Сидеров: Този парламент няма по-добра алтернатива

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

„Гледам държавно отговорно, този парламент няма по-добра алтернатива”, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров пред „Нова телевизия“. На влизане в сградата на телевизията, придружен от охрана и 30 симпатизанти – атакисти, той бе посрещнат и освиркан от няколко десетки протестиращи.

„Ако има вариант всички националисти да вземем властта, ще съборим парламента. А сега защо? Сега аз посочвам на парламента грешките. Нашата роля като коректив е важна. Ако ни няма, ще разбъркат нещата и ще се стараят да ни отстранят”, заяви Сидеров.

Лидерът на „Атака“ за пореден път убедено обвини протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски, че са платени. Младежите, които „скачали“ по полицаите по протестите, са получавали по 1000 лева, каза той и добави: „плащат се големи пари не само за присъствие на митинга”.

По думите му ред щяло да има, ако „начело на МВР стои „атакист”. „Имаме кадри, бихме могли да предложим такъв човек”, заяви Сидеров, който сериозно се закани да иска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който го последва като събеседник в предаването на Кеворк Кеворкян в „Нова“.

Статията "Сидеров: Този парламент няма по-добра алтернатива" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Право на коледна добавка ще имат хората с пенсия до 251 лв.

Почти половината пенсионери ще получат коледни добавки. Това обяви в Цар Калоян министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, цитиран от Дарик. 

Право на коледна добавка ще имат хората с пенсия до 251 лв. - такава е линията за бедност, а те са малко над 1 000 000 души, по 50 лв. ще получат с декемврийските си пенсии. Раздаването на Почти половината пенсионери ще получат коледни добавки. Това обяви в Цар Калоян министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, цитиран от Дарик. Право на коледна добавка ще имат хората с пенсия до 251 лв. - такава е линията за бедност, а те са малко над 1 000 000 души, по 50 лв. ще получат с декемврийските си пенсии. Раздаването на

Адемов: Коледни добавки ще има за хората с пенсия до 251 лв.

Почти половината пенсионери ще получат коледни добавки. Това обяви в Цар Калоян министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, цитиран от Дарик. 

Право на коледна добавка ще имат хората с пенсия до 251 лв. - такава е линията за бедност, а те са малко над 1 000 000 души, по 50 лв. ще получат с декемврийските си пенсии. Раздаването на Почти половината пенсионери ще получат коледни добавки. Това обяви в Цар Калоян министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, цитиран от Дарик. Право на коледна добавка ще имат хората с пенсия до 251 лв. - такава е линията за бедност, а те са малко над 1 000 000 души, по 50 лв. ще получат с декемврийските си пенсии. Раздаването на

Правителството бърка кардинално по проблема с бежанците, обяви експерт

Насочването на тези хора към България не било случайно, а било активно мероприятие от страна на турските ислямисти към нас

Лечков: Докарахме 40-50 млн. долара на БФС, не знам къде са парите

„Повече от 40-50 милиона долара сме докарали с нашата игра на БФС. Той няма задача да инвестира в материална база, държавата има тази задача. Не знам къде са парите", заяви Йордан Лечков пред Нова телевизия.

„Когато стъпихме в длъжност открихме две големи нули. Няма ги парите, не са инвестирани правилно", заяви вицепрезидентът на БФС.

Лечков „Повече от 40-50 милиона долара сме докарали с нашата игра на БФС. Той няма задача да инвестира в материална база, държавата има тази задача. Не знам къде са парите", заяви Йордан Лечков пред Нова телевизия. „Когато стъпихме в длъжност открихме две големи нули. Няма ги парите, не са инвестирани правилно", заяви вицепрезидентът на БФС. Лечков

Моноспектакъл на Георгия Кадоглу събира пари за Мишо

Шампионката по плуване Георгия Кадоглу, която се изявява и като театрална актриса, ще играе благотворително за Михаил Митев от Варна. 13-годишния Мишо страда от тежко генетично заболяване на белите дробове. Премиерата на моноспектакъла по Достоевски “Неточка Незванова” е насрочена за 1 декември от 16 часа на сцена „Филиал” на Варненския драматичен театър.

Банско - в Топ 20 на ски-курортите по света

Банско попадна в топ 20 на курортите от страни от целия свят. Класацията е за най-добър зимен туризъм и е резултат на в допитване на Академията на световните ски.

Шествия, акции и протести през целия ден

В село Телиш протестират срещу бежанците, в София казват "не" на ксенофобията, земеделци защитават българските земи, а във Варна протестират срещу използване на Устава на БПЦ за налагане и узаконяване на задкулисни съглашения и договорки

КНСБ: 1.7 млн. българи са под прага на бедността, социалните протести може да се повторят и тази зима

Броят на "работещите бедни" с месечен доход под 400 лева се е увеличил през последното тримесечие с осемдесет хиляди. Вече милион и седемстотин хиляди са под прага на бедността. При това положение социалните протести от миналата зима могат да се повторят тази зима, предупреди президентът на КНСБ Пламен Димитров в неделя пред БНР.   Синдикатът организира протест на 20 ноември, за да поиска от парламента промени в бюджета за следващата година.   "Хората, които получават работна заплата до 400 лева, попадат в категорията "работещи бедни". Това са над 500 000 български граждани. Ние за тях искаме конкретно нещо – отстъпване на платения данък. Това е възможно и би струвало 200 млн. на бюджета. Ако се криминализира укриването и невнасянето на осигуровки, тези 200 млн. могат да бъдат събрани много бързо и дадени на тези 500 хиляди души. Милион и 700 хиляди души изнемогват под прага на бедността. Няма как с тази тенденция и с тези числа, които не се променят към по – добро, ние да имаме позитивни очаквания и да няма реакция от синдиката", обясни Пламен Димитров.   Бюджетната комисия на парламента ще се опита да осъществи предложенията на КНСБ между двете четения на проектобюджета, увери пред БНР депутатът от ДПС и председател на бюджетната комисия Йордан Цонев.   Няма разумна алтернатива на повишаването на доходите и няма изобщо разумна алтернатива на това, което казват профсъюзите в този случай. Въпрос на възможности, въпрос на баланс, каза Цонев.  

МВР обясниха метода си на броене на митингуващи

От пресцентъра на МВР разпространиха „допълнителна информация" за числеността на присъстващите на двата партийни митинга в София и Пловдив. Съобщението е в отговор най-вече на критиките от страна на ГЕРБ, които обявиха силовото ведомство за „пресцентър на БСП и ДПС".

Игнатий или Борис заемат престола на Кирил

Провадският епископ Игнатий и Агатоникийският епископ Борис са двамата кандидати, между които ще се избере новият Варненски и Великопреславски митрополит. Те бяха избрани в епархията измежду 13 кандидатури на епископи за стола на удавилия се Кирил. Това предизвика недоволството на миряните във Варна, които не искат нито един от двамата и настояват Синодът да се намеси.

Старши - треньорът на "Миньор" след мача с "Пирин": Аплодирам обединението на двете агитки

Отборите на "Миньор" и "Пирин" (Благоеград) завършиха с резултат 0 : 0, предаде репортер на ZaPernik.com. Старши - треньорът на жълто - черната сила Юри Васев каза, че мачът калният терен и умората на миньорци са причината за нулевото равенство.

"Равностоен мач с много малко голови положения и пред двете врати. На тоя кален терен повече беше борба, битка. При нас малко така физическите сили ни напуснаха през второто полувреме и от там ни...

Продължава

Лечков: Докарахме 40-50 млн. долара на БФС, къде са?

„Повече от 40-50 милиона долара сме докарали с нашата игра на БФС. Той няма задача да инвестира в материална база, държавата има тази задача. Не знам къде са парите „Повече от 40-50 милиона долара сме докарали с нашата игра на БФС. Той няма задача да инвестира в материална база, държавата има тази задача. Не знам къде са парите", заяви Йордан Лечков пред Нова телевизия. „Когато стъпихме в длъжност открихме две големи нули. Няма ги парите, не са инвестирани правилно", заяви вицепрезидентът на БФС. Лечков

Чакат във Враца заловения в Чепинци банков обирджия

Към делото на заловеният след полицейската акция в софийското с. Чепинци експолицай Христо Георгиев за обира на врачанския клон на Асет банк ще бъдат приобщени всички допълнително събрани материали за времето, през което той се укриваше, каза оръжния прокурор на Враца Светозар Лозанов. Тази нощ се очаква Георгиев да бъде приведен във Враца. Към делото на заловеният след полицейската акция в софийското с. Чепинци експолицай Христо Георгиев за обира на врачанския клон на Асет банк ще бъдат приобщени всички допълнително събрани материали за времето, през което той се укриваше, каза оръжния прокурор на Враца Светозар Лозанов. Тази нощ се очаква Георгиев да бъде приведен във Враца.

4 500 души минаха на поход "Чисти ръце"

Шествието обиколи централите на ГЕРБ, БСП и ДПС и президентството

    


МВР отвърна на ГЕРБ с проста математика

След като ГЕРБ ореваха медиите да се жалват как не 15 000, а три пъти повече са били поддръжниците им в Пловдив в събота, от МВР отсякоха, че изчисленията им са точни и 15 хиляди, нито един повече, са митингували за партията на Бойко Борисов.

ГЕРБ: МВР функционира като партиен пресцентър, залива ни с откровени лъжи


ГЕРБ излезе с остра декларация срещу МВР, като обвини министерството, че то последователно и упорито функционира и като партиен пресцентър. Причина за недоволството на партията са данните за големината на антиправителствените протести, които ГЕРБ определя като неверни в прессъобщение.

"Пресцентърът на деполитизираното МВР в последните дни играе ролята на ПР агенция на БСП и ДПС. То започна да разпространява невярна информация за антиправителствените протести още от самото им начало,...

Двама кандидати за Варненски митрополит, миряни искат касиране на избора

Във всички храмове във Варна започва подписка за касиране на кандидатите за Варненски и Великопреславски митрополит, който се състоя в неделя. От сформирания инициативен комитет заявиха, че изборът е опорочен заради задкулисни съглашения и договорки.   По-рано епархийските избиратели определиха Агатонийския епископ Борис и Проватския епископ Игнатий за официалните кандидати за Варненски и Великопреславски митрополит. Епархийският престол се оваканти след смъртта на митрополит Кирил.   Епископ Борис получи 17 гласа от общо 30 гласували епархийски избиратели, а епископ Игнатий събра 16 гласа, съобщи временният наместник на епархията митрополит Амвросий. По думите му изборът е станал само на един тур и е протекъл без никакви нарушения.   Преди заседанието по времето на неделната света литургия варненци се събраха пред катедралата с плакати и с искания най-достойният да бъде избран за митрополит. Те споделиха съмненията си, предизвикани главно от писане по форумите, че един от кандидатите се е опитал да въздейства, включително и с пари, за да бъде избран на поста на починалия митрополит Кирил. Преди заседанието митрополит Амвросий заяви, че Господ и покойният Кирил няма да допуснат да се случи подобно нещо.   От Светия синод на БПЦ обявиха, че каноничният избор ще бъде на 24 ноември, когато ще бъде определен един от двамата за Варненски митрополит.   В църковните среди епископ Борис отдавна се сочи за фаворит за поста. Той е възпитаник на патриарх Неофит и съученик на митрополит Кирил. 60-годишният дядо Борис е бивш главен секретар на Св. Синод и някогашен председател на църковното настоятелство на Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски”. В момента е игумен на Бачковския манастир.   Конкурентът му епископ Игнатий е "дясната ръка” на сливенския митрополит Йоаникий. Преди няколко години той бе представител на Българската православна църква при Руската патриаршия. Преди епархийския събор епископ Игнатий не попадаше в списъка с кандидати с най-големи шансове да оглавят овдовялата епархия.   Епархийските избиратели бяха 30 - по 6 от всяка духовна околия. Tрима от тях са клирици, другите трима – миряни. Варненската и Великопреславска епархия има пет духовни околии - Варненска, Шуменска, Провадийска, Добричка и Търговищка.   Веднага след избора миряни оповестиха създаването на инициативен комитет, който се обърна към Светия синод с искане да бъде отменен изборът, да се определи нов, както и да се изберат нови епархийски избиратели. "Ние, християните от град Варна заявяваме, че не приемаме избора от 17.11.2013 година. Смятаме, че изборът е опорочен и манипулиран. Протестираме срещу използване на Устава на БПЦ за налагане и узаконяване на задкулисни съглашения и договорки. Настояваме за касиране на избора. Настояваме Светият синод да извади Епископ Борис от листата с кандидати, защото сме убедени, че той не е достоен да бъде пастир на Варненска и Великопреславска епархия, тъй като не притежава необходимия духовен авторитет и няма доверието на християните", се посочва в позицията на инициативния комитет, разпространена до медиите.  

Съдят Первез Мушараф за държавна измяна

/КРОСС/ Бившият пакистански президент Первез Мушараф ще се изправи пред съда по обвинение в държавна измяна, съобщи „Франс прес". Това съобщи министърът на вътрешните работи Нисар Али Кан. „След решението на Върховния съд и доклад, предаден от разследваща комисия, беше решено да се започне съдебно преследване срещу генерал Первез Мушараф (за измяна) съгласно член 6 от Конституцията", каза Кан. Ако Мушараф бъде признат за виновен, го грози смъртна присъда или доживотен затвор. По-рано беше съобщено, че Мушараф е освободен от домашен арест.

Трансплантираха черен дроб на 14-годишно момче с цироза

Уникална по рода си трансплантация бе извършена от медиците от Военномедицинска академия, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. 
Екипът на проф. Никола Владов извърши присаждане на черен по спешност на 14-годишно момче в последен стадий на чернодробна цироза и вродено заболяване на жлъчните пътища. Донор е 49-годишна жена с мозъчна... Уникална по рода си трансплантация бе извършена от медиците от Военномедицинска академия, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. Екипът на проф. Никола Владов извърши присаждане на черен по спешност на 14-годишно момче в последен стадий на чернодробна цироза и вродено заболяване на жлъчните пътища. Донор е 49-годишна жена с мозъчна...

Протестиращи освиркаха Сидеров и Цветлин Йовчев пред тв студио

Цветлин Йовчев

Няколко десетки протестиращи освиркаха лидера на „Атака“ Волен Сидеров и вътрешния министър Цветлин Йовчев пред парк-хотел “Москва”, където се намира студиото на тв предаването „Всяка неделя“, където двамата политици бяха поканени днес.

По повод анонсираните интервюта в предаването на Кеворк Кеворкян, днес бе създадена фейсбук група от протестиращи “Благодарим, че ни бихте, др. Йовчев” (намек за боя на полицаите при студентската обсада на парламента на 12 ноември), които да посрещнат двамата политици пред студиото на телевизията.

Протестиращите, скандиращи „оставка“, опитаха да приближат входа на парк хотел „Москва“, където бе застанала на пост охраната на Сидеров и около 30 негови привърженици. След разменени остри реплики между атакистите и протестиращите присъствието на полицията предотврати сблъсък между двете групи.

Униформените изтикаха протестиращите на около 100 метра от хотела.

Статията "Протестиращи освиркаха Сидеров и Цветлин Йовчев пред тв студио" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Средната заплата във Варненско - под средната за страната

Варна /КРОСС/ Средната месечна заплата във Варненска област през третото тримесечие на годината е 771 лева, а средната заплата е с 21 лева под средната за страната.Спрямо същото тримесечие на миналата година, средната месечна заплата в областта се е увеличила с 48 лева или 6.6 на сто, отчитат още от статистиката.По предварителни данни на Националния статистически институт, наетите по трудово и служебно правоотношение във Варненска област към края на третото тримесечие са 155 200, съобщи БНР.

Трансплантираха черен дроб на 14-годишен с цироза в последен стадий

Уникална по рода си трансплантация бе извършена от медиците от Военномедицинска академия, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. 
Екипът на проф. Никола Владов извърши присаждане на черен по спешност на 14-годишно момче в последен стадий на чернодробна цироза и вродено заболяване на жлъчните пътища. Донор е 49-годишна жена с мозъчна... Уникална по рода си трансплантация бе извършена от медиците от Военномедицинска академия, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. Екипът на проф. Никола Владов извърши присаждане на черен по спешност на 14-годишно момче в последен стадий на чернодробна цироза и вродено заболяване на жлъчните пътища. Донор е 49-годишна жена с мозъчна...

Момиченце спаси родителите си от обгазяване

/КРОСС/ 10-годишно момиченце спаси родителите си след обгазяване в дома на семейството в Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.Около 6:40 часа сутринта в събота детето влязло в стаята, където спели 52-годишният му баща и 32-годишната му майка. Родителите били в безпомощно състояние заради обгазяване от печка на твърдо гориво.Пострадалите се откарани в Разградската болница и настанени в интензивното отделение с временна опасност за живота.

Трима души са изчезнали след проливни дъждове в Рияд

Трима души са изчезнали в столицата на Саудитска Арабия Рияд, частично наводнена след проливни дъждове.
Властите са затворили училищата и университетите, предаде АФП.

Граждански екипи са подпомогнали до момента 98 автомобилисти, включително 35 в Рияд, съобщи говорител на гражданската защита съобщи в комюнике, цитирано от официалната агенция СПА Трима души са изчезнали в столицата на Саудитска Арабия Рияд, частично наводнена след проливни дъждове. Властите са затворили училищата и университетите, предаде АФП. Граждански екипи са подпомогнали до момента 98 автомобилисти, включително 35 в Рияд, съобщи говорител на гражданската защита съобщи в комюнике, цитирано от официалната агенция СПА

Самолет се разби при кацане в Русия, 44 души загинаха

Боингът е изпълнявал полет от Москва за Казан

    


Самолет се разби при кацане в Русия, 50 души загинаха

Боингът е изпълнявал полет от Москва за Казан

    


Цонев призова Цветанов да последва Бисеров

Засега срещу Христо Бисеров има обвинение и съмнения за извършени финансови нарушения, каквито има и за Цветанов. Бисеров обаче предпочете да излезе от парламента, това е нещо достойно.

"Миньор" не победи "Пирин" (Благоевград), но получи подкрепата на агитката им

Отборът на "Миньор" не можа да победи "Пирин" (Благоевград) в днешния футболен двубой. Мачът завърши с 0 : 0, предаде репортер на ZaPernik.com.

Над 1000 бяха зрителите на стадиона в град Перник. За подкрепа на благоевградския отбор бяха пристигнали около 20 човека. Освен отбора си те подкрепиха и феновете на "Миньор", които миналата неделя бяха нападнати от футболни хулигани на стадиона в град Ихтиман. 

Припомняме ви, че...

Продължава

МВР се оправда: Данните за числеността на протестите са приблизителни

София /КРОСС/ Ден след „сблъсъка" на партийни митинги в София и Пловдив, от пресцентъра на МВР разпространиха „допълнителна информация" за числеността на присъстващите на двете събития.Съобщението е в отговор най-вече на критиките от страна на ГЕРБ, които обявиха силовото ведомство за „пресцентър на БСП и ДПС". „Цитираните данни за числеността на проведените на 16 ноември мероприятия на политически сили са приблизителни. Те са изчислявани на база параметрите на мястото, където се е състояла проявата и на „гъстотата" на събралите се граждани", се уточнява най-напред в съобщението на МВР.След упрека от страна на формацията на Бойко Борисов, която играе ролята на парламентарна опозиция, че „МВР ни кара да не вярваме на очите си", от министерството излизат с подробно пространствено описание на множествата в София и Пловдив и посочват метода на изчисление на броя на присъствалите на митингите.Първо по ред е обяснението „за мероприятието на две политически сили в центъра на София".„Пространството от сцената, издигната на Орлов мост, до мантинелата, която разделя платната в двете посоки, е с ширина 28 метра. Разстоянието от сцената до мантинелата е 250 метра, което прави обща площ от 7 000 квадратни метра. Разстоянието от началото на мантинелата до края на Полиграфическия комбинат е 450 метра. Ширината на платната в двете посоки е общо 21 метра, което прави 9 450 кв

Чакъров: Никога досега не е имало спиране на плащанията по ОП "Околна среда"

София /КРОСС/ Никога до настоящия момент не е имало спиране на плащанията по Оперативната програма "Околна среда", това е първото спиране на плащания по програмата заради допуснати грешки в нейното управление в периода на ГЕРБ. Това коментира Джевдет Чакъров, депутат от ДПС и бивш министър на околната среда и водите от август 2005 до юли 2009 година.По повод казаното днес по БНР от Нона Караджова, бивш министър на екологията в правителството на ГЕРБ, че "по една или друга причина, към средата на 2009 г. бяха спрени проекти за 1,2 милиарда лв.", Чакъров уточни, че в случая става въпрос не за спиране на програмата, а за преразглеждане на някои водни проекти, кандидатстващи за финансиране по ОПОС, за да се прецизира съответствието им с поставени от Европейската комисия (ЕК) допълнителни изисквания. Тогава това се наложи, защото ЕК настоя, след като ОПОС вече беше одобрена от Брюксел и стартирала, да се подготвят изменения в законодателството с цел извършване на реформа във ВиК сектора, каза Джевдет Чакъров. Той уточни, че след като тези промени, съгласувано с ЕК са били направени, е взел решение да не се сключват нови договори за водна инфраструктура и да се преработят някои от постъпилите към онзи момент проекти с цел да се гарантира тяхното пълно съответствие с подготвената реформа в сектор "води", съобразно изискванията на Брюксел

Безпилотен самолет се заби в US крайцер

По време на полет на безпилотен самолет на американските ВМС се е получило счупване и той е паднал върху военния кораб, при което двама моряци са получили изгаряния.

Протестиращи тропнаха хоро пред земеделското министерство

Недоволни граждани играха хоро пред Министерството на земеделието, съобщи Фокус. По този начин те изразиха обединението на българския народ по въпроса за българската земя.

Протестиращите поискаха на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност към президента













Недоволни граждани играха хоро пред Министерството на земеделието, съобщи Фокус. По този начин те изразиха обединението на българския народ по въпроса за българската земя. Протестиращите поискаха на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност към президента

6000 лв глоба за отнета девственост

Безработен младеж отне девствеността на 13-годишно момиче в кола и след като тя разкри всичко на родителите си, случаят влезе в съда, пише rodopi24. 

И. Ефрами първо получи условна присъда, а после бе вкаран повторно в съда с иск за изтърпяното от момичето, възлизащ на 10 000 лева.

Дж. С. твърди, че е осъществила полов акт в лекия автомобил Безработен младеж отне девствеността на 13-годишно момиче в кола и след като тя разкри всичко на родителите си, случаят влезе в съда, пише rodopi24. И. Ефрами първо получи условна присъда, а после бе вкаран повторно в съда с иск за изтърпяното от момичето, възлизащ на 10 000 лева. Дж. С. твърди, че е осъществила полов акт в лекия автомобил

МВР потвърди данните за бройката на митингите в София и Пловдив

По-рано днес от ГЕРБ обвиниха МВР в манипулиране на данните

Възрастен мъж плати 3400 лева за саниране, излъгаха го

Възрастен мъж от Велики Преслав е изигран с 3400 лв., съобщават от ОД на МВР.
На 14 ноември 2013 г. неизвестни лица предложили да санират жилището на Б.Д. /88г./ от града. Мъжът им дал договорената сума, след което те започнали ремонтни дейности, но след това си тръгнали и повече не се появили. 
По случая е образувано досъдебно производство. Възрастен мъж от Велики Преслав е изигран с 3400 лв., съобщават от ОД на МВР. На 14 ноември 2013 г. неизвестни лица предложили да санират жилището на Б.Д. /88г./ от града. Мъжът им дал договорената сума, след което те започнали ремонтни дейности, но след това си тръгнали и повече не се появили. По случая е образувано досъдебно производство.

Християни: Не на мутрите в църквата

"Смятаме, че изборът е опорочен и манипулиран. Протестираме срещу използване на Устава на БПЦ за налагане и узаконяване на задкулисни съглашения и договорки. Настояваме за касиране на избора", казват християните от Варна

Трима души са в неизвестност след проливни дъждове в Рияд

Трима души са изчезнали в столицата на Саудитска Арабия Рияд, частично наводнена след проливни дъждове.
Властите са затворили училищата и университетите, предаде АФП.

Граждански екипи са подпомогнали до момента 98 автомобилисти, включително 35 в Рияд, съобщи говорител на гражданската защита съобщи в комюнике, цитирано от официалната агенция СПА Трима души са изчезнали в столицата на Саудитска Арабия Рияд, частично наводнена след проливни дъждове. Властите са затворили училищата и университетите, предаде АФП. Граждански екипи са подпомогнали до момента 98 автомобилисти, включително 35 в Рияд, съобщи говорител на гражданската защита съобщи в комюнике, цитирано от официалната агенция СПА

Шампионът Марсел Хиршер триумфира в първия слалом за сезона


Носителят на Световната купа за последните две години Марсел Хиршер спечели първия слалом за сезона. Австриецът беше убедителен и в двата манша, за да стигне до успеха във финландския курорт Леви.

Той заслужи първото място с 1:45,42 мин. Втори стана сънародникът му Марио Мат, изостанал с 0,62 сек, а трети се нареди норвежецът Ханрик Кристоферсен.

Хиршер посвети 11-ата си победа в слалома на баща си Фердинанд.

Американецът Тед Лигети беше едва 24-и след първия...

Събират подписи против избраните кандидати за Варненски Митрополит

Във връзка с проведения днес избор за кандидати за Митрополит на Варненска и Великопреславска епархия, варненски християни създадоха инициативен комитет, който ще настоява пред Светия синод за касиране на изборите и провеждане на нови честни избори с достойни кандидати.

6000 лв за отнемане на девственост

Безработен младеж отне девствеността на 13-годишно момиче в кола и след като тя разкри всичко на родителите си, случаят влезе в съда, пише rodopi24. 

И. Ефрами първо получи условна присъда, а после бе вкаран повторно в съда с иск за изтърпяното от момичето, възлизащ на 10 000 лева.

Дж. С. твърди, че е осъществила полов акт в лекия автомобил Безработен младеж отне девствеността на 13-годишно момиче в кола и след като тя разкри всичко на родителите си, случаят влезе в съда, пише rodopi24. И. Ефрами първо получи условна присъда, а после бе вкаран повторно в съда с иск за изтърпяното от момичето, възлизащ на 10 000 лева. Дж. С. твърди, че е осъществила полов акт в лекия автомобил

Протестиращи извиха хоро пред земеделското министерство

Недоволни граждани играха хоро пред Министерството на земеделието, съобщи Фокус. По този начин те изразиха обединението на българския народ по въпроса за българската земя.

Протестиращите поискаха на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност към президента













Недоволни граждани играха хоро пред Министерството на земеделието, съобщи Фокус. По този начин те изразиха обединението на българския народ по въпроса за българската земя. Протестиращите поискаха на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност към президента

Новите националисти на свой ред искат забрана на Хелзинкския комитет

Симеон Костадинов. Снимка: Нова тв

„Националистическа партия на България” на свой ред ще поискат забраната на Българския хелзинкски комитет в отговор на изявлението на правозащитната организация, че ще сезира прокуратурата за учредяването на партията, с мотив, че е противозаконна и дели хората по етнически и други белези.

„БХК са професионални клеветници и доносници. Мисията им е да преследват национално мислещи хора. С тази цел са създадени”, заяви Симеон Костадинов, един от учредителите на новата „Националистическа партия на България” пред „Нова телевизия“.

„Сигналът е абсурден, има неверни неща”, заяви Костадинов. „Индиректно ни се приписват нападенията през последните седмици, което е набеждаване. Някои от тях ще си имат проблеми. По всички тези случаи се води досъдебни разследвания, но няма никаква връзка с нас”.

Днес в София се проведе гражданско шествие „Внимание! Фашизъм“, организирано по повод зачестилите нападения над чужденци в столицата и учредяването на новата националистическа партия. Около 300 души се включиха в демонстрацията срещу ксенофобията.

Статията "Новите националисти на свой ред искат забрана на Хелзинкския комитет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Британските спецслужби шпионирали дипломати в хотелите им

/КРОСС/ Центърът за правителствена комуникация (GCHQ) към Министерството на външните работи на Великобритания, занимаващ се с електронно разузнаване, е получавал информация за това в какви хотели са отсядали по време на пътуванията си дипломати и членове на държавни делегации и е възможно да са подслушвали телефонните им разговори и да са следили компютрите им. Това пише списание „Spiegel" , позовавайки се на данни, предоставени от бившия агент на ЦРУ Едуард Сноудън.Според изданието програмата, наречена Royal Concierge, е функционирала в продължение на три години. По нея службата е получавала данни в кой хотел смятат да отседнат дипломатите, след което е имало възможност да бъде извършена специална "техническа подготовка", по-специално монтирането на "бръмбари" в телефони и факс апарати, както и следене на компютрите в хотела.

Георги Първанов: Премерването на митингите с платени автобуси създава илюзия за сила

Определянето на дата за предсрочни избори ще свали напрежението, смята бившият президент Георги Първанов, според когото "премерването на митингите с платени автобуси" създава "илюзия за сила" и "може да изостри напрежението, вместо да го успокои".   В неделя Първанов повтори пред агенция Фокус, че управляващото мнозинство е добре да посочи един относително ясен хоризонт в работата на парламента и на изпълнителната власт. "Не се ангажирам с дата, защото тя трябва да бъде предмет на преговори между основните политически сили, но все ми се струва, че това ще свали напрежението, а това ще освободи много потенциал, енергия, ресурс и за работата на самото правителство. Администрацията е скована от неяснотата, в която се намира ежедневно. Да, ние можем да не произнасяме дата на изборите, но при тази обстановка, при картината, която виждаме от сутрин до вечер, от чиновника до министъра никой не се чувства уверен и свободен в действията си”, коментира той.   На въпрос дали съботните митинги на БСП и ДПС в София и на ГЕРБ в Пловдив са сигнал за за започване на предизборна кампания, Георги Първанов каза: "Ако целта е това, мисля, че грешат двата щаба, защото в спорта трябва да планираш формата си така, че да си във върховно състояние за самия финал. Твърде рано е, ние ще изчерпим своите възможности, ако започнем с предизборни мероприятия. Това първо. Второ – аз разсъждавам от гледна точка на интересите на управлението. Правителството, парламентът имат нужда от спокойствие. Това премерване на митингите с платени автобуси, с квоти, които се спускат за изпълнение от общинските организации, създава илюзия за сила. Това може по-скоро да изостри напрежението, вместо да го успокои. От това правителството губи”.   Не виждам стремеж за изход от ситуацията във върховните институции на държавата, които са призвани да намерят решения. Нито президент, нито правителство излъчват сигнали в тази посока, каза още Георги Първанов.   "Усещането е, че всички са се снишили, както го казваше Тодор Живков, в очакване бурята да отмине и това не се случва. Тези сезонни затихвания на протеста не са гаранция, че той може да отмре, напротив, винаги ще се намерят поводи за провокации, за надигане на ново напрежение до момента, до който не се намери едно генерално работещо и успокояващо решение”, каза Георги Първанов.   На въпрос какъв изход вижда от политическата криза в момента, той отговори: "Виждам го по начина, по който ние го постигнахме през 1997-ма година – с диалог. Въпреки напрежението, и с обединяване на основните политически формации, на институциите, около един пакет от идеи, маркиращи националното съгласие в тази критична ситуация. Давам си сметка, че сега нещата изглеждат по-различни, диалогът е взривен отдавна, но в същото време си представям до какво може да ни доведе другият възможен сценарии – негативният - с някоя тежка провокация и с проливане на кръв дори, да не дава Господ. Това може вече да направи нещата необратими и това противопоставяне да бъде не просто много остро, но и продължително”, каза Георги Първанов.   "Когато всяка вечер виждаш от екрана или четеш, слушаш за едни безкрайни протести, това нагнетява чувството за несигурност в държавата. Разликата в сравнение с 97-ма година е, че тогава, макар и на един по-късен етап, имаше политически сили, които оглавиха протеста, придадоха му някаква целенасоченост и това позволи и диалога, защото по-лесно се води диалог с политически ръководства, отколкото с една нехомогенна маса”, каза още Георги Първанов. Една от причините да се изчерпи доверието към политиците е в това, че хора, които вече са изгубили доверието, продължават натрапчиво да търсят съхраняването си в управлението на държавата.   Запитан за дневния ред на БСП за 2014 г. и кога трябва да се проведе конгресът на партията – преди или след евроизборите, Георги Първанов коментира: "По отношение на партийните форуми, аз признавам, че се изпълвам с все повече скептицизъм. И конгресите, и т. нар. пленуми, уви, отдавна не раждат работеща политика, не раждат силни, завладяващи послания, ако искате – дори не са адекватни на това, което става в обществото. Нека да ви припомня предишния конгрес, февруари, когато ние приехме резолюция с идеята за радикална промяна, която никой не забеляза, и сигурно никой не помни, а радикалната промяна вече се случваше на улицата, докато ние водехме едни безкрайни дискусии. Ако и сега конгресът ще се сведе в това - да се убеждаваме колко сме силни, колко добре стоим, това ще бъде много голяма, не само тактическа грешка. Конгресите имат смисъл, само ако очертаят параметрите на една значима промяна в лявото, идейна промяна, организационна промяна, ако искате - дори се потърсят нови кадрови решения”.   На въпрос обвинява ли се някоя своя кадрова грешка, Георги Първанов заяви: "Аз съм историк, освен че съм държавник. В историята няма "ако”. Всичко, което се е случило, е вече назад във времето. Няма място за това да се връщаме да преизчисляваме вариантите, по-скоро трябва да се мисли как се променят нещата сега".   "Кадрови грешки съм допускал и като председател, и като президент. Може би по-малко от другите, но въпросът не е само в количествата”, казва в заключение Първанов, който след избирането му за президент през 2001 г. посочи Сергей Станишев за лидер на БСП.

Десетки хиляди жители на Неапол протестираха срещу отравянето на околната среда от мафията


Десетки хиляди жители на южния италиански град Неапол протестираха в събота срещу нелегалното замърсяване на околната среда с токсични отпадъци, за което обвиняват местната мафия, разказва Би Би Си.

Местните наричат района между Неапол и Казерта "триъгълника на смъртта" заради стелещите се отровни пушеци, идващи от изгарянето на индустриални отпадъци. Смята се, че за последните 20 години в региона са докарани около 10 милиона тона производствен боклук. Според природозащитната...

Отвлечен топ разузнавач в Либия

Вторият по ранг в либийското разузнаване Мустафа Нух е бил отвлечен днес в Триполи, предаде АФП, като се позовава на служител от силите за сигурност.

Реформаторският блок готви операция "Чисти ръце"

Блокът представи политиката си в правосъдието и сигурността

    


Бал на дебютантки в елита на частен остров в Дубай

Архаичната традиция по представянето на дебютантки в елита, се смята за остаряла. Но тя е възкресена в Дубай, където девойките бяха въведени в обществото на богатите ергени, предава Дейли мейл. 

По време на бляскавата възстановка на бала на британската кралица Шарлот, момичета на „възраст за женене“ показаха самоувереност, елегантност и грация. Архаичната традиция по представянето на дебютантки в елита, се смята за остаряла. Но тя е възкресена в Дубай, където девойките бяха въведени в обществото на богатите ергени, предава Дейли мейл. По време на бляскавата възстановка на бала на британската кралица Шарлот, момичета на „възраст за женене“ показаха самоувереност, елегантност и грация.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване