Първанов: Имал съм съмнения, че ме подслушват, но не обръщам внимание на недоказана информация

Нямам такава информация и не искам да влизам в схемата на непрекъснати обвинения за подслушвания. Това каза пред "Фокус" Георги Първанов, президент 2002 - 2012 г., по отношение на информацията, изнесена от финансиста Кольо Парамов, че Първанов е бил подслушван. На въпрос - как ще коментира информациите от телевизионното интервю на Кольо Парамов ... Нямам такава информация и не искам да влизам в схемата на непрекъснати обвинения за подслушвания. Това каза пред "Фокус" Георги Първанов, президент 2002 - 2012 г., по отношение на информацията, изнесена от финансиста Кольо Парамов, че Първанов е бил подслушван. На въпрос - как ще коментира информациите от телевизионното интервю на Кольо Парамов ...

Депутатите се карат за бюджета на БНТ. Дават пари на Зайо Цициновци, възмути се Шопов

Депутатът от "Атака" Павел Шопов.

Една от най-дискутираните теми в дебата по приемането на Бюджет 2014 г. на второ четене в парламента бяха парите на БНТ за следващата година.

В проекта, предложен от правителството, се предвижда намаляване на средствата на националната телевизия от близо 70 млн. лв. за тази година на малко над 65 млн. лв. за 2014 г.

От ГЕРБ предложиха БНТ да получи с 10 млн. лв. повече от предвиденото, за да може да се справи с новите предизвикателства на цифровизацията и да може да купува нови качествени продукции. Предложението им беше отхвърлено.

От своя страна “Атака” предлага държавната телевизия въобще да не бъде финансирана от бюджета, а да се издържа сама.

“Всички знаем че БНТ в момента участва в метежа. Това е неуспорим факт и всички ние, безспорно, който го знае, но си трае и си мълчи просто прикрива една истина. 

ГЕРБ, които са основни участници в този акт на метежа, желаят БНТ да бъде премирана. И без това БНТ получава страшно много пари за това, което върши. А тя се е отдала на т.н. външни поръчки – правят се едни филми “Четвърта власт” и подобни дивотии от Зайо Цициновци и подобни, които гълтат огромната част от този бюджет, който българският данъкоплатец дава, плаща с триста зора”, обяви Павел Шопов от “Атака”.

В началото на протестите срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС продуцентът на филма “Четвърта власт” Найо Тицин се маскира като лидера на националистите Волен Сидеров и така дефилира по жълтите павета около Народното събрание.

А пък лидерът на “Атака” Волен Сидеров се опита да нахлуе в БНТ, за да им поиска сметка защо отразяват протестите около парламента.

“Искате да запушвате устата на опонента по този безпрецедентен за България начин – да спирате национална медия чрез нула средства, това е позор (…).

Спрете илюзиите, освободете оковите и дайте думата на опонента. Защото иначе ставате репресивен орган в Народното събрание”, апелира Снежана Дукова от ГЕРБ.

Статията "Депутатите се карат за бюджета на БНТ. Дават пари на Зайо Цициновци, възмути се Шопов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

15-годишен сред арестуваните за нападението над сирийците

15-годишно момче, известен на полицията за хулиганство, е сред задържаните двaма криминално проявени за нападението над двамата сирийци и ливанец на бул. „Сливница" в София на 1 декември вечерта, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Другият арестуван за 24 часа е 18-годишният А.К., като и двамата са от София. Те са били отведени в Трето районно поли 15-годишно момче, известен на полицията за хулиганство, е сред задържаните двaма криминално проявени за нападението над двамата сирийци и ливанец на бул. „Сливница" в София на 1 декември вечерта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Другият арестуван за 24 часа е 18-годишният А.К., като и двамата са от София. Те са били отведени в Трето районно поли

15-годишен е сред арестуваните за нападението над сирийците

15-годишно момче, известно на полицията за хулиганство, е сред задържаните двaма криминално проявени за нападението над двамата сирийци и ливанец на бул. „Сливница 15-годишно момче, известно на полицията за хулиганство, е сред задържаните двaма криминално проявени за нападението над двамата сирийци и ливанец на бул. „Сливница" в София на 1 декември вечерта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Другият арестуван за 24 часа е 18-годишният А.К., като и двамата са от София. Те са били отведени в Трето районно поли

Пламен Узунов оглави ОДМВР-Пловдив

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров представи пред ръководния състав на ОДМВР директора на областната дирекция главен инспектор Пламен Узунов, досегашен началник на Второ РУП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Наказват днес пияните професори

Деканският съвет на факултета днес ще разгледа обясненията на професорите Драгомир Драганов и Костадин Рабаджиев,за които се разпространи клип че пият и ще бъде решено как да бъдат наказани. Междувременно факултетният студентският съвет излезе с декларация, че се разграничава от "ранобудните студенти" за клипа.

Свищов ще строи модерна пречиствателна станция за отпадни води

Модерна пречиствателна станция за отпадни води започва да строи Свищов. Проектът е на стойност 28 млн. лв., осигурени по Оперативна програма “Околна среда” и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Собственото участие на крайдунавската община е в размер на 800 000 лв., съобщи кметът Станислав Благов. По думите му вече са извършени всички подготвителни дейности и тръжни процедури. Очаква се пред април догодина да бъде направена първа копка на строителството на пречиствателната станция, която ще отговаря на всички европейски стандарти. Новото съоръ...

Мин. Греков: 278 млн. лв. са в риск от еврофондовете

Все още има голяма опасността България да загуби сериозна част от европарите за земеделие. Причината за това е както забавеното разплащане до момента, така и липсата на подготвени кадри в общините, които да усвояват пари по проекти.

Спряха пиян шофьор на автобус с трима пътници

Пиян шофьор на автобус "Ивеко" спипаха полицаи. Той карал по пътя Велико Търново – Габрово, а в района на кв. Априлци в Дряново го спряли за проверка. Водачът е 53-годишен габровец. 13-местният автобус пътувал по направлението с. Царева ливада - Габрово с трима пътници. При проверката е установено, че шофьорът управлява МПС след употреба на алкохол – техническото средство отчело 1.2 промила. Габровецът отказал кръвна проба. При допълнителната проверка е установено, че мъжът е осъждан за престъпление по чл. 343 Б, ал. 1 от НК  /през 2011 г. Райо...

Полицаи от ОД на МВР участваха на световен турнир по футбол в зала

15 души от Кюстендил и Дупница се състезаваха в 2 групи на 19-тия световен турнир по футбол в зала за полицейски служители. Световната спортна изява се проведе в белгийския град Ломел. Българското вътрешно министерство бе представено от отборите на ОДМВР - Кюстендил. В надпревара с отбори от 40 държави нашите състезатели се класираха на 18 и 19 място. Световният турнир по футбол в зала се провежда за 19-ти път, тази година за 10-ти път в него се състезават и женски полицейски отбори,...

МВФ ще отложи одобрението на сделката с Румъния


Международният валутен фонд очаква румънските власти да решат дали желаят да променят необходимите мерки за постигане на целевия бюджетен дефицит за 2014 година, преди да изпратят меморандума за разбирателство, договорен от правителството на Румъния с международната финансова институция, до Изпълнителния съвет на МВФ. Това се казва в изявление на службата на представителя на фонда в Румъния, цитирано от агенция Медиафакс и БТА.

Румънският президент Траян Бъсеску съобщи снощи, че няма...

Сбират средства за Зоя от Варна за участието ѝ в международно състезание в чужбина

На 12 Декември 2013г. (Четвъртък) ще се състои хаус парти с благотворителна цел PLAY for ZOYA . Четирима артисти ще миксират електронна музика във варенския клуб Цунами от 20:00 часа. Play for Zoya е благотворително събитие в подкрепа на Зоя Веркова – тенесист в инвалидна количка.

Откриха ателие за коледни играчки от стъкло

Коледния дух пристигна в Стария град с ново занаятчийско ателие, в което се произвеждат нежни стъклени фигурки и играчки за елха. Ателието на майстор Иван Станев, беше открито навръх Международния ден на хората с увреждания на ул. „Витоша” 1 срещу Лапидариума. То е оборудвано по проект на  Агенцията за хора с увреждания. Старата възрожденска сграда, в която се помещава ателието е отдадена от Община Пловдив за десетгодишно ползване от Регионалната занаятчийска камара.

Част от Враца - без вода

“Водоснабдяване и канализация” ООД гр. Враца уведомява своите потребители, че поради отстраняване на авария, днес 03.12.2013г, водоподаването ще бъде спряно до 17:00 часа в района между ул. „Симеон“, ул. „Хр. Ботев“ и бул. „Мито Орозов“ и бул. „Васил Кънчов“, както и в блок „Чавдар“ № 10 в гр. Враца.   ТЕЛЕФОН ЗА ИНФОРМАЦИЯ:

Марков "обърна палачинката" за ГЕРБ

/КРОСС/Новината, че Георги Марков напуска редиците на ГЕРБ, "обърна палачинката" за партията на Борисов, която често е обвинявана, че е разцепила десницата и "Атака" в 41-ото Народно събрание. Решението на Марков съвсем не касае само ГЕРБ, тъй като отцепникът може сериозно да наклони везните в полза на управляващите в парламента, пише offnews.bg. Нека припомним - парламентарните групи на "Коалиция за България" и ДПС се състоят съответно от по 84 и 36 народни представители. Така двете сили, подкрепящи правителството, събират общо 120 депутати - с един по-малко от необходимото мнозинство. Този липсващ депутат постави в изключително печеливша позиция националистите от "Атака", с чиято подкрепа се формира и самият кабинет. От благоволението на Волен Сидеров зависеше не само правителството и законодателната му дейност, но и кворумът в парламента. Това пролича особено ясно в края на септември, след като упоритият отказ на ГЕРБ да се регистрират и отсъствието на "Атака" провалиха две заседания на Народното събрание. Макар че от "Коалиция за България" и ДПС многократно са заявявали, че не са в коалиция с "Атака", управлението на практика се крепи върху Волен Сидеров. Нещо повече, от ГЕРБ приписаха на кабинета прозвището "Новата Тройна коалиция"

Катастрофа на кръстовище в Русе потроши два автомобила

Катастрофа между "Опел" и джип "Сузуки" стана на кръстовището на бул. "Хр. Ботев" в непосредствена близост до центъра за Спешна помощ в Русе, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Ал.Тодоров: Имаме около 45 вътрешни дела, поехме задължения от 35 милиона

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров бе категоричен, че спрямо клуба се води агитация. Босът на „червените“ обвини бившия юрист на тима Радостин Василев, който бе освободен от настоящото ръководство, че сега работи срещу клуба. „Тази пресконференция е належаща поради кампанията, която се усили към клуба в последните дни. Тя дойде от няколко посоки, както от бивши служители на ЦСКА, така и от някои медии, които по една ли друга причина гонят свои интереси. Това не им прави чест“, започна Александър Тодоров. „Знаете, юли месец новот...

Съдът в Кърджали обяви ОЦК в несъстоятелност

Предприятието е обявено като неплатежоспособно с начална дата на неплатежоспособността 31 декември 2012 г.

    


Първанов: Не искам да влизам в схемата на непрекъснати обвинения за подслушвания

Нямам такава информация и не искам да влизам в схемата на непрекъснати обвинения за подслушвания. Това каза пред Нямам такава информация и не искам да влизам в схемата на непрекъснати обвинения за подслушвания. Това каза пред "Фокус" Георги Първанов, президент 2002 - 2012 г., по отношение на информацията, изнесена от финансиста Кольо Парамов, че Първанов е бил подслушван. На въпрос - как ще коментира информациите от телевизионното интервю на Кольо Парамов ...

16 казана за ракия иззеха митничари от Бургас

Установени са 38 случая на незаконна продажба на наливен алкохол

Казусът "Куршум джамия"

Карловци не си дават Куршум джамия. Над 5000 души от града на Левски излязоха на протест, а поне 15 000 се подписаха срещу решението на Пловдивския окръжен съд, че легендарният храм с минаре от олово принадлежи не на общината, а на Главното мюфтийство. 
Делото за собствеността на религиозната обител бе образувано по иск на Мюсюлманското Карловци не си дават Куршум джамия. Над 5000 души от града на Левски излязоха на протест, а поне 15 000 се подписаха срещу решението на Пловдивския окръжен съд, че легендарният храм с минаре от олово принадлежи не на общината, а на Главното мюфтийство. Делото за собствеността на религиозната обител бе образувано по иск на Мюсюлманското

Японка пришива котета на ревера

Японската художничка Хироко Кубота наскоро представи пред световната мрежа на най-очарователния арт проект, пише „Хъфингтън поуст". Кубота украсява ризи с реалистични графики на котки, перфектно зашити, за да изглеждат така, сякаш изскачат вашия джоб или ревер.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Тя започва Японската художничка Хироко Кубота наскоро представи пред световната мрежа на най-очарователния арт проект, пише „Хъфингтън поуст". Кубота украсява ризи с реалистични графики на котки, перфектно зашити, за да изглеждат така, сякаш изскачат вашия джоб или ревер. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Тя започва

„Замръзналото кралство“ дебютира с рекорд у нас

Снежният човек Олаф и бойната му дружина този уикенд разтопиха сърцата на рекорден брой зрители у нас и извоюваха на „Замръзналото кралство“ (Frozen) титлата най-касова анимационна премиера на Дисни в България. 33 452 човека се докоснаха до ледената магия на Елза през премиерния уикенд на филма, който е най-силният у нас тази година за анимационна продукция с приход от 311 217 лв. Смразяващо добрите резултати на „Замръзналото кралство“ го поставиха в челната тройка на най-касовите анимационни премиери у нас, след „Ледена епоха<...

Пипнаха тестостерон на "Капитан Андреево"

Стойността на конфискуваните лекарства е 16 106 лева

    


Шефката на ДКЕВР: Налагането на такса за ВЕИ е законодателно решение, ще го изпълним

Налагането на 20 процента такса върху приходите на производителите на зелена енергия е политика на законодателя и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще я изпълнява. Това коментира председателят на регулатора Анжела Тонева, предаде БТА. Ще изпълняваме закона, така както са вменени задълженията ни, добави Тонева. На заседанието на ДКЕВР бяха разгледани докладите на работната група на комисията по заявленията на трите електроразпределителни дружества за получаване на лицензии за "координатор на специални балансиращи групи". Има под...

Борисов не иска Берлускони за евродепутат на ГЕРБ

Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ няма да издигне бившия италиански премиер Силвио Берлускони за евродепутат, каквито спекулации се появиха в италиански медии. "Последната ми среща с Берлускони беше на последния Европейски съвет, на който той присъстваше. Никога не сме разговаряли за това той да се кандидатира в България на изборите за ЕП. ГЕРБ има много добри евродепутати, които в голямата си част ще бъдат и кандидати. Мога категорично да кажа, че Берлускони няма да бъде кандидат от ГЕРБ", написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. Заместник-председателят на партията Красимир Велчев пък определи информацията като "злонамерени слухове, целящи да дискредитират партията ГЕРБ". "Вие сигурна ли сте, че става дума за партията на Бойко Борисов или за тази на Николай Бареков? Защото ако е второто, може да се окаже вярно твърдението, че Берлускони ще се кандидатира за евродепутат от България", коментира Велчев пред в. "Сега". Борисов демонстрира през годините близки отношения с лидера на "Форца Италия", а някои медии го определиха като "българския Берлускони". Спекулацията, че Берлускони ще потърси "политическо убежище" в София или Будапеща бе пусната още миналата седмица, когато Сенатът гласува за отстраняването на бившия премиер от сенаторския пост поради ефективна присъда за данъчни измами в особено голям размер, която освен лишаване от свобода предвижда и забрана за заемане на публични длъжности. "Кандидатура на Берлускони в България или Унгария на европейските избори не може да се изключи, но познавайки го, не вярвам той да я има предвид," заяви в радио интервю сенаторът Роберто Формигони, цитиран от БТА. Слухът бе тиражиран, след като официален говорител на Кремъл опроверга друга подобна спекулация, че руският президент Владимир Путин щял да връчи на Берлускони дипломатически паспорт, който да го закриля от ударите на италианското правосъдие. "Говори се от седмица, защото някои се погрижиха да връчат на Берлускони анализ дали подобен ход е осъществим. Други пък настояват да се реализира тази хипотеза, но не вярвам, че в крайна сметка ще се кандидатира. Той ясно заяви, че иска да остане в Италия и евентуално тук да си изтърпи наказанията," поясни сенаторът Формигони, който е първият италиански политик коментирал публично този слух. Според местни медии евентуалното избиране на Берлускони за депутат в Европейския парламент ще му гарантира имунитет за 5 години, тъй като там няма риск от извънредни избори. За най-предпочитана се сочи Унгария поради приятелството, което свързвало премиера Виктор Урбан с детронирания италиански сенатор. България е класирана втора с мотива, че там се получава гражданство срещу инвестиция от 511 хиляди евро. Вестник "Либеро”, цитиран от бТВ, отбелязва, че Берлускони е в добри отношения с бившия министър-председател Бойко Борисов. Накрая се споменава и Латвия, където левият италиански журналист и политик Джулието Киеза неуспешно се кандидатира на предишните европейски избори от името на партия на руското малцинство.

Берлускони обмислял да се кандидатира в България за европейските избори

Силвио Берлускони обмисля да се кандидатира в България за европейските избори. Тъй като е осъден в Италия и лишен от право да заема държавна служба, според италианските медии планирал да се представи на вота от името на България или Унгария. За евроизборите европейски гражданин може да се кандидатира в която и да страна от ЕС. Медиите в Италия коментират, че ако бъде избран, Берлускони ще си осигури защита от арест и съдебно преследване. Вестник "Либеро”, цитиран от бТВ, отбелязва, че Кавалера е в добри отношения с бившия министър-председател Бойко Борисов. Изданието уточнява, че за да се кандидатира в България, Берлускони трябва да има българско гражданство. Политикът все още е италиански гражданин , но указ, подписан от президента, може почти да узакони кандидатурата му. Другото изискване, за да се сдобие с гражданство, е да има заслуга в полза на България или да е направил нещо важно за страната.

22-годишен преби двама братя заради замесена жена

На 2 декември 2013 г. около 16:15 часа на плевенската улица "Петко Каравелов", 22-годишен от село Въбел е пресрещнал двама братя - на 35 и на 39-години. След възникнал скандал той е произвел изстрели с газово оръжие - пистолет "Екол специал 99" калибър 9 мм и им е нанасъл удари с метална палка по главите и ръцете. Пострадалите са плевенчани. Те са прегледани в ЦСМП и освободени за домашно лечение с охлузни рани по главите и ръцете. Оръжието е иззето и се намира на съхранение във Второ РУП - Плевен. Мотивите за инцидента се изясняват, но по първ...

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС предостави 5 142 394 лева за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия

В сумата са включени не разпределеният остатък от средствата в размер от 4 278 411 лв. и възстановените суми от републиканския бюджет

Борисов поласка членовете на ГЕРБ за 7-ия рожден ден на партията

Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

“Поздравителен адрес” до членовете и симпатизантите си изпратиха по случай седмия рожден ден на партията председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов. Съобщението, изпратено и до медиите, съдържа порция ободряващо самохвалство. Заради неоспоримата стойност на честитката, публикуваме текста и дословно с известни съкращения. Пълният вариант  за поздравителния адрес може да намерите тук.

Несправедлив манипулации ни отнеха властта

“В резултат на една гигантска политическа манипулация обаче бяхме поставени в несправедливата ситуация да спечелим изборите, но въпреки това да ни бъде отнета легитимната възможност да управляваме страната. Това беше тежък удар не само срещу нас, но и срещу изборът на българските граждани и държавността като цяло. Факт, който се доказва от последвалата безпрецедентна политическа криза, която продължава вече половин година, и чиито край не се вижда.”

Ще срещнем удари под кръста и ще ни репресират, но няма да се отклоним от ценностите си

“Разбира се, ще срещнем много удари под кръста, от страна на явните и скритите ни политически опоненти. В това нямаме никакво съмнение, защото управляващата в момента олигархична Тройна коалиция показа, че е готова на всичко, за да се задържи на власт. Включително и да използва политически репресии срещу представителите на ПП ГЕРБ на всички нива. Подобна безскрупулна и брутална разправа с опонентите върна България към тъмните времена на тоталитарното й минало.

Нито БСП, нито ДПС, нито Атака, а още по-малко подкрепящите ги олигархични и икономически субекти, се интересуват от гласа на гражданското общество, което вече 6 месеца ги призовава да отидат на нови избори. За тях е ясно, че подобен ход ще разруши статуквото, което ги държи на власт. Затова и скриха зад параван от гравитиращи около тях „граждански“ организации подготовката на новите изборни правила. Очевидно е, че подготвят поредните си изборни манипулации, с които да преодолеят негативното отношение на хората към тях. Въпреки това обаче, ние не можем да се отклоняваме от пътя към европейското развитие на България, по който поехме преди 7 години. Върховенството на закона, демокрацията и свободата не могат да бъдат обект на компромис, независимо от целите, които си поставяме.”

Припомняйте магистралите във всеки удобен момент

“Вярваме, че резултатите от успешното управление на правителството на ПП ГЕРБ, се забелязват както от хората, които ни гласуваха доверие на изборите, така и от тези, които подкрепиха някой от нашите опоненти. Именно в това е нашата сила – ние сме единствената партия за последните 24 години, която освен, че не беше част от статуквото, остави след управлението си реални постижения, които могат да се видят от българските граждани и ще останат за поколенията – метрото, магистрали, пътища, спортни зали, мостове, училища, детски градини, църкви, пречиствателни станции и още много. Всички тези обекти са нашето лице пред българските граждани и са доказателствата, че ГЕРБ направи така, че европейските средства да стигнат до всеки един човек в България. Това са постижения, с които можем и трябва да се гордеем. Припомняйте ги на нашите опоненти всеки път, когато бъдете провокирани, още повече, че призракът на Тройната коалиция се завърна много бързо и като закономерност Брюксел отново започна да спира европейските средства на България.”

Ще победим убедително на изборите през май

“Закономерност ще бъде и спечелването на предсрочните парламентарни избори, както и вота за Европейския парламент догодина. И не само защото спечелихме всички избори от учредяването на партията до днес, а защото ГЕРБ вече доказа, че може да връща доверието на Европа към България. Доверие, което днес е отново разрушено от управлението на нереформираните комунисти. Единствено ние можем да върнем България отново към проевропейското й развитие, към реформите, които започнахме и към утвърждаването на демокрацията и върховенството на закона. Убедителната ни победа на предстоящите избори ще даде най-категоричния аргумент за оставка на нелегитимното и провалено правителство на Тройната коалиция. Затова нека да продължим да бъдем онзи голям и сплотен екип, който утвърди ПП ГЕРБ като най-успешната проевропейска дясна партия на България.”

Статията "Борисов поласка членовете на ГЕРБ за 7-ия рожден ден на партията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

„Holiday Heroes“ се коригираха

Благотворителната организация „Holiday Heroes“, която в интернет апелира да се подпомогне многодетно разградско семейство, коригира информацията, публикувана в страницата си в социалната мрежа Фейсбук. Първоначално под снимка на чешки фотограф бе поместен текст, който даваше да се разбере, че на фотографията е семейство Тодорови, което с трите си деца живее във фургон, издържа се само с детскит...

Първанов: Не искам да влизам в схемата на непрекъснати обвинения за подслушвания

Нямам информация и не искам да влизам в схемата на непрекъснати обвинения за подслушвания. Това каза пред агенция Фокус Георги Първанов, президент 2002-2012 г., по отношение на информацията, изнесена от финансиста Кольо Парамов, че Първанов е бил подслушван. По думите на Парамов Георги Първанов е бил подслушван, защото "лидерът на БСП Сергей Станишев е искал да се подслушва самият Кольо Парамов". От своя страна Първанов заяви, че няма такава информация и не би искал да се замесва в подобен сценарий. "Аз нямам такава информация и никак не бих ис...

30 милиона повече от здравни вноски влизат в болниците

30 милиона лева, които са били събрани в повече от здравноосигурителните ни вноски през годината ще бъдат прибавени към плащанията на болниците за месец ноември, реши Надзорният съвет на Здравната каса.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 


От съвета припомниха, че лечебните заведения ще получат в пълен 30 милиона лева, които са били събрани в повече от здравноосигурителните ни вноски през годината ще бъдат прибавени към плащанията на болниците за месец ноември, реши Надзорният съвет на Здравната каса. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева От съвета припомниха, че лечебните заведения ще получат в пълен

Бюджетните съкращения в САЩ застрашават конкурентоспособността на страната

Принудителното орязване на разходите се отразява негативно на трудовия пазар и на бъдещия икономически растеж

    


Съдът обяви ОЦК в несъстоятелност

/КРОСС/ Окръжният съд в Кърджали обяви Оловно-цинковия комбинат /ОЦК/ в несъстоятелност заради грамадни задължения към кредитори, партньори, осигурители, работници и др. От 27 ноември т. г. е сменен и изпълнителният директор на останките от металургичния гигант - Александър Орешков е новият, след като Валентин Манев бе отстранен. Очаква се синдик да поеме управлението на вземанията и задълженията на ОЦК. Няма яснота дали "Интертръст холдинг" с президент Валентин Захариев ще обжалва решението. Делото за несъстоятелност е образувано след иска на австрийската фирма MFC, с която вече бившият собственик на комбината Валентин Захариев е бил в търговски отношения.  

6 г. затвор за балетист за хвърляне на киселина по директора на Болшой театър

Той искал Сергей Филин да бъде набит, но отрече да е желал лицето му да бъде залято с киселина

8,6 млн. от ЕК и 1 млн. евро от Чехия заради бежанците

8,6 милиона евро от Европейската Комисия и 1 милион евро от Чехия ще получи България в помощ на кризата с бежанците. Това каза на среща с медии директорът за Европа на Върховния комисариат на ОНН за бежанците Венсан Коштел. Помощта включва изпращането на технически екип на ООН, които да оценят ситуацията в България и да определят нуждите на бежанците.

Китайските богаташи на лов за жилища в Португалия

Дом-мечта в Португалия се превръща в златен билет за богатите китайци, тъй като недвижимите имоти в страната вървят в комплект със скъпоценно местожителство, което им позволява да пътуват и да правят бизнес в Европа.

Тази година сме се жалвали 8354 пъти пред Европейския съд в Страсбург

Българите са сред европейските граждани, които най-активно се жалят пред Европейския съд за правата на човека. Това става ясно от данни на институцията по време на обучение в Националния институт на правосъдието. 

Висящите български жалби, които подлежат на разглеждане от съдебен състав в евросъда, са общо 8354 към 24 юли 2013г.

Виж тук Българите са сред европейските граждани, които най-активно се жалят пред Европейския съд за правата на човека. Това става ясно от данни на институцията по време на обучение в Националния институт на правосъдието. Висящите български жалби, които подлежат на разглеждане от съдебен състав в евросъда, са общо 8354 към 24 юли 2013г. Виж тук

Ранобудните пращат свои представители в Украйна

Младежите готвят нов протест срещу спорни точки от новия закон за МВР

Искат гарантиран минимален доход от 400 евро във всички страни от ЕС

Да бъде въведен минимален доход общ за всички страни членки на Европейския съюз. Това ще предложи на Европарламента Европейският икономически и социален съвет. Това съобщи президента на съвета Анри Мало. Общият минимален доход трябва да е между 400 и 1000 евро според държавата. Тепърва ще се уточнявя дали доходът ще е на член от семейство или ще става дума за минимално заплащане. Новият праг трябва да влезе в сила до 5 години като целта е така да се стигне до сближаване на доходите и да се спре миграцията на работници. 155 евро - колкото е минималната заплата у нас - е твърде малка сума за издръжката на един човек, смята президентът на европейския икономически и социален съвет. Българският социален министър Хасан Адемов обаче определи като нереален минимален доход от 400 евро. Приемете...

В "Красно село" откриха цех за нелегален тютюн

Щетата за държавния бюжет била за над 76 хил. лв.

    


Наш убиец живее кротко в Германия

Вместо да търка наровете в наш затвор, находчивият Мариян Петров избягал зад граница през декември 2008 г., ден преди да чуе как Върховният касационен съд потвърждава присъдата му. 
Оттогава убиецът е неуловим за родните служби и Интерпол. Пет години ченгета безславно се опитват да намерят Мариян. "България Днес" обаче откри килъра по телефона в Г Вместо да търка наровете в наш затвор, находчивият Мариян Петров избягал зад граница през декември 2008 г., ден преди да чуе как Върховният касационен съд потвърждава присъдата му. Оттогава убиецът е неуловим за родните служби и Интерпол. Пет години ченгета безславно се опитват да намерят Мариян. "България Днес" обаче откри килъра по телефона в Г

Наш убиец живее кротко в Германия

Вместо да търка наровете в наш затвор, находчивият Мариян Петров избягал зад граница през декември 2008 г., ден преди да чуе как Върховният касационен съд потвърждава присъдата му. 
Оттогава убиецът е неуловим за родните служби и Интерпол. Пет години ченгета безславно се опитват да намерят Мариян. Вместо да търка наровете в наш затвор, находчивият Мариян Петров избягал зад граница през декември 2008 г., ден преди да чуе как Върховният касационен съд потвърждава присъдата му. Оттогава убиецът е неуловим за родните служби и Интерпол. Пет години ченгета безславно се опитват да намерят Мариян. "България Днес" обаче откри килъра по телефона в Г

Хванаха контрабандни анаболни стероиди на Капитан Андреево

Най-много са таблетките „Clenbuterol", намиращи се в 800 броя кутии

Обраха автомобила ми на паркинга на магазин Лидъл в Перник

 На 01.12.2013 г. - неделя, между 15:45 и 16:15, на паркинга на магазин Лидъл в кв.Мошино на гр. Перник, лекият ми автомобил Мазда беше отворен, без да са налице видими белези от взлом, докато съпругата ми се е наслаждавала на пазаруването в магазина, пише до zaPernik.com читателя Йордан Йорданов.

Автомобилът е бил паркиран точно срещу входа на магазина. Крадците отмъкнали релсите за багжника на тавана на автомобила от багажника, радар детектора и кутията с музикални дискове от...

Продължава

Блъснаха майка и дете в Казанлък

Майка и дете са били ударени от 62-годишен мъж в Казанлък. Инцидентът е станал на булевард „Княз Александър Батенберг". Пресичайки булеварда в посока юг север жената и детето изскочили внезапно на пътното платно. Майката се ударила странично между двете врати на автомобила, управляван от 62-годишният мъж от Казанлък. От удара пешеходката пада на пътното платно заедно със едногодишния й син. Откарани са в центъра за спешна помощ от водача на автомобила, където детето е прегледано и освободено без травми и опасност за живота, а казанлъчанката е ...

Българските ученици между последните в Европа

България е на 47 място сред 65 развити държави в света по функционална грамотност на 15-годишните ученици. Само 4% от българските ученици са постигнали отлични резултати. Резултатите на България показват, че сме страната в Европа с най-силна връзка между постиженията на учениците и тяхното социално-икономическо положение.

Нова операция на белгийската полиция срещу автомобили с българска регистрация

Полицията в Брюксел е предприела нова операция срещу автомобили с българска регистрация, съобщиха местните медии. Били са проверени около 30 превозни средства, една трета от които са били в нарушение, предаде БТА във вторник в кореспонденция от белгийската столица. Основната цел на проверките е била установяването на собствениците на автомобилите, за които има натрупани неплатени глоби за паркиране. В акцията са участвали и представители на митниците. В информацията се посочва, че автомобилите с българска регистрация се движат в нарушение на местния закон, като по този начин собствениците им избягват плащането на глоби и преминаването на технически преглед. Сред установените нарушители имало български гражданин с около 500 неплатени глоби и задължения за над 14 000 евро. От полицията поясняват, че целта не е виновниците да платят дължимите суми наведнъж, но срещу тях ще бъдат заведени съответните процедури, след като самоличността им бъде установена. Основната част от нарушителите не са се съобразили със задължението да купят от общината годишно разрешение за паркиране на автомобила пред квартирата им, което струва десетина евро. Те са пропускали да преминат технически преглед, чиято цена е около 30 евро. Изданията отбелязват, че полицията в Брюксел предприе сходна акция през октомври, когато наложи глоби за 20 000 евро и иззе автомобили. По-рано тази година градският прокурор на Антверпен призова гражданите да подават сигнали за превозни средства с българска регистрация, за да бъдат подлагани на проверка. В отговор еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг заяви, че извършването на полицейски проверки и техният обхват са въпроси от правомощията на държавите в ЕС, но когато са системно насочени към гражданите на дадена страна от Общността, това може да подхрани ксенофобията, което е в разрез с европейското право.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване