Ангел Найденов награди началника на ВМА генерал-майор Стоян Тонев

В историята на всяка една институция човек, независимо каква позиция заема, оставя диря, ако има свой собствен почерк. Това е още по-важно, когато става дума за ръководител, който има свой индивидуален стил на работа и управление. С тези думи министърът на отбраната Ангел Найденов се обърна към началника на Военномедицинската академия генерал-майор проф. Стоян Тонев, д.м., днес, на церемония по награждаването му в Министерството на отбраната. Почетният знак на министерството „Свети Георги” - І степен беше връчен на генерал-майор проф.Тонев за н...

Българите сред най-активните жалбоподатели пред Европейски съд в Страсбург

Българите са сред европейските граждани, които най-активно се жалят пред Европейския съд за правата на човека, става ясно от данни на институцията,по време на обучение в Националния институт на правосъдието. Висящите български жалби, които подлежат на разглеждане от съдебен състав в евросъда, са общо 8354 към 24 юли 2013г.

Затяга се примката около онлайн порното с деца

Промени в Наказателния кодекс (НК) затягат примката около педофилите в интернет. С новите текстове, написани от Министерството на правосъдието, се въвеждат евродирективи срещу сексуалната експлоатация на деца.  За първи път у нас ще има изрични наказания за педофилите, които гледат порнографски представления на живо или в реално време в интернет. Промени в Наказателния кодекс (НК) затягат примката около педофилите в интернет. С новите текстове, написани от Министерството на правосъдието, се въвеждат евродирективи срещу сексуалната експлоатация на деца. За първи път у нас ще има изрични наказания за педофилите, които гледат порнографски представления на живо или в реално време в интернет.

ДКЕВР ще събира таксата от зелени перки

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще събира новата такса за производство на ток от вятърна и слънчева енергия.

Даниел Вълчев не отговарял на въпроси от космоса

Бившият вицепремиер и настоящ член на ръководството на партията на Меглена Кунева „България на гражданите” Даниел Вълчев вчера избяга от въпроса дали е източил 17 млн. долара от бившето външнотърговско дружество „Инко“.

Първи депупат напусна Борисов

В ГЕРБ замириса на разпад. Това заяви вчера в кулоарите на Народното събрание червеният депутат Антон Кутев по повод решението на Георги Марков да напусне парламентарната група на ГЕРБ и да стане независим депутат.

Пожар изпепели мъж в София

Пожар изпепели 51-годишен мъж при пожар в столичния квартал „Младост 3", съобщиха от пресцентъра на СДВР, цитирани от "Фокус". 
Сигналът за инцидента е получен около 19:10 часа. Към момента данните са, че човекът е опитал да се стопли, запалил е огън, тръгнал е пожар и вследствие на това човекът е изгорял... Пожар изпепели 51-годишен мъж при пожар в столичния квартал „Младост 3", съобщиха от пресцентъра на СДВР, цитирани от "Фокус". Сигналът за инцидента е получен около 19:10 часа. Към момента данните са, че човекът е опитал да се стопли, запалил е огън, тръгнал е пожар и вследствие на това човекът е изгорял...

Никола Янев: Ще дам всичко от себе си повече хора да научат за "40 до 40"

Проектът на Дарик "40 до 40" откроява позитивните новини, успешните истории, споделените идеи и хората, за които си струва да се разказва в България. След като на 29 ноември Дарик радио обяви списъка на 40-те личности по проекта, материалът в DarikNews.bg за избраните финалисти дни наред беше един от най-четените и споделяните в социалните мрежи. След труден избор журито на проекта определи финалните Топ 40 (сред над 150 номинирани млади иноватори). Те са с различни професии, нестандартни проекти...

15 млрд. лв. за земеделие до 2020 година

15 млрд. лева ще получат българските фермери в периода от 2014 до 2020 г., обяви аграрният министър Димитър Греков по време на дискусия “Справедливото разплащане на евросубсидиите в селското стопанство според традициите на България”, организирана от в. “Български фермер”.От общата сума 10,4 млрд. лева ще бъдат раздадени под формата ... 15 млрд. лева ще получат българските фермери в периода от 2014 до 2020 г., обяви аграрният министър Димитър Греков по време на дискусия “Справедливото разплащане на евросубсидиите в селското стопанство според традициите на България”, организирана от в. “Български фермер”.От общата сума 10,4 млрд. лева ще бъдат раздадени под формата ...

Генерал Стоян Тонев получи почетен знак ”Свети Георги”

Министърът на отбраната Ангел Найденов награди началника на Военномедицинската академия генерал-майор Стоян Тонев с почетен знак "Свети Георги"-Първа степен.

Прокуратурата се отказа от разследване срещу жената на Вальо Топлото

Прокуратурата сама се е отказала от разследването срещу 28-годишната Станислава Димитрова, съпруга на скандалния бивш шеф на столичната „Топлофикация” Валентин Димитров-Вальо Топлото. Причината за решението на прокуратурата е, че не открила доказателства за извършено престъпление, пише в. „Труд”.На 27 юли 2010 г. по сигнал за рекет младата жена беше зрелищно арестувана. Станислава Димитрова, съпруга на Вальо Топлото, бе обвинена за измама в особено големи размери, а сигналът срещу нея беше подаден от бизнес дамата

Разбиха цех за рязане на тютюн в "Красно село"

Полицаи разбиха нелегален цех за рязане на тютюн в столичния квартал "Красно село". По предварителна информация щетата за държавния бюджет от неплатен акциз е за над 76 000 лева.

"Рилски спортист" загуби за трети път и е пред отпадане от Юрочалъндж


Баскетболистите на "Рилски спортист" претърпяха поражение от унгарския "Солнок" със 76:78 в оспорван двубой от група H на Юрочалъндж, игран в Самоков.

Третата загуба в турнира оставя българския тим на предпоследното място във временното класиране и само с теоретични шансове за класиране в следващата фаза.

Възпитаниците на Росен Барчовски изиграха добър мач, въпреки че през по-голямата му част бяха догонващи в резултата. Домакините отстъпиха в първата четвърт с 18:19, но на...

Баскетболистите на ИУ-Варна ще посрещнат 2014 г на върха на "А" група

Баскетболистите на Икономическия университет - Варна ще посрещнат 2014 г на върха на "А" група със 7 победи от 7 мача. Седмата поредна победа бе срещу "Дунав 2007" в Русе с 96:58. Николай Стоянов бе най-резултатен за успеха с 18 точки, а 16 вкара Ивайло Тодоров.

Пожар изпепели мъж в София

Пожар изпепели 51-годишен мъж при пожар в столичния квартал „Младост 3 Пожар изпепели 51-годишен мъж при пожар в столичния квартал „Младост 3", съобщиха от пресцентъра на СДВР, цитирани от "Фокус". Сигналът за инцидента е получен около 19:10 часа. Към момента данните са, че човекът е опитал да се стопли, запалил е огън, тръгнал е пожар и вследствие на това човекът е изгорял...

Румъния слага ръка върху българска светиня

Община Букурещ иска да закупи Солаковия хан, където са живели и работили Любен Каравелов, Васил Левски и Христо Ботев, след като България през 2012 година изпусна златния шанс да притежава историческото място в румънската столица.

Токът - скъп за малки фирми

Дребният бизнес остава извън свободния пазар на електроенергия, тоест не може да договаря ток на по-ниски от определените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цени. Това стана ясно по време на заседание на ведомството във вторник.
По план свободният пазар на ток, при който всеки може сам да избира своя доставчик, трябваше Дребният бизнес остава извън свободния пазар на електроенергия, тоест не може да договаря ток на по-ниски от определените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цени. Това стана ясно по време на заседание на ведомството във вторник. По план свободният пазар на ток, при който всеки може сам да избира своя доставчик, трябваше

Агенции скубят клиенти с импулсни телефони

Около две трети от обявите за продажба или наемане на имоти в сайтовете са менте. Това твърдят родни брокери. Според Иван Велков, председател на Национално сдружение „Недвижими имоти” (НСНИ), най-често става въпрос за подвеждащи, неактуални или дублирани оферти.

Шут за учител за псувни във фейса

Учителят по психология Никола Кисьов беше уволнен дисциплинарно заради скандален статус с псувни и хомосексуални закани във фейсбук.

Статистика: Пол Уокър умря, след като Арън Рамзи от "Арсенал" вкара гол

Арън Рамзи - най-популярният играч на Арън Рамзи - най-популярният играч на "Арсенал", вкара гол срещу бившия си отбор "Кардиф Сити" в събота. Няколко часа по-късно Пол Уокър от "Бързи и яростни" умря в катастрофа с червено "Порше Карера GT" в Лос Анджелис. Това едва ли щеше да впечатли някого, ако не беше поредното ужасно съвпадение между вкараните голове на Рамзи и умрелите

Копи-пейст или колко е важно да си грамотен

Когато се запознах с данните от последното проучване на PISA за българските ученици, си спомних как преди известно време попаднах на форум, в който майки дебатираха проблема с неграмотността. Признавам, че останах изненадана.

Съдът потвърди банкрута на Детройт, който дължи 18 млрд. долара

Федерален съдия Стивън Родс потвърди банкрута на  Детройт.  Снимка: freep.com

Федералният съд потвърди банкрута на американския град Детройт, чийто дългове възлизат на 18 млрд. долара, съобщи Associated Press.

Решението ще позволи да се изплати само малка част от дълговете и ще му предостави защита от кредитори в съответствие със законите при банкрут. Властите одобриха програма за нови инвестиции за благоустройство на града ако се наложи да се преструктуриране на дълга. Местната власт обяви банкрут на 18 юли тази година, заради невзъможността да обслужва дълг от 20 млрд. Долара.

Градът е 11-ти по население в САЩ с 701 000 жители към края на 2012. През 2006 г. населението на Детройт е било 950 000 жители.

Статията "Съдът потвърди банкрута на Детройт, който дължи 18 млрд. долара" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Учени откриха фрапиращи разлики между мозъка на мъжете и жените

В мозъците на мъжете и жените има различни връзки, разкрива ново изследване, което подкрепя стереотипните представи за мъжко и женско поведение. Тези схеми на мозъчните връзки показват фрапиращи разлики между мозъка на мъжете и жените, които помагат да се обясни защо мъжете се справят отлично с едни дейности, а жените - с други", каза професорът по радиология в медицинския факултет на Университета в Пенсилвания д-р Раджини Вирма, цитиран от АФП.

Подпийналите професори с предупреждение за уволнение

Ректорският съвет на СУ е взел решение да им наложи дисциплинарно наказание, защото са уронили доброто име на университета

3 млн. от резерва на касата - за клинични пътеки

3 млн. лв. от резерва на Здравната каса да се използват за повече финансиране по някои клинични пътеки, се разбраха принципно Българският лекарски съюз и ръководството на НЗОК, които продължават обсъждането на новия рамков договор за 2014 г.

Жената на Вальо Топлото-невинна

Три години минаха откакто МВР разпространи шокиращи снимки на млада жена, закопчана с белезници и просната по лице на асфалта. На тях бе запечатан арестът на 28-годишната Станислава Димитрова, съпруга на скандалния бивш шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров-Вальо Топлото. Днес стана известно, че прокуратурата сама се е отказала от разследването срещу нея.

Първи отцепник за рождения ден на ГЕРБ

Навръх 7-ия рожден ден на ГЕРБ първата "люспа" от парламентарната група стана факт. Депутатът от Велико Търново Георги Марков официално вече е независим избраник. Ако той реши да гласува с БСП и ДПС, това би "отървало" управляващите от зависимост от гласовете на "Атака" и за събиране на кворум, и за важни гласувания, за които са нужни поне 121 глас Навръх 7-ия рожден ден на ГЕРБ първата "люспа" от парламентарната група стана факт. Депутатът от Велико Търново Георги Марков официално вече е независим избраник. Ако той реши да гласува с БСП и ДПС, това би "отървало" управляващите от зависимост от гласовете на "Атака" и за събиране на кворум, и за важни гласувания, за които са нужни поне 121 глас

Wall Street губи в трета поредна сесия

Dow Jones отчита най-лошата серия от близо шест седмици, докато инвеститорите обмислят кога Фед ще намали своите стимули

    


Сириец нападна продавачка - тя шампионка по бокс

Сирийски бежанец в понеделник нападна продавачка в столичен магазин, за да я обере, но 19-годишното момиче се оказа шампионка по бокс и отблъсна чужденеца с няколко шамара. Така нападателят остана без плячка, бе задържан и откаран в ареста с белезници на ръцете.
Инцидентът стана около 18,30 ч в магазинче на бул. Сирийски бежанец в понеделник нападна продавачка в столичен магазин, за да я обере, но 19-годишното момиче се оказа шампионка по бокс и отблъсна чужденеца с няколко шамара. Така нападателят остана без плячка, бе задържан и откаран в ареста с белезници на ръцете. Инцидентът стана около 18,30 ч в магазинче на бул. "Сливница", където Борислава...

Мъж загинал при пожар в „Младост"

На мястото на инцидента има полиция и линейки

Знанието не ни върши работа

Грамотността на децата ни куца според международното изследване PISA и България трайно е в последните редици по този показател. Това не е изненада за никого. Така сме си от 2000 г насам. Всъщност изследването показва, че децата ни са като обществото, което не харесваме. Ние сме царе на елементарните сметки, но сложните работи чакаме някой друг

Митниците конфискуваха 16 нелегални казана за ракия

16 нерегистрирани казанa, които произвеждат нелегално алкохол, разкриха в Бургас. Митническото разузнаване започнало проверки от началото на сезона за варене на ракия. Иззети са 27 съоръжения и цялото налично количество нелегално произведен алкохол. 
7 от затворените казани са на територията на Сунгурларе, Гълъбец, Лозарево, Равадиново, Ябълчево, 16 нерегистрирани казанa, които произвеждат нелегално алкохол, разкриха в Бургас. Митническото разузнаване започнало проверки от началото на сезона за варене на ракия. Иззети са 27 съоръжения и цялото налично количество нелегално произведен алкохол. 7 от затворените казани са на територията на Сунгурларе, Гълъбец, Лозарево, Равадиново, Ябълчево,

В Провадия и Дългопол не достигат работници в земеделието

Представители на бизнеса в общините Провадия и Дългопол са заявили, че имат най-голяма нужда от служители в областта на земеделието. Потребността те са посочили на срещи с началника на Регионалния инспекторат по образованието – Варна, Венцеслава Генова.

Букмейкъри обещават още 50 млн. лв. приходи в хазната през 2015 г.

"Всички наши членове ще се лицензират в България и ще плащат данъци, ако промените в Закона за хазарта бъдат приети", декларира официално Европейската асоциация на операторите от разстояние по повод предстоящото евентуално днес гласуване. Това са всъщност най-големите къщи за онлайн залагания, чийто оборот за България се измерва със суми от ...

Апокалипсисът идва в НДК преди Коледа

Бойни хеликоптери изпълват небето. Звучи Вагнер, а апокалипсисът идва, но не сега, а на 5 декември. Тогава в столичното кино “Люмиер” от 19 ч шедьовърът на Франсис Форд Копола от 1979 г. ще бъде показан в пълната си режисьорска версия (153 минути). Единствената прожекция е във връзка със серията от събития по случай 200-годишнината от рождението Бойни хеликоптери изпълват небето. Звучи Вагнер, а апокалипсисът идва, но не сега, а на 5 декември. Тогава в столичното кино “Люмиер” от 19 ч шедьовърът на Франсис Форд Копола от 1979 г. ще бъде показан в пълната си режисьорска версия (153 минути). Единствената прожекция е във връзка със серията от събития по случай 200-годишнината от рождението

Българчетата могат да смятат, но не и да мислят

Малко повече от година - с толкова изостават българските ученици в познанията си от връстниците си от държавите в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), т.е. развитите. С почти 2 г. сме назад от азиатските страни. 
Печалният извод е от анализа на успеха на 15-годишните ученици от 65 държави, които през 2012 г. решаваха .. Малко повече от година - с толкова изостават българските ученици в познанията си от връстниците си от държавите в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), т.е. развитите. С почти 2 г. сме назад от азиатските страни. Печалният извод е от анализа на успеха на 15-годишните ученици от 65 държави, които през 2012 г. решаваха ..

В Испания протестират срещу проучвания за нефт на Канарските острови

Екологични асоциации, представители на регионалните власти, актьори и граждани започнаха в Испания протест срещу проект за проучване за находища на нефт в Канарския архипелаг, предаде АФП.На демонстрация в Мадрид протестиращите представиха манифест, озаглавен „За Канарски архипелаг без петрол”, подписан от над 40 организации, сред които „Грийнпийс” и WWF, както и политически партии, начело със социалистите, които са основната опозиционна сила в Испания.Според екозащитниците сондажите за нефт, които се планира да бъдат извършени от компанията „Р...

Парите за земеделие с 2,5 млрд. повече, стават 15 млрд. лв.

Общо 15 млрд. лв. ще получат българските фермери от 2014 до 2020 г. Това обяви вчера земеделският министър Димитър Греков на дискусионен форум Общо 15 млрд. лв. ще получат българските фермери от 2014 до 2020 г. Това обяви вчера земеделският министър Димитър Греков на дискусионен форум "Справедливото разплащане на евросубсидиите в селското стопанство според традициите на България", организиран от в. "Български фермер". В него участваха и вицепремиерът Зинаида Златанова, шефове от фонд

Платини: Уреждането на мачове ще убие футбола

Президентът на УЕФА Мишел Платини призова всички футболни ръководители да се обединят в битката с „черното тото“, което според него има потенциал да убие играта. Миналата седмица Англия стана поредната страна, която бе разтърсена от разкрития за уредени мачове, като двама души бяха задържани по обвинения в конспирация с цел измама. Бившият френски национал смята, че трябва да се предприемат по-драстични мерки срещу този феномен, който може да накара феновете по света да загубят вярата в си във феър плея. „Този проблем атакува футбола директно“,...

В родословното ни дърво е кодирано всичко, което ще ни се случи

Дълъг предислов:   Тя е от онези жени, които те разтрисат. Впечатляват до такава степен, че са в състояние да обърках иначе подреденият ни твърде релсов личен свят. След срещата си с нея някак по-иначе започваш да чувстваш нещата, които те заобикалят.Красавица е и на първо четене северната й украинска ледена хубост покорява по онзи незабравим блондински начин. Отвъд това, че е най- личната блондинка чисто организационно, известна в България. Блондипрофилът й обаче е само привиден. Зад теменужените й очи и пепеляворусата коса се кри неве...

Стартира сайт за евроизборите

Нов сайт стартира в интернет пространството. Той е за изборите за Европарламент през 2014! Всичко за тях можете да намерите на 24-те официални езика на Евросъюза на адрес: www.elections2014.eu На сайта ще откриете това, което е нужно да знаете за изборите и как те ви дават възможност да изберете Европа такава, каквато я искате.

Гаджето на Златка: Джийсън, ще те убия от бой!

„ЩЕ ТЕ УБИЯ ОТ БОЙ ДА ЗНАЕШ” – така гаджето на Русата Златка отговори на ексцентричния изпълнител в социалната мрежа.

Ненчев и Такев представят Разград на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район

Областният управител Стоян Ненчев и директорът на Дирекция в Областна администрация  Ангел Такев ще вземат участие в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и Регионалния координационен комитет към него. Работната среща ще се проведе утре, 4 декември, в Заседателната зала  на Областна администрация – град Силистра – уточняват от пресцентъра на Областна администрация. Сред темите, които ще се обсъждат са: представяне на обобщени предложения от членовете на регионалните съвети в шестте района, касаеща промяна в зак...

Тайните на мъжете, за които не подозираме

Мислят се за майстори в леглото, но дали са...

    


„Газпром” отложи украински плащания

/КРОСС/ „Нафтогаз Украйна" и „Газпром" се договориха да отложат плащането за газа, доставен от Русия от октомври до декември, за пролетта на 2014 г., заяви председателят на „Нафтогаз Украйна" Евгений Бакулин, съобщава Interfax.ru. РИА Новости предава казаното от Бакулин, че „Нафтогаз" няма да успее да погаси августовското си задължение към „Газпром" до 7 декември, както е било планирано, заради блокираната работа на украинското правителство. Той прибавя, че украинската страна се е обърнала към руския концерн с очакване, че предвид ситуацията, ще бъде проявено разбиране и няма да бъдат предприети извънредни действия. Бакулин оценява августовския дълг на „Нафтогаз Украйна" на 765 млн. долара. Засега „Газпром" не коментира казаното от президента на  „Нафтогаз". В средата на ноември украинският министър на енергетиката Едуард Ставицки заяви, че „Нафтогаз" ще погаси всички дългове към руския си партньор до края на годината и че общият обем на задълженията възлиза на около 1 млрд. долара.

Украйна отложи плащания към „Газпром”

/КРОСС/ „Нафтогаз Украйна" и „Газпром" се договориха да отложат плащането за газа, доставен от Русия от октомври до декември, за пролетта на 2014 г., заяви председателят на „Нафтогаз Украйна" Евгений Бакулин, съобщава Interfax.ru. РИА Новости предава казаното от Бакулин, че „Нафтогаз" няма да успее да погаси августовското си задължение към „Газпром" до 7 декември, както е било планирано, заради блокираната работа на украинското правителство. Той прибавя, че украинската страна се е обърнала към руския концерн с очакване, че предвид ситуацията, ще бъде проявено разбиране и няма да бъдат предприети извънредни действия. Бакулин оценява августовския дълг на „Нафтогаз Украйна" на 765 млн. долара. Засега „Газпром" не коментира казаното от президента на  „Нафтогаз". В средата на ноември украинският министър на енергетиката Едуард Ставицки заяви, че „Нафтогаз" ще погаси всички дългове към руския си партньор до края на годината и че общият обем на задълженията възлиза на около 1 млрд. долара.

Министри в Украйна падат, кабинетът - не (обзор)

Украинското правителство оцеля във вторник при вот на недоверие, но веднага след това стана ясно, че някои министри ще бъдат уволнени.
Само 186 депутати гласуваха за оставка на кабинета на Микола Азаров при необходими най-малко 226 гласа, предаде Ройтерс. Напразни се оказаха надеждите, че ще се образува ново мнозинство. Украинското правителство оцеля във вторник при вот на недоверие, но веднага след това стана ясно, че някои министри ще бъдат уволнени. Само 186 депутати гласуваха за оставка на кабинета на Микола Азаров при необходими най-малко 226 гласа, предаде Ройтерс. Напразни се оказаха надеждите, че ще се образува ново мнозинство.

Търговска верига се извини на жителите на Латвия след трагедията в Рига

12 дни след трагедията, взела 54 жертви в магазин „Максима” в латвийската столица, литовската търговска верига най-сетне се извини на роднините на загиналите, на ранените и на всички латвийци, предаде ИТАР-ТАСС. Извиненията бяха поднесени на специална пресконференция от Игнас Сташкявичус, представител на ръководството на литовския холдинг „Вилняус прекиба”- собственик на веригата магазини „Максима” в трите балтийски страни.„Моля за извинение, че компанията не е направила всичко възможно да предотврати срутването. Искрено съжаляваме, че екипът н...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване