Студент опита да се самоубие пред 200 потребители в интернет (видео)

20-годишен студент от университета в Онтарио се опита да се самоубие на живо по интернет пред погледите на 200 души, пише 20-годишен студент от университета в Онтарио се опита да се самоубие на живо по интернет пред погледите на 200 души, пише "Дейли мейл". Той се идентифицирал се като Стивън и обявил преди акта в сайта 4chan, че възнамерява да се самоубие и да излъчи всичко, за да може потребителите да го гледат. Още по-притеснителен е фактът, че след съобщението

Проф. Константинов: Пресилено се сравняваме с Украйна

Да сравняваме събитията в Украйна със сегашните в България е пресилено. По-коректно е да ги сравняваме със ситуацията ни през 1997 г. Говорим, че България е разделена, но ако знаем как е разделена Украйна, свят ще ни се изве и Европейския съюз трябва да действа много внимателно, за да не провокира сериозен конфликт.

Международен ден на хората с увреждания

През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания. Неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания; достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към тях.

Дядо Коледа като рокер, водолаз, футболист...

Добрият старец се забавлява, преди да раздаде подаръците

    


Василев: Крайно време е България да изрази официална позиция

/КРОСС/Киев не спи! По пътя към своето отстъпление вариантът за жертване на правителството е задължителен при Янакович. Това казва в интервю за Нова тв Илиян Василев, посланик в Русия от 2000 до 2006 г. За мен проблемът е, че Украйна има злощастната съдба да попадне между Русия и ЕС, аза още дипломатът. За Путин случващото се в Украйна е непосредствена заплаха за неговият режим. Той определя събитията в Украйна като „погром", но официална позиция от ЕС няма, напомни Василев. Крайно време е някой от нашите политици да се изправят и България също да изрази официална позиция, призова колегите си дипломати Василев, след като вчера външният министър Кристиан Вигенин заяви, че България ще изчака позицията на ЕС за Украйна. Василев заяви, че не се учудва от позицията на кабинета към момента и допълни: "Аз имам право да очаквам от моите политици това, което трябва, но ако те не могат да го дадат това вече е друга тема, заяви той. Говорим за разделение в България, но в Украйна има 20% руснаци, религиозно разделение и хора, които клонят към Полша, посочи от своя страна Михаил Константинов. Според него е много възможно Украйна да се раздели териториално.    

Дари стария си мобилен телефон и помогни на дете

КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов" и СНЦ „Младежки форум 21 век", организират коледна благотворителна кампания в подкрепа на деца, чиито родители са загинали на работното място. „Дари телефон - помогни на дете!" е мотото на Коледната благотворителна кампания, в която може да се включи всеки, който притежава, но не използва стария си мобилен телефон. Данните сочат, че в България има около 12 млн. мобилни телефони, над 8 млн. от които не се използват. Техните притежатели могат подпомогнат една благородна кауза и да донесат пов...

Варненски свещеници се събират заради изборите за митрополит

Православни свещеници ще се съберат на конференция на служещите във Варненската и Великопреславска митрополия. Конференцията се свиква по настояване на председателите на Църковните настоятелства на храмове в морската столица, като целта е да се преодолеят разногласията, които доведоха до касиране на първия избор на наследник на покойния митрополит Кирил и да се осигури нормално протичане на насрочения за 15 декември нов епархийски вот. Форумът е насрочен за 10,30 часа в Кръглата зала на Църковното настоятелство на Катедралния храм. В писмо до н...

Преглед на печата от 3 декември


Държавно управление

Капитал Daily

Дефицитът в бюджета нараства до 443 млн. лв. през октомври
До края на годината управляващите могат да изхарчат още 1.1. млрд. лв. над това, което са събрали

Сега

МВР отчете два пъти по-малко бежанци през ноември
В граничната зона на Турция чакат големи групи нелегални имигранти

Властта се оплете в абсурдни обяснения за данък "слънце"
Не бива постоянно да се измислят нови такси и налози, заяви...

Най-голямата доброволческа акция в бежанския лагер в Харманли (видео)




Групата "Приятели на бежанците" организира най-голямата досега дарителска акция за бежанците. В събота и неделя (30 ноември и 1 декември) в лагера в Харманли според информацията във "Фейсбук" от дарители са били осигурени три ТИР-а - с дрехи и обувки, храни, хигиенни материали, играчки, както и брошури на различни езици.

Вижте как протече дарителската акция, как живеят и кои са бежанците от лагера в Харманли.


Амнести интернешънъл: България трябва да обуздае насилието над бежанци и имигранти

Българските власти трябва да изпратят ясен сигнал, че ще вземат нужните мерки да обуздаят растящите атаки срещу бежанци и имигранти по улиците на София, заявява правозащитната организация Амнести интернешънъл на официалния си сайт. Призивът е отправен след като двама сирийци бяха ранени при нападение в района на Захарна фабрика в София. Трети човек също е бил мишена на нападението, но успял да избяга без наранявания. Това е седмото подобно нападение по улиците на града от началото на ноември, се казва в съобщението, цитирано от БТА. В...

Томислав Дончев: 2014 г. ще бъде нулева за еврофондове

2014 г. ще бъде нулева за еврофондове. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивши министър по усвояване на еврофондовете Томислав Дончев пред БНТ.

 "България направи грешка с програмния период при усвояване на еврофондовете", каза още Дончев. Според него усвояването на средствата от ЕС е трябвало да започне през 2007 г., но парите са започнали да се 2014 г. ще бъде нулева за еврофондове. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивши министър по усвояване на еврофондовете Томислав Дончев пред БНТ. "България направи грешка с програмния период при усвояване на еврофондовете", каза още Дончев. Според него усвояването на средствата от ЕС е трябвало да започне през 2007 г., но парите са започнали да се

БЧК подпомага хора в нужда по програмата за уязвими граждани

В два пункта на територията на Габрово днес започва втори транш по програмата за уязвими граждани „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз”. Тя се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се прилага от Държавен фонд „Земеделие”. При осъществяването й участват местните власти и Българската агенция за безопасност на храните . Първият пункт в Габрово е на ул. "Станционна" 14 /бивша търговия на едро/ с работно време 8.30 ч. – 12.00 ч. и 16.00 ч. – 18.00 ч. Втори пункт е създаден на ул. „Хаджи Димитъ...

Николай Фенерски: БДЖ импресия

Николай Фенерски - редактор на алманаха "Резерват Северозапад"

Един влак пристига в гарата. И докарва хора отнякъде. Качили са се по линията от различни градчета и села. А другият влак тръгва от тая гара същата. И в него вече са седнали и го чакат да потегли хора, поели към други градчета и села. Защо се разминават влаковете? Че нали по този начин се разминават и хората в тях. И ако аз съм се качил в единия влак, а ти в другия, кога ще се срещнем? А ако никога не се срещнем? Ако никога аз не ти се усмихна и ти не ми отговориш? Страшно е да си го помисля даже. Кой ще е виновен, че сме били в различни влакове? Представяш ли си тъгата, която ще ни глътне? 

Защото ако никога в тоя живот не се срещнем, как ще разбера колко нюанси има усмивката ти, колко различни изражения могат да имат очите ти, колко е приятно да пушим заедно на балкона и да обсъждаме какво са правили днес децата ни в училище? Как ще усетя тръпката да ми се разсърдиш за някоя дреболия или да се скараме, понеже ни е нервно от изминалия ден?

Влакът потегля. Съвсем в началото спира за малко. Това е защото машинистът изпробва по устав дали автоматичната спирачка работи. Моментът, когато тръгваме, но забавяме за минутка, за да размислим има ли какво да ни спре. Какво да ни задържи на тази гара. Има. Винаги има какво.

Мирисът на железниците – това е мирисът на целия прекрасен живот. Не съм си го измислил, онзи Щастливия първи го е споменал. Важното е да не се чувстваш като гара. Може да си обикновен вагон, второкласен, спален, пощенски, може да си нищо и никакъв ремонтен локомотив или мотриса за къси разстояния, всичко може да си, но не и гара. За да вървиш нанякъде, за да не си закотвен само в едно тъжно местенце из коридорчетата на сърцето си.

А хората-гари се делят на крайни и преминаващи. Преминавани. Крайните пак са запазили някакво достойнство. Рано или късно те са нечие начало и нечий край. И съчетаването на начало и край им дава стойност. Те са алфа и омега на нечия любов, раздяла и посрещане, сълзи и усмивки, целувки и целувки.

Понякога си тръгвам от теб. Понякога благодаря на Господа, че не сме се разминали в насрещните влакове. Понякога се чудя какъв ли е твоят маршрут и накъде ли водят твоите коловози. Невъзможно е една душа да се движи само по една релса, а върху съседната да трака сродната нейна душа. Че те биха били цял живот успоредни, никъде нямаше да се пресичат и щяха да разчитат да ги свързват единствено траверсите, тия скучни и омазнени траверси.

Пътувам в мрака. Кондукторът ми иска билета. Винаги го прави. Гратис не може. Можеше някога, когато още бяхме малки. Но пораснахме и вече сме длъжни да си плащаме за грешките и фантазиите. Влакът спира от гаричка на гаричка, но никъде не слизам. Не ми е там мястото. Някъде отвън в далечината под ония жълти светлинки хората си говорят в стаите и край масите, в леглата и до прозорците. Говорят. А после тръгват нанякъде. Заедно или по различни пътеки. Единият си тръгва от другия.

Понякога си тръгвам от теб. А след това винаги се завръщам. Защото ти си моят влак, вагон, купе, моето запазено място. До прозореца, разбира се. Защото без тебе няма движение, няма посока и никакви релси не потракват сънено в мрака. Защото без тебе съм само изоставен жепейски кантон в някоя глуха и отдавна ръждясала линия.

Статията "Николай Фенерски: БДЖ импресия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Кристиано Роналдо с приз "Най-полезен играч" в Испания

Професионалната футболна лига на Испания призна Кристиано Роналдо за най-полезен играч за сезон 2012/13 в Примера дивисион, информира официалният сайт на организацията. Играчът се оказа един от факторите в местния шампионат и получи наградата си на специална церемония. През изминалия сезон португалският национал реализира 55 попадения, записа 12 голови паса и зае второто място в класирането на Примера дивисион с Реал Мадрид. Кристиано Роналдо се присъедини към „белия балет“ през 2009 година. Самият играч сподели след връчването на наградата: „Т...

Парамов: Като слушат мен, чуват и Първанов

/КРОСС/Президентът Георги Първанов е подслушван, тъй като Сергей Станишев е поръчал да подслушват мен. Това заяви пред Нова телевизия финансиста Кольо Парамов. "Станишев тръгва да контролира и ръководи всичко в държавата", посочи той и обясни, че е бил прикачен към група, която така или иначе се подслушва, а чрез него подслушването стига и до Първанов. "Нямам против, че ме подслушваха, защото не смятам, че работя против България, но когато започнахме да правим един голям ляв блок, вече и президентът Първанов бе засегнат от това", коментира анализаторът. Той обясни, че причината да е подслушван, е че критикува вече шести месец властта. "В продължение на месеци аз негодувам, че Данчо Ментата е лицето на икономическите промени и срещу това, че се правят подобни промени, когато хората са на ръба на оцеляването", каза още Парамов. "Всичко ще си дойде на мястото", оптимист е Парамов.      

Украинските власти не планират да въвеждат извънредно положение

Украинските власти не планират да въвеждат извънредно положение. Това заяви министърът на външните работи на Украйна Леонид Кожара по време на телефонен разговор със своя полски колега Радослав Сикорски, предаде УНИАН. Комисията по външните въпроси на полския сенат осъди разпръскването на проевропейските демонстранти и призова Киев да подпише Споразумението за асоцииране към ЕС. По-рано беше съобщено, че министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров ще пристигне в Киев на 5-6 декември. Днес Върховната Рада на Украйна ще проведе извънредно заседание, на което ще разгледа протестните искания, формулирани от опозиционните лидери, пише руският в. „Независимая газета”. В дневния ред са три въпроса - наказването на тези, които са дали заповед на „Беркут&a...

Фетел и Уебър с трогателни жестове за благотворителност

Когато си известен спортист и шампион в някой от най-комерсиалните спортове, какъвто безспорно е Формула 1, не е нужно да вложиш хиляди или милиони за добро дело. Именно това доказаха световният шампион Себастиан Фетел и съотборникът му от тима на "Ред Бул" - Марк Уебър. Двамата пилоти решиха да направят символичен за тях жест, който обаче ще донесе значителен финансов приход за да се спаси животът на няколко души. Фетел и Уебър дариха своите каски, които ще бъдат продадени на благотворителен търг на фондацията Wings for Life. Средствата от търга ще отидат за подпомагане на хора, нуждаещи се от трансплантация на костен мозък. Логото на фондацията пък бе поставено върху болидите на "Ред Бул", като Уебър и Фетел са със статут на посланици за организацията. Све...

Катастрофиралият в Бронкс влак се е движел с три пъти по-висока скорост, отколкото е трябвало

Дерайлиралият преди два дни в "Бронкс" влак се е движел с близо три пъти по-висока скорост в участъка на произшествието, отколкото е трябвало. Според информация, цитирана по Нова телевизия, превозното средство е трябвало да се движи с 48 км/ч, но вместо това е влязло в участъка със 131 км/ч. Няма данни спирачките на влака да са отказали. При катастрофата загинаха четирима души, а 67 бяха ранени, 11 от които са в критично състояние. Инцидентът прилича доста на влаковата катастрофа в Испания, при която на завой до Сантяго де Компостела скоростен влак се разби заради това, че машинистът не е намалил скоростта. При катастрофата загинаха 79 души.

Кличко отрече да има контакти с Бареков

Украинската опозиционна партия УДАР на световния шампион по бокс Виталий Кличко се разграничи от изявленията на Николай Бареков, че "България без цензура" ще изпрати доброволци в нейна подкрепа на протестите в Киев.

Кличко отрече да има контакти с Бареков

Украинската опозиционна партия УДАР на световния шампион по бокс Виталий Кличко се разграничи от изявленията на Николай Бареков, че "България без цензура" ще изпрати доброволци в нейна подкрепа на протестите в Киев.

Петрол АД достигна отрицателен консолидиран собствен капитал от 85 млн. лв.

Акциите на дружеството поевтиняха с 57% във вчерашния ден до 2,3 лв. за акция и 251 млн. лв. пазарна капитализация

    


Парамов: Станишев подслушва мен и Първанов

Финансистът Кольо Парамов се оплака, че лидерът на БСП го подослушва. Той загатна, че има доказателства за това и допълни, че се подслушва и Първанов.

Томислав Дончев: 2014 г. ще бъде нулева за еврофондове

2014 г. ще бъде нулева за еврофондове. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивши министър по усвояване на еврофондовете Томислав Дончев пред БНТ.

 2014 г. ще бъде нулева за еврофондове. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивши министър по усвояване на еврофондовете Томислав Дончев пред БНТ. "България направи грешка с програмния период при усвояване на еврофондовете", каза още Дончев. Според него усвояването на средствата от ЕС е трябвало да започне през 2007 г., но парите са започнали да се

С олимпийска подготовка, но без олимпийски медали

Един проектодокумент разбуни духовете в българския спорт. Разпределение на олимпийските спортове по групи предизвика явни и тайни несъгласия.
Оставяме настрана по какви критерии и по каква схема са наместени българските спортни федерации, развиващи олимпийски спортове, в първа, втора или трета група. Защото на сайта на Министерството на младежта и Един проектодокумент разбуни духовете в българския спорт. Разпределение на олимпийските спортове по групи предизвика явни и тайни несъгласия. Оставяме настрана по какви критерии и по каква схема са наместени българските спортни федерации, развиващи олимпийски спортове, в първа, втора или трета група. Защото на сайта на Министерството на младежта и

Президентът готви вето върху бюджета?

Президентът Росен Плевнелиев даде знак, че може да наложи вето върху бюджета за 2014 г. в частта му за новата такса от 20% върху приходите на вятърните и слънчевите централи. Предложението е внесено от депутати от "Атака" между първо и второ четене на сметките в хазната.

Законът на Мърфи влезе в сила за Бербатов

Димитър Бербатов едва ли празнува вестта за новия си треньор във "Фулъм". Неизбежното се случи и Мартин Йол бе уволнен след шестата поредна загуба на отбора (0:3 от "Уест Хем"). И също неизбежно, той бе заменен от Рене Мюленщайн, който му стана асистент само преди 15 дни.


Историята на този "вечен помощник" е прелюбопитна и е свързана с "Манчес Димитър Бербатов едва ли празнува вестта за новия си треньор във "Фулъм". Неизбежното се случи и Мартин Йол бе уволнен след шестата поредна загуба на отбора (0:3 от "Уест Хем"). И също неизбежно, той бе заменен от Рене Мюленщайн, който му стана асистент само преди 15 дни. Историята на този "вечен помощник" е прелюбопитна и е свързана с "Манчес

Днес да почерпят

Албена Денкова, световна шампионка по фигурно пързаляне.

Проф. Божидар Димитров, историк, директор на НИМ, министър без портфейл в правителството на Борисов, 68 г. 

Володя Стоянов, певец, 53г.

Божидар Петракиев, бизнесмен, 67 г.

Мартин Стоев, треньор по волейбол, 42 г.

Николай Апостолов, депутат в 42-рото НС от ПГ на ГЕРБ, 49 г.

Албена Денкова, световна шампионка по фигурно пързаляне. Проф. Божидар Димитров, историк, директор на НИМ, министър без портфейл в правителството на Борисов, 68 г. Володя Стоянов, певец, 53г. Божидар Петракиев, бизнесмен, 67 г. Мартин Стоев, треньор по волейбол, 42 г. Николай Апостолов, депутат в 42-рото НС от ПГ на ГЕРБ, 49 г.

Полицията в Тайланд премахна барикадите

Протестиращите дори са се здрависали с полицаите

СДВР няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на имигранти


Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти, каза заместник-директорът на СДВР комисар Христо Терзийски в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви. По БНР той допълни, че задържаните за побоя над двамата сирийци и ливанец на бул. "Сливница" в София в неделя вечерта вече са двама.

Терзийски поясни, че трети човек се издирва, като участниците в нападението са били повече, но все още не се знае самоличността на всички. Задържаните и издирвания...

Преглед на печата - 3 декември

Водещи интервюта ИЛИЯН ВАСИЛЕВ, бивш посланик на България в Русия: Страхувам се от египетски сценарий за Украйна - в. Труд - стр. 16, 17 Андрей Фик, технически директор на „Южен поток транспорт": Газопроводът няма да увеличи шума в близките селища - в.

Поредна нощ на протести в Украйна

Държавният глава посъветва протестиращите да не предприемат прибързани действия и да изчакат следващите президентски избори

Запалиха коледните светлини в Дупница

В Дупница официално бяха запалени коледните светлини. Повече коледно настроение и усмивки си пожелаха дупничани, които се събраха на пл.Свобода. Коледното дърво засия във всички цветове, а тази година пускането на светлините беше съпроводено и със заря.   В различни цветове светнаха и сградата на общината, и дърветата около нея. В празничната ...

Константин Вътов е "Млад олимпиец" №1, но вече се състезава за Пловдив

Кюстендилецът Константин Вътов поведе класирането за "Млад олимпиец" до 15 години. Играещият с лява ръка талант е само на 13 години. За съжаление Вътов вече се състезава за клуб от Пловдив- "Стоянстрой", след като защитаваше честта на кюстендилския клуб "Руен", от който бе отстранен по неясни причини баща му Паун Вътов.Константин Вътов е многократен шампион на България и победител в националния турнир "Млад олимпиец" при 12- годишните. След първите два етапа на "Млад олимпиец" до 15 години, Тото води класирането с 458 точки. Само на 4 точки сле...

“Трансперънси”: България запазва нивата на корупция

Корупция

България е на 77-о място в света според най-новия индекс на “Трансперънси Интернешънъл” за възприятието на корупцията.

Класацията включва общо 177 държави, а страната ни има общо 41 от възможни 100 пункта.

България запазва мястото, на което беше и миналата година. 

По-добри показатели от България имат всички балкански държави, с изключение на Албания. Сред най-чистите от корупция държави от “Трансперънси” изреждат Дания, Нова Зеландия, Финландия и Швеция.

Най-сериозен е проблемът в Афганистан, Северна Корея и Сомалия.

Статията "“Трансперънси”: България запазва нивата на корупция" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

България дели място с Тунис и Сенегал по корупция

България дели 77 място с Тунис и Сенегал в класацията за 2013 г. на "Трансперънси Интернешънъл" с индекс 41. Зад нас е Китай, по-чисти са Сърбия (72 място), Румъния (69), Черна гора и Македония (и двете на 67).

Спират временно водата в някои части на столицата

На 4 декември 2013 г. (сряда), във връзка с извършване на строителни дейности на уличен водопровод на ул. „Димитър Доспевски" жк. „Младост" І , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на: жк. „Младост" І - бл. 43 вх. 7, вх. 8, вх. 9, вх. 10, вх. 11, вх. 12. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена пред бл. 43 вх. 10. След възстановяване на водоснабдяването е възможно врем...

Свещеници във Варна притеснени от чистка

Варненските свещеници, които бяха в основата на бунта, довел до касирането на първия избор за Варненски митрополит, са притеснени, че може да останат без хляб. Емисари на бачковския игумен Борис сипели закани към протестиращите, че ще има чистка, ако техният кандидат оглави овдовялата епархия. Това обясни пред “Труд” отец Георги Фотакиев, който Варненските свещеници, които бяха в основата на бунта, довел до касирането на първия избор за Варненски митрополит, са притеснени, че може да останат без хляб. Емисари на бачковския игумен Борис сипели закани към протестиращите, че ще има чистка, ако техният кандидат оглави овдовялата епархия. Това обясни пред “Труд” отец Георги Фотакиев, който

Преглед на печата

Този вторник във вестник "Посредник" четем: Кога започва раздаването на втория транш безплатни храни от ЕС за социалнослаби Какво и защо са трошили буйни глави в село Глава в нощта на 29 срещу 30 ноември Как община Плевен ще защити вековни дъбове в идеалния център на града За кого ще е почивен ден този десети декември и кой ще работи Защо 5 декември ще бъде ден на отворени врати в "Пожарна безопасност и защита на населението" По какъв спорт се запалиха 62 беленски деца от местната градина "Знаме на мира" Какво научаваме от вес...

"Транперънси": Корупцията в България не намалява


България с абсолютно нищо не е променила позицията си в годишната класация за корумпираност на "Трансперънси интернешънъл", представена днес в Берлин. Както и през 2012г. тя е на 77-мо място в света от 177 държави с показател 41 на Индекса за възприятие на корупцията (CPI). 

Отново само Гърция е с по-лоши показатели в групата държави от ЕС - 80-та в света и индекс 40, но в частта от доклада, посветена на Европейския съюз страната е похвалена за бързо подобряване (с 4 пункта от...

„Дари телефон – помогни на дете!”

КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век”, организират коледна благотворителна кампания в подкрепа на деца, чиито родители са загинали на работното място. Подпомагат се 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на деца в неравностойно положение са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти. Благотворителният фонд изплаща еднократни дарения на уязвими лица в тежко фина...

Живеем като червеите в дървото, всеки гризе и си прави път според силите си

Елин Пелин (Димитър Иванов Стоянов), български писател (1877 - 1949г.): "Живеем като червеите в дървото, всеки гризе и си прави път според силите си." (От "Пророк")  

"Зимни принцеси" донесоха подаръци на гимнастички от "Велбъжд"

Гимнастички на "Велбъжд" се завърнаха с отличия от втория турнир "Зимни принцеси" във Велико Търново. В него участваха деца до 10- годишна възраст от цялата страна, с отворени категории, така във възраст имаше по над 40 гимнастички.Кюстендилският клуб се представи с 27 деца, като много от тях успяха да се класират сред първите осем в своите възрасти.Нилана Колевска спечели сребърно отличие при най- малките, родени 2007 година, който играят съчетание без уред. Виктория Вучкова е 8- ма, при родените 2006 година. На този турнир се експериментира с...

Проверки преди Никулден на инспектори и журналисти

Инспектори на Областна дирекция по безопасност на храните и журналисти ще правят съвместни проверки на обектите за търговия с риба и рибни продукти, преди Никулден. Идеята е на директора д- р Първан Дангов, като заявката е съвместните проверки да не са кампанийни. Подавайте сигнали, призова д- р Дангов, преди банкетите и празничните дни по Коледа и Нова година. "Аз и колегите сме на бойна линия и ще проверяваме сигнали, ще си вършим работата и по официалния контрол, за да бъдат спокойни всички. Моята цел е да възпитаме здравна и потребителска к...

Топъл обяд за бездомните

Кампания под наслов "Храна за бездомните" започва днес в Пловдив по инициатива на БЧК и дирекция “Социално подпомагане”. Съвместната акция ще се провежда всеки ден в сградата на бул. “Руски” 13, етаж 1. Хорта без подслон през студените зимни дни ще могат да получат безплатно топъл обяд между 12.30 и 14.30 часа. ...

Кольо Парамов: Подслушват мен и Първанов

Президентът Георги Първанов е подслушван, тъй като Сергей Станишев е поръчал да подслушват мен. Станишев тръгва да контролира и ръководи всичко в държавата.

Пребитите сирийци: Има провокатори за тези ксенофобски прояви

Бяхме нападнати с метални боксове и ножове. Целта на това нападение беше да ни убият, а не да ни ограбят. Това беше ксенофобска проява. Това заяви един от пострадалите сирийци, които в неделя вечерта бяха нападнати на столичния бул. Бяхме нападнати с метални боксове и ножове. Целта на това нападение беше да ни убият, а не да ни ограбят. Това беше ксенофобска проява. Това заяви един от пострадалите сирийци, които в неделя вечерта бяха нападнати на столичния бул. "Сливница", пред Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Той

Битите бежанци: Има провокатори за тези ксенофобски прояви

Бяхме нападнати с метални боксове и ножове. Целта на това нападение беше да ни убият, а не да ни ограбят. Това беше ксенофобска проява. Това заяви един от пострадалите сирийци, които в неделя вечерта бяха нападнати на столичния бул. "Сливница", пред Нова телевизия. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Той Бяхме нападнати с метални боксове и ножове. Целта на това нападение беше да ни убият, а не да ни ограбят. Това беше ксенофобска проява. Това заяви един от пострадалите сирийци, които в неделя вечерта бяха нападнати на столичния бул. "Сливница", пред Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Той

Юанът по-предпочитан от еврото при финансиране на търговски сделки

През октомври делът на юана в акредитивите и вземанията е бил 8,66%, докато делът на еврото е бил 6,64 на сто

    


Попитайте "Топлофикация София"


Ако имате въпроси към "Топлофикация София", сега е моментът да бъдат зададени. "Дневник" приема конкретни въпроси и проблеми с тази компания, на които тя ще отговори.

Питанията можете да отправите като коментар под тази статия, а екипът на вестника ще поеме ангажимент да ги представи на "Топлофикация София".

Срокът за отправяне на питанията е до сряда, 4 декември, 20 часа.

Когато дружеството подготви отговорите на конкретните казуси, те ще бъдат публикувани в...

Центърът и част от "Виница" остават без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии днес без вода ще останат абонатите в района на горната зона на кв.Виница до 19 часа Припомняме, че във връзка с плановия ремонт и реконстукцията на централната градска част във Варна, без вода до полунощ останаха голяма част от варненци.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване