6 г. затвор за организатора на покушението над хореографа на Болшой театър

Поръчителят на нападението срещу Сергей Филин Павел Дмитриченко, Снимка: ЕПА

Солистът на Болшой театър Павел Дмитриченко беше осъден на 6 години затвор за организирането на покушението над хореографа Сергей Филин през януари миналата година.

Двамата реални извършители на нападението получиха съответно 10 и 4 години затвор.

Сергей Филин беше залят с киселина от неизвестен мъж късно вечерта на 17 януари. Основните поражения бяха върху лицето и очите му. Филин претърпя над 20 операции, за да бъде запазено зрението му.

През март бяха задържани Павел Дмитриченко – поръчител на нападението, Юрий Заруцкий, за който се предполага, че е залял Филин с киселина, и шофьорът на Заруцкий Андрей Липатов. И тримата направиха пълни самопризнания за нападението.

29-годишният Дмитриченско обяснил, че е замислил покупението заради конфликт с хореографа. Заливането на Филин с киселина обаче била идея на Зарицки, увери самият той.

Юрий Зарицки, който е реалният извършител на покушението, беше осъден на 10 години затвор при най-строг режим, а шофьорът му Андрей Липатов получи 4 години лишаване от свобода.

Дмитриченко, Зарицки и Липатов трябва да платят на Филин обезщетение в размер на 3,5 млн. рубли (105 000 долара).

След лечение в Германия, Филин се завърна в Русия и дори даде показания по време на делото срещу нападателите му, като носеше черни очила.

Филин отрече да е имало какъвто и да е конфликт между него и Дмитриченко. Той обаче заяви, че преди нападението балетистът се е опитвал да срине репутацията му с обвинения за връзки с балерини и налагане на предпочитанията си към едни балетисти за сметка на други. 

Статията "6 г. затвор за организатора на покушението над хореографа на Болшой театър" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Проф. Димитров: Моллов е фантазьор - пчелар без образование

Македонистките лъжи са си направо кристална истина в сравнение с „теориите" на Ефрем Моллов. Партия „Помак" се образува въз основа на една доктрина за произхода на помаците, изложена в книга фантастичен пасквил с автор Ефрем Моллов "Има ли бъдеще Велика Болгария или защо бе скрита историята на помаците".

Близнака пред Фрог нюз: Никой не ме е притискал за показания

Давам показанията си пред съда доброволно и никой не ме е принуждавал. Това заявил защитеният свидетел по делото "Октопод" Светлин Иванов - Близнака пред съда в столицата. Показанията му продължили до полунощ в понеделник. От Съдебната палата бил изведен в ранните часове на вторник.

Турски шофьор - нападнат, бит и ограбен в Русе

Нападателите скочили в движение от камиона с 1500 евро

    


"България на гражданите" заедно с Реформаторския блокза на европейските избори

/КРОСС/ Имаме мандат да започнем преговори за сключване на коалиционно спаразумение за европейските избори с партиите от Реформаторския блок. Надяваме се скоро да можем да предложим публично органите на управление, принципа на финансиране на коалиционната платформа, лицата, които ще се явяват на избори. Това каза на пресконференция днес зам.-председателят на „Движение България на гражданите" Даниел Вълчев. Заедно с Тома Биков и шефа на икономическия екип Бисер Манолов те съобщиха, че преговорен екип от ДБГ, с мандат от Изпълнителния съвет, влиза в разговорите още от днес. По думите на Даниел Вълчев е ясно, че социалните системи няма да издържат още дълго и през 2014 година няма да има никакви реформи. Бисер Манолов съобщи, че безработицата пълзи към трайните 13 %. Преди 6 месеца БСП обещаха 250 хил. нови работни места, а в края на 2013 година и в следващите години хората без работа трайно ще бъдат над 10 %, вместо безработицата да падне на 6,5 %, както щедро обещаха БСП предизборно. Действията на правителството обещават едно - перманетни дефицити, допълни още Бисер Манолов и каза, че НЗОК за първи път от 10 години насам ще е на дефицит, който минава над 150 млн. лева. По думите му, догодина дефицитът ще скочи на 200 до 400 млн. лева. БСП наложи вулгарен модел в пенсионната система, каза още Бисер Манолов и подчерта, че докато социалните системи драматично се политизират, положението на хората в страната ще се влошава

Сълзотворен газ срещу демонстранти в Атина

Двама от демонстрантите са изгубили съзнание и им е била оказана медицинска помощ

В Тошево подготвят изложба „Кулинарните традиции на моя етнос”

Изложба под наслов „Кулинарните традиции на моя етнос” се подготвя в Генерал Тошево. Инициативата ще се реализира в навечерието на Коледа в рамките на проект „Искаме и можем”, по който общинските учебни заведения работят от началото на тази година. Идеята е деца от различни етноси да представят типични за тяхната общност гозби и ястия и тематично да ги свържат с характерен ден от празничния календар. Деца от ромски произход, например, могат да представят ястие, което се приготвя за Банго Васил, други да пресъздадат кулинарната атмосфера на Шеке...

Филип Златанов влизал в парламента 103 пъти с пропуск от Фидосова

Пресконференцията на прокуратурата, на която беше показано скандалното тефтерче на Филип Златанов.

Няма как да докажем, че Филип Златанов е посещавал Искра Фидосова, но се знае, че е влизал 103 пъти в парламента – първо с временни пропуски, издавани от Фидосова, а след това е получил постоянен пропуск, издаден от администрацията, но с подпис на Фидосова.

Това съобщи Кирил Добрев от БСП, който представи доклада от работата на анкетната комисия за тефтерчето на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

Златанов стана известен със скандалното тефтерче, в което си е записвал указание от И. Ф. и Ц.Ц. с инструкции какви решения да взима комисията. Сред наставленията има изрази като „да се удари“, „да се оправи“, „да се запази“.

В резултат на това Искра Фидосова напусна Народното събрание и всички ръководни постове в ГЕРБ, а Златанов беше отстранен от КПУКИ.

Комисията на Кирил Добрев е установила още много слаба ефективност от работата на КПУКИ – само 11 случая за конфликт на интереси, които не са паднали в съда, за 3-годишна работа и похарчени 3.5 млн. лв. бюджетни средства.

От 860 преписки, 146 продължават да бъдат висящи, защото не могат да се съберат доказателства.

В 103 случая комисията се е произнесла за наличие на конфликт на интереси, но 92 от тях са паднали в съда.

Има 21 случая, в които комисията се е занимавала с магистрати, а тя няма право да се занимава с действията на магистрати. 

Златанов сам е издавал становища и указания без решение на цялата комисия. Има случай, в който той издава становище и на негова база е отстранен общинар, а после комисията се събира и излиза с обратно на становището на Златанов.

Докладът на анкетната парламентарна комисия ще бъде изпратен на главния прокурор Сотир Цацаров.

Статията "Филип Златанов влизал в парламента 103 пъти с пропуск от Фидосова" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Добричлия обра квартира във Варна

Вчера е подаден сигнал за извършена кражба от частна квартира, намираща се на ул. "Кирил Пейчинович", съобщават от полицията. Неизвестно лице е проникнало в апартамента и е извършило кражба на мобилен телефон и LCD телевизор.

На протеста за зелена енергия: Вървят само инфраструктурни проекти, защото там са рушветите


Някой има интерес зелената енергия да не се развива, а да се развиват големите инфраструктурни проекти, защото там са рушветите.Това каза Антон Желев, член на ръководството на Българската фотоволтаична асоциация, който участва в поредния протест на производителите на зелена енергия, цитиран от агенция "Фокус".

Представители на фотоволтаични фирми се събраха и днес в градинката до Народното събрание, за да демонстрират срещу намеренията на управляващите да подкрепят предложението на...

На челни места сме по жалване пред Европейския съд в Страсбург

Българите са сред европейските граждани, които най-активно се жалят пред Европейския съд за правата на човека. Това става ясно от данни на институцията по време на обучение в Националния институт на правосъдието. 

Висящите български жалби, които подлежат на разглеждане от съдебен състав в евросъда, са общо 8354 към 24 юли 2013г.

Виж тук Българите са сред европейските граждани, които най-активно се жалят пред Европейския съд за правата на човека. Това става ясно от данни на институцията по време на обучение в Националния институт на правосъдието. Висящите български жалби, които подлежат на разглеждане от съдебен състав в евросъда, са общо 8354 към 24 юли 2013г. Виж тук

Здравната каса заплаща на болниците за септември


Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) реши да заплати напълно отчетената дейност на болниците за септември, съобщиха от пресцентъра на касата.

Решението, взето вчера, стана възможно след поправка в бюджета на Касата и отпускането на 27 милиона лева от правителството.

Предвиденото преизпълнение в събираемостта на здравните осигуровки в размер на около 30 млн. лв. е факт. Тези средства ще бъдат включени в плащанията на дейности на болниците за...

Красимир Велчев: Ако нещо не ми харесва, ще напусна парламента, а не групата

Не е имало предварителни разговори, вече е въпрос на морал. Така зам.-председателят на на ГЕРБ Красимир Велчев коментира пред журналисти в парламента напускането на групата от депутата Георги Марков, който става независим народен представител. Парламентарната група на ГЕРБ вече ще наброява 96 човека. Пред национален всекидневник Марков обяснява действията си с разочарование и получени упреци от негови колеги от ГЕРБ. Ако реши нещо да направи - от девет кладенеца вода ще извади, за да докаже това, което е решил да направи, коментира Велчев, спор...

Мечта или реалност: 400 евро минимален доход в Европа

Не е нормално образован човек с диплома да мие чинии в Лондон, смята Анри Малос

    


Пазарът на ваканционни имоти в САЩ разчита на сделките в брой

Кредиторите са затегнали значително условията за финансиране на сделки с ваканционни имоти

    


44% от българските деветокласници нямат базови умения

/КРОСС/ България е на 47 място сред 65 развити държави в света по функционaлна грамотност на 15-годишните учениците. У нас 44% (в сравнение с 41% през 2009 г.) от деветокласниците нямат ключови когнитивни умения, предопределящи както за включването им в пазара на труда, така и за пълноценното им участие като граждани. Това показват последните резултати от най-авторитетното международното изследване в областта на средното образование PISA (Програма за международно оценяване на учениците), които бяха обявени днес. Проучването проверява уменията по четене, математика и природни науки на 15-годишните ученици по света. Според изследването в България не само средното ниво на компетенциите на учениците е сред най-ниските в развития свят, но и разликата в постиженията на най-добре и най-зле представящите се ученици е най-голяма спрямо останалите държави. Само 4% от българските ученици са постигнали отлични резултати. Тази статистика потвърждава един от най-сериозните проблеми, пред които е изправено обществото ни - неравният достъп до качествено образование. Резултатите на България показват, че сме страната в Европа с най-силна връзка между постиженията на учениците и тяхното социално-икономическо положение. Резултите от PISA 2012 не само потвърждават кризата в българското училищно образование, но предлагат и възможности за подобрения. Най-добре представящите се държави показват, че е възможно да се постигне едновременно достъпно и качествено образование за всички деца

8000 бежанци не са ви голям проблем, обяви ООН

Ситуацията е управляема, отсече Върховния комисариат на ООН за бежанците

LG Electronics дарява техника на Варненския технически университет

/КРОСС/ LG Electronics България дари една от най-модерните VRF системи за охлаждане и отопление - Multi V III - на катедра „Топлотехника" към Корабостроителния факултет на Технически университет, Варна. Системата ще се използва за придобиване на практически знания, както и за симулации, тестове и измерване като част от университетската програма. Благодарение на дарението младите експерти ще могат да натрупат опит от първа ръка с устройства, каквито ще използват в работата си. LG Electronics инвестира в образованието на инженерите, работещи с VRF системи, като подкрепя университети в региона, в които се изучават технически науки от години. В допълнение, от 2 години LG Климатична академия в София предлага специализирани курсове по топлотехника на местни експерти. „Бизнес философията на LG от самото й създаване се основава на подкрепата и даването на възможност на младите експерти", каза Иван Иванов, управляващ директор, LG Electronics България. „Целта на партньорството ни с Техническия университет във Варна е да допринесем за развитието на младите инженери, както и за младите професионални общности, в които някой ден ще работят те."Това дарение, целящо подпомагане на функционалното и практическо обучение на бъдещите инженери в България, допълнително ще развие сътрудничеството между LG Electronics България и Корабостроителния факултет на Техническия университет във Варна. LG Electronics, Inc. (KSE: 066570

Грешните сметки на Путин в борбата за Украйна

Гидиън Рахман. Снимка: от тв екрана

За Москва “цветните революции” бяха нещо зловещо, което застрашава сферата й на влияние. През последното десетилетие няма събитие, което да е стреснало Кремъл повече от Оранжевата революция в Украйна през 2004 г. Сега изглежда, че най-тежкият момент за Владимир Путин е на път да се превърне в повтарящ се кошмар след като демонстранти отново запълниха площад “Независимост” с искане страната им да се приближи към ЕС и да се отдалечи от Русия.

Демонстрациите в Украйна са както унижение, така и заплаха за Путин. Руският президент може и да хвали силните културни и исторически връзки между Украйна и Русия, но открива, че десетки хиляди украинци биха предпочели да се борят с мразовитите температури и размахваните палки, отколкото да бъдат въвлечени още по-навътре в руската сфера на влияние.

Нещо повече, ако едно народно въстание може отново да заплаши да свали корумпираното и на моменти деспотично държавно управление на Украйна, потенциалният урок за Русия е ясен. Все пак няма и две години откакто демонстранти изпълниха улиците на Москва, за да протестират срещу връщането на Путин на президентския пост и да нарекат партията му “Единна Русия” “партия на крадци и мошеници”.

Бунтът в Украйна в подкрепа на ЕС също така застрашава визията на Путин за мястото на Русия в света. Главната му външнополитическа цел е изграждането на сфера на влияние на Русия, която да обхваща по-голямата част от бившия Съветски съюз. Украйна със своите 45 милиона жители, обширна територия, икономически ресурси и отколешни връзки с Русия е предназначена да е перлата в короната. Тя е много по-ценна от Молдова или Беларус. Ако украинците се насочат на запад, а не на изток, външната политика на Путин се разпада.

Руското правителство обаче може да се сърди само на себе си за начина, по който се развиха събитията. То наложи грубо противоборство с ЕС за съдбата на съседа си, забравяйки очевидния урок от първоначалната Оранжева революция - че ако се опитваш да решиш бъдещето на Украйна през главата на жителите й, те могат да излязат на улицата толкова масово, че да променят политическия курс на страната си.

В опит да убедят Украйна да се ориентира към Москва, а не към Брюксел, руснаците подходиха към правителството на Янукович с пачка в едната ръка и палка в другата. През лятото бяха наложени търговски ограничения на украински стоки, за да се внуши, че страната може да плати тежка цена ако обърне гръб на Русия.

В същото време руснаците се позоваха на финансовите интереси на Украйна, и по-важното, тези на украинския елит. Две срещи в последно време между Путин и президента Виктор Янукович изглежда са били решаващи да убедят украинския лидер, че интересите му, както и тези на семейството му и близките му сътрудници, са да застане на страната на Москва.

В Украйна досегът до властта често е път към забогатяване. Синът на президента Александър, който е завършил стоматология, сега е много богат бизнесмен със солидни връзки.

Моментът, в който украинският лидер обяви, че няма да подписва споразумение за асоцииране с ЕС, трябва да е бил почувстван като сладка победа в Москва. Триумфът обаче бе краткотраен.

Дори ако бруталната полиция на Янукович успее да затвори устата на опозицията чрез насилие, украинското правителство ще бъде тежко ранено, а идеята за Евразийски съюз ще пострада.

Путин може да си е направил грешно сметката, защото е повярвал в собствената си пропаганда за Оранжевата революция. Според него това далеч не е било народно въстание, а събитие, подготвено от западни разузнавателни служби, които са използвали като маша финансирани от САЩ и ЕС неправителствени организации.

За Путин т.нар. “цветни революции” са двойно зловещи. Първо, те заплашват да изтеглят държави ...

Цачева: Да имаме толкова много нови членове, когато сме в опозиция, е основание за самочувствие

"Ние спечелихме изборите през месец май, но не сме в управлението. Да имаме толкова много нови членове, когато сме в опозиция, е основание за самочувствие и доказва, че тук организацията има здрави корени, но те не се само почиващи на това, което е свършила и върши в момента, а че има перспектива и бъдеще".  

Виж тук новите електронни издания в "Ние спечелихме изборите през месец май, но не сме в управлението. Да имаме толкова много нови членове, когато сме в опозиция, е основание за самочувствие и доказва, че тук организацията има здрави корени, но те не се само почиващи на това, което е свършила и върши в момента, а че има перспектива и бъдеще". Виж тук новите електронни издания в

Видео: Итън Хоук, Ед Харис и Мила Йовович пренасят Шекспир в XXI век


Шекспировата романтична трагедия "Цимбелин" ще се превърне в гангстерскa драма с участието на Итън Хоук, Ед Харис и Мила Йовович. Първият трейлър е вече онлайн, а продукцията отбелязва втората поредна киноадаптация по Шекспир на режисьора Майкъл Амейда с Итън Хоук след "Хамлет" през 2000 г.

В актьорския състав на развиващия се в наши дни филм са още Дакота Джонсън, дъщеря на Дон Джонсън и Мелъни Грифит, и обвързана с предстоящата екранизация на "50 нюанса сиво", американския актьор...

Коце Маца бе засечен в Петрич

Костадин Хаджииванов бе забелязан на територията на страната, пише в.’’Вяра’’. Скандалният бизнесмен, издирван в цял свят заради участието му в черно тото, бе засечен в Петрич.

Коце Маца е бил видян не от един или двама негови съграждани. Той пирувал в механа на именит мултимилионер, с когото отдавна поддържат топли взаимоотношения. Преди Костадин Хаджииванов бе забелязан на територията на страната, пише в.’’Вяра’’. Скандалният бизнесмен, издирван в цял свят заради участието му в черно тото, бе засечен в Петрич. Коце Маца е бил видян не от един или двама негови съграждани. Той пирувал в механа на именит мултимилионер, с когото отдавна поддържат топли взаимоотношения. Преди

Операция срещу БГ автомобили в Брюксел

Полицията в Брюксел е предприела нова операция срещу автомобили с българска регистрация, съобщиха местните медии, цитирани от БТА. Били са проверени около 30 превозни средства, 1/3 от които са били в нарушение. Основната цел на проверките е била установяването на собствениците на автомобилите, за които има натрупани неплатени глоби за паркиране.

Инвеститори искат да изградят 12 ВЕИ парка в Балчик

Общината ще подкрепи проектите, подготвила е стратегия за зелената енергия

    


Българин спечели състезанието по трейдинг на Масачузетския технологичен институт

/КРОСС/Кубрат Данаилов, третокурсник по математика в Принстънския университет в САЩ, спечели заедно със свой състудент, състезанието по трейдинг на Масачузетския технологичен институт (MIT), проведено през ноември тази година в Бостън, Масачузетс. В събитието взеха участие повече от 100 студенти в екипи от по двама участници от най-престижните американски университети - Харвард, Принстън, Йейл, МIТ, Колумбийския университет и др. Състезанието се провежда в рамките на един ден, като се симулират шест реални ситуации от световния фондов пазар.Отборите се класират според обема на общите им печалби или загуби по всеки от казусите. След ревизия на допусната грешка от оценителите на една от задачите, екипът на Кубрат и Анкет се класира на първо място. Състезанието се спонсорира от най-големите банки и трейдърски къщи от финансовата индустрия на САЩ. Наградата за двамата победители е участие в Международното трейдърско състезание „Ротман", организирано от университета на Торонто, Канада, което ще се проведе през месец февруари 2014 г.Кубрат Данаилов е на 21 години и е Балкански шампион по математика за 2011 г. и носител на два бронзови медала от Международните олимпиади по математика през 2010 г. в Казахстан и през 2011 г. в Амстердам. Възпитаник е на Американския колеж в София.

Бербатов обвинен за уволнението на Йол

На 02 декември "Фулъм" уволни Мартин Йол, като бе заменен от бившия асистент на сър Алекс Фъргюсън в "Манчестър Юнайтед" Рене Мюленстийн. Според бившия полузащитник на котиджърс Дани Мърфи, Димитър Бербатов е една от причините за това. Той обвини българина в липса на ангажираност, която предал на останалите футболисти в отбора. На 02 декември "Фулъм" уволни Мартин Йол, като бе заменен от бившия асистент на сър Алекс Фъргюсън в "Манчестър Юнайтед" Рене Мюленстийн. Според бившия полузащитник на котиджърс Дани Мърфи, Димитър Бербатов е една от причините за това. Той обвини българина в липса на ангажираност, която предал на останалите футболисти в отбора.

Катастрофа при Драгичево! Шофьор на джип погледна в педалите и удари Опел - СНИМКИ

Катастрофа стана преди обяд на светофарите при село Драгичево, предаде репортер на zaPernik.com.

Шофьор на джип "Лексус" със софийска регистрация погледнал в педалите си и ударил отзад лек автомобил с макра "Опел Вектра", твърди шофьора на джипа.

"Една секунда невнимание, цял живот страдание", каза пред наш репортер виновника за катастрофата. Това е първата катастрофа на човека с джипа. На мястото дойде...

Продължава

Роналдиньо вярва, че ще играе на световното

"Ще бъда готов, ако има шанс да съм част от състава", заяви кариоката

    


15 млрд. лв. може да получи през следващите 7 години агросекторът

Все още не е ясно кога ще бъде готова новата Програма за развитие на селските райони

    


Представители на Протестна мрежа с послание за протестиращите в Украйна (пълният текст)

Вижте официалното послание, с което двама пратеници на Протестна мрежа – Иво Божков и Васил Гарнизов, заминават днес за Украйна. Там те ще се срещат с представители на местните протестни движения и студенти и ще се включат като подкрепа в протестите срещу властта в украинската столица Киев

Преди четвърт век украинци и българи се изтръгнаха от ръцете на съветската окупация. Оттогава вървим по общ, трънлив път, затова знайте, че ви приемаме като братя, каквито всъщност сме.

Срещу себе си имаме едно и също кръвожадно чудовище, което за пореден път надига ръце, за да заграби най-ценното, което имаме – Свободата! Борете се смело, борете се докрай, не се предавайте!

Каквото и да се случи, знайте, че въстанала България е с вас. Сигурни сме в европейското бъдеще на Украйна и в успеха на вашата справедлива революция и продължаваме да се борим и тук за европейското бъдеще на България.

The post Представители на Протестна мрежа с послание за протестиращите в Украйна (пълният текст) appeared first on Noresharski.com.

Цачева: Да имаме толкова много нови членове, когато сме в опозиция, е основание за самочувствие

"Ние спечелихме изборите през месец май, но не сме в управлението. Да имаме толкова много нови членове, когато сме в опозиция, е основание за самочувствие и доказва, че тук организацията има здрави корени, но те не се само почиващи на това, което е свършила и върши в момента, а че има перспектива и бъдеще". Виж тук новите електронни издания в

80% от холандците не искат да отворят границата си за българите

Опозиционна партия иска рестрикциите да останат в сила

    


Златанова: Новата аграрна политика ще е по-справедлива (видео)

"Основният акцент за България е по-справедливото разпределение на преките плащания. Според новите правила нито една страна няма да получава по-малко от 75% от средния размер на субсидията в ЕС", посочи Златанова. Тя подчерта, че парите ще се усвояват само от т. нар. активни фермери - хора, които реално се занимават със земеделие.

Зинаида Златанова: Новата аграрна политика ще е по-справедлива

"Основният акцент за България е по-справедливото разпределение на преките плащания. Според новите правила нито една страна няма да получава по-малко от 75% от средния размер на субсидията в ЕС", посочи Златанова. Тя подчерта, че парите ще се усвояват само от т. нар. активни фермери - хора, които реално се занимават със земеделие. "Основният акцент за България е по-справедливото разпределение на преките плащания. Според новите правила нито една страна няма да получава по-малко от 75% от средния размер на субсидията в ЕС", посочи Златанова. Тя подчерта, че парите ще се усвояват само от т. нар. активни фермери - хора, които реално се занимават със земеделие.

СДВР пусна задържаните за побоя над имигрантите заради липса на доказателства

Столичната полиция не е събрала достатъчно доказателства срещу тримата задържани за побоя над двамата сирийски и един ливански младежи в неделя вечер и ги е пуснала от ареста без да им бъдат повдигани обвинения, съобщиха пред Mediapool от Софийската районна прокуратура (СРП) във вторник. От държавното обвинение обаче уточниха, че подозренията не са свалени от тях изцяло и ако на по-късен етап бъдат събрани достатъчно уличаващи данни, те отново ще бъдат задържани и евентуално - подведени под наказателна отговорност. Говорителят на СРП Петър Белчев отказа да коментира дали предполагаемите нападатели действително са били разпознати, както неофициално твърдяха от МВР преди ден. Каза единствено, че са извършвани разпознавания, но не и с какъв резултат са завършили те. Засега няма информация за останалите предполагаеми нападатели. Първоначалната информация от СДВР бе, че нападението е извършено от седем човека, въпреки че самите пострадали твърдят, че са били бити с боксове, железа и ножове от над 20 души, изглеждащи като расисти. "Основната версия, по която се работи по случая с нападнатите и ограбени чужденци – двама сирийци и един ливанец, е грабеж, а не ксенофобски подбуди. Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти", увери по-рано във вторник зам.-шефът на СДВР Христо Терзийски пред бТВ, поддържайки основната версия на разследващите. Тя се подкрепя от факта, че по време на побоя, нападателите са отнели от тримата чужденци около 800 евро и личните им документи. По тази причина и Софийската районна прокуратура образува в понеделник дело за грабеж, което засега се води срещу неизвестен извършител. Зам.-шефът на столичната полиция добави още, че няма и данни за конфликт преди възникването на инцидента в неделя. Чужденците били нападнати, нанесен им е побой и им е отнета голяма сума пари. От МВР обаче избягват да коментират твърденията на пострадалите, чиито близки информираха веднага след нападението, че около 25 скинари са ги нападнали и пребили с боксове, тръби, вериги и ножове. Амнести Интернешънъл обвинява МВР в бездействие Междувременно от международната правозащитна организация Амнести Интернешънъл и Българския хелзинкски комитет (БХК) остро разкритикуваха поведението на българските власти през последните седмици, посочвайки, че омаловажават зачестилите расистки прояви у нас. "Досега, вместо да разследват и да изправят извършителите на тези жестоки нападения пред правосъдието, българските власти се опитваха да ги омаловажат като най-обикновени престъпления. България е задължена по силата на международното право внимателно да разследва всеки възможен мотив за омраза, който може да стои зад тези престъпления", се казва в становище на организацията, публикувано във вторник на сайта й. От Амнести Интернешънъл отбелязват и, че това е седми пореден инцидент с имигранти в България само в рамките на ноември. Напомнят и, че "престъпленията от омраза са обида за човешкото достойнство". Сигналите за расистки нападения в София действително зачестиха рязко през последния месец, след като млада продавачка в денонощен магазин на ул. "Пиротска" бе нападната от чужденец в началото на месеца. Впоследствие бе обявен за издирване алжирец, който бе задържан на гръцка територия, след като бе минал необезпокоявано през границата. Нападението над 20-годишната Виктория Христова обаче провокира ескалация на напрежението между националистическите организации и имигрантското население в София, като прокуратурата дори образува две дела за насаждане на омраза и подбуждане към престъпление срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки и известния провокатор, приближен до новопоявилия се кандидат-политик Николай Бареков – Бисер Миланов-Петното. Засега обаче няма задържани за няколко изолирани случая на нападения на хора от арабски, африкански и ромски произход в превозни средства на градския транспорт и спирки, за които сигнализираха граждани пред медиите. Единствените скинари, които засега бяха задържани за расистко нападение са четирима младежи, заподозрени за побоя над турчин от български произход на ул. "Пиротска". БХК към Йовчев: Вие допринесохте за тази атмосфера От БХК пък изпратиха отворено писмо до вътрешния министър и силов вицепремиер Цветлин Йовчев, в което директно го обвиняват, че е допринесъл за "тази атмосфера на безнаказаност за ксенофобията с умишлените си, последователни изявления, представящи търсещите закрила като заплаха за българите". "Време е да покажете на обществото, че не целите чужденците да падат жертви в градовете на "гостоприемния" и "толерантен" български народ. Дължите ни адекватна реакция, която ясно да адресира престъпленията от омраза именно като такива, а не да крие истинските причини под лицемерни обвивки като "грабеж" или "хулигански прояви". Дължите ни публична информация за полицейските мерки срещу всеки извършител на престъпление от омраза или закононарушение, виктимизиращо хората от небългарски произход", се казва още в писмото, подписано от председателя на БХК Красимир Кънев. Той уточнява и, че повод за острите му критики към Йовчев е последният случай с нападението над двамата сирийци и един ливанец, след който от полицията на няколко пъти обявиха, че основната версия, по която работи разследването е грабеж. "В този случай, както и в други, нападението е било групово – по данни на потърпевшите извършителите са били 25-има. Жертвите са бити с боксове. В никой от досегашните случаи полицията не обяви какви са последиците от извършеното за извършителите. Това създава за тях и всички други като тях – преносители на омраза и престъпни деяния, атмосфера на безнаказаност в обществото", се казва още в позицията на Хелзинкския комитет.

СДВР пусна задържаните за побоя над имигрантите, защото няма доказателства

Столичната полиция не е събрала достатъчно доказателства срещу тримата задържани за побоя над двамата сирийски и един ливански младежи в неделя вечер и ги е пуснала от ареста без да им бъдат повдигани обвинения, съобщиха пред Mediapool от Софийската районна прокуратура (СРП) във вторник. От държавното обвинение обаче уточниха, че подозренията не са свалени от тях изцяло и ако на по-късен етап бъдат събрани достатъчно уличаващи данни, те отново ще бъдат задържани и евентуално - подведени под наказателна отговорност. Говорителят на СРП Петър Белчев отказа да коментира дали предполагаемите нападатели действително са били разпознати, както неофициално твърдяха от МВР преди ден. Каза единствено, че са извършвани разпознавания, но не и с какъв резултат са завършили те. Засега няма информация за останалите предполагаеми нападатели. Първоначалната информация от СДВР бе, че нападението е извършено от седем човека, въпреки че самите пострадали твърдят, че са били бити с боксове, железа и ножове от над 20 души, изглеждащи като расисти. "Основната версия, по която се работи по случая с нападнатите и ограбени чужденци – двама сирийци и един ливанец, е грабеж, а не ксенофобски подбуди. Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти", увери по-рано във вторник зам.-шефът на СДВР Христо Терзийски пред бТВ, поддържайки основната версия на разследващите. Тя се подкрепя от факта, че по време на побоя, нападателите са отнели от тримата чужденци около 800 евро и личните им документи. По тази причина и Софийската районна прокуратура образува в понеделник дело за грабеж, което засега се води срещу неизвестен извършител. Зам.-шефът на столичната полиция добави още, че няма и данни за конфликт преди възникването на инцидента в неделя. Чужденците били нападнати, нанесен им е побой и им е отнета голяма сума пари. От МВР обаче избягват да коментират твърденията на пострадалите, чиито близки информираха веднага след нападението, че около 25 скинари са ги нападнали и пребили с боксове, тръби, вериги и ножове. Амнести Интернешънъл обвинява МВР в бездействие Междувременно от международната правозащитна организация Амнести Интернешънъл и Българския хелзинкски комитет (БХК) остро разкритикуваха поведението на българските власти през последните седмици, посочвайки, че омаловажават зачестилите расистки прояви у нас. "Досега, вместо да разследват и да изправят извършителите на тези жестоки нападения пред правосъдието, българските власти се опитваха да ги омаловажат като най-обикновени престъпления. България е задължена по силата на международното право внимателно да разследва всеки възможен мотив за омраза, който може да стои зад тези престъпления", се казва в становище на организацията, публикувано във вторник на сайта й. От Амнести Интернешънъл отбелязват и, че това е седми пореден инцидент с имигранти в България само в рамките на ноември. Напомнят и, че "престъпленията от омраза са обида за човешкото достойнство". Сигналите за расистки нападения в София действително зачестиха рязко през последния месец, след като млада продавачка в денонощен магазин на ул. "Пиротска" бе нападната от чужденец в началото на месеца. Впоследствие бе обявен за издирване алжирец, който бе задържан на гръцка територия, след като бе минал необезпокоявано през границата. Нападението над 20-годишната Виктория Христова обаче провокира ескалация на напрежението между националистическите организации и имигрантското население в София, като прокуратурата дори образува две дела за насаждане на омраза и подбуждане към престъпление срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки и известния провокатор, приближен до новопоявилия се кандидат-политик Николай Бареков – Бисер Миланов-Петното. Засега обаче няма задържани за няколко изолирани случая на нападения на хора от арабски, африкански и ромски произход в превозни средства на градския транспорт и спирки, за които сигнализираха граждани пред медиите. Единствените скинари, които засега бяха задържани за расистко нападение са четирима младежи, заподозрени за побоя над турчин от български произход на ул. "Пиротска". БХК към Йовчев: Вие допринесохте за тази атмосфера От БХК пък изпратиха отворено писмо до вътрешния министър и силов вицепремиер Цветлин Йовчев, в което директно го обвиняват, че е допринесъл за "тази атмосфера на безнаказаност за ксенофобията с умишлените си, последователни изявления, представящи търсещите закрила като заплаха за българите". "Време е да покажете на обществото, че не целите чужденците да падат жертви в градовете на "гостоприемния" и "толерантен" български народ. Дължите ни адекватна реакция, която ясно да адресира престъпленията от омраза именно като такива, а не да крие истинските причини под лицемерни обвивки като "грабеж" или "хулигански прояви". Дължите ни публична информация за полицейските мерки срещу всеки извършител на престъпление от омраза или закононарушение, виктимизиращо хората от небългарски произход", се казва още в писмото, подписано от председателя на БХК Красимир Кънев. Той уточнява и, че повод за острите му критики към Йовчев е последният случай с нападението над двамата сирийци и един ливанец, след който от полицията на няколко пъти обявиха, че основната версия, по която работи разследването е грабеж. "В този случай, както и в други, нападението е било групово – по данни на потърпевшите извършителите са били 25-има. Жертвите са бити с боксове. В никой от досегашните случаи полицията не обяви какви са последиците от извършеното за извършителите. Това създава за тях и всички други като тях – преносители на омраза и престъпни деяния, атмосфера на безнаказаност в обществото", се казва още в позицията на Хелзинкския комитет.

СДВР не събра достатъчно улики за побоя над имигрантите и освободи задържаните

Столичната полиция не е събрала достатъчно доказателства срещу тримата задържани за побоя над двамата сирийски и един ливански младежи в неделя вечер и ги е пуснала от ареста без да им бъдат повдигани обвинения, съобщиха пред Mediapool от Софийската районна прокуратура (СРП) във вторник. От държавното обвинение обаче уточниха, че подозренията не са свалени от тях изцяло и ако на по-късен етап бъдат събрани достатъчно уличаващи данни, те отново ще бъдат задържани и евентуално - подведени под наказателна отговорност. Говорителят на СРП Петър Белчев отказа да коментира дали предполагаемите нападатели действително са били разпознати, както неофициално твърдяха от МВР преди ден. Каза единствено, че са извършвани разпознавания, но не и с какъв резултат са завършили те. Засега няма информация за останалите предполагаеми нападатели. Първоначалната информация от СДВР бе, че нападението е извършено от седем човека, въпреки че самите пострадали твърдят, че са били бити с боксове, железа и ножове от над 20 души, изглеждащи като расисти. "Основната версия, по която се работи по случая с нападнатите и ограбени чужденци – двама сирийци и един ливанец, е грабеж, а не ксенофобски подбуди. Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти", увери по-рано във вторник зам.-шефът на СДВР Христо Терзийски пред бТВ, поддържайки основната версия на разследващите. Тя се подкрепя от факта, че по време на побоя, нападателите са отнели от тримата чужденци около 800 евро и личните им документи. По тази причина и Софийската районна прокуратура образува в понеделник дело за грабеж, което засега се води срещу неизвестен извършител. Зам.-шефът на столичната полиция добави още, че няма и данни за конфликт преди възникването на инцидента в неделя. Чужденците били нападнати, нанесен им е побой и им е отнета голяма сума пари. От МВР обаче избягват да коментират твърденията на пострадалите, чиито близки информираха веднага след нападението, че около 25 скинари са ги нападнали и пребили с боксове, тръби, вериги и ножове. Амнести Интернешънъл обвинява МВР в бездействие Междувременно от международната правозащитна организация Амнести Интернешънъл и Българския хелзинкски комитет (БХК) остро разкритикуваха поведението на българските власти през последните седмици, посочвайки, че омаловажават зачестилите расистки прояви у нас. "Досега, вместо да разследват и да изправят извършителите на тези жестоки нападения пред правосъдието, българските власти се опитваха да ги омаловажат като най-обикновени престъпления. България е задължена по силата на международното право внимателно да разследва всеки възможен мотив за омраза, който може да стои зад тези престъпления", се казва в становище на организацията, публикувано във вторник на сайта й. От Амнести Интернешънъл отбелязват и, че това е седми пореден инцидент с имигранти в България само в рамките на ноември. Напомнят и, че "престъпленията от омраза са обида за човешкото достойнство". Сигналите за расистки нападения в София действително зачестиха рязко през последния месец, след като млада продавачка в денонощен магазин на ул. "Пиротска" бе нападната от чужденец в началото на месеца. Впоследствие бе обявен за издирване алжирец, който бе задържан на гръцка територия, след като бе минал необезпокоявано през границата. Нападението над 20-годишната Виктория Христова обаче провокира ескалация на напрежението между националистическите организации и имигрантското население в София, като прокуратурата дори образува две дела за насаждане на омраза и подбуждане към престъпление срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки и известния провокатор, приближен до новопоявилия се кандидат-политик Николай Бареков – Бисер Миланов-Петното. Засега обаче няма задържани за няколко изолирани случая на нападения на хора от арабски, африкански и ромски произход в превозни средства на градския транспорт и спирки, за които сигнализираха граждани пред медиите. Единствените скинари, които засега бяха задържани за расистко нападение са четирима младежи, заподозрени за побоя над турчин от български произход на ул. "Пиротска". БХК към Йовчев: Вие допринесохте за тази атмосфера От БХК пък изпратиха отворено писмо до вътрешния министър и силов вицепремиер Цветлин Йовчев, в което го директо го обвиняват, че с публичното си поведение лично е допринесъл за "тази атмосфера на безнаказаност за ксенофобията с умишлените си, последователни изявления, представящи търсещите закрила като заплаха за българите". "Време е да покажете на обществото, че не целите чужденците да падат жертви в градовете на "гостоприемния" и "толерантен" български народ. Дължите ни адекватна реакция, която ясно да адресира престъпленията от омраза именно като такива, а не да крие истинските причини под лицемерни обвивки като "грабеж" или "хулигански прояви". Дължите ни публична информация за полицейските мерки срещу всеки извършител на престъпление от омраза или закононарушение, виктимизиращо хората от небългарски произход", се казва още в писмото, подписано от председателят на БХК Красимир Кънев. Той уточнява и, че повод за острите му критики към Йовчев е последният случай с нападението над двамата сирийци и един ливанец, след който от полицията на няколко пъти обявиха, че основната версия, по която работи разследването е грабеж. "В този случай, както и в други, нападението е било групово – по данни на потърпевшите извършителите са били 25-има. Жертвите са бити с боксове. В никой от досегашните случаи полицията не обяви какви са последиците от извършеното за извършителите. Това създава за тях и всички други като тях – преносители на омраза и престъпни деяния, атмосфера на безнаказаност в обществото", се казва още в позицията на Хелзинкския комитет.

СДВР задържа трима за нападението над имигрантите от Сирия и Ливан

Задържаните за побоя и грабежа на двамата сирийци и ливанеца, извършени в неделя вечерта в района на кв. "Захарна фабрика", вече са трима, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство във вторник. Ден по-рано стана ясно, че има заподозрян, който по неофициална информация е бил разпознат от тримата пострадали по снимка в полицейските регистри. Засега няма информация за останалите предполагаеми нападатели. Първоначалната информация от СДВР бе, че нападението е извършено от седем човека, въпреки че самите пострадали твърдят, че са били бити с боксове, железа и ножове от над 20 души, изглеждащи като расисти. "Основната версия, по която се работи по случая с нападнатите и ограбени чужденци – двама сирийци и един ливанец, е грабеж, а не ксенофобски подбуди. Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти", увери зам.-шефът на СДВР Христо Терзийски пред бТВ, поддържайки основната версия на разследващите. Тя се подкрепя от факта, че по време на побоя, нападателите са отнели от тримата чужденци около 800 евро и личните им документи. По тази причина и Софийската районна прокуратура образува в понеделник дело за грабеж, което засега се води срещу неизвестен извършител. Зам.-шефът на столичната полиция добави още, че няма и данни за конфликт преди възникването на инцидента в неделя. Чужденците били нападнати, нанесен им е побой и им е отнета голяма сума пари. От МВР обаче избягват да коментират твърденията на пострадалите, чиито близки информираха веднага след нападението, че около 25 скинари са ги нападнали и пребили с боксове, тръби, вериги и ножове. Амнести Интернешънъл обвинява МВР в бездействие Междувременно от международната правозащитна организация Амнести Интернешънъл и Българския хелзинкски комитет (БХК) остро разкритикуваха поведението на българските власти през последните седмици, посочвайки, че омаловажават зачестилите расистки прояви у нас. "Досега, вместо да разследват и да изправят извършителите на тези жестоки нападения пред правосъдието, българските власти се опитваха да ги омаловажат като най-обикновени престъпления. България е задължена по силата на международното право внимателно да разследва всеки възможен мотив за омраза, който може да стои зад тези престъпления", се казва в становище на организацията, публикувано във вторник на сайта й. От Амнести Интернешънъл отбелязват и, че това е седми пореден инцидент с имигранти в България само в рамките на ноември. Напомнят и, че "престъпленията от омраза са обида за човешкото достойнство". Сигналите за расистки нападения в София действително зачестиха рязко през последния месец, след като млада продавачка в денонощен магазин на ул. "Пиротска" бе нападната от чужденец в началото на месеца. Впоследствие бе обявен за издирване алжирец, който бе задържан на гръцка територия, след като бе минал необезпокоявано през границата. Нападението над 20-годишната Виктория Христова обаче провокира ескалация на напрежението между националистическите организации и имигрантското население в София, като прокуратурата дори образува две дела за насаждане на омраза и подбуждане към престъпление срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки и известния провокатор, приближен до новопоявилия се кандидат-политик Николай Бареков – Бисер Миланов-Петното. Засега обаче няма задържани за няколко изолирани случая на нападения на хора от арабски, африкански и ромски произход в превозни средства на градския транспорт и спирки, за които сигнализираха граждани пред медиите. Единствените скинари, които засега бяха задържани за расистко нападение са четирима младежи, заподозрени за побоя над турчин от български произход на ул. "Пиротска". БХК към Йовчев: Вие допринесохте за тази атмосфера От БХК пък изпратиха отворено писмо до вътрешния министър и силов вицепремиер Цветлин Йовчев, в което го директо го обвиняват, че с публичното си поведение лично е допринесъл за "тази атмосфера на безнаказаност за ксенофобията с умишлените си, последователни изявления, представящи търсещите закрила като заплаха за българите". "Време е да покажете на обществото, че не целите чужденците да падат жертви в градовете на "гостоприемния" и "толерантен" български народ. Дължите ни адекватна реакция, която ясно да адресира престъпленията от омраза именно като такива, а не да крие истинските причини под лицемерни обвивки като "грабеж" или "хулигански прояви". Дължите ни публична информация за полицейските мерки срещу всеки извършител на престъпление от омраза или закононарушение, виктимизиращо хората от небългарски произход", се казва още в писмото, подписано от председателят на БХК Красимир Кънев. Той уточнява и, че повод за острите му критики към Йовчев е последният случай с нападението над двамата сирийци и един ливанец, след който от полицията на няколко пъти обявиха, че основната версия, по която работи разследването е грабеж. "В този случай, както и в други, нападението е било групово – по данни на потърпевшите извършителите са били 25-има. Жертвите са бити с боксове. В никой от досегашните случаи полицията не обяви какви са последиците от извършеното за извършителите. Това създава за тях и всички други като тях – преносители на омраза и престъпни деяния, атмосфера на безнаказаност в обществото", се казва още в позицията на Хелзинкския комитет.

СДВР задържа двама и издирва трети за нападението над имигрантите

Задържаните за побоя и грабежа на двамата сирийци и ливанеца, извършени в неделя вечерта в района на кв. "Захарна фабрика", вече са двама, съобщи във вторник зам.-директорът на столичната полиция Христо Терзийски. Ден по-рано стана ясно, че подчинените му са задържали един заподозрян, който по неофициална информация е бил разпознат от тримата пострадали по снимка в полицейските регистри. По думите на Терзийски подчинените му издирват и трети заподозрян. Засега няма информация за останалите предполагаеми нападатели. Първоначалната информация от СДВР бе, че нападението е извършено от седем човека, въпреки че самите пострадали твърдят, че са били бити с боксове, железа и ножове от над 20 души, изглеждащи като расисти. "Основната версия, по която се работи по случая с нападнатите и ограбени чужденци – двама сирийци и един ливанец, е грабеж, а не ксенофобски подбуди. Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти", увери Терзийски пред бТВ, поддържайки основната версия на разследващите. Тя се подкрепя от факта, че по време на побоя, нападателите са отнели от тримата чужденци около 800 евро и личните им документи. По тази причина и Софийската районна прокуратура образува в понеделник дело за грабеж, което засега се води срещу неизвестен извършител. Зам.-шефът на столичната полиция добави още, че няма и данни за конфликт преди възникването на инцидента в неделя. Чужденците били нападнати, нанесен им е побой и им е отнета голяма сума пари. От МВР обаче избягват да коментират твърденията на пострадалите, чиито близки информираха веднага след нападението, че около 25 скинари са ги нападнали и пребили с боксове, тръби, вериги и ножове. Междувременно от международната правозащитна организация Амнести Интернешънъл остро разкритикуваха поведението на българските власти през последните седмици, посочвайки, че омаловажават зачестилите расистки прояви у нас. "Досега, вместо да разследват и да изправят извършителите на тези жестоки нападения пред правосъдието, българските власти се опитваха да ги омаловажат като най-обикновени престъпления. България е задължена по силата на международното право внимателно да разследва всеки възможен мотив за омраза, който може да стои зад тези престъпления", се казва в становище на организацията, публикувано във вторник на сайта й. От Амнести Интернешънъл отбелязват и, че това е седми пореден инцидент с имигранти в България само в рамките на ноември. Напомнят и, че "престъпленията от омраза са обида за човешкото достойнство". Сигналите за расистки нападения в София действително зачестиха рязко през последния месец, след като млада продавачка в денонощен магазин на ул. "Пиротска" бе нападната от чужденец в началото на месеца. Впоследствие бе обявен за издирване алжирец, който бе задържан на гръцка територия, след като бе минал необезпокоявано през границата. Нападението над 20-годишната Виктория Христова обаче провокира ескалация на напрежението между националистическите организации и имигрантското население в София, като прокуратурата дори образува две дела за насаждане на омраза и подбуждане към престъпление срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки и известния провокатор, приближен до новопоявилия се кандидат-политик Николай Бареков – Бисер Миланов-Петното. Засега обаче няма задържани за няколко изолирани случая на нападения на хора от арабски, африкански и ромски произход в превозни средства на градския транспорт и спирки, за които сигнализираха граждани пред медиите. Единствените скинари, които засега бяха задържани за расистко нападение са четирима младежи, заподозрени за побоя над турчин от български произход на ул. "Пиротска".

Бургаски митничари затвориха 16 нелегални казана за ракия

Установиха и 38 случая на незаконна продажба на наливен алкохол

    


Димитър Горов: Бюджетът на кабинета "Орешарски" предвижда 13 млрд. лв. за социални нужди

Бюджетът, който ще се гласува, е плод на прагматизъм. Той има една прилика с предходните бюджети и много разлики. Това заяви в ефира на БНТ народният представите от ПГ на КБ и член на Комисията по бюджет и финанси Димитър Горов.

Мними лекари искат пари от близки на пациента

Измамник, който направо в болницата "ужилил" близък на оперирана жена, е бил задържан в Бургас, минути след като извършил измамата.

Украсяват жив бор с хиляди лампички за Коледа в Разлог

На коледното дърво и други четири по-малки елхи в центъра на града

МВР с мерки срещу настаняването на бежанци на нереални адреси

Служителите на ОДМВР-Хасково съвместно с колегите си от СДВР и областни дирекции в страната извършват проверки на адреси, където биха желали да се настанят бежанците, изчакващи решението на Държавната агенция за бежанци за статута им, съобщиха от МВР, предаде БГНЕС. Във връзка с постъпили в МВР информации за регистрирани множество кандидат-бежанци на едно и също място, е създадена организация за обмен на информация и проверка на адресите. Предприетите действия са с цел осигуряване на контрол на представените от търсещите закрила външни адреси. Органите на реда са насочили усилията и към проверки на лицата, които декларират, че предоставят жилище. Анализ на данните досега сочи, че често съществува практика обещаният адрес да се окаже фиктивен, а търсещите убежище остават без п...

Берлускони ще се кандидатира за евроизборите в България, твърдят италиански медии

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони планира да се кандидатира в България на изборите за евродепутати. Тъй като е осъден в Италия и лишен от право да заема държавна служба, според италианските медии планирал да се представи на вота от името на България или Унгария, твърди италианският вестник „Либеро”, цитиран от БТВ. За евроизборите европейски гражданин може да се кандидатира в която и да страна от ЕС. Медиите в Италия коментират, че ако бъде избран, Берлускони ще си осигури защита от арест и съдебно преследване. В. „Либеро” отбелязва, че Кавалера е в добри отношения с бившия министър-председател Бойко Борисов. Изданието уточнява, че за да се кандидатира у нас, Берлускони трябва да има българско гражданство. Политикът все още е италиански...

На Герена стягат вратарска смяна за мача с Любимец

Хърватинът Горан Блажевич най-вероятно ще пази за Левски срещу Любимец. Снажният вратар напусна по-рано днешното занимание на „сините“, но причината не беше някакъв здравословен проблем, а най-вероятно, за да е по-свеж преди утрешния мач с новака в А група. Блажевич се оформи като втори избор на треньорите в Левски, след като по-голямо доверие получава Пламен Илиев. Последният допусна грешка при втория гол на Черно море, тъй като излезе неразчетено при центрирането на Георги Илиев и последвалия удар с глава на Бакари. „Сините“ със сигурност ще ...

Индия разреши на H&M да отваря магазини на територията ѝ

Компанията ще инвестира 115,5 млн. долара в отварянето на 50 магазина

    


Разкриха 16 нерегистрирани казанa

/КРОСС/16 нерегистрирани казанa, произвеждащи нелегално алкохол, разкриха служителите от отдел „Митническо разузнаване и разследване" /МРР/ към Митница Бургас при извършените проверки от началото на „активния сезон" за варене на ракия. Иззети са 27 съоръжения за изваряване и цялото налично количество нелегално произведен алкохол. Нарушителите ще бъдат санкционирани по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Санкцията за първо нарушение е глоба в размер от 1000 до 3000 лева за физически лица и имуществена санкция от 2000 до 6000 лева за юридически лица. При повторно нарушение глобата за физически лица е от 2000 лева до 6000 лева, а имуществената санкция за юридически лица е в размер от 4000 лв. до 12 000 лева. Освен глобата, нарушителят дължи и акциз върху незаконно произведения алкохол. 7 от затворените нелегално работещи казани са на територията на бургаските селища Сунгурларе, Гълъбец, Лозарево, Равадиново, Ябълчево, Екзарх Антимово и Поморие, 5 са в област Ямбол и 4 в област Сливен. Установени са и други 5 случая на оборудвани и нерегистрирани казани за варене, които не са функционирали по време на проверките. Собствениците им са предупредени с протокол, че съгласно ЗАДС, производството в нерегистрирани казани е нарушение. Паралелно с контрола на обектите за производство на алкохол, служителите от отдел МРР извършват проверки и в търговската мрежа

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване