08/26/11 06:59
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №4

fourСлед едноседмична липса рубриката се завръща. Междувременно доста интересни промени са се случили из социалните медии, затова “Топ няколко” се завръща с пълна сила. Днес ще си говорим за измеримост на резултати и промени в интерфейса на няколко от големите социални мрежи: Google с нови бутони, Facebook с нови настройки за сигурност и LinkedIn с нови профили.

  • Измерване: Nielsen вече ще може да ви дава информация за демографията на потребителите за отделна онлайн кампания, благодарение на партньорство с Facebook. Двете компании обединяват сили, за да покажат на рекламодателите дали рекламният канал достига точната целева аудитория. Това е възможно чрез данни за импресиите от Nielsen и данни за поведението на Facebook-потребителите. Интересна възможност да проследите ефективността на кампанията си.
  • Козметика: LinkedIn промени вида на профилите по много приятен начин. При преминаване към новия дизайн бизнес-мрежата сама ви показва кои части от профила още не сте завършили с желанието да накара потребителите да се активизират отново. Промените са много приятни и информацията е разположена по-удобно, така че съм доволна.
  • Лично пространство: Facebook обяви промяна на интерфейса за работа с личните данни, което винаги е голяма новина. Този път настройките за видимост на отделни елементи от профила са интегрирани в съответното поле, давайки на потребителите по-лесен достъп до тях. Според Mashable идеята е добра и ще помогне за преодоляване на страховете на потребителите, според някои от коментиралите промяната е много късна и твърде малка. Все пак всяка подобна идея е за добро.
  • Полезно действие: Google най-накрая започна да развива бутона +1. Естествено, очаквахме по-сериозна интеграция още със старта на Google+, но по-добре късно, отколкото никога. Сега при натискане на бутона +1 потребителят може да избере с кои свои кръгове да сподели съдържанието. Видимо е и кои приятели са споделили същото съдържание. Това е много добра новина за всички създатели на съдържание, които до този момент не получаваха голям трафик от новата социална платформа.

През уикенда съм се подготвила да ви забавлявам с малко снимки. Стойте или вкъщи, или на плажа, но при всички положения заредени с повече мента.

___
снимка: mag3737



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №2
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №3

Публикувана на 08/26/11 06:59 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/vst9gUAwkMQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване