Автомобил за индивидуалисти

Новото Peugeot 308 ще ви накара да се влюбите в него, но не от пръв поглед

    


Семейство Обама се развежда?

Скоро президентското семейство Обама може да се разведе, съобщава The National Enquirer.

Редица световни агенции предават, че президентът Барак Обама и първата дама Мишел вече спели в отделни спални.

Според медиите Барак Обама и Мишел все още са заедно главно заради децата и политическата кариера на президента. Съпругата обаче вече е обсъждал Скоро президентското семейство Обама може да се разведе, съобщава The National Enquirer. Редица световни агенции предават, че президентът Барак Обама и първата дама Мишел вече спели в отделни спални. Според медиите Барак Обама и Мишел все още са заедно главно заради децата и политическата кариера на президента. Съпругата обаче вече е обсъждал

Семейство Обама пред развод?

Скоро президентското семейство Обама може да се разведе, съобщава The National Enquirer.

Редица световни агенции предават, че президентът Барак Обама и първата дама Мишел вече спели в отделни спални.

Според медиите Барак Обама и Мишел все още са заедно главно заради децата и политическата кариера на президента. Съпругата обаче вече е обсъждал Скоро президентското семейство Обама може да се разведе, съобщава The National Enquirer. Редица световни агенции предават, че президентът Барак Обама и първата дама Мишел вече спели в отделни спални. Според медиите Барак Обама и Мишел все още са заедно главно заради децата и политическата кариера на президента. Съпругата обаче вече е обсъждал

Тракторист загина на Бъдни вечер

Той се обърнал с машината в дере

    


Мощни ветрове оставиха 120 хил. жилища без ток във Франция

/КРОСС/ Мощните ветрове със скорост над 140 километра в час оставиха без ток над 120 хил. жилища и стотици хиляди души във Франция посрещнаха Коледа на свещи, съобщи ИТАР-ТАСС. Три западни департамента от общо 96-те във Франция още не са отменили "оранжевата" тревога. Поройни дъждове наводниха улиците на град Кемперле в северозападната област Бретан, където са регистрирани пориви на вятъра със скорост до 230 километра в час. По време на бурята в Атлантическия океан край Бретан, на 200 мили от брега, в морето паднаха от товарен кораб близо 80 контейнера, които сега застрашават други плавателни съдове. Остава напрегната ситуацията по средиземноморското крайбрежие - в Югоизточна Франция.В Средиземно море е възможна появата на много високи вълни, предупреждава френският метеорологичен център. Временно са затворени ски пистите и влековете в повечето планински курорти в Пиринеите, където скоростта на вятъра наближи 200 километра в час. Според синоптиците проливни дъждове се очакват и днес над по-голямата част от територията на Франция.  

Двама се отърваха с леки наранявания след падане с кола в р. Чая

Двама асеновградчани са с леки наранявания, след като паднаха с колата си в коритото на река Чая, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Англия очаква с рекорд футболната Коледа

Пет отбора на върха, разделени само от две точки - Англия посреща футболната Коледа с рекорд. Никога досега не е било толкова "гъсто" в челото на таблицата преди светлите празници.

В т.нар. Боксинг дей (вторият ден на Коледа), най-гледаното първенство в света отново ще предложи футболно шоу. Утре, 26 декември, ще се играят мачовете от 18-ия кр Пет отбора на върха, разделени само от две точки - Англия посреща футболната Коледа с рекорд. Никога досега не е било толкова "гъсто" в челото на таблицата преди светлите празници. В т.нар. Боксинг дей (вторият ден на Коледа), най-гледаното първенство в света отново ще предложи футболно шоу. Утре, 26 декември, ще се играят мачовете от 18-ия кр

Сензационно: НЛО довело Младенеца на Земята

Витлеемската звезда е един от символите на святата нощ, в която е проплакал Младенеца. Според евангелието на Матей именно тя показала пътя на влъхвите до новородения Божи син. Какво се крие зад този символ - учени са спорили векове наред.

Момиченце е първото бебе във Варна на Коледа

Едно бебе е проплакало до момента във варненската АГ-болница в Коледния ден. То се е родило тази сутрин в 6 часа и е момиченце. Новороденото тежи 3.300 кг., а раждането е протекло нормално, съобщиха за Днес+ от болничното заведение.

Лидерът на Северна Корея призова армията да се готви за война

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун призова въоръжените сили на страната да бъдат готови да започнат война без предупреждение. Той заяви това по време на визита в 526-та част на Корейската армия в град Нампхо в рамките на тържествата по случай поредната годишнина от назначаването на неговия баща Ким Чен Ир за върховен главнокомандващ, съобщиха севернокорейските държавни медии, цитирани от ББС. Лидерът на Северна Корея е съпроводен от ръководителя на политбюро на севернокорейската армия Чхве Рен Хе, който след екзекуцията на чичото на Ким Чен Ун е смятан за втория човек в държавната йерархия. През миналата седмица Пхенян изпрати факс до южнокорейското министерство на отбраната, в който заплаши, че ще нанесе безпощаден удар без предупреждение. На 16 декември президентът на Южна Корея Пак Гън-хи призова населението на страната да е готово за ”безразсъдни провокации” от страна на севернокорейските власти след екзекуцията на чичото на севернокорейския лидер.

Патриархът припомни: Да се любим един другиго!

В словото си за Рождество Христово патриарх Неофит припомни евангелския разказ за Раждането на Младенеца Христос и новата заповед, която Спасителят ни завещава – „да любите един другиго".

Дъщерята на кмета на Ню Йорк призна, че се е борела с алкохолизъм

/КРОСС/ Дъщерята на новоизбрания кмет на Ню Йорк Киара де Блазио призна във видео в мрежата YouTube, че е била в депресия и е злоупотребявала с алкохол и канабис, пише NYDailyNews. "Страдах от депресия през цялото си юношество. Колкото повече пиех и взимах дрога, толкова по-добре се чувствах при общуването с хората", разказва 19-годишната Киара във видеото. Тя допълни, че се е наложило да се подложи на терапия в център в Ню Йорк и благодарение на помощта на родителите си е излязла от този мрачен за нея период. Два часа след като видеото бе пуснато Бил де Блазио прегърна дъщеря си и заяви, че е изключително горд от нея и усилията, които е положила.   

Украинска опозиционна журналистка жертва на жесток побой

Украинската опозиционна журналистка Татяна Черновил е била жестоко пребита от неизвестни лица в сряда в района на селището Гора, което се намира между столицата Киев и Бориспол, съобщи ББС.  По предварителни данни на полицията Черновил е пътувала със собствения си автомобил и внезапно е била засечена от друга кола, от която са излезли няколко мъже. Неизвестните нападатели са извадили журналистката от колата, пребили са я и след това са я хвърлили край пътя, съобщават от полицията.  Президентът на страната Виктор Янукович  поиска да се предприемат всички мерки за разследване на нападението срещу журналистката.

Екълстоун сипе хвалби за Фетел

Бърни Екълстоун, собственикът на "Формула 1", засипа с комплименти Себастиан Фетел. 83-годишният англичанин говори за 4-кратния шампион в интервю за в. "Гадзета дело Спорт".

"През тази година Фетел порасна и стана много по-добър - казва Екълстоун. - Той започна да говори повече, показва се като открит човек, разви чувство за хумор. Бърни Екълстоун, собственикът на "Формула 1", засипа с комплименти Себастиан Фетел. 83-годишният англичанин говори за 4-кратния шампион в интервю за в. "Гадзета дело Спорт". "През тази година Фетел порасна и стана много по-добър - казва Екълстоун. - Той започна да говори повече, показва се като открит човек, разви чувство за хумор.

Какво казват подаръците

Подаръците биват най-различни. Освен те самите е важно още и начинът, по който ги поднасяме: доколко уверени се чувстваме в този моменти, колко фантазия и вкус влагаме в самия ритуал. Френският психолог Мариз Ваян разшифрова най-разпространените видове поведение при подаряването на подаръците. Да подарявате това, което на самите вас е липсвало В детството ни страстно сме мечтали за нещо, което така и не сме получили: велосипед, кукла, влакче… През първите си години детето възприема това като неспособност да родителите му да го дарят с любов, от която то толкова много се нуждае. Пораствайки, ние понякога получаваме като подарък вещи, които носят следата на тези, неполучени в детството ни дарове. Човекът, който ни ги подарява, в действителност ни поднася несбъдната л...

Първата сграда на "Скотлант Ярд" ще стане 5-звезден хотел


Първата сграда, в която се е помещавала лондонската градска полиция - Great Scotland Yard, ще се превърне в петзвезден хотел, съобщи "Дейли Мейл".

Седеметажният хотел ще има 235 стаи, ресторант, бар и конферентна зала за 120 души, разкрива собствениците на сградата Galliard Group.

Очаква се в реконструкцията да бъдат вложени 100 млн. паунда, като в хотела ще има ВИП апартаменти, а нощувката в тях ще струва 10 000 паунда. Това ще превърне бъдещия хотел в един от най-скъпите...

"Борусия" (Дортмунд) си връща ключов полузащитник за пролетта


Полузащитникът Илкай Гюндоган съвсем скоро ще бъде на разположение на треньора на "Борусия" (Дортмунд) Юрген Клоп след продължително лечение на контузия.

Плеймейкърът вече е направил една пълноценна тренировка с тима преди загубата от "Херта" с 1:2 в последния есенен мач от Бундеслигата. В момента тимът е във ваканция преди да се събере в началото на януари за лагер.

"Разбира се, доволен съм, че успях за първи път от толкова време да тренирам с останалите след толкова...

Китай планира да увеличи пенсионната възраст

Отлагането на пенсионирането вероятно ще бъде по-ефективен инструмент за облекчаването на недостига на работна ръка

    


Силни ветрове оставиха 120 хил. жилища във Франция без ток


Мощните ветрове със скорост над 140 километра в час, донесени във Франция на Бъдни вечер от бурята Дърк, оставиха без ток над 120 хил. жилища и стотици хиляди души посрещнаха Коледа на свещи, предаде ИТАР-ТАСС.

Три западни департамента от общо 96-те във Франция още не са отменили "оранжевата" тревога. Поройни дъждове наводниха улиците на град Кемперле в северозападната област Бретан, където са регистрирани пориви на вятъра със скорост до 230 километра в час.

По време на...

Патриарх Неофит благослови българите на Рождество

Патриарх Неофит отслужи празнична света литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". На Коледа Негово Светейшество благослови България и българите. Днес приключва дългият коледен пост и затова е прието обядът да е богат.

Патриарх Неофит отслужи светата Божествена Литургия за Рождество Христово

/КРОСС/ Патриарх Неофит прочете синодалното и патриаршеското рождественско послание по време на Светата Литургия в храм-паметник „Св. Александър Невски". „Църквата днес се радва: ето, ражда се Божият Син, изпълнено е вече обещанието, вече не сме сами, но с нас е Бог, а щом е така, то нищо не може да смущава душите ни и радостта ни е пълна, а надеждата ни - непомрачена! От тази пълнота на радостта и на надеждата извира и дивният химн на нашето Рождественско богослужение. Девицата днес ражда Свръхестествения и земята поднася на Непристъпния пещера, ангелите с пастирите славословят, а мъдреците със звездата пътешестват: заради нас се роди Младенец - Предвечният Бог", каза патриархът, позовавайки се на текст от Евангелието. „Бог се яви в плът. Възприе човешката природа, за да я излекува от греха, да върне онзи, който бе сътворен по Божи образ и подобие обратно в отреденото му от Божията промислителна воля достойнство. Затова в тази най-свята от всички нощ в сърцата на всеки се въдворява онзи божествен мир, който само Господ Иисус Христос можеше да донесе на земята", каза още Неофит. „Поздравяваме с празника на Христовото Рождество всички верни чеда на светата Българска православна църква - в родината ни и далеч от нея! Благодатта и мирът на родилия се Богомладенец и радостта в Светия Дух да бъдат с всички вас! Амин", завърши патриархът. Снимка: Булфото, всички права запазени

Патриарх Неофит служи светата Божествена Литургия за Рождество Христово

/КРОСС/ Патриарх Неофит прочете синодалното и патриаршеското рождественско послание по време на Светата Литургия в храм-паметник „Св. Александър Невски". „Църквата днес се радва: ето, ражда се Божият Син, изпълнено е вече обещанието, вече не сме сами, но с нас е Бог, а щом е така, то нищо не може да смущава душите ни и радостта ни е пълна, а надеждата ни - непомрачена! От тази пълнота на радостта и на надеждата извира и дивният химн на нашето Рождественско богослужение. Девицата днес ражда Свръхестествения и земята поднася на Непристъпния пещера, ангелите с пастирите славословят, а мъдреците със звездата пътешестват: заради нас се роди Младенец - Предвечният Бог", каза патриархът, позовавайки се на текст от Евангелието. „Бог се яви в плът. Възприе човешката природа, за да я излекува от греха, да върне онзи, който бе сътворен по Божи образ и подобие обратно в отреденото му от Божията промислителна воля достойнство. Затова в тази най-свята от всички нощ в сърцата на всеки се въдворява онзи божествен мир, който само Господ Иисус Христос можеше да донесе на земята", каза още Неофит. „Поздравяваме с празника на Христовото Рождество всички верни чеда на светата Българска православна църква - в родината ни и далеч от нея! Благодатта и мирът на родилия се Богомладенец и радостта в Светия Дух да бъдат с всички вас! Амин", завърши патриархът.  

Протестът в България показа безсилието на ЕС да влияе на София

Протестиращите в България откриха колко трудно е да се донесе промяна дори в страна, която от шест години е член на ЕС, пише в обширен репортаж за България ”Ню Йорк таймс”. В материала си авторът Андрю Хигинс прави паралел между протестите в Украйна, на която не е обещано членство в ЕС, и България, където демонстрациите продължават месеци наред. ”Докато украинците лагеруват в столицата си с искане за по-близки отношения с Европа, българският студент и един от лидерите на протестите в България Борис Рангелов отправя отрезвяващо послание от столицата на друга бивша комунистическа страна, но която, за разлика от Украйна, се е присъединила към ЕС преди години – промените отнемат много време”, пише изданието. ”Докато протестиращите в Украйна са на улиците от едва няколко седмици, искайки оставката на правителството, което те смятат за корумпирано и дискредитирано, Рангелов протестира от февруари, за да се изправи срещу силно корумпираните политически и икономически властелини в родната му страна”, се посочва в материала.  ”Би трябвало да бъдем вписани в Книгата на рекордите на Гинес”, казва Рангелов. ”Българските демонстранти откриха колко трудно е да се донесе промяна дори в страна, която от шест години е член на ЕС, към който украинският президент отказа да присъедини страната си през ноември, предизвиквайки масови протести”, коментира изданието. ”Безконечната политическа безизходица засили дълбокото разочарование сред българите, които се надяваха, че европейското членство означава отворен път към по-просперираща, справедлива и прозрачна система, и им даде по-реалистична представа за това какво участие в ЕС наистина може да донесе”, посочва изданието. Акцентира се и върху безсилието на Европейския съюз да засили влиянието си в подкрепа на промените в България въпреки острите критики от Брюксел и неговите депутати, както и прекратяването на някои помощи. Меглена Кунева коментира пред изданието, че никога не е мислила, че страната й ще е в толкова лошо състояние. "Смятах, че ще сме напреднали и ще се движим по-добре и по-бързо." В статията се казва, че никой в България не мисли, че членството в ЕС не е донесло ползи или че е било грешка, а според Кунева "без членство в ЕС България днес щеше да е по-зле и от Украйна." Но тя допълва, че за голяма част от политическата класа на страната еврочленството е било "само за еврофондовете и как може да се краде от тях" и никога за европейски ценности и върховенство на закона. Изданието отбелязва, че Делян Пеевски се е превърнал в "символ на оплетените и близки връзки между българските бизнес кланове и държавния апарат, особено неговите органи за сигурност".

Протестът в България показа и безсилието на ЕС да влияе на София

Протестиращите в България откриха колко трудно е да се донесе промяна дори в страна, която от шест години е член на ЕС, пише в обширен репортаж за България ”Ню Йорк таймс”. В материала си авторът Андрю Хигинс прави паралел между протестите в Украйна, на която не е обещано членство в ЕС, и България, където демонстрациите продължават месеци наред. ”Докато украинците лагеруват в столицата си с искане за по-близки отношения с Европа, българският студент и един от лидерите на протестите в България Борис Рангелов отправя отрезвяващо послание от столицата на друга бивша комунистическа страна, но която, за разлика от Украйна, се е присъединила към ЕС преди години – промените отнемат много време”, пише изданието. ”Докато протестиращите в Украйна са на улиците от едва няколко седмици, искайки оставката на правителството, което те смятат за корумпирано и дискредитирано, Рангелов протестира от февруари, за да се изправи срещу силно корумпираните политически и икономически властелини в родната му страна”, се казва в материала.  ”Би трябвало да бъдем вписани в Книгата на рекордите на Гинес”, казва Рангелов. ”Българските демонстранти откриха колко трудно е да се донесе промяна дори в страна, която от шест години е член на ЕС, към който украинският президент отказа да присъедини страната си през ноември, предизвиквайки масови протести”, коментира изданието. ”Безконечната политическа безизходица засили дълбокото разочарование сред българите, които се надяваха, че европейското членство означава отворен път към по-просперираща, справедлива и прозрачна система, и им даде по-реалистична представа за това какво участие в ЕС наистина може да донесе”, се казва още в материала.  Акцентира се и върху безсилието на Европейския съюз да засили влиянието си в подкрепа на промените в България въпреки острите критики от Брюксел и неговите депутати, както и прекратяването на някои помощи. Меглена Кунева коментира пред изданието, че никога не е мислила, че страната й ще е в толкова лошо състояние. "Смятах, че ще сме напреднали, и ще се движим по-добре и по-бързо." В статията се казва, че никой в България не мисли, че членството в ЕС не е донесло ползи или че е било грешка и според Кунева "без членство в ЕС България днес щеше да е по-зле и от Украйна." Но тя допълва, че за голяма част от политическата класа на страната еврочелнството е било "само за еврофондовете и как може да се краде от тях" и никога за европейски ценности и върховенство на закона. Изданието отбелязва, че Делян Пеевски сее  превърнал всимвол на оплетените и близки връзки между българските бизнес кланове и държавния апарат, особено неговите органи за сигурност".

Федерер пак ще става баща

Звездата на тениса Роджър Федерер обяви на Коледа, че през 2014 година ще стане баща на трето дете. Съпругата му Мирка е бременна и ще го зарадва с още една рожба.

Семейството се радва на две близначки, родени през 2009 година. Сега те ще станат каки. Федерер мълчи по въпроса дали бебето ще бъде момче или момиче. Звездата на тениса Роджър Федерер обяви на Коледа, че през 2014 година ще стане баща на трето дете. Съпругата му Мирка е бременна и ще го зарадва с още една рожба. Семейството се радва на две близначки, родени през 2009 година. Сега те ще станат каки. Федерер мълчи по въпроса дали бебето ще бъде момче или момиче.

Буря остави без ток големи райони във Франция

В пет департамента в Югозападна Франция е обявена тревога заради буря, която бушува в Западна Европа и остави без електроенергия около 80 000 домакинства.

Папа Франциск отслужи първата си меса на Рождество Христово

Светият отец обърна най-голямо внимание на децата и бедните

    


Тимошенко: Ходорковски е преодолял алчността си

Бившият нефтен магнат Михаил Ходорковски е "превъзмогнал баналната страст за колекциониране на финикийски знаци", смята бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко, която излежава присъда в затвора.

Мъж загина при пожар в Горна Оряховица

Унищожени са домашно имущество и са опушени 80 кв.м. стени.

Снежанка пристига на сърф

Вместо на шейната на Дядо Коледа, Снежанка пристига на сърф и радва с късото си палтенце мъжките очи.

Шампионката по сърф на Германия - Яни Хьоншайн, се облече като асистентката на Дядо Коледа и яхна вълните край австралийския бряг. Липсва й само торбата

"За мен Коледа е много специален празник, особено когато мога да го празнувам н Вместо на шейната на Дядо Коледа, Снежанка пристига на сърф и радва с късото си палтенце мъжките очи. Шампионката по сърф на Германия - Яни Хьоншайн, се облече като асистентката на Дядо Коледа и яхна вълните край австралийския бряг. Липсва й само торбата "За мен Коледа е много специален празник, особено когато мога да го празнувам н

Дъщерята на новия кмет на Ню Йорк си призна за злоупотреба с алкохол и канабис (видео)


Дъщерята на новоизбрания кмет на Ню Йорк Киара де Блазио призна във видео в мрежата YouTube, че е била в депресия и е злоупотребявала с алкохол и канабис, съобщават световните медии. Бил де Блазио, който ще встъпи в длъжност на 1 януари 2014 г., коментира, че е "изключително горд" от спечелената битка на дъщеря си срещу пристрастението.

"Страдах от депресия през цялото си юношество. Колкото повече пиех и взимах дрога, толкова по-добре се чувствах при общуването с хората", разказва...

Патриарх Неофит благослови българите на Коледа

Патриарх Неофит отслужи празнична света литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". 

На Коледа Негово Светейшество благослови България и българите.

Днес приключва дългият коледен пост и затова е прието обядът да е богат. След службата в църквата се посрещат гости.

Патриарх Неофит отслужи празнична света литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". На Коледа Негово Светейшество благослови България и българите. Днес приключва дългият коледен пост и затова е прието обядът да е богат. След службата в църквата се посрещат гости.

Кой чака на прозореца Дядо Коледа? Бащата на Жени Живкова

Весело посрещане на празниците. Любо Ст. и Лео очакват Дядо Коледа.”
Това е забавното пожелание, което съпътства тази снимка в гръб на двамата мераклии, гледащи през прозореца в очакване да видят шейната в небето.


Тази шеговита картичка на мъж и дакел,  застанали в очакване на Дядо Коледа на прозореца, разпрати на приятели като честитка за пр Весело посрещане на празниците. Любо Ст. и Лео очакват Дядо Коледа.” Това е забавното пожелание, което съпътства тази снимка в гръб на двамата мераклии, гледащи през прозореца в очакване да видят шейната в небето. Тази шеговита картичка на мъж и дакел, застанали в очакване на Дядо Коледа на прозореца, разпрати на приятели като честитка за пр

Патриарх Неофит благослови българите на Рождество

Патриарх Неофит отслужи празнична света литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала Патриарх Неофит отслужи празнична света литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". На Коледа Негово Светейшество благослови България и българите. Днес приключва дългият коледен пост и затова е прието обядът да е богат. След службата в църквата се посрещат гости.

На Витоша изгоряха 100 дка сухи треви и храсти


Огнеборци локализираха пожара на Витоша в местността "Танчовица", съобщи БГНЕС.

Засегнати са около 100 декара сухи треви и храсти, уточниха от МВР. Пожарът избухна вчера следобед от южната страна на Витоша. Огънят гореше на около 1000 м надморска височина, в района на селата Студена, Кладница и Чуйпетлово. Огънят се виждаше от главен път E-79 още от района на гара Делян. Стълбът дим беше около 1 км. Гореше склон навътре в планината.

Пристигналите противопожарни екипи...

Изстребители посрещнаха Дядо Коледа в САЩ

Обиколката на Дядо Коледа по света за раздаване на подаръци продължава през целия ден, а пътят му се проследява от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване НОРАД, информира Нова телевизия. По данни на НОРАД до момента белобрадият старец е раздал близо 6 млрд. подаръци. Очаква се пътешествието на Дядо Коледа да завърши съвсем скоро на Западното американско крайбрежие. Информацията от НОРАД сочи, че пътуването на Дядо Коледа е минало без сериозни проблеми и произшествия. Северноамериканското военновъздушно-космическо командване уточни, че прецизното проследяване на впряга на Дядо Коледа се осъществява чрез засичане на топлинни сигнали от носа на елена-водач Рудолф. Тази година НОРАД изпрати и ескорт от изтребители при навлизането на Дядо Коледа в канадското въздушно прос...

Каталунската телевизия не предаде поздравлението на Хуан Карлос за Коледа

Традиционното послание на испанския крал Хуан Карлос в навечерието на Рождество Христово не беше излъчено снощи по каталунската обществена телевизия за първи път в 30-годишната й история, предаде БТА. Работещи в телевизията обявиха кратка стачка, докато вървеше посланието на краля, и вместо него беше излъчено друго предаване. Официалното обяснение беше протест срещу орязването  на разходите на телевизията, но според Ройтерс случаят е показателен за растящите сепаратистки настроения в богатия североизточен регион. В средата на декември испанското правителство директно се обяви против провеждане на референдум, с който да се види дали жителите на Каталуния искат независимост. Испанският премиер Мариано Раохой обяви публично, че такъв референдум нарушава националното единство н...

Украйна очаква от Русия последните 12 млрд. в началото на 2014

/КРОСС/ Украйна очаква, че Русия в началото на 2014 г. ще осъществи поредното изкупуване на украински евробондове на стойност 12 милиарда долара, това заяви премиерът Микола Азаров по време на заседание на кабинета, съобщи УНИАН. „Очакваме следващите 12 милиарда в началото на другата година", посочи той. На 24 декември бе съобщено, че Украйна е получила първия транш в размер на три милиарда долара в рамките на предоставения от Русия кредит на обща стойност от 15 милиарда долара.  

Паметникът Димитър Благоев в Благоевград осъмна като дядо Мраз

Полицията дойде на мястото, очаква се дежурен екип по почистването

    


Apple купи още две малки фирми

/КРОСС/ Американската компания Apple тайно придоби две по-малки компании - BroadMap и Catch. BroadMap е фокусирана върху картографските технологии, а Catch е мулти-платформа за водене на бележки и записки, която неочаквано прекъсна работа преди четири месеца, пише The Verge. 9to5Mac обяви новината за новите покупки на мултимилиардната корпорация. Информацията обаче е базирана на промяната на местоработата на част от служителите, работели за двете компании, в LinkedIn. Малко след това обаче слухът бе официално потвърден от Apple чрез All Things D. През тази година американската компания закупи редица по-малки такива: Locationary, Hopstop, Embark, Passif Semiconductor, Matcha.TV и PrimeSense запълват списъка с новопридобитите фирми, които ще имат за цел да спомогнат за подобряването на качеството на продуктите и услугите на Apple.  

19 жертви на силните бури в САЩ и Европа

Над 500 хиляди души все още са без електроенергия в централните и североизточните щати на САЩ, съобщиха световните медии. 

През почивните дни страната беше връхлетяна от силни снеговалежи и ледени дъждове, съпроводени с поривист вятър.

Най-силно са пострадали щатите Мичиган и Мейн. Там без ток в навечерието на Коледа са съответно ... Над 500 хиляди души все още са без електроенергия в централните и североизточните щати на САЩ, съобщиха световните медии. През почивните дни страната беше връхлетяна от силни снеговалежи и ледени дъждове, съпроводени с поривист вятър. Най-силно са пострадали щатите Мичиган и Мейн. Там без ток в навечерието на Коледа са съответно ...

Силни бури взеха 19 жертви в САЩ и Европа

Над 500 хиляди души все още са без електроенергия в централните и североизточните щати на САЩ, съобщиха световните медии. 

През почивните дни страната беше връхлетяна от силни снеговалежи и ледени дъждове, съпроводени с поривист вятър.

Най-силно са пострадали щатите Мичиган и Мейн. Там без ток в навечерието на Коледа са съответно ... Над 500 хиляди души все още са без електроенергия в централните и североизточните щати на САЩ, съобщиха световните медии. През почивните дни страната беше връхлетяна от силни снеговалежи и ледени дъждове, съпроводени с поривист вятър. Най-силно са пострадали щатите Мичиган и Мейн. Там без ток в навечерието на Коледа са съответно ...

Германците пазят над 13 милиарда марки в монети и банкноти


Германската марка бе изтеглена от обращение преди почти 12 години, но германците все още пазят банкноти и монети от тази валута на обща стойност милиарди марки, съобщи германската федерална банка Бундесбанк, цитирана от БТА.

По данни на националната банка до ден днешен към 170 милиона броя банкноти в германски марки  и около 24 милиарда някогашни монети се пазят в домовете на германците. Общата им номинална стойност надхвърля 13 млрд. марки или еквивалентът на 6.67 млрд. евро....

Посланието на Хуан Карлос не бе излъчено в Каталуня


Традиционното послание на испанския крал в навечерието на Рождество не беше излъчено снощи по каталунската обществена телевизия за първи път в 30-годишната й история, предаде Ройтерс.

Работещи в телевизията обявиха кратка стачка, докато вървеше посланието на краля, и вместо него беше излъчено друго предаване. Официалното обяснение беше протест срещу орязването на разходите на телевизията, но според Ройтерс случаят е показателен за растящите сепаратистки настроения в богатия...

Бомба изгони белгийци от къщи навръх Коледа

Повече от 300 белгийци в град Гент бяха принудени да посрещат Коледа извън домовете си поради опасност от взрив на бомба от Втората световна война.

Стотици хиляди французи без ток на Коледа

Над 120 хил. жилища и стотици хиляди французи посрещнаха Коледа на свещи.

Китайски играчки пеят "Ало, ало, Слънчице!"

/КРОСС/ Китайски играчки запяха българската детска песничка "Ало, ало, Слънчице!". В предаването "Здравей България" на Нова обаче композиторът Доно Цветков се закани да съди производителя им, защото са пропуснали да искат разрешението му. За нарушението на авторските права той научил случайно. Негова позната купила китайска играчка и с изненада открила, че тя пее на български. Впоследствие се оказало, че и за други произведени в Китай дрънкулки се използва без разрешение "Ало, ало, Слънчице" (Halo, Sunny!). Авторът настоява те да бъдат изтеглени от пазара. "Учудих се, че никой не е искал съгласието ми. Никой не може да накара едно дете да ти харесва песента. Радвам се на успеха й, но не е приятно да ти крадат произведението", сподели пред камерата на Нова телевизия Доно Цветков. Освен в играчките, "Ало, ало, Слънчице" се появи незаконно и в музикален албум с детски песнички.  

Пожарът на Витоша е локализиран

Огнеборци локализираха пожара на Витоша в местността "Танчовица", предаде репортер на БГНЕС.

Роджър Федерер очаква трето дете


Семейството на Роджър Федерер ще се увеличи след няколко месеца. 

Рекордьорът по титли от Големия шлем в тениса съобщи в профила си в "Туитър", че той и съпругата му Мирка очакват още едно дете следващата година. До момента те имат близначки. Шарлин и Мила се родиха през юли 2009 г. 

"Мирка и аз сме много щастливи да споделим новината, че (момичетата) ще са каки през 2014 г.", написа той в мрежата.

Мениджърът на тенисиста Тони Годсик потвърди пред "Асошиейтед...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване