Двама задържани за нападението над сирийците в София, издирват трети

Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти. Това каза заместник-директорът на СДВР комисар Христо Терзийски пред bTV. 

Той поясни, че има задържани двaма криминално проявени за нападението над двама сирийци и ливанец. Издирва се и трети нападател.

Няма данни за конфликт преди възникването ... Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти. Това каза заместник-директорът на СДВР комисар Христо Терзийски пред bTV. Той поясни, че има задържани двaма криминално проявени за нападението над двама сирийци и ливанец. Издирва се и трети нападател. Няма данни за конфликт преди възникването ...

Продавачката от кафе-магазина със счупени таз, срамна кост и хематоми

Жената е на 19 години с инициали Б.Г. Снощи тя сама е потърсила

Дари стария си мобилен телефон и помогни на дете

КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов" и СНЦ „Младежки форум 21 век", организират коледна благотворителна кампания в подкрепа на деца, чиито родители са загинали на работното място. Дарителската акция се организира по програма за набиране на средства чрез предаване на стари и ненужни мобилни устройства. Дарените мобилни апарати ще бъдат оценени от фирмата партньор, която ще преведе финансовите средства по сметка на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов". Със събраната сума ще бъдат подпомогнати стипендиантите на фонда....

Apple купи и компанията за анализи в социалните мрежи Topsy

Компанията все още не е коментирала мотивите за сключването на сделката

    


Организират среща „Европейските фондове и община Добричка”

Екипът на Областния информационен център организира информационна среща на тема „Европейските фондове и община Добричка”. Мероприятието ще се проведе от 10.30 часа в сградата на общината. Проявата  има за цел да запознае присъстващи с успешно изпълнените до момента проекти. Общината има общо пет приключили проекта, два от които са финансирани по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013г.”, а останалите три са насочени към подобряване на инфраструктурата чрез предоставяне на европейско финансиране по Оперативна програма „Ре...

Нападнатата от сириец продавачка в София е с множество контузии

В "Пирогов" оказаха медицинска помощ на продавачка, която е била нападната от чужденец вчера, съобщиха от болницата.

"Трансперънси Интернешънъл": България е на 77-мо място в света по индекс на корупция

Международната организация "Трасперънси интернешънъл” публикува ежегодния си доклад за състоянието на корупцията по света – Индекс за възприятието на корупцията 203. В него България се нарежда на 77 място от 177 държави, с 44 точки. Страната ни запазва позицията си с тази от миналата година. В документа се казва, че всяка държава с под 50 точки има сериозен проблем с корупцията. Отново само Гърция е с по-лоши показатели в групата държави от ЕС. Съседната ни държава, обаче е похвалена за бързо подобряване (с 4 пункта от миналогодишния индекс 36) и няколкото съдебни процеса срещу високопоставени служители. За България в тази част от текста няма и дума. Всички страни в района (без Гърция) са с по-добри резултати от българските: Румъния е 69-та в света с индекс 43, Сърбия (72/42), Македония и Черна гора (67/44), Босна и Херцеговина (72/42), а най-добре е бившата югорепублика Словения (43/57), която отдавна предпочита да се определя като централноевропейска държава. Съседна Турция е на 53-то място в света с индекс 50. Бизнесът и експертите смятат, че в ЕС най-малко корупция има в Дания. При 100 единици от CPI за най-чиста държава тя получава 91, което й отрежда и първо място в света, споделено с Нова Зеландия. Следват я Финландия (3), Швеция (3), Норвегия (5), Швейцария (7) и Холандия (8) - всичките в Топ-10 на света и индекс над 83 единици. Близо една четвърт от 28-те държави в съюза обаче са с показател под 50 и сред тях две от тях са от т.нар. развити икономики - Италия и Гърция. "Европейската политическа и икономическа криза навлезе в петата си година и има малко признаци за оптимизъм", пишат авторите на доклада. Като цяло ЕС може да бъде описан с една дума - стагнация с растяща безработица и липса на доверие към управляващите. Корупционните скандали продължават да бушуват от Франция през Испания до Чехия и карат хората да вярват, че корупцията е в сърцето на кризата за някои от най-богатите държави в света, допълват от международната организация "Трансперънси интернешънъл". Вероятно под натиск от Брюксел е подобрила положението си Хърватия, където по-рано тази година осъдиха и вкараха в затвора за корупция бивш премиер и няколко висши официални лица. Тя е на 57-мо място в света с индекс 48.  

Подслушвали Парамов заради голям ляв проект

По думите му интерес от саботирането на този проект има

Голямо количество контрабандни анаболни стероиди задържаха на Капитан Андреево

Снимка: Митница Свиленград

Голямо количество контрабандни анаболни стероиди откриха митническите служители на Капитан Андреево в излизащ от страната камион с българска регистрация. По метода на анализ на риска камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в три сака, в шофьорската кабина, са открити общо 50 000 таблетки и 1 050 ампули с анаболни стероиди, информират от пресцентъра на Митница Свиленград.

Най-много са таблетките „Clenbuterol”, намиращи се в 800 броя кутии по 50 таблетки, които според фабричните надписи са произведени в България.

Медикаментът е предназначен за качване на мускулна маса и изгаряне на мазнини, но е много опасен за хора със сърдечни проблеми. Другите общо 10 000 таблетки, произведени в Молдова и Украйна, са анаболни стероиди : „Stanover” и „Naposim” , който е определян като един от най-популярните сред атлетите. Открити са и контрабандни ампули с инжекционен разтвор „Aquatest” – 500 броя, с „Testosterona” – 350 броя и „Testolic” – 200 броя. Приложението им освен за натрупване на мускулна маса е и за повишаване на мъжката потeнтност.

Шофьорът на камиона признал, че получил лекарствата от приятел, за да ги пренесе до Турция. Съставен му е акт по Закона за митниците. Стойността на задържаните лекарства е 16 106 лева. Анаболните стероиди са много опасни за здравето ако не се приемат по лекарско предписание, както и при продължителна употреба, при което има не само физиологични, но и психични последици.

Хасково Новини

4,5 млрд. лева ще изхарчим по празниците

Повече от 4,5 млрд. лева ще изхарчим в двете седмици около Коледа и Нова година, изчисляват търговци. Потреблението през декември традиционно е от...

Връчиха наградите "Банкер на годината"

България е от малкото страни с най-сериозна банкова система. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на церемонията по връчването...

Ромпой към Цветанов: Трябва да се борим с популизма

Въпреки трудностите, които кризата донесе на Европа, Европейската Народна партия трябва да продължи да изповядва своите ценности. Трябва да се борим с популизма на левите и националистическите формации, за да се справим с предизвикателствата на икономическата и финансовата криза.

Поредна нощ на протести в Киев

И тази нощ хиляди украинци се събраха на централния площад в Киев и настояха за оставка на президента Виктор Янукович. Те призоваха и за централна стачка, която да блокира основните държавни институции. Украинската милиция е задържала деветима младежи по подозрения, че са участвали в масовите безредици на улица „Банковая" в Киев на 1 декември. По-рано беше съобщено, че повече от 90 служители на силите за сигурност са били хоспитализирани с различно тежки травми, получени по време на проевропейските протести. Междувременно Белият дом заяви, че н...

"Трансперънси": В България корупцията не намалява

България е на 77 място - заедно с Тунис и Сенегал, в ежегодната класация на "Трансперанси Интернешънъл" за корупция

Мним лекар излъга баба да му даде 700 лева

Поредната жертва на телефонна измама е жена от Шумен

    


"Транперънси": В България корупцията не намалява

В ежегодния доклад на международната организация за корупцията по света страната ни се нарежда на 77 място от 177 държави по света

Парк-островът в Пазарджик се обзаведе с “енергийна детска площадка” (снимки)

Парк-островът в Пазарджик се обзаведе с "енергийна детска площадка"

Пазарджик вече разполага с първата в България “енергийна детска площадка”. Тя беше открита вчера от представител на EVN и кмета на града Тодор Попов.

Енергийната площадка се намира в парк-острова и се състои от 4 отделни люлки за малки деца, всяка от които свети със собствена светлина, задействана от движението на децата.Парк-островът в Пазарджик се обзаведе с "енергийна детска площадка"

Когато четирите люлки се задвижат едновременно от децата, в средата на площадката светват фигурки на къщички. По този начин се стимулира не само физическа активност, но и работа в екип.

Така под формата на игра се онагледява принципът, че за да се произведе енергия е необходимо да се извърши определено действие, а при координирани действия се постига по-голям резултат.

Статията "Парк-островът в Пазарджик се обзаведе с “енергийна детска площадка” (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мартино побърза да отклони темата за криза в Барселона

Мениджърът на "Барселона", Херардо Мартино, остана завидно спокоен след втората поредна загуба само в рамките на няколко дни. Той категорично не позволи дори да се заговори за криза в тима, след като "каталунците" понесоха първа загуба за сезона в Испания. "Атлетик Билбао" успя да игнорира нулата в колоната със загубите във временното класиране, като се наложи над "Барса" с 1:0. Това обаче дойде в рамките на по-малко от седмица след загубата в Шампионска лига с "Аякс". Още по-притеснителното в Билбао бе, че нападателите на "каталунците" сякаш приеха ситуацията и не направиха много, за да изравнят резултата. Мартино обаче каза, че отборът му е доминирал до 70-та минута. "Това, което ни смути бе голът на "Билбао", ...

Хората избелват зъбите си най-често преди Коледа

Най-популярната процедура преди Коледа е избелването на зъбите, показва ново проучване. Най-често жени между 27 и 35 години искат да променят цвета на зъбите си, особено преди празниците, пише БГНЕС. Въпреки големия брой на процедури за избелване, най-популярно остава използването на водороден пероксид. Използват се специални лампи само, за да се увеличи въздействието на това вещество върху повърхността на зъба. Специалистите казват, че, ако искате да постигнете забележителни резултати, трябва да отидете в клиника и задължително да посетите вашия стоматолог. Лечението на бели зъби у дома не е толкова ефективно, категорични са експертите.

Бисер Миланов опита да участва в студентската дискусия за Закона на МВР, но не беше пуснат

Добре познатият през последните месеци Бисер Миланов, който е известен в публичното пространство Петното, е поискал да участва във вчерашната дискусия за Закона на МВР, организирана от „Ранобудните студенти” вчера, 2 декември. Доброволците, които охраняват Ректората като част от окупацията, не позволиха на Миланов да влезе. Той обаче успя да ги „разубеди” под предлог, че иска да разгледа изложба в сградата на Софийския университет. В разговора между Миланов и „Ранобудните” е имало и по-остри реплики, казват студентите. Според тях известният протестиращ е използвал израза „национални предатели” по адрес на „Ранобудните студенти”. В четвъртък, от 10:00 часа, „Ранобудните студенти&...

Българите рекордьори в Европа по гледане на телевизия

Само България бие Великобритания по броя на хората, пристрастени към гледане на телевизия, сочи изследване на Европейската социална служба, цитирана от bTV. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

То е проведено в 30 европейски държави и показва, че 43% от българите гледат телевизия повече от три часа всеки делнич Само България бие Великобритания по броя на хората, пристрастени към гледане на телевизия, сочи изследване на Европейската социална служба, цитирана от bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева То е проведено в 30 европейски държави и показва, че 43% от българите гледат телевизия повече от три часа всеки делнич

Горов: С предложението на "Атака" около 160 млн. лв. ще влязат в бюджета

/КРОСС/Бюджетът, който ще бъде гласуван е плод на един прагматизъм, смята депутатът от БСП Димитър Горов. В сутрешния блок на БНТ той намери една прилика с предишните бюджети - че с него се запазва финансовата стабилност, и многоразлики. На първо място това е най-социалният бюджет, разписан през последните години, заяви Горов. По думите му за първи път 13 милиарда лева ще бъдат отделени за социални плащания и мерки. Втората разлика,посочи депутатът, е, че това е първият бюджет, който търси икономически растеж. Горов допълни, че ще бъде създаден контролиращ орган, който да следи как правилно да се изразходват средствата по заложените водещи мерки и параметри от страна на правителството. Горов посочи още, че няма да има спиране на средствата на общини, чиито кметове са от други политически сили. Периодът с раздаване на повече или по-малко пари на определени общини приключи с управлението на предишното правителство, ние не правим подобни деления, добави Горов. Очаква се някъде около 160 милиона лева да влязат в държавния бюджет с предложението на "Атака" върху приходите от фотоволтаичните и вятърните централи да бъде наложена такса от 20%, добави той. Депутатът не се съгласи с тецата, че не е имало дебат по отношение на подготвяните промени и мерки, част от които е и това предложение. Според него дебати се водят още от февруари тази година.    

Пътна обстановка

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заледени, почистени и обработени. По част от магистралите е намалена видимостта поради мъгла - до 50 м в района на Разлог и Г.Делчев - до 100м в района на Враца - до 150 м на АМ Хемус В Русенска област няма затворени пътни участъци. Временно въведени ограничения: има по пътя Русе – Варна, заради превантивен ремонт....

2-ма в ареста за побоя на имигранти, нападнатата от сириец ухапана

Двaма криминално проявени за нападението над двама сирийци и ливанец. Полицията издирва и трети нападател. Нападнатата 19-годишна продавачка пък от сириец снощи има съмнение за счупване на срамната кост на таза и ухапани пръсти на ръцете.

Фед преразгледа капиталовите планове на JPMorgan и Goldman Sachs

Регулаторните органи провеждат годишни стрес тестове, за да оценят как големите кредитори ще се справят при рецесия или икономически шок

    


Дончев очаква нулева година по еврофондовете

България направи грешка с програмния период при усвояване на еврофондовете. Усвояването на средствата от ЕС е трябвало да започне през 2007 г., но парите са започнали да се превеждат година по-късно.

КАТ глобява по снимка и за паркиране

Паркиране в София. София: БГНЕС

КАТ ще може да глобява за неправилно паркиране само по снимка. Това ще стане възможно след внасянето на промени в Закона за движение по пътищата.

Проектозаконът е внесен в деловодството на парламента.

Новият текст позволява електронният фиш да не е подписан от длъжностно лице, а също така снимката от камера на пътните полицаи да  важи не само за превишена скорост, а също и за неправилно изпреварване, паркиране, минаване на червен сигнал на светофара, движение в BUS лента или в аварийно платно на магистрала. 

Законопроектът цели също да ограничи далаверата на румънците, които регистрират у нас коли и ги карат в родината си. Такива случаи имало засечени и с граждани от Италия и Франция. Занапред всеки, който има намерение да прехвърли собствеността си на лице без адресна регистрация в България, ще е длъжен да отписва возилото от регистъра и да връща номерата му в КАТ. Ако не го направи, ще бъде глобен с 300 лева.

Трети важен момент в проекта е пълното признаване на данните от стационарен дрегер. Уредът мери алкохолното съдържание в количество издишан въздух, а не в кръвта. Това позволява на шофьорите, които не искат да дадат кръв за проба, да могат да изберат по-безболезнения тест с дрегер.

Статията "КАТ глобява по снимка и за паркиране" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Съдбата на ромите в „Епизод от живота на събирача на желязо“

Български и ромски деца - в общ театрален спектакъл

    


Цитат на деня: 500 професори мълчат, а Данчо Ментата управлява икономиката


500 професори-икономисти мълчат, а богослова Данчо Ментата (председателят на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев, б.а.) вече шест месеца управлява икономиката на страната
Кольо Парамов се възмущава по Би Ти Ви за ситуацията в страната. Той беше финансов съветник в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов, но сам подаде оставка, след като назначението му, макар и на половин щат, предизвика брожение сред членове на ГЕРБ заради агентурното му минало.

Парамов посочи, че...

Следващото голямо обновление на Windows се очаква през 2015 г.


Макар последното обновление на Windows да се появи преди малко повече от месец, Microsoft вече работи усилено по следващата версия. Тя носи кодовото име Threshold и ще съдържа новости за всичките си разновидности, съобщава онлайн изданието ZDNet.

Те са общо три - Windows, Windows Phone и Xbox One. Кодовото име не е случайно. Threshold се казва една от планетите в оригиналната игра Halo през 2001 г., която е част от портфолиото на конзолата Xbox.

Трите операционни системи...

13 гола в два мача в Италия

13 гола паднаха в последните два мача от 14-ия кръг на италианското първенство в понеделник вечерта. Николай Михайлов остана резерва при загубата на "Верона" с 3:4 срещу "Фиорентина". В мрежата на неговия конкурент за титулярно място Рафаел два гола заби Борха Валеро, а по веднъж се разписаха Хуан Мануел Варгас и Джузепе Роси от дузпа. За тима на б 13 гола паднаха в последните два мача от 14-ия кръг на италианското първенство в понеделник вечерта. Николай Михайлов остана резерва при загубата на "Верона" с 3:4 срещу "Фиорентина". В мрежата на неговия конкурент за титулярно място Рафаел два гола заби Борха Валеро, а по веднъж се разписаха Хуан Мануел Варгас и Джузепе Роси от дузпа. За тима на б

Кольо Парамов: Станишев подслушва Първанов

Всичко ще си дойде на мястото, има доказателство за всичко, заяви финансистът в отговор на въпрос дали може да докаже обвиненията си

Саудитска Арабия: Търсенето на суров петрол се подобрява

Моментната цена е приемлива, заяви петролният министър на най-големия производител на суровината в света

    


От днес в общинските училища във Варна стартира обучение „Летяща Еко класна стая”

От днес до 10 декември в общинските училища във Варна стартира инициативата на ЕКОПАК България АД „Летяща Еко класна стая”. Зеленият 3D автобус, оборудван с два екрана, ще посети училищата по график, като децата от І до ІV клас ще имат възможност да се запознаят с интерактивно представена информация за опазването на околната среда и разделното събиране и рециклиране на отпадъците.

Концерт по желание на зрителите в "Музикална академия" за Коледа

Звездите на Звездите на "Музикална академия" да изпеят 12 коледни песни на двучасов концерт, който Тв7 ще излъчи на 25 декември. Кои ще са те, ще изберат зрителите с онлайн гласуване измежду 34 популярни коледни мелодии, изброени на сайта на шоуто. То ще продължи до 20,00 ч на 8 декември. Освен звездите на "Музикална академия" - Поли Генова,

Попето пред трансфер в Зенит

Капитанът на България може да премине в клуба от Санкт Петербург съвсем скоро

    


Депутат от БСП: ДПС и „Атака“ подкрепят връщането на тютюнопушенето

„Депутати от ДПС и „Атака" са готови да подкрепят връщането на тютюнопушенето в заведенията". Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Спас Панчев, който изрази надежда, че и народни представители от ГЕРБ също ще са за предложението. „Много малко държави в Европа имат режим като българския", поясни Панчев. Той заяви ... „Депутати от ДПС и „Атака" са готови да подкрепят връщането на тютюнопушенето в заведенията". Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Спас Панчев, който изрази надежда, че и народни представители от ГЕРБ също ще са за предложението. „Много малко държави в Европа имат режим като българския", поясни Панчев. Той заяви ...

Студенти разиграват съдебен процес с имотен казус

Във Варненския окръжен съд студенти по право ще представят учебен процес. Учебното дело е насрочено за 15,30 часа в Търговската зала на съда. Двата казуса, които студентите ще „изиграят", ще засегнат основополагащи въпроси от областта на търговското и на гражданското право. Търговският казус ще даде възможност на бъдещите юристи да предложат решения на въпроси, свързани с участието в Търговско дружество, със широко разпространените проблеми за наследяване на дружествени дялове и отговорността на управителния орган за вреди, причинени на дружест...

Българите първи в Европа по пристрастеност към телевизията

Само България бие Великобритания по броя на хората, пристрастени към гледане на телевизия, сочи изследване на Европейската социална служба, цитирана от bTV. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

То е проведено в 30 европейски държави и показва, че 43% от българите гледат телевизия повече от три часа всеки делнич Само България бие Великобритания по броя на хората, пристрастени към гледане на телевизия, сочи изследване на Европейската социална служба, цитирана от bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева То е проведено в 30 европейски държави и показва, че 43% от българите гледат телевизия повече от три часа всеки делнич

Жена със СПИН и Хепатетит С, роди заразено бебе

/КРОСС/ 27-годишна жена, носител на СПИН и от хепатит С, стана майка и е зарази детето си.  Жената е от ромски произход и неотдавна се е завърнала от гурбет в Гърция, където е лежала и в затвор за притежаване на наркотици. Пристигнала е в болницата без всякакви здравни документи и направените й на място изследвания показали, че тя има СПИН и хепатит С. Жената е била изолирана напълно в отделна стая, без достъп на други до нея, освен медиците. Консултирали са я със специалисти от Инфекциозната клиника в Пловдив, където е настанена след раждането. Момиченцето е с нормално тегло - 2 килограма и 450 грама, но то трябва да бъде лекувано, предвид обременеността му от болестите на майката.  

Депутатите извънредно гласуват бюджета

Парламентът ще заседава извънредно днес, като в дневния ред на заседанието е предвидено единствено обсъждане на второ четене на Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2014 г. Заседанието ще започне в 11 часа и ще продължи до 16 часа.

Депутат от БСП: ДПС и „Атака“ подкрепят връщането на пушенето в заведенията

„Депутати от ДПС и „Атака „Депутати от ДПС и „Атака" са готови да подкрепят връщането на тютюнопушенето в заведенията". Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Спас Панчев, който изрази надежда, че и народни представители от ГЕРБ също ще са за предложението. „Много малко държави в Европа имат режим като българския", поясни Панчев. Той заяви ...

За седмица затварят участък от централния булевард

За времето от 4 до 10 декември ще бъде спряно движението на личен, обществен, договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка по северно платно на бул. „Цар Симеон Велики", в участъка от ул. „Подполковник Калитин" до бул. „Крайречен". Промяната се извършва с оглед осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително-монтажните работи по „Интегриран воден проект за Стара Загора". Движението ще се осъществява по обходен маршрут:∙ за движещите се в посока изток - запад:...

Голямо търсене и опашки за първия електромобил на БМВ


Германският производител на луксозни автомобили БМВ отчита силно търсене на първия си електрически автомобил i3, съобщи ДПА. До момента има над 10 000 поръчки за модела, а купувачите ще трябва да чакат по няколко месеца за доставка.

БМВ се надяват i3, който от самото начало е проектиран като електромобил, да постави началото на нова ера в градската мобилност. Стартовата цена на модела в Германия е 34 950 евро.

Автомобилът е дълъг четири метра, широк 1.76 м. и висок 1.58 м....

Матеус отрича за "Ференцварош"

Лотар Матеус отрече да има контакти с унгарския клуб "Ференцварош", който се раздели с треньора си и търси нов. Бившият селекционер на българските национали е един от спряганите кандидати за свободния пост в традиционния отбор от Будапеща.

Матеус има жилище в унгарската столица и дори е регистриран като жител там, а не в родната с Лотар Матеус отрече да има контакти с унгарския клуб "Ференцварош", който се раздели с треньора си и търси нов. Бившият селекционер на българските национали е един от спряганите кандидати за свободния пост в традиционния отбор от Будапеща. Матеус има жилище в унгарската столица и дори е регистриран като жител там, а не в родната с

Прозрачни лихви или игра с огъня

От четири месеца управляващите се хвалят, че готвят коледен подарък на хората с кредити - нови правила, които ще озаптят банките. То не бяха идеи за опрощаване на част от заема на нередовните длъжници, “прозрачни” лихви, нулеви такси и пр., и пр. До момента депутатите не са предложили само да се раздават кредити, които не трябва да се връщат. От четири месеца управляващите се хвалят, че готвят коледен подарък на хората с кредити - нови правила, които ще озаптят банките. То не бяха идеи за опрощаване на част от заема на нередовните длъжници, “прозрачни” лихви, нулеви такси и пр., и пр. До момента депутатите не са предложили само да се раздават кредити, които не трябва да се връщат.

BlackBerry: Все още сме живи

Новият шеф на компанията Джон Чен заяви, че тя вече не се продава и че е готова да остане на пазара

    


КАТ глобява по снимка и за паркиране

Нов, по-прост и ясен текст, предложен в Закона за движение по пътищата (ЗДвП), избягва казуса с "фаталната запетайка", заради който съдът отменя електронните фишове на КАТ. Това стана ясно вчера, след като на сайта на парламента бе публикуван проекта за промени в ЗДвП, внесен от Министерския съвет, пише „Труд". Бъдещият текст изключва присъствието или отсъствието на контролен орган (пътни полицаи - б.р.) и на нарушител на мястото на заснетото нарушение. По действащата сега норма електронните фишове от мобилните камери падат при обжалване в съда...

Дончев: 2014 г. ще бъде нулева за еврофондовете

/КРОСС/ 2014 г. ще бъде нулева за еврофондове. България да загуби пари от ЕС по някои програми, предупреди депутатът от ГЕРБ и бивши министър по усвояване на еврофондовете Томислав Дончев пред БНТ. "България направи грешка с програмния период при усвояване на еврофондовете", каза още Дончев. Според него усвояването на средствата от ЕС е трябвало да започне през 2007 г., но парите са започнали да се превеждат година по-късно. "Стискам палци да няма спрени пари", каза Дончев и допълни, че ако е имало проблем по време на управлението на правителството на Бойко Борисов, средствата от Брюксел са щели да бъдат спрени по време на мандата на ГЕРБ , а не 8 месеца след оставката на кабинета Борисов".  

Нова акция срещу български автомобили в Брюксел

Полиция в Брюксел. Снимка: БГНЕС

Полицията в Брюксел е предприела нова операция срещу автомобили с българска регистрация, съобщават местните медии.

Били са проверени около 30 превозни средства, 1/3 от които са били в нарушение.

Акцията е продължение на стартиралите в края на октомври проверки в белгийската столица, които бяха насочени срещу неплащането на застраховки и разрешителни. 

Новата акция е била установяването на собствениците на автомобилите, за които има натрупани неплатени глоби за паркиране. В акцията са участвали и представители на митниците.

В информацията се посочва, че автомобилите с българска регистрация се движат в нарушение на местния закон, като по този начин собствениците им избягват плащането на глоби и преминаването на технически преглед. Сред установените нарушители имало български гражданин с около 500 неплатени глоби и задължения за над 14 000 евро.

От полицията поясняват, че целта не е виновниците да платят дължимите суми наведнъж, но срещу тях ще бъдат заведени съответните процедури, след като самоличността им бъде установена. Основната част от нарушителите не са се съобразили със задължението да купят от общината годишно разрешение за паркиране на автомобила пред квартирата им, което струва десетина евро. Те са пропускали да преминат технически преглед, чиято цена е около 30 евро.

Изданията отбелязват, че полицията в Брюксел предприе сходна акция през октомври, когато наложи глоби за 20 000 евро и иззе автомобили. По-рано тази година градският прокурор на Антверпен призова гражданите да подават сигнали за превозни средства с българска регистрация, за да бъдат подлагани на проверка.

В отговор еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг заяви, че извършването на полицейски проверки и техният обхват са въпроси от правомощията на държавите в ЕС, но когато са системно насочени към гражданите на дадена страна от Общността, това може да подхрани ксенофобията, което е в разрез с европейското право.

Статията "Нова акция срещу български автомобили в Брюксел" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване