Кървав атентат в Багдад

Кола-бомба избухна до църква, десетки са убитите и ранените

Мутафчиев: Протестите са най-хубавото нещо от 25 години насам

/КРОСС/ Протестите са най-хубавото нещо, което ни се е случвало от 25 години насам, защото народът показа, че има съпротивителни сили. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" актьорът Христо Мутафчиев. Според него комунистите обаче успели да ги задушат, те злоупотребили с лозунга „Да върнем България на хората!", те я върнали на себе си. Тези хора са само управляващи, а не власт имащи, те нямат властта, обясни още Мутафчиев. Доволен съм, че моят дух е много висок и не могат да ме пипнат с пръст, аз съм човек с противна гордост, каза Мутафчиев, който играе в постановката „Духът на поета" на Стефан Цанев. Той благодари на съпругата си, която показала голяма издръжливост, живеейки с него през годините.  

Британски хирург "изографисал" инициалите си на черния дроб на пациент?

Невероятно, но факт - британски хирург беше уволнен, тъй като е заподозрян, че е изписал инициалите си на черния дроб на свой пациент, съобщават британски медии, предаде bTV. По време на операцията доктор Саймън Брамхъл, който работи в държавна болница в Бирмингам, е написал "СБ" на черния дроб на пациент, на който направил трансплантация, уточни в."Дейли телеграф". За целта той използвал аргон. Как обаче новината е станала обществено достояние - колега на доктор Брамхъл го е издал. Новината беше потвърдена индиректно и от здравните власти във Великобритания, които казаха, че разследват "информация", уличаваща в непристойни действия хирург от болница "Кралица Елизабет" в Бирмингам. "Поради обвиненията за професионална грешка Университет...

Дядо Коледа донесе чувал с подарък "оставка" в Благоевград

Чувал с надпис „Оставка” е бил поставен край боядисания паметник на Димитър Благоев, а върху главата му – коледна шапка, предаде Агенция "Фокус". Както вече съобщихме тази сутринт, паметникът на Димитър Благоев, който е патрон на Благоевград, беше боядисан като Дядо Мраз. Паметникът се намира между Драматичния театър и сградата на Общината Полицията направи оглед на място, а служители на общинското дружество "Биострой" се заеха с почистването на паметника. Именно в Благоевград се разигра поредната серия от протеста на студентите. Ректорът на Югозападния университет проф. Иван Мирчев спря тока в сградата на учебното заведение и реално го затвори, като всеки от студентите-окупатори там не бива допускан обратно в сградата, когато излезе ...

Дядо Коледа работи така, както никой никога в историята на света

Дядо Коледа заслужава възхищение за работата си. След като решава цяла година кои деца са били послушни и кои непослушни, той трябва да раздаде подаръците. А с над шест милиарда души по света това е доста мъчна работа, пише БГНЕС. Колко деца ще получат подаръци? По света има около 2 милиарда деца. Ако приемем, че добрият старец не посещава децата на родители, изповядващи хиндуизъм, ислям или юдаизъм, както и на родителите атеисти, остават 35%, чиито родители се определят като християни. Това означава, че Дядо Коледа посещава впечатляващите 700 000 000 милиона деца на вечер. Ако допуснем, че едно семейство има по три деца, това означава, че добрият старец трябва да спре с шейната си на 233 000 000 адреса. Изминатото разстояние Ако предположим, че подаръците са разпределени по р...

Български студенти от цял свят на протест в София

/КРОСС/ Студенти от цял свят се събират за антиправителствен протест в центъра на София на 26 декември. Част от организаторите на протестите на българите в чужбина по света, посочиха в ефира на bTV Час по-рано, на Орлов мост традиционният антиправителствен протест се събира. Според плана двете шествия ще се слеят в 15 ч. и ще потеглят заедно. Докторантът в Лондон Николай Николов коментира, че за първи път българи от чужбина ще протестират на българска земя. „Подготвили сме транспаранти и знамена, готови сме", коментира той. По темата за конфликта в ЮЗУ той коментира, че ситуацията изглежда сякаш две истини, две общества се борят помежду си. „Има хора заставащи зад това което мислят, че е редно и други, които се защитават с правилата и наредбите", допълни Неда Генова, студентка по теория на съвременното изкуство в Лондон. Снимка: Булфото, всички права запазени 

Назарян: Иво Ангелов заслужаваше наградата за Спортист на годината

/КРОСС/ Спортист №1 на България Иво Ангелов и треньорът му Армен Назарян гостуваха в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин". „Иво заслужаваше наградата. Аз никога не съм стигал до нея, но се радвам за него", коментира Назарян. „Тази година доказах, че съм номер 1. На 26-и пак съм на тренировка. Не спазвам диета, но гледам да избягвам някои храни - не ям мазно, не пия газирано", коментира от своя страна Иво Ангелов. Шампионът сподели, че е присъствал на раждането на дъщеря си. „Дъщеря ми Яна се роди на 1 януари, всичко стана много бързо". Екипът на bTV се срещна и с жена му Венета. „Той беше зад една стена и ми казваше какво се случва. Гледах към него и той ми казваше какво ще стане. Той беше първият човек, който я видя. Не знам дали през годината се събират 2 месеца да сме заедно, но съм свикнала да го няма. Яна в началото не го познаваше, плачеше като го види. Но вече го разпознава, дори по телевизията", твърди тя. Иво Ангелов заяви, че успява да се издържа като борец. „Много хора около мен получават скромни финансови средства и живеят на заеми. За 2014 година се надявам да увелича титлите си".  

Как се извиняват изпълнителните директори на големите компании?

Публичното извинение за грешките има своите тънкости

    


Трети турски министър подаде оставка, призовава и Ердоган да направи същото

Турският министър на околната среда и градоустройството Ердоган Байрактар обяви днес, че подава оставка и призова премиера Реджеп Тайип Ердоган да направи същото, предаде агенция Франс прес.
"Подавам оставка от поста си на министър и на депутат", заяви Байрактар по телевизия НТВ и прикани Ердоган също да подаде оставка.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Муаммер Гюлер и министърът на икономиката Зафер Чаглаян, опетнени от мащабен корупционен скандал, също обявиха, че...

Смей се от сърце, бъди по-добър лидер!

Как смехът ви помага да бъдете по-добър шеф

    


Дядо Коледа е дебел пияница, заразява деца с грип

Дядо Коледа е символ на наднорменото тегло и шофирането в нетрезво състояние, смята д-р Нейтън Гилс, австралийски експерт по обществено здраве. 

Според него белобрадият старец тенденциозно е изобразяван в лоша светлина: похапва сладкиши и попийва бренди, докато кара шейната си. Това изобщо не било добър имидж за толкова популярен символ. 

Дядо Коледа е символ на наднорменото тегло и шофирането в нетрезво състояние, смята д-р Нейтън Гилс, австралийски експерт по обществено здраве. Според него белобрадият старец тенденциозно е изобразяван в лоша светлина: похапва сладкиши и попийва бренди, докато кара шейната си. Това изобщо не било добър имидж за толкова популярен символ.

И Китай ще повиши възрастта за пенсиониране


Китай планира да повиши възрастта за пенсиониране, за да забави намаляването на работната сила в страната. Това съобщи зам.-министърът на трудовите ресурси и социалните грижи Ху Сяои пред вестника на китайската компартия "Женмин жибао", предаде ИТАР-ТАСС.

Предвижда се до 2020 г. възрастта за излизане в пенсия да нарасне от 50 на 55 години за жените и от 60 на 65 г. - за мъжете. "Пенсионната възраст ще се вдига постепенно", изтъкна Ху Сяои.

Политиката за ограничаване на...

Уругвай узакони канабиса, но само за своите

Уругвайският президент Хосе Мухика утвърди закон за легализацията на марихуаната. Правителството ще разработи специални наредби, които да регламентират прилагането на закона. Чуждите туристи обаче няма да могат да купуват свободно наркотика.

Министрите на вътрешните работи и на икономиката на Турция подадоха оставка

Заради разразилия се в Турция корупционен скандал двама министри от кабинета на Реджеп Таийп Ердоган подадоха оставка. Поста си напуснаха министърът на вътрешните работи и неговият колега от Министерството на икономиката. Оставките идват само ден след отправените от премиера Ердоган заплахи, че ще предприеме тежки наказания и мерки срещу тези, които петнят репутацията му и тази на кабинета.

Слухове за трансфер на Бербатов в Англия или Турция

Българският нападател на лондонския  ”Фулъм” Димитър Бербатов ще напусне тима си през трансферния период, като местните издания го свързват с евентуален трансфер в ”Тотнъм”,”Арсенал” или в турските  ”Трабзонспор” и ”Галатасарай”. Агентът на Бербатов – Емил Данчев потвърди, че футболистът иска да напусне ”Фулъм”. Според британски медии треньорът на ”Арсенал” Арсен Вангер проявява интерес към българина, за да намали натоварването на  Оливиер Жиру, който играе почти без почивка. Според вестник "Daily Express" интересн към Бербатов има и първият му отбор в Англия – ”Тотнъм”. Медиите в Турция пък съобщиха, че Бербатов е сред приоритетите на ”Трабзонспор” за зимния трансферен прозорец, като дори обявиха, че българинът е дал принципното си съгласие да подсили отбора от черноморския град, ако двата клуба постигнат споразумение. Интерес към него имало и от турския гранд ”Галатасарай”, съобщи sportal.bg.

Простреляха Дядо Коледа във Вашингтон

/КРОСС/ Преоблеченият като Дядо Коледа Ксавиер Хоукинс е прострелян в гърба с въздушен пистолет-играчка от неизвестен извършител, докато разнасял подаръци в югоизточен Вашингтон, съобщи CBS7. „Нещо ме удари, ето тук, после усетих болката", разказва пред репортерите простреляният Дядо Коледа. „Гадна новина, но не ме изненадва на фона на това, което виждаме всеки ден тук", коментира пред CBS жителят на югоизточен Вашингтон Ташърн Ричардсън. „Късмет, че не беше истинско оръжие и че никой друг не пострада", казва Хоукинс. „Срамота е да стреляш по Дядо Коледа", споделя пред медиите свидетелят на инцидента Джей Ди Браун. След инцидента Хоукинс твърдо заявил, че иска да продължи да раздава подаръци.  

Спукаха гумите на десетки автомобили в „Западен парк"

/КРОСС/ Навръх Коледа, десетки семейства от блок 131 в столичния квартал „Западен парк" осъмнаха със спукани гуми на всички автомобили около жилищната сграда, съобщи bTV. Масовото посегателство вероятно е станало на Бъдни вечер. При това, автомобилите са олекнали не с по една, а в повечето случаи с по три гуми. Шофьорите коментираха, че не за първи път в района се пукат гуми, но подобно масово изпълнение не е имало досега.  

Сашо Роман: Забраних попфолка вкъщи

Един от най-ярките представители в попфолка е забранил в дома му да се слуша музиката на народа.

Новогодишен бал в Оперетата

Празникът ще е с музиката на Щраус, Офенбах, Лехар и Калман

    


Разпадът на турското правителство продължава - трети министър даде оставка

Турският министър на околната среда и градоустройството Ердоган Байрактар обяви днес, че подава оставка и призова премиера на страната Реджеп Тайип Ердоган да направи същото, предаде БТА. Освен Байрактар, оставки хвърлиха и министърът на вътрешните работи Муаммер Гюлер, както и министърът на икономиката Зафер Чаглаян, опетнени от мащабен корупционен скандал. Синовете на двамата влиятелни министри от  ислямско-консервативното правителство на Реджеп Тайип Ердоган  са обвинени и арестувани в рамките на голямо дело за корупция заедно с още 22-ма души, включително бизнесмени и генералния директор на държавната банка "Халкбанк".

Композитор откри своя мелодия в китайска играчка

Български музикален продуцент и композитор съвсем случайно откри своя мелодия в китайска детска играчка. 

Доно Цветков  разказа пред Нова тв, че никой не от Китай не го е попитал може ли или не може да използва негово произведение. 

Цветков е със солидна кариера, а сред десетките музикални таланти, които е открил, са изпълнителите Деси Добрев Български музикален продуцент и композитор съвсем случайно откри своя мелодия в китайска детска играчка. Доно Цветков разказа пред Нова тв, че никой не от Китай не го е попитал може ли или не може да използва негово произведение. Цветков е със солидна кариера, а сред десетките музикални таланти, които е открил, са изпълнителите Деси Добрев

Композитор откри мелодията си в китайска играчка

Български музикален продуцент и композитор съвсем случайно откри своя мелодия в китайска детска играчка. 

Доно Цветков  разказа пред Нова тв, че никой не от Китай не го е попитал може ли или не може да използва негово произведение. 

Цветков е със солидна кариера, а сред десетките музикални таланти, които е открил, са изпълнителите Деси Добрев Български музикален продуцент и композитор съвсем случайно откри своя мелодия в китайска детска играчка. Доно Цветков разказа пред Нова тв, че никой не от Китай не го е попитал може ли или не може да използва негово произведение. Цветков е със солидна кариера, а сред десетките музикални таланти, които е открил, са изпълнителите Деси Добрев

Какво е да си европеец в Азия?

Избрани моменти от необичайното пътуване на един млад български фотожурналист в екзотична Азия

Гръцки анархисти заплашват със солна киселина в бутилки от Кока-Кола

/КРОСС/ Фирмата „Кока-Кола" изтегли от търговската мрежа в Гърция всички бутилки от половин литър безалкохолно и цялата гама от студени чайове. Това стана непосредствено след разпространена заплаха на терористична организация, съобщи БНР. В редакцията на вестник „Джунгла" се получи пакет, който съдържа бутилка от Кока-Кола и чай, производство на същата фирма, със заплаха, че терористите ще разпространят в търговската мрежа бутилки с високо съдържание на солна киселина. В текста на писмо се казва, че това ще се случи до 10 дни по време на празниците и се посочва като вероятно място на акцията магазините в Атина и Солун. Отделът за борба с тероризма все още няма резултати от проучването за произхода на заплахата и връзката с някои от познатите терористични ядра в Гърция. Изпратеното съобщение до вестника е подписано от неизвестна досега организация на анархисти, която по този начин протестира срещу печалбите на чужди компании в Гърция.  

Хороскоп за 2014 г. Стрелец (22 ноември - 21 декември) - Почивка и приключения

За разлика от повечето знаци на зодиака символът на Стрелеца е митологично създание - Кентавърът. Това същество редува земните удоволствия с възвишеното философстване. Стрелците не обичат ограниченията, тяхното импулсивно желание да проучат всички граници е огромно. Често тази зодия е свързвана с авиацията и научната фантастика За разлика от повечето знаци на зодиака символът на Стрелеца е митологично създание - Кентавърът. Това същество редува земните удоволствия с възвишеното философстване. Стрелците не обичат ограниченията, тяхното импулсивно желание да проучат всички граници е огромно. Често тази зодия е свързвана с авиацията и научната фантастика

Папа Франциск с първа коледна служба

Богослужението започна с коледни песнопения и обявяване

Още една кола падна в река Чая

/КРОСС/ Двама жители на Асеновград са с леки наранявания след като паднаха с колата си в коритото на река Чая, съобщиха от полицията. Пътният инцидент е станал вчера около 22.30 часа на остър ляв завой между Бачково и Асеновград, когато лек автомобил BMW е излязъл извън пътя и паднал в реката. В болница са били прегледани 38-годишната шофьорка С.Н. и 53-годишният й спътник.По-късно двамата са освободени за домашно лечение. Причините за катастрофата са движение с несъобразена скорост спрямо пътните условия и загуба на контрол над автомобила. Само преди няколко дни на същото място друга кола падна в реката по таван, убивайки четирима студенти на по 22 години. Снимка: Булфото, всички права запазени

20 загинаха, 50 ранени при двоен атентат в Багдад

Двайсет души загинаха, а близо 50 бяха ранени днес, навръх Коледа, при
двоен терористичен атентат в южната част на Багдад, съобщиха арабски телевизии, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Кола бомба бе взривена край църква в южния столичен квартал Дора, а след нея последва и още една експлозия. 

Полицията очаква броят на жертвите да нарасне, тъй като десе Двайсет души загинаха, а близо 50 бяха ранени днес, навръх Коледа, при двоен терористичен атентат в южната част на Багдад, съобщиха арабски телевизии, цитирани от ИТАР-ТАСС. Кола бомба бе взривена край църква в южния столичен квартал Дора, а след нея последва и още една експлозия. Полицията очаква броят на жертвите да нарасне, тъй като десе

Митрополит Йоан благослови варненци

Всички трябва да преживеем в сърцето си Рождество Христово и да отнесем в дома си тази топлина. Пожелавам благодатта на родилия се Божи син да огрее душите ви. С тези думи се обърна към миряните новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, който отслужи Божествена света литургия в Катедралния храм „Свето Успение Богородично” и благослови жителите на Варненската епархия.

Кризата в еврозоната през 2014 г.: Битката се пренася на политическия фронт

Политическата дезинтеграция на еврозоната ще бъде основна тема на 2014 г. заради засилването на антиевропейските и популистки партии

    


20 души загинаха при двоен атентат в Багдад навръх Коледа

Двайсет души загинаха, а близо 50 бяха ранени днес, навръх Коледа, при
двоен терористичен атентат в южната част на Багдад, съобщиха арабски телевизии, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Кола бомба бе взривена край църква в южния столичен квартал Дора, а след нея последва и още една експлозия. 

Полицията очаква броят на жертвите да нарасне, тъй като десе Двайсет души загинаха, а близо 50 бяха ранени днес, навръх Коледа, при двоен терористичен атентат в южната част на Багдад, съобщиха арабски телевизии, цитирани от ИТАР-ТАСС. Кола бомба бе взривена край църква в южния столичен квартал Дора, а след нея последва и още една експлозия. Полицията очаква броят на жертвите да нарасне, тъй като десе

Към вярващи и невярващи: Всички да мислим за мира!

Да се оставим да бъдем трогнати от Божията доброта, заяви папата пред десетки хиляди на площад „Свети Петър“ във Ватикана и пред милионите, наблюдаващи го по света.

Двама студенти остават в сградата на Югозападния университет въпреки забраната на ректора


Двама студенти остават в окупираната зала на Югозападния университет в Благоевград, заяви днес пред агенция "Фокус" Мариела Монева, един от организаторите на "Ранобудните студенти" в ЮЗУ.

Студентите са били заплашвани от охраната с настояване да напуснат незабавно, но те са решени да отстояват позицията си и да продължат окупацията, обясни Монева. Ако напуснат сградата те няма да бъдат допуснати обратно вътре, както стана с останалите студенти, участващи в окупацията, след като беше...

Майкъл Блумбърг стана дядо на Коледа

Това е първото внуче за 71-годишния кмет на Ню Йорк

Русия прекрати наказателните дела срещу двама активисти на "Грийнпийс"


Във връзка с обявената в Русия амнистия са прекратени наказателните дела за хулиганство срещу нови двама активисти на "Грийнпийс" от екипажа на кораба "Арктик сънрайз", арестувани през септември при опит за протест на руска петролна платформа в Арктика. Това съобщи днес природозащитната организация, информират ИТАР-ТАСС и Би Би Си.

Постановления за прекратяване на делата получиха туркинята Гизем Ахам и новозеландецът Джонатан Бушъм. Вчера такъв документ бе връчен и на британеца...

Над 800 хил. километра са пропътували депутатите за по-малко от половин година

Реално над 19 пъти са обиколили планетата българските народни представители през тази година. При това говорим за период, по-малък от една календарна година - откакто 42-рото Народно събрание встъпи в длъжност. От началото на мандата на това Народно събрание до края на ноември народните представители са пропътували със служебните си автомобили точно 806 708 километра, информира bTV.Някои депутати са предпочели да ползват личните си автомобили, за да отидат до избирателните си райони. Техните пътни разходи са за над 450 хиляди лева. За квартирни и дневни изплатените средства от бюджета на парламента са около 208 хиляди лева.През новата година депутатите ще се сдобият с пет нови автобуса за петстотин хиляди лева. На фона на харчовете народните ни избраници могат и да пестят. 400 хиляди лева...

Родните депутати се надяват на парфюми, бижута или книги за Коледа

/КРОСС/ Парфюм. Това е подаръкът, който е едновременно най-желан и критикуван от родните депутати, пише Стандарт. Две от най-стилните дами в ГЕРБ - Десислава Атанасова и Милена Дамянова, влязоха в спор дали фините аромати са подходящи за под коледната елха. "Това е много лично, предпочитам сама да си го избирам", отсече Дамянова и така сложи на парфюмите знак минус. "Да, но ако е любимият ми, бих се зарадвала много", коментира Атанасова. Твърдо против аромат се обявява и соцдепутатът Страхил Ангелов. Не обича както да получава, така и да подарява. Бившата здравна министърка призна, че тази Коледа много би искала да се научи да кара ски. Затова и тайничко се надява на такъв подарък. В краен случай - скейтборд. В топ 3 на подаръците дамите отреждат бижутата. Тази класация прави и колежката им Цвета Караянчева. Към дамското трио от опозицията без упреци по отношение на бижутата се присъединяват и зам.-шефката на парламента Мая Манолова и шефката на социалната комисия Корнелия Нинова. Нежните фурии от парламентарната трибуна залагат повече сантимент, отколкото цена в накитите и без спорове признават, че колие, обеци или пръстен от любимият е подарък от Дядо Коледа. Медийният секретар на БСП и депутат Антон Кутев по отношение на подаръците пък намира допирни точки с бившия транспортен министър Ивайло Московски (ГЕРБ). При възможност двамата винаги подаряват книга, добро вино и шоколад - за настроение

Предколедно спукаха гумите на всички автомобили около блок в „Западен парк"

Навръх светлия християнски празник Рождество Христово, десетки семейства в столичния квартал „Западен парк" осъмнаха възпрепятствани да осъществят планираното празнично пътуване. Причината - гумите на всички автомобили около блок 131 бяха спукани, съобщи bTV.

Масовото посегателство вероятно е станало на Бъдни вечер. При това, автомобилите ... Навръх светлия християнски празник Рождество Христово, десетки семейства в столичния квартал „Западен парк" осъмнаха възпрепятствани да осъществят планираното празнично пътуване. Причината - гумите на всички автомобили около блок 131 бяха спукани, съобщи bTV. Масовото посегателство вероятно е станало на Бъдни вечер. При това, автомобилите ...

Джерард: Със сигурност трябва да сме в Топ 4

"Ако не успеем да го постигнем, би било голям провал", споделя капитанът на Ливърпул

    


Неизвестни спукаха гумите на десетки коли в кв. "Западен парк"

Навръх светлия християнски празник Рождество, десетки семейства осъмнаха с невъзможност да осъществят планираното празнично пътуване. Причината – гумите на всички автомобили около блок 131 в кв. "Западен парк" бяха спукани.

Астронавти ремонтираха Международната космическа станция

/КРОСС/ Двама американски астронавти успешно ремонтираха повредената помпа от системата за охлаждане на Международната космическа станция, съобщи НАСА. След седем часа и половина усърдна работа, двамата астронавти инсталираха нова амонячна помпа, която ще бъде активирана тази нощ. Кратките направени тестове показали, че помпата и клапите са изрядн. Така двамата прекараха Бъдни вечер на повече от 300 километра височина от близките си и то в открития Космос. Това е второто излизане в открития космос на Бъдни вечер на астронавти. Първото датира от 1999 г., когато двама астронавти от американска совалка излязоха в космоса, за да поправят телескопа Хъбъл.  

Спукаха гумите на всички автомобили около блок в „Западен парк"

Навръх светлия християнски празник Рождество Христово, десетки семейства в столичния квартал „Западен парк Навръх светлия християнски празник Рождество Христово, десетки семейства в столичния квартал „Западен парк" осъмнаха възпрепятствани да осъществят планираното празнично пътуване. Причината - гумите на всички автомобили около блок 131 бяха спукани, съобщи bTV. Масовото посегателство вероятно е станало на Бъдни вечер. При това, автомобилите ...

Задържаха за корупция директора на най-голямата педиатрична болница в Гърция

Харис Тобулоглу е поискал 25 000 евро подкуп от рекламна фирма за продължаване на договора й с болницата

прочети повече

Колко трудна може да бъде промяната?

The New York Times коментира събитията у нас

    


Путин: Евразийският икономически съюз ще е съперник на ЕС

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че всичко е готово за старта на икономическия съюз с Беларус и Казахстан през 2015. Русия се надява да убеди и Украйна да се присъедини към съюза, предаде Агенция Франс Прес. Путин обеща след разговори с казахския президент Нурсултан Назарбаев и беларуския лидер Александър Лукашенко, че така нареченият Евразийски икономически съюз ще се превърне в нов източник на растеж за всички участващи. Алиансът ще замени много по-свободния евразийски митнически съюз, който Русия формира с двете бивши съветски републики в стремежа си да изгради зона за свободна търговия, която трябва да стане съперник на 28-членния блок в ЕС. "Създаваме Евразийския съюз, за да засилим икономиките си, да осигурим хармоничното им развитие и сближаването им с оглед модернизация и подобряване на конкурентоспособността", заяви Путин по време на среща с колегите си от Беларус и Казахстан. Руският президент Владимир Путин допълни, че е приета и пътна карта за влизането на Армения в двете обединения, но работата по процеса ще продължи.    

Патриарх Неофит и Св. Синод за Рождество: Благодатта и мирът да бъдат с всички вас!

Публикуваме пълния текст на Синодалното и патриаршеско Рождественско послание, разпространено от сайта на Св. Синод.

„Когато се изпълни времето, Бог изпрати Своя Син (Единороден), Който се роди от жена и се подчини на закона, за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението" (Гал. 4:4-5).

Възлюбени в Господа чеда на светат Публикуваме пълния текст на Синодалното и патриаршеско Рождественско послание, разпространено от сайта на Св. Синод. „Когато се изпълни времето, Бог изпрати Своя Син (Единороден), Който се роди от жена и се подчини на закона, за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението" (Гал. 4:4-5). Възлюбени в Господа чеда на светат

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване