Ердоган наднича в спалните на съгражданите си

Турският премиер иска да забрани на несемейни студентки и студенти да живеят заедно. Полицията дори вече е направила няколко внезапни проверки в частни квартири и общежития.

Станка Златева e победителят във VIP Brother 2013

Мариян Кюрпанов и Ваня Червенкова са нейните подгласници

    


Сателит на Astrium се включва в европейската обсервационната програма

Втората най-голяма космическа компания в света ще осигурява данни за околната среда и сигурността страните-членки на ЕС

    


Тунелът е приоритет за правителството, гарантира отново Николай Григоров

Проектът за тунел под Шипка е приоритет за правителството. Това гарантира за пореден път Николай Григоров, Областен управител на Габрово. По думите му в следващия планов период, говорейки за пътното строителство, няколко обекта ще бъдат приоритет на Агенция пътна инфраструктура. "Изключвайки лот 3 от автомагистрала "Струма", където отиват 2/3 от средствата, останалите обекти са околовръстния път на София, АМ "Струма" лот 1, магистрала "Марица" лот 1 и 2 и пътя Кърджали - Подкова, като от всички тях единствено се работи по Западния обходен път н...

Преглед на печата - 17 ноември

Протести. „Труд": МВР: 50 хиляди са били на митинга в София, 15 хиляди на този в Пловдив Няма данни нарушения на обществения ред по време на митингите в София и Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Митингът в подкрепа на правителството на Орешарски започна в 12.

Ранобудните провеждат акция пред парламента за Международния ден на студентите


"Ранобудните студенти" готвят акция пред парламента от 11 часа по повод Международния ден на студентите, съобщиха те във "Фейсбук" групата си.

"През изминалия месец окупацията на СУ стана повод за безкрайни дебати около въпроса къде е мястото на студента в обществения живот, къде той може да извиси своя глас, да изрази своите виждания и идеали и къде това не е удачно. Датата 17 ноември ни дава добър повод да обърнем взора си назад в историята, за да сверим часовниците си, защото...

Започва изборът на нов Варненски и Великопреславски митрополит

30 епархийски избиратели от петте околии, управлявани от Варненската и Великопреславска митрополия, ще започнат процедурата по избора на нов владика на мястото на покойния Кирил.

Пътна обстановка в страната - 17 ноември

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Днес да почерпят

Проф. д-р Александър Кьосев, културолог, директор на Университетския културен център и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", става на 60 г.

Проф. Виктор Паунов, художник, зам.-ректор на Националната художествена академия, 56 г.

Акад. проф. д.и.н. Георги Марков, историк, 67 г.

Георги Танев, министър на земеделието в правителството на Л Проф. д-р Александър Кьосев, културолог, директор на Университетския културен център и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", става на 60 г. Проф. Виктор Паунов, художник, зам.-ректор на Националната художествена академия, 56 г. Акад. проф. д.и.н. Георги Марков, историк, 67 г. Георги Танев, министър на земеделието в правителството на Л

Жена от "прословутото" село Буковлък хваната с 58 пакета тютюн без бандерол

10 кг тютюн без бандерол са иззети при акция в Севлиево. Специализираната операция по противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол е проведена на 15 ноември, за времето между 7.00 и 12.00 часа. Намерени и иззети са общо 10 кг насипен тютюн без задължителния бандерол. 8.360 кг тютюн е открит у Н. И., 42-годишна от плевенското село Буковлък. Той бил разпределен в 58 пакета. Срещу жената е започнато досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК....

Секси момичета връщат геймърите по кафетата към реалния живот

Китайски интернет кафета наемат сексапилни момичета, за да разговарят с геймърите и така да им напомнят за истинския живот, съобщи Ориндж нюз. Някои определят практиката като сексистка, но собствениците на интернет кафетата твърдят, че тя е много полезно за обществото. "Обикновено в киберкафетата има предимно мъже. Мисля, че наетите момичета изравняват малко баланса и пречат на мъжете да потъват изцяло във виртуалния свят. Насърчаваме ги да почерпят момичето - истинско момиче, дори да си поговорят, а не да прекарат цялото си време в интернет, строейки нещо виртуално". Източник: БТА

Актуална пътна обстановка

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са предимно сухи, а на места с мъгли и мокри, съобщават от СБА. АМ "Тракия": област Пазарджик: При км. 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платно в посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр. Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас-София. Затваря се платното София-Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока София ще бъде пренасочван по обходен маршрут пре...

Покланяме се на Дядо Натанаил, Синодът се събира

Поклонението пред тялото на Неврокопския митрополит Дядо Натанаил ще започне в 11.00 и ще продължи 5 часа. Следобед Синодът се събира на извънредно заседание, за да определени кога ще е опелото и погребението на Натанаил, както и наместник на митрополита, докато бъде избран титуляр.

Между Буковски и Карбовски - фейлетон от Лола Монтескьо

ЩЕ СТАНА писателка! За друго и без това нямам талант, а да пиша се научих още в първи клас. Оттогава пиша. Преди в тетрадки, дневничета, лексикони, на стената в тоалетната и по седалките в 85. А днес пиша в блогове, форуми, туитъра го ползвам предимно за да споделям поредното си хайку, а скоро смятам да издам и фейсбукстихосбирка. ЩЕ СТАНА писателка! За друго и без това нямам талант, а да пиша се научих още в първи клас. Оттогава пиша. Преди в тетрадки, дневничета, лексикони, на стената в тоалетната и по седалките в 85. А днес пиша в блогове, форуми, туитъра го ползвам предимно за да споделям поредното си хайку, а скоро смятам да издам и фейсбукстихосбирка.

ПСС: Добри са условията за туризъм в планините

По билото на Стара планина и във високите й части вече е заснежено

    


Поклонение пред Неврокопския митрополит Натанаил

Неврокопският митполоти Натанаил.

Поклонението пред Неврокопския митрополит Натанаил, който почина вчера, ще бъде днес в Синодалния параклис “Св. цар Борис”.

В 11 часа ще бъде отслужен трисагий в памет на починалия митрополит, съобщиха от Светия синод.

Поклонението ще продължи до 18 часа, като през цялото време ще се четат определените за такива случаи от църквата Евангелски четива.

Светият синод ще се събере по-късно днес, за да определи дата за опело и погребение на митрополит Натанаил. Ще бъде определен и Наместник на Неврокопския епархийски престол.

Митрополит Натанаил почина вчера навръх 61-я си рожден ден след тежко боледуване.

Статията "Поклонение пред Неврокопския митрополит Натанаил" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

17 ноември в историята

284 г. — Диоклециан е обявен за римски император от войниците си. 1558 г. — След смъртта на кралица Мария Тюдор на английския трон застава Елизабет I. 1800 г. — Провежда се първото заседание на Конгреса на САЩ във Вашингтон. 1831 г.

28 загинали от наводненията във Виетнам

Най-малко 28 души са загинали в резултат на наводненията, предизвикани от проливните дъждове, изсипали се над централните райони на Виетнам. Над 80 00 души са напуснали родните си места.

Прогноза за времето - 17 ноември

Днес ще има разкъсана висока и средна облачност с повече слънчеви часове над западните райони от страната. В Североизточна България и по Черноморието ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури - между 10° и 15°, в София - около 11°.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.


Избират двамата кандидати за мястото на митрополит Кирил

Митрополит Кирил.

Двамата финални кандидати за мястото на покойния митрополит Кирил ще бъдат излъчени по време на Епархийския събор във Варна.

Общо 13 са кандидатите, желаещи да оглавят Варненската и Великопреславската епархия. Най-младият от тях е на 37 години, а най-възрастният – на 68 години.

Сред претендентите са главният секретар на Светия синод епископ Наум, който е духовен син на дядо Кирил, игумените на Тронския, Бачковския и Роженския манастир – съответно епископите Григорий, Борис и Серафим, управляващият патриаршеската катедрала “Св. Ал. Невски” епископ Тихон, Знеполският епископ Йоан, както и двамата бивши разколници – епископите Инокентий и Яков.

Гласуването за нов митрополит е тайно, с бюлетина, в която се заграждат две от имената. За избрани се обявяват двамата кандидати, събрали гласовете на повече от половината избиратели. Ако никой не е получил необходимия брой гласове или ги е получил само един, то тогава гласуването се повтаря.

Кой от двамата кандидати ще стане Варненски митрополит, ще бъде решено на 24 ноември от патриарх Неофит и синодалните архиереи.

Днес ще се проведе и извънредно заседание на Светия синод заради кончината на Неврокопския митрополит Натанаил вчера.

На заседанието в 15 часа ще бъде избрана дата за опело и погребение след назначаване на Наместник на престола.

Статията "Избират двамата кандидати за мястото на митрополит Кирил" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Двайсет и шест жертви на наводненията във Виетнам

Хиляди къщи са наводнени, няколко области са откъснати

    


Бачковският манастир грейва на сребърна монета

От понеделник Българската народна банка пуска в обръщение сребърна възпоменателна монета "Бачковски манастир". Тя ще се продава на касите на банката за сумата от 66 лева с ДДС.

Ученици излизат на протест под мотото "Аз оставам в България"

Съюзът на учениците в България (СУБ) организират в неделя шествие под мотото "Аз оставам в България", съобщиха от Съюза на учениците в България. Шествието ще тръгне в 14 часа от Борисовата градина към Националния дворец на културата. На него ще бъде изразена ученическата нагласа за оставане в страната и след 12 клас, за да могат младите хора да подпомогнат положителното развитие на България. Участници ще бъдат ученици, които твърдо заявяват своята позиция да не емигрират и бъдат полезни за своето общество за в бъдеще. Снимка: Архив

Да запалим свещ за загиналите в катастрофи

На 17 ноември за е ден за почит на жертвите при пътно-транспортни произшествия. Всеки месец по пътищата на България пострадват при пътни злополуки над 700 души, от които 55 загиват. През периода 1990-2012г. при пътно-транспортни произшествия в България са загинали 23 807 души, а 185 301 са получили наранявания в различна степен. Близо 30% от тежко ранените остават инвалиди за цял живот. От общия брой на убитите 24% са деца, юноши и млади хора до 24 годишна възраст. 60% от пострадалите са в трудоспособна възраст. От началото на 2013г. до 10 ноември в страната от ПТП са загинали 510 и са ранени 7 538 души. На този ден се изказва благодарност към медицинските специалисти и към всички, които ежедневно се борят за спасяването на живота на хората, пострадали при пътно-транспортни произшествия...

Житие на Свети Григорий Чудотворец, епископ Неокесарийски

Този велик светител живял през ІІІ век. Той се родил в езическо семейство и до кръщението се наричал Теодор. Когато станал юноша, за да се подготви да заеме светска служба, той заедно с брат си Атинодор отишъл в гр. Берит, където имало прочута школа за правни науки. По пътя юношата посетил Кесария КападокийскаРечник. По това време великият учител от Александрийската школа Ориген преподавал философия. Кесарийският епископ Фирмилиан запознал с Ориген двамата неокесарийски юноши. Това запознанство определило пътя им за цял живот. Теодор и Атинодор, като послушали великия учител, решили да не отиват по-нататък, за да станат негови ученици. Скоро под негово ръковоство те разбрали, че мъдростта и истината са само в Христовото учение. Божествената светлина на вярата озарила техните сърца и те при...

Поклонението пред митрополит Натанаил ще бъде днес в синодалния параклис


Поклонението пред Неврокопския митрополит Натанаил ще бъде днес в Синодалния параклис "Св. цар Борис", където от 11ч. ще бъде отслужен трисагий в негова памет. Това съобщиха от канцеларията на Светия синод.

Митрополит Натанаил почина на 16 ноември след тежко боледуване, навръх 61-ия си рожден ден.

Поклонението от страна на духовниците и миряните ще продължи до 18ч.През цялото време свещенослужители ще четат определените от църквата за такива случаи Евангелски четива....

Започва изборът на нов Варненски и Великопреславски митрополит


Днес 30 епархийски избиратели от петте околии, управлявани от Варненската и Великопреславска митрополия, ще започнат процедурата по избора на нов владика на мястото на покойния Кирил. Те ще трябва да посочат двама от общо 13 кандидати. Следващата неделя - на 24 ноември, членовете на Светия Синод ще посочат единия от двамата като предстоятел на Варненската и Великопреславска епархия. В гласуването там ще участва и българският патриарх Неофит.

Списъкът на известните до момента...

Днес ще започне изборът на нов Варненски и Великопреславски митрополит

Днес 30 епархийски избиратели от петте околии, управлявани от Варненската и Великопреславска митрополия, ще започнат процедурата по избора на нов владика на мястото на покойния Кирил. Те ще трябва да посочат двама от общо 13 кандидати. Следващата неделя - на 24 ноември, членовете на Светия Синод ще посочат единия от двамата като предстоятел на Варненската и Великопреславска епархия. В гласуването там ще участва и българският патриарх Неофит.

Списъкът на известните до момента...

Ранобудните студенти готвят акция пред парламента

Ранобудните студенти пред парламента  13.11.2013г. Снимка: Сергей Антонов

Ранобудните студенти ще почетат Международния ден на студента с акция пред парламента. Това съобщиха те във Facebook групата си.

Акцията ще започне в 11 часа.

През 1939 г. хитлеристките части атакуват протестиращи студенти в Карловия университет в Прага. 9 студенти са убити, а 1200 са изпратени в концентрационни лагери. По-късно тази дата е избрана за Ден на студентите, за да се почете паметта на загиналите, напомнят студентите.

На 17 ноември е и годишнината от окупацията на гръцката Политехника поради налагането на военна диктатура. Когато студентите отказват да напуснат университета, срещу тях са изпратени танкове и специалните армейски части. В борбата много студенти загиват, допълват те.

“През изминалия месец окупацията на СУ стана повод за безкрайни дебати около въпроса къде е мястото на студента в обществения живот, къде той може да извиси своя глас, да изрази своите виждания и идеали и къде това не е удачно. Датата 17 ноември ни дава добър повод да обърнем взора си назад в историята, за да сверим часовниците си, защото усвоили добре уроците на миналото можем по-смело и ясно да гледаме напред”, обясняват студентите.

На 17 ноември ние, “Ранобудните студенти”, ще почетем тази дата, напоена с кръвта на тези, които се бориха за своите идеали, на тези, извисили глас в името на правдата, за тези, които пожертваха себе си, пишат още студентите.

Статията "Ранобудните студенти готвят акция пред парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Затварят източното платно от бул. "Руски"

Източното платно на бул. "Руски" се затваря днес заради планиран ремонт на „ЕВН Топлофикация”, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Първоначално бе обявено, че това ще частичното затваряне на булеварда ще бъде от петък. След наложената забрана от КАТ, затварянето се отлага за неделя, 17 ноември и ще продължи до 29 ноември. За извършването на строително монтажни работи в този период  спира движението на автомобили в   участъка от кръстовището с ул.“Гладстон“ до кръстовището с бул.”Шести септември”. По тази пр...

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:

с. Горни Богров, ул. "Васил Левски"

бул."Ботевградско шосе" – бензиностанция "ОМВ"

бул."Ботевградско шосе"...

Нови сблъсъци между въоръжени групи в Триполи

Местните власти обявиха в отговор на насилието обща стачка

    


Най-злите филмови персонажи

Филм: “Списъкът на Шиндлер”
Изпълнител: Ралф Файнс
Защо е толкова лош?
Защото е олицетворение на злото в най-бруталния му вид, и то в реалността, а не само в киното. За разлика от повечето злодеи в този списък, Амон Гьот наистина е съществувал, а зверствата, показани в шедьовъра на Стивън Спилбърг, действително са се случили.
По време на Филм: “Списъкът на Шиндлер” Изпълнител: Ралф Файнс Защо е толкова лош? Защото е олицетворение на злото в най-бруталния му вид, и то в реалността, а не само в киното. За разлика от повечето злодеи в този списък, Амон Гьот наистина е съществувал, а зверствата, показани в шедьовъра на Стивън Спилбърг, действително са се случили. По време на

Кайзершмарн

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви: 

Пепа Стоева Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви: Пепа Стоева

Облачна неделя с температури до 15°

Облачността ще е разкъсана висока и средна с повече слънчеви часове над западните райони от страната. Максимални температури днес ще са между 10° и 15°, а в София - около 11°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи „Фокус”. В Североизточна България и по Черноморието ще духа слаб запад-северозападен вятър. Над Черноморието през деня облачността ще бъде значителна, предимно висока и средна. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури по крайбрежието - около 12°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще има разкъсана облачност, над планинските масиви в Западна България с повече слънчеви часове. Само по високите части ще духа ...

Днес избират Варненски митрополит

За днес във Варна е насрочен епархийският избор за нов Варненски и Великопреславски митрополит от Светия синод при БПЦ, съобщиха от Синода. Листата включва следните епископи: Крупнишки Инокентий, Месемврийски Иаков, Тивериополски Тихон, Стобийски Наум, Знеполски Йоан, Велички Сионий, Драговитийски Даниил, Траянополски Киприян, Агатоникийски Борис, Провадски Игнатий, Браницки Григорий, Главиницки Йоан, Мелнишки Серафим. Ако Св. Синод счете избора за валиден, в следващата неделя, 24 ноември, ще се състои и Каноническият избор.

Молитви в храмовете за жертвите на катастрофи

С молитви в храмовете на всички вероизповедания започва тази неделя в Пловдив. Службите са в памет на жертвите от войната на пътищата. Третата неделя на месец  ноември се  отбелязва като Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия с резолюция на Генералната асамблея на Организацията на Обединените нации. От началото на годината в страната при катастрофи са загинали над 500 души, като 42-ма от тях са намерили смъртта си по пътищата в Пловдивска област. В сравнение с миналата година убитите при катастрофи в Пловдивск...

Лекар от Русе стана “Семеен лекар на годината 2013“

Д-р Даринка Йорданова от Русе грабна приза  “Семеен лекар на годината 2013“, научи Дарик радио. Тя беше избрана с решение на УС на ”Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България”. Другите двама номинирани бяха докторите Николай Пенев от Пещера и Елина Стефанова от  Плевен. Призът беше връчен на гала-вечерята, с която завърши тридневната научна конференция на общопрактикуващите лекари в Новотел Пловдив. Пациентска листа над 1200, в която са представени трите  възрастови групи - до 18 г., 18 – 65 г. и над 65 г., научни публикации...

11 загинали при атака срещу полицейски участък в Китай

В уйгурския автономен район Синдзян в Китай с преобладаващо мюсюлманско население

Издадоха разрешителни за 41 жилищни и 14 административни сгради в областта

През третото тримесечие на 2013 г. общинските администрации в област Велико Търново са издали разрешителни за строеж на 41 жилищни сгради със 153 жилища в тях и с 19 008 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), съобщиха от Териториалното статистическо бюро. Разрешения са издадени и за 14 административни  и офис сгради с 5 487 кв. м РЗП и на 63 други сгради с 21 171 кв. м разгъната застроена площ. Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради нарастват с 41, 4%, жилищата в тях - с 56,1%. Застроената площ се  е ув...

Варна се включва в протеста за "Земята на България"

Общонационален протест срещу продажбата на българска земя на чужденци ще има днес в 9 града, сред които и Варна. В морската столица демонстрацията под наслов „За земята на България” е насрочена за 16:00 часа пред общината. Инициаторите на протеста настояват до Коледа парламентът да приеме всички законови промени, които да направят невъзможно безразборното изкупуване на българска земя от чужденци и местни спекуланти.„На 1 януари 2014 година изтича мораториумът върху продажбата на българска земя на чужденци. Така всеки гражданин на света ще може ...

Деси Бакърджиева учи за актриса, след като Тодор Живков става на крака и я аплодира

Тодор Живков заедно със семейството си пътува към Националния дворец на културата в София. Там влиза в най-голямата зала 1 и се настанява в почетните ложи най-горе. Следва концерт в чест на дъщеря му Людмила Живкова.

От другата страна в залата, зад сцената, другарката по музика Маркова се приближава към група деца и казва: Тодор Живков заедно със семейството си пътува към Националния дворец на културата в София. Там влиза в най-голямата зала 1 и се настанява в почетните ложи най-горе. Следва концерт в чест на дъщеря му Людмила Живкова. От другата страна в залата, зад сцената, другарката по музика Маркова се приближава към група деца и казва: "Ако онзи мъж там

Мирно шествие против нападенията над българи и бежанци днес

Знаме

Мирно шествие под надслов “Внимание! Фашизъм!” ще се проведе днес в центъра на София.

Шествието е организирано в социалните мрежи. Началото му е насрочено за 12 часа на пилоните на НДК.

Мирното шествие е в отговор на ескалацията на ксенофобските настроения през последните седмици, довела до нападения над българи и бежанци.

Участниците в шествието ще носят камбанки, които ще символизират мира и ще послужат като аларма за обществото, което трябва да се събуди за опасностите от върлуващия фашизъм, обясняват организаторите.

Шествието ще бъде послание и за отговорните власти, които трябва да предприемат необходимите действия, за да гарантират безопасността и равенството на всички хора, живеещи на територията на България.

Статията "Мирно шествие против нападенията над българи и бежанци днес" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Подредиха изложба за 100-годишнината от рождението на Йордан Попов

Над 50 живописни платна от фондовете на художествените галерии във Велико Търново и Елена са подредени в изложба, посветена на 100-годишнината от рождението на Йордан Попов. Експозицията с творби на един от класиците в българското изобразително изкуство бе открита в петък в Изложбените зали "Рафаел Михайлов". Събитието е част от кандидатурата на В. Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. Йордан Попов е всепризнат майстор на пейзажа и битовата композиция. Картините му са един вид "портрет" на Еленския край и свидетелстват за...

Снежни писти по Коледа, дори да не вали

Въпреки летните температури допреди седмица, зимата не е отменена и за Коледните и новогодишни празници сняг ще има, обещават синоптиците. А защо е важно? Защото тази зима съвсем легално може да си направите поне 5-дневна почивка, без да хабите от годишната си отпуска. Преди два дни правителството определи 5 последователни празнични дни за Коледа - Въпреки летните температури допреди седмица, зимата не е отменена и за Коледните и новогодишни празници сняг ще има, обещават синоптиците. А защо е важно? Защото тази зима съвсем легално може да си направите поне 5-дневна почивка, без да хабите от годишната си отпуска. Преди два дни правителството определи 5 последователни празнични дни за Коледа -

Църковно училище отваря врати в Горна Оряховица

Църковно училище отваря врати към храм „Св. Трисветители" в Горна Оряховица. Тази неделя за първи път ще се открие духовната учебна година. Неделното училище организира вероучение за деца и курс по богослужение за възрастни. Занятията се провеждат в сградата на Енорийския просветен център. Обучението е безплатно, както и нужните спомагателни материали. Часовете по вероучние са предназначени за деца на възраст между 5 и 7 години. Освен духовните знания, които ще получават, те ще пътуват до културни забележителности и манастири, ще се учат на мил...

Как Wi-Fi мрежите могат да станат шпионски мрежи

В света на безжичните технологии пълната анонимност е лукс, с който не разполагаме

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване