Етна продължава да изригва

/КРОСС/ Вулканът Етна, разположен на италианския остров Сицилия, продължава да изригва, съобщи АП. Нов изригване започна вчера, а днес Етна отново изхвърли стълб от пепел.Нито едно от селата, разположени по склоновете на планината, бе е застрашено. Не е била разпоредена евакуация.От летището в Катания съобщиха, че два сектора от въздушното пространство над вулкана са затворени за полети, но че самото летище е в нормален режим на работа и самолетите излитат и кацат нормално.

Оцениха Силвия Петкова като “диаманта” в кипърски филм

"Ти си диамантът на филма!" Такъв комплимент получава Силвия Петкова преди дни в Кипър. Там младата актриса, която играе учителката по литература Димитрова в сериала "Революция Z", е сред гостите на премиерата на "Радостта и страданието на тялото". Тя играе една от главните роли във филма. Прожекцията на 31 октомври в кипърската столица Никозия

Болт и Фрейзър–Прайс са най–добрите атлети за 2013 година

Юсейн Болт и Шели-Ан Фрейзър-Прайс получиха наградите за Атлет и Атлетка на годината на голямата гала-вечер на ИААФ в Монако. Двамата ямайски атлети получиха признанието за успехите си на световното първенство в Москва през лятото, където спечелиха съответно титлите на 100, 200 и в щафетите 4 по 100 метра.

Ураган остави без ток хиляди сгради в Норвегия и Финландия

Местните власти в редица общини предупредиха за опасност от наводнения

10-годишна спаси родителите си от задушаване

Десетгодишно момиченце е спасило родителите си, които за малко да загинат от задушаване след пожар в дома им в Разград.

Над 1 милион пенсионери ще получат коледна надбавка от 50 лева

Вече е факт постановлението на Министерския съвет, с което малко повече от 1 милион души или близо половината пенсионери ще получат коледни надбавки от по 50 лева. Това съобщи в министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов в неделя.   Право на коледна добавка ще имат възрастните с пенсия до 251 лв. - линията за бедност. Те ще получат надбавка от 50 лв. заедно с декемврийските си пенсии, чието раздаване започва на 7 декември.   Коледните пенсии ще струват 53 500 000 лева, които са за сметка на републиканския бюджет и за сметка на парите, които председателят на парламента предостави на министъра на финансите, за да може да бъде изпълнена тази мярка, заяви още Адемов.   Тази еднократна коледна добавка е толкова дългоочаквана от всички пенсионери, заради факта, че не съществува през последните четири години, допълни той.   За съжаление не всички пенсионери могат да получат тази надбавка, но в условия на криза това са възможностите, които може да си позволи централният бюджет на базата на направените икономии от разходи и на базата на изпълнението на приходната част в бюджета, допълни министър Адемов.   Министър Хасан Адемов присъства на откриването на Център за настаняване от семеен тип за хора с увреждания в Цар Калоян. Центърът се помещава в сградата на бивше училище в града, която е ремонтирана по Програмата за развитие на селските райони.   Вложените в реконструкцията средства са над 1 400 000 лева.

Софиянски стана дядо

Дъщерята на бившия столичен кмет Стефан Софиянски Ива е родила днес първото си дете от Антон Божков.

Очакват пълна зала за мача "Черно море Порт" срещу "Левски"

"Черно море" излиза срещу отбора на "Левски" днес от 17 часа. След добрите игри на моряците се очаква зала "Христо Борисов" във Варна да бъде препълнена. Цените на билетите са 2 лв за ученици, студенти и пенсионери и 3 лв за всички останали.

ЕС отпусна 45 млн. евро за Филипините

/КРОСС/ Европейският съюз отпусна 45 млн. евро хуманитарна и финансова помощ за Филипините за преодоляване на последиците от тайфуна „Хаян". "Европейската комисия отпусна 20 милиона, а страни от ЕС - около 25 милиона евро", съобщиха от пресслужбата на комисията.

Нелепите обвинения срещу ранобудните студенти

Проф Георги Фотев. Снимка: БГНЕС (архив)

Проф. Георги Фотев

Повтарят по медиите до припадък, че протестиращите студенти не са всичките студентите. Това е тяхното единствено вярното изречение. Наистина, ранобудните студенти са сравнително малка част от хилядите студенти. Ранобудните студенти знаят, че другите студенти не са с тях. Едни са против тях. Други не могат да кажат къде са и с кого са. Въпросът е важен и болезнен.

Ще мине време и днешните студенти няма да са повече студенти. Ще бъдат някогашни студенти. Били са съ-студенти на ранобудните студенти. И споменът, че не са били ранобудни ще им навява тъга. Някъде си се спотайвал. Подло си предавал самия себе си. Страх те е възпирал. А е казано, че страхът е най-големият порок (Булгаков). Страхът не е просто един от човешките пороци. Страхът е най-големият порок и е в основата на абсолютно всички човешки пороци. Ще си спомнят в самота, че нещо ги е възпирало да са ранобудни студенти. Миналото е минало. Екзистенциалното време е необратимо. Не мога по друг начин да изразя съчувствие към всички ония студенти днес, които по някакви причини не са ранобудни.

Гледайте лицата на ранобудните студенти. Още древните са казвали, че лицето е огледало на душата. Техните лица са озарени от приветливост. Всяко едно лице от ранобудните студенти е приветливо. И си спомням за йерархията на човешките добродетели, която прави Джейн Остин. Тя поставя най-високо приветливостта. Ако приветливостта води един човек от плът и кръв, вярвайте и очаквайте от него и други човешки добродетели, добри мисли, постъпки и дела. 

Ранобудните студенти вече изявиха още една своя добродетел. Това е последователността. Тази човешка добродетел Джейн Остин поставя след приветливостта. Последователността е активното отнасяне към измамния свят. Без последователност няма характер и постижение. Ранобудните студенти ни призовават да променим този свят, който е станал непоносим. Живот без достойнство е празен от смисъл.

Не сме чули нищо смислено от противниците на ранобудните студенти. Противниците са речовити. Прикритите или явни смъртни врагове на ранобудните студенти нямат нито един смислен аргумент. Те са политически наглеци, мазни журналисти, публицисти-манипулатори, някакви смотани университетски преподаватели, и, моля за извинение, набедени професори. Гражданското неподчинение, което е по дефиниция нарушение на закон (в случая окупацията на Университета) е съвършено легитимна форма на протест в демократичната и правова държава. За това вече писах.

Нелеп е аргументът на “комисарите на подмяната” и представителите на управляващата клика, че ранобудните студенти са нищожно малцинство в сравнение с десетките хиляди студенти. Били нарушени правата на граждански спящите или намиращите в полудрямка студенти. Ранобудните студенти са днес най-отговорните членове на обществото. Те изстрадват историческа отговорност за съдбините на клетата ни родина, която стана за посмешище. Ранобудните студенти измиват срама от челото.

Нелеп е аргументът на управляващите и на техните “комисари”, че ранобудните студенти са били купени. Това са старите и мръсни комунистически номера. И Никола Петков, и Трайчо Костов, и безброй други жертви на мракобесния комунистически режим са обвинявани на първо място, че са купени с долари от империалистите и пр. Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Поне да имаха малко повече въображение.

Нелепо е втръсналото повтаряне, че опозиционни партии щели да яхнат или вече яхнали ранобудните студенти. Горките ранобудни студенти! Митичното яхване им е особено досадно и отвратително. Искат да им кажат, че са глупави и не знаят какво правят.

Нелепостта на обвиненията срещу ранобудните студенти е бездънна. Тя събужда у нас трагичното чувство на хората и народите за живота. Но ранобудните студенти са превъзмогнали трагичното чувство за живота, за което говори Мигел де Унамуно. Ранобудните студенти повярваха в това, което вече изглежда невъзможно, но така са се извършвали повратите в историята на обществото и на човечеството.

Изборът днес е или-или.

Друго няма.

Това казват ранобудните студенти.

Статията "Нелепите обвинения срещу ранобудните студенти" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ГЕРБ обвини МВР, че лъже за числеността на митингите и поиска международни наблюдатели за изборите

В официално писмо до медиите от ГЕРБ заявиха, че ще настояват за международни наблюдатели на изборите. Причината е, че според ГЕРБ пресцентъра на МВР е деполитизирано и разпространява невярна информация за анти-правителствените протести.

Конвоират до Враца банковия обирджия

/КРОСС/ Бившият полицай Христо Георгиев, който бе арестуван при акция на специализирания отряд за борба с тероризма в софийското село Чепинци ще бъде конвоиран до Враца, съобщиха от прокуратурата в града под Вола.Още в началото на седмицата Окръжният съд ще гледа мярката му за неотклонение. Обвинението настоява за най-тежката - постоянно задържане под стража.42-годишният Христо Георгиев е сочен за тартор на групата, която задигна чувал с 91 000 лева пред офиса на Интернешънал Асет банк във Враца на 1 октомври. Парите са дневния оборот на голяма търговска верига.Двамата му съучастници са задържани три дни след удара с 6000 лева от плячката. Единият от тях е по-малкият му брат Людмил. Той съдействал на разследването и е пуснат само срещу хиляда лева парична гаранция. Но 30-годишният рецидивист Иван Цветанов е оставен зад решетките.Георгиев обаче успя да се крие 45 дена. На 31 октомври той се изплъзна на косъм от ченгетата. Столични полицаи го засекоха до хипермаркет в столичния квартал „Света троица", но беглецът извади патлак и стреля по бившите си колеги. След престрелка на кръстовището на улиците „Чавдар" и „Иван Александър" светкавично открадна джип и успя да се измъкне.При акцията в Чепинци обаче бруталността му не помогнала, а акцията, ръководена от главния секретар на МВР Сетлозар Лазаров е проведена без грешка и без да се пролее капка кръв, пише "Стандарт".

Ботев отстрани Черно море за Купата след гол в последната минутиа

Ботев Пд елиминира Черно море на осминафиналите за Купата на България след драматичен мач-реванш на стадион „Христо Ботев“, завършил с успех за „канарчетата“ с 1:0. Първата среща не излъчи победител, като завърши с нулево равенство, а голът, който Луис Педро отбеляза днес, в самия край на мача, се оказа достатъчен за пловдивчани, за да намерят място в следващата фаза на надпреварата.

Двама останаха за финала за нов варненски митрополит

Eпископите Игнатий и Борис останаха на финала за нов варненски митрополит. Те бяха излъчени по време на епархийския избор във варненската митрополия. Изборът бе между 13 епископи, които отговаряха на изискванията за митрополит.

Полицията прибра шестима от протестиращите в Телиш

Плевен /КРОСС/ Шестима човека са задържани от полицията по време на протеста в плевенското село Телиш. Десетки жители на селото блокираха за пореден път пътя Плевен - София. След блокадата хората се е оттеглили към площада в селото, където полицаи привикали част от активистите и ги отведели в полицейското управление в Червен бряг, съобщиха от движение „Граждански контрол", които са изпратили адвокати да защитават задържаните. Това ОБАЧЕ противоречи на официалното съобщение от дирекцията на полицията, според което „няма задържани лица и не са регистрирани нарушения на Закона за митингите". По непотвърдена информация шестимата не са арестувани, а само им били написани актове.Мирният протест в Телиш против настаняването на сирийски бежанци в бившето ракетно поделение продължава повече от две седмици. Жителите на селото са категорични, че няма да допуснат това да се случи въпреки ангажирането на вицепремиера Цветлин Йовчев и плевенски депутати.

Американски колежи разследват кандидатите чрез социалните мрежи

Практиката не е рутинна, но и не е забранена в повечето учебни заведения в САЩ

    


10-годишно момиче спаси родителите си в Разград

Пострадалите се откарани в Разградската болница и настанени в ОАИЛ с временна опасност за живота

Възрастен мъж плати 3400 лева за саниране, измамиха го

Възрастен мъж от Велики Преслав е изигран с 3400 лв., съобщават от ОД на МВР.
На 14 ноември 2013 г. неизвестни лица предложили да санират жилището на Б.Д. /88г./ от града. Мъжът им дал договорената сума, след което те започнали ремонтни дейности, но след това си тръгнали и повече не се появили. 
По случая е образувано досъдебно производство. Възрастен мъж от Велики Преслав е изигран с 3400 лв., съобщават от ОД на МВР. На 14 ноември 2013 г. неизвестни лица предложили да санират жилището на Б.Д. /88г./ от града. Мъжът им дал договорената сума, след което те започнали ремонтни дейности, но след това си тръгнали и повече не се появили. По случая е образувано досъдебно производство.

Мая от "Столичани в повече" дублирала Скарлет Йохансон

Тя е решена на всичко, за да направи политическа кариера. Даже да омае мъж, така че той да се влюби в нея, а тя да го използва, за да се докопа до властта. Ей такъв, поне засега, се е очертал образът на Мая Проданова в сериала на Би Ти Ви “Столичани в повече”.
В живота актрисата обаче Стефания Кочева, която влиза в кожата на красавицата, няма Тя е решена на всичко, за да направи политическа кариера. Даже да омае мъж, така че той да се влюби в нея, а тя да го използва, за да се докопа до властта. Ей такъв, поне засега, се е очертал образът на Мая Проданова в сериала на Би Ти Ви “Столичани в повече”. В живота актрисата обаче Стефания Кочева, която влиза в кожата на красавицата, няма

Видео: Шествието на крайни националисти в Перник




"Националистическа партия на България" и "Национална съпротива - дивизия Перник" организираха протестно шествие в Перник заради плановете на правителството да засели имигранти на територията на общината. На него присъстваха около 100 души.

Шествието започна към 13 часа от сградата на съда в Перник. "Ще инициираме гражданско неподчинение в община Перник и областта и ще блокираме пътен възел "Детелината", гласеше съобщението, изпратено от крайните националисти преди...

Студентите с акция "Мъртвешко хоро" пред парламента

"Ранобудните студенти" посветиха специална акция на 17 ноември, обявен за Международен ден на студентите. Над 100 младежи излязоха пред Народното събрание, посрещнати с аплодисменти от събралите се там граждани.   В пълна тишина част от студентите се наредиха пред загражденията пред централния вход на парламента и по знак съблякоха връхните си дрехи. Останаха по бели тениски, напръскани с розова боя, каквато имаше и по лицата им. Отново в пълна тишина те легнаха на земята и останаха така няколко минути.   Пърформънсът бе наречен "Мъртвешко хоро" и с него бе отбелязана годишнината от нахлуването на нацисти в Карловия университет в Прага и 40 години от навлизането на танкове в Политехниката в Атина. Веднага след началото на акцията полицаите зад загражденията се приближиха и се наредиха край студентите, а събралото се множество реагира бурно с викове: "Хайде, елате ги бийте, легнали са ви готови” и "Елата от нашата страна”.   Студентите останаха около час пред Народното събрание, след което се прибраха отново в университета. Предишния ден, събота, те останаха в окупирания Ректорат на Алма Матер, за да избегнат сблъсъци с участниците в митинга на БСП и ДПС, като в същото време съобщиха на страницата на групата във Фейсбук за подготвяната неделна акция.   "През изминалия месец окупацията на СУ стана повод за безкрайни дебати около въпроса къде е мястото на студента в обществения живот, къде той може да извиси своя глас, да изрази своите виждания и идеали и къде това не е удачно. Датата 17 ноември ни дава добър повод да обърнем взора си назад в историята, за да сверим часовниците си, защото, усвоили добре уроците на миналото, можем по-смело и ясно да гледаме напред”, написаха студентите.   Те припомнят събитията от 1939 г., когато хитлеристки части атакуват протестиращи студенти в Карловия университет в Прага. "В жертва падат 9 студенти, 1200 са изпратени в концентрационни лагери. Две години по-късно в Лондон Международният студентски съвет избира тази дата за Ден на студентите в чест на загиналите”.  

Ива Софиянска си има дъщеричка

Ива Софиянска стана майка. Тя роди момиченце тази сутрин, похвали се младата майка в социалната мрежа.

Не будете българския лъв, предупредиха защитници на земята

Според протестиращите решението не е достатъчно за решаване на проблема, а е само прехвърляне на отговорността

Нелсън Мандела не може да говори, жестикулира

Нелсън Мандела все още не може да говори, но комуникира с мимики, каза неговата бивша съпруга за местен вестник, цитиран от Би Би Си.

Вини Мадикизела-Мандела заяви, че бившият президент на ЮАР е „доста болен", но отрече твърденията, че е на животоподдържащи системи.

95-годишният Мандела прекара три месеца в болница заради възобновена Нелсън Мандела все още не може да говори, но комуникира с мимики, каза неговата бивша съпруга за местен вестник, цитиран от Би Би Си. Вини Мадикизела-Мандела заяви, че бившият президент на ЮАР е „доста болен", но отрече твърденията, че е на животоподдържащи системи. 95-годишният Мандела прекара три месеца в болница заради възобновена

Бивши екоминистри в спор за спрените европари за екология

Европейската комисия

В задочен спор за спирането на парите по оперативната програма „Околна среда“ влязоха днес бившите екоминистри Нона Караджова от кабинета „Борисов“ и Джевдет Чакъров от правителството на тройната коалиция.

„Ако се приеме подходът нашите управляващи органи да се съгласяват веднага с констатациите на европейските одитни органи, това означава, че още в самото начало ние губим пари“, коментира Караджова пред БНР, в отговор на обвиненията на сегашните управляващи за ръководенето на оперативната програма през мандата й.

„Ако обаче управляващият орган на оперативните програми от българска страна имат познанията и куража да защитават работата си пред европейските органи, може да се окаже, че в резултат сме спестили много повече пари“, заяви тя.

На друга позиция е предшественикът й на поста Джевдет Чакъров (ДПС). „Нееднократно в последните няколко години посочвах грешки в управлението на оперативната програма “Околна среда”. Чухме позицията на ГЕРБ по конкретния случай, че управлението на Оперативната програма “Околна среда” не се е съгласило с направените констатации за нередности, защото е отстояван българският интерес и е спорено с ЕК, за да не се налагат финансови корекции, да не се ощетяват общините и държавата“, каза той.

„Моята позиция винаги е била да се отстоява националният ни интерес и да не се съгласяваме безпрекословно с всичко, но в конкретния случай, когато в продължение на повече от две години българската страна представя аргументи, които не се приемат от европейските институции, трябва да се прецени кое е българският интерес – дали корекции по три проекта, или по цялата програма”, заяви Чакъров.

Спирането на евросредствата е по повод нередности при три търга за строителство на ВиК инфраструктура, проведени през 2008 г. – по времето на управлението на тройната коалиция от общините Перник, Белослав и Хисаря. През 2012 г. Европейската сметна палата е констатирала, че търговете са били нагласени за определени кандидати и поискала финансова корекция от 25% при трите – на обща сотйност 202 хиляди евро. Екоминистерството, което 2 години по-рано е отчело проблема, е отговорило на палатата, че при единия от договорите вече е наложена корекция, а при другите такава не е необходима. ЕСП е приела аргументите на министерството, но Европейската комисия – Главна дирекция „Регионално развитие“ впоследствие е настояла за налагане на финансовите корекции на трите общини. Така се стигна и до спирането на разплащанията по оперативната програма, наложено от Брюксел тази седмица.

Статията "Бивши екоминистри в спор за спрените европари за екология" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

25 г. затвор за US учител, карал деца да ядат бисквити със семенната му течност

Бивш начален учител от училище в Лос Анджелис, обвинен в това, че е завързвал очите на свои ученички, след което насила ги е карал да ядат бисквити, покрити с неговата семенна течност, се призна за виновен по всички обвинения, съобщава в. Бивш начален учител от училище в Лос Анджелис, обвинен в това, че е завързвал очите на свои ученички, след което насила ги е карал да ядат бисквити, покрити с неговата семенна течност, се призна за виновен по всички обвинения, съобщава в. "Дейли Мейл". Психопатът - учител се призна за виновен по 23 обвинения в сексуално насилие срещу деца и ще ..

Израел и Саудитска Арабия атакуват Иран?

/КРОСС/ „Мосад" и властите в Саудитска Арабия подготвят съвместна атака срещу Иран, пише „The Sunday Times", позовавайки се на информирани източници. Според изданието Йерусалим и Рияд обмислят атака срещу Иран, ако преговорите за ядрената програма на страната не доведат до успех.По-специално, пише вестникът, двете страни вече са се съгласили, че Саудитска Арабия ще осигури достъп на израелските самолети над територията на страната. Освен това Рияд планира да участва в евентуална военна операция срещу Иран с безпилотни самолети, както и да осигури товарни самолети и спасителни хеликоптери."Саудитците искат да помогнат на Израел с всичко, което е възможно", посочва източникът на изданието. Основните опасения на Саудитска Арабия, както и на Израел за Иран са свързани с ядрената програма на Техеран.Ерусалим и Рияд очакват приемането на някакво решение в Женева, където на 20 ноември ще се проведе поредният кръг от преговори по ядрената програма на Иран с Иран , Русия, САЩ , Германия, Китай, Великобритания и Франция. Предишният кръг от преговорите приключи безрезултатно, тъй като страните не успяха да достигнат до решение, което да удовлетвори всички страни.Израел смята, че преговорите с Иран в настоящия момент ще са неефективни, тъй като те не възнамеряват да спрат напълно обогатяването на уран

Ботев отстрани драматично Черно море за Купата

Отборът на Ботев Пловдив се класира за 1/4 финалите на турнира за Купата на България след като победи в среща реванш Черно море с 1:0. Напред в борбата за трофея продължава и отборът на Черноморец Бургас, който отстрани Монтана.

Любим виц на Влади Въргала

Прибира се едно момче и казва на баща си:

- Тате, тате, аз ще се женя!

- За кого ще се жениш, сине?

- Ами за Стефчо!

- Как така за Стефчо? Той е момченце!

- Не е момченце. На 50 е.



































































Прибира се едно момче и казва на баща си: - Тате, тате, аз ще се женя! - За кого ще се жениш, сине? - Ами за Стефчо! - Как така за Стефчо? Той е момченце! - Не е момченце. На 50 е.

Sony продаде 1 млн. броя PlayStation 4 за първите 24 часа

На предшественика PlayStation 3 бяха нужни 3 месеца за тези продажби

    


Газираните напитки разрушават мозъка

Учени предупреждават, че системната консумация на газирани напитки с повишено съдържание на захар променя структурата на главния мозък, съобщава "Дейли мейл".
След време при тези, които често пият газирано, могат да се появят нарушения, подобни на регистрираните при раково болните и хората с психични отклонения.
До такива страховити изводи Учени предупреждават, че системната консумация на газирани напитки с повишено съдържание на захар променя структурата на главния мозък, съобщава "Дейли мейл". След време при тези, които често пият газирано, могат да се появят нарушения, подобни на регистрираните при раково болните и хората с психични отклонения. До такива страховити изводи

Мандела не може да говори, ползва мимики

Нелсън Мандела все още не може да говори, но комуникира с мимики, каза неговата бивша съпруга за местен вестник, цитиран от Би Би Си.

Вини Мадикизела-Мандела заяви, че бившият президент на ЮАР е „доста болен Нелсън Мандела все още не може да говори, но комуникира с мимики, каза неговата бивша съпруга за местен вестник, цитиран от Би Би Си. Вини Мадикизела-Мандела заяви, че бившият президент на ЮАР е „доста болен", но отрече твърденията, че е на животоподдържащи системи. 95-годишният Мандела прекара три месеца в болница заради възобновена

Европейският съюз помага на Филипините с 45 милиона евро

Европейската комисия отпуска спешната помощ за Филипините след последиците от унищожителния тайфун „Хаян", съобщават от пресслужбата на Еврпейската комисия. По време на своето посещение комисарят по „Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи" Кристалина Георгиева обяви, че ще бъдат отпуснати още 7 милиона евро. 

„Ние... Европейската комисия отпуска спешната помощ за Филипините след последиците от унищожителния тайфун „Хаян", съобщават от пресслужбата на Еврпейската комисия. По време на своето посещение комисарят по „Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи" Кристалина Георгиева обяви, че ще бъдат отпуснати още 7 милиона евро. „Ние...

Хиляди под знамената на Бареков в поход до централите на партиите

Николай Бареков. Снимка: Сергей  Антонов

Няколко хиляди души се включиха в днешния поход на тв водещия Николай Бареков „Чисти ръце“ в София, който тръгна от моста на влюбените при НДК, мина през партийните централи на ГЕРБ, БСП и ДПС, и стигна до президентството. Според МВР са се включили около 4500 души, според някои издания, близки до Бареков, броят им е бил към 10 000.

Организатор на похода са предаването „България без цензура“ на Бареков, ВМРО на Красимир Каракачанов, организацията Граждански контрол, оглавявана от едно от лицата на февруарските протести Ангел Славчев и движението СИЛА.

“Тук няма хора с автобуси и влакове, както вчера в Пловдив и София”, похвали се Бареков и обясни че хората на митинга се организирали чрез фейсбук.

На импровизирана трибуна пред централата на ГЕРБ с много патос той разясни смисъла на операцията “Чисти ръце”, която по думите му ще се проведе в държавата, когато той спечели властта. “Тогава ще бъдат проверени всички олигарси”, закани се водещият. Заканите му бяха открито адресирани към съиздателя на в. „Капитал“ Иво Прокопиев и банкера Цветелина Бориславова.

Бареков представи новото знаме, подарено му от симпатизанти, на които „не могъл да откаже“. Флагът е в синьо, с надпис “България без цензура”. Водещият се зарече, че ще върне в държавата 4 милиарда лева, които по думите му, били откраднати от експремиера и негов кум Бойко Борисов.

Статията "Хиляди под знамената на Бареков в поход до централите на партиите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Тракийски скали" е най-добрият голф курорт в Европа за 2014 г.

Престижната награда беше присъдена от Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO) – световната браншова организация в голф индустрията. Отличието беше връчено в четвъртък, 14 ноември 2013 г., на официалната церемония за обявяване наградите на IAGTO по време на Международното голф туристическо изложение International Golf Travel Market. Престижната награда беше присъдена от Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO) – световната браншова организация в голф индустрията. Отличието беше връчено в четвъртък, 14 ноември 2013 г., на официалната церемония за обявяване наградите на IAGTO по време на Международното голф туристическо изложение International Golf Travel Market.

Намериха тялото на пътник, паднал от самолет

Полицията във Флорида е открила тялото на пътника, паднал от борда на самолет в океана в крайбрежието на Маями, предаде CBS Miami. 
Херердо Налес паднал по време на полет. Подразделения на бреговата охрана и спасители в продължение на три дни издирваха останките на човека, който паднал от борда на частен самолет Piper PA 46. Полицията във Флорида е открила тялото на пътника, паднал от борда на самолет в океана в крайбрежието на Маями, предаде CBS Miami. Херердо Налес паднал по време на полет. Подразделения на бреговата охрана и спасители в продължение на три дни издирваха останките на човека, който паднал от борда на частен самолет Piper PA 46.

Мъж си купи къща до тази на бившата си жена, издигна в двора гигантски среден пръст

59-годишен собственик на стрийптиз клуб много искал да отмъсти на бившата си съпруга с малко показност, съобщава 59-годишен собственик на стрийптиз клуб много искал да отмъсти на бившата си съпруга с малко показност, съобщава "Дейли мейл". Алан Марковиц купил къща до тази на бившата си жена, след което издигнал скулптура на ръка с вдигнат среден пръст в двора си. Ръката е с височина 3,5 метра и може ясно да се види от прозореца на Тифани. През нощта, тя е

Мъж купи къща до тази на бившата си жена и издигна гигантски среден пръст в двора

59-годишен собственик на стрийптиз клуб много искал да отмъсти на бившата си съпруга с малко показност, съобщава "Дейли мейл".
Алан Марковиц купил къща до тази на бившата си жена, след което издигнал скулптура на ръка с вдигнат среден пръст в двора си.
Ръката е с височина 3,5 метра и може ясно да се види от прозореца на Тифани.
През нощта, тя е 59-годишен собственик на стрийптиз клуб много искал да отмъсти на бившата си съпруга с малко показност, съобщава "Дейли мейл". Алан Марковиц купил къща до тази на бившата си жена, след което издигнал скулптура на ръка с вдигнат среден пръст в двора си. Ръката е с височина 3,5 метра и може ясно да се види от прозореца на Тифани. През нощта, тя е

Почерпени полицаи катастрофираха в аварирала кола

Пияни ченгета са катастрофирали със служебен тъмносин микробус „Мерцедес" с надписи „ПОЛИЦИЯ" в аварирало ауди. В лекия автомобил са се возили петима младежи от Несебър. Полицаите са карали с около 90 кв./ч. Случката е най-обсъжданата тема в морския град, пише сайтът "Флагман".

Полицаите са били откарани да дават кръвни проби в близката болница Пияни ченгета са катастрофирали със служебен тъмносин микробус „Мерцедес" с надписи „ПОЛИЦИЯ" в аварирало ауди. В лекия автомобил са се возили петима младежи от Несебър. Полицаите са карали с около 90 кв./ч. Случката е най-обсъжданата тема в морския град, пише сайтът "Флагман". Полицаите са били откарани да дават кръвни проби в близката болница

Протестите за парка "Гези" родиха нова турска партия


Протестите, които избухнаха в Истанбул през май 2013 г. заради парка "Гези", нова политическа партия в Турция, която ще се опита да канализира разочарованието от властите. От събота Gezi Partisi започна да набира членове и да се готви за парламентарни избори през 2015 г., но трудностите пред нея не са малко.

Основаването стана на 23 октомври - общо 28 души решиха, че екологичното движение, превърнало се в национални антиправителствени протести е изгубило енергия и е време да се...

Най-бедните пенсионери вземат по 50 лв. коледни

В понеделник постановлението на Министреския съвет за еднократните коледни добавки на пенсионерите ще бъде подписано и сумите ще бъдат начислени към декемрийвските пенсии на повече от 1 млн. възрастни хора.

Димитър Радев: Цифровизацията в България мина безболезнено

Има още доста работа по регулацията на сектора, твърдят от Българска асоциация на кабелните комуникационни оператори

    


Мишел Пфайфър в паника, че залязва

Холивудската звезда Мишел Пфайфър вярвала, че след като отгледа децата си, ще има още много предложения за роли.

Европейският съюз дава 45 милиона евро за Филипините

Европейската комисия отпуска спешната помощ за Филипините след последиците от унищожителния тайфун „Хаян Европейската комисия отпуска спешната помощ за Филипините след последиците от унищожителния тайфун „Хаян", съобщават от пресслужбата на Еврпейската комисия. По време на своето посещение комисарят по „Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи" Кристалина Георгиева обяви, че ще бъдат отпуснати още 7 милиона евро. „Ние...

След повече от 180 нулеви минути "Ботев" вкара и отстрани "Черно море"


"Ботев" се класира с много усилия за четвъртфиналите за Купата на България. Пловдивчани измъкнаха трудно 1:0 срещу "Черно море" в реванша.

Ценния гол отбеляза резервата Луис Педро в първите секунди от добавеното време.

Първото полувреме се яви като продължение на мача във Варна. До голове не се стигна, а положенията пред двамата вратари бяха малко.

"Черно море" пръв стигна до възможност да поведе. Още в четвъртата минута Коконов стреля силно от около 17 метра,...

Пияни полицаи катастрофираха в аварирала кола

Пияни ченгета са катастрофирали със служебен тъмносин микробус „Мерцедес Пияни ченгета са катастрофирали със служебен тъмносин микробус „Мерцедес" с надписи „ПОЛИЦИЯ" в аварирало ауди. В лекия автомобил са се возили петима младежи от Несебър. Полицаите са карали с около 90 кв./ч. Случката е най-обсъжданата тема в морския град, пише сайтът "Флагман". Полицаите са били откарани да дават кръвни проби в близката болница

Чочев се присъедини към младежкия национален отбор за мача със Словения


Полузащитникът на ЦСКА Ивайло Чочев ще бъде в състава на младежкия национален отбор за квалификацията със Словения. Очаква се вторият капитан да се включи в следобедната тренировка, обявиха от БФС.

Чочев е сред основните играчи в състава на Михаил Мадански. Той обаче не игра срещу Дания, тъй като от ЦСКА не го пуснаха, за да може да участва в дербито с "Левски" от осминафиналите за Купата на България.

В тима ще се завърне и вратарят Георги Китанов, който беше освободен за...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване