11/04/11 11:30
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №8

eightВече двуседмичната рубрика “Топ няколко” идва навреме – да се отбележи! :) Както обикновено, и днес ще ви представя новите неща за маркетинг и социални медии, които са ми направили впечатление. Ще си говорим за PR, който рядко намира място в тази категория, както и за статистики и стратегии в социалните медии.

  • Забрани: PR Daily пусна един интересен списък с 20 неща, които PR-практиците трябва да престанат да правят. Знаем, че доста от тях са неприятни, но понякога се изкушаваме все пак да ги правим. Списъкът включва всички категории дейности от връзка с медии през социални медии, връзки с клиентите и планиране. Повечето съвети доста ми харесаха, така че хвърлете едно око.
  • Хитове: отново от същото място ни пуснаха 12 жестоки PR-акции, които са донесли много шум. С всяка от тях има определен съвет, който е добре да запомним. Дори и да не четете съветите, ако не сте виждали някоя от кампаниите, ще ви е интересно.
  • Лоши новини: добрите новини от последното изследване на EdgeRank Checker явно не се простират толкова нашироко, колкото мислехме. Оказва се, че малките страници всъщност страдат от спад в активността на феновете. Ако имате по-малко от 1000 фена, ще видите средно понижение от 11,64%. За страниците до 10 000 фена пък увеличението на активността е по-скоро незначително. Разбира се, необходимо е още време за по-пълна и адекватна статистика.
  • Човечност: Social Media Examiner пусна много интересен материал с 5 начина за хуманизиране на марката в социалните медии. Съветите са насочени главно към представяне на екипа зад марката, развиване на собствен стил, слушане и изграждане на смисъл на вашата страница. Идеите са лесни за изпълнение и наистина ще помогнат.
  • Грешки: PR Daily явно имат специално отношение към числото 12 – те публикуваха и списък с 12-те най-често срещани грешки на корпоративни Facebook страници. Всяка точка е важна и ще помогне за по-голяма видимост на марката в социалните медии, както и за по-доволни потребители.

Лек уикенд и приятно четене!

___
снимка: Leo Reynolds



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №7
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №3
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №6

Публикувана на 11/04/11 11:30 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/K0QjjveATrs/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване