Задача за прокурори: Ако Д + П = 10

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/11/21/2423618_zadacha_za_prokurori_ako_d_p_10/?ref=rss


На една от страниците в изчезналия тефтер на Филип Златанов инициалите ДП са били преправени на 10 - това стана ясно вчера след сравнение на снимки от показаните от прокуратурата извадки от бележника и копие от тях, предоставено в парламента. Публикуваме от профила на Даниел Смилов във "Фейсбук" реакция по темата:

Задачи за прокурори:

Д + П = 10

К + Т + Б = - 4 000 000 000

Тръба е дълга хиляда километра и е с диаметър 2 метра. Струва на бюджета 200...

Шеф качи GSM-а на служителка в секс сайт

http://www.zapernik.com/krimi/shef-kachi-gsm-a-na-slujitelka-v-seks-sait_35947/

Един от най-куриозните казуси, които са постъпили в Комисията за защита от дискриминация през последните години, е оплакване от служителка в офис в София, че шефът й е публикувал телефонния й номер в секссайт.

Жената започнала да получава обаждания по GSM-а с неприлични предложения и запитвания за сексуални услуги. След време тя установила, че компютърът, от който е публикуван номерът й, е на началника на офиса, в който тя работи, съобщава „Телеграф“.

Жената подала сигнал в...

Продължава

Симеонов: Възможно е Патриотичният фронт да се разцепи

http://politics.actualno.com/Simeonov-Vyzmojno-e-Patriotichnijat-front-da-se-razcepi-news_61526.html

Възможно е разцепление в Патриотичния фронт заради казуса "Орхан Исмаилов". Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, ...

Баща на две деца има нужда от помощ, за да живее

http://help.actualno.com/Bashta-na-dve-deca-ima-nujda-ot-pomosht-za-da-jivee-news_61528.html

35-годишният Цветомир Станчев от Айтос е баща на две малки деца. За съжаление обаче страда от остра сърдечна недостатъчност. Това е заболяване, което се характеризира със силно намаление на помпената ...

Renault България спонсорира излъчването на Formula E по БНТ HD

http://motosport.actualno.com/Renault-Bylgarija-sponsorira-izlychvaneto-na-Formula-E-po-BNT-HD-news_61530.html

Благодарение на Renault България, феновете на автомобилните спортове и високите скорости ще могат да гледат на живо състезанията от най-новия шампионат на FIA - Формула Е. Компанието подкрепи БНТ HD ...

Адвокат: След кражбата на тефтерчетата, органите да направят всичко възможно да не изчезне и Филип Златанов

http://www.cross.bg/filip-zlatanov-tefterchetata-1440639.html

/КРОСС/„Тефтерите никога не са били в съда", заяви адвокатът на Филип Златанов Красимир Манов. „По делото има данни за два тефтери, има и ксерокопия от такива два тефтера, те са обсъждани в първоинстанционната присъда, така е мотивинар и обвинителният акт, но ние не сме ги виждали, посочи пред Нова телевизия той.  По думите му тефтерите - един черен и един с цвят бордо - са отделени някъде и никой не знае къде.  „Ние като защита на Филип Златанов никога не сме виждали тефтерчетата", потвърди и другият адвокат на подсъдимия Ирен Славова. „В никакъв случай кражбата на тефтерите не е в полза на Филип Златанов и това във времето ще се разбере", коментира тя.  Адвокатът призова прокуратурата да отговори на няколко важни въпроса, един от които е: "Защо прокуратурата не изпълни указанията на съда да даде тефтерчетата и да ги приложи по делото?". Според адвокат Ирен Славова кражбата на документите в никакъв случай не е в полза на клиента й Филип Златанов. Сега, призова тя, органите да направят всичко възможно да не изчезне и Филип Златанов. Много странни неща стават около това дело, посочи от своя страна и Красимир Манов.

Купете си вестник 24 часа - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438743

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Откриват "горещ" телефон за завърнали се от страни с ебола

http://news.ibox.bg/news/id_1485051654

Министър Петър Москов се похвали, че здравната ни система е издържала стрес теста и има пълната готовност да се справи с предизвикателство като ебола. По думите му опасността е предотвратена в рамките само на 10 часа. Предстои разписването на ясен алгоритъм за реакция за всички, работещи в системата. Във ВМА вече има нужната специална носилка и линейка, оборудвани за случаи като ебола.

Ексшеф на КАТ: Последните години имаше едно безхаберие към Пътна полиция

http://pik.bg/ексшеф-на-кат-последните-години-имаше-едно-безхаберие-към-пътна-полиция-news252119.html

Ексшеф на КАТ: Последните години имаше едно безхаберие към Пътна полиция

Последните години имаше едно безхаберие към КАТ. Според мен идеята за камери трудно ще реши проблема. Има доста възможности, за да се реагира срещу корупцията в КАТ. Радващо е, че премиерът също се захвана с този случай. Това каза пред БНТ Алекси Стратиев, бивш началник на КАТ.

 Заедно с него гост беше и режисьорът Андрей Слабаков. „Давал съм един или два пъти подкуп. Те на мен не ми искат”, допълни той.

„Това с камерите ми се вижда малко прекалено. Дайте сега да сложим до всеки един полицай, още един, за да се пазят. Решението е просто. Сериозни санкции, незабавно уволнение и повече да не може да работи този човек на държавна работа. Сигурен съм, че се използват фалшиви дрегери. На мен са ми сменяли пробата. Тук трябва да видим какво правят и лекарите в цялата схема”, категоричен беше Слабаков.

С Орхан националистите-патриоти си показаха зъбите

http://frognews.bg/news_80727/

Опасност за стабилността на кабинета няма. По-скоро бих казал, че има рискове. Сега ще се види до колко премиерът зависи от гласовете на националистите. Аз не искам да ги наричам патриоти.Те изкарват напред едни ксенофобски и лъжливи твърдения. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Реформаторския блок Корман Исмаилов.

Корнелия Нинова: Нов заем от 4,5 млрд. е опасен за икономиката

http://www.moreto.net/novini.php?n=271444

Корнелия Нинова е български политик, народен представител от парламентарната група на БСП в 41-то Народно събрание. Корнелия Нинова е родена на 16 януари 1969 г. в село Крушовица, Област Враца. Дипломира се в юридическия факултет на СУ „Климент Охридски“.

Започва делото за прегазеното четири годишно момченце в Стара Загора

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/21/2423615_zapochva_deloto_za_pregazenoto_chetiri_godishno/?ref=rss


В  Окръжен съд Стара Загора днес започва делото срещу Георги Сапунджуиев, който на 2 юни в пешеходна зона прегази и уби на място 4-годишния Паоло, съобщава dariknews.bg. В момента Сапунджиев е под домашен арест.

Детето е карало велосипед по централния булевард, в компанията на родителите си Иван и Красимира, както и на сестричката си Анджела.

Според някои от свидетелите на инцидента джипът на Сапунджиев се е движил с много висока скорост. В 9:30 пред съдебната палата в...

Паниката около подозренията за Ебола здравният министър възприе като стрес-тест

http://www.cross.bg/ebola-zdraveopazvaneto-akademiya-1440638.html

/КРОСС/„За 10 часа от информацията за наличие на пациент със съмнение за Ебола до излизане на отрицателните резултати от направената проба стана ясно, че координацията между институциите е добра и държавата може да се справи в такава кризисна ситуация и могат да реагират адекватно. Отчитайки добрата реакция и плана от мерки, изказвам благодарност на екипите, които през тези 10 часа работеха по ноти". Това заяви здравнията министър Петър Москов на извънреден брифинг в МЗ по повод подозренията, че вирусът Ебола е достигнал България.  По думите му стои отворен въпросът по какъв начин, при влизането на лица, идващи от страни, където е разпространена заразата, българските власти да ни уведомяват. „Ще открием телефонна линия, където ще очакваме хората да уведомяват здравните власти, ще бъдат консултирани с лекари. Например - здрав човек влиза на границата и единственото, което би повишило вниманието към него е, че идва от страни, където е разпространена Ебола", добави Москов. „Предпочитам това да бъде свръхреакция, отколкото да допуснем разпространието на тази зараза в страната. Ще доставим специфичното защитно облекло в поделенията на районните здравни инспекции, в спешната помощ, местата за пребиваване на чужди граждани", обяви още здравният министър. По думите му това е бил „стрес тест", който показал, че България е готова да отговори на това предизвикателство

Москов: Предпочитам свръхреакция, отколкото разпространение на ебола

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/21/2423614_moskov_predpochitam_svruhreakciia_otkolkoto/?ref=rss


"Предпочитам това да бъде свръхреакция, отколкото да допуснем разпространение в България." Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов на извънредна пресконференция по случая със съмненията за заразен с ебола българин. Рано тази сутрин съмненията за зараза бяха отхвърлени с резултатите от изследванията на пациента.

Москов определи реакциите на властите като "стрес тест, който показа, че България е готова да се справи с това предизвикателство". По думите му се е реагирало...

Gorilla Glass 4 ще предпазва смартфона при падане

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/21/2423322_gorilla_glass_4_shte_predpazva_smartfona_pri_padane/?ref=rss


Всеки притежател на смартфон изтръпва при мисълта, че може да изпусне устройството си на земята, защото това твърде често води до счупен екран и скъпи ремонти. Компанията Corning, която разработва популярните предпазни стъкла Gorilla Glass, обяви, че работи по решаването на този проблем.

Gorilla Glass се радват на широка подкрепа от страна на водещи производители на мобилни устройства като Samsung, LG, Microsoft, Motorla. Третото поколение на Gorilla Glass вече достигна определената...

Обама: Имиграционната система на САЩ е съсипана

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/obama-imigracionnata-sistema-na-sasht-e-sysipana-6027810

Президентът обяви, че предприема мерки, които ще спасят около 5 млн. незаконни имигранти от депортиране; политическите му опоненти го обвиниха, че с подобни еднолични актове действа като император

Рибите са отлични метеоролози

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438088



ДОБРОМИР ДОБРЕВ

Реакциите на различните видове риби при промяна на времето са обект на дългогодишни изследвания. Всеки опитен въдичар си е създал своя собствена теория, изградена върху наблюденията му през годините. Но понеже природните фактори, влияещи върху поведението на рибите, са толкова много, някои дори взаимно изключващи се, ДОБРОМИР ДОБРЕВ Реакциите на различните видове риби при промяна на времето са обект на дългогодишни изследвания. Всеки опитен въдичар си е създал своя собствена теория, изградена върху наблюденията му през годините. Но понеже природните фактори, влияещи върху поведението на рибите, са толкова много, някои дори взаимно изключващи се,

Андрей Слабаков: Сигурен съм, че катаджии използват фалшиви дрегери

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438732

Последните години имаше едно безхаберие към пътната полиция. Според мен идеята за камери трудно ще реши проблема. Има доста възможности, за да се реагира срещу корупцията в КАТ. Радващо е, че премиерът също се захвана с този случай. Това каза пред БНТ Алекси Стратиев, бивш началник на КАТ.
Заедно с него гост беше и режисьорът Андрей Слабаков. Последните години имаше едно безхаберие към пътната полиция. Според мен идеята за камери трудно ще реши проблема. Има доста възможности, за да се реагира срещу корупцията в КАТ. Радващо е, че премиерът също се захвана с този случай. Това каза пред БНТ Алекси Стратиев, бивш началник на КАТ. Заедно с него гост беше и режисьорът Андрей Слабаков.

Министър Москов: Споко! Няма ебола, реагирахме адекватно

http://frognews.bg/news_80726/

В 16.00 часа в РЗИ беше подадена информация за пациент със съмнения за ебола. Пациентът е бил транспортиран при изключителни мерки във ВМА, съобщи на извънредна пресконференция министърът на здравеопазването Петър Москов.

Андрей Слабаков: Сигурен съм, че се използват фалшиви дрегери. На мен са ми сменяли пробата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438728

Последните години имаше едно безхаберие към пътната полиция. Според мен идеята за камери трудно ще реши проблема. Има доста възможности, за да се реагира срещу корупцията в КАТ. Радващо е, че премиерът също се захвана с този случай. Това каза пред БНТ Алекси Стратиев, бивш началник на КАТ.
Заедно с него гост беше и режисьорът Андрей Слабаков. Последните години имаше едно безхаберие към пътната полиция. Според мен идеята за камери трудно ще реши проблема. Има доста възможности, за да се реагира срещу корупцията в КАТ. Радващо е, че премиерът също се захвана с този случай. Това каза пред БНТ Алекси Стратиев, бивш началник на КАТ. Заедно с него гост беше и режисьорът Андрей Слабаков.

Полярници откриват художествена галерия на остров Ливингстън

http://www.cross.bg/livingstun-bazata-arenas-1440637.html

/КРОСС/Втората група на 23-та Българса Антарктическа експедциция днес заминава за остров Ливингстън. Заедно с личния и служебния багаж, полярництие ще отнесат и десетте репродукции, дарени от Националната художествена галерия за откриването филиал на галерията в базата ни. Геологът доц. Димо Димов, иконописката Ганка Павлова, строителите Димитър Кацаров, Иван Константинов, Лъчезар Главинов и монголския метеоролог Халзан Пуревдагва тръгват от в 18.55ч от Терминал 2 на Летище София по маршрута София-Рим-Буенос Айрес- Рио Галегос-Пунта Аренас. От чилийското пристанище Пунта Аренас разположено на брега на Магелановия проток групата ще продължи с испанския военен кораб „Есперидес" за Антарктическата ни база „Св. Кл.Охридски" на о-в Ливингстън. В късния вчерашен следобед Посланникът на Монголия Негово Превъзходителство д-р Лхамсурен Дугержав откри импровизиран българо-монголски антарктически клуб в резиденцията си и връчи националния флаг на сънародника си. Междувременно по сателитния телефон Командирът на базата инж. Йордан Йорданов съобщи, че първата група е в района на о-в Ливингстън на борда на чилийския ледоразбивач „Ахилес", но поради неблагоприятни атмосферни условия, дебаркирането е отложено с два дни.  

Променят движението във Варна заради литийно шествие и гостуване на руски балет на лед

http://www.moreto.net/novini.php?n=271428

Във връзка с провеждане на литийно шествие по повод Деня на християнското семейство, днес, в периода от 10.45 часа до 11.45 часа ще бъде спряно движението по бул. „Мария Луиза“ – в частта от Катедрален храм-паметник „Св. Успение Богородично“ до Община Варна, и по бул.

Няма Ебола у нас

http://www.cross.bg/ebola-ebola-kontakt-1440636.html

/КРОСС/Няма Ебола у нас. Това съобщиха от ВМА след като снощи медиите разпространиха такива подозрения, заради Резултатите не съдържат РНК на вируса Ебола. Този резултат окончателно отхвърля съмненията за заразяване с Ебола, съобщиха от здравното министерство. Уверението е на директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, който докладва в щаба на Министерство на здравеопазването. Министърът на здравеопазването Петър Москов и неговият екип дадоха извънредна пресконференция тази сутрин. Министър Москов заяви, че започва активна информационна кампания.  Ще засилим мерките, за да сме сигурни, макар да нямаме причина за повишена тревожност, посочи той. Според него изводите от вчерашния ден са, че здравните ни власти притежават достатъчно информация и имат възможност да реагират адекватно в такива случаи. По думите му държавата в лицето на министерствата на здравеопазването и вътрешните работи, здравните власти и координацията между тях показва адекватна реакция и това, че може да се справи с всякакви предизвикателства. "Това беше стрес-тест, който показа, че България може да отговори на такова предизвикателство. Въпреки това ние ще засилим цялата система от мерки, за да можем да бъдем спокойни, че имаме готовността да посрещнем това нещо", категоричен бе министър Москов. Министърът благодари на екипа, работил цяла нощ. Че болестта не е достигнала у нас, потвърдиха тази сутрин в тв и радио ефира проф

Няма Ебола у на

http://www.cross.bg/ebola-slychai-bolesti-1440636.html

/КРОСС/Няма Ебола у нас. Това съобщиха от ВМА след като снощи медиите разпространиха такива подозрения, заради Резултатите не съдържат РНК на вируса Ебола. Този резултат окончателно отхвърля съмненията за заразяване с Ебола, съобщиха от здравното министерство. Уверението е на директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, който докладва в щаба на Министерство на здравеопазването. Министърът на здравеопазването Петър Москов и неговият екип дадоха извънредна пресконференция тази сутрин. Министър Москов заяви, че започва активна информационна кампания.  Ще засилим мерките, за да сме сигурни, макар да нямаме причина за повишена тревожност, посочи той. Според него изводите от вчерашния ден са, че здравните ни власти притежават достатъчно информация и имат възможност да реагират адекватно в такива случаи. По думите му държавата в лицето на министерствата на здравеопазването и вътрешните работи, здравните власти и координацията между тях показва адекватна реакция и това, че може да се справи с всякакви предизвикателства. "Това беше стрес-тест, който показа, че България може да отговори на такова предизвикателство. Въпреки това ние ще засилим цялата система от мерки, за да можем да бъдем спокойни, че имаме готовността да посрещнем това нещо", категоричен бе министър Москов. Министърът благодари на екипа, работил цяла нощ. Че болестта не е достигнала у нас, потвърдиха тази сутрин в тв и радио ефира проф

Няма Ебола у на

http://www.cross.bg/ebola-bolesti-virysa-1440636.html

/КРОСС/Няма Ебола у нас. Това съобщиха от ВМА след като снощи медиите разпространиха такива подозрения, заради Резултатите не съдържат РНК на вируса Ебола. Този резултат окончателно отхвърля съмненията за заразяване с Ебола, съобщиха от здравното министерство. Уверението е на директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, който докладва в щаба на Министерство на здравеопазването. Министърът на здравеопазването Петър Москов и неговият екип дадоха извънредна пресконференция тази сутрин. Министър Москов заяви, че започва активна информационна кампания.  Ще засилим мерките, за да сме сигурни, макар да нямаме причина за повишена тревожност, посочи той. Според него изводите от вчерашния ден са, че здравните ни власти притежават достатъчно информация и имат възможност да реагират адекватно в такива случаи. По думите му държавата в лицето на министерствата на здравеопазването и вътрешните работи, здравните власти и координацията между тях показва адекватна реакция и това, че може да се справи с всякакви предизвикателства. "Това беше стрес-тест, който показа, че България може да отговори на такова предизвикателство. Въпреки това ние ще засилим цялата система от мерки, за да можем да бъдем спокойни, че имаме готовността да посрещнем това нещо", категоричен бе министър Москов. Министърът благодари на екипа, работил цяла нощ. Че болестта не е достигнала у нас, потвърдиха тази сутрин в тв и радио ефира проф

Преглед на печата, петък, 21 ноември

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-петък-21-ноември_l.a_i.612113_at.1.html

СТАНДАРТ: Рамо за бизнеса в данъчните ревизии Гражданите и фирмите ще могат да обжалват ревизионните актове на Националната агенция за...

Старозагорци искат ефективна присъда за убиеца на Паоло

http://frognews.bg/news_80725/

Днес започва делото срещу Георги Сапунджиев, мъжът който преди няколко месеца прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. Очаква се той да направи пълни самопризнания и да поиска делото да бъде гледано по съкратената процедура.

Световен ден на поздравите

http://www.moreto.net/novini.php?n=271438

Днес е Световният Ден на Поздравите. Честван е за първи път през 1973. Тогава той е своеобразен отговор на военния конфликт между Египет и Израел. Инициативата е на Майкъл и Брайън Маккормик от щата Небраска, които смятат, че така ще покажат безумието на войната и ще привлекат вниманието върху последствията от засилваненото на международното напрежение.

2-ма души се губели на властите покрай ебола-истерията

http://www.bnews.bg/article-122345

В България няма ебола, успокои и лично здравният министър Петър Москов.

Шеф на "Газпром" загина при катастрофа с хеликоптер

http://offnews.bg/news/n_1/n_420591.html

Петима души са загинали при катастрофа с хеликоптер в руската Нижегородска област, предадоха информационните агенции. В руски медии се появиха информации, че едната от жертвите е топмениджърът от „Газпром" Евгений Шебаршов . „При катастрофа с вертолет са загинали петима души, обстоятелствата се изясняват." - гласи лаконичен коментар на представител на руското министерство на извънредните ситуации пред агенция „Новости". Съобщава се, че според предварителна информация, летателният апарат може да се е разбил заради лошите метеорологични условия и или поради погрешно пилотиране. След като е изгубена връзката с хеликоптера, е започнало издирване. Не се съобщава кой е неговият собственик.

Корман Исмаилов: Опасност за стабилността на кабинета няма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438716

Опасност за стабилността на кабинета няма. По-скоро бих казал, че има рискове. Сега ще се види до колко премиерът зависи от гласовете на националистите. Аз не искам да ги наричам патриоти. Те изкарват напред едни ксенофобски и лъжливи твърдения. Това каза пред БНТ депутатът от Реформаторския блок Корман Исмаилов. Опасност за стабилността на кабинета няма. По-скоро бих казал, че има рискове. Сега ще се види до колко премиерът зависи от гласовете на националистите. Аз не искам да ги наричам патриоти. Те изкарват напред едни ксенофобски и лъжливи твърдения. Това каза пред БНТ депутатът от Реформаторския блок Корман Исмаилов.

Мисис България: Показаха най-ужасните ми снимки

http://showbusiness.actualno.com/Misis-Bylgarija-Pokazaha-naj-ujasnite-mi-snimki-news_61519.html

Българите са много изтормозени, затова се писаха такива негативни неща срещу мен. Така Мисис България Анита Желева обясни реакцията срещу себе си. Мъчно ми е, че се сяда на компютъра и се пише така ...

1/3 от населението на Земята се бори с килограмите

http://asia.actualno.com/13-ot-naselenieto-na-Zemjata-se-bori-s-kilogramite-news_61521.html

Повече от 2,1 милиарда души по целия свят - близо 30% от световното население - са с наднормено тегло или затлъстяване. Тенденцията ще засегне половината от възрастното население в света до 2030 ...

ЮКИП вкарва втори депутат в британския парламент

http://europe.actualno.com/UKIP-vkarva-vtori-deputat-v-britanskija-parlament-news_61522.html

ЮКИП ще изпрати втори депутат в британския парламент, след като Марк Реклес спечели частичните избори в Рочестър и Струд. Реклес получи 16 867 гласа, с 2920 повече от кандидата на консерваторите Кел...

Пастет от варени яйца с пресни подправки

http://recipes.actualno.com/Pastet-ot-vareni-jajca-s-presni-podpravki--news_61523.html

Вкусен пастет, идеален за закуска или приятно допълнение към пълната трапеза вечер. Приготвянето на тази рецепта не отнема много време, ето и как: Необходимите продукти:- 3 сварени яйца- 100 грама из...

САЩ легализират 5 млн. нелегални имигранти

http://america.actualno.com/SASht-legalizirat-5-mln-nelegalni-imigranti-news_61525.html

Президентът на САЩ Барак Обама представи своя план за имиграцията, който премахва заплахата от депортиране на почти пет милиона нелегални имигранти, предаде БГНЕС. Според съобщението на Белия дом, ...

Корман Исмаилов: В момента националистите си показват зъбите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438705

Опасност за стабилността на кабинета няма. По-скоро бих казал, че има рискове. Сега ще се види до колко премиерът зависи от гласовете на националистите. Аз не искам да ги наричам патриоти. Те изкарват напред едни ксенофобски и лъжливи твърдения. Това каза пред БНТ депутатът от Реформаторския блок Корман Исмаилов. Опасност за стабилността на кабинета няма. По-скоро бих казал, че има рискове. Сега ще се види до колко премиерът зависи от гласовете на националистите. Аз не искам да ги наричам патриоти. Те изкарват напред едни ксенофобски и лъжливи твърдения. Това каза пред БНТ депутатът от Реформаторския блок Корман Исмаилов.

Петър Москов: Получихме категорична информация, че няма ебола в България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438711

„Ние получихме категоричната информация от вирусологията, че не се касае за ебола, но през тези часове стана ясно, че държавата реагира адекватно и може да се справи с такова предизвикателство“, заяви Москов.
Координацията между властите е била адекватна, каза здравният министър Петър Москов по време на пресконференция в Министерство на „Ние получихме категоричната информация от вирусологията, че не се касае за ебола, но през тези часове стана ясно, че държавата реагира адекватно и може да се справи с такова предизвикателство“, заяви Москов. Координацията между властите е била адекватна, каза здравният министър Петър Москов по време на пресконференция в Министерство на

Купете си вестник Труд - вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438745

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Москов за ебола: Координацията между властите беше адекватна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438697

Координацията между властите е била адекватна, каза здравният министър Петър Москов по време на пресконференция в Министерство на здравеопазването. Здравните лица притежават достатъчно информация и имат достатъчната възможност да реагират адекватно, заключи той. 
Онова, което може да се подобри е информацията на гражданите, отбеляза Москов. Координацията между властите е била адекватна, каза здравният министър Петър Москов по време на пресконференция в Министерство на здравеопазването. Здравните лица притежават достатъчно информация и имат достатъчната възможност да реагират адекватно, заключи той.  Онова, което може да се подобри е информацията на гражданите, отбеляза Москов.

Колумбия: Мустаци за всички полицаи

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kolumbiia-mustaci-za-vsichki-policai-6027809

Падна забраната мустаци да могат да си пускат само полицаите с чин лейтенант и по-висок

БСП очаква подкрепа от Патриотичния фронт

http://offnews.bg/news/n_1/n_420580.html

„ПФ подкрепи прогресивния данък и допускам, че по теми, които са общи в идеологията и програмите ни, ще имаме общи гласувания. Това коментира в интервю за „24 часа" Корнелия Нинова от БСП. Нинова определи като странен факта, че партията на Първанов има вицепремиер, в лицето на Ивайло Калфин, а не подкрепя правителството при гласуване в пленарната зала. Според нея изпълнителната власт изглежда нестабилна. „В парламента мнозинствата са шарени и много подвижни, теоретично изглежда възможно коалицията да се разпадне - дават такива сигнали, плашат се, поставят си ултиматуми", заяви тя. По думите й сигнал за нестабилност е и проблемът с разпределянето на комисиите, между партиите, подкрепящи правителството. "Щом отсега има противоречия за такива несъществени неща, за постове, не знам какво да очакваме като стабилност в политиките", категорична беше Нинова. Тя заяви, че от БСП предлагат да се намали външният дълг и да не се взема  заем от 4,5 млрд., а той да бъде намален със сумата, която трябва да се осигури за изплащане на влоговете на вложителите в КТБ, т.е. сумата, която трябва да се предостави на Фонда за гарантиране на вземанията. Според социалистите това ще намали обема на заема от 4,5 млрд. лв., който правителството иска да вземе и ще доведе до намаляване на външния дълг на България. "Сега той е заложен като 22 млрд. лв. и 28% от БВП. Това е твърде високо и дава много сериозен сигнал навън за финансови проблеми в страната. Такъв заем е опасен за икономиката и тежък за живота на българите", каза още Нинова.

Пристанище Варна е затворено заради силен вятър

http://www.moreto.net/novini.php?n=271442

Пристанище Варна е затворено. Забранява се извършването на маневри на кораби. Причината за това силен вятър, съобщават от ДП "Пристанищна инфраструктура" за Moreto.net. В района на пристанището духа силен западен вятър със скорост около 8 м/с и пориви 11.

Б. Байков: Очакваме радикална промяна в управлението на туризма

http://www.investor.bg/imenata-na-biznesa/107/a/b-baikov-ochakvame-radikalna-promiana-v-upravlenieto-na-turizma-182450/

Обсъжда се формиране на отдел в министерството, който да отговаря за туристическите атракции публична държавна собственост

Копия на две чудотворни икони пристигат във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=271433

С благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан и по инициатива на църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий” във Варна ще пристигне копие на чудотворната иконата „Всецарица” от манастира Ватопед на Света Гора.

Москов: Готови сме за ебола, екипите работиха като по ноти

http://offnews.bg/news/n_1/n_420584.html

"Реагираме адекватно и можем да се справим с такова предизвикателство - властите реагираме адекватно, координацията беше добра, медицинските власти притежават достатъчно информация и възможности да реагират адекватно. Екипите работиха като по ноти", заяви здравният министър Петър Москов на пресконференция в 8 ч. тази сутрин след 10-часовата операция във връзка със съмнението за пациент с ебола в София. Той подчерта, че рискът в страната ни да дойде пациент с ебола е изключително нисък. Той обобщи и работата на различните звена: "Вчера в 16 ч. в РЗИ е подадена информация за пациент, за който колегите са преценили, че е подлежащ на допълнителни изследвания и наблюдение. в 17 ч. МЗ събра вътрешноведомствения щаб за реакция в такива ситуации. Пациентът беше преведен в инфекциозната клиника на ВМА. В "Токуда" бяха установени 12 лица в директен и 13 лица в индиректен контакт с пациента. Още 5 лица в този момент не са били в болницата, но по-рано са били в помещението, където той е бил преглеждан. От тях в следващите часове 3 бяха идентифицирани. Един от тях беше приведен в инфекциозната клиника на ВМА, а двама са били поставени под домашна карантина с ясни инструкции. На останалите двама, с които не беше установен контакт по цивилен път, започна издирване със СДВР. То беше прекратено към 4 ч. сутринта, когато получихме категоричната информация от вирусологията, че не се касае за ебола". Министър Москов благодари на екипите за добрата работа и обяви, че МЗ започва информационна кампания, в рамките на която ще обяви и гореща телефонна линия, така че още при преминаването на границата на човек, който е бил в държава с епидемия от ебола, здравните власти да бъдат информирани. Кампанията цели информацията да бъде подавана за всеки, дори и без той да проявява признаци на каквото и да е заболяване, ако идва от някоя от въпросните държави. Телефонната линия ще бъде разкрита още в началото на следващата седмица. Тя ще е насочена основно за онези българи, които са имали индивидуални пътувания в някоя от африканските страни с ебола, тъй като за българските медици в Африка непрекъснато получаваме информация. Надяваме се, че тези българи ще използват горещата телефонна линия за свое добро и за доброто на близките си, посочи Москов.  Той уточни, че ако даден българин информира за това, че е пребивавал в африканска държава, той няма да подлежи на карантина, но ще се свържем с личния му лекар и здравословното му състояние ще се следи ежедневно в рамките на 30-дневния карантинен период. До поставянето му под карантина може да се стигне, единствено ако се появят някои от симптомите на ебола. Здравният министър уточни, че телефонната линия се разкрива, за да се избегне получаването на информация за пациента в момента, в който вече е потърсил медицинска помощ. През това време той ще е имал досег с известен брой хора, които също ще трябва да се поставят под наблюдение.   В най-скоро време ще бъде доставено специално защитно облекло

Хората забравят, че онова, което преживяват, не е смъртно

http://www.cross.bg/prezhivyavat-zabravyat-onova-1440635.html

/КРОСС/Хората забравят, че онова, което преживяват, не е смъртно...(Ромен Гари, "Сияние за жена")

Днес да почерпят

http://www.cross.bg/bivsh-predsedatel-yurist-1440634.html

/КРОСС/Антоан Николов, юрист, бизнесмен, бивш председател на СОС, 47 г. Асен Владимиров, сценарист, режисьор и продуцент, 60 г. Валери Първанов, бивш заместник главен прокурор, 60 г. Велин Георгиев, поет, 81 г. Д-р Мими Виткова, председател на на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване, министър на здравеопазването в правителството на Виденов Младен Маринов, директор на СДВР, 43 г. Райна Константинова, журналист Христо Бисеров, юрист, бивш заместник-председател на 42-то НС, депутат в 36, 37, 38, 40 и 41-то Народно събрание, 59 г.  

Тодор Кантарджиев: По-добре да се взимат по-широки мерки и повече хора да са под карантина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438693

Да не вдигаме шум за еболата, защото, ако не дай си Боже стане нещо, няма да ни вярват. Това заяви пред Нова ТВ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев.
Той поясни, че заразяването с опасната болест става при пряк контакт. „Най-честото и най-опасното е чрез кръвта. Да не вдигаме шум за еболата, защото, ако не дай си Боже стане нещо, няма да ни вярват. Това заяви пред Нова ТВ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев. Той поясни, че заразяването с опасната болест става при пряк контакт. „Най-честото и най-опасното е чрез кръвта.

Звънял съм 2-3 пъти на Цветанов, и той на мен

http://www.bnews.bg/article-122344

Новият министър на вътрешните работи е звънял 2-3 пъти на Цветан Цветанов за първата си седмица на поста.

Предстоящи събития

http://www.cross.bg/sofiyaot-zlatograd-zala-1440633.html

/КРОСС/София От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народно събрание. София.От 09.30 часа 35 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Михаил Маджунов, Юлиан Рангачев, Иван Табаков, Иглика Станчева Причиняване на смърт по непредпазливост - чл.123 НК - случая Гери (пледоарии). София.От 10.00 часа в Хотел „Силвър хаус" ще се проведе многостранна среща на представители на асоциациите-членки на Международния съюз за автомобилен транспорт (ИРУ) от България, Македония, Румъния, Гърция и Сърбия за продължаване на консултациите по създаване на обща организация с цел укрепване на сътрудничеството между тях. София.От 11.00 часа на кръстовището на бул. „Александър Малинов" и бул. „Андрей Ляпчев" министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще направят инспекция на строителните дейности на бул. „Александър Малинов" в кв. Младост. София.От 11.00 часа в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски" на адрес бул. „Академик Иван Гешов" № 15 официално ще бъдат открити две новооборудвани операционни зали в Клиниката по неврохирургия към болницата. София.От 11.00 пред Министерство на здравеопазването Асоциация Муковисцидоза България ще поднесе 65 рози на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов по повод Международния ден на болните от муковисдидоза. София

Вучков:Не искам да съм в сянката на Цветанов

http://frognews.bg/news_80724/

Той не е стол на Цветанов. Не искам да съм сянка на никой. Но Цветанов направи такава организация в МВР, че бяха разкрити много зловещи престъпления. Това каза по Нова телевизия рано сутринта вътрешният министър Веселин Вучков, отговаряйки на въпрос, дали е удобен столът на Цветан Цветанов в МВР.

Путин призова да не се допускат „цветни революции“ в Русия

http://www.cross.bg/pytin-ekstremizma-prezident-1440632.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин счита за необходимо за РФ да отчете поуките на  другите страни, където екстремизмът се използва като геополитически инструмент, и да не допусне „цветни революции“ в Русия. Това заяви руският държавен глава по време на заседание на Съвета за сигурност. По негови думи, „за нас това е урок и предупреждение“. „Ние сме длъжни да направим всичко необходимо, за да не случи подобно нещо в Русия“, подчерта Путин. Той определи трите основни посоки за противодействие на екстремизма – повишаването на вниманието към междунационалните отношения, работа с младежта и усъвършенстването на миграционната политика. Дъжавният глава посочи, че „за борбата с проявите на екстемизма е нужно да се повиши вниманието към междунационалните и междурегионални отношения“. Трябва да „поддържаме културата и самобитността на народите“. Президентът подчерта необходимостта от работа с младежта, тъй като „лидерите на екстремистките организации именно в младежка среда се опитват да вербуват свои последователи, да провеждат пропагандата си, най-вече чрез световната интернет мрежа“. Като трета насока за работа Путин определи усъвършенстването на миграционната политика, тъй като „незаконната, наконтрилируема миграция е благоприятна почва за развитие на престъпността“

Въведение Богородично (Ден на православната християнска младеж и семейство)

http://www.cross.bg/tzurkva-roditelite-vuvedenie-1440631.html

/КРОСС/На 21 ноември Светата Православната църква чества празника Въведение Богородично - Деня на християнското семейство и младеж. Според преданието на този ден се случило паметно събитие. Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в Йерусалимския храм. Със запалени свещи всички близки я съпроводили през града до храма. Светата Дева била поставена на първото стъпало и за почуда на всички, неподдържана от никого, тя се изкачила свободно по 15-те стъпала и се спряла на най-горното. Първосвещеник Захария - баща на св. Йоан Кръстител - я посрещнал, благославяйки я. Когато достигнала възрастта, на която младите възпитанички на храма трябвало да се върнат в света и да се омъжат, тя била "дадена" на престарелия си родственик Йосиф, който оттук нататък трябвало да бди над нея. Въведение Богородично за първи път се е отпразнувал като самостоятелен празник през 715 година. През 543 година император Юстиниан Велики построил в Константинопол църква, посветена на Въведение Богородично. Според църковния ни календар празникът попада в периода на Коледните пости. На този ден вярващите приемат Свето причастие, а с него и нови сили за духовен растеж и борба със злото - в себе си и в света. Този ден Църквата е приела и за Ден на християнското семейство. Семейното ходене на църква в този ден символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата

Започва делото срещу мъжа, прегазил 4-годишния Паоло

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438687

Днес започва делото срещу Георги Сапунджиев, мъжът който преди няколко месеца прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. Очаква се той да направи пълни самопризнания и да поиска делото да бъде гледано по съкратената процедура. В момента мъжът е под домашен арест.
Припомняме, че трагедията се случи на 2-ри юни в близост до училище Днес започва делото срещу Георги Сапунджиев, мъжът който преди няколко месеца прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. Очаква се той да направи пълни самопризнания и да поиска делото да бъде гледано по съкратената процедура. В момента мъжът е под домашен арест. Припомняме, че трагедията се случи на 2-ри юни в близост до училище

Преглед на печата от 21 ноември

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/21/2423484_pregled_na_pechata_ot_21_noemvri/?ref=rss


Държавно управление

Капитал Daily

Здравно министерство ще въвежда допълнителни здравни фондове
Петър Москов обяви, че парите за следващата година няма да бъдат по-малко от разпределените през тази

Сега

Премиерът отряза Станимир Флоров за шеф на автомобилната агенция
Радослав Миленков получи одобрението на реформаторите за шеф на Фонда за гарантиране на влоговете

24 часа

Борисов предложил на Искров пост в черноморската...

Менда Стоянова: Данък лихва се увеличава с 10%

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246940_%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0+%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%94%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D0%BA+%D0%BB%D0%B8%D1%85%D0%B2%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D1%83%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0

 Данъкът върху доходите от лихви по депозитите ще се увеличи отново на 10% през 2015 г. Това съобщи в интервю за "Труд" председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

 
Налогът беше въведен от началото на 2013 г. по предложение на бившия финансов министър Симеон Дянков. Предишното Народно събрание намали ставката за тази година на 8 на сто. Действащото законодателство предвижда догодина данъкът да стане 6%, през 2016 г. - 4 на сто, а след това да отпадне напълно.
 
ГЕРБ обаче нямат намерение да спазват този график. "Ще направим предложение за възстановяване на 10-процентния размер на данъка върху доходите от лихви. Смятам, че няма основание тези доходи да не се облагат. Още повече в контекста на КТБ, сега с обществени средства ще се платят 3,6 млрд. лв. гарантирани депозити и лихвите към тях", коментира Стоянова. Според нея хората, които получават лихви от спестяванията си, трябва да участват във формирането на приходите в бюджета.
 
"КТБ е допълнителен аргумент за това. Няма причина да освободим само този доход от облагане", допълни Стоянова. Тя припомни, че има данъци за доходите от имущество, от допълнителен труд, от граждански договори и др.
 
Данъкът върху лихвите не е от сериозните пера в бюджета. Дори през миналата година, когато ставката беше 10%, в хазната постъпиха 82,5 млн. лв. При въвеждането на налога бившият финансов министър Симеон Дянков беше обявил доста по-амбициозни цели. Той очакваше годишни постъпления от около 120 млн. лева.
 
От началото на годината до септември от данъка върху лихвите по срочните депозити в хазната са постъпили едва 51,9 млн. лева. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Отхвърлиха съмненията за ебола в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=271430

В Министерството на здравеопазването вчера е постъпила информация от столичната болница „Токуда" за български гражданин с грипоподобни симптоми, пребивавал в последния месец в Сиера Леоне. Пациентът е бил прегледан и преценен като случай, подлежащ на клинично наблюдение и допълнително лабораторни изследвания.

Започва делото срещу мъжа, прегазил 4-годишния Паоло

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438680

Днес започва делото срещу Георги Сапунджиев, мъжът който преди няколко месеца прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. Очаква се той да направи пълни самопризнания и да поиска делото да бъде гледано по съкратената процедура. В момента мъжът е под домашен арест.
Припомняме, че трагедията се случи на 2-ри юни в близост до училище Днес започва делото срещу Георги Сапунджиев, мъжът който преди няколко месеца прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. Очаква се той да направи пълни самопризнания и да поиска делото да бъде гледано по съкратената процедура. В момента мъжът е под домашен арест. Припомняме, че трагедията се случи на 2-ри юни в близост до училище

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/11/21/2423398_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето темите, които днес ще следи обществената телевизия:

WSJ: Всички обичат долара

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246939_WSJ%3A+%D0%92%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8+%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%82+%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0

 Централните банки от цял свят, включително руската, както и преди предпочитат американската валута, поставяйки я над всички останали, се казва в коментар на "Уолстрийт Джърнъл".

Трябва да отбележим, че Пекин пристъпи към стратегическо увеличаване на юана в международната търговия и усили притока на своята валута на световните финансови пазари. "Дойче Банк" прогнозира, че през тази година делът на международните търговски операции в юани ще нарасне с 50% и ще достигне около 6 трилиона юана / 1 трилион долара/. Това са 20% от общия обем на търговия на азиатския гигант.

Пекин иска да интернационализира юана отчасти по икономически причини. Това ще помогне на икономиката на Поднебесната да се приспособи към интеграцията в световната икономика. Но има и политическа цел: Китай иска юанът да стане една от ключовите валути, която централните банки от цял свят съхраняват в своите трезори. Юанът като "резервна валута" ще стане символ на международната мощ и влияние на Китай.

Но никой няма капка съмнение в това, че доларът, както и преди царува.

Чуждестранните инвеститори изкупуват в рекордни количества американски дългови разписки. В резултат на това в началото на месеца доларът достигна до рекордното си за последните 5 години ниво. Чуждестранните инвестиции в ценни книжа на американската хазна през август достигнаха рекордната сума от 6 трилиона долара в условията, когато Европейският съюз балансира на ръба на поредната рецесия, спадът на нововъзникващите пазари и трудната битка на Япония за съживяването на своята застинала икономика.

Делът на долара в общия обем на световните валутни резерви за последните 20 години остана устойчив. През 1995 г. доларът представляваше 59% от общия обем на световните валутни резерви, данните за които бяха постъпили в Международния валутен фонд. До спукването на балона в сферата на информационните технологии в началото на новото хилядолетие този дял се увеличи до максималното си равнище от 72%, но за последните четири години зацикли на нивото от 61%.

Макар в данните на МВФ да няма данни за всички валутни резерви по света /там почти няма информация за 4 трилиона долара, които се съхраняват в Народната банка на Китай/, икономистите смятат, че те дават достатъчно точна представа за съотношението на валутите в авоарите на Централните банки по света.

Изглежда, че те за момента не бързат да купуват китайска валута в големи размери. Данните на МВФ показват, че резервите в "други валути", като юани, представляват около 3% от общия портфейл на централните банки.

Търговията в юани расте в геометричен прогресия. По някои оценки, китайската валута постепенно измества еврото. Въпреки това операциите в юани представляват малък дял в сравнение с доларовата търговия. Даже ако делът на международните търговски операции в юани нарасне до 6 трилиона, както предсказва "Дойче Банк", това ще представлява едва 5% от общия обем на световния износ. А в долари днес се осъществява над 80% от търговията.

В следващите години привлекателността на юана може да угасне. Един от факторите, които направиха юана толкова привлекателен за инвеститорите и компаниите, е прогнозата за увеличаване на неговата стойност. Тъй като през последното десетилетие Пекин позволи на своята валута да поскъпва, тя се доближи до това равнище, което някои икономисти определят като справедлива пазарна стойност.

Когато юанът достигне това ниво, той може да загуби част от своя блясък, особено ако растежът се забавя по-бързо от прогнозите.





БГНЕС

Отбелязваме деня на християнското семейство

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/otbeliazvame-denia-na-hristiianskoto-semejstvo-6027808

По това какво е времето на днешния ден народът гадае какво ще е то през цялата следваща година

Съмненията за ебола у нас са отхвърлени

http://econ.bg/Новини/Съмненията-за-ебола-у-нас-са-отхвърлени_l.a_i.612101_at.1.html

Пациентът, приет във ВМА, не е болен от ебола, обявиха от пресслужбата на министерството на здравеопазването. Това показват изследванията, които...

"Байерн" иска бисера на "Базел"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438681

И "Байерн" е пожелал бисера на швейцарския "Базел" Брийл Емболо. Камерунецът вкара първия гол и направи на пух и прах защитата на "Лудогорец" в последния мач от Шампионската лига.

17-годишният ученик е хванал окото на треньора Пеп Гуардиола. Във вторник Емболо дебютира за младежкия национален отбор на Швейцария при 1:1 срещу Шотландия. "Байерн" И "Байерн" е пожелал бисера на швейцарския "Базел" Брийл Емболо. Камерунецът вкара първия гол и направи на пух и прах защитата на "Лудогорец" в последния мач от Шампионската лига. 17-годишният ученик е хванал окото на треньора Пеп Гуардиола. Във вторник Емболо дебютира за младежкия национален отбор на Швейцария при 1:1 срещу Шотландия. "Байерн"

Съмненията за ебола у нас са отхвърлени*

http://econ.bg/Новини/Съмненията-за-ебола-у-нас-са-отхвърлени-_l.a_i.612101_at.1.html

Пациентът, приет във ВМА, не е болен от ебола, обявиха от пресслужбата на министерството на здравеопазването. Това показват изследванията, които...

Д-р Мира Кожухарова: Мрежата ни е готова за ебола, вчера беше тренировка за нас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438677

Нашата мрежа е готова за заразата. Вчера беше нещо като тренировка за нас.Това заяви доц. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология пред bTV по повод информацията, че в България има случай на ебола.
Радвам се, че човекът, за който имаше съмнения за ебола, не е заразен с нея. Никой не може да разполага с информацията кой къде пътува и Нашата мрежа е готова за заразата. Вчера беше нещо като тренировка за нас.Това заяви доц. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология пред bTV по повод информацията, че в България има случай на ебола. Радвам се, че човекът, за който имаше съмнения за ебола, не е заразен с нея. Никой не може да разполага с информацията кой къде пътува и

Болният с „ебола“ не е трябвало да бъде разкарван по болници

http://www.bnews.bg/article-122343

Не е трябвало пациентът, за когото имаше съмнения за ебола, да бъда разкарван по различни болници.

Ден на християнското семейство

http://www.moreto.net/novini.php?n=271434

Християнския свят отбелязва църковния празник Въведение Богородично, който е посветен на православната християнска младеж и семейство. В Константинополската църква празникът е въведен през седми век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква – от папа Григорий Единайсети през 1374 година.

Мира Кожухарова: В предгрипния сезон да не прексляваме с темата за ебола

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/21/2423603_mira_kojuharova_v_predgripniia_sezon_da_ne/?ref=rss


Националният консултант по епидемиология Мира Кожухарова коментира, че случилото се около съмненията за заразен с ебола българин показва, че здравните институции у нас имат готовност за действие в подобна критична ситуация.

"Ще извършим анализ на всички стъпки, които са направени. Без него сега общото впечатление е, че е спазен протоколът за действие в подобна ситуация", каза Кожухарова пред Би Ти Ви.

На въпрос дали властите у нас имат информация за броя на българите,...

Мира Кожухарова: В предгрипния сезон да не повтаряме симптомите на ебола

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/21/2423603_mira_kojuharova_v_predgripniia_sezon_da_ne_povtariame/?ref=rss


Националният консултант по епидемиология Мира Кожухарова коментира, че случилото се около съмненията за заразен с ебола българин показва, че здравните институции у нас имат готовност за действие в подобна критична ситуация.

"Ще извършим анализ на всички стъпки, които са направени. Без него сега общото впечатление е, че е спазен протоколът за действие в подобна ситуация", каза Кожухарова пред Би Ти Ви.

На въпрос дали властите у нас имат информация за броя на българите,...

Съмненията за пациент с ебола у нас не се потвърдиха

http://www.mediapool.bg/samneniyata-za-patsient-s-ebola-u-nas-ne-se-potvardiha-news227450.html

Българинът, настанен във Военномедицинска академия (ВМА), не е болен от ебола, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев е докладвал в щаба на Министерство на здравеопазването, че резултатите на хоспитализирания във Военномедицинска академия пациент, завърнал се от Сиера Леоне, не съдържат РНК на вируса Ебола. Този резултат окончателно отхвърля съмненията за заразяване с Ебола.

Д-р Мира Кожухарова: Мрежата ни е готова за ебола, вчера беше тренировка за нас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438673

Нашата мрежа е готова за заразата. Вчера беше нещо като тренировка за нас.Това заяви доц. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология пред bTV по повод информацията, че в България има случай на ебола.
Радвам се, че човекът, за който имаше съмнения за ебола, не е заразен с нея. Никой не може да разполага с информацията кой къде пътува и Нашата мрежа е готова за заразата. Вчера беше нещо като тренировка за нас.Това заяви доц. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология пред bTV по повод информацията, че в България има случай на ебола. Радвам се, че човекът, за който имаше съмнения за ебола, не е заразен с нея. Никой не може да разполага с информацията кой къде пътува и

Д-р Кантарджиев: Със санитарски будьоновки преглеждаха съмнителните за ебола

http://frognews.bg/news_80723/

"Ебола в България няма, ние лично изследвахме съмнението за тази болест у нас. Човекът имаше просто голяма температура". Това каза пред "Нова телевизия" д-р Тодор Кантарджиев.

Графолог: Първоначалният текст е бил Д.П., а не 10

http://offnews.bg/news/n_1/n_420576.html

Оригиналният текст в тефтерчето на Филип Златанов е бил Д.П., а не 10. Това заяви графологът Саша Атанасов пред bTV тази сутрин с уговорката, че при липса на оригиналния текст не може да се направи категорично заключение. Инициалите съвпадат с първите букви от името и фамилията на Делян Пеевски. В тефтерчето на места е написано не Д.П., а Д. Пеевски, отбеляза Антоанета Цонева от "Протестна мрежа", която също коментира казуса в студиото на bTV. "Тъй като не изследваме оригинала, се губят много от признаците, с които можем да обосновем категорично заключение. Но се набива на очи следното: Ако приемем, че "10" е оригиналът, веднага  ще отчетем несъответствие между изписването на цифрите 1 в "10" и по-долу, където е изписана годината 2012. Във втория случай изписаната цифра няма основа отдолу. Същият е случаят с цифрата 0 от въпросното "10". То е изписано по начин, коренно различен от другите нули, написани в тефтерчето. Тя по никакъв начин не прилича на другите нули. В единия случай е изписана с ляво окръжно движение, а на другото място - с дясно окръжно движение", каза графологът. За изгубването на тефтерите на Филип Златанов графологът заяви, че това е "лош късмет" и че вещото лице Стефан Бенчев е "много опитен, да не кажа най-опитният от нас".

21 ноември в историята

http://www.cross.bg/zagivat-istoriyata-mina-1440630.html

/КРОСС/695 г. - Свети Вилиброрд е ръкоположен за пръв епископ на фризийците. 1344 г. - Започва строежа на днешната Катедрала Свети Вит, когато епископът на Прага е издигнат в архиепископ.1673 г. - Войската на бъдещия полски крал Ян III Собиески разгромява армията на Хюсеин паша при украинската крепост Хотин.1766 г. - Във Филаделфия е открит първият театър в Северна Америка.1783 г. - Жан Пилатр и маркиз Франсоа д'Арлан извършват първия свободен полет над Париж с балон.1789 г. - Северна Каролина става 12-я щат на САЩ.1806 г. - Наполеон Бонапарт издава указ за икономическа блокада на Англия, в отговор на организираната от Англия морска блокада на Франция.1916 г. - След попадане на мина в Егейско море, потъва корабът-близнак на Титаник - лайнерът Британик; от 1 300 души екипаж и пасажери загиват 30.1920 г. - ИРА извършва екзекуция на 14 тайни агенти от британските тайни служби, известно в историята като Кървавата неделя.1931 г. - Фирмата AT&T започва производството на първия телекс.1974 г. - При два атентата на групировката ИРА в Бирмингам загиват 19 души и са ранени 180.1980 г. - При най-големия в историята на Невада (САЩ) пожар на хотел в Лас Вегас загиват 87 души и 650 са ранени.1995 г. - Подписано е Дейтънското споразумение, което слага край на продължилата три години и половина война в Босна и Херцеговина. Споразумението е тържествено ратифицирано в Париж на 14 декември същата година.1999 г

Асен Блатечки и бившата му жена Катерина Горанова ще доснимат заедно общия си филм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437808


Димитър Митовски ще събере екипа си и ще се върне пак на снимачната площадка в началото на новата година. Там ще възобнови работа по кинолентата “Бензин”. Това е филмът, който Асен Блатечки и Калин Врачански започнаха да снимат миналата година с работно заглавие “Люси”.
Междувременно Блатечки представи последния си филм “Съдилището”. Димитър Митовски ще събере екипа си и ще се върне пак на снимачната площадка в началото на новата година. Там ще възобнови работа по кинолентата “Бензин”. Това е филмът, който Асен Блатечки и Калин Врачански започнаха да снимат миналата година с работно заглавие “Люси”. Междувременно Блатечки представи последния си филм “Съдилището”.

Отпадат съмненията за болен от ебола у нас *

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/otpadat-symneniiata-za-bolen-ot-ebola-u-nas--184201/

Случаят беше стрес тест, който показа, че сме готови да отговорим на това предизвикателство, заяви министърът на здравеопазването Петър Москов

Как се възстановяваме след раздяла

http://www.grreporter.info/Kak_se_vzstanovyavame_sled_razdyala/16433

Луната в индивидуалния хороскоп е свързана с начина, по който реагираме емоционално и инстинктивно на всяка една житейска ситуация. Позицията й указва цялостната ни природа, как приемаме света около нас и как му реагираме, с каква честота попадаме в разочарования като цяло и общият ни подход към тях.

прочети повече

Фалкао пак се контузи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438674

Кризата с контузени в "Манчестър Юнайтед" вече има застрашителни размери, след като Радамел Фалкао отново е с травма. Колумбийският нападател дойде под наем от "Монако" в началото на сезона, но е играл съвсем малко. И все по-малко вероятно става да бъде откупен през лятото.

"Контузен е и не може да играе - каза треньорът Луис ван Гаал преди Кризата с контузени в "Манчестър Юнайтед" вече има застрашителни размери, след като Радамел Фалкао отново е с травма. Колумбийският нападател дойде под наем от "Монако" в началото на сезона, но е играл съвсем малко. И все по-малко вероятно става да бъде откупен през лятото. "Контузен е и не може да играе - каза треньорът Луис ван Гаал преди

Десислав Данов: Има ли нелицеприятни истини във Фонда за гарантиране на влоговете

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246938_%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2+%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%98%D0%BC%D0%B0+%D0%BB%D0%B8+%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B8+%D0%B8%D1%81%D1

 Не знам защо толкова бързо бе сменен досегашния председател на Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВ). Страхувам се, че почти никой не знае освен много тесен кръг лица. В някои медии вече се появиха догадки, че тази смяна е продиктувана от изтеклите списъци на големи вложители в КТБ.

 

Възможни са значително по-мрачни сценарии, свързани с дейността на самия ФГВ. Факт е, че от създаването си през 1999 до сега, тази институция успяваше да стои в страни от фокуса на общественото внимание. Изведнъж върху нея се струпаха огромни очаквания, а с тях изникват и въпросите. Един от тези въпроси е, как човек, чиято основна част от професионалната кариера е преминала в ръководството на банка, имала нужда вече два пъти от сериозна държавна подкрепа, може да бъде непротиворечива кандидатура за шеф на Фонда. На този въпрос следва да отговорят предложилите новия ръководител на ФГВ.

Относно толкова коментирания въпрос със законността на т.нар. "цесии". По същество те са само част от юридическата обвивка на едни неистови тристранни опити, вложители в КТБ да съхранят част от парите по своите депозити. От къде идва оптимизмът на управляващите, че тези "цесии" могат да бъдат "отменени" също може само да се гадае. В рамките на това гадание следва да се включи и конституционната забрана за приемане на закони с обратно действие. Дали юристите, които са застанали зад подобни идеи имат нещо сериозно предвид или това е само детайл от политическото празнодумство предстои да видим. Така или иначе, всяко нарушение на правата на депозантите от страна на държавата би било идеална цел за атакуване пред български и европейски съдилища. Надявам се премиерът да има солидни аргументи за изявлението: "Ще отменим всички прихващания в КТБ. Всички, които са се нагласили през цесиите, една вторична далавера... и са се нагласили вече. Ще отменим прихващанията в цесиите. На практика се надявам едни 800 милиона лева да си влязат обратно в държавата".

Цесията като юридически механизъм се урежда в Закона за задълженията и договорите и означава прехвърляне на вземане. Това, което е известно до момента за случващото се с депозитите в КТБ е, че техните титуляри ги прехвърлят по номинал срещу сконтирани плащания към юридически и физически лица, които са кредитополучатели на банката. В бъдеще приобретателите на тези депозити ще могат да поискат погасяване на своите кредити до размера на придобитите депозити поради сливане на фигурите кредитор и длъжник. Това е схема, частично изгодна за оригиналните депознати – те все пак ще получат нещо над гарантираните 196 000 лв. В противен случай цялата тази горница "гори". Схемата е условно изгодна и за придобиващите тези депозити, защото, макар да има известен риск, те биха могли да си намалят/погасят задълженията към КТБ. Основен губещ е държавата, която няма да събира реалните суми на отпуснатите кредити. А държавата – това са всички български данъкоплатци. Те могат да изразят своята "признателност" към БНБ, която до момента "перфектно" е осъществявала своите надзорни функции.

Във всички случаи интересното предстои, защото лица, загубили милиони и десетки милиони в КТБ няма да се поколебаят да потърсят в български и европейски съд тънката граница между закон с обратно действие и такъв за преуреждане на съществуващи отношения. В този смисъл, наистина силно се надявам ентусиазмът на премиера да е подплатен със солидни юридически аргументи. В противен случай България пак ще плаща, но този път и разходи за загубени дела.

Един добър лакмус за това, дали се търси законност или отново ставаме свидетели на следизборен популизъм ще бъде поведението на НАП. Защото ако едно физическо лице има на свое име 10, 20 и повече милиона това не може да не буди интерес у данъчните, пък бил той и чисто професионален. Липсата на подобни действия би означавала само едно, държавата е "благосклонна" към големите вложители и приказките за борба с "вторичната далавера" са просто изхабен въздух.

 

 

 

 

БГНЕС

Шеф на Газпром загина в катастрофа с хеликоптер (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438666

Шеф на "Газпром" загина при катастрофа с хеликоптер в Русия. Евгений Шебаршов и семейството му са сред 5-те жертви на падането на машина Еврокоптер 350 недалеч от Нижни Новгород, съобщиха руските медии. Причината за катастрофата не е ясна. Според руски медии сред загиналите е съпругата на Шебаршов и 8-годишната им дъщеря.

Преглед на печата - 21 ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=271426

Първият случай у нас на пациент със съмнения за ебола е водеща теми за петъчните вестници. „Българин, завърнал се преди три седмици от Сиера Леоне, е приет в столична болница с оплаквания, наподобяващи симптомите на ебола, разказа пред Нова телевизия свидетел, чиято майка е била настанена в същата болница, „през няколко кушетки" от въпросния мъж.

Шеф на Газпром загина в катастрофа с хеликоптер (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438661

Шеф на "Газпром" загина при катастрофа с хеликоптер в Русия. Евгений Шебаршов и семейството му са сред 5-те жертви на падането на машина Еврокоптер 350 недалеч от Нижни Новгород, съобщиха руските медии. Причината за катастрофата не е ясна. Според руски медии сред загиналите е съпругата на Шебаршов и 8-годишната им дъщеря.

5 партии в Украйна подписаха коалиционно споразумение

http://news.ibox.bg/news/id_1915481114

Блокът на Порошенко, Народният фронт, „Самопомощ”, партията на Ляшко

"Киномания" започва и във Варна

http://www.dnevnik.bg/morski/2014/11/21/2423562_kinomaniia_zapochva_i_vuv_varna/?ref=rss

Вторият по големина филмов фестивал в България от днес започва сателитното си издание и във Варна с новия филм на Алехандро Гонзалес Иняриту "Бърдмен, или Неочакваната добродетел на невежеството"  от 19 ч. 37 филма от богатата програма на фестивала, изпълнена с отличени филми, ще гостуват във Фестивалния и конгресен център до 30 ноември.

В първия ден в зала "Европа" на центъра ще бъдат прожектирани и италианския "Да живее свободата" от 18.30 ч., както и наградения ирландски...

7 неща, които може би не знаете за сърдечната недостатъчност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437323

1 Сърдечната недостатъчност е сериозно заболяване, при което сърцето не успява да изпомпва кръвта в тялото така, както трябва. В резултат на това кръвта не може да достави достатъчно кислород и храна на тялото, за да може то да работи нормално. Това може да накара човек да се почувства уморен или изтощен. 1 Сърдечната недостатъчност е сериозно заболяване, при което сърцето не успява да изпомпва кръвта в тялото така, както трябва. В резултат на това кръвта не може да достави достатъчно кислород и храна на тялото, за да може то да работи нормално. Това може да накара човек да се почувства уморен или изтощен.

Гърция се обръща към Кристоф Даум

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438668

Германецът Кристоф Даум може да стане национален селекционер на Гърция. Федерацията уволни италианеца Клаудио Раниери след конфузнат загуба с 0:1 от Фарьорските о-ви в Атина миналата седмица.

"Още миналата година водихме доста сериозни разговори, но тогава те предпочетоха Раниери - каза Даум. - Сега ще представя отново вижданията си и ще мислим Германецът Кристоф Даум може да стане национален селекционер на Гърция. Федерацията уволни италианеца Клаудио Раниери след конфузнат загуба с 0:1 от Фарьорските о-ви в Атина миналата седмица. "Още миналата година водихме доста сериозни разговори, но тогава те предпочетоха Раниери - каза Даум. - Сега ще представя отново вижданията си и ще мислим

"Къртици" ще борят рушветите в КАТ

http://frognews.bg/news_80722/

КАТ пуска „къртици”, които да следят дали полицаите на пътя взимат рушвети. Агентите ще бъдат униформени, които ще застават до всеки екип, който извършва проверки. Това ще се прави, докато не влезе в сила моделът, за който премиерът Бойко Борисов нареди ­ да се заснема с камера всяко едно спиране на кола от катаджия до издаването на акта.

Жана Жекова показа 13 булчински рокли на юбилейното си ревю

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437951

13 булчински рокли изработи Жана Жекова за юбилейното си модно ревю в сряда вечерта. Тази година брандът на дизайнерката празнува 30-ата си годишнина. На дефилето тя показа 66 модела - ретроспекция на някои от най-добрите, които е правила, както и нови. Изработва ги от органза, тюл, коприна и дантела. 13 булчински рокли изработи Жана Жекова за юбилейното си модно ревю в сряда вечерта. Тази година брандът на дизайнерката празнува 30-ата си годишнина. На дефилето тя показа 66 модела - ретроспекция на някои от най-добрите, които е правила, както и нови. Изработва ги от органза, тюл, коприна и дантела. "Разработихме и технология за направа на наш

Жертвите на снежните бури в САЩ станаха десет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438645

Броят на загиналите в резултат на силното застудяване и снежната стихия в северната част на САЩ достигна десет души, съобщи CNN.
Силният снеговалеж доведе до затваряне на пътища и спиране на работата на обществени служби. Особено тежко пострадаха жителите на Бъфало. На места снежната покривка там достигна 2 метра. Броят на загиналите в резултат на силното застудяване и снежната стихия в северната част на САЩ достигна десет души, съобщи CNN. Силният снеговалеж доведе до затваряне на пътища и спиране на работата на обществени служби. Особено тежко пострадаха жителите на Бъфало. На места снежната покривка там достигна 2 метра.

Жертвите на снежните бури в САЩ станаха десет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438640

Броят на загиналите в резултат на силното застудяване и снежната стихия в северната част на САЩ достигна десет души, съобщи CNN.
Силният снеговалеж доведе до затваряне на пътища и спиране на работата на обществени служби. Особено тежко пострадаха жителите на Бъфало. На места снежната покривка там достигна 2 метра. Броят на загиналите в резултат на силното застудяване и снежната стихия в северната част на САЩ достигна десет души, съобщи CNN. Силният снеговалеж доведе до затваряне на пътища и спиране на работата на обществени служби. Особено тежко пострадаха жителите на Бъфало. На места снежната покривка там достигна 2 метра.

Швейцария започва похода към първата си купа "Дейвис"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/21/2423566_shveicariia_zapochva_pohoda_kum_purvata_si_kupa_deivis/?ref=rss


С голям оптимизъм, но и със сериозни притеснения около състоянието на своя най-добър тенисист, Швейцария се изправя пред възможността да спечели за първи път в историята си купа "Дейвис". 

Финалът на световното отборно първенство стартира днес на специално пригодения клей корт на стадион "Пиер Моруа" в Лил с два индивидуални двубоя. В 15.30 часа Станислас Вавринка излиза срещу Жо-Вилфред Цонга, а след това Роджър Федерер ще срещне Гаел Монфис. 

Френските тенисисти ще...

Телевизионно утро

http://www.cross.bg/bulgariya-zhivo-teftercheto-1440629.html

/КРОСС/Нова телевизия, „Здравей, България" Кой е 10 в тефтерчето на Филип Златанов? Станаха ли инициалите Д.П. числото 10 или обратно? Гост: Атанас Атанасов И още - адвокатите на автора на тефтерчето - в студиото на „Здравей, България". Ексклузивно: Тотомилионерът от Перник след като милионите му потънаха в КТБ. Как откраднаха колата на вътрешния министър? И още - за подкупните полицаи - Веселин Вучков пред Диана Найденова. Лов за терористи в столичен квартал - възможно ли е да е нова схема за измама? Пореден абсурд - държавата плаща само четвърт от животоспасяващ апарат за сърце. Ново разкритие за НЛО - прелетяла ли е огромна летяща чиния над столицата? Химнът на джипитата „Живот за всички" във филмов вариант. На живо от САЩ: Анита - българката на конкурса „Мисис свят" - само в „Здравей, България". БНТ, „Денят започва" За какво ще стигнат коледните добавки? Как и кога трябва да се увеличи възрастта за пенсиониране? Коментар на Мика Зайкова и Иван Нейков Рекетират ли катаджийте с фалшиви дрегери? Трябва ли да се снимат с камери проверките на пътя, питаме бившият началник на КАТ Алекси Стратиев и режисьорът Андрей Слабаков. Има ли опасност за мнозинството в парламента заради назначението на военния заместник-министър. Гост- Корман Исмаилов Успяха ли българските министри да договорят в Брюксел повече пари за България? Отговорът от вицепремиера Томислав Дончев

Преглед на печата

http://www.cross.bg/depoziti-leva-banki-1440628.html

/КРОСС/Изплащат гарантираните депозити от КТБ в 9 банки Ще отменим цесиите и прихващанията от тази банка в. Класа Гарантираните депозити в КТБ ще бъдат изплатени през 9 банки, съобщи премиерът Бойко Борисов, който заедно с финансовия министър Владислав Горанов и председателя на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова обсъди ситуацията с Асоциацията на търговските банки в България.На срещата стана ясно, че ще бъде предложен законодателен текст, който да отмени всички прихващания между кредити и депозити в КТБ (отмяна на т.нар. "цесии"). Законодателната промяна ще бъде предложена за одобрение от парламента между първо и второ четене на актуализацията на бюджета. Според Бойко Борисов това може да спести на хазната около 800 млн. лева от средствата, с които държавата ще подпомогне Фонда за гарантиране на депозитите при изплащането на минимално гарантираните депозити от 100 хил. евро в КТБ: От тук нататък сме създали максимално добра организация за времето до 4-ти декември изплащането на хората на депозитите от КТБ.В 9 банки ще се извърши. Няма спорове. Тъй като имаше и други спекулации, ще отменим всички прихващания в КТБ, всички, които са се нагласили през цесии, една вторична далавера. Така че на практика аз се надявам едно 800 милиона да си влязат обратно в държавата.На срещата бе представен и новият директор на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков.Пълния текст четете на www.classa.bgСтр

Най-важното от Варна във вчерашния 20 ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=271345

Нов младежки дом ще бъде приоритет след титлата Варна2017 Нов младежки дом в града е част от нещата, които занапред ще бъдат след спечелването от Варна на приза Европейска младежка столица 2017. Това каза пред медии по време на стартиране на ремонта на Двореца на културата и спорта кметът Иван Портних, предаде репортер на Moreto.

Швайнщайгер отново в игра след 18 седмици

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438651

Бастиян Швайнщайгер е на път да изиграе първия си мач след финала на световното първенство Германия - Аржентина (1:0). Звездата вече е здрав и може да се пусне в двубоя на "Байерн" срещу "Хофенхайм" в събота. Тази вечер треньорът Пеп Гуардиола ще обяви групата на баварците, но вече нищо не пречи Швайни да е на терена. Заради контузията 30-годишният Бастиян Швайнщайгер е на път да изиграе първия си мач след финала на световното първенство Германия - Аржентина (1:0). Звездата вече е здрав и може да се пусне в двубоя на "Байерн" срещу "Хофенхайм" в събота. Тази вечер треньорът Пеп Гуардиола ще обяви групата на баварците, но вече нищо не пречи Швайни да е на терена. Заради контузията 30-годишният

Албена Шкодрова: Комунизмът е куриозен период по отношение на храната, безрадостен

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/21/2422986_albena_shkodrova_komunizmut_e_kuriozen_period_po/?ref=rss


Защо София през 1975 г. има повече ресторанти на глава от населението от Ню Йорк през 2014 г.? Защо всички знаят как изглежда Джулия Чайлд, а никой вече не знае коя е и как изглежда Пенка Чолчева? Как високата френска кухня си проби път в менютата на комунистическите ресторанти, защо магазините бяха винаги празни и как Никсън вдъхнови производството на шунка в България? Това са само малка част от въпросите, отговорите на които съставят "кухненския" портрет на социализма у нас -...

Болните от СПИН в България - около 2000

http://frognews.bg/news_80721/

Заразените с вируса на СПИН у нас са близо 2000 души, съобщиха от програмата „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерството на здравеопазването по време на форум. 113 са новооткритите серопозитивни от януари до момента. Броят на новите болни мъже е близо четири пъти по-голям от броя на жените.

Шефът на центъра по заразни болести: Щяха да ни спрат тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438635

Лабораторията за изследване на ебола мизерства. Вместо да бъдат отпуснати повече пари покрай световната криза със смъртоносния вирус, те са били орязани. Това разкри проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.
"Щяха да ни спрат тока. Нямахме пари да си платим сметките", обясни директорът на Националния център по заразни и паразитни болести. Лабораторията за изследване на ебола мизерства. Вместо да бъдат отпуснати повече пари покрай световната криза със смъртоносния вирус, те са били орязани. Това разкри проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ. "Щяха да ни спрат тока. Нямахме пари да си платим сметките", обясни директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Изолираните заради ебола са освободени

http://pik.bg/изолираните-заради-ебола-са-освободени-news252101.html

Изолираните заради ебола са освободени

"Арестуваните" пациенти, които са били заподозрени в близък контакт с мъжа, за когото е имало подозрение, че носи вируса на ебола, са били освободени тъй като вече притестенията са отпаднали, съобщи заместник министърът на здравеопазването Ваньо Шарков пред Нова ТВ.

Категорично вече е ясно, че мъжът, за когото е имало подозрения, че е заразен със сериозната болест, не е носител на този смъртоносен африкански вирус. Той е работил в провинция Които в Сиера Леоне. Вече според експерти може да се говори за феномена "Психо ебола".

Десет са жертвите на бурите в САЩ

http://america.actualno.com/Deset-sa-jertvite-na-burite-v-SASht--news_61512.html

Броят на загиналите в резултат на силното застудяване и снежната стихия в северната част на САЩ достигна десет души, съобщи ТАСС. Силният снеговалеж доведе до затваряне на пътища и спиране на работат...

Адвокатът на Филип Златанов: Да не изчезне и той като тефтерите

http://crime.actualno.com/Advokatyt-na-Filip-Zlatanov-Da-ne-izchezne-i-toj-kato-tefterite-news_61511.html

Всичко ни се струва странно – като започнем още с този фарс, който прокуратурата разигра с представянето на определени страници от тефтерите на Филип Златанов. Това заявиха адвокатите на зло...

Професор от БАН: Имало е скорошен случай на НЛО в България

http://cosmos.actualno.com/Profesor-ot-BAN-Imalo-e-skoroshen-sluchaj-na-NLO-v-Bylgarija-news_61513.html

Преди месец и половина над квартал „Кремиковци” е видяно НЛО от свидетел. Това съобщи проф. Лъчезар Филипов от БАН, един от лекторите на конференция, посветена на Извънземния разум...

Патриоти или патриотчета?

http://viewpoint.actualno.com/Patrioti-ili-patriotcheta-news_61472.html

Кажи-речи от началото на седмица чепикът отново стегна „Патриотичния фронт” – много лошо било човек на име Орхан Исмаилов да става заместник-министър на отбраната, защото...

Пускат парите по ОП "Регионално развитие" през 2015 г.?

http://business.actualno.com/Puskat-parite-po-OP-Regionalno-razvitie-prez-2015-g--news_61515.html

Имахме две спрени европрограми. ОП "Околна среда" я отпушихме, но има още много работа по ОП "Регионално развитие". Това заяви вицепремиерът и министър по еврофондовете Томислав До...

Да избягаш от Северна Корея

http://asia.actualno.com/Da-izbjagash-ot-Severna-Koreja-news_61516.html

В Северна Корея бил надзирател - пазил политическите затворници в наказателните трудови лагери. Преди 20 години обаче Ан Мьон-чол успява да избяга от "затвора" Северна Корея. Това е негова...

Владо Карамазов, Юлиан Вергов и Захари Бахаров поставят “Арт” за 50-и път

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437835


Тримата актьори ще се качат на сцената в Сатиричния театър в София за 50-и път с постановката “Арт”. Юбилейното представление ще се играе на 30 ноември, похвали се самият Владо Карамазов в социалната мрежа. След това той, Юлиан Вергов и Захари Бахаров ще изиграят представлението още 3 пъти до края на годината - на 8, 20 и 29 декември от 19,30 ч. Тримата актьори ще се качат на сцената в Сатиричния театър в София за 50-и път с постановката “Арт”. Юбилейното представление ще се играе на 30 ноември, похвали се самият Владо Карамазов в социалната мрежа. След това той, Юлиан Вергов и Захари Бахаров ще изиграят представлението още 3 пъти до края на годината - на 8, 20 и 29 декември от 19,30 ч.

Шефът на центъра по заразни болести: Щяха да ни спрат тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438629

Лабораторията за изследване на ебола мизерства. Вместо да бъдат отпуснати повече пари покрай световната криза със смъртоносния вирус, те са били орязани. Това разкри проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.
Лабораторията за изследване на ебола мизерства. Вместо да бъдат отпуснати повече пари покрай световната криза със смъртоносния вирус, те са били орязани. Това разкри проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ. "Щяха да ни спрат тока. Нямахме пари да си платим сметките", обясни директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Васил Петров тръгва на турне с духови и симфонични оркестри

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437831

Шест коледни концерта ще изнесе на живо с оркестър Васил Петров преди Коледа. Първият спектакъл е със Софийския духов оркестър на 16 декември в зала “България”. Сред гостуващите солисти ще са Миро и детският хор “Бон-бон”. На 19 и 20 декември Петров ще направи концерти в Стара Загора и Търново, а на 21,22 и 23 декември - в Търговище, Варна и Русе, Шест коледни концерта ще изнесе на живо с оркестър Васил Петров преди Коледа. Първият спектакъл е със Софийския духов оркестър на 16 декември в зала “България”. Сред гостуващите солисти ще са Миро и детският хор “Бон-бон”. На 19 и 20 декември Петров ще направи концерти в Стара Загора и Търново, а на 21,22 и 23 декември - в Търговище, Варна и Русе,

Фандъкова и Московски ще инспектират метрото

http://pik.bg/фандъкова-и-московски-ще-инспектират-метрото-news252100.html

Фандъкова и Московски ще инспектират метрото

Кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло Московски ще инспектират изграждането на столичното метро в участъка от метростанцията при бул. „Александър Малинов” до метростанцията при бул. „Академик Балан”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

На събитието е поканен да присъства министър-председателят на България Бойко Борисов. Участъкът е част от трасето Младост І-Бизнес парка в Младост ІV. Обиколката ще започне в 11.00 часа от кръстовището на булевардите „Александър Малинов” и „ Андрей Ляпчев”.

Свръхбогатите се увеличават въпреки кризите по света

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438626

Приблизително 211 хиляди "свръхбогати" по света продължават да просперират и през 2014 година, въпреки геополитическите напрежения. В техните ръце е 13% от световното богатство, съобщава доклад на швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) и консултантската агенция Wealth-X, цитиран от АФП.
"През 2014 г., броят на свръхбогатите в света се е увеличил с 6%, Приблизително 211 хиляди "свръхбогати" по света продължават да просперират и през 2014 година, въпреки геополитическите напрежения. В техните ръце е 13% от световното богатство, съобщава доклад на швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) и консултантската агенция Wealth-X, цитиран от АФП. "През 2014 г., броят на свръхбогатите в света се е увеличил с 6%,

Смут: Орязани са парите за ебола

http://frognews.bg/news_80720/

Лабораторията за изследване на ебола мизерства. Вместо да бъдат отпуснати повече пари покрай световната криза със смъртоносния вирус, те са били орязани. Това разкри проф. Тодор Кантарджиев.

Няма ебола в България

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/niama-ebola-v-bylgariia-6027807

Кръвните тестове на 57-годишният мъж, настанен във ВМА, излязоха рано тази сутрин

Фалшива тревога: Няма ебола в България

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/falshiva-trevoga-niama-ebola-v-bylgariia-6027807

Кръвните тестове на 57-годишният мъж, настанен във ВМА, излязоха късно през нощта

Свръхбогатите се увеличават въпреки кризите по света

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438622

Приблизително 211 хиляди Приблизително 211 хиляди "свръхбогати" по света продължават да просперират и през 2014 година, въпреки геополитическите напрежения. В техните ръце е 13% от световното богатство, съобщава доклад на швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) и консултантската агенция Wealth-X, цитиран от АФП. "През 2014 г., броят на свръхбогатите в света се е увеличил с 6%,

След Пенев БФС завива към Петев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438091

БФС прекрати договора на Любослав Пенев като национален селекционер и се оглежда за нов треньор. Такъв ще има до месец, а през този период ще бъдат огледани три кандидатури на български специалисти. Голямата деветка на златния ни отбор води България почти 3 години, но и той не успя с тима, който обезсмислs усилията на всеки свой треньор в последнот БФС прекрати договора на Любослав Пенев като национален селекционер и се оглежда за нов треньор. Такъв ще има до месец, а през този период ще бъдат огледани три кандидатури на български специалисти. Голямата деветка на златния ни отбор води България почти 3 години, но и той не успя с тима, който обезсмислs усилията на всеки свой треньор в последнот

Пътна обстановка в страната - 21 ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=271413

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: без ограничения. АМ „Хемус”: без ограничения. АМ „Люлин”: На 20 ноември 2014 г. (от 9 до 17 часа), поради ремонтни дейности на електрическата мрежа, извършвани от НЕК в обхвата на АМ "Люлин" при км 0+324 /детелина на околовръстен път и начало на АМ “Люлин”/, се организира поетапно спиране на движението на МПС шест пъти на ден по 10 минути.

Любим виц на Оксана Станчева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437859

Песимистът вижда само тунел.
Оптимистът вижда светлината в края на тунела. Реалистът вижда тунела, светлината и приближаващия влак.
А машинистът... машинистът вижда трима идиоти, седящи на Песимистът вижда само тунел. Оптимистът вижда светлината в края на тунела. Реалистът вижда тунела, светлината и приближаващия влак. А машинистът... машинистът вижда трима идиоти, седящи на

Шарков категорично: Няма ебола,"арестуваните" са освободени

http://frognews.bg/news_80719/

"Арестуваните" пациенти, които са били заподозрени в близък контакт с мъжа, за когото е имало подозрение, че носи вируса, са били освободени тъй като вече притестенията са отпаднали, съобши заместник министърът на здравеопазването Ваньо Шарков пред Нова тв.

Изолираните заради ебола са освободени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438616

"Арестуваните" пациенти, които са били заподозрени в близък контакт с мъжа, за когото е имало подозрение, че носи вируса на ебола, са били освободени тъй като вече притестенията са отпаднали, съобщи заместник министърът на здравеопазването Ваньо Шарков пред Нова ТВ.
Категорично вече е ясно, че мъжът, за когото е имало подозрения, "Арестуваните" пациенти, които са били заподозрени в близък контакт с мъжа, за когото е имало подозрение, че носи вируса на ебола, са били освободени тъй като вече притестенията са отпаднали, съобщи заместник министърът на здравеопазването Ваньо Шарков пред Нова ТВ. Категорично вече е ясно, че мъжът, за когото е имало подозрения,

Изолираните заради ебола са освободени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438613

"Арестуваните" пациенти, които са били заподозрени в близък контакт с мъжа, за когото е имало подозрение, че носи вируса на ебола, са били освободени тъй като вече притестенията са отпаднали, съобщи заместник министърът на здравеопазването Ваньо Шарков пред Нова ТВ. Категорично вече е ясно, че мъжът, за когото е имало подозрения,

Днес ще е облачно със слаби превалявания

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438609

Над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има над Южна България и северозападните райони. Ще се задържи ветровито – с умерен и временно силен северозападен, в Източна България – северен вятър.
Понижението на температурите ще продължи и на отделни места в североизточните Над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има над Южна България и северозападните райони. Ще се задържи ветровито – с умерен и временно силен северозападен, в Източна България – северен вятър. Понижението на температурите ще продължи и на отделни места в североизточните

Днес ще е облачно със слаби превалявания

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4438603

Над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има над Южна България и северозападните райони. Ще се задържи ветровито – с умерен и временно силен северозападен, в Източна България – северен вятър.
Понижението на температурите ще продължи и на отделни места в североизточните Над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има над Южна България и северозападните райони. Ще се задържи ветровито – с умерен и временно силен северозападен, в Източна България – северен вятър. Понижението на температурите ще продължи и на отделни места в североизточните

Без ток във Варна и областта утре ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=271412

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 21 ноември - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:30 ч. - част от местност "Евксиноград", част от ул.

Днес е Въведение Богородично - празник на християнското семейство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/21/2412210_dnes_e_vuvedenie_bogorodichno_-_praznik_na/?ref=rss


Православната църква отбелязва днес Въведение Богородично, посветен на християнското семейство и на християнската младеж.

В Константинополската църква празникът е въведен през седми век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква - от папа Григорий Единайсети през 1374 година.

Според Светото писание на този ден 3-годишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога. Този ден става символ на въвеждането на младия човек в...

Под менте шапката на ВИП

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246937_%D0%9F%D0%BE%D0%B4+%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5+%D1%88%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%92%D0%98%D0%9F

 Преди ден бе излъчена новата „риалити звезда“ на тв шоуто „ВИП брадър“ - актьорът и режисьор Владислав Карамфилов, поизвестен у нас като Влади Въргала. Вече втори ден гледаме изпадналия във финансов колапс артист, когото продължават да „въргалят“ в почти всички телевизионни предавания на Нова тв. След всички приповдигнати коментари в ефира се замислих по какви критерии се подбират участващите в този формат, какви добродетели и ценности показват те с поведението си от екрана.

В тълкуването за ВИП персона е залегнало, че Very Important Person е много важен човек. Извинете, ама освен поп легендата ни Йорданка Христова имам проблем да се съглася, че който и да е от останалите участници е важен с познанието, поведението и навиците си.
Синът на истинската звезда в нашето кино Иван Иванов и на Петя Силянова - Стефан -WOSH MC, който бе сред малцината с нормално поведение, го каза простичко и ясно уж на шега: „Не искам никога повече да се събирам с хора като тези в къщата.“

Откровението на младия рапър, който впрочем засне и филм за баща си, не се нуждае от разяснения. Възпитан от родителите си, той вероятно дълго ще има кошмари от битово просташките изцепки в т. нар. Образцов дом.

Въпрос без отговор е как и защо продуцентите подбират за тези формати хора без ценностни и етични качества, дори такива без елементарни хигиенни навици, както се видя. Това ли са личностите за пример в артистично-творческия ни елит, та ни ги показват в подобни формати, които е известно, че влизат директно неканени в домовете ни.

Нямам за цел да обиждам и наранявам никого от участвалите в предаването. Те са такива, каквито са, и съм далеч от мисълта да морализаторствам, нито пък да им давам рецепти за поведение и живот. Не смятам обаче, че трябва да подминаваме мълчешком и с лицемерно безразличие факта, че ни показват не най-представителната извадка от артистичния свят. Или може би някой смята, че има какво да научи от нелепите изстъпления на плеймейтки, манекенки, водещи на скандални жълти предавания и замогнали се превозвачи в градския транспорт!?

Кой има потребност да гледа живота на тези хора, чиито качества будят съмнения. Такива предавания спомагат само за размиването на критериите ни за добро и зло, за искреност и лицемерие, за лъжа и истина.

Каненето на „поугаснали“ звезди като Памела Андерсън и Парис Хилтън в предишни издания трудно може да вдигне нивото на предаването.
А казват, че името на шоуто произлиза от романа „1984“ на Джордж Оруел, в който Големия брат (Big Brother) управлява диктатурата си.
Прави го, като наблюдава поданиците си чрез техните телевизионни екрани и им напомня това с фразата „Големият брат те наблюдава!“


 

Аделина ДЕЛИЙСКА

Софиянци: Махнете КАТ от кръстовищата!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4438302

Ръчното управление на светофарите, което се командва от КАТ, създава хаос по кръстовищата в София. Това става ясно от форумите на автомобилисти в интернет и оплакванията до Столичната община. Последният случай е от този понеделник, когато шофьори чакали повече от 10 минути на червен светофар, за да се включат по бул. "България" откъм бул. "Тодор Ръчното управление на светофарите, което се командва от КАТ, създава хаос по кръстовищата в София. Това става ясно от форумите на автомобилисти в интернет и оплакванията до Столичната община. Последният случай е от този понеделник, когато шофьори чакали повече от 10 минути на червен светофар, за да се включат по бул. "България" откъм бул. "Тодор

Искаме в ЕС, но няма да налагаме санкции на Русия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246936_%D0%98%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%B2+%D0%95%D0%A1%2C+%D0%BD%D0%BE+%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D0%BD

 Сръбският премиер Александър Вучич заяви за пореден път, че неговата страна се стреми към членство в Европейския съюз, но няма да налага санкции срещу Русия.

"Нашата стратегическа цел е пътят към Европа, но ние няма да налагаме санкции на Русия", подчерта той след среща с гостуващия в Белград еврокомисар по политиката на добросъседство и по въпросите на разширяването Йоханес Хан.

"Отново ще кажа пред вас нещо, което съм казвал неведнъж и не на едно място – в Москва, Вашингтон, Брюксел, Белград и Косовска Митровица и на още много места. Всичко, което съм говорил за политиката на Сърбия, за нашия път към ЕС и нашето отношение към Русия, съм го казал на Владимир Путин и на Йоханес Хан. Ние нямаме три или две политики. Сърбия води политика в интерес на своите граждани", подчерта правителственият ръководител. Той добави, че в разговорите с Хан гостът не е засегнал темата със санкциите. 

Междувременно ръководителят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков заяви, че е уверен, че ЕС шантажира Белград, защото се опитва да накара Сърбия да се присъедини към решението за въвеждане на санкции срещу Русия.

„В момента Европейският съюз се опитва да направи така, че Сърбия, която не е държава членка на ЕС, да се присъедини към искането за санкции. Фактически Сърбия е шантажирана - или ще се присъедини към решението за санкциите срещу Русия, или няма да бъде разглеждана като страна, която има шанса да се присъедини към ЕС”, заяви Пушков.

 

 

Pressadaily/ ТАСС

Фетел потвърди: Напускам Ред Бул и отивам във Ферари

http://www.bnews.bg/article-122341

Германският пилот потвърди, че е подписал договор за три години с „Ферари“ пред официалния сайт на италианския тим.

21 ноември в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=271411

Събития 695 г. — Свети Вилиброрд е ръкоположен за пръв епископ на фризийците. 1344 г. — Започва строежа на днешната Катедрала Свети Вит, когато епископът на Прага е издигнат в архиепископ. 1673 г. — Войската на бъдещия полски крал Ян III Собиески разгромява армията на Хюсеин паша при украинската крепост Хотин.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване