01/06/12 07:46
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №9

nineЕто, че дойде време за първото издание на нерегулярната рубрика “Топ няколко” през 2012 година. Смятам, че трябва да направя малко промени в нея, за да има смисъл рубриката въобще да съществува във видна на едноседмично или двуседмично обобщение. Затова тук вече няма да се появяват новини (за това си имаме SocialEvo), а ще включвам само по-интересни анализи, разширени материали и инфографики. Надявам се, че в този си вид “Топ няколко” ще е по-интересна част от блога и ще има реално приложение. Да започваме!

  1. Кризи: Mashable пуснаха интересен материал за предпазване на репутацията на марката в социалните медии. Материалът започва с няколко добре познати примера, сред които са Dell Hell и Domino’s Pizza, и продължава с 6 стъпки за управление на репутацията онлайн.
  2. Брандинг: интересна инфографика за брандинга и как той се променя в социалните медии. Информацията включва колко активни са потребителите в социалните медии, как те си взаимодействат с марките, каква информация и по какъв начин искат да получават потребителите.
  3. PR: PR Daily ни дава  списък с 33 неща, които журналистите копнеят PR-практиците да знаят. Наистина, за да сме полезни на медиите, трябва да знаем как те работят. Списъкът е доста полезен за маркетолози, чийто основен фокус не е PR.
  4. Събития: тъй като управлението на събития отдавна ми е интересно, няма как да пропусна един доста подробен списък с начини да използвате социалните медии за събития. Вътре са включени всички важни инструменти, които трябва да имате предвид: начини за споделяне, QR кодове, видео и още много.
  5. Съдържание: една забавна инфографика от Social Media Explorer – хамбургерът на съдържанието. Звучи малко странно, но е идеална визуализация за презентации на тема content marketing.
  6. Word-of-Mouth: и въпреки че говоря много за социалните медии, няма нищо по-хубаво от някоя графика, която да показва, че офлайн общуването все още има огромна сила. Данните за маркетинга от уста на уста са доста убедителни и доказват, че няма нищо по-силно от общуването.
  7. Презентация: нещо, което препоръчвам да си оставите за десерт на чаша вино и бележник в ръка. Jeremiah Owyang пусна keynote презентация от LeWeb, в която говори за пирамидата на потребностите (кой не знае Маслоу) и използването й в стратегията за онлайн комуникация. Идеята е доста интересна, а Altimeter имат достатъчно опит, за да направят една наистина образователна лекция.
  8. Viral: Иво Илиев се е постарал и е направил една направо научна статия за вирусното съдържание в Интернет. Като дете на биолози връзката между K-фактора и дигиталните вируси много ми допадна.

Мисля, че за днес ви стига. За да не съм твърде суховата, ще ви споделя и една приятна реклама за десерт – все още на всички ни е малко коледно, нали?

Приятен уикенд!

___
снимка: Leo Reynolds



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №8
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №3
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №7

Публикувана на 01/06/12 07:46 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/-s1z-tIzt3s/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване