01/20/12 08:26
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №11

11Двойните числа ми харесват. Е, няма да ви представя 10 или повече новини днес, но споделените със сигурност си струват. Така че се подгответе да почетете. Ще си говорим за инфографики с интересна статистика, подходът на ООН в интернет, добри примери от Google+, велики речи, а и за измерване и бизнес-цели. За десерт пък съм подготвила една кучешко-музикална изненада. Да започваме!

  1. Инфографики: PR Daily споделиха в един пост не 1, не 2, а цели 4 готини инфографики за социалните медии. В тях ще видите интересни данни, като например: 93% от потребителите във Facebook споделят предложения за покупки в мрежата; 47% от компаниите имат клиенти дошли от социалните медии; 80% от потребителите, които са получили адекватен отговор на запитване във Facebook са се ориентирали към покупка като резултат от позитивното взаимодействие. Има още доста информация, която няма да издавам засега.
  2. Комуникации: Какво можете да научите от речта I have a dream.
  3. Социални медии: Ако си мислите, че комуникацията с вашите клиенти или мениджъри е трудна, а сроковете за одобрения се точат до безкрай, вижте как Обединените нации комуникират във Facebook.
  4. Google+: За момента мрежата на Google е още в ранните етапи на своето развитие, но товане значи, че в нея вече няма примери за отлични страници. Social Media Examiner ни предлага три и то гарнирани с обстоен анализ на добрите практики за всяка страница.
  5. Фенове: Какъв е житейският цикъл на вашите усилия в социалните медии – на този въпрос отговаря графиката в Social Media Explorer. Графиката е разделена на 4 части: мониторинг, извеждане на ключови данни, постигане на бизнес цели с ангажиране на феновете и обвързване на ключови показатели с бизнес-целите. Голям плюс са кратките примери във всяка секция, които показват как различни марки се справят със съответната цел – има интересни кратки примери, за които после можете да потърсите повече информация.

И тъй като вчера си говорихме много по кучкарски теми, а идва и времето на Super Bowl, ще ви споделя много якият тийзър на Volkswagen:

Приятен уикенд!

___
снимка: MaretH



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №8
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №10
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №9

Публикувана на 01/20/12 08:26 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/CWkk4wgVCm8/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване