10/21/11 09:32
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №7

sevenТази рубрика от седмична се превръща в нещо доста по-свободно като формат, но сега определено виждам доста теми, които си струва да бъдат отбелязани. Тази седмица ще си говорим основно за Facebook, сайтове и онлайн реклама. Фокусирала съм се върху числа и изследвания, които ми изглеждат доста интересни и полезни. Да започваме!

  • Продажби: най-накрая има изследване, което показва, че връзка между социалните медии и продажбите наистина има. Nielsen показват, че CTR-ът има отношение към увеличението на продажбите офлайн. Изследването е интересно и може да го свалите от сайта с бърза регистрация.
  • Бъдете интересни: Kissmetrics пуснаха много добро обобщение на съвети как да направите сайта си по-интересен за посетителите. От думите до дизайна, всички точки си струват. Информацията върши работа както за корпоративния ви сайт, така и за личния ви блог.
  • Автоматизация: Inside Facebook сочи към изследване, според което автоматичното публикуване на информация през клиенти като Hootsuite, Tweetdeck или Networked Blogs драстично намалява видимостта на постовете. Процентите стигат до -70%, което определено е сигнална лампа за всички SM мениджъри. Това се дължи на факта, че постовете с посочените приложения се обединяват в едно при показване в новия News Feed. По-подробен анализ показва, че Facebook има и бял списък с партньори, чиито приложения не се обобщават по този начин и тяхната видимост не намалява.
  • Импресии: второ включване на Nielsen, този път с контра-интуитивното откритие, че по-голямото количество импресии не се равнява непременно на по-голям обхват на целевата аудитория. И все пак достигането до таргета ви е доста по-ефективно онлайн отколкото с телевизионна реклама.
  • Insights: много добро обобщение на всичко ново в Insights на вашата Facebook страница от Inside Facebook. Списъкът си е доста притеснително обемен, но с малко помощ бързо ще се ориентирате кои параметри вършат работа за измерване на маркетинговите ви цели.
  • Активност: и отново за Facebook. След промяната в дизайна на News Feed импресиите падат, но коментарите и Like-овете се увеличават. Това е добра новина за маркетолозите и показва, че промяната е за добро – поне за нас.
___
снимка: Leo Reynolds


Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №2
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №4
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №3

Публикувана на 10/21/11 09:32 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/HDzcoUH2rfU/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване