровни вещества. Това предложение на председателя  в парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов в новия правилник на Народното събрание първоначално беше подкрепено с 81 гласа "за" (ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт, БДЦ и "Атака"), 13 "против" и 14 "въздържал се".

Валери Симеонов напомни за случая от миналото лято, когато...

Чаби Алонсо: Мануел Нойер е най-добрият вратар, с когото съм играл

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/21/2423868_chabi_alonso_manuel_noier_e_nai-dobriiat_vratar_s/?ref=rss


Полузащитникът на "Байерн" Чаби Алонсо заяви, че Мануел Нойер е най-добрият вратар с когото е играл. Според него германският национал е най-достоен да спечели "Златната топка".

По този начин халфът пренебрегна бившите си съотборници в "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо и Серхио Рамос, които са сред номинираните за приза, както и Икер Касияс, с когото игра пет години на "Сантяго Бернабеу".

"Ако Мануел спечели това ще е напълно заслужено. Нойер е най-добрият вратар с когото...

Депутатите отхвърлиха предложението да се подлагат на тестове за наркотици

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4439443

Парламентът отхвърли предложението депутатите да се подлагат веднъж годишно на тест за употреба на наркотични вещества. Предложението беше внесено от представители на Патриотичния фронт. То беше подкрепено от 30 депутати, 27 бяха против, а 53 се Парламентът отхвърли предложението депутатите да се подлагат веднъж годишно на тест за употреба на наркотични вещества. Предложението беше внесено от представители на Патриотичния фронт. То беше подкрепено от 30 депутати, 27 бяха против, а 53 се

Шефът на съдиите в БФС напусна заради скандал около рефера на ЦСКА - Лудогорец

http://www.mediapool.bg/shefat-na-sadiite-v-bfs-napusna-zaradi-skandal-okolo-refera-na-tsska---ludogorets-news227464.html

Шефът на Съдийската комисия на БФС Никола Джугански обяви, че напуска поста си в петък, след като около назначението на главен рефер на съботното дерби между ЦСКА и Лудогорец се разигра абсолютен цирк. Първоначално от футболния съюз определиха за съдия на възловия двубой скандалния Николай Йорданов, който е смятан от "червените" за неблагонадежден и те настояват да не свири техни срещи. Абсурдното в случая бе, че още преди определянето на нарядите за предстоящия кръг, от ЦСКА огласиха своя декларация, в която посочиха, че за този мач ще приемат всеки един рефер с изключение на Станислав Тодоров. Впоследствие обаче възразиха и срещу Йорданов. В петък последва ново съобщение от БФС, в което се казваше, че заради "неконтролируемо ескалиралото напрежение" и "заплахи за здравето и живота на съдията Йорданов, както и на хора от съдийската комисия" главният рефер за срещата ще бъде определен с жребий 2 часа преди нейното начало. "Възползвайки се от правото си да прави промени в съдийските назначения, Съдийската комисия обявява, че главният съдия на срещата ПФК "ЦСКА" – ПФК "Лудогорец" ще бъде определен чрез жребий между предварително определените за тази среща съдии Николай Йорданов, Георги Йорданов и Таско Тасков", заявяват от БФС без да дават отговор на въпроса какво ще предприемат, ако и жребият определи същия съдия. "Винаги съм смятал, че футболът е само една игра. В последните дни обаче се оказва, че за мнозина футболът е война. И тази война трябва да бъде спечелена на всяка цена. Без подбор на начини и средства. (визира думите на треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, който след контролата с Локомотив Горна Оряховица обяви война на Лудогорец, като се закани да действа с всички средства – бел.ред.). И с цената на всичко. Това не е моята игра. Аз бях дотук...", написа междувременно шефът на футболните съдии Джугански във Фейсбук.

Шефът на съдиите в БФС напусна заради цирка около рефера на ЦСКА - Лудогорец

http://www.mediapool.bg/shefat-na-sadiite-v-bfs-napusna-zaradi-tsirka-okolo-refera-na-tsska---ludogorets-news227464.html

Шефът на Съдийската комисия на БФС Никола Джугански обяви, че напуска поста си в петък, след като около назначението на главен рефер на съботното дерби между ЦСКА и Лудогорец се разигра абсолютен цирк. Първоначално от футболния съюз определиха за съдия на възловия двубой скандалния Николай Йорданов, който е смятан от "червените" за неблагонадежден и те настояват да не свири техни срещи. Абсурдното в случая бе, че още преди определянето на нарядите за предстоящия кръг, от ЦСКА огласиха своя декларация, в която посочиха, че за този мач ще приемат всеки един рефер с изключение на Станислав Тодоров. Впоследствие обаче възразиха и срещу Йорданов. В петък последва ново съобщение от БФС, в което се казваше, че заради "неконтролируемо ескалиралото напрежение" и "заплахи за здравето и живота на съдията Йорданов, както и на хора от съдийската комисия" главният рефер за срещата ще бъде определен с жребий 2 часа преди нейното начало. "Възползвайки се от правото си да прави промени в съдийските назначения, Съдийската комисия обявява, че главният съдия на срещата ПФК "ЦСКА" – ПФК "Лудогорец" ще бъде определен чрез жребий между предварително определените за тази среща съдии Николай Йорданов, Георги Йорданов и Таско Тасков", заявяват от БФС без да дават отговор на въпроса какво ще предприемат, ако и жребият определи същия съдия. "Винаги съм смятал, че футболът е само една игра. В последните дни обаче се оказва, че за мнозина футболът е война. И тази война трябва да бъде спечелена на всяка цена. Без подбор на начини и средства. (визира думите на треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, който след контролата с Локомотив Горна Оряховица обяви война на Лудогорец, като се закани да действа с всички средства – бел.ред.). И с цената на всичко. Това не е моята игра. Аз бях дотук...", написа междувременно шефът на футболните съдии Джугански във Фейсбук.

Турция удвоява до 10 млрд. долара стокообмена с България

http://www.moreto.net/novini.php?n=271490

Около 5 млрд. долара е годишният търговски стокообмен между България и Турция. Той обаче може да бъде увеличен до 10 млрд. долара за кратък срок. Това обяви пред журналисти в Хасково след среща с ръководството на Областната администрация генералният консул на Турция в Пловдив Алпер Акташ, цитиран от БТА.

Депутат от "Атака": Ако се самобичуваме голи пред парламента, ще съберем тълпа

http://pik.bg/депутат-от-атака-ако-се-самобичуваме-голи-пред-парламента-ще-съберем-тълпа-news252262.html

Депутат от "Атака": Ако се самобичуваме голи пред парламента, ще съберем тълпа

Ако се съблечем, наметнем си един чувал и се самобичуваме пред парламента, ще съберем тълпа, която да ни ръкопляска.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов. Така той се включи в дебата трябва ли народните избраници да се тестват за наркотици.

"Ще съберем тълпа, но никога никой няма да ни избере", бе категоричен професорът.

Убиецът на малкия Паоло се призна за виновен

http://www.cross.bg/paolo-sapyndzhiev-malkiya-1440715.html

Стара Загора /КРОСС/ Окръжният съд в Стара Загора даде ход на делото срещу Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло в пешеходна зона в града. Съдът отмени мярката за неотклонение на Сапунджиев от домашен арест на парична гаранция от 1500 лева. Наложи му обаче забрана да напуска страната. По-леката мярка бе наложена, след като адвокатът на подсъдимия настоя за това. Пред съда Сапунджиев призна вината си, което означава, че процесът ще се гледа по съкратената процедура, а присъдата ще бъде намалена с една трета.Преди да започне заседанието на окръжните магистрати, над 300 старозагорци дойдоха пред съда на мълчалив протест. Той бе под надслов „Нека напомним на съда какви са му задълженията", а протестиращите бяха издигнали плакати с надпис "Не сме дивеч". Те поискаха обвинението срещу шофьора, убил Паоло, да бъде преквалифицирано и той да бъде съден за непредумишлено убийство. Майката на прегазения Паоло настоя съдът да наложи ефективна присъда на Георги Сапунджиев. По думите й, „ако съдът постанови условна присъда, това означава, че у нас няма закони и всеки може да прави каквото си поиска безнаказано". Според нея улиците в България не са безопасно място. Красимира изказа искрени благодарности за оказаната подкрепа, която тя и семейството й получиха от старозагорци. Тя и съпругът й поискаха да бъдат конституирани като частни обвинители, а магистратите уважиха молбата им

Отвлякоха четирима младежи в севлиевско село

http://frognews.bg/news_80759/

Четирима младежи са били отвлечени в севлиевско село. Впоследствие похитените успели да избягат, като използвали невниманието на нападателите, съобщават от Областната дирекция на МВР-Габрово.

Депутатите отхвърлиха предложението да се подлагат на тестове за наркотици

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439435

Парламентът отхвърли предложението депутатите да се подлагат веднъж годишно на тест за употреба на наркотични вещества. Предложението беше внесено от представители на Патриотичния фронт. То беше подкрепено от 30 депутати, 27 бяха против, а 53 се Парламентът отхвърли предложението депутатите да се подлагат веднъж годишно на тест за употреба на наркотични вещества. Предложението беше внесено от представители на Патриотичния фронт. То беше подкрепено от 30 депутати, 27 бяха против, а 53 се

Пет формации направиха коалиция в Украйна

http://www.bnews.bg/article-122391

В него участват пет политически сили – Блокът на Петро Порошенко, „Народният фронт” на премиера Яценюк, „Самопомощ”, Радикалната партия на Олег Ляшко и „Баткивщина”.

Хеликоптерът, в който загина мениджър на Газпром, бил дълго мечтана придобивка (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4439432

Разбилият се в Русия хеликоптер Eurocopter, собственост на мениджъра от "Газпром" 45-годишният Евгений Шебаршов (45 г.) бил дълго мечтана покупка. Хеликоптерът се разби снощи на Нижненовгородска област. Загинаха петима - пилотът, Евгений Шебаршов, съпругата му Вера и дъщеря им - 8-годишната Мая, както и продуцентът и собственик на нощни барове в

Очаква ни сух, но студен уикенд

http://www.vesti.bg/bulgaria/ochakva-ni-suh-no-studen-uikend-6027842

Максималните температури за страната ще са от 5 до 10 градуса, в София – около 7 градуса

Общинари пращат призовка за разпит на МВР-шеф

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439420

Общинари от Димитровград си позволиха да привикат на разпит шефа на областната дирекция на полицията в Хасково. Временна анкетна комисия е изпратила до комисар Ангел Цанков своеобразна призовка.
В нея се настоява той да даде обяснения доколко са били адекватни действита на органите на реда в нощта на парламентарните избори. Общинари от Димитровград си позволиха да привикат на разпит шефа на областната дирекция на полицията в Хасково. Временна анкетна комисия е изпратила до комисар Ангел Цанков своеобразна призовка. В нея се настоява той да даде обяснения доколко са били адекватни действита на органите на реда в нощта на парламентарните избори.

Уникалните японски творби ще бъдат изложени от 23 до 30 ноември в зала "България"

http://www.cross.bg/bulgariya-kyltyra-yaponiya-1440714.html

/КРОСС/Като част от 25-ите дни на японската култура в България галерия „Нирвана" с подкрепата на Посолството на Япония организират изложба на картини от сухи цветя ошибана, която може да бъде видяна между 23 и 30 ноември в зала „България", фоайе на 1-ви балкон. Официалното откриване на изложбата ще бъде на 23 ноември, неделя, от 16:00 ч., а входът е свободен. Древното изкуство ошибана има над 1000-годишна история и представлява създаване на художествени творби от сухи цветя и други растителни материали. Ошибана изисква прецизност във всеки детайл и специално отношение към използваните материали. Цветята и растенията се изсушават и полагат върху ръчно изработена хартия уаши. В началото японците събирали и изсушавали цветя, за да запазят за по-дълго време спомена от приятно пътуване или любим човек. През годините обаче тази традиция се превърнала във високо ценено изкуство, което запленявало мнозина. Една от тях е и авторката на изложбата. Тя се казва Валентина Ганева-Щерева и е дългогодишен национален състезател и впоследствие треньор по художествена гимнастика. От дълги години работи в японския град Кумамото. Именно там авторката се запознава с древното изкуство на ошибана и започва да твори. Всички образи и сюжети на нейните творби са изработени от цветя, корени, мъхове и други растителни материали, които са изцяло взети от флората на Япония

Перник дължи 400 хил. лв. за ток

http://pik.bg/перник-дължи-400-хил-лв-за-ток-news252261.html

Перник дължи 400 хил. лв. за ток

400 хил. лв дължи Перник за ток. От тях 100 хил. лв. е борчът на кметствата. Това съобщи кметът на Перник Иван Иванов, цитиран от mirogled.

„Вчера се срещнах с директора на ЧЕЗ и договорихме разсрочена плащане. Такова е имало само са голямата община, но не и за кметствата“, поясни Иванов. Още в понеделник бе спрян тока на Батановци и селата Богданов дол, Лесковец, Планиница и Мещица. Спрян е токът и на кметствата в селата Дивотино и Люлин. Консумираната ел. енергия във въпросните населени места не е плащана от април. За това ЧЕЗ дръпнал шалтера на 66 трафопаста.

„Управлението на Янакиева не е било на пазарен принцип. Общината е доведена до финансова катастрофа“, допълни Иванов. Кметствата на Перник имат ток от снощи. Той поясни, че започва разплащане и на най-неотложните неща. Проблем имало и по отношения на вземанията на общината. По отношение на приходната част картината била също трагично. Около 6 млн. лв. имала да събира общината от различни субекти. Тези средства били заложени в бюджета и не се изпълняват. До края на октомври са събрани само 57% от приходната част на бюджета.

Amazon подготвя своя платформа за хотелски резервации

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/21/2423705_amazon_podgotvia_svoia_platforma_za_hotelski_rezervacii/?ref=rss


Amazon подготвя своя услуга за резервация в хотели. Услугата ще се казва Amazon Travel и може да бъде представена официално още около 1-ви януари 2015 г., съобщава онлайн изданието Skift.

Услугата вече има записани участващи хотели около няколко големи града в САЩ. Хотелите ще качват в софтуера наличните стаи, снимки, цени. Amazon ще ги обединява в удобно приложение, от което потребителите ще могат да избират и да правят резервации. В замяна компанията ще прибира 15% такса. Хотелите...

Хеликоптерът, в който загина мениджър на Газпром, бил дълго мечтана придобивка (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439411

Разбилият се в Русия хеликоптер Eurocopter, собственост на мениджъра от "Газпром" 45-годишният Евгений Шебаршов (45 г.) бил дълго мечтана покупка. Хеликоптерът се разби снощи на Нижненовгородска област. Загинаха петима - пилотът, Евгений Шебаршов, съпругата му Вера и дъщеря им - 8-годишната Мая, както и продуцентът и собственик на нощни барове в

НСИ: На почивка българинът предпочита мезето пред музея

http://pik.bg/нси-на-почивка-българинът-предпочита-мезето-пред-музея-news252260.html

НСИ: На почивка българинът предпочита мезето пред музея

Когато е на почивка българинът предпочита мезето пред музея. На ваканция в родината или извън граница българският турист харчи най-много пари за храна, това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за третото тримесечие на 2014 г.

Според данните у нас дори яденето е с по-голям дял от общите разходи, в размер на 39,2%, за разлика от пътуванията извън граница, където дялът е в рамките на 33,8%. Заедно с това става ясно, че българите, избрали да почиват по родните курорти, отделят средно по 330,16 лв. Пътуванията извън граница очаквано излизат по-солено - средно по 525,12 лв.

Данните на НСИ показват, че през третото тримесечие общо 1,123 млн. български граждани са реализирали туристически пътувания. Значително по-голямата част от тях или 83,1% от хората са пътували само в страната. 14.0% пък - само в чужбина, а 2,9% са били както в България, така и извън граница.

Този резултат отчита намаление на общия брой на пътувалите с 2,2 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Тези, които са почивали в страната, са били с 1,9 на сто по-малко, а тези в чужбина – с 4,4% по-малко. Националната статистика сочи, че по-голямата част от туристическите пътувания за третото тримесечие както в страната, така и в чужбина са били с цел "почивка и екскурзия". Така 66,3% от пътуващите в България са почивали, както и 79,6% от тези извън страната.

Таско Ерменков към депутатите: Бъдете нормални

http://pik.bg/таско-ерменков-към-депутатите-бъдете-нормални-news252245.html

Таско Ерменков към депутатите: Бъдете нормални

Призовавам ви да се отнасяте сериозно към гласуванията. В момента се гласува нещо, което е естествено да не с е случва за човек, който идва на работа. Това каза от парламентарната трибуна Таско Ерменков от ПГ на „БСП – Лява България” по повод внесеното предложение от Валери Симеонов за това да се забрани внасянето на огнестрелни оръжия, взривни и отровни вещества в сградата на НС.

„Колко от депутатите влизат с охранители, които носят оръжие тук? Затова ви моля да въведем малко нормалност и да си свършим работата, да престанем да гласуваме неща, които нямат нищо общо с нашата работа. По този начин убеждаваме българското общество, че сме група кретени, които не знаят какво правят“, заяви Таско Ерменков. 

Столетница видя за първи път океана

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4439421

Руби Холт сбъднала единственото си желание за 101-вия си рожден ден: да види океана за пръв път. Жената прекарала по-голямата част от живота си, работейки във ферма и в занимания около отглеждането на четирите си деца в Тенеси. Затова тя така и не могла да си позволи пътуване до крайбрежието, пише ViralSpell. Руби Холт сбъднала единственото си желание за 101-вия си рожден ден: да види океана за пръв път. Жената прекарала по-голямата част от живота си, работейки във ферма и в занимания около отглеждането на четирите си деца в Тенеси. Затова тя така и не могла да си позволи пътуване до крайбрежието, пише ViralSpell.

Седмица на бащата се проведе в ОДЗ 13 "Детска радост"-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=271455

ОДЗ 13 „Детска радост”гр. Варна се включи в инициативата”Седмица на бащата” от националната кампания „Да бъдеш Баща“ , чиято цел е да привлече общественото внимание към ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето, научи Moreto.

Има депутати, които излизат от тоалетните с „напудрени” носовете

http://frognews.bg/news_80757/

Има депутати, които излизат от тоалетните на парламента с "напудрени" носове. В момента участвам в най-срамната част от историята на България.

Валентин Касабов от ПФ заяви, че депутати смъркат кокаин в тоалетните на парламента

http://pik.bg/валентин-касабов-от-пф-заяви-че-депутати-смъркат-кокаин-в-тоалетните-на-парламента-news252255.html

Валентин Касабов от ПФ заяви, че депутати смъркат кокаин в тоалетните на парламента

Депутатите продължават да дебатират относно правилника за работа в Народното събрание. Страстите се нажежиха до червено при обсъждането на темата дали народните представители трябва да си правят веднъж годишно тест за употреба на наркотици.

Предложението беше направено от Патриотични фронт. Десислав Чуколов от "Атака" обяви, че тяхната ПГ е твърдо за това народният представител да няма никакви зависимости.

"Ще подкрепим това предложение, но нашето редакционно предложение е изследването да се прави на четири месеца”, посочи той. По думите му това, че някои народни представители сменят често позицията си, също може да говори за зависимости.

Това предизвика реакция у Валентин Касабов от ПФ. "Г-н Чуколов, вие подкрепяте тази идея, но накрая да не вземе да лъснете вие. Тестът за наркотици означава тест за психично здраве и нормалност. Вашият лидер замерваше с кюфтаци стюардесите в самолета. Това нормалност ли е? Нормалност ли е да замервате сервитьори с тапи? Питам аз нормалност ли е....".

Тук председателят на парламента Цецка Цачева отне думата на Касабов и го предупреди да внимава с тона. Това не направи особено впечатление на патриота и той продължи.

"Всички тези прояви са срамни за историята на България. Това е част от белия вятър, който се смърка в тоалетните на НС. Някои хора излизат от там с напудрени носове". Тук Цачева окончателно отне думата на Касабов и го отстрани от парламентарната трибуна. Десислав Чуколов веднага поиска право на реплика и заяви:

"Г-н Касабов, вие не сте в телевизия СКАТ, за да си говорите лъжите и измишльотините. С тези лъжи занимавайте зрителите си. Говорите жълти простотии", каза Чуколов.  

Боб Гелдоф събира помощ за ебола и в Африка са недоволни (видео)

http://www.dnevnik.bg/video/2014/11/21/2423880_bob_geldof_subira_pomosht_za_ebola_i_v_afrika_sa/?ref=rss


За 30-и пореден път британският рок музикант Боб Гелдоф събра свои колеги от поп-сцената, за да запишат с благотворителна цел известната песен "Знаят ли, че е Коледа?".

Тази година приходите за Band Aid ще отидат за борба с епидемията от ебола в Западна Африка. В записа напълно безплатно участват бой групата One Direction, Боно, Coldplay, Ед Шийрън, Шиниъд О'Конър и др.

Внимание! Записът започва с кадри на смърт и страдание.



Призивът "Купете песента,...

Жена видя океана за пръв път на 101-я си рожден ден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439399

Руби Холт сбъднала единственото си желание за 101-вия си рожден ден: да види океана за пръв път. Жената прекарала по-голямата част от живота си, работейки във ферма и в занимания около отглеждането на четирите си деца в Тенеси. Затова тя така и не могла да си позволи пътуване до крайбрежието, пише ViralSpell. Руби Холт сбъднала единственото си желание за 101-вия си рожден ден: да види океана за пръв път. Жената прекарала по-голямата част от живота си, работейки във ферма и в занимания около отглеждането на четирите си деца в Тенеси. Затова тя така и не могла да си позволи пътуване до крайбрежието, пише ViralSpell.

Нов неинвазивен тест открива аномалии в плода с 99,6% сигурност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439237


Нов, неинвазивен, кръвен тест за бременни открива генетични аномалии в плода с 99,6% сигурност. Тестът Harmony се предлага на българските пациенти от Медицинския комплекс “Д-р Щерев” в партньорство с американската лаборатория “Ариоса”, съобщиха от лечебното заведение.
Пренаталният тест за хромозомни аномалии изследва ДНК от плода в кръвта на Нов, неинвазивен, кръвен тест за бременни открива генетични аномалии в плода с 99,6% сигурност. Тестът Harmony се предлага на българските пациенти от Медицинския комплекс “Д-р Щерев” в партньорство с американската лаборатория “Ариоса”, съобщиха от лечебното заведение. Пренаталният тест за хромозомни аномалии изследва ДНК от плода в кръвта на

Правилникът на НС не забранява: Дрога, патлаци и взривове

http://www.bnews.bg/article-122390

Депутатите отхвърлиха предложението на Валери Симеонов в правилника да се запише, че влизащите в сградата нямат право да носят хладно или огнестрелно оръжие, както и взривни и отровни вещества.

ДПС е против въвеждане на наркотест за депутатите, но ще подкрепим

http://www.cross.bg/predlozhenie-pravilnika-predlozhenieto-1440713.html

/КРОСС/„ПГ на ДПС има съображения против предложения текст. Имайте предвид, че последно ние бихме били притеснени от една такава разпоредба в правилника, защото предложението на Пaтриотичния фронт е в съзвучие с религиозния канон. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан по време на обсъждането на правилника за работата на парламента. Всички религии отричат зависимостите и използването на упойващи вещества. Особено строг е ислямският канон, който се споделя от по-голямата част на ПГ на ДПС, обясни още Местан. Той призова подобно предложение да бъде проверено, за да не се окаже, че е в противоречие с конвенции, които България е подписала и ратифицирала. От „Атака" са "за" предложението депутатите да се подлагат на тест за наркотици. "Подкрепяме идеята народният представител да няма никакви зависимости", каза депутатът от ПГ на „Атака" Десислав Чуколов. „Ще подкрепим това предложение, но нашето редакционно предложение е изследването да се прави на четири месеца", посочи той. По думите му това, че някои народни представители сменят често позицията си, също може да говори за зависимости.  

Пациентът във ВМА имал не ебола, а малария

http://offnews.bg/news/n_1/n_420808.html

Пациентът, който бе приет в Инфекциозното отделение на Военномедицинска академия със съмнения за заразяване с ебола, е болен от малария, съобщи bTV. Резултатите от кръвните му проби категорично отхвърлиха хипотезата, че е заразен с ебола. Наскоро той се е завърнал от западноафриканската страна Сиера Леоне, която е една от трите най-тежко засегнати от епидемията на хеморагична треска. Високата температура, с която 57-годишният мъж е постъпил в болницата вече е свалена. Този симптом, характерен за ебола, но и за много други заболявания, накара здравните власти да предприемат извънредни мерки. Източници на bTV разкриха, че пациентът е имал редица хронични заболявания, много преди настаняването му във ВМА. Той страда от диабет, има проблеми със сърцето и бъбреците. Засега той остава под наблюдение в болницата. Потвърдена беше о информацията, че той е от София и е търговец, който често пътува до Сиера Леоне. Всички 25 души, които бяха поставени под карантина заради пряк или непряк контакт с пациента, са изписани още през нощта, когато са излезли отрицателните проби за ебола. Всички са близки и роднини на мъжа, с които той се е виждал в последните две седмици, откакто се е върнал от Африка. Отречена беше информацията, че под карантина са били поставени медици от болница „Токуда”, където най-напред е бил приет.

Швейцария се очаква да запази тавана на франка спрямо еврото поне до 2017 г.

http://www.investor.bg/novini/130/a/shveicariia-se-ochakva-da-zapazi-tavana-na-franka-spriamo-evroto-pone-do-2017-g--184230/

Делът на златото като процент от общите валутни резерви на страната е спаднал под 8%, посочиха от централната банка

И Обама поздрави Борисов

http://www.cross.bg/bulgariya-mandat-obama-1440712.html

/КРОСС/ Президентът на САЩ Барак Обама поздрави Бойко Борисов за избирането му за втори мандат като министър- председател на България. „Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас за задълбочаване на връзките между нашите две страни", пише Обама. Ето и пълния текст на писмото на американския държавен глава: Поздравления за избирането Ви за втори мандат като министър- председател на България. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас за задълбочаване на връзките между нашите две страни.Във време на множество глобални и регионални предизвикателства зная, че САЩ може да разчита на България като на свой съюзник и приятел в придвижването напред на нашите общи евроатлантически цели. Трябва да продължим да подкрепяме суверенитета на Украйна, изправена лице в лице пред руската агресия, което включва твърдо придържане към санкции. Като отбелязваме десетата годишнина на членството на България в НАТО бих искал да Ви благодаря за трайната ангажираност на вашата страна в Афганистан и за вашата подкрепа на международните усилия за противодействие на Ислямска държава в Ирак и Леванта.Надявам се, че като министър-председател ще продължите да водите управлението си по пътя на реформите, включително чрез борба с корупцията на всички етажи и надпартийно с цел изграждане на по-силна и по-благоденстваща България и благоприятен за чуждестранни инвестиции климат

Местан: ДПС има съображения против предложението за въвеждане на наркотест за депутатите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4439406

„ПГ на ДПС има съображения против предложения текст. Имайте предвид, че последно ние бихме били притеснени от една такава разпоредба в правилника, защото предложението на Пaтриотичния фронт е в съзвучие с религиозния канон. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан по време на обсъждането на правилника за работата на „ПГ на ДПС има съображения против предложения текст. Имайте предвид, че последно ние бихме били притеснени от една такава разпоредба в правилника, защото предложението на Пaтриотичния фронт е в съзвучие с религиозния канон. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан по време на обсъждането на правилника за работата на

Кметът на Поморие за Фрог: Получих заплахи заради голф-комплекса край Каблешково

http://frognews.bg/news_80750/

Кметът на Поморие Иван Алексиев е получил заплахи във връзка с голф комплекса край Каблешково, потвърди сам той за Фрогнюз.

Местан: ДПС е против въвеждане на наркотест за депутатите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439366

„ПГ на ДПС има съображения против предложения текст. Имайте предвид, че последно ние бихме били притеснени от една такава разпоредба в правилника, защото предложението на Пaтриотичния фронт е в съзвучие с религиозния канон. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан по време на обсъждането на правилника за работата на „ПГ на ДПС има съображения против предложения текст. Имайте предвид, че последно ние бихме били притеснени от една такава разпоредба в правилника, защото предложението на Пaтриотичния фронт е в съзвучие с религиозния канон. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан по време на обсъждането на правилника за работата на

ЕК има основание да регулира бонусите на банкерите, смята Съдът на ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=271454

Правото на европейските власти да налагат ограничения върху съотношението между размера на бонусите и основните заплати на банкерите е легитимно, заявиха източници от Съда на Европейския съюз пред „Юропиън войс”. Изявлението дойде след като Великобритания оспори ограниченията в Съда на ЕС с аргумента, че лимитите върху бонусите нямат правно основание и нарушават принципа на пропорционалност и субсидиарност в рамките на ЕС.

Дрога и "жълти простотии" възпалиха депутатите

http://frognews.bg/news_80755/

Тест за наркотични вещества най-вече означава тест за нормалност, тест за адекватност, заяви депутатът от ПФ Валентин Касабов при обсъждането на правилника на парламента. „Нормалност ли е, когато в Брюксел замеряхте с тапи сервитьори и обслужващ персонал?, обърна се той към ПГ на „Атака”. В отговор Десислав Чуколов от „Атака” заяви, че казаното от Касабов били „жълти простотии”.

GM влага близо 800 млн. евро за нов модел и двигатели на Opel

http://cars.actualno.com/GM-vlaga-blizo-800-mln-evro-za-nov-model-i-dvigateli-na-Opel-news_61514.html

По време на своето второ посещение в Германия тази година, Главният изпълнителен директор на General Motors Мери Бара оповести официално немеренията на компанията за значителни допълнителни инвестиции...

Научете се на креативност в бизнеса в работилницата "Ready... Steady... Go... for Innovation"

http://education.actualno.com/Nauchete-se-na-kreativnost-v-biznesa-v-rabotilnicata-Ready-Steady-Go-for-Innovation-news_61610.html

Иновационният мениджмънт и корпоративното предприемачество все повече излизат от традиционните рамки и се обръщат към креативността за развитието и усъвършенстването им. По тази причина екип от специа...

Електронната система за броене на гласове доведе до бунт и арести в Полша

http://europe.actualno.com/Elektronnata-sistema-za-broene-na-glasove-dovede-do-bunt-i-aresti-v-Polsha-news_61608.html

Десетки демонстранти, водени от журналисти, свързани с десни медии в Полша, нахлуха в сградата на полската ЦИК и поискаха местните избори в страната да се проведат наново заради големи сривове в компю...

В РЗИ Пазарджик са получени защитни облекла срещу ебола

http://healthy.actualno.com/V-RZI-Pazardjik-sa-polucheni-zashtitni-oblekla-sreshtu-ebola--news_61614.html

В Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Пазарджик са получени защитни облекла, предназначени за медицинския персонал при евентуален случай на пациент, заразен с ебола, съобщи на пресконференция дирек...

Тайланд арестува хора, използващи поздрав от "Игрите на глада"

http://asia.actualno.com/Tajland-arestuva-hora-izpolzvashti-pozdrav-ot-Igrite-na-glada-news_61613.html

Днес ООН разкритикува тайландската хунта за задържането на хора, които са използвали поздрава с три пръста от поредицата "Игрите на глада", предаде AFP. Поздравът се превърна в неофициале...

Джамбазки предупреди: От 35 хранилища с минни отпадъци само едно е с разрешително

http://business.actualno.com/Djambazki-predupredi-Ot-35-hranilishta-s-minni-otpadyci-samo-edno-e-s-razreshitelno-news_61612.html

България е заплашена от поредната наказателна процедура поради неизпълнение на ангажименти, които е поела относно транспониране на правилата за управлението на минните отпадъци. Това твърди евродепута...

Бум на бебета в Китай заради годината на Коня

http://asia.actualno.com/Bum-na-bebeta-v-Kitaj-zaradi-godinata-na-Konja-news_61617.html

Болниците в Китай не смогват да се справят с наплива от бъдещи майки, които резервират дати за раждане със секцио, за да се появят отрочетата им на бял свят преди изтичането на Годината на Коня, пише ...

Обама ни поздрави за приемането на бежанци и борбата с ИД

http://politics.actualno.com/Obama-ni-pozdravi-za-priemaneto-na-bejanci-i-borbata-s-ID-news_61618.html

Поздравления за избирането Ви за втори мандат като министър-председател на България. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас за задълбочаване на връзките между нашите две страни. Това с...

8 души загинаха при катастрофа на румънски военен хеликоптер

http://balkani.actualno.com/8-dushi-zaginaha-pri-katastrofa-na-rumynski-voenen-helikopter-news_61615.html

Румънски военен хеликоптер се разби в централната част на страната. При инцидента загинаха осем души, а двама бяха тежко ранени, съобщи румънското министерство на отбраната. Румънските военни се нами...

Алкохолиците всъщност не са алкохолици

http://health.actualno.com/Alkoholicite-vsyshtnost-ne-sa-alkoholici-news_61619.html

Обратно на широко разпространеното схващане само 10 процента от американците, които прекаляват с пиенето, са алкохолици, предаде Ройтерс, позовавайки се на федерално изследване с приложение в стратеги...

Депутатите отказаха да се тестват за наркотици

http://politics.actualno.com/Deputatite-otkazaha-da-se-testvat-za-narkotici-news_61620.html

Предложението депутатите да се подлагат веднъж годишно на тест за наркотици предизвика дълги и разгорещени дебати в Народното събрание. В крайна сметка обаче предложението беше отхвърлено. По предл...

Разликите между котката и кучето

http://curious.actualno.com/Razlikite-mejdu-kotkata-i-kucheto-news_61626.html

Всички знаем, че котките са нагли и пухкави мързеливи, докато кучетата са палави и верни веселяци. Независимо от това има хора, които са готови на всичко за котката си, колкото и гаден характер да ...

С черен хайвер ще посрещнат Новата година на МКС

http://cosmos.actualno.com/S-cheren-hajver-shte-posreshtnat-Novata-godina-na-MKS-news_61631.html

Половин килограм черен хайвер ще бъде доставен на новогодишната трапеза на екипажа на Международната космическа станция, съобщи завеждащият отдел по изхранването на мисията на МКС Александър Агуреев, ...

Директорът на радио "Благоевград" във "Връстниците"

http://blagoevgrad.actualno.com/Direktoryt-na-radio-Blagoevgrad-vyv-Vrystnicite--news_61628.html

Директорът на Радио Благоевград - Елисавета Каменичка, е главният герой в поредния епизод на поредицата на БНТ 2 „Връстниците“. Този петък, 19 ноември в предаването, посветено на ...

Оригинали на Майстора и Стоян Венев в галерия "Любен Гайдаров" в Перник

http://pernik.actualno.com/Originali-na-Majstora-i-Stojan-Venev-v-galerija-Luben-Gajdarov-v-Pernik-news_61629.html

Уникална изложба бе открита в галерия "Любен Гайдаров" в Перник. Залата приюти оригинали на най-големите български художници. Сред тях са картини на Майстора, Стоян Венев, Панайот Панайотов,...

Старозагорецът Йонко Дончев стана пети на Световното по скокове на батут

http://starazagora.actualno.com/Starozagorecyt-Jonko-Donchev-stana-peti-na-Svetovnoto-po-skokove-na-batut-news_61630.html

Йонко Дончев, Спортен талант на „Еврофутбол“ стана пети в дисциплината скокове на пътека на Световното първенство по скокове на батут, което се проведе от 11.11. до 17.11.2014 г. в...

Гуцанов поиска промяна на процедурата по паспортизация на сградите

http://society.actualno.com/Gucanov-poiska-promjana-na-procedurata-po-pasportizacija-na-sgradite-news_61633.html

Лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов изпрати писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, с което настоява да бъде променена наредбата за паспортизация на жилищните...

"T-Show" с първи сингъл

http://music.actualno.com/T-Show-s-pyrvi-singyl--news_61634.html

Rock'n'roll аристократите от "T-Show" пуснаха в интернет дебютния си сингъл ,,Antidote”, заедно с второто си авторско парче ,,Leave”. Записите отнемат на групата няколко ...

Младите доброволци от Варна и Христо Христов — лауреати на Наградата за европейски гражданин на ЕП за 2014 г.

http://varna.actualno.com/Mladite-dobrovolci-ot-Varna-i-Hristo-Hristov--laureati-na-Nagradata-za-evropejski-grajdanin-na-EP-za-2014-g-news_61632.html

Младите доброволци от Варна, номинирани от Момчил Неков (С&Д), и Христо Христов, номиниран от д-р Андрей Ковачев (ЕНП), са сред 47-те лауреати за Гражданската награда на Европейския парламент ...

Джамиите навлизат сериозно в турските университети

http://balkani.actualno.com/Djamiite-navlizat-seriozno-v-turskite-universiteti-news_61638.html

Продължава изграждането на джамии в над 80 университети в Турция, 15 вече са отворени за поклонение, съобщават медиите в южната ни съседка. В интервю за Анадолската агенция ръководителят на дирекци...

577 хил. лв. за ремонт на пътищата във Велико Търново догодина

http://velikotarnovo.actualno.com/577-hil-lv--za-remont-na-pytishtata-vyv-Veliko-Tyrnovo-dogodina-news_61641.html

577 хил. лв. са предвидени за ремонт за общинските пътища в община Велико Търново в бюджета за следващата година. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на бюджета, което се проведе във Ве...

21 ноември: Барби с целулит и истински викинг в час

http://society.actualno.com/21-noemvri-Barbi-s-celulit-i-istinski-viking-v-chas-news_61640.html

Петър Гюдженов е малко над 30-те, учител по биология в Професионалната гимназия за строителство, архитектура и геодезия "Арх. Камен Петков" в Пловдив, но тези дни се появява пред учениците...

Защо ЕС и НАТО се страхуват от гробницата в Амфиполис?

http://balkani.actualno.com/Zashto-ES-i-NATO-se-strahuvat-ot-grobnicata-v-Amfipolis-news_61595.html

Археологическият свят тръпне в очакване на резултатите от разкопките на гробницата в Амфиполис в Гърция. Версиите за това кой е погребан там варират - от подозренията това да е самият Александър Макед...

Скандал! Чуколов скочи на Плевнелиев: Да не би президентът да е зависим от наркотици?

http://pik.bg/скандал-чуколов-скочи-на-плевнелиев-да-не-би-президентът-да-е-зависим-от-наркотици-news252246.html

Скандал! Чуколов скочи на Плевнелиев: Да не би президентът да е зависим от наркотици?

Президентът Росен Плевнелиев казва, че бил "щастливт" - това поражда някакви съмнения, че е зависим от наркотиците.

Това заяви от трибуната в парламента депутатът от "Атака" Десислав Чуколов. Така той коментира предложението на Патриотичния фронт народните представители да бъдат подлагани на тест за дрога.

"Ние сме твърдо "за" депутатите да нямат никакви зависимости. Предложихме ясно - дали е член на тайни общества, дали е хомосексуалист", каза още Чуколов.

"Нека тестът за наркотичин вещества да е три пъти годишно, на четири месеца. Страда една институция, когато нейните представители са зависими. Спомняте ли си кмета на Торонто?", заяви още националистът. 

2015-а - годината на дървената овца

http://www.cross.bg/godinata-promeni-a-1440711.html

/КРОСС/Соред китайския астрологичен календар 2015-а е Годината на дървената овца и ще настъпи на 4 февруари. Астролозите смятат, че следващата година ще сложи край на мъчителните финансови кризи за много страдащи народи и й придават доста голяма важност. През тази година звездната карта ще открие възможност за промени на света към по-добро в глобален мащаб. Планетарната подредба дава основание на китайските астролози да смятат, че има реална възможност за осъществяване на промени от положителен характер както в световен план, така и в персонален. Напрежението между Плутон и Уран, започнало още през 2012 година, ще бъде облекчено през 2015-а. През първата половина на следващата година ще има хармоничен аспект и между Юпитер и Уран. Това ще даде неочакван ефект върху развитието на интернет технологиите и безжичните връзки. Ще има и напредък в космическите изследвания. Годината на дървената овца ще бъде много благодатна за положителни промени. Особено ако сте представители на зодиите Водолей, Везни, Овен, Близнаци и Лъв, бъдете сигурни, че годината ще бъде много специална за вас, защото късметът ще ви се усмихне така, както никога досега. Всичко, с което се захващате, ще ви се получава с лекота и годината ще измине без неуредици и сериозни проблеми. За много от вас обаче, предстои промяна на отношението ви към света и важните неща в него, което вероятно ще е следствие от случилото се през изминалата 2014 г

Убиецът на 4-годишния Паоло си призна за виновен

http://frognews.bg/news_80754/

Шофьорът, който на 2 юни прегази 4-годишното дете в пешеходната зона на Стара Загора се призна за виновен. Георги Сапунджиев е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, за което може да получи до 10 години затвор.

Big Brother наказа съквартирантите с 0 лева бюджет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4439387

Big Brother е игра, която зрители и участници са определяли като „неповторима и уникална”.
В хода на играта всеки е сам за себе си, а Big Brother трябва да бъде уважаван и слушан, защото в противен случай може да наложи тежки санкции. Няма сезон на най-популярния риалити формат у нас, в който съквартирантите да не са оставали без храна. Big Brother е игра, която зрители и участници са определяли като „неповторима и уникална”. В хода на играта всеки е сам за себе си, а Big Brother трябва да бъде уважаван и слушан, защото в противен случай може да наложи тежки санкции. Няма сезон на най-популярния риалити формат у нас, в който съквартирантите да не са оставали без храна.

Big Brother наказа съквартирантите с 0 лева бюджет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439382

Big Brother е игра, която зрители и участници са определяли като „неповторима и уникална”.
В хода на играта всеки е сам за себе си, а Big Brother трябва да бъде уважаван и слушан, защото в противен случай може да наложи тежки санкции. Няма сезон на най-популярния риалити формат у нас, в който съквартирантите да не са оставали без храна. Big Brother е игра, която зрители и участници са определяли като „неповторима и уникална”. В хода на играта всеки е сам за себе си, а Big Brother трябва да бъде уважаван и слушан, защото в противен случай може да наложи тежки санкции. Няма сезон на най-популярния риалити формат у нас, в който съквартирантите да не са оставали без храна.

Ръководител в "Кубан" защити професионализма на Ивелин Попов

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/21/2423854_rukovoditel_v_kuban_zashtiti_profesionalizma_na_ivelin/?ref=rss


Генералният директор на руския клуб "Кубан" (Краснодар) Евгений Муравьов не вярва в информацията в български медии, че Ивелин Попов е издевателствал над масажист на националиня отбор. 

По думите му българският футболист е доказал положителната си страна и в "Краснодар" не са забелязвали никакви ненормални действия. Той не вярвал и на информациите, че Попов си е позволявал да се появи на тренировка на националния отбор в нетрезво състояние.

"Не мога да вярвам на такива...

Доходността от депозитите продължава да пада

http://econ.bg/Новини/Доходността-от-депозитите-продължава-да-пада_l.a_i.612331_at.1.html

През октомври доходността от банковите депозити запази тенденцията от предходните месеци и продължи да пада. За десетия месец на 2014 г. общо 9...

Вдигат данък лихва на 10% от 2015 г.

http://offnews.bg/news/n_1/n_420803.html

Лихвите по всички видове влогове, с изключение на детските, ще бъдат облагани с 10 % данък от догодина. Това съобщи председателят на временната бюджетна комисия Менда Стоянова. В момента само лихвите от срочните депозити се облагат с 8%, а спестовните сметки остават извън обхвата на налога. Данъкът бе въведен от първия кабинет на Бойко Борисов, като тогава 10-процентната ставка беше валидна само за доходите от срочни депозити. След това кабинетът "Орешарски" въведе поетапно намаляване на данъка.  Действащото законодателство предвижда догодина данъкът да стане 6%, през 2016 г. - 4 на сто, а след това да отпадне напълно.  Сега новите управляващи имат намерение да върнат целия размер на данъка и да разширят продуктите, върху които ще се плаща той. "Считаме, че при едно плоско ниско облагане от 10% - такова, каквото ще бъде и за следващата година, е правилно всички видове доходи да бъдат обложени, максимално да е разширена данъчната база. Банките в конкуренцията помежду си за привличане на клиенти депозанти измислиха продукти, които маскираха депозити през спестовни влогове. Сега смятаме, че трябва да се затвори тази вратичка и така, както по Закона за гарантиране на влоговете, ще се изплащат абсолютно всички влогове, независимо дали те са спестовни, депозитни или каквито и да било други. Така лихвите по всички тези влогове трябва и да се облагат. Тук, разбира се, ще предложим едно малко освобождаване – на детските влогове", обясни Стоянова.

Ученик излъгал, че е бит от неизвестни хулигани в Търново

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439379


16-годишно момче от Килифарево излъгало полицията, че е станало жертва на побой, за да се спаси от родителски гняв.
В сряда около полунощ тийнейджърът сигнализирал в полицейското управление, че по-рано същата вечер на ул. 16-годишно момче от Килифарево излъгало полицията, че е станало жертва на побой, за да се спаси от родителски гняв. В сряда около полунощ тийнейджърът сигнализирал в полицейското управление, че по-рано същата вечер на ул."Сливница" в Търново двама непознати са му нанесли побой. Удряли го с ръце и го ритали,

Варна с отлична оценка за регатите „Тол шипс“

http://www.moreto.net/novini.php?n=271486

Община Варна получи висока оценка за организацията и провеждането на регатите „Тол шипс“ през 2010 и 2014 г. Това стана на годишната конференция на Sail Training International (STI), която се състоя в периода 14-16 ноември в Ла Коруня, Испания.

Изпратиха най-възрастния участник в Х Фактор с аплодисменти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4439370

„Обичам всички вас. Всички, които сте тук“ – това бяха последните думи на най-възрастният талант в X Factor – 57-годишният Атанас Ловчинов. Вчера вечер той напусна шоуто, а цялата зала, заедно с журито, го изпрати на крака и с аплодисменти, съобщиха от шоуто.
Часове след като си тръгна от X Factor, той бе категоричен, „Обичам всички вас. Всички, които сте тук“ – това бяха последните думи на най-възрастният талант в X Factor – 57-годишният Атанас Ловчинов. Вчера вечер той напусна шоуто, а цялата зала, заедно с журито, го изпрати на крака и с аплодисменти, съобщиха от шоуто. Часове след като си тръгна от X Factor, той бе категоричен,

Amazon планира да пусне платформа за резервации и пътувания

http://www.cross.bg/amazon-rezervatzii-informatziya-1440709.html

/КРОСС/ След като вече обяви, че ще отвори първия си физически магазин, компанията Amazon изглежда възнамерява да влезе и в туристическия бизнес.Лидерът в онлайн търговията планира да стартира услуга за хотелски резервации, през която ще се предлагат голям брой хотели, разположени край мегаполисите Ню Йорк и Лос Анджелис, както и край родния град на Amazon - Сиатъл.Новата платформа най-вероятно ще стартира от 1 януари 2015 г.Хотелите, участващи в програмата на Amazon, ще могат да качат информация за свободните места, снимки от стаите си и други важни данни в специален сайт. След това Amazon ще уведоми хотелите за направени резервации и ще взима 15 процента комисионна от приходите.Идеята на Amazon е постепенно да развие услугата като започна с подбрани хотели в особено важни зони. Успоредно с това новият сайт ще предлага информация за различни забележителности и забавления за посетителите на дадената област. По този начин компанията ще развие новата услуга на базата на съществуващата Amazon Local, която вече предлага хотелски резервации, пише kaldata.com.

Младежи от БСП – Перник посетиха Европейския парламент по покана на Сергей Станишев

http://www.zapernik.com/pernik/mladeji-ot-bsp-pernik-posetiha-evropeiskiya-parlament-po-pokana_35973/

Тази седмица представители на младежкото обединение на БСП-Перник бяха част от българската делегация в Европейския парламент в Брюксел. Младежите бяха посрещнати лично от президента на Партията на европейските социалисти...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване