Шест компании с интерес да проучват за петрол и газ в "Силистар" и "Терес"

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/shest-kompanii-s-interes-da-prouchvat-za-petrol-i-gaz-v-silistar-i-teres-201728/

България изостава от Румъния в проучванията за газ в Черно море, заяви председателят на енергийната комисия Делян Добрев

Зеленогорски: Трябва да вървим към предсрочен вот

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/zelenogorski-triabva-da-vyrvim-kym-predsrochen-vot-6042114

В парламента се осигури прокорупционно, а не антикорупционно мнозинство, което е много унизително за българското общество, смята още Зеленогорски

Правила и условия за участие в играта "Еверест"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/04/2603219_pravila_i_usloviia_za_uchastie_v_igrata_everest/?ref=rss


Общи условия и правила за участие в играта "ЕВЕРЕСТ" (наричана за краткост само Играта).

1. Организатори:

"Икономедиа" АД, София, ул. "Иван Вазов" №20
и
"Форум филм България" ЕООД, София, бул. "Ал. Стамболийски" №101

2. Период:

04.09.2015 г., 10:00 часа – 19.09.2015 г., 23:59 часа

3. Награди:

5 едномесечни абонамента за посещения на Boulderland

4. Правила за участие в играта:

а) Играта е отворена...

Утайката от кафе може да защити околната среда

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/uchenite-kazvat/utajkata-ot-kafe-mozhe-da-zashtiti-okolnata-sreda-6042116

За целта е нужно утайка от кафе да бъде потопена в натриев хидроксид. Какво ще се случи, научете:

Село Галиче отиде на море на разноски на кмета

http://www.mediapool.bg/selo-galiche-otide-na-more-na-raznoski-na-kmeta-news238820.html

Около 250 пенсионери от село Галиче заминаха в петък сутринта за Златни пясъци с автобуси, а почивката им е платена от кмета Ценко Чоков, съобщи бТВ. По думите хората и друг път Чоков е организирал подобни екскурзии - до Рилския манастир, Бачково и Враца. Те отричат той да е искал от тях да гласуват за него, за да участват в подобни пътувания. Жeна, която в момента живее и работи в Испания, разказа, че отива в Златни пясъци, за да покаже, че е солидарна с кмета. "Преди около 10-12 години имах кафе, тук в селото. И ми откраднаха столове и маси. Кметът само за няколко часа ми върна нещата, полицията не направи нищо", каза тя пред телевизията.

Земеделският министър: Реколтата от пшеница ще е добра

http://www.moreto.net/novini.php?n=300358

България независимо от трудностите ще отчете една добра реколта на пшеницата. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Министър Танева заяви, че по техни оперативни данни преди крайното приключване беше 4,6 млн.

Няма опасност за живота на пострадалите в адската катастрофа край село Пъдарско

http://pik.bg/няма-опасност-за-живота-на-пострадалите-в-адската-катастрофа-край-село-пъдарско-news393509.html

Няма опасност за живота на пострадалите в адската катастрофа край село Пъдарско

Двама мъже с леки наранявания са били настанени в болница след катастрофата, станала снощи в село Пъдарско. Това съобщиха  от пресцентъра на УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, предаде "Фокус"

Няма опасност за живота им, твърдят от болницата. Мъжете са били прегледани и освободени за домашно лечение. Лекарският екип от Спешна помощ е съобщил, че 28-годишна жена, пътувала с тях, е починала на място след катастрофата. Сигналът за пътното произшествие е подаден в 22.40 часа снощи. 

Н. Зеленогорски: В парламента няма достатъчно мнозинство, което да гарантира успешното развитие на България

http://www.cross.bg/parlamenta-bulgariya-mnozinstvo-1479562.html

/КРОСС/"Аз лично смятам, че е по-добре да кажем ясно на обществото, че в парламента няма достатъчно мнозинство, което да гарантира успешното развитие на България, и трябва да търсим вариант за предсрочни парламентарни избори". Това заяви в ефира на Нова Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите" след вчерашното бламиране на антикорупционния закон.  "В парламента се осигури едно прокорупционно, а не антикорупционно мнозинство, което е много унизително за българското общество", изтъкна депутатът, след като законопроектът бе отхвърлен от Патриотите, АБВ и БСП. "Колегите от АБВ от самото начало имаха критики. Очевидно има страх, очевидно прозират някакви лични интереси. Намеквам за това, че в парламента се твърди, че има мощно антиенергетично лоби от хора, които са много навътре в бизнеса с ВЕИ-та", заяви политикът. Той изтъкна, че целта на бюрото за борба с корупцията по висшите етажи на властта е да разкрие какви са доходите на депутатите и как те могат да си позволяват луксозен живот. В същото време депутатът изрази съмнения дали има смисъл ДБГ да продължи участието си в това правителство: "Ще поставим въпроса пред Реформаторския блок. В понеделник е националният съвет".

Турски няма да се учи задължително в училище

http://offnews.bg/news/n_1/n_554697.html

Изучаването на майчиният език, различен от българския, в училище няма да става в задължителните, нито в задължително избираемите часове, а само в свободно избираемите, по желание на ученика. Това приеха депутатите при второто гласуване на Закона за предучилищното и училищното образование с основен вносител Милена Дамянова (ГЕРБ) в пленарна зала днес, в отсъствието на министъра на образованието проф. Тодор Танев и ресорния заместник-министър Ваня Кастрева. 40-ина минути след началото на дебатите в зала влезе главният секретар Красимир Вълчев. По сега действащото майчиният език е задължително избираем предмет. Това да се запази поиска лидерът на ДПС Лютви Местан в предложение, неподкрепено от комисията, което бе отхвърлено и от пленарната зала със 17 гласа "за", 81 - "против" и 24 - "въздържал се". "Никой не отрича правото на турската диаспора да изучава майчиния си език. Само че децата на турската диаспора не се записват да учат майчин език, а английски, турски и опитът да е в ЗИП е опит те задължително да го изучават. При сегашната рамка те могат да го изучават, останалото е опит да се равнопоставят българският и турският в България", заяви проф. Станислав Станилов, член на комисията по образование, от Атака. Отговорът на Мариана Георгиева (ДПС) гласеше: "Позицията на ДПС не опира на основания и съображения, които да са с претенция за равнопоставяне на турския и българския език. Ние много коректно използваме термина майчин език. И това съвсем самодостатъчно снема всички рискове за тези предубедени внушения. "Майчин език" никога не може да бъде имплантиран в "официален език". Вторачвате се в турския език, но ДПС уважава човешките права на всички граждани, независимо от тяхната етническа принадлежност и сме с еднаква позиция към всички езици, които се явяват майчини за един или друг гражданин. Нашата позиция съвпада със затваряне на кръга на позицията на правителството по отношение на изучаване на българския език от българските граждани в другите държави". Думите й като че ли не убедиха депутатите в правотата на ДПС, защото те гласуваха против предложението на Местан. Депутатите приеха още, че се предоставя безплатно обучение по български език на всички деца в страната в задължителна предучилищна и училищта възраст, независимо от тяхното гражданство. При необходимост, на децата на бежанците ще се осигурява и допълнително обучение по български.

Спасяват коралите в Големия бариерен риф - робот ще убива морските звезди

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960666

Австралийски учени тестват автономен робот, чието предназначение е да убива морски звезди във водите на Големия бариерен риф, съобщи Би Би Си .
Морската звезда, нарична “корона от тръни”, се смята за сериозна заплаха за коралите. Роботът Cotbot, който има зрителна система, е създаден да намира морски звезди и да им поставя смъртоносна инжекция.
Австралийски учени тестват автономен робот, чието предназначение е да убива морски звезди във водите на Големия бариерен риф, съобщи Би Би Си . Морската звезда, нарична “корона от тръни”, се смята за сериозна заплаха за коралите. Роботът Cotbot, който има зрителна система, е създаден да намира морски звезди и да им поставя смъртоносна инжекция.

Зеленогорски: Трябва да търсим вариант за предсрочни избори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960669

"Аз лично смятам, че е по-добре да кажем ясно на обществото, че в парламента няма достатъчно мнозинство, което да гарантира успешното развитие на България, и трябва да търсим вариант за предсрочни парламентарни избори". Това заяви за Нова ТВ Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите" след вчерашното бламиране на антикорупционния

Путин обвини САЩ за бежанската криза в Европа

http://www.mediapool.bg/putin-obvini-sasht-za-bezhanskata-kriza-v-evropa-news238819.html

Европа, която следва сляпо указания на САЩ, сега страда от много тежко от бежанската вълна, коментира руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Според него кризата е предизвика, защото европейците и американците са опитали да наложат собствените си политически стандарти на държавите от Близкия изток, без да се съобразят с техните особености "За каква политика става дума? Става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони. Това е преди всичко политика на нашите американски партньори", каза той. Той обясни, че е изненадан от това, че американските медии критикуват държавите от ЕС за жестоко отношение към имигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем. "Аз с учудване гледам как някои американски средства за масова информация критикуват Европа за излишната според тях жестокост към мигрантите", каза Путин. Той подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която "сляпо следва американските указания", сега страда много. Според Путин това е една напълно очаквана криза. “Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика", заяви Путин пред журналисти във Владивосток. Путин оправи призив за създаване на международна коалиция за борба с тероризма. "Ние действително желаем да създадем някаква международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма и за целта водим консултации с нашите американски партньори. Аз лично съм разговарял по телефона с президента на САЩ Барак Обама", заяви Путин и добави, че вече е провел разговори по тази тема с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други.

Николина Чакърдъкова ще пее в Поморие в Деня на Съединението

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/gQbjS3DLbhw/

На 6 септември 2015 г. се навършват 130 години от едно от най-значимите за историята ни събитие – Съединението на Княжество България и Източна Румелия. В Деня на Съединението, от 10.00 ч. Поморие ще почете тази годишнина с поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на участниците в борбата за Национално освобождение.
Големият национален празник ще бъде отбелязан и с концерт на народната певица Николина Чакърдъкова, която днес има рожден ден. В концертната си изява тя ще плени жители и гости на града с магическия си глас, с атрактивно хореографско съчетание, с ефектни декори и красиви костюми. Концертът на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл ще се състои на 06.09.2015 г. /неделя/ от 20.00 ч., на централния площад в Поморие.

Щатският петрол се търгува за 46 долара за барел

http://econ.bg/Новини/Щатският-петрол-се-търгува-за-46-долара-за-барел_l.a_i.694974_at.1.html

Цената на петрола отново падна по време на ранната търговия в Азия в петък (4 септември) в очакване на данните за безработицата в САЩ, които ще...

Mozilla представи първата пробна версия на Firefox за iOS

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/09/04/2603397_mozilla_predstavi_purvata_probna_versiia_na_firefox_za/?ref=rss


Mozilla представи първата пробна версия на браузъра Firefox за iOS. За сега тя ще е достъпна само в Нова Зеландия, поне за известно време, съобщава компанията.

Целта е първо да събере отзиви и данни за потреблението само от една държава. След това браузърът ще започне постепенно да се появява в още няколко държави и накрая ще бъде пуснат глобално за всички. Всичко това трябва да се случи до края на тази година, казват от Mozilla.

Firefox за iOS идва и с няколко нови...

Павел Попандов погна столичната "Топлофикация" заради 10 лева

http://www.bnews.bg/article-141081

"В тази държава можеш да се разведеш, да смениш името си, но "Топлофикация" остава вечно с теб. Ще ми кажат: "Продай си апартамента, като не искаш да си плащаш. Но той е купен с труда на родителите ми, това означава да продам спомените си. И като го продам, ще внеса парите в КТБ, тя ще фалира и всички ще бъдат доволни."

Робот ще убива морски звезди в Големия бариерен риф

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960635

Австралийски учени тестват автономен робот, чието предназначение е да убива морски звезди във водите на Големия бариерен риф, съобщи Би Би Си .
Морската звезда, нарична “корона от тръни”, се смята за сериозна заплаха за коралите. Роботът Cotbot, който има зрителна система, е създаден да намира морски звезди и да им поставя смъртоносна инжекция.
Австралийски учени тестват автономен робот, чието предназначение е да убива морски звезди във водите на Големия бариерен риф, съобщи Би Би Си . Морската звезда, нарична “корона от тръни”, се смята за сериозна заплаха за коралите. Роботът Cotbot, който има зрителна система, е създаден да намира морски звезди и да им поставя смъртоносна инжекция.

Пет коли горяха накуп в Пловдив

http://petel.bg/Pet-koli-goryaha-nakup-v-Plovdiv-__125498

Снимки: ТrafficNews.bg Сигнал за горящи автомобили е получен тази нощ в пловдивската полиция, съобщиха от МВР. Около 3 часа в Първо РУ постъпила...

Последен писък във Враца: Да си пасеш добитъка в градския парк

http://petel.bg/Posleden-pisak-vav-Vratsa--Da-si-pasesh-dobitaka-v-gradskiya-park__125495

Снимка: tribali.info Читател на tribali.info сигнализира за поредната наглост, граничеща с безобразие, от страна на определени групи в обществото....

Путин обвини САЩ за мигрантската криза в Европа

http://www.vesti.bg/sviat/putin-obvini-sasht-za-migrantskata-kriza-v-evropa-6042115

Руският президент отправи призив за създаване на международна коалиция за борба с тероризма

Министри пристигнаха в парламента, ще затягат коалицията

http://offnews.bg/news/n_1/n_554706.html

Съветът за развитие към правителството заседава заседава в парламента. Голяма част от министрите ще проведат среща с лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. В рамките на Съвета се очаква да се набележи график за реформите и да се обсъди защо от ПФ и АБВ, които са част от управляващото мнозинство, вчера бламираха антикорупционния закон, изготвен от екипа на вицепремиера Меглена Кунева. На срещата председателят на парламента Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Цвета Караянчева представляват групата на ГЕРБ. В заседанието участват и Меглена Кунева, Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Владислав Горанов, Христо Иванов, Николина Ангелкова, Петър Москов и Николай Ненчев. От Реформаторския блок изпратиха своя зам.-председател Найден Зеленогорски, патриотите са представени от депутата Юлиан Ангелов, а АБВ от Борислав Борисов и Кирил Цочев.

Найден Зеленогорски: Личното ми мнение е да търсим вариант за предсрочни избори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960653

Антикорупционно мнозинство е унизително за България, това заяви по Нова тв Найден Зеленогорски от
Антикорупционно мнозинство е унизително за България, това заяви по Нова тв Найден Зеленогорски от "България на гражданите" по повод неуспешното гласуване на антикорупционния закон. " Факт е, че колегите от Патриотичния фронт, гласуваха въздържали се. Колегите от АБВ от самото начало имаха критики, има страх, намеквам, че в парламента се твърди,

Кольо Парамов: Депутат има имот за 40 млн. евро

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960640

Всички заменки на земи да влязат в антокорупционния законопроекта. Това предложи по Нова тв финансистът Кольо Парамов. Той даде пример с депутат, който притежава изключително скъп имот, а няма дори трудов стаж.
Всички заменки на земи да влязат в антокорупционния законопроекта. Това предложи по Нова тв финансистът Кольо Парамов. Той даде пример с депутат, който притежава изключително скъп имот, а няма дори трудов стаж. "Навремето преди 130 години Фердинанд е дал 36 килограма злато от Виенската банка, за да купи място от 36 декара в Евксиноград.

Успели бизнесмени ще предават опита са на варненци тази вечер

http://www.moreto.net/novini.php?n=300405

Успели млади бизнесмени ще предадат ценния си опит на млади варненци, научи Moreto.net. Серията от лекции започва в 19 часа на улица "Генерал Колев", 54, етаж 6. Общо 11 безплатни лекции за личностно развитие и мотивация ще проведат в следващите месеци успелите, млади бизнесмени.

Ще се ремонтира и пътят Бяла - Ботевград при село Козар Белене

http://pik.bg/ще-се-ремонтира-и-пътят-бяла---ботевград-при-село-козар-белене-news393507.html

Ще се ремонтира и пътят Бяла - Ботевград при село Козар Белене

Агенция „Пътна инфраструктура“откри процедура за извършване на проучвателно-проектантски работи на свлачището при село Козар Белене на пътя Бяла - Ботевград при 41-ви километър, на територията на Пътно управления- Плевен“.

През февруари проливните дъждове предизвикаха свлачище при км 41-ви километър на пътя Бяла – Ботевград, в близост до село Козар Белене и нарушиха първокласния път, свързващ Североизточна и Югозападна България. Констатирани са пукнатини по цялата дължина на асфалтовата настилка в лявата лента и това налага ремонта.

Бъдещият изпълнител на обществената поръчка ще извърши проучвателно-проектантски работи, които трябва да изяснят причините за свлачището. Ще бъде разработен технически проект за трайното възстановяване и укрепване на засегнатия участък. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 30 дни. Поръчката се финансира по Аварийната програма на Агенция Пътна инфраструктура. Индикативната и стойност е 25 000 лева с ДДС. 

Съсипаната Кунева бясна на АБВ

http://www.bnews.bg/article-141080

АБВ често сменя позициите си. Това, че не се подкрепи антикорупционния закон показва манифестиран израз на страха, заяви Кунева.

Треньорът на Норвегия се изненада от слабата игра на България

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/04/2603440_trenyorut_na_norvegiia_se_iznenada_ot_slabata_igra_na/?ref=rss


Селекционерът на норвежкия национален отбор Пер-Матиас Хьогмо се изненада от слабото представяне на България във вчерашната футболна квалификация между двата отбора в София. Скандинавците спечелиха с 1:0 и на практика изхвърлиха съперника от битката за Евро 2016. 

"Печелим трета победа като гост, без да допуснем гол. Много съм щастлив от начина, по който играхме. Справихме се добре в защита. Не позволихме на съперника да има много шансове. От друга страна ние имахме достатъчно...

Яне похвали Борисов: Той е най-консенсусният коалиционен модератор

http://offnews.bg/news/n_1/n_554710.html

Бойко Борисов сега е станал най-консенсусният коалиционен модератор и аз не мога да разбера от какво пищят реформаторите. Това коментира пред Нова телевизия съветникът на премиера по корупционните въпроси и лидер на РЗС Яне Янев. Той коментира провала на антикорупционния закон, което постави под съмнение бъдещето на управляващата коалиция. Янев отказа да коментира дали съзира „наместване“ на ДПС в управленската формула. Само каза, че местните избори ще определят „една трайна политическа тенденция до президентските избори“. Въпреки че анонсира, че участва в предаването в качеството си на лидер на РЗС, а не като съветник на премиера, Янев каза, че двамата са коментирали Делян Пеевски без да даде повече подробности. Янев припомни, че като председател на антикорупционната комисия не е позволил Делян Пеевски да стане неин член. Той разкритикува законопроекта за борба с корупцията, изготвен от Меглена Кунева и приет от Министерски съвет. По думите му се правят "едни български новости, които няма как да проработят". Като пример посочи събирането на структури като БОРКОР, които с времето са доказали, че не работят. "С промяна на закона те няма как да станат по-ефективни. Има практики, които са в противоречие със световната практика", обясни Янев. По думите му реформаторите са направили такива реформи, "че станаха символ на бламирани реформи". "Вие да помните през последната една година да са казали нещо и то да се е случило? Има безмислени витиевати текстове, които няма да доведат до борба с корупцията. В България има пролбеми в контрабандата, в енергийната мафия. В този закон няма текстове, с които държавата да се справи с енергийната мафия, която в последните години е генерирала милиарди. Няма и текстове, които да дават възможност да се търси отговорност на кметовете феодали", каза Янев. Той заяви, че ако Кунева го покани, би ѝ разяснил "доста неща". Той смята, че част от текстовете в антикорупционния закон отварят вратички на "определени групировки" свързани с възобновяемите енергийни източници. 

Екип на Спешна помощ в Благоевград пристигна за 12 секунди до мястото на инцидента

http://healthy.actualno.com/Ekip-na-Speshna-pomosht-v-Blagoevgrad-pristigna-za-12-sekundi-do-mjastoto-na-incidenta-news_493661.html

Днес дежурните медици в ЦСМП-Благоевград поставиха рекорд за обслужено спешно повикване. Екипът бе на 12-ата секунда на мястото на инцидента, предаде БГНЕС. Рекордът, беше възможен по простата причина, че повикването бе предадено от човек на човек, а не през 112, и на 40 метра от Центъра за спешна помощ. В 10.40 часа тази сутрин пред поликлиниката, на ъгъла на улиците „Славянска” и „Сан Стефано”, колабира 13-годишна тийнейджърка, минути след като й е взета кръв за изсле

Антикорупция - антидоверие

http://actualno.actualno.com/Antikorupcija---antidoverie-news_493659.html

Няма закон за антикорупция. С това ще се запомни първата пълна есенна сесия на 43-тото Народно събрание. Коментар на редактора Правиха, струваха, спориха, закон няма. Още на първо четене предложението, с чието авторство се кичи Меглена Кунева, не мина. И се почнаха сълзи и сополи – партията на Кунева плаши да се маха от управлението, гласувалите „против“ и „въздържал се“ изкараха недомислиците в закона. Всеки от изказващите аргументи има право. Кунева и поддръжни

Община Бургас премахна отново незаконен бивак

http://burgas.actualno.com/Obshtina-Burgas-premahna-otnovo-nezakonen-bivak-news_493657.html

Община Бургас за пореден път премахна чергарски биваци на самонастанили се преселници в околностите на комплекс "Славейков", съобщават от Общината. Този път те бяха два. Единият беше разположен на предпочитаното от тях място - успоредно на жп-линията, в района на бившата зеленчукова борса, а вторият - направен на по-закътано място - зад завод "Хемус". В акцията днес участваха инспектори от общинската дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" и полицейски служители от Второ РПУ

Безредици с имигранти на гръцкия остров Лесбос

http://europe.actualno.com/Bezredici-s-imigranti-na-gryckija-ostrov-Lesbos-news_493652.html

Гръцката крайбрежна полиция е употребила парализиращи гранати, за да се справи с протеста на хиляди имигранти, повечето от които афганистанци, които от дни се намират на пристанището на остров Лесбос, информира Дарик нюз. Около хиляда афганистанци се опитали да окупират ферибот, викайки „Атина, Атина" . Екипажът на ферибота препречил входовете, но в същото време стотици пътници, които вече се били качили на него, били заклещени между имигрантите. На пристанище Пирея се очаква да пристигн

На 3 декември антикорупционният закон може отново да бъде внесен в НС

http://politics.actualno.com/Na-3-dekemvri-antikorupcionnijat-zakon-moje-otnovo-da-byde-vnesen-v-NS-news_493646.html

На 3 декември ще можем да внесем отново закона за борба с корупцията. Това заяви на брифинг в парламента вицепремиерът Меглена Кунева, след заседанието на Съвета за развитие към Министерски съвет, който се проведе в сградата на Народното събрание, предаде "Фокус". "Тъй като гласуването на закона за борба с корупцията беше част от разговора на Съвета за развитие, на 3 декември Министерски съвет може да го внесе отново”, обясни тя. Кунева заяви, че по други теми може да се делят на леви и

Парамов: Абсурдно е депутат, който няма 5-6 дни трудов стаж, да има имот за 40 милиона евро

http://www.cross.bg/imot-iztukna-zakon-1479561.html

/КРОСС/"Антикорупционният закон е обиден за всички нас. Това е един тотален опит да се замажт очите на хората. Това е пълен абсурд и нищо не прави". Такова мнение за "Закон на Кунева" изрази в ефира на Нова телевизия журналистът Владимир Береану. Според Береану законът е изпълнен с противоречия. А хората, които погва той, "ги няма в нито един закон, който се бори с корупцията по света". Ако един селски кмет или директор на болница краде, той не е корумпиран, а е обикновен крадец, изтъкна журналистът. "Корумпиран си от определено ниво нагоре", изтъкна журналистът, като отбеляза, че разширяването на списъка с лица, които да попаднат под ударите на новия закон, е просто начин борбата с корупцията да изглежда по-ефективна. Финансистът Кольо Парамовсмята, че в законопроекта трябва да влязат всички замени на земи. Той даде пример с депутат, който притежава изключително скъп имот, а няма дори трудов стаж. "Навремето преди 130 години Фердинанд е дал 36 килограма злато от Виенската банка, за да купи място от 36 декара в Евксиноград. Един от тези, които сега се мъдрят на депутатските банки, има заменен имот за 80 декара на същото място. Абсурдно е този човек днес да има имот за 40 милиона евро там, при положение че няма 5-6 дни трудов стаж", изтъкна Парамов.

Преглед на печата, петък, 4 септември

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-петък-4-септември_l.a_i.694966_at.1.html

Хотелиери: 99 от 100 магазина в Слънчев бряг са незаконни 99 магазина от 100 проверени в Слънчев бряг са незаконни. Това обявиха от Съюза на...

Миков: България няма бъдеще с мнозинството в парламента

http://frognews.bg/news_97189/Mikov-Balgariia-niama-badeshte-s-mnozinstvoto-v-parlamenta/

С този закон ще стане това, което стана с Комисията за конфликт на интереси. Какво се роди от нея?! Роди се Тефтерчето. И тук ще стане същото, коментира левият политик.Това бе коментарът на Михаил Миков по bTV защо БСП не са подкрепили предложения вчера от Меглена Кунева закон "Антикорупция".

Павел Попандов в лют спор със столичната "Топлофикация" заради 10 лева

http://pik.bg/павел-попандов-в-лют-спор-със-столичната-топлофикация-заради-10-лева-news393505.html

Павел Попандов в лют спор със столичната "Топлофикация" заради 10 лева

"Получих изравнителна сметка от "Топлофикация", че ми дължат пари. Отидох, но ми казаха, че не те, а аз им дължа пари. Сметката беше 10 лв., платих, за да не се занимавам. В това време там имаше опашки, хората припадаха", разказа актьорът Павел Попандов в ефира на Би Ти Ви.

Той написал и писмо до телевизията заради абсурдите със сметката си за парно."Като разбраха, че ще идвам в телевизията, всякакви хора взеха да ми звънят по телефона и да ме молят да питам и за техните сметки. Например не живеят в апартамента, имат 0 лв. за топла вода, но им е начислена лихва за нещо, което не са ползвали."

"В тази държава можеш да се разведеш, да смениш името си, но "Топлофикация" остава вечно с теб. Ще ми кажат: "Продай си апартамента, като не искаш да си плащаш. Но той е купен с труда на родителите ми, това означава да продам спомените си. И като го продам, ще внеса парите в КТБ, тя ще фалира и всички ще бъдат доволни."

В предаването по телефона се включи пиарът на "Топлофикация" Елизабет Павлова. Тя обясни, че сметката не е от "Топлофикация", а от топлинния счетоводител, изравнителните сметки са на целия блок и все още са прогнозни. "Нямате изравнителна сметка към момента, ще можете да получите такава към 17 септември, когато топлинният счетоводител ги внесе в "Топлофикация" по нейните думи.

Попандов смята, че не може да отговаря за сметките на съседите си. 

Реформаторите в треска! Ще дойде ли Бойко Борисов на срещата на коалиционните партньори

http://pik.bg/реформаторите-в-треска-ще-дойде-ли-бойко-борисов-на-срещата-на-коалиционните-партньори-news393483.html

Реформаторите в треска! Ще дойде ли Бойко Борисов на срещата на коалиционните партньори

Ще дойде или няма да дойде Бойко Борисов - това се питаха депутатите от Реформаторския блок пред началото на срещата на Съвета за развитие към правителството. Форумът започна преди минути в парламента.

Реформаторите видимо бяха притеснени от евентуалното пристигане на премиера на срещата на коалиционните партньори. Меглена Кунева обикаляше колегите си с думите "Във вас ми е надеждата", явно нарачена след вчерашния провал на антикорупционния закон.

Бойко Борисов досега не е пристигнал. В кулоарите на парламента дали той все пак ще дойде е основната тема на разговори между депутатите.

За участие в заседанието пристигнаха председателят на парламента Цецка Цачева, шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, заместничката му Цвета Караянчева, вицепремиерите Румяна Бъчварова, Меглена Кунева и Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на правосъдието Христо Иванов, министърът на здравеопазването Петър Москов, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на отбраната Николай Ненчев. До Бъчварова седна Радан Кънев. Во солдния момент дойдоха председателят на ПГ на АБВ проф. Борислав Борисов и депутатът от ПФ Юлиан Ангелов.

Селските кветове вдигнаха ръце от проблема с боклука. На кмета на Църква Румен Петров му писна: Чистят само главната улица, всичко друго тъне в боклук, търпението ми се изчерпа! Кметът Иван Иванов: Щом няма съзнание, има глоби

http://www.zapernik.com/politika/selskite-kvetove-vdignaha-ruce-ot-problema-s-bokluka-na-kmeta_39803/

Графикът не се спазва, в квартал „Църква“ идеално се чисти само главната улица, страничните тънат в отпадъци. "Досега ги чаках, но търпението ми се изчерпа“, каза кметът на „Църква“ Румен Петров. Кметът на Перник Иван Иванов разпореди проверка на случая и при необходимост - и санкциониране на фирмата. „Колкото и усилия да полагахме, не можахме да решим изцяло проблема с боклука“, заяви пред кметовете на населени места градоначалникът и им даде...

Продължава

Гръцката полиция издирва 37-годишен българин за участие във въоръжени обири

http://www.grreporter.info/grtskata-politsiya-izdirva-37-godishen-blgarin-za-uchastie-vv-vorzheni-obiri/17848

Той е член на организирана престъпна група, която през декември 2014 обра пощенските клонове в Егио и Дафнес на полуостров Пелопонес

прочети повече

Шофьор без книжка се преобърна край Пловдив, 28-годишна жена загина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960610

28-годишна жена е загинала, а двама са пострадали тежко при пътен инцидент в сeлo Пъдарско. Това от Областната дирекция на МВР в Пловдив.
Сигналът за пътното произшествие е подаден в четвъртък в 22:40 часа. Неправоспособен водач е карал лек автомобил „БМВ” с несъобразена скорост и в следствие на загуба на контрол се е обърнал извън пътното платно.
28-годишна жена е загинала, а двама са пострадали тежко при пътен инцидент в сeлo Пъдарско. Това от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Сигналът за пътното произшествие е подаден в четвъртък в 22:40 часа. Неправоспособен водач е карал лек автомобил „БМВ” с несъобразена скорост и в следствие на загуба на контрол се е обърнал извън пътното платно.

Джамбазки: Получава се ново велико преселение на народите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960628

„Не сме длъжни да издържаме всеки, който е решил, че иска европейски социални помощи”. Това коментира пред Нова ТВ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. „В момента се получава ново велико преселение на народите. Само за един месец 300 000 души са преминали през гарата в Будапеща.

Италия, Франция и Германия искат справедливо разпределение на бежанците

http://www.moreto.net/novini.php?n=300389

Италия, Франция и Германия подписаха общ документ с призив за справедливо разпределяне на мигрантите между страните членки на ЕС, съобщава "Ройтерс". Текстът е разписан от външните министри на трите страни Паоло Джентилони, Лоран Фабиюс и Франк-Валтер Щайнмайер и е адресиран до върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Джамбазки: Получава се ново велико преселение на народите (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960620

„Не сме длъжни да издържаме всеки, който е решил, че иска европейски социални помощи”. Това коментира пред Нова ТВ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. „В момента се получава ново велико преселение на народите. Само за един месец 300 000 души са преминали през гарата в Будапеща.

28-годишна жена загина, двама са в болница след катастрофа край Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960630

28-годишна жена е загинала, а двама са пострадали тежко при пътен инцидент в сeлo Пъдарско. Това от Областната дирекция на МВР в Пловдив.
Сигналът за пътното произшествие е подаден в четвъртък в 22:40 часа. Неправоспособен водач е карал лек автомобил „БМВ” с несъобразена скорост и в следствие на загуба на контрол се е обърнал извън пътното платно.
28-годишна жена е загинала, а двама са пострадали тежко при пътен инцидент в сeлo Пъдарско. Това от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Сигналът за пътното произшествие е подаден в четвъртък в 22:40 часа. Неправоспособен водач е карал лек автомобил „БМВ” с несъобразена скорост и в следствие на загуба на контрол се е обърнал извън пътното платно.

Пешеходец пострада при инцидент в Бургас

http://pik.bg/пешеходец-пострада-при-инцидент-в-бургас-news393501.html

Пешеходец пострада при инцидент в Бургас

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент на бургаския бул. „Транспортна“ пред изминалото денонощие. Той е откаран в МБАЛ-Бургас, където е прегледан и освободен за домашно лечение.

19 катастрофи са се станали през последните 24 часа в Бургас, съобщи  дежурният от КАТ в ОД на МВР, предаде "Фокус" При останалите инциденти няма пострадали или ранени. Нанесени са само леки материални щети.

Спокойно е преминала нощта в Бургас, информира оперативният дежурен в общината. Няма получени сигнали за инциденти, аварии или пожари.

 

 

Политическите маневри на индианския вожд Ташунко

http://www.bnews.bg/article-141079

За случая е сезиран Главния прокурор на Република България с искане за извършване на проверка на скандалния случай с изготвяне на документ с невярно съдържание от служители на община Своге.

Яне Янев: Реформаторите станаха опозиция на самите себе си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960618

"Реформаторите преди всичко се явяват опозиция на самите себе си, защото не могат да си подредят собствения двор. Там има раздори. В 12 без 5 те не могат да подпишат споразумение дали ще се явяват заедно на изборите", заяви пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев, който е и кандидат за кмет на Сандански.
"Реформаторите преди всичко се явяват опозиция на самите себе си, защото не могат да си подредят собствения двор. Там има раздори. В 12 без 5 те не могат да подпишат споразумение дали ще се явяват заедно на изборите", заяви пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев, който е и кандидат за кмет на Сандански.

Премахнаха чергарски биваци в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/T6nGyJoGcNg/

Община Бургас  премахна чергарски биваци на самонастанили се преселници в околностите на комплекс “Славейков”. Те бяха два. Единият беше разположен на предпочитаното от тях място – успоредно на жп-линията, в района на бившата зеленчукова борса, а вторият – направен на по-закътано място – зад завод “Хемус”.

В акцията днес участваха инспектори от общинската дирекция “Управление при кризи, обществен ред и сигурност” и полицейски служители от Второ РПУ.

Униформените служители провериха 17 души в двата бивака, които се оказаха с адресни регистрации в община Сливен. Те бяха върнати по родните им места, а нерегламентираните палатки и сметища – почистени.

Община Бургас ще продължи превантивно да посещава и да събаря изникващите на това място незаконни постройки. През последните години това се случва поне по веднъж на 2-3 месеца.

Мястото в промишления район на “Славейков” е предпочитано от чергарите. Техните подслони се намират буквално на метри от железопътната линия, където играят децата им. Така през 2009 г. двегодишно момиченце от бивак, изникнал до линиите на същата поляна, беше прегазено и убито от влак.

Зеленогорски: Вървим към предсрочни избори, май

http://frognews.bg/news_97186/Zelenogorski-Varvim-kam-predsrochni-izbori-mai/

В сутрешния блок на Нова телевизия найден Зеленогорски изрази своето лично мнение, че трябва да се върви към предсрочни избори.Това той каза в коментар на проваления вчера в парламента антикорупционен закон , предложен от вицепремиера Меглена Кунева.

От "Хан Аспарух" ще печелим 30% от приходите на концесионера и значително по-ниска цена на газа

http://www.cross.bg/tzena-gaza-asparyh-1479560.html

/КРОСС/Скоро започва проучване и добив на газ в акваторията на Черно море, в блок "Хан Аспарух", съобщи премиера Бойко Борисов по време на блиц контрола в сряда. Газ от Черно море се добива и в момента от Галата и Калиакра, уточни тази сутрин пред БНТ председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев. Той посочи, че това са малки находища, които задоволяват само 10% от консумацията, а в същото време в румънски води се добива толкова газ, че северните ни съседи задоволяват цялата си консумация, която надхвърля 3-4 път консумацията на България и то на много по-ниска цена. Делян Добрев е сигурен, че и ние можем да задоволим нуждите си от газ и дори да станем износители. Той припомни, че през 2012 година е подписан договор за проучване на блок "Хан Аспарух" и вече три години вървят проучвателните дейности, които, по думите му, са значително напреднали. През този период е извършена 2D и 3D сеизмика на блока, която е най-подробната сизмика правена в която и да е черномоска държава. Следващата година в периода февруари - май ще започне проучвателният сондаж, който има за цел да докаже конкретни количества газ. С конкурс са избрани три компании, които ще проучат за собствена сметка и за собствен риск територията на блока. Ако се открие газ, то те ще получат концесия по право да го добиват и от приходите от този газ държавата ще получи 30% под формата на концесионни възнаграждения, както и значително по-ниска цена на газа, обясни Добрев

Мъж наръга ром с нож от село край Дупница заради силна музика

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960608

В заведение в центъра на село Крайници, община Дупница, роми от махалата в селото вдигали шумна сватба. Живеещият близо до ресторанта Николай Христосков на два пъти правил забележка на сватбарите да намалят децибелите на музиката, тъй като не може да заспи.
Изнервен, около 2 ч. след полунощ, Николай Христосков се разкрещял да намалят музиката,
В заведение в центъра на село Крайници, община Дупница, роми от махалата в селото вдигали шумна сватба. Живеещият близо до ресторанта Николай Христосков на два пъти правил забележка на сватбарите да намалят децибелите на музиката, тъй като не може да заспи. Изнервен, около 2 ч. след полунощ, Николай Христосков се разкрещял да намалят музиката,

Мъж наръга ром с нож от село край Дупница заради силна музика

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960615

В заведение в центъра на село Крайници, община Дупница, роми от махалата в селото вдигали шумна сватба. Живеещият близо до ресторанта Николай Христосков на два пъти правил забележка на сватбарите да намалят децибелите на музиката, тъй като не може да заспи.
Изнервен, около 2 ч. след полунощ, Николай Христосков се разкрещял да намалят музиката,
В заведение в центъра на село Крайници, община Дупница, роми от махалата в селото вдигали шумна сватба. Живеещият близо до ресторанта Николай Христосков на два пъти правил забележка на сватбарите да намалят децибелите на музиката, тъй като не може да заспи. Изнервен, около 2 ч. след полунощ, Николай Христосков се разкрещял да намалят музиката,

Eкшън в Банско! Пребиха зверски мъж пред комплекс, разбиха му главата

http://pik.bg/eкшън-в-банско-пребиха-зверски-мъж-пред-комплекс-разбиха-му-главата-news393500.html

Eкшън в Банско! Пребиха зверски мъж пред комплекс, разбиха му главата

30-годишен мъж е бил жестоко пребит тази нощ пред комплекс "Стражите" в Банско, с травми по цялото тяло, разбита глава и травми застрашаващи живота и здравето му, битият е докаран в МБАЛ Благоевград. Това предаде struma.com.

В момента лекарите тук правят прегледи на скенер за уточняване на травмите му, обсъжда се транспортирането му до столично здравно заведение. Полицията започна изясняване на случая.

Очаквайте подробности!

Д. Танев: Ще отидем във всяка община, за да разкажем на хората кои народни представители подкрепят корупцията

http://www.cross.bg/tanev-zakona-koryptziyata-1479559.html

/КРОСС/Вчера видяхме, коя е реформаторската част в парламента и кои са прокорупционните партии. От „Движение България на гражданите" и Реформаторския блок няма да се откажем от борбата с корупцията, дори да останем последни. Ще отидем във всяка община, ще говорим с хората за корупционните практики, за да видят кои народни представители подкрепят корупцията. Това заяви пред БНР народният представител от РБ и заместник-председател на ДБГ Димитър Танев, по повод отхвърлянето от НС на първо четене на Закона за борба с корупцията по високите етажи на властта. Той подчерта особената тревога на реформаторите от поведението на някои от партньорите от управляващото мнозинство и в частност АБВ, които имат вицепремиер в правителството,който не е бил против Закона, а в последствие парламентарната група се е въздържала. Танев припомни, че проверка на Сметната палата е установила най-много нарушения в декларациите за интереси на партийните функцонери на АБВ и изрази учудване от поведението на част от народните представите от Патриотичния фронт, които са подкрепили законопроекта в комисиите, през които минал, преди да го бламират в пленарна зала. Отхвърлянето на Закона показва, че работи. Ако беше неработещ нямаше причини да не бъде приет. Видяхме ясно кой иска да пази статуквото. Самият закон е направен професионално, работещ е и затова имаше такава съпротива срещу него, подчерта Димитър Танев

Меглена Кунева обещава още по-строг закон за борба с корупцията

http://www.mediapool.bg/meglena-kuneva-obeshtava-oshte-po-strog-zakon-za-borba-s-koruptsiyata-news238818.html

Вицепремиерът и лидер на “Движение България на гражданите“ Меглена Кунева се закани в петък отново да внесе проект за закон за борба с корупцията, който да е още по-строг от отхвърления преди ден. В четвъртък в управляващата коалиция се случи пореден скандал, защото с гласовете на Патриотичния фронт и АБВ антикорупционният закон бе отхвърлен още на първо четене. В коалицията започва да се създава сериозно напрежение, защото в сряда АБВ обяви, че ще гласува срещу приемането на конституционните промени в съдебната власт. Това ще забави с най-малко два месеца дебата по съдебната реформа. Тези гласувания започнаха да поставят под съмнение смисъла от присъствието на Реформаторския блок във властта, защото всяка реформа засега се бламира. ДБГ определи гласуването по антикорупционния закон като “историческо петно“ за парламента и обяви, че ще преосмисли оставането си във властта. В четвъртък вечерта по темата се изказа Бойко Борисов, който обясни, че след три месеца парламентът ще приеме този закон. “След три месеца този законопроект ще мине. Аз съм успокоил Меглена Кунева, говорих днес с нея по този въпрос и я успокоих. След 3 месеца ще го внесем закона отново, ще проведем разговор с политическите партньори“, заяви Борисов от Пловдив. По думите на премиера преди да се внесе отново след три месеца закона, ще се преговаря с РБ, ПФ и АБВ. Той подчерта, че 25 години не е имало такъв закон и това, че още три месеца няма да има, не било толкова страшно. "Ако законът не стане по-строг, депутатите на ДБГ няма да го подкрепят", каза Меглена Кунева в петък пред бТВ. Тя каза, че законът е бил отхвърлен заради политически интереси и липса на желание за борба с корупцията,. Кунева обвини партньорите на правителството, че са давали фалшиви сигнали за подкрепа по време на обсъжданията на закона. В разговорите в парламентарните комисии от Патриотичния фронт нямаше сигнали, че няма да подкрепят закона, АБВ бяха по-резервирани, заяви Кунева. "АБВ си менят мнението по много въпроси", допълни тя. "Унизи се българският парламент. Това е най-сериозният политически закон и това се видя от това гласуване. Да се каже, че органът по корупция е Гестапо е абсурд", каза Кунева. Законът предвиждаше създаването на ново Бюро за борба с корупцията, което трябваше да обедини БОРКОР, Комисията за конфликт на интереси и отдели от Сметната палата и да започне работа от началото на 2016 година. 

Яне Янев: Реформаторите са опозиция сами на себе си, при тях има раздори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960607


"Реформаторите преди всичко се явяват опозиция на самите себе си, защото не могат да си подредят собствения двор. Там има раздори. В 12 без 5 те не могат да подпишат споразумение дали ще се явяват заедно на изборите", заяви пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев, който е и кандидат за кмет на Сандански.

Петролът поевтиня в очакване на данните за заетостта в САЩ

http://www.investor.bg/surovini/365/a/petrolyt-poevtinia-v-ochakvane-na-dannite-za-zaetostta-v-sasht-201726/

Инвеститорите следят внимателно данните, които ще повлияят на решението на Фед за повишаване на лихвените проценти

Проведени специализирани полицейски операции в Поморие и Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/fMIFEc9Va-A/

През изминалото денонощие са проведени специализирани полицейски операции (СПО) за противодействие на общата престъпност, имуществени престъпления и охрана на обществения ред от Четвърто РУ Бургас и РУ Поморие. В хода на операцията са проверени 58 лица и 21 МПС. Съставени са 10 АУАН по ЗБЛД и 12 фиша по ЗДВП. Образувано е 1 бързо производство по чл.354а от НК (придобива или държи наркотични вещества). Установено е 1 лице обявено за издирване, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.  Провеждането на тематични специализирани операции на обслужваната територия ще продължи.

Потресена майка: Купих грис за 4-годишната ми дъщеря, той се оказа пълен с червеи и буболечки

http://pik.bg/потресена-майка-купих-грис-за-4-годишната-ми-дъщеря-той-се-оказа-пълен-с-червеи-и-буболечк-news393497.html

Потресена майка: Купих грис за 4-годишната ми дъщеря, той се оказа пълен с червеи и буболечки

Грис с червеи и буболечки с продава в големите магазини, алармира майка на 4-годишно дете, което едва не излапало десерт, пълен с ужасните гадини. Ястието с живите „бонуси“ било приготвено от нея, съобщава Нова телевизия в рубриката си "Моята новина".

„Купих грис с идеята да направя десерт за моята дъщеря, която е на 4 години. Докато тя спеше, аз започнах да го приготвям. Когато млякото завря, аз започнах да сипвам малко грис и със сгъстяването забелязах буболечки и червеи. Бях потресена и ужасена“, споделя Цветелина.

„Сместа беше пълна с тези гадинки. В пликчето остана половината от количеството и там имаше 2 живи червея. При покупката пакетчето беше запечатано и по нищо не личеше, че има нещо гнило. От моя позната разбрах, че е попадала на ориз от тази фирма и е намирала буболечка. Подала е оплакване в Комисията за защита на потребителите, но явно оттам не правят нищо. Крайно време е поне за храната за децата в тази държава да има някакъв реален контрол!“, добавя възмутената майка.

Искаме още 17 млн. лв. от Брюксел по ОП "Административен капацитет"

http://econ.bg/Новини/Искаме-още-17-млн-лв-от-Брюксел-по-ОП-Административен-капацитет-_l.a_i.694964_at.1.html

България ще иска възстановяването на нови 17 млн. лв. от Брюксел по Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК). От управляващия орган на...

Ето в кои професии скача осигурителният праг

http://petel.bg/Eto-v-koi-profesii-skacha-osiguritelniyat-prag-__125494

Илюстрация: Булфото С повече договорени минимални осигурителни доходи се похвалиха на пресконференция от КНСБ. И тази година от...

Голяма част от квартал "Левски" във Варна остава без вода днес

http://petel.bg/Golyama-chast-ot-kvartal-Levski-vav-Varna-ostava-bez-voda-dnes__125493

Снимка: Булфото Абонатите между улица "Студентска", улица "Дубровник" и улица "Ген. Г.Попов", както и тези живущи по булевард "Васил Левски"...

Ракитника и Прибой без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=300404

Варненските местности Ракитника и Прибой ще са без вода днес. Причината е авария, съобщиха от ВиК-дружеството във Варна за Moreto.net Водоподаването ще бъде възстановено в 21 часа, уточниха още от водоснабдителното дружество.

Членството на България в НАТО не е заплаха за Русия, заяви Йенс Столтенберг

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/04/2603445_chlenstvoto_na_bulgariia_v_nato_ne_e_zaplaha_za_rusiia/?ref=rss


Членството на България в НАТО не пречи на страната да развива отношенията си с Русия и не може да се говори за каквато и да е заплаха, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за БНТ.

Като бивш премиер на Норвегия, Столтенберг даде за пример развитието на отношенията между страната му и Русия, които според него са се подобрили след влизането на Норвегия във военния съюз.

"Вярвам, че няма противоречи между силна отбрана, колективна отбрана и политически диалог", каза той. "НАТО и съюзниците имаме нужда от силна отбрана и предсказуемо външно поведение".

Вчера беше открит координационният щаб на НАТО в София. Решението за създаването на щабовете за интегриране на силите на НАТО в страните-членки, с приоритет България, Румъния, Полша, Литва, Латвия и Естония, беше взето на Срещата на върха на НАТО в Уелс през септември 2014 г.

"Центърът ще извършва планиране, ще помага при извършването на учения и разбира се ще съдейства за по-бързо подкрепление, ако се наложи. Всичко, което прави НАТО, е в името на отбраната и е напълно в духа на нашите международни задължения за засилване на безопасността на всички нас, включително България", заяви Столтенберг.

В коментар за съкращенията в бюджета за отбрана в някои държави, Столтенберг заяви: "Имах привилегията да посетя България преди известно време и се срещнах с много политици и военни. Те препотвърдиха силното присъствие на страната в алианса и аз съм благодарен за това. На срещата ни на върха в Уелс всички 28 държави решихме да инвестираме повече в отбраната, защото нашата свобода не се получава безплатно".

Отношенията между НАТО и Русия се влошиха след анексацията на Крим. Алиансът увеличи броя на ученията в Източна Европа, създаде сили за бързо реагиране и обяви, че ще разположи военна техника по източната си граница. От своя страна, Русия заяви, че ще разглежда засилването на присъствието на НАТО по границите си като акт на агресия.

Столтенберг коментира и заплахата от Ислямска държава. "Това, което виждаме сега, е фундаментално променена обстановка по сигурността за всички съюзници от НАТО, но особено за тези, които са в източната и югоизточната част на алианса. България е близо както до Русия – а ние виждаме една по-настъпателна Русия, която използва военна сила да променя границата в Украйна и незаконно анексира Крим, но в същото време България не е и далече от всичкото насилие и нестабилност, които виждаме в Ирак и Сирия, от всички мигранти, които идват от там и което е голяма човешка трагедия. Това, разбира се, подчертава необходимостта да бъдем заедно, да работим заедно, да се пазим и да си помагаме. Алиансът е точно за това – да бъдем заедно, защото заедно сме в по-голяма безопасност, отколкото ако сме сами."

Столтенберг коментира и заплахата от "Ислямска държава: "Това, което виждаме сега, е фундаментално променена обстановка по сигурността за всички съюзници от НАТО, но особено за тези, които са в източната и югоизточната част на алианса. България е близо както до Русия, а ние виждаме една по-настъпателна Русия, която използва военна сила да променя границата в Украйна и незаконно анексира Крим, но в същото време България не е и далече от всичкото насилие и нестабилност, които виждаме в Ирак и Сирия, от всички мигранти, които идват от там и което е голяма човешка трагедия. Това, разбира се, подчертава необходимостта да бъдем заедно, да работим заедно, да се пазим и да си помагаме. Алиансът е точно за това - да бъдем заедно, защото заедно сме в по-голяма безопасност, отколкото ако сме сами."

Последен ден за възражения срещу списъка с признати вземания в КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960599

Днес изтича срокът, в който кредиторите на КТБ могат да направят възражения срещу списъка с признати вземания. Списъкът съдържа близо 8 000 имена на физически и юридически лица и е публикуван в Търговския регистър. Възраженията могат да се подадат на ръка в централата на Корпоративна търговска банка или да се изпратят по пощата,
Днес изтича срокът, в който кредиторите на КТБ могат да направят възражения срещу списъка с признати вземания. Списъкът съдържа близо 8 000 имена на физически и юридически лица и е публикуван в Търговския регистър. Възраженията могат да се подадат на ръка в централата на Корпоративна търговска банка или да се изпратят по пощата,

Последен ден за възражения срещу списъка с признати вземания в КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960590

Днес изтича срокът, в който кредиторите на КТБ могат да направят възражения срещу списъка с признати вземания. Списъкът съдържа близо 8 000 имена на физически и юридически лица и е публикуван в Търговския регистър. Възраженията могат да се подадат на ръка в централата на Корпоративна търговска банка или да се изпратят по пощата,
Днес изтича срокът, в който кредиторите на КТБ могат да направят възражения срещу списъка с признати вземания. Списъкът съдържа близо 8 000 имена на физически и юридически лица и е публикуван в Търговския регистър. Възраженията могат да се подадат на ръка в централата на Корпоративна търговска банка или да се изпратят по пощата,

Путин: Кризата с мигрантите в Европа е предизвикана от САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960592

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана, съобщи ТАСС.
"Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика,
Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана, съобщи ТАСС. "Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика,

Задържаните в Бучино бежанци са сирийски семейства, осигурена им е храна и подслон, не се забелязва по-интензивно преминаване по границата

http://www.zapernik.com/pernik/zadurjanite-v-buchino-bejanci-sa-siriiski-semeistva-osigurena-im-e_39802/

Задържаните бежанци в Големо Бучино, за които zaPernik.com пръв съобщи, са сирийски семейства, без документи. Те са били изоставени на магистралата. Дали е трябвало да бъдат взети от друг все още се изяснява.

В тази местност за първи път задържат бежанци, съобщи за bTV началникът на областната дирекция на полицията в Перник Валентин Бучински. На територията на ОД МВР има и други подобни случаи, допълни той. Заловените бежанци са сирийци. Те са влезли в страната без документи. Прави...

Продължава

Пенсионерски певчевски състави изнасят днес концерти на Раковината

http://www.moreto.net/novini.php?n=300403

Традиционният преглед на художествената самодейност „Есенно ехо", на пенсионерски певчевски състави от 5-те варненски района ще се проведе днес от 10.00 часа на сцена Раковина, научи Moreto.net. Домакин и организатор на проявата е район "Одесос".

М. Миков: В купените общини никой не смее да се кандидатира за кмет

http://www.cross.bg/mikov-stranata-obshtini-1479558.html

/КРОСС/Ние още преди парламентарната ваканция имахме ясна позиция по отношение на предлагания антикорупционен закон от правителството и нашата позиция беше против него. С това, което ни се предлагаше само се имитираше за пред Брюксел, че се върши нещо по отношение на борбата с корупцията, а реално нищо да не се прави. Така лидерът на БСП коментира в сутрешния блок на бТВ отрицателния вот на парламентарната група вчера по отношение на антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева. "БСП - лява България" гласуваха "против", а коалиционните партньори на управляващата коалиция - ПФ и АБВ - "въздържал се". Законопроектът не успя да мине само с гласовете на ГЕРБ и РБ.  Нали си спомняте с какви обещания беше създадена комисията за конфликт на интереси и какво излезе от нея - тефтерчето на Филип Златанов, или пък специализирания съд и прокуратура - абсолютно нищо не се случи след създаването на подобни институции, заяви Миков. Според лидерът на БСП с това правителство и управление нищо добро не очаква държавата ни за в бъдеще. Притеснителен факт е, че тази година има записани 13 хиляди по-малко първокласници в страната, но правителството не прави абсолютно нищо по отношение на справянето по какъвто и да е начин с демографския проблем в страната

Путин: Кризата с мигрантите в Европа е напълно очаквана

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960588

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана, съобщи ТАСС.
Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана, съобщи ТАСС. "Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика,

Ивелин Попов: България изигра най-слабия си мач от доста години

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/04/2603436_ivelin_popov_bulgariia_izigra_nai-slabiia_si_mach_ot/?ref=rss


България изигра най-слабия си мач от доста дълги години насам, заяви Ивелин Попов след загубата срещу Норвегия в европейските футболни квалификации. Попов и съотборниците му отстъпиха с 0:1 в София и се простиха с шансовете си за участие в баражите за Евро 2016. 

"Подведохме се по тяхната игра, с по-дълги топки. Това не е нашата сила, нещата не се получиха. Съжалявам", каза още бившият капитан на тима. 

Според атакуващия полузащитник на "Спартак" (Москва) на отбора липсват...

Отлични са условията за туризъм в планините

http://pik.bg/отлични-са-условията-за-туризъм-в-планините-news393495.html

Отлични са условията за туризъм в планините

Навсякъде са отлични условията за туризъм в планините. Това съобщиха за „Фокус” от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК). Времето е топло. Лифтовете работят в летен режим. Сутрешните температури са високи – между 14 и 17 градуса в зависимост от надморската височина. През изминалото денонощие не са регистрирани инциденти с туристи. 

Кунева: Щом аз съм се занимавам с антикорупционния закон, той няма да е по-слаб

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960585

Всички, които подкрепиха този закон заслужават да бъдат специално отбелязани за куража им. Очевидно да се направи сериозна стъпка в борбата с корупцията не е леко. Това заяви пред БиТиВи вицепремиерът Меглена Кунева ден след като парламентът отхвърли антикорупционния закон.
Това, че антикорупционният закон не мина още на първо четене,
Всички, които подкрепиха този закон заслужават да бъдат специално отбелязани за куража им. Очевидно да се направи сериозна стъпка в борбата с корупцията не е леко. Това заяви пред БиТиВи вицепремиерът Меглена Кунева ден след като парламентът отхвърли антикорупционния закон. Това, че антикорупционният закон не мина още на първо четене,

Очаквайте в ПИК! Гърми страховит скандал във властта! Става страшно!

http://pik.bg/очаквайте-в-пик-гърми-страховит-скандал-във-властта-става-страшно-news393493.html

Очаквайте в ПИК! Гърми страховит скандал във властта! Става страшно!

Нов скандал е на път да разтърси управляващото мнозинство, научи ПИК.

Става ясно, че действащ зам.-министър в правителството е заобиколил закона!

Очаква се намесата на прокуратурата!

След броени минути в агенция №1.

Непознат блъска на земята жена и отнема дамската й чанта

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Z1aGY3l6-pw/

На 03.09.2015г. в РУ Поморие е получено съобщение от 34 -годишна жена от гр.София, че на кръстовището на ул. “Княз Борис І” и ул. “Граф Игнатиев” в гр.Поморие и е извършен грабеж на дамската и чанта. Установено е, че непознат за потърпевшата мъж я блъска на земята и чрез издърпване и отнема дамската чанта. При проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ Поморие на бетонната алея на ул. “Яворов” е открита дамската чанта, от която липсва парична сума. По случая в РУ Поморие е образувано досъдебно производство.

Неустойчивата цена на какаото прави годината трудна за шоколадовите компании

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/09/04/2603428_neustoichivata_cena_na_kakaoto_pravi_godinata_trudna/?ref=rss


Резките промени на цените на суровините затрудняват германските производители на шоколадови изделия в усилията им да поддържат ниски цените на продуктите си, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Сложно е да се предвиди цената на съставките като какаото, лешници и бадеми, а 2015 година се оказва изключително труда за шоколадовите компании.

Цената на какаото се вдигна през юли до най-високото си равнище от четири години преди леко да се понижи през август.

Шоколадовият...

Анализатор: Западната „рецепта за успех“ на Украйна – да я купят на безценица

http://www.cross.bg/ykraiina-monro-retzeptata-1479556.html

/КРОСС/ Ситуацията в Украйна създава фантастичен пейзаж за чуждестранните инвеститори-хищници, които ще изкупят всичко на безценица, смята публицистът от САЩ Дерек Монро, предаде РИА Новости. Украйна отново и отново преживява същия сценарий на Майдана, превърнал се, по думите на Маркс, от трагедия във фарс. Петро Порошенко нарича вчерашните „борци за свобода” терористи, и внезапно САЩ и хранените от тях медии също обръщат палачинката, отбелязва Монро. Западните информационни агенции откриват в Украйна незнайно откъде появили се терористи, ултранационалисти и дори анархисти, заплашващи да унищожат държавата. По думите на автора, субтитрите на това повтарящо се кино се осигуряват от САЩ и ЕС, които могат да си сменят по свое усмотрение, превръщайки приятелите във врагове и обратно. Междувременно, Порошенко, който тези дни посети Европа с протегната напред ръка за подкрепа за фалиралата му държава, прие нова военна доктрина, предвиждаща наливане на пари, с които Украйна не разполага, в защитата „от руския империализъм”. С други думи, пише Монро, правителството възнамерява да се защитава от собствените си граждани в Изтока, собствените си съюзници в Киев, да води пропаганда против руския президент и „империята на злото”, опирайки се на „империята на доброто” и програмите за строги икономии, наложени на това, което някога бе наричано украинска икономика

София официално със завод за боклука до седмица

http://offnews.bg/news/n_1/n_554628.html

София ще има официално завод за боклука си след седмица. За тогава е планирано откриването на дългооочаквания Завод за механично третиране на отпадъците до село Яна, чакат се гостите от Брюксел. Заводът ще обработва по 410 000 тона отпадъци годишно, обясни шефът на комисията по стопанска политика на Столична община Николай Стойнев пред OFFNews . От тях ще се произвеждат гориво, рециклируеми материали и компост.  До понеделник във фабриката ще постъпят 500 тона отпадъци и ще стартират 72-часови тестове на инсталациите. В средата на месеца заводът трябва да работи на пълни обороти , за достигане на максималния капацитет ще са необходими от 3 до 6 месеца.  Строителството на завода се финансира от Оперативна програма “Околна среда”. Той е част от мащабния проект за управление на отпадъците, който включва и компостиращи инсталации за преработка на зелени и хранителни отпадъци и депо.  Общината подготвя проект за инсталация за оползотворяване на горивото от завода в “Топлофикация София”. Тя ще намали с над 10% нужното количество природен газ, което трябва да свали и цената на парното в столицата. Така 30% от столичани ще се топлят с гориво от боклук през зимата, а през лятото то ще осигурява топла вода на живеещите в центъра.  До средата на следващата година общината ще подаде апликационна форма за финансиране по ОП “Околна среда”. Проектът е за 135 млн. евро без ДДС.  Целият проект за управление на отпадъците струва 345 млн. лв.  Освен гориво от софийския боклук ще се произвеждат и 40 000 т рециклирани материали, печалбата от които се очаква да е 2 млн лева на година.  В компостиращите инсталации на площадката “Хан Богров” се провеждат дни на отворени врати. Столичани, които са си платили данък смет, могат да получат безплатно до 10 кг компост.  Спират поръчката за изгаряне на RDF отпадъците Обществената поръчка за оползотворяване на т.нар. RDF отпадъци - крайният продукт след третирането на боклука в завода, обявена от общината, най-вероятно ще бъде прекратена, каза Стойнов. RDF горивото се използва като заместител на въглищата в циментопроизводството, с оферти кандидатстваха "Холсим България" (собственост на швейцарската Holcim), Девня цимент и Златна Панега цимент". Решението на общината е RDF отпадъците да се съхраняват до изграждането на площадка в ТЕЦ "София".  Предисторията на завода Проектът за завода за боклук на София беше започнат през 2007 г. На първото заседание на кабинета "Борисов" през 2009 г. се осигури държавно съфинансиране за изграждане на депа и съоръжения. В края на 2011 г. строителството на завода за отпадъци бе спряно от Еврокомисията с искането да се преработи проекта и произведеното RDF да се използва в "Топлофикация – София", а не да се извозва до циментовите заводи. Целта беше именно да не се правят допълнителни разходи за транспорт за извозване на горивото до циментовите заводи. През ноември 2011 г. общината изпрати до Брюксел за одобрение преработения вариант, а в края на февруари 2012 г. от комисията го одобриха. През март тогавашният министър на екологията Нона Караджова и кметът Йорданка Фандъкова подписаха договора за еврофинансирането.  Сагата със завода за отпадъците на София датира още от началото на века. В "биографията" му са затварянето на сметището в Суходол, протестите там, планините от бали с боклук в столицата. През април 2005 г. кметът Стефан Софиянски обеща строителството да започне през юли. През 2008 г. премиерът Сергей Станишев искаше заводът да се строи чрез публично-частно партньорство. Решението съфинансирането да е с държавни и общински средства кабинетът Борисов 1 взе, за да се избегне всякакво "извиване на ръце" с боклука от частни монополисти.  "Преди години тук социалистите садиха макове. Искам около завода да има само макове. Да издирите тези на Станишев и да ги пресадите около завода", заръча Борисов на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска в края на януари тази година при проверка на строителството. 

Защо бият полицията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4959653

Зачестяват посегателствата срещу полицаи, разпорежданията им не се изпълняват и им се нанасят телесни повреди, докато изпълняват задълженията си по опазването на обществения ред – алармират от синдикалната федерация на МВР.
Е, няма нужда от аларма. Всички виждаме и без това – бият полицаи често и навсякъде.
Зачестяват посегателствата срещу полицаи, разпорежданията им не се изпълняват и им се нанасят телесни повреди, докато изпълняват задълженията си по опазването на обществения ред – алармират от синдикалната федерация на МВР. Е, няма нужда от аларма. Всички виждаме и без това – бият полицаи често и навсякъде.

Ужилената Кунева бясна на АБВ за манифестацията на страх

http://frognews.bg/news_97183/Ujilenata-Kuneva-biasna-na-ABV-za-manifestatsiiata-na-strah/

"Поздравявам всички, които подкрепиха вчера закона срещу корупцията, за куража им. Благодаря за подкрепата - продължаваме напред", каза вицепремиерът Меглена Кунева в студиото на bTV. Според нея вчерашното гласуване в Парламента било безпрецедентно.

Вижте какво ще се случи с вас, ако се ударите със 100 км/ч

http://curious.actualno.com/Vijte-kakvo-shte-se-sluchi-s-vas-ako-se-udarite-sys-100-kmch-news_493640.html

Непрекъснато слушаме за убити по пътищата и хлапашки гонки по селата, които се трупат в най-черната статистика, която всеки ден се допълва с нови имена. Шофирането е отговорност, не е прищявка, то е необходимост, не забавление. Какво ли трябва да се случи, за да започнем да караме по ограниченията, да бързаме само в спешни случаи и да се научим на респект - към скоростта, към хората и към самите нас. Отговорност. Това е ключовата дума. По-често трябва да си припомняме какво може да се случи с

Украйна: Няма опасност от епидемия от полиомиелит

http://europe.actualno.com/Ukrajna-Njama-opasnost-ot-epidemija-ot-poliomielit-news_493644.html

Два случая на полиомиелит са били регистрирани през юни и юли в Закарпатска област в Украйна. По информация на Световната здравна организация (СЗО) едното дете е на възраст 4 години, а другото на 10 месеца. Децата не са били ваксинирани. От СЗО съобщават още на сайта си, че случаите са предизвикани от мутирал ваксинодериватен вирус на полиомиелит от 1-ви тип (cVDPV1). Поради военните действия в Украйна имунизационният календар в страната не се изпълнява навсякъде. Поради това през май т.г. з

70% от германците смятат, че е добре страната да поеме още бежанци

http://europe.actualno.com/70-ot-germancite-smjatat-che-e-dobre-stranata-da-poeme-oshte-bejanci-news_493645.html

70% от германците смятат, че страната им може да поеме още бежанци и те ще я обогатят в много аспекти, най-вече по отношение на демографската криза. 65 на сто от германците смятат, че потокът търсещи убежище ще подмлади значително Германия. В същото време немците имат ясни очаквания от бежанците – да научат бързо немски, да работят и плащат данъци, да се интегрират и да спазват европейските достижения в областта на човешките свободи и права, предаде БНР. В изследването на института &bdq

"Ислямска държава" взриви три от известните кули гробници на Палмира

http://asia.actualno.com/Isljamska-dyrjava-vzrivi-tri-ot-izvestnite-kuli-grobnici-na-Palmira-news_493642.html

Джихадисти на групировката ”Ислямска държава” са взривили три от известните кули гробници на древния пустинен град на Сирия Палмира. „Те взривиха три кули гробници, най-добре запазените и най-красивите”, заявиха специалисти по антики пред АФП, цитирани от БГНЕС. Варварският акт е поредният на джихадистите, които по-рано взривиха част от смятания за най-важен храм в древния сирийски град Палмира, съобщиха пред медии хора, които са присъствали на варварския акт. За

Вижте как Кристалина Георгиева играе хора в Старосел (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960575


Повече от два часа снощи зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева игра хора и ръченици във винарска изба
Повече от два часа снощи зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева игра хора и ръченици във винарска изба "Старосел", където е гост на откриването на гроздобера. Георгиева обра овациите на присъстващите т.к. с лекота изпълняваше сложните стъпки на "Копаница", "Елено, моме", "Бяла роза", дунавско хоро.

40-те бежанци са задържани в гориста местност около село Големо Бучино

http://pik.bg/40-те-бежанци-са-задържани-в-гориста-местност-около-село-големо-бучино-news393490.html

40-те бежанци са задържани в гориста местност около село Големо Бучино

40-те бежанци са задържани в гориста местност около Големо Бучино - 5 деца, 14 жени, 21 мъже, това са семейства. Това каза за "Фокус" Ирена Соколова, областен управител на град Перник. „Хората са добро здравословно състояние се. Вчера към 18.00 часа били забелязани от граждани, които подали сигнала”, обясни тя.

Областният управител посочи, че бежанците нямат документи. „Само с първоначалните заповеди, които се правят при настаняване в бежански център. Заедно с това им се снемат отпечатъци, за да се идентифицира самоличността им”, поясни Ирена Соколова.

„Настанени са във Второ РПУ, осигурена им е вода и храна. Надяваме се до обяд да обработим резултатите от проверките, за да могат да бъдат насочени към място, на което да получат по-добра и целенасочена грижа”, добави Ирена Соколова.

Индонезия планира да замени американските изтребители с руски Су-35

http://www.cross.bg/sy-ryski-indoneziya-1479555.html

/КРОСС/ Министерството на отбраната на Индонезия реши да замени ескадрила от 16 американски изтребители  F-5 Tiger с многофункционалните руски Су-35, е заяви министърът на отбраната на страната Рямизард Рякуд, съобщи Defense Aerospace, цитиран от „Руски дневник“. „Решихме да купим ескадрила Су-35 от Русия, за да заменим F-5 Tiger“, каза Рякад след края на внезапна проверка на армейското въоръжение в три части на военновъздушните сили на Индонезия. Рякуд е посочил, че Джакарта е избрала самолетите на компанията „Сухой“ , защото индонезийските пилоти вече са свикнали да летят на самолети Су. Министърът е отбелязал, че сега военновъздушните сили на страната ще разполагат с американски, китайски и руски самолети.

Путин обвини САЩ за бежанската криза в Европа

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/04/2603421_putin_obvini_sasht_za_bejanskata_kriza_v_evropa/?ref=rss


Руският президент Владимир Путин обвини западните страни, които се влияят от политиката на САЩ, за кризата с бежанците в Европа, предаде ТАСС.

"Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава...

Путин: Кризата с бежанците е предизвикана от политиката на САЩ

http://www.moreto.net/novini.php?n=300402

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана заради налагане на чужди стандарти в Близкия изток и Северна Африка. За нея той обвини директно САЩ. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка.

Дете на 11 години разстреля 16-годишен крадец в САЩ

http://offnews.bg/news/n_1/n_554672.html

11- годишно дете, което било оставено само с четиригодишната си сестрича у дома разстреля обирджия, съобщава CNN. Инцидентът се разиграл на Сейнт Луис. След получен сигнал за стрелба полицията открила тялото на 16-годишен младеж в предверието на къщата. Малолетният стрелец и сестричката му избягали.  Убитият е опитал да влезе в къщата, но не очаквал да се натъкне на дете с пистолет.  Към момента още не е ясно защо двете деца са били оставени сами у дома и защо са имали достъп до оръжие. По данни на полицията, майката е купила пистолета за самоотбрана заради няколко опита на крадци да се вмъкнат в къщата.  Това е трети смъртоносен инцидент с деца само за по-малко от месец в Сейнт Луис. На 18 август деветгодишната Джамила Болдън беше убита, докато пишела домашното си. Седмица по-късно, 21-годишният Картър Епс почина, след като беше прострелян в тялото. 

Кметът Чоков прати Галиче на море

http://www.bnews.bg/article-141077

200 пенсионери потеглиха към плажа за сметка на управника.

Днес изтича срокът за възражения срещу списъка с признати вземания в КТБ

http://pik.bg/днес-изтича-срокът-за-възражения-срещу-списъка-с-признати-вземания-в-ктб-news393486.html

Днес изтича срокът за възражения срещу списъка с признати вземания в КТБ

Днес изтича срокът, в който кредиторите на КТБ могат да направят възражения срещу списъка с признати вземания. Списъкът съдържа близо 8 000 имена на физически и юридически лица и е публикуван в Търговския регистър. Възраженията могат да се подадат на ръка в централата на Корпоративна търговска банка или да се изпратят по пощата, като пощенското клеймо трябва да е преди изтичането на срока. 

Синдиците в КТБ трябва да изготвят списък с оспорените вземания, който да публикуван в Търговския регистър. 

Само в "24 часа": Всички министри пристигат в парламента да затягат коалицията (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960573

Целият Министерски съвет ще пристигне след минути в Народното събрание за среща с лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторския блок, ПФ и АБВ. В рамките на Съвета за развитие, чието свикване бе отлагано на два пъти в края на миналия политически сезон, ще се набележи график за реформите.
Целият Министерски съвет ще пристигне след минути в Народното събрание за среща с лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторския блок, ПФ и АБВ. В рамките на Съвета за развитие, чието свикване бе отлагано на два пъти в края на миналия политически сезон, ще се набележи график за реформите.

Борисов: 25 години не е имало антикорупционен закон, 3 месеца забавяне не са фатални (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960566

Доволен съм, че Политическа Партия ГЕРБ и Реформаторският блок показаха волята си за борба срещу корупцията, въпреки че предложеният законопроект не успя да събере мнозинство. След 3 месеца, през които ще проведем разговори с подкрепящите ни формации и ще обсъдим някои корекции в предложението, отново ще внесем закона.

Борисов: 25 години не е имало антикорупционен закон, 3 месеца забавяне не са фатални

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960571

Доволен съм, че Политическа Партия ГЕРБ и Реформаторският блок показаха волята си за борба срещу корупцията, въпреки че предложеният законопроект не успя да събере мнозинство. След 3 месеца, през които ще проведем разговори с подкрепящите ни формации и ще обсъдим някои корекции в предложението, отново ще внесем закона.

Бен, приятелят на ромката Ирена, проговори: Аз съм горд с нея!

http://petel.bg/Ben--priyatelyat-na-romkata-Irena--progovori--Az-sam-gord-s-neya-__125487

Кадър: Нова Телевизия Аз съм горд с Ирена, а хората я харесваха. Щастлив съм, че прочетох толкова много положителни отзиви за нея в...

Пиян падна от тераса върху колата на домакина си, смачка я

http://petel.bg/Piyan-padna-ot-terasa-varhu-kolata-na-domakina-si--smachka-ya__125491

Илюстрация Булфото Пиян падна от тераса в Смолян върху колата на домакина си. Случката станала в четвъртък вечерта около 21 часа, съобщи...

Тази нощ на магистралата за Варна: Алфа Ромео изгоря като факла!

http://petel.bg/Tazi-noshh-na-magistralata-za-Varna--Alfa-Romeo-izgorya-kato-fakla-__125490

Снимка: Булфото, архив Пламъци обхванаха и изпепелиха изцяло автомобил на магистрала „Хемус“ . Пожарът възникнал малко след полунощ в...

Премиерът се среща днес с партиите партньори

http://pik.bg/премиерът-се-среща-днес-с-партиите-партньори-news393482.html

Премиерът се среща днес с партиите партньори

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес с представители на партиите, които подкрепят правителството - Реформаторския блок, АБВ и Патриотичния фронт. Срещите ще се проведат след като вчера парламентът отхвърли антикорупционния закон, подготвен под ръководството на вицепремиера Меглена Кунева, съобщи БНР.

Борисов подчерта, че проектозаконът е на Министерския съвет. Той заяви още, че след 3 месеца ще антикорупционният закон отново ще бъде внесен в НС. Преди това ще се проведат разковори с партньорите за прецизиране на текстовете.

След отхвърлянето на закона, от партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите" разпространиха съобщение, в което посочват, че след бламирането на проекта в пленарната зала, са разколебани дали Реформаторският блок трябва да продължи да участва в управлението на страната. Това даде основание за коментари, че има пропукване в управляващото мнозинство. 

Пловдив се затвърждава като водеща аутсорсинг дестинация

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4959363

Пловдив остава най-предпочитана инвестиционна дестинация за компаниите от IT и аутсорсинг индустрията. Очаква се това да бъда потвърдено на тематична конференция, която ще се проведе в града през следващата седмица. Високотехнологичните компании са и най-бързо разрастващите се, като потенциалът е сериозен и голяма част от водещите компании сектора
Пловдив остава най-предпочитана инвестиционна дестинация за компаниите от IT и аутсорсинг индустрията. Очаква се това да бъда потвърдено на тематична конференция, която ще се проведе в града през следващата седмица. Високотехнологичните компании са и най-бързо разрастващите се, като потенциалът е сериозен и голяма част от водещите компании сектора

Изтърваният “екскурзовод”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4959772

Дали да ни е срам, че “българи” са виновни за смъртта на 71 бежанци
Изключително ми е драго, като видя млади роми, които учат или работят. Нямам нищо против да си говоря с тях. Нямам нищо против и да ги наемам на работа и го правя. Но честно казано,
ми омръзна да
ме е срам да
казвам, че съм
българин,
извън страната ни.
Дали да ни е срам, че “българи” са виновни за смъртта на 71 бежанци Изключително ми е драго, като видя млади роми, които учат или работят. Нямам нищо против да си говоря с тях. Нямам нищо против и да ги наемам на работа и го правя. Но честно казано, ми омръзна да ме е срам да казвам, че съм българин, извън страната ни.

На път: Урарту за начинаещи

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/09/04/2573255_na_put_urartu_za_nachinaeshti/?ref=rss


През април зимата още не си е отишла от това място. Сняг се вижда само по далечните върхове, но е студено, ветровито и някак сиво - за разлика от останалата част на северна Месопотамия, която вече е затънала в зеленина, доказвайки защо се смята за много плодородна.

Недалеч от езерото Ван, на хълм - Чавуштепе, се виждат останки от царство Урарту.

Шест века преди раждането на Христос арменците се заселват в него. Част от територията му граничи с езерото Ван, което в момента...

Пловдив посреща инвеститори от IT и аутсорсинг индустрията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4959403

Община Пловдив организира на 10-ти септември 2015 г. втория по рода си еднодневен бизнес форум „Outsourcing Destination Bulgaria”. На конференцията се очаква Пловдив да затвърди позициите си като предпочитана инвестиционна дестинация за компаниите от IT и аутсорсинг индустрията. Градът се налага като притегателен център в България за инвестиции в
Община Пловдив организира на 10-ти септември 2015 г. втория по рода си еднодневен бизнес форум „Outsourcing Destination Bulgaria”. На конференцията се очаква Пловдив да затвърди позициите си като предпочитана инвестиционна дестинация за компаниите от IT и аутсорсинг индустрията. Градът се налага като притегателен център в България за инвестиции в

България загуби от Норвегия и няма шансове за Евро‘2016

http://www.mediapool.bg/bulgaria-zagubi-ot-norvegiya-i-nyama-shansove-za-evro2016-news238817.html

Безличният национален отбор по футбол на България загуби на свой терен от Норвегия и заедно с това пропиля последния си шанс за класиране на европейските финали през 2016 година. Единственият гол в мача вкара централният защитник на Норвегия Форен в 57-ата минута, а малко над 10 000 фена на българите изпратиха отбора с бурни освирквания и викове “Оставка“. След мача председателят на Българския футболен съюз (БФС) отхвърли исканията с думите: “Какви оставки? Това е нивото на отбора“. След домакинската загуба от Норвегия България остана на четвърто място в групата си с актив от осем точки, а в оставащите три кръга гостуват на Италия и Хърватия и приемат Азербайджан. Целта на българите бе да бият Норвегия в борбата за третото място в групата, което дава право на бараж за класиране на европейските финали. Първите два тима в групата се класират директно. С тази победа Норвегия вече има 13 точки и започва да мечтае за директно класиране на Евро‘2016. Тимът изостава само на две точки от лидерите Италия и Хърватия. След три дни в Осло пък скандинавците приемат Хърватия. Хърватите очакват отнемане на точки като наказание за заради показване на свастика на терена на мача срещу Италия в Сплит. Заради слабите си игри България ще пропусне шесто поредно европейско и световно първенство.

Кунева: Не аз, българският парламент се унизи. Аз съм на страната на добрите

http://offnews.bg/news/n_1/n_554644.html

Не аз, унизи се българският парламент. Той каза "Това не ни интересува". Аз съм на страната на добрите. Така лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева коментира решението на мнозинството депутати да отхвърлят законопроекта й за борба с корупцията по високите етажи на властта още на първо четене. Решението бе взето вчера. 101 гласуваха "за", 38 - "против", 72-ма се въздържаха. "За" бяха всички гласували депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок, съответно 78 и 22. "Против" бяха 35 депутати от БСП, един независим, двама от БДЦ. "Въздържал се" гласуваха един депутат от БСП, 11 от Патриотичния фронт, 5 от БДЦ, 10 от Атака, 10 от АБВ и 33 от ДПС. Благодаря на всички, които го подкрепиха, за куража - явно не е лесно да се подкрепи такъв закон, каза Кунева и коментира, че е безпрецедентно, че още на първо четене толкова важен закон не получава обещаната подкрепа. Тя бе категорична, че е имала разговори с всяка парламентарна група и че не е имало никакви индикации, че Патриотичният фронт няма да го подкрепи. "АБВ бяха по-резервирани. Нека обществото ги пита защо, нека те отговарят... Смятам, че това, което направихме с този закон, показа кой има воля да се бори... Ако видите, че синът, хайде да кажем дъщерята, на един политик е с хотел за милиони, не искате ли да знаете какво се случва? А този закон позволява и децата им, над 18 г., да бъдат проверявани... Ако това е игра на мускули и целта е да се покаже, че Реформаторският блок трябва да дава някакви концесии на АБВ, а в АБВ има политици, към които има подозрения, това е грешна политика", заяви лидерът на ДБГ и нарече гласуването им манифестация на страха. По повод обещанието на премиера Борисов, че след три месеца отново ще бъде внесен антикорупционния закон, Кунева гарантира, че той ще бъде още по-силен от сегашния проект. "Щом аз се занимавам с това, той няма да бъде по-слаб. Гарантирам ви, че ДБГ, а и целият РБ няма да го подкрепят, ако той е по-слаб." Имам сериозни планове да има настъпление по всички флангове, включително и с помощта на Европа, каза още тя.

Опасност от горещините обявиха в 13 области

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960556

Жълт код за високи температури е обявен в 13 области на страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
Предупредителният код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол и Благоевград.
Жълт код за високи температури е обявен в 13 области на страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Предупредителният код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол и Благоевград.

Опасност от горещините обявиха в 13 области

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960559

Жълт код за високи температури е обявен в 13 области на страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
Предупредителният код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол и Благоевград.
Жълт код за високи температури е обявен в 13 области на страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Предупредителният код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол и Благоевград.

Недостиг на учители очаква Варна до няколко години

http://www.moreto.net/novini.php?n=300400

Недостиг на педагози до няколко години ще има и във Варна, заяви пред вестник „Черно море“ председателят на Регионалния синдикат „Образование“ към СРС на КТ „Подкрепа“ – Варна, Галина Димитрова. „До момента няма подобен проблем, тъй като градът като голям областен център все още привлича кадри от по-малките населени места“, допълни тя.

Запознайте се с човека, посетил всички страни в света

http://www.cross.bg/strani-gynar-sveta-1479557.html

/КРОСС/"Да не пътувам би било обида за моя интелект", споделя 40-годишният норвежец Гунар Гарфорс, който държи рекорда за най-младия човек, обиколил света като хоби. Постиженията му включват още Рекорд на Гинес за посещение на пет континента за един ден, посещение на 19 страни за един ден и посещение всички провинции в Норвегия за един ден. И всичко това Гарфорс успява да направи, без да напуска работата си в Norwegian Broadcasting Corporation. Приключението да посети всичките 198 страни в света той завършва през май 2013. Описва впечатленията си в книгата - 198: How I Ran Out Of Countries, която излиза на норвежки преди година, а от дни е на пазара и на английски. Гунар Гарфорс разказа за приключениията, предизвикателствата и уроците в интервю за Economy.bg. Гунар признава, че идеята му е хрумнала от любопитство и е бил вдъхновен от родителите си.  Много съм любопитен. Обичам да проучвам и опознавам различни култури. Осъзнах, че обичам да пътувам и да опознавам нови култури. За първи път бях в доста по-различни страни. Беше удивително, с прекрасни гледки и хора. Реших, че искам да обиколя всички страни в света.  Майка ми винаги ме е подкрепяла. Казваше ми: „Трябва да откриеш сам за себе си отговорите. Не слушай другите".  Гунар не е напускал работа, докато пътува. В Норвегия имаме между 5 и 7 седмици отпуска, включително почивните дни по Коледа и Великден

Новият антикорупционен закон ще бъде още по-строг, заяви Кунева

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/04/2603414_noviiat_antikorupcionen_zakon_shte_bude_oshte_po-strog/?ref=rss


Липсата на подкрепа за антикорупционния закон е заради политически интереси и липса на желание за борба с корупцията, Това заяви лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева пред Би Ти Ви.

Кунева обвини партньорите на правителството, че са давали фалшиви сигнали за подкрепа по време на обсъжданията на закона.

В разговорите в парламентарните комисии от Патриотичния фронт нямаше сигнали, че няма да подкрепят закона, АБВ бяха по-резервирани, заяви Кунева. "АБВ си менят мнението по много въпроси", допълни тя.

"Унизи се българският парламент. Това е най-сериозният политически закон и това се видя от това гласуване. Да се каже, че органът по корупция е Гестапо е абсурд."

Според нея критиките към предложения закон за несъстоятелни, а при новото му внасяне в парламента той ще бъде много по-строг с допълнителна глава за корпоративната корупция. "Ако законът не стане по-строг, депутатите на ДБГ няма да го подкрепят", каза тя.

"За" антикорупционния закон в четвъртък гласуваха 101 депутати, "против" – 38, 72 се въздържаха. ГЕРБ и Реформаторският блок гласуваха в подкрепа, депутатите от БСП бяха против, а ДПС, АБВ, Патриотичният фронт и "Атака" се въздържаха. Същото направиха и представителите на БДЦ, а други двама гласуваха против.

Законът предвиждаше създаването на ново звено, което трябваше да  обедини БОРКОР, Комисията за конфликт на интереси и отдели от Сметната палата и да започне работа от началото на 2016 г.

В писмо, разпратено до медиите, от ДБГ определиха решението на парламента като "историческо петно".

След гласуването в парламента премиерът Бойко Борисов заяви, че след три месеца законът за борба с корупцията по високите етажи на властта ще бъде внесен отново в Народното събрание.

Кунева заяви, че липсата на подкрепа за закона няма да се отрази на стабилността на управляващата коалиция или на състава на Реформаторския блок.

Проектът беше отложен в последния работен ден на депутатите преди лятната ваканция заради процедурни хватки от страна на БСП и ДПС. Тогава съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обяви,че ако коалицията между ГЕРБ, ДПС и АБВ се запази, ще се стигне до нови избори.

4 души са загинали при катастрофи в страната през последното денонощие

http://pik.bg/4-души-са-загинали-при-катастрофи-в-страната-през-последното-денонощие-news393479.html

4 души са загинали при катастрофи в страната през последното денонощие

4 души са загинали при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР.

Регистрирани са 14 пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 13 души, двама от които са с опасност за живота. В столицата са станали един тежък и 122 леки пътни инцидента, при които има един пострадал.

Столтенберг: България е силен съюзник, но свободата не е безплатна

http://offnews.bg/news/n_1/n_554675.html

България е силен съюзник на НАТО и допринася за развитието на Алианса. Свободата обаче не се получава безплатно и са нужни повече инвестиции в отбраната.  Това стана ясно от интервю на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за Българската национална телевизия. В четвъртък в София и още пет европейски столици бяха открити щабни елементи на НАТО, които имат важно значение при предислоцирането на военна техника. Основният им приоритет е участието в планирането на операции по чл. 5 от Вашингтонския договор, при който нападението над една държава от НАТО се третира като нападение над целия съюз. Столтенберг обясни ролята на щаба в София:  „Той ще извършва планиране, ще помага при извършването на учения и разбира се ще съдейства за по-бързо подкрепление, ако се наложи. Всичко, което прави НАТО, е в името на отбраната и е напълно в духа на нашите международни задължения за засилване на безопасността на всички нас, включително България”. Генералният секретар на НАТО коментира и съкратения бюджет на армията ни, като припомни ангажиментите от срещата на върха на НАТО в Уелс през есента на 2014 година. Тогава България пое ангажимент за плавно увеличение на разходите за отбрана. 2015 година обаче стана нулева за армията, а бюджетът дори беше орязан. „Преди всичко искам да поздравя България, защото е силен съюзник и допринася за алианса", каза Столтенберг. "Имах привилегията да посетя България преди известно време и се срещнах с много политици и военни. Те препотвърдиха силното присъствие на страната в алианса и аз съм благодарен за това. На срещата ни на върха в Уелс всички 28 държави решихме да инвестираме повече в отбраната, защото нашата свобода не се получава безплатно”. Според Столтенберг, с увеличаването на напрежението е редно да се увеличат и инвестициите в отбрана. 

Обявяват резултатите от аутопсиите на мигрантите, открити мъртви в камион

http://pik.bg/обявяват-резултатите-от-аутопсиите-на-мигрантите-открити-мъртви-в-камион-news393478.html

Обявяват резултатите от аутопсиите на мигрантите, открити мъртви в камион

Резултатите от аутопсиите на телата на мигрантите, които бяха открити мъртви в камион на магистрала в Австрия, ще бъдат обявени днес. По случая са задържани петима българи. 

Някои от тях са действали като организатори на канала, а други като шофьори на използваните товарни автомобили. 

Всички са били арестувани за кражби. Един от тях -  и за каналджийство в друга европейска страна.

Във връзка с разследването, у нас се очаква да пристигнат и представители на унгарската полиция. Преди дни по случая тук бяха и полицаи от Австрия

Има ли решение на проблема с бежанците?

http://society.actualno.com/Ima-li-reshenie-na-problema-s-bejancite-news_493641.html

Европа се сблъсква с невиждан от десетилетия бежански поток от хора от Близкия изток и Северна Африка. Редица държави вече се задъхват от имигрантската вълна, а други отказват да проявят солидарност. Има ли решение на проблема с бежанците? Какво трябва да направи Европа? Заявете своята позиция!

От ПАОК са наблюдавали националите ни

http://bgfootball.actualno.com/Ot-PAOK-sa-nabludavali-nacionalite-ni-news_493636.html

В деня на грандиозното представяне на Димитър Бербатов като футболист на ПАОК емисари на гръцкия клуб бяха пратени да наблюдават български национали, които евентуално да станат съотборници на голямата звезда на родния футбол на стадион "Тумба" от зимата, съобщава "24 часа". В списъка за потенциални нови попълнения в тима на Игор Тудор явно фигурират и имена от настоящия национален отбор на България. Евроквалификацията в София проследиха и съгледвачи, работещи за италианския Киево и немския Вол

Intel влага 50 млн. долара в квантов компютър

http://sciencelogy.actualno.com/Intel-vlaga-50-mln-dolara-v-kvantov-komputyr-news_493576.html

Американската технологична компания Intel ще инвестира 50 милиона долара в международен алианс по създаването на квантов компютър, съобщава РИА Новости. В заявлението на най-големия производител на компютърни компоненти се казва, че Intel планира 10-годишно сътрудничество в квантовата сфера с Технологичния университет в холандския Делфт и холандската Организация за приложни изследвания (TNO). Освен финансови инвестиции компанията е готова да осигури инженерни ресурси на изследователите. "До н

Отново: Шофьор удари шамар на майка с деца след забележка

http://society.actualno.com/Otnovo-Shofior-udari-shamar-na-majka-s-deca-sled-zabelejka-news_493632.html

32-годишен шофьор е ударил шамар на 41-годишна жена. Причината е направена забележка от потърпевшата, че мъжът, управлявайки лекия си автомобил, е създал опасност за нея и двете й деца. Жената е подала сигнал в полицията. От проведените издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 32-годишен старозагорец. По случая е образувано досъдебно производство, предаде Дарик. От пресцентъра на полицията съобщават и за проведена специализирана полицейска операция по линия "Отнемане

Пристанище Варна е отворено за маневриране на всички кораби

http://pik.bg/пристанище-варна-е-отворено-за-маневриране-на-всички-кораби-news393477.html

Пристанище Варна е отворено за маневриране на всички кораби

Пристанище Варна е отворено за маневриране на всички кораби, предаде Фокус. По данни на Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море”, за момента няма въведени временни забрани за отделните портове и канали. Времето в района на пристанището е предимно облачно и мъгливо, с намалена видимост, която за момента не затруднява движението на корабите. Полетите на летище Варна се изпълняват по разписание, сочи справка в сайта на аеропорта. Обстановката на летище Варна е обичайна. 

Парамов захапа депутат с 40 дка в Евксиноград за милиони

http://frognews.bg/news_97176/Paramov-zahapa-deputat-s-40-dka-v-Evksinograd-za-milioni/

„Навремето княз Фердинанд купува с 36 килограма злато 36 декара земя в Евксиноград. Взима златото от Австрия. Сега депутат от парламента има 40 декара, които струват като земя милиони евро. Как става това?”. Това каза в сутрешния блок на нова телевизия икономистът Кольо Парамов, който не назова името на народния представител.

Вместо да изпише вежди, ДАНС вади очи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960003

Предприемачеството в социалната сфера се нуждае от подкрепа, не от присъди

България е в демографски колапс. Първолаците са наполовина на тези през кризисната 1989 г., 43% от тях са циганчета, 57% от децата се раждат извън брак. Много нежелани деца се настаняват в домове за бебета. За 2012 г. те са към две хиляди - почти 75% от всички деца,
Предприемачеството в социалната сфера се нуждае от подкрепа, не от присъди България е в демографски колапс. Първолаците са наполовина на тези през кризисната 1989 г., 43% от тях са циганчета, 57% от децата се раждат извън брак. Много нежелани деца се настаняват в домове за бебета. За 2012 г. те са към две хиляди - почти 75% от всички деца,

Яне Янев за антикорупционния закон: Няма да работи!

http://pik.bg/яне-янев-за-антикорупционния-закон-няма-да-работи-news393475.html

Яне Янев за антикорупционния закон: Няма да работи!

"Антикорупционният закон без съдебна реформа и конституционни промени няма да работи. Приоритетите за борба с корупцията трябва да са в унисон с общото право. Има утвърдени и добре работещи практики в ЕС, които могат да се ползват. А у нас се правят български нововъведения, които няма как да проработят". Това обяви лидерът на РЗС Яне Янев пред Нова телевизия, коментирайки отхвърления вчера в парламента закон на Меглена Кунева, който трябва да бори корупцията по високите етажи на властта.

„Реално в закона се събират структури, които през последните години са показали, че са неефективни. Това не води до нищо добро. Няма как нещо, което е доказало, че не работи, като се направи закон и изведнъж да се превърне в ефективна структура”, обясни Янев. 

Той добави, че в закона няма текстове, например, които да се преборят с енергийната мафия. „Това е едно от звената, в които има огромна корупция. Няма как да се справи законът и с кметовете феодали. Определени групи са си отворил вратички в новия закон. Отново ще дам за пример ВЕИ-тата, които за последните 10 години постоянно с различни схеми източват държавата”, каза още лидерът на РЗС.

Путин за събитията в Украйна: Обстановката зависи от търпението на народа

http://www.cross.bg/ykraiina-zavisi-pytin-1479553.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че развитието на събитията в Украйна ще зависи от това, колко дълго украинците ще могат „да търпят тази вакханлия“, предаде РИА Новости. „Това зависи не от нас, това зависи от самата Украйна – колко дълго украинският народ ще търпи тази вакханлия“, заяви Путин, отговаряйки на въпрос на журналисти, какво според него ще се случи в Украйна. „Това, че Украйна я поставиха под външно управление, всички ключови постове в правителството, а сега и в ключовите региони са заети от чужденци – това, аз смятам, за обида за украинския народ. Какво, в Украйна вече няма порядъчни, честни и грамотни управляващи ли? Разбира се, че има“, каза Путин. Той подчерта, че по-нататъшното развитие на събитията в Украйна зависи не от Русия, а от самата Украйна и от украинския народ.

Павел Попандов пише писмо на Би Ти Ви заради "Топлофикация"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960550


"Получих изравнителна сметка от "Топлофикация", че ми дължат пари. Отидох, но ми казаха, че не те, а аз им дължа пари. Сметката беше 10 лв., платих, за да не се занимавам. В това време там имаше опашки, хората припадаха", разказа актьорът Павел Попандов пред Би Ти Ви. Той написал писмо до телевизията заради абсурдите със сметката си за парно.

Руска медия: България се надява да построи седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ към 2025 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4960541

Според българската Комисия по енергийно и водно регулиране (КЕВР) по най-оптимистични прогнози новият реактор на АЕЦ „Козлодуй“ ще може да бъде построен и въведен в експлоатация не по-рано от 2025 г., пише Regnum.
„Оценките на КЕВР потвърждават и прогнозите на Европейската комисия до 2050 г., според които допълнителни ядрени мощности в България
Според българската Комисия по енергийно и водно регулиране (КЕВР) по най-оптимистични прогнози новият реактор на АЕЦ „Козлодуй“ ще може да бъде построен и въведен в експлоатация не по-рано от 2025 г., пише Regnum. „Оценките на КЕВР потвърждават и прогнозите на Европейската комисия до 2050 г., според които допълнителни ядрени мощности в България

Руска медия: България се надява да построи седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ към 2025 г.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4960545

Според българската Комисия по енергийно и водно регулиране (КЕВР) по най-оптимистични прогнози новият реактор на АЕЦ „Козлодуй“ ще може да бъде построен и въведен в експлоатация не по-рано от 2025 г., пише Regnum.
„Оценките на КЕВР потвърждават и прогнозите на Европейската комисия до 2050 г., според които допълнителни ядрени мощности в България
Според българската Комисия по енергийно и водно регулиране (КЕВР) по най-оптимистични прогнози новият реактор на АЕЦ „Козлодуй“ ще може да бъде построен и въведен в експлоатация не по-рано от 2025 г., пише Regnum. „Оценките на КЕВР потвърждават и прогнозите на Европейската комисия до 2050 г., според които допълнителни ядрени мощности в България

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване