Range Rover Sport - аристократ, който обича калта

Тествахме новото поколение на легендарния британски модел

    


Дядо Благоев като Дядо Мраз

/КРОСС/ Нормалните хора се поздравяваме за Рождество Христово и без да сме непременно дълбоко религиозни. Нормално е. Не е новина и не бих писал есе по въпроса за това, че човещината все пак е естественото състояние на човека - някак си си подразбира. Ненормалните „поздравяват" като лисват кофа помия с усмивка. Това се опитва да направи някой си Жоро Генов, който чука на вратата ми ( във фейсбук, който не ползвам- познатите ми знаят и не се опитват да се свързват с мен в световната клюкарница) с надежда да му отворя и да ми лисне кофата в лицето. „Поздравил" ме е за Рождество Христово във фейсбук с гадно писание, което няма да цитирам, за да не го оставям с впечатлението, че е постигнал целта си. „Уважавам" обаче стремежа му да да стане малко по-известен, предоставяйки името му на показ в ivo.bg , чиято посещаемост надхвърля шестнадесет милиона и половина към момента. Все пак си е за отбелязване: Жоро Генов, успя да направи впечатление с посланието: „Весела Коледа , Иво"...гарнирано с гадно заклеймяване по политически признак! Както се казва, да си свалиш гащите насред мегдана също е начин да се прочуеш! Може и някаква служба да му дадат за подобни заслуги силните на деня. Не съм проповедник и няма да държа проповеди за злобата, но ще отбележа, че в България се води тайна неравна битка срещу насилственото комунизиране на страната ни

От тамагочи до таблет- технологиите на първо място в списъка с подаръци за Коледа

Забравете за играчките, куклите и колелата. На първо място в списъка с коледни желания на децата тази година са компютърните игри и мобилните телефони. Според най-новото проучване почти една трета от децата на възраст до 18 години ще са разочаровани, ако не открият под елхата си последната технологична джаджа, излезнала на пазара.

Бурята в Западна Европа блокира пет департамента във Франция

В пет департамента в Югозападна Франция е обявена тревога заради буря, която бушува в Западна Европа и остави без електроенергия около 80 000 домакинства, предаде БГНЕС. Код оранжево е обявен в департаментите Алп-дьо-От прованс, От Алп, Алп Маритим, Буш дю Рон и Вар заради поройните дъждове и наводненията, като по крайбрежието на Бискайския залив има опасност високи морски вълни, гласи последният метеорологичен бюлетин. Заплаха представлява и повишаването на нивото на реките в областта Бретан, където без ток са около 42 000 домакинства. На северозапад местните власти са поискали от правителството да обяви природно бедствие. Заради бурята над 120 хил. жилища и стотици хиляди французи посрещнаха Коледа на свещи. Мощните ветрове със скорост над 140 километра в час, донесени във Фр...

Още едно „БМВ” полетя в Чая

В болница са били прегледани 38-годишната шофьорка С.Н. и 53-годишният

Три ледоразбивача ще спасяват заседналия кораб в Антарктика

/КРОСС/ Три ледоразбивача са изпратени за спасяването на руския пътнически кораб „Академик Шокалски", който вчера заседна в ледовете на Антарктика, предаде BBC. На борда му се намират над 70 души, включително членове на екипажа, туристи и изследователи. Австралийската служба за безопасност на мореплаването отбеляза, че към момента няма непосредствена опасност за пътниците, но за ледоразбивачите ще са нужни няколко дни, за да достигнат до мястото на аварията.  

Депутатите обиколили Земята 19 пъти за половин година

/КРОСС/ За половин година българските депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти, съобщи bTV. От началото на мандата на това Народно събрание до края на ноември народните представители са пропътували със служебните си автомобили точно 806 708 километра. Техните пътни разходи са за над 450 хиляди лева. За квартирни и дневни изплатените средства от бюджета на парламента са около 208 хиляди лева. През новата година депутатите ще се сдобият с пет нови автобуса за петстотин хиляди лева. 400 хиляди лева не са влезли в банковите сметки на депутатите заради неизвинени отсъствия.  

Украйна очаква още 12 млрд. долара от Русия в началото на 2014 г.


Украйна се надява да получи още в началото на 2014 г. останалите 12 милиарда долара от руския спасителен план за нейната икономика, след като във вторник на Киев бе преведен първият тримилиарден транш. Това заяви днес украинският премиер Микола Азаров, предаде Франс прес.

"Очакваме останалите 12 милиарда долара в началото на идната година", заяви Азаров при откриването на заседание на кабинета след посещение вчера в Москва.

Вчера Украйна получи 3 милиарда долара от руския...

Шофьорка прати кола в река Чая на зловещия завой, където загинаха студентите

Двама асеновградчани са с леки наранявания, след като паднаха с колата си в коритото на река Чая на същото място, където в началото на месеца загинаха студенти.

Пътният инцидент е станал вчера около 22:30 часа на остър ляв завой между Бачково и Асеновград, когато лек автомобил „БМВ" излязъл извън пътя и паднал в реката, съобщи Дарик.

В болниц Двама асеновградчани са с леки наранявания, след като паднаха с колата си в коритото на река Чая на същото място, където в началото на месеца загинаха студенти. Пътният инцидент е станал вчера около 22:30 часа на остър ляв завой между Бачково и Асеновград, когато лек автомобил „БМВ" излязъл извън пътя и паднал в реката, съобщи Дарик. В болниц

Мъж и жена оцеляха по чудо, след като колата им падна в река Чая

Двама асеновградчани са с леки наранявания, след като паднаха с колата си в коритото на река Чая на същото място, където в началото на месеца загинаха студенти.

Пътният инцидент е станал вчера около 22:30 часа на остър ляв завой между Бачково и Асеновград, когато лек автомобил „БМВ Двама асеновградчани са с леки наранявания, след като паднаха с колата си в коритото на река Чая на същото място, където в началото на месеца загинаха студенти. Пътният инцидент е станал вчера около 22:30 часа на остър ляв завой между Бачково и Асеновград, когато лек автомобил „БМВ" излязъл извън пътя и паднал в реката, съобщи Дарик. В болниц

Само една сила, която може да промени човека - любовта

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи празнична света литургия

    


Втори трилър при Чая – BMW отново полетя в реката

Двама асеновградчани пострадаха, след като колата им падна в река Чая. Причините за катастрофата са движение с несъобразена скорост спрямо пътните условия и загуба на контрол над автомобила.

Повече от 1/3 смятат водата за много лоша

През 2023-та ще плащаме по 4 лева за кубик, похвалиха се от регионалното министерство

Цената на петрола отново ще тръгне надолу през 2014 г.

Ако запасите в САЩ започнат отново да се повишават, цените ще паднат до 93-96 долара, а впоследствие и до около 90 долара към края на първото тримесечие

    


За половин година депутатите обиколили Земята 19 пъти

За половин година българските депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти, съобщи bTV. 

От началото на мандата на това Народно събрание до края на ноември народните представители са пропътували със служебните си автомобили точно 806 708 километра.

Някои депутати са предпочели да ползват личните си автомобили, за да отидат до избирателните За половин година българските депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти, съобщи bTV. От началото на мандата на това Народно събрание до края на ноември народните представители са пропътували със служебните си автомобили точно 806 708 километра. Някои депутати са предпочели да ползват личните си автомобили, за да отидат до избирателните

Bosch разработва нова система start-stop

/КРОСС/ Компанията Bosch работи върху система start-stop от ново поколение. Както съобщава изданието Daily Fusion,цитирано от Automedia, нейната основна разлика от досегашните е, че ще „гаси" мотора и при движение по инерция. Това става възможно, когато електронната система прецени, че условията на пътя и скоростта на автомобила са напълно достатъчни, за може той да продължи да се движи без да се забавя. Тогава технологията ще „гаси" двигателя до момента, в който шофьорът натисне педала на газта. Инженерите на Bosch са провели стотици изпитания, които показват, че средно през 30 % от времето двигателят на автомобила работи напразно. Това означава, че се губи и сериозно количество гориво. Що се касае до реалните пътни условия, новото поколение на системата start-stop ще позволява на водачите да пестят около 10 % от горивото. В технически план новата система ще се нуждае от разширяване на програмното обезпечение от страна на компютър, както и от няколко допълнителни датчика. Конструктивно тя няма да се различава от настоящата, което означава, че ще може да бъде поставена без проблем във всеки автомобил. Технологията ще позволи и намаляване на изхвърлените вредни емисии СО2 с около 30 %. Освен това в Bosch работят и върху нова механична скоростна кутия, която в задръстване ще може да работи и като автоматик. Инженерите на компанията са разработили механизъм - eClutch, който изцяло се управлява от електроника

2014 ще е годината на разминаването

/КРОСС/ 2014 година вероятно ще бъде годината на разминаването между Федералния резерв, Европейската централна банка и Японската централна банка. Такава прогноза направиха финансисти и експерти пред Bloomberg. "Това, което наблюдавахме през тази година е, че от юни насам имахме най-ниските лихвени проценти на най-силно представящите се капиталови пазари. Ясно е, че това няма как да продължи вечно", коментира финансистът Яник Науд. По думите на Науд възходящият тренд на западните пазари има още потенциал, но само докато дългосрочните лихвени проценти останат на тези ниски нива.    

Депутатите обиколили Земята 19 пъти само за половин година

За половин година българските депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти, съобщи bTV. 

От началото на мандата на това Народно събрание до края на ноември народните представители са пропътували със служебните си автомобили точно 806 708 километра.

Някои депутати са предпочели да ползват личните си автомобили, за да отидат до избирателните За половин година българските депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти, съобщи bTV. От началото на мандата на това Народно събрание до края на ноември народните представители са пропътували със служебните си автомобили точно 806 708 километра. Някои депутати са предпочели да ползват личните си автомобили, за да отидат до избирателните

Варненски композитор ще съди китайска фирма, играчки пеели негова песен без разрешение

Китайски играчки запяха българската детска песничка "Ало, ало, Слънчице!". В предаването "Здравей България" на Нова обаче варненският композитор и продуцент Доно Цветков се закани да съди производителя им, защото са пропуснали да искат разрешението му.

Бойко Борисов: Дано и на държавата се падне паричката

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов се похвали в социалната мрежа Facebook, че паричката от коледната питка се е паднала на него. "С дъщеря ми Венета на Бъдни вечер. Паричката се падна на мен. Да сте ми живи и здрави и много щастливи.

Барак Обама и Мишел ще се развеждат

/КРОСС/ Американското издание "The Nation" съобщи, че скоро президентът на САЩ Обама може да се разведе със съпругата си Мишел. Журналисти от вестника твърдят, че президентът Барак Обама и първата дама Мишел вече спели в отделни спални. Според журналистите Барак Обама и Мишел все още са заедно главно заради децата и политическата кариера на президента. Съпругата обаче вече е обсъждала бъдещия развод с юристи и се готвела да се изнесе от Белия дом. "The Nation" твърди, че отношенията между съпрузите са се влошили след гафа на американския лидер по време на поклонението пред Нелсън Мандела, когато той се снима с министър-председателката на Дания Хеле Торнинг-Шмит.  

Направления няма заради изчерпани лимити

/КРОСС/ Масово здравноосигурени пациенти ходят на платен преглед при специалисти заради липса на направления. От Асоциацията на общорактикуващите лекари в страната алармираха, че се в момента има поредна криза с талоните за лекарите-специалисти, пише Dnes. Семейни лекари от Пловдив предупреждават пациентите си, че спират с издаването на направленията, защото са превишили лимита. Това се прави, защото Здравната каса ги глобява с 90 лева за всеки издаден талон над полагащите им се за месеца. Подобен е проблема и в другите градове. Заради липсата на направления, голяма част от пациентите решават да сменят личния си лекар. Катя Митева е доцент в УНСС. Всеки месец тя плаща здравните си осигуровки. Преди няколко дни отива при личния си лекар, но той й отказва направление за специалист. „Отказаха ми направление за „Уши, нос и гърло" и се наложи да си платя за преглед, отвратена съм от здравната система, защото работя на трудов договор, а не ми зачитат правата като пациент", сподели тя. Доктор Стоил Стоилов твърди, че не отказва направления на своите пациенти, въпреки че и на него му се е случвало да превиши лимита на направленията и да бъде глобяван от здравната каса. Той е недоволен и от факта, че почти всеки пациент идва при него с искане за направление, без дори да бъде прегледан

България през 2013 година: Проектът "Южен поток"

Освен политическия обзор на годината, Actualno.com представя на Вас, уважаеми читатели, няколко важни икономически теми, които оказаха и оказват много голямо влияние върху живота в България. Продължаваме с газопровода "Южен поток". Безспорно проектът бе една от най-дискутираните теми през тази година. Именно през 2013 той официално стартира в България, но причините за интереса към него са много – вложението на милиарди като инвестиция, въвличането на редица страни, спекулациите чии интереси са замесени и последното – ще предоговорят ли всички държави-участнички в проекта условията според изискванията на ЕС? Дебатите около „Южен поток” бяха разгорещени още в края на миналата година. Тогава кореспондентът на "Комерсант" в Българ...

Печка овъгли мъж в дома му ден преди Коледа

Мъж от Велико Търново загина в пожар, избухнал в собствения му дом. Унищожени са още домашно имущество и са опушени 80 кв.м. стени. Причина за възникване на пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди, обясниха пожарникарите.

Мъж загина в дома си при пожар

/КРОСС/ Мъж загина при пожар в Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на „Пожарна безопасност и защита на населението" - Велико Търново. Вчера, в 09.49 часа е получен сигнал от 112 за пожар в апартамент, намиращ се на ул. „Панайот Цвикев" в града. В следствие на пожара загива собственикът на жилището, унищожени са и домашното имущество и са опушени 80 кв.м. стени. Причина за възникване на пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди. Пожарът е ликвидиран от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението'" - Горна Оряховица с един пожарен автомобил и четирима пожарникари. Снимка: Булфото, всички права запазени 

Фабио Капело ще подпише новия договор с Русия след Нова година


Фабио Капело ще подпише нов договор като селекционер на руския национален отбор по футбол след Нова година, съобщи министърът на спорта на Русия Виталий Мутко в ефира на телевизионния канал "Русия 24". 

Всички детайли по договора вече са съгласувани и подписването му е било възможно да се случи още преди жребия за световното първенство в началото на декември. 

Италианецът застана начело на руския тим през лятото на 2012 г. и под негово ръководство "сборная" се класира за...

Гюндоган ще се завърне съвсем скоро

/КРОСС/ Полузащитникът Илкай Гюндоган съвсем скоро ще се завърне в игра, след продължително лечение на контузия. Плеймейкърът вече е направил една пълноценна тренировка с тима преди загубата от "Херта" с 1:2 в последния есенен мач от Бундеслигата. В момента тимът е във ваканция преди да се събере в началото на януари за лагер. "Разбира се, доволен съм, че успях за първи път от толкова време да тренирам с останалите след толкова трудни моменти. Надявам се прогресът да не спре през празниците, за да мога да се върна в игра при подновяването на сезона", заяви Гюндоган за вестник "Билд". Европейският вицешампион започва подготовка на 5 януари. От 9 до 17 януари е предвиден тренировъчен лагер в испанския курорт Манга.  

Финансист: Има лъч светлина за икономиката през 2014 г.

Новата година дава шанс за появата на лъч светлина що се отнася до икономиката. „Чисто технически много неща започнаха леко да се преобръщат". Това заяви пред Нова телевизия финансовият експерт д-р Банчо Банев. 

Банев заедно с блогъра Асен Генов и Мохамед ал Бармауи от „Свободна Сирия" направиха обзор на важните събития през отминаващата ... Новата година дава шанс за появата на лъч светлина що се отнася до икономиката. „Чисто технически много неща започнаха леко да се преобръщат". Това заяви пред Нова телевизия финансовият експерт д-р Банчо Банев. Банев заедно с блогъра Асен Генов и Мохамед ал Бармауи от „Свободна Сирия" направиха обзор на важните събития през отминаващата ...

Финансист: През 2014 г. има лъч светлина за икономиката

Новата година дава шанс за появата на лъч светлина що се отнася до икономиката. „Чисто технически много неща започнаха леко да се преобръщат Новата година дава шанс за появата на лъч светлина що се отнася до икономиката. „Чисто технически много неща започнаха леко да се преобръщат". Това заяви пред Нова телевизия финансовият експерт д-р Банчо Банев. Банев заедно с блогъра Асен Генов и Мохамед ал Бармауи от „Свободна Сирия" направиха обзор на важните събития през отминаващата ...

Бомба от ВСВ евакуира 300 души в Белгия

/КРОСС/ Повече от 300 души от белгийския град Гент бяха принудени да прекарат Коледа извън домовете си, заради бомба от времето на Втората световна война. Авиобомбата с тегло 108 кг е била открита при строителни работи в градината на частен дом близо до гарата, предаде bTV. Пристигналите на мястото сапьори наредиха на жителите в радиус от 300 м да се евакуират. В продължение на няколко часа беше блокирано също жп движението по направлението Гент-Брюксел.  

За повече обич и милосърдие към хората в нищета призова патриарх Неофит на Коледа


"Да проявяваме повече обич, състрадание и милосърдие към нашите ближни, които са в нищета, болест и скърби. Да изпълним християнския си дълг към тях, да облекчим съдбата им, за да бъде рождественската ни радост пълна". Това призова българският патриарх Неофит в празничната Света литургия за Рождество Христово в катедралния храм "Св. Александър Невски" снощи.

Десетки вярващи бяха изпълнили храма. Гости бяха и президентът Росен Плевнелиев и премиерът Пламен Орешарски.
...

Две момичета пострадаха при катастрофа

Колата им е паднала в река край Гоце Делчев

    


Неофит: Всеки, повярвал в Него, може да стане син Божи

Днес българският патриарх отслужи Св. Литургия за Рождество Христово в храм-паметника "Св. Александър Невски"

Блогър: Оставката на правителството вече е ужасно закъсняла

/КРОСС/ Обзор на важните събития през отминаващата 2013 година и прогноза за това какво ни очаква през следващата направиха в „Здравей, България" блогърът Асен Генов, Мохамед ал Бармауи от „Свободна Сирия" и финансовият експерт д-р Банчо Банев. Тримата говориха за протестите, кризата с бежанците и икономическата ситуация на страната. „Чисто технически много неща започнаха леко да се преобръщат. Спря драстичното и редовно покачване на цените на тока, започна и поевтиняване на електроенергията, а през зимата българина го вълнуват сметките", заяви Банчо Банев. По думите му обаче намаляването на бедността е дълъг процес и за нея е рано да се говори. „Има фактори за обръщане на палачинката след обедняването в продължение на 20 години", коментира обаче икономистът, който подкрепя правителството, но смята, че за коалиционния кабинет е добре да работи в условия на протест. Блогърът Асен Генов обаче видя в думите на Банев прословутите „опорни точки" на управляващите. „Заклинанието "Протестирайте, защото това ни помага" очевидно работи, но истината е малко по-различна. В момента в България имаме ясни индикации, че се оттеглят инвеститори. Управляващите не успяха да разсеят и съмненията за това как ще бъдат усвоени милиардите в заеми", каза той. Според Генов има много парадокси, които сочат недвусмислено, че оставката на правителството вече е „ужасно закъсняла"

Един от всеки трима българия смята, че водата в България е с лошо качество

Всеки трети българин счита, че водата в България е с много лошо качество. Всъщност цифрата е 35%, а заради проблема държавата предлага стратегия за решаване на проблемите във водния сектор и за справяне с безводието в следващите 10 години, информира bTV.В Стратегията са записани инвестиции за рехабилитация на водопроводната мрежа и изграждане на канализации в размер на 12 милиарда лева. Освен това загубата на вода трябва да се ограничи с 2/3 до 2023-та година, защото сега между 60 и 80% от питейната вода се губят по мрежата.Предстои и вдигане на цената с по няколко стотинки на година, така че през 2024-та да стане близо 4 лева за кубик. В краткосрочен план още през 2014-та трябва да се сложи край на безводието в някои райони чрез изграждане на язовири."За първи път от 20 години започв...

Патриарх Неофит благослови българите и страната

В патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" той отслужи

Убиха 3-ма до посолството на САЩ в Кабул

Екстремисти от движението на талибаните поеха отговорност за ракетните атаки в столицата на Афганистан. Рано сутринта близо комплекса на американското посолство в Кабул паднаха две снаряда. Убити са 3-ма полицаи.

Nikkei затвори над 16 хил. пункта за първи път от 2007 г.

Сесията в Токио и Шанхай премина спокойно

    


Лошото време остави хиляди без ток във Великобритания и Франция

Поройни дъждове и силни ветрове със скорост до 130 километра в час връхлитат вече трети ден Южна и Западна Великобритания, а заради проливните дъждове над 300 района от страната обявиха тревога поради опасност от наводнения. Във Франция над 120 хиляди домакинства останаха без електричество заради силната буря "Дърк", а в Ирландия - около 4000 къщи в западната част на страната. Във Великобритания бурята "Дърк" остави без ток близо 50 000 сгради, като местните власти не изключват нови повреди.  Нарушено е пътното, железопътното и въздушното движение. Френските власти затвориха летището на курортния град Ница, където се е спуснала мъгла и духа поривист вятър. Морското вълнение край града стигна такъв размах, че кметството препоръча на гражданите и туристите да не стъпват на прочутата Английска алея край брега, за да не бъдат отнесени навътре във водата. Жителите на редица близки градове получиха от местните власти есемеси с предупреждение, че лошото време може да застраши живота им.  По средиземноморското крайбрежие на Франция се очакват валежи над 120 милиметра. "Оранжева" тревога е обявена в пет югоизточни и три западни френски департамента. Все още са наводнени улиците на град Кемперле в северозападната област Бретан, където водата повреди основите на четириетажна сграда и тя рухна, но жителите не пострадаха, тъй като успяха да я напуснат навреме.

Лошото време остави хиляди без той във Великобритания и Франция

Поройни дъждове и силни ветрове със скорост до 130 километра в час връхлитат вече трети ден Южна и Западна Великобритания, а заради проливните дъждове над 300 района от страната обявиха тревога поради опасност от наводнения. Във Франция над  120 хиляди домакинства  без електричество заради силната буря "Дърк", а в Ирландия около 4000 къщи в западната част на страната останаха без електричество заради лошото време. Във Великобритания бурята "Дърк" остави без ток близо 50 000 сгради, като местните власти не изключват нови повреди.  Нарушено е пътното, железопътното и въздушното движение. Френските власти затвориха летището на курортния град Ница, където се е спуснала мъгла и духа поривист вятър. Морското вълнение край града стигна такъв размах, че кметството препоръча на гражданите и туристите да не стъпват на прочутата Английска алея край брега, за да не бъдат отнесени навътре във водата. Жителите на редица близки градове получиха от местните власти есемеси с предупреждение, че лошото време може да застраши живота им.  По средиземноморското крайбрежие на Франция се очакват валежи над 120 милиметра. "Оранжева" тревога е обявена в пет югоизточни и три западни френски департамента. Все още са наводнени улиците на град Кемперле в северозападната област Бретан, където водата повреди основите на четириетажна сграда и тя рухна, но жителите не пострадаха, тъй като успяха да я напуснат навреме.

Над 120 000 семейства във Франция останаха без ток заради силна буря

В навечерието на Коледа над 120 хиляди домакинства останаха без електричество в следствие на силната буря Дирк. Вятърът, чиято скорост надхвърли 140 километра в час, повали множество дървета и повреди линиите на електроснабдяването. Силните проливни дъждове станаха причина за наводняване на улиците в град Кемперле в Бретан. В този район по време на бурята са регистрирани пориви на вятъра със скорост до 230 километра в час. Напрегната остава ситуацията и по средиземноморското крайбрежие в югоизточната част на страната. Падането на обилни валежи може да доведе не само до преливане реките, но и до наводняване на крайбрежните райони заради повишаване на морското ниво. В най-голяма опасност са департаментите Буш дю Рон, Вар и Приморски Алпи. В средиземно море е възможно възникването на много високи вълни, предупреждава френският метеорологичен център. Междувременно в Ирландия около 4000 къщи в западната част на страната останаха без електричество заради лошото време.  Най-силно е засегнат регионът Норт Майо, спасителните екипи съобщават, че са възстановили електричеството в по-голямата част от град Голуей. Спасители възстановяват електричеството и в Инис Мор.  Очаква се ветровете да достигнат 130 километра в час и ще повишат риска от паднали дървета по пътищата.

Откриха мъж, загинал в дома си при пожар

Мъж загина при пожар в Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на „Пожарна безопасност и защита на населението" - Велико Търново. 

Сигналът за инцидента е подаден вчера, в 09:49 часа. Съобщено било за пожар в апартамент, намиращ се на ул. „Панайот Цвикев" в Търново. В следствие на пожара загива собственикът на жилището. 

Унищожени са домашно Мъж загина при пожар в Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на „Пожарна безопасност и защита на населението" - Велико Търново. Сигналът за инцидента е подаден вчера, в 09:49 часа. Съобщено било за пожар в апартамент, намиращ се на ул. „Панайот Цвикев" в Търново. В следствие на пожара загива собственикът на жилището. Унищожени са домашно

Мъж загина при пожар в Горна Оряховица

Мъж загина при пожар в Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на „Пожарна безопасност и защита на населението Мъж загина при пожар в Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на „Пожарна безопасност и защита на населението" - Велико Търново. Сигналът за инцидента е подаден вчера, в 09:49 часа. Съобщено било за пожар в апартамент, намиращ се на ул. „Панайот Цвикев" в Търново. В следствие на пожара загива собственикът на жилището. Унищожени са домашно

Терористична организация атакува гръцката Кока-кола

Компанията изтегля продукти от пазара след заплахите за поставяне на солна киселина, отправена от Неформалната анархистична конфедерация

прочети повече

Разкриха контрабанден тунел между Китай и Хонконг

Китайски контрабандисти са прокопали тунел между град Шънчжън и Хонконг, като са го укрепили с бетонни подпори и дори са направили релсов път, по който да превозват контрабандни стоки, съобщи местен сайт.

76 коледни елхи греят в дома на американка

/КРОСС/ Всяка година медицинската сестра от град Елизабетаун Сесилия Томас украсява дома си с цяла колекция от коледни елхи, чийто брой през тази година достигна 76, съобщава телевизия NBC. Тя започва да украсява дома си за Коледа веднага след Хелоуин. В дома й елхички има във всяка стая, включително в банята и гаража. „Харесва ми тяхната светлина и яркост, всичко това ми напомня за специалния дух на Коледа", споделя Томас. Американката посочва, че традицията цялата къща да се украсява с празнични дървета е възникнала в семейството преди 30 години.  

Довечера е "Българската Коледа"

Традиционната благотворителна инициатива тази година ще събира средства за деца с увредено зрение и увреден слух

Честита Коледа от Бербатов

Димитър Бербатов не пропусна възможността да поздрави българските си фенове за Коледа.
Централният нападател на Димитър Бербатов не пропусна възможността да поздрави българските си фенове за Коледа. Централният нападател на "Фулъм" направи това със снимка в социалната мрежа фейсбук. На нея той позира с Дядо Коледа, който пък дължи надпис на английски и български, с който пожелава весело Рождество. За разлика от почитателите си Митко няма да празнува.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване