Путин дава 2 млрд. заем на Беларус

Русия и Беларус подписаха споразумения за военно-техническо сътрудничество и информационна сигурност

Ангел имитира Азис

Фолк певецът Ангел взриви мрежата с актьорските си умения, видя BLife.

На гости в новия апратамент на Камерън Диас

Вижте нюйоркското жилище на холивудската звезда

    


Уникално! Холандски хор изпълнява "Болен ми лежи Миле Попйорданов"

 Уникално видео на изпълнение на холандски хор на песента "Болен ми лежи Миле Попйорданов". Вижте видеото:

И "Бешикташ" се нареди на опашката за Бербатов

"Бешикташ" е третият отбор от Турция, който има интерес да привлече българския нападател Димитър Бербатов, информира "Хюриет".

По-рано тази седмица се появиха информации, че "Трабзонспор" и "Галатасарай "вече водят преговори с "Фулъм".

"Арсенал" и "Тотнъм" също са сред вариантите за трансфер на българина, но турската конкуренция явно ще се 
"Бешикташ" е третият отбор от Турция, който има интерес да привлече българския нападател Димитър Бербатов, информира "Хюриет". По-рано тази седмица се появиха информации, че "Трабзонспор" и "Галатасарай "вече водят преговори с "Фулъм". "Арсенал" и "Тотнъм" също са сред вариантите за трансфер на българина, но турската конкуренция явно ще се

Благослов на коледната трапеза /видео/

В  деня на Рождество Христово  в поморийския храм „Св.Рождество Богородично“ тържествено бe отслужена празнична Божествена литургия. С Рождествен концерт се представи и хор “Благовестие”, с диригент Йорданка Туджарова, който се превърна в традиция за града.
Веднага след това пред кафе „Кораба“ и пред читалище „Светлина“ едновременно се състояха организираните от общината Благослов на коледната трапеза.

“Нека да благодарим на Бога за всичко, което имаме и не роптаем за онова, което нямаме. Да сме благодарни за това, което сме постигнали и дори за онова, което не сме постигнали. Нека Бог да благослови Вас и семействата Ви!” каза отец Иван пред кафето в града.

“Нека коледната звезда озари сърцата ни и сгрее душите ни, за да бъдем по-добри един към друг, да даряваме с повече любов близките до нас хора, да вършим и добри дела”, се обърна към поморийци и кметът Иван Алексиев.

За  Благослов на коледната трапеза в снимки може да видете тук!

 

Автомобил за индивидуалисти

Новото Peugeot 308 ще ви накара да се влюбите в него, но не от пръв поглед

    


Да подадем ръка на Димяна от Варна

Димяна е от Варна, миналото лято претърпява тежка катастрофа, в резултат на което получава множество фрактури по цялото тяло. Най-засегнато обаче е главата и, което и до днес я поставя в пълна изолация, а животът и продължава да бъде в опасност.

Мъгла затруднява движението във Видин и Силистра

Пътищата в страната са проходими при зимни условия

БТР и бившият вокалист на "Джудъс Прийст" ще изнесат концерт на Нова година в Каварна


Бившият вокалист на "Джудъс Прийст" и настоящ вокалист на групата "Dio Disciples" Тим Рипър Оунс ще изнесе новогодишен концерт на централния площад в Каварна заедно с група БТР. Това съобщи кметът на града Цонко Цонев, цитиран от агенция "Фокус".

Концертът ще започне от 23.30 часа и по време на него ще има голяма заря. Проявата е безплатна за зрителите и разноските се поемат от общината. За всички посетители са предвидени баници и пелин.

"Тази година отбелязваме 11 години...

Нещата, с които жените плашат мъжете почти до смърт

Вижте с какъв тип поведение можете да накарате новото си гадже да избяга през глава

    


Вместо в преспи Добрич посрещна Коледа на 14°

На 14 градуса се радваха добричлии на Коледа.

Руски кораб заседна в Антарктика

Екип от учени и туристи, които проследяват стъпките на антарктическа експедиция от 1911 година, са заседнали в ледовете на няколко мили от бреговете на Антарктика. Пасажерите на борда на руския кораб "Академик Шокалски" бяха информирани в коледната сутрин, че капитанът е издал сигнал за помощ до морската администрация, базирана във Фалмут, Великобритания.

Повечето от децата в Дом „Другарче” във Варна ще прекарат Коледно-новогодишните празници при семействата си

Повечето от децата в Дом „Другарче” във Варна прекарват Коледните и Новогодишни празници при семействата си. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Татяна Кръстева, директор на заведението. В институцията остават само тези малчугани ползващи постоянна грижа, за които не е предвидено да бъдат взети от роднини и близки.

Напрежение, избори, закони - какво очакват депутатите от 2014 г.?

Антон Кутев, Красимир Велчев и Станислав Станилов пред Dnes.bg

    


Кайро: Мюсюлмански братя са терористи

Египетското правителство обяви движението "Мюсюлмански братя" за терористична организация. Ислямистите спечелиха миналата година първите свободни избори след падането на Мубарак, но военните свалиха президента Мохамед Морси, избран с подкрепата им.

Половин милион в САЩ и Канада са били без ток на Бъдни вечер


Техници отстраняват щетите по електропреносната мрежа, за да бъде възстановено електроподаването към близо половин милион абонати, които посрещнаха Коледа на тъмно и на студено в части от североизточната част на Съединени щати и Източна Канада заради снежните бури през уикенда, предаде Асошиейтед прес. Най-малко 24 смъртни случая се свързват с бурята, някои от жертвите са загинали от отравяне с въглероден оксид в опит да се стоплят.

В Канада жертвите от отравяне с въглероден оксид са...

Дядо Коледа раздаде 7 милиарда подаръци по цял свят

/КРОСС/ По данни на НОРАД или Северноамериканското военновъздушно-космическо командване Дядо Коледа е раздадал 7 милиарда подаръци тази Коледа. Информацията от НОРАД сочи, че пътуването на Дядо Коледа е минало без сериозни проблеми и произшествия. Северноамериканското военновъздушно-космическо командване уточни, че прецизното проследяване на впряга на Дядо Коледа се осъществява чрез засичане на топлинни сигнали от носа на елена-водач Рудолф. Тази година НОРАД изпрати и ескорт от изтребители при навлизането на Дядо Коледа в канадското въздушно пространство. От военновъздушно-космическо командване успокоиха, че бойните самолети просто помагат на Дядо Коледа при влизането му в Северна Америка.  

Корейците щурмуват премиум-сегмента

Kia и Hyundai обещават да създадат неприятности на конкурентите си

    


Консумацията на ядки при бременност предпазва децата от алергии

Много по-малка е вероятността децата да развият алергия към ядките, ако майките им са консумирали ядки по време на бременността. Това показва последно проучване, проведено сред 8000 деца и техните майки. Досега се смяташе, че консумацията на ядки по време на бременност не е полезна.

Дядо Коледа раздаде общо 7 милиарда подаръци

Дядо Коледа завърши обиколката си по света с мисията да зарадва с подаръци всички послушни деца. По данни на НОРАД или Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, което следи пътя на белобрадия старец, тази Kоледа са раздадени 7 милиарда подаръци.

Информацията от НОРАД сочи,             Дядо Коледа завърши обиколката си по света с мисията да зарадва с подаръци всички послушни деца. По данни на НОРАД или Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, което следи пътя на белобрадия старец, тази Kоледа са раздадени 7 милиарда подаръци. Информацията от НОРАД сочи,

Дядо Коледа се отчете: 7 милиарда подаръци по цял свят!

Дядо Коледа завърши обиколката си по света с мисията да зарадва с подаръци всички послушни деца. По данни на НОРАД или Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, което следи пътя на белобрадия старец, тази Kоледа са раздадени 7 милиарда подаръци.

Информацията от НОРАД сочи,                        Дядо Коледа завърши обиколката си по света с мисията да зарадва с подаръци всички послушни деца. По данни на НОРАД или Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, което следи пътя на белобрадия старец, тази Kоледа са раздадени 7 милиарда подаръци. Информацията от НОРАД сочи,

Египет официално обяви "Мюсюлманско Братство" за терористична група

/КРОСС/ Египет обяви ислямисткото движение Мюсюлманско Братство за терористична група, отговорна за атентата в Мансура, при който загинаха 15 души, предаде Агенция Франс Прес. Днес излезе официално изявление на временното правителство, което е подкрепяно от военните, в което групировката бе обявена за терористична, дейсваща извън закона. Групировка, вдъхновена от „Ал Кайда", която е базирана в египетската територия на Синайския полуостров, пое отговорност за самоубийственото нападение във вторник с кола-бомба срещу сграда на полицията северно от Кайро. "Вашите братя в „Ансар Бейт ал Макдис" по Божията воля атакуваха полицейския участък в Дакхалея", се посочва в изявление на групировката, което е публикувано в ислямистки форуми. Египетското движение „Мюсюлмански братя" остро осъди бомбената атака, заявявайки, че това деяние е директна атака срещу единството на египетския народ.  

Рекордно високи температури в Москва

/КРОСС/ В Москва бе измерен абсолютен температурен рекорд за този ден - в 14 ч. местно време (12 ч. българско време) в столицата бяха измерени 3,5 градуса по Целзий, с което бе подобрен предишният температурен рекорд в града от 3,1 градуса, датиращ отпреди повече от един век, това сочат данни на Хидрометеорологичния център на Руската федерация, цитирани от ИТАР-ТАСС. Любопитното е, че към 13 часа местно време температурата вече бе достигнала четрири градуса. Очаква се топлото време да се задържи над Европейска Русия до края на годината.    

Национална стратегия за справяне с "лошата" вода на България

Държавата предлага стратегия за решаване на проблемите във водния сектор и за справяне с безводието в следващите 10 години, тъй като според 35% от българите водата у нас е с много лошо качество.

Пет съвета, за да мине изпитването по-лесно

Ако знаеш, че на следващия ден ще бъдеш изпитан устно, трябва да направиш няколко неща. Подразбира се, че най-важното е добре да си научиш урока. Но има и други хитрини, които ще ти помогнат да се представиш на висота.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 


1. Хапвай витамини и минерали. Наблегни на Ако знаеш, че на следващия ден ще бъдеш изпитан устно, трябва да направиш няколко неща. Подразбира се, че най-важното е добре да си научиш урока. Но има и други хитрини, които ще ти помогнат да се представиш на висота. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 1. Хапвай витамини и минерали. Наблегни на

Коледа е най-доброто време за предложение за брак

51 на сто от жените се надяват партньорът им да ги попита "Ще се омъжиш ли за мен"

    


Предстоящи събития в страната за утре, 26 декември

/КРОСС/ София.От 11.15 часа в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" ще се проведе брифинг, който да обобщи случаите от почивните и празничните дни. От 14:00 часа, на „Орлов мост” ще се съберат демонстрантите от традиционния антиправителствен протест ДАНСwithme. От 15:00 часа, пред сградата на БНБ, ще бъде проведен протест на „Ранобудните студенти” и на студенти, които учат в чужбина, но са се върнали в България за коледните и новогодишните празници. Банско.От 17.00 часа в читалище „Димитър Благоев", град Добринище ще се състои празничен концерт на самодейните състави към читалище „Димитър Благоев". Добрич.От 9.45 часа в ресторант „Лебед" ще се състои традиционен коледен бридж празник. Петрич.От 18.00 часа в ресторанта на хотел „БАЦ" членове и симпатизанти на ПП БАСТА организират коледен празник. Сливен.От 08.00 часа ще започне богослужение по повод Събора на Пресветата Богородица. От 16.00 часа ще се състои празнична вечерня. Смолян.В смолянското село Смилян ще се проведе коледно-новогодишен концерт.  

Лидер на ДСБ рисувал паметника на Благоев

Лидерът на ДСБ в Благоевград и още двама негови приятели са закопчани за денонощие заради гаврата с паметника на Димитър Благоевград, който осъмна изрисуван като Дядо Мраз.

Хороскоп за 2014 г. Водолей (21 януари - 18 февруари) - Здраве и много работа

Тъй като символ на Водолея е човек, който носи съд с вода, този знак може да бъде взет за воден. В действителност обаче той е въздушен, както Близнаците и Везните. Водолеите са далеч от емоциите. От тази зодия е бил римският инженер, който се е погрижил населението да има вода, подавана по тръби. Цивилизация за всички! 
Тъй като символ на Водолея е човек, който носи съд с вода, този знак може да бъде взет за воден. В действителност обаче той е въздушен, както Близнаците и Везните. Водолеите са далеч от емоциите. От тази зодия е бил римският инженер, който се е погрижил населението да има вода, подавана по тръби. Цивилизация за всички!

Коледа е. Да помогнем на Мишо от Варна

Михаил Ивайлов Митев е на 13 години от Варна. Той е болен от рядко и тежко генетично заболяване, известно като муковисцидоза. Лечението и храненето изискват много скъпоструващи лекарства. Това прави невъзможно семейството да се справи с този тежък проблем поради липса на финансови възможности.

Фасадата на къща рухна от бурята във Франция

/КРОСС/ Фасадата на къща рухна вследствие на бурята „Дирк", която предизвика наводнения в град Кемперле, Западна Франция, предаде Агенция Франс Прес. Поройният дъжд и силните ветрове евакуираха стотици хора във Великобритания и Франция, причинявайки смъртта и на най-малко петима души. Хиляди домакинства остават без ток.  

София е най-предпочитана за шопинг и градска екскурзия

/КРОСС/ Най-големият сайт за подбиране на дестинации и хотели в света "Booking.com" попита пътуващи от цял свят какво мислят за София и кои забележителности и традиции ги привличат като туристи. Резултатите от изследването показват, че столицата ни е най-предпочитана за шопинг, както от чуждестранни посетители, така и за гости от цяла България.Според мнозина това е най-добрата дестинация за "градска екскурзия".На трето място туристите нареждат културните забележителности, на четвърто - нощният живот.Петото място е резервирано за бизнесмените, които харесват София като добро място за работна среща. Посетителите на града отбелязват добрата кухня, история и древните забележителности на града. На последните места са планините и парковете около българската столица.  

Буря остави 50 000 домакинства без ток във Великобритания

Близо 50 000 домакинства останаха без електричество на връх Коледа, а стотици бяха евакуирана заради наводнения.

Активист на ДСБ задържан заради боядисването на паметника на Димитър Благоев

Трима души са задържани за 24 часа заради боядисването на паметника на Димитър Благоев в Благоевград. Това съобщиха от ОДМВР-Благоевград. Те са засечени от охранителните камери зад общината, как пристигат с автомобил, слизат от него с чувала и се отправят към паметника.

Албанският президент обърка Коледа и Великден

Буяр Нишани честити "Христовото Възкресение"

Пиян бакшиш се натресе в Ситроен, счупи зъба на клиент

Пиян шофьор на такси е предизвикал катастрофа в Стара Загора, при която е пострадал клиентът му - има контузия на главата и комоцио, счупване на преден горен зъб и охлузване в областта на лявата китка.

Живот в сянката на Калашников

Легендарното оръжие променя човешки съдби в целия свят

    


Солидарността може да ни промени

Извинявам се от името на всички български политици, които и тази година сложиха егото си пред истинските проблеми на хората и не направиха живота ви дори малко по-добър, написа в своето коледно пожелание Николай Бареков.

Видео: Как би изглеждала Коледа във филм на Скорсезе или Кубрик


Чудили ли сте се как би изглеждал коледен филм, режисиран например от Мартин Скорсезе, Ларс фон Триер или пък Стенли Кубрик? Отговор на този необичаен въпрос навръх Коледа дава канадската компания за видео продукции Fourgrounds media inc.

В кратко видео, което бързо обиколи социалните мрежи и се превърна в поздрав за киноманите на днешния празник, с по няколко секунди са разиграни сцени от коледната утрин, но с типичните похвати на някои от най-известните и престижни режисьори в...

Потушиха огъня на Витоша

Към 12 часа е ликвидиран пожарът, възникнал във вторник в землището на с. Кладница, местност „Танчовица", предоха от пресцентъра на МВР.

Sky Sports: Бербатов има нужда да играе другаде

/КРОСС/ Българският нападател Димитър Бербатов беше поставен на втора позиция в класацията на Sky Sports на десетте футболисти от Висшата лига, които се нуждаят от трансфер през януари. Сайтът прави преглед на играчите, които имат нужда да преминат в нов отбор за постоянно или под наем, за да възродят кариерата си.На първо място е Вилфрид Заха от "Манчестър юнайтед", следван от българския ас на Фулъм. За кандидати за подписа на Бербатов се смятат "Трабзонспор", "Галатасарай" и "Арсенал". "Димитър Бербатов не изглежда да е най-щастливият човек на терена, ако се вярва на думите на агента му", пише изданието. "Няма да преча на амбициите на хората. Той е невероятен играч, когото всеки мениджър би искал да има в отбора си, особено аз... Всеки мениджър в света би го искал", заяви от своя страна новият мениджър на Фулъм Рене Мюленстийн. Следващите в класацията са Яго Аспас, Джърмейн Дефоу, Ашли Коул, Емануеле Джакерини и други.    

Куче захапа дете за устната пред хипермаркет в София

4-годишно дете е нахапано от бездомно куче пред хипермаркет в София, съобщи TV7.

Момченцето е прието в Окръжна болница без опасност за живота. 

Животното го е захапало за долната устна.

Инцидентът е станал пред витрината за кебапчета и кюфтета на магазин от голяма верига. Пострадалото дете и неговото семейство са се хранили, когато куче, к 4-годишно дете е нахапано от бездомно куче пред хипермаркет в София, съобщи TV7. Момченцето е прието в Окръжна болница без опасност за живота. Животното го е захапало за долната устна. Инцидентът е станал пред витрината за кебапчета и кюфтета на магазин от голяма верига. Пострадалото дете и неговото семейство са се хранили, когато куче, к

Куче нахапа 4-годишно пред хипермаркет в столицата

4-годишно дете е нахапано от бездомно куче пред хипермаркет в София, съобщи TV7.

Момченцето е прието в Окръжна болница без опасност за живота. 

Животното го е захапало за долната устна.

Инцидентът е станал пред витрината за кебапчета и кюфтета на магазин от голяма верига. Пострадалото дете и неговото семейство са се хранили, когато куче, к 4-годишно дете е нахапано от бездомно куче пред хипермаркет в София, съобщи TV7. Момченцето е прието в Окръжна болница без опасност за живота. Животното го е захапало за долната устна. Инцидентът е станал пред витрината за кебапчета и кюфтета на магазин от голяма верига. Пострадалото дете и неговото семейство са се хранили, когато куче, к

Микробус пропадна в улична дупка във Варна, запълниха я с коледна украса

Микробус пропадна в дупка оформила се на улица в центъра на Варна. Асфалтът е поддал и е пропаднал. Инцидентът е станал днес на ул."Никола Михайловски" в близост до кръстовището с ул."Васил Друмев". За да се забелязва дупката от далеч, граждани я запълниха с подръчни материали и коледна украса.

Депутатите ни надминаха Магелан - обиколили Земята над 19 пъти

За половин година българските депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти. От началото на мандата на това Народно събрание до края на ноември народните представители са пропътували със служебните си автомобили точно 806 708 километра. За сравнение на португалския мореплавател Фернандо Магелан цял живот не му стига и за една обиколка на Земята, тъй като умира преди завръщането си в Европа, но екипажът му успява да завърши първото околосветско пътешествие.

София е най-добра за пазаруване, сочи туристическа класация

Популярният туристически сайт "Booking.com" попита пътуващи от цял свят какво мислят за София и кои забележителности и традиции ги привличат като туристи. Резултатите от изследването показват, че столицата ни е най-предпочитана за пазаруване както от чуждестранни посетители, така и за гости от цяла България. Според мнозина това е най-добрата дестинация за "градска екскурзия". На трето място туристите нареждат културните забележителности, на четвърто - нощният живот, а петото място е резервирано за бизнесмените, които харесват София като добро място за работна среща. Посетителите на града отбелязват добрата кухня, история и древните забележителности на града. На последните места са планините и парковете ни, пише БГНЕС.

Странните и плашещи вярвания за Коледа по света

За българите в коледната питка е нещо познато, но портокалът с червена панделка и забити свещ и сушени плодове не е приет в нашите обичаи, пише БГНЕС. Погледнато от различна гледна точка, Дядо Коледа всъщност е дебел старец, който влиза незаконно в домовете на хората по целия свят един път в годината. Всяка държава има своите странни обичаи за коледните празници, а някъде в традициите има и една не толкова приятелска и весела версия на добрия старец с подаръците. В Австралия децата се страхуват от Крампус, коледен дявол, който бие децата с пръчки. В Гърция подобна роля имат киликанзърите, зли духове, които се крият под земята. През 12-те дни покрай Коледа те излизат над земята и всяват хаос. В Южна Африка разказват на децата как бабата на малкия Дани го пребила до смърт, защот...

Хиляди без ток и в Канада

/КРОСС/ В канадските провинции Онтарио и Квебек над 200 хиляди домакинства също останаха без ток, заради обилните дъждове, които се изляха над страната, прекъсвайки електрозахранването в редица региони, предаде CBC. В южната част на провинция Онтарио 150 абонати са без електричество, докато в Торонто остават засегнатите сгради са 70 хиляди сгради. Според електрическата компания обаче положението постепенно започва да се подобрява. Въпреки усилията на екипите много семейства може да останат без ток до уикенда. Основната пречка пред аварийните екипи са силните ветрове, които се очакват днес.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване