07/01/12 10:39
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №21

Number 21 written in red on wall

Днешният ден трябва да се запише в историята като Денят, в който си занулих RSS-четеца. Случва се достатъчно рядко, за да си заслужава един тост. И в тон с този впечатляващ резултат, време е за седмичното обобщение. Тази седмица ще си говорим за блогове и Facebook, email-етикет, планиране на съдържание, съвети за млади професионалисти, както и за промоции и летни PR-свалки. С последното сигурно ви заинтригуван, нали? Да започваме!

  1. Блог: за всички блогъри, които дълго време чакаха, плъгинът на Facebook за интеграция с WordPress е вече факт. Social Media Examiner пуснаха много пълен пост за конфигурирането на плъгина, който препоръчвам да прочетете, преди (или по време на) конфугурацията. Там ще намерите всичко, от създаването на приложение до поставянето на бутони. Аз все още се мотая с интеграцията, но пък когато стигна до нея, ще чета това.
  2. Email: писането на мейли е от онези неща, които всички си мислим, че правим идеално. Но все пак вижте този списък със 17 правила при писане на мейл. Гаранция, че не обръщате внимание на някой от елементите, описани тук. Разбира се, всеки такъв списък е относителен и зависи от получателите – ако сте свикнали да използвате хумор в комуникацията с някой партньор, не спирайте, стига да сте убедени, че подходът работи във ваша полза.
  3. Планиране: когато планирате пускането на съдържание в социалните медии и други канали, съобразявате ли се с навиците на вашите потребители? Дори и да вярвате, че е така, отговорите може да ви изненадат. През седмицата излязоха резултати от изследване, което сочи, че брандовете не използват оптимални часове за публикуване на съдържание. Някои от резултатите доста ме учудиха и стига да не приемате резултатите като безапелационни, носят интересна информация. Вижте и пълното представяне на данните.
  4. Промоции: ако и на вас ви предстоят летни промоции в социалните медии, заемете се с преговор на добри практики и изисквания за успех. Добро начало е този пост с 8 съвета за промоции в социалните мрежи. Тук са вкарани както изискванията на Facebook за промотиране през приложения, така и добри идеи като въвеждане на първи участници.
  5. Съвети: в края на академичната година и времето за раздаване на дипломи (да се похваля – от 2 дни и аз съм Master of Arts в Leeds Metropolitan University) винаги се появяват постове със съвети за младите професионалисти. PR Daily не правят изключение с 25 неща, които трябва да научим до 25 години. Отметнали ли сте всички вече?
  6. Свалки: за финал днес – един интересен пост с ключови реплики, които ще ви помогнат да спечелите сърцето на специалисти по комуникации. Ако сте хвърлили око на колежката от PR-отдела, това е начинът. Аз вече с нетърпение чакам някой да ме спре с “I want you. Period. Backspace. Exclamation point, exclamation point.”

За финал днес съм ви подготвила едно видео от Тишо с доста зареждаща кампания на MINI Cooper. Друго си е да имаш подвижен магазин в скъп град като Париж – още по-друго си е да имаш 10 такива!

Приятен уикенд!

___
снимка: Horia Varlan



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №12
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №11
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №7

Публикувана на 07/01/12 10:39 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/_su-lmCqGv0/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване